Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Fokus – na velike investicije

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

ilovikthumbDa je gradonačelnica radila svoj posao kako je trebala raditi, da nije nekritički „na neviđeno" podržavala ravnatelja ŽLU, ne bi izludila stanovnike cijelog jednog otoka i izbjegla bi ono što je pogrdno nazvala politiziranjem pod svojim prozorom. Da je radila što je bila dužna raditi ne bi lokalnim političkim akterima odnosno opoziciji dala priliku da – kako tvrdi – manipulacijama i neistinama nastoje zadobiti povjerenje građana kako bi je za četiri godine na izborima smijenili s položaja 

U „izvanrednom" obraćanju građanima Grada Malog Lošinja o problemima nastalim provedbom projekta izgradnje luke Mrtvaška gradonačelnica je obznanila da ona – Grad – s tim projektom u stvari nema ništa, te da krivica i odgovornost za sve probleme leži na drugima. Saopćava da Grad nije naručio projekt niti je sudjelovao u njegovoj izradi, a sada otvoreno tvrdi i da projekt nije dobar. Tvrdi da s visinom rive Grad nema ništa te da je to u nadležnosti lučke uprave. Na kraju obraćanja – možda nenamjerno – prosvjednike ironično upućuje da u buduće ne prosvjeduju pred adresom Riva lošinjskih kapetana 7, nego pred adresama Adamićeva 10 u Rijeci ili ispred Prika 64 u Malom Lošinju.

No na stranu činjenica da je tim projektom kao svojim gradonačelnica mahala u predizbornoj kampanji i da se veselo slikala prilikom potpisivanja ugovora o gradnji zajedno s ovima koje sada optužuje i kojih se sada odriče. Pustimo po strani i činjenicu da je do prosvjeda podržavala projekt, a da ga se za vrijeme prosvjeda nije odricala. No u „izvanrednom" obraćanju tvrdi da je projekt manjkav iako je Gradu poznat još od svibnja 2019. A pustimo po strani i činjenicu da je Grad Mali Lošinj još 5. lipnja 2019. u rekordno kratkom roku nakon uvida u Elaborat zaštite okoliša, a u postupku ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata dao suglasnost na njega. No treba naglasiti da je u elaboratu na koji je Grad dao suglasnost vidljivo da je predviđena visina rive dva metra. Pa kad sve ovo ostavimo po strani gradonačelnica je ipak za ovaj i ovakav projekt itekako odgovorna. Odgovorna je i s obzirom na posljedice kriva zato što Grad nije izradio te usvojio UPU 28 – Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaška što je bila obveza određena čl.285. Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja kao strateškog dokumenta. Navedenim UPU Mrtvaška – da je donesen – odredili bi se lokacijski uvjeti za gradnju luke Mrtvaška, a svakako bi bila određena i visina rive koja zasigurno ne bi bila dva metra. Jer da je izrađen Urbanistički plan uređenja luke Mrtvaška, u javnoj raspravi o planu javnost i zainteresirana javnost (Ilovčani) mogla bi utjecati na visinu rive na Mrtvaškoj. No kako provedbeni plan nije donošen tako nema određenog niti jednog lokacijskog uvjeta pa ni visine rive.

Pravo građana na lokalnu samoupravu Ustavom je navedeno kao ljudsko pravo, a nadležnost lokalne samouprave je prema istom Ustavu i Zakonu o lokalnoj samoupravi između ostalog i za prostorno i urbanističko planiranje na svom području. Zadnji događaji ukazuju na veliku važnost uvale Mrtvaška zbog njenog položaja kao najjužnijeg dijela otoka Lošinja, no bez obzira na tu važnost i bez obzira na ustavne i zakonske nadležnosti Grada Malog Lošinja, odnosno prava njegovih građana da posredno upravljaju svojim prostorom, gradonačelnici nije palo na pamet pokrenuti izradu UPU Mrtvaška.

No kako UPU kojim bi Grad Mali Lošinj odredio kakvu luku želi na Mrtvaškoj nije izrađen tako je ovaj, za zajednicu itekako važan prostor gradonačelnica prepustila na milost i nemilost ravnatelju lučke uprave i županijskom upravnom odjelu Ispostavi Mali Lošinja. Pa kad su pobrojani dobili priliku da rade štogod žele oni su i radili što žele.
Tako je ravnatelju ŽLU palo na pamet da bi bilo dobro da riva bude visoka dva metra, a voditeljica županijske Ispostave je odlučila županijskoj lučkoj upravi izdati raritetnu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pravnog konstrukta, a ne kao što bi bilo normalno za rekonstrukciju građevinskog objekta. Izvjesno je da takvu građevinsku dozvolu ne bi mogao izdati niti jedan drugi ured u državi.

Grijesi propusta
Zbog nepoštovanja obvezujućih strateških planova, zbog toga što nije izrađen UPU Mrtvaška gradonačelnica je učinila grijeh propusta. Zbog tog propusta gradonačelnica ne može pobijeći od odgovornosti za ovakav projekt i sve probleme koji su njim povezani. Svojom nebrigom, površnoću i s tim uvjetovnim nečinjenjem gradonačelnica je ustavna i zakonska prava lokalne samouprave i njenih građana na upravljanje svojim prostorom prepustila ravnatelju županijske lučke uprave i voditeljici županijske upravne ispostave. Umjesto sa su Grad i Ilovčani odredili visinu rive na Mrtvaškoj, to su učinili Filip Balija i Almedina Hasić Nurkić. Krivica gradonačelnice je što je dopustila da uvalu Mrtvaška planiraju i njome upravljaju dvije osobe u tajnom postupku umjesto da to čine građani Malog Lošinja u javnom i transprentom postupku izrade obveznog UPU-a 28.

A kad bismo preskočili i prethodni grijeh propusta, gradonačelničina odgovornost i krivica jest i to što Grad Mali Lošinj kao stranka u postupku izdavanja građevinske dozvole nije reagirao. Ležerno je izdana suglasnost na projekt bez ikavih primjedbi. A to se dogodilo još u rujnu 2019. Tada gradonačelnica nije vidjela da je projekt manjkav kako to sada tvrdi. Zašto to nije vidjela, zaključila i reagirala još 2019.? A kad je projekt stigao u Grad zašto o tome nije obavijestila Mjesni odbor Ilovik? Na Iloviku bi ga sigurno pregledali i vidjeli bi da im se namjerava sagraditi rivu visine dva metra, pa bi odmah reagirali i projekt se moglo ispraviti, a sveg ovog cirkusa i maltretiranja Ilovčana ne bi bilo. Naravno, u Gradu projekt taj projekt nitko nije ni otvorio, a kamo li da je razmišljao o potrebama Ilovčana iako je po logici stvari luka Mrtvaška od osobitog interesa i važnosti baš za otok Ilovik. Da je radila svoj posao kako je trebala raditi, da nije nekritički „na neviđeno" podržavala ravnatelja ŽLU gradonačelnica ne bi izludila stanovnike cijelog jednog otoka, izbjegla bi ono što je pogrdno nazvala politiziranjem pod svojim prozorom.

Da je radila što je bila dužna raditi ne bi lokalnim političkim akterima odnosno opoziciji dala priliku da – kako tvrdi – manipulacijama i neistinama nastoje zadobiti povjerenje građana kako bi je za četiri godine na izborima smijenili s položaja.

Iako je u kampanji tvrdila da će joj u novom mandatu fokus biti na malim mjestima i ovim obraćanjem je gradonačelnica potvrdila nešto sasvim drugo. Njen fokus nije tamo gdje ona kaže da jeste nego na velikim investicijama. Tako je i u ovom „izvanrednom" obraćanju građanima iz sigurnosti svog ureda jasno rekla da se angažirala kad je vidjela da je projekt ugrožen jer prijeti opasnost da Lošinj izgubi 230 milijuna kuna – koje nikad nije ni imao. Logički je vrlo dvojbeno kako se može izgubiti ili kako može propasti nešto čega nema, odnosno kako će to propasti 230 milijuna kuna. Ali je nedvojbeno i kristalno jasno da gradonačelnica ne nariče nad sudbinom Ilovčana (djece, učenika, bolesnika...) nego zbog mogućnosti da budu izgubljeni veliki novci čijim utroškom bi se mogla hvaliti kao svojim postignućem sva do narednih izbora. Jasno je rekla da Ilovčani i njihova sudbina nisu razlog njenog uključivanja nego strah od gubitka ili propasti 230 milijuna kuna. Kojih nema.

Važnije joj je spasiti priliku za trošenje 230 milijuna kojih nema nego spasiti Ilovčane koji su tu. Valjda ih time nagrađuje za podršku od 64% glasova koliko ih je od Ilovčana dobila na zadnjim izborima.

danassmo 

 

isl1

isl2

isl3

isl4

 isl5

isl7

Komentari: 

025 # reagiranjeivan simičić 2021-10-20 13:23
Bravo Arsene
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
153 # Fokus na prosvjednikeDaj mi još malo 2021-10-20 17:26
Nije li ono od glasnogovornika ilovčana unuk sudjelovao na demostracijama a otac mu od grada dobio i zemlje i poticaje? Ajmo malo govoriti o tim poticajima i tamo nekim opgovima i zemljištima i koliko je to upitno i na koji način stečeno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # .................... 2021-10-20 17:58
Hahahahahahahah ahahaha, pričaš gluposti!!! Koji unuk??? Koj otac??? Ali vas je članak pogodio, sad bi malo skrenuo temu. Ajmo se igrati ustaša i partizana. Hahahaha.. koji smijeh.. Daj argumente protiv ovog članka!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Ajmo prvo o tom kakva je vezaFokus na vezu s temom 2021-10-20 18:10
Citat Daj mi još malo:
Ajmo malo govoriti o tim poticajima i tamo nekim opgovima i zemljištima i koliko je to upitno i na koji način stečeno
Dokaži da neki poticaji i neka zemlja od grada za sina od glasnogovornika Ilovčana i koliko je upitno i na koji način je stečeno imaju neke veze s odgovornosti gradske vlasti za problemime oko Mrtvaške pa ćemo i puno govoriti o tome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # -------- 2021-10-20 19:21
Citat Daj mi još malo:
Nije li ono od glasnogovornika ilovčana unuk sudjelovao na demostracijama a otac mu od grada dobio i zemlje i poticaje? Ajmo malo govoriti o tim poticajima i tamo nekim opgovima i zemljištima i koliko je to upitno i na koji način stečeno
sve da ovo što pišeš ima neke veze s nečim, da li bi ti dozvolio da netko tebe i tvoju obitelj radi nekih poticaja na neodređeni rok svaki dan guzi, onako fino polako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Žrtveno janjeTraži se 2021-10-20 19:32
Čitam članak na Jadranskom od Vedrana Morina, piše gluposti!!!! Vedrane, Ilovčani su rekli svoje stavove, protiv:
1.Zatvaranje luke Mrtvaška
2.jednim dijelom sniziti rivu da bude pristupačna malim barkama(može i ostati 2 metra ako će Balija svima kupiti brodove da mogu Ilovčani pristati na rivu od 2 metra)

Vedrane reko s ida ćeš realno pisati. Uporno pokušavaš skupa s Balijom prikazati Ilovčane kao krivce.
Pitaj Baliju i cijelu lučku upravu što su htjeli postići 11.08.2021.???
Tako ti razgovara i ponaša tvoj dragi Balija. Sramotno!! A čudi me lučki kapetan,koji je sve to obavio!!
Da nije tu možda sukob interesa! Posvađaš se s ravnateljem, a lučki kapetan te klepne!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Uhljebi-troloviJugo 2021-10-20 22:42
Citat Daj mi još malo:
Nije li ono od glasnogovornika ilovčana unuk sudjelovao na demostracijama a otac mu od grada dobio i zemlje i poticaje? Ajmo malo govoriti o tim poticajima i tamo nekim opgovima i zemljištima i koliko je to upitno i na koji način stečeno
Stvarno trolovi-uhljebi misle da mogu skrenuti ovako važnu temu svojim glupostima? On bi malo o tome?
Neka si onda otvori drugu temu na drugome forumu.

Znači netko tamo od uhljeba-trolova proučava sudionike prosvjednog skupa i pokušava naći nekoga od prosvjednika koga će ocrniti.
Jer će time valjda riješiti problem sa Mrtvaškom???
Tako su nisko pali. Jad i bijeda.

Sada kada vidim na što troše svoje vrijeme mi je jasno zašto još nisu našli kompromisno rješenje koje odgovara svima.

Misle da nekoga zanimaju takve baljezgarije u situaciji kada ljude sa Ilovika čeka zima sa 100 dana bez kruha, mlijeka,ljekarn e, doktora...

Uhljebi sude po sebi i misle da ako je netko dobio poticaje za nešto da to mora biti nelegalno.

To su naučili u javnoj upravi da sve funkcionira tako da se muti i mulja.

I što ako je netko dobio poticaje ili zemlju od Grada?
Sada bi se zbog toga trebao pomiriti sa time da 3/4 mjeseca ne može ići zubaru ili u ljekarnu?
Kada nekoga za ružnog vremena (kad brod ne vozi) zaboli zub onda valjda iz te Gradske zemlje iskoči zubar???

Baš je fascinantan taj uhljebnički mozak!

Uhljebi u svemu vide sebe. Svoje uhljebstvo i svoje muljaže preslikavaju na druge.
Misle da je to jedini način za uspjeh.

Svaki put me trolovi-uhljebi iznenade sa ovakvim upadicama, a jako se trude reći nešto mudro.
Valjda je to najbolje što znaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bože sačuvajPrivatnik 2021-10-21 10:35
Mali Lošinj-Ilovik dva sata i 5 minuta,jugo.

Hvala Ana!!
Bravo lučka uprava!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Bože sačuvajPrivatnik 2021-10-21 13:10
Ilovik-Mali Lošinj 12.30 brod isplovio pa se vratijo na Ilovik
NEPLOVI.
Da je Mrtvaška otvorena sad bi bio već u Lošinju!!!
Hvala Ana!!
Bravo lučka uprava!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # Bože sačuvajGramatika 2021-10-22 09:07
Citat Privatnik:
Ilovik-Mali Lošinj 12.30 brod isplovio pa se vratijo na Ilovik
NEPLOVI.
Da je Mrtvaška otvorena sad bi bio već u Lošinju!!!
Hvala Ana!!
Bravo lučka uprava!!!
...vratijo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # To se nauči u pučkoj školiJZ 2021-10-22 09:34
Citat Gramatika:
Citat Privatnik:
Ilovik-Mali Lošinj 12.30 brod isplovio pa se vratijo na Ilovik
NEPLOVI.
Da je Mrtvaška otvorena sad bi bio već u Lošinju!!!
Hvala Ana!!
Bravo lučka uprava!!!
...vratijo...
A ja bih volio vidjeti tekst koji je vlastoručno napisala gradonačelnica. Nedostatak govorničke vještine nadoknađuje lamatanjem ruku, ali nepismenost razotkrivaju njeni statusi na fejsu kao na primjer ovaj;

Stvar je u razlici pravilnog pisanja velikog i malog slova zamjenice vi. Kada govorimo o 2. licu množine podrazumijeva se obraćanje dvjema ili skupini osoba pa pišemo vi malim slovom. No Ana Kučić, magistra ekonomije i gradonačelnica piše da se zahvaljuje ...svima Vama koji ste ... umjesto pravilno ... vama koji ste ..., dakle malim slovom v.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bože sačuvajPrivatnik 2021-10-21 13:15
Eee lučka uprava da vi radite u privatnom sektoru,kako bi razmišljali!!!O vako vas boli k.....,u toplome i gledati u Lošinjsku valu kako jugo puše!!Divno,ček ati plaću toplome!!Bez ikakve odgovornosti i pameti do plaće!!!
Pa što smo mi svi drugi budale???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bože sačuvajPrivatnik 2021-10-21 13:39
Ilovik - Mrtvaška 100 kn
Mrtvaška -Mali Lošinj taxi auto 250 kn.
Danas moji troškovi!!Jedan pravac!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Potpora žrtvama projekta Mrtvaškazb 2021-10-21 13:57
Citat Privatnik:
Ilovik - Mrtvaška 100 kn
Mrtvaška -Mali Lošinj taxi auto 250 kn.
Danas moji troškovi!!Jedan pravac!!
Pošalji račun gradonačelnici s brojem svog tekućeg računa. Neka se izdatak knjiži na konto Potpore žrtvama projekta Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # Vraćanje komentaraAdministrator 2021-10-22 17:52
Prilikom uklanjanja spama greškom je obrisan komentar unesen pod nadimkom Marsen, a zbog toga su nestali i svi komentari uz njega. Ovime vraćamo taj komentar i odgovore koje su slijedili u jednoj objavi:
Marsen
Ko o čemu, lopov o poštenju!!!

Šta nije taj Mujagić jedva završio osnovnu školu... Nisam znao i da je diplomirani građevinar i pravnik. Vidim jako se kuži u građevinske dozvole, prostorne planove i slično. Mora da je naučio na svim svojim uspješnim projektima (Stanovi na kročiati nemaju uporabnu, Pomorska škola nema uporabnu i na sudu zbog dugovanja, Rukavić na sudu i zabilježbe od miljuna na stanovima što su ljudi kupili, Opskrbni na licitaciji zbog stečaja)...
Kad mi takav priča o UPU-ima i dozvolama nek najprije objasni kako je uspio od hrpe kamenja u šumi iznad crkvice na Čikatu napravit bungalove i upisat kao nekretnine na firmu HAL? imam i slike pa ću ih objavit kasnije...
Na šta točno Grad daje suglasnost prilikom izdavanja posebnih uvjeta? Najlakše je napisat na projekt, to je odgovor za retarde. Grad daje suglasnost na posebne uvjete priključenja na oborinsku kanalizaciju, u ovom primjeru di će kiša koja padne na mul otjecati :-) O utjecaju na okoliš je Investitor dužan zatražiti od Županijskog ureda Ocjenu o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš, debilni naziv al grad veze ni s tim nema.
I nakon žalbi na izdavanje građevinske dozvole, dozvola je otišla na drugi stupanj di je opet potvrđena i pravomoćna.
Baljezganje o UPU-ima, dozvolama i okolišu su samo fensi nazivi propalog poduzetnika (očito i neškolovanog) potpomognutom vezama sa Garijem i njegovom pomoći sa kontaktima viših instanci, bez ijednog uspješnog i cijelovitog realiziranog projekta iza sebe. Možda ga zato i svrbi KUčićka. Možda su on i Cresani trebali gradit Mrtvašku. Tada bi sve teklo glatko (do neke granice)...
Arsene, mani se politike i hvataj se pinela. Stari ti je imao više pameti i veze sa strukom
gost:
Citat Marsen:
Ko o čemu, lopov o poštenju!!!
Ko o čemu, trol o svemu i svačemu. Samo ne o članku o "izvanrednom" obraćanju kraljice laži, licemjerja i demagogije narodu.
Homo sapiens
Diplomirani Marsen

Ad hominem (latinski "prema čovjeku" ili "prema osobi"), je skraćenica za argumentum ad hominem i pokušaj je negiranja istinitosti neke tvrdnje ukazivanjem na negativne karakteristike ili vjerovanja osobe koja je iznijela tu tvrdnju kao takvu.[1] Ad hominem rasuđivanje obično se objašnjava kao logička zabluda.U prijevodu, kad budale ne znaju iznijeti protuargumente, onda napadaju osobu koja je nešto rekla ili napisala.
Dobrodošli
hranitelj tuljana

Citat Homo sapiens:
Ad hominem (latinski "prema čovjeku" ili "prema osobi"), je skraćenica za argumentum ad hominem i pokušaj je negiranja istinitosti neke tvrdnje ukazivanjem na negativne karakteristike ili vjerovanja osobe koja je iznijela tu tvrdnju kao takvu.[1] Ad hominem rasuđivanje obično se objašnjava kao logička zabluda.U prijevodu, kad budale ne znaju iznijeti protuargumente, onda napadaju osobu koja je nešto rekla ili napisala.
Istina, pogledajte samo nekih 95% "odgovora" na moje komentare. Ali meni to toliko ne smeta jer više govori o autorima...
Hinko
Osim za oborinske vode, Grad utvrđuje i uvjete priključenja građevine na prometnu površinu. U ovom slučaju postoje dvije prometne površine, na kopnu i na moru.
Licemjer
Pa kažem ja, ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.Ovi tekstovi su u svakom slučaju pokušaji da sebe i druge uvjeri da koliko god on bio loš da postoji netko gori.
brigo moja
pređi na drugogaCitat Hinko:
Osim za oborinske vode, Grad utvrđuje i uvjete priključenja građevine na prometnu površinu. U ovom slučaju postoje dvije prometne površine, na kopnu i na moru.
I što je rekao Grad Mali Lošinj, koji su uvjeti priključenja nove rive na pomorski promet?
Ludo
Obrazovanje

Citat Marsen:
Ko o čemu, lopov o poštenju!!!Šta nije taj Mujagić jedva završio osnovnu školu...
Mujagić ima upravo takvu razinu formalnog obrazovanja kao i Krleža. Koliko znam bio je odličan učenik, ali to i ne treba znati, jer se inteligencija ne može sakriti kao ni glupost, koju ti nisi uspio sakriti.
I kakve to ima veze s kritikom štetnog projekta Mrtvaške?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # "slučajno"gost 2021-10-23 07:08
Sam si se sjetio vratiti ili gazdarica naložila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Re: Vraćanje komentaraAdministrator 2021-10-23 09:23
Citat gost:
Sam si se sjetio vratiti ili gazdarica naložila?
Nestanak komentara zapazio te na njega podsjetio anonimni posjetitelj koristeći obrazac za kontaktiranje s administratorom na linku volim-losinj.org/kontakt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Skretanje fokusagost 2021-10-24 10:22
Fokus s velikih investicija gradonačelnica pokušava skrenuti na manje bolne teme. Ushićeno javlja "Nakon što je Mali Lošinj ušao u društvo Top 100 zelenih i održivih destinacija svijeta s pričom dobre prakse obnove logera Nerezinac, ovo je još jedno priznanje kojim se potvrđuje vrijednost projekta obnove i izgradnje interpretacijsk og centra na otvorenom koji na zanimljiv način dočarava i interpretira bogatu pomorsku i brodograđevnu baštinu otoka Lošinja!", "Ponosna sam što je na dodjeli priznanja Najboljim gradovima u 2021. u Novom Vinodolskom, Grad Mali Lošinj odnio pobjedu kao najbolji mali grad u kategoriji gospodarstva, dok je bio finalist i u kategoriji najboljeg malog grada za život" a na kraju poruke je sličica s mišićavom rukom kako pokazuje "bosanski grb". Pa ju je obradovala vijest, ali samu sebe smatra "nas" kako to vladari vole: Obradovala nas je vijest kako je Ministarstvo zdravstva potpisalo Ugovor o izgradnji i opremanju šest brzih brodica za uspostavu hitne pomorske medicinske službe koje će se nalaziti u stacionarnim lukama na Lošinju ...
Pa onda reklamira tajnog donatora svojim nazočenjem: Na tenis terenima Vitality hotela Punta jučer je u popodnevnim satima svečano otvoren turnir ATP Challenger Lošinj open 2021 organiziran u suradnji Ljubičić teniske akademije i Jadranka turizma d.o.o.
A još nema radosne vijesti "Našim umirovljenicima smo uplatili dopunsko osiguranje i time izvršili jedno od izbornih obećanja". Važno je da je sebi digla plaću, ali o tome ne javlja preko fejsa ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Gradonačelnica iz nekog drugog svemiradiskriminirani građanin 2021-10-24 12:07
Gradonačelnica se kiti gomilom upitnih i besmislenih priznanja koja ne pridonose boljitku običnih građana, a pogotovo ne boljitku penzionera koji svaki mjesec od male plaće ili još manje penzije moraju plaćati račune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pokazivanje mišićaDe Bill 2021-10-24 12:58
Citat diskriminirani građanin:
Gradonačelnica se kiti gomilom upitnih i besmislenih priznanja koja ne pridonose boljitku običnih građana, a pogotovo ne boljitku penzionera koji svaki mjesec od male plaće ili još manje penzije moraju plaćati račune.
Nije napisala da ovo natjecanje među Gradovima na kojem ja Mali Lošinj "odnio pobjedu" u kategoriji gospodarstva organizira portal gradonačelnik.h e u vlasništvu tvrtke Ciudad d.o.o.zagreb s vrlo dugim spiskom predmeta poslovanja. Među kojima je i promidžba (reklama i propaganda). Naravno da kao trgovačko društvo Ciudad d.o.o. ne troši novce na nekakvu gradonačelničku "Olimpijadu" iz humanitarnih razloga nego da bi na tome zaradio. Pa je u prošloj godini tvrtka imala prihod 854,566 kuna. Koliko od toga je novac koji se iz džepova građana preko proračunskih rashoda prelio u džep vlasnika tvrtke ne znamo, ali titula najboljeg Grada za ovo ili ono sigurno nije besplatna. Ali vrijedi svake kune našeg novca da se Ana može hvaliti i pobjednički pokazivati mišiće.
sudreg.pravosudje.hr/.../...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Šuplja a skupo plaćena priznanjagost 2021-10-24 13:22
Unosni biznis krčmljenja priznanja i nagrada gradonačelnicim a za biti prvi u nečemu, najzeleniji, najodrživiji, među 100 ovakvih ili onakvih prekinula je pandemija, ali počinje opet cvjetati. Ana Kučić nije ispunila još ni jedno izborno obećanje, a već je dobar kupac usluga portala za razmetanje gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Podsjetimo se...BF 2021-10-24 13:10
Gradonačelnica je prije nekoliko mjeseci obećala besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje za sve umirovljenike...

Ubrzo nakon izbora, na pitanje građana. na lokalnom radiju je 20.07.2021. godine izjavila je da je odluka o besplatnom dopunskom osiguranju za umirovljenike u izradi. Wow, super!!!

No, na prvoj radnoj sjednici gradskog vijeća na kojoj je sebi povisila plaću, očigledno se predomislila pa je na postavljeno vijećničko pitanje odgovorila da za obećano besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje ima vremena do kraja mandata. Eto, znači više nije ni u izradi.

Samo za usporedbu, Grad Poreč već godinama u manjem ili većem iznosu umirovljenicima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje.

Google kaže da sličnu praksu imaju općina Funtana i općina Omišalj, a vjerojatno i još neki.

Tako se to radi gradonačelnice, a ne puno obećati pa pogaziti svoju riječ, a na kraju mandata reći, napravili smo sve što smo obećali. Treba malo misliti i na građane, a ne samo u se, na se i poda se.

Fuj HDZ lažovi i lopine sa pravomoćnom sudskom presudom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Anin pozdrav biračimagost 2021-10-24 13:32
Citat BF:
Tako se to radi gradonačelnice, a ne puno obećati pa pogaziti svoju riječ, a na kraju mandata reći, napravili smo sve što smo obećali. Treba malo misliti i na građane, a ne samo u se, na se i poda se.

Fuj HDZ lažovi i lopine sa pravomoćnom sudskom presudom.
U ovom znaku proći će i sva ostala njena obećanja. A za 4 godine će kao i na zadnjim izborima lagati da je ostvareno sve što je najavljeno. I ponavljati stara obećanja kao da su nova (dom zdravlja, sportska dvorana, nogometno igralište, zračna luka ...)

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # za samopromociju ima, a vi svi drugi crkniteGrad za tebe 2021-10-24 15:47
Grad Poreč plaća makar pola dopunskog i to je ok. Gradonačelnica Ana je obećala da će platiti cijelo dopunsko, a ne plaća ništa. Ali zato plaća reklamu portalu Gradonacelnik.h r, plaća reklamu na cijeloj stranici u Novom listu, plaća razne Đireve sa lakrdašima i komedijašima. Za to ima, znači može se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # stoka sitnog zubarobert 2021-10-27 12:26
Stoko sitnog zuba iz sela mali lošinj, sami ste je izabrali ona je Vaša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


ZADNJI KOMENTARI

 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  NL 06.12.2021 21:00
  ...
  Projektant Mrtvaške negira da organizira pomorski promet s Ilovika novilist.hr/.../...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Norc 06.12.2021 18:39
  Nakon glasanja nema kajanja
  Zanima me šta je "naša draga Ljubica Nikolić" dobila za podršku izbornoj prevari naših ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Malik Tintilinić 06.12.2021 17:17
  Zna se kome treba ginko
  Ana K. misli da su umirovljenici zaboravljivi i retardirani. Međutim, umirovljenici dobro pamte ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Ginko 06.12.2021 16:49
  Za pamćenje i cirkulaciju
  Ana, uzmi ginko. Ana Kučić je zaboravila da je upravo obećanjem o besplatnom dopunskom ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  B.D. 06.12.2021 16:27
  Cresanka ili Lošinjanka ?
  Potaknuo si zanimljivo pitanje. Hvalila se da je ponosna Puntarka a u izbornom programu ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  .... 06.12.2021 16:08
  ....
  Može muljati i lagati koliko hoće, ali ne i dokle hoće. Već je prevarila Ilovčane, ako ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  gost 06.12.2021 13:59
  Prigovor na izbornu prevaru
  Štogod je rekla, ako je rekla lagala je. Ovo je moj prigovor u riječi i slici ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  Tako kaže Ana 06.12.2021 13:29
  Vandali
  Dal' akteri Mrtvaška shvaćate da ste prijavljeni OLAFU?? OLAF ne odgovara Hrvatskoj,nego ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  Kuro Sawa 06.12.2021 10:38
  Branitelj svojih interesa
  Nedićeve upadice zapravo nisu stvar njegove inače skromne osobne kulture nego interesa.
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  Kaže moja baba 06.12.2021 10:24
  Polako se ide u raj
  Iz članka Novog lista se vidi za još jednu prijavu OLAFU.Osim građevinske dozvole sada ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  gost 06.12.2021 10:21
  Utjecaj projekta na Ilovčane
  Ne znam kako drugi sudionici ovog pothvata, ali projektant je čak potpisnik etičkog kodeksa ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ... 06.12.2021 10:16
  ...
  u banani su i Balija i njegov projektant, ovdje jasno piše što sve treba napraviti ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ... 06.12.2021 10:02
  ...
  I onda vam kažu, strpite se dvije godine, a nakon toga zbog rive od 2 metra nikad više ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  mk 06.12.2021 09:46
  Etika ....
  Ne zanima me što ima reći sluga. Zanima me što ima reći gradonačelnica. Izabrana od većine ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ..... 06.12.2021 09:16
  .....
  Eeeeee Napokan!!! Javio se projektant RIJEKA PROJEKT!!Da je luka Mrtvaška projektirana ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ..... 06.12.2021 07:13
  .....
  A Nedić, najvjerojatnije je ubacivao neprimjerene upadice na štetu Ilovčana.Ko na gradskom ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ..... 06.12.2021 06:50
  Lud,zbunjen,normalan
  Ko je lud? Ko je zbunjen? Ko je normalan? Svi znamo da građevinska dozvola nelegalna.Pa mi ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ..... 05.12.2021 17:08
  .....
  I sad ti to objasni Baliju,Nediću,D evčiću,Živković i,Domcu,Komadin u,Medarićki.... ne nego ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  gost 05.12.2021 14:36
  ++++++
  Bravo Doriane! Mnogima je puna kapa Kučićkinih licemjernih obilježavanja, slavljenja ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Malik Tintilinić 05.12.2021 13:21
  Jad i bijeda lošinjske vlasti
  i.imgur.com/fp3njUZ.png (http://i.imgur.com/fp3njUZ.png) i.imgur.com/qfTK5va.png ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  ....... 05.12.2021 13:10
  Jad i bijeda lošinjske vlasti
  Ne bih to tako rekao. Na Mrtvaški se vidi sva bijeda i jad lošinjske vlasti s Anom Kučić ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Vlaho 05.12.2021 12:39
  pošto burek?
  Mene toliko ne zabrinjava intelektualni profil njenih pristaša. Puno više me zabrinjava ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  Vlaho 05.12.2021 12:34
  Hvatač krivina na duge staze
  Imaš pravo, i mene zanima što je profesor prehrambene tehnologije rekao u svezi ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  Gost Deluxe 05.12.2021 11:28
  Zabrana za Tohuvabohu
  Najuži krug A.K. mu zabranio javljanje. Njegovi komentari ostavljaju loš dojam o intelektualnom ...
   
 • Fokus na rezultate

  gost 05.12.2021 11:19
  Fokus na 300 milijuna
  Evo u što se izrodila Kučićkina predizborna parola o fokusu na mala mjesta u plaćenoj reklami ...
   
 • Izborna podvala obećanjima bez roka ispunjenja

  13 godina u GML 05.12.2021 10:59
  12 godina faksa
  Gdje je nestao taj Anin stručnjak za rive i koješta drugo koji u fušu čita ID adrese iz ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  DS 05.12.2021 10:56
  Projekt s pogledom na uvažavanje Ilovčana
  A da se gledalo dalje od svojih noseva moglo se napraviti ovakav projekt i.imgur.com/ZPbMyv8.png ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ...... 05.12.2021 10:38
  ......
  Da projekt ne propadne? Više ju je briga za suludi projekt kojega nije investitor, nego za ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  ..... 05.12.2021 10:35
  ...............
  Glavno da je bio Nedić i Devčić!!Kojim povodom??Šta oni mogu pametno reći???Zašto nije bio ...
   
 • Ping-pong s odgovornostima preko Ilovčana

  FF 05.12.2021 10:14
  Umjesto inormacija deformacija
  Ne piše zato što konkretna rješenja nisu ponuđena. Novinaru nije cilj da člankom informira ...