Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizam

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

ananievDugačke brade i besprijekorno skrojena odijela po mjeri ključni su elementi imidža ruske braće Alekseja i Dimitrija Ananijeva, poduzetnika ukupno teških tri i pol milijarde dolara, opis je investitora koji su preuzeli većinski paket dionica "Jadranke d.d." u napisu na portalu Biznisplus.hr.

Do sada nepoznati hrvatskoj javnosti, braća Ananijev itekako će postati poznati Hrvatima kao veliki, a uskoro možda i najveći strani investitori u Hrvatsku u posljednje vrijeme. Kako doznajemo, iako nikad nisu posjetili Hrvatsku, braća Ananijev odlučili su se na ozbiljna ulaganja u hrvatski turizam, koja će se u konačnici vjerojatno mjeriti u stotinama milijuna eura.

Braća Ananijev, naime, stoje iza tvrtke Beta ulaganja, koja je u utorak službeno objavila ponudu za otkup dionica turističke tvrtke Jadranka d.d. iz Malog Lošinja. Beta ulaganja nedavno je stekla 50,18 posto dionica Jadranke d.d., čime je nastupila zakonska obveza za objavu ponude za preuzimanje dionica. Tvrtka Beta ulaganja obavijestila je o tome regulatora Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga i Zagrebačku burzu 2. prosinca.

Ukupno je u vlasništvu Beta ulaganja trenutno 166.839 dionica Jadranke sa zabilježenom cijenom od 685 kuna po dionica nakon objave da je nastala obveza preuzimanja dionica. To znači da je tvrtka Beta ulaganja do sada uložila nekih značajnu svotu novca u hrvatsko tržište kapitala, a samo za otkup preostalih dionica Jadranke spremna je uložiti barem još 117 milijuna kuna, koliko vrijede preostale dionice lošinjskog turističkog poduzeća uz ponuđenu cijenu od 700 kuna po dionici.

Aleksej Ananijev stariji je od dvojice braće. Rođen je 1964. godine u Moskvi. Po struci je diplomirani lingvist, prevoditelj za portugalski i ruski jezik, ali je završio i MBA na Sveučilištu u Chicagu. Oženjen je i otac troje djece.

Dimitrij Ananijev rođen je 1969. u Moskvi. On je diplomirao na moskovskom Institutu za aeronautiku, a nakon toga je diplomirao i na Državnoj akademiji za menadžment Sergo Ordzhokonidze. Kao i brat, i on je stekao MBA na Sveučilištu u Chicagu. Oženjen je i otac četvero djece.

Braća Ananijev u ruskoj su javnosti poznati kao veliki vjernici, a spadaju i u najveće donatore Ruske pravoslavne crkve. Aleksej Ananijev čak i pjeva u crkvenom zboru. Tvrdi se da redovito pomažu u obnovama starih crkvi i crkvenih umjetnina. Ruski mediji nekad ih zbog njihovih jakih vjerskih uvjerenja nazivaju i "pravoslavni oligarsi".

Prvi kapital su stekli na uvozu računalne opreme u bivši SSSR. Aleksej Ananijev je kao vrsni govornik engleskog jezika bio zamjenik generalnog direktora tvrtke Tekhnoserv, koja je uvozila informatičku opremu u Sovjetski Savez. Kad se SSSR raspao, Ananijev je osnovao privatnu tvrtku Tekhnoserv A/S, a brata Dimitrija je uzeo za zamjenika direktora za marketing i potpredsjednika Nadzornog odbora. Zajedno su 1995. godine utemeljili Promsvyazbank, banku u kojoj preko tvttki u svojem vlasništvu kontroliraju većinski paket od 88,25 posto dionica, dok manjinski udio od 11,75 posto ima Europska banka za obnovu i razvoj.

Dimitrij Ananijev je aktivan i u politici, od 2006. do srpnja ove godine bio je u Vijeću Federacije, ruskom senatu. Predstavljao je Jamalo-nenecki autonomni okrug, a u srpnju je podnio ostavku, navodno zbog novog ruskog zakona prema kojem dužnosnici imaju ograničenje u tome koliko imovine mogu posjedovati u inozemstvu.

Prema posljednjim dostupnim podacima, Promsvyazbank je jedanaesta po veličini banka u Rusiji, a po izboru agencije Interfax iz 2011. godine je deseta banka po važnosti u toj zemlji. Ukupna imovina banke na dan 30. lipnja 2012. godine procijenjena je na 18,9 milijardi američkih dolara. Tijekom 2012. aktiva banke je porasla za 22,7 posto, na 690,23 milijardi rubalja, a neto dobit je porasla za 60 posto, na 8,1 milijardi rubalja. U Rusiji banka ima mrežu od 264 poslovnice, na Cipru ima podružnicu i maloprodajni ured, a u Ukrajini, Kini i Indiji predstavništva.

Promsvyazbank je osobito okrenut na investicijsko bankarstvo. Upravlja brojnim investicijskim fondovima putem svog društva UK Promsvyaz, koje upravlja s nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova i jednim od vodećih mirovinskih fondova u Rusiji. UK Promsvyaz predstavlja sebe kao ozbiljnog ulagača koji se na međunarodnom tržištu pozicionira kao dugoročni investitor koji prinose investicija planira na duge staze. UK Promsvyaz je orijentiran na strateška ulaganja, a tvrtkama koje stekne i lokalnim zajednicama jamči stabilnost i sigurnost.

Prije nekoliko godina je UK Promsvyaz počeo tražiti prilike za investicije na Mediteranu. Strateška odluka bila je ulazak u turizam. Polako se sužavao izbor mediteranskih zemalja, dok na kraju odluka nije pala na Hrvatsku, djelomično i zato jer se znalo da Hrvatska 1. srpnja 2013. pristupa Europskoj Uniji. UK Promsvyaz je krajem 2012. u Zagrebu osnovao tvrtku Beta ulaganja s temeljnim kapitalom od 163 milijuna kuna. Za direktora je postavljen Silvije Eugen Barišić. Njegova je zadaća bila još više suziti izbor i pronaći idealnu kompaniju za Promsvyazovo ulaganje u hrvatski turizam. Na temelju pozitivne investicijske analize, izbor je pao na tvrtku Jadranka d.d. iz Malog Lošinja.

Riječ je o kompaniji utemeljenoj 1947. godine, koja upravlja praktički svim značajnijim turističkim kapacitetima Malog Lošinja. Osim šest hotela, pod Jadrankom d.d. su i nekoliko kampova, više vila i apartmanskih kompleksa za iznajmljivanje, kampovi, tvrtka za iznajmljivanje jahti, trgovine i lokalna radio postaja. Ukupno tvrtka raspolaže s 3500 kreveta. Tvrtka je i u djelomičnom vlasništvu drugih otočnih poduzeća, primjerice Zračnog pristaništa Mali Lošinj.

Jadranka je zdrava, redovito isplaćuje plaće za 530 zaposlenih i tristotinjak sezonaca, kao i sve druge obveze. Od rata do 2007. je u tvrtku investirano 49 milijuna eura, a od 2007. je pokrenut novi investicijski ciklus kojim su renovirani svi hoteli. U planu je i daljnji razvoj, izgradnja golf terena, marine i drugih novih sadržaja. Svi sadržaji su već u planovima tako da su fijaska poput onog s otporom izgradnji golf igrališta na Srđu nemoguća.

Beta ulaganja planiraju nastaviti s ulaganjima u Jadranku, razvoj tvrtke će im biti prioritet u slijedećim godinama. U planu je nastavak provođenja srateškog poslovnog plana aktualne uprave. Odmah po preuzimanju tvrtke Beta ulaganja će plasirati kapital potreban za realizaciju projekata koji se nalaze u finalnoj pripremnoj fazi. Naglasak će biti na podizanju kvalitete postojećih hotela, kampova i turističkih sadržaja, uz najveću pažnju posvećenu zaštiti okoliša.

U Jadranki i njenim tvrtkama kćeri zaposlen je značajan postotak radno aktivnih Lošinjana. Ulagači su svjesni važnosti tvrtke za lokalnu zajednicu i spremni su to poštivati. Njihov je cilj identičan strateškim smjernicama Grada Malog Lošinja, koje predviđaju održivi razvoj prema odgovornom turizmu uz očuvanje prirodnog okoliša i kulturnog naslijeđa otoka.

O cijelom planu ruskih ulagača za Mali Lošinj ovih su dana upoznati i resorni ministi, doznaje Aktual iz političkih krugova. Očito je da će se investicija braća Ananijev u Hrvatsku kretati u stotinama milijuna eura – samo do sada je u Beta ulaganja navodno ubačeno više od 230 milijuna kuna. Bit će to izvrsna prilika za Vladu da poentira na prvoj stvarnoj velikoj investiciji u ovom mandatu, makar je riječ o investitorima koji su sami došli u Hrvatsku jer smatraju da će tu najbolje oploditi svoj kapital.

Biznisplus.hr

Komentari: 

67 # rasputin brotherspionirka 2013-12-17 09:39
kad ruska privatizacija ne bi bila jos okrutnija i krvavija od nase mozda bi i povjerovala tim umivenim biografijama
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # privatizacijaMoskvič 2013-12-17 16:17
Citat pionirka:
kad ruska privatizacija ne bi bila jos okrutnija i krvavija od nase mozda bi i povjerovala tim umivenim biografijama
Krvavi ili boljereći prljavi dio privatizacije Jad(ranke) obavili su naši dečki a ruska braća su došli na gotovo. I našim dečkima samo keširali već zaklano prase.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # hristosse rodi 2013-12-17 10:51
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Toatalna rasprodajaNikolaj 2013-12-17 16:57
Citat se rodi:
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Nema potrebe za GUP-om. Biskupija će zajedno sa Mataldom Ruskoj braći po vjeri prodati Crkvu Male Gospe i kapelicu na Čikatu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
53 # bizantincialeksej 2013-12-17 17:35
Citat Nikolaj:
Citat se rodi:
A gdje će sagraditi pravoslavnu crkvu na Lošinju?Dali je to Gradsko vijeće već predvidilo GUP-om?
Nema potrebe za GUP-om. Biskupija će zajedno sa Mataldom Ruskoj braći po vjeri prodati Crkvu Male Gospe i kapelicu na Čikatu.

i tako ponovno ujediniti pravoslavce i katolike na veselje pape i ruskog patrijarha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
56 # pinokioDmitrij 2013-12-17 11:11
U laži su kratke noge

Sada se bliži kraj suradnje između EBRD-a i Jadranke, pa su u kuloarima krenule priče o Šolićevoj potrazi za novim strateškim investitorom. Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira. Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.

“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Iskočio Rus iz pašteteOnjegin 2014-01-02 14:31
Citat Dmitrij:
U laži su kratke noge
Sada se bliži kraj suradnje između EBRD-a i Jadranke, pa su u kuloarima krenule priče o Šolićevoj potrazi za novim strateškim investitorom. Proširila se glasina da su za ulaganje, pa ulazak u suvlasništvo Jadranke, zainteresirani neki ruski investitori. Šolić te glasine demantira. Objašnjava da je priča krenula zato što je kompanija odlučila financirati izradu prostornog plana za uređenje uvale Čikat, kako bi dogodine uzeli koncesiju na uvalu, pa uredili plaže, šumu, šetnicu te povisili kategoriju same uvale.
“U uvali Čikat vlasnici nekretnina nismo samo mi, nego nekoliko luksuznih privatnih vila posjeduju neki naši ljudi koji rade u Rusiji, s njima smo se dogovarali da zajedno financiramo izradu plana i tako je krenula priča da oni Rusi ulaze u Jadranku…”, kaže Šolić.

Ma nije laž, nego je i on iznenađen. Iskočio Rus iz babuške kao Kosorica iz paštete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ..ml... 2013-12-17 19:25
ovaj lijevi je djeda mraz a desni je zajeban, haha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # stiže sezonabačuška 2013-12-17 20:07
prije sezone poželjno je da 'nabacite' malo ruskog . hvala
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # IGRA zvana slućajnostmix 2013-12-17 20:28
''Jadranka hoteli i trgovina ima 8,3 posto vlasništva što je dovoljno za treću poziciju najvećeg suvlasnika. UK Promsvyaz u vlasništvu je Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka čiji je jedan od suvlasnika Europska banka za obnovu i razvoj koja je ujedno i 30-postotni vlasnik Jadranka hotela, poduzeća unutar grupacije Jadranka, koja u vlasništvu ima 10 hotela i vila na otoku Lošinju. EBRD je ušao u vlasništvo kao strateški partner kako bi Jadranka obnovila svoje hotele, a u posljednje četiri godine uloženo je više od 80 milijuna eura u preuređenje tri hotela te još desetak milijuna eura u kampove'' ovaj dvojac nije slučajno odabrao lošinj i turizam .. igra je kranula ranije .. pročitajte tekst ZA ŠAKU RUBALJA - volim-losinj.org/.../...

lako je biti pametan kad drugi uloži 80 milijuna eura preko te banke za razvoj pa onda ta ista banka nema volje za biznis nego se javljaju rusi koji nikad nisu bili u hrvatskoj a glavni im je motiv turizam kojim se nikad nisu bavili .. prema tomu.... puno dima , ima tu i ostalog .. sretno vam bilo 'mali' lošinjani , jadranka je 'skuhana'
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
34 # PrivatizacijaBaćuška 2013-12-17 21:42
Djeca komunizma i KGB-a. Za 5-6 godina kada Sanader izađe iz zatvora ćemo čitati kako je Petra kupila neko poduzeće u velikoj Britaniji za par stotina milijuna funti.Lako je biti uspješan biznismen sa tuđim novcem.Naši ulažu u inozemstvu ,njihovi ulažu kod nas i novac se pere.Ako su ovi mogli u Rusiju uvoziti informatičku opremu kada drugi nisu mogli uvesti ni traperice znači da su imali itekako jako političko zaleđe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
44 # informbiro 2013-12-17 22:34
Dali se netko ikada zapitao a zašto ti rusi misu odabrali Krk Rab Pag Cres?Pa zato jer tamo nema izdaica kao na Lošinjj.Pogleda jte tko vodi ovaj grad.Nepismeni nekulturni bahati,ali kako se priča po gradu ovaj put je narodu prekipilo.Narod čeka isto kao i USKOK,a to je odgovor napitanja kpja mora dati Gari i njegovi trabanti Nedić i Badurina.Nebih volio biti u njihovoj koži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # da niste iz crne gore?kmet 2013-12-17 23:48
Koliko junačenja, čovjek bi pomislio da je na Lovćenu a ne na Osorčici :-)

Ako niste dobro shvatili (a niste) Ruse ste i dobili jer sami niste sposobni ništa konstruktivno napraviti, samo destrukcija i zloba.

Po Gariju pljujete od kad je na vlasti, a svaki put na izborima dobije sve više. Imate logično objašnejnje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # plastelindodo 2013-12-18 12:02
Citat kmet:
Koliko junačenja, čovjek bi pomislio da je na Lovćenu a ne na Osorčici :-)

Ako niste dobro shvatili (a niste) Ruse ste i dobili jer sami niste sposobni ništa konstruktivno napraviti, samo destrukcija i zloba.

Po Gariju pljujete od kad je na vlasti, a svaki put na izborima dobije sve više. Imate logično objašnejnje?

ima jako logično, HDZ nakon svakih izbora kupi 2-3 tzv nezavisna vijećnika pa uz povodljive vijećnike SDP-a, IDS-a i HNS-a vrlo lako donosi odluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # Budimo malo realni...Sir Galahad 2013-12-17 23:49
Gospodo vremena naive su umrla zajedno sa samoupravnim socijalizmom. I moramo se - nažalost - naučiti da su firme roba i da se prodaju. Što ne mora nužno biti loše, ali ni dobro. Ja sam dugo radio u međunarodnoj trgovini i poslovni partneri s kojima sam surađivao su - neki od njih - po dva puta promijenili većinskog vlasnika a da se ništa bitno nije promijenilo. Ali kod ovakovih firmi kao Jadranka, koja je praktički jedini veliki poslodavac na otoku može se lijepo dogoditi da je vlasnici zatvore odnosno napuste kad im padne napamet...i što onda???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # VolimLošinj 2013-12-18 08:31
Do tada će biti rješen slučaj koji sada ispituje USKOK pa će Gari i društvo vratiti ono što su pazarili u prodaji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
45 # krasnogorskandy 2013-12-18 07:58
do sada su nas hebali orlečka braća, a sada će nas ruska, kakva je to razlika...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # tko nas izda, taj je p....lučo 2013-12-18 08:04
Citat biro:
Dali se netko ikada zapitao a zašto ti rusi misu odabrali Krk Rab Pag Cres?Pa zato jer tamo nema izdaica kao na Lošinjj.Pogledajte tko vodi ovaj grad.Nepismeni nekulturni bahati,ali kako se priča po gradu ovaj put je narodu prekipilo.Narod čeka isto kao i USKOK,a to je odgovor napitanja kpja mora dati Gari i njegovi trabanti Nedić i Badurina.Nebih volio biti u njihovoj koži.

još nije prekipilo, ali se dobro krčka, biće veselja kad se ugase svjetla...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # KazačokGojan 2013-12-18 13:42
Raspadom SSSR-a i Jugoslavije te gubitkom tržišta Rusije, Srbije i BiH opstanak lošinjskog turizma a time i Jadranke postao je upitan, što je opće poznato, budući su turisti iz tih zemalja tradicionalno činili najveći udio na ovim kvarnerskim prostorima. Dogodilo se zapravo očekivano kao i u slučaju Lošinjske plovidbe.
Srećom "kriza" je sada prevladana s povratkom Rusa.
Hvala majčici Rusiji!
By biznis minus & Gojana Benov
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Opće nepoznatoBaćuška 2013-12-20 13:48
Otkuda ti sad to da su na kvarnerskim otocima najveći udio činili gosti iz BiH,Srbije i Rusije. Bilo je sezonskih radnika iz Bih i Srbije ali nikada nije bilo gostiju iz tih zemalja,a ako je neki i zalutao to je bio izuzetak ili su dolazili u radnička odmarališta ,što je u svakom slučaju vrlo mali postotak. Cijelu godinu pa i u zimskim mjesecima većina gostiju je bila iz Njemačke,Austri je,Italije i Slovenije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # RepetitioGojana Benov 2013-12-29 14:58
Trebaš 20-30 puta pročitati na glas moj tekst i tek ćeš nakon toga ustanoviti koliko je znanstveno utemeljen te zapravo predstavlja univerzalnu istinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # bezmudašhint 2013-12-29 15:32
Citat Gojana Benov:
Trebaš 20-30 puta pročitati na glas moj tekst i tek ćeš nakon toga ustanoviti koliko je znanstveno utemeljen te zapravo predstavlja univerzalnu istinu.
Tekst bezmudaša koji se kukavički potpisuje iskrivljavanjem tuđeg imena i prezimena ne zaslužuje da ga se pročita ni samo jednom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # Dernek u Velom žaluНиколай 2013-12-19 20:02
Danas su glavešine Jadranke u Velom žalu uz obilje jela, pića i slavonske tamburaše te asistenciju nekih viđenijih predstavnika gradske vlasti proslavili uspješnu 2013. u kojoj su firmu uspjeli prodati rusima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # ko to plaća?Zijo 2013-12-19 20:08
Citat Николай:
Danas su glavešine Jadranke u Velom žalu uz obilje jela, pića i slavonske tamburaše te asistenciju nekih viđenijih predstavnika gradske vlasti proslavili uspješnu 2013. u kojoj su firmu uspjeli prodati rusima.

A ko je platio? Ne valjda na račun firme. pa nije više njihova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # hororAdriana d.o.o. 2013-12-19 20:54
Baš me zanima koliko će novaca ovo ljeto zaraditi Belvi, a koliko Punta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
33 # Rive d.o.o.onjegin 2013-12-19 21:17
Citat Adriana d.o.o.:
Baš me zanima koliko će novaca ovo ljeto zaraditi Belvi, a koliko Punta.

nije bitno koliko će love zaraditi hoteli već koliko su menageri Jadranke dobili nagrade za ovu sramotnu prodaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # nema više brijanjaRasputin 2013-12-20 05:22
Navodno su neki top level menadžeri već počeli puštati rusku bradu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # ras, dva, trirodolfo 2013-12-20 07:53
Citat Rasputin:
Navodno su neki top level menadžeri već počeli puštati rusku bradu.


i ti bi puštao bradu da ti je sjelo na račun par miliona EUR-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # informbiro 2013-12-19 22:25
A koji su to viđeiji predstavnici gradske vlasti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # četiri tamburašajanike balaša 2013-12-20 07:42
Citat biro:
A koji su to viđeiji predstavnici gradske vlasti?

zna se, Gari, Anto, Boris i Vinko...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # JadrankaLošinj 2013-12-20 08:27
Jučer sam čuo jednu vijest koja će zapanjiti same investitore.Ne kontroliraju situaciju i ne kontroliraju podmetanja pa će već odmah poslije Nove godine imati sranja.A novinari jedva čekaju(sjetite se Jadrankamena,Ka mensko itd itd).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ima li pilota...tetak 2013-12-20 10:11
dobro si čuo, predsjednik Nadzornog odbora i jedna članica dali su ostavku na članstvo u NO Jadranke, biti će balalajki !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # jadrankalošinj 2013-12-20 20:48
Tko je bio predsjednik i ko je ta članica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # dvojezicnostkmet 2013-12-20 22:57
Uskoro i kod nas referendum ali da se stave ploce na latinicu!
Мали Лошинь
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # izaberi si originalno imekmet 2013-12-21 14:45
Genijalcu koji si nezna izabrati nick, molba da ne koristi moj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Bilo je tu i viđenijihtri tamburaša 2013-12-21 16:46
Neznam prijatelju kako ti je promaklo . Glavne zvijezde na domjenku su ipak bile Ljiljana Rukonić sa svojim neizbježnim partnerom gosp. Rudolfom Ivkovićem , te teta Jadranka Hofman iz društva Naša djeca koja povremeno radi i u Uredu za urbanizam i prostorno planiranje i zaštitu okoliša. Povremeno im je šlag na torti bio mudra ljisica od Vinka Mužića. Jedino im je nedostajao Ikar tj S. Volarić i predstavnik Erste bank sada penzioner Ivo Sokolić. To što su bili Gari, Anto, Bobi nebitno, to su ipak pioniri maleni za navedenu gospodu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Riblji adventLinea 2013-12-21 17:11
Citat tri tamburaša:
[quote name="tri tamburaša"]Glavne zvijezde na domjenku su ipak bile ... te teta Jadranka Hofman iz društva Naša djeca koja povremeno radi i u Uredu za urbanizam i prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Teta Jadranka Hofman nosi teret odgovorne dužnosti predsjednice Društva "Naša djeca" i koordinatora svih lošinjskih adventskih događanja. Pa je tako ove godine zapaženo koordinirala spektakularno događanje potapanja bora okićenog lampicama i kuglicama na morsko dno. Sigurno je bila inspirirana namjerom Zlatka Sudca da napravi kip podvodnog Isusa, a možda i potapanjem Apoksiomena na Čikatu. Očekujemo daljnja svečana potapanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # jedni čiste drugi zagađujuEko 2013-12-22 15:05
Citat Linea:
Teta Jadranka Hofman nosi teret odgovorne dužnosti predsjednice Društva "Naša djeca" i koordinatora svih lošinjskih adventskih događanja. Pa je tako ove godine zapaženo koordinirala spektakularno događanje potapanja bora okićenog lampicama i kuglicama na morsko dno. Sigurno je bila inspirirana namjerom Zlatka Sudca da napravi kip podvodnog Isusa, a možda i potapanjem Apoksiomena na Čikatu. Očekujemo daljnja svečana potapanja.
Dok jedne udruge čiste okoliš i podmorje, Društvo naša djeca na čelu s gđom Hofman ga zagađuje :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # volimlošinj 2013-12-21 18:31
Prijatelju nisam znao da su Gari i njegovi trabanti kako ih gore naziveš dioničari Jadranke ,a koliko znam nije to ni grad Mali Lošinj. Ne možeš prodati ono što nije tvoje. Dovođenje u vezu prodaju jadranke s aktualnom vlašću je čisto politikanstvo.A ko pak misliš na odluku Gradskog vijeća o prodaji gradskog zemljišta na Čikatu uz objekte Jadranke ta odluka otvara mogućnost raspisivanju natječaja koji se može ali i ne mora konzumirati. Pošto je riječ o park šumi pravo prvokupa na na tom području ima Županija i Republika Hrvatska . Ako one nemaju interesa za kupnju tek tada grad može raspisati javni natječaj za prodaju.Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da
"zajebu "Jadranku. Gradonačlinik ne mora i ništa ga ne obvezuje da raspiše natječaj za prodaju bez obzira na odluku gradskog vijeća . Sličan slučaj pamtimo iz 2011.godine kada je donešena odluka o prodaji čestice u autokampu čikat jednom poduzetniku a natječaj nikad nije objavljen. Da zaključim, Grad Mali Lošinj ništa nije nikome prodao a dali će stvarno do te kupoprodaje doći pokazat će vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # maximarket 2013-12-21 20:21
[quote name="lošinj" Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da
"zajebu "Jadranku.
...kao što su prešli Jadranku kada se prodavalo zemljište Građevinara i doveli Konzum u Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # ....DD 2013-12-21 21:43
Citat market:
Ako i bude raspisan javni natječaj tj.ako do njega i dođe može se javiti bilo tko i iskreno volio bih da se jave i ponude više naši vrli dušebrižnici kao npr.Rudi i dr. mudraci pa da "zajebu "Jadranku.
...kao što su prešli Jadranku kada se prodavalo zemljište Građevinara i doveli Konzum u Lošinj.
A je li to što su zajebali Jadranku dobro ili loše i za koga? A Jadranka je sada ionako strana firma
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # protiv prodajekonzum-elipso 2013-12-21 18:36
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
58 # ..gnjurac 2013-12-21 23:52
Citat konzum-elipso:
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima

Prodao je vrijednost koju je sam stvorio tovare. Kako to možeš usporediti sa rasprodajom Gradskog zemljišta koje više neće biti moguće slobodno koristiti ili prodaju Jadranke koju su radnici stvarali??? Stvarno svašta majka rodi..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Igra brojkiMonopol 2013-12-22 09:05
Citat gnjurac:
Citat konzum-elipso:
Naš vrli poduzetnik i spasitelj Lošinja je protiv prodaje, a vidi gnjurca on svoj projekt je gotovo cijeli prodao todorićima i ostalima

Prodao je vrijednost koju je sam stvorio tovare. Kako to možeš usporediti sa rasprodajom Gradskog zemljišta koje više neće biti moguće slobodno koristiti ili prodaju Jadranke koju su radnici stvarali??? Stvarno svašta majka rodi..
Ne znam njegove motive da proda Todoriću, ali znam posljedice. Jadranka je time izgubila monopol i bila prisiljena sniziti cijene i poboljšati ponudu robe. Što je i učinila na dobrobit svih Lošinjana. Da toga nije bilo Lošinjani bi i dalje plaćali skupu i nekvalitetnu robu, pa bi ruska braća skuplje platili Jadranku. A od toga bi korist imali vlasnici Jadranke, a ne svi Lošinjani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # butigamario 2013-12-22 10:45
sve se vraća sve se plaća, sada će ruski vlasnici prodati trgovinu Jadranke nekom trgovačkom lancu koji će zadržati samo veće markete, a male trgovine po selima zatvoriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # ruski golffiga 2013-12-24 18:43
U Novom listu objavljan članak o ruskoj braći, ali ništa novo nakon ovoga.
novilist.hr/.../...
Ali ima tamo zanimljiv komentar čitatelja:

KarauBulju KarauBulju Objavljeno: 24. prosinca 2013. u 9:59
"karijere su započeli uvozom računalne opreme u Rusiju". Mislim da je ovdje riječ o švercu - kompjutorska oprema i druga tehnička roba u Rusiju se nije smjela uvoziti u to doba. Brojna naša ruska braća se tako obogatila. Pranje love od šverca kroz otvaranje banaka sredinom '90 je uobičajena ruska praksa.
Ali neka nama naše pravoslavne braće Ananiev - već će oni pronaći zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom u Hrvatskoj.
Suma summarum: sve je više pokazatelja koji ukazuju na proces stvaranja klerikalne diktature U ime obitelji.

A da su našli zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom, našli su. Biskupija je već sklopila posao da proda Mataldu pravoslavnoj braći za ruski golf.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pranje love stečene švercom ili profitom Velestroyagost 2022-11-23 15:30
Citat figa:
U Novom listu objavljan članak o ruskoj braći, ali ništa novo nakon ovoga.
novilist.hr/.../...
Ali ima tamo zanimljiv komentar čitatelja:
KarauBulju KarauBulju Objavljeno: 24. prosinca 2013. u 9:59
"karijere su započeli uvozom računalne opreme u Rusiju". Mislim da je ovdje riječ o švercu - kompjutorska oprema i druga tehnička roba u Rusiju se nije smjela uvoziti u to doba. Brojna naša ruska braća se tako obogatila. Pranje love od šverca kroz otvaranje banaka sredinom '90 je uobičajena ruska praksa.
Ali neka nama naše pravoslavne braće Ananiev - već će oni pronaći zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom u Hrvatskoj.
Suma summarum: sve je više pokazatelja koji ukazuju na proces stvaranja klerikalne diktature U ime obitelji.

A da su našli zajednički jezik sa svojom katoličkom braćom, našli su. Biskupija je već sklopila posao da proda Mataldu pravoslavnoj braći za ruski golf.
He, he, ova stranica s linkom na Novi list novilist.hr/.../... više nije dostupna. Na njoj je bio članak pod naslovom Novi vlasnici lošinjske Jadranke Braća Ananiev teška su 3-4 milijarde dolara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # ..pušmipuli 2013-12-26 00:07
Aj još i na ovu temu upišem nešto pa odo spavat....
Nemogu dočekati dan kada će u ljeti pipe presušiti jer će sva voda ić na golf teren. E pa fino svi koji ste glasali a bogami i prodali svoj glas za 100 kuna ili za koje pivo tuširati ćete se Jamnicom ili Janom. Jad i bijeda... To su mnogi zaslužili..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # pušimizrinka 2013-12-26 05:56
ovi o kojima pričaš piju samo pivo i uopće se ne tuširaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # el soudanišerif 2013-12-26 07:43
za kupovinu Jadranke zainteresirali su se i neki šeici iz Katara i Saudijske arabije. Zato je šole otputovao u Dubai da pregovara o eventualnoj boljoj ponudi od ruske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # vijestihoteli d.o.o. 2013-12-26 13:11
jutros objavljeno...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # Ядранка д.д.Baćuška 2013-12-26 14:50
Zanimljivo da HRT uopće ne spominje da je Jadranka sada ruska firma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # poreznaLinić 2013-12-27 09:23
Tereni između vile karoline i vile Lojen, nisu u funkciji a niti potrebni hotelima jadranke, ti tereni su namjenjeni za istog Lojena iz Zagreba koji onda papreno naplati rusima, u sklopu ili izgradnje vila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # baćuški i linićubero 2013-12-27 14:15
Što je jadranka promjenila sjedište. Sve dok jadranka ima sjedište u lošinju ona je lošinjska odnosno hrvatska firma. Pitam te baćuška tko je do sada bio vlasnik jadranke i što je to značilo u tvome životu. Siguran sam da si svoje dionice jadranke koje si dobio kao i svi mi na dođem ti ,davno već prodao i to po cijeni od 2500 kn i više a sad "rkaš po svima nama. Liniću ti vjerojatno s Mihom ispijaš kave i ljubomoran si što nemožeš i ti nešto zagrabit. Lošinjska posla
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # besplatno zemljišteFaz 2013-12-27 16:08
Zanimljivo. Kažu da Jadranka koristi gradsko zemljište već 50 godina, a Kapeli se hvali da će se to zemljište prodati da grad od njega ima neke koristi. Znači, Jadranka je koristila gradsko zemljište 50 godina, a grad od toga nije imao koristi. Pa će ga sada prodati. Zanima me kako to da nakon što je Jadranka privatizirana ni Baliju ni Kapelija nije bilo briga što privatna firma ne plaća za gradsko zemljište, a privatnom ugostitelju oduzmu terasu ako ne plati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # zločestoća, neinformiranost ili neznanje007 2013-12-28 15:23
Faz vjerujem da si vlasnik kuće ili stana i trebao bi znati da je do 1998 godine titular ili da razumiješ vlasnik zemljišta bila država odnosno svo zemljište se vodilo kao društveno. Čak i ako si bio vlasnik kuće zemljište ispod nje je bilo društveno. Ja sam 1998. dao zahtjev u gruntovnicu da se i zemljište ispod moje kuće i dvorište upišu kao moje vlasništvo. To sam učinio temeljem zakona kojeg je donio Sabor RH. Na sličan način je i grad Mali Lošinjse knjižio kao vlasnik zemljišta unutar građevinskog dijela a kojeg fizičke osobe tj. građani pojedinci ili poduzeća nisu dražila uknjižbu na svoje ime. Zašto Jadranka dd tijekom privatizacije nije tražila da u privatizaciju uđu i zemljišta oko hotela i objekata koje oni koriste već 60 godina ja neznam. Vjerojatno zbog povećanja vrijednosti koju bi firma trebala privatizirati. Tako je Grad u zadnjih 15-tak godina postao titular turističkog zemljišta jer su turističke zone u građevinskom obuhvatu plana dok je država tj Republika hrvatska na sebe knjižila poljoprivredno zemljište koje se vodilo kao društveno izvan naselja, Šume su pak knjižile na sebe Hrvatske šume. Po toj logici svo zemljište u kampovima trebalo bi pripasti jedinicama lokalne samouprave tj. općinama i gradovima. Grad Mali Lošinj uspjeva se upisati kao vlasnik tog zemljišta, međutim država 2008. godine donosi Zakon o turističkom zemljištu gdje to zemljište podržavljuje ili ti ponovno nacionalizira i traži ga temeljem tog Zakona NATRAG u svoje vlasništvo. Dakle postoji realna opasnost da grad takvo zemljište izgubi a tržava ga proda ili iznami korisnicima tj. turističkim firmama. S druge strane , realno gledajuću koga interesira dvorište ispred Alhabre i kome omogućava dolazak do svog objekta. Vidljivo je iz aviona dakle jedino Jadranku. S druge pak strane država je donijela zakon o strateškim investicijama gdje onaj projekt koji se proglasi strateškim i zemljište koje se nalazi bez obzira na vlasništvo ponudi investitoru koji na osnovi tog zakona dobije dozvolu i gradi, a vlasnicima odredi vrijednost oduzete imovine, bez mogućnosti zaustavljanja investicije. Ako imate navedene činjenice onda se potez gradskih vlasti o prodaji navedenih čestica čini kao razuman i ekonomski opravdan posebno što bi grad ako do natječaja i dođe mogao po procjenjenoj vrijednosti sudskog vještaka a javni natječajem se možda postigne i viša cijena ,uprihodovati preko 40 mil. kuna. Ili druga varijanta koja ti praktički nosi sitniš i događanja na tvom području bez ikakva utjecaja. Kada je riječ o medijima i novinarima koji prenose neistine da sam na mjestu gradonačlnika poduzeo bih odgovarajuće mjere za javno iznošenje neistina. Naslov teksta u novom listu je slijedeći "Grad prodao zemljište na Čikatu Jadranci" što je notorna laž. Grad nakon odluke gradskog vijeća te može ali i ne mora raspisati natječaj o prodaji a kupit će ga najpovoljniji ponuditelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # re:ODO 2013-12-28 22:12
Citat 007:
međutim država 2008. godine donosi Zakon o turističkom zemljištu


ja bih rekao da je to bilo 2010. godine, ali ti vjerovatno znaš bolje
:lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # pretvorbafiškal 2013-12-29 07:36
007 ne zna da se po Zakonu o privatizaciji zemljište nije moglo privatizirati nego je ostalo u državnom vlasništvu, tek je 2010. donošenjem Zakona o turističom zemljištu omogućno da tvrtke utmu u koncesiju ili otkupe zemljište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Bond Đems Bond008 2013-12-29 23:14
007 je agent koji zastupa i Jadranku i grad i ruse a opravdava se kao da ga je DORH nešto pitao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # jel' Vam sretna Nova?kmet 2013-12-29 23:33
Halo ekipa, bliži se kraj 2013, došao je novi gazda, čak dvojca, a vi na ovom portalu laprdate kao da je premijer Marković, a plaća 2000 DEM.

Za trežnjenje sugeriram seljački pristup, rasol npr.

Priče oko dorha, zemljišta, tko je prav a tko kriv, daleko nadilaze Vaše umne sposobnosti, držite se otkupnih cijena orada iz uzgajališta i naplate boravišne takse, to Vam bolje ide :-)

Neizvjesnu Novo 2014 želi Vam Vaš

Kmet
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # spartakedin 2013-12-30 08:03
Citat kmet:


Priče oko dorha, zemljišta, tko je prav a tko kriv, daleko nadilaze Vaše umne sposobnosti, držite se otkupnih cijena orada iz uzgajališta i naplate boravišne takse, to Vam bolje ide :-)
upravo tako, samo što u 2014. nećemo biti kmetovi nego robovi. Nebo je tako daleko a Volgograd jako blizu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Djed mrazDjed mraz 2013-12-30 10:07
več i dječica u vrtiču znaju pjesmicu:"zvonc ici ,zvoncici
badurina i gari naokolo hodaju,sve bi da rasprodaju,
u gradu više nitko ne plače,biti če za plače,
zato svi stoje "cito",kada gari prima mito,
biti če i gociju auto veči,samo ne smije nikome ništa reči,
na lošinju se ne može navuči niti sep,ako gari ne dobije u đep,
a mi djećica več smo tu počeli shvačati,da čemo mi to kad tad morati plačati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # don angelu007 2013-12-30 16:10
sve u stihu i prozi , Bože pomozi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # poezija i prozapjesnik 2013-12-30 17:18
To se zove pjesnička sloboda. Nije važno da li je istina nego da je u stihu i dobro zvuči :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # djedu mrazujamesdin 2013-12-30 16:12
izgleda da hebe "č" i "č"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Ded mrazDed mraz 2013-12-30 17:11
A jbg pjesmicu je prepisala ista ona osoba koja je pisala pozivnice za Osorske glazbene večeri
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # kmetujamesdin 2013-12-30 18:14
Uz brancine i orade iz uzgoja najbolje paše coca cola. Zato požuri u konzum, akcija traje do isteka zaliha , platiš dvije i dobiješ, pola litre geatis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Hint-engrund junačinaGojana Benov 2014-01-01 15:20
A iza koje se ti "golootočne tolerancije" ti skrivaš bezmuda junakinjo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # ...Rade 2014-01-06 19:03
Koliko smrada u Losinju...sta se bojite investicija neradnici, sta ima veze rusi, englezi, nizozemci, albanci ili bilo tko drugi...neka bude posla...vidite li da se cijeli svijet okrece u smjeru globalne trgovine i mijesanoga vlasnista..pogl edajte malo vlasnistva u bogatijim zemljama evrope ,amerike, japana itd....Sta su u Japanu samo japanci najveci biznismeni, u Njemackoj isto tako ili?:) Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[cenzuri rano]arije zive...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # podla braćamerkiol 2014-01-06 20:07
Citat Rade:
Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[censored]arije zive...

hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...asd 2014-01-06 20:17
Citat merkiol:
Citat Rade:
Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[censored]arije zive...

hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Braća su samo paravan za domaće mahere a Rade će pojest gov.. kad vidi otkud smrdi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # tutabugarin 2014-01-07 17:35
Citat asd:
Citat merkiol:
[quote name="Rade"]
hvala ti Rade na lijepim željama, a tebi čestitam sutrašnji blagdan.
Braća su samo paravan za domaće mahere a Rade će pojest gov.. kad vidi otkud smrdi.

jel moguće da Rusi kupuju i restoran Cigale, koji smo mi luzeri...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # looserislon 2014-01-12 08:56
Sto da vam kazem?
zalosno je citati sve ove komentare i slusati ove bezvezne price,lupetanja i primitivizam... Dok se to ne promijeni,nikad na Losinju nece biti bolje! Maknite se malo sa Losinja,i onda se osvijezeni vratite nazad,zaostale primitivne panjine...P.S. Ovo ne vazi za sve na Losinju,pozdrav osvijezenima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Neodgojeni mulacHobit 2014-01-12 09:24
Citat slon:
Sto da vam kazem?
zalosno je citati sve ove komentare i slusati ove bezvezne price,lupetanja i primitivizam...
Ovo je ka da kažeš "fuj" i odgurneš tanjir a ne kažeš šta ne valja. Baš djetinjasto ka da si neodgojeni mulac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pranje ruskog novca kupovinom Čikatagost 2022-11-23 09:57
Citat Rade:
Koliko smrada u Losinju...sta se bojite investicija neradnici, sta ima veze rusi, englezi, nizozemci, albanci ili bilo tko drugi...neka bude posla...vidite li da se cijeli svijet okrece u smjeru globalne trgovine i mijesanoga vlasnista..pogledajte malo vlasnistva u bogatijim zemljama evrope ,amerike, japana itd....Sta su u Japanu samo japanci najveci biznismeni, u Njemackoj isto tako ili?:) Bando neradnici i šovinisti, dajte mjesta svima. Idu mi na jaja čistokrvnici i ovo je nase i ovo nije nase...[cenzurirano]arije zive...
Kapeli, Kučićka i njihovi podrepaši u GV postupali prema tvom naputku. Okrenuli se u smjeru globalne trgovine i mijesanoga vlasnista i raširenih ruku, zahvalno primili ruski kapital. Oni koji su tada rogoborili protiv toga (kako kažeš bili smrad u Lošinju) sada mogu govoriti "a lijepo smo vas još prije osam godina upozoravali". Zadnja vjest na Nacionalu kaže:
POREZNA UPRAVA I DORH ISTRAŽUJU shemu skrivenih poslovnih transakcija, neobičnih međusobnih pozajmica i transfera ruskog kapitala koje povezuju poduzetnike Miodraga Borojevića i Krešimira Filipovića, a te transakcije pobudile su sumnju da su njih dvojica osmislili sustav za izbjegavanje poreza, pranje ruskog kapitala i prikrivanje vlastitog suvlasništva u većem broju projekata u Hrvatskoj
A jedan od prvih projekata tog pranja novca odvijao se na Lošinju uz blagoslov i potporu gorespomenutih lošinjskih političara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ZloEnzo 2014-01-12 12:59
Niske pobude, nepoznati komentatori, zloba,
fuj!!
Ali, na opcu srecu, ipak su u veeelikoj manjini.
Vecina dise skromno i pozitivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Disanje na škrgeSivonja 2014-01-12 14:11
Citat Enzo:
Vecina dise skromno i pozitivno.
A kako se to diše skromno i pozitivno, blesane :o Na škrge ili Na šupak?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # skromno i pozitivnokmet 2014-01-12 19:37
bez ljutnje, ali to su na otoku dva manje poznata pojma. Možda kad djeci čitate priče za laku noć :-) U stvarnom životu, probajte sami sebi pronaći tri takva postupka u Vašem okruženju u protekloj godini.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rucakslon 2014-01-13 05:21
jos malo pa cete pojesti jedan-drugog
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # PerenčevićSir Galahad 2014-01-17 12:34
Link na članak u Jutarjem:
www.jutarnji.hr/.../1155574

I što velite na to??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kapitalkarl 2014-01-17 15:12
Citat Sir Galahad:
Link na članak u Jutarjem:
www.jutarnji.hr/.../1155574

I što velite na to??

to ti je kapitalizam za koji si se borio dušom i tijelom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # KapitalizamSir Galahad 2014-01-17 23:12
Pa valjda netko zna lik - ako dolazi ako ljetuje ako ima vilu - ja ne stanujem u Lošinju...a glede kapitalizma - moramo se svi naučiti da se firme kupuju i prodaju rastu i propadaju zapošljavaju i otpuštaju...bio jednom jedan društveno ekoomski sustav koji je bio dobro zamišljen i postavljen ali zloporabljen i jedino što je ostalo je sustav koji se temelji na ljudskoj gramzivosti. Amen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Perenčević #2gost 2014-01-17 13:01
Link na članak u Dnevno.hr:
Od 30m2 na više!
dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # DnevnoSir Galahad 2014-01-17 13:42
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima , u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # demantipic 2014-01-17 13:55
Citat Sir Galahad:
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima, u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.

Ne znam koliko je vjerodostojna vijest koju podpisuje ista novinarka koja je pisala i Šolićev demanti o dolasku rusa sa 100 miljuna da kupe jadranku :lol:
Ko nije pročitao eva ga na linku:
globus.jutarnji.hr/hrvatska/100-milijuna-eura-za-hrvatski-otok-snova--projekt-losinj-de-luxe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Dnevnogost 2014-01-17 18:29
Citat Sir Galahad:
"Vijesti" objavljene na Dnevno.hr baš i ne smatram vjerodostojnima, u svakom slučaju manje od onih objavljenih u Jutarnjem.

Slažem se. Dnevno.hr je uglavnom smeće, ali se i u smeću može naći poneka informacija!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vjerodostojnostmah mah 2014-01-18 07:34
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # resavska školaŠkamp 2014-01-18 08:07
Citat mah mah:
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih

Točno, ali kako kaže sir Galahad u svemu ima poneka informacija. Ali novinarka Jutarnjeg koja je u Globusu imala intervju sa Šolićem obilazi oko onog što je ispod površine kao mačka oko vruće kaše. Pa pisala je kako su sa Šolićem imali bogat ručak 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Hobotnicahaha 2014-01-18 09:00
Citat Škamp:
Citat mah mah:
koliko vidim svi portali prepisuju jedni od drugih

Točno, ali kako kaže sir Galahad u svemu ima poneka informacija. Ali novinarka Jutarnjeg koja je u Globusu imala intervju sa Šolićem obilazi oko onog što je ispod površine kao mačka oko vruće kaše. Pa pisala je kako su sa Šolićem imali bogat ručak 8)

Zaklela se zemlja raju
da se tajne sve saznaju
na pocetku il na kraju
sve se tajne otkrivaju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tajna vezaohoho 2014-01-18 09:28
Citat haha:

Zaklela se zemlja raju
da se tajne sve saznaju
na pocetku il na kraju
sve se tajne otkrivaju
Evo još malo informacija o novom vladaru Lošinja:
Hrvatske zemljišne knjige kao i telefonski imenik pomogao mi je dopuniti imovinske podatke Perenčevića. Zbilja, radi se o impresivnom bogatstvu. Čak i neka razvikana tajkunska imena mogla bi se posramiti pred njihovom imovinskom karticom. Obitelj koja je ranije imala tek stan u Kozarčevim stubama, sada posjeduje luksuzni stan na top lokaciji - Trgu Bana Jelačića 3 u susjedstvu Žuži Jelinke, Ćire Blaževića, Ive Majoli, Miroslava Tuđmana...Taj stan glasi na Mihajla. Tu su zatim Sonjina i Mihajlova e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=17666460085&sudId=85]vila u elitnoj Jurjevskoj ulici na broju 37 u kojoj živi Nikola te raskošnahttp:// e-izvadak.pravo sudje.hr/detalj i-uloska.htm?ul ozakId=24840560 085&sudId=85] vila s bazenom u Jurjevskoj 64  ali i e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-etaze.htm?etazniUdioId=25725110085&ulozakId=25722200085&sudId=85]stan u elitnoj novogradnji na Gornjem Prekrižju 42a koji glasi na Niku Perenčević Cizel. Ni tu ne prestaje popis imovine anonimnih tajkuna Perenčević čije hrvatske nekretnine nisu opterećene nikakvim ni kreditima ni hipotekama. Također, visoki životni standard Perenčevićima omogućuje da kad putuju u Ameriku mogu platiti troškove brodskog transporta Nikolinog automobila (BMW X5) i ostalih stvari i to preko Njemačkog  Bremerhavena do kalifornijskeog Port Huenema.
No jedan sočan detalj ostavila sam za sami kraj. Naime, na web stranici Quaestusa navodi se kako je Nikola nakon tri godine rada za HAC prema uputama NO-a i hrvatskog Ministarstva financija otišao na novo školovanje u SAD. Iz izraza "nakon zatvaranja financijske konstrukcije 2004. godine započeo je studij MBA" da se zaključiti kako imovinsko stanje obitelji Perenčević nisu omogućavali Nikoli nakon stečene diplome Syracuse University u SAD-u, nastavak studija. Tu je i podatak da se Nikola  "početkom 2008. godine pridružuje Quaestus Investu kao investicijski menadžer". Poznato je koliko je Hrvatsku zatresla i koštala Afera HAC. Već i vrapci na granama znaju da je ta tvrtka bila zlatna koka i krava muzara iz koje su izvučene stotine milijuna. Može li činjenica da je mladi 25-godišnji Nikola Perenčević u HAC-u bio "zadužen za kompletnu financijsku konstrukciju autoceste Zagreb-Split" dijelom objasniti zašto su milijarde letjele na sve strane. Naravno da ja nemam detektor kojim mogu utvrditi je li nešto od tog novca završio u obiteljskoj vili Perenčevića na Beverly Hillsu. No prema podacima iz hrvatskih vlasničkih listova može se zaključiti kako je dio novca zacijelo završio u lusuznim nekretninama na najelitnijim destinacijama hrvatske metropole. Uostalom roditelji Perenčević odnekud su isfinancirali i skupu akviziciju - kupnju L.A. restorana Dan Tana's. A mama Sonja u Kaliforniji se prije toga i nije proslavila poduzetnički, njezina tvrtka Nick & Nika  (prema imenu djece) je odavno ugašena.
Ali ključeve uspjeha i famoznu tajnu kako ostvariti američki san u Hrvatskoj sigurno zna bivši hrvatski ministar financija i bivši potpredsjednik hrvatske Vlade te savjetnik premijerke Jadranke Kosor. Taj su recept uspješno aplicirali Ivan Mijatović i Nikola Perenčević. Svijet ljudi i kapitala posve je globaliziran, vidi se to i na ovom primjeru. Američka selebritica Paris Hilton se vrti oko oko restorana Dan Tana's, a sin gazdarice kao satelit ordinira u financijskom kružoku bivšeg i sadašnjeg hrvatskog moćnika - Borislava Škegre. Predložak dostojan holivudskog scenarija!
tinolovka-news.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Pranje ruskog novca u tijekuTik 2022-11-23 16:08
Prije osam godina neki građani Hrvatske su energično poricali vezu s vlasništvom nad lošinjskom Jadrankom. Miha Perenčević je za novine izričito negirao. Kazao da nema vlasništva ali da ima utjecaja. A sada se zbog sankcija ruskom kapitalu energično poriče svaka veza s Rusijom i tvrdi da su vlasnici Jadranke hrvatski građani. Možda jesu, ali kapital je podrijetlom iz Rusije, a makinacije u vezi sa Sberbankom i Fortenovom ukazuju na pranje ruskog novca kako bi izmakao sankcijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Strojno pranje novca ruskog VelestrojaTok 2022-11-25 12:29
Citat Tik:
Prije osam godina neki građani Hrvatske su energično poricali vezu s vlasništvom nad lošinjskom Jadrankom. Miha Perenčević je za novine izričito negirao. Kazao da nema vlasništva ali da ima utjecaja. A sada se zbog sankcija ruskom kapitalu energično poriče svaka veza s Rusijom i tvrdi da su vlasnici Jadranke hrvatski građani. Možda jesu, ali kapital je podrijetlom iz Rusije, a makinacije u vezi sa Sberbankom i Fortenovom ukazuju na pranje ruskog novca kako bi izmakao sankcijama.
O prikazivanju Rusa kao vlasnika Jadranke da se sakrije da su vlasnici hrvatski građani jučer je opširnu priču objavio portal portal-ostro.hr/.../... Navodi se i laž stvarnog vlasnika da ima samo utjecaja u Jadranki, ali ne i novca. Citat iz članka: Mihajlo Perenčević još je 2015. godine nakon preuzimanja Jadranke tvrdio kako u tom poslu nema njegova novca, nego samo utjecaja. No novi dokumenti koje Oštro ima u posjedu pokazuju kako je Mihajlo Perenčević 2014. godine jamčio za dva kredita Bete ulaganja, jedine formalne vlasnice Jadranke, te da je jedan u iznosu od 6,4 milijuna eura podmirio 2018., a drugi od 2,5 milijuna eura 2019. godine.

Taj dio priče portal razotkriva kao laž podnaslovom Novac, ne samo utjecaj

Nadalje piše: Štoviše , Mihajlo Perenčević od lipnja ove godine nalazi se i na britanskom popisu sankcioniranih osoba zbog ruske invazije na Ukrajinu jer se navodi kao predsjednik Velesstroya, tvrtke koja djeluje u području od strateškog značaja za rusku državu.

portal-ostro.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ....kmet 2014-01-18 10:55
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # bad blue boysijakin 2014-01-18 11:15
Citat kmet:
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P

ali ovim člankom u Jutarnjem u potpunosti se demantira gornji članak o ulaganju ruske braće u Lošinj. Polako će prava istina izići na vidjelo, živi bili pa vidjeli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # lošinjski dečkideda 2014-01-18 14:52
Citat jakin:
Citat kmet:
Mislim da je admin baš mogao objaviti članak iz Jutarnjeg. Pa u njemu se hvali novog gospodara :P

ali ovim člankom u Jutarnjem u potpunosti se demantira gornji članak o ulaganju ruske braće u Lošinj. Polako će prava istina izići na vidjelo, živi bili pa vidjeli.
Biće da su ruska braća paravan za Mihu i njegovu škvadru lošinjskih dečki.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # dannadan 2014-01-23 07:48
Citat deda:
Citat jakin:
[quote name="kmet"]
Biće da su ruska braća paravan za Mihu i njegovu škvadru lošinjskih dečki.

e moj deda, dugo ti je trebalo da shvatiš ovu lošinjsku prijevaru stoljeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# Dobrodošli na 24hour zajam uslugaGuest 2014-02-04 16:39
Ovaj komentar je obrisao administrator
# Ruska braća postaju najveći investitori u hrvatski turizamGuest 2014-05-11 20:01
Ovaj komentar je obrisao administrator
0 0 # da pitamMirela 2015-01-28 17:01
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # sveti savalola 2015-01-28 18:28
Citat Mirela:
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
"ovo su jako teška pitanja" rekla bi gospođa predsjednica...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Pravoslavni oligarsiZozo 2015-01-28 18:47
Citat lola:
Citat Mirela:
Što je novo oko pravoslavne crkve na Malom Lošinju, koliko je realna i koliko posto građana Malog Lošinja pripada pravoslavcima? :roll:
"ovo su jako teška pitanja" rekla bi gospođa predsjednica...
To nisu teška pitanja. Ako bude sagrađena pravoslavna crkva neće biti za lošinjske pravoslavce nego za ruske pravoslavne golfere. Ruska braća vlasnici Jadranke su veliki donatori ruske pravoslavne crkve: "Braća Ananijev u ruskoj su javnosti poznati kao veliki vjernici, a spadaju i u najveće donatore Ruske pravoslavne crkve. Aleksej Ananijev čak i pjeva u crkvenom zboru. Tvrdi se da redovito pomažu u obnovama starih crkvi i crkvenih umjetnina. Ruski mediji nekad ih zbog njihovih jakih vjerskih uvjerenja nazivaju i "pravoslavni oligarsi". U članku na linku piše što su im ciljevi i zadaća: »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # »SPASITE NAS SANKCIJA«Doremi 2022-11-18 11:14
»Dugačke brade i besprijekorno skrojena odijela po mjeri ključni su elementi imidža ruske braće Alekseja i Dimitrija Ananijeva, poduzetnika ukupno teških tri i pol milijarde dolara, opis je investitora koji su preuzeli većinski paket dionica "Jadranke d.d." u napisu na portalu Biznisplus.hr« prije devet godina pravo su mjesto za objavu najnovijih vijesti o zbunjujućim informacijama o vlasnicima lošinjske Jadranke d.d. Naslovnica jednog uglednog časopisa vrišti Tajno pismo ruske ekipe s Lošinja. Spasite nas sankcija, a ne manje ugledan drugi časopis javlja da je premijer Plenković na rubu da prelomi i osobe koje se sada navode kao vlasnici Jadranke d.d. stavi na listu osoba koje krše sankcije Rusiji.
Express:
volim-losinj.org/.../...
volim-losinj.org/.../...
volim-losinj.org/.../...
volim-losinj.org/.../...
Nacional
www.volim-losinj.org/.../1.jpg
www.volim-losinj.org/.../2.jpg
www.volim-losinj.org/.../3.jpg
www.volim-losinj.org/.../4.jpg
www.volim-losinj.org/.../5.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Anino bratimljenje s turskom braćomGost 2022-11-18 12:44
Citat Doremi:
»Dugačke brade i besprijekorno skrojena odijela po mjeri ključni su elementi imidža ruske braće Alekseja i Dimitrija Ananijeva, poduzetnika ukupno teških tri i pol milijarde dolara, opis je investitora koji su preuzeli većinski paket dionica "Jadranke d.d." ... Tajno pismo ruske ekipe s Lošinja. Spasite nas sankcija
Kad pročaćkkaš po arhivi svašta nađeš. Uz ovaj članak našao sam nešto što bi moglo objasniti gradočelničino bratimljenje s turskom braćom. podnaslov članka volim-losinj.org/.../... ističe
I TURCIMA ZANIMLJIV LOŠINJ
Dva ruska i dva turska investitora zainteresirana su za prostor Kovčanja i Velopina, atraktivnih područja na otoku Lošinju koja su se našla na popisu Projekata 100, imovine koju država ima namjeru prodati. Kako je i ranije pisao naš list, ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na Lošinju, dobivaju konkurenciju – za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane, interes su iskazali i LGN Hrvatska d.o.o., ČOP, Bračun, Titan nekretnine d.o.o. iza kojih isto stoji ruski kapital te turska poduzeća AR GROUP i Casta Istanbul-Dubai. LGN Hrvatska nudi zamjenu nekretnine, kao i Bračun, za zgradu u Slavonskom Brodu koju koristi MUP, ČOP predlaže centar za darovitu djecu, AR GROUP pristaje na kupnju, najam ili koncesiju radi izgradnje hotelsko turističkog objekta visoke kategorije, dok bi Casta izgradila luksuzni kompleks medicinsko- rehabilitacijsk og karaktera. Titan nekretnine iskazale su samo interes.

Kako doznajemo, razgovori ruskih investitora i predstavnika Ministarstva obrane po pitanju Kovčanja vodili su se već nekoliko puta. Štoviše, bliski izvori otkrivaju kako se ministar Ante Kotromanović često sastaje s predstavnicima Beta ulaganja. Prema nekim špekulacijama, postoji mogućnost da država objedini prodaju Uvale Kovčanje i Velopina te u isti paket doda i aerodrom Mali Lošinj. Time bi od investiranja vrlo vjerojatno odustali turski predstavnici i ostali jer im, za razliku od Jadranke, poslovanje aerodroma ne bi donosilo toliku korist.

Osim uvale Kovčanje, »lošinjski Rusi« konkurenciju su dobili i na području luke Mali Lošinj – za Velopin, gdje bi u budućnosti trebala biti marina za plovila i megajahte. Državni ured za upravljanje imovinom do sredine rujna prikupljao je ponude inicijalnog interesa, pa je tako sada poznato da Velopinom osim Jadranke koja bi teren kupila i izgradila Eko marinu, gospodariti žele svi kao i u slučaju Kovčanja, izuzev LGN-a Hrvatske.

Članak je objavljen 2014. u Novom listu a potpisala ga je Slađana Vignjević koju je Kapeli kao ministar zaposlio bez natječaja da mu bude glasnogovornik i da mu piše šalabahtere za recitiranje novinarima :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Garijevo umrežavanjeWD 41 2022-11-19 10:40
Citat Gost:
Članak je objavljen 2014. u Novom listu a potpisala ga je Slađana Vignjević koju je Kapeli kao ministar zaposlio bez natječaja da mu bude glasnogovornik i da mu piše šalabahtere za recitiranje novinarima :-)
A u Novom listu je bila zaposlena da bi bila glasnogovornica predsjednika uprave ruske Jadranke. Besplatan stan imala je u kući šefice TZ Mali Lošinj, bivše zaposlenice Kapelijeve agencije. On ju je kao gradonačelnik i uhljebio u TZ. To je bio jedan od primjera kako je prema predizbornom izbornom obećanju parolom "posložimo kocke zajedno" stvorio GRAD KOJI UMREŽAVA INTERES SVOJIH GRAĐANA. Ma ne baš interesi svih građana. Samo onih biranih.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # KockiceJoš malo pa nestalo 2022-11-19 12:51
Već se slažu kockice, samo kod istražitelja ove kocke, piramide ili čega već.
Radujem se danu kad će biti do kraja posložene.
Da se malo kockamo kako se oni kockaju našim sudbinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Ruski kapital za hrvatski biznisgost 2022-11-20 11:04
Citat Doremi:
Ruski kapital za hrvatski biznis je naslov slavljeničkog članka u Jutarnjem listu od 29.11.2015.

A sada se kukumavči da ih se spasi od sankcija. Pa od onog čime su se prije hvalili sada grčevito skreću šta su sve napravili za Cres i Lošinj i poriču da je to bio ruski kapital.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Lova iz SibiraKobac 2022-11-21 10:19
Citat Doremi:
...premijer Plenković na rubu da prelomi i osobe koje se sada navode kao vlasnici Jadranke d.d. stavi na listu osoba koje krše sankcije Rusiji.Nacional
www.volim-losinj.org/.../1.jpg
Saga o Filipovićima i Perenčevićima za osvajanje vlasničkog udjela Sberbanke u Fortenova grupi (bivši Agrokor) radi izbjegavanja sankcija se nastavlja.
Nacional javlja da je Krešimir Filipović svoj poslovni uzlet započeo surađujući s Mihajlom Perenčevićem u tvrtki Velestroj u Rusiji, s kojim i danas ima brojna poslovna partnerstva.

Velestroy je tvrtka iz koje je na Lošinj stizala "lova iz Sibira" koju je Perenčević javno isticao kao izvor financiranja preuzimanja i novih projekata Jadranke d.d. .

Međutim, prije par godina Filipović je praktički Perenčevića istisnuo iz Velestroja i zapravo mu na koncu napravio time priličnu uslugu. Jer mu je platio dio dogovorenog iznosa za njegov suvlasnički dio u toj tvrtki, ali i trasirao mu put izvan Rusije uoči izbijanja rata i ruske agresije na Ukrajinu.

Ali unatoč tomu, Perenčević je nakon izbijanja rata završio pod britanskim sankcijama, a i sada ga se počelo povezivati s Filipovićem iako nema nikakve veze sa transakcijom oko Fortenova grupe. Nakon toga Filipovićevi su se poslovi u Rusiji počeli komplicirati, prvenstveno po pitanju naplate potraživanja ,/b] piše Nacional.

Dalje piše Grupa oko Filipovića naumila je kupnjom tvrtke SBK ART zatvoriti u Rusiji svoja potraživanja prema ruskoj državi proizišla iz poslovanja tvrtke Velestroj. Radi se o tvrtki koja zapošljava i do 50 tisuća ljudi, ponajviša Rusa, ali u njoj radi i nekoliko tisuća državljana Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Prosječna plaća im je oko 400 eura.

Velestroj u Rusiji za rusku državu gradi plinovode i druga velika infrastrukturna postrojenja ponajviše za veliku rusku tvrtku Transnjeft. U vihoru ratnih zbivanja za sankcijama svakako teško opterećenu Rusiju, ti su infrastrukturni projekti od iznimnog značenja. Pa se poslovne aktivnosti Velestroja mogu promatrati i kao značajna infrastrukturna podrška Putinovoj ratnoj ekonomiji.

Unatoč tomu, Velestroj u Rusiji ima velika nenaplaćena potraživanja. Pa su ljudi oko Filipovića očito procijenili da bi ih mogli naplatiti tako da ih prebace i praktički zamijene za vlasnički udio Sberbanke u Fortenova grupi. Ali su tu operaciju izveli dubiozno pokušavajući zaobići sankcije.

Novi dokaz da Filipović prkosi Plenkoviću uoči odluke o tomu krši li Filipović sankcije Rusiji
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Lokalni akteri invazije love iz Sibiragost 2022-11-21 14:42
Citat Kobac:
Velestroy je tvrtka iz koje je na Lošinj stizala "lova iz Sibira" koju je Perenčević javno isticao kao izvor financiranja preuzimanja i novih projekata Jadranke d.d.
Zanimljivo je da u ovoj sapunici nitko ne spominje lokalne činitelje, ili kako to gradonačelnica voli kazati, aktere koji su svesrdno podržavali, pomagali i hvalili plasman "love iz Sibira" na Lošinju. To su tada slavili kao otvaranje prema stranom kapitalu za primjer drugim sredinama. A jednog lokalnog aktera Plenković je postavio za ministra.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Ruska peta kolonagots 2022-11-21 16:33
Citat gost:
Citat Kobac:
Velestroy je tvrtka iz koje je na Lošinj stizala "lova iz Sibira" koju je Perenčević javno isticao kao izvor financiranja preuzimanja i novih projekata Jadranke d.d.
Zanimljivo je da u ovoj sapunici nitko ne spominje lokalne činitelje, ili kako to gradonačelnica voli kazati, aktere koji su svesrdno podržavali, pomagali i hvalili plasman "love iz Sibira" na Lošinju. To su tada slavili kao otvaranje prema stranom kapitalu za primjer drugim sredinama. A jednog lokalnog aktera Plenković je postavio za ministra.
Neko reče u aferama su HDZ-ovci uvjek na čelu kolone. Nije tajna da su na čelu kolone za potporu ruskom kapitalu bili Kapeli i Kučička. Za njima je krotko marširala "peta kolona" od ostalih HDZ-ovaca i njihovih pripuza u GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Dobro večeNetko reče 2022-11-21 21:25
Neka odmarširaju svi zajedno tamo gdje će imati besplatan smještaj i prehranu, doduše, neće biti 14 zvjezdica, ali kolo sreće se okreće.
Pogotovo onima koji ju baš jako izazivaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # ŠeteBandjere 2022-11-22 07:43
Onaj jedan malo navija za Crvenu zvezdu, pa malo za Milan, pa malo za Dinamo.
A onda prodaje Lošinj Rusima, a dobiva odlikovanja od Ukrajine. Na kraju će još navijati za Dinamo Kijev.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kad je i gdje je Kapeli bio u Domovinskom ratu?Делијa 2022-11-22 10:16
Hohštapler, prevarant i lažov. I tragediju ukrajinskog naroda je iskoristio da se još jednom prikaže sudionikom rata u Hrvatskoj. A rat je proveo na Lošinju kao potrčko Margite Nikolić iz HNS-a. U HDZ je ušao tek kad je prestala opasnost.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # BraniteljBonaventura 2022-11-23 16:01
Nisam mu odvjetnik ali koliko je meni poznato,Gari je bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a u vrijeme dok Hrvatska nije bila priznata i kao takav stekao status branitelja.Stat us se ne veže za mijesto učešća.U to vrijeme je bila potrebna i doza hrabrosti za takvo nešto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ha ha haJa branitelj 2022-11-24 10:09
nisam mu ni ja odvjetnik, ali mene bi bilo sram tako nešto reći, jednako tako je i Sanader bio branitelj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # On, braniteljBalvan 2022-11-24 10:31
Citat Ja branitelj:
nisam mu ni ja odvjetnik, ali mene bi bilo sram tako nešto reći, jednako tako je i Sanader bio branitelj
Gari si je stvarao stvarao bolji imidž nego što ga ima anemični Plenković. Vidi ovo:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zbog takvih nam i je ovakoIde sve u Honduras 2022-11-24 11:15
Citat Ja branitelj:
nisam mu ni ja odvjetnik, ali mene bi bilo sram tako nešto reći, jednako tako je i Sanader bio branitelj
Nije njega ništa sram, završio dvije godine faksa, ali se kur*i kao da je nobelovac.
Ja saborski zastupnik (kojega se niti ne vidi), ja ministar (koji se petkom javlja sa Valbiske), ja branitelj, ja Zvezdaš, ja Talijan, ja Rus, ja Ukrajinac... nastavi niz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Multikolor Kapeligost 2022-11-24 14:00
Citat Ide sve u Honduras:
]Nije njega ništa sram, završio dvije godine faksa, ali se kur*i kao da je nobelovac.
Ja saborski zastupnik (kojega se niti ne vidi), ja ministar (koji se petkom javlja sa Valbiske), ja branitelj, ja Zvezdaš, ja Talijan, ja Rus, ja Ukrajinac... nastavi niz.
Prvo da započnemo niz: Titov pionir, pa omladinac i Zvezdaš, a onda HNS-ovac, HDZ-ovac, branitelj, Talijan, Rus, Ukrajinac i veliki vjernik katolik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # LukašenkoDinamovac 2022-11-25 08:19
... a uskoro će se pokazati da u stvari navija za Dinamo, ali onaj iz Moskve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Profesija braniteljgost 2022-11-24 19:27
Citat Bonaventura:
Nisam mu odvjetnik ali koliko je meni poznato,Gari je bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a u vrijeme dok Hrvatska nije bila priznata i kao takav stekao status branitelja.Status se ne veže za mijesto učešća.U to vrijeme je bila potrebna i doza hrabrosti za takvo nešto.
Zbog ciljanog HDZ-ovog zakonodavstva braniteljska populacija je rasla većom stopom od stope pada populacije građana Hrvatske. Jedni su hrpimice ulazili u registar branitelja, a drugi, obični građani u Irsku, Njemačku ... Kako je netko napisao ‘Branitelj je registrirana profesija od koje se može dobro živjeti‘

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Nelegalni graditeljJel ga neko tražio 2022-11-25 12:42
Citat gost:
Citat Bonaventura:
Nisam mu odvjetnik ali koliko je meni poznato,Gari je bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a u vrijeme dok Hrvatska nije bila priznata i kao takav stekao status branitelja.Status se ne veže za mijesto učešća.U to vrijeme je bila potrebna i doza hrabrosti za takvo nešto.
Zbog ciljanog HDZ-ovog zakonodavstva braniteljska populacija je rasla većom stopom od stope pada populacije građana Hrvatske. Jedni su hrpimice ulazili u registar branitelja, a drugi, obični građani u Irsku, Njemačku ... Kako je netko napisao ‘Branitelj je registrirana profesija od koje se može dobro živjeti‘

Tako je i Anin kompanjon na polaganju vijenaca za poginule branitelje dobio status branitelja i to mu nije dosta nego još traži status ratnog vojnog invalida.
Treba mu love da nastavi nelegalnu gradnju na Liškom, evo sad će on kod svoje prijateljice u grad, samo da se iskrca s kruzera na kojem plovi, tamo nije invalidan.
Samo u voljenoj domovini u kojoj prima braniteljsku penziju dok plovi na strancu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Doza hrabrostiJel ga neko tražio 2022-11-25 13:02
Citat Bonaventura:
Nisam mu odvjetnik ali koliko je meni poznato,Gari je bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a u vrijeme dok Hrvatska nije bila priznata i kao takav stekao status branitelja.Status se ne veže za mijesto učešća.U to vrijeme je bila potrebna i doza hrabrosti za takvo nešto.
Je, trebala je doza hrabrosti, kao i ovom kompanjonu sa Liškog, koji rata nije vidio al pokazo je dozu hrabrosti da traži ono što mu ne pripada ni po ljudskom, ni po Božjem zakonu.
Domoljubi svih zemalja ujedinite se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Stanje nacijeRL 2022-11-27 09:12
Citat Bonaventura:
Nisam mu odvjetnik ali koliko je meni poznato, Gari je bio pripadnik pričuvnog sastava MUP-a u vrijeme dok Hrvatska nije bila priznata i kao takav stekao status branitelja. Status se ne veže za mijesto učešća. U to vrijeme je bila potrebna i doza hrabrosti za takvo nešto.
Lako je bilo biti hrabar na Lošinju obilazeći oštarije dok je grmilo tamo u daljini. A kad je prošla opasnost ušao je u HDZ. Zahvaljujući HDZ-u dobio je i status branitelja pa sada ima obje iskaznice. A u Stanju nacije na RTLu pita Šprajc "Čija iskaznica vrijedi više? Braniteljska ili HDZ-ova?". Garija to ne brine. Dobro se opskrbio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ana Kučić ima samo jednu ...gost 2022-11-27 09:33
Šprajc riješio tešku enigmu koja muči Hrvate: Vrijedi li više braniteljska iskaznica ili HDZ-ova?
net.hr/.../...
Slučaj je važan jer će biti od presudne važnosti i za dodošenje budućih sličnih odluka tako da ljudi kad se posvađaju na parkingu ili u trgovini, odmah znaju tko se kome mora maknuti. Ovaj s HDZ-ovom iskaznicom ovome s braniteljskom ili obratno.
Međutim, u ovom predmetnom slučaju nema sumnje da će apsolutna pobjednica biti gospođa jer ima obje iskaznice - i HDZ-ovu i braniteljsku. Pa ako dođe do sukoba Gari-Ana zna se tko će biti pobjednik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # ...hranitelj tuljana 2022-11-25 13:31
Je li "onaj sa Liškog" jedini koji gradi ili je gradio u zadnjih par godina kuću u nekoj od Lošinjskih vala, ili vam smeta iz nekog drugog razloga? Ne branim ga nego mi se čini da iza "brige zbog izgradnje" skrivate neku netrpeljivost na osobnoj razini? A možda se ne krećete dovoljno po otoku?! Naime, netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara mogao bi steći pogrešan zaključak, da je to jedini problem po uvalama, a kad tamo mi koji vjerujemo više svojim očima, vidimo da se po uvalama gradi na sve strane, dijele se kućni brojevi, table "privat" na svakom koraku, ceste po svuda (dovoljno je na Geoportalu usporediti orto-foto snimku iz 2011. i 2020.) Ali ne, problem je samo jedan čovjek izgleda...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # NijeJel ga neko tražio 2022-11-25 14:10
Citat hranitelj tuljana:
Je li "onaj sa Liškog" jedini koji gradi ili je gradio u zadnjih par godina kuću u nekoj od Lošinjskih vala, ili vam smeta iz nekog drugog razloga? Ne branim ga nego mi se čini da iza "brige zbog izgradnje" skrivate neku netrpeljivost na osobnoj razini? A možda se ne krećete dovoljno po otoku?! Naime, netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara mogao bi steći pogrešan zaključak, da je to jedini problem po uvalama, a kad tamo mi koji vjerujemo više svojim očima, vidimo da se po uvalama gradi na sve strane, dijele se kućni brojevi, table "privat" na svakom koraku, ceste po svuda (dovoljno je na Geoportalu usporediti orto-foto snimku iz 2011. i 2020.) Ali ne, problem je samo jedan čovjek izgleda...
Nije problem samo jedan čovjek, naravno da ima nelegalnih graditelja na sve strane, ali problem je što takav čovjek stoji uz vrh otočne vlasti na polaganju vijenaca kod križa na groblju.
Problem mi je i što će dobiti gradske parcele i kroz njih ostvariti poticaje, problem mi je i što prima braniteljsku mirovinu kao nesposoban za rad, a u isto vrijeme plovi na kruzeru gdje jako puno zarađuje tako radno nesposoban.
Problem mi je što se takva osoba može prišlepati uz vlast na događaju koji bi trebao odati poštovanje onima koji su dali život za ovu zemlju.
Meni je to problem i imam nešto osobno protiv toga.
Imate li vi što protiv da ja imam osobni problem s takvom osobom?
Šteta što oni koji hodaju s njim u koloni nemaju s tim nikakav problem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # To je i moj osobni problemK.K. 2022-11-25 14:33
Tvrdnju da netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara može steći pogrešan zaključak da je to jedini problem po uvalama, može izreći netko tko je zaista zalutao i vidio samo par članaka na naslovnici ili netko tko krivotvori činjenice. Ova stranica postoji niz godina i na njoj se itekako pisalo o bespravnoj gradnji. A i zapisnici sa sjednica GV na gradskoj stranici sadrže vjećnićka pitana i odgovore nadležnih po tom pitanju.

Opisani slučaj lažnog branitelja slizanog s gradskom vlasti i meni je problem. I ja imam nešto osobno protiv toga, ali i protiv onih koji to dozvoljavaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Pa prijavite ga?!hranitelj tuljana 2022-11-25 15:04
Citat K.K.:
Tvrdnju da netko tko zaluta na stranicu, na temelju komentara može steći pogrešan zaključak da je to jedini problem po uvalama, može izreći netko tko je zaista zalutao i vidio samo par članaka na naslovnici ili netko tko krivotvori činjenice. Ova stranica postoji niz godina i na njoj se itekako pisalo o bespravnoj gradnji. A i zapisnici sa sjednica GV na gradskoj stranici sadrže vjećnićka pitana i odgovore nadležnih po tom pitanju.

Opisani slučaj lažnog branitelja slizanog s gradskom vlasti i meni je problem. I ja imam nešto osobno protiv toga, ali i protiv onih koji to dozvoljavaju.
Lažni branitelj?! To je ozbiljna optužba. Ni ja ne volim lažne branitelje. Ne volim ništa lažno. Ni lažnu oporbu ni lažne zaštitnike prirode i okoliša.

Ako znate da je lažni branitelj (ja takva saznanja nemam) i to javno iznosite, ne bi li bilo korisnije da ga prijavite nego da pišete po komentar sekciji stranice
u vlasništvu privatne osobe?

Treba li vam pomoći, od interneta znate doći samo na volim.lošinj, treba li vam poslati link gdje ćete prijaviti saznanja koja tvrdite da imate?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NijeJel ga neko tražio 2022-11-25 15:21
Prijavio sam više puta, izgleda da je istina to čime se hvališe, stvarno ima dobru zaleđinu.
I druge osobe su ga prijavljivale za različite stvari.
Prijavio ga je i izvođač radova na njegovoj nelegalnoj vili kojem je prijetio s četiri pištolja.
Bio je jednu noć tu u postaji i jednu noć u Via Romi .
To je sve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Gradska vlast u vlasništvu privatne osobeK.K- 2022-11-26 09:52
Citat hranitelj tuljana:
Ako znate da je lažni branitelj (ja takva saznanja nemam) i to javno iznosite, ne bi li bilo korisnije da ga prijavite nego da pišete po komentar sekciji stranice u vlasništvu privatne osobe?
Skoro je isto kad prijaviš gradskoj vlasti ili pišeš komentar na na stranici u vlasništvu privatne osobe. I gradska vlast je u vlasništvu privatne osobe. Izabrali ste da vam vlada osoba koje je u program stavila da je Lošinj njena djedovina :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede te i doviđenja. Onda ćemo pokazati puno više čvrstine, vojnički pravi s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas e-li-mi-ni-raju . Shvaćate?” – dio je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja si je medijsku pozornost priskrbila akcijom nazvanom neutralizacija mine u lošinjskom akvatoriju i to u ulozi načelnice Stožera civilne zaštite. Sada znamo da je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno. A onaj njen nositelj liste, svi mu se smiju, kaže da gleda seriju Dva i pol muškarca. Sam je sebe upucao u mozak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim pozama i nisu sklone da ih razni muški javno drpaju.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju: facebook.com/.../?locale=hr_HR (https://www.facebook.com/ihrstic/?locale=hr_HR) A ova je bila kandidat HDZ-a za županicu www.facebook.com/.../ ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove i.imgur.com/IfbuqE8.jpg (http://i.imgur.com/IfbuqE8.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari su porazni: - Svi se sjetite, pred Izbore žicati glasove! A ostalih preko 300 dana u godini, tišina. I bajne plaće. A narod ko narod, većina krpa kraj s krajem.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ti iznad toga, tebe ona ne može prevariti, takvog telektualca i eruditu...ti glasaš za Devu i slične... ...kad smo već kod toga, na propalom portalu koji navodno ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno sam radila na unaprjeđenju kvalitete života mojih sugrađana" i izražava vjeru da svojim angažmanom u Hrvatskom saboru može učiniti značajne pomake u izjednačavanju ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj frazi "Za bolju kvalitetu života otočana!" ipak konkurira tupava Butkovićeva tvrdnja "Hrvatska nikad jača na karti Europe!", ali on je ipak ministar. Po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer im je iz iste za uzvrat obećano kako će im tuđim novcem platiti njihovo osobno dopunsko zdravstveno osiguranje. Pa sad na jednoj propaloj stranici nejasne ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj da AK odglumi ispunjenje obećane stanogradnje. i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg (http://i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg) i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I tako za četiri godine ponovno. Pitam se tko još u to vjeruje ? ~ tek sad potpisan ugovor,znaci da su ovi do sada na 'crno' radili ;-)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor iz broda koji tone. Pa je krivnju svalio na Anu Kučić tvrdeći ‘Laž je da je projekt od početka ovakav, prva ideja je bila manja luka’ Članak u Novom listu; ‘Laž je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda natraške da snimi ovu povjesnu fotografiju. i.imgur.com/C4UL9AT.jpg (http://i.imgur.com/C4UL9AT.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu a ne on njoj.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa i na Lošinju. Ana Kučić pobijedila je unatoč aferama naslov je članka od 21. 06. 2021. na portalu Telegram: Gospođa Kučić na posljednjim lokalnim izborima ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna poslovica kaže: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se kao nezavisna kandidatkinja odlučila kandidirati za Sabor, ali je tek pred komisijom DIP-a shvatila da nema dovoljno potpisa, pa je u 10 navečer išla na trg za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče i ostale priče koje nam je pričala da bi uz njih pozirala. i.imgur.com/vqdophI.jpg (http://i.imgur.com/vqdophI.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO NOVO PRISTANIŠTE HIDROAVIONA na službenoj gradskoj stranici mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/2016/gradani/obavijesti-iz-grada/losinj-postao-novo-pristaniste-hidroaviona/) ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" pa makar bila ugurana radi ženske kvote. Kao dotična Majda Burić koja se proslavila i kad je u Saboru bubnula da Hrvatska trenutno ima milijardu i 640 milijuna ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila Butkovićevu odluku da si je stavi na deseto mjesto na listi. Iako mu se u projektu Mrtvaška iskazala kao poslušna služavka stavio ju je ispod dvije druge žene na ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.

  Read more...

   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne izborne hvalisavosti.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/regija/prosirenje-zracne-luke-losinj-nakon-sljedece-sezone/)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar 20 puta, uvijek sa porukom da je dokumentacija upravo sada konačno kompletirana, ali je jednom bila kriva korona, a drugi put valjda Rusi koji su napali Ukrajinu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar ...