Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Teatar apsurda

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

donacijaKako Grad Mali Lošinj može primiti u vlasništvo nešto od nekoga tko nije vlasnik, hvaliti se tim poklonom i biti zahvalan donatoru? Pomorsko dobro kao opće dobro na kome nema mogućnosti stjecanja vlasništva, privatna tvrtka će predati u vlasništvo Gradu Malom Lošinju? Iako je to pravno i logički nemogući scenarij on će se stvarno dogoditi u Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu. Jadranka hoteli će pokloniti Gradu Malom Lošinju pomorsko dobro i za to će dobiti zahvalnost gradske vlasti 

Počašćeni smo joj jednom predstavom gradskog vijeća u režiji gradskih stručnih službi. Predstavu nismo gledali ali nam ju je prepričao portal Otoci.net. U izvještaju o raspravi 5. točke dnevnog reda, usvajanju proračuna za 2018. godinu, na amandman vijećnika Dubravka Devčića da se sredstva predviđena za pokroviteljstva sportskih manifestacija u iznosu od 200.000 kuna rasporedi klubovima ze redovni rad, pročelnica odbija prijedlog s obrazloženjem da je tih 200.000 kuna već ugovoreno pokroviteljstvo velikih događaja! Kako je moguće raspolagati sredstvima i obvezivati se unaprijed prije nego li je proračun usvojen, nitko nije pitao niti se itko potrudio to objasniti. No to znači da gradske službe rasplažu proračunom unaprijed prema vlastitim odlukama koje vijećnici kasnije imaju samo potvrditi. Usvajanje proračuna je dakle samo puka formalnost kojom se potvrđuju ranije donesene odluke tijela i osoba koje za to nisu ovlaštene. 

Ali tu apsurdima nije kraj. Takav je i sam proračun za 2018. godinu. U II. rebalansu proračuna koji je bio na dnevnom redu prije usvajanja ovogodišnjeg proračuna utvrđeno je da će proračun za 2017. godinu biti 74,5 milijuna kuna. U prijedlogu proračuna za 2018. predviđaju se prihodi veći za tridesetak milijuna kuna. Čemu zahvaliti takav rast proračuna? Dio tog spektakularnog rasta čine kapitalne donacije tvrtke Jadranka hoteli d.o.o, u iznosu od 10.570.000 kuna. Na tvrdnju vijećnika Devčić da se prema Zakonu o proračunu donacije kao namjenski prihodi uplaćuju u proračun, te da bi sredstva namijenjena uređenju rasvjete i šetnice trebala biti uplaćena u proračun, pročelnica Jović odgovara da "investitor može biti i netko drugi, ako ima suglasnost jedinice lokalne samouprave, te da u tom slučaju netko može izgraditi komunalnu infrastrukturu i predati je u vlasništvo Gradu. Pitali smo i Ministarstvo graditeljstva, te nam je odgovoreno da postupamo ispravno". Odgovor kao iz vica.

Na primjedbu vijećnika da donacija mora biti uplaćena u proračun pročelnica tvrdi da ne mora jer investitor može biti i netko drugi, ako ima suglasnost jedinica lokalne samouprave. Kakve veze ima uplata novca u proračun s tvrdnjom da investitor može biti i netko drugi pročelnica se - opet - nije potrudila objasniti.

Stav da "investitor može biti i netko drugi, ako ima suglasnost jedinice lokalne samouprave" prejudicira i suglasnost grada. Na temelju kojeg zahtjeva, u kojem pravnom postupku i u kojem aranžmanu će tu suglasnost Jadanka hoteli dobiti ili su je već dobili nije poznato ali prema rezolutnom stavu pročelnice Jović to je gotova priča. Na tvrdnju vijećnika da donacija mora biti uplaćena u proračun, pročelnica Jović tvrdi da investitor može biti i netko drugi, a da je tome tako potvrdilo je, kaže, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. No više bi značilo da je prenijela mišljenje Ministarstva financija ili mišljenje Državne revizije. Bilo bi zanimljivo vidjeti dokument Ministarstva graditeljstva kojim potvrđuje mišljenje pročelnice Jović da donacija ne mora biti uplaćena u proračun grada. Takvo mišljenje Ministarstva graditeljstva relevantno je koliko bi vrijedno bilo mišljenje Ministarstva financija da Jadranka hoteli smiju popločavati pomorsko dobro. Nema sumnje da bi u slučaju potrebe pročelnica Jović bila u stanju ishoditi i takvo mišljenje.
Stavom kojim tvrdi da je popločenje šetnice komunalna infrastruktura pročelnica Jović također obamanjuje vijećnike. Popločenje kuhinje, dnevnog boravka, terase, dvorišta, balkona, okućnice, staze ne predstavlja izgradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture. To je jednostavno samo popločenje.

Doniranje pomorskog dobra?
No apsurdi ni tu ne prestaju. Pročelnica Jović javno, pred vijećnicima tvrdi da će Jadranka hoteli nakon što se izgradi objekt komunalne infrastrukture (koji to nije ali, da ne cjepidlačimo) predati u vlasništvo gradu. E, tu sad nastaju izvjesni logički i pravni problemi. Šetnica koju Jadanka hoteli planiraju popločiti je na pomorskom dobru na kome nema mogućnosti stjecanja vlasništva. Šetnica je u katastru i zemljišnim knjigama upisana kao put na pomorskom dobru (k.č.13337/4 k.o. Mali Lošinj). Lako provjerljivo. Postavlja se pitanje kako može Jadranka koja nije vlasnik šetnice (na pomorskom dobru) predate u vlasništvo Gradu šetnicu koja nije njena. Kako netko tko nije vlasnik može predati u vlasništvo nekome nešto čega nije vlasnik problem je onoga koji poklanja -Jadranka hotela. Ali kako Grad Mali Lošinj može primiti u vlasništvo nešto od nekoga tko nije vlasnik, hvaliti se tim poklonom i biti zahvalan donatoru? Pomorsko dobro kao opće dobro na kome nema mogućnosti stjecanja vlasništva, privatna tvrtka će predati u vlasništvo Gradu Malom Lošinju? Iako je to pravno i logički nemogući scenarij on će se stvarno dogoditi u Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu. Jadranka hoteli će pokloniti Gradu Malom Lošinju pomorsko dobro i za to će dobiti zahvalnost gradske vlasti.

Vijećnik Devčić je izrazio sumnju da je proračunom predviđena doncija od 10,5 milijnuna kuna Jadranka hotela stvarna donacija. Je li sumnja vijećnika Devčića opravdana? Iznos navodne donacije od 10.570.000 kuna neće bit uplaćen u proračun Grada Malog Lošinja nego će investitor izvesti radove prema vlastitom projektu, vlastitim odabirom materijala, po njemu izabranim izvoditeljem i po cjenama koje sam ugovori, a sve to će se prikazati kao donacija Gradu Malom Lošinju. Tako izvedene radove "donirati" će Gradu Malom Lošinju kao dugotrajnu imovinu. No Pravilnik o proračunskom računovodstvu i računskom planu definira vrste imovine. Kao nefinacijsku imovinu Pravilnik razlikuje neproizvedenu i proizvedenu dugotrajnu imovinu. Materijalna imovinom u smislu Zakona o proračunu je ona nad kojom proračun ili proračunski korisnici imaju pravo vlasništva. Šetnica na Čikatu čije popločenje (i javna rasvjeta) bi prema prijedlogu proračuna bila donacija Jadranka hotela d.o.o. u iznosu od 10.570.000 kuna - nalazi se na pomorskom dobru. Dakle nije u vlasništvu Grada Malog Lošinja. Kako Grad Mali Lošinj može primiti kao donaciju nešto što ne može postati njegovo vlasništvo? Proizvedena dugotrajna imovina je npr. prevozno sredstvo -automobil. Moželi li grad knjižiti kao donaciju automobil od donatora koji želi donirati tuđi auto? Jasno da ne može. A zašto bi mogao primiti donaciju - popločenje šetnice, koju donira netko tko nije vlasnik i koje grad ne može nikad postati vlasnikom? Budući da je ova situacija identična situacijama u istoj uvali Čikat u 2015. i 2016. godini, nameće se pitanje zašto isti investitor nije i tada donirao Gradu Malom Lošinju šetnicu/radove na šetnici ispred hotela Bellevue i hotela Alhambra. Zašto ta investicija nije bila dio proračuna za 2015. I 2016. Godinu? I laicima, bez traženje definicije u pravilnicima, samo korištenjem jednostavne i zdrave logika jasno je da bi se nešto moglo smatrati vlastitom imovinom i knjižiti da bi se moglo knjižiti kao vlastitu imovinu, mora postojati pravo vlasništva. To jedino nije jasno ekspertima u gradskim stručnim službama.

Zajedno s Proračunom grada za 2018. godinu usvjena je i Odluka o izvršavanju Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu. Prema Zakonu o proračunu, na koji se pozvao vijećnik Devčić, donacije se uplaćuju u proračun uz moguće izuzetke od obveze uplate ali tada to mora biti omogućeno odlukom o izvršenju proračuna. U usvojenoj Odluci o izvršavenju Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu nema takve mogućnosti. Naprotiv u čl. 9. i 10. se utvrđuje da se prihodi proračuna, dakle i donacije, uplaćuju na račun. Odlukom o izvršenju proračuna se to ne dozvoljava. Zakon i odluka kaže da se donacije uplaćuju u proračun a proračun predviđa prihode od nenovčanih donacija. Ni manje ni više nego 10.570.000 kuna. Zašto Proračun Grada Malog Lošinja za 2018. godinu nije sukladan s Odlukom o izvršenju Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. godinu pitanje je koje treba dobiti odgovor.

Budući se prema Odluci o izvršenju Proračuna Grada Malog Lošinja za 2018. utvrđuje da su pročelnici upravnih odjela gradske uprave odgovorni za planiranje svoga dijela proračuna bilo bi dobro da pročelnica Jović kaže temeljem kojih činjenica je hrabro predvidjela donacije privatne tvrtke u iznosu od 10.570.000 kuna. Ima li potpisan ugovor o donaciji? Ima li garanciju banke da će to zaista biti donirano? Ili je to planirano temeljem nekog neobvezujućeg, prijateljskog razgovora? Zbog takvog planiranja donacija od 10.570.000 kuna koje nisu stvarne donacije se usvajaju razvojni programi a posljedično tome i Programi gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i Programi održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji predviđaju radove koji se inače ne bi radili jer nisu interes grada Malog Lošinja, već je to isključivo želja ili interes "donatora". Grad Mali Lošinj ima zasigurno druge priorite nego je to zamjena nove javne rasvjete na Čikatu koju je inače prije par godina financirao Fond energetske učinkovitosti ili nego je to popločenje šetnice na Čikatu. Naravno u trogodišnjim planovima ove investicije nisu ni planirane.

Politika po željama investitora
Grad ne donosi programe gradnje temeljem svojih dugoročnih planova i vlastitih politika (nema ih) već na ovaj način, isključivo prema zahtjevima investitora. Taj koncept je vidljiv i kod uređenja javne površine u Velom Lošinju ispred marketa kojeg uređuje isti investiror. Investitor donira projekt uređenja javne površine i onda grad u svoje Planove razvojnih programa i Programe gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture prema zahtjevima investitora predvidi i obveže se uložiti 4.000.000 kuna za uređenje javne površine ispred novo uređenog marketa. Tih 4.000.000 kuna (to je cca 4% ukupnog, napuhanog proračuna) bi se prije trebalo uložiti u uređenje npr, ulice Braće Vidulić, žile kucavice grada ili u ono što bi odlučilo vijeće. Ovako se ad hoc planovi serviraju vijećnicima u 12. mjesecu, netom prije usvajanja proračun. Na takav način se vijeće stavlja pred svršen čin. Ako ne želi rušiti proračun mora prihvatiti sve razvojne programe koje nam netko uvjetuje velikim donacijama - koje to u stvari i nisu. To postupanje bi se slikovito moglo opisati kao preparirajući hibrid iznuđivanja i obmanjivanja.
Postupanje gradske vlasti prilikom ovog slučaja pokazuje da se nastavlja dosadašnja politika vođenja grada. Ne postoje jasne strategije, vizije ni ideje razvoja grada. Politka se svodi na nekrtičko ispunjavanje želja investora bez vlastitih stavova o stvarnim potrebama i zahtjevima šire zajednice a sve to praćeno nevjerojatnim žarom za kršenjem vlastitih odluka, propisa i zakona. Sve to je vidljivo i na primjeru ove donacije od 10.570.000 kuna. Na žalost pokazuje se da faza šoka izazvanog sletanjem na ovaj otok velikog investitora nije još prošla. U članku Doktrina šoka je 2014. napisano: U takvoj je situaciji (šoka uvjetovanog sletanjem/dolaskom velikog investiora) sasvim moguće da su šokirani ministri, župani, državni službenici po uredima, agencijama i uredima područne samouprave te predstavnici lokalne vlasti spremni ovdje zažmiriti, ondje prešutjeti, zaobići uobičajene ili propisane procedure, standarde i propise kako bi se ispunile želje ili zahtjevi investitora koji se razmahuje tolikim novcem." Zbog toga šoka se nitko ne zapita zašto netko donira uopće toliki novac i čemu to?

Komentari: 

014 # +Gost 2017-12-17 10:02
Sve što se zbiva na Čikatu nije vise javni ni gradski interes već isključivo interes investitora koji je po sistemu kuhanja žabe oteo Čikat. Krenulo je sa suglasnosti na koncesiju za plaži kod hotela Bellevue.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # žablja perspektivaeko 2017-12-17 11:43
Citat Gost:
Sve što se zbiva na Čikatu nije vise javni ni gradski interes već isključivo interes investitora koji je po sistemu kuhanja žabe oteo Čikat. Krenulo je sa suglasnosti na koncesiju za plaži kod hotela Bellevue.
Što će se desiti kad rusi prodaju Jadranku i odu sa otoka ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # lud zbunjen??? 2017-12-17 11:53
"Na primjedbu vijećnika da donacija mora biti uplaćena u proračun pročelnica tvrdi da ne mora jer investitor može biti i netko drugi,Stav da "investitor može biti i netko drugi, ako ima suglasnost jedinice lokalne samouprave" prejudicira i suglasnost grada. Na temelju kojeg zahtjeva, u kojem pravnom postupku i u kojem aranžmanu će tu suglasnost Jadanka hoteli dobiti ili su je već dobili nije poznato ali prema rezolutnom stavu pročelnice Jović to je gotova priča.

Na tvrdnju vijećnika da donacija mora biti uplaćena u proračun, pročelnica Jović tvrdi da investitor može biti i netko drugi,"

Pročelnica Jović je bagatelnom nabavom u iznosu od 499.000,00 kuna "platila" radove za koje je izvoditelj radova izveo kompletnu infrastrukturu, sada investitor želi preko donacija platiti stvarno izvedene radove bez uplate u proračun grada a normalno treba i platiti i pročelnicu Jović i društvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ruka za glasVelo selo 2017-12-17 11:56
izgradnja ceste na šestavini u V. Lošinju, pa to je privatna cesta za pet privatna objekta.
Dali grad (HDZ) donira vijećniku Dakiću cestu za glas koji su dobili (Sabo je završio u zatvoru)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Šutnja je zlato/cestaMakija 2017-12-17 16:46
Kladio bih se da cesta nije bila u trogodišnjem Planu gradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture. Cesta je posljedica ingenoznih političkih stategija gradskih vlasti i privatnih potreba a sve radi zahvale za lojalnost odnosno šutnju u GV
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Skupe donacijeU zdrav mozak 2017-12-17 12:11
Čikat je ogledni primjer kako face s viškom novaca i manjkom ukusa mogu od nečega autentičnog i lijepog napraviti kičasti lažnjak. Umjesto da samo obnove postojeću šetnicu sa sasvim pristojnom rasvjetom, stave klupice i koševe za smeće i sve to redovito održavaju (što zadnjih godina nije bio slučaj), ide se na širenje onog kičeraja od umjetnog kamena i cirkuske rasvjete kakav već imamo ispod Bellevuea. I sve će to po svojoj volji i (ne)ukusu, bez da ikoga pita za mišljenje, odraditi ekipa iz Jadranke i !donirati" Gradu Malom Lošinju, tj. nama građanima koji svojim novcem punimo gradski proračun. I ponovo ćemo mi plaćati račune za struju i održavanje šetnice koja nam je nametnuta bez ikakvog uvida u projekt, a da o javnoj raspravi i ne govorimo. Svaka čast Rusanu i Skiri, no ono što su do sada napravili na Čikatu ne služi im na (profesionalnu) čast, jer je neprimjereno prostoru, nefunkcionalno i vrlo skupo za održavanje. No briga njih, oni će pokupiti svoje honorare i otići dalje, a nama će ostati ruglo i pozamašni računi. Tako je to kada lokalna uprava, iz čiste lijenosti i zbog prikrivanja svog višegodišnjeg nerada, sasvim nekritički prepusti uređenje javnih prostora privatnim investitorima. Jer njima je važno samo da se nešto radi, a kako će to na kraju ispasti i tko će to poslije održavati, boli ih briga. Najtužnije u cijeloj priči je to što zbog ovakvih ad hoc nametnutih infrastrukturni h projekata koji cucaju lovu iz proračuna ko vampiri, sve ono što se godinama planira stalno pada u drugi plan, pa nam grad izvan zone rive i glavnog trga sve više liči na ofucanu i zapuštenu mahalu. A sve to mi plaćamo iz svog džepa...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # šarlatanstvoVok Populi 2017-12-17 12:44
odgovori pročelnice su već godinama bezobrazni i van svake pameti, pitanje je zna li uopće raditi svoj posao
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pacijent engleskiGost 2017-12-17 13:33
Može ona sve, ona je iz Zagreba. Kao ekonomistica je predavala u školi engleski. Pa naravno da ona moze sve i zna sve...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # to ne može svatkowatafak 2017-12-17 14:12
Citat Gost:
Može ona sve, ona je iz Zagreba. Kao ekonomistica je predavala u školi engleski. Pa naravno da ona moze sve i zna sve...
ekonomija? sada je jasno zašto zna čitati projekte, pogotovo one Skirine, na praznom papiru :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # FukushimaGost 2017-12-17 14:21
Nema sumnje da se osjećala kvalificiranom ali je sreća da nije direktorica nuklearne elektrane
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kvalifikacijeJ 2017-12-18 08:18
Citat Gost:
Nema sumnje da se osjećala kvalificiranom ali je sreća da nije direktorica nuklearne elektrane
Trebala je ostati u Odgojnom domu. manje štete bi napravila gradu :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...Lussignano 2017-12-19 00:26
Citat Vok Populi:
odgovori pročelnice su već godinama bezobrazni i van svake pameti, pitanje je zna li uopće raditi svoj posao
Da procelnica zna raditi bilo što nebi bila na Lošinju, nego upravo tamo od kuda je došla.
No kako to obićno biva, beskorisan propali kadar koji negdje u normalnoj sredini samo smeta dolazi u provinciju i nameće se kao stručnjak. Zar bi netko sposoban odabrao malo otočko mijesto koje prezire (a taj prezir je tako očit iz postupanja dotične) odabrao za život kada bi imao izbora?? A velika količina arogancije i bezobrazluka u ophođenju sa građanstvom dođu kao izvrstan paravan za neznanje i nesposobnost.
Zašto ljudi to dopuštaju je pitanje.
Da li itko zna od kuda se ta ogavna persona dovukla na otok?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # afera JadrogorVok Populi 2017-12-17 13:00
Odličan članak, stoji sve što je napisano. Vrijeme je za ozbiljnu reviziju poslovanja svih institucija i firmi upletenih u ovu aferu.
Pa kom obojci, kom opanci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # od ovoga koristi nemahranitelj tuljana 2017-12-17 13:32
Pa prijavite onda DORH-u ili Uskoku kad imate toliko saznanja i dokaza o korupciji, pogodovanju, kupnji glasova i tako dalje... Ali niste ludi da si "ubijete posao" je li?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
210 # !!!watafak 2017-12-17 14:17
Citat hranitelj tuljana:
Pa prijavite onda DORH-u ili Uskoku kad imate toliko saznanja i dokaza o korupciji, pogodovanju, kupnji glasova i tako dalje... Ali niste ludi da si "ubijete posao" je li?!
jesi ti Markićka da nam dirigiraš što ćemo i kako ćemo?
odi nahrani tuljane i ništa ne diraj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # tko sa malom djecom spava, probudi se popišanVeloselac 2017-12-17 19:14
A što je sa proširenjem ceste koja se od vrha teniskih terena kod hotela Punta spušta do zabavnog centra i skreće prema centru Velog Lošinja? To je zamišljeno kao alternativni ulaz/izlaz iz Velog Lošinja.

Cestu je trebala kompletno isfinancirati i izvesti Jadranka d.d. kao što piše u potpisanom sporazumu iz 2013. godine.


Grad Mali Lošinj je još 2013. godine ispoštovao svoj dio sporazuma, pa je pristupna cesta od vile Stela do zabavnog centra Punta još 2014. godine uknjižena u korist Jadranke d.d.
Također su napravljeni potrebni urbanistički planovi.

Hotel Punta se od tada naveliko gradi i nadograđuje, a cesta nikako da dođe na red.
Štp se čeka? Ako nitko drugi, zašto gradski vijećnik Siniša Dakić-Barichiev ich ništa ne urgira?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # vijugava cestasin i ša 2017-12-17 19:50
Citat Veloselac:
Grad Mali Lošinj je još 2013. godine ispoštovao svoj dio sporazuma, pa je pristupna cesta od vile Stela do zabavnog centra Punta još 2014. godine uknjižena u korist Jadranke d.d.
Također su napravljeni potrebni urbanistički planovi.
Hotel Punta se od tada naveliko gradi i nadograđuje, a cesta nikako da dođe na red.
Štp se čeka? Ako nitko drugi, zašto gradski vijećnik Siniša Dakić-Barichievich ništa ne urgira?
Jadranka d.d. je pukla ko lubenica, nema love ni za papar a kamoli za neku cestu za Velo selo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ???watafak 2017-12-17 20:20
Citat sin i ša:
Citat Veloselac:
Grad Mali Lošinj je još 2013. godine ispoštovao svoj dio sporazuma, pa je pristupna cesta od vile Stela do zabavnog centra Punta još 2014. godine uknjižena u korist Jadranke d.d.
Također su napravljeni potrebni urbanistički planovi.
Hotel Punta se od tada naveliko gradi i nadograđuje, a cesta nikako da dođe na red.
Štp se čeka? Ako nitko drugi, zašto gradski vijećnik Siniša Dakić-Barichievich ništa ne urgira?
Jadranka d.d. je pukla ko lubenica, nema love ni za papar a kamoli za neku cestu za Velo selo.
nemaju ni za papar, a po n-ti put dograđuju Puntu, rade novi market u Velom, financirali bi šetnicu i nepotrebnu novu rasvjetu po Čikatu?

samo se šire i grabe, a ne ispunjavaju svoje obaveze.

a djelatnici grada su nesposobni, korumpirani ili ih nije briga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # ;-)Gost 2017-12-17 20:45
Čekaju da to postane županijska cesta, pa će to prijatelj župan Komadina odraditi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # da si malo manjaO moja Tanja 2017-12-17 20:23
Točka XIII sporazuma rok za izgradnju dvije godine... Lokascijska dozvola je izdana 2013 god. (zastara) Tko će odgovarati za neispunjenje sporazuma?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # NulaNula 2017-12-18 11:15
Od Ane smo svi puno više očekivali , nadali smo se da će pomesti i maknuti nesposobne pročelnice no nažalost zbog toga zaključujem !
GARY + ANA = 0
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # 00Veloselac 2017-12-18 12:06
Citat Nula:
Od Ane smo svi puno više očekivali , nadali smo se da će pomesti i maknuti nesposobne pročelnice no nažalost zbog toga zaključujem !
GARY + ANA = 0

mislio si reći, dvostruka nula?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # sve je isto samo njega nemaNo. 1 2017-12-18 12:16
Citat Nula:
Od Ane smo svi puno više očekivali , nadali smo se da će pomesti i maknuti nesposobne pročelnice no nažalost zbog toga zaključujem !
GARY + ANA = 0
Danas je Gari došao kontrolirati kod Ane kako je prošao Proračun za 2018. godinu i otišao zadovoljan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Pranje novca?SL 2017-12-18 17:31
Citat No. 1:
Citat Nula:
Od Ane smo svi puno više očekivali , nadali smo se da će pomesti i maknuti nesposobne pročelnice no nažalost zbog toga zaključujem !
GARY + ANA = 0
Danas je Gari došao kontrolirati kod Ane kako je prošao Proračun za 2018. godinu i otišao zadovoljan.
Kako ne bi bio zadovoljan kad je GV većinom glasova bez suvišnih zašto amenovalo proračun s "donacijom" šetnice i rasvjete na Čikatu da se zataška pranje novca. Zbog tog "repa" koji je ostao iza njega vjerojatno je Gari ugurao Lozćićku u NO Jadrolinije da mu čuva leđa 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # čista ljubavjeti 2017-12-18 17:41
Citat SL:
Kako ne bi bio zadovoljan kad je GV većinom glasova bez suvišnih zašto amenovalo proračun s "donacijom" šetnice i rasvjete na Čikatu da se zataška pranje novca. Zbog tog "repa" koji je ostao iza njega vjerojatno je Gari ugurao Lozćićku u NO Jadrolinije da mu čuva leđa
Pranje novca na Lošinju javna je tajna. To se nekada radilo ispod stola a danas se radi transparentno. :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Odgovor iz vicaNepomuk 2017-12-18 12:55
Mislim da bi se o ovome trebala javno očitovati gradska kozmetičarka za financije, gospodarstvo i turizam: Citiram iz naslovnog članka
Citat:
pročelnica Jović tvrdi da investitor može biti i netko drugi, a da je tome tako potvrdilo je, kaže, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. No više bi značilo da je prenijela mišljenje Ministarstva financija ili mišljenje Državne revizije. Bilo bi zanimljivo vidjeti dokument Ministarstva graditeljstva kojim potvrđuje mišljenje pročelnice Jović da donacija ne mora biti uplaćena u proračun grada. Takvo mišljenje Ministarstva graditeljstva relevantno je koliko bi vrijedno bilo mišljenje Ministarstva financija da Jadranka hoteli smiju popločavati pomorsko dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # A je toghost 2017-12-18 13:01
Apsurdno postupanje gradskih službi kako je opisano u ovom članku nije eksces ili izuzetak već uobičajeni način postupanja kad je u pitanju investitor kakav se samo poželjeti može. Sjetimo se da je za javnu rasvjetu na Čikatu koju će navodno Jadranka donirati gradu u iznosu od 2.000.000 kuna taj isti grad i GV Malog Lošinja dalo u 20-godišnju koncesiju. Dakle prvo grad daje koncesiju da se izgradi javna rasvjeta a onda to navodni donator donira gradu a isti grad to uvrštava u proračun.
Dakle istovremeno za jednu, uvijek istu stvar -rekonstrukciju javne rasvjete na šetnici Čikata- imamo odluku o davanju u 20-godišnju koncesiju (koja to nije), i to isto što je grad dao u koncesiju grad prima kao donaciju (koja to nije)?!? A je to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # U zdrav mozakMythBusters 2017-12-18 18:47
Na prvoj radnoj sjednici novog saziva GV ML kao jedna točka dnevnog reda našao se i prijedlog odluke o davanju koncesije za posebnu uporabu pomorskog dobra-rekonstuk ciju javne rasvjete na šetnici Čikat, naravno Jadranka hotelima. Bez posebnog napora ili rasprava prijedlog je prošao. U službenim novinama PGŽ br. 24/17 objavljena je Odluka o koncesiji za posebnu uprorabu javnog dobra- rekonstukcija javne rasvjete na šetnici Čikat. Koncesija se daje na 20 gdoina. Odluka je stupila na snagu 8 dana od dana objave odnosno 15.9.2017. godine.

Bez obzira na tu odluku i tu činjenicu kao 15. točka 5. sjednice GV našla se točka Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za izgradnju komunalne infrastrukture za izgradnju javne rasvjete i parterno uređenje šetnice. Gradsko vijeće opet bez imalo problema udovoljava i tom prijedlogu pročelnice Jović i Jadranka hotela.

Iako Jadranka hoteli imaju odobrenu koncesiju za rekonstrukciju/ izgradnju javne rasvjete nakon samo tri mjeseca grad im daje suglasnost za izgradnju javne rasvjete. Da se podsjetimo radi se o hiru Jadranka hotela da zamjeni standardnu, ekološku javnu rasvjetu koju je postavljena prije par godina zaslugom Dorijana Božičevća a financirana sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost.

Prvi mit kojeg treba razbiti jest da je predviđeni zahvat izgradnja komunalne infrastrukture. Ne radi se o izgradnji komunalne infrastrukture (već postoji) već o nečijem hiru kojim se mijenja postojeća javna rasvjeta za nekakvu fensi/dizajners ku rasvjetu koja odgovora zoni 5 zvjzdica, šta god to značilo.

Mit drugi jest da je i popločenje šetnice komunalna infrastruktura. Da bi nešto bilo komunalna infrastruktura mora biti ili objekt ili uređaj. Rad (popločenje) nije infrastruktura. Pravni osnov da bi grad dao suglasnost prema prijedlogu vehementne porčelnice Jović jest čl. 165. t.2. Članak na koji se poziva pročelnica Jović nalazi se u glavi 8. Zakona koji regulira uređenje građevinskog zemljišta. Dakle da bi se neko građevisnko zemljište moglo privesti svrsi (da bi se na njemu moglo graditi) mora ga se opremiti komunalnom infrastrukturom . Dovesti do zemljišta struju, vodu, kanalizaciju, telefoniju i spojanje na kolni pristup, to jest opremanje građevisnkog zemljišta u smislu Zakona o prostornom uređenju na koji se pozivaju. Popločenjem šetnice na Čikatu se ne uređuje ni jedno građevisnko zemljište. Na tom potezu naprosto nema nikakve gradnje. Prema Zakonu o prostornom uređenju, uređenje građevinskog zemljišta je obveza jedinica lokalne samouprave i javopravnih tijela koje po drugim propisma upravljau infrastrukturom . To su dakle gradovi. Hep, Vodovod I odvodnja I dr. Zakon predviđa i mogućnost, u praksi je to izuzetak, upravo u spomenutom čl. 165. ali ne t (točki) 2. već st (stavku) 2. Ta odredba glasi: “Investitor komunalne, odnosno druge infrastrukture može biti i jedna ili više osoba čijem zemljištu ili građevini služi infrastruktura ako za to imaju suglasnost jedinice lokalne samouprave, odnosno osobe iz stavka 1. ovoga članka”. Temeljem te odredbe pročelnica Jović i gradsko vijeće daju suglasnost. Popločenje šetnice nije izgradnja komunalne infrastrukture kojim se neko zemljište oprema komunalnom infrastrukturom a da bi se ono osposobilo za gradnju. Popločenje šetnice na Čikatu ne služi ni jednom drugom zemljištu ili građevini da bi se tim omogućila gradnja sukladno prostornim planovima. Pozivanje na odredbu iz glave čl.165. st. 2. jest pogrešno a Jadranka hoteli se lažno predstavljaju investitorom koji uređuje građevinsko zemljište a Grad Mali Lošinj daje suglasnot koju nema pravo dati. Šta će iz svog šešira izvući još pročelnica Jović vidjet ćemo. U svakom slučaju ovako postupanje potvrđuje tezu o gordijskom birokratskom čvoru koji se pred investitorm, kakvog se samo poželjeti može, sam raspetljava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dobro si to zapazio i sročiowatafak 2017-12-18 19:29
drugim riječima, ovo je još jedan UZP
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # UZPTovar 2017-12-18 19:39
Citat watafak:
drugim riječima, ovo je još jedan UZP
A što bi drugo bio kad se i na Lošinju HDZ udružio s HNS-om i manjincima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ko Mara u krivi k...Picajzla 2017-12-19 09:47
O apsurdnosti na ovu temu bi se moglo pisati do sutra. Jedna od njih je i Odluka o davanju suglsnsoti Jadranka hotelima. Zašto suglasnsot daje GV a ne gradonačalnica? Da bi stvar bila apsurdnija ili luđa, kako se kome više sviđa, GV to donosi temeljeme čl. 48 st. 3. koji glasi:Općinski načelnik, gradonačelnik odnosno župan:usmjerava djelovanje upravnih tijela jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave u obavljanju poslova iz njihovoga samoupravnog djelokruga te nadzire njihov rad.

Bravo majstori...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # samo naprijedzna se 2017-12-19 10:20
Citat Picajzla:
O apsurdnosti na ovu temu bi se moglo pisati do sutra. Jedna od njih je i Odluka o davanju suglsnsoti Jadranka hotelima. Zašto suglasnsot daje GV a ne gradonačalnica? Da bi stvar bila apsurdnija ili luđa, kako se kome više sviđa, GV to donosi temeljeme čl. 48 st. 3. koji glasi:Općinski načelnik, gradonačelnik odnosno župan:usmjerava djelovanje upravnih tijela jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave u obavljanju poslova iz njihovoga samoupravnog djelokruga te nadzire njihov rad.
Da li je GV dalo suglasnost ili imalo odluku za izgradnju infrastrukture za šetnicu od spomenika Haračića do crkvice anuncijate. Izvela vodu kanalizaiju elektriku rasvjetu i sve ostalo za zgradu željezničkog vilu Saborku i za restoran (koliko je novaca ulupano za tri privatna objekta)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Dugoročni planovi i trenutna inspiracijaGost 2017-12-20 12:41
U Planu razvojnih progama 2016-2018 –nema odnosno nije planirana šetnice i komunalna infrastrukture u njoj.

U Planu razvojnih progama 2017-2019 –nema odnosno nije planirana šetnice i komunalna infrastructure u njoj.


Dakle u vlastim dugoročnim planovima nije ništa planirano ali onda krajem ove godine se usvajaju na prepad I i II izmjene tih planova i u njih se ubacuju želje donatora...

Zašto se tako radi valjda će netko nakad dati odgovor...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Radnik radi ne boji se gladiVeć viđeno 2017-12-20 13:36
Citat Gost:
Dakle u vlastim dugoročnim planovima nije ništa planirano ali onda krajem ove godine se usvajaju na prepad I i II izmjene tih planova i u njih se ubacuju želje donatora...
Izgleda da su incognito ubačene i želje za privatizaciju Kadina jednog drugog velikog donatora hadezeja. Vidi na volim-losinj.org/prostorni-plan/2429-primjedbe-na-predlozene-projekte-uredenja-obale-na-kadinu-i-zagazinjinama#comment-51204
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # KRIŽEVAČKI ŠTATUTIPajdo 2017-12-21 09:24
Misliš na ovog velikog radnika 8)
»Radnik« na Lošinju
Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goran skoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj i komunalne tvrtke ove lokalne samouprave. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi, od javno-privatnog partnerstva u izgradnji POS-ovih stanova, pa do radova na saniranju otpada.
Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva. A njegove ambicije i planove – izrečene prije šest-sedam godina, prema kojima će promijeniti naličje turizma Malog Lošinja – nekako u stopu prate malološinjski poslovi kompanije Radnik iz Križevaca i njegovog isturenog predstavnika Habijanca.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # država u slobodnom paduque sera sera 2017-12-21 10:33
Ma ljudi, probudite se, ova država se nalazi u slobodnom padu kao Little Boy.

Dvadeset i toliko godina, a naši političari ništa ne rade, samo se bogate i optužuju jedni druge, a ne zna se koji su gori. U stvari ZNA SE.

Prvo su nas yebali Srbi, ali su dobili po piccki. Sada nas preživjeli prikriveni chetnici još po malo prcaju. Već godina nas prcaju i Zlovenci, a naši političari i njihovi preskupi odvjetnici ne znaju tome stati na kraj. Sada su nas počeli prcati i "prijatelji" iz BiH, prvo oko mosta, a sada i oko osuđenih generala.

Vlast kako god da se zvala je TOTALNO NESPOSOBNA, kupuju borbene avione, blindirane automobile, najskuplje mobitele, a ne vide da je narodu voda došla do grla. Umjesto da to promijene oni se uzdaju i još dodatno financiraju kler koji narod drži pod kontrolom, da ne izađe na ulice.

Lošinj su kupili Rusi, ostatak države će kad tad pokupovati Arapi, porušit će crkve i izgraditi minarete, a onih 86% katolika će preći na Islam.

I onda se svi čude kad mladi ljude iz države bježe glavom bez obzira.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Božićno brabonjanjeGinger 2017-12-21 10:43
Citat que sera sera:
... Lošinj su kupili Rusi, ostatak države će kad tad pokupovati Arapi, porušit će crkve i izgraditi minarete, a onih 86% katolika će preći na Islam.
I onda se svi čude kad mladi ljude iz države bježe glavom bez obzira.
A onaj ludi biskup u svom božićnom brabonjanju naziva dezerterima mlade koji bježe u inozemstvo da se skinu s grbače umirovljenim roditeljima koji jedva da spajaju kraj s krajem.
net.hr/danas/hrvatska/tesko-da-moze-biti-kontroverzniji-sisacki-biskup-svojom-je-izjavom-opet-sokirao-javnost-podsjecamo-na-ostale-ispade/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ako se iseliš, onda si dezerter. Ako ostaneš, tada si izdajnik24sata.hr 2017-12-21 12:31
U članku presvetli gospodin kaže:
Sad više nije rat. Što bi nas sada u mirnodopsko vrijeme trebalo spasiti?
A cijela vlada nam uporno priča da je država u hibridnom ratu.
Ajde drugovi, dogovorite se, nemojte nas više yebat.

24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Krivi su bivši: To je zlatni i besmisleni izgovor političara24sata.hr 2017-12-23 11:44
Opravdanje svih današnjih čelnika je isto: Nismo mi krivi, krivi su bivši! Bivši direktori, ministri, pomoćnici, državni tajnici, ravnatelji, oni su krivi što su milijuni kuna isparili...

Narodne novine, državna tvrtka koja praktički ne može propasti, imaju gubitak od 80 milijuna kuna zbog niza besmislenih poteza. Ministarstvo branitelja nije ni pokušalo utjerati novac za kredite koje su korisnici dobili i nisu ni s čim opravdali da su ih utrošili za krov nad glavom. Ministarstvo obrane nije naplatilo 137 milijuna kuna za ionako mizerne najamnine. Da pobrojimo samo tri ovotjedna primjera koji imaju jedan zajednički nazivnik.

Opravdanje svih današnjih čelnika je isto: Nismo mi krivi, krivi su bivši! Bivši direktori, ministri, pomoćnici, državni tajnici, ravnatelji, oni su krivi što su milijuni kuna isparili. A sad će nova garnitura uvesti nova pravila, sasvim drugačija od onih koji su izgubili vlast. Problem s tim opravdanjem je da treba proći jedna ili dvije godine dok se ne otkriju afere upravo onih koji su tvrdili da će uvesti kontrole. Ali ponajčešće, oni su tad već bivši. Vrtimo se u krug.

Ne treba ni novca ni truda uvesti sustav kontrola koji bi sprečavao malverzacije, ali mi gledamo vladu za vladom kako se mijenja, a koruptivni obrasci ostaju isti. Zato i nismo čuli što će ovi novi konkretno uraditi da isprave nepravilnosti, nego samo da su krivi bivši. Lakše je tako. Pronađen je žrtveni jarac, za koji mjesec nitko se neće ničega sjećati, a sadašnja garnitura će iskoristiti svoju priliku. Zašto bi se i brinuli? Ne troše svoje, nego naše novce.

Cijeli članak:
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # netko bu nahebaou laži su kratke noge 2017-12-18 20:10
"Bez obzira na tu odluku i tu činjenicu kao 15. točka 5. sjednice GV našla se točka Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za izgradnju komunalne infrastrukture za izgradnju javne rasvjete i parterno uređenje šetnice. Gradsko vijeće opet bez imalo problema udovoljava i tom prijedlogu pročelnice Jović i Jadranka hotela.
(Grad je financirao izgradnju komunalne infrastrukture sa 499.000,00 kuna u ovoj godini,dakle ne treba dati nikakovu suglasnost, ostalo je popločenje koje može vrijediti oko 2 miliona kuna i stupovi rasvjete 1 milion kuna.

Prvi mit kojeg treba razbiti jest da je predviđeni zahvat izgradnja komunalne infrastrukture. Ne radi se o izgradnji komunalne infrastrukture (već postoji)" ostalo je popločenje i stupovi rasvjete,grad je to platio i izveo u ovoj godini.

Glavno je pitanje kamo idu oko 5 miliona kuna,
ako ti novci ne idu preko grada, dakle nema javnog natječaja za radove ( jer su oni izvedeni), tu je samo na gubitku izvođitelj radova koji je sve svu infrastrukturu izvodio za 499.000,00 kuna bez javne nabave na mig pročelnice Jović.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Gazdin poučakYoda 2017-12-18 20:28
Nahebali buju oni koji će ostati ovdje. Gazde uvijek na vrijeme pobjegnu i stvari promatraju iz daljine. A pare skrivene na sigurnom, u poreznim oazama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # laikGV 2017-12-18 21:04
ŽIVKOVIĆU ?
Ne daj se zavesti ipak ti nisi pokriven ko tvoj predcjednik Nedić budeš lahko svirao klavir niti kriv a niti dužan? možda samo naivan ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # nije šija nego vratperpetum 2017-12-18 21:57
Citat GV:
ŽIVKOVIĆU ?
Ne daj se zavesti ipak ti nisi pokriven ko tvoj predcjednik Nedić budeš lahko svirao klavir niti kriv a niti dužan? možda samo naivan ?
Misliš da je Elvis stvarno naivan ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 # .....Lussignano 2017-12-19 00:33
Živković nije naivan nego priglup.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # PerorezPero 2017-12-20 17:34
Živković nije niti glup ni naivan. A vama "stručnjacima" za graditeljstvo, prostorno planiranje i promašene investicije preporučam da prije upotrebe pročitate uputstva o upotrebi i nuspojavama ili se savjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Čuvar lika i djelaGost 2017-12-20 17:52
Iz koje si ti rupe isp’o doktore Pero? Što te tišti i da li moramo hvaliti živkovica bez obzira što je na jedan od čelnika grada koji prema ovim navodima radi svakakve gluposti da bi ispunili sulude želje velikim igračima. Ili bi ih zbog toga trebali hvaliti. Odhebi u troskoku...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Lige i smradovigost 2017-12-20 18:02
Citat Pero:
Živković nije niti glup ni naivan.
Točno. Nije ni glup ni naivan nego je ljiga iz HNS-a kojeg je kupio lošinjski HDZ isto kao što je Plenković kupio one smradove iz HNS-a da ga spase od ponavljanja izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # mudre mislikalafat 2017-12-20 18:13
Citat gost:
Točno. Nije ni glup ni naivan nego je ljiga iz HNS-a kojeg je kupio lošinjski HDZ isto kao što je Plenković kupio one smradove iz HNS-a da ga spase od ponavljanja izbora.
"Došlo tako vrijeme da su pametni ušutili, budale progovorili a fukara se obogatila."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Logika je surovaLjutko 2017-12-20 18:04
Živkovic je ili glup ili naivan. Nema treće mogucnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # butigaćićo 2017-12-21 12:13
Citat Ljutko:
Živkovic je ili glup ili naivan. Nema treće mogucnosti.
Ima još jedna mogućnost ali to triba pitati Mlacovića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Prije upotrebe dobro promućkatiGG 2017-12-23 10:40
Citat Pero:
Živković nije niti glup ni naivan. A vama "stručnjacima" za graditeljstvo, prostorno planiranje i promašene investicije preporučam da prije upotrebe pročitate uputstva o upotrebi i nuspojavama ili se savjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.
Trebalo je njega i njegovog posilnog iz IDS-a prije zaokruživanja na izborima dobro promućkati. Vidjelo bi se da su mutni kao svaki mućak. Uputstva za upotrebu skužili su veliki investitori još za vrijeme njegovog prošlog mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # dobitna kombinacijakoko 2017-12-23 14:00
Citat GG:
Trebalo je njega i njegovog posilnog iz IDS-a prije zaokruživanja na izborima dobro promućkati. Vidjelo bi se da su mutni kao svaki mućak. Uputstva za upotrebu skužili su veliki investitori još za vrijeme njegovog prošlog mandata.
Ova dvojica su najzaslužniji što je HDZ ostao na vlasti u Lošinju !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # pričicapipa 2018-01-07 00:18
Elvis dobiva pedalu u škveru ,,,sada je gazda Kruno i obećan mu je posao u Gradu, nakon dvije godine kada ga zamjeni Marijana...taka v je dogovor .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # kupujmo hrvatskodudek 2018-01-07 08:50
Citat pipa:
Elvis dobiva pedalu u škveru ,,,sada je gazda Kruno i obećan mu je posao u Gradu, nakon dvije godine kada ga zamjeni Marijana...takav je dogovor .
Elvis i nije tako naivan kako se činilo. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...