Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Već viđeno u Malom Lošinju

Korisnička ocjena:  / 6
LošeNajbolje 

lubenice2Ruska kolonizacija cresko-lošinjskog otočja se nastavlja. Nakon osvajanja najvrijednog dijela zapadne obale otoka Lošinja, uvale Čikat, Sunčane uvale i uvale Krivica na meti tajnovitog investitora kakav se samo poželjeti može našle su se i Lubenice na otoku Cresu. Po već iskušanom i na Lošinju provjerenom modelu osvajanje je započeto tihim kupnjama objekata u privatnom vlasništvu, uspostavljanjem dobrih odnosa s lokalnom političkom vrhuškom da bi se prešlo i na ozbiljnije kupovine javnih dobara u vlasništvu države ili lokalne samouprave 

Pa se tako tvrtka Fil-Adria Turist, jedan od pojavnih oblika tajnovitog investitora od lošinjskih vlastodržaca zvanog kakav se samo poželjeti može odlučila dočepati izuzetnog kulturnog i turističkog dragulja, mjestom Lubenice. Inače, narečeni investitor pojavljuje se u raznim oblicima i pod raznim imenima. Kao AB Fond, Beta ulaganja d.o.o., Alpha ulaganja d.o.o., Fil-Adria Turist d.o.o., Vresikovo d.o.o., Vela straža, Central traders Ltd, Montex assets Ltd., PNP Overseas Investments Ltd., braća Perenčevič, braća Filipović i t.d. no zajedničko im je da se skrivaju iza društveno prihvatljivog lica za javnost, najveće i poznate lošinjske tvrtke - Jadranke d.d.. Dakle iza lica Jadranke iz Malog Lošinja, kao u vrijeme maškara, skrivaju se nepoznate osobe kao investitori kakve se samo poželjeti može. Lice koje se pojavljuje u slučaju Lubenice a također se skriva iza Jadranke d.d. je Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba. 

Lubenice, još jedan dragulj u investitorovoj kruni
Dakle, priča počinje, kao i u slučaju osvajanja zapadne obale Lošinja, tihim kupnjama više kuća i ruševina u samom mjestu Lubenice. Istodobno se uspostavljaju dobri odnosi s lokalnom vlasti potrebnom za daljnje servisiranje investicije usvajanjem naručenih prostornih planova, prilagođavanje planova razvojnih programa, ulaganja u infrastruktru prema potrebama investitora, davanje potrebnih suglasnosti i dobrodošlom političkom podrškom. Nakon toga prelazi se na ozbiljniju operaciju, kupovina većeg komada državnog zemljišta i to onoga na kojem je predviđen kamp kojeg se eto, osim investitora kakav se samo poželjeti može, nitko nije sjetio već 15 godina koliko se ono nalazi u prostornim planovima. Kako je izvedena operacija kupovine tog zemljišta?

lubenice29. listopada 2017. odvjetnica Fil-Adrija Turist d.o.o. šalje tadašnjem Ministarstvu državne imovine zahtjev za kupnjom dijela k.č.1517/4 k.o. Lubenice koja ima 242.140 m2. Tvrtka želi kupiti dio od 19.500 m2, i to dio koji je prostornim planom predviđen za kamp. U zahtjevu u ime stranke odvjetnica moli da je se obavijesti u slučaju objave javnog poziva na podnošenje ponuda za kupnju te nekretnine, da im kojim slučajem to ne promakne. U zahtjevu za kupovinom odvjetnica na navodi tko je zapravo stranka koju zastupa, ali umiljato sugerira da se radi o Jadranki d.d. iz Malog Lošinja i ističe Ministarstvu da njena stranka ima značajno višegodišnje iskustvo u gotovo svim područjima pružanja usluga u turizmu i predstavlja bitan turistički faktor u Republici Hrvatskoj. No istina je da investitor u kamp Fil-Adria Turist d.o.o. ima kategoriziranih samo pet soba sa četiri zvjezdice, a kako je u 2018. imala prijavljena samo dva, a u 2019. godini 77 noćenja jasno je da se ne radi o stranci koja predstavlja bitan turistički faktor u Republici Hrvatskoj. Dakle skrivajući se iza bitnog turističkog faktora, netko tko nije bitan turistički faktor zatražio je prodaju nekretnine od države.

Procjena (bez)vrijednosti zemljišta
Upadljiva je činjenica da je početna cijena određena procjenom koju je naručilo Ministarstvo državne imovine izuzetno niska - 20 eura po m2. Vrijedno građevinsko, turističko zemljište, procijenjeno je na 150 kuna po m2 dok mnogo veću cijenu plaćaju građani ovih otoka kad od Gradova Cresa ili Malog Lošinja otkupljuju zemljište za formiranje okućnice. Tako niska cijena je nezamisliva bilo kome osim probranim, sposobnim i pametnim investitorima koji znaju steći naklonost i dobrohotnost tijela javne vlasti. Koja je njihova tajna vještina obični građani mogu samo nagađati. Hoće li itko ikad službenim putem pokušati saznati tu tajnu?

Zemljište je procijenjeno bezobrazno nisko jer je to radilo u trenutku kad još nije donesena ni odluka o izradi UPU-a T3 6 Lubenice, a izrada toga plana je – naravno - već bila dogovorena, a zakazana za vrijeme nakon procjene odnosno kupovine zemljišta. Tako je i bilo. Naravno, da bi procjena bila tako niska procjenitelj državne imovine se koristio trikovima u poredbenoj metodi. Nije uzimao podatke koje je trebao uspoređivati i s kojima je mogao uspoređivati zemljište koje procjenjuje, a imao ih je dovoljno i na susjednom otoku Lošinju. Upravo obrnuto, izbacivao je kao previsoke ostvarene cijene na otoku Lošinju, ali je ubacivao u izračun vrijednost zemljišta u Krivom Putu. Zašto tako niska cijena nije bila sumnjiva Ministarstvu državne imovine? Možda zato što je kćer nadležnog dužnosnika u tadašnjem Ministarstvu državne imovine bila nakon toga sezonski zaposlena u Jadranki d.d., a isti dužnosnik nije samo jednom omastio brke u Velom Žalu. U savršenom planu jeftinog kupovanja državnog zemljišta za kamp u Lubenicama jedino je pošlo u krivo što se na natječaj javio nepozvani natjecatelj, lokalna turistička tvrtka – Cresanka d.d. No investitor je uz pomoć utjecaja izvornog prodavatelja svojim pregovaračkim moćima koje izviru iz dalekog Sibira uspio ispraviti grešku i otkupiti ono što je davno naumio i sam dogovorio s Ministarstvom državne imovine. Nakon toga ja Grad Cres – kako to već ide – krenuo u izradu potrebnog UPU-a. Naravno, naručeni UPU izrađuje Urbing d.o.o. iz Zagreba, odnosno projektant koje je honorarni suradnik Jadranke d.d. iz Malog Lošinja.

Da ne gubi vrijeme investitor je odlučio projektirati kamp iako se tek izrađuje strateška procjena utjecaja plana na okoliš, a samo usvajanje plana je teoretski jako daleko. Naravno, usudi se projektirati bez plana jer stalni suradnik za projektiranje koji se dokazao na kreativnom projektiranju protivno planovima za istog investitora na Lošinju je tvrtka Arta d.o.o.. No moćni investitor nije bio u sposoban organizirati kvalitetnu prezentaciju prisutnim osobama. Kako je neslavno započeta tako je neslavno i završila – općim odbijanjem investicije od strane prisutnih otočana.

Nije prošlo po planu
Prezentaciju projekta Fil-Adria Turista otvorio je Goran Filipović, izvršni direktor Jadranke d.d. iz Malog Lošinja i kako je sam rekao „prvi rođak Filipovića", kao da se radi o opće poznatim i priznatim osobama. Za logistiku prezentacije projekta Fil-Adrije bili su zaduženi zaposlenici Jadranke d.d. i Jadranka turizma d.o.o. Od same tvrtke Fil-Adria, nije bilo ni F iz naziva tvrtke, odnosno nikoga tko ima formalne, zakonske veze s njom. Osoba koja je predstavljala investitora, izvršni direktor Jadranke d.d., postupao je na isti način kao i odvjetnica prilikom kupovine zemljišta. Predstavljajući investitora Fil-Adriju pričao je u stvari o Jadranki d.d. iz Malog Lošinja. Raspjevao se o 70 godina njene povijesti, o fantastičnim investicijama u Malom Lošinju, o sinergiji Jadranke i Malog Lošinja, o ogromnim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu Grada Malog Lošinja. Iako sam formalno nije nitko ništa u Fil Adriji, kao izvršni direktor Jadranke obećavao je Cresanima svašta. Dok je govorio o nepoznatim investitorima koji su prema njemu dobrotvori a ne poduzetnici koji žele ostvariti profit iz usta su mu ispadali bomboni. Sudeći prema žučnim reakcijama dijela publike, a rasprava je na trenutke bila na rubu incidenta i na granici fizičkog obračuna, neki Cresani baš i ne vjeruju da su ovi investitori filantropi. Možda već i zato što su na susjednom otoku vidjeli djelovanje toga investitora, kome lošinjska vlast tepa da je investitor kakav se samo poželjeti može. A možda su skeptični i zato što su ponešto mogli naslutiti temeljem za sada prigušenih afera oko pranja novca u Zagrebačkoj banci i napisa međunarodnih novinara o ruskoj kolniji na Lošinju u kojima se spominju osobe koje se skrivaju iza 70 godina tradicije Jadranke iz Malog Lošinja. Možda oni ne žele postati ničija kolonija.

Zahtjev za kupnju dijela terena predviđenog prostornim planom za kamp

filadrija

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filadrija.jpg

 

filadrija2

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filadrija2.jpg

Prva od 30 stranica procjembenog elaborata

filprocjena

http://www.volim-losinj.org/images/stories/2pr/filprocjena.jpg

 

Komentari: 

317 # Briga o tradiciji nakaznim kičemDF 2020-11-16 14:11
U današnjem Novom listu je poveći članak o prezentaciji projekta kampa na ulazu u Lubenicu. Uz podnaslov "Brinu o tradiciji" autor piše "Uvodno je u ime investitora okupljene pozdravio Goran Filipović, ujedno izvršni direktor malološinjske Jadranke koja, kako je naglasio, već više od 70 godina nosi isto ime, što je dokaz da kod njih brinu o tradiciji."
E neš ti dokaz o brizi za tradiciju od bande koja je srušila Alhambru, Hortenziju i još štošta, iskopala i temelje zgrada te sagradila kopije tih objekata. A sada obraza kao džon banda reklamira Alhambru ovakvim hvalospjevom: Tamo gdje je more smaragdno zeleno, a stoljetna borova šuma opija mirisom, u najzaštićenijem dijelu veličanstvene uvale Čikat, smjestio se raskošni Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta, član prestižnog lanca Small Luxury Hotels of the World i Virtuoso.
Povijesni šarm profinjene secesijske arhitekture okružene pažljivo oblikovanim perivojem skladno je spojen sa suvremenim dizajnom u jedinstveni prostor koji odiše intimnom toplinom i diskretnim luksuzom.
losinj-hotels.com/.../...
Znači prešućuju da je to kopija profinjene secesijske arhitekture, a pod spojem sa suvremenim dizajnom vjerojatno misle na ovaj nakazni kič

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
313 # hrvatska kupaonicaST 2020-11-16 14:41
Citat DF:
a pod spojem sa suvremenim dizajnom vjerojatno misle na ovaj nakazni kič
Mene ovo uvijek podsjeti na projekt Hrvatska kupaonica sa velesajma u Frankfurtu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Prizor od kojeg srce zastanegost 2020-11-16 15:41
Uz članak je objavljen zanimljiv komentar:
Lubenice su 4000 godina staro naselje sa jednom od najljepsih plaza na svijetu. Bas je vreme da se tu napravi neki diznilend. 200 turista i pedesetak zaposlenih na tridesetak zgrada i 12 stanovnika...si guran je nacin da se unisti sve sto grad cini jedinstvenim. I pri sadasnjem stanju, promet na putevima ogradjenim suhozidom je skoro nemoguc. Osamdesetih su bjeloglavi supovi gnjezdili na stijenama ispod grada, njih vise nema zbog nestanka ovcarstva i uvecanog broja turista.Samo tako,unistavajt e sve sto je lijepo i vredno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # I Cres u sinergiji s investitorom?Duje 2020-11-16 15:53
Uz ivješće po istoj temi komentar na fejsu otoci.net: To mora da je ona politika od Cappellija "Gradit ćemo koliko stane" u kontekstu smještajnih objekata u turizmu.
Baš me zanima hoće li Grad Cres "biti u sinergiji sa investitorima" kao što je bio i GML. Jesu li to investitori "kakve se samo može poželjeti"? Hoće li "investitori planirati, a grad pratiti"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # pere strojkakurta 2020-11-16 17:13
Citat Duje:
Baš me zanima hoće li Grad Cres "biti u sinergiji sa investitorima" kao što je bio i GML. Jesu li to investitori "kakve se samo može poželjeti"? Hoće li "investitori planirati, a grad pratiti"?
Pa gradsko vijeće Cresa je već duboko "unutra" pogledajte tko je podržao "investitore kakve se može samo poželjeti".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Rusko Hrvatskom lobiju i poturicamagost 2020-11-16 18:20
Još jedan glas s fejsbuka uz izvješće na otoc.net: Dragi Cresani i Lošinjani, ako dozvolite Rusko Htvatskom lobiju, poduprto s uvezenim poturicama i domačim petokolonašima, da izgrade kamp na Lubenicama Matildu,i slično, dovedu na otok XXX gostiju,uz opstoječu NE infrastrukturu, gdje se ide samo za zaradom, kad vam unište i Vransko jezero, onda ste i zaslužili da vam se dijeca moraju odselit s Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Revitalizacija lovom iz SibiraJinx 2020-11-17 09:05
Argument zagovornicima gradnje je da bi planirane investicije potaknule revitalizaciju, javlja NL. Cresani bi trebali provjeriti da li je lova iz Sibira revitalizirala Lošinj. Podaci pokazuju pad birača u biračkim spiskovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Revitalizacija na Prvom od 1000gost 2020-11-17 10:13
Citat Jinx:
Argument zagovornicima gradnje je da bi planirane investicije potaknule revitalizaciju, javlja NL. Cresani bi trebali provjeriti da li je lova iz Sibira revitalizirala Lošinj. Podaci pokazuju pad birača u biračkim spiskovima.
Sinergija Grada i investitora kakav se samo poželjeti može teško da išta revitalizira osim lošinjskog HDZ-a. Rezultat opjevanih investicija na Lošinju jest pad na biračkim popisma, pad broja stanovnika, pad zaposlenih Lošinjana u Jadranci. Sve pada osim članstva HDZ-a. Tako je članstvo HDZ-a od raspisivanja izobra do nastavka izbora, u par mjeseci, naraslo za 20%. Dakle ili se bježi s Lošinja ili se bježi u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kriminalna organizacijaVito 2020-11-17 12:03
Nekad, u doba socijalizma bilo je popularno reći: Snađi se druže.
I danas vrijedi isto, uz dodatak:
Snađi se druže, učlani se u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # HraniteljTuljana 2020-11-17 10:04
Zbog ovakvih projekata se pokušava reinstalirati i bivša ekipa koja bi trebala srušiti Anu Kučić u Malom Lošinju,kako bi mogli i dalje po prijektima bivših opusroširi oroke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Dva mandata pustošenja otokagost 2020-11-17 10:19
Citat Tuljana:
Zbog ovakvih projekata se pokušava reinstalirati i bivša ekipa koja bi trebala srušiti Anu Kučić u Malom Lošinju,kako bi mogli i dalje po prijektima bivših opusroširi oroke.
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # petokolonašiM.M. 2020-11-17 11:09
Citat gost:
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Tko je Anu uveo u Poglavarstvo Grada Malog Lošinja ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Iz neugodne povijesti LošinjaKrampus 2020-11-18 09:01
Citat M.M.:
Citat gost:
Šta si zaboravio da je i Ana Kučić bila u bivšoj ekipi za koju kažeš da je opustošila otoke? I to dva mandata, ako se ne varam ;-)
Tko je Anu uveo u Poglavarstvo Grada Malog Lošinja ?
Dobro pitanje. Podsjetio si nas da je Ana Kučić u pustošenju otoka sudjelovala i prije nego što je postala dogradonačelnic a. U poglavarstvo ju je uveo HDZ koji je nakon kupovine "nezavisnog" Milana Mužića ukrao "obitelji stranaka" vlast. Teško je reći tko poimenično ju je uveo jer tada je ogranak još imao kičmu pa je to ipak bila kolektivna odluka. O tome na ovoj stranici:
Raspisan je natječaj za javno - privatno partnerstvo kojim će Grad Mali Lošinj krenuti u izgradnju većeg broja stanova, poslovnih prostora i garaža, izvijestio je Novi list.
Ovu su informaciju dali, javlja Novi list, "lošinjski HDZ-ovci Anto Nedić, Silvija Kocijan i Boris Badurina na press konferenciji kojoj je prisustvovala nova članica Poglavarstva i kako je rekla, simpatizerka HDZ-a, Ana Kučić. Press konferencija je sazvana po brzom postupku, nakon sjednice Gradskog vijeća, a bez ranijih poziva novinarima."

volim-losinj.org/gospodarstvo/980-javno-privatnim-partnerstvom-do-stanova

Ovaj članak je još zanimljiviji:
Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak razriješeno je dužnosti troje članova poglavarstva te su imenovani novi. Dužnosti člana poglavarstva razriješeni su na vlastiti zahtjev Snježana Kučić-Krstaš i Robert Belaj, a Mariju Skočibušiću je na prijedlog šestorice vijećnika koalicije na vlasti izglasano nepovjerenje.
Novim članovima gradskog poglavarstva imenovani su Ana kučić, Petra Mašće i Ivan Fabijanić. Gradonačelnik je najavio da će se novi članovi poglavarstva angažirati na ekološkim projektima i razradi programa pretpristupnim fondovima EU.
Za razrješenje te izbor novih članova nisu glasovali vijećnici Balija (PGS) i Fatuta (SDP) iskazavši time nezadovoljstvo procedurom i načinom smjene. Zbog poslovničkih primjedbi dijela vijećnika predsjednik vijeća Milan Mužić je izrazio žaljenje što se traže formalne pogreške.

volim-losinj.org/politika/952-rekonstrukcija-gradskog-poglavarstva

Vijest o ovoj zanimljivoj rekonstrukciji Poglavarstva sam tada, rekao bih, vizionarski komentirao:
Diploma i nedostatak diplome zaista nisu nikakvo jamstvo sposobnosti da se vodi grad i u tome se slažem s Babom rogom. Meðutim, mislim da ni radno i životno iskustvo nisu dostatnao jamstvo kvaliteta, jer baš svako radno i životno iskustvo ne mora biti korisno za rad u poglavarstvu.

Mislim da je od diplome i radnog iskustva za rad u poglavarstvu daleko važnija dosadašnja aktivnost novih članova IZVAN njihova redovitog posla. Važniji bi trebao biti njihov društveni rad u političkim strankama, udrugama, društvima, klubovima i t.d. dakle zalaganje za nešto više od vlastite egzistencije. A za dvoje od troje novih članova nisam nikada čuo da su se založili za bilo što u ovome gradu što je od interesa za druge, ma koliki bio njihov broj. Znam samo za Fabijanića da je aktivan u ribarskom cehu.

Zato ne treba čuditi što se ovdje raspravlja o dobi i fizičkom izgledu novih članica, jer o njima se (osim o školskoj spremi) zna samo da su mlade, kakvog su izgleda i tko su im roditelji.

Zna li itko što su u životu one učinile, a da to nije bilo u okviru njihovih radnih zadataka tamo gdje primaju plaću?

Za Fabijanića se barem zna da je protivnik rezervata za dupine, pa znamo zašto je izabran u poglavarstvo, pogotovo ako će njemu pripasti resor ekologije. Bit će to loša vijest za lošinjski okoliš, ali barem ćemo znati što ga je uvelo u poglavarstvo, a time i kamo nas vodi gradska vlast uoči narednih lokalnih izbora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nakon farse tragedijaasd 2020-11-18 10:20
Citat Krampus:
Za Fabijanića se barem zna da je protivnik rezervata za dupine, pa znamo zašto je izabran u poglavarstvo, pogotovo ako će njemu pripasti resor ekologije. Bit će to loša vijest za lošinjski okoliš, ali barem ćemo znati što ga je uvelo u poglavarstvo, a time i kamo nas vodi gradska vlast uoči narednih lokalnih izbora.
Kao što vidimo, povijest se ponavlja. Ali Kapelijev izbor Fabijanića u Poglavarstvo i za predsjednika odbora za zaštitu okoliša bio je farsa, no Anin izbor istog lika u vodstvo HDZ je ponavljanje povijesti ka tragedije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Anina razrada programa pretpristupnim fondovima EUOrko 2020-11-18 13:06
Citat Krampus:
Dobro pitanje. Podsjetio si nas da je Ana Kučić u pustošenju otoka sudjelovala i prije nego što je postala dogradonačelnica....
Novim članovima gradskog poglavarstva imenovani su Ana kučić, Petra Mašće i Ivan Fabijanić. Gradonačelnik je najavio da će se novi članovi poglavarstva angažirati na ekološkim projektima i razradi programa pretpristupnim fondovima EU.
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora, ali ne znamo ništa o Aninoj razradi programa pretpristupnim fondovima EU. Možda će članove HDZ-a zanimati šta je po tom pitanju postigla kandidatkinja za predsjednicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # I ništa im nije, kako to?hranitelj tuljana 2020-11-18 13:24
Citat Orko:
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora
Puno je već prošlo od tog prijedloga zaštite. I, što se dogodilo dupinima sad kad nisu "zaštićeni"? Jesu li nestali? Ima li ih manje? U lošinjskoj javnosti postojala je određena sumnja da se rezervat nije predlagao nužno zbog samih dupina nego zbog onih koji bi na te dupine "pazili".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lažna reklamaOrko 2020-11-18 13:45
Citat hranitelj tuljana:
Citat Orko:
O Fabijanićevim kvalifikacijama za ekloške projekte znamo po protivljenju zaštiti mora
Puno je već prošlo od tog prijedloga zaštite. I, što se dogodilo dupinima sad kad nisu "zaštićeni"? Jesu li nestali? Ima li ih manje? U lošinjskoj javnosti postojala je određena sumnja da se rezervat nije predlagao nužno zbog samih dupina nego zbog onih koji bi na te dupine "pazili".
A da li se dogodio onaj silni razvoj koji bi rezervatom bio spriječen? I zašto sada gradska vlast i TZ šire laž da su dupini zaštićeni i na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # Nema veze, nije trebalo.hranitelj tuljana 2020-11-18 15:01
Citat Orko:
zašto na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
"Grad dupina" se može biti i bez silnog bacanja novca i donošenja mjera koje će bitno utjecati kako na domaće tako i na goste. Možda nije nastao razvoj ali nije ni napravljena šteta tj. zaostajanje. Koji put je i to dovoljno.
Činjenica je da dupini nisu pretrpjeli nikakvu štetu iako je za njihov fizički opstanak zatražena silna zaštita (promo plakat tj. kartu rezervata u svjetloplavim nijansama još imam doma). Dakle ili su stručnjaci krivo procijenili, ili su imali neki drugi motiv. Nevezano koji je od ovih razloga, proglašenje rezervata, sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Predizborno peglanje imidžaOrko 2020-11-18 17:12
Citat hranitelj tuljana:
Citat Orko:
zašto na ulazu u grad stoji tabla da je Lošinj otok dupina?
"Grad dupina" se može biti i bez silnog bacanja novca i donošenja mjera koje će bitno utjecati kako na domaće tako i na goste. Možda nije nastao razvoj ali nije ni napravljena šteta tj. zaostajanje. Koji put je i to dovoljno.
Mjere koje su bile donesene, a kukavica Gari se uplašio bande Aninog kandidata za vodstvo GO HDZ-a pa tražio da ih se poništi nisu ometale razvoj. Što se vidi iz toga što ni nakon ukidanja nije bilo razvoja, a do zaostajanja je došlo i bez rezervata.Citat:
Činjenica je da dupini nisu pretrpjeli nikakvu štetu iako je za njihov fizički opstanak zatražena silna zaštita (promo plakat tj. kartu rezervata u svjetloplavim nijansama još imam doma). Dakle ili su stručnjaci krivo procijenili, ili su imali neki drugi motiv. Nevezano koji je od ovih razloga, proglašenje rezervata, sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo.
Za njihov opstanak nije zatražena silna zaštita, a jesu li dupini pretrpjeli štetu ili nisu ti ne možeš znati. Iz tvoje proizvoljne tvrdnje "sada vidimo, bilo bi suvišno i dobro je da do toga nije došlo" možemo zaključiti da si bio aktivist za ukidanje zaštite, ako ne i vođa aktivnosti pa uoči izbora u HDZ-u kao Anin kandidat za potpredsjednika peglaš svoj imidž.
PS
Bacanja silnih novaca bi bilo, ali novaca iz EU fondova. Jer oni koji su se zalagali za zaštitu nisu kao gradski službenici da ne bi znali sastaviti prihvatljive projekte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kamp_lubeIvan Bačvar 2020-11-17 12:15
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Samao njih 7Đole 2020-11-17 15:18
Citat Ivan Bačvar:
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Treba 7 vijećnika u GV Cresa biti protiv usvajanja UPU Lubenice. Tih 7 vijećnika onda mogu pjevati: Đaba vam novci moji sinovci...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kampturist 2020-11-20 18:38
ima li uopće pametan prijedlog da se kamp dogodi? P tko će kampirati u Lubenicama uopće? Zar treba uništiti pola Cresa zbog "šake dolara"? Zar treba zagaditi prirodu a tu je i vitalni dio otoka Vransko jezero u opasnosti od zagađenja!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Demagogija Đanina Sučića, CresaninaGvido 2020-11-23 12:55
Još veća opasnost Vranskom jezeru prijeti od pesticida za golf teren na Mataldi. Ali na gradskom vijeću Cresa je plan glatko prošao. Cresani su se svim silama založili da prođe i na Županiskoj skupštini. Na primjedbu da se podržava krupni kapital Cresanin Đanino je skrenuo raspravu na svoj mlin da je i normalno da se privatna tvrtka bori za profit, jer je sve drugo demagogija. A demagogija je bila to što je ta zabašuri spominjanje krupnog kapitala, navodno iz Sibira brabonjao o pravu na profit koji nitko nije osporio. Energija kojom je branio krupni kapital vidi se iz toga što je prietio: »Tu je niz vrlo ozbiljnih optužbi, pa vas bi tvrtka Jadranka mogla i tužiti za klevete«
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Dobar posao na CresuFratelli 2020-11-17 19:05
U 10. mjesecu 2017. Fil Adrija Turist pretvarjući se da je Jadranka iz Malog Lošinja daje zahtjev za prodajom zemljišta. U 11. mjesecu 2018. izrađuje se sramotna procjena. U 8. mjesecu 2018. Cresanka d.d. se upisuje kao vlasnik zemljišta.Nakon samo 3 mjeseca Fil Adrija se upisuje,3.12.20 19., kao novi vlasnik. Samo dva dana nakon toga idu materijali na GV. Gradsko vijeće Cresa 9 dana nakon upisa novog vlasnika usvaja naručeni UPU-u. Moglo bi se parafrazirti: Fil Adrija je na Cresku ostvarila američki san.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kamp_lubeIvan Bačvar 2020-11-18 07:39
Citat Đole:
Citat Ivan Bačvar:
Ima li kakav pametan prijedlog: sto uciniti da se kamp ne dogodi??
Treba 7 vijećnika u GV Cresa biti protiv usvajanja UPU Lubenice. Tih 7 vijećnika onda mogu pjevati: Đaba vam novci moji sinovci...
Samo sedam...tko da vise, njegovi su!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kamp lubeniceturist 2020-11-20 18:33
Bože, pa neće valjda razoriti i uništiti prirodu! Zaista ne razumijem kome je potrebno kamp naselje u Lubenicama?? Od toliko kilometara obale pogodne za kampove oni našli da uništavaju mjesta koja vrijede upravo zbog njihove netaknute prirodne ljepote! NE I NE KAMPU U LUBENICAMA!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Pro et contra kampuEl diabolo 2020-11-21 16:19
Lubenice, prekrasno prastaro mjesto na vrhu okomite stijene ispod koje je jedna od najljepših plaža na Jadranu...
Ali i Lubenice - pusto mjesto sa svega par stalnih, "prastarih" stanovnika, prometno izolirano i veći dio godine pusto...
Kakve Lubenice želimo u budućnosti? Grad-muzej i vikend-naselje bez stalnih stanovnika? Turistički diznilend za bogate i spavaonicu za sezonce? Ili nešto između? Ima li šanse da investitori koji su se do sada pokazali prilično destruktivnima prema baštini na Čikatu budu pažljiviji u ovom projektu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Ne kampu !Ekolog 2020-11-23 09:04
Mislim da kampu nije mjesto u Lubenicama. Kamp bi Lubenicama odnio i srce i dušu. Lubenice nisu puste kako ih investitor želi pokazati. Jučer se iz 4 komina dimilo što investitoru teško pada. Desetak auta na parkingu u 4 popodne u doba korone i nije tako malo, bravo Lubeničani tako se voli svoje mjesto!!! Ako je investitor takav filantrop kakvim se pokazuje neka obnovi tih 7 kuća čiji je vlasnik , iznajmi ili kupi (kako on kaže) vrlo plodnu zemlju, otvori konobu sa domaćim specijalitetima koja će raditi čitave godine. Za kamp i revitalizaciju mu predlažem neko od napuštenih i urušenih sela na sjevernom djelu ili u sredini otoka pokraj ove solarne elektrane uizgradnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # investitorcresanin 2020-11-25 22:44
neka se kani Loznati i Krcine, a sa ostalim selendarama neka radi sta hoce, i tako nema ni pasa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Jutarnji list 2020-11-29 12:22
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Neka rade svoj posaoInstitucije 2020-12-08 06:57
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Hoće li netko ,sad kad su prošli izbori, pogledati o čemu se ovdje radi ?
Ima li pilota u avionu ?
Obični građani ne smiju promijeniti prozor da ne traže sve moguće dozvole od svih nemogućih birokrata, a pojedinci mogu sravnati sa zemljom stotine kvadrata suhozida i bespravno graditi uz more.
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....Zock 2020-12-08 08:39
Citat:
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Never Underestimate the Arrogance or Stupidity of Government
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Sebedajna predsjednica HDZ-agost 2020-12-08 08:48
Citat Institucije:
Hoće li netko ,sad kad su prošli izbori, pogledati o čemu se ovdje radi ?
Ima li pilota u avionu ?
Obični građani ne smiju promijeniti prozor da ne traže sve moguće dozvole od svih nemogućih birokrata, a pojedinci mogu sravnati sa zemljom stotine kvadrata suhozida i bespravno graditi uz more.
Tko je odgovaran za bilo što na ovom otoku ?
Odgovorna je nova predsjednica lošinjskog HDZ-a, kad se ne producira po medijima i gradonačelnica Malog Lošinja. Izabrali je za predsjednicu članovi HDZ-a koji znaju tko je ona, koliko sebe daje i koji su rezultati njenog rada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Osoba CIKviskoteka 2020-12-08 09:14
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Doista,zna li netko tko je ta važna osoba koja gradi kuću iza kuće dr.Kozulića ?
Sigurno je netko važniji i zaslužniji od spomenutog doktora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # štetaGregor 2020-12-08 09:43
Citat IKviskoteka:
Citat Jutarnji list:
Kaže gospodin Filipović u današnjem Novom listu da oni neće dirati suhozide, da bi to bilo isto kao kad bi netko minirao katedralu u Zagrebu.
Pitam se tko je onda ta važna osoba koja je sravnala sa zemljom ogromne površine suhozida iza kuće dr.Kozulića u uvali Liski.
I ne samo to, nego gradi kuću bez brige, probio je cestu širine da se šleperi mogu okretati na njoj pri tom smrvivši sve što mu se našlo na putu.
Tko to dopušta ?
Iznad njega gradi se još nekoliko kuća.
Gdje su konzervatori, gdje su čuvari kulturne baštine ?
Strašno je vidjeti tu devastaciju prostora, posebice suhozida.
Doista,zna li netko tko je ta važna osoba koja gradi kuću iza kuće dr.Kozulića ?
Sigurno je netko važniji i zaslužniji od spomenutog doktora.
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Čuvari baštine gdje ste?zt 2020-12-08 13:13
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # BlogericaLoger Lager 2020-12-08 13:21
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Ili može upotrijebiti svoj položaj da se devastirani suhozidi pokušaju nekako popraviti.
To bi svakako stajalo stostruko manje nego ulaganje u logera ( koji to nije ).
Time bi pokazala da cijeni baštinu, ali i prirodu i zaštitu okoliša.
Ili to nije u programu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bez programagost 2020-12-08 13:29
Citat Loger Lager:
Ili to nije u programu ?
Kojem programu? Ana nema program. Programa Lošinj je prvi od 1000 otoka se odrekla i želi da ga se zaboravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # DobiObi 2020-12-08 14:11
Citat gost:
Citat Loger Lager:
Ili to nije u programu ?
Kojem programu? Ana nema program. Programa Lošinj je prvi od 1000 otoka se odrekla i želi da ga se zaboravi.
Baš me zanima zašto gradonačelnica dijeli Aladrovićeve poklone.
Je li i Obersnel dobio tu čast da se druži sa štićenicima u domu u Rijeci? Ili je ovo pokazivanje mišića nakon pobjede ?
Likovanje, da ne kažem naslađivanje ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # CipeliceLutalice 2020-12-08 13:27
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Trebalo bi zaprljati cipelice da se dođe do tih bezveznih suhozida.
Evo danas se već slikala u odgojnom domu kako dijeli slatkiše momcima.
Baš zgodna slučajnost da je ministar Aladrović odabrao baš nju da dijeli njegove poklone.
Hmmmmmm....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # JasnoGregor 2020-12-09 10:32
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Neumjesna ironijaDs 2020-12-09 19:39
Citat Gregor:
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Liski je ime zemljopisnog lokaliteta s prirodnim i umjetnim sadržajima. Biljke, kukci, ptice su prirodni, a suhozidi umjetni, ljudskim radom stvoreni sadržaji i kao takvi kulturna baština, a ne priroda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Suhozidi su kulturna baštinagost 2020-12-10 09:16
Citat Gregor:
Citat zt:
Citat Gregor:
Uputio bih vas na aktiviste za zaštitu prirode, ali ne pada mi na pamet nitko na našem otoku. Možda bi glas
Ne znam zašto bi upućivao na aktiviste za zaštitu prirode radi devastacije kulturne baštine, i prostora, konkretno suhozida. Treba se obratiti gradonačelnici pa neka se bavi i suhozidima kao kulturnom baštinom a ne samo "lošinjskim" logerom. Može se slikati i pored suhozida.
Joj hvala, neznam otkud mi ideja da uvala Liski spada u prirodu, baš sam glup. Nije ni čudo da se na otoku nitko ne bavi zaštitom prirode kad prirode očito ni nema.
Ako misliš da su suhozidi samonikli kao korov stvarno si glup. Oni su naslijeđe truda i muke mnogih generacija, pa prema tome kulturna baština. "Umijeće zidanja kamenom bez upotrebe vezivnog materijala rasprostranjeno je u prostoru jadransko – dinarskog krša, pa tako i na otočnoj skupini Lošinj - Cres, kroz cijelu povijest naseljenosti ovog područja. Najstariji primjeri suhozidne gradnje potječu iz prapovijesnog doba, a tehnika gradnje održala se sve do 20. st., kada se polako napušta i stari suhozidi se devastiraju. Stanovnici su koristili ovaj način gradnje za izgradnju nastambi i organizaciju poljoprivrednih djelatnosti."
Film o tradicionalnoj otočnoj suhozidnoj gradnji kao dio kampanje Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja, Mali Lošinj za zaštitu ovog oblik pučke arhitekture. Produkciju omogućila Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. g>

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # KozulićKuća 2020-12-10 09:34
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Koga briga..DD 2020-12-10 13:06
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Give me fiveMate 2021-01-06 11:52
Citat DD:
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Jel istina da je engleski postao službeni jezik u tvrtki Jadranka d.d. Mali Lošinj ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Svjetli primjer privatizacijegost 2021-01-06 12:30
Citat Mate:
Citat DD:
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Jel istina da je engleski postao službeni jezik u tvrtki Jadranka d.d. Mali Lošinj ?
Jadranka je ruska firma u kojoj je službeni jezik engleski. Iduće su radnici iz Indije i Filipina. Antolović se okreće u grobu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Obiteljski posao na Punti Križagost 2021-01-06 12:39
Citat DD:
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Ono što je stric kao član Partije započeo, nećakinja kao predsjednica HDZ-a želi dokrajčiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Športovi za elitudn 2021-01-06 18:47
Citat gost:
Citat DD:
Citat Kuća:
Plače mi se kad vidim što je napravljeno u spomenutoj uvali.
Nikoga nije briga ?
Oni koje je briga su nemočni. One koji su moćni nije briga. Pa tako Puntarku Anu, gradonačelnicu nije briga ni za njezinu Punta Križu, ali se brine za rusku Jadranku.
Ono što je stric kao član Partije započeo, nećakinja kao predsjednica HDZ-a želi dokrajčiti.
Anin stric, kao član Partije i sekretar općinskog SUP-a, t.j. glavni općinski milicioner je na sjednici tadašnje skupštine općine Cres-Lošinj grubo ušutkao jednog delegata koji se usudio pitati o odstrelu alohtone divljači i usudio se spomenuti nezadovoljstvo ljudi zbog uništavanja usjeva lovom i uvezenom alohtonom divljači.
A sada njegova nećakinja, članica jedne druge Partije i gradonačelnica Grada Malog Lošinja podržava i brani projekt jednog drugog elitnog športa u ovaj osjetljivi okoliš bez da je projekt barem pročitala. A radi se o golfu, športu koji je za ljude i okoliš rizičniji od alohtone divljači za koju se zbog ondašnje elite koja je voljela lov zalagao njen stric. Da bi i njegovom zaslugom ovčarstvo na ovim otocima danas gotovo nestalo.KAD OTOČNI JAGANCI UTIHNU
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Obitelj za sva vremenaProvoditelji tuđe volje 2021-01-06 18:59
Nekad su o Punta Križi odlučivali "republički organi" čitaj partija a danas o istom području preko iste porodice Kučić odlučuje moskovska poslovna elita odnosno Putinovi oligarhići...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Lošinjska poslovna i politička džunglazz 2021-02-08 12:56
Citat Provoditelji tuđe volje:
Nekad su o Punta Križi odlučivali "republički organi" čitaj partija a danas o istom području preko iste porodice Kučić odlučuje moskovska poslovna elita odnosno Putinovi oligarhići...
Citat:
Pa se tako tvrtka Fil-Adria Turist, jedan od pojavnih oblika tajnovitog investitora od lošinjskih vlastodržaca zvanog kakav se samo poželjeti može odlučila dočepati izuzetnog kulturnog i turističkog dragulja, mjestom Lubenice. Inače, narečeni investitor pojavljuje se u raznim oblicima i pod raznim imenima. Kao AB Fond, Beta ulaganja d.o.o., Alpha ulaganja d.o.o., Fil-Adria Turist d.o.o., Vresikovo d.o.o., Vela straža, Central traders Ltd, Montex assets Ltd., PNP Overseas Investments Ltd., braća Perenčevič, braća Filipović i t.d. no zajedničko im je da se skrivaju iza društveno prihvatljivog lica za javnost, najveće i poznate lošinjske tvrtke - Jadranke d.d.. Dakle iza lica Jadranke iz Malog Lošinja, kao u vrijeme maškara, skrivaju se nepoznate osobe kao investitori kakve se samo poželjeti može. Lice koje se pojavljuje u slučaju Lubenice a također se skriva iza Jadranke d.d. je Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba.
Tabloid Imperijal nastavlja čeprkati po lošinjskoj poslovnoj i političkoj džungli ovog puta pod naslovom Privedeni nasilnik iz Fortenove interesno je povezan s puncem Emila Tedeschija
Vlasnik Kraljice Dunava priveden je zbog nasilja nas suprugom a u bivši Agrokor došao je s preporukama ruskog lanca

imperijal.net/.../...
Junaku ove priče o nasilju tabloid je postavio niz pitanja, a među njima i ovo - Prema podacima sa Sudrega sada ste direktor tvrtke Fil-Adria Turist zajednos Tomislavom i Tomom Filipovićem. U tvrtci je direktorsku poziciju imao Krešimir Filipović sve do lipnja 2016. godine. U rujnu 2018. ta je tvrtka kupila odmaralište Mali Lošinj - link dajući veću ponudu od tvrtke Jadranka Hoteli. Budući da je ta tvrtka u sastavu Jadranke d.d., je li se tu radilo o fiktivnom nadmetanju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # KozulićKuća 2020-12-10 14:32
Nažalost,u pravu ste.
Volio bih da niste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
29 # A di je sada "Virtus projekt"?gost 2023-01-10 20:39
Otoci.net javlja da je pčela javna rasprava o prijedlogu kampa u Lubenicama. Navodi da je riječ o prijedlogu izgradnje kampa visoke kategorije (pet zvjezdica) s kapacitetom od 147 ležajeva, s ukupnom površinom područja kampa od 1,95 ha, približno na prostoru borove šume prije ulaza u Lubenice. Izrađivač studije utjecaja na okoliš, tvrtka "Vitaprojekt" (prije je bila "Virtus Projket"), ocijenila je - naravski - da je urbanistički plan uređenja prihvatljiv za okoliš, uz usvajanje predloženih mjera zaštite. Zaključeno je da bi kamp, kakav je predložen, mogao značajno negativno utjecati na kulturnu baštinu i krajobraz, a da bi na bioraznolikost, šume, divljač i lovstvo te tlo i cestovni promet moglo doći do negativnog utjecaja, ali takvog koji se - opet naravski - ne ocjenjuje kao značajan. Naravski da se očekuje pozitivan utjecaj na turizam, dok je utjecaj na stanovništvo i naseljenost ocijenjen dvoznačno - i kao pozitivan i kao negativan. U članku se spominje da je prije dvije godine u Lubenicama održano predstavljanje projekta kampa> prema ideji investitora "Fil-Adria Turist", kojega je tada predstavljao Goran Filipović i da je cijeli događaj protekao u napetoj atmosferi žestoke razmjene mišljenja.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Nastavak kolonizacijeMuflon 2023-01-11 10:25
Citat gost:
U članku se spominje da je prije dvije godine u Lubenicama održano predstavljanje projekta kampa> prema ideji investitora "Fil-Adria Turist"
Fil-Adria Turist je prema navodima iz članka "...jedan od pojavnih oblika tajnovitog investitora od lošinjskih vlastodržaca zvanog kakav se samo poželjeti može odlučila dočepati izuzetnog kulturnog i turističkog dragulja, mjestom Lubenice. Inače, narečeni investitor pojavljuje se u raznim oblicima i pod raznim imenima. Kao AB Fond, Beta ulaganja d.o.o., Alpha ulaganja d.o.o., Fil-Adria Turist d.o.o., Vresikovo d.o.o., Vela straža, Central traders Ltd, Montex assets Ltd., PNP Overseas Investments Ltd., braća Perenčevič, braća Filipović i t.d. no zajedničko im je da se skrivaju iza društveno prihvatljivog lica za javnost, najveće i poznate lošinjske tvrtke - Jadranke d.d.. Dakle iza lica Jadranke iz Malog Lošinja, kao u vrijeme maškara, skrivaju se nepoznate osobe kao investitori kakve se samo poželjeti može. Lice koje se pojavljuje u slučaju Lubenice a također se skriva iza Jadranke d.d. je Fil-Adria Turist d.o.o. iz Zagreba. Čini se da spašavanje ruskog kapitala u bivšem Agrokoru od sankcija nije smetnja za nastavak kolonizacije cresko-lošinjsk og otočja: Vijest iz Nacionala: Bivši ministar Zdravko Marić osnovao je 24. listopada 2022. tvrtku Marabizz, a izvori bliski Vladi tvrde da planira poslovnu suradnju s Krešimirom Filipovićem, jednim od protagonista spornih transakcija s udjelom Sberbanka u Fortenovi, čija firma mu je omogućila povlašteno ljetovanje
www.nacional.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Lova iz Sibira uspješno opranaOlig Arh 2023-01-13 10:24
Plan za golf na Mataldi je odobren, a sada se ide na plan kampa u Lubenicama koji bi mogao "značajno negativno utjecati na kulturnu baštinu i krajobraz, a da bi na bioraznolikost, šume, divljač i lovstvo te tlo i cestovni promet moglo doći do negativnog utjecaja". Ali ne takvog da bi trebalo odustati od realizacije. Vlasnici kapitala koji će graditi kamp su uvjerili Vladu da kapital za te projekte nema veze s Rusijom pa nije pod sankcijama ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Para vrti gdje burgija nećegost 2023-01-18 13:09
Citat Olig Arh:
Plan za golf na Mataldi je odobren, a sada se ide na plan kampa u Lubenicama koji bi mogao "značajno negativno utjecati na kulturnu baštinu i krajobraz, a da bi na bioraznolikost, šume, divljač i lovstvo te tlo i cestovni promet moglo doći do negativnog utjecaja". Ali ne takvog da bi trebalo odustati od realizacije. Vlasnici kapitala koji će graditi kamp su uvjerili Vladu da kapital za te projekte nema veze s Rusijom pa nije pod sankcijama ;-)
Otoci.net javlja da je održano javno izlaganje urbanističkog plana za gradnju kampa u borovoj šumi ispred Lubenica. Rasprava je prema izvještaju bila kvalitetna, ali prema iskustvima s uporabom love iz Sibira na Lošinju sasvim uzaludna.
otoci.net/.../...
Na fejsu je uz članak depresivna, ali realistična objava:
Kada srušite sve mocire i proširite i asfaltirate baš sve puteve, izgubit ćemo jedino po čemu smo ipak još uvijek zanimljivi i nažalost sve veći raritet u svijetu. Koliko god mnogi omalovažavali ponudu turizma na Lošinju/Cresu koja se kao zasniva 'samo' na čistoj prirodi, moru, zraku i tišini, mislim da ćemo jako žaliti kada bez istih ostanemo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Prihvatljivi negativni utjecaji!?KulTurizam 2023-01-14 10:17
Citat gost:
Otoci.net javlja da je pčela javna rasprava o prijedlogu kampa u Lubenicama... U članku se spominje da je prije dvije godine u Lubenicama održano predstavljanje projekta kampa prema ideji investitora "Fil-Adria Turist", kojega je tada predstavljao Goran Filipović i da je cijeli događaj protekao u napetoj atmosferi žestoke razmjene mišljenja.
otoci.net/.../...
Po raspravi na fejsu uz ovu vijest može se očekivati i burnu javnu raspravu o prihvatljivosti plana za okoliš samo zbog pozitivnog utjecaja na turizam bez obzira na negativni utjecaj na kulturnu baštinu i krajobraz, bioraznolikost, šume, divljač i lovstvo te tlo i cestovni promet.
Evo kako se raspravljalo na fejsu:
• Suvišne su rasprave. Otoci će biti jedan veliki resort
• Izvinite, postoji li nešto drugo osim turizma?
• Pitanje nije ima nešto umjesto turizma već ima li nešto osim turizma. Razlika je velika.
Pitanje sam prvi postavio pa molim za odgovor.
• jedino što nam je još ostalo je prostor kojeg kapital želi po svaku cijenu. Ideja kampa u Lubenicama nije ništa drugo nego silovanje prostora za punjenje đepova pojedinaca. Godinama su sustavno uništavali sve druge djelatnosti na otoku dok na kraju osim turizma nije ništa ostalo. Mi ćemo biti servis tim turistima dok i nas vrlo brzo ne zamjene Filipincima. Politika je progurala ovakav projekt jer je znala da ljudi nenavikli na demokratsku proceduru neće ništa niti shvatiti dok ne budu dovedeni pred gotov čin. Da prođeš po creskoj rivi i napraviš ispitivanje o tome koliko ljudi znaju o ustrojstvu lokalne vlasti i načinima donošenja odluka sve bi ti bilo jasno. Zato osim turizma nije ostalo NIŠTA
• Upravo je to bilo ono na šta sam ciljao pitanjem, i dao si konkretan odgovor. Nekada je u Cresu postojala ljevaona, škver, creska plovidba, vinogradi...
A danas? Apartmani, masline i to je to. Brza zarada, zima traje dugo. Kao da ni zašta drugo ljudi nisu sposobni osim da budu sluge, a nekada se proizvodilo i radilo. Izgubit će se, tj.gubi se znanje stečeno radom koje će se teško vratiti. I na kraju zbog pohlepe će se sve rasprodati i ostati će samo služenje i čekanje da dodje sezona. Veliki će potkupljivati lokalce da budu njihovi igrači i da gurnu svoje interese, a narodu će plasirati frazu "eto imate radna mjesta". A da se nešto stvori, napravi tome mjesta nema... Osim Roka, i još par starijih Cresana, kalafata više nema, nema ti tko više centrirat motor, grožđe se kupuje u Istri pa se radi vino, masline par šetimana i ulje je tu (po cijeni kao da je od zlata)... Tužno i žalosno.
• Ima itekako, za nas malo koji smo ostali ovo bi mogao biti raj, ali treba raditi to je najveći problem. Svi bi plaće od 2000 eura, odijelo i radno vrijeme 8h. Koliko turista ima Cres, da imamo svoju poljoprivredu koja uključuje meso, voće i povrće, ulje, ribe, med ...proizvodi od istog...sve se može u sezoni prodati. Terena za poljoprivredu ima. Marina i jahte povlače za sobom i mehaničari, električara, brodograditelje ....i trgovinu rez djelova. Industrija kao takva je neisplativo na otoku zbog cijene dovoza sirovina i prijevoza na kopno. Opet se može proizvoditi nešto što će se ograničiti na tržište Cresa i Lošinja, nebi sad u detalje, ali ima ne za velike firme ali za obrtnike sigurno tržište I za pojedine proizvode. No problem je što nismo poduzetnički odgajani i lakše je raditi za drugog.
• Sta je slijedece? Snjezna kraljica na Osorscici . Kretenizam na najjace. Unistiti ce te cijeli arhipelag kako ste krenuli.
• Nema zaustavljanja. Do kraja!
• Ne ne kampu u Lubenicama
• Koji je to lumen smislio? Samo estetski cesta sa 2 trake do Lubenica će uništiti nepovratno gromače i izgled. Koliko ima stanovnika u Lubenicama i tko će se zaposliti u kampu? Filipinci? Uključuje li kamp i žičaru na Plave grote i buduću marinu na plaži, jer to je konačni cilj, zar ne?
• I ja volim doći, volim otok. Lijep je i originalan. Mnogi turisti dolaze na Cres jer ima puno prirode, a malo betona. Razumijem da turizam otvara radna mjesta i hrani ljude. Ali dugoročno gledano uništit će se , koji "hrani" Cres .Sačuvati ljepotu otoka i okrenuti se ekoturizmu a ne masovnom turizmu
• da se mene pita, kao što me se ne pita, ukinula bih turizam. Eko turizam, što je to? Samo fina kovanica. Razvijala bih poljoprivredu, ovčarstvo i ribarstvo. A svi koji tako jako i istinski vole naš otok neka se nastane kod nas i pokušaju uživati 365 dana u njegovoj ljepoti. Kamp u Lubenicama! ideja za nekoga zatući pod prvom grotom! Lubenice, još koji dan pa selo bez stanovnika... Nisu stvari ni crne, ni bijele...
• sve je to poznato, ali budala uči na svojim pogreškama. Pametan na tuđim. Mora se to dogoditi pa će se krenuti iznova. Što prije uništiti da bi se što prije krenulo ispravljati. Neizbježno je
• Ma šta ste svi poludjeli, kakav kamp, ma tko je ta budala kome je došla ta ideja. Tu se radi o apsurdnoj investiciji i devastaciji starih gromaca koji krase predivan put do Lubenica. Ja se iskreno nadam da do toga neće doći. Ljudi dajte se otrijezniti i ne dozvolite budalama da razmišljaju i komandiraju!!
• Ovo me podsjeća kad je bio projekt napraviti neboder kod Punte
• Su to oni Cappellijevi pajdaši i investitori kakve se samo može poželjeti?

• Kako može biti prihvatljivo nešto za što je utvrđeno da će značajno negativno utjecati na kulturnu baštinu i krajobraz, a negativno i na bioraznolikost, šume, cestovni promet itd ????
• Kapital općenito, a ruski kapital posebice nije osjetljiv na pitanje negativnog utjecaja na romantičarske koještarije kao kulturnu baštinu i krajobraz, bioraznolikost, šume te sentiment prema tradiciji.
Ruska kolonizacija cresko-lošinjsk og otočja se nastavlja. Nakon osvajanja najvrijednog dijela zapadne obale otoka Lošinja, uvale Čikat, Sunčane uvale i uvale Krivica na meti tajnovitog investitora kakav se samo poželjeti može našle su se i Lubenice na otoku Cresu. Po već iskušanom i na Lošinju provjerenom modelu osvajanje je započeto tihim kupnjama objekata u privatnom vlasništvu, uspostavljanjem dobrih odnosa s lokalnom političkom vrhuškom da bi se prešlo i na ozbiljnije kupovine javnih dobara u vlasništvu države ili lokalne samouprave

• tragedija je da je uopce to doslo na raspravu.
• Kakvi patrioti! Uostalom ne cudim se. Sette bandiere uvijek bilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...