Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

'Gradimo aerodrom, a slavni golfer Els projektira nam elitne eco golf terene'

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

retrogolf»Naša poslovna filozofija jest održivi razvoj turizma. Želimo postati lider zdravog života na cijelom Mediteranu. Okrenuti smo zdravom životu po svim našim vizijama. Na kraju, ništa mi ne gradimo novo, ništa ne rušimo. Kod svih zahvata radilo se o rekonstruiranju postojećih objekata, osim golfa gdje će se graditi prateći hotel s određenim brojem vila s bazenima i malom marinom i heliodromom«, rekao je za Jutarnji list predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić.

Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke d.d., najveće turističke kompanije na Malom Lošinju, koja je u osam godina uložila 140 milijuna eura u gradnju hotela i popratnih sadržaja, za Nedjeljni Jutarnji najvljuje nove investicije od čak 250 milijuna eura.

'Projekt golf neće stajati manje od 100 milijuna eura, a novi aerodrom još 35 milijuna, no onda ćemo biti prava destinacija sa pet zvijezdica za svjetski jet set'.

Na predjelu uvale Čikat u Malom Lošinju, gdje su smješteni luksuzni hoteli i kamp, posljednji zahvati na boutique hotelu Alhambra u završnoj su fazi. Što nas je podsjetilo na slučajeve kada, primjerice u SAD-u, pokraj gradilišta zna stajati tabla "Sorry for the mess, we're making progress" (Oprostite na neredu, mi radimo na napretku). Upravo u tom smjeru ide ono što Jadranka d.d. radi na Čikatu. Na početku razgovora Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke, najveće turističke kompanije na otoku koja drži više od 50 posto lošinjskoga turističkog prometa, inzistirao je na javnoj isprici otočanima i turistima.

Bivši košarkaš
- Žao mi je što još uvijek traju radovi i želio bih uputiti ispriku svim građanima Lošinja i turistima i zahvaliti im na strpljenju i razumijevanju. Ušli smo, nažalost, u sezonu, ali vrlo brzo bit ćemo gotovi i to se više nikada neće ponoviti - poručio je.

Sanjin Šolić u neku je ruku dijete Jadranke. Rođen je na otoku, bivši je košarkaš, a na otok se vratio nakon završenog studija u Zagrebu te zaposlio u Jadranki 1987., a u Upravi je već 15 godina. Jadranka je svojevremeno bila jedinstven primjer privatizacije u Hrvatskoj, gdje su svi radnici dobili jednak udio te osnovali prvi ESOP u Hrvatskoj, zadržavši 24,99 posto vlasništva - bilo je to, prisjeća se Šolić, vrijeme kada su na kompaniju vršeni i snažni pritisci s raznih strana, no uspjeli su se oduprijeti i nastaviti svojim putem. Kompanija je prije nekoliko godina prodana i u vlasništvu je zagrebačke tvrtke Beta ulaganja koja je, pak, u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije. Impresivne brojke dosadašnjih investicija nisu ništa prema onome što Lošinj tek čeka - Jadranka, naime, namjerava otkupiti i proširiti zračnu luku na Lošinju te na Mataldi na Punta Križa izgraditi eco golf resort, a to je najvažniji dio budućih projekata čija se vrijednost procjenjuje na više od 250 milijuna eura.

- Tijekom posljednjih osam godina uložili smo oko 140 milijuna eura. Svi su naši objekti bili s tri zvjezdice i u određenom trenutku se procijenilo da se mora napraviti iskorak, pokrenuti investicijski ciklus kako bi se ti hoteli obnovili. To je bila prilika, već kad se dižu standardi, da idemo na četiri zvjezdice. Jadranka je tada bila u većinskom vlasništvu radnika i nije bilo kapitala za kretanje u te investicije. Tražili smo strateškog partnera, dvije-tri godine pregovarali s ozbiljnim svjetskim grupacijama i na kraju smo se uspjeli dogovoriti s Europskom bankom za obnovu i razvoj koja je dokapitalizirala naše društvo-kćer Jadranka hotele, kupivši udio od 30 posto. Dogovorili smo plan od 80-ak milijuna eura za restrukturiranje i podizanje svih naših objekata na četiri zvjezdice. U tom smo periodu u Sunčanoj uvali obnovili hotele Aurora i Vespera, između kojih smo napravili bazenski kompleks. Nakon toga smo krenuli na hotel Puntu u Velom Lošinju, a tada je došla na red i zona Čikata - priča Šolić.

Vrlo ambiciozan plan
EBRD, kaže, ima koncepciju da uđe u određenu kompaniju na pet do sedam godina i nakon toga izlazi, tako da su u Jadranki već tada počeli razmišljati kako dalje. U međuvremenu se dogodila promjena vlasničke strukture, kada je hrvatska tvrtka Beta ulaganja otkupila udio od EBRD-a te od ESOP-a i radnika.

- Odlučili smo da zona Čikata treba biti mnogo elitnija destinacija te da idemo na razinu od pet zvjezdica. Podizati razinu usluge i ponude u tako kratkom roku s četiri na pet zvjezdica je vrlo ambiciozan plan te smo zaključili da to mora pratiti i sva ostala infrastruktura, kao i cijela destinacija. Kao jedan od ključnih preduvjeta za to je učiniti Lošinj dostupnijom destinacijom te smo si zacrtali da gostima moramo ponuditi aerodrom s adekvatnom pistom, a u međuvremenu se rodila ideja o gradnji golf terena na Mataldi. Lani smo na Čikatu otvorili hotel Bellevue, prvi hotel s pet zvjezdica, u koji smo uložili 55 milijuna eura, a ove smo godine nastavili s ciklusom ulaganja na Čikatu te smo obnovili plažu i šetnicu u koje smo investirali 6,5 milijuna eura. Trenutačno završavamo i hotel Alhambru, small boutiqe hotel s pet zvjezdica koji će biti otvoren ovih dana, a u međuvremenu smo otvorili i prvi aquapark u koji je uloženo devet milijuna eura i koji je u funkciji, na opće oduševljenje gostiju i građana Malog Lošinja - govori Sanjin Šolić.

U 2016. planira se rekonstrukcija hotela Helios, gdje će se raditi na holističkom pristupu spa i wellnessa, a u istom periodu predviđen je i početak rekonstrukcije zračne luke gdje će se produljivati pista, što je investicija teška između 25 i 35 milijuna eura.

- Mi smo svjesni da zračna luka ne može biti isplativa sama po sebi, no ako gradimo hotele s pet zvjezdica, možemo dovesti željenu klijentelu. Zračna luka je preduvjet bez kojeg sve ostalo što radimo nema smisla - ističe.

Konfiguracija tla
Što se tiče golfa, kaže da računaju na goste iz cijelog svijeta. Gradit će se dva championship terena sa po 18 rupa, što znači da će kompleks moći ugostiti svjetske turnire.

- Očekujemo svjetsku golf-elitu, s obzirom na to da smo dogovorili aranžman s Erniem Elsom koji je jedan od najvećih svjetskih projektanata i igrača. Bio je prošli tjedan ovdje, njegov tim već radi i sama činjenica da je on projektant sigurno će probuditi interes ostalih igrača i ljubitelja golfa da dođu vidjeti gdje je Ernie Els napravio teren. On godišnje radi dva terena, bira najbolje lokacije na svijetu. Jednom kada golferi dođu ovdje, nadamo se da će vidjeti da se može igrati i cijele godine i da će to biti element koji će cijeli Lošinj dići iz prosječnosti i uvrstiti nas na kartu svijeta - kaže Šolić i dodaje da je konfiguracija tla takva da ne zahtijeva intervencije u prostoru.

Teren na kojem će se graditi golf uzet je u koncesiju od Crkve, vlasnika više od 300 hektara zemljišta na toj lokaciji, na 50 plus 50 godina. Trenutačno su u izradi ekološke studije i stručne podloge koje će ocijeniti opravdanost projekta, a nakon što se obave sve predradnje, koje uključuju i izmjenu županijskoga prostornog plana, kaže Šolić, vjeruje da bi 2017. mogli biti spremni za projektiranje, a onda kroz tri i za građenje. Projekt je već dobio podršku Grada Lošinja i Primorsko-goranske županije, kao i Krčke biskupije.

- Nema mogućnosti prodaje, što razlikuje ovaj projekt od, recimo, Srđa - veli.

Što uopće znači eco golf, kako stoji u nazivu projekta.

- To znači da su zadovoljeni apsolutno svi najviši mogući standardi. Kada se rade rupe, pazi se da se zaštiti svako drvo, maslina i biljka, a kako je sama konfiguracija idealna, neće biti potrebe za intervencijama u prirodi. U svakom trenutku vodimo računa o navodnjavanju, da niti slučajno ne ugrozimo Vransko jezero. Rade se posebna istraživanja o mogućnostima izvora, razmišlja se i o različitim mogućnostima kao što su dovođenje vodovoda po dnu mora ili desalinizacija - govori Šolić.

Mijenja se lice i naličje
S obzirom na to da se radi o projektima koji podosta mijenjaju lice i naličje otoka i postojeći oblik turizma, cijeli je program predstavljen lokalnoj samoupravi i u sve se ulazi u dogovoru s Gradom Malim Lošinjom gdje je Gradsko vijeće podržalo ono što Jadranka planira. Spreman je, kaže, razgovarati sa svima, ako dođe do otpora prema golfu.

- Naša poslovna filozofija jest održivi razvoj turizma. Želimo postati lider zdravog života na cijelom Mediteranu. Okrenuti smo zdravom životu po svim našim vizijama. Na kraju, ništa mi ne gradimo novo, ništa ne rušimo. Kod svih zahvata radilo se o rekonstruiranju postojećih objekata, osim golfa gdje će se graditi prateći hotel s određenim brojem vila s bazenima i malom marinom i heliodromom - priča, dodajući da, prema procjenama, projekt golfa neće biti ispod 100 milijuna eura.

Novi vlasnici Beta ulaganja, iza kojih stoji društvo UK Prosmvyaza koje upravlja s nekoliko zatvorenih i otvorenih investicijskih fondova, upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u Rusiji, dali su, kaže Šolić, punu podršku provedbi investicijskog plana Jadranke.

- Beta ulaganja je kompanija iz Zagreba s kojom dogovaramo sva ulaganja. Iza njih stoji investicijski fond u kojem, kao i u svim fondovima u svijetu, određeni broj poduzetnika investira i kapitalizira novac. Naši su radnici kroz ESOP sve te ideje prihvatili. To nije ništa novo, jer mi smo međunarodna kompanija već 15 godina. Upravi i vlasnicima zajednički je cilj preobraziti Lošinj u vodeću destinaciju vitalnosti i luksuza te pritom sačuvati prirodu i okoliš - kaže Šolić.

Kompanija Jadranka je podijeljena u tri društva - kćeri, Jadranka hoteli, danas Lošinj Hotels&Villas, Jadranka kamp i Jadranka trgovine. U vlasništvu imaju četiri velika kampa, pet velikih hotela s desetak restorana, veliki market i 20-ak trgovina. Dok smo razgovarali, u njihovim je objektima boravilo 11.280 gostiju, a njihov je godišnji prosjek između 1,1 i 1,2 milijuna noćenja, što je udio od više od 50 posto ukupnog prometa na otoku. Trenutačno imaju 600-tinjak stalnih radnika, a dosta radnika imaju kao stalne sezonce.

Nova radna mjesta
- Ako se realizira zračna luka, projekt golfa, rekonstrukcija hotela Helios, sigurno će to otvoriti još stotinjak radnih mjesta. U svim tim planovima sada je najveći problem gdje ćemo sagraditi objekte za radnike - kaže.

Može li otok prihvatiti sve te projekte i luksuz koji mu se sprema?

- To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina. To će, naravno, promijeniti život otoka, i on je za mnoge od nas otočana šok. Međutim, mislim da će svima donijeti dobro, jer otvara se prilika svima da nas prate. Osjećam veliku podršku otočana i mislim da su pravi ljudi uz nas - kaže Šolić.

Jutarnji list: LOŠINJ POSTAJE ODREDIŠTE ZA SVJETSKI JET SET! 'Gradimo aerodrom, a slavni golfer Els projektira nam elitne eco golf terene'

Komentari: 

09 # grčki scenarijCipras 2015-07-27 18:59
To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina.Gospodo, uz ovako lošu popunjenost kapaciteta i silne kredite kojima ste opteretili investicije vi ste za nekoliko godina u debelom bankrotu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Promašena politika Jadranke...Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-28 12:52
Citat Cipras:
To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina.Gospodo, uz ovako lošu popunjenost kapaciteta i silne kredite kojima ste opteretili investicije vi ste za nekoliko godina u debelom bankrotu.
Upravo to i ja pričam! Pa to je strašno koliko su silan novac utukli u te nepotrebne i BESMISLENE stvari! I koliko su firmu zadužili! Uz ovako abnormalno nabijene cijene, pa oni nemaju nikakvu šansu održavati bolju popunjenost. Prema tome, kolike će godine i godine, dapače desetljeća trajati dok samo povrate uloženo! Gdje im je bila pamet?! A mogli su samo one hotele za koje je to bilo potrebno malo srediti da ostanu u okviru zvjezdica koliko su imali i uz neke normalne cijene imati odličnu popunjenost! I tada bi unatoč manjim cijenama smještaja financijski učinak bio neusporedivo bolji nego je to sada!
Kad se samo sjetim kako je Bellevue pred samo nekoliko godina bio kompletno obnovljen i doista sjajno sređen, pa tim sobama nije doista ništa falilo, sav namještaj i unutarnje uređenje sve je bilo novo i moderno, primjereno za VISOKE 3*, realno i više! To još GODINAMA nije trebalo "preuređivati"! A oni su sve to očito pobacali na otpad i ponijeli se ko ludi pijani milijarderi, ulupali tolik novac posve uludo i sad čekaju BOGATUNE da im jednom dođu... A njih nema i nema, sad im je krivo što država nije izgradila velebni aerodrom na Lošinju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # IstinaIstina 2015-07-27 19:07
Citat:
ne gradimo novo, ništa ne rušimo. Kod svih zahvata radilo se o rekonstruiranju postojećih objekata,
Ha ha poslije ove prve rečenice sve ostalo ti vjerujem !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ŠokiranjeZbunjola 2015-07-27 20:13
Šokiran sam koliko nas već dugo šokiraju! Ma za šok sobu smo svi već! A ovaj kaže da će toga biti još i još!! Pobjeći će mi i ovi jadni turisti koje sam uz veliki skonto uspjeo uhvatiti. Govore mi da je Čikat još uvijek sav raskopan i prašnjav. Ma šta nisu to već završili? Nemogu vjerovat! A ja muljam turiste da je sve odavno završeno. Koji blam. I još sam im rekao da će iduće sezone sve biti lijepo i novo a ovaj govori o novim gradilištima na čikatu. Majko moja dokle? Dok ne krepamo svi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Promijeniti život otoka?7 od 9 2015-07-27 20:27
Još jedan u dugom nizu propagandnih pamfleta u formi kvazi-intervjua s gosp. Šolićem donosi par novih začudnih trenutaka i poneku novinarsku bedastoću:

NOVINAR: "Na predjelu uvale Čikat u Malom Lošinju, gdje su smješteni luksuzni hoteli i kamp, posljednji zahvati na boutique hotelu Alhambra u završnoj su fazi. Što nas je podsjetilo na slučajeve kada, primjerice u SAD-u, pokraj gradilišta zna stajati tabla “Sorry for the mess, we’re making progress” (Oprostite na neredu, mi radimo na napretku). Upravo u tom smjeru ide ono što Jadranka d.d. radi na Čikatu."

KOMENTAR: Već iz prve rečenice vidljivo je da novinar nikada nije bio na Čikatu i pojma nema gdje je što smješteno (Alhambra kraj kampa?). Isto tako ne zna za da cijelo vrijeme gradnje nije bila postavljena niti jedna tabla koja bi posjetiteljima Čikata objasnila kuda smiju/mogu proći, a kuda ne, a kamo li da se netko ispričao zbog "nereda".

ŠOLIĆ: "Žao mi je što još uvijek traju radovi i želio bih uputiti ispriku svim građanima Lošinja i turistima i zahvaliti im na strpljenju i razumijevanju. Ušli smo, nažalost, u sezonu, ali vrlo brzo bit ćemo gotovi i to se više nikada neće ponoviti."

KOMENTAR: U sezonu smo ušli još za Uskrs. Već tada je bilo jasno da radovi neće biti gotovi do visoke sezone i TADA se trebao ispričati Lošinjanima i turistima. Sada je kasno, šteta je učinjena. Kao što je i lani učinjena šteta kupačima ispod Bellevuea kada su im do kraja srpnja kamenoresci iznad glava rezali kamen za popločenje oko hotela. Za to se nitko nije ni sjetio ispričati. I kaže gosp. Šolić "to se više nikada neće ponoviti"! Ok, držat ćemo ga za riječ, jer od jeseni kreće rušenje Heliosa i tko zna što još.

ŠOLIĆ: "Odlučili smo da zona Čikata treba biti mnogo elitnija destinacija te da idemo na razinu od pet zvjezdica. Podizati razinu usluge i ponude u tako kratkom roku s četiri na pet zvjezdica je vrlo ambiciozan plan te smo zaključili da to mora pratiti i sva ostala infrastruktura, kao i cijela destinacija."

KOMENTAR: Tko je to i na temelju kojih SWOT analiza odlučio da "zona Čikat" (što obuhvaća taj pojam?) treba biti elitna destinacija od 5 zvjezdica? I tko mu je dao ovlasti da upravlja otočkom infrastrukturom i budućnošću cijele destinacije? Iz ovoga se jasno iščitava koliku "težinu" ima gradska vlast u očima Jadranke. Nikakvu.

ŠOLIĆ: "Bio je prošli tjedan ovdje, njegov tim već radi i sama činjenica da je on projektant sigurno će probuditi interes ostalih igrača i ljubitelja golfa da dođu vidjeti gdje je Ernie Els napravio teren. On godišnje radi dva terena, bira najbolje lokacije na svijetu. Jednom kada golferi dođu ovdje, nadamo se da će vidjeti da se može igrati i cijele godine i da će to biti element koji će cijeli Lošinj dići iz prosječnosti i uvrstiti nas na kartu svijeta."

KOMENTAR: Elsov tim već radi - što? Bagerima krče šumu i ravnaju gromače po Mataldi? Projektiraju hotele, vile i umjetna jezera koja tamo trebaju "ekološki" niknuti? Ali Matalda je još uvijek samo obično poljoprivredno zemljište! A što ako naručene studije pokažu da bi gradnja golfa bila ekološka katastrofa ili da se to uopće ne isplati tamo graditi (i sam se samo "nada" da će golferi uopće dolaziti na Mataldu)? Gosp. Šolić uporno o Mataldi govori kao da je već sve riješeno, a osim ugovora s biskupijom nemaju ništa. Pardon - imaju "podršku Grada Lošinja i Primorsko-goran ske županije".

NOVINAR:"Što uopće znači eco golf, kako stoji u nazivu projekta.
ŠOLIĆ: To znači da su zadovoljeni apsolutno svi najviši mogući standardi. Kada se rade rupe, pazi se da se zaštiti svako drvo, maslina i biljka, a kako je sama konfiguracija idealna, neće biti potrebe za intervencijama u prirodi. U svakom trenutku vodimo računa o navodnjavanju, da niti slučajno ne ugrozimo Vransko jezero. Rade se posebna istraživanja o mogućnostima izvora, razmišlja se i o različitim mogućnostima kao što su dovođenje vodovoda po dnu mora ili desalinizacija."

KOMENTAR: Radovi na Mataldi su već počeli. Naveliko se krči i raskopava, pa ovo o zaštiti svakog stabla i travčice zvuči jako cinično, pogotovo kada se uzme u obzir ono što je gosp. Šolić malo kasnije izjavio: "Kod svih zahvata radilo se o rekonstruiranju postojećih objekata, osim golfa gdje će se graditi prateći hotel s određenim brojem vila s bazenima (jedno 50-ak - pogledajte i prebrojite sami na: volim-losinj.org/.../... i malom marinom i heliodromom". A vodu će "ekološki" crpiti iz "izvora" (valjda misli na bušenje arteških bunara i crpljenja podzemnih voda). Ili će "dovesti vodovod po dnu mora", no ne navodi se odakle - iz Vrane ili možda s kopna?

NOVINAR: "S obzirom na to da se radi o projektima koji podosta mijenjaju lice i naličje otoka i postojeći oblik turizma, cijeli je program predstavljen lokalnoj samoupravi i u sve se ulazi u dogovoru s Gradom Malim Lošinjom gdje je Gradsko vijeće podržalo ono što Jadranka planira."

KOMENTAR: Prvi put čujem za izraz "naličje otoka"! Što li bi to trebalo biti? No naši gradski oci znaju što je to, kao što znaju i sve o sadašnjem i budućem turizmu, jer su, eto podržali "ono što Jadranka planira". I to bez diskusije ili bar dodatnih pitanja.

NOVINAR: "Dok smo razgovarali, u njihovim je objektima boravilo 11.280 gostiju, a njihov je godišnji prosjek između 1,1 i 1,2 milijuna noćenja, što je udio od više od 50 posto ukupnog prometa na otoku."

KOMENTAR: Ove brojke mi baš ne drže vodu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (mint.hr/.../..., na području Grada Malog Lošinja prošle godine je bilo ostvareno 240.888 dolazaka i 1.734.698 noćenja, tj. oko 5% manje no 2013. No to se ne poklapa s podacima koje je iznijela gđa. Šimičić na 4. sjednici Skupštine TZGML (volim-losinj.org/.../... 263.063 dolazaka i 2.104.179 noćenja, pad od 6% u odnosu na 2013. Najveći broj noćenja ostvario je privatni smještaj (41%), pa kampovi (36%), a daleko iza njih su hoteli (19%) i odmarališta (manje od 4%). Koliko je tko zaradio od tih noćenja, samo nebo zna, no očito su "kičma" (77%) lošinjskog turizma turisti iz apartmana i kamperi. Čak i Jadranka živi od svojih kampera, inače - ljubitelja prirode nesklonih luksuzu.

NOVINAR: "Trenutačno imaju 600-tinjak stalnih radnika, a dosta radnika imaju kao stalne sezonce...
ŠOLIĆ: "U svim tim planovima sada je najveći problem gdje ćemo sagraditi objekte za radnike."

KOMENTAR: Zna li itko koliko uopće Lošinjana radi u Jadranci d.d. (dakle, u čitavoj firmi, ne samo u hotelima)? I koliko njih su stalno zaposleni, a koliko ih je tzv. "stalnih sezonaca"? Meni se čini da i među stalnima i među sezoncima ima sve više ljudi izvana, a te sumnje potvrđuje i ova izjava o potrebi gradnje smještaja za radnike. Baš me zanima gdje će sagraditi tu zgradu i kako će izgledati, obzirom da se Lošinjani još sjećaju baraka na Sunčanoj.

NOVINAR: "Može li otok prihvatiti sve te projekte i luksuz koji mu se sprema?
ŠOLIĆ: To nije proces koji se može dovršiti u godinu dana, potrebno je više godina. To će, naravno, promijeniti život otoka, i on je za mnoge od nas otočana šok. Međutim, mislim da će svima donijeti dobro, jer otvara se prilika svima da nas prate. Osjećam veliku podršku otočana i mislim da su pravi ljudi uz nas."

KOMENTAR: Jedna privatna firma daje si za pravo PROMIJENITI ŽIVOT OTOKA. A što ako stanovnici tog istog otoka ne žele da im se promijeni život na način kako to Jadrankini ulagači žele? Prema onome što se može čuti među običnim ljudima s pjace, čisto sumnjam da postoji "velika podrška otočana", koju, eto, oko sebe osjeća gosp. Šolić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ....Gost 2015-07-27 22:06
Za sve.je.kriv Gari i njegova ekipa.Nije se ponio odgovoran gradonačelnik i nije zaštitio malog čovjeka. Brine nesrazmjerno imovine koju ima i njegova plaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # daluki 2015-07-28 01:44
Ma čini se da vama ljudi ništa ne paše. Vi ste ljudi koji bi htijeli živjet od zraka i mora.Jedino Jadranka ima sluha za turizam i zapošljavanje.T vrtka koja hrani ovaj otok godinama! A zavidni če uvijek bit zavidni pa čak i na susjeda..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # ....pušmipuli 2015-07-28 08:35
Citat luki:
Ma čini se da vama ljudi ništa ne paše. Vi ste ljudi koji bi htijeli živjet od zraka i mora.Jedino Jadranka ima sluha za turizam i zapošljavanje.Tvrtka koja hrani ovaj otok godinama! A zavidni če uvijek bit zavidni pa čak i na susjeda..
Kakav je ovo turizam unazad dvije godine?? Lošiji.. O kakvom zapošljavanju pišeš?? Koliko Lošinjana radi a koliko sezonaca?? Šolić ima muke sa smještajem silnih sezonaca.. Na kraju, sve štoJadranka radi neka radi po zakonu pa će se ljudi manje buniti.To što netko investira veliki novac ne znači da za njega zakoni ne vrijede i da se smije ponašati kao pijani šerif.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # evo istinetaj sam 2015-07-28 09:50
Prije desetak dana bio sam u Rijeci, zatim u Kraljevici i sa kompanijom završili na Zrču.Moji dosadašnji prijatelji stalno su me upoznavali sa novim ljudima, i kada bi me predstavili da sam iz Malog Lošinja, svi, ali baš svi su imali jednu jedinu reakciju : Jao, blago tebi - iz Lošinja. U cijeloj našoj županiji Mali Lošinj je apsolutni hit među turističkim destinacijama. Svi pričaju o našem hotelu sa pet zvijezdica, o našem aquaparku, o vili među najeksluzivniji m na cijelom Jadranu. Ma zašto ovo pišem ? Pa Mali Lošinj je uvijek bio prvi, najnapredniji kao naprimjer : prvi na otocima dobili tekuću vodu, prvi imali hidrogliser VIHOR, prvi imali marinu za jahte, prvi imali aerodrom,prvi zaslužili plavu zastavu, prvi zaslužili sada bijelu zastavu, zaštitili dupine, sada prvi hotel sa 5 zvijezdica, prvi aquapark itd, itd. Ne vjerujem da družim samo sa "čudnim" ljudima, jer svi poznanici i od poznanika poznanici oduševljeni su kako se Mali Lošinj razvija turistički. Biti ću malo zločest, jer se Lošinj sa svojim lošinjanima stalno razvija, a onima koji stalno negiraju svaki napredak, kojima je sve negativno, pa kada sve to ne valja, pa nije Mali Lošinj jedino mjesto za raditi i živjeti. LOŠINJ NAJBOLJI VAVEK
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Napredak njima, ali ne svimagost 2015-07-28 10:05
Citat taj sam:
prvi zaslužili sada bijelu zastavu,
Gradska vlast ju kupila od nekog hohštaplera s Krapnja, a u tome nije bila prva. Zbog ove kupovine sumnjiva su i sva druga priznanja ;-) Citat:
zaštitili dupine
Malo sutra. Lošinj je dobio rezervat za dupine, a kad su graknuli lošinjski poduzetnici kojima je to smetalo, Kapeli je podvio rep i ishodio ukidanje zaštite.Citat:
a onima koji stalno negiraju svaki napredak, kojima je sve negativno, pa kada sve to ne valja, pa nije Mali Lošinj jedino mjesto za raditi i živjeti. LOŠINJ NAJBOLJI VAVEK
Napredak kojim se uništava okoliš, harči prostor zbog osobne koristi i privatiziraju javna dobra je napredak samo njima, ali ne svima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # re:pušmipuli 2015-07-28 13:41
Kad je Lošinj tako super zašto se sa kompanijom zabavljaš na Zrču po Rijeci i Kraljevici??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # tatin sinekivić 2015-07-28 14:17
Citat pušmipuli:
Kad je Lošinj tako super zašto se sa kompanijom zabavljaš na Zrču po Rijeci i Kraljevici??
vjerojatno tu zabavu ne plaća iz svog džepa. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # !!!šilo 2015-07-28 14:43
Citat taj sam:
Prije desetak dana bio sam u Rijeci, zatim u Kraljevici i sa kompanijom završili na Zrču.Moji dosadašnji prijatelji stalno su me upoznavali sa novim ljudima, i kada bi me predstavili da sam iz Malog Lošinja, svi, ali baš svi su imali jednu jedinu reakciju : Jao, blago tebi - iz Lošinja. U cijeloj našoj županiji Mali Lošinj je apsolutni hit među turističkim destinacijama. Svi pričaju o našem hotelu sa pet zvijezdica, o našem aquaparku, o vili među najeksluzivnijim na cijelom Jadranu. Ma zašto ovo pišem ? Pa Mali Lošinj je uvijek bio prvi, najnapredniji kao naprimjer : prvi na otocima dobili tekuću vodu, prvi imali hidrogliser VIHOR, prvi imali marinu za jahte, prvi imali aerodrom,prvi zaslužili plavu zastavu, prvi zaslužili sada bijelu zastavu, zaštitili dupine, sada prvi hotel sa 5 zvijezdica, prvi aquapark itd, itd. Ne vjerujem da družim samo sa "čudnim" ljudima, jer svi poznanici i od poznanika poznanici oduševljeni su kako se Mali Lošinj razvija turistički. Biti ću malo zločest, jer se Lošinj sa svojim lošinjanima stalno razvija, a onima koji stalno negiraju svaki napredak, kojima je sve negativno, pa kada sve to ne valja, pa nije Mali Lošinj jedino mjesto za raditi i živjeti. LOŠINJ NAJBOLJI VAVEK

Reci tim svojim prijateljima da je Hortenzia još uvijek prazna,pa neka izvole skupa s tobom,pokrenite malo elitni turizam na Lošinju,svi pričaju,a nitko ne dolazi. ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # Naravnoluki 2015-07-29 02:43
Naravno svaki vaš idući komentar dokazuje zavidnost i ljubomoru,nije to ni čudo jer svi ti u životu nisu ništa stvorili i nepreostaje ništa nego udrit po onome sta jedino valja na ovom otoku.
A Šta se tiče zapošljavanja normalno je da su većina ljudi iz vanka jer na otoku nema dovoljan broj radne snage. I naravno većina "domaćih" rađe ispija kavice po gradskim kafanama i pljuje i ogovara i bavi se tuđim životima...ništ a nova..i naravno uvijek se iste viđa a to sve govori,, imam osječaj da čete kukat još jako dugo !!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Protekcijagyz 2015-07-29 08:00
Citat luki:
Naravno svaki vaš idući komentar dokazuje zavidnost i ljubomoru, nije to ni čudo jer svi ti u životu nisu ništa stvorili i nepreostaje ništa nego udrit po onome sta jedino valja na ovom otoku.
Zavidnost i ljubomora na Ruse i Šolića kao njihovog sluge je prirodna, ali ne iz razloga koji ti navodiš. Nisu ljudi zavidni zato što u životu nisu ništa stvorili, nego zato što ih se propisima, inspekcijama, kaznama i birokracijom sprječava da nešto stvore. A Jadranka može sve. Graditi bez dozvola, rušiti povijesne građevine i graditi nove, za nju ne vrijedi pravilo da se u sezoni ne gradi i t.d. Pa tko ne bi bio zavidan kad jedni mogu štogod hoće, a drugi ne smiju ni zidić popraviti bez table. Pa ako misliš da je takva protekcija jedino šta valja na ovom otoku, svaka ti čast :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kult investicijaPavle 2015-07-29 09:06
Citat luki:
Naravno svaki vaš idući komentar dokazuje zavidnost i ljubomoru,nije to ni čudo jer svi ti u životu nisu ništa stvorili i nepreostaje ništa nego udrit po onome sta jedino valja na ovom otoku.
Neka ti na ovu glupost o "onome sta jedino valja na ovom otoku" odgovori Đuro Tomljenović urednik emisije "Turistička klasa" na HRT:

Brižno gradeći kult investicija i investitora kao spasitelja, poluge razvoja, izlaska iz krize, pokušavaju nas uvjeriti da je gradnja još jednog ili još većeg i sjajnijeg hotela, turističkog naselja, resorta... za nas pravo rješenje. Golf na Srđu spasit će Dubrovnik, apartmansko naselje na Korčuli unaprijedit će cijeli otok. Dakle, ulaganje u turizam nudi se kao jedino moguće rješenje za smanjenje nezaposlenosti u Hrvatskoj. Je li doista tako?

Prepoznaješ li promicanje kulta investicija i investitora kao spasitelja u Kapelijevim i Šolićevim propovijedima po raznim medijima? Pa tako i Šolić kaže da nema ozbiljnog turizma bez golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...gost 2015-07-29 13:44
Nema ozbiljnog turizma bez golfa....dakle barem zadnjih 60 godina bavimo se neozbiljnim turizmom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ....xyz 2015-07-29 08:14
Za sve je kriv Gari i njegovi 40 pomoćnika.Sram ga bilo,a narod mu je dao povjerenje.Fuuu uuj Gari.Podnesi ostavku i idi u Milano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Šolić je lažov bez premcaBojana Genov 2015-07-29 15:14
Eko golf, pandan drvenom željezu, po Šolićevim će riječima biti napravljeno po najvišim standardima. "Kada se rade rupe, pazi se da se zaštiti svako drvo, maslina i biljka, a kako je sama konfiguracija idealna, neće biti potrebe za intervencijama u prirodi."

Za intervencijama u prirodi neće biti potrebe pri izgradnji rupa, jer su one već napravljene. Uništena su već stabla, masline i biljke, porušeni suhozidi, zemlja je poravnata, spremna za gradnju na terenu koje je dio Nature 2000, a u prostornim planovima nema ni traga golfu.
Eko golf uopće je laž, a zaštita konkretnog krajobraza i prirode na Mataldi je još veća laž.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Strašno!Nekadašnji gost Lošinja 2015-07-30 11:52
Doista strašno i tragično što rade! Pa kako mogu tako ići devastirati Mataldu, a da još ništa nije ušlo ni u gradske ni županijske planove?! Očito imaju one koji im toleriraju bezzakonje, a također očito imaju dobre insidere i znaju da će im se sve to progurati u planove bez ikakvog problema! Tužno i jadno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Engleski travnjaci na kamenjaruEko marketing 2015-07-30 19:12
Citat Bojana Genov:

Za intervencijama u prirodi neće biti potrebe pri izgradnji rupa, jer su one već napravljene. Uništena su već stabla, masline i biljke, porušeni suhozidi, zemlja je poravnata, spremna za gradnju na terenu koje je dio Nature 2000, a u prostornim planovima nema ni traga golfu.
Eko golf uopće je laž, a zaštita konkretnog krajobraza i prirode na Mataldi je još veća laž.
Golf je sport za bogate nastao u Velikoj Britaniji gdje su zeleni travnjaci dio prirodnog pejzaža jer je tamo zemlja plodna i pada puno kiše. Da bi se takvi travnjaci uzgojili i održali na našem kamenjaru treba uložiti jako puno para u donošenje zemlje, uništavanje beskrajno žilavog otočkog bilja, zalijevanje po zvizdanu od 37 stupnjeva i tjeranje gladnih i žednih jelenova, divljih svinja i drugih beštija. Zato golf na Cresu ne može nikako biti "eco", kako ga od početka reklamiraju. Znaju to i oni iz Jadranke i oni iz Županije i oni iz Grada, samo se prave blesavi i mažu oči javnosti slatkim obećanjima zapošljavanja i prosperiteta. Golf je samo maska za gradnju hrpe hotela i apartmanskih vila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ozbiljni inbound marketingNeozbiljni turizam 2015-08-01 11:34
Citat gost:
Nema ozbiljnog turizma bez golfa....dakle barem zadnjih 60 godina bavimo se neozbiljnim turizmom...
Evo kako će izgledati novi, ozbiljni turizam koji nam donose stručnjaci iz Jadranke: stratego.hr/.../...
Diskrecija je jedno od temeljnih pravila u turizmu (zaboga, ljudi su na ODMORU!!!). Profiliranje i špijuniranje gostiju, pa još digitalno (ajmo, hakeri!), pa to je gore od Big Brothera. Hoće li gosti uopće znati da ih se "promatra"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐odnosi s javnošću 2016-03-19 20:11


www.monitor.hr/.../164419

Još jedan dokaz da se na Dražici pišu samodopadni hvalospjevi o vlastitim uspjesima u plaćenim novinskim člancima, isto kao što se pišu i crtaju urbanistički planovi i kuje zavjera o protjerivanju domicilnog stanovništva sa Čikata i Sunčane uvale, a sve zapakirano u celofan uređenja plaža na Kadinu i Zagazinama. Ni Goebbels se ne bi posramio ovakve propagande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kontrola medijaKoncesionarko 2016-03-19 21:10
Citat odnosi s javnošću:
Još jedan dokaz da se na Dražici pišu samodopadni hvalospjevi o vlastitim uspjesima u plaćenim novinskim člancima,
U jučerašnjem NL članak na duplerici kojim Šolić i Kapeli upozoravaju vladu da su investitori izgubili strpljenje zbog aerodroma. Ovaj prijeteći uradak potpisuje Anja Tomović, zaposlenica Turističke zajednice ML čija direktorica prelazi u Jadranku za brand Managera. Što misliš ko je pravi autor članka?Citat:
isto kao što se pišu i crtaju urbanistički planovi i kuje zavjera o protjerivanju domicilnog stanovništva sa Čikata i Sunčane uvale, a sve zapakirano u celofan uređenja plaža na Kadinu i Zagazinama. Ni Goebbels se ne bi posramio ovakve propagande.
Trebaš znati da je namjera Grada bila da u uređivanje Kadina i Zagazinjina ulupa 1,5 milijuna, puno previše za onih par kozmetičkih zahvata ali je građanska akcija to obustavila. Znakoviti je da sastanku na koji je došlo 60 građana niko iz Grada nije ni prismrdio. Možda su već uruđbirali pismo namjere za koncesiju i na te plaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Blesimetar za ministraBronko 2016-03-20 10:50
Citat odnosi s javnošću:
Još jedan dokaz da se na Dražici pišu samodopadni hvalospjevi o vlastitim uspjesima u plaćenim novinskim člancima
Ne pišu se na Dražici samohvalisavi članci samo za medije nego i za ministre koji ih onda prenose u medije. I ministru turizma su dali da kao s blesimetra pročita tekst sročen u PR uredu Jadranke:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # RE:DORMEO 2016-03-20 11:32
Citat odnosi s javnošću:
Još jedan dokaz da se na Dražici pišu samodopadni hvalospjevi o vlastitim uspjesima u plaćenim novinskim člancima, isto kao što se pišu i crtaju urbanistički planovi i kuje zavjera o protjerivanju domicilnog stanovništva sa Čikata i Sunčane uvale, a sve zapakirano u celofan uređenja plaža na Kadinu i Zagazinama. Ni Goebbels se ne bi posramio ovakve propagande.
Kao što su zaposjeli dio uvale Čikat od pješćane plaže do spomenika Haračiću, Jadranka Grupa u nadolazećem razdoblju želi proširi koncesiju i na ostatak uvale Čikat kao i na Sunčanu uvalu. Sve to imaju namjeru poravnati, izbetonirati i naplatiti korištenje po već viđenom scenariju. Navodno je to u interesu dizanja kvalitete, elitnog turizma i proglašava se interesom svih građana Malog Lošinja. Istina je da osim prebogatih gostiju, Jadrankinih umišljenih direktora i podobnih prijatelja, na te plaže će malo tko od lošinjana imati pristup kakav ima danas. Također, takav dodatni trošak si ni većina gostiju lošinjskih iznajmljivača neće moći priuštiti. Plan uređenja plaža na Kadinu i Zagazinjinama u vidu sabirnog centra za izbjeglice jeftin je i više nego proziran trik. U cijelu tu bajku vrlo lijepo se uklapa i želja za otimačinom terena oko aerodroma, jer bahatim direktorima nikada, ali baš nikada neće biti dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # nemilosrdni gadoviDražica bebe 2016-03-20 11:48
Neka si prosječni građanin Malog Lošinja postavi pitanje:
Što ja to imam od elitnog turizma, kada dobivam jedva prosječnu plaću od koje teško preživljavam i ne mogu si priuštiti niti dio elitnih sadržaja?
Za uzvrat, na sve strane niču nove ograde, barijere i zabrane ulaza i korištenja. Više ni u kino ne možeš ući ako nemaš pozivnicu. Hvala vam lijepa na takvom scenariju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # sinergija vlasti i ruskog kapitalaJosey Wales 2016-03-19 21:54
Namjera udružene koalicije je očita: zajedničkim snagama što je prije moguće rasprodati svo gradsko zemljište, a u Ćunskom polju domaćem stanovništu oteti zemlju radi vlastitog biznisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ??????pušmipuli 2016-03-20 12:52
Šta se desilo sa mentalnim sklopom predsjednika Gradskog vijeća i njegovim nedavnim istupom u medijima tj. izjavom kako nećemo biti servis krupnom kapitalu? Jer situacija je baš takva.. Grad je isključivo i samo servis krupnom kapitalu i služi za ispunjavanje ama baš svake želje. Ako se Grad i vijeće još malo naguzi postoji opasnost da ih kičma ukliještii da se ne mogu više ispraviti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # !!!!!!popušilimu 2016-03-20 12:55
Predomislio se otkako je zemljovlasnik budučeg građevinskog terena ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # How much did you get for your soul?Veleizdaja 2016-03-20 14:42
Lakrdija koju su općinari izveli s javnim raspravama o UPU Čikat i Sunčana uvala previše je tužna da bi bila smiješna. Izglasaju li gradski vijećnici (kako stvari stoje i hoće) ove planove u obliku kako su predloženi, bit će to ravno veleizdaji. Krupni kapital dolazi i odlazi, kuće se grade i ruše, šuma se može obnoviti, ali jednom devastiranu obalu ne može se više vratiti u "prvobitno stanje". Negdje se mora podvući crta ispod koje nitko ne smije ići. Ne dirajte naše grote, žaliće i muliće, kratkovidni gramzljivci!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...