Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Cappelli: »Pozivam državu da nam prepusti vojne objekte«

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

capeliIako se spominjao kao najizgledniji mogući kandidat za ministra turizma, jedan od onih koji je svojom stručnošću i 30-godišnjim predanim radom u turizmu pridonio razvoju otoka na čijem čelu je već treći mandat, on je svojim izborom ipak odlučio ostati na čelu Grada Malog Lošinja i dovršiti za počete projekte. S Garijem Cappellijem razgovarali smo o novoj Vladi, ministrima, a ponajviše o očekivanjima od svojih kolega iz vladajuće stranke, izvijestio je Novi list u otočnom prilogu za veljaču 2016 »

 

Zbog čega niste prihvatili ministarsku poziciju?
- Bila je velika čast što sam uopće predložen za tako visoku funkciju u turizmu. Zahvaljujem se svima koji su me predložili jer to je potvrda da je moj rad, ali i rad svih mojih sugrađana prepoznat kao pozitivan i kvalitetan pristup turizmu. 

No, na prošlim lokalnim izborima sugrađanima sam obećao da ću dovršiti započete projekte. Puno se investicija privelo kraju, uskoro očekujemo otvorenje Muzeja i trajni smještaj statue Apoksiomena na Lošinju. To je projekt koji se sistematizirano provodi još od 2007., kada je tadašnja Vlada donijela odluku o smještaju statue na Lošinju. Također, u tijeku su brojni projekti čija je priprema bila dugotrajna i tu prvenstveno mislim na produljenje aerodroma, ali i na stanogradnju na Rukaviću i u Creskoj ulici, parterno uređenje Suska, projekt Jadran, i jednostavno bih želio te projekte realizirati do kraja.

Što očekujete od Antona Klimana, ministra turizma? Vjerujete li da će nastaviti s provođenjem projekata koje ste predlagali kao predsjed nik HDZ-ovog Odbora za turizam, čiji je i on bio član?

Iskreno se nadam jer smo zajedničkim snagama u Odboru usvojili smjernice za razvoj turizma od 2016. do 2020. i vjerujem da će upravo one biti poticaj za investicije u turističke objekte. Dodatnu potvrdu da je on dobar izbor za ministra mi daje činjenica da je on dugogodišnji djelatnik u turizmu i da će zasigurno znati prepoznati probleme na terenu. Sjajno je da već pokrenuta priča o ukidanju paraifiskalnog nameta - energetskog certificiranja za vlasnike apartmana ili kuća za odmor.

S ciljem produljenja sezone, potrebno je razvijati nove i inovativne sadržaje turističke ponude, kao što su suvremeno opremljeni kongresni centri, zabavni parkovi, golf tereni, osmišljene tematske rute, biciklističke staze, festivali, povijesni i kulturni programi te slični sadržaji koji osobito veliki značaj imaju u izvansezonskom razdoblju. Poticanjem razvoja novih turističkih proizvoda moguće je povećati izvanpansionsku potrošnju i zaposlenost. Iako su se zadnjih godina počeli primjećivati pozitivni pomaci kod repozicioniranja turističkih agencija, potrebno je učiniti još korak dalje i turističke proizvode kvalitetno prodavati. Osmišljavanjem turističkih proizvoda cjelogodišnjeg karaktera, otvara se mogućnost za cjelogodišnji turizam.

Živim turizam
Mi na Lošinju imamo iskustvo da se u potpunosti prilagođavamo potrebama određenih skupina gostiju tako da smo orijentirani ili na obiteljski turizam, zdravstveni ili onaj prilagođen rekreaciji i opuštanju. Vrlo korektno prilazimo gostima, a kvalitetom njihov odmor činimo još ugodnijim. Zato se Lošinj može pohvaliti s 2,2 milijuna noćenja i brojnim višemilijunskim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta. Samo napretkom u kvaliteti i razvoju, te partnerstvom svih turističkih subjeka ta, Lošinj se već godinama uspijeva pozicionirati kao otok vitalnosti. Za dobar destinacijski brand management potrebna je vlast koja razumije potrebe turizma, te stvara uvjete potrebne za podizanje kvalitete na viši nivo. Ja sam gradonačelnik koji cijeli svoj život živim turizam, nastojim donošenjem prostornih planova, realizacijom prometnih veza, komunalnom infrastrukturom te podizanjem životnog standarda, osigurati preduvjete potrebne turističkim subjektima za unaprjeđenje ponude i smještajnih kapaciteta. Zato mi bude žao kada vidim da razni vojni objekti zjape prazni umjesto da država prepozna njihovu vrijednost i stvori uvjete kojima će investitorima omogućiti njihovo stavljanje u funkciju.

Mali Lošinj često spominju kao pozitivan primjer destinacijskog menadžmenta. Što ste sve uložili da to bude tako?

- Prvi korak u destinacijskom brand managementu bilo je organiziranje brojnih radionica s lokalnim stanovništvom, u trajanju od nekoliko mjeseci. Na njima smo swot analizama i istovremenim ispitivanjem tržišta došli do konkretne vizije i smjera turističkog razvitka otoka. Odlučili smo Lošinj razvijati kao otok vitalnosti, te smo sve daljnje aktivnosti i projekte usmjerili u tom pravcu te još više pozornosti posvetili održivom razvoju, ekološkim projektima. Podizali smo kvalitetu smještajnih kapaciteta, unaprijedili prometnu povezanost te usvojili prostorno plansku dokumentaciju usaglašenu s vizijom razvitka. Izuzetno je važno da stanovnici destinacije vjeruju u viziju razvoja turizma, te da i oni žive na taj način. Također, nastavili smo kontinuirano i otvoreno komunicirati sa svim članicama turističke zajednice, od hotelijera i kampova do privatnih iznajmljivača, ugostitelja, trgovaca, proizvođača suvenira te ako se i pojavi neki problem, u vrlo kratkom roku ga rješavamo. Sinergija Turističke zajednice i Grada, partnera i stanovnika posebnost je Lošinja. Naš koncept suradnje daleko je poznat kao cilj turizma, odgovoran turizam u destinaciji zadovoljnih stanovnika kroz jačanje gospodarstva, očuvani okoliš, otvaranje novih radnih mjesta.

Mijenjati četiri zakona
Često spominjete kako je najveći problem prošle Vlade bila sporost administracije te općenito loše provođenje projekata koje su i sami nazvali strateškima?

- Istina, to tvrdim i danas. Kako bi se potaknule investicije u turističke objekte potrebno je ukloniti zakonske prepreke koje danas postoje te predložiti izmjene Zakona o turističkom zemljištu, Zakona o pomorskom dobru, Zakona o gradnji i Zakona o PDV-u. I na Lošinju su zbog navedenih problema zakočene brojne investicije. Primjerice, upravo zbog nerješavanja problema turističkog zemljišta, zakočene su investicije u kampu na Poljani, ali uvjeren sam i u kampovima i hotelima diljem Hrvatske. Koliko je sporost administracije utjecala na daljnje investicije na Lošinju govori podatak da je hotelska kuća Jadranka usporila daljnji investicijski ci klus i podizanje smještajnih objekata na 5 zvjezdica dok se ne riješi pitanje lošinjskog aerodroma. Nadam se da će država sada znati prepoznati vrijednost tog projekta.

Što smatrate trenutačno najvećim problemom hrvatskog turizma?

- Postoji nekoliko velikih problema poput niske kvalitete i nepovoljne naslijeđene strukture smještajnih kapaciteta. Naime, u Hrvatskoj dominira privatni smještaj (46%), dok hotelski u ukupno raspoloživim smještajnim kapacitetima sudjeluje s tek 12,5%: Istovremeno, u Hrvatskoj postoji veliki broj postelja u smještajnim kapacitetima koji su izvan funkcije (oko 2,5 tisuće) ili su u državnom vlasništvu i njima se upravlja na tržišno neodrživ način. Ovim putem pozivam državne institucije da županijama i gradovima prepuste napuštene vojne objekte jer ćemo ih mi znati staviti u funkciju turizma. Također, problem je i loša izvanpansionska ponuda, nedostatak aktivnosti u pojedinim destinacijama, te niski devizni prihodi od turizma. No, ono što bih istaknuo kao trenutno najveći problem hrvatskog turizma je kratka turistička sezona jer se gotovo 85% noćenja ostvaruje u razdoblju od svibnja do rujna. Povećanjem broja noćenja i unaprjeđenjem turističke ponude smanjit će se sezonalnost. Tu vidim prostora za razvoj posebnih oblika turizma, naročito zdravstvenog te za poticanje investicija u razvoj novih i inovativnih tu rističkih proizvoda.

Pionirski projekt
Svojedobno se govorilo o zatvaranju pojedinlh županijskih i lokalnih turističkih zajednica. Koji je vaš stav o tome?
Turističke zajednice danas ne mjere svoju učinkovitost, nemaju sustavnu edukaciju i provjeru znanja svojih direktora i ostalih djelatnika u izvrsnosti i praćenju turističkih trendova. Prema mom mišljenju potrebna je mjerljivost njihovih rezultata u širokom spektru elemenata, te usporedivost tih rezultata. Nakon takvog pristupa svima bi bilo jednostavnije i lakše donositi zaključke o budućnosti turističkih zajednica. Ukidanja ili spajanja bez analize nemaju smisla. Važno je izmjeriti i korisnost u Zajednici te štetu koja bi nastala njihovim eventualnim zatvaranjem i zasigurno bi imala multiplikativne učinke. Total quality managment je novi projekt Turističke zajednice Malog Lošinja kojim kreće u upravljanje kvalitetom u destinaciji u svim segmentima turizma. To je velik i inovativan projekt koji uključuje cijelu zajednicu i iskorak je u hrvatskom turizmu.

Ovaj cilj kvalitete u upravljanju destinacijom zahtjevan, dugoročan i Lošinj će biti jedan od prvih u provođenju.

Gdje vidite prilike za daljnji razvoj turizma?

Posebno je potrebno naglasiti mogućnost plasmana hrvatskog turističkog proizvoda na nova i udaljena tržišta čiji stanovnici imaju visoku kupovnu moć i razvijene navike putovanja, a trenutno su vrlo malo zastupljeni u našem ukupnom turističkom prometu. Treba ulagati i u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i udjela hotela u ukupnom broju kapaciteta, u povećanje prosječnih dnevnih izdataka turista, u poticanje izvanpansionske potrošnje i ponude. Velike pozitivne pomake zasigumo bi donijelo i unaprjeđenje kataloga investicija i privlačenje stranih investitora.

Jedan od vidova decentralizacije je i definiranje visine boravišne pristojbe. Smatram kako bi država trebala definirati minimum i maksimum visine boravišne pristojbe, a da onda lokalne samouprave donose odluku o točnoj brojci. Npr. ukoliko država donese Odluku da je minimalni iznos boravišne pristojbe 1 euro, a maksimum 4, na Gradskom je vijeću da odredi točan iznos jer sami najbolje znaju prepoznati vrijednost svoje destinacije, a da i dalje ostanu konkurentni na tržištu.

Što očekujete od predstojeće turističke sezone?

Očekujem dobru turističku sezonu. No, bez obzira što postoje indikacije da dio gostiju koji je ranije ljetovao u zemljama u okružju trenutnih ratnih događanja, ove godine traži alternativne destinacije i Hrvatska se nameće kao jedna od najkonkurentnijih, moramo biti oprezni i ne osloniti se samo na to. Potrebno je da turistička privreda zajedno s Ministarstvom i HTZ-om učini sve kroz razne marketinške akcije i promocije da ovogodišnji rezultati budu zadovoljavajući.

AERODROM STOJI
0 problemu aerodroma sam već puno puta govorio, ali to je problem koji zaista koči daljnji razvoj lošinjskog turizma. Uskoro će dvije godine da je projekt proglašen jednim od pet strateških projekata Vlade RH, a i dalje se ništa nije poduzelo po pitanju izvlaštenja i procjene zemljišta, što je bilo na Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

OTVORENA VRATA NOVIH MINISTARA
U ministarstvima sjede mnogi vaši prijatelji i kolege s kojima već dugi niz godina surađujete. Kao čovjek na čelu jedne otočne sredine, kakvu suradnju očekujete s ministarstvima?

- Mislim da nije bitno to što su oni moji kolege, koliko to da sam uvjeren da će oni znati prepoznati i podržati prave projekte. U posIjednje četiri godine pripremili smo niz kvalitetnih projekata čija realizacija bi zasigurno unaprijedila kvalitetu života na Lošinju, međutim bilo je nemoguće doći do pojedinih ministarstva i uopće te projekte prezentirati, a da ne govorimo o tome da je do financijskih sredstava praktički bilo nemoguće doći. U ovih nekoliko tjedana koliko je aktualna Vlada, već sam pojedinim ministrima na sastancima prezentirao projekte, a za desalinizator na otoku Susku i dobio potvdu o sufinanciranju od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

(Anja Tomović)

Komentari: 

236 # NASTAVI !!Enzo 2016-02-17 23:13
Ostani capo ovoga grada i nastavi projekte sa postojecom ekipom. Svim faktorima buona fortuna!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
157 # proljeće je a u meni nemirsvemir 2016-02-18 07:47
Citat Enzo:
Ostani capo ovoga grada i nastavi projekte sa postojecom ekipom. Svim faktorima buona fortuna!!
Pobjednici pišu povijest, neka riješi samo aerodrom i ući će u povijest !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
167 # u po marča sipa i komarčahranitelj tuljana 2016-02-18 18:04
Puna podrška za daljnji razvoj našeg otoka!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # Po glavi stanovnikaSeveda 2016-02-18 18:51
Citat hranitelj tuljana:
Puna podrška za daljnji razvoj našeg otoka!
Grad Umag za svoje službenike izdvaja najviše novca po stanovniku iz gradske blagajne, čak 2735 kuna, pokazala je analiza tvrtke Bisnode na temelju podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2014. Gradski budžeti sagledani kroz troškove po stanovniku prema svojim su službenicima nakon Umaga naizdašniji u Krku, Dubrovniku, Rovinju, Opatiji i Malom Lošinju.
www.jutarnji.hr/.../1483988
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # ...hranitelj tuljana 2016-02-19 17:55
Vriede svake kune!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # pogodak u ništatiramisu 2016-02-21 18:26
Citat Enzo:
Ostani capo ovoga grada i nastavi projekte sa postojecom ekipom. Svim faktorima buona fortuna!!
Enzo va fan culo !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # tiramisuEnzo 2016-02-24 08:50
Grazie
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
824 # 40Alibaba 2016-02-18 12:04
Pozivam državu da Kovčanje ostane vojni objekt a Velopin da proda a ne prepusti Gariju da ga on prodaje i trpa proviziju u svoj džep.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
416 # Kiselo je grožđeEzop 2016-02-18 17:28
-Zbog čega niste prihvatili ministarsku poziciju?
-na prošlim lokalnim izborima sugrađanima sam obećao da ću dovršiti započete projekte.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
314 # bolje živi nego ministareros 2016-02-18 18:20
Citat Ezop:
-Zbog čega niste prihvatili ministarsku poziciju?
-na prošlim lokalnim izborima sugrađanima sam obećao da ću dovršiti započete projekte.
Čovječe, pa ko ti brani da ih dovršiš ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
236 # LošinjGary 2016-02-19 10:28
Kao prvo nitko mu nikada nije ni nudio da bude ministar turizma .To je kao i ovaj članak spominjano jedino u Novom Listu ,a Novi List ne sastavlja vladu.
Druga stvar je da je za mjesta ministara žestoka konkurencija i provjeravaju se prekopavaju cijeli život kandidata.Da se Gari pokušao kandidirati imao bi odlične šanse da završi u Remetincu a ne u vladi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Bez vezeMr. Stiropor 2016-02-19 12:12
Citat Gary:
Druga stvar je da je za mjesta ministara žestoka konkurencija i provjeravaju se prekopavaju cijeli život kandidata.
Pa je tako na čelo najvažnijeg ministarstva došao lik koji je krao stiropor pa je otpušten. Nije bio dobar za Baumax, ali je dobar za Karamarkovu vladu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
320 # prošla baba s kolačimael bahati 2016-02-19 14:03
Citat Gary:
Kao prvo nitko mu nikada nije ni nudio da bude ministar turizma .To je kao i ovaj članak spominjano jedino u Novom Listu ,a Novi List ne sastavlja vladu.
Novi list je glasilo Jadranke d.d. i očito je njenim vlasnicima bilo jako stalo da imaju svog ministra turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # ZekoBalun 2016-02-20 20:26
Gary se oćito zabunio.
Prvi korak u destinacijskom brand managementu bila je Mihina lopta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # O destinacijskom brand managementuSibirac 2016-02-21 09:31
Citat Balun:
Gary se oćito zabunio.
Prvi korak u destinacijskom brand managementu bila je Mihina lopta.
S tim u svezi je članak gdje pored ostaloga piše "sudeći prema informacijama iz raznih medija upravljanje Gradom kao odredištem za turiste izmaklo je iz ruku gradske vlasti i može se steći dojam da je budućnost ove zajednice orijentirane pretežno na turizam i ovisne o njemu prepuštena skupini osoba koje upravljaju poduzećem Jadranka. Uz pomoć mreže suradnika na raznorodnim logističkim poslovima i lobiranju kod nositelja javnih ovlasti, a pod okriljem čarobne formule destinacijskog managementa, te osobe osiguravaju ostvarenje strateških ciljeva uprave i vlasnika tvrtke tako da deklarativna opredjeljenja gradske vlasti za održivi razvoj, čuvanje okoliša te ambijentalnih i tradicijskih vrednota počinju zvučati kao puko pomodno fraziranje. Sve to se odvija pozivanjem na mističnu doktrinu destinacijskog managementa, a obznana o partnerstvu Grada Malog Lošinja i tvrke Jadranka d.d. ostavila je u dijelu javnosti dojam da je gradska vlast naprosto kapitulirala pod hipnozom obećanja masivnih investicija, a alkemičarski pokus pretvaranja ovih otoka u destinaciju s pet zvjezdica prepustila zagonetnom Investitoru."
Grad s pet zvjezdica
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # Pomodno fraziranjeCvekla 2016-02-21 12:39
Citat Sibirac:
Citat Balun:
Gary se oćito zabunio. Prvi korak u destinacijskom brand managementu bila je Mihina lopta.
tako da deklarativna opredjeljenja gradske vlasti za održivi razvoj, čuvanje okoliša te ambijentalnih i tradicijskih vrednota počinju zvučati kao puko pomodno fraziranje.
Grad s pet zvjezdica
volim-losinj.org/.../...
Baš tako zvuči Garijev intervju zaposlenici Turističke zajednice Grada Malog Lošinja :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # budalaštinaliski 2016-02-20 22:19
Gradonačelnik dosista misli da mu netko vjeruje. Njegovi projekti? Koji? Koji je to on projekt osmislio i realizirao? Neka nabroji bar jedan. Osim sipanja love u nogometni klub. To je njegov maksimum.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # prokleta avlijamujo 2016-02-21 07:28
Citat liski:
Gradonačelnik dosista misli da mu netko vjeruje. Njegovi projekti? Koji? Koji je to on projekt osmislio i realizirao? Neka nabroji bar jedan. Osim sipanja love u nogometni klub. To je njegov maksimum.
Zaboravio si stambeno naselje Rukavić, to je njegovo autorsko djelo zbog kojeg će ga generacije Lošinjana proklinjati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
37 # ProjektRukavić 2016-02-23 21:49
Projekt koji je za Garija najinteresantni ji je Rukavić.Stanovi koji su izgrađeni na našem-gradskom zemljištu koje je ustupljeno besplatno +sva infrastruktura na naš trošak a on i partner to prodaju po 2 600 Eura kvadrat.Dva gradska stana za sirotinju a većina za uhljebe.To je projekt u kojem se on osigurao i za unuke.Veća je zarada i manje se prašine diže na lokalnoj razini
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # Rukavićliski 2016-02-21 10:25
Rukavić je ekocid, kulturocid i zločin prema našem Lošinju. To je direktno uništenje turističke zone. Nikada naš grad više neće biti ono što je nekada bio i što je mogao biti. To možemo zahvaliti ekipi kojoj je na čelu gradonačelnik. Dovoljno je samo pogledati rivu Priko. Koliko je betonizirana, koliko tisuća kubika betona-nepotreb no. Koliko zaduženje grada zbog betona? Za ovakve njegove "projekte" bez cilja moraš biti retardiran.k Punta u velom, Belvi i Alahambra u malom, te more betona na plaži u Čikatu, te more betona u akva parku. Gradonačelnik beton, betona. I betonska navijačica - dogradonačelnic a Kučić, naravno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # sila Boga ne molismail 2016-02-21 10:49
Citat liski:
Rukavić je ekocid, kulturocid i zločin prema našem Lošinju. To je direktno uništenje turističke zone. Nikada naš grad više neće biti ono što je nekada bio i što je mogao biti. To možemo zahvaliti ekipi kojoj je na čelu gradonačelnik.
Zato se stanovi na Rukaviću prodaju po cijeni od 2600 EUR-a po kvadratu kako bi se svi učesnici u tom projektu namirili. Gradsko vijeće donijelo odluku da se zemljište ustupi bez naknade a pristupna cesta financira iz proračuna tvrdeći da će to biti POS-ovi stanovi. Moš mislit !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # on i ostalilošinjan 2016-02-21 10:47
Sve se to ne bi dogodilo da je poslušao domaće lošinjane. Ali on se okružio bosancima, šiptarima, komunjarama starim i sustavno, kako Rusi ruše sve pred sobom u Siriji, tako i on potpuno raspamećen u svojoj neizmjernoj taštini uništava naš grad.
Račun će platiti već na slijedećim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
414 # anja specijalisticakroner 2016-02-21 10:55
Anja Tomović je doista specijalistica, to je novinarka koja postavlja pitanja te na nih istovremeno i odgovara. Pa mi svaki dan slušamo gradonačelnika na radiju i znamo njegov riječnik, zamuckivanje, neprestano ponavljanje izrečenog, nedovršene rečenice, pogrešno akcentirano, bez poruke izaključaka, davljenja već udavljenog, mrcvarenja već izmrcavljenoga, opetovanje i nanovo opetovanog, besmislenog do besmisla i praznoga reda radi rečenog. Ukratko neviđeni davež i znak za promjenu radio postaje. Ali specijalistica Anja zato ne zna jer ne sluša Radio Lošinj radio Jadranka, pa ne može biti uvjerljiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # ???Vox Populi 2016-02-21 14:14
Apsolutno nikome nije jasno zašto gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) ima potrebu u stilu nekakvog sitnog nezavisnog oporbenjaka putem žutog tiska prozivati državu Hrvatsku na čijem čelu se u svim strukturama na vlasti nalazi HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Ma kakav HDZGRAĐANIN 2016-02-23 20:48
On ( Gari ) nikad nije bio HDZ. Njega su oni postavili a on je prihvatio jer je osjetio da može malo bolje ( zna se, drp...) Slijedeći lokalni izbori on otpada kao gradonačelnik. Nisu građani munjeni vide oni što se radi. Pozdrav
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # salto mortaleoposum 2016-02-23 21:11
Citat GRAĐANIN:
On ( Gari ) nikad nije bio HDZ. Njega su oni postavili a on je prihvatio jer je osjetio da može malo bolje ( zna se, drp...) Slijedeći lokalni izbori on otpada kao gradonačelnik. Nisu građani munjeni vide oni što se radi. Pozdrav
Građani ništa ne razumiju, a u slučaju da ga HDZ ne kandidira za gradonačelnika ići će sa svojom listom uz podršku SDP-a IDS-a HNS-a i PGS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # svi smo mi norcinino 2016-04-17 19:28
Citat GRAĐANIN:
On ( Gari ) nikad nije bio HDZ. Njega su oni postavili a on je prihvatio jer je osjetio da može malo bolje ( zna se, drp...) Slijedeći lokalni izbori on otpada kao gradonačelnik. Nisu građani munjeni vide oni što se radi. Pozdrav
Tri mandata je bio HDZ-ov gradonačelnik a sada ga šutiraju kao staru krpu kad su se obogatili uz njegovu pomoć.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Siroma sam ostoZrakomlat 2016-04-17 19:47
Citat nino:
Tri mandata je bio HDZ-ov gradonačelnik a sada ga šutiraju kao staru krpu kad su se obogatili uz njegovu pomoć.
A on ostao siromah pa mora na tuđi trošak avionom u Zagreb.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # Lobiranje za ruski kapitalBing 2016-02-24 08:57
Citat Vox Populi:
Apsolutno nikome nije jasno zašto gradonačelnik Gari Cappelli (HDZ) ima potrebu u stilu nekakvog sitnog nezavisnog oporbenjaka putem žutog tiska prozivati državu Hrvatsku na čijem čelu se u svim strukturama na vlasti nalazi HDZ.
Gari je lobist ruskog kapitala pa po dužnosti proziva državu Hrvatsku što nije "raširila noge" za lovu iz Sibira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # kamo sutra ?orfej 2016-02-24 11:17
Citat Bing:
Gari je lobist ruskog kapitala pa po dužnosti proziva državu Hrvatsku što nije "raširila noge" za lovu iz Sibira.
Sibir više ne šalje lovu, presušila riznica pa nema ni investicija u aerodrom, marinu i golf na Mataldi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # Lošinjlošinjanima 2016-02-24 22:12
Pa nije moguće da je i Udba commerce presušio ,od 1945 do sada su pokrali milijarde ,a zapinju na ovako malim projektima.Sada će se i Gari nakon izbora zaposliti u svojoj agenciji i biti Mihin potrčko kao Balija kod Pinkija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # give me fiveagustin 2016-02-24 22:49
Citat lošinjanima:
Sada će se i Gari nakon izbora zaposliti u svojoj agenciji i biti Mihin potrčko kao Balija kod Pinkija.
Zar nije Gari sebi osigurao mjesto direktora Turističke zajednice ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Koji HDZSizif 2016-04-17 17:54
Koji HDZ, Gari nikad nije bio HDZ, on mu je samo služio za izbore jer ga oni mogu dovesti na vlast. Sve što je činio činio je za svoje prijatelje i njihovu djecu. Pogledajte i izmišljena radna mjesta.
SAD NA IZBORIMA NEĆE PROĆI, MOŽE PLAKAT I MOLITI NEKOG U MINISTARSTVU DA HA UHLJEBE, ZA NJEGA LOŠINJ JE KRAJ,NEĆE GA NI SANJIN U JARANKU JER I NJEGA JE POKUŠAO IZIGRATI. ADIO GRADONAČELNIČE
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # CAR PROVIZIJE%%% 2016-02-25 11:02
PA NIJE LUD ,
PORED TOLIKIH INVESTICIJA JEDAN MENADER MOZE OBEZBJEDITI BOGAT ZIVOT I SVOJIM UNUCIMA I PAUNUCIMA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
39 # pola pije pola šarcu dajealfa 2016-02-25 15:05
Citat %%%:
PA NIJE LUD ,
PORED TOLIKIH INVESTICIJA JEDAN MENADER MOZE OBEZBJEDITI BOGAT ZIVOT I SVOJIM UNUCIMA I PAUNUCIMA.
Nekada je provizija iznosila oko 10 %, a danas dostiže i do 50 % vrijednosti investicije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # provizionistibaba Kata 2016-02-27 16:11
Citat %%%:
PA NIJE LUD ,
PORED TOLIKIH INVESTICIJA JEDAN MENADER MOZE OBEZBJEDITI BOGAT ZIVOT I SVOJIM UNUCIMA I PAUNUCIMA.
Na koga točno misliš na Vinka, Darina, Garia ili Sanjina ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # mister provizijaSansigoto 2016-02-27 17:49
Ima tu i drugih igrača koa Badurina Boris,Nedića i ostali hdz-ovci
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Nastavi nizIkar 2016-02-27 18:20
Jedino im još nedostaje Volarić i Kamalić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # slobodni zidaripio 2016-02-28 08:32
Citat Ikar:
Jedino im još nedostaje Volarić i Kamalić
Prava masonska loža, samo što nitko ne zna tko je Veliki meštar. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Veliki meštarZNA SE 2016-03-01 00:13
Vratimo se u šezdesete i sedamdesete.Što su radile komunjare. tko je bio igrač veliki u pretvorbi i privatizaciji. E sad nađi ga, ....nije teško.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # perpetum mobilećaća 2016-03-01 08:08
Citat ZNA SE:
Vratimo se u šezdesete i sedamdesete.Što su radile komunjare. tko je bio igrač veliki u pretvorbi i privatizaciji. E sad nađi ga, ....nije teško.
Nije valjda pinki, ne mogu bilivit !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # koji domaći LOŠINJANIZEUS 2016-03-02 21:29
Ma nemoj lupetati, nema pametni i ako koji pojavi se odmah za kunu proda didovinu. Uzmimo za primjer AUTOHTONI Lošinjanin studira desetak godina da nebi opet ništa stekao između ušiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # let iznad kukavičjeg gnijezdanorthe 2016-03-05 00:35
Eh Gari, da je SDP sastavljao Vladu sad ne bi trebao moliti državu da ustupi Lošinju Kovčanje kad su se Miha i Kotromanović ionako sve već lijepo dogovorili! Ovako je jadan Miha bacio 30 000 kn u vjetar, šteta. Mi Hrvati baš nemamo nos za investicije kad treba...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # suze sina razmetnogatihomir 2016-03-05 08:06
Citat northe:
Eh Gari, da je SDP sastavljao Vladu sad ne bi trebao moliti državu da ustupi Lošinju Kovčanje kad su se Miha i Kotromanović ionako sve već lijepo dogovorili! Ovako je jadan Miha bacio 30 000 kn u vjetar, šteta. Mi Hrvati baš nemamo nos za investicije kad treba...
Plakati će Gari za mnogim ministrima iz bivše vlade a ne samo za Kotromanovićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Leteći ministarLet3 2016-04-07 13:03
Citat tihomir:
Citat northe:
Eh Gari, da je SDP sastavljao Vladu sad ne bi trebao moliti državu da ustupi Lošinju Kovčanje kad su se Miha i Kotromanović ionako sve već lijepo dogovorili! Ovako je jadan Miha bacio 30 000 kn u vjetar, šteta. Mi Hrvati baš nemamo nos za investicije kad treba...
Plakati će Gari za mnogim ministrima iz bivše vlade a ne samo za Kotromanovićem.
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa u četvrtak je bivšeg ministra obrane Antu Kotromanovića zbog plaćenog avionskog leta na relaciji Zagreb - Mali Lošinj i natrag za privatne potrebe kaznilo s 30.000 kuna.
Povjerenstvo je utvrdilo da je Kotromanović bio u sukobu interesa i da se plaćanjem usluge leta od strane privatnog subjekta, tj. ruskog kapitala mogao dovesti u odnos zavisnosti prema tvrtki koja je to platila.
Kotromanović nije iskoristio svoje pravo da se očituje o tom slučaju.
www.jutarnji.hr/.../1556397
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # FaceGaršol 2016-03-10 11:46
Molim moderatora da makne ove dvije odvratne face sa naslovnice ,pokvare mi dan kada otvorim naslovnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # oba su palabožo 2016-03-10 12:33
Citat Garšol:
Molim moderatora da makne ove dvije odvratne face sa naslovnice ,pokvare mi dan kada otvorim naslovnicu.
Garšol izdrži još malo te dvije face su definitivno u odlasku. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Mala bara puna krokodilaVitalij 2016-03-30 15:34
Na pomolu ostavke Damira Krstičevića, Tomislava Ćorića, Borisa Kunsta, Garija Cappellija...?
Ostavku na mjesto šefice Odbora za kulturu već je dala Anja Šovagović, a još ranije i njen zamjenik Jure Zovko.
No, u HDZ-u pričaju kako su mnogi čelnici tih odbora nezadovoljni, te kažu da bi ostavke mogli podnijeti i šef Odbora za financije Tomislav Ćorić, potom predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove Damir Krstičević, šef Odbora za turizam Gari Cappelli, predsjednik Odbora za rad Boris Kunst...
Ostavku na mjesto šefa Odbora za zdravstvo ranije je, podsjetimo, dao i Ante Ćorušić.
Adezejci frustrirani što mostovci grabe fotelje pa nema za njih :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Gradićemo koliko god staneasd 2016-03-31 14:46
Citat Vitalij:
Na pomolu ostavke Damira Krstičevića, Tomislava Ćorića, Borisa Kunsta, Garija Cappellija...?

Adezejci frustrirani što mostovci grabe fotelje pa nema za njih :lol:
Capelli se ljuti što je novi ministar ukrao njegov plan razvoja lošinjskog turizma "Gradićemo koliko god stane". Zato će ostati gradonačelnik da ga dovrši do zadnjeg pedlja lošinjske obale, šume i zelenih površina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # lud, zbunjen, ministarsinji galeb 2016-03-31 15:22
Citat asd:
Capelli se ljuti što je novi ministar ukrao njegov plan razvoja lošinjskog turizma "Gradićemo koliko god stane". Zato će ostati gradonačelnik da ga dovrši do zadnjeg pedlja lošinjske obale, šume i zelenih površina.
Mogli bi odletjeti i on i novi ministar turizma sa takvim stavovima o strategiji razvoja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # brendiranituristik 2016-03-31 16:48
O razvoju turizma na Lošinju:
-graditi koliko stane
-miomirisni vrt (silovanje 20 godina)i glavni brend Lošinja
-Apoksiomen ? Glavni brend apoksiomenova kuhinja kao da smo mi grci, (dobro da nismo izvadili iz mora kineskog cara bila bi kineska kuhinja).
I to je je glavna preokupacija ljudi koji propagiraju turizam na Lošinju, zato sada i Đurđica bježi u Jadranku jer je presušio izvor brenda, sadas kada se naparila u TZ, lijepo je prolistati brošuru novu apoksiomena pa vidjeti privatne reklame na cijelim stranicama na račun grada, pa zar nitko to ne vidi i ne alarmira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Nedosanjan sanBrendirani DŽEP 2016-04-12 08:14
Koji ministar , to je njegova izmišljotinja. Ne bi on bio ništa da ga nije iz mrtvih vratio SARIĆ. On gleda samo sebe, a sada bi i vojne objekte da se malo omasti. Nismo u državi svi ludi. treba ga na izborima što prije maknuti,ne smijemo dozvoliti da on Lošinj upropasti. Pa nanijeo je on dosta štete građanima .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tko visoko leti nisko padakokolo 2016-04-12 10:34
Citat Brendirani DŽEP:
Koji ministar , to je njegova izmišljotinja. Ne bi on bio ništa da ga nije iz mrtvih vratio SARIĆ. On gleda samo sebe, a sada bi i vojne objekte da se malo omasti. Nismo u državi svi ludi. treba ga na izborima što prije maknuti,ne smijemo dozvoliti da on Lošinj upropasti. Pa nanijeo je on dosta štete građanima .
Kako je naglo uzletio tako će i brzo propasti, za godinu dana će bauljati po gradu kao i bivši predsjednik uprave Jadranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Blefer Capellilišaj 2016-04-12 19:55
Cappelli: »Pozivam državu da nam prepusti vojne objekte«. Kakav blefer i lažljivac.
Žpanija Primorsko-goran ska je u vlasništvo predala gradu Malom Lošinju objekt osnovne škole u Zagrebačkoj ulici, te objekat male škole u Kozulićevoj. I što je gradonačelnik napravio s tim objektima? A sada traži da mu država prenese i bivše vojne objekte. I što bi s njima? Capeli je gradonačelnik ruševina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ko će koga nego svoj svogaarduino 2016-04-12 22:41
Citat lišaj:
A sada traži da mu država prenese i bivše vojne objekte. I što bi s njima? Capeli je gradonačelnik ruševina.
Vjerojatno bi te objekte poklonio rusima kao što im sve poklanja. Sreća da ga njegovi HDZ-ovci ruše s vlasti jer bi inače Lošinj postao mrtvi grad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # 10%pušmipuli 2016-04-13 15:54
Citat arduino:
Citat lišaj:
A sada traži da mu država prenese i bivše vojne objekte. I što bi s njima? Capeli je gradonačelnik ruševina.
Vjerojatno bi te objekte poklonio rusima kao što im sve poklanja. Sreća da ga njegovi HDZ-ovci ruše s vlasti jer bi inače Lošinj postao mrtvi grad.
Ovo je možda jedan jedini put da ću reći da je u tom i takvom HDZ-u Capelli bolja opcija od Nedića. Nedićevci ga (Badurina) žele izgurati i nadam se da u tome neće uspjeti. Pomalo se nazire struja koja rasprodaje otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dobro podmazana mašinerijaPodmazani 2016-04-13 16:30
Citat pušmipuli:
Citat arduino:
Citat lišaj:
A sada traži da mu država prenese i bivše vojne objekte. I što bi s njima? Capeli je gradonačelnik ruševina.
Vjerojatno bi te objekte poklonio rusima kao što im sve poklanja. Sreća da ga njegovi HDZ-ovci ruše s vlasti jer bi inače Lošinj postao mrtvi grad.
Ovo je možda jedan jedini put da ću reći da je u tom i takvom HDZ-u Capelli bolja opcija od Nedića. Nedićevci ga (Badurina) žele izgurati i nadam se da u tome neće uspjeti. Pomalo se nazire struja koja rasprodaje otok.
Ne budi naivan. Kapeli je gradonačelnik, a Nedić samo predsjednik gradskog vijeća. Kapeli predlaže, Nedić stavlja na dnevni red, a vjećnici usvajaju Kapelijeve prijedloge. Mašinerija je tako dobro podmazana (ako znaš šta hoću reć) da ne znaš tko je vladajuća koalicija a tko oporba jer cijela "oporba" je na plaći kod Mihe. Osim veterinara koji se još uvjek drži svog izbornog programa protiv rasprodaje Lošinja. I da se hoće prodati (a mislim da neće) ne bi ga kupili jer im ne treba. Kupili su jednoga s njegove liste i to im je dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vrana vrani oči ne kopastarfucker 2016-04-18 07:35
Citat Podmazani:
Kapeli predlaže, Nedić stavlja na dnevni red, a vjećnici usvajaju Kapelijeve prijedloge. Mašinerija je tako dobro podmazana (ako znaš šta hoću reć) da ne znaš tko je vladajuća koalicija a tko oporba jer cijela "oporba" je na plaći kod Mihe.
Poslije javne tribine je predsjednik GV-a zaprijetio Gradonačelniku da više nijedan njegov prijedlog neće uvrstiti u dnevni red gradskog vijeća. Sada će se vidjeti koliko je predsjednik dorastao svojoj funkciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Nevidljivi redatelj predstaveS.N. 2016-04-18 08:55
Citat starfucker:
Citat Podmazani:
Kapeli predlaže, Nedić stavlja na dnevni red, a vjećnici usvajaju Kapelijeve prijedloge. Mašinerija je tako dobro podmazana (ako znaš šta hoću reć) da ne znaš tko je vladajuća koalicija a tko oporba jer cijela "oporba" je na plaći kod Mihe.
Poslije javne tribine je predsjednik GV-a zaprijetio Gradonačelniku da više nijedan njegov prijedlog neće uvrstiti u dnevni red gradskog vijeća. Sada će se vidjeti koliko je predsjednik dorastao svojoj funkciji.
Sve je to dim i magla. Pozornica je postavljena, glumci igraju naučene uloge, a nevidljivi redatelj predstave dirigira. Gore je komentar u kojem je opisan scenarij predstave: "Ne budi naivan. Kapeli je gradonačelnik, a Nedić samo predsjednik gradskog vijeća. Kapeli predlaže, Nedić stavlja na dnevni red, a vjećnici usvajaju Kapelijeve prijedloge. Mašinerija je tako dobro podmazana (ako znaš šta hoću reć) da ne znaš tko je vladajuća koalicija a tko oporba jer cijela "oporba" je na plaći kod Mihe. Osim veterinara koji se još uvjek drži svog izbornog programa protiv rasprodaje Lošinja. I da se hoće prodati (a mislim da neće) ne bi ga kupili jer im ne treba. Kupili su jednoga s njegove liste i to im je dosta."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # il nostro sindacoizaija 2016-04-13 17:09
Citat pušmipuli:
Ovo je možda jedan jedini put da ću reći da je u tom i takvom HDZ-u Capelli bolja opcija od Nedića. Nedićevci ga (Badurina) žele izgurati i nadam se da u tome neće uspjeti. Pomalo se nazire struja koja rasprodaje otok.
Mislim da si u krivu jer ta struja koja rasprodaje Lošinj je upravo Capellieva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # potrkaloglavni 2016-04-13 21:03
Javite na vrijeme slastičaru iz Lida da na torti upiše pravo ime predsjednika HDZ a ( da se ne zabuni umjesto kapeli napisati Nedić Badurina)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # mali od kužinefederic 2016-04-13 21:43
Citat glavni:
Javite na vrijeme slastičaru iz Lida da na torti upiše pravo ime predsjednika HDZ a ( da se ne zabuni umjesto kapeli napisati Nedić Badurina)
Nedić je kralj, prije će se osušiti svi borovi na Čikatu nego što će Gari pobijediti na stranačkim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) или туры в Анталию из Москвы: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/tury-v-antaliyu-iz-moskvy/) карабины и оттяжки для альпинизма ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  cvgluMn 01.03.2024 15:10
  Визовая информация
  кредит под залог авто: samoylovaoxana.ru/.../... (https://samoylovaoxana.ru/tag/kredit-pod-zalog-avto/) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...