Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Uvala Studenčić: Kuvač najavljuje tužbu protiv Grada

Korisnička ocjena:  / 0
LošeNajbolje 

SnakesDo uvale Studenčić na Lošinju dolazi se nakon skretanja sa ceste prema Zračnoj luci Lošinj, vožnje poljskim putem i hodom kozjom stazom, piše današnji Večernji list. Navodi da je uvala evidentirana kao arheološki nalaz i ističe da tako piše na putokazu za turiste u Malom Lošinju, jer su tu ostaci ranokršćanske crkve. Zbog hrasta oštrike koji ne raste nigdje drugdje u Primorsko-goranskoj županiji trebala bi biti prirodni rezervat no na žalost, nije proglašena zaštićenom pa je postala mjesto bespravne gradnje na našoj obali i otocima, konstatira "Večernjak".


Image

Image


Image

 

 

Utvrđene nepravilnosti

Investitor Dinko Kuvač iz Malog Lošinja ima lokacijsku dozvolu u kojoj piše da ne može početi građenje prije nego što ishodi građevinsku dozvolu. Unatoč tome, probio je put od gospodarskog objekta do mora, napravio iskope i mulić, čime je uništio cijeli prostor.

- Na našu je prijavu građevinska inspektorica Vildana Žuža zatvorila gradilište. Na teren je izašao i kapetan lošinjske ispostave Lučke kapetanije, Zoran Tomić, koji je utvrdio da je bez građevinske dozvole i koncesije uništeno pomorsko dobro, te da je na mjestu gradnje zatečen radnik koji je bagerom kopao i nasipao morsku obalu, kazala je Andrea Gregorina iz udruge Eko Kvarner.

Pomorsko dobro je uništeno bez koncesije i građevinske dozvole, tvrdi lučki kapetan.

Na gradilištu sada nema nikoga osim jednog stroja i veće količine građevinskog materijala. Nema ni službene obavijesti o zatvaranju gradilišta koju je navodno postavila V. Žuža.

Zahtjev odbijen

Kako je D. Kuvač dao Poglavarstvu Malog Lošinja zahtjev za obnovu urušenog mulića, u Eko Kvarneru smatraju da ne namjerava stati s radovima, pogotovo zato što je dovezao građevinski materijal. Zahtjev je, međutim, jučer odbijen uz prijedlog da dozvole zatraži od državne uprave.

-  Uvjerena sam da neće stati pa sam u Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika u Rijeci pokrenula proces registracije arheološkog nalazišta i prirodnog rezervata. U daljim radovima mogu ga usporiti konzervatori dok mjerodavni organi ove države ne shvate da još jedna uvala postaje predmet bespravne gradnje. Osim toga, u obavijesti koju sam dobila od građevinske inspektorice zabranom nisu obuhvaćene sve čestice, kaže A. Gregorina.

U Studenčiću je zanimljivo pojilište za stoku. Podsjeća na poklopac sarkofaga, a Andreja Gregorina ima staru fotografiju na kojoj se vidi kako, navodno, cijeli sarkofag grupa ljudi izvlači iz mora. Pričali su joj, kaže, da je nakon vađenja donji dio netko odnio, a gornji je tu ostao kao pojilo za stoku.

- Ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi pa zbog toga želim da konzervatori dođu u Studenčić i provjere ima li pojilo arheološku vrijednost te postoje li ostaci crkve i groblja koje se u staro vrijeme obično nalazilo uza crkvu. Čak postoje neka mišljenja da je gospodarska kuća, koja je bivšem vlasniku služila kao štala izgrađena na temeljima crkve, ali to treba dokazati, kaže A. Gregorina.

Ivan Kuvač: Trošimo svoj novac za javno dobro

Nema tu devastacije! U javno dobro, koje Grad ne može urediti, ulažemo svoj novac, kako bismo imali pristup kući koju obnavljamo. Dobio sam iz katastra izvadak da je molić postojao kao i javni put. Učinili smo to jer strojevi nisu mogli na gradilište, rekao nam je Ivan Kuvač, koji putem odvjetničkog ureda zastupa sina. Javio se, iako je njegova supruga Ljerka rekla da ih novine ne zanimaju. Tvrdi da za radove ne treba građevinska dozvola.

- Tužit ćemo Grad zbog odluke jer ne uništavamo ništa nego ulažemo u obnovu, a prijedlog da tražimo koncesiju nema uporišta jer je sin, kao pojedinac, ne može ni dobiti, kaže I. Kuvač. Sin ima hotel, a za ovu je sezonu gostima ponudio odmor u uvali Studenčić. Na primjedbu da to ne bi radio kao pojedinac nego kao poduzetnik, rekao nam je da zbog novog sadržaja neće povećavati cijene smještaja pa od toga neće imati ni zarade.

 

 

Komentari: 

0 0 # slikar 2007-04-06 19:30
Donji dio "sarkofaga" nalazi se još uvijek u uvali ispod pjeska .......... težak je bio onda, tžak je i danas.
Ne sviða mi se kako se izvrću rijeći i "tzv. činjenice" kad one trebaju ići u korist nekakve borbe za ekološku bit i savjest(ili svijest).
Nedvojbeno je da su Kuvać otac, majka i sin krenuli već utabanim putem onog što se kod nas može, iako se u načelu nesmije.
Tužiti Grad je smiješno, čak i kad je to proizvod vrlo temeljitog razmišljanja jednog renomiranog odvjetnika (ili pak samo hrabrijeg od drugih).
Zaključak, ništa manje vrijedan od početka, opet devastacija - opet Gregorina tamo gdje može utržiti bodove, opet pregršt pretpostavki koje imaju i nemaju temelja.
Svatko je u ovoj igri odradio svoj dio i odradio ga je "dobro" - s potunom zaštitom vlastitih leða (odnosno svoje vlastite g.z.c. !)
Na ovaj se način može u nedogled - samo treba vremenu dati da odradi svoje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pitanje za SlikaraXman 2007-04-06 19:39
A što ti znači ono "utržiti bodove"? Kakve bodove? Kod koga? Što donose ti bodovi? Kome se mogu prodati ili kako se utržuju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # naivcina 2007-04-06 20:30
"Nema tu devastacije! U javno dobro, koje Grad ne može urediti, ulažemo svoj novac(koji ste pijavili od vase place), kako bismo imali pristup kući koju obnavljamo(kako je od stalice dosla kucica), tko je i kada upisao??? . Učinili smo to jer strojevi nisu mogli na gradilište, rekao nam je Ivan Kuvač,Tužit ćemo Grad zbog odluke jer ne uništavamo ništa nego ulažemo u obnovu.Zbog novog sadržaja neće povećavati cijene smještaja pa od toga neće imati ni zarade".E drug Kuvać sto je previse previse.A da tebi inpekcija pukne zasluzene kazne, nebi ti palo na pamet tuzbaaaa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # poskok 2007-04-06 20:36
"Nedvojbeno je da su Kuvać otac, majka i sin krenuli već utabanim putem onog što se kod nas može, iako se u načelu nesmije." VARATI DRZAVU",
a jos i veci, bezobrazluk "TUZITI".
predmet za USKOK-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-06 21:17
Evo kako se to radi: Komentar (www.volim-losinj.org/.../k.jpg)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mare 2007-04-06 21:34
Slikar dobro veli, sve stoji.

Ne podržavam bespravnu gradnju, ali mislim da je pomalo otužno da se "navodni rimski sarkofag" tek sada ide zaštititi odnosno utvrditi da li on to zaista je, kada netko tamo nešto hoće napraviti.
Ekolozi nam kanaliziraju svoju dragocjenu energiju u previše pravaca pa ne stignu valjda sve kvalitetno odraditi. Najbolje da se kloniraju!

Hoće zaštititi more, ograničiti plovidbu i sl., hoće proglasiti posebni rezervat u moru. Pa sad netko im razvaljuje valu gdje je navodna kripta, navodni sarkofag i navodno tkoznaštajoš, pa sad odmah i tamo treba proglasiti poseban rezervat jer tamo raste posebna podvrsta nekog drveta na kojoj je dodatna crtica na gornjoj desnoj četvrtini svakog lista, a te crtice na listu nema kod prvog najbližeg srodnika tog drveta, koje inače isto izgleda, identično čak kao i ovo drvo, ali zbog crtice. Ta crtica koja čini razliku inače je dugačka 1mm, sve drugo je identično... Mislim stvarno, mogli bi malo oladit' s tim rezervatima.

Da investitor nije počeo tamo nešto brljati, nitko nikada ne bi niti pogledao komad kamena iz kojeg ovce piju vodu već desetljećima. Isto tako, nitko ne bi niti pogledao neku tamo ruševinu kojih ima milijon posvuda, a sad je to nekakva kripta (navodna). I sad odjednom tamo živi šuma nekog stabla i tamo bi najbolje bilo zabraniti prilaz. Stvarno smo naj...li, tko nam politiku kroji. Svi ćemo jesti lišće, rimske sarkofage i studije o ekološkom utjecaju. Strašno.

Da ponovim, nisam za gradnju u takvim lijepim divljim uvalicama, ali trebalo bi malo razmisliti da li teba zaštićivati ama baš sve što nam padne pod ruku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-06 21:50
A jeli Mare, kad netko počne raditi više ne treba štititi. Dijeliš logiku bespravnih graditelja. Važno je započeti, a onda će vuk već pojesti tovara :D
A ono o navodno koznašta pogledaj na glavnom trgu, onaj pano za turiste. Imaš slike i na ovoj stranici, pa kad sam ih vidio išao sam provjeriti. Grad se time diči i pokazuje, ali ništa ne poduzima da zaštiti, a kad to rade ekolozi, e onda ne valja. A tvoj isfrustrirani napad na ekologe je bezveze. Da se tamo bespravno radi otkrila je kapetanija i odmah zabranila. Zašto ne nasrćeš na kapetaniju ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hakuna matata 2007-04-06 22:15
Glede navodnosti i unatoč otužnosti koznaštajoš, lipa Mare, zaviri u knjižnicu. Tamo je knjiga od prije dvadesetak godina sa stručnim radovima o ovome kraju. Pa je tamo koznaštajoš i o Studenčiću ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-04-06 22:23
Pa šta onda! Kuvač će tamo napravit starije i ljepše nalazište :D :D :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mare 2007-04-06 22:50
Uopće nije istina da ne treba više štititi. Trebalo je štititi već odavno, a ne sad odjednom. Mogli su mu zabraniti da gradi, nabiti kaznu i ostalo i potjerati ga otamo i bez da sad po hitnom postupku idemo zaštititi tamo neka stabla u blizini i tamo neko "zanimljivo pojilište za životinje".

A ako već na glavnom trgu stoji i toliko dugo godina ima tkoznaštajoš u knjigama o tom Studenčiću, zašto već otada nije zaštićen? Ili barem ona unikatna stabla u blizini? Ili "pojilište"/"ri mski sarkofag"?

Ne govorim o kapetaniji, oni su obavili svoj posao korektno. I neka su im naplatili i trebali su još. Govorim o rezervatu unikatnih stabala koji se sada mora formirati po kratkom postupku zbog Kuvač investicije i o onom kako su ekolozi uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme da nas spase i poberu bodove, što je rekao onaj slikar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-06 22:59
I ja mislim da je trebalo štititi već odavno, ali Gregorina je na Lošinju tek odnedavno. Gradski oci, pročelnici, načelnici, savjetnici itd. nisu stigli to raditi od silnog drugog posla ;-) A što se tiče zaštite šume to nije zbog kuvača nego zato što je u županijskom prostornom planu. Ispeci pa reci, kaže mudra narodna ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mare 2007-04-06 23:03
Puno je toga u Županijskom prostornom planu - i sad da su im prioritet baš tamo neka stabla u nekoj vukojebini... I to sad i odmah i odjednom... Hmmm... Bodovi, bodovi, sponzori i sl. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-06 23:08
O župan. planu se može raspravljati, ali ostaje da si bubnula kako se štiti da se napakosti Kuvaču. Ponavljam, ispeci pa reci ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mare 2007-04-06 23:15
Nije istina. Pričala sam o bodovima i kako ekolozi uvijek kao Batmani stižu na pravo mjesto u pravo vrijeme i spašavaju nas.
Za Kuvača me boli jedna stvar i neka su mu stopirali sve to. Njemu ili bilo kome drugome da je na njegovom mjestu. A osim toga, naglasila sam odmah da se ne slažem s tim šta se radi u toj valici.
Pa ti čitaj pa stani i razmisli pa ispeci pa reci ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-06 23:23
ne znam što to nije istina ... Pričala si kako odjednom kad je kuvač počeo raditi hoće štitit šumu, a ja ti kažem da je to u župan. planu, a ti na to opet na ekologe. A kako da ekolozi reagiraju ako nema devastacije? Priče o Batmanu nema bez Jokera, ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mare 2007-04-07 00:33
"A kako da ekolozi reagiraju ako nema devastacije?"

Šta kako? Pa prevencijom valjda. Dakle, da je u navedenoj vukojebini skupina jedinstvenih stabala već bila zaštićena, i pojilište/sarko fag, i kripta i tkoznajoššta od prije 20 god. iz neke knjige u knjižnici, mislim da je realno smatrati da bi investitor barem još 500 puta više razmislio da li će ići razvaliti valu. Pa bi možda 499. put rekao, ma ko' ga j..., čekat ću graðevinsku, sjest' će mi za vrat oni zeleni i kulturolozi a oni su svi ko' pijavice.
Ne moraju nužno ekolozi djelovati samo tamo gdje je devastacija, šta ne? Ugodan vikend.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dobro veli poskokslikar 2007-04-07 00:40
Vrlo dobro veli poskok,.... razborito !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # poskok 2007-04-07 01:21
Slika broj 1, ako je to postojeca riva, onda je firma Kuvać izgradila autoput (na isoj slici).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # FIN.SAVJETNIK 2007-04-07 02:25
Šuti Kuvač ako ti lokaciju proglase zaštičenom ,tvoju malu kućicu nemoj dirati neka ostane ovakva kakva je .Odnesi materijal i bager uljepšaj okolinu i čekaj arheologe .Vrijednost će porasti enormno još ćeš više zaraditi nego da siporeksom jeftino dogradjuješ.POs lušaj Gregorinu a i Xman-a valjda razumiješ što želim reći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Xman 2007-04-07 09:24
Mare, prije 20 godina zaštita je bila u rukama SIZ-ova i drugih socijalističkih izmišljotina. Poznato je da je jedan jugo-general probio osorske zidine da može u dvorištu parkirati auto. Niko nije poduzeo ništa protiv njega, a on se hvalio da zid sada bolje izgleda kad ga je uredio. Prije generali, a sada Kuvači, mužići i drugi. Ali pljujmo po ekolozima, oni nemaju moć
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # studenčić 2007-04-07 18:50
danas je počelo betoniranje studenčića
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Garfild 2007-04-07 18:57
Dobro izabrano vrijeme: vikend + uskrsni ponedjeljak, neradni dan. I još ako Žuža nastavi s godišnjim ili bolovanjem, Kuvači nema da brinu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dinko 2007-04-07 19:01
gregorina oš mi radit na mješalici?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-04-07 19:20
Od žuže vildane niškoristi ni kad je na radnom mjestu :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # veco 2007-04-07 19:30
Kuvač kaže da njegov sin ima hotel i da je gostima ponudio odmor u uvali Studenčić ali da zbog novog sadržaja neće povećavati cijene smještaja pa od toga neće imati ni zarade!!!!
Advokat se snašao da nelegalno, na crno prodaje uslugu i da ne plaća porez :D :D Kao, njemu ne plaćaju, pa nema prihoda i nije dužan porez.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # uskok 2007-04-07 19:40
A tko to radi Uskrsnim vikendom,toga su Kuvaći dobro zaduzili. A mali Dinko, tebi ce Gregorina dobro zamjesati mjesalicom.A sto se tice Žuže mozete biti mirni, nje nema pa nema.A vrli advokat nikad nije prijavljivao i placao porez vec je uvijek bio sa primanjima za socijalnu pomoc.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # zuza 2007-04-07 19:42
Dinko vrati tablu, kada zavrsis sa radovima.
Necu ti nista majke mi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za zuzudinko 2007-04-07 21:18
ti si ljepotice dobila kuverticu za tu tablu a gregorina traži previše
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ARI 2007-04-07 23:37
Ljudi ja sam nova u ovom gradu i zelja mi se ukljuciti u ovu sapunicu .
Cula sam da je glavni cuvar bespravne gradnje neki gradski sefic Sime.F
Da li znate nesto o tome
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # provizija 2007-04-08 00:12
On je glavni menader,gradite lja i odvjetnika bespravne gradnje, (provizija, ARI, provizija), ljepotica kuvertice a sefic proviziju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost 2007-04-08 11:12
ARI i provizija lupaju bezveze. Ovo dvoje ni ne rade u istoj službi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Svečano i radnoHakuna matata 2007-04-08 13:09
Ako je istina da je počelo betoniranje Studenčića Kuvači mogu reći da su uskrsne blagdane obilježili SVEČANO I RADNO :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odvjetnik 2007-04-08 13:18
Pita stranka odvjetnika kolika mu je tarifa. Odvjetnik kaže: 100 eura za tri pitanja. Na to stranka kaže "Nije li to malo skupo?". Odvjetnik odgovori "da" i upita stranku "Koje je vaše treće pitanje?".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hakuna matata 2007-04-08 13:25
Pitanje: Kako prepoznati da odvjetnik laže?
Odgovor: Pomiču mu se usnice!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Fiškal 2007-04-08 13:33
Šta je zajedničko spermiju i odvjetniku?
Obojica imaju šansu od 1 prema 5.000.000 da postanu čovjek ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Fiškal 2007-04-08 13:35
Koja je razlika izmeðu vampira i odvjetnika?
Vampir sisa krv žrtava samo noću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hakuna matata 2007-04-08 13:51
Zašto znanstvenici u svojim laboratorijima radije koriste odvjetnike nego štakore?
Zato što neke stvari neće da rade ni štakori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Odvjetnik 2007-04-08 14:04
Djed Božićnjak, Zubić vila, pošteni odvjetnik i pijandura naišli istovremeno na novčanicu od 1000 kuna na tlu. Što mislite tko će je pokupiti?
Naravno, pokupit će je pijandura, jer ostali su mitološka bića.

Ako imaš lošeg odvjetnika, trebaš li naći drugoga? Ne, jer to je isto kao da promijeniš kabinu na Titanicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ????????? 2007-04-08 22:30
A zamislite isti kapetan tomic tvrdi da je srdu kucicu dosta lokaciska da bi se vec godinama bogatio na bespravno postavljenim pontonima.
I onda kad se ispostavi da ovaj nema ni lokacisku onda pocne tvrditi da je dosta izvod iz pup pa se ja pitam zar uistinu je ovo pravna drzava??????
PS. A da ne spominjem koliko se luka zagadila jer naravno sve fekalije i cemija od deterdenta sa jahti ravno u more????!!!!??? ?Dokle KAPETANE PRAVEDNI
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Andreja Gregorina 2007-04-09 04:05
Uvala Studencic i suma Liski evidentirani su kao kulturna i prirodna bastina u PP Primorsko-goran ske zupanije, ali do sada nije bio pokrenut proces registracije koji ce utvrditi stvarnu vrijednost tog lokaliteta. Utoliko je moguce govoriti jedino o prikupljenih informacijama, a ne i (od strane Konzervatorskog odjela) verificiranim podacima.
Podnosenje zahtjeva za pokretanjem postupka registracije predmetnog lokaliteta nije povezan s cinjenicom da tamo radi investitor D. Kuvac, nego s cinjenicom da je podrucje izlozeno devastaciji.
Preventivno djelovanje ispravan je oblik funkcioniranja, medjutim, s obzirom na derutno stanje u kojem se nalazi hrvatski sustav opcenito, takvo je djelovanje jos uvijek luksuz koji si eko aktivisti rijetko mogu priustiti.
Vise o procesu registracije u jednoj od slijedecih epizoda reality showa vezanih uz uvalu Studencic.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # !!!!!!!!!!!!!! 2007-04-09 12:40
Odgovor ???? doticnom
velikom brodaru,da li ti bas sve radis po zakonu,i da nisi mozda u sukobu interesa.Da li ti mozda nesto zagaðujes stalnim prozivkama jedne te iste osobe.Pa ipak se ti prodajes za velikog katolika.
A da nije to sidi kurta da uzjase murta.
Pogledaj se u ogledalo pa onda djeli lekcije!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ???????? 2007-04-09 13:35
Eto kako se reagira kad taknes zmaja.
Svi znamo da se ovdje radi cistoj istini kad je reakcija ovakva.
Dragi moji Lošinjani svi vi koji se bojite reci, i zauzeti se za zajednicu pocnite gledati i razlucivati one koji zajednicu ostecuju, luka je Bogom dana svim ljudima Lošinja a ne pojedincu i nema tog zakona koji moze prednost dati pojedincu ispred zajednice.
Svatko tko ode na Narodne Novine i procita bilo koji zakon vidjet ce da je pisan za dobrobit zajednice, a ovdje se radi o izigravanju zakona pa me zanima kako je moguce da cemo mi koji nemamo mogucnosti i novca da bi druge potkupljivalji i placali da zivimo na grbaci zajedniice.
Dragi moji Lošinjani ako ste lošinjani zar nije čudno da se dozvoljava jednom covjeku da zgrce milujune svake godine na drustvenom resursu kao sto je luka.
Da ju njegovi klijenti zagaduju te da svi imaju prednost a lošinjani sa svojim kajicem ne mogu pristati u vlastitu luku jer je okupirana kompletna s koncesijom pitam se kako je to moguce i kako nokog nije briga.
PS. Odgovor!!!!!!!: Shvatio sam na kog ste mislili pod ovim veliki brodar i istina je da je moj istomisljenik ali on se ne potpisuje sa ????? mada kad sam mu rekao prenio je pozdrave, moram reci da nije on jedini koji se poceo baviti ovim problemom i moram ti reci da nas ima malo više, i pogodi sto svi smo domaci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Furešt 2007-04-09 13:53
U jednome nisi u pravu a to je da su oni koje problem luke zanima svi domaci. Ja sam Losinjan samo 2 mjeseca u godini ali to je dosta da mi je puna kapa tog bezobrazluka s lukom. Ali tu ima problem: koncesiju za luku kako mi kazu ne daje grad nego Županija. I tu je problem. koncesionar mlati sogroman novac a nije ga briga za obveze o luci koja zagadjuje grad ne samo smećem nego i bukom po noci, glazba, vriska, motori i onda orgije na palubama da vide djeca i drugi turisti. Ta luka je kao zasebna drzava koja maltretira ostale. A koncesionar je truli bogatas koji nista ne daje gradu i samo mu steti. Jahtasi nista ne kupuju i ne idu u restorane a onih par sladoleda nije vrjedno stete koju nanose.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # milošević 2007-04-09 16:02
Krstaš ti si stvarno retard ako neko zagaðuje luku onda su to tvoji truli brodovi ali to nije tema ovog foruma a nisu ni tvoji brodovi ti si samo jadni pijunčić koji ne voli dupine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ******** 2007-04-09 20:54
Mislim da ove stranice pod hitno treba zabraniti ili barem promjeniti ime ,u npr NE VOLIM LOŠINJ ILI NE VOLIM LOŠINJANE .Svatko tko je došao kozna odakle može raditi što god hoće i nitko ga ne dira. Ali ako si roðen na Lošinju i ako nedaj bože nešto imaš onda su svi protiv.
Dajte ljudi ako volite Lošinj onda morate voliti i ljude koji na otoku žive.(manje zlobe i ljubomore molim. HVALA
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # LOL 2007-04-09 22:30
A jel moram voliti i one koji prave štetu drugim lošinjanima :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ?????????? 2007-04-10 00:21
Mislim da smo uistinu takli zmaja samo zmaj misli krivo i to je dobro.
mada kao sto sam rekao to sto vi pisete i koristite tuda imena je samo znak da ste smece koja je toliko govana posralo pa ocekuje da ih netko drugi pojede.
E necete vrijeme je da se o vama istina progovori a naravno onaj kojeg spominjete je do sad jedini govorio ali i drugi su dosli do informacija pa cete i vi poceti odgovarati za svoje lopovoluke.
A naravno ovi pokusaji sa imenima pa to je naravno ono sto se tu i ocituje tako reagiraju samo prljavi sto vi i jeste draga moja lopovska bagro koja vec godinama kradete cijeli lošinj i mislite da vam nitko nis ne moze.
Ocekujte narod na vratu jer narod kradete kradete gdje god stignete te kupujete i bogatite se na racun drugih koji kraj s krajem spajaju.
A ti ljudi su vam kupili lukobran na kojem sticete, oni su vam kupili i struju na rivi koju preprodajete i slicno sve ce to izici na vidjelo, i pogotovu da vi dzite svih u saci e nece vise tako to vam obecaje udruga gradana.
A ime koje spominjete zasto nemate hrabrosti mu to u lice reci on ce vas rado salusati pogotovu vas hrabri moji.
:D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Capt. Tomićumujo 2007-04-10 12:36
"Pomorsko dobro je uništeno bez koncesije i graðevinske dozvole, tvrdi lučki kapetan."
Znači, trebao je prvo dobiti koncesiju i grað.dozviolu, e onda bi mogao uništavati pomorko dobro. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # suljo 2007-04-10 14:36
E mujo, kako sada ide, kada je unisteno, placa netko kaznu ili se ceka dok se napravi kucerina pa ce onda vratiti kako je bilo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za krstašarabljan 2007-04-11 00:10
ti si prvi počeo po imenima impotentni debilu.a to domaći i lošinjani,o čemu ti pričaš ? svi znamo odakle si došao pa odi tamo pametovat ako prije ne odeš u ćuzu jer muljaš na sve strane i stat će ti na kraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Za rabljanakrstas 2007-04-11 00:42
E slusaj ti pedercino ne znam zasto ti spominjes moje ima ali frendovi su mi rekli da spominjes pa sam došao to pitati pa ako si faca znaš gdje me možeš naći pa mi možeš jadniče to u facu reći a ti provjeri tko što priča ako prije tog hoćeš imena prozivati jadniče jadni stokao šugava možeš se sad predstaviti pa ćemo se sresti papćiću.
I koj se k... predstavljaš za rabljana ti to sigurno nisi stoko govnjarska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tera nova 2007-04-11 01:22
Ako je uistinu ,da su prethodni komentari izrećeni od gospona Krstaša "Ivan Krstitelja",zač uðen sam i šokiran njegovim izjavama i komentarima,jer cijenjeni Ivan je duhovno obnovljen, pa mislim da to ON ne može biti. A, ako jest to On, žao mi ga, te predlažem na daljnu duhovnu obnovu! 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Promatrač 2007-04-11 02:02
Dobro zboriš ovakav vokabular nisam odavno čuo al mislim da je napad najbolja obrana.Jedan kršćan si to nesmije dopustiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Tera nova- za promatrača 2007-04-11 02:18
Ma,"Onovljevni" u svemu pretjerao,nema točke niti zareza, nema kraja niti početka! Što se to s njim dogaða.? Vrlo čudan i nedefiniran. Izazov i sami izazovi, neka malo kalma,biti će spokojan i u duši miran!!!Preporu ka "Obnovljenom", odmor, odmor, spokoj u duši i tijelu,čovjeka čini čovjekom.!!! :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # iznenadjen 2007-04-11 14:06
Šokiran sam dobrotom i ljubavi za bližnjega na ovim stranicam, mislim da bi se neki medjusobni sukobi morali rjesavati na drugi način. Ljudi pa zar moramo čitati takve gluposti, ove stranice bi trebale biti malo i pozitivne a ne samo crna kronika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # svjesni 2007-04-11 15:14
Bez uzrujavanja i bez vrijeðanja,proc itajte odgovor che gevare gospodjici Gregorina,
Kuvacima stize graðevna dozvola, a "molic" koji je otpuhnuo nekada davno, a i za to dolaze vjerovatno papiri (a odlaze euri)polako ali sigurno.
A neznam zasto toliko gnjeva izmeðu Vas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Promatrač 2007-04-12 21:26
Mislim da administrator treba hitno uvesti mogucnost logiranja jer ovo je sad prešlo sve granice, ljudi korisrte tuda imena i pisu kao da su oni ti cija imena koriste evo primjerice zadnji koji je pisao na ovom postu i potpisao se kao promatrač to nije.
A i za Krstaša to isto nije sigurno za njega znam da mu mozete doci na ulici i reci mišljenje i rado ce ga prokomentirati prema tomu mislim da bi trebalo ovdje vidjeti uistinu barem da se uvede registracija i logiranje da se moze sprijeciti da netko koristi vec ulogirani nic. Inace postavlja se pitanje prvilnosti igre na ovom forumu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Administrator 2007-04-12 21:55
Sustav za kontrolu ovog sajta ne omogućuje ograničenje unošenja komentara logiranjem posjetitelja. Ta mogućnost je ugraðena u FORUM, (www.volim-losinj.org/smf/) no ni to ne može spriječiti zlonamjernike koji zlorabe mogućnost meðusobne komunikacije posjetitelja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # iznenadjen 2007-04-13 15:01
Svima nam treba malo kulture, tolerancije i promišljnja prije pisanja po internetu jer nisi sam, tu ima puno ljudi koji se nasladjuju bezobrazlukom i primitivizmom pa zar smo svi na toj niskoj razini? :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kultura o no kulturaLussignana 2007-10-07 16:25
Kultura o no kultura, vidim da jos imate krvi of stare Jugoslavije. :D
Veliki kradljivaci su odvjetnici
Jedna lussignana od SAD.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # lusinganistudeni 2007-10-07 16:58
Kradljicvac nije odvjetnik vec ti koja si mu potpisala punomoc,pa te pokrao.
A da ti budes prava amerikanka pa od odvjetnika trazic natrag ono sto te je pokrao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Razočaran 2007-04-13 15:27
Uvijek me ponovno razočaraju ljudi koji svaku korisnu zamisao uprljaju svojom bezobzirnošću, vulganostima, niskosti, pa i podlosti. Samo podla osoba, do srži pokvarena bez savjesti javljat će se pod tudjim imenom i predstavljati u tudje ime. No i u tome vidim korist. Saznajem kako opakih ljudi ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MoMo 2007-04-15 15:23
Pokušao sam ovo shvatiti jer nisam iz Lošinja ali ovo su lokalne priče pa mi nije jasno o kome se tu radi i što to ljudi sve iznose. Ali me je zainteresiralo razmišljanje osobe Mare jer je tako vjerna slika provincijskog razmišljanja i pameti s kojom bi Hrvatska trebala u EU, razvijati turizam, demokraciju i ići naprijed. Čini se da su za to porebne godine i da nemamo šanse. Ima logiku nepovjerljivog seljaka ali neznalice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # na znanje momi 2007-04-16 00:26
Investitor Dinko Kuvač (SIN) iz Malog Lošinja ima lokacijsku dozvolu u kojoj piše da ne može početi graðenje prije nego što ishodi graðevinsku dozvolu. Unatoč tome, probio je put od gospodarskog objekta do mora, napravio iskope i mulić, čime je uništio cijeli prostor.Nema tu devastacije! U javno dobro, koje Grad ne može urediti, ulažemo svoj novac, kako bismo imali pristup KUĆI koju obnavljamo.Učin ili smo to jer strojevi nisu mogli na gradilište, rekao nam je Ivan Kuvač (odvjetnik sina),njegova supruga Ljerka rekla da ih novine ne zanimaju. Tvrdi da za radove ne treba graðevinska dozvola. Tužit ćemo Grad zbog odluke jer ne uništavamo ništa nego ulažemo u obnovu.Lucki kapetan i inpekcija utvrdila da je bez graðevinske dozvole i koncesije uništeno pomorsko dobro.Radovi su zaustavljeni i postavljena tabla zabrane radova.SIN kaze da dozvola stize, i nastavlja sa radovima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mali covjek 2007-04-26 01:51
Sto vise reci o investitoru Kuvać-ima, sin poduzetnik, otac odvjetnik a supruga nju nista ne zanima jer za ono sto rade ne treba graðevinska dozvola.Mali covjek ne moze ni zamisliti da i on moze pristupiti ureðenju "javnog dobra, koji grad ne moze urediti",kako bi i taj mali covjek uredio pristup strojevima do svoje "kuće" koju bi isto uredio bez graðevinske dozvole. A prethodni uvjet da tu slozenu gromacu netko i ucrta kao postojeci objekat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # NOJTROLOC 2007-04-26 02:11
gde ste da ste prijatelji stari jer nam nista vis en fali uzmimo case nazdravimo svi jer opet studencic se VESELIIII...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Uzalud prijaveVeseli 2007-10-09 13:58
Studenčič se veseli jer grað. inspekcija radi za odvjetnika a ne za državu. Imam saznanja da je mulić ipak napravljen bez dozvole i nikom ništa iako je Kap. Tomić napravio prijavu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gotovo je gotovoveseli Dinko 2007-10-09 22:06
E moj drug Veseli, kuca je gotova, mulic je gotov, Žužica podmirena, kapetan Tomić prosljedio prijavu.A zakon je sada na mojoj strani. Jedino mi je zao sto nisam mogao voditi turiste na studencic, kako bi bi ubrao lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # studenciccunskot 2008-01-29 21:06
I na kraju, tko je tu u pravu odnosno tko je dobio a tko izgubio,
-dakle Kuvac i sin su dobili gotov objekat, dobili su dozvolu, nisu platili nikakvu kaznu ,ni isnpektorici Žuži ni Tomiću, nisu mogli servisirati turiste sa izletom na studencic, tužili su grad i dobili novce sto su usli u obnovu??? itd. platili su dovoljno, mito i korupciju za dozvolu, za rad bez dozvole itd.
Dakle imaju kucicu sa papirima a dali su gradu odnijeli novce tužbom kojom su pretili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Napuhavanje Proračuna

  asd 27.11.2022 10:41
  Kapeli i Kučić izmiču pozornosti
  Priča o lovi iz Sibira, se nastavlja. Ne zaobilazi rusku koloniju na Lošinju kao epicentar ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 27.11.2022 10:31
  Pravo na davanje obećanja
  Postavlja se umjesno pitanje tko ima pravo obećavati da će dati tuđi novac, tuđi rad ili ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 27.11.2022 10:03
  Reakcija na izbornu prijevaru
  Čine li obećanja tuđeg radi kupovanja glasova birača takvog političara / političarku moralnom ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  gost 27.11.2022 09:33
  Ana Kučić ima samo jednu ...
  Šprajc riješio tešku enigmu koja muči Hrvate: Vrijedi li više braniteljska iskaznica ili ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  RL 27.11.2022 09:12
  Stanje nacije
  Lako je bilo biti hrabar na Lošinju obilazeći oštarije dok je grmilo tamo u daljini. A kad ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 19:44
  P. Anj
  Nisam se zapleo. Jako je jednostavno. Političari obečaju tuđe jer znaju da će jedan dio ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 18:38
  O pohlepi, obećanjima i sebičnosti
  Kao što sam i napisao, nastavljaš braniti "Anu". Kažeš da su "Ane" ovog svijeta posljedica ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 18:17
  A joj...
  "Ane" ovog svijeta su posljedica, a ne uzrok...uzrok je ljudska pohlepa prema tuđem. Takvi ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 18:06
  "Anin" branitelj i skretničar rasprave
  Naravno da braniš "Anu", ali ti si lukav pa to radiš zaobilazno. Na primjer, sada pljuješ po ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 17:09
  ....
  Čudno. Razumijete tko su uhljebi. Razumijete tko ima monopol na silu i razumijete da prisilno ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 26.11.2022 15:11
  Anin dug iz prošlog mandata
  Osoba koja je napisala komentar #Tuljan bi se malo je*o — Ali da mu ne uđe očito razumije što ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  hranitelj tuljana 26.11.2022 13:42
  ???
  Zar vas zaista zanima moje mišljenje i zar zaista ne možete zaključiti što mislim o vraćanju ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Joker 26.11.2022 10:18
  Spomen ploča za gradonačelnicu
  Ne znam da li su tata i brat platili dug, ali skinuli su tablu s poslovnog prostora. Mislim ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  K.K- 26.11.2022 09:52
  Gradska vlast u vlasništvu privatne osobe
  Skoro je isto kad prijaviš gradskoj vlasti ili pišeš komentar na na stranici u vlasništvu privatne ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Ali da mu ne uđe 26.11.2022 08:49
  Tuljan bi se malo je*o
  Hmmm, a kako stojimo po pitanju ovih tuđih novaca? Sustavna nenaplata dugova u gradski ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Jel ga neko tražio 25.11.2022 15:21
  Nije
  Prijavio sam više puta, izgleda da je istina to čime se hvališe, stvarno ima dobru zaleđinu.
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  hranitelj tuljana 25.11.2022 15:04
  Pa prijavite ga?!
  Lažni branitelj?! To je ozbiljna optužba. Ni ja ne volim lažne branitelje. Ne volim ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  K.K. 25.11.2022 14:33
  To je i moj osobni problem
  Tvrdnju da netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara može steći pogrešan zaključak ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  gost 25.11.2022 14:21
  .......
  Ali sebi uzima tuđe novce. Plaću i naknadu troškova putovanja prima iz gradskog proračuna ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Jel ga neko tražio 25.11.2022 14:10
  Nije
  Nije problem samo jedan čovjek, naravno da ima nelegalnih graditelja na sve strane, ali ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  hranitelj tuljana 25.11.2022 13:31
  ...
  Je li "onaj sa Liškog" jedini koji gradi ili je gradio u zadnjih par godina kuću u nekoj ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Jel ga neko tražio 25.11.2022 13:02
  Doza hrabrosti
  Je, trebala je doza hrabrosti, kao i ovom kompanjonu sa Liškog, koji rata nije vidio al ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Jel ga neko tražio 25.11.2022 12:42
  Nelegalni graditelj
  Tako je i Anin kompanjon na polaganju vijenaca za poginule branitelje dobio status branitelja ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Tok 25.11.2022 12:29
  Strojno pranje novca ruskog Velestroja
  O prikazivanju Rusa kao vlasnika Jadranke da se sakrije da su vlasnici hrvatski građani ...
   
 • Napuhavanje Proračuna

  Od mača i pogiba 25.11.2022 11:39
  Tko se mača laća
  Istina je da umirovljenici nisu tražili besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Istina je ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Dinamovac 25.11.2022 08:19
  Lukašenko
  ... a uskoro će se pokazati da u stvari navija za Dinamo, ali onaj iz Moskve.
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  gost 24.11.2022 19:27
  Profesija branitelj
  Zbog ciljanog HDZ-ovog zakonodavstva braniteljska populacija je rasla većom stopom od stope ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  gost 24.11.2022 14:00
  Multikolor Kapeli
  Prvo da započnemo niz: Titov pionir, pa omladinac i Zvezdaš, a onda HNS-ovac, HDZ-ovac ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Ide sve u Honduras 24.11.2022 11:15
  Zbog takvih nam i je ovako
  Nije njega ništa sram, završio dvije godine faksa, ali se kur*i kao da je nobelovac. Ja ...
   
 • Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

  Balvan 24.11.2022 10:31
  On, branitelj
  Gari si je stvarao stvarao bolji imidž nego što ga ima anemični Plenković. Vidi ovo ...