Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Kako govoriti a ne reći ništa? Zovi lošinjski SDP!

Korisnička ocjena:  / 12
LošeNajbolje 

glava-u-pijeskuPriopćenje GO SDP-a, isprovocirano od strane GO HDZ-a, pokazalo je tragičnu situaciju na lokalnoj oporbenoj sceni. Lošinjski SDP luta između dva koncepta, Račanovog "odlučno možda" i Milanovićevog "odlučno svašta" pa nisu rekli ništa osim što su se ogradili od odgovornosti za postupanja vlasti, odnosno HDZ-a.

Naravno da je apsurdno da se opozicija ograđuje od odgovornosti vlasti koja donosi odluke. Opozicija po prirodi stvari kritizira vlast, iznosi svoje stavove i ideje koji su u pravilu su različiti od stavova vlasti, te se bori se za njih. A propćenjem GO SDP sam sebe uvodi u protuprirodni blud kada kaže,: "U tom odboru sjede članovi HDZ-a i vladajuće koalicije za koje vjerujemo da savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao i da donose odluke za dobrobit svih građana na području Grada." SDP kao glavna oporbena stranka javno kaže da vjeruje da je vlast savjesna i odgovorna! I to su spremni radije javno reći nego izreći vlastiti oporbeni stav o konkretnoj stvari - nevjerojatnoj ideji izgradnje nebodera u Velom Lošinju. Legendarni strip junak Zagor bi na takvu izjavu rekao: "sto mu gromova".

Na priopćenje HDZ-a, prisjetimo ga se: "Predsjedništvo GO HDZ-a Mali Lošinj ne podržava prijedlog Jadranke d.d. kojim se traži planiranje izgradnje aparthotela od 25 etaža na prostoru starih bazena Hotela Punta u Velom Lošinju iz razloga što bi se izgradnjom objekta takve vrste u potpunosti narušila postojeća vrijednost prostora Velog Lošinja koji je prepoznatljiv po svojoj postojećoj vizuri, dugogodišnjoj tradiciji i bogatoj kulturnoj baštini." i poziva: "... i druge političke stranke, a naročito SDP Malog Lošinja da jasno iznesu svoja stajališta o ovako obimnim projektima koji izaziva poseban interes građana...", GO SDP javno kaže da nema vlastiti stav te da vjeruje u svijest i pamet vlasti. Nemaju stav o bitnome ili ga skrivaju kao zmija noge.

Da bi sakrili da nemaju stav ili ako ga imaju, ne žele ga javno izreći radi političke štete koju bi zbog toga pretrpjeli (pa nije teško zaključiti kakav im je u stvari stav o neboderu), prazan sadržaj umataju u floskule o :"... razvoju u skladu s održivim razvojem... i uz podršku lokalnog stanovništva, odnosno da se ne dogodi prekapacitiranost, preizgrađenost, te da se ne naruši prirodni sklad i vizura krajolika." Istovremeno imaju potrebu obraniti investitora podsjećajući nas, iako to nitko nije zaboravio, da je neboder tek prijedlog - idejni projekt.

glava-u-pijeskuIako je lako dokučiv zaključak da je neboder, a i gradnja koje će se omogućiti već prihvaćenim izmjenama UPU Veli Lošinj, kojima se investitoru, o kome ne znamo ništa, dozvoljava gradnja nepotrebnih kapaciteta, u očiglednom sukobu s deklariranim ciljevima održivog razvoja i podrške lokalnog stanovništva, čuvanja prirodnog sklada i vizura kao i izbjegavanja prekapacitiranosti i preizgrađenosti, SDP ne želi izvesti logičan zaključak da je neboder nepotreban.

Quod licet Iovi, non licet bovi

Zašto? Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa. Zanimljiva je i pozicija gospođe Rukonić, sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a. Bila je velika kritičarka i tadašnjeg SDP-a i predsjednika, zbog mlakog stava prema gradonačelniku i HDZ-u, a još opsesivnija u dokazivanju "lopovluka, korumpiranosti i nesposobnosti" HDZ-ove vlasti koje je osim javnog prozivanja, koristeći se i svojim trbuhozborcem, Rudolfom Ivkovićem (njegova sadašnja šutnja zaslužuje poseban osvrt), anonimno, gotovo svakodnevno kazneno prijavljivala na raznorazne adrese. Na veliku temu vezanu za investitora, o kome ne znamo ništa - šutnja. A na sve najave tektonskih poteza koje isti planira, ni riječi. Nema je nigdje. Nema više forsiranja priča o rasprodaji Lošinja, kriminalu, sprezi gradske vlasti i privatnih interesa. Ili postoje investitori koji mogu sve: zatvarati javne ceste, plaže, mijenjati planove a la carte, kupovati od grada ili mijenjati s gradom sve, pa i ceste i zemljišta na Čikatu u koje su se do jučer, kao pravovojerni Lošinjani, zakljinjali.

Na temu Jadranke, odnosno investitora o kome ne znamo ništa, i njegovih postupaka koji se mogu podvesti pod nazivnik elitističke bahatosti koja nasrće na javno dobro (za početak otimaju ceste imuliće), kojim nasrtanjima će se trajno i nepovratno promijeniti život na otoku, a na štetu osiromašenih građana, SDP (a ni ostala opozicija) se ne želi očitovati. Time staju na stranu krupnog kapitala. To nije ironija a ni sarkazam, to je crni humor. Budućida se SDP služio alanfordovskim citatima u predizbornim programima i kampanji, evo jednoga koji slikoviti objašnjava takvo postupanje GO SDP-a (a i ostale opozicije) u Malom Lošinju: "Bolje nečastan uzmak nego častan poraz".

Lošinjski politički apsurd

Priopćenjem za javnost prvo HDZ-a, pa kao odgovor na to, priopćenjem SDP-a, ulazimo u lošinjski politički apsurd. Stranka na vlasti implicite kritizira gradsku vlast, gradonačelnika i njegovu upravu, a opozicija ne kritizira nego podržava - vjeruje u vlast. Vlast djeluje kao opozicija, a opozicija je sretna jer nije na vlasti. HDZ kao desna stranka okreće leđa krupnom kapitalu, a SDP kao stranka ljevice i stranka rada podržava krupni kapital. Pri tome dežurni politički cirkusant Rudolf Ivković, koji je svakom loncu bio poklopac, znakovito šuti. Baš je čudnovata ta košarkaška lopta... Da bi dobili opći sklad u u gradu Lošinju, do prije par mjeseci čovjek bi rekao da je to moguće jedino čarobnim štapićem... Nitko se ne bi sjetio čarobne košarkaške lopte...

Komentari: 

17 # oblakoderhrvoje 2014-08-17 15:23
Odlična analiza političke scene u Lošinju, pozicija i opozicija pušu u isti rog, dok jedni glume da kritiziraju "nepoznatog investitora" drugi ga lažno podržavaju. Projektom "neboder" otvorena je Pandorina kutija i još će mnogo smeća izaći na površinu posebno u HNS-u i PGS-u !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # GLAVNI AKTERIslobodan 2014-08-17 19:20
Slažem se. Odlična analiza političke scene. SDP I PGS moraju šutiti jer su i sami zaposleni u Jadranci koja im osigurava fotelje. Pa nisu ludi da se prave pametni. Lijepo su si uzeli fotelje u Jadranci i gradu, pa sad moraju da šute i rade. Samo pogledajmo tko je na čelu PGS odmah nam je slabo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # bravo majstorerz 2014-08-23 14:42
odličan članak
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...Marinko Osor 2014-08-17 19:26
Nadam se da će Zoon Politikon napisati i poseban osvrt o Rudiju (mislim da je to i najavljeno).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Metiljavi SDPGargamel 2014-08-17 19:47
Zoon piše: "Istovremeno imaju potrebu obraniti investitora podsjećajući nas, iako to nitko nije zaboravio, da je neboder tek prijedlog - idejni projekt." A metiljavi SDP-ovci čak ne znaju da to nije ni idejni projekt nego samo skica zaigranog Mihinog dvorskog arhitekta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bravo!Girica 2014-08-17 20:05
He, he ... Ljiljin trbuhozborac Rudi :lol:
Bravo, Zoon Politikon! S nestrpljenjem iščekujem nastavak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # SDP-ovi projektiseilor 2014-08-17 22:05
Može li jedno pitanje svima nama? Obzirom da je Kukuriku na čelu sa SDP-eom na vlasti u državi, koliko je lošinjski SDP dovukao državnih investicija, projekata ili jednostavno milijuna kuna na Lošinj? Molim Pejića i Rukonićku za odgovor. He, he, baš me to zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Reci mi seilorOsor 2014-08-18 06:40
Seilor, je ne sumnjivo pravi rvat s pedigreom. Naime, zasto bi politicka sklonost nekoj stranci bila opravdanost i razlog drzavnih investicija. Prije komunjara na vlasti je bio lopovski HDZ na celu sa postenjacinom SAnaderom (kada se gradila autocesta za Dugobabae, rodno selo Sanadera), a imali smo u saboru i ing. Cappellia....

