Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

MO Ilovik ne postavlja nove zahtjeve

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

moliorJučer smo imali priliku čuti u medijima da je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana u vezi s projektom Mrtvaška, da su na zahtjev Ilovčana izradili skicu budućeg privremenog pristana u Mrtvaškoj, ali da Ilovčani „nažalost sada postavljaju nove zahtjeve". To nije istina, kaže se u priopćenju vijeća MO Ilovik

Nakon dužeg mirovanja, ponovno se aktivirala Primorsko-goranska županija u vezi s projektom Mrtvaška. Jučer smo imali priliku čuti u medijima da je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana u vezi s projektom Mrtvaška, da su na zahtjev Ilovčana izradili skicu budućeg privremenog pristana u Mrtvaškoj, ali da Ilovčani „nažalost sada postavljaju nove zahtjeve“. S obzirom da to nije istina i da se javnost na ovaj način svjesno krivo informira, a da se s druge strane pokušava oblatiti Ilovčane i MO Ilovik prikazujući ih neozbiljnima i onima koji opstruiraju napore Županije, u nastavku prenosimo čitav tekst očitovanja MO Ilovik PGŽ-u iz kojeg svatko može vidjeti i razumjeti činjenično stanje, a onda i zaključiti o tome tko je neozbiljan i čijom krivnjom su projekt Mrtvaška, a nažalost i otok Ilovik, došli u probleme.

Zbog opisanog neiskrenog i neistinitog informiranja javnosti, kao i zbog načina na koji je PGŽ organizirala sutrašnji sastanak, predstavnici MO Ilovik tom sastanku neće prisustvovati. Pročitajte što smo napisali i sami prosudite!

Poštovana gđo. dožupanice Medarić, s obzirom da nećemo prisustvovati sastanku kojeg organizirate za dan 23. veljače 2022. god. u Malom Lošinju, stav MO Ilovik opetovano Vam izražavamo pisanim putem.

Dakle, od prvog dana kada nam je nametnut problem izgradnje luke Mrtvaška, zahtijevamo samo dvije jasno određene stvari:

• izmjene u projektu na način da snizi visina budućeg gata u jednom dijelu;
• vraćanje državne linije 311 na rutu Ilovik – Mrtvaška i omogućavanje da ta linija plovi dok radovi traju.

U pogledu sniženja dijela buduće rive, još u mjesecu prosincu dobili ste analizu projektanta što bi sniženje rive značilo u troškovnom i proceduralnom smislu, ali iako su od onda prošla već dva puna mjeseca i iako ste u više navrata neistinito tvrdili u medijima da je preprojektiranje u toku i da je dovršeno, još uvijek niste izmijenili projekt, dali zadatak projektantu za izmjenu projekta niti zatražili izmjenu građevinske dozvole.

Prema Vašim riječima, Vi to možete učiniti, ali je činjenica da ništa od navedenog još nije učinjeno. Što se pak tiče vraćanja državne linije na rutu Ilovik – Mrtvaška, MO Ilovik nikada, ali doslovno nikada, nije zahtijevao izgradnju nekakvog privremenog pristana u Mrtvaški, već ste to vi predložili na sastanku kojeg smo imali u mjesecu prosincu u Malom Lošinju. Odgovarajući na Vaš prijedlog kojeg ste nam, iako nepotpisanog, dostavili u pisanom obliku, u našem dopisu od 5. prosinca 2022. god. izričito smo naveli da je pretpostavka bilo kakvog razgovora o „privremenom pristanu“ ta da nadležna lučka kapetanija da suglasnost za pristajanje na njemu jer u protivnom rješenje koje ste predložili nije izvedivo ni zakonito, a to znači da rješenja nema.

Uz to, a vezano uz postupak kojeg provodi Europski ured za borbu protiv prevara po našoj prijavi, izričito smo u istom dopisu zahtijevali da postojeći legalni austro-ugarski mol u Mrtvaškoj ne bude diran ili dekonstriuran dok god Europski ured za borbu protiv prevara ne donese svoju odluku ili dok se ne izgradi jedan trajni dio budućeg gata koji nama, mještanima otoka Ilovika, omogućuje normalno i redovno prometovanje državne linije Ilovik - Mrtvaška kako se ne bi dogodilo da EU uskrati financiranje projekta, a da mol bude srušen.

Treće, istim smo dopisom zahtijevali da se broj plovidbi državnom linijom na današnjoj ruti Ilovik – Mali Lošinj svede na jedanput dnevno, a da zauzvrat isti brod tri puta dnevno prometuje na liniji Ilovik – Mrtvaška čime bi se omogućio život otoka Ilovika.

Niti jedan od ovih zahtjeva do danas niste prihvatili.

Štoviše, danas je, zbog evoluiranja postupka pred Europskim uredom za borbu protiv prevara vrlo upitno da li su takva rješenja uopće više moguća. Sada nam dolazite sa suštinski istim prijedlogom u vezi privremenog pristana, ali i nadalje:

• bez ikakve suglasnosti lučke kapetanije;
• i dalje s namjerom da radove započnete baš na strani odnosno mjestu postojećeg mola iako je postupak pred Europskim uredom za borbu protiv prevara danas u poodmakloj fazi i s neusporedivo većim izgledima da će financiranje projekta biti obustavljeno;
• i dalje navodeći da linija ne može biti vraćena na rutu Ilovik – Mrtvaška, a da bi se cjelokupni život otoka Ilovika trebao odvijati gumenjakom ili sličnim plovilom u unaprijed neodređeno dugom razdoblju.

Očito je, dakle, da od početka prosinca do danas niste napravili nikakav pomak pa se postavlja pitanje smisla daljnjih pregovora na način kako to činite.

Zbog svega navedenog ovime ponavljamo svoje zahtjeve koji su uvijek isti i nepromijenjeni:

izmjene u projektu na način da snizi visina budućeg gata u jednom dijelu;
hitno vraćanje državne linije 311 na rutu Ilovik – Mrtvaška i omogućavanje da ta linija plovi dok eventualni radovi traju.

Jedino danas zakonito i moguće mjesto gdje ta linija može pristati je postojeći mol. Ovime ujedno naglašavamo da vaše tvrdnje prema kojima ste vi (PGŽ) organizirali izgradnju privremenog pristana na zahtjev MO Ilovik, kao i tvrdnje prema kojima MO Ilovik „sada iznosi nove zahtjeve“ neistinite i predstavljaju grubu manipulaciju s ciljem prebacivanja odgovornosti na MO Ilovik i izbjegavanja odgovornosti PGŽ-a za situaciju koja je nastala.

moliorNa kraju, želimo vam skrenuti pažnju da je otok Ilovik jedini otok kojemu je u posljednjih deset godina, prema službenim brojkama iz popisa stanovništva, broj stanovnika porastao za nevjerojatnih 30%. Pri tome se ne radi o umirovljenicima koje su svoje posljednje dane odlučili provesti na otoku nego se radi o porastu broja djece i mladih, što bi vama, koji obnašate javnu vlast, trebalo biti jako važno. Nažalost, zbog vašeg projekta, naša djeca danas školu pohađaju vrlo otežano, ne mogu ići na slobodne aktivnosti, ne mogu učiti informatiku, ne mogu učiti strani jezik, ne mogu ići na pripreme za maturu ili pripreme za upis u srednju školu, ne mogu se družiti sa svojim vršnjacima, ne znaju što je kino i knjižnica.

Naši onkološki bolesnici i stariji ne mogu odlaziti liječniku na (redovne) preglede, naši radno aktivni onemogućeni su obavljanju svakodnevnih poslova i da ne nabrajamo dalje.

A sve to samo zbog toga da biste vi pokušali spašavati svoje stranačke drugove koji su za to odgovorni, odnosno ministra i njegovu lokalnu svitu koja je ovome, zajedno s vama, kumovala.

Nadamo se da ćete iz poštovanja prema toj djeci i njihovim roditeljima kao i drugim stanovnicima otoka Ilovika u eteru ubuduće nastojati govoriti istinu.

S obzirom da je državna linija protuzakonito (odlukom AZOLPP-a) izmještena iako zakon ne poznaje takvu mogućnost, te s obzirom na to da je to učinjeno na formalni zahtjev ŽLU Mali Lošinj, ovime, nakon više od godinu dana neuspješnih razgovora i dopisivanja, u kojem razdoblju niste usvojili niti jedan od naših zahtjeva iako u medijima tvrdite da jeste, tražimo od vas da se najhitnije zauzmete za vraćanje državne linije na njezinu zakonitu rutu Ilovik – Mrtvaška.

U protivnom, zbog neizdrživosti situacije u kojoj se nalazimo, bit ćemo ponovno prisiljeni organizirati javne prosvjede i medijske akcije.

S poštovanjem Vijeće mjesnog odbora Ilovik

Press kolegij župana PGŽ 21. veljače 2022.


Komentari: 

117 # RiječkiKlošar 2022-02-23 11:07
Aj i mene ubacite u Lučku upravu!
Nema tu kruha.Vidite da je Medarička ostavila istu Horor ekipu u lučkoj upravi.
Kako se može ostaviti iste ljude kada znamo da su svugdje napravili gluposti?!Susak ,Unije i Mrtvaška.Šta to nije dovoljan razlog za smjenu?
Ako se M. pravi glupa ja nisam!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Prosvjedi na otoku ugodnom za življenjegost 2022-02-23 13:23
Ilovčani kažu da bi mogli biti opet prisiljeni organizirati javne prosvjede. Možda će biti prisiljeni i Lošinjani kao građani Omiša:
Ispred gradske uprave u Omišu održan je mirni prosvjed građana koji se protive poskupljenju odvoza smeća zbog usklađivanja cijena s novim Zakonom o gospodarenju otpadom, prema kojem se paušalni dio izjednačava za velike i male "proizvođače smeća". A tek kad poskupi voda ... Hoće li Ana i za to optuživati "lokalne političke aktere koji koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa" kao za prosvjed Ilovčana :cry:
vijesti.hrt.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # LicemjernostČeper 2022-02-23 14:36
Zanimljivo je kako se Kučićka gorljivo ograđivala od projekta Mrtvaške, ali tek kad su nezadovoljni Ilovčani krenuli u prosvjed. U obraćanju preko fejsa se izvlačila da je svu dokumentaciju pripremila, javnu nabavu, uvjete i način izvođenja radova provela Županijska lučka uprava i da Grad Mali Lošinj nije naručio ovaj projekt niti je sudjelovao u njegovoj izradi. Ali neproblematični m tuđim projektima se neumjereno hvališe kao da su njeni. Kao na primjer bespovratnim kunama za izgradnju sortirnice i Frankovićevim projektom aglomeracije vrijedan oko pola milijarde kuna. Na gradskoj stranici je slavljenička fotka i tekst da su ugovore potpisali Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda te Neven Kruljac, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. nakon čega su riječi zahvale uputili gradonačelnica Ana Kučić i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako. Potpisivanju su nazočili gradski vijećnici te ministar turizma Gari Cappelli. Frankovića nema na fotki niti ga se spominje u vijesti na gradskoj stranici.
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Zašto sam vam lagala...gost 2022-02-23 18:50
Nakon prosvjeda Ilovčana je cvilila preko FB kako ona i Grad Mali Lošinj nama nikakve veze s Mrtvaškom. Zašto onda dolazi na sastanke na temu s kojom nema veze. A na sastanak je povela Devu, Nedića, Živkovića i tko zna koga još...

Možda je ipak lagala nakon prosvjeda? A ne bi joj bilo prvi put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Špekulantska smicalicaK.K. 2022-02-23 19:25
Citat gost:
Možda je ipak lagala nakon prosvjeda? A ne bi joj bilo prvi put.
Naravno da je lagala. Priznala je da je uskočila da spasi prvih 80 milijuna bespovratnih kuna za luku. Ali nije "uskočila" zbog same luke i bajke o povezivanju s Pagom, Rabom i Dalmacijom nego zato što bez luke ne bi bilo osnove za žicanje još 150 milijuna za pristupnu cestu. Od koje se očekuje da cijenu zemljišta oko trase lansira u nebo.
i.imgur.com/lEdVMQX.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Ne znaju što je kino.robert 2022-02-26 14:23
:lol: :lol: :lol: Ne znaju što je kino???. Ni ne trebaju znati to je bilo aktualno prije 40 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...... 2022-02-28 07:39 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ......... 2022-02-28 07:43 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ......... 2022-02-28 08:02
Zašto je visina rive 2 metra i 1 centimetar?
Za nas nije!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Zašto je riva visoka 2.01?. 2022-02-28 13:25
Da bi profesor mogo kraćim putem doći do Paga.Ali za to mu nije potrebna riva od 2 metra i 1 centimetra!Samo izgovor.Mi nismo dobili odgovor niti od Ane,Filipa,Meda rićke i Butkovića.Samo laprdanje.Možda Gari zna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Nedo domazetgost 2022-02-28 14:24
Citat .:
Da bi profesor mogo kraćim putem doći do Paga.
To on zbog supruge radi bolje povezanosti s Pagom. Na Lošinj je došao s dvije najlon vrećice a onda se dobro priženio za bogatu Pažanku. Kako Bosanci kažu udomazetio :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Politika & KriminalWoW 2022-02-28 15:56
Ne bi bio problem da se samo bogato priženio. Imovinska kartica pokazuje očiti nesrazmjer imovine i profesorske plaće, o čemu će se još pisati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Spasimo otok Ilovikgost 2022-03-15 13:50
Kratke crtice o tome kako na (ne)zakonit način do EU novca. I dok ovih dana „funkcionari“ iz PGŽ-a u javnost odašilju informacije, naravno, kao i uvijek do sada – lažne, kako je PGŽ ispunila sve zahtjeve Ilovčana, ali eto, Ilovčani, neodgovorni, neozbiljni i prevrtljivi, sada postavljaju neke nove zahtjeve, valja nam se malo podsjetiti kako su to ti isti funkcionari PGŽ-a i njihovi puleni u lučkoj upravi Mali Lošinj pokušali doći do EU novca.
Nije ovdje primarno bitno kakav je njihov odnos prema Ilovčanima i kako su Ilovčane pokušali, najprije preveslati, a potom vjerojatno i iseliti s njihovog otoka, ovdje se radi o metodi dolaska do EU novca.
Kao i svaki građevinski projekt, i ovdje sve počinje projektiranjem.
Naime, na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je steklo pravo distribuirati europski i državni novac za investicije lučkih uprava, mogla se je javiti ona lučka uprava koja je za određeni projekt već imala pravomoćnu građevinsku dozvolu. A postojanje pravomoćne građevinske dozvole pretpostavlja postojanje gotovog projekta plaćenog, naravno, vlastitim novcem.
Ali, trebalo je raditi brzo pa je lučka uprava projektanta za projekt vrijedan gotovo 1.200.000,00 kn izabrala bez javnog natječaja. Jer rekli bi neki, javni natječaj, naravno, samo oduzima vrijeme, a ionako bi izbor projektanta i temeljem javnog natječaja bio isti.
Ali posljedica izbjegavanja javnog natječaja je i ta da se onda ne može odjednom uplatiti iznos od 1.200.000,00 kn jer taj bi iznos ukazivao na potrebu provođenja javnog natječaja. Pa su se onda dosjetili da projektantu u dva navrata plate po cca 200.000 kn jer je upravo taj iznos granica iznad koje nastaje obveza provođenja javnog natječaja.
Međutim, projekt košta nešto manje od 1.200.000,00 kn, a ne 400.000,00 kn, pa je trebalo naći načina kako platiti ostatak.
I našli su ga.
Da bi projektantu uplatili razliku do pune (stvarne) vrijednosti projekta, ŽLU Mali Lošinj naknadno provodi fingirani postupak javne nabave za projektantski nadzor u kojem postupku izabire, gle čuda, istog projektanta za iznos od 730.625,00 kn s PDV-om temeljem kojega i sklapa s tim projektantom ugovor o projektantskom nadzoru od 19. ožujka 2021. god.
Zašto kažemo fingirani natječaj za uslugu projektantskog nadzora? Pa zbog toga što uslugu projektantskog nadzora može vršiti samo onaj tko je obavio projektiranje pa se na takav natječaj i nitko drugi ne može javiti. Inače, usluga projektantskog nadzora stoji uobičajeno višestruko manje od samog projekta, ali ne i onda kada taj nadzor treba platiti županijska lučka uprava u PGŽ-u.
Iz svega ovoga, koliko god to nestvarno zvučalo, jer radi se o natječajima javnih tijela i njihovom namještanju, proizlazi, međutim, još puno teža stvar.
Kao što smo i naveli, na javni poziv mogla se je javiti samo ona lučka uprava koja je za određenu investiciju već imala pravomoćnu građevinsku dozvolu, a to znači i projekt plaćen vlastitim sredstvima.
Umjesto toga, ŽLU Mali Lošinj, iako je bila u obvezi, nije sama platila projekt, već je trošak projekta, fingirajući natječaj i trošak projektantskog nadzora, pokušala prebaciti na EU, odnosno drugim riječima, pokušala je si je od EU nezakonito priskrbiti iznos od 730.625,00 kn.
Zar nakon ovoga još uvijek ima onih koji misle da će EU financirati projekt Mrtvaška, ili da postavimo pitanje na drugi način, zar još uvijek ima onih koji misle da projekt Mrtvaška neće imati pravosudni epilog?
Ovako je, izradom i (ne)plaćanjem projekta započela ova investicija. U slijedećim nastavcima čitajte kako se razvijala do neslavnog kraja…
#SPASIMOILOVIK
Ana Kučić Grad Mali Lošinj Zlatko Komadina HRT - Radio Rijeka Primorsko-goran ska županija Oleg Butković Dubravko Devčić, nezavisni kandidat Novi list Večernji list Slobodna Dalmacija Net.hr NovaTv Morski HR Jadranski.hr Index.hr Jutarnji 24sata Tris.com.hr Telegram.hr Radio Istra Radio Dalmacija Domagoj Mikić Teklić.hr N1 Hrvatska
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

galerije1

mi-logo
wonline
yrno
Vremenska prognoza
za Lošinj


setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  WwW 27.05.2022 15:37
  ...
  ovaj zadnji već uživa beskrajno povjerenje
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  .... 27.05.2022 15:21
  HDZ u koncesiju
  A možda zbog zauzetosti dade stranku u koncesiju Fabijaniću ili Volarićima.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Zemo 27.05.2022 14:57
  privatizacija HDZ ML
  To mi sliči privatizaciji ogranka. Jer ovo je otok njenih djedova :lol: :lol: :lol:
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  asd 27.05.2022 14:11
  Simpatizerka likvidirala ogranak HDZ
  Nisi shvatio (ili se praviš blesav) da ovo nije članak o gradonačelnici. Ovo je članak o ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 27.05.2022 12:07
  Pošten posao
  Ma nemoj! A što je ovo: USKOK istražuje je li gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić (HDZ) ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Grunf 27.05.2022 09:53
  Obećanja ludom radovanja
  Nije on glup, a ni (samo) "dosadni, nametljivi gnjavator s kompleksom superiornosti" kako piše ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  .. 27.05.2022 07:49
  .
  daj ne seri, glup si
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 20:43
  Kompleksaš
  Ne, nisi ti čudak nego dosadni, nametljivi gnjavator s kompleksom superiornosti.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  hranitelj tuljana 26.05.2022 20:22
  Ne, ne bi trebali
  Primjedbom da stvaranje javnog dojma kako je protiv nje tek šačica prostaka zapravo pomaže ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Mrtvaška 26.05.2022 20:17
  SDP+HDZ
  Što je uopće OLAF? OLAF u izvještaju ističe da je njegova misija "detektirati, istražiti i ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 18:18
  HDZ + Nezavisni
  Ona nažalost i kupuje. Kao lažni lošinjski loger, žderačinu za vojsku, pohvalne članke u ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  SDP +HDZ 26.05.2022 17:40
  ......
  I bolje da neradi ništa.Manje štete.Kada radi smo prodaje.
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 17:32
  Narcisizam
  Da, pa? Zašto misliš da je to važno bilo kome na svijetu?
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  ww 26.05.2022 17:18
  Slaboumno
  Ovo mi je dovoljno da ne čitam ostatak. Mogu zamislit šta još si nadrobio :lol:
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Gošća 26.05.2022 17:01
  ...
  Tuljan ima pravo a to je dokazano već sto puta .Da nema ovog portala gdje se javljaju ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gost 26.05.2022 16:10
  Sektaška kombinatorika
  Spomenuta prva osoba jedne od sektaških Crkava na Lošinju bila je u kombinaciji za osnivanje ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  gig 26.05.2022 15:37
  ......
  O, sudbo kleta! Ne znam kako ću preživjeti što nisi pročitao ostatak pamfleta. Kako ću sad ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  Kozjak 26.05.2022 15:36
  bravo tuljane
  Tuljan je zaista čudak, u najmanju ruku. Pa ove podatke imaju samo hadezeovci i to su njihove ...
   
 • HDZ-ova cesta bez smjerokaza

  hranitelj tuljana 26.05.2022 14:42
  Kohezivni element
  Kada sam zapazio izuzetno vulgarnu naslovnu ilustraciju ostatak pamfleta nisam ni ...
   
 • Sjena odgovornosti

  ... 26.05.2022 12:47
  ...
  Mislim da je gospodin Hatunić upravo nenadmašan. To je onaj skroz lijevo koji često bez ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 11:48
  Komuništi i njihova djeca
  Da se zna na koga sam mislio evo fotke predsjednice lošinjskog HDZ-a izabrane čim se upisala ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 10:36
  Glup, gluplji
  Ne mogu njeni anonimni trolovi na portalu biti bolji od trolova koji je brane u gradskom ...
   
 • Sjena odgovornosti

  NN 26.05.2022 10:00
  Jad i bijeda Aninih trolova
  Mislim da je komentare pod nickom Gošća i Gost pisala ista osoba. Prvo je pisala kao Gošća ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Čeper 26.05.2022 09:33
  "Nejde" ti ni trolanje
  Tvoje budalasto prebrojavanje "anđela na vrhu igle" ne mijenja činjenicu da se govori o ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost iz HDZ-ovog svemira 26.05.2022 09:24
  Tuljanizam na najjače
  Volim kad vi koji niste mogli ostat živiti ovdje slavite i podržavate ove "ki su prije bili ...
   
 • Sjena odgovornosti

  SDP +HDZ 26.05.2022 09:12
  Mrtvaška
  Krepala vam krava muzara. Ko prati malo politiku, steže se obruč oko Butkovića i Bačića.
   
 • Sjena odgovornosti

  Gos. A 26.05.2022 09:05
  .....,..
  Da je projekt u redu ne bi se prosvjedovalo.A li zatvoriti luku van svake pameti. Izvadite ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gost 26.05.2022 08:31
  .......
  Gošća ima pravo.Zamislite vi da danas netko gradi, ceste,rive, mostove,bolnice , a ti ...
   
 • Sjena odgovornosti

  Gošća 26.05.2022 08:06
  ....
  Najpošteniji Ilovčani su šli u Ameriku jer ovdi nisu mogli živiti sa ovim šalvadigima ki ...
   
 • Sjena odgovornosti

  hranitelj tuljana 26.05.2022 07:59
  Nejde matiša?
  Kko ne, pa jasno je svakom pismenom da je komentator potvrdio da većina prosvjednika nisu s ...