Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nitko nije izuzet od kritike

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 

kritikaPet mjeseci nakon antidemokratske »obznane« Ane Kučić da su završetkom izborne kampanje i relativnom pobjedom HDZ-a na izborima za Gradsko vijeće te njenim ponovnim izborom za gradonačelnicu završile i podjele nemilosrdna stvarnost pokazuje da se prevarila. Tog 30. svibnja ove godine njena na Facebooku izražena želja – citiram – »Želimo graditi jaki Mali Lošinj, grad sretnih ljudi i jakog gospodarstva, grad tolerancije i otvorenosti« s pozivom »Gradimo ga zajedno« danas se pokazuju kao puste predizborne tlapnje s lažnim obećanjima i sijanjem iluzija o smislu i sadržaju zajedništva u gradnji ovoga Grada 

Podjele među građanima ne samo da nisu nestale, nego su se produbile, a poziv na zajedništvo sveo se na zajedničko djelovanje bastardne većine Gradskog vijeća pod njezinim vodstvom. To će biti djelovanje bez građana, pa i protiv njih. Da je tome tako pokazuju njezin javno iskazan odnos prema problemima Ilovčana i onih koji s njima suosjećaju te znakovita šutnja spomenute nakazne većine u Gradskom vijeću. 

Pet mjeseci nakon izbora ni jedno izborno obećanje nije ispunjeno, nego je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnica samo najavila kako će se u prijedlogu Proračuna za sljedeću godinu tek »naći smanjenje cijene Dječjeg vrtića, besplatni cjelodnevni boravak osnovnoškolaca, podizanje naknade za novorođenu djecu na 5, 10 i 15.000 kuna te besplatno dopunsko osiguranje za umirovljenike«.

No već na prvoj radnoj sjednici vijećnicima je na odlučivanje podmetnut prijedlog o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Prijedlog je većina podređena gradonačelnici glatko usvojila, no za ilustraciju samovolje i nepoštovanja poslovnika kao najave buduće prakse valja istaknuti da obrazloženje prijedloga gradonačelnica nije dala. Nitko kome je poznato značenje riječi »obrazloženje« u tekstu tobožnjeg obrazloženja koje glasi »Gradskom vijeću se dostavlja prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) na razmatranje i donošenje konačne odluke.« neće naći razloge za poništenje odluke o smanjenju plaće donesene za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u vrijeme kad se epidemija tek razbuktala.

Kao što se iz priloženog video snimka sjednice vidi, izvjestiteljica po ovoj točki dnevnog reda pročelnica Marina Žunić prijedlog također nije obrazložila, a neobični, emotivni, mjestimično zapjenjeni istup vijećnika Nedića kako nema smisla da gradonačelnica ima manju plaću od njega nije obrazloženje. No većini pod vodstvom Dubravka Devčića, voljom i milošću HDZ-a predsjednika Gradskog vijeća, Nedićev istup bio je zapovijed.

Anonimni komentatori su si na ovom portalu dali oduška, pa su manje ili više artikulirano kritizirali gradsku vlast općenito i pojedine političke aktere ponaosob što je izazvalo jednako anonimne obranaške reakcije. Obrana lika i djela gradonačelnice kao utjelovljenja aktualne vlasti kreće se od neobrazloženog hvalospjeva »Nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku« i sumnjive karakterizacije »Ana je smirena, poštena, kotektna i nema nikakvih primjedbi na njen rad.« do očajničkog izraza tobožnjeg čuđenja sa slabo prikrivenom prijetnjom »Čudi me da Ana ne tuži i podnese kaznenu prijavu autorima i adminu za ovakav govor mržnje.« Ovo »čuđenje« je dobilo brze i umjesne odgovore kao »sve što je objavljeno su gole činjenice« i »Mene ne čudi, pogledaj portale pa nam reci zašto premijer i društvo ne podnesu kaznene prijave protiv svih onih koji kritiziraju njegov rad i rad osuđene lopovske organizacije.«

Očito svjestan činjenice da se prijetećim komentarima pokušava pomoći gradonačelnici i njenoj većini u Gradskom vijeću u politici sužavanja demokratskih prava građana anonimni komentator je podsjetio da se govorom mržnje općenito smatraju svi oblici usmenog ili pisanog javnog izražavanja koji šire, potiču, opravdavaju ili pozivaju na mržnju prema određenoj skupini ili njenim pripadnicima, a u cilju stvaranja netrpeljivosti, diskriminacije, razdora ili poticanja na nasilje. Člankom 39. Ustava Republike Hrvatske propisano je da je zabranjeno svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti. No budući da se ni među najoštrijim komentarima ne može naći zabranjeno pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, a Ustav spominje »bilo koji oblik nesnošljivosti«, anonimni komentator se time poslužio da napiše »A ova stranica je od početka pa do kraja samo izražavanje netrpeljivosti.«

Čini se da su aluzije gradonačelničinih odanih sljedbenika na kršenje nekih ustavnih odredbi s impliciranim prijetnjama portalu i nepoćudnim komentatorima posustale nakon komentara s idejom da bi zbog izražavanja netrpeljivosti mogla odgovarati i gradonačelnica. Video snimkom koji je još uvijek na njezinoj FB stranici Ana Kućić je zaista radi poticanja nesnošljivosti prema dijelu građana poručila kako se atmosfera u kojoj se Grad i nju poziva na odgovornost radi tuđih propusta dodatno razbuktala djelovanjem – citiram kako je rekla – svih onih lokalnih političkih aktera koji koriste ljude sa stvarnim životnim problemima radi vlastitih interesa. S istim ciljem optužila je legitimnu oporbu kako joj je cilj građane Lošinja držati u trajnom stanju napetosti, a za sve okrivljavati nju i Gradsku upravu. S obzirom na položaj i moć koju joj daje funkcija gradonačelnice, netrpeljivost kakvu Ana Kučić javno izražava prema nezadovoljnim Ilovčanima i onima koji s njima suosjećaju nemjerljivo je opasnija od piskaranja na lokalnom portalu. Stoga je i utuživija.

Uostalom, izražavanje netrpeljivosti prema nedemokratskim postupcima, nepoštovanju statuta i poslovnika, izigravanju zakona i davanju lažnih obećanja, a bez pozivanja na nasilje, nije kažnjivo jer spada pod pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. Pozivajući se na Europsku konvenciju o ljudskim pravima to je istaknuo i komentator koji je napisao – citiram:

Ograničenje navedenih prava moguće je samo radi zaštite državne sigurnosti ili javnog reda i slično. Javnu osobu smijete uvrijediti, ali ju ne smijete klevetati. Onoga časa kada netko kao političar pristane izaći u arenu, na teren javnog izgovaranja riječi, pristao je i na to da je izložen i mora biti spreman otrpjeti i nešto što bi za prosječnog čovjeka bilo uvredljivo i utuživo. Nitko od toga nije izuzet, pa ni naša gradonačelnica, svi članci ovdje vezani su uz njen javni profesionalni i politički rad, a ne uz njezin osobni i obiteljski život.

Dosadašnji tijek sjednica Gradskog vijeća pod predsjedanjem novog predsjednika gađanima sklonim demokraciji ne nudi razloge za optimizam. Glavnu riječ kao i u prošlom mandatu vodi gradonačelnica, a oni kojima prema zakonu gradonačelnik podnosi izvještaj o radu ponašaju se kao da su joj podčinjeni. Razlika je samo u tome što nepodčinjene vijećnike uz Devčićevu asistenciju javno ismijava. Ruganjem i ponižavanjem oporbenih vijećnika i kritički nastrojenih građana poziva javnost na netrpeljivost i nesnošljivost prema kritičarima njezine politike.

Prvu epizodu javnog ismijavanja oporbenog vijećnika radi poticanja nesnošljivost gradonačelnica je uz mnogo glumljene veselosti i podsmijeha odigrala na trećoj sjednici Gradskog vijeća kad je vijećniku Ivkoviću uz mnogo gestikuliranja pored ostalih besmislica podrugljivo rekla i da bi mu »najrađe« zapljeskala ...

I druga epizoda poticanja netrpeljivosti prema kritičarima izvedena je na istoj sjednici. Nakon što je pročelnica u ulozi izvjestiteljice pročitala prijedlog da se poništi prošlogodišnja odluka o smanjenju plaće gradonačelnice i njenog zamjenika, ali bez spominjanja razloga smanjivanja i bez ikakvog obrazloženja prijedloga odluke za riječ se javio vijećnik Franković.

Podsjetio je da je Hrvatska ponovno u »crvenoj zoni« pandemije kojoj se ne nazire kraj te da ne zna na temelju čega se smatra da tu odluku treba staviti van snage kad je pandemija u jeku. Zamolio je da se dade konkretno objašnjenje zbog čega bi se trebalo vratiti plaću gradonačelnici.

Nakon njega za govornicu je izašao vijećnik Nedić i lupivši se po prsima Frankoviću uzrujano dobacio kako se osjeća osobno povrijeđenim što se Franković usuđuje to javno govoriti. Zamjerio mu je što on, Franković, ima plaću »ono, preko 10.000 kuna, a gradonačelnica ima 8.000 kuna«. Tiradu je završio žalopojkom kako on, Nedić, živi samo od plaće, dok neki od njih koji tamo rade žive i od plaće i od nekih drugih dodataka. Prijeteći je dodao kako je bolje da ne otvaramo tu temi i zaključio riječima »red je da gradonačelnica ima plaću 11.000 kuna«. Nevjerojatno je, ali na ovim otocima uz ovakav sastav Gradskog vijeća, odbore gradskog vijeća, ovakvu gradsku Upravu i gradonačelnicu moguće je da tvrdnja »red je da gradonačelnica ima plaću 11.000 kuna« može poslužiti umjesto obrazloženja.

No pravi cirkus je nastao kad je nakon vrlo umjerenog izlaganja vijećnika Ivkovića i Frankovićeve replike Nediću za govornicu dolepršala gradonačelnica. Nakon nekoliko nepovezanih rečenica uz žestoko mahanje rukama kazala je pored ostalog i kako mora nešto reći »da ne bi ostalo u zraku«, jer »gospodin Ivković voli ovako malo bacati dimne signale i bombe ...« i dodala »... volite malo onako obmanjivati naše građane ... «. Na to je Ivković reagirao izjavom da on niti baca bombe niti obmanjuje ljude i da ih je bacao kad ih je trebalo bacati tamo gdje nitko od prisutnih nije bio. Na to mu je Nedić dobacio »...u logistici...«, što Je Ivkovića naljutilo. No njegov pokušaj da odgovori Nediću Devčić je spriječio pod izgovorom da to nije tema sjednice, ali Nedića zbog upadice nije opomenuo. No rekao je kako »ovdje ima još branitelja, niste jedini«. Iako to nije tema sjednice.

Grotesknost ovih upadica pojačava činjenica što je Ivkovićevo sudjelovanje u obrani bagatelizirao Nedić koji nije bio ni u logistici. Bio je faktički dezerter jer je zahvaljujući svom direktoru i njegovim partijskim vezama u tadašnjem Vojnom odsjeku zajedno s njim izbjegao vojnu obvezu. 

Komentari: 

136 # Jedan hrabriji od drugogMirnodopska junačina 2021-11-01 17:45
Devčić se također bezobrazno nadovezao na velikog Hrvatinu, dezertera Nedića sa sugestivnom tvrdnjom: »ovdje ima još branitelja, niste jedini«, misleći naravno na sebe. Veliki i neustrašivi i samozatajni bojovnik, predsjednik vijeća se nije borio s neprijalljskim vojnicima već samo sa ostavljenom i napuštenom stokom koju je trebalo zbrinuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # gdje jeobrazlozenje 2021-11-01 18:22
U članku je odlično ukazano na tipska obrazloženja većine, ako ne i svih odluka našeg predstavničkog tijela. I svi vijećnici koji su sudjelovali u raspravi u jednom su pogriješili, a to je da su ušli u raspravu o meritumu stvari bez da su zadovoljeni svi formalni elementi odluke koja se stavlja na dnevni red.
Predloženim odlukama, pa tako i odluke o visini plaće gradonačelnice i njenog sada već bivšeg zamjenika, bez valjanog obrazloženja dovodi se u pitanje stručnost rada predlagatelja samih akata, odnosno službi gradske uprave i stručnih odbora gradskog vijeća posebice odbora za statut kao stručnog tijela vijeća koji je trebao vratiti podnositelju prijedlog na doradu (kad već od predsjednika vijeća ne možemo očekivati takvu razinu poznavanja poslovnika).
Obrazloženje odluke prema Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi je bitan element svih odluka i ukoliko njega nema, odluka je formalno manjkava. Obrazloženjem se iznosi nekakvo utvrđeno činjenično stanje i pravni propis kao razlog za njegovu izmjenu.
U ovom primjeru obrazloženja nije bilo.
Koji su razlozi neobrazlaganja odluka našeg vijeća?
Inače su razlozi neobrazlaganja najčešće neznanje , ignoriranje prava građana ili navodna zaštita nekog “višeg interesa”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ...NN 2021-11-01 19:20
Modus operandi i logika su poznati, zašto gubiti vrijeme na komplicirana obrazloženja kad nitko ništa ne čita, a i da čita, članovima zločinačke organizacije i žetončićima ne treba nikakvo obrazloženje da bi ispunili želje gradonačelnice.
Koliko god usvojena odluka bila apsurda ili protuzakonita, gradonačelnica će po običaju prebaciti odgovornost na drugoga i reći: pa gradsko vijeće je tako odlučilo.
Uostalom, na takav način je neki dan odgovorila vijećniku Joviću, na pitanje o protuzakonitoj dodjeli 10 gradskih stanova, bez stambene liste i bez obrazloženja ni u materijalima, niti usmeno na samoj sjednici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
233 # Svjetlo u tamiMuflon 2021-11-01 19:41
Citat NN:
Modus operandi i logika su poznati, zašto gubiti vrijeme na komplicirana obrazloženja kad nitko ništa ne čita, a i da čita, članovima zločinačke organizacije i žetončićima ne treba nikakvo obrazloženje da bi ispunili želje gradonačelnice.
U mrklom mraku vladavine zločinačke organizacije bljesne i poneko svjetlo. Lidija Bandalo, Akcija mladih je rekla da je materijal za Gradsko vijeće preobiman za proučiti u sedam dana uoči sjednice i predložila da se dokumenti šalju ranije. Takvim neviđenim zahtjevom sigurno je zabrinula gradonačelnicu jer bi to moglo značiti da namjerava čitati materijale. A da se ne uklapa u model Anine mutave većine Bandalo je pokazala i glasanjem PROTIV predloženog rebalansa proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # PostupakHitan 2021-11-01 20:31
Veliki broj odluka predloženo je po hitnom postupku, i to bitnih odluka. Niti hitnoća se nikad ne obrazlaže.

Stupanje na snagu odluka skraćuje sa sa zakonskih 8 dana na jedan dan ili na dan objave odluke.

Zaista se može reći da se ne vodi računa o javnosti i tome da javnost bude upoznata na vrijeme sa odlukama gradskog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # stručnjaci za obmane i lažiRDx 2021-11-01 22:09
Citat NN:
Modus operandi i logika su poznati, zašto gubiti vrijeme na komplicirana obrazloženja kad nitko ništa ne čita, a i da čita, članovima zločinačke organizacije i žetončićima ne treba nikakvo obrazloženje da bi ispunili želje gradonačelnice.
Koliko god usvojena odluka bila apsurda ili protuzakonita, gradonačelnica će po običaju prebaciti odgovornost na drugoga i reći: pa gradsko vijeće je tako odlučilo.
Uostalom, na takav način je neki dan odgovorila vijećniku Joviću, na pitanje o protuzakonitoj dodjeli 10 gradskih stanova, bez stambene liste i bez obrazloženja ni u materijalima, niti usmeno na samoj sjednici.
Materijali za gradsko vijeće moraju imati obrazloženje. Valjda postoji neki razuman razlog zašto se točka stavlja na dnevni red i zašto predlagatelj traži od gradskog vijeća da se neka odluka usvoji. Točke dnevnog reda bez obrazloženja ili sa nedovoljno argumentiranim obrazloženjem se ne smiju pojaviti u dnevnom redu. Odgovornost za ovakve situacije preuzimaju i gradonačelnica i predsjednik gradskog vijeća. Ukoliko se usvoje, na ovakve odluke treba uložiti prigovor nadležnom ministarstvu, pa će ih valjda netko staviti na red i poništiti im sve takve odluke.
Ne znam tko priprema takve materijale, ali ponašaju se kao nadripisari koji nikada nisu čuli za pravni fakultet i pravne regule.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Pozdrav posadi brodaOMG 2021-11-02 07:13
Gradonačelnica se ponaša kao da je Gradsko vijeće radio emisija Pomorska večer - pozdravi, želje i poruke.
Predsjednik gradskog vijeća šeprtljavo vodi sjednice. Iako već, koliko ono, 8 godina sjedi u gradskom vijeću, još uvijek ne zna osnovne stvari o vođenju sjednice. Imam dojam da ni on sam nije pročitao materijale. Previše se pouzdaje da su gradonačelnica i gradske službe sve pripremile u skladu sa poslovnikom i zakonima.
A pravnici zaposleni u Gradu, kao da nisu položili državni stručni ispit, ili možda stvarno nisu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ModusOperandi 2021-11-02 09:12
Citat NN:
Modus operandi i logika su poznati
Modus operandi ni u ovom sazivu se nije promijenio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .......Gost 2021-11-02 14:13
Ovaj rektalni alpinist što je ruku podigao najviše da ne promakne gradonačelnici će nas zabavljati u drugoj polovici mandata. Zamjenit će u vijeću Elvisa.
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Zona sumrakaCrna guja 2021-11-02 10:43
Citat obrazlozenje:
U ovom primjeru obrazloženja nije bilo.
Koji su razlozi neobrazlaganja odluka našeg vijeća?
Da budemo precizni, nije bilo obrazloženja prijedloga odluke.Vijeće nije dužno obrazlagati svoje odluke. Obrazlaže se prijedlog odluke. U ovom slučaju gradonačelnica je bila dužna vijećnicima izložiti RAZLOGE (ta riječ je u osnovi riječi "obrazloženje") koji ih opravdavaju za donošenje odluke koju predlaže. Čak i mala djeca znaju da svojim mamama moraju obrazložiti zašto nešto traže. No razlozi koji pružaju vijećnicima opravdanje pred javnosti što su donijeli predloženu odluku u dokumentu lažno naslovljenom OBRAZLOŽENJE nisu navedeni. Povrh svega - vrlo znakovito - baš taj dokument gradonačelnica nije potpisala! A riječi u tom nepotpisanom dokumentu lažnog naslova OBRAZLOŽENJE Gradskom vijeću se dostavlja prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini plaće gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice Grada Malog Lošinja za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) na razmatranje i donošenje konačne odluke. ne može nazvati nitko tko ima barem zrnce pameti u glavi.

S takvim "obrazloženjem" Devčić je prijedlog stavio na dnevni red, a dresirana Kučićkina većina ga je prihvatila zato što je Nedić bio osobno povrijeđen jer je Franković spominjao pandemiju, a ima veću plaću od gradonačelnice.

Ako mislite da ste upali u zonu sumraka kad ovo čitate, niste. Ali niste daleko od nje. Ovo je zona u kojoj Ana Kučić zajedno sa svojom klikom gradi obećani Grad za tebe.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # (zlo)čin protiv demokracijeGost Deluxe 2021-11-02 12:40
Citat Crna guja:
Da budemo precizni, nije bilo obrazloženja prijedloga odluke. Vijeće nije dužno obrazlagati svoje odluke. Obrazlaže se prijedlog odluke.
Kao zastupnici birača vijećnici mogu ali ne moraju obrazlagati odluku koju su donijeli na temelju obrazloženog prijedloga izvršne vlasti. Svaki vijećnik prozvan od strane birača može se opravdati da je za predloženu odluku digao ruku jer ga je obrazloženje prijedloga odluke uvjerilo u ispravnost odluke. A što im mogu odgovoriti Devčić, Dragoslović, Volarić, Živković i ostali poslušnici da ih neki birač pita zašto su prihvatili prijedlog na temelju nepotpisanog "obrazloženja" koje to nije jer u njemu nije naveden razlog za ukidanje mjere donesene zbog epidemije? Zato što Ana Kučić tako hoće? Zato što nije u redu da Franković ima veću plaću od nje? Što god odgovorili počinili su (zlo)čin protiv demokracije. A da to neki možda ni ne znaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Demokracija na djeluRoko Prč 2021-11-02 16:12
O tome kako radi izvršna i predstavnička vlast našeg „malog mista“ svjedok je upravo ova stranica. Pa vratimo se par godina unatrag i prisjetimo se kada se pisalo o tome kako gradonačelnica neovlašteno raspolaže gradskim nekretninama vrjednijim više od milijun kuna i samovoljno ih prodaje.

Analizom se da utvrditi da je upravo kraj kalendarske godine vrijeme kada gradonačelnica donosi takve odluke, pa evo s velikim nestrpljenjem čekamo jedno od sljedećih gradskih vijeća sa sličnim točkama, kako bi se sanirali gubici, kako bi se isplatile plaće, ili od ovog mandata novo - kako bi se ispunila bajna predizborna obećanja. I te odluke biti će zasigurno bez obrazloženja ili sa obrazloženjima kakve smo do sada susretali.
I pitamo se zašto je tome tako?

Zašto naša gradonačelnica zadire u ovlasti predstavničkog tijela i samovoljno donosi odluke, zašto svi o tome šute i tko je ovdje odgovoran?

Kakav problem uopće nastaje kada gradonačelnica kao izvršna vlast, i nenadležno tijelo, donese odluku koju jedino može donijeti predstavničko tijelo?

Upravo tim načinom naša gradonačelnica vješto izbjegava primjenu ispitivanja zakonitosti općih akata našeg gradskog vijeća. Time ona vješto manipulira svojom ovlasti jer je njena isključiva uloga izvršavati ili osigurati izvršavanje odluka predstavničkog tijela, pa ona umjesto da predlaže opće akte sama donosi donosi pojedinačne akte nezakonito.

Ako se ove dvije uloge pomiješaju, ide se suprotno volji građana, time se narušavaju prava građana i to je jedan od temelja za podnošenje tužbe zbog prekoračenja ovlasti.

Tako da uz odluke koje su predložene na dnevni red bez obrazloženja, predlažu se i nezakonite odluke koje se vješto pakiraju u veoma lijepi ukrasni celofan.

Pitam vas je li ukrasni papir vrjedniji od onoga što se u njega zamotalo?
Dajem svu svoju vjeru da će oporbeni vijećnici ustrajati i pridobiti još koju ruku uz sebe, kako bi svi imali pravo na obrazložene i zakonite odluke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Puzajuća diktaturaAdolf 2021-11-02 17:14
Citat Roko Prč:
Ako se ove dvije uloge pomiješaju, ide se suprotno volji građana, time se narušavaju prava građana
Riječ po riječ i opisao si zapravo puzajuću diktaturu "simpatizerke HDZ-a" a da to možda nisi ni primijetio. Ni nacistički firer nije morao svoje odluke obrazlagati, a u svojoj osobi objedinio je izvršnu sa zakonodavnom vlasti. Opisao si kako to malo po malo radi i Ana Kučić. A na tvoje pitanje "Zašto naša gradonačelnica zadire u ovlasti predstavničkog tijela i samovoljno donosi odluke" odgovor je isti kao i na pitanje zašto pas liže jaja. Liže ih zato što može.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Uvalili nas u zonu sumrakaPopaj 2021-11-03 11:08
Citat Crna guja:
Citat obrazlozenje:
U ovom primjeru obrazloženja nije bilo. Koji su razlozi neobrazlaganja odluka našeg vijeća?
razlozi koji pružaju vijećnicima opravdanje pred javnosti što su donijeli predloženu odluku u dokumentu lažno naslovljenom OBRAZLOŽENJE nisu navedeni. Povrh svega - vrlo znakovito - baš taj dokument gradonačelnica nije potpisala! ... S takvim "obrazloženjem" Devčić je prijedlog stavio na dnevni red, a dresirana Kučićkina većina ga je prihvatila zato što je Nedić bio osobno povrijeđen jer je Franković spominjao pandemiju, a ima veću plaću od gradonačelnice.
Ako mislite da ste upali u zonu sumraka kad ovo čitate, niste. Ali niste daleko od nje. Ovo je zona u kojoj Ana Kučić zajedno sa svojom klikom gradi obećani Grad za tebe.
Zapravo, ako uzmemo u obzir prilično nejasnu, da ne kažem netransparentnu situaciju s gradskim financijama, Grad je upao ili je blizu onog što se u aktivnostima upravljanja novcem, prihodima i rashodima neke institucije naziva "zona sumraka". To je razdoblje kada se tvrtka, ustanova, država, grad itsl. nađu pred financijskim poteškoćama i kad nije sigurno hoće li doći do potpune nelikvidnosti ili će se poslovanje spasiti. Radi se, kako se to stručno kaže, o razdoblju između solventnosti i nelikvidnosti u kojem su interesi "vjerovnika i drugih dionika ugroženi zbog oportunizma i većeg preuzimanja rizika od strane direktora i dioničara društva". Kad se radi o "Gradu za tebe" riječ je o svakom od nas kao dionicima čiji interesi su ugroženi, prevedeno na lokalne prilike, zbog oportunizma i većeg preuzimanja rizika od strane gradonačelnice, gradske uprave i većine GV koja podržava gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .Tuta forcaHuncut 2021-11-03 14:42
Plovimo mi već tuta forca po zoni sumraka. Pogledaj video sa zadnjeg gradskog vijeća. Našla gradonačelnica krivca za sve. Nije to ni Covid ni glavinjanje gradske vlasti nego lajavi Rudi Ivković :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Što znači demokracijaRoko Prč 2021-11-03 15:44
Pa druže, možda mi ne znamo pravi pojam demokracije. Demokracija je kad svako može da kaže šta JA mislim. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Krčenje šume na Osorščicigost 2021-11-03 18:00
U zoni sumraka je moguće da netko posiječe stabla na potezu od odašiljača/rada ra pa prema Televrinu, u dužini cca 25 m, širine i do 30 m, a da sa stablima odu i svježe markacije, a da se ne zna počinitelj. Objava je na FB stranici Planinarski kutak, a ovo je fotografija.

Istovremeno se mnogo priča o pošumljavanju, zaustavljanju ilegalnog krčenja šuma, a Plenković je najavio dodatnu sadnju u Hrvatskoj. Zna li gradonačelnica za ovo pustošenje Osorščice ili pušta da institucije rade svoj posao jer ovo nije njena stvar?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # Heroji na vlasti u GMLgost 2021-11-01 18:26
Ova dvojca stupova vlasti ovoga grada su se u ratno vrijeme vodili alanfordovskom filozfijom: bolje nečastan bijeg nego častan poraz. Moglo bi se reći da je Nedić dokazana kukavica, a Devčić da je bahat poslije bitke u kojoj nije sudjelovao. Ali zato jedan naknadno u miru pokazuje vitešku hrabrost u branjenju gradonačelnice (bez mača), a druga junačina joj u GV osigurava stabilnu većinu s vijećnicima koje su u Vijeće poslali glasači koji nisu htjeli vlast HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Tužne slikegost 2021-11-01 19:12
Uvijek mi je bilo tužno za vidit kad prave branitelje u povodu obljetnica postrojavaju dezerteri i krivinaši :sad:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # dijagnozaDr Oetker 2021-11-01 20:04
Ovaj jedan možda nije anemičan, ali je alegičan na vojsku, pa se čak i na svečanom postrojavanju skriva iza drugoga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Kuda idu divlje svinjeQwert 2021-11-02 09:00
Mediji diljem Europe prenose: Bolnice u Hrvatskoj su pretrpane, prijeti kolaps zdravstva zbog korone. A Devčić stavlja na dnevni red GV prijedlog dizanja plaće gradonačelici bez da je obrazložen. A onda dopušta da se glasa jer Nedić kaže da nema smisla da ona ima samo 8000 kuna plaće. I bude izglasano !!

Neprocjenjivo :lol: Besmrtno :lol: Za antologiju političkih "isera", pardon, "bisera" u Gradu "za tebe"
:sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Crvene li se od stida?Gost 2021-11-03 08:38
Citat Qwert:
Mediji diljem Europe prenose: Bolnice u Hrvatskoj su pretrpane, prijeti kolaps zdravstva zbog korone. A Devčić stavlja na dnevni red GV prijedlog dizanja plaće gradonačelici bez da je obrazložen. A onda dopušta da se glasa jer Nedić kaže da nema smisla da ona ima samo 8000 kuna plaće. I bude izglasano !
LIJEČNIK: 'U CRVENOM SMO' / 'Drži li se sustav? Pa, ako s oboljelima od covida rade ginekolozi i otorinci, ja bih rekao da krahira'; Postavio pitanje koje mnoge muči... Crvene li se Devčić, Nedić i društvo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # He, he...Asd 2021-11-03 11:47
CRNE PROGNOZE Ravnatelj Štampara: 'Do 1. prosinca imat ćemo 10 tisuća mrtvih, a iza Nove godine novi val jer su antivakseri iznimno snažni'
A za Anu Kučić je na izborima žestoko navijala i nagovarala birače da je izaberu glavna lošinjska antivakserka :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
72 # Ravnozemljašihranitelj tuljana 2021-11-03 20:12
Citat Asd:
CRNE PROGNOZE Ravnatelj Štampara: 'Do 1. prosinca imat ćemo 10 tisuća mrtvih, a iza Nove godine novi val jer su antivakseri iznimno snažni'
A za Anu Kučić je na izborima žestoko navijala i nagovarala birače da je izaberu glavna lošinjska antivakserka :P
Nije čudo da imamo toliko pozitivnih (nisu svi bolestni) kad nam se "struka" sastoji od ravnozemljaša i poticatelja znanosti. Oni koji prate znanstvena dostignuća znaju kako tzv. Covid propusnice ni malo ne služe suzbijanju virusa nego samo maltretiranju ljudi. Ne postoji nikakav opipljiv utjecaj na smanjenje prijenosa virusa, objavio je vjerodostojni Lancet. "Cijepljeni" također prenose virus ali zbog tzv. potvrde smiju slobodno cirkulirati po bolnicama i širiti bolest i smrt. Njih nitko ne testira i čak ne moraju u samoizolaciju (!!!) i nije ni čudo da je broj pozitivnih naglo porastao upravo nakon uvođenja potvrda, što svatko tko mi ne vjeruje može provjeriti u neovisnim izvorima. Užasno je koliko ravnozemljaša ne vjeruje "cjepivu" koje su primili, njih i dalje plaše oni koji nisu željeli sudjelovati u 3. fazi ispitivanja (do 2023.)...kada sam primio cjepivo protiv malarije, ni u jednom trenutku nije me bilo briga što sam bio okružen necjepljenim i zaraženim ljudima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # Moje tijelo moj izborhranitelj tuljana 2021-11-03 20:21
Citat Asd:
iza Nove godine novi val jer su antivakseri iznimno snažni'
Primio sam puno cjepiva u životu, ako moraš uzeti nešto svakih 6 mjeseci ili kraće, onda to nije cjepivo nego terapija...
...inače na trulom zapadu tzv Antifa ganja protivnike prisilnog "cijepljenja" i upada na njihove prosvjede...
...kao i uvijek, 100% na strani krupnog kapitala kao i svi "ljevičari"...
mobile.twitter.com/.../1
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ........gost 2021-11-03 21:26
Kakve veze imaju ovi tvoji komentari s navodom da je za Anu Kučić na izborima navijala i glavna lošinjska antivakserka? I kakva je veza s podsjećanjem da usred pandemije gradonačelnici podižu plaću jer Nedić kaže da nema smisla da ona ima samo 8000 kuna plaće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ...NL 2021-11-04 14:46
Novi list izvještava...
Srušen korona rekord u PGŽ-u: Danas 675 novih slučajeva, pozitivno 30 posto testova, puni se KBC
Srušen je i korona rekord na Lošinju, danas 21 nova slučaja
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # obrazloženje se podrazumijevaRDx 2021-11-04 15:01
Citat NL:
Novi list izvještava...
Srušen korona rekord u PGŽ-u: Danas 675 novih slučajeva, pozitivno 30 posto testova, puni se KBC
Srušen je i korona rekord na Lošinju, danas 21 nova slučaja
Predlažem da se poništi odluka o poništenju odluke o smanjenju plaće gradonačelnice dok traje korona. Što o svemu ovome kaže predsjednica stožera Civilne zaštite?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ........Gost 2021-11-08 07:09
Citat RDx:
Citat NL:
Novi list izvještava...
Srušen korona rekord u PGŽ-u: Danas 675 novih slučajeva, pozitivno 30 posto testova, puni se KBC
Srušen je i korona rekord na Lošinju, danas 21 nova slučaja
Predlažem da se poništi odluka o poništenju odluke o smanjenju plaće gradonačelnice dok traje korona. Što o svemu ovome kaže predsjednica stožera Civilne zaštite?
Hrvatska je po eksploziji korone već skoro dva tjedna najgora u EU-u, objavio ECDC. Prognoziraju nam još i gore od toga
ECDC je tablicu tako organizirao da se stanje u svakoj pojedinoj zemlji opisuje ocjenom koja može ići od 0 (nula) do 10, pri čemu je nula najbolje moguće epidemiološko stanje, dok ocjena 10 označava najgore moguće stanje.

U samo četiri članice EU-a stanje je ocijenjeno s devet (9) ili više, i to Bugarska 9,0, Latvija 9,2, Estonija 9,3 i – na kraju – Hrvatska 9,5.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # zakrpaHabijanec 2021-11-02 09:38
Dali je obrazloženo zašto? 10.000 miliona kuna predviđeno planom za Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # HraniteljTuljana 2021-11-03 19:51
Povremeno pročitam tekstove uvaženi pisaca pogotovo Mujagića pa i nekih drugih gdje iznose notorne laži o gradonačelnici, gospodinu Nediću, Drvčiću. Ne razumijem što autori tih tekstova žele poručiti čitateljima. Ako žele potaknuti narod na građanski neposluh, vidimo da ne ide. Godinama čitamo tekstove protiv gradonačelnika, gradonačelnice i ostalih, ali svi ti tekstovi su pucanj u prazno. Dali autori teksta misle da će ih narod slijediti i upozoravati(nez nam koga) na probleme koje imaju autori teksta. Prosvjedi Ilovčana, komu su namijenjeni i dali stvarno Ilovčani misle da će prosvjedima zaustaviti Mrtvašku. Protiv koga oni prosvjeduju? Sve u svemu smiješno, mlaćenje prazne slame, javlja se nekolicina koji misle da će vrijeđanjem vladajućih doći do nekog cilja. Vijeće će raditi, oporba će se ljutiti, i tako neka bude.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Laži o notornim lažimagost 2021-11-03 21:06
Citat Tuljana:
Povremeno pročitam tekstove uvaženi pisaca pogotovo Mujagića pa i nekih drugih gdje iznose notorne laži o gradonačelnici, gospodinu Nediću, Drvčiću.
Ostatak tvog komentara pročitat ću kad odgovoriš na pitanje koje notorne laži su iznosili uvaženi pisci o gradonačelnici, gospodinu Nediću, Drvčiću. Izostanak odgovora bit će priznanje da lažeš kako oni iznose laži.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Anin agent provokatorOMG 2021-11-04 16:34
Citat gost:
Ostatak tvog komentara pročitat ću kad odgovoriš na pitanje koje notorne laži su iznosili uvaženi pisci o gradonačelnici, gospodinu Nediću, Drvčiću. Izostanak odgovora bit će priznanje da lažeš kako oni iznose laži.
Nećeš dočekati njegovo odgovor. Ovaj Anin agent provokator sipa vruće parole a kad ga pitaš za pojašnjenje šuti kao zaliven. Isto tako se prosrao za Anu da "nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku", ali na pitanje čime je to pokazala nije odgovorio.
Šutnjom na postavljena pitanja dripac priznaje da pisci članaka NISU iznosili laži o gradskim vlastodršcima i da Ana NIJE Grad vodila stručno i sa ljubavi prema gradu i otoku. Pisci članaka su iznosili istinu, a Ana si je vrlo stručno, a iz ljubavi prema gradu i otoku dala povećati plaću uoči rekordnog napada Korona virusa
https/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ,,,, 2021-11-04 20:45
E vidjet čemo kad ćete gradit Mrtvašku kakvu ju vi zamišljate.Znat e kad NIKAD
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
103 # Hm...hranitelj tuljana 2021-11-03 20:02
Kako nitko "nije izuzet od kritike"? Kad eto Debudus piše da je kritika koju gradonačelnica ili pojedini zalutali komentatori izražavaju prema "uvijek istim pojedincima" opasna i utuživa. Voli se autor i njemu bliski toliko pozivati na slobodu izražavanja...s mije li netko izraziti svoju sumnju i mišljenje o pravim motivima "uvijek istih"? Čitamo da - ne smije. Na kraju krajeva među "mudrim" izrekama koje se izmjenjuju gore desno pročitao sam da je politika maskiranje privatnih interesa borbom za javno dobro ili tako nešto. Onaj tko je to stavio valjda zna zašto je stavio?!

Često se u komentarima može pročitati da ne laje pas zbog sela nego zbog sebe. Vrijedi li to za sve strane ili samo za "one druge"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Čitati s razumijevanjem!Debudus 2021-11-03 21:16
Citat hranitelj tuljana:
Kako nitko "nije izuzet od kritike"? Kad eto Debudus piše da je kritika koju gradonačelnica ili pojedini zalutali komentatori izražavaju prema "uvijek istim pojedincima" opasna i utuživa.
Ne piše da je gradonačelničin a kritika pojedinaca opasna i utuživa, nego da je opasnija i utuživija od kritike običnog građanina. Citat: S obzirom na položaj i moć koju joj daje funkcija gradonačelnice, netrpeljivost kakvu Ana Kučić javno izražava prema nezadovoljnim Ilovčanima i onima koji s njima suosjećaju nemjerljivo je opasnija od piskaranja na lokalnom portalu. Stoga je i utuživija. Citiran je i komentar Onoga časa kada netko kao političar pristane izaći u arenu, na teren javnog izgovaranja riječi, pristao je i na to da je izložen i mora biti spreman otrpjeti i nešto što bi za prosječnog čovjeka bilo uvredljivo i utuživo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # HraniteljTuljana 2021-11-04 08:26
Slažem se i sa drugim citatom Debudusa, ali kukavice i nepismeni komentatori, ako političar izađe na arenu, tada se bori sa poznatim protukandidatom , da ne kažem borcem, a u ovoj areni, prva kukavica je admin, i ostali koji se bore protiv politčara ali prikrivaju se, da se nebi znalo tko piše. Na ovoj stranici, tko je administrator koji uređuje ovu stranicu? Aha nećeš da se predstaviš jer se uvijek možeš skrivati, ali političari i gradonačelnica se nema namjeru skrivati. E u tome je problem, što skriveni administrator, kukavica, se može skrivati,što on izjavljuje da je anonimno legalno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Baš...Beba 2021-11-04 09:35
Citat Tuljana:
Slažem se i sa drugim citatom Debudusa, ali kukavice i nepismeni komentatori, ako političar izađe na arenu, tada se bori sa poznatim protukandidatom, da ne kažem borcem, a u ovoj areni, prva kukavica je admin, i ostali koji se bore protiv politčara ali prikrivaju se, da se nebi znalo tko piše. Na ovoj stranici, tko je administrator koji uređuje ovu stranicu? Aha nećeš da se predstaviš jer se uvijek možeš skrivati, ali političari i gradonačelnica se nema namjeru skrivati.E u tome je problem,što skriveni administrator, kukavica, se može skrivati, što on izjavljuje da je anonimno legalno.
Kako ne, zna se i tko je administrator i tko je vlasnica. Ste novi na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Anonimnost - esencijalni sastojak demokracijeAdministrator 2021-11-04 12:34
Citat Beba:
Kako ne, zna se i tko je administrator i tko je vlasnica. Ste novi na Lošinju?
Osoba na koju aludiraš nije vlasnica ovog portala niti je to ikad bila. Bila je jedna od troje inicijatora otvaranja stranice i autorica članaka potpisanih vlastitim imenom i prezimenom, ali se uvijek zalagala za pravo na anonimno komentiranje.


volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # PromtnoRačunovođa 2021-11-04 13:23
Citat Administrator:
Citat Beba:
Kako ne, zna se i tko je administrator i tko je vlasnica. Ste novi na Lošinju?
Osoba na koju aludiraš nije vlasnica ovog portala niti je to ikad bila. Bila je jedna od troje inicijatora otvaranja stranice i autorica članaka potpisanih vlastitim imenom i prezimenom, ali se uvijek zalagala za pravo na anonimno komentiranje.


volim-losinj.org/.../...
A zašto je onda (barem prije) upravo e-mail njene firme bio kontakt odgovorne osobe za stranicu, a ne kontakt notornog administratora? Govorim o web hostingu, tamo piše i tko je administrator i tko je odgovorna osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Čudo u zoni sumrakaBambi 2021-11-04 14:27
Ne znam zašto bi to bilo važno u svjetlu čudnovate činjenice da protiv anonimnih komentatora bijesno vrište anonimni komentatori :lol: Baš kako se spada u zoni sumraka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Da, anonimno je legitimnoAdministrator 2021-11-04 10:37
Citat Tuljana:
a u ovoj areni, prva kukavica je admin, i ostali koji se bore protiv politčara ali prikrivaju se, da se nebi znalo tko piše. Na ovoj stranici, tko je administrator koji uređuje ovu stranicu? Aha nećeš da se predstaviš jer se uvijek možeš skrivati, ali političari i gradonačelnica se nema namjeru skrivati.
Na ovom linku nalazi se nešto što se naziva Impresum, a sadrži informaciju za koju tvrdiš da se skriva.
volim-losinj.org/impressumCitat:
E u tome je problem, što skriveni administrator, kukavica, se može skrivati, što on izjavljuje da je anonimno legalno.
Dokle gȍd glasanje za izbor političara u vlasti bude tajno i anonimno komentiranje njihovih postupaka ostat će legitimno. Političar koji prihvaća anonimno date glasove mora trpjeti isto takve, anonimne komentare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # HraniteljTuljana 2021-11-04 08:20
Slažem se kolega Hranitelj. A pogotovo je jadno i bijedno da administrator, ukoliko se izreće neka istina protiv ovih lajavaca ili se takne u nešto što njemu nije po volji skida i baca u smeće. Nebi čovjek gubio vrijeme s njim i ovim glupostima koje pišu polupismeni komentatori ali kada pročitaš tekstove koje postavljaju i vrijeđanje bez argumenata,čovj ek mora reagirati,ali mislim da će se uskoro i taj problem rješiti.Kako ono ide:"Možeš šta hoćeš,ali ne dokle hoćeš"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # posebno glup trolgost 2021-11-04 09:17
Citat Tuljana:
Nebi čovjek gubio vrijeme s njim i ovim glupostima koje pišu polupismeni komentatori ali kada pročitaš tekstove koje postavljaju i vrijeđanje bez argumenata,čovjek mora reagirati,ali mislim da će se uskoro i taj problem rješiti.
Nepismeni Anin trol koji ima fetiš na zareze prigovara polupismenim komentatorima. Krasno. Trolovi gradonačelnice očito imaju i zajedničke kataktetistike. Osim što su nepismeni su iritantno nesposobni pa optužuje administratora za skrivanje iza anonimnosti. Da je ima i malo znanja znao bi da administrator nije niti može biti anoniman. Da je trol koji se naziva Tuljana i koji svaki komentar naslovljava s Hranitelj pogledao u impressum stranice mogao je znati tko je administator. A koliko je licemjeran pokazuje to što kao anonimna osoba prezire anonimne komentatore. I ovaj anonimni trol oslikava ekipu kojom se okružila gradončelnica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Van svake pametiNN 2021-11-04 09:42
Očito je, okružila se nepismenim trolovima i nepismenim najvećim obožavateljima na fejsu. Zanimljiva poveznica je da ni same objave na fejsu nisu naročito pismene, kao ni pojedine parole u predizbornoj kampanji.
A sve to skupa puno ne odudara od nepismenih i protuzakonitih materijala koji se serviraju na odlučivanje gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Slaže se sam sa sobomAlan Ford 2021-11-04 09:24
Citat Tuljana:
Slažem se kolega Hranitelj.
Koliko sam uspio shvatiti Hranitelj-Tulja na se slaže sam sa sobom. Možda još ima nade za njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # AnonimnoRoko Prč 2021-11-04 10:59
Nemoguće je ne konstatirati da je komentatoru Tuljana trebalo dosta vremena da smisli što će odgovoriti. Ali i u ovom brižljivom pokušaju kojim hrabro iskazuje i prikriveni oblik prijetnje, moram mu reći da mu komentari ne drže vodu (blago rečeno).
Naime, i sam kao anoniman komentator, poziva se na to da gradonačelnica nije anonimna a da komentatori na ovoj stranici jesu. Nadalje tvrdi da su komentatori polupismeni i da će se taj problem uskoro riješiti (možda kreće neka večernja škola uskoro).
Umjesto da piše takve komentare, bolje bi mu bilo da malo otvori Ustav RH i da pročita nekoliko članaka. Možda komentatoru Tuljana nije poznato da Ustav kao temeljni dokument RH svakom hrvatskom državljaninu s navršenih 18 godina jamči opće i jednako biračko pravo koje se ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem.
Zanimljivo je da komentator ne spori činjenicu da smo kao anonimne osobe (znači tajno) izašli na glasanje i da je upravo time naša gradonačelnica dobila legitimitet da se danas javno zalaže i bori za prava svih nas.
A onda komentator ovdje spori činjenicu da se komentira anonimno.
Možda će u toj večernjoj školi naučiti da ne postoji zakon koji zabranjuje anonimno komentiranje i sve ove rasprave su rasprave o javnim osobama i od javnog su interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Kazna za povredu tajnosti glasovanjagost 2021-11-04 12:02
Citat Roko Prč:
Možda komentatoru Tuljana nije poznato da Ustav kao temeljni dokument RH svakom hrvatskom državljaninu s navršenih 18 godina jamči opće i jednako biračko pravo koje se ostvaruje na neposrednim izborima tajnim glasovanjem.
A na temelju Ustava donesen je Kazneni zakon koji u članak 336. o Povredi tajnosti glasovanja prijeti: Tko na izborima povrijedi tajnost glasovanja ili bez pristanka birača objavi kako je on glasovao, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
Narodne novine br. 125 07.11.2011 Kazneni zakon: Članak 336.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # upsRoko Prč 2021-11-04 13:26
Ne znam šta je pisac htio reći? čini mi se da si je zabio autogol, a da niti sam nije svjestan toga:zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Kazna za povredu tajnosti komentiranjagost 2021-11-04 14:38
Citat Roko Prč:
Ne znam šta je pisac htio reći? čini mi se da si je zabio autogol, a da niti sam nije svjestan toga:zzz
Naprotiv, to nije autogol nego golčina anonimnim pljuvačima po anonimnim komentatorima. Povreda tajnosti komentiranja mogla bi se tretirati isto kao povreda tajnosti glasovanja. Kazna zatvora od jedne godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kratki kurs opismenjavanjaPopaj 2021-11-04 11:02
Citat Tuljana:
Nebi čovjek gubio vrijeme s njim i ovim glupostima koje pišu polupismeni komentatori
O tuđoj pismenosti sudi tek kad naučiš da u hrvatskom jeziku ne postoji oblik "izreće", da se ne piše "nebi", nego "ne bi" te da se piše "rijéšiti", a ne "rješiti". Usput da te poučim: vrijeđanje je vrijeđanje, pa bilo argumentirano ili neargumentirano . To je ono čime se pogađa dostojanstvo drugoga. Zato nije uvreda kad vijećnik kaže da je zbog sumnje u zakonitost nekog akta podnio prijavu, ali vrijeđanje je kad mu se zbog toga ruga da baca bombe i dimne signale te da voli "malo onako obmanjivati naše građane".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Pohvale bez argumenataBezbeli 2021-11-04 12:19
Citat Tuljana:
kada pročitaš tekstove koje postavljaju i vrijeđanje bez argumenata, čovjek mora reagirati,
Ali i kad pročita tekstove kojima bez argumenata hvališ gradonačelnicu pošten i razuman čovjek mora reagirati. Napisao si joj hvalospjev da nikad nitko u novijoj povijesti nije vodio ovaj Grad toliko stručno i sa toliko ljubavi prema gradu i otoku, a kad te se pitalo čime je pokazala tu stručnost i ljubav nisi se javio.
Pokaži nam vlastitim primjerom kako se komentira. Ti argumentiraj pohvale gradonačelnici, pa ćemo mi argumentirano vrijeđati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Vijesti iz Zone sumrakaDJ 2021-11-04 18:10
Sjednica skupštine PGŽ-a na kojoj se raspravljalo o problemima u vezi s projektom Mrtvaške je prekinuta. Za razliku od izvršne i predstavničke vlasti Grada Malog Lošinja koje nisu imale sluha za probleme Ilovčana voljom nekih članova skupštine PGŽ (Iva Rinčić i Orjen Petković) koji pripadaju različitim političkim opcijama na dnevni red Skupštine stavljeni su zahtjevi MO Ilovika. Nakon izlaganja glasnogovornika MO Ilovika Radoslovića (kojem po prvom glasanju nisu željeli dati pravo da govori, a tek nakon drugog glasanja mu je dozvoljeno) u kojem je rasturio bahatog predsjednika UV ŽLU ML skupština je prekinuta da se dogovore zaključci kojima će se ispuniti zahtjeve Ilovčana. Na kraju izlaganja Radoslović je dobio aplauz skupštine.

Za razliku od predstavničkog tijela Primorsko goranske županije izvršna vlast, uprava i vladajuća većina Gradskog vijeće Grada Mali Lošinj nisu čuli vapaje Ilovčana iako su prosvjedovali pod prozorom gradonačelnice. Kao da Ilovik ne spada pod administrativnu upravu Grada Malog Lošinja.

Projekt Mrtvaška na sjednici Skupštine PGŽ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ........ 2021-11-04 19:46
Balija je radio što je htio.To se vidi na lukama Susak, Unija i Mrtvaška. Rive su sranje. Rak ga je trebao kontrolirati,SV E LAŽE. Rak ne radi ništa samo sere i jede ....A di su drugi vijećnici iz lošinjske lučke uprave Elvis Živković, Satalić, Domac..
Nabijem vas na pasarelu na 2 metra.Kada se stavi pasarela, barka nemože stati jer je preplitko i da bi se barka natjecala moraš stati na bok barke. Svima je se jasno osim pomorcima iz lučke uprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # brigo mojapređi na drugoga 2021-11-05 08:57
A ovo dvoje stručnjaka koji su sve to zakuhali, nema ih nigdje.

Tu su samo kad treba feštati, sad neka drugi umjesto njih vade kestenje iz vatre.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # -------- 2021-11-05 09:36
Zanimljivo je vidjeti sa kolikim žarom i empatijom gotovo svi vijećnici županijske skupštine, osim Pedra, pokušavaju na zadovoljavajući način riješiti problem koji nisu osobno prouzročili. Za razliku od gradonačelnice Ane Kučić koja je u svom obraćanju javnosti na fini način Ilovčanima poručila: Od*ebite od mene.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Službeni od|ebak IlovčanimaGost Deluxe 2021-11-05 13:18
Citat ----:
Zanimljivo je vidjeti sa kolikim žarom i empatijom gotovo svi vijećnici županijske skupštine, osim Pedra, pokušavaju na zadovoljavajući način riješiti problem koji nisu osobno prouzročili. Za razliku od gradonačelnice Ane Kučić koja je u svom obraćanju javnosti na fini način Ilovčanima poručila: Od*ebite od mene.
Poručila im je da od*jebu jer su joj kao birači sasvim nevažni. Na izborima za gradonačelnika Ilovčani su u prvom krugu Frankoviću dali 28 glasova, a njoj 23. U drugom je dobila 40 glasova, ali lista HDZ kojoj je bila nositelj dobila je bijednih 14 glasova. Za karijeru u HDZ-u unosnije joj je brinuti za trošenje velike love od EU nego za taj birački sitniš i njihovu dječurliju. A možda ju je zapeklo što su Kapeliju za župana dali više glasova (53) nego njoj za gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Laže čim zineVatroslav 2021-11-05 14:15
A puna su joj usta "naših" građana, "naših", umirovljenika, "našeg" grada a laže čim zine. Jučer na županijskoj skupštini ju je Loris Rak, predstavnik osnivača u ŽLU, utjerao u laž. Na jednom mjestu kaže da je GML cijelo vrijeme bio upoznat sa projektom, a Kučićka je u "izvanrednom" obraćanju preko fejsa ne trpnuvši lagala da nije. Na kraju je predsjedavajući skupštine rekao da je na sjednicu pozvana i gradonačelnica GML da se očituje, ali da se ispričala jer ne može doći. Imala je sastanak s doglavnicima u svezi proslave Dana Grada jer strahuje od prigodne reprize prosvjeda Ilovčana. Inače jedva čeka priliku da pobjegne u Rijeku i podmetne se Ivici Tomiću za snimak sa đira po Korzu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ana se nije identificirala s IlovčanimaMB 2021-11-06 10:09
Citat pređi na drugoga:
A ovo dvoje stručnjaka koji su sve to zakuhali, nema ih nigdje.
Za razliku od njih, a naročito od vlastite gradonačelnice koja svoje sugrađane Ilovčane proziva da se kao maloumnici daju izmanipulirati, članica Skupštine PGŽ govori ovako:
Da, identificirali smo se s građanima, rekla je danas Iva Rinčić, te na svojevrsnu 'prozivku' u Županijskoj skupštini uzvratila pitanjem: A s kim bismo se to trebali identificirati? ! Dodala je da će Skupština PGŽ danas donijeti…ili neće donijeti odluku o luci Mrtvaška, ali je upozorila na to kako je lako članovima Skupštine ili nekome kod kuće raspravljati o tome kako je mještanima Ilovika. Kako je stvarno Ilovčanima, oni znaju najbolje!
Stanovnici Ilovika su već neko vrijeme česta tema medijskih sadržaja. Ilovčani tvrde da je s loše pripremljenim projektom dogradnje Luke Mrtvaška započelo uništenje otoka koji je postigao veliki demografski napredak te povećao broj stanovnika, posebno mladih obitelji. Ukidanjem linije Ilovik-Mrtvaška , poručuju Ilovčani, djeci se onemogućava školovanje, starijima se ukida dostupnost bolnica i liječnika pa mnogi počinju razmišljati o napuštanju otoka.

Nezavisna Iva Rinčić i član skupštine Orjen Petković iz Možemo! zajednički su predložili zaključak koji ipak mora na doradu.
Naime, peta sjednica Županijske skupštine PGŽ imat će i drugi dio, a nastavak će se održati za tjedan dana. Do tada treba biti napravljen novi prijedlog Zaključaka o dogradnji Luke Mrtvaška, koji bi trebao biti prihvatljiv svima, a da se projekt ipak ne zaustavi…


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kreveljenje i pljeskanje prosvjednicimagost 2021-11-06 14:22
Citat MB:
Za razliku od njih, a naročito od vlastite gradonačelnice koja svoje sugrađane Ilovčane proziva da se kao maloumnici daju izmanipulirati, članica Skupštine PGŽ govori ovako: Da, identificirali smo se s građanima, rekla je danas Iva Rinčić, te na svojevrsnu 'prozivku' u Županijskoj skupštini uzvratila pitanjem: A s kim bismo se to trebali identificirati?!
Ana Kučić nema sposobnost identificiranja s građanima. Kreveljila se i pljeskala im dok su joj na prosvjedu zviždali i vikali "lažeš" kao da je to sve skupa njoj u čast. Ona se identificira s bahatim Plenkovićem i njegovim ministrima koji omalovažavaju i vrijeđaju sve koji im ne ljube stopala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ............ 2021-11-06 14:39
Prvo im je pljeskala, a poslije im je u objavi poručila, Od?ebite od mene i mog prozora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # 11.08.2021.Blokada Ilovik 2021-11-06 13:32
Ko govori istinu Rak i Lošinjska kapetanija ili Radoslović i AZOLP?? Dal' je dozvoljeno ili nije dozvoljeno uplovljavanje u luku Mrtvaška?? (što sam pročitao reko bi da je)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tko je tu ludghost 2021-11-06 14:09
Citat Blokada Ilovik:
Ko govori istinu Rak i Lošinjska kapetanija ili Radoslović i AZOLP??
Dal' je dozvoljeno ili nije dozvoljeno uplovljavanje u luku Mrtvaška??
(što sam pročitao reko bi da je)
Ako istinu govori inače lažljivi Loris Rak, odnosno da postoji zabrana uplovljavanja u luku Mrtvaška tada bi to značilo da nitko ne može uplovljavati u luku pa ni gliser koji prevozi djecu i učiteljicu. Dakle gliser krši zabranu. A gradonačelnica, naravno ne iz svog džepa, plaća te ilegalne vožnje. naravno sve to pod pretpostavkom da lažljivi Rak govori istinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ............ 2021-11-06 14:34
I Kučićka i Rak su se zapetljali
u vlastite izmišljotine i laži.
On kopira njenu izjavu kako nitko nikada nije rekao da se tokom radova Mrtvaška neće moći koristiti za hitne intervencije i za prijevoz djece i učiteljice. Međutim, tek nakon što je situacija eskalirala čuli smo prvo od Kučićke, a sada i od Raka ovakve izjave. Ono što je bitno za reći, tko god da je zabranio uplovljavanje u Mrtvašku, nikada nije rekao da će se ista moći koristiti u nekim situacijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # ilovčan,, 2021-11-04 20:50
Svi su oni debili boje se svoje sjene al takvu Mrtvašku neće napravit NIKADA dok ima i Jednog ŠAMPJERINA ZAPAMTITE TO
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ne razumijem.............. 2021-11-04 22:08
Od 100 metara rive on bi stavio montažnu pasarelu??!?!?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Pasarela? No pasaran!Vito 2021-11-05 03:56
Citat ..............:
Od 100 metara rive on bi stavio montažnu pasarelu??!?!?!
Pasarela nije čvrsti objekt, to je kao da hodaš po građevinskoj skeli. Nije to za starije ljude i invalide. Ako je nemirno more, pogotovo. Radi se nova riva, treba je prilagoditi raznim situacijama, a ne muljati i reći "ne može se". Nesposobni uhljebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Born to be uhljebZico 2021-11-05 06:50
Citat Vito:
Citat ..............:
Od 100 metara rive on bi stavio montažnu pasarelu??!?!?!
Pasarela nije čvrsti objekt, to je kao da hodaš po građevinskoj skeli. Nije to za starije ljude i invalide. Ako je nemirno more, pogotovo. Radi se nova riva, treba je prilagoditi raznim situacijama, a ne muljati i reći "ne može se". Nesposobni uhljebi.
Ako malo bolje pogledate, tu na istočnom dijelu je predviđeno postavljanje montažne pasarele.
Tako nekako zvuči stručno objašnjenje stečajnog upravitelja koji megalomanski projekt težak 81 milijun kuna pokušava spasiti montažnom pasarelom, koja se btw na nacrtu niti ne vidi.
Usput, kaže da on nije ni projektant niti građevinac, ali vjeruje da su projekanti dobro obavili svoj posao. Rade novu luku, a ne misle o invalidima. Hoće li se i oni pentrati po montažnoj pasareli?
Čini mi se da je ovaj lik posvađan sa svakom logikom i nadam se da će ga Lado još jednom oprati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Lučka upravaDa se zna 2021-11-05 08:45
Filip Balija
Loris Rak
Dejan Nekić
Branko Domac
Marko Satalić
Elvis Živković
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...... 2021-11-06 08:52
...lučka uprava...u debelom komunizmu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Da se ni ovo ne zaboravigost 2021-11-06 09:42
Citat Da se zna:
Filip Balija
Loris Rak
Dejan Nekić
Branko Domac
Marko Satalić
Elvis Živković
Od članova Lučke uprave veću odgovornost za nastale probleme snose gradonačelnica Ana Kučić i njen zamjenik Anto Nedić te vladajuća većina Gradskog vijeća u sastavu Marijana Dragoslavić, Luigi Satalić, Đurđica Šimičić, Marlen Vlašić, Mario Kamalić i Aleksandra Volarić (HDZ) s dva žetončića iz koalicije HNS-IDS (Živković Maglievaz).
Treba podsjetiti da Aleksandra Volarić mjesto u GV nije stekla glasovima birača. Anto Nedić je isposlovao da izabrani Dario Dlaka "stavi mandat u mirovanje" da bi umjesto njega vijećnica postala Aleksandra Volarić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zna segost 2021-11-06 10:58
Citat gost:
Treba podsjetiti da Aleksandra Volarić mjesto u GV nije stekla glasovima birača. Anto Nedić je isposlovao da izabrani Dario Dlaka "stavi mandat u mirovanje" da bi umjesto njega vijećnica postala Aleksandra Volarić.
Da mi je znati kakvu korist su građani imali od te političke transakcije. Da su korist imali Nedić i Dlaka, ali i Kučić i Volarić zna se ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ............................ 2021-11-06 06:39
...kako ...iz Nerezinca....iz aći vani na rivu od dva metra???.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # kako?nikako 2021-11-06 10:02
Preko pasarele položene pod kutem od 45 stupnjeva ili više, naročito invalidi u kolicima i starci sa hodalicama.

U četvrtak svakako zamolite Raka da vam to demonstrira. Može i Komadina.
Hint: Pogledati Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ???Zvizdan 2021-11-06 11:05
ne znam gledam li dobro, ovo u pravilniku piše kakve moraju biti rampe
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Rakova obratnicaOMG 2021-11-06 12:18
Rampa mora biti čvrsti objekt, a ne pasarela. Nijedna pasarela se ne uklapa u ovo gore navedeno. Nagib do 5%. Totalno promašen projekt.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Udružimo seUnije,Susak,Ilovik 2021-11-06 07:20
Zašto mi nemamo svojeg vijećnika u gradskoj skupštini Malog Lošinja??
Imamo svi muke s lučkom upravom. Od grada nedobivamo apsolutno nikakvu pomoć. Da bi opstali moramo imati vijećnika u skupštini inače nam nema spasa!! Ana i Devčić (ispo je telac, Ana ga pospremila u đep) za Ilovik što su napravili!!! ništa nula bodava. Iz godine u godinu ne dobivamo ništa iz gradskog proračuna. Lani Ilovik dobio staru svlačionicu za plažu (molim bi da je neko slika na Iloviku i stavi sliku), skidali po Lošinju umjesto u smeće oni na Ilovik (strašno). Da ne duljim udružimo se inače će nas grad i lučka ubiti!!!
Zajedno smo jači!!I svi skupa galamiti ispred općine i tražiti svoja prava!! Neka počne općina raditi svoj posao!! I nama neka da što nam pripada!! ZAJEDNO SMO JAČI!!
(tako sam razočaran u veterinara,kako kaže Ana :...što me žalosti...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...