Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

(Ne)perspektivna ratna luka Kovčanje

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

kovcanjexNakon što je tportal.hr pod naslovom Kotromanović na skupocjeni izlet privatnim avionom, 'ko to more platit'? objavio vijest da je ministar obrane Ante Kotromanović s obitelji 12. studenog zrakoplovom doletjeo na Lošinj i sastao se s Mihajlom Perenčevićem, "hrvatskim poslovnim čovjekom s londonskom i moskovskom adresom koji je početkom godine u Jutarnjem listu otkrio kako je za ruske poslovne ljude iz Beta ulaganja vodio preuzimanje lošinjskog hotelskog diva Jadranka", portal donosi i vijest u kojoj se tvrdi da Tajne službe prate Kotromanovića jer sumnjaju da rasprodaje obalu Rusima!

U napisu se tvrdi kako je Kotromanović na Lošinj stigao 12. studenog 2015. oko 14 sati i smjestio se u hotel Punta, te da se ministar i njegova obitelj nisu u hotelu prijavili na svoje ime, već da su uzeli dvije sobe; jednu na ime direktora hotela Roberta Becića, u kojoj je boravio ministar sa suprugom te drugu sobu na ime šefice recepcije Jelene Urević u kojoj je boravila njihova kći.

Navodi se da je sponzor ministrova putovanja na Lošinj bio Mihajlo Perenčević, "predstavnik ruskog kapitala u Jadranka Hotelima Lošinj i zainteresirani kupac vojarne “Kovčanje” na Lošinju", te da je tvrka BETA ulaganja iza koje stoje ruski investitori, a koji imaju većinski udio u grupaciji Jadranka d.d., sredinom 2012. godine poslala pismo namjere MORH-u i ministru Kotromanoviću za kupnju vojarne “Kovčanje” na Lošinju. Također se navodi da je za vrijeme boravka na Lošinju ministru na raspolaganju bio Perenčević, službeno vozilo hotela i otvoreni računi u svim objektima za njega, suprugu i kći, te da su dan nakon dolaska na Lošinj Kotromanović i Perenčević, u pratnji još jedne osobe, posjetili vojarnu Kovčanje.

Kao izvor informacija tportal.hr navodi agenta "ozbiljne obavještajne agencije" koji pokriva ruske interese u RH, te da o razlogu boravka na Lošnju piše: "Radi se o prodaji vojarne Kovčanje ruskim ulagačima. Kotromanović je s Rusima na ovu temu već više puta razgovarao, a ovom oprigodom Perenčeviću je jasno dao do znanja da je on (Kotromanović) odradio prvi dio posla, da je s načelnikom Glavnog stožera generalom Dragom Lovrićem dogovorio da vojarnu Kovčanje Dugoročim planom razvoja Hrvatske vojske proglase neperspektivnim vojnim objektom, čime je uklonio prvu prepreku da ona može biti prodana".

U članku se navodi da je za vrijeme bivše države vojarna Kovčanje bila ratna luka s posebnim statusom za obranu Kvarnera i Luke Rijeka, a da joj je u Hrvatskoj prvobitna namjena bila strateška pozicija obalne straže s ciljem zaštite Kvarnera, Luke Rijeka i budućeg LNG terminala. Za poziciju vojarne Kovčanje se tvrdi da se uklapa i u strateške inicijativu Baltik - Jadran, te da bi tom inicijativom postala strateška točka i komparativna prednost za izgradnju LNG terminala. Elemente temeljem kojih su ministar obrane Kotomanović i general Lovrić donijeli odluku da se vojarna Kovčanje proglasi neperspektivnom autor napisa smatra nejasnima te postavlja pitanje je li u ovom slučaju preovladao isključivo materijalni interese nauštrb nacionalne sigurnosti.

Drugi dio lobiranja Rusa odnosio se - navodno - na kandidaturu Mladena Pejnovića za mandatara nove SDP-ove Vlade u koaliciji s MOST-om te da mu preko svojih veza osigura potporu što će Rusi znati cijeniti. Navodi se da je Kotromanović Rusima obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći.

Napis završava navodom da ministar Kotromanović nije prvi put o trošku Rusa boravio u vojarni Kovčanje već da je u rujnu u istom je društvu boravio na Lošinju, s tim da je Perenečviću i Kotromanović društvo tada činio i Mladen Pejnović, ravnatelj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i podsjećanjem da je za Pejnovića više puta objavljeno da je bivši agent KOS-a,s višegodišnji stažom u Moskvi, kojemu je Milanović povjerio na upravljanje (rasporadaju) državne imovine vrijedne oko 32 milijarde eura, a da je nakon razgovora s Kotromanovićem Mihajlo Perenčević otputovao u Moskvu.

Komentari: 

113 # Politika & kriminalAgent WD 40 2015-11-28 16:19
U vezi teme Kovčanje - Miha - ministar - DUUDI treba pročitati i ovaj članak te pogledati video:

»Skriveni raj na zemlji«
volim-losinj.org/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # nekome se pogoršalo?gost 2015-11-28 16:20
Ajoj... to znači da ne treba prodavati niti zemlju za aerodrom!
Pomislio sam prvo da je ovaj članak prenesen iz dnevno.hr, ali vidim da je to neko slično smeće!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # KovčanjeLošinjan 2015-11-28 20:03
Kovčanje sa Tovarom u vojnom smislu ima neprocjenjivu stratešku vrijednost kao idealno pozicionirana zaštićena luka sa kompletno izgrađenom infrastrukturom .Da se bilo gdje drugdje pokuša izgraditi nešto slično ne postoji ni približno pogodna lokacija a izgradnja bi stajala milijarde koje nemamo.
Prodaja ovakvog objekta bi bila ugrožavanje nacionalne sigurnosti ravno veleizdaji ali to nimalo ne iznenađuje jer se oružane snage već duže vremena torpediraju korupcijom i kriminalom za koji nitko ne odgovara.Patria ,MAN itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # tko nas izdagorki 2015-11-28 20:11
Citat Lošinjan:

Prodaja ovakvog objekta bi bila ugrožavanje nacionalne sigurnosti ravno veleizdaji ali to nimalo ne iznenađuje jer se oružane snage već duže vremena torpediraju korupcijom i kriminalom za koji nitko ne odgovara.Patria,MAN itd.
Zar nije i gradska vlast podržala prodaju Kovčanja vlasnicima Jadranke ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # hranitelj tuljanasve se mijenja 2015-11-29 18:24
Odnosno imalo je neprocjenjivu stratešku vrijednost u vrijeme dok nije postojala mogućnost navođenog gađanja ciljeva izvan vizualnog dometa.

U slučaju ozbiljnog rata ovo sve što Hrvatska ima u lukama ide na dno prvi dan. Osim ako noć prije ne sakriju koju RTOP u Trasorku :)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Za šaku rubalja.Lošinjan 2015-11-29 20:54
Ima ju i danas jer je u središtu sjevernog jadrana i ima dovoljnu dubinu za veće brodove i infrastrukturu ,navođene rakete koje se lansiraju sa veće udaljenosti od par tisuća metara se danas lako može presresti i uništiti tako da ti ta tvrdnja nikako ne drži vodu osim ako ne pišeš plaćeni komentar za investitore .Neposredna blizina zračne luke koja također može biti korištena za vojna djelovanja samo potvrđuje da je Kovčanje ne neperspektivna vojarna ,nego jedna od strateški najvažnijih na sjevernom jadranu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # prorokgost 2015-11-30 13:34
Citat Lošinjan:
...kriminalom za koji nitko ne odgovara.Patria,MAN itd.
Imaš li neka dodatna saznanja u vezi toga koja bi mogao ponuditi istražiteljima? ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
316 # OZNA sve doznaBubimir 2015-11-29 16:07
Ime čovjeka koji je na Lošinj donio prvu košarkašku loptu našlo se i u priči o hrvatskoj nogometnoj mafiji. Zajedno s Mamićima zbog sumnjivih transfera nogometaša uhapšen je i Sandro Stipančić povezan s nekoliko off-shore poduzeća za pranje novca od prodaje igrača. Jutarnji list piše da je bio povezan s jednom tvrtkom kojoj je osnivač bio Miha Perenčević.

Poslovi u Ukrajini
Zanimljivo je da su se Krota i Stipančić spominjali prije pet godina u službenim izvješćima ukrajinskih vlasti u kontekstu korupcije i pranja novca, pri čemu se jedan od spornih poslova odnosio na nabavu vozila preko njihove off-shore tvrtke LBC i povezanih društava, za što je vlada Julije Timošenko prema iznesenim optužbama platila nerealno visoku cijenu. U tvrtki LBC - Legal Business Consulatanst Group d.o.o. - direktori su od 1999. do 2012. godne, kad je tvrtka ugašena, bili upravo Krota i Stipančić, a do 2005. godine partner im je bio i Dragan Vasiljević, koji je pak istodobno bio i direktor u tvrtki Valadria. Riječ je o tvrtki u kojoj je osnivač Mihajlo Perenčević, jedan od bogatijih hrvatskih poduzetnika koji je izgradio naftni biznis u Rusiji, a odnedavno se pojavljuje i kao ruska veza za investitore iz Rusije u lošinjsku tvrtku Jadranka.

Cijeli članak
www.jutarnji.hr/.../1461104
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Kovčanje za ruskog oligarhaBubimir 2015-11-30 09:51
U podužem članku o liku i djelu ministra Kotromanoviću te njegovim uspjesima i neuspjesima Denis Kuljiš je dotaknuo i temu lošinjske ratne luke Kovčanje:
Citat:
Čini se da je Kotromanović sad našao novo rješenje, ruskog oligarha koji će posao preusmjeriti u odgovarajućem smjeru. Kako to opravdati kad se formira iduća (kakva god bila) koalicijska vlada, teško je zamisliti. Ne može biti ravnodušna prema tim kombinacijama, kao ni prema onima što se, iz drugog vladina resora, istodobno razvijaju, također s Rusima, u oblasti energetike. Osim toga, trebat će to objasniti američkom potpredsjedniku Bidenu koji još ovog mjeseca dolazi na summit u Zagreb. On navodno dolazi zbog izbjegličke krize, ali izbjeglice su europski problem, kao i terorizam po europskim gradovima. U američkom fokusu uvijek je isti globalni problem: ruska penetracija. Problem Kremlja. Ali tu sad ne treba nešto očekivati od samoga Ante. Nije on grof Metternich. Naprosto je tip sa sačmaricom koji sjedi uz glavnog lika dok ovaj upravlja poštanskom kočijom u ludoj trci kroz preriju.
Ratnik Ante, najvažniji Milanovićev ministar: Na početku je izgledalo da ne može nabrojiti do 3, a sada...
www.jutarnji.hr/.../1462268
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # Cjeli Čikat za ruskog oligarhaalf 2015-11-30 12:48
Priča se da je Šolić predao zahtijev za koncesiju ostatka Čikata od spomenika Haračiča do anuncijate :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # uzalud vam trud sviračibeta 2015-11-30 17:13
UPU Čikat je omogućio da Jadranka dobije na korištenje cijeli Čikat. :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # UPU Čikatbamboleja 2015-11-30 17:29
Citat beta:
UPU Čikat je omogućio da Jadranka dobije na korištenje cijeli Čikat. :-)
O tome je bilo govora na tribinama, a bila je i prezentacija:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
317 # Ruka na srcuZombi 2015-11-30 11:20
Što se može očekivati od lokalnih hadezeovaca drugo nego li od cijele stranke?! Jedna ruka na srcu, a druga lovi u mutnom. Retorika ljubavi za otok, puna usta napretka, zapošljavanja i, jasno, održivog razvoja, a istovremeno rasprodaja, podržavanje kriminalaca i hvatanje s njima u kolo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # idem i jaLuca 2015-12-16 15:54
Citat Zombi:
Što se može očekivati od lokalnih hadezeovaca drugo nego li od cijele stranke?! Jedna ruka na srcu, a druga lovi u mutnom. Retorika ljubavi za otok, puna usta napretka, zapošljavanja i, jasno, održivog razvoja, a istovremeno rasprodaja, podržavanje kriminalaca i hvatanje s njima u kolo.
Lokalni Adejevci pordaju i rasprodaju uz svesrdnu pomoc kvazi ljevicara i socijal-demokra ta Kotromanovica i Milanovica iz SDP (stranke Jugoslovena).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
418 # Novi članak u JutarnjemNekadašnji gost Lošinja 2015-11-30 13:26
Eto i novi članak u Jutarnjem:
www.jutarnji.hr/.../1467059
Na žalost izgleda da su Rusi u dealu baš sa svima - i s lokalnim i s državnim vlastima, i s HDZ-om i s SDP-om, a vjerojatno i s Most-om. I na žalost izgleda da se totalna katastrofa i totalna privatizacija i uništavanje cijelog Lošinja NE mogu spriječiti! Tužno! A osobito tužno da domaći ljudi nikako da progledaju i da pokušaju organizirati neki bunt, nego samo mirno sve promatraju i čekaju...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # "Otpor je uzaludan! Bićete asimilirani!"Borg 2015-11-30 14:59
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
Na žalost izgleda da su Rusi u dealu baš sa svima - i s lokalnim i s državnim vlastima, i s HDZ-om i s SDP-om, a vjerojatno i s Most-om.
U dealu su i s medijima. Najutjecajniji mediji su cijelo ljeto bombardirali javnost propagandnim člancima o pretvaranju Čikata u raj za elitne goste i forsiranjem priče o budućem golf resortu na Mataldi radi kojeg Rusima treba aerodrom, a da država koči jer ne postupa po ruskom planu.Citat:
I na žalost izgleda da se totalna katastrofa i totalna privatizacija i uništavanje cijelog Lošinja NE mogu spriječiti! Tužno! A osobito tužno da domaći ljudi nikako da progledaju i da pokušaju organizirati neki bunt, nego samo mirno sve promatraju i čekaju...
I ovaj članak u Jutarnjem ima zadaću da obeshrabri domaće ljude. Pun je hvalospjeva učinjenom na Čikatu i čovjeku "koji je svojim zauzimanjem omogućio sav taj procvat iako sam, kaže, u tome nema izravni poslovni interes", a zbog imena Jeljcinovih i Putinovih bogataša -oligarha i njihovih domaćih suradnika spomenutih u članku svatko će malodušno zaključiti da je otpor uzaludan ili da nije s rogatima se bosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # dil s medijimabamboleja 2015-11-30 17:04
Citat Borg:
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
Na žalost izgleda da su Rusi u dealu baš sa svima - i s lokalnim i s državnim vlastima, i s HDZ-om i s SDP-om, a vjerojatno i s Most-om.
U dealu su i s medijima. Najutjecajniji mediji su cijelo ljeto bombardirali javnost propagandnim člancima o pretvaranju Čikata u raj za elitne goste i forsiranjem priče o budućem golf resortu na Mataldi radi kojeg Rusima treba aerodrom, a da država koči jer ne postupa po ruskom planu.
Zato u medijima nije bilo ništa o tribinama na kojima je dosta toga razotkriveno 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # The only thing we have to fear is fear it'self7 od 9 2015-11-30 17:25
Citat Borg:
... a zbog imena Jeljcinovih i Putinovih bogataša -oligarha i njihovih domaćih suradnika spomenutih u članku svatko će malodušno zaključiti da je otpor uzaludan ili da nije s rogatima se bosti.
"U straha su velike oči", kažu ljudi. Strah je zvjerčica koja čuči u svakom od nas i, ako dozvolimo sebi i drugima da je hrane, začas će se pretvoriti u opasnu zvijer koja ubija volju za borbom i "podvija repove" do apatije. Lošinjani se plaše, no ne bi to ni u ludilu priznali. "Ah, što ja tu mogu učiniti, to me se ne tiče, ja sam tu nemoćan, tko sam ja da se suprotstavim, premalo nas je, nikoga i tako nije briga..." - izaberite izliku. Prava istina je da se najviše trebamo bojati samog straha, jer "naš strah njima daje moć". Zato, skupite hrabrosti i "bodite se s rogatim", jer ako bolje pogledate, njihovi rogovi su samo hologram vašeg straha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # šutnja je zlatoandreas 2015-11-30 17:19
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
A osobito tužno da domaći ljudi nikako da progledaju i da pokušaju organizirati neki bunt, nego samo mirno sve promatraju i čekaju...
Nema bunta dok HDZ vlada jer bi mogao završiti na sv, Martinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
418 # ***s.s. 2015-11-30 14:33
Jedni sebe zovu domoljubnom koalicijom,a drugi hrvatskom koja raste,prvi su opljačkali,pokr ali hrvatsku s rukom na srcu,a to ne čine domoljubi,dok drugi hrvatsku rasprodaju,tako da bi logičnije bilo da im slogan glasi:"Hrvatska se smanjuje."Obist inila su se predviđanja,nij e nas uništila niti Juga,niti Tito,četnici,ko munisti....,već domoljubi,Hrvat i veči od nas ostalih Hrvata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
325 # Otok prosperitetanorthe 2015-11-30 17:32
Sudeći prema komentarima na Facebooku, Lošinjani su oduševljeni investicijama na otoku. Ne želim zvučati (previše :) ) prosocijalistič ki, ali investicije koje će ograničavati slobodu kretanje žitelji otoka nikako ne mogu biti prosperitetne za male ljude.
Jer...naravno da se svi vesele rintati za Jadranku uz plaću od 2000 kn i pseće radne uvjete uz zabranu pristupa lokalitetima koje si je dotična firma / investitori prisvojila - how fun!
Ovoga puta za 'blagoslov' (i oprost?) nove investicije kontaktiran je i izravno (ili neizravno) potkupljen i sam državni vrh.
Podsjećam, i prečista Crkva involvirana je u prljave radnje.
Čist račun duga ljubav :)
Nisam protiv investicija, ali ovo što nam mafija na otoku radi daleko je od pošteno dobivenih natječaja za projekte.
I da, veliki pozdrav svima onima koji javno podupiru ovakve činove i raduju se velebnom urbaniziranom Lošinju aka Mallorci, Ibizi...
Sretno!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
520 # Asimilirani Lošinjani7 od 9 2015-12-01 00:55
Citat northe:
Sudeći prema komentarima na Facebooku, Lošinjani su oduševljeni investicijama na otoku.
Oduševljeni su oni koji su se vrlo rado "asimilirali", neki za konkretne pare i usluge, a neki za neodređena obećanja dobrog posla u maglovitoj budućnosti. Oduševljeni su i oni koji vole sjaj svega novoga, blještavu bjelinu umjetnog kamena i led rasvjete, celebrityje iz Monaca i usporedbu s Mallorcom... jer to je taaaako coool!
Koliko je tih "oduševljenih", ne znam, no očito su jako glasni, baš kao i mediji u svojim nekritičkim pohvalama.

Tiha većina ljuto i ustrašeno mrmlja po kantunima, više ili manje anonimno. Cijelo ljeto su slušali svoje turiste kako zgroženi "makeoverom" Čikata govore da se više neće vratiti na Lošinj. Kada su konačno nakon ljeta prošetali vidjeti to čudo, stisnulo im se grlo. A gdje je "luksuz"? Ni klupica više nema da čovjek sjedne i ogrije se na zimskom suncu... Čikat je sablasno pust. Nema ni onih koji su s toliko oduševljenja komentirali nove hotele i vile, novu šetnicu i plaže. Nema ih jer šetaju Sunčanom uvalom, jer tamo je ugodnije i (još uvijek) ima klupica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # Socijalno osjetljivi vjećniciVazelinko 2015-12-01 09:47
Citat 7 od 9:
Citat northe:
Sudeći prema komentarima na Facebooku, Lošinjani su oduševljeni investicijama na otoku.
Oduševljeni su oni koji su se vrlo rado "asimilirali", neki za konkretne pare i usluge, a neki za neodređena obećanja dobrog posla u maglovitoj budućnosti. Oduševljeni su i oni koji vole sjaj svega novoga, blještavu bjelinu umjetnog kamena i led rasvjete, celebrityje iz Monaca i usporedbu s Mallorcom... jer to je taaaako coool!
Investicijama su oduševljeni i naši gradski vijećnici pa su se na jučerašnjoj sjednici pobunili što je Grad povisio komunalnu naknadu radi raskošne betlehemske rasvjete Čikata. Maljevac je prosvjedovao što se Jadranku koja investira hoće oderati, a Pejić da će to destimulirati Ruse da dalje investiraju. A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade. Lijepo je vidjeti da u GV ima i socijalno osjetljivih vjećnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # vazelinvazelin 2015-12-01 10:05
Citat:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade.
A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # pigmalioniboban 2015-12-01 10:31
Citat vazelin:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade. A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Očito su vijećnici dobro stimulirani od vlasnika Jadranke da tako zastupaju njihove interese a ne interese građana Lošinja koji su ih birali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Bagatela od 2.5. miljaVazelinko 2015-12-01 12:34
Citat vazelin:
Citat:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade.
A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # vilenjakbabuška 2015-12-01 13:50
Citat Vazelinko:
Citat vazelin:
Citat:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade.
A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao.
Kako su vješti i bahati u gradu, ako im revizija ništa nije mogla za utrošena sredstva za više miliona (nitko nije pozvan na odgovornost) šta je za njih 2,5 miliona pa oni su prodali terene za 9 miliona (nezna se je li to cijena provizije)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # Kanalizacija za bagatelugoga 2015-12-02 12:50
Citat Vazelinko:
Citat vazelin:
Citat:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade.
A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao.
Bagatelna nabava za radove od 2,5 milijuna kuna??? Mora da se šališ :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # mafiamafia 2015-12-02 14:35
Citat goga:
Citat Vazelinko:
Citat vazelin:
Citat:
A Jadrankin spin doktor Domac je lobirao za vlasnike vila na Čikatu, t.j. Mihu i njegove dečke iz Sibira da oni trebaju biti izuzeti iz povišenja naknade.
A nije bio protiv kada je grad platio 2.5 miliona kuna za kanalizaciju tih villa.
Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao.
Bagatelna nabava za radove od 2,5 milijuna kuna??? Mora da se šališ :o
Ako nije grad onda je preko vodovoda naredio da se to radi. Tak ose to radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # fonjaravodovodko 2015-12-01 14:04
Citat:
Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao.
Ako nije bilo na vijeću onda nije bilo ni na proračunu za narednu godinu ???
Žurilo im se da privatne ville dobiju od grada kanalizaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # .....L.S. 2015-12-01 14:19
Citat vodovodko:
Žurilo im se da privatne ville dobiju od grada kanalizaciju.
Je li kanalizacija za vile izvedena ili nije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # kenjaravoda 2015-12-01 20:05
Citat L.S.:
Citat vodovodko:
Žurilo im se da privatne ville dobiju od grada kanalizaciju.
Je li kanalizacija za vile izvedena ili nije?
Da, da, da, samo za njih, samo za njih ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # +slon 2015-12-02 19:47
O (ne)perspektivn osti i ludostima oko Kovčanja prije više od godinu dana objavljen je članak na ovoj stranici:

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Duda varalicaRevizor 2015-12-02 20:09
Kako DUUDI radi ovih dana je rekla i državna revizija....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Sukob interesaSI 2015-12-03 16:48
Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalia Orešković potvrdila je u ponedjeljak da je Povjerenstvo zaprimilo prijavu protiv ministra obrane Ante Kotromanovića jer se sredinom studenoga s obitelji odvezao na Lošinj privatnim zrakoplovom.
"Dobili smo prijavu i ona nije anonimna, podnositelj je poznat, no njegovo ime ne možemo objaviti jer smo po zakonu dužni štititi identitet podnositelja", rekla je Orešković Hini.
Nije htjela nagađati kada bi Povjerenstvo moglo odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića.
"Uobičajeno je da se prije odluke o pokretanju postupka zatraže dokumenti iz kojih bi se moglo provjeriti je li prijava osnovana i vjerodostojna. Traži se dokument na osnovi kojega bi se nešto moglo zaključiti, a tek ako se odlučimo pokrenuti postupak tražit će se, kako je i uobičajeno, Kotromanovićevo očitovanje", objasnila je Orešković.
Let iz Zagreba na Lošinj u oba smjera Kotromanovića je, po medijskim napisima, stajao više od 28.000 kuna. U MORH-u su potvrdili da je ministar privatno letio i da za to nije koristio novac iz državnog proračuna, no nepoznato je tko je platio njegov put.
Zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima zabranjuje primanje darova veće vrijednosti od 500 kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # No commentgost 2021-04-09 19:12
Citat SI:
Predsjednica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalia Orešković potvrdila je u ponedjeljak da je Povjerenstvo zaprimilo prijavu protiv ministra obrane Ante Kotromanovića jer se sredinom studenoga s obitelji odvezao na Lošinj privatnim zrakoplovom.
"Dobili smo prijavu i ona nije anonimna, podnositelj je poznat, no njegovo ime ne možemo objaviti jer smo po zakonu dužni štititi identitet podnositelja", rekla je Orešković Hini.
Nije htjela nagađati kada bi Povjerenstvo moglo odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića.
"Uobičajeno je da se prije odluke o pokretanju postupka zatraže dokumenti iz kojih bi se moglo provjeriti je li prijava osnovana i vjerodostojna. Traži se dokument na osnovi kojega bi se nešto moglo zaključiti, a tek ako se odlučimo pokrenuti postupak tražit će se, kako je i uobičajeno, Kotromanovićevo očitovanje", objasnila je Orešković.
Let iz Zagreba na Lošinj u oba smjera Kotromanovića je, po medijskim napisima, stajao više od 28.000 kuna. U MORH-u su potvrdili da je ministar privatno letio i da za to nije koristio novac iz državnog proračuna, no nepoznato je tko je platio njegov put.
Zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima zabranjuje primanje darova veće vrijednosti od 500 kuna.
Je li HDZ-ov ministar financija Zdravko Marić krenuo stopama SDP-ovog ministra obrane Ante Kotromanovića koji je kažnjen zbog privatnog leta na Mali Lošinj u režiji Rusa koji vladaju Jadrankom pita portal Imperijal pod naslovom naslovom
TAJNE LUKSUZNE JAHTE
Ministar Marić komentirao internetske kredite ali zanijemio o boravku na jahti Perenčevičevih Rusa

'Je li točna informacija da ste bili gost na jahti Apsorrus S K koja je u lasništvu lošinjske Jadranke a prethodno je bila vlasništvo jednog ruskog oligarha? Na ovo zadnje pitanje, znakovito, nije bilo nkakvog odgovora. To otvara prostor za razne špekulacije. Podsjetimo kako je svojedobno izbio skandal jer je SDP-ov Ante Kotromanović u vrijeme dok je bio ministar obrane u Vladi Zorana Milanovića.
imperijal.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # Kako to objasniti?Pajser 2015-12-05 09:01
Jeste li primijetili da u ovo vrijeme postizbornog prepucavanja u borbi za naklonost MOSTA između Zokija i Karambaše nitko ne koristi ovo sumnjivo incognito ministrovo putovanje u pohode "predstavniku ruskog kapitala" na Lošinj. Šurovanje Zokijevog ministra u Vladi s Rusima u svezi prodaje jedne vojne luke trebalo bi biti propagandna poslastica za protivnike, ali koliko mi je poznato, o tome ni riječi osude. Šuti čak i bivša službenica NATO saveza, predsjednica Rebublike. Kako to objasniti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # lova do krovaandrea 2015-12-05 11:45
Citat Pajser:
Jeste li primijetili da u ovo vrijeme postizbornog prepucavanja u borbi za naklonost MOSTA između Zokija i Karambaše nitko ne koristi ovo sumnjivo incognito ministrovo putovanje u pohode "predstavniku ruskog kapitala" na Lošinj. Šurovanje Zokijevog ministra u Vladi s Rusima u svezi prodaje jedne vojne luke trebalo bi biti propagandna poslastica za protivnike, ali koliko mi je poznato, o tome ni riječi osude. Šuti čak i bivša službenica NATO saveza, predsjednica Rebublike. Kako to objasniti?
Vrlo lako je to objasniti: "ruka ruku mije, a lova obadvije" :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # UspravnicaAgent WD 42 2015-12-06 09:57
Citat andrea:
Citat Pajser:
Jeste li primijetili da u ovo vrijeme postizbornog prepucavanja u borbi za naklonost MOSTA između Zokija i Karambaše nitko ne koristi ovo sumnjivo incognito ministrovo putovanje u pohode "predstavniku ruskog kapitala" na Lošinj. Šurovanje Zokijevog ministra u Vladi s Rusima u svezi prodaje jedne vojne luke trebalo bi biti propagandna poslastica za protivnike, ali koliko mi je poznato, o tome ni riječi osude. Šuti čak i bivša službenica NATO saveza, predsjednica Rebublike. Kako to objasniti?
Vrlo lako je to objasniti: "ruka ruku mije, a lova obadvije" :P
Da, tu negdje je odgovor na to pitanje, ali nije potpun. Radi se o interesima pripadnika policijskih, sigurnosnih, obavještajnih, kontraobavješta jnih i poslovnih dužnosnika bivše države koji su se uspješno razmjestili na utjecajne dužnosti u novoj državi, a zahvaljujući ranije uspostavljenim vezama obavljali poslove u kojima se daleko od očiju javnosti obrtao veliki novac uz primjerenu zaradu. Njihovi interesi ulaganja tog novca nadilaze interese stranaka koje se natječu za naklonost MOSTA i za vlast pa su ih obje strane spremne podržati. Zato ovu sumnjivu rabotu u svezi Kovčanja ne koriste u propagandne svrhe nego mudro šute. Zajedno s bivšom NATO službenicom unatoč njenoj ideji uspravnice Jadran-Baltik kao predziđu širenju utjecaja Rusije 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # Ruske veze i poznanstvamoskvić 2015-12-08 08:54
Citat Agent WD 42:
Radi se o interesima pripadnika policijskih, sigurnosnih, obavještajnih, kontraobavještajnih i poslovnih dužnosnika bivše države koji su se uspješno razmjestili na utjecajne dužnosti u novoj državi, a zahvaljujući ranije uspostavljenim vezama obavljali poslove u kojima se daleko od očiju javnosti obrtao veliki novac uz primjerenu zaradu. Njihovi interesi ulaganja tog novca nadilaze interese stranaka koje se natječu za naklonost MOSTA i za vlast pa su ih obje strane spremne podržati. Zato ovu sumnjivu rabotu u svezi Kovčanja ne koriste u propagandne svrhe nego mudro šute. Zajedno s bivšom NATO službenicom unatoč njenoj ideji uspravnice Jadran-Baltik kao predziđu širenju utjecaja Rusije
Prošli tjedan misteriozno je nestao ministar obrane Ante Kotromanović, nakon što je anonimno vješto uslikan pri ukrcavanju u privatni avion koji će ga prevesti u tajnu misiju na Mali Lošinj.
Povod tajne misije, kako su šturo javili mediji prema neidentificiran im i vjerojatno obavještajnim izvorima, bili su razgovori o preuzimanju još jednog velikog vojnog rekreativnog kompleksa na Jadranu od strane ruskog kapitala. Nakon vojnog odmarališnog kompleksa Kupari, na jugu, na kojeg je tehnička Milanovićeva Vlada u odlasku u tehničkom mandatu dodijelila 99-godišnju koncesiju ruskim investitorima, tehnički ministar obrane je u neobičnoj misiji navodno nastavio razgovore s predstavnicima ruskih investitora o preuzimanju vojnog rekreativnog kompleksa Kočevnja na Malom Lošinju, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon toga ministar je, kako nas je šturo u funkciji zataškavanja afere izvijestio (tehnički) premijer Milanović, završio negdje u SAD-u, navodno u privatnom posjetu i više nitko ništa ne pita: kupuje li ministar zavjese ili prodaje vojna odmarališta? Tek mu je u odsutnosti otvorena procedura mogućeg sukoba interesa (tko mu je platio let privatnim avionom?), koja više služi prikrivanju nego otkrivanju biti afere.

Ako su predstavnici investitora (ruski ili bilo koji drugi) platili ministru obrane let kako bi došao na razgovore o prodaji državne imovine nad kojom ministar kao državni dužnosnik skrbi, onda je to najvulgarnija korupcija. Ali to opet nije dovoljan razlog da, nakon što je misija otkrivena i uslikana, ministar misteriozno nestane, i to u Americi. Razlog bi mogla biti ona 23 vojna objekta diljem jadranske obale s popisa DUUDI-ja (Državni ured za upravljanje državnom imovinom) za koje je ruski kapital iskazao interes za preuzimanje.

Kako su svojedobno izvijestili mediji (opet bez ikakve političke reakcije ili upita što se to događa), riječ je praktički o svim vojnim objektima, uglavnom vojarnama i odmaralištima, duž jadranske obale. Na popisu ruskih namjera su, uz Kupare i malološinjsku Kočevnju, baš svi vojni objekti u Puli, uključujući i utvrdu Muzil, hidrobaza na Brijunima, zadarske Šepurine, splitsko Duilovo, bivše vojno lječilište u Podgori, Zvekovica u Konavlima, dva napuštena vojna objekta u Šipanskoj Luci, u kojoj je Putinov prijatelj Konstantin Gološčapov privatnom kupnjom i investicijom već uredio navodni ljetnikovac koji svojom kompozicijom više podsjeća na prikriveni vojni zapovjedni stožer.

Riječ je o objektima izgrađenim na pozicijama koje su ključne za nadzor nad istočnojadransk om (hrvatskom) obalom. Upravo zato su ondje izgrađeni vojni objekti, u vrijeme hladnog rata i bivše Jugoslavije te su pozicije imale veliki strateški značaj kao posljednja crta obrane prema tada neprijateljskom NATO savezu.

Nakon hrvatskog osamostaljenja i ulaska u NATO savez, privremeno su izgubile taj strateški značaj u odnosu na NATO. Ali tu je Rusija prepoznala svoju priliku za širenje utjecaja nad istočnim Jadranom preko investicija. I sad pod maskom turističkih ulaganja ruski kapital, naoko u dubokom zaleđu NATO saveza, nastoji ovladati tim kontrolnim točkama istočnog Jadrana. A u zaleđu ima svoju demografsku bazu za dugoročnu stabilizaciju tog utjecaja – srpsko stanovništvo s područja cijele Jugoslavije. Tu sad više nije riječ o korupciji, već bi se problem mogao postaviti kao atak na sigurnost i Hrvatske i NATO saveza. Zato su nakon otkrića Kotromanovićeve tajne misije i misterioznog nestanka, navodno u Americi, propuštena pitanja koja nužno traže odgovore.

Je li to operacija s prethodnim planiranjem i predumišljajem? Koja je uloga Milanovićeve Vlade u otvaranju istočnog Jadrana ruskom utjecaju i koliko je to kompatibilno s hrvatskim članstvom u NATO savezu? Koja je uloga DUUDI-ja i njegova šefa Mladena Pejnovića u toj operaciji? Kako je uopće došlo do osnivanja DUUDI-ja i imenovanja Mladena Pejnovića (osobe po službenoj biografiji bliske Rusiji i bivšim komunističkim strukturama) na tu funkciju, je li prošao sigurnosnu provjeru?

Kako to da je tek nedavno objavljen nalaz državne revizije po kojem se u DUUDI-ju izgubilo nekih 16 milijardi kuna vrijednosti imovine i to opet dalje nikoga ne zanima? Što su o svemu tome znale VSOA i SOA i koga su izvijestile? Ima li Hrvatska još uvijek sigurnosni sustav ili je postala nesvrstano samoposluživanj e? Odbjegli ministar obrane, ni po svome kapacitetu ni po sredini iz koje dolazi, izvjesno nije mozak, niti motor tih operacija. Ali mogao bi biti koristan svjedok povijesti. I svjedok pokajnik.
promise.hr/skandalozno-milanovicevi-ministri-potajno-rusima-prepustaju-sve-vojne-baze-na-jadranu/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # west pointedgar 2015-12-16 14:46
Citat Agent WD 42:
Da, tu negdje je odgovor na to pitanje, ali nije potpun. Radi se o interesima pripadnika policijskih, sigurnosnih, obavještajnih, kontraobavještajnih i poslovnih dužnosnika bivše države koji su se uspješno razmjestili na utjecajne dužnosti u novoj državi, a zahvaljujući ranije uspostavljenim vezama obavljali poslove u kojima se daleko od očiju javnosti obrtao veliki novac uz primjerenu zaradu. Njihovi interesi ulaganja tog novca nadilaze interese stranaka koje se natječu za naklonost MOSTA i za vlast pa su ih obje strane spremne podržati. Zato ovu sumnjivu rabotu u svezi Kovčanja ne koriste u propagandne svrhe nego mudro šute. Zajedno s bivšom NATO službenicom unatoč njenoj ideji uspravnice Jadran-Baltik kao predziđu širenju utjecaja Rusije 8)
Malo si pobrkao lončiće jer upravo je bivša službenica NATO-a otkrila ministrov put avionom u Lošinj i spriječila prodaju strateške vojne luke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Tko je otkrio ministrovo putovanje?Laki 2015-12-16 16:11
Citat edgar:
Malo si pobrkao lončiće jer upravo je bivša službenica NATO-a otkrila ministrov put avionom u Lošinj i spriječila prodaju strateške vojne luke.
Čisto sumnjam. Da je to njena zasluga pohvalila bi se jer voli biti u medijima i da naškodi SDP-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # tko to tamo leti ?kerubin 2015-12-25 19:56
Citat Laki:
Čisto sumnjam. Da je to njena zasluga pohvalila bi se jer voli biti u medijima i da naškodi SDP-u.
Priča se da su avioni na zračnom pristanišu Čunski pripravni za let u nepoznatom pravcu. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Odmor u IrakuMini star 2015-12-26 12:11
Pravac je poznat. Do prve zračne luke s linijom za Irak i Mali. Tamo ide na odmor prije odlaska u Ameriku gdje je dobio posao u odvjetničkom uredu.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # bahatiNedo 2015-12-16 19:08
Kako su vješti i bahati u gradu, ako im revizija ništa nije mogla za utrošena sredstva za više miliona (nitko nije pozvan na odgovornost) šta je za njih 2,5 miliona pa oni su prodali terene za 9 miliona (nezna se je li to cijena provizije)Ako nije bilo na vijeću onda nije bilo ni na proračunu za narednu godinu ???
Žurilo im se da privatne ville dobiju od grada kanalizaciju.Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao. A šta sve nije ušlo u ovaj proračun ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # buratinialfio 2015-12-16 19:32
Citat Nedo:

Žurilo im se da privatne ville dobiju od grada kanalizaciju.Je li to bila bagatelna nabava pa nije išlo na Gradsko vijeće. Pregledao sam sve sazive u ovoj godini i nisam našao. A šta sve nije ušlo u ovaj proračun ?
Što bi se promijenilo i da je ušlo u Proračun, pa vijećnici ne znaju pročitati ni dnevni red sjednice a kamoli stavke o prijedlogu Proračuna !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # NesloznostApoksiomen 2016 2016-01-10 17:55
Na zalost nista se u nas Hrvata nije promijenilo godinama.Dok ostali "pametni" narodi gledaju kako da naprave naj bolje za sebe i svoju dijecu mi se ne prestano svadjamo, podjeljeni u dva velika i vise manjih tabora, uzaludno troseci energiju i cesto u toj svadji gubimo i prave ciljeve Koje bi trebali postici za opce dobro.
Tako je bilo i prije 30-setak godina kada je ugledna americka korporacije "3M" htijela uloziti novac za izgradju veceg hotela na otocicu Koludarac , uloziti u aerodrom i cak kupiti manji zrakoplov za potrebe aerodroma.I prica nije propala u Beogradu ili Zagebu nego na Losinju u trvljenju domacih mocnika Jadranka, Losinjska ibivsi predsjednik suda Kuvac. I naravno sve je propalo.
Danas se opet svadjate da li su sukobi interesa ili neka ruska mafija i slicne gluposti.
Protivite se prekomjernom betoniranju obale i otoka jer mislite da ce i turisti/furesti kao i vi sa otoka kada dodju na kupanje sijediti na komadicu kamena ili na borovim iglicama pod borom...
U isto vrjeme je pol Hrvatske izbetonirano za glomazne Shoping-centre i parkiralista , tako da kod jakih oborina voda nema kaomo otici kao prije u zemlju nego nastaju bujice Koje prave stetu, i to je O.K.
Spominje se gubitak neke stratesko vane ratne luke Kopcanje. Gospodo vi zivite u proslosti.Sa prestankom komunizma Bogu hvala, i hladnog rata otok Losinj ima vrlo malu stratesku vrijednost.Svid jalo se to vama ili ne.Ima puno vecu turisticku vrijednost.Tocn o je da je za vrijeme bivsih drzava i Vlada otok imao tu vrijednost, K.u.K. ,Italija SFRJ i tada su topovi iz Pule i sa Tovara zatvarali ulaz u kvarnerski zaljev tzv."cuvarice Kvarnera", i rakete BROM i ostalo pripadju proslosti.
Hrvatska je clanica NATO-a i moderni ratovi su tzv. Asimetricni ratovi i vecinom se vode u gradskim/urbani m sredinama a ne nekim pomorskim desantima.
Danasnji problem je terorizam i tu uloga vojarne na Losinju je mala a postrojba specijalaca iz vojarne bi bilo bolje da je negdje na sredini Jadrana i na kopnu nego na Losinju, gdje povezanost, trajekt otezava zivot i njima i nama civilima.Imao sam prilike kao turist cekati slijedeci trajekt jer su naglo dosla dva vojna autobusa i par osobnih vojnih vozila.
Kao sto na zalost vidite ulaskom Hrvatske u EU se ta ista Europa nije pretrgla da ulozi silne novce u hrvatski turizam, pa mislim da je bolje da ga ulozi itko nego nitko.I Rusi i Turci ulazu u Dubrovnik, pa nisam primjetio za posjeta Dubrovniku, da to nekome smeta.Zahvaljuj uci ulaganju koliko vidim u Losinju ima dovoljno posla za sve sto je u ovim teskim vremenima i te kako vazno.Treba prestati sa strahom od stranog ulaganja jer se radi u ulagnju u zgrade i infrastrukturu a to nitko nece nikamo odnijeti.To ostaje Losinjanima.
Nisam osobno bio u tim hotelima ali na internetu vidim da novo izgradjeni hoteli moraju biti prekrasni i kako mislite da ce ti hoteli sa 5* raditi dobro bez ostalih sadrzaja , aerodrom , golf igralista itd..
Svi su puni hvale o uspjesnoj sezoni i dobroj zaradi, dobro, hajde da im vjerujem, no ja kao posmatrac sa strane , primjecujem da su cijene hotelskih usluga znatno smanjene, u odnosu sto sam placao prijasnjih godina u hotelima u Hrvatskoj, dakle Hrvatska se opet vraca masovnom turizmu a prije par godina se govorilo da se zeli poboljsati kvaliteta i povecati elitni turizam. Svijetla iznimka je Dubrovnik.
Izradjene su lijepe ceste za goste iz susjednih zemalja a to su najcesce obitelji sa djecom sa ogranicenim primanjima , najcesce otac sam radi, da nikoga ne uvrijedim. I sada umjesto da iskoristimo priliku nastalu novom politickom situacijom u Svijetu i teroristickim prijetnjama i preusjerimo veci dio bolje stojecih turist, mladih ili starijih parova koji jedino lete zrakoplovom do destinacije, i tako ulozimo u Losinjski aerodrom, ali i u ostale u Hrvatskoj, jer ti turist nece sjediti u autu cijeli dan, mi se gubimo na aferama prisluskivanja, i da li je ministar obrane dobio nocenje u hotelu ili rucak od nekog , i zaboravjamo da se vani kod pregovora izmedju firmi cesto trazi da se kontakt ostvari sa odredjenom osobom jer je ona od povjerenja i nitkome ne pada na pamet da sumnja u ispravnost susreta. A ako je nesto u pozadini necisto, postoje za to nadlezne sluzbe da se o tome brinu.
Pitam se da li je cijenjeni auditorij ocekivao da gospodin Ktromanovic ode na razgovore sa biciklom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # Lošinjza sve ljude 2016-01-20 21:19
Koliko su ti platili da složiš ovu hrpu sr*nj* .Na Lošinju nisu izgrađeni novi hoteli nego su bez ikakvih dozvola porušene stare austrougarske vile koje su bile zaštitni znak i napravljene jeftine kopije tih vila.Izbetonira li su pola čikata i zabranili pristup tisućama stalnih gostiju koji su tamo dolazili generacijama da bi se tamo raširilo nekoliko desetaka debelih stražnjica. Hvala gradonačelniku i njegovoj udruženoj skupini na uništenju Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # let iznad kukavičjeg gnijezdadikan 2016-01-20 10:27
Mali Lošinj velik graben, dođeš pošten odeš heben... :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # sukob interesasv. Ante 2016-01-20 19:23
Citat dikan:
Mali Lošinj velik graben, dođeš pošten odeš heben... :cry:
Na koga to aludiraš, pa nije Kotromanović nikad bio poštenjačina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # NesloznostApoksiomen 2016 2016-01-26 07:23
Drago mi je da ste tako reagirali.Nitko mi nista nije platio jer I ne treba.Sam imam I previse za sebe jer zivim vani, I strani sam drzavljanin. Ljetovao sam godinama po cijeloj Hrvatskoj I imam dobre prijatelje na Losinju vec godinama, tako da sam ponesto upucen u zbivanja na otoku. Ono sto vidim je ogroman potencijal Losinja I cijele Hrvatske u turizmu, ali je zalosno kako to ne znate iskoristiti, a sa ovakvim reakcijama I stalnim svadjama na portalima ukljucujuci "Volim Losinj" ne cete si nikada omoguciti to sto bi mogli.
Steta je trositi vrijeme na prazne diskusije kada na trenutnu situaciju u Svijetu niste I ne cete biti sposobni uzeti za sebe veci dio turistickog kolaca, mislim na terorizam I otpadanje nekih tradicionalnih turistickih destinacija, Turska,Egipat itd...
Sa reakcijom "koliko su ti platili da napises ova sr..." samo ste potvrdili svoju uskogrudnost.Sa mo gledate osobni profit I interes a ne mozete prihvatiti nesto za opce dobro.Bogu hvala vrijeme je demokracije pa treba cuti I drugojacija misljenja, no sa ovakvim razmisljanjima ostati cete na marginama Evropskog razvoja I za to cete biti sami krivi.Umjesto da kada ves imate I neke kako vi kazete bez dozvole renovirane vile-??? to je u nadleznosti vlast da provjeri, da sada izgradite pripadajucu infrastrukturu koja ide uz vece kategorije, jer vam imucniji turisti nece cekati deset godina da vi sgradite golf igralista itd... Mislim da bi vi kad bi mogli porusili I to sto je vec izgradjeno.Kako ste kratkovidni ne bi me to ni cudilo.Kao sto rekoh samo naprijed,"meni ni iz dzepa ni u dzep".
Ima jedna izreka:"Ori vose ori, na svoje rogove bacas".Namjere su mi bile postene da vam ukazem na neke potencijale koje imate, ali je na vama da to iskoristite ili ne.Upravo sam bio na jednom turistickom sajmu i ponovo sam iznenadjen koliko se hrvatski turizam ne dovoljno promovira.
da li se iz istih razloga vase domace zavisnosti i zlobe nije ni gospodin Gari Capelli kandidirao za ministra turizma.
Na zalost je dobro odlucio jer ne bi imao sa kime realizirati dobre stvari u Hrvatskoj.
Ajde stojte mi dobro, pusa i kava...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # promocijaSkipper 2016-02-17 16:36
Citat Apoksiomen 2016:
ponovo sam iznenadjen koliko se hrvatski turizam ne dovoljno promovira.
da li se iz istih razloga vase domace zavisnosti i zlobe nije ni gospodin Gari Capelli kandidirao za ministra turizma.
Na zalost je dobro odlucio jer ne bi imao sa kime realizirati dobre stvari u Hrvatskoj.
Ajde stojte mi dobro, pusa i kava...
Ne znam za hrvatski turizama ali Jadankini objekti na Lošinju su itekako promovirani. Ljetos nisi mogao otvorit novine bez da iskoči neki hvalospjev za bijelu zastavu, nagradu, priznanje, luksuz, utošene miljune itd. A Gari Capelli je već uoči izbora spakirao kufere za Zagreb ali se dogodio MOST pa je u trgovini za fotelje i podjeli pljena Capeli popušio. Pa sad govori da želi započete projekte, a hvali se vezama s kolegama u vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Raspodjela plijenaMario 2016-04-09 12:57
Citat Apoksiomen 2016:
da li se iz istih razloga vase domace zavisnosti i zlobe nije ni gospodin Gari Capelli kandidirao za ministra turizma.
Naravno da se kandidirao i da se za njega lobiralo. U Novom listu su ga već prikazivali kao budućeg ministra i objavili veliki članak u kojem su ga zakitili i Mihinim perjem kao zaslužnim za silne investicije, rušenje i ponovnu gradnju vila i hotela na Čikatu, planove za aerodrom i Golf itd. I napisali da bi hrvatski turizam trebao ići putem Lošinja.Citat:
Na zalost je dobro odlucio jer ne bi imao sa kime realizirati dobre stvari u Hrvatskoj.
Nije on odlučio nego takav je bio ishod cjenkanja oko raspodjele plijena dvojice harambaša, Karamarka i Petrova. Kasnije Kapeli kaže da nije ni htio biti ministar nego da hoće završiti započete projekte.
volim-losinj.org/politika/2545-cappelli-pozivam-drzavu-da-nam-prepusti-vojne-objekteAli "dobre stvari" će se ipak realizirati u cijeloj Hrvatskoj jer ministar turizma Kliman obećava politiku prostornog planiranja i gradnje KOLIKO GOD STANE kakvu vodi Capelli uz svesrdnu potporu cijelog Gradskog vijeća.
volim-losinj.org/politika/2550-politika-koliko-god-stane
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # neodrživi razvoj, betoniranje obale, devastacija park šume, itd...MeFistO 2016-04-09 14:34
Citat Mario:
Naravno da se kandidirao i da se za njega lobiralo. U Novom listu su ga već prikazivali kao budućeg ministra i objavili veliki članak u kojem su ga zakitili i Mihinim perjem kao zaslužnim za silne investicije, rušenje i ponovnu gradnju vila i hotela na Čikatu, planove za aerodrom i Golf itd. I napisali da bi hrvatski turizam trebao ići putem Lošinja.
ukoliko je preuzeo zasluge, znači da je preuzeo i odgovornost. dobro je znati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # posjeta ministra otoku miomirisaDotepenac 2016-02-09 18:49
lat. Margaritas ante porcos
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # GLADMali medvjed 2016-02-16 07:59
Znaju stariji lošinjani kako su se svega dokopali ne svojim radom. Gospodu koju je pripremio pok.Antolović nije na ta mjesta postavila stručnost nego povrat starih dugova. Njih ništa ne zanima što se tiče otoka,imaju lovu pa mogu gdje žele. Nije problem vojarna nego što na sve svoju šapu stavlja jedna tvrtka, a to znači da će mo svi skupa izvući deblji kraj.I ovako sve odluke se donose u interesu jadranke dd,jer lokalni nam političari trebaju malo novca nešto slično Artatorama. kad jednog dana Andrija sa svojom ekipom navrati naših političkih moćnika biće svukuda.Oni u svemu imaju svoje prste duboko u kajmaku. Ovdje su skromni a kad se maknu s otoka razbacuju se. Nije sve dovijeka,ima boga koji će naplatiti suze mnogih......
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # zlatna mladežahab 2016-02-16 14:31
Citat Mali medvjed:
Znaju stariji lošinjani kako su se svega dokopali ne svojim radom. Gospodu koju je pripremio pok.Antolović nije na ta mjesta postavila stručnost nego povrat starih dugova. Njih ništa ne zanima što se tiče otoka,imaju lovu pa mogu gdje žele. Nije problem vojarna nego što na sve svoju šapu stavlja jedna tvrtka, a to znači da će mo svi skupa izvući deblji kraj.
Sanader je mala beba prema našim lokalnim političarima koji su se toliko obogatili da više ne znaju kamo će sa lovom. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Gastalhranitelj tuljana 2016-02-17 06:52
Nego, ova će godina na Apsyrtidesu biti bogata privatnim poduzetništvom, sve po papirima, jasno... osobe lijevog političkog habitusa mogle bi iskusiti želučane tegobe...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Bože pmagaj!Skepso 2016-02-17 09:12
Citat hranitelj tuljana:
Nego, ova će godina na Apsyrtidesu biti bogata privatnim poduzetništvom, sve po papirima, jasno... osobe lijevog političkog habitusa mogle bi iskusiti želučane tegobe...
Iskusit ih neće samo oni koji će biti na pozicijama vratara za bogate privatne poduzetnike. Imamo ministra gospodarstva koji je krao stiropor, ministra kulture koji ne priznaje ustav RH i ministra znanosti i obrazovanja koji ne priznaje evoluciju. Možda je u pravu ona švora na čelu ministarstva socijale kad kaže da nam samo Bog može pomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Tuljanovo afektiranjeArgonaut 2016-02-20 13:37
Citat hranitelj tuljana:
Nego, ova će godina na Apsyrtidesu biti bogata privatnim poduzetništvom, sve po papirima, jasno... osobe lijevog političkog habitusa mogle bi iskusiti želučane tegobe...
Želučane tegobe će dobiti i osobe osjetljive na tvoju intelektualnu razmetljivost bez obzira na svoj politički habitus. Pa kad se već praviš važan potrudi se oko jezične ispravnosti tvoga hvalisanja. Sklanjanjem grčke imenice Apsyrtides u "Apsyrtidesu" sklepao si nakaradnu riječ koja nije u duhu hrvatskoga jezika pri korištenju stranih imena. Jedino ispravno bi bilo napisati "na Apsyrtides" ili "na Apsyrtovom otočju", ali premda jezično isparvo ne bi bilo manje afektirano. Mi obični ljudi, bez potrebe za hvalisanjem zovemo ih Cresko-Lošinjsk o otočje.
daje nakaznu rije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # tuljanica nivesrobi k. 2016-02-20 19:39
Citat hranitelj tuljana:
Nego, ova će godina na Apsyrtidesu biti bogata privatnim poduzetništvom, sve po papirima, jasno... osobe lijevog političkog habitusa mogle bi iskusiti želučane tegobe...
Tko to tamo pjeva falš ?????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # držte lopovaskiper 2016-02-17 17:57
Citat Mali medvjed:
Znaju stariji lošinjani kako su se svega dokopali ne svojim radom. Gospodu koju je pripremio pok.Antolović nije na ta mjesta postavila stručnost nego povrat starih dugova. Njih ništa ne zanima što se tiče otoka,imaju lovu pa mogu gdje žele.
Stići će ih ruka pravde ma gdje bili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Let iznad ruskog gnijezdaNeperspektivni 2016-04-09 09:31
„Poveznica između korištenja leta u privatne svrhe i tvtke Jadranka je u tome što je to društvo uputilo pismo namjere da želi kupiti određene vojne nekretnine na Malom Lošinju, posebno vojarnu Kovčanje u samom Malom Lošinju."
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo je u četvrtak da je tvrtka koja je bivšem ministru obrane Anti Kotromanoviću platila privatni let do Malog Lošinja, zbog čega je kažnjen s 30.000 kuna, ranije iskazala interes za kupnju vojnih nekretnina na području Malog Lošinja.
Povjerenstvo je utvrdilo da je plaćanje usluge prijevoza zrakoplovom iz Zagreba do Malog Lošinja i natrag 12. i 14. studenog 2015. od strane privatne tvrtke u iznosu od 28.500 kuna dovelo ili moglo dovesti Kotromanovića u odnos zavisnosti ili kod njega stvoriti obvezu prema darovatelju.
Bivši ministar je prema podacima Ministarstva obrane u razdoblju kad je koristio zrakoplov bio privatno odsutan na Malom Lošinju. Let su platile dvije tvrtke -Jadranka i zračna luka Mali Lošinj koje su u vlasništvu grupe Jadran u vlasništvu ruskog kapitala.
„Poveznica između korištenja leta u privatne svrhe i tvtke Jadranka je u tome što je to društvo uputilo pismo namjere da želi kupiti određene vojne nekretnine na Malom Lošinju, posebno vojarnu Kovčanje u samom Malom Lošinju.
Potvrda za to je, kako je utvrdilo Povjerenstvo, je pismo namjere koje su uputili Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom vezano za projekt koji je te godine proveden da bi se vidjelo ima li zaintereseirani h za ulaganja u vojne objekte koji su proglašeni neperspektivnima.
„Bitna poveznica je i ta što Ministarstvo obrane, a onda i ministar donose odluke je li neka nekretnina perspektivna za Oružane snage“, kazala je članica Povjerenstva Tatjana Vučetić.
Ustvrdila je kako je bivši ministar primitkom usluge prijevoza od strane privatnog subjekta počinio povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Sankcija u iznosu od 30.000 kuna bit će izvršena obustavom s Kotromanovićeve plaće u deset obroka.
Povjerenstvo smatra da kaznu opravdava visina primljenog dara kao i činenica da je Kotromanović s obzirom na medijske napise i činjenicu da je postojalo pismo namjere mogao pretpostaviti da bi ga primanje takovog dara moglo dovesti u osjećaj ovisnosti prema privatnom subjektu, što je mogao izbjeći ne primajući taj dar.
Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako je nedvojbeno da interes privatnog subjekta postoji i da ministar o tom interesu izravno ili neizravno može odlučivati.
Kotromanović nije iskoristio svoje pravo da se očituje o tom slučaju.
slobodnadalmacija.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ..pušmipuli 2016-04-09 11:23
U svakoj imalo kulturnoj zemlji i za puno manje stvari ministri daju ostavku istog trena. To u RH nije slučaj....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kuda idu divlje svinjeotto 2016-04-10 08:12
Citat pušmipuli:
U svakoj imalo kulturnoj zemlji i za puno manje stvari ministri daju ostavku istog trena. To u RH nije slučaj....
Pa to je bivši ministar kako može dati ostavku ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Let iznad hrvatskog gnijezdaLet iznad ruskog gnijezda 2016-04-13 18:29
gnijezdo je hrvatsko i tako ce ostati. ako stranci I bilo sto uloze, pogotovo u nekretnine to ne mogu nikamo odnijeti. svaki strah je iracionalan.
O.k. bivseg ministra su kaznili i pravda je zadovoljena. Ono sto meni osobno nije jasno ,kakvog to smisla ima kada je samo jedna grupacija zainteresirana za kupovinu. Kada bi ih bilo vise onda bi to i imalo nekog smisla. Stranci se sve tuku za ulaganja u Hrvatsku. I sama gospodja Predsjednica je prije par dana na televiziji izjavila da je razocarana sa slabim odazivom stranih ulagaca.
Isto tako prije par dana je jedna gospodja koja se bavi proizvodnjom I prodajom vina na TV izjavila da se je priavila za dobivanje novca iz EU I cak unajmila francuskog odvjetnika. U borbi protiv hrvatske birokrcije je izgubila trecinu novca, a francuski ovjetnik je rekao da samo jos Rusija ima iste ako ne i gore , komplicirane propise. Mozda zato se jos i Rusima da i zezati sa nasim propisima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Sve će to nama ostatiKukavica 2016-04-13 18:52
Citat Let iznad ruskog gnijezda:
gnijezdo je hrvatsko i tako ce ostati. ako stranci I bilo sto uloze, pogotovo u nekretnine to ne mogu nikamo odnijeti.
U tome i je problem. Neće sa sobom odnijeti devastiranu betoniranu obalu i megalomanske kapacitete, a ostaviće i uništenu prirodu i zagađeno more.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kukavičje jajedarije 2016-04-13 20:11
Citat Let iznad ruskog gnijezda:
gnijezdo je hrvatsko i tako ce ostati. ako stranci I bilo sto uloze, pogotovo u nekretnine to ne mogu nikamo odnijeti. svaki strah je iracionalan.
O.k. bivseg ministra su kaznili i pravda je zadovoljena. Ono sto meni osobno nije jasno ,kakvog to smisla ima kada je samo jedna grupacija zainteresirana za kupovinu. Kada bi ih bilo vise onda bi to i imalo nekog smisla.
Zainteresirana je jedna grupacija iz Turske i jedna iz Katara, prema tome ta floskula o jedinom pravom investitoru više ne prolazi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # rusko jaje u jajetu u jajetubabuška 2016-04-13 20:21
Citat darije:
Citat Let iznad ruskog gnijezda:
gnijezdo je hrvatsko i tako ce ostati. ako stranci I bilo sto uloze, pogotovo u nekretnine to ne mogu nikamo odnijeti. svaki strah je iracionalan.
O.k. bivseg ministra su kaznili i pravda je zadovoljena. Ono sto meni osobno nije jasno ,kakvog to smisla ima kada je samo jedna grupacija zainteresirana za kupovinu. Kada bi ih bilo vise onda bi to i imalo nekog smisla.
Zainteresirana je jedna grupacija iz Turske i jedna iz Katara, prema tome ta floskula o jedinom pravom investitoru više ne prolazi.
Pusti ti to ... Sada će neki drugi ministar doletjeti na Lošinj s obitelji na trošak Jedinog Investitora i odsjesti incogniti pod lažnim imenom u superluksuznom hotelskom apartmanu. Naravno, besplatno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Račun bez krčmaraKovčanje 2016-04-13 22:12
Rusi žele uložiti u Kovčanje i napraviti još jedan mega-luksuzno-m asovni resort na našem malom otoku. Usput bi proširili aerodrom koji se nikome osim njima ne isplati (a isplatit će im se samo ako budu imali duplo više kreveta no što sada imaju), a tu je i marina za (njihove) mega-jahte na Velopinu. Divno su to isplanirali, no ima jedna kvaka u cijeloj priči - Kovčanje i Velopin su još uvijek vojne nekretnine, a zemljište za proširenje aerodroma većim dijelom je državno. A za golf na Mataldi tek moraju dobiti (kupiti) promjenu u urbanističkom planu... Puno je to političara i raznih fiškala za namiriti, čak i za bogate Ruse. Vjerujem da su se već najavili kod Oreškovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kamo sutrahubert 2016-04-13 22:49
Citat Kovčanje:
Puno je to političara i raznih fiškala za namiriti, čak i za bogate Ruse. Vjerujem da su se već najavili kod Oreškovića.
Nema više love za kupovanje političara, Putin zaključao riznicu i ostavio svoje marionete na suhom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # Brdo GlupostiRačun bez krčmara — Kovčanje 2016-04-13 23:06
Ta tvoja prica ne drzi bas vodu.
Koliko sam ja cuo na Kovcanju se planira Jahting klub.Sto se tice aerodroma buducnost hrvatskog turizma je upravo u prosirenju aerodroma.Imate lijepe ceste ali to je za Austrijance,Tal ijane,Cehe , Madjare i Slovence i Njemce (Bajern)..
Englezi, Francuzi,Holand jani, Svicarci,Sjever Njemacke,Norvez ani, Svedjani doci ce ti uglavnom sa zrakoplovom ili nece doci.Ono par sto dodje u kampove su da ich nazovem siromasniji gosti.Pravi, platezni gosti danas lete na odrediste zrakoplovom, ako ti to nije jasno, a ocito nije.I ja sam, i moja djeca, zamjenili Hrvatsku kao destinaciju za Spanjolsku i Italiju jer nam se ne sjedi dva dana u autu za doci u Hrvatsku.Kamo srece da je tocno to sto si napisao/napisal a da je zemljiste za prosirenje aerodroma drzavno , jer u drzavi ima vjeovali ili ne jos pametnih ljudi koji znaju sto su strateski interesi Hrvatske, upravo obratno, zemljiste je privatno i u Hrvatskoj jos nisu rijesene prvno stvari kada se radi o opcem interesu,za kupovinu privatnog zemljista.A pro po vojnih nekretnina cini mi se da je trend u Hrvatskoj da se te nekretnine prodaju i da i onako ekonomski posrnuloj drzavi donesu nesto novaca.
Mislim da je 5 do 12 da shvatite da je svaki turist koji ima novce, spreman ih je potrositi ,u mjestu odredista, i ponasa se pristojno i ne narusava javni red i mir dobro dosao bez obzira na njegovo podrijetlo.Na zalost sa zadnjom izjavom si u pravu, najvece zlo Koje koci boljitak Hrvatske je korupcija...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # o kampovima..pionirka 2016-04-14 08:18
..u kampovima nisu siromašniji gosti(nego ljudi koji vole direktan dodir sa prirodom-ima kampera koji vrijede više nego nečija kuća)..
..meni je to najekološkiji mogući turizam;tisuće i tisućeljudi dođe ,prođe ..a priroda ostane netaknuta..
tu smo i najkonkurentnij i(radi prekrasne prirode)..npr.u svim segmentima smještaja sa njemačkog tržišta(najemit ivnijeg)uzimamo oko 2,5%,jedino u kampovima 5%...
mislim da je na račun elitnog,(petozv jezdaško pokondirenog)za nemaren razvoj kamping turizma..
zašto,npr ne bi imali biciklističku stazu oko cijelog otočja cres-lošinj(500 km)sa mini-kamp odmorištima svakih 50 km za robinzonce..
to daleko više u skladu vremena i potrebe modernog čovjeka za odmorom nego ti belvijevski monumenti"wanna be beverly hills"..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Brdo glupostiKrčmar 2016-04-14 09:54
Avionima dolaze siromašni gosti,to je za masovni turizam.Gosti koji dolaze u kamp su uglavnom više platežne moći,što možeš lako i sam izračunati.Naja m ili kupovina kampera,autoces te,trajekti,mos tovi i kada ovdje dođu u kamp plate smještaj otprilike kao i hotel.Kada to sve zbrojiš potroše i tri puta više nego hotelski gosti,da ne računamo da i u gradu potroše više nego hotelski gosti koji ne kupe ni sladoled.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # šira slika i prilikaVizionar 2016-04-14 10:08
Citat Krčmar:
Avionima dolaze siromašni gosti,to je za masovni turizam.Gosti koji dolaze u kamp su uglavnom više platežne moći,što možeš lako i sam izračunati.Najam ili kupovina kampera,autoceste,trajekti,mostovi i kada ovdje dođu u kamp plate smještaj otprilike kao i hotel.Kada to sve zbrojiš potroše i tri puta više nego hotelski gosti,da ne računamo da i u gradu potroše više nego hotelski gosti koji ne kupe ni sladoled.
Možda, ali trebaš gledati širu sliku u Šolićevoj strategiji pretvaranja Lošinja u top elitnu luksuznu super destinaciju. Kampovi zauzimaju dragocjeni prostor na kojem se može graditi hotela, vila i aneksa KOLIKO GOD STANE. Znaš li ti koliko tu ima posla za arhitekte, građevince, betonažu i zemljane radove ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # cosa nostratoto 2016-04-14 10:21
Citat Vizionar:
Možda, ali trebaš gledati širu sliku u Šolićevoj strategiji pretvaranja Lošinja u top elitnu luksuznu super destinaciju. Kampovi zauzimaju dragocjeni prostor na kojem se može graditi hotela, vila i aneksa KOLIKO GOD STANE. Znaš li ti koliko tu ima posla za arhitekte, građevince, betonažu i zemljane radove ???
Građevinska mafija vlada Lošinjem zato se donose UPU Čikat i Sunčana uvala po njihovim uputama. Tu je stari majstor Pinki glavni konzultant za pretvaranje poljoprivrednog u građevinsko zemljište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Brdo hrvatske pametiKovčanje 2016-04-14 10:13
Kamo sreće da je ono što sam napisao - brdo gluposti. Pa da na Kovčanju nikne "Jahting klub" (što god to značilo) a ne još jedan zatvoreni mega resort, i da se riješe zemljišni problemi oko proširenja aerodroma i da taj aerodrom bude rentabilan unatoč tome što se nalazi točno između tri već postojeća (Pula, Rijeka, Zadar), a nerentabilna aerodroma.
A što se tiče vrste i platežne moći naših turista, mogli bi do sutra raspravljati koji su bolji za Lošinj - oni postojeći ili oni koji će tek doći (ako dođu). Meni su Austrijanci, Nijemci i Talijani sasvim u redu, posebno oni koji dolaze već godinama, vole naš otok i njegovu prirodu. Ne smeta me što nisu jet-set, jer ni Mali Lošinj nije i neće biti Monte Carlo. Uostalom, ti "bolji gosti" već sada dolaze svojim privatnim avionima na postojeći aerodrom, koji svakako treba obnoviti i osuvremeniti, no ne nužno i udvostručiti površinom.
A sve vojne nekretnine, ne samo one najatraktivnije kao Velopin i Kovčanje, je odavno trebalo prepustiti na upravljanje lokalnoj upravi, a ne prodavati ih prvome tko ponudi nešto love za krpanje državnog proračuna. Da je bilo pameti na Kovčanju je već 25 godina mogla biti jedna od najljepših jadranskih marina, na Velopinu atraktivni zabavni centar, a na (vrhunski uređenom) aerodromu centar za avio-sportove. No, pameti nije bilo, pa je sve ostalo na razini maštanja "što bi bilo da je bilo". Najlakše je prodavati i, usput, uzeti pinkicu za sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ..pušmipuli 2016-04-14 14:58
Napisati ću samo jedan kratak osvrt na konstataciju koja se više puta provukla po mnogim temama a ona glasi " rusi puni para ". Ne zaboravite da su Jadranku "rusi" kupili za siću u odnosu na njenu stvarnu vrijednost (kreditom) a zatim su sa dodatnim mega kreditima podigli mračne količine novaca na Jadrankinu stvarnu vrijednost (stotine miliona eura). Sve ovo je moguće provjeriti u zemljišnim knjigama. Tako da konstatacija o rusima punim love ni najmanje ne stoji. Tko, kako i zašto na ovaj način kupuje, gradi, povećava kapacitete i kvalitetu na 5 zvjezdica bez po meni neke strategije o isplativosti trebalo bi biti predmet istrage institucija. Poglavito kako i zašto je Jadranka prodana za "siću" pa onda nadalje..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # uskok i poskokretriver 2016-04-14 15:16
Citat pušmipuli:
Napisati ću samo jedan kratak osvrt na konstataciju koja se više puta provukla po mnogim temama a ona glasi " rusi puni para ". Ne zaboravite da su Jadranku "rusi" kupili za siću u odnosu na njenu stvarnu vrijednost (kreditom) a zatim su sa dodatnim mega kreditima podigli mračne količine novaca na Jadrankinu stvarnu vrijednost (stotine miliona eura). Sve ovo je moguće provjeriti u zemljišnim knjigama. Tako da konstatacija o rusima punim love ni najmanje ne stoji. Tko, kako i zašto na ovaj način kupuje, gradi, povećava kapacitete i kvalitetu na 5 zvjezdica bez po meni neke strategije o isplativosti trebalo bi biti predmet istrage institucija. Poglavito kako i zašto je Jadranka prodana za "siću" pa onda nadalje..
Potrebno je samo provjeriti otkuda je financirana kupovina dionica Jadranke i slijediti tijek novca pa će sve biti jasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Brdo hrvatske pametiBrdo hrvatske pameti — Kovčanj 2016-04-14 16:28
Kada procitam ova vasa razmisljnja , jer se ne radi o pojedincu, ne mogu se oteti dojmu da na zalost I niste zasluzili da zaradite vise novaca i zivite bogatije i raskosnije na svom otoku.Ovo o rusima punih para je upitno.Ne znam sa kakvim vi Rusima imate posla ali ja zivim vani i kada idem na ljetovanje vidim bogate Ruse.Mozda u vasim glavama su samo Amerikanci bogati, ali to je vec po-odavno prevazidjeno.Bo gate Ruse nije uopce pogodile sankcije jer vecina njih ima novac na banci u valuti a ne u Rubljama.U luksuznim prodavaonama vani su Kinezi,Rusi,Jap anci i bogatasi iz Arapskih zemalja dobro vidjeni gosti.To ide toliko daleko da u gradu u kome zivim u par luksuznih prodavaona kao prodavac sa znanjem Ruskog jezika ces odmah dobiti dobro placeni posao.
Toliko o Rusima, ako vam nisu dobri pa onda ih potjerajte.Egip at i Turska "placu" za njima a vama ne trebaju...
A pro po kampova, gost je gost i treba svatko biti dobro dosao, ali da se razumijemo, moj kolega koji sam radi i imazenu i dvoje djece sve godisnje provodi sa kamp kucicom uglavnom Spanija,Francus ka i Italija.Kolege cije zene isto rade, bar djelomicno i bez djece su, mladji parovi, placaju cartere i lete na odredista u hotele 4 i 5 zvjezdica.Da ne zaboravite i u carter zrakoplovima ima first class a ne samo ekonomi klasa.Ima i srednjeg sloja , menadzera, poslovnih ljudi sa dobrim godisnjim zaradama i oni zasigurno vecinom ne idu u kampove.Izuzeta k su Holandjani sa kojima se i vani sale da ih ne mogu zamisliti bez kamp kucice.
Losinj ne mora biti Monte Carlo ali bi bas trebao prestati biti odrediste masovnog turizma upravo zahvaljujuci kampovima.Kvali teta postojecih kampova i domace radinosti u Hrvatskoj nije upitna ali su vam ocajni hoteli 2 i 3 zvjezdice.
Problem je da dobro stojecem gostu morate pruziti dodatne sadrzaje i tu nastaje problem jer oni nece cekati da se vi dogovorite nakon 10 godina da napravite aerodrome i pratece sadrzaje.
ako sam ja dobro razumio bivse i sadasnje minister turizma svima je zajednicka ideja,po meni vise nego razumna, da se produzi turisticka sezona u Hrvatskoj , da se tako zaradi vise novaca. Nadam se da postoji toliko zdravog razuma da se to nece postici sa kampovima i domacoj radinosti kojom vecina nema adekvatna grijanja u proljece i jesen.
I moram vas razocarati da je fama o Nijemcima, Talijanima i Austrijancima kao dobro stojecima odavno prevazidjena.Ve cina koja kod vas dodje radi za 1200 do 2000 Eura na mjesec i slusao sam ih na plaza kako se prepiru koliko ce potrositi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # gastarbajterski sindromPionirka 2016-04-14 16:44
Ti nemas pojma o turizmu...biti turist i zivjeti od turizma su bitno razlicite stvari..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Bogatiji i raskošniji život?Kovčanje 2016-04-15 01:39
Citat Brdo hrvatske pameti — Kovčanj:
Kada procitam ova vasa razmisljnja , jer se ne radi o pojedincu, ne mogu se oteti dojmu da na zalost I niste zasluzili da zaradite vise novaca i zivite bogatije i raskosnije na svom otoku.
Čime bi mi Lošinjani to trebali zaslužiti da na svom otoku zaradimo više novaca i živimo bogatije i raskošnije? Rasprodajom pola otoka špekulantima? Dozvolom gradnje još velikih hotela, vila i apartmanskih kuća gdje god to investitorima puhne, pa i usred zaštićene stoljetne šume? Zatvaranjem očiju pred betonizacijom (zajedničke nam) obale pod izlikom uređenja (privatnih) plaža? Koncesioniranje m svega i svačega? Da šutke pređemo preko činjenice da će nam uskoro najvažnijim dijelom prostora monopolistički gospodariti samo jedna turistička firma? A, ne, nećemo šutjeti, makar to nekome izvana zvučalo "nazadnjački" i "mrziteljski".

O Rusima kao investitorima i gostima ne bih trošio riječi - sve sam vidio na crnogorskoj obali. Crnogorci su gorko požalili zbog takvog "napretka". Istina je da Rusi vole kupovati luksuznu robu, ali samo svjetski poznatih brendova što je jako dobra vijest za švercere i lažnjake. Ne znam kakvi su što se hrane tiče, no znam da vole žestice, pa bi na njima eventualno mogli zaraditi samo kafići i noćni klubovi. Vidjet ćemo kada se konačno i pojave na našem malom škoju.

Ne znam zašto se toliko pljuje po "jeftinim" kampovima (onaj na Čikatu nije jeftin) kada su daleko isplativiji vid turističkog biznisa od hotela. Hotelu treba 30 godina da isplati ulaganja i održavanja, a kada tih 30 godina prođe, treba ga srušiti i graditi novi, jer su se standardi u međuvremenu jako promijenili. Današnje 4 zvjezdice vrijede kao nekadašnje 3 i predstavljaju standard. 5 zvjezdica je odlično no još uvijek ne znači neki poseban luksuz, jer ima i 6 zvjezdica, pa i više... no toga nema u Hrvatskoj. Je li tih 5 zvjezdica vrijedno tolikog "gutanja prostora" i getoizacije? Ja mislim da nije.

Uz malo manje megalomanije i sadašnji aerodrom bi, da ga se modernizira i opremi kako treba, mogao prihvaćati čartere s toliko željenim "boljim gostima" za popunjavanje postojećih hotela. Samo molim, bez "all inclusive" aranžmana, jer oni su upropastili grčki turizam. Takvi gosti ništa ne troše izvan resorta u kojima su smješteni, pa domaći ljudi od njih imaju još manje koristi od onih s kruizera.

Kampovi i privatni smještaj čine bar 3/4 ukupnog hrvatskog turizma i o njihovom uspješnom radu doslovno ovisi stabilnost državnog budžeta. Naravno, naši turistički stručnjaci pred tom činjenicom uporno zatvaraju oči i žele vidjeti samo hotele, jer oni "zapošljavaju ljude" - čak su izmislili i naziv "stalni sezonac" da ublaže gorku činjenicu da je velika većina hotela otvorena svega 4-5 mjeseci godišnje.

Ne znam da li je na Lošinju ostao ijedan hotel s 2 ili 3 zvjezdice. Oni nekadašnji ili su renovirani u 4-5 zvjezdica ili danas jedva nose oznaku "prenoćište". A trebalo bi biti i takvih jeftinijih hotela kao i kvalitetnih hostela za mlade, jer oni će se, kad budu situirani obiteljski ljudi, rado vraćati u mjesto gdje su proveli "nezaboravan odmor" kao studenti. Bogataši su, kao što je općepoznato, jako skloni modnim trendovima, pa ljetuju gdje je trenutno "in" ljetovati, ali sve im brzo dosadi pa idu dalje, u neki novi "in" resort na drugom kraju svijeta.

Uzalud nam novi hoteli i dizajnerske plaže kada ti gosti neće ni "sići do grada". Jedino rješenje je da se ostalim, "običnim gostima" ponudi više toga i bolje kvalitete u duljoj sezoni od sadašnje (bar od Sv. Marka do Svisvetih). A za to nam trebaju centralno grijanje po privatnim apartmanima i restorani otvoreni veći dio godine, bolji kuhari, slastičari i konobari, više raznovrsnih trgovina i jedna normalna tržnica s domaćim voćem i povrćem, širokopojasni internet i bolja pokrivenost s Free Wi-Fijem, prave biciklističke staze, zatvoreni 25-metarski bazen i ozbiljan fitnes centar, bolje brodske veze prema Puli i Zadru, novi mostovi na Privlaci i u Osoru,uređenija mjesta, čišće plaže, bolje zdravstvene usluge... puno toga što neko mjesto čine bar pristojnom, ako već ne luksuznom "destinacijom". I normalnim mjestom za cjelogodišnji život, jer Lošinjani žive na svom otoku i kada nema hrpe turista nabrijanih na brzi odmor i ludi provod. Treba se moći odmoriti od tolikog adrenalina. Mnogima je i sadašnja duljina sezone pravi maraton živaca.

Tko ne želi bolje zarađivati i živjeti bogatije i raskošnije? Samo sveci i luđaci. Problem je u tome što se zbog bolje zarade danas kockamo s ikakvom zaradom sutra. A ja imam sina kojem želim lijepu budućnost na mom i njegovom otoku. Mišljenja turista uvažavam (uvijek je dobro čuti "drugu stranu"), ali rijetko i uvažavam iz sasvim jednostavnog razloga - oni ne žive ovdje i ne znaju što je Lošinj zaista. Sorry.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Brdo hrvatske pametiBrdo hrvatske pameti 2016-04-14 16:54
I da se ne nadmudrujemo i trosimo vrijeme na dokazivanja koji su bolji turisti.Mozda ja ne zivim u istom Svijetu kao I vi ali vam zelim skrenuti paznju u dobroj namjeri da ne robujete dogmama, a ima ih puno.Kamp oprema se inajmljuje za male novce I vecina ostaje dan ili dva na istom mjestu i ide dalje , naravno ima ih I onih koji godinama dolaze na isto mjesto I tamo drze svoje kamp kucice.Isto je sa jahtasima ili sa gostima koji dolaze privatnim zrakoplovom makar se I taj moze iznajmiti vazno je imati sportsku dozvolu pilota.Vecina je u prolazu, ali ako imate vise malih aerodrome po otocima ,na kraju ce ipak ostati duze u Hrvatskoj, sto je i cilj da zaradite sto vise novaca.
Ne mogu se sloziti da trosak kampovanja kosta isto kao i moj boravak u hotelu sa 4 ili5 zvjezdica "All inclusive", ukljucujuci i let do odredista.To je smjesno usporedjivati.
Iznenadjen sam sa nabojem negativne energije i kritiziranju svega I savacega na ovom portal, "Volim Losinj", pa predlazem da promijenite naziv u "Ne volim Losinj", vise bi odgovaralo sadrzaju napisanih postova.
Kritika ima smisla ako osoba koja to radi ima i nudi neka rijesenja, no vecina samo kritizira sto se naziva kritizerstvo I ne doprinosi kvaliteti.
Takodjer mi nije jasno toliko kritiziranje I ne zadovoljstvo sa rukovodecim ljudima na otoku, pa se moram upitati , tko ih je onda izabrao.Pa valjda vi sami.Ili bar vecina od vas a ona manjina ima portal da se jada, po onoj "Psi laju a karavana prolazi".Toliko od mene,za sada...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # isola-cijaPionirka 2016-04-14 17:06
ti nemaš pojma..
posjetiti otok i zivjeti na njemu su bitno razlicite stvari
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Biraš Kurtu dobiš MurtuOtočka pamet 2016-04-14 17:36
Citat Brdo hrvatske pameti:
Takodjer mi nije jasno toliko kritiziranje I ne zadovoljstvo sa rukovodecim ljudima na otoku, pa se moram upitati , tko ih je onda izabrao.Pa valjda vi sami.
Istina birali smo sami. Birali Capelija i Gradsko Vijeće a dobili Mihu, Šolića i upravu jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Otočka pametBiraš Kurtu dobiš Murtu 2016-04-14 20:00
Citat:
Istina birali smo sami. Birali Capelija i Gradsko Vijeće a dobili Mihu, Šolića i upravu jadranke.
Ovo mi se jako svidja, super je!!!!
BTW Edvard I Pepica su imali vilu na nekom otocicu na Losinju, pa valjda su ostavili neki trag na otoku.
Hvala na podsjeti da je to od Kardelja , nisam ga nikada citao I ne znam gdje sam to u nekim drugim citatima procitao, mozda Igor Mandic ili slicno, u svakom slucaju hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Edvard & PepicaOtočka pamet 2016-04-14 20:13
Citat Biraš Kurtu dobiš Murtu:
Citat:
Istina birali smo sami. Birali Capelija i Gradsko Vijeće a dobili Mihu, Šolića i upravu jadranke.
BTW Edvard I Pepica su imali vilu na nekom otocicu na Losinju, pa valjda su ostavili neki trag na otoku.
Sada sam se i ja sjetio, ali ne znam gdje su je imali. Raspitat ću se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # gori vatračentrunić 2016-05-03 14:58
Citat Otočka pamet:
Citat Biraš Kurtu dobiš Murtu:
Citat:
Istina birali smo sami. Birali Capelija i Gradsko Vijeće a dobili Mihu, Šolića i upravu jadranke.
BTW Edvard I Pepica su imali vilu na nekom otocicu na Losinju, pa valjda su ostavili neki trag na otoku.
Sada sam se i ja sjetio, ali ne znam gdje su je imali. Raspitat ću se.
Ne moraš se puno raspitivati jer su im devesetih godina prošlog stoljeća dolaskom demokracije tu vikendicu zapalili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # radnička klasaŽigica 2016-05-03 15:52
Mala radnička skromna vikendica na Koludracu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Cijena "domoljublja"Gori ussi 2016-05-04 12:25
Citat čentrunić:
Citat Otočka pamet:
Citat Biraš Kurtu dobiš Murtu:
Citat:
Istina birali smo sami. Birali Capelija i Gradsko Vijeće a dobili Mihu, Šolića i upravu jadranke.
BTW Edvard I Pepica su imali vilu na nekom otocicu na Losinju, pa valjda su ostavili neki trag na otoku.
Sada sam se i ja sjetio, ali ne znam gdje su je imali. Raspitat ću se.
Ne moraš se puno raspitivati jer su im devesetih godina prošlog stoljeća dolaskom demokracije tu vikendicu zapalili.
Taj vid demokracije i izražavanja domoljublja još i danas plaćamo niskim standardom, kopanjem po kontejnerima, nezaposlenošću, rasprodajom imovine i ogromnim vanjskim dugom jer smo morali sagraditi sve što su "domoljubi" srušili, minirali, zapalili ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # kritika i kritizerstvoEdvard 2016-04-14 18:06
Citat Brdo hrvatske pameti:
Kritika ima smisla ako osoba koja to radi ima i nudi neka rijesenja, no vecina samo kritizira sto se naziva kritizerstvo I ne doprinosi kvaliteti.
Baš mi je drago što si nas podsjetio na učenje druga Edvarda Kardelja o razlici između kritike i kritizerstva. Kritika je morala doprinositi kvalitetu rješenja i zvala se konstruktivna, a u suprotnom bila je destruktivna i zvala se kritizerstvo. Ako nisi bio na liniji Partije tj. konstuktivan bio si kao kritizer izbačen iz nje. Ako ne i s posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # paklena narančajeremija 2016-04-15 07:43
Citat Edvard:
Kritika je morala doprinositi kvalitetu rješenja i zvala se konstruktivna, a u suprotnom bila je destruktivna i zvala se kritizerstvo. Ako nisi bio na liniji Partije tj. konstuktivan bio si kao kritizer izbačen iz nje. Ako ne i s posla.
Kao da se danas nešto promijenilo, ako nisi Gariev nema ti opstanka u Lošinju. Vidimo kako ga se članovi tzv. oporbenih stranaka boje i gledaju sa strahopoštovanj em. Strah za golu egzistenciju je zavladao ovim nekada pitomim gradićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Biciklisticka stazaBrdo hrvatske pameti 2016-04-14 17:01
Zaboravih jadne bicikliste.Toli ko ste se kod izgradnje novih lokalnih cesta brinuli o njima da skoro nigdje nisam video oznacenu stazu za njih na cesti pa sam prije par godina kada sam jos dosao sa autom morao paziti da ih ne pokupim.
ekoloski se dobro raspravljate ali su rezultati porazni.Otisao sam prije par godina sa prijateljima jahtom na Susak da im pokazem plaze u srcu sezone I umro od srama od prljavstine algi i otpada na plaza.. itd da ne nabrajam..
Pa barem se za cistocu mozete pobrinuti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Veli BokSansego 2016-04-15 01:48
Citat Brdo hrvatske pameti:
Otisao sam prije par godina sa prijateljima jahtom na Susak da im pokazem plaze u srcu sezone I umro od srama od prljavstine algi i otpada na plaza.. itd da ne nabrajam..
Pa barem se za cistocu mozete pobrinuti..
Alge nisu prljavština, već normalni dio naših obala. Ako te smetaju, idi gdje ih nema. A smeće na Velom Boku nisu bacili Sansigoti već loše odgojeni turisti s usidrenih jahti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Veli Bok — SansegoVeli Bok — Sansego 2016-04-15 13:57
Ako su ih i bacili "losi" turisti trebalo bi da se netko pobrine da to smece ukloni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Čistači plažaSansego 2016-04-15 14:43
Citat Veli Bok — Sansego:
Ako su ih i bacili "losi" turisti trebalo bi da se netko pobrine da to smece ukloni.
Taj netko ne može biti neki lokalni "vječni volonter" jer svakome dojadi čistiti za drugima, već bi redovito čišćenje plaža i to ne samo Velog Boka trebali odrađivati oni iz Komunalca. Zato ih masno plaćamo. A turistima trebaju komunalni redari zalijepiti kaznu za bacanje smeća u more, počev od jahtaša u luci do kupača po osamljenim valama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # dok mi zivimojos Hrvatska ni propala 2016-05-03 10:44
Citat darije:
Citat Let iznad ruskog gnijezda:
gnijezdo je hrvatsko i tako ce ostati. ako stranci I bilo sto uloze, pogotovo u nekretnine to ne mogu nikamo odnijeti. svaki strah je iracionalan.
O.k. bivseg ministra su kaznili i pravda je zadovoljena. Ono sto meni osobno nije jasno ,kakvog to smisla ima kada je samo jedna grupacija zainteresirana za kupovinu. Kada bi ih bilo vise onda bi to i imalo nekog smisla.
Zainteresirana je jedna grupacija iz Turske i jedna iz Katara, prema tome ta floskula o jedinom pravom investitoru više ne prolazi.
Ako su Katar i bogate arapske zemlje u pitanju kapa dolje ali Turska nema novaca.Radim sa kolegama podrijetlom iz Turske koji zive vani i kao intelektualci su dobro upuceni u prilike u Turskoj.Kada smo pricali o nedavnoj posijeti Turskog predsjednika Hrvatskoj i mogucim turskim investicijama u Hrvatskoj, i da hrvatska televizija rece da su 7. ekonomska sila u Europi, ovako su mi odgovorili:
"Nas, (Turaka) ima 80.000.000, mi smo velika nacija a ti(ja) nam kazi jedno jedino ime nekog turskog produkta ili firme koja nesto izvozi na Zapad, kojeg znas?".Tajac, ja neznam niti jedno ime.
Na to ce oni nema produkta, nesto se proizvodi po licenci, ili preprodaju.
Novac koji stoji iza turskih investicija je is Saudiske Arabije ili Katara. a kada jednog dana oni povuku taj capital biti ce drzi gace.
Ulovili su me na brzaka, poslije sam se sjetio jednog turskog produkta, poznatih turskis TV sapunica kao npr. "Sulejman", ali bilo je kasno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Erdogena zonaKraljević Marko 2016-05-03 13:28
Citat jos Hrvatska ni propala:
Zainteresirana je jedna grupacija iz Turske i jedna iz Katara, prema tome ta floskula o jedinom pravom investitoru više ne prolazi.
Ako su Katar i bogate arapske zemlje u pitanju kapa dolje ali Turska nema novaca.Pa cijela Europa se ulizuje Erdoganu, zašto ne bi i i negdašnje predziđe kršćanstva. Postali smo erdogena zona što se vidi i na ovoj fotki.Nikola Šubić Zrinjski se prevrće u grobu, ali investicije su investicije. U boj, u boj za održivi razvoj svoj!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # a gdje je lova ???fran 2016-05-09 07:28
Citat Kraljević Marko:
Nikola Šubić Zrinjski se prevrće u grobu, ali investicije su investicije. U boj, u boj za održivi razvoj svoj!
Bez zračne luke nema elitnog turizma, a ministar prometa nije bio baš oduševljen konceptom koji mu je prezentiran prilikom otvorenja muzeja Apoksiomena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # TerraContessa 2016-05-10 00:05
Al Foglio della Comunita di Lussinpiccolo LUSSINO (Presidente Dora Martinoli Massa), indirizzo : Via Belpoggio 25, 34123 TRIESTE, Italia :
Vi ringrazio dell'articolo "Raimondo Prag, la mia storia ", pagina 36-37, il foglio LUSSINO Numero 50. di aprile 2016.
Vorrei mandare i cordiali saluti a tutta la famiglia Prag di Long Island, USA.Un speciale saluto alla signora Iolanda che e in realta una brava artista.Desider o alla famiglia Prag Anthony un felice futuro, specialmente alla sua consorte Cynthia che aveva una prospettiva carriera di gioielliera fiorentina. I sui bimbi sono molto dolci e un po troppo esposti. Ah, questo grande SOLE !
In fine vorrei concludere: Raimondo Prag
e troppo emotivo di essere un vero agente segreto. Tanti conquistatori e diamanti, ma pochi veri rubini. Un vero pecchato.
C O N G R A T U L A Z I O N E A LUSSINO, Contessa Vittoria V.Gagliani di Savona.
Indirizzo:Via aerea Gabriele d'Annunzio 27, LUSSINO.
P.S. Ringrazio alla signora Prof.dr.Roberta Riccardi, Padova, per le informazioni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rotary club007 2016-05-10 07:30
Prekrasno pismo o porodici našeg uglednog iseljenika g. Raimonda trebalo bi ga prevesti na hrvatski jezik da se svi lošinjani mogu uvjeriti koliko dobrih sugrađana imamo po svijetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# (Ne)perspektivn a ratna luka KovčanjeGuest 2019-04-07 18:47
Ovaj komentar je obrisao administrator
0 0 # (Ne)perspektivn a ratna luka KovčanjeAustin 2019-04-24 08:32
I've been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of space .
Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.
Studying this info So i am satisfied to convey that I have a very good uncanny feeling
I discovered just what I needed. I such a lot undoubtedly will
make certain to do not forget this site and provides it a look on a
constant basis.

Stop by my page live22 casino
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...