Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Privid političkog konsenzusa

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

mrtvxxPrigodno sklepana moćna gomilica okupljena oko Ane Kučić, a čine je lošinjski ogranak HDZ-a sa svojim političkim satelitima HSS, HNS, IDS, PGS, i nezavisnim Devčićem i kao osam gradskih vijećnika objavila je prestravljeni apel "javne i nedvosmislene podrške nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška" užasnuta mogućnosti da projekt propadne. To što se na prvi pogled čini kao široki politički konsenzus sveopće lošinjske političke scene u naravi je tek proziran potez male grupice ljudi koji iz svojih osobnih interesa podržavaju gradonačelnicu i njen alanfordovski koncept upravljanja gradom 

Ni jedna stranka potpisnica apela o problemu Mrtvaške na svojim službenim tijelima nije prozborila niti riječi, a kamoli da je nešto raspravljala ili – nedajbože – odlučivala. No na zahtjev gradonačelnice spremno su potpisali javni apel koji već na prvi pogled pokazuje da ima dvije greške: Jedna je formalna, a druga je sadržajna. 

Naime, neke od stranaka potpisnica (odnosno ogranaka stranaka) u pravnom smislu ni ne postoje, a one koje formalno i postoje u naravi ne djeluju, pa stoga – kao i da ne postoje. Manje više sve lošinjske političke stranke, osim HSLS-a, odmah nakon što se podjele funkcije – začudo uvijek istim osobama – po gradskim odborima i povjerenstvima, hiberniraju u periodu od jedne do druge izborne kampanje. Hibernira i lošinjski ogranak HDZ-a ali ne i njegova predsjednica. Politiku lokalnog HDZ-a vodi ona sama pa joj stranačka tijela zapravo ne trebaju iako ih je temeljito očistila od svojih neistomišljenika. Pa je tako i gradonačelnica kao predsjednica GO HDZ-a potpisala apel iako stranačka tijela HDZ-a o tome nisu raspravljala. Rasprava i nije bila potrebna jer zna predsjednica što njena stranačka tijela misle.

No i samo uključivanje gradonačelnice i predsjednice lokalnog HDZ-a u apel za nastavak projekta Mrtvaške čini se proturječnim. Podsjetimo se da je u svom izvanrednom video obraćanju nakon prosvjeda Ilovčana pod prozorom svoga ureda izričito kazala da s tim projektom ona nema ništa. Pa kad s tim projektom nema ništa i kad je svima jasno da je projekt Mrtvaška na umoru, uključuje se u njega apelom da ga se nastavi. Svakome je jasno da apelom za nastavak projekta pokazuje da s tim projektom ipak nešto ima. Zašto se uključuje u projekt s kojim nema ništa? Iz istog razloga zbog kojeg se uključila i prvi put, još prije prosvjeda, prema vlastitom javnom priznanju zbog straha od gubitka novca. Iz istog razloga – da ne propadnu veliki EU novci – uključuje se i sada zbog najave mogućeg odustajanja od projekta. Dakle, nije se Ana Kučić u projekt upetljala da zaštiti svoje sugrađane, Ilovčane, već da spasi 230 milijuna bespovratnih kuna. Kad Ilovčani imaju problem s projektom i kad joj prosvjeduju pod prozorom tada ona s projektom Mrvaškom nema ništa, a kad su ugroženi novci za projekt luke Mrtvaška i pristupnu cestu onda ona ima itekako veze. Zlobnici pričaju da je kao protuslugu za podršku gradonačelnica obećala Nediću, Fabijaniću i Skazliću da će se Mrtvaška izgradit pod svaku cijenu kako se oni ne bi patili cjelodnevnim putovanjima do svoje imovine ili svog rodnog kraja.

Samponižavanje gradskih vijećnika
Da bi stvorila privid širokog političkog konsenzusa u medijskom naricanju za nastavkom projekta dogradnje luke Mrtvaška neki su apel potpisali u dvostrukoj pa i trostrukoj funkciji. Tako Dubravko Devčić apel potpisuje kao gradski vijećnik, ali potpisuje ga i kao nositelj Nezavisne liste Dubravka Devčića. Polivalentnost Dubravka Devčića sličnu onoj slavnog Chucka Norrisa pokušava pratiti i Elvis Živković koji apel potpisuje kao gradski vijećnik, ali i u ime HNS-a Mali Lošinj, iako HNS i tijela HNS-a trenutno ne postoje.

Apsurdnost ovog apela podcrtava činjenica da osam gradskih vijećnika, dakle većina Gradskog vijeća – gradska vlast – umjesto da donosi odluke potpisuje apele, odnosno medijska priopćenja. Umjesto da većina gradskih vijećnika sukladno ustavnim i zakonskim pravima i obvezama radi na svojim sjednicama i da kao Vijeće donose odluke u zakonom propisanoj proceduri vijećnici vođeni pomalo izgubljenim predsjednikom održavaju sastanke i šalju apele. Radi se o svojevrsnom samoponižavanju gradskih vijećnika koji kao da mazohistički uživaju u poziciji nemoćnika.

Pokušajmo zamisliti da se više od 80 saborskh zastupnika sastane na neformalnom sastanku da potpišu medijski apel ili priopćenje kojim javnosti šalju neku poruku umjesto da na sjednici nakon rasprave donesu odluku o usvajanju predložene deklaracije. Za njih bismo vjerojatno rekli da rade protuustavno i protuzakonito ili da su budale. No budući da se radi Ani Kučić lojalnim gradskim vijećnicima koje kao slijepce vodi politički improvizator Devčić ovakvo djelovanje se smatra vrhuncem demokracije.

Dakle apel osam gradskih vijećnika koji predstavljaju faktički neaktivne političke stranke koje čine vlast Grada Malog Lošinja formalno je promašen. Gradska vlast nema što apelirati već treba djelovati u skladu s Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi. Prema kojima lokalna samouprava ne treba apelitrati i nešto podržavati nego odlučivati o onome za što je nadležna.

Dio te lokalne samouprave je i mjesna samouprava koja je nadležna odlučivati lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Jasno je da je veza Ilovčana sa svojim administrativnim središtem Mali Lošinjem koja se odvija preko Mrtvaške državnom linijom D 311 od svakodnevnog utjecaja na njihov život i rad. Zbog toga su gradski vijećnici trebali i morali održati zakonitu sjednicu gradskog vijeća i donijeti odluke koje odgovaraju Ilovčanima, formulirane su u zaključima VMO Ilovik koji su jako dobro poznati već i najširoj javnosti. Umjesto toga, gradska vlast javno apelira i zalaže se za nastavak dokazano lošeg i nezakonitog projekta. To je formalna greška ovoga apela.

Lupetanja, haluciniranja i prodavanje magle
Apel pati i od problema manjka smislenog sadržaja. Pun je općih fraza, pogrešnih i proizvoljnih tvrdnji. Ukratko, apel je budalast uradak.

Tako potpisnici apelom tvrde da je projekt Mrtvaška hvalevrijedan – da je projekt kojeg treba pohvaliti. No ostavljaju nejasnim zašto se onda Ilovčani bune i ometaju radove umjesto da hvale projekt koji je – vidimo iz apela – hvalevrijedan. Očito je da potpisnici sugeriraju kako je činjenica da je projekt hvalevrijedan samorazumljiva. Pa tako Ana Kučić i potpisnici njenog apela smatraju da projekt zaslužuje pohvalu jer je projektirana visina rive od dva metra, ne predviđa faznu gradnju pa se za izmještanje linije i bespotrebnu plovidbu trebaju trošti milijuni kuna. A možda im je projekt hvalevrijedan jer je projektiran protivno prostornom planu i bez ijednog jedinog zadanog lokacijskog uvjeta. Možda pohvalu zaslužuje projekt koji se počeo izvoditi, a da izvođač nije otvorio građevinski dnevnik.

Osam gradskih vijećnika koji predstavljaju nepostojeće nezavisne liste i/ili neaktivne stranke tvrde i da je važnost ovoga projekta neupitna, osobito u smislu poboljšanja prometne povezanosti sjevernojadranskih otoka te podizanja kvalitete života na njima. Koliko takav projekt zaista podiže kvalitetu života na jedinom sjevernojadranskom otoku koji koristi Mrtvašku – otoku Iloviku – pokazali su sami Ilovčani izražavajući svoje oduševljenje kvalitetom života javnim okupljanjima pod prozorom gradonačelnice i pred Skupštinom PGŽ. Svoje oduševljenje podizanjem kvalitete života Ilovčani svjedoče i svakodnevnim objavama na FB stranici SOS Ilovik. Oduševljenje je toliko da ga ponekad i policija treba smirivati privođenjima na hlađenje u pritvorske ćelije.

Iako potpisinici apela tvrde da je važnost projekta neupitna, a osobitno u smislu poboljšanja prometne povezanosti sjevernojadranskih otoka ni o tome nikad nitko nije napisao niti riječi. Iz čega potpisnici apela izvlače tako jake zaključke o poboljšanju prometne povezanosti sjevernojadranskih otoka? Koji sjevernojadranski otoci, osim naravno Ilovika, će se povezati s otokom Lošinjem preko Mrtvaške? Temeljem koje studije, kojeg istraživanja, kojih podataka se projektirala takva velika trajektna luka? Koji otoci, kojim brodovima i koji putnici i koliko njih će putovati tim linijama? Potpisnicima apela ništa od toga nije bitno. Dovoljno im je da znaju tri putnika koji će koristiti velebnu luku Mrtvaška – Antu Nedića, Ivana Fabijanića i Iva Skazlića.

Gradskoj vlasti odnosno potpisnicima apela su ispod radara prošle dvije vijesti koje ne govore u prilog njihove tvrdnje. Jedna je da je jedana brodar ukinuo odnosno skratio katamaransku liniju „s obzirom na nezainteresiranost putnika za Mali Lošinj i Susak". Dakle linija koja je išla od Zadra do Lošinja preko Suska je skraćena do Silbe. Jadni brodar ne zna da se na takav način izložio mogućem medijskom napadu samozvanog prometnog stručnjaka s Premude. To je inače objavljeno prije tri dana, 29. lipnja.

Koliki je stvarni interes putnika za međuotočno povezivanje koje će povećati prometnu povezanost sjevernojadranskih otoka preko Mrtvaške i koliko će ta povezanost povećati kvalitetu života na njima možda govori i činjenica da se za održavanje županijske brodske linije Veli Lošinj-Rab nije javio niti jedan brodar. Otvaranje ponuda je bilo također prije dva dana. Za razliku od Balije i potpisnika apela svaki brodar je morao sačiniti analizu isplativosti posla. Baliju i gradonačelnicu – magistru ekonomije – analize, smislenost i opravdanost ulaganja ne zanimaju. Njih zanima samo uzeti što više bespovratnih EU sredstava ne razmišljajući uopće koliko ima smisla graditi veliku trajektnu luku u maloj uvali Mrtvaška i bez obzira na štetne posljedice koju takav projekt nosi sa sobom. Zbog toga se tvrdnje o Mrtvaškoj kao faktoru podizanja kvalitete života na sjevernojadrnskim otocima danas mogu shvaćati samo kao halucinacije.

U apelu se nalazi i maglovita tvrdnja o koristi, sad je svima jasno, promašenog projekta Mrtvaška za sve građane Lošinja i za njihove goste. Tako potpisnici apela koji su ispod skuta gradonačelnice ispuzali samo da bi potpisali apel navode:

Na području Grada Malog Lošinja stalno živi više od 7.500 stanovnika. Svima njima i njihovim gostima realizacijom projekta Mrtvaška otvorit će se nebrojene mogućnosti koje će za sobom donijeti daljnji gospodarski i turistički razvoj što nam je svima zajednički cilj.

Naravno da se radi o šupljoj priči odnosno ispraznoj frazi jer nema nikakvog smislenog obrazloženja koje su to mogućnosti gospodarskog i turističkog razvoja za 7.500 stanovnika Lošinja i stotine tisuća njihovih gostiju. Kako trajektna luka, koja je u gradskom prostornom planu definirana kao luka lokalnog značaja, može donijete nebrojene mogućnosti gospodarskog i turstičkog razvoja, i koje su to barem značajnije od nebrojenih mogućnosti, znaju valjda samo potpisnici apela. Ipak ta nepažljiva javno izrečena tvrdnja, vjerojatno nesvjesno izletjela, otkriva i vjerojatnu stvarnu motivaciju takve žestine gradonačelnice i njene svite za spas propalog i štetnog projekta. Izgradnjom velike luke osigurala bi se i sredstva za izgradnju ceste koja nosi mogućnost urbaniziranja zapadne obale otoka Lošinja od Sunčane uvale do Mrtvaške. I slabije obaviješteni znaju da se je upravo to područje od interesa ruskom kapitalu koji je već kolonizirao otok, gradsku upravu, a čini se i politiku. Da stvar nije samo u sferi maglovitih i nategnutih špekulacija govori i činjenica o masovnom kupovanju stotina hektara sada bezvrijednog zemljišta.

U svakom slučaju i ovaj besmisleni i nesvakidašnji apel pokazuje da nikakvi argumenti i nikakvi demokratski mehanizmi i alati ne mogu spriječiti nastavak alanfordovske politike gradonačelnice sve dok ju podržava „nezavisni" Devčić i njegove dvije vijećnice, dvije Alise u zemlji čudesa. Mogu župan i ministar Butković htjeti odustati od projekta Mrtvaška ali to se neće dogoditi sve dok to ne odluči gradonačelnica. Politiku gradonačenice vidljivu i u ovom slučaju može se sažeti u parolu: Bolje provizija u džepu nego Ilovčani na Mrtvaškoj. Ovaj projekt gradnje luke Mrtvaška je dio predizbornog programa gradonačelnice iako je sama javno, jasno i glasno rekla da s tim projektom ona nema ništa.

Na žalost, sudbina Ilovčana je trenutno u rukama takve gradonačelnice, prevrtljivog Devčića i nesposposobnog ravnatelja Balije. Dok je ovaj trojac u sedlu očitoj je da cirkus na Mrtvaškoj ide dalje... Do kada?

Komentari: 

132 # ...Drug Žito 2022-07-02 20:31
Gdje su hadezenjare nestale? Nije valjd opet podobivali koncesije pa rade nešto? :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
354 # GOST.... 2022-07-02 20:56
Interesantan članak bez glave i repa koji je napisan po principu Trla baba lan. Interesantno je kako autor objašnjava cijelu priču kao nešto što je nebitno za stanovnike otoka Lošinja pokušavajući vrijeđati i time nekome objasniti kako je on jedini na otoku taj koji zna sve. Nikako da shvati da je njegovo vrijeme prošlo i da će sve teže na ovakav način ostvariti rješenje problema koje ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # ...Drug Žito 2022-07-02 22:23
Citat ....:
Interesantan članak bez glave i repa koji je napisan po principu Trla baba lan. Interesantno je kako autor objašnjava cijelu priču kao nešto što je nebitno za stanovnike otoka Lošinja pokušavajući vrijeđati i time nekome objasniti kako je on jedini na otoku taj koji zna sve. Nikako da shvati da je njegovo vrijeme prošlo i da će sve teže na ovakav način ostvariti rješenje problema koje ima.
Njegovo je vrijeme prošlo? Ne razumijem dal je to prijeteća poruka ili sanjarija?

Fasizam se ocituje jos samo u tragovima hadezenjara i oceva udbaša. Jedino to se može svrstati u proslo svrseno vrijeme. Uskoro i hadeze na vlasti u lošinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Skriveni ciljevi apelaPopaj 2022-07-03 06:26
Citat ....:
Interesantno je kako autor objašnjava cijelu priču kao nešto što je nebitno za stanovnike otoka Lošinja
Ne znam da li lažeš ili si preglup da shvatiš što je napisano. Autor ne tvrdi da je to nešto nebitno za stanovnike otoka Lošinja, nego da nitko nigdje ni na koji način stanovnicima Lošinja nije izložio što bi dobili gradnjom luke Mrtvaška. Pročitaj ponovo. Ako ne razumiješ javi se. Objasnit ću ti. I u ovom tekstu piše već više puta ponovljeno da nema nikakvog smislenog obrazloženja koje su to mogućnosti gospodarskog i turističkog razvoja za 7.500 stanovnika Lošinja i stotine tisuća njihovih gostiju. Autor ponovno postavlja umjesno pitanje Kako trajektna luka, koja je u gradskom prostornom planu definirana kao luka lokalnog značaja, može donijete nebrojene mogućnosti gospodarskog i turstičkog razvoja, i koje su to barem značajnije od nebrojenih mogućnosti Isto tako projekt Mrtvaška je već prije nazvan navlakušom da se iskamči bespovratni novac od EU za gradnju ceste zbog ciljeva špekulanata terenima: Ipak ta nepažljiva javno izrečena tvrdnja, vjerojatno nesvjesno izletjela, otkriva i vjerojatnu stvarnu motivaciju takve žestine gradonačelnice i njene svite za spas propalog i štetnog projekta. Izgradnjom velike luke osigurala bi se i sredstva za izgradnju ceste koja nosi mogućnost urbaniziranja zapadne obale otoka Lošinja od Sunčane uvale do Mrtvaške. I slabije obaviješteni znaju da je upravo to područje od interesa ruskom kapitalu koji je već kolonizirao otok, gradsku upravu, a čini se i politiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
273 # GOST.... 2022-07-03 08:55
Ma članak je glup jer je namijenjen da oblati gradonačelnicu i vijećnike, i to ni manje ni više od gospodina koji na silu pokušava riješiti svoje probleme. Kaže "ako ne razumiješ, javi se da ti objasnim", Gospodine autore, javi se na slijedećim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
219 # Dokaži blaćenje!NN 2022-07-03 09:31
Citat ....:
Ma članak je glup jer je namijenjen da oblati gradonačelnicu i vijećnike
Da je namjena članka blaćenje gradonačelnice u njemu bi bile napisane klevete, t.j. neistine. Pa ako misliš da ju se blati, dokaži. Navedi što u članku je neistina kojom ju se blati. Ali ti si kao oni koji se poseru pred tuđim vratima, pozvone pa pobjegnu. Ni na jedno pitanje još nisi odgovorio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Adriatic. hr.... 2022-07-02 21:19
Koje gluposti nekoga tko se krivo predstavlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Adriatic. hr..... 2022-07-03 08:57
Admine krivo si lajkao. Na moju konstataciju trebao si lajkat crveno, nisi shvatio poruku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Stanje naMrtvaškoj 2022-07-03 06:59
RADOVA NEMA!
ZAŠTO?AKO STE DOBILI NOVCE IZ EU!DI JE PROBLEM?
Sve mi smrdi da je projekt Mrtvaška nelegalan!
Svi potpisnici za projekt navedeni u tekstu PODRŽAVAJU KRIMINAL!!Ušli ste u gradilište i šta sada??Ako EU neda novce podržavaju kriminal Ane Kućić i Filipa Balije!Ako budemo mi porezni obaveznici platili projekt Mrtvaška znači da i mi Hrvati podržavamo kriminal Ane i Filipa!!Još što je gore svi skupa podržavamo naručenu miliciju na Mrtvaškoj!Žalos no je da niko od gradske vlasti nije komentirao taj događaj!Gospodo šta ako ste na strani kriminala?Vrije me će pokazati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Stanje naMrtvaškoj 2022-07-03 07:22
Ilovik -Mali Lošinj niti 2 000 putnika.
Ilovik-Mrtvaška 19 000 putnika u godinu dana!
Što gospoda imaju na ovo reći?
Ekonomija vam nikako ne štima!
Žalosno ali istinito!I to podržavate?Baca nje novca!Pa šta je par miljona kuna za jednu Hrvatsku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
301 # GOST..... 2022-07-03 09:06
Zato nam je u državi tako jer komentare kao tvoje slušamo svaki dan. Ako imaš muda uzmi odvjetnika, podnesi kaznemu (nemoj Rudia, njemu svaka kaznena pada), napiši činjenice i neka ih sude. To su floskule vas polupismenih Ilovčana. Kriminal, kriminal, lopovi. To su vaše floskule bez dokaza, jer ste polupismeni i konkretno ne znate što hoćete. Ovim potezom Gradskog Vijeća poslana vam je poruka da je nama Lošinjanima pun qrac vas i vaših svinjarija i da će sada stanovnici otoka Lošinja odrediti pravila igre oko Mrtvaške. Mrtvaška je dio otoka Lošinja a ne Ilobika. Amen aleluja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ........ 2022-07-03 09:40
Neka gospođa pokaže papirologiju o Mrtvaška što je potpisala?Niti jedan dokaz niste pobili za što vas Ilovčani optužuju?Dal' je istina da je Ana potpisala za 15 građevinsku dozvolu?Mora biti u sustavu dokaz izvadite ga vani ako nije točno?I pokažite!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Mamlaz opet ludujeGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-03 09:41
Citat .....:
Ovim potezom Gradskog Vijeća poslana vam je poruka da je nama Lošinjanima pun qrac vas i vaših svinjarija i da će sada stanovnici otoka Lošinja odrediti pravila igre oko Mrtvaške. Mrtvaška je dio otoka Lošinja a ne Ilobika. Amen aleluja
Mamlaz nas i dalje pokušava uvjeriti da stanovnici otoka Lošinja imaju posebno pravo odrediti pravila igre oko Mrtvaške. A nemaju. Niti su ikad imali. Pravila igre određuju se zakonima, a stanovnici Ilovika prema zakonu imaju ista prava na odlučivanje o Mrtvaškoj kao i stanovnici otoka Lošinja. Jer pripadaju istoj jedinici lokalne samouprave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Di si bija kad je grmiloVito 2022-07-03 08:58
Ovi što su se sada javili, trebali su to učiniti prije godinu dana. Opake vrućine su ih probudile iz jednogodišnjeg zimskog sna. Šutili su kad je trebalