Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kako govoriti a ne reći ništa? Zovi lošinjski SDP!

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

glava-u-pijeskuPriopćenje GO SDP-a, isprovocirano od strane GO HDZ-a, pokazalo je tragičnu situaciju na lokalnoj oporbenoj sceni. Lošinjski SDP luta između dva koncepta, Račanovog "odlučno možda" i Milanovićevog "odlučno svašta" pa nisu rekli ništa osim što su se ogradili od odgovornosti za postupanja vlasti, odnosno HDZ-a.

Naravno da je apsurdno da se opozicija ograđuje od odgovornosti vlasti koja donosi odluke. Opozicija po prirodi stvari kritizira vlast, iznosi svoje stavove i ideje koji su u pravilu su različiti od stavova vlasti, te se bori se za njih. A propćenjem GO SDP sam sebe uvodi u protuprirodni blud kada kaže,: "U tom odboru sjede članovi HDZ-a i vladajuće koalicije za koje vjerujemo da savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao i da donose odluke za dobrobit svih građana na području Grada." SDP kao glavna oporbena stranka javno kaže da vjeruje da je vlast savjesna i odgovorna! I to su spremni radije javno reći nego izreći vlastiti oporbeni stav o konkretnoj stvari - nevjerojatnoj ideji izgradnje nebodera u Velom Lošinju. Legendarni strip junak Zagor bi na takvu izjavu rekao: "sto mu gromova".

Na priopćenje HDZ-a, prisjetimo ga se: "Predsjedništvo GO HDZ-a Mali Lošinj ne podržava prijedlog Jadranke d.d. kojim se traži planiranje izgradnje aparthotela od 25 etaža na prostoru starih bazena Hotela Punta u Velom Lošinju iz razloga što bi se izgradnjom objekta takve vrste u potpunosti narušila postojeća vrijednost prostora Velog Lošinja koji je prepoznatljiv po svojoj postojećoj vizuri, dugogodišnjoj tradiciji i bogatoj kulturnoj baštini." i poziva: "... i druge političke stranke, a naročito SDP Malog Lošinja da jasno iznesu svoja stajališta o ovako obimnim projektima koji izaziva poseban interes građana...", GO SDP javno kaže da nema vlastiti stav te da vjeruje u svijest i pamet vlasti. Nemaju stav o bitnome ili ga skrivaju kao zmija noge.

Da bi sakrili da nemaju stav ili ako ga imaju, ne žele ga javno izreći radi političke štete koju bi zbog toga pretrpjeli (pa nije teško zaključiti kakav im je u stvari stav o neboderu), prazan sadržaj umataju u floskule o :"... razvoju u skladu s održivim razvojem... i uz podršku lokalnog stanovništva, odnosno da se ne dogodi prekapacitiranost, preizgrađenost, te da se ne naruši prirodni sklad i vizura krajolika." Istovremeno imaju potrebu obraniti investitora podsjećajući nas, iako to nitko nije zaboravio, da je neboder tek prijedlog - idejni projekt.

glava-u-pijeskuIako je lako dokučiv zaključak da je neboder, a i gradnja koje će se omogućiti već prihvaćenim izmjenama UPU Veli Lošinj, kojima se investitoru, o kome ne znamo ništa, dozvoljava gradnja nepotrebnih kapaciteta, u očiglednom sukobu s deklariranim ciljevima održivog razvoja i podrške lokalnog stanovništva, čuvanja prirodnog sklada i vizura kao i izbjegavanja prekapacitiranosti i preizgrađenosti, SDP ne želi izvesti logičan zaključak da je neboder nepotreban.

Quod licet Iovi, non licet bovi

Zašto? Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa. Zanimljiva je i pozicija gospođe Rukonić, sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a. Bila je velika kritičarka i tadašnjeg SDP-a i predsjednika, zbog mlakog stava prema gradonačelniku i HDZ-u, a još opsesivnija u dokazivanju "lopovluka, korumpiranosti i nesposobnosti" HDZ-ove vlasti koje je osim javnog prozivanja, koristeći se i svojim trbuhozborcem, Rudolfom Ivkovićem (njegova sadašnja šutnja zaslužuje poseban osvrt), anonimno, gotovo svakodnevno kazneno prijavljivala na raznorazne adrese. Na veliku temu vezanu za investitora, o kome ne znamo ništa - šutnja. A na sve najave tektonskih poteza koje isti planira, ni riječi. Nema je nigdje. Nema više forsiranja priča o rasprodaji Lošinja, kriminalu, sprezi gradske vlasti i privatnih interesa. Ili postoje investitori koji mogu sve: zatvarati javne ceste, plaže, mijenjati planove a la carte, kupovati od grada ili mijenjati s gradom sve, pa i ceste i zemljišta na Čikatu u koje su se do jučer, kao pravovojerni Lošinjani, zakljinjali.

Na temu Jadranke, odnosno investitora o kome ne znamo ništa, i njegovih postupaka koji se mogu podvesti pod nazivnik elitističke bahatosti koja nasrće na javno dobro (za početak otimaju ceste imuliće), kojim nasrtanjima će se trajno i nepovratno promijeniti život na otoku, a na štetu osiromašenih građana, SDP (a ni ostala opozicija) se ne želi očitovati. Time staju na stranu krupnog kapitala. To nije ironija a ni sarkazam, to je crni humor. Budućida se SDP služio alanfordovskim citatima u predizbornim programima i kampanji, evo jednoga koji slikoviti objašnjava takvo postupanje GO SDP-a (a i ostale opozicije) u Malom Lošinju: "Bolje nečastan uzmak nego častan poraz".

Lošinjski politički apsurd

Priopćenjem za javnost prvo HDZ-a, pa kao odgovor na to, priopćenjem SDP-a, ulazimo u lošinjski politički apsurd. Stranka na vlasti implicite kritizira gradsku vlast, gradonačelnika i njegovu upravu, a opozicija ne kritizira nego podržava - vjeruje u vlast. Vlast djeluje kao opozicija, a opozicija je sretna jer nije na vlasti. HDZ kao desna stranka okreće leđa krupnom kapitalu, a SDP kao stranka ljevice i stranka rada podržava krupni kapital. Pri tome dežurni politički cirkusant Rudolf Ivković, koji je svakom loncu bio poklopac, znakovito šuti. Baš je čudnovata ta košarkaška lopta... Da bi dobili opći sklad u u gradu Lošinju, do prije par mjeseci čovjek bi rekao da je to moguće jedino čarobnim štapićem... Nitko se ne bi sjetio čarobne košarkaške lopte...

Komentari: 

17 # oblakoderhrvoje 2014-08-17 15:23
Odlična analiza političke scene u Lošinju, pozicija i opozicija pušu u isti rog, dok jedni glume da kritiziraju "nepoznatog investitora" drugi ga lažno podržavaju. Projektom "neboder" otvorena je Pandorina kutija i još će mnogo smeća izaći na površinu posebno u HNS-u i PGS-u !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # GLAVNI AKTERIslobodan 2014-08-17 19:20
Slažem se. Odlična analiza političke scene. SDP I PGS moraju šutiti jer su i sami zaposleni u Jadranci koja im osigurava fotelje. Pa nisu ludi da se prave pametni. Lijepo su si uzeli fotelje u Jadranci i gradu, pa sad moraju da šute i rade. Samo pogledajmo tko je na čelu PGS odmah nam je slabo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # bravo majstorerz 2014-08-23 14:42
odličan članak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Marinko Osor 2014-08-17 19:26
Nadam se da će Zoon Politikon napisati i poseban osvrt o Rudiju (mislim da je to i najavljeno).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Metiljavi SDPGargamel 2014-08-17 19:47
Zoon piše: "Istovremeno imaju potrebu obraniti investitora podsjećajući nas, iako to nitko nije zaboravio, da je neboder tek prijedlog - idejni projekt." A metiljavi SDP-ovci čak ne znaju da to nije ni idejni projekt nego samo skica zaigranog Mihinog dvorskog arhitekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bravo!Girica 2014-08-17 20:05
He, he ... Ljiljin trbuhozborac Rudi :lol:
Bravo, Zoon Politikon! S nestrpljenjem iščekujem nastavak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # SDP-ovi projektiseilor 2014-08-17 22:05
Može li jedno pitanje svima nama? Obzirom da je Kukuriku na čelu sa SDP-eom na vlasti u državi, koliko je lošinjski SDP dovukao državnih investicija, projekata ili jednostavno milijuna kuna na Lošinj? Molim Pejića i Rukonićku za odgovor. He, he, baš me to zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Reci mi seilorOsor 2014-08-18 06:40
Seilor, je ne sumnjivo pravi rvat s pedigreom. Naime, zasto bi politicka sklonost nekoj stranci bila opravdanost i razlog drzavnih investicija. Prije komunjara na vlasti je bio lopovski HDZ na celu sa postenjacinom SAnaderom (kada se gradila autocesta za Dugobabae, rodno selo Sanadera), a imali smo u saboru i ing. Cappellia....

Reci nam seilor, koliko je investicija doslo u Losinj, a koliko u Zadar posredstvom postenjacine Kalmete????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ....ravnopravnost 2014-08-17 23:17
Kad pamet zašuti
Budala progovori
Fukara se obogati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # gazdagizdavi 2014-08-18 07:31
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nes ti investicijaOsor 2014-08-18 13:41
Citat gizdavi:
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Loparilovro 2014-08-18 15:23
Citat Osor:
Citat gizdavi:
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
Citat Osor:
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
tako vlast u Lošinju i funkcionira, samo što sjedište komiteta nije više na Škveriću nego u slastičarnici Lido i kafe baru Bueno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...nikad robom 2014-08-18 19:33
ponekad i u Timeoutu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kurilaaladin 2014-08-19 14:50
Citat Osor:
A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
bilo kako bilo ali sutra se potpisuje ugovor o rekonstrukciji zračnog pristanište Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strateške investicije na časnu riječAlibaba 2014-08-19 16:17
Citat aladin:
Citat Osor:
A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
bilo kako bilo ali sutra se potpisuje ugovor o rekonstrukciji zračnog pristanište Lošinj.
Vlada mijenja propis - za stratešku investiciju dovoljna trećina novca
Vlada zbog premalo ulagača svoj ključni zakon šalje na hitnu doradu
Investitori koji žele prijaviti projekt koji bi ulazio u kategoriju "strateškog projekta" ubuduće neće morati imati potpuno zatvorenu financijsku konstrukciju kao što je to bilo do sada, nego će najvjerojatnije biti dovoljno da imaju osigurano 30-ak posto novca. Ove izmjene Zakona o strateškim investicijama spremaju ministri Grčić i Vrdoljak. Na listi strateških investicija za sada je pet projekata vrijednih 15 milijardi kuna: termoelektrana Plomin C, Zagrebačka obala u sklopu projekta Rijeka Gateway, LNG terminal, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivnici te pista Zračne luke Mali Lošinj.
www.jutarnji.hr/.../1214008
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjska naivaGeneralić 2014-10-31 13:50
Gizdavi pokri se po ušima. Nije dobra volja dovela Kotromanovica na Lošinj. Ne radi se samo malo dobre volje, stvar je dosta prizemnija. Pogledaj članak Politika šutnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # **l.p. 2014-08-18 20:07
"Psi laju,karavane prolaze.",rekao bi "gosp."Sanader, ali kada bi psi grizli nebi bilo tako,izgleda da fali vođa čopora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # magla svuda oko naslucijan 2014-08-19 16:09
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Odgovor je lovaAlibaba 2014-08-19 16:33
Citat lucijan:
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
Zanimjiv komentar na FB profilu Volim Lošinj: "Odgovor je lova, a mišljenje građanstva i briga za vizuru Malog Lošinja kao i briga za kulturnu baštinu nije čak ni sekundarno pitanje već samo i jedino predstava za masu koja se mora osjećati pozvana i prozvana da ispuni svoju ulogu javnog mijenja ali opet samo i jedino u službi krupnog kapitala koji će ovaj nazovimo slučaj neboder rješiti sa dva tri bunta zelembaća i stvar je rješena dok će oba tabora u trenutku podmirenja svojih političko - materijalnih interesa u trenu promjeniti ploču i predstaviti ovaj idejni projekt ako treba kao životno važan za Lošinj."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # SEREs lucijanRz brzotrz 2014-08-19 17:18
Citat nikad robom:
ponekad i u Timeoutu
Nije točno,zakljucak ce se donijeti naknadno, katnost ne može biti veća od najviše zgrade današnjih apartmana u punti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Protuprirodni bludxXx 2014-08-19 21:57
Citat lucijan:
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
To je taj protuprirodni blud vlasti i opozicije, kako je to lijepo opisao Zoon Politikon.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # klaunoviklaun 2014-08-19 20:58
Pa cemu svi ti planovi godinama se planiralo udovoljavalo, placalo razno, razni master planovi da bi na kraju veliki strucnjaci donijeli zakljucak za gradnju costa concordije " hotel sa 8 katova dužine 100 injak metara i širine 50 setak".
Zašto te odbore i te ljude vara grad, tjera ih u nešto što ne razumiju i ne znaju, a gradonacelnik i arhitekta BB dižu seljacki receno pare.Vijecu prezentiraju preko svog predsjednika vijeca nakon ica i pica da je sve to za dobrobit grada ( a ne njihovog punog džepa) , pai ti novci kada tada vce izaci na svjetlost dana .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Malo tebi puno meni.Don Vito 2014-08-20 06:25
Nisu ni članovi vijeća bez putra na glavi ,ne dižu oni ruku za dobrobit grada nego njima bace mrvice sa stola ,neko je povoljno iznajmio ili kupio gradski prostor ili zemljište ,neko je zaposlio ženu ,sina besposličara ili ostalu rodbinu na gradski proračun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # milion + milioneuro 2014-08-19 21:04
Ništa tu nije bez razloga, prvi milion je pao na poljanama hotel 8 katova,a sada veli lošinj ponovno 1 milion. Oba investitora privatne osobe za poljanu se zna a za veli investitor ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # barkefahrenatilio 2014-08-20 07:24
Citat euro:
Oba investitora privatne osobe za poljanu se zna a za veli investitor ?
zna se investitor i za Veli i Kopčanje i Mataldu, samo svi šute jer se boje Putinovih sankcija. Ponovno će lokalno stanovništvo bježati barkama prema Italiji a neki novi partizani će zavladati Lošinjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # SDP lažeGnjurac 2014-08-22 08:46
Izgleda da lošinjski SDP računa sa slabim pamćenjem Lošinjana. Zoon politikon piše o protuprirodnom bludu SDP-a koji umjesto da kritizira vladajuće pouzdaje se u njih, jer nema svoga člana u odboru za prostorno planiranje. Ali podsjeća "Zanimljiva je i pozicija gospođe Rukonić, sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a. Bila je velika kritičarka i tadašnjeg SDP-a i predsjednika, zbog mlakog stava prema gradonačelniku i HDZ-u, a još opsesivnija u dokazivanju "lopovluka, korumpiranosti i nesposobnosti" HDZ-ove vlasti koje je osim javnog prozivanja, koristeći se i svojim trbuhozborcem, Rudolfom Ivkovićem (njegova sadašnja šutnja zaslužuje poseban osvrt), anonimno, gotovo svakodnevno kazneno prijavljivala na raznorazne adrese. Na veliku temu vezanu za investitora, o kome ne znamo ništa - šutnja."
Ja ću pak podsjetiti da SDP naprosto laže, jer nije istina da nema svog predstavnika u tom odboru. Treba se samo prisjetiti zadnje izborne kampanje kad je potpisan koalicijski ugovor pet stranaka za lokalne izbore u Malom Lošinju i time službeno predstavljena kandidatkinja za gradonačelnicu Ljiljana Rukonić (SDP) i zamjenik Elvis Živković (HNS), a sporazum je za PGS potpisao novi predsjednik Branko Domac. Ljiljana Rukonić i Elvis Živković nisu ostvarili glavnu ambiciju, ali ušli su u gradsko vijeće, a Elvis je postao članom odbora za prostorno planiranje. Pa ako taj koalicijski sporazum poslije izbora nije raskinut, u njemu i SDP ima svoga predstavnika u osobi koalicijskog partnera Elvisa Živkovića iz HNS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # malo lijevo, malo desnojure 2014-08-22 09:50
Citat Gnjurac:
..ali ušli su u gradsko vijeće, a Elvis je postao članom odbora za prostorno planiranje. Pa ako taj koalicijski sporazum poslije izbora nije raskinut, u njemu i SDP ima svoga predstavnika u osobi koalicijskog partnera Elvisa Živkovića iz HNS-a.
to je bio javni koalicijski sporazum, a tajni sporazum je potpisan od strane istih osoba sa HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kakva opozicija takva i vlastZagor 2014-08-22 12:29
Citat jure:
to je bio javni koalicijski sporazum, a tajni sporazum je potpisan od strane istih osoba sa HDZ-om.
Za ilustraciju lošinjskog političkog apsurda kako ga je nazvao Zoon baš dobro pristaje vijest iz današnjeg Poslovnog dnevnika:
HDZ-ov 'ministar turizma' bivši je direktor firme 'SDP-ovca' Štroka
Brigu o turizmu u HDZ-u vodi gradonačelnik Malog Lošinja, koji iza sebe također ima poduzetničko, menadžersko, saborsko i diplomatsko iskustvo.
Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, koji je ujedno i HDZ-ov ministar turizma u sjeni, ovaj je tjedan oštro prozvao vladu RH. Tvrdi da će se, zbog uvođenja PDV-a stranim autobuserima, 2015. izgubiti do četiri milijuna noćenja i do 400 milijuna eura turističkog prihoda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KrizaljkaAldo 2014-08-22 15:27
Ako Gari ide za ministra, da li to znaci da Dasmir ide za savjetnika ministra, a Goci za drzavnog tajnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Na VodicaKuglica 2014-08-22 17:30
Citat Aldo:
Ako Gari ide za ministra, da li to znaci da Dasmir ide za savjetnika ministra, a Goci za drzavnog tajnika?

Samo malo samo malo jeli Gary pitao čovjeka s loptom dali on može ići za ministra !?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # šetebandjerizamšandor 2014-08-26 07:17
Izgleda da osim HDZ-a i SDP-a nema drugih stranaka na Lošinju, jer se nijedna nije oglasila o ovim bitnim pitanjima. Time samo dokazuju da nemaju svoje mišljenje nego se prilagođavaju pobjednicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Privatizacija destinacijeNora 2014-08-29 09:13
Ovoj briljantnoj analizi protuprirodnog bluda oporbenog SDP-a s koalicijom na vlasti zaista se nema što dodati, ali vrijedi podsjetiti na poziciju gospođe Rukonić, kako kaže Zoon Politikon, "sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a u svjetlu konstatacije iz članka "Grad s pet zvjezdica" volim-losinj.org/.../...da je destinacijski management Grada Malog Lošinja privatiziran od strane uprave Jadranke (i investitora o kojem ne znamo ništa). Uoči zadnjih izbora, gospođa Rukonić je kao kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste SDP-a prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma s IDS-om, PGS-om i HNS-oma rekla: "Ovaj otok ne doživljavamo kao destinaciju koju treba komercijalizira ti, nego kao dom". Međutim, sada kao vijećnica nema ništa protiv donošenja planova a la carte prema narudžbama investitora. Je li to, kako kaže autor članka, "Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa" ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizira ti kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nikad ne reci nikadbora bora 2014-08-29 13:44
Citat Nora:
... ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizirati kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.
možda na slijedećim izborima gđa Rukonić bude kandidatkunja HDZ-a za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # grintavciEustahije 2014-08-29 16:29
Uoči zadnjih izbora, gospođa Rukonić je kao kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste SDP-a prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma s IDS-om, PGS-om i HNS-oma rekla: "Ovaj otok ne doživljavamo kao destinaciju koju treba komercijalizira ti, nego kao dom". Međutim, sada kao vijećnica nema ništa protiv donošenja planova a la carte prema narudžbama investitora. Je li to, kako kaže autor članka, "Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa" ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizira ti kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.

Zanimljivo je da je dotična gospođa ovako promijenila mišljenje - da li je stvarno tako? Mutavo Gradsko vijeće ionako donosi odluke po diktatu i teško je glasati protiv već unaprijed definiranog programa a da ne ispadneš redikul. Ostaje činjenica da oporba nije u stanju ništa učiniti jer kao takva nije u Lošinju ni prepoznata, što su pokazali posljednji izbori. Dakle, krivci nisu oni koji ne uspijevaju nešto spriječiti, nego oni koji loše stvari čine. Inače, osobno ne vidim ništa loše u tome da je u Jadranku konačno stigao gospodar koji želi zaraditi i investicijama, a ne samo špekulacijama. To ima svoja pravila, bez obzira što naši ljudi ionako ni s kakvim rješenjem ne bi bili zadovoljni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lošinjski politički apsurdPromatrač 2014-09-03 17:05
U članku je vrlo dobro istaknut lošinjski politički apsurd da "stranka na vlasti implicite kritizira gradsku vlast, gradonačelnika i njegovu upravu, a opozicija ne kritizira nego podržava - vjeruje u vlast". Zaista je apsurd i to što "vlast djeluje kao opozicija, a opozicija je sretna jer nije na vlasti". Apsurd je i to što "HDZ kao desna stranka okreće leđa krupnom kapitalu, a SDP kao stranka ljevice i stranka rada podržava krupni kapital". No postavlja se pitanje nije li sve to samo igrokaz za javnost kako bi se cementirali sadašnja vlast i njena lojalna opozicija. Na to me pitanje ponukao članak u Novom listu o rezultatima jednog američkog istraživanja koji su da političari osvajaju vlast i na njoj dugo ostaju ako uspostave dovoljno moćnu skupinu koja ih podupire, tzv. »pobjedničku koaliciju«, ali ne koaliciju stranaka, nego spregu političara, lokalnih poduzetnika i drugih interesnih skupina, to jest koruptivno umreženo biračko tijelo. Zato je pitanje nije li to i slučaj Lošinja sa pobrojanim apsurdima sasvim umjesno, pogotovi što "takvo umrežavanje nije skupo u malim izbornim jedinicama, gdje za izbornu pobjedu treba kupiti potporu samo nekoliko stotina birača", piše u članku.
Cijeli članak na linku novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Priča iz kuplerajaMakro 2014-09-11 17:48
Eto, sad će Rukonjićkin trbuhozborac Rudi nakon tužakanja morat koalirat s HDZ-om. "Tko bi očekivao da će antikomunist i antiudbaš Karamarko sklopiti savez s jednim predsjednikom Saveza socijalističke omladine Hrvatske iz zadnje faze raspada komunizma i početka tranzicije?", komentira Sanja Modrić. "No dogodilo se jer život piše romane. Ne zna se tko je kome prvi prišao, komunist antikomunistu, ili obratno. Ali to zapravo nije ni važno jer ovakve se priče zapravo odvijaju u kupleraju, a tamo ionako nema ideologije."
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # protuprirodni bludmadre badessa 2014-09-11 19:00
Citat Makro:
Eto, sad će Rukonjićkin trbuhozborac Rudi nakon tužakanja morat koalirat s HDZ-om. "Tko bi očekivao da će antikomunist i antiudbaš Karamarko sklopiti savez s jednim predsjednikom Saveza socijalističke omladine Hrvatske iz zadnje faze raspada komunizma i početka tranzicije?", komentira Sanja Modrić. "No dogodilo se jer život piše romane. Ne zna se tko je kome prvi prišao, komunist antikomunistu, ili obratno. Ali to zapravo nije ni važno jer ovakve se priče zapravo odvijaju u kupleraju, a tamo ionako nema ideologije."
davno je netko rekao da su od komunista gori samo antikomunisti !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Živio Rudipčela 2014-09-11 19:20
Eto Rudi se mra vratiti svojim starim prijateljima. Odradio je za njih dobar posao svojom galamom. Kada Rudi nekoga prijavljuje i kada galami i buni se, koliko je to vjerodostojno? Malo. Kada to radi učestalo, onda još manje. A u izbornoj kampanji bio je glavni kritičar lokalne vlasti. A punila ga je Ljilja. Uglavnom dezinormacijama . I tako je na Rudiju i blesastoj Ljilji HDZ dobio dodatno. Nevjerodostojnu kritiku i dograbio i treći mandat. Jer Ljilja je morala ostati "fina", a "politički primitivac" Rudi je obavljao prljavi posao. I jako pomogao HDZ-u. Svi mi znamo da to nije smislio jadni Rudi nego netko pametniji. A sada Rudi mora ići s HDZ-eom ili će HDZ preko entrale tražiti smjenu Rudija i imenovanje povjerenika. I što će se dogoditi? Kosoru je važnije uvaliti se u Sabor ili na Lošinju imati Rudija. E Ljiljo, Ljiljo, baš si pametna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # casinogmh8eOsor 2014-09-13 09:44
Citat pčela:
Eto Rudi se mra vratiti svojim starim prijateljima. Odradio je za njih dobar posao svojom galamom. Kada Rudi nekoga prijavljuje i kada galami i buni se, koliko je to vjerodostojno? Malo. Kada to radi učestalo, onda još manje. A u izbornoj kampanji bio je glavni kritičar lokalne vlasti. A punila ga je Ljilja. Uglavnom dezinormacijama. I tako je na Rudiju i blesastoj Ljilji HDZ dobio dodatno. Nevjerodostojnu kritiku i dograbio i treći mandat. Jer Ljilja je morala ostati "fina", a "politički primitivac" Rudi je obavljao prljavi posao. I jako pomogao HDZ-u. Svi mi znamo da to nije smislio jadni Rudi nego netko pametniji. A sada Rudi mora ići s HDZ-eom ili će HDZ preko entrale tražiti smjenu Rudija i imenovanje povjerenika. I što će se dogoditi? Kosoru je važnije uvaliti se u Sabor ili na Lošinju imati Rudija. E Ljiljo, Ljiljo, baš si pametna...
Netko se voli praviti pametan. Tko je mogao znati da ce Kosor ici sa HDZ-om jada je do nedavno Kosor govorio da ni HDZ ni SDP nisu dobra opcija za Rvacku. Eh, sada je Kosor promijenio plocu i svira novu pijesmu......ka ko god bilo hrvatska politicka scena je kupleraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ajme smijaroko 2014-09-11 21:21
Počele su lošinjske jesenske igre, mogao bi Gavran napisati dobru komediju na temu "tko je smjestio zeki Rudiju".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Rudi je dobrodošaopčela 2014-09-13 09:54
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima. Zato bi Rudiju bilo bolje daide u sporazum s HDZ-eom i dovede u red gradsku upravu, ili da i dalje do graoblja na Sv. Martinu biti u opoziciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # komaracrenzo 2014-09-13 12:03
Citat pčela:
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima.
Pčela je u pravu, sve što je napravila ova vlast bilo je dok je Rudi bio dogradonačelnik . Rudi i Gari su dobitna kombinacija, sve drugo je silovanje demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Trbuhozborac RudiPčela matica 2014-09-13 13:29
Citat pčela:
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima. Zato bi Rudiju bilo bolje daide u sporazum s HDZ-eom i dovede u red gradsku upravu, ili da i dalje do graoblja na Sv. Martinu biti u opoziciji.
Da li misliš na ovog Rudija koji je u članku s pravom opisan kao trbuhozborac svoje pčele matice Ljiljane Rukonić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # To je politikaPolitičar 2014-10-24 09:18
Ova slika uz članak i komentare posjetitelja više govori o politici i političarima nego sve debele knjige o toj temi:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu pobio starce u staračkom domu među kojima i vlastitu majku. Na svom FB statusu ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit će čovjek s kojim je imao toliko ozbiljna razilaženja da ga je prekršajno prijavio, tvrdeći da je na punktovima u Zadru odbijao cijepiti ljude. www.nacional.hr/.../ ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu da mu ubrza kupnju nekretnine u vlasništvu RH u Malom Lošinju s moralom čovjeka koji je podmićivao nacističke vlasti da spasi velik broj poljskih Židova ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog zakona. A kao davatelj mita prekršio je zakon i treba biti kažnjen kao i primatelj mita. Ovo tvoje baljezganje o nekakvom drugom čovjeku i njegovom glasanju nema ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom, tromom sustavu, bio prisiljen dati dio svog novca da bi svoja prava mogao ostvariti u razumnom vremenskom roku a ne čekati dvije godine. Nikome ništa nije oduzeo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada zakonom zabranjene stvari. Dakle kršili su zakon, potplatiti npr. graničara da propusti ili potplatili nekog službenika da izda lažne dokumente. Nisu pritom stekli ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska birokracije, sudstvo, zdravstvo... tjera ljude na očajničke poteze. Kao što su i nekad ljudi potplačivali razne službenike da bi izvukli živu glavu ili spasili ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava opravdavaš korupciju i podržavaš truli sustav.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih, da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja prava na vrijeme... izgleda da admin podržava truli sustav?!

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno upitne radnje. U psihologiji se to zove racionalizacija .

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi prihvatili) da nam država tuđim prisilno otuđenim novcem financira stanovanje, niti smo u poziciji da nam ruski kapital osigurava krov nad glavom. Stoga moramo ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog interesa.

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako dobro zna kako to sporo ide... dakle samo je požurila postupak koji bi i onako tako završio... nije trebala uzeti novac. Pitam se ima li na Lošinju onih ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/zamjenica-drzavnog-odvjetnika-primila-3-000e-da-ubrza-kupnju-nekretnine-u-malom-losinju/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba nije obrisana jer je bila osnovana. Odnosila se na jedan doista smušeni komentar. Povod za brisanje svih komentara koji su uslijedili bio je tvoj komentar pod ...

  Read more...

   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne gradnje" mogla bi razmisliti s kim se povezuje ako želi biti prihvaćena kod Lošinjana...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te tuži kadija te sudi, pisati svakakve gluposti a onda brisati odgovore. AK može biti zadovoljna kako si uništio stranicu koju više skoro nitko ne posjećuje. O ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK nije na spisku podjele fotelja pa mora mandat gradonačelnice odradit do kraja.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na izborima vrijeđanjem birača piše Telegram. Oni koji će opet glasati za Milanovića su, po premijeru, jednostavno glupi. Plenkovića, čini se, ozbiljno prestravljuje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti oko nje. Svi pošteni ga izbjegavaju. A građanima reći da su glupi, pokazuje očito pomanjkanje izborne inteligencije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa Zoranom Milanovićem, ali je ne želi nikome pokazati. Kazao je za medije ‘Ljudi se mogu jednom zabuniti, ali ako se dvaput zabuniš – onda si glup’. Kako su tek ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže kao borac protiv rodne ideologije.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš nešto da ne bi ostao bez "ogromnog novca", to ima naziv. Isto tako ako neki gospodin predloži dami da napravi nešto da bi dobila "ogroman novac", to ima ime.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da su "glupi" desničari ipak u pravu; postoji neka politička i novčana sila koja potkupljuje fakultete da podučavaju o "tom nečemu" što "ne postoji"...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 23.07.2024 08:18
  Služio Bogu i narodu
  Umirovljeni vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 21.07.2024 15:24
  Nema kraja ludosti
  Antivakser iz DP-a novi državni tajnik Ministarstva zdravstva. Desna ruka Viliju Berošu bit ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 10:53
  ......
  Može li ovo biti olakotna okolnost na suđenju za davanje mita? Imam djece, nemam mačaka ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 21.07.2024 10:03
  Medicina je nemoćna
  Poremećeni lik koji je ovo napisao izjednačuje moral tipa koji je podmitio državnu službenicu ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 21.07.2024 08:43
  Svrha tuljanovog preseravanja
  Već kao ponuditelj mita taj čovjek je prekršio ne samo moralni zakon nego i odredbe kaznenog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:25
  Cirqus na 1./1000
  Jedan čovjek je u procesu kupnje nekretnine, u krajnje neučinkovitom, sportom, pokvarenom ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 07:19
  Branitelj korupcije
  Promjeni nick u branitelj korupcije.
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 07:03
  Eto
  I 40-ih su mnogi potplatiti, korupcijom uspjeli spasiti nečiji život, napravili su tada ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 21.07.2024 06:58
  ...
  To samo ti vidiš. Iz riječi "potplatiti" i "jadni" ne proizlazi obrana. Trula hrvatska ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 21.07.2024 06:24
  Podrška trulom sustavu
  Tvrdnjom da nitko nije oštećen, osim jadnika koji je morao potplatiti da bi ostvario svoja ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 22:58
  I opet...
  I jasno, admin briše... Pitao sam, tko je oštećen, kad se pozivaš na moral? Rekao bih ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  ..... 20.07.2024 22:32
  Kokošarenje
  www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/otrovna-politika-kokosarenje/)
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:52
  Izgovor zlata vrijedi
  Ovo je dobar primjer trkeljanja kojim pokušavamo pred sobom i prd drugima opravdati moralno ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:17
  ...
  I prije nego krene "aha kupovao si, imaš" moram reći da nismo svi u poziciji (niti bi ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  gost 20.07.2024 21:14
  ......
  A ovaj komentar o katastrofalnoj spremnosti na sudioništvo u korupciji vlasti radi privatnog ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 20.07.2024 21:04
  ... samo po žurila...
  Ovo više govori o katastrofalnoj sporosti birokracije... svatko tko je kupovao nekretninu jako ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  Bing 20.07.2024 19:24
  Poguranac
  Zamjenica državnog odvjetnika primila 3.000€ da ubrza kupnju nekretnine u Malom Lošinju ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Admin. 19.07.2024 17:45
  »Ma nemoj popišanac«
  Ako prvu rečenicu treba smatrati upitnom iako nema znaka pitanja, odgovor glasi da primjedba ...
   
 • Je li ovo Grad za tebe?

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:43
  HDZ sretan
  I ona koju neki čuo sam zovu "Inicijativa protiv nekoliko točno određenih slučajeva bespravne ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 19.07.2024 15:39
  ...
  Pa admine što nisi onda i ovo obrisao. Upis kojim je sve počelo??? Lako je tako, kadija te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 18.07.2024 20:33
  .....
  Dobio ih je devet i to MUP, Ministarstvo kulture, poljoprivredu i regionalni razvoj. AK ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Bing 18.07.2024 20:14
  Do pobjede na izborima vrijeđanjem birača
  Plenkovića je stvarno prebacilo, uvodi revoluciju u političkom marketingu: do pobjede na ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ...... 18.07.2024 17:53
  Enigma
  Da su nacisti ovako šifrirali svoje poruke kao tuljan komentare ne bi izgubili rat ;-)
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 18.07.2024 09:50
  Dno dna
  Jasno je vidljiv očaj jer nema dostojnog kandidata niti među kandidatima lopovske stranke niti ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Frodo 17.07.2024 15:45
  Glupi birači
  Premijer ozbiljno tvrdi da ima anketu po kojoj su kandidati HDZ-a "sjajno prošli" u duelu sa ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.07.2024 08:28
  Carevo novo ruho
  Čudno, da se toliko financira i ucjenjuje za nešto "što ne postoji".
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 16.07.2024 21:05
  Prilika za Bartulicu
  To je neovisnost u okvirima koje određuje određuje EU. Evo prilike za Bartulicu da se iskaže ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  @@@ 16.07.2024 20:03
  Ultimativna ucjena
  Vjeruj u to, ili ćeš vječno goriti u paklu.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 19:02
  Napravi to, ili ćemo...
  To je valjda ta razvikana "neovisnost sveučilišta". Inače kad te netko prisili da napraviš ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.07.2024 18:54
  Funny how it goes...
  Čudno, "ostaju bez velikog novca" ako ne podučavaju o nečemu što - "ne postoji" ?! Ispada da ...