Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

ananievDugačke brade i besprijekorno skrojena odijela po mjeri ključni su elementi imidža ruske braće Alekseja i Dimitrija Ananijeva, poduzetnika ukupno teških tri i pol milijarde dolara, opis je investitora koji su preuzeli većinski paket dionica "Jadranke d.d." u napisu na portalu Biznisplus.hr.

Do sada nepoznati hrvatskoj javnosti, braća Ananijev itekako će postati poznati Hrvatima kao veliki, a uskoro možda i najveći strani investitori u Hrvatsku u posljednje vrijeme. Kako doznajemo, iako nikad nisu posjetili Hrvatsku, braća Ananijev odlučili su se na ozbiljna ulaganja u hrvatski turizam, koja će se u konačnici vjerojatno mjeriti u stotinama milijuna eura.

Braća Ananijev, naime, stoje iza tvrtke Beta ulaganja, koja je u utorak službeno objavila ponudu za otkup dionica turističke tvrtke Jadranka d.d. iz Malog Lošinja. Beta ulaganja nedavno je stekla 50,18 posto dionica Jadranke d.d., čime je nastupila zakonska obveza za objavu ponude za preuzimanje dionica. Tvrtka Beta ulaganja obavijestila je o tome regulatora Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga i Zagrebačku burzu 2. prosinca.

Ukupno je u vlasništvu Beta ulaganja trenutno 166.839 dionica Jadranke sa zabilježenom cijenom od 685 kuna po dionica nakon objave da je nastala obveza preuzimanja dionica. To znači da je tvrtka Beta ulaganja do sada uložila nekih značajnu svotu novca u hrvatsko tržište kapitala, a samo za otkup preostalih dionica Jadranke spremna je uložiti barem još 117 milijuna kuna, koliko vrijede preostale dionice lošinjskog turističkog poduzeća uz ponuđenu cijenu od 700 kuna po dionici.

Aleksej Ananijev stariji je od dvojice braće. Rođen je 1964. godine u Moskvi. Po struci je diplomirani lingvist, prevoditelj za portugalski i ruski jezik, ali je završio i MBA na Sveučilištu u Chicagu. Oženjen je i otac troje djece.

Dimitrij Ananijev rođen je 1969. u Moskvi. On je diplomirao na moskovskom Institutu za aeronautiku, a nakon toga je diplomirao i na Državnoj akademiji za menadžment Sergo Ordzhokonidze. Kao i brat, i on je stekao MBA na Sveučilištu u Chicagu. Oženjen je i otac četvero djece.

Braća Ananijev u ruskoj su javnosti poznati kao veliki vjernici, a spadaju i u najveće donatore Ruske pravoslavne crkve. Aleksej Ananijev čak i pjeva u crkvenom zboru. Tvrdi se da redovito pomažu u obnovama starih crkvi i crkvenih umjetnina. Ruski mediji nekad ih zbog njihovih jakih vjerskih uvjerenja nazivaju i "pravoslavni oligarsi".

Prvi kapital su stekli na uvozu računalne opreme u bivši SSSR. Aleksej Ananijev je kao vrsni govornik engleskog jezika bio zamjenik generalnog direktora tvrtke Tekhnoserv, koja je uvozila informatičku opremu u Sovjetski Savez. Kad se SSSR raspao, Ananijev je osnovao privatnu tvrtku Tekhnoserv A/S, a brata Dimitrija je uzeo za zamjenika direktora za marketing i potpredsjednika Nadzornog odbora. Zajedno su 1995. godine utemeljili Promsvyazbank, banku u kojoj preko tvttki u svojem vlasništvu kontroliraju većinski paket od 88,25 posto dionica, dok manjinski udio od 11,75 posto ima Europska banka za obnovu i razvoj.

Dimitrij Ananijev je aktivan i u politici, od 2006. do srpnja ove godine bio je u Vijeću Federacije, ruskom senatu. Predstavljao je Jamalo-nenecki autonomni okrug, a u srpnju je podnio ostavku, navodno zbog novog ruskog zakona prema kojem dužnosnici imaju ograničenje u tome koliko imovine mogu posjedovati u inozemstvu.

Prema posljednjim dostupnim podacima, Promsvyazbank je jedanaesta po veličini banka u Rusiji, a po izboru agencije Interfax iz 2011. godine je deseta banka po važnosti u toj zemlji. Ukupna imovina banke na dan 30. lipnja 2012. godine procijenjena je na 18,9 milijardi američkih dolara. Tijekom 2012. aktiva banke je porasla za 22,7 posto, na 690,23 milijardi rubalja, a neto dobit je porasla za 60 posto, na 8,1 milijardi rubalja. U Rusiji banka ima mrežu od 264 poslovnice, na Cipru ima podružnicu i maloprodajni ured, a u Ukrajini, Kini i Indiji predstavništva.

Promsvyazbank je osobito okrenut na investicijsko bankarstvo. Upravlja brojnim investicijskim fondovima putem svog društva UK Promsvyaz, koje upravlja s nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova i jednim od vodećih mirovinskih fondova u Rusiji. UK Promsvyaz predstavlja sebe kao ozbiljnog ulagača koji se na međunarodnom tržištu pozicionira kao dugoročni investitor koji prinose investicija planira na duge staze. UK Promsvyaz je orijentiran na strateška ulaganja, a tvrtkama koje stekne i lokalnim zajednicama jamči stabilnost i sigurnost.

Prije nekoliko godina je UK Promsvyaz počeo tražiti prilike za investicije na Mediteranu. Strateška odluka bila je ulazak u turizam. Polako se sužavao izbor mediteranskih zemalja, dok na kraju odluka nije pala na Hrvatsku, djelomično i zato jer se znalo da Hrvatska 1. srpnja 2013. pristupa Europskoj Uniji. UK Promsvyaz je krajem 2012. u Zagrebu osnovao tvrtku Beta ulaganja s temeljnim kapitalom od 163 milijuna kuna. Za direktora je postavljen Silvije Eugen Barišić. Njegova je zadaća bila još više suziti izbor i pronaći idealnu kompaniju za Promsvyazovo ulaganje u hrvatski turizam. Na temelju pozitivne investicijske analize, izbor je pao na tvrtku Jadranka d.d. iz Malog Lošinja.

Riječ je o kompaniji utemeljenoj 1947. godine, koja upravlja praktički svim značajnijim turističkim kapacitetima Malog Lošinja. Osim šest hotela, pod Jadrankom d.d. su i nekoliko kampova, više vila i apartmanskih kompleksa za iznajmljivanje, kampovi, tvrtka za iznajmljivanje jahti, trgovine i lokalna radio postaja. Ukupno tvrtka raspolaže s 3500 kreveta. Tvrtka je i u djelomičnom vlasništvu drugih otočnih poduzeća, primjerice Zračnog pristaništa Mali Lošinj.

Jadranka je zdrava, redovito isplaćuje plaće za 530 zaposlenih i tristotinjak sezonaca, kao i sve druge obveze. Od rata do 2007. je u tvrtku investirano 49 milijuna eura, a od 2007. je pokrenut novi investicijski ciklus kojim su renovirani svi hoteli. U planu je i daljnji razvoj, izgradnja golf terena, marine i drugih novih sadržaja. Svi sadržaji su već u planovima tako da su fijaska poput onog s otporom izgradnji golf igrališta na Srđu nemoguća.

Beta ulaganja planiraju nastaviti s ulaganjima u Jadranku, razvoj tvrtke će im biti prioritet u slijedećim godinama. U planu je nastavak provođenja srateškog poslovnog plana aktualne uprave. Odmah po preuzimanju tvrtke Beta ulaganja će plasirati kapital potreban za realizaciju projekata koji se nalaze u finalnoj pripremnoj fazi. Naglasak će biti na podizanju kvalitete postojećih hotela, kampova i turističkih sadržaja, uz najveću pažnju posvećenu zaštiti okoliša.

U Jadranki i njenim tvrtkama kćeri zaposlen je značajan postotak radno aktivnih Lošinjana. Ulagači su svjesni važnosti tvrtke za lokalnu zajednicu i spremni su to poštivati. Njihov je cilj identičan strateškim smjernicama Grada Malog Lošinja, koje predviđaju održivi razvoj prema odgovornom turizmu uz očuvanje prirodnog okoliša i kulturnog naslijeđa otoka.

O cijelom planu ruskih ulagača za Mali Lošinj ovih su dana upoznati i resorni ministi, doznaje Aktual iz političkih krugova. Očito je da će se investicija braća Ananijev u Hrvatsku kretati u stotinama milijuna eura – samo do sada je u Beta ulaganja navodno ubačeno više od 230 milijuna kuna. Bit će to izvrsna prilika za Vladu da poentira na prvoj stvarnoj velikoj investiciji u ovom mandatu, makar je riječ o investitorima koji su sami došli u Hrvatsku jer smatraju da će tu najbolje oploditi svoj kapital.

Biznisplus.hr

Komentari: 

66 # rasputin brotherspionirka 2013-12-17 09:39
kad ruska privatizacija ne bi bila jos okrutnija i krvavija od nase mozda bi i povjerovala tim umivenim biografijama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # privatizacijaMoskvič 2013-12-17 16:17
Citat pionirka:
kad ruska privatizacija ne bi bila jos okrutnija i krvavija od nase mozda bi i povjerovala tim umivenim biografijama
Krvavi ili boljereći prljavi dio privatizacije Jad(ranke) obavili su naši dečki a ruska braća su došli na gotovo. I našim dečkima samo keširali već zaklano prase.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # hristosse rodi 2013-12-17 10:51
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Toatalna rasprodajaNikolaj 2013-12-17 16:57
Citat se rodi:
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Nema potrebe za GUP-om. Biskupija će zajedno sa Mataldom Ruskoj braći po vjeri prodati Crkvu Male Gospe i kapelicu na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # bizantincialeksej 2013-12-17 17:35
Citat Nikolaj:
Citat se rodi:
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Nema potrebe za GUP-om. Biskupija će zajedno sa Mataldom Ruskoj braći po vjeri prodati Crkvu Male Gospe i kapelicu na Čikatu.

i tako ponovno ujediniti pravoslavce i katolike na veselje pape i ruskog patrijarha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # pinokioDmitrij 2013-12-17 11:11
U laži su kratke noge

Sada se bliži kraj suradnje između EBRD-a i Jadranke, pa su u kuloarima krenule priče o Šolićevoj potrazi za novim strateškim investitorom. Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira. Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.

“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Iskočio Rus iz pašteteOnjegin 2014-01-02 14:31
Citat Dmitrij:
U laži su kratke noge
Sada se bliži kraj suradnje između EBRD-a i Jadranke, pa su u kuloarima krenule priče o Šolićevoj potrazi za novim strateškim investitorom. Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira. Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.
“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić.

Ma nije laž, nego je i on iznenađen. Iskočio Rus iz babuške kao Kosorica iz paštete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ..ml... 2013-12-17 19:25
ovaj lijevi je djeda mraz a desni je zajeban, haha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # stiže sezonabačuška 2013-12-17 20:07
prije sezone poželjno je da 'nabacite' malo ruskog . hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # IGRA zvana slućajnostmix 2013-12-17 20:28
''Jadranka hoteli i trgovina ima 8,3 posto vlasništva što je dovoljno za treću poziciju najvećeg suvlasnika. UK Promsvyaz u vlasništvu je Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka čiji je jedan od suvlasnika Europska banka za obnovu i razvoj koja je ujedno i 30-postotni vlasnik Jadranka hotela, poduzeća unutar grupacije Jadranka, koja u vlasništvu ima 10 hotela i vila na otoku Lošinju. EBRD je ušao u vlasništvo kao strateški partner kako bi Jadranka obnovila svoje hotele, a u posljednje četiri godine uloženo je više od 80 milijuna eura u preuređenje tri hotela te još desetak milijuna eura u kampove'' ovaj dvojac nije slučajno odabrao lošinj i turizam .. igra je kranula ranije .. pročitajte tekst ZA ŠAKU RUBALJA - volim-losinj.org/.../...

lako je biti pametan kad drugi uloži 80 milijuna eura preko te banke za razvoj pa onda ta ista banka nema volje za biznis nego se javljaju rusi koji nikad nisu bili u hrvatskoj a glavni im je motiv turizam kojim se nikad nisu bavili .. prema tomu.... puno dima , ima tu i ostalog .. sretno vam bilo 'mali' lošinjani , jadranka je 'skuhana'
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # PrivatizacijaBaćuška 2013-12-17 21:42
Djeca komunizma i KGB-a. Za 5-6 godina kada Sanader izađe iz zatvora ćemo čitati kako je Petra kupila neko poduzeće u velikoj Britaniji za par stotina milijuna funti.Lako je biti uspješan biznismen sa tuđim novcem.Naši ulažu u inozemstvu ,njihovi ulažu kod nas i novac se pere.Ako su ovi mogli u Rusiju uvoziti informatičku opremu kada drugi nisu mogli uvesti ni traperice znači da su imali itekako jako političko zaleđe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # informbiro 2013-12-17 22:34
Dali se netko ikada zapitao a zašto ti rusi misu odabrali Krk Rab Pag Cres?Pa zato jer tamo nema izdaica kao na Lošinjj.Pogleda jte tko vodi ovaj grad.Nepismeni nekulturni bahati,ali kako se priča po gradu ovaj put je narodu prekipilo.Narod čeka isto kao i USKOK,a to je odgovor napitanja kpja mora dati Gari i njegovi trabanti Nedić i Badurina.Nebih volio biti u njihovoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # da niste iz crne gore?kmet 2013-12-17 23:48
Koliko junačenja, čovjek bi pomislio da je na Lovćenu a ne na Osorčici :-)

Ako niste dobro shvatili (a niste) Ruse ste i dobili jer sami niste sposobni ništa konstruktivno napraviti, samo destrukcija i zloba.

Po Gariju pljujete od kad je na vlasti, a svaki put na izborima dobije sve više. Imate logično objašnejnje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # plastelindodo 2013-12-18 12:02
Citat kmet:
Koliko junačenja, čovjek bi pomislio da je na Lovćenu a ne na Osorčici :-)

Ako niste dobro shvatili (a niste) Ruse ste i dobili jer sami niste sposobni ništa konstruktivno napraviti, samo destrukcija i zloba.

Po Gariju pljujete od kad je na vlasti, a svaki put na izborima dobije sve više. Imate logično objašnejnje?

ima jako logično, HDZ nakon svakih izbora kupi 2-3 tzv nezavisna vijećnika pa uz povodljive vijećnike SDP-a, IDS-a i HNS-a vrlo lako donosi odluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # Budimo malo realni...Sir Galahad 2013-12-17 23:49
Gospodo vremena naive su umrla zajedno sa samoupravnim socijalizmom. I moramo se - nažalost - naučiti da su firme roba i da se prodaju. Što ne mora nužno biti loše, ali ni dobro. Ja sam dugo radio u međunarodnoj trgovini i poslovni partneri s kojima sam surađivao su - neki od njih - po dva puta promijenili većinskog vlasnika a da se ništa bitno nije promijenilo. Ali kod ovakovih firmi kao Jadranka, koja je praktički jedini veliki poslodavac na otoku može se lijepo dogoditi da je vlasnici zatvore odnosno napuste kad im padne napamet...i što onda???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # VolimLošinj 2013-12-18 08:31
Do tada će biti rješen slučaj koji sada ispituje USKOK pa će Gari i društvo vratiti ono što su pazarili u prodaji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # krasnogorskandy 2013-12-18 07:58
do sada su nas hebali orlečka braća, a sada će nas ruska, kakva je to razlika...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # tko nas izda, taj je p....lučo 2013-12-18 08:04
Citat biro:
Dali se netko ikada zapitao a zašto ti rusi misu odabrali Krk Rab Pag Cres?Pa zato jer tamo nema izdaica kao na Lošinjj.Pogledajte tko vodi ovaj grad.Nepismeni nekulturni bahati,ali kako se priča po gradu ovaj put je narodu prekipilo.Narod čeka isto kao i USKOK,a to je odgovor napitanja kpja mora dati Gari i njegovi trabanti Nedić i Badurina.Nebih volio biti u njihovoj koži.

još nije prekipilo, ali se dobro krčka, biće veselja kad se ugase svjetla...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # KazačokGojan 2013-12-18 13:42
Raspadom SSSR-a i Jugoslavije te gubitkom tržišta Rusije, Srbije i BiH opstanak lošinjskog turizma a time i Jadranke postao je upitan, što je opće poznato, budući su turisti iz tih zemalja tradicionalno činili najveći udio na ovim kvarnerskim prostorima. Dogodilo se zapravo očekivano kao i u slučaju Lošinjske plovidbe.
Srećom "kriza" je sada prevladana s povratkom Rusa.
Hvala majčici Rusiji!
By biznis minus & Gojana Benov
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Opće nepoznatoBaćuška 2013-12-20 13:48
Otkuda ti sad to da su na kvarnerskim otocima najveći udio činili gosti iz BiH,Srbije i Rusije. Bilo je sezonskih radnika iz Bih i Srbije ali nikada nije bilo gostiju iz tih zemalja,a ako je neki i zalutao to je bio izuzetak ili su dolazili u radnička odmarališta ,što je u svakom slučaju vrlo mali postotak. Cijelu godinu pa i u zimskim mjesecima većina gostiju je bila iz Njemačke,Austri je,Italije i Slovenije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # RepetitioGojana Benov 2013-12-29 14:58
Trebaš 20-30 puta pročitati na glas moj tekst i tek ćeš nakon toga ustanoviti koliko je znanstveno utemeljen te zapravo predstavlja univerzalnu istinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # bezmudašhint 2013-12-29 15:32
Citat Gojana Benov:
Trebaš 20-30 puta pročitati na glas moj tekst i tek ćeš nakon toga ustanoviti koliko je znanstveno utemeljen te zapravo predstavlja univerzalnu istinu.
Tekst bezmudaša koji se kukavički potpisuje iskrivljavanjem tuđeg imena i prezimena ne zaslužuje da ga se pročita ni samo jednom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Dernek u Velom žaluНиколай 2013-12-19 20:02
Danas su glavešine Jadranke u Velom žalu uz obilje jela, pića i slavonske tamburaše te asistenciju nekih viđenijih predstavnika gradske vlasti proslavili uspješnu 2013. u kojoj su firmu uspjeli prodati rusima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ko to plaća?Zijo 2013-12-19 20:08
Citat Николай:
Danas su glavešine Jadranke u Velom žalu uz obilje jela, pića i slavonske tamburaše te asistenciju nekih viđenijih predstavnika gradske vlasti proslavili uspješnu 2013. u kojoj su firmu uspjeli prodati rusima.

A ko je platio? Ne valjda na račun firme. pa nije više njihova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # hororAdriana d.o.o. 2013-12-19 20:54
Baš me zanima koliko će novaca ovo ljeto zaraditi Belvi, a koliko Punta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Rive d.o.o.onjegin 2013-12-19 21:17
Citat Adriana d.o.o.:
Baš me zanima koliko će novaca ovo ljeto zaraditi Belvi, a koliko Punta.

nije bitno koliko će love zaraditi hoteli već koliko su menageri Jadranke dobili nagrade za ovu sramotnu prodaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # nema više brijanjaRasputin 2013-12-20 05:22
Navodno su neki top level menadžeri već počeli puštati rusku bradu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ras, dva, trirodolfo 2013-12-20 07:53
Citat Rasputin:
Navodno su neki top level menadžeri već počeli puštati rusku bradu.


i ti bi puštao bradu da ti je sjelo na račun par miliona EUR-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # informbiro 2013-12-19 22:25
A koji su to viđeiji predstavnici gradske vlasti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # četiri tamburašajanike balaša 2013-12-20 07:42
Citat biro:
A koji su to viđeiji predstavnici gradske vlasti?

zna se, Gari, Anto, Boris i Vinko...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # JadrankaLošinj 2013-12-20 08:27
Jučer sam čuo jednu vijest koja će zapanjiti same investitore.Ne kontroliraju situaciju i ne kontroliraju podmetanja pa će već odmah poslije Nove godine imati sranja.A novinari jedva čekaju(sjetite se Jadrankamena,Ka mensko itd itd).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ima li pilota...tetak 2013-12-20 10:11
dobro si čuo, predsjednik Nadzornog odbora i jedna članica dali su ostavku na članstvo u NO Jadranke, biti će balalajki !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # jadrankalošinj 2013-12-20 20:48
Tko je bio predsjednik i ko je ta članica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # dvojezicnostkmet 2013-12-20 22:57
Uskoro i kod nas referendum ali da se stave ploce na latinicu!
Мали Лошинь
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # izaberi si originalno imekmet 2013-12-21 14:45
Genijalcu koji si nezna izabrati nick, molba da ne koristi moj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Bilo je tu i viđenijihtri tamburaša 2013-12-21 16:46
Neznam prijatelju kako ti je promaklo . Glavne zvijezde na domjenku su ipak bile Ljiljana Rukonić sa svojim neizbježnim partnerom gosp. Rudolfom Ivkovićem , te teta Jadranka Hofman iz društva Naša djeca koja povremeno radi i u Uredu za urbanizam i prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Povremeno im je šlag na torti bio mudra ljisica od Vinka Mužića. Jedino im je nedostajao Ikar tj S. Volarić i predstavnik Erste bank sada penzioner Ivo Sokolić. To što su bili Gari, Anto, Bobi nebitno, to su ipak pioniri maleni za navedenu gospodu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Riblji adventLinea 2013-12-21 17:11
Citat tri tamburaša:
[quote name="tri tamburaša"]Glavne zvijezde na domjenku su ipak bile ... te teta Jadranka Hofman iz društva Naša djeca koja povremeno radi i u Uredu za urbanizam i prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Teta Jadranka Hofman nosi teret odgovorne dužnosti predsjednice Društva "Naša djeca" i koordinatora svih lošinjskih adventskih događanja. Pa je tako ove godine zapaženo koordinirala spektakularno događanje potapanja bora okićenog lampicama i kuglicama na morsko dno. Sigurno je bila inspirirana namjerom Zlatka Sudca da napravi kip podvodnog Isusa, a možda i potapanjem Apoksiomena na Čikatu. Očekujemo daljnja svečana potapanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # jedni čiste drugi zagađujuEko 2013-12-22 15:05
Citat Linea:
Teta Jadranka Hofman nosi teret odgovorne dužnosti predsjednice Društva "Naša djeca" i koordinatora svih lošinjskih adventskih događanja. Pa je tako ove godine zapaženo koordinirala spektakularno događanje potapanja bora okićenog lampicama i kuglicama na morsko dno. Sigurno je bila inspirirana namjerom Zlatka Sudca da napravi kip podvodnog Isusa, a možda i potapanjem Apoksiomena na Čikatu. Očekujemo daljnja svečana potapanja.
Dok jedne udruge čiste okoliš i podmorje, Društvo naša djeca na čelu s gđom Hofman ga zagađuje :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # volimlošinj 2013-12-21 18:31
Prijatelju nisam znao da su Gari i njegovi trabanti kako ih gore naziveš dioničari Jadranke ,a koliko znam nije to ni grad Mali Lošinj. Ne možeš prodati ono što nije tvoje. Dovođenje u vezu prodaju jadranke s aktualnom vlašću je čisto politikanstvo.A ko pak misliš na odluku Gradskog vijeća o prodaji gradskog zemljišta na Čikatu uz objekte Jadranke ta odluka otvara mogućnost raspisivanju natječaja koji se može ali i ne mora konzumirati. Pošto je riječ o park šumi pravo prvokupa na na tom području ima Županija i Republika Hrvatska . Ako one nemaju interesa za kupnju tek tada grad može raspisati javni natječaj za prodaju.Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da
"zajebu "Jadranku. Gradonačlinik ne mora i ništa ga ne obvezuje da raspiše natječaj za prodaju bez obzira na odluku gradskog vijeća . Sličan slučaj pamtimo iz 2011.godine kada je donešena odluka o prodaji čestice u autokampu čikat jednom poduzetniku a natječaj nikad nije objavljen. Da zaključim, Grad Mali Lošinj ništa nije nikome prodao a dali će stvarno do te kupoprodaje doći pokazat će vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # maximarket 2013-12-21 20:21
[quote name="lošinj" Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da
"zajebu "Jadranku.
...kao što su prešli Jadranku kada se prodavalo zemljište Građevinara i doveli Konzum u Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # ....DD 2013-12-21 21:43
Citat market:
Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da "zajebu "Jadranku.
...kao što su prešli Jadranku kada se prodavalo zemljište Građevinara i doveli Konzum u Lošinj.
A je li to što su zajebali Jadranku dobro ili loše i za koga? A Jadranka je sada ionako strana firma
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # protiv prodajekonzum-elipso 2013-12-21 18:36
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
48 # ..gnjurac 2013-12-21 23:52
Citat konzum-elipso:
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima

Prodao je vrijednost koju je sam stvorio tovare. Kako to možeš usporediti sa rasprodajom Gradskog zemljišta koje više neće biti moguće slobodno koristiti ili prodaju Jadranke koju su radnici stvarali??? Stvarno svašta majka rodi..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Igra brojkiMonopol 2013-12-22 09:05
Citat gnjurac:
Citat konzum-elipso:
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima

Prodao je vrijednost koju je sam stvorio tovare. Kako to možeš usporediti sa rasprodajom Gradskog zemljišta koje više neće biti moguće slobodno koristiti ili prodaju Jadranke koju su radnici stvarali??? Stvarno svašta majka rodi..
Ne znam njegove motive da proda Todoriću, ali znam posljedice. Jadranka je time izgubila monopol i bila prisiljena sniziti cijene i poboljšati ponudu robe. Što je i učinila na dobrobit svih Lošinjana. Da toga nije bilo Lošinjani bi i dalje plaćali skupu i nekvalitetnu robu, pa bi ruska braća skuplje platili Jadranku. A od toga bi korist imali vlasnici Jadranke, a ne svi Lošinjani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # butigamario 2013-12-22 10:45
sve se vraća sve se plaća, sada će ruski vlasnici prodati trgovinu Jadranke nekom trgovačkom lancu koji će zadržati samo veće markete, a male trgovine po selima zatvoriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # ruski golffiga 2013-12-24 18:43
U Novom listu objavljan članak o ruskoj braći, ali ništa novo nakon ovoga.
novilist.hr/.../...
Ali ima tamo zanimljiv komentar čitatelja:

KarauBulju KarauBulju Objavljeno: 24. prosinca 2013. u 9:59
"karijere su započeli uvozom računalne opreme u Rusiju". Mislim da je ovdje riječ o švercu - kompjutorska oprema i druga tehnička roba u Rusiju se nije smjela uvoziti u to doba. Brojna naša ruska braća se tako obogatila. Pranje love od šverca kroz otvaranje banaka sredinom '90 je uobičajena ruska praksa.
Ali neka nama naše pravoslavne braće Ananiev - već će oni pronaći zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom u Hrvatskoj.
Suma summarum: sve je više pokazatelja koji ukazuju na proces stvaranja klerikalne diktature U ime obitelji.

A da su našli zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom, našli su. Biskupija je već sklopila posao da proda Mataldu pravoslavnoj braći za ruski golf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # ..pušmipuli 2013-12-26 00:07
Aj još i na ovu temu upišem nešto pa odo spavat....
Nemogu dočekati dan kada će u ljeti pipe presušiti jer će sva voda ić na golf teren. E pa fino svi koji ste glasali a bogami i prodali svoj glas za 100 kuna ili za koje pivo tuširati ćete se Jamnicom ili Janom. Jad i bijeda... To su mnogi zaslužili..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # pušimizrinka 2013-12-26 05:56
ovi o kojima pričaš piju samo pivo i uopće se ne tuširaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # el soudanišerif 2013-12-26 07:43
za kupovinu Jadranke zainteresirali su se i neki šeici iz Katara i Saudijske arabije. Zato je šole otputovao u Dubai da pregovara o eventualnoj boljoj ponudi od ruske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # vijestihoteli d.o.o. 2013-12-26 13:11
jutros objavljeno...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Ядранка д.д.Baćuška 2013-12-26 14:50
Zanimljivo da HRT uopće ne spominje da je Jadranka sada ruska firma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # poreznaLinić 2013-12-27 09:23
Tereni između vile karoline i vile Lojen, nisu u funkciji a niti potrebni hotelima jadranke, ti tereni su namjenjeni za istog Lojena iz Zagreba koji onda papreno naplati rusima, u sklopu ili izgradnje vila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # baćuški i linićubero 2013-12-27 14:15
Što je jadranka promjenila sjedište. Sve dok jadranka ima sjedište u lošinju ona je lošinjska odnosno hrvatska firma. Pitam te baćuška tko je do sada bio vlasnik jadranke i što je to značilo u tvome životu. Siguran sam da si svoje dionice jadranke koje si dobio kao i svi mi na dođem ti ,davno već prodao i to po cijeni od 2500 kn i više a sad "rkaš po svima nama. Liniću ti vjerojatno s Mihom ispijaš kave i ljubomoran si što nemožeš i ti nešto zagrabit. Lošinjska posla
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # besplatno zemljišteFaz 2013-12-27 16:08
Zanimljivo. Kažu da Jadranka koristi gradsko zemljište već 50 godina, a Kapeli se hvali da će se to zemljište prodati da grad od njega ima neke koristi. Znači, Jadranka je koristila gradsko zemljište 50 godina, a grad od toga nije imao koristi. Pa će ga sada prodati. Zanima me kako to da nakon što je Jadranka privatizirana ni Baliju ni Kapelija nije bilo briga što privatna firma ne plaća za gradsko zemljište, a privatnom ugostitelju oduzmu terasu ako ne plati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # zločestoća, neinformiranost ili neznanje007 2013-12-28 15:23
Faz vjerujem da si vlasnik kuće ili stana i trebao bi znati da je do 1998 godine titular ili da razumiješ vlasnik zemljišta bila država odnosno svo zemljište se vodilo kao društveno. Čak i ako si bio vlasnik kuće zemljište ispod nje je bilo društveno. Ja sam 1998. dao zahtjev u gruntovnicu da se i zemljište ispod moje kuće i dvorište upišu kao moje vlasništvo. To sam učinio temeljem zakona kojeg je donio Sabor RH. Na sličan način je i grad Mali Lošinjse knjižio kao vlasnik zemljišta unutar građevinskog dijela a kojeg fizičke osobe tj. građani pojedinci ili poduzeća nisu dražila uknjižbu na svoje ime. Zašto Jadranka dd tijekom privatizacije nije tražila da u privatizaciju uđu i zemljišta oko hotela i objekata koje oni koriste već 60 godina ja neznam. Vjerojatno zbog povećanja vrijednosti koju bi firma trebala privatizirati. Tako je Grad u zadnjih 15-tak godina postao titular turističkog zemljišta jer su turističke zone u građevinskom obuhvatu plana dok je država tj Republika hrvatska na sebe knjižila poljoprivredno zemljište koje se vodilo kao društveno izvan naselja, Šume su pak knjižile na sebe Hrvatske šume. Po toj logici svo zemljište u kampovima trebalo bi pripasti jedinicama lokalne samouprave tj. općinama i gradovima. Grad Mali Lošinj uspjeva se upisati kao vlasnik tog zemljišta, međutim država 2008. godine donosi Zakon o turističkom zemljištu gdje to zemljište podržavljuje ili ti ponovno nacionalizira i traži ga temeljem tog Zakona NATRAG u svoje vlasništvo. Dakle postoji realna opasnost da grad takvo zemljište izgubi a tržava ga proda ili iznami korisnicima tj. turističkim firmama. S druge strane , realno gledajuću koga interesira dvorište ispred Alhabre i kome omogućava dolazak do svog objekta. Vidljivo je iz aviona dakle jedino Jadranku. S druge pak strane država je donijela zakon o strateškim investicijama gdje onaj projekt koji se proglasi strateškim i zemljište koje se nalazi bez obzira na vlasništvo ponudi investitoru koji na osnovi tog zakona dobije dozvolu i gradi, a vlasnicima odredi vrijednost oduzete imovine, bez mogućnosti zaustavljanja investicije. Ako imate navedene činjenice onda se potez gradskih vlasti o prodaji navedenih čestica čini kao razuman i ekonomski opravdan posebno što bi grad ako do natječaja i dođe mogao po procjenjenoj vrijednosti sudskog vještaka a javni natječajem se možda postigne i viša cijena ,uprihodovati preko 40 mil. kuna. Ili druga varijanta koja ti praktički nosi sitniš i događanja na tvom području bez ikakva utjecaja. Kada je riječ o medijima i novinarima koji prenose neistine da sam na mjestu gradonačlnika poduzeo bih odgovarajuće mjere za javno iznošenje neistina. Naslov teksta u novom listu je slijedeći "Grad prodao zemljište na Čikatu Jadranci" što je notorna laž. Grad nakon odluke gradskog vijeća te može ali i ne mora raspisati natječaj o prodaji a kupit će ga najpovoljniji ponuditelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # re:ODO 2013-12-28 22:12
Citat 007:
međutim država 2008. godine donosi Zakon o turističkom zemljištu


ja bih rekao da je to bilo 2010. godine, ali ti vjerovatno znaš bolje
:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # pretvorbafiškal 2013-12-29 07:36
007 ne zna da se po Zakonu o privatizaciji zemljište nije moglo privatizirati nego je ostalo u državnom vlasništvu, tek je 2010. donošenjem Zakona o turističom zemljištu omogućno da tvrtke utmu u koncesiju ili otkupe zemljište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Bond Đems Bond008 2013-12-29 23:14
007 je agent koji zastupa i Jadranku i grad i ruse a opravdava se kao da ga je DORH nešto pitao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # jel' Vam sretna Nova?kmet 2013-12-29 23:33
Halo ekipa, bliži se kraj 2013, došao je novi gazda, čak dvojca, a vi na ovom portalu laprdate kao da je premijer Marković, a plaća 2000 DEM.

Za trežnjenje sugeriram seljački pristup, rasol npr.

Priče oko dorha, zemljišta, tko je prav a tko kriv, daleko nadilaze Vaše umne sposobnosti, držite se otkupnih cijena orada iz uzgajališta i naplate boravišne takse, to Vam bolje ide :-)

Neizvjesnu Novo 2014 želi Vam Vaš

Kmet
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # spartakedin 2013-12-30 08:03
Citat kmet:


Priče oko dorha, zemljišta, tko je prav a tko kriv, daleko nadilaze Vaše umne sposobnosti, držite se otkupnih cijena orada iz uzgajališta i naplate boravišne takse, to Vam bolje ide :-)
upravo tako, samo što u 2014. nećemo biti kmetovi nego robovi. Nebo je tako daleko a Volgograd jako blizu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Djed mrazDjed mraz 2013-12-30 10:07
več i dječica u vrtiču znaju pjesmicu:"zvonc ici ,zvoncici
badurina i gari naokolo hodaju,sve bi da rasprodaju,
u gradu više nitko ne plače,biti če za plače,
zato svi stoje "cito",kada gari prima mito,
biti če i gociju auto veči,samo ne smije nikome ništa reči,
na lošinju se ne može navuči niti sep,ako gari ne dobije u đep,
a mi djećica več smo tu počeli shvačati,da čemo mi to kad tad morati plačati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # don angelu007 2013-12-30 16:10
sve u stihu i prozi , Bože pomozi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # poezija i prozapjesnik 2013-12-30 17:18
To se zove pjesnička sloboda. Nije važno da li je istina nego da je u stihu i dobro zvuči :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # djedu mrazujamesdin 2013-12-30 16:12
izgleda da hebe "č" i "č"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Ded mrazDed mraz 2013-12-30 17:11
A jbg pjesmicu je prepisala ista ona osoba koja je pisala pozivnice za Osorske glazbene večeri
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # kmetujamesdin 2013-12-30 18:14
Uz brancine i orade iz uzgoja najbolje paše coca cola. Zato požuri u konzum, akcija traje do isteka zaliha , platiš dvije i dobiješ, pola litre geatis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Hint-engrund junačinaGojana Benov 2014-01-01 15:20
A iza koje se ti "golootočne tolerancije" ti skrivaš bezmuda junakinjo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # ...Rade 2014-01-06 19:03
Koliko smrada u Losinju...sta se bojite investicija neradnici, sta ima veze rusi, englezi, nizozemci, albanci ili bilo tko drugi...neka bude posla...vidite li da se cijeli svijet okrece u smjeru globalne trgovine i mijesanoga vlasnista..pogl edajte malo vlasnistva u bogatijim zemljama evrope ,amerike, japana itd....Sta su u Japanu samo japanci najveci biznismeni, u Njemackoj isto tako ili?:) Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[cenzuri rano]arije zive...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # podla braćamerkiol 2014-01-06 20:07
Citat Rade:
Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[censored]arije zive...

hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...asd 2014-01-06 20:17
Citat merkiol:
Citat Rade:
Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[censored]arije zive...

hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Braća su samo paravan za domaće mahere a Rade će pojest gov.. kad vidi otkud smrdi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tutabugarin 2014-01-07 17:35
Citat asd:
Citat merkiol:
[quote name="Rade"]
hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Braća su samo paravan za domaće mahere a Rade će pojest gov.. kad vidi otkud smrdi.

jel moguće da Rusi kupuju i restoran Cigale, koji smo mi luzeri...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # looserislon 2014-01-12 08:56
Sto da vam kazem?
zalosno je citati sve ove komentare i slusati ove bezvezne price,lupetanja i primitivizam... Dok se to ne promijeni,nikad na Losinju nece biti bolje! Maknite se malo sa Losinja,i onda se osvijezeni vratite nazad,zaostale primitivne panjine...P.S. Ovo ne vazi za sve na Losinju,pozdrav osvijezenima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Neodgojeni mulacHobit 2014-01-12 09:24
Citat slon:
Sto da vam kazem?
zalosno je citati sve ove komentare i slusati ove bezvezne price,lupetanja i primitivizam...
Ovo je ka da kažeš "fuj" i odgurneš tanjir a ne kažeš šta ne valja. Baš djetinjasto ka da si neodgojeni mulac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ZloEnzo 2014-01-12 12:59
Niske pobude, nepoznati komentatori, zloba,
fuj!!
Ali, na opcu srecu, ipak su u veeelikoj manjini.
Vecina dise skromno i pozitivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Disanje na škrgeSivonja 2014-01-12 14:11
Citat Enzo:
Vecina dise skromno i pozitivno.
A kako se to diše skromno i pozitivno, blesane :o Na škrge ili Na šupak?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # skromno i pozitivnokmet 2014-01-12 19:37
bez ljutnje, ali to su na otoku dva manje poznata pojma. Možda kad djeci čitate priče za laku noć :-) U stvarnom životu, probajte sami sebi pronaći tri takva postupka u Vašem okruženju u protekloj godini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rucakslon 2014-01-13 05:21
jos malo pa cete pojesti jedan-drugog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PerenčevićSir Galahad 2014-01-17 12:34
Link na članak u Jutarjem:
www.jutarnji.hr/.../1155574

I što velite na to??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kapitalkarl 2014-01-17 15:12
Citat Sir Galahad:
Link na članak u Jutarjem:
www.jutarnji.hr/.../1155574

I što velite na to??

to ti je kapitalizam za koji si se borio dušom i tijelom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KapitalizamSir Galahad 2014-01-17 23:12
Pa valjda netko zna lik - ako dolazi ako ljetuje ako ima vilu - ja ne stanujem u Lošinju...a glede kapitalizma - moramo se svi naučiti da se firme kupuju i prodaju rastu i propadaju zapošljavaju i otpuštaju...bio jednom jedan društveno ekoomski sustav koji je bio dobro zamišljen i postavljen ali zloporabljen i jedino što je ostalo je sustav koji se temelji na ljudskoj gramzivosti. Amen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Perenčević #2gost 2014-01-17 13:01
Link na članak u Dnevno.hr:
Od 30m2 na više!
dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # DnevnoSir Galahad 2014-01-17 13:42
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima , u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # demantipic 2014-01-17 13:55
Citat Sir Galahad:
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima, u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.

Ne znam koliko je vjerodostojna vijest koju podpisuje ista novinarka koja je pisala i Šolićev demanti o dolasku rusa sa 100 miljuna da kupe jadranku :lol:
Ko nije pročitao eva ga na linku:
globus.jutarnji.hr/hrvatska/100-milijuna-eura-za-hrvatski-otok-snova--projekt-losinj-de-luxe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dnevnogost 2014-01-17 18:29
Citat Sir Galahad:
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima, u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.

Slažem se. Dnevno.hr je uglavnom smeće, ali se i u smeću može naći poneka informacija!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vjerodostojnostmah mah 2014-01-18 07:34
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # resavska školaŠkamp 2014-01-18 08:07
Citat mah mah:
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih

Točno, ali kako kaže sir Galahad u svemu ima poneka informacija. Ali novinarka Jutarnjeg koja je u Globusu imala intervju sa Šolićem obilazi oko onog što je ispod površine kao mačka oko vruće kaše. Pa pisala je kako su sa Šolićem imali bogat ručak 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hobotnicahaha 2014-01-18 09:00
Citat Škamp:
Citat mah mah:
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih

Točno, ali kako kaže sir Galahad u svemu ima poneka informacija. Ali novinarka Jutarnjeg koja je u Globusu imala intervju sa Šolićem obilazi oko onog što je ispod površine kao mačka oko vruće kaše. Pa pisala je kako su sa Šolićem imali bogat ručak 8)

Zaklela se zemlja raju
da se tajne sve saznaju
na pocetku il na kraju
sve se tajne otkrivaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tajna vezaohoho 2014-01-18 09:28
Citat haha:

Zaklela se zemlja raju
da se tajne sve saznaju
na pocetku il na kraju
sve se tajne otkrivaju
Evo još malo informacija o novom vladaru Lošinja:
Hrvatske zemljišne knjige kao i telefonski imenik pomogao mi je dopuniti imovinske podatke Perenčevića. Zbilja, radi se o impresivnom bogatstvu. Čak i neka razvikana tajkunska imena mogla bi se posramiti pred njihovom imovinskom karticom. Obitelj koja je ranije imala tek stan u Kozarčevim stubama, sada posjeduje luksuzni stan na top lokaciji - Trgu Bana Jelačića 3 u susjedstvu Žuži Jelinke, Ćire Blaževića, Ive Majoli, Miroslava Tuđmana...Taj stan glasi na Mihajla. Tu su zatim Sonjina i Mihajlova e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=17666460085&sudId=85]vila u elitnoj Jurjevskoj ulici na broju 37 u kojoj živi Nikola te raskošnahttp:// e-izvadak.pravo sudje.hr/detalj i-uloska.htm?ul ozakId=24840560 085&sudId=85] vila s bazenom u Jurjevskoj 64  ali i e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-etaze.htm?etazniUdioId=25725110085&ulozakId=25722200085&sudId=85]stan u elitnoj novogradnji na Gornjem Prekrižju 42a koji glasi na Niku Perenčević Cizel. Ni tu ne prestaje popis imovine anonimnih tajkuna Perenčević čije hrvatske nekretnine nisu opterećene nikakvim ni kreditima ni hipotekama. Također, visoki životni standard Perenčevićima omogućuje da kad putuju u Ameriku mogu platiti troškove brodskog transporta Nikolinog automobila (BMW X5) i ostalih stvari i to preko Njemačkog  Bremerhavena do kalifornijskeog Port Huenema.
No jedan sočan detalj ostavila sam za sami kraj. Naime, na web stranici Quaestusa navodi se kako je Nikola nakon tri godine rada za HAC prema uputama NO-a i hrvatskog Ministarstva financija otišao na novo školovanje u SAD. Iz izraza "nakon zatvaranja financijske konstrukcije 2004. godine započeo je studij MBA" da se zaključiti kako imovinsko stanje obitelji Perenčević nisu omogućavali Nikoli nakon stečene diplome Syracuse University u SAD-u, nastavak studija. Tu je i podatak da se Nikola  "početkom 2008. godine pridružuje Quaestus Investu kao investicijski menadžer". Poznato je koliko je Hrvatsku zatresla i koštala Afera HAC. Već i vrapci na granama znaju da je ta tvrtka bila zlatna koka i krava muzara iz koje su izvučene stotine milijuna. Može li činjenica da je mladi 25-godišnji Nikola Perenčević u HAC-u bio "zadužen za kompletnu financijsku konstrukciju autoceste Zagreb-Split" dijelom objasniti zašto su milijarde letjele na sve strane. Naravno da ja nemam detektor kojim mogu utvrditi je li nešto od tog novca završio u obiteljskoj vili Perenčevića na Beverly Hillsu. No prema podacima iz hrvatskih vlasničkih listova može se zaključiti kako je dio novca zacijelo završio u lusuznim nekretninama na najelitnijim destinacijama hrvatske metropole. Uostalom roditelji Perenčević odnekud su isfinancirali i skupu akviziciju - kupnju L.A. restorana Dan Tana's. A mama Sonja u Kaliforniji se prije toga i nije proslavila poduzetnički, njezina tvrtka Nick & Nika  (prema imenu djece) je odavno ugašena.
Ali ključeve uspjeha i famoznu tajnu kako ostvariti američki san u Hrvatskoj sigurno zna bivši hrvatski ministar financija i bivši potpredsjednik hrvatske Vlade te savjetnik premijerke Jadranke Kosor. Taj su recept uspješno aplicirali Ivan Mijatović i Nikola Perenčević. Svijet ljudi i kapitala posve je globaliziran, vidi se to i na ovom primjeru. Američka selebritica Paris Hilton se vrti oko oko restorana Dan Tana's, a sin gazdarice kao satelit ordinira u financijskom kružoku bivšeg i sadašnjeg hrvatskog moćnika - Borislava Škegre. Predložak dostojan holivudskog scenarija!
tinolovka-news.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....kmet 2014-01-18 10:55
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # bad blue boysijakin 2014-01-18 11:15
Citat kmet:
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P

ali ovim člankom u Jutarnjem u potpunosti se demantira gornji članak o ulaganju ruske braće u Lošinj. Polako će prava istina izići na vidjelo, živi bili pa vidjeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # lošinjski dečkideda 2014-01-18 14:52
Citat jakin:
Citat kmet:
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P

ali ovim člankom u Jutarnjem u potpunosti se demantira gornji članak o ulaganju ruske braće u Lošinj. Polako će prava istina izići na vidjelo, živi bili pa vidjeli.
Biće da su ruska braća paravan za Mihu i njegovu škvadru lošinjskih dečki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # dannadan 2014-01-23 07:48
Citat deda:
Citat jakin:
[quote name="kmet"]
Biće da su ruska braća paravan za Mihu i njegovu škvadru lošinjskih dečki.

e moj deda, dugo ti je trebalo da shvatiš ovu lošinjsku prijevaru stoljeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Dobrodošli na 24hour zajam uslugaGuest 2014-02-04 16:39
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizamGuest 2014-05-11 20:01
Ovaj komentar je obrisao administrator
0 0 # da pitamMirela 2015-01-28 17:01
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sveti savalola 2015-01-28 18:28
Citat Mirela:
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
"ovo su jako teška pitanja" rekla bi gospođa predsjednica...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pravoslavni oligarsiZozo 2015-01-28 18:47
Citat lola:
Citat Mirela:
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
"ovo su jako teška pitanja" rekla bi gospođa predsjednica...
To nisu teška pitanja. Ako bude sagrađena pravoslavna crkva neće biti za lošinjske pravoslavce nego za ruske pravoslavne golfere. Ruska braća vlasnici Jadranke su veliki donatori ruske pravoslavne crkve: "Braća Ananijev u ruskoj su javnosti poznati kao veliki vjernici, a spadaju i u najveće donatore Ruske pravoslavne crkve. Aleksej Ananijev čak i pjeva u crkvenom zboru. Tvrdi se da redovito pomažu u obnovama starih crkvi i crkvenih umjetnina. Ruski mediji nekad ih zbog njihovih jakih vjerskih uvjerenja nazivaju i "pravoslavni oligarsi". U članku na linku piše što su im ciljevi i zadaća: »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  De Bill 06.10.2022 16:19
  Tajni dogovor s gradonačelnicom?
  A zašto šuti "Doaći"? Taj bi trebao likovati jer kako je pisao "Ilovčani su radili i odradili ...
   
 • Raznorazno

  Gost 06.10.2022 15:14
  ?
  Jadranka najbolja firma,i ne treba biti na poslu a plaća kao premijer. danica.hr/?s=poznati+sommelier ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Riba smrdi od glave 06.10.2022 12:50
  Kovačević: Plenković je rekao Ćoriću da se potpiše ugovor o izvozu nafte u Mađarsku
  Bivši šef Janafa i Uskokov optuženik Dragan Kovačević izjavio je na saslušanju pred ...
   
 • Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

  qwe 06.10.2022 11:17
  HDZ-ov aktivist Na Mrtvaškoj
  Ovaj HDZ-ov aktivist za rušenju vlade SDP-a da uzjaši HDZ omastio se i na otoku Aninih ...
   
 • Zločinačko udruženje

  Tok 06.10.2022 08:45
  Tik
  HDZ mafija koja već 30 godina pljačka ovu državu i njene građane smatra da će današnja ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  S.L. 05.10.2022 13:31
  Program socijalno osjetljiv izvedba neosjetljiva
  A da li je ispunila i jedno izborno obećanje biračima a prošla je već trećina mandata?
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Liječeni hadezejac 05.10.2022 12:08
  Stanje pasivnosti
  Nakon čistke HDZ-a ML Ana ga je stavila u stanje mirovanja, hibernacije. Pitanje je da li je ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Riva 05.10.2022 09:04
  Riva
  E da je malo viša riva kako bi lakše pristao brod....
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 04.10.2022 12:39
  Sami ste si krivi
  Volio bih vidjeti scenu da neki od vijećnika upita Anu što je ostvarila iz svog programa ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  DT 04.10.2022 10:45
  Narodno veselje
  Nešto se ušutio onaj mamlaz koji je kao GOST histerizirao protiv Ilovčana tvrdeći da su ih ...
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Grunf 04.10.2022 09:57
  Na neki način gradonačelnica
  Sve to su zakuhali pojedinci, govorila je gradonačelnica na radio Jadranka. U ledeno plavoj ...
   
 • Njoj je žao ...

  Polagači vijenaca 04.10.2022 09:34
  Veliki
  Nadam se da će tamo završiti i ovaj polagač vijenaca koji prima braniteljsku mirovinu, a ...
   
 • Njoj je žao ...

  Vidjelica 04.10.2022 08:54
  Ruzinavi brod
  Nedodirljivi, nezamjenjivi i vječni su samo dok ne završe u zatvoru. A takvih je sve više.
   
 • Povratak brodske linije 311 u Mrtvašku

  Deja Vu 03.10.2022 19:34
  Bravo Ilovčani!!!
  Čestitam vam hrabri ljudi!!!
   
 • Njoj je žao ...

  Bonaca 03.10.2022 18:30
  Njoj je zao
  Nasi politicari misle da su:nedodirljivi ,nezamjenjivi i vjecni .
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 13:10
  Laž: "Ostvarili smo sve što smo najavili"
  Zato otoci.net, Radio Jadranka i Novi list uoči zadnjih izbora Anu Kučić nisu pitali ništa ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 12:39
  Pitaj me samo po dogovoru
  Sve što si naveo bila bi prisiljena pravdati kad bi je se o tome javno pitalo. Da to učini ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Znatiželja 03.10.2022 11:25
  Provjerena
  Baš sam znatiželjan kako će opravdati glasine da čovjek koji je u njenom najužem društvu ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  gost 03.10.2022 10:39
  Pitaj me nježno
  Kako nisi prepoznao? Radi se o Aninom multipraktiku za replike oporbenim vijećnicima i ...
   
 • Njoj je žao ...

  Naftni 03.10.2022 10:12
  General
  To je onaj general koji je prodavao naftu za srpske tenkove koji su harali Hrvatskom ? Fino ...
   
 • Njoj je žao ...

  ZC 03.10.2022 09:17
  Slavlje na Iloviku
  Na fejsu je objavljeno oko 80 fotki slavlja na Iloviku povodom vraćanja linije. "Ovo danas ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 03.10.2022 06:33
  Krivo si vidio
  Postoje snažne indicije da su prikazani podaci potpuno pogrešni, a uz malo googlanja naići ...
   
 • Njoj je žao ...

  Anina spirala smrti 02.10.2022 15:47
  Harač rajo, harač
  Koliko vidim, ispunila joj se želja iz najslađih snova, dobila je još jedan mandat za ...
   
 • Njoj je žao ...

  Prevareni penzić 02.10.2022 13:50
  Ješke za budale
  Prošlo je 16 mjeseci da je po drugi put zasjela u fotelju gradonačelnice. Da li netko da ...
   
 • Njoj je žao ...

  Šteta 02.10.2022 12:09
  Pašteta
  Šteta što joj je novi ataše za branitelje na kruzeru pa nije mogao nazočiti ovom divnom ...
   
 • Njoj je žao ...

  Laži,laži me 02.10.2022 11:02
  Sadomazo
  Ovo je nadrealno, gradonačelnica pozdravlja one koje je već nasamarila bezbroj puta, ali ...
   
 • Njoj je žao ...

  Toni 02.10.2022 05:59
  Ne vjeruj onome tko ti laže
  Jučer se bez imalo srama gradonačelnica koja je u ovom mandatu prvo sebi podigla plaću ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Grdobina 01.10.2022 10:38
  Ministar s velikim ambicijama?
  Da li će i zbog svog ministra Butkovića premijer morat jesti znate već što? HDZ-ovci OTKRIVAJU ...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  pepermint 01.10.2022 10:07
  Trta od europskog ureda
  Da sve optužnice radi europski ured, a ne DORH, ovo bi bila drugačija zemlja. telegram.hr/.../...
   
 • Inducirana koma lošinjskoga HDZ-a

  Licemjer 30.09.2022 12:18
  ...
  Opet se isčuđavate onome što se već dogodilo. Tiranija, jednoumlje i apsolutna moć je ...