Reci nam seilor, koliko je investicija doslo u Losinj, a koliko u Zadar posredstvom postenjacine Kalmete????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ....ravnopravnost 2014-08-17 23:17
Kad pamet zašuti
Budala progovori
Fukara se obogati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # gazdagizdavi 2014-08-18 07:31
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # nes ti investicijaOsor 2014-08-18 13:41
Citat gizdavi:
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Loparilovro 2014-08-18 15:23
Citat Osor:
Citat gizdavi:
Projekt produljenja piste i rekonstrukcije zračnog pristaništa Lošinj ušao je u strateški državni projekt zahvaljujući ministru Vrdoljaku, a za prodaju Kovčanja Jadranci zaslužan je ministar Kotromanović. Prema tome ne treba biti na vlasti da bi se dovelo ministre i investicije u Lošinj, samo malo dobre volje.
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
Citat Osor:
A prodaja drzavne imovine u RH se naziva ïnvesticija", tako nam stranci gule kozu (npr. T-com, MOL, itd). Proglasavanje airodroma Losinj strateskim za drzavu, govor koliko smo u k.... A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
tako vlast u Lošinju i funkcionira, samo što sjedište komiteta nije više na Škveriću nego u slastičarnici Lido i kafe baru Bueno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...nikad robom 2014-08-18 19:33
ponekad i u Timeoutu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # kurilaaladin 2014-08-19 14:50
Citat Osor:
A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
bilo kako bilo ali sutra se potpisuje ugovor o rekonstrukciji zračnog pristanište Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Strateške investicije na časnu riječAlibaba 2014-08-19 16:17
Citat aladin:
Citat Osor:
A jedan od razlog proglasavanja tog projekta strateskim interesom je omogucavanje elegantnijeg razvlascivanja .. tako se to radilo u komunizmu. A nama u HRV trzisno gospodarstvo ocito ne lezi, najbolje da se vratimo u komitete.
bilo kako bilo ali sutra se potpisuje ugovor o rekonstrukciji zračnog pristanište Lošinj.
Vlada mijenja propis - za stratešku investiciju dovoljna trećina novca
Vlada zbog premalo ulagača svoj ključni zakon šalje na hitnu doradu
Investitori koji žele prijaviti projekt koji bi ulazio u kategoriju "strateškog projekta" ubuduće neće morati imati potpuno zatvorenu financijsku konstrukciju kao što je to bilo do sada, nego će najvjerojatnije biti dovoljno da imaju osigurano 30-ak posto novca. Ove izmjene Zakona o strateškim investicijama spremaju ministri Grčić i Vrdoljak. Na listi strateških investicija za sada je pet projekata vrijednih 15 milijardi kuna: termoelektrana Plomin C, Zagrebačka obala u sklopu projekta Rijeka Gateway, LNG terminal, Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivnici te pista Zračne luke Mali Lošinj.
www.jutarnji.hr/.../1214008
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjska naivaGeneralić 2014-10-31 13:50
Gizdavi pokri se po ušima. Nije dobra volja dovela Kotromanovica na Lošinj. Ne radi se samo malo dobre volje, stvar je dosta prizemnija. Pogledaj članak Politika šutnje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # **l.p. 2014-08-18 20:07
"Psi laju,karavane prolaze.",rekao bi "gosp."Sanader, ali kada bi psi grizli nebi bilo tako,izgleda da fali vođa čopora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # magla svuda oko naslucijan 2014-08-19 16:09
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Odgovor je lovaAlibaba 2014-08-19 16:33
Citat lucijan:
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
Zanimjiv komentar na FB profilu Volim Lošinj: "Odgovor je lova, a mišljenje građanstva i briga za vizuru Malog Lošinja kao i briga za kulturnu baštinu nije čak ni sekundarno pitanje već samo i jedino predstava za masu koja se mora osjećati pozvana i prozvana da ispuni svoju ulogu javnog mijenja ali opet samo i jedino u službi krupnog kapitala koji će ovaj nazovimo slučaj neboder rješiti sa dva tri bunta zelembaća i stvar je rješena dok će oba tabora u trenutku podmirenja svojih političko - materijalnih interesa u trenu promjeniti ploču i predstaviti ovaj idejni projekt ako treba kao životno važan za Lošinj."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # SEREs lucijanRz brzotrz 2014-08-19 17:18
Citat nikad robom:
ponekad i u Timeoutu
Nije točno,zakljucak ce se donijeti naknadno, katnost ne može biti veća od najviše zgrade današnjih apartmana u punti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Protuprirodni bludxXx 2014-08-19 21:57
Citat lucijan:
Unatoč silnim HDZ-ovskim i SDP-ovskim press konferencijama jučer je na Odboru za urbanizam jednoglasno prošao UPU Punta sa hotelom od 8 katova. Toliko o demokratskim metodama naše lokalne vlasti.
To je taj protuprirodni blud vlasti i opozicije, kako je to lijepo opisao Zoon Politikon.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # klaunoviklaun 2014-08-19 20:58
Pa cemu svi ti planovi godinama se planiralo udovoljavalo, placalo razno, razni master planovi da bi na kraju veliki strucnjaci donijeli zakljucak za gradnju costa concordije " hotel sa 8 katova dužine 100 injak metara i širine 50 setak".
Zašto te odbore i te ljude vara grad, tjera ih u nešto što ne razumiju i ne znaju, a gradonacelnik i arhitekta BB dižu seljacki receno pare.Vijecu prezentiraju preko svog predsjednika vijeca nakon ica i pica da je sve to za dobrobit grada ( a ne njihovog punog džepa) , pai ti novci kada tada vce izaci na svjetlost dana .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Malo tebi puno meni.Don Vito 2014-08-20 06:25
Nisu ni članovi vijeća bez putra na glavi ,ne dižu oni ruku za dobrobit grada nego njima bace mrvice sa stola ,neko je povoljno iznajmio ili kupio gradski prostor ili zemljište ,neko je zaposlio ženu ,sina besposličara ili ostalu rodbinu na gradski proračun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # milion + milioneuro 2014-08-19 21:04
Ništa tu nije bez razloga, prvi milion je pao na poljanama hotel 8 katova,a sada veli lošinj ponovno 1 milion. Oba investitora privatne osobe za poljanu se zna a za veli investitor ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # barkefahrenatilio 2014-08-20 07:24
Citat euro:
Oba investitora privatne osobe za poljanu se zna a za veli investitor ?
zna se investitor i za Veli i Kopčanje i Mataldu, samo svi šute jer se boje Putinovih sankcija. Ponovno će lokalno stanovništvo bježati barkama prema Italiji a neki novi partizani će zavladati Lošinjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # SDP lažeGnjurac 2014-08-22 08:46
Izgleda da lošinjski SDP računa sa slabim pamćenjem Lošinjana. Zoon politikon piše o protuprirodnom bludu SDP-a koji umjesto da kritizira vladajuće pouzdaje se u njih, jer nema svoga člana u odboru za prostorno planiranje. Ali podsjeća "Zanimljiva je i pozicija gospođe Rukonić, sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a. Bila je velika kritičarka i tadašnjeg SDP-a i predsjednika, zbog mlakog stava prema gradonačelniku i HDZ-u, a još opsesivnija u dokazivanju "lopovluka, korumpiranosti i nesposobnosti" HDZ-ove vlasti koje je osim javnog prozivanja, koristeći se i svojim trbuhozborcem, Rudolfom Ivkovićem (njegova sadašnja šutnja zaslužuje poseban osvrt), anonimno, gotovo svakodnevno kazneno prijavljivala na raznorazne adrese. Na veliku temu vezanu za investitora, o kome ne znamo ništa - šutnja."
Ja ću pak podsjetiti da SDP naprosto laže, jer nije istina da nema svog predstavnika u tom odboru. Treba se samo prisjetiti zadnje izborne kampanje kad je potpisan koalicijski ugovor pet stranaka za lokalne izbore u Malom Lošinju i time službeno predstavljena kandidatkinja za gradonačelnicu Ljiljana Rukonić (SDP) i zamjenik Elvis Živković (HNS), a sporazum je za PGS potpisao novi predsjednik Branko Domac. Ljiljana Rukonić i Elvis Živković nisu ostvarili glavnu ambiciju, ali ušli su u gradsko vijeće, a Elvis je postao članom odbora za prostorno planiranje. Pa ako taj koalicijski sporazum poslije izbora nije raskinut, u njemu i SDP ima svoga predstavnika u osobi koalicijskog partnera Elvisa Živkovića iz HNS-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # malo lijevo, malo desnojure 2014-08-22 09:50
Citat Gnjurac:
..ali ušli su u gradsko vijeće, a Elvis je postao članom odbora za prostorno planiranje. Pa ako taj koalicijski sporazum poslije izbora nije raskinut, u njemu i SDP ima svoga predstavnika u osobi koalicijskog partnera Elvisa Živkovića iz HNS-a.
to je bio javni koalicijski sporazum, a tajni sporazum je potpisan od strane istih osoba sa HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kakva opozicija takva i vlastZagor 2014-08-22 12:29
Citat jure:
to je bio javni koalicijski sporazum, a tajni sporazum je potpisan od strane istih osoba sa HDZ-om.
Za ilustraciju lošinjskog političkog apsurda kako ga je nazvao Zoon baš dobro pristaje vijest iz današnjeg Poslovnog dnevnika:
HDZ-ov 'ministar turizma' bivši je direktor firme 'SDP-ovca' Štroka
Brigu o turizmu u HDZ-u vodi gradonačelnik Malog Lošinja, koji iza sebe također ima poduzetničko, menadžersko, saborsko i diplomatsko iskustvo.
Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, koji je ujedno i HDZ-ov ministar turizma u sjeni, ovaj je tjedan oštro prozvao vladu RH. Tvrdi da će se, zbog uvođenja PDV-a stranim autobuserima, 2015. izgubiti do četiri milijuna noćenja i do 400 milijuna eura turističkog prihoda.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # KrizaljkaAldo 2014-08-22 15:27
Ako Gari ide za ministra, da li to znaci da Dasmir ide za savjetnika ministra, a Goci za drzavnog tajnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Na VodicaKuglica 2014-08-22 17:30
Citat Aldo:
Ako Gari ide za ministra, da li to znaci da Dasmir ide za savjetnika ministra, a Goci za drzavnog tajnika?

Samo malo samo malo jeli Gary pitao čovjeka s loptom dali on može ići za ministra !?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # šetebandjerizamšandor 2014-08-26 07:17
Izgleda da osim HDZ-a i SDP-a nema drugih stranaka na Lošinju, jer se nijedna nije oglasila o ovim bitnim pitanjima. Time samo dokazuju da nemaju svoje mišljenje nego se prilagođavaju pobjednicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Privatizacija destinacijeNora 2014-08-29 09:13
Ovoj briljantnoj analizi protuprirodnog bluda oporbenog SDP-a s koalicijom na vlasti zaista se nema što dodati, ali vrijedi podsjetiti na poziciju gospođe Rukonić, kako kaže Zoon Politikon, "sada vijećnice i utjecajne članice SDP-a, a bivše predsjednice lokalnog SDP-a, kandidatkinje za gradonačelnicu, koja je bila veliki kritičar Pere Goleša kojeg je optuživala za šurovanje s vlasti HDZ-a u svjetlu konstatacije iz članka "Grad s pet zvjezdica" volim-losinj.org/.../...da je destinacijski management Grada Malog Lošinja privatiziran od strane uprave Jadranke (i investitora o kojem ne znamo ništa). Uoči zadnjih izbora, gospođa Rukonić je kao kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste SDP-a prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma s IDS-om, PGS-om i HNS-oma rekla: "Ovaj otok ne doživljavamo kao destinaciju koju treba komercijalizira ti, nego kao dom". Međutim, sada kao vijećnica nema ništa protiv donošenja planova a la carte prema narudžbama investitora. Je li to, kako kaže autor članka, "Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa" ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizira ti kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # nikad ne reci nikadbora bora 2014-08-29 13:44
Citat Nora:
... ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizirati kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.
možda na slijedećim izborima gđa Rukonić bude kandidatkunja HDZ-a za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # grintavciEustahije 2014-08-29 16:29
Uoči zadnjih izbora, gospođa Rukonić je kao kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste SDP-a prigodom potpisivanja koalicijskog sporazuma s IDS-om, PGS-om i HNS-oma rekla: "Ovaj otok ne doživljavamo kao destinaciju koju treba komercijalizira ti, nego kao dom". Međutim, sada kao vijećnica nema ništa protiv donošenja planova a la carte prema narudžbama investitora. Je li to, kako kaže autor članka, "Zato što je vodstvo lošinjskog SDP-a, a kao i sva opozicija (HNS, IDS I PGS) u najamnom odnosu - radu kod velikog i moćnog investitora, o kome ne znamo ništa" ili je promijenila mišljenje pa sada smatra da destinaciju treba totalno komercijalizira ti kako bi bila dom investitora, a ne žitelja Lošinja možda nećemo nikad saznati. To nam daje pravo da mislimo štogod nam padne na um, te da se prema tome možemo ravnati na narednim izborima za lokalnu vlast.

Zanimljivo je da je dotična gospođa ovako promijenila mišljenje - da li je stvarno tako? Mutavo Gradsko vijeće ionako donosi odluke po diktatu i teško je glasati protiv već unaprijed definiranog programa a da ne ispadneš redikul. Ostaje činjenica da oporba nije u stanju ništa učiniti jer kao takva nije u Lošinju ni prepoznata, što su pokazali posljednji izbori. Dakle, krivci nisu oni koji ne uspijevaju nešto spriječiti, nego oni koji loše stvari čine. Inače, osobno ne vidim ništa loše u tome da je u Jadranku konačno stigao gospodar koji želi zaraditi i investicijama, a ne samo špekulacijama. To ima svoja pravila, bez obzira što naši ljudi ionako ni s kakvim rješenjem ne bi bili zadovoljni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lošinjski politički apsurdPromatrač 2014-09-03 17:05
U članku je vrlo dobro istaknut lošinjski politički apsurd da "stranka na vlasti implicite kritizira gradsku vlast, gradonačelnika i njegovu upravu, a opozicija ne kritizira nego podržava - vjeruje u vlast". Zaista je apsurd i to što "vlast djeluje kao opozicija, a opozicija je sretna jer nije na vlasti". Apsurd je i to što "HDZ kao desna stranka okreće leđa krupnom kapitalu, a SDP kao stranka ljevice i stranka rada podržava krupni kapital". No postavlja se pitanje nije li sve to samo igrokaz za javnost kako bi se cementirali sadašnja vlast i njena lojalna opozicija. Na to me pitanje ponukao članak u Novom listu o rezultatima jednog američkog istraživanja koji su da političari osvajaju vlast i na njoj dugo ostaju ako uspostave dovoljno moćnu skupinu koja ih podupire, tzv. »pobjedničku koaliciju«, ali ne koaliciju stranaka, nego spregu političara, lokalnih poduzetnika i drugih interesnih skupina, to jest koruptivno umreženo biračko tijelo. Zato je pitanje nije li to i slučaj Lošinja sa pobrojanim apsurdima sasvim umjesno, pogotovi što "takvo umrežavanje nije skupo u malim izbornim jedinicama, gdje za izbornu pobjedu treba kupiti potporu samo nekoliko stotina birača", piše u članku.
Cijeli članak na linku novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Priča iz kuplerajaMakro 2014-09-11 17:48
Eto, sad će Rukonjićkin trbuhozborac Rudi nakon tužakanja morat koalirat s HDZ-om. "Tko bi očekivao da će antikomunist i antiudbaš Karamarko sklopiti savez s jednim predsjednikom Saveza socijalističke omladine Hrvatske iz zadnje faze raspada komunizma i početka tranzicije?", komentira Sanja Modrić. "No dogodilo se jer život piše romane. Ne zna se tko je kome prvi prišao, komunist antikomunistu, ili obratno. Ali to zapravo nije ni važno jer ovakve se priče zapravo odvijaju u kupleraju, a tamo ionako nema ideologije."
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # protuprirodni bludmadre badessa 2014-09-11 19:00
Citat Makro:
Eto, sad će Rukonjićkin trbuhozborac Rudi nakon tužakanja morat koalirat s HDZ-om. "Tko bi očekivao da će antikomunist i antiudbaš Karamarko sklopiti savez s jednim predsjednikom Saveza socijalističke omladine Hrvatske iz zadnje faze raspada komunizma i početka tranzicije?", komentira Sanja Modrić. "No dogodilo se jer život piše romane. Ne zna se tko je kome prvi prišao, komunist antikomunistu, ili obratno. Ali to zapravo nije ni važno jer ovakve se priče zapravo odvijaju u kupleraju, a tamo ionako nema ideologije."
davno je netko rekao da su od komunista gori samo antikomunisti !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Živio Rudipčela 2014-09-11 19:20
Eto Rudi se mra vratiti svojim starim prijateljima. Odradio je za njih dobar posao svojom galamom. Kada Rudi nekoga prijavljuje i kada galami i buni se, koliko je to vjerodostojno? Malo. Kada to radi učestalo, onda još manje. A u izbornoj kampanji bio je glavni kritičar lokalne vlasti. A punila ga je Ljilja. Uglavnom dezinormacijama . I tako je na Rudiju i blesastoj Ljilji HDZ dobio dodatno. Nevjerodostojnu kritiku i dograbio i treći mandat. Jer Ljilja je morala ostati "fina", a "politički primitivac" Rudi je obavljao prljavi posao. I jako pomogao HDZ-u. Svi mi znamo da to nije smislio jadni Rudi nego netko pametniji. A sada Rudi mora ići s HDZ-eom ili će HDZ preko entrale tražiti smjenu Rudija i imenovanje povjerenika. I što će se dogoditi? Kosoru je važnije uvaliti se u Sabor ili na Lošinju imati Rudija. E Ljiljo, Ljiljo, baš si pametna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # casinogmh8eOsor 2014-09-13 09:44
Citat pčela:
Eto Rudi se mra vratiti svojim starim prijateljima. Odradio je za njih dobar posao svojom galamom. Kada Rudi nekoga prijavljuje i kada galami i buni se, koliko je to vjerodostojno? Malo. Kada to radi učestalo, onda još manje. A u izbornoj kampanji bio je glavni kritičar lokalne vlasti. A punila ga je Ljilja. Uglavnom dezinormacijama. I tako je na Rudiju i blesastoj Ljilji HDZ dobio dodatno. Nevjerodostojnu kritiku i dograbio i treći mandat. Jer Ljilja je morala ostati "fina", a "politički primitivac" Rudi je obavljao prljavi posao. I jako pomogao HDZ-u. Svi mi znamo da to nije smislio jadni Rudi nego netko pametniji. A sada Rudi mora ići s HDZ-eom ili će HDZ preko entrale tražiti smjenu Rudija i imenovanje povjerenika. I što će se dogoditi? Kosoru je važnije uvaliti se u Sabor ili na Lošinju imati Rudija. E Ljiljo, Ljiljo, baš si pametna...
Netko se voli praviti pametan. Tko je mogao znati da ce Kosor ici sa HDZ-om jada je do nedavno Kosor govorio da ni HDZ ni SDP nisu dobra opcija za Rvacku. Eh, sada je Kosor promijenio plocu i svira novu pijesmu......ka ko god bilo hrvatska politicka scena je kupleraj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ajme smijaroko 2014-09-11 21:21
Počele su lošinjske jesenske igre, mogao bi Gavran napisati dobru komediju na temu "tko je smjestio zeki Rudiju".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Rudi je dobrodošaopčela 2014-09-13 09:54
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima. Zato bi Rudiju bilo bolje daide u sporazum s HDZ-eom i dovede u red gradsku upravu, ili da i dalje do graoblja na Sv. Martinu biti u opoziciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # komaracrenzo 2014-09-13 12:03
Citat pčela:
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima.
Pčela je u pravu, sve što je napravila ova vlast bilo je dok je Rudi bio dogradonačelnik . Rudi i Gari su dobitna kombinacija, sve drugo je silovanje demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Trbuhozborac RudiPčela matica 2014-09-13 13:29
Citat pčela:
Rudi je uvijek dobrodošao HDZ-u. On je jedini i uvodio reda u raspašoj koji vlada u gradskoj upravi. HDZ i neće imati ništa protiv da koalira s Rudijem, ali će protiv biti ovi u gradskoj upravi, jer znaju da će inzistirati na redu i rezultatima. Zato bi Rudiju bilo bolje daide u sporazum s HDZ-eom i dovede u red gradsku upravu, ili da i dalje do graoblja na Sv. Martinu biti u opoziciji.
Da li misliš na ovog Rudija koji je u članku s pravom opisan kao trbuhozborac svoje pčele matice Ljiljane Rukonić?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # To je politikaPolitičar 2014-10-24 09:18
Ova slika uz članak i komentare posjetitelja više govori o politici i političarima nego sve debele knjige o toj temi:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • »Televizija Mali Lošinj«

  Bing 29.11.2023 13:32
  Aleja glumatanja
  Ako je za vjerovat iTransparentnos ti tvrtka Televizija d.o.o., društvo s ograničenom ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 29.11.2023 10:29
  "jede go*na" i "jede govna"
  U odgovoru se nisam pozvao na nešto što je netko mislio, nego na ono što je napisao. A ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 29.11.2023 10:04
  ne jagiti...
  Zanimljivo je a to se stalno ponavlja, kako jako dobro razumiješ što je točno mislio "drugi" ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  gost 29.11.2023 09:56
  Aleja za ulizivanje
  U osam dana video je prikupio samo 135 lajkova. Ali neizostavni su lajkovi njenog savjetnika ...
   
 • »Televizija Mali Lošinj«

  xy 29.11.2023 09:36
  U slavu kapetana malih barki
  Ni u videu od prije par dana nema ni n od novinarstva. To je jeftina samopromocija glumatanjem ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 20:19
  Tko to tamo "jede go*na"?
  Komentar je govorio samo o sličnosti istupa premijera i gradonačelnice protiv oporbe, a ne ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 19:18
  ...
  1. Nije istina, komentar je govorio o gradonačelnicin oj izjavi, ja sam pisao isto. Doslovno ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Admin. 28.11.2023 19:07
  Higijena, a ne cenzura
  Tvoja replika na citirani komentar nije imala nikakve veze sa sadržajem komentara. Nije ...
   
 • Raznorazno

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:47
  Prava strana povijesti
  Diljem svijeta ljudi su shvatili koliko je zla učinjeno ljudskim pravima u zadnje 3 godine.
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  hranitelj tuljana 28.11.2023 18:21
  Centura na 1./1000
  Kako admin briše svaki pokušaj rasprave, samo jedna strana smije pisati i iznositi, što god ...
   
 • Nagradom po glavi

  gost 28.11.2023 15:18
  Plaćanje prava građana da budu javno obmanuti
  Ne znamo koliko je Ana tada platila za titulu, ali ove godine prema iTransparentnos t od ...
   
 • Nagradom po glavi

  Barbika 28.11.2023 13:29
  Ona radi 24 sata
  Neka prestane vikendima u Rijeci raditi ono što joj nije u opisu posla pa će biti više ...
   
 • Nagradom po glavi

  RO 28.11.2023 12:51
  "Radi se ..."
  U ovom "jednom od pet najboljih gradova za život" gradonačelnica na fejsu objavljuje "Jedna ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  NN 28.11.2023 10:49
  Sprega oporbe s građanima
  Na tu temu imala je video obraćanje da za propast projekta Mrtvaška okrivi oporbu. Tada je ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  Baksuz 28.11.2023 09:33
  Kriminalna politika
  Otkrivamo: šef HRT-a javno kukao kako televizija nema novca. A sebi i direktorima svaki ...
   
 • »Znamo mi otkud vjetar puše!«

  gost 28.11.2023 08:22
  Otkud vjetar puše?
  Na prošlotjednoj press konferenciji, premijer Plenković obrušio se na Telegram, kazavši ...
   
 • Tko su odgovorni?

  gost 27.11.2023 18:25
  Invazija divljih svinja, koza i čagljeva
  Utorkom nam na radiju za ispiranje mozgova samo ponavlja stare priče "o projektima u toku".
   
 • Tko su odgovorni?

  Domorodac 27.11.2023 12:56
  Dobar posao za domoroce
  Ovo je prilika za snimanje epizode "Doživi Lošinj" o perspektivi lovnog turizma na otoku ...
   
 • Tko su odgovorni?

  Espumisan 27.11.2023 10:44
  Kad će spomenik Lošinjskom ovčarstvu?
  Na otoku koji nije ni prvi od tisuću, a niti Grad za tebe brinu o stočarstvu. Radi se o ...
   
 • Nagradom po glavi

  Bing 26.11.2023 09:31
  Cijena titule? Prava sitnica ...
  Ana nas je tada uvjeravala da trebamo biti ponosni da smo se našli u samom vrhu najboljih kao ...
   
 • Svaštara br. 3

  Stabla 26.11.2023 07:51
  Jabuka ne pada daleko od
  Nisu ni ovi današnji nista bolji. Prisjetite se samo da je većina ministara smijenjena ...
   
 • Svaštara br. 3

  as 25.11.2023 20:06
  Trio Soto voce
  Glavni majstor u prdekani, drugi ima ponovljeno suđenje, a šegrt se izvukao.
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  .... 25.11.2023 14:47
  Koga briga
  Vrlo važno šta ti čitaš.
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  abc 25.11.2023 11:02
  ○ Živciranje Plenkovića jer Telegram nije umro
  Plenković divljački napao Telegram. Podržite nas, poziva uredništvo portala. Premijer ...
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  RR 24.11.2023 18:58
  Kiša problema za HDZ
  Pa pogledaj na portalu, nije ćirilica. Novosti kažu da je Plenković pod kišom problema ...
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  hranitelj tuljana 24.11.2023 18:42
  Slažem se
  Ašto kažu Novosti, čiji izdavač sve ove godine drži HDZ na vlasti i bez kojeg HDZ ne bi ...
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  abc 24.11.2023 18:00
  Telegram: Politika & kriminal
  Gorka istina o Plenkovićevih sedam godina vlasti. Brojke su tragične, svjedoče o urušavanju ...
   
 • Tko su odgovorni?

  gost 24.11.2023 10:02
  Jeftina posvuduša
  Gradskim parama si kupila brod da ima kulisu za fotografiranje. Uoči izbora slikala se u ...
   
 • Nastavljanje nezapočetog

  WD 41 24.11.2023 09:41
  Anica folirantica
  Dovoljno je pregledati njezin službeni fejs da se vidi kako nas vuče za nos. O ispunjenju izbornih ...
   
 • Provjeri vijest u pet koraka!

  ,,, 23.11.2023 22:06
  ...
  ti si nekakav mentalni bogalj i još se ponosiš tim, svašta.

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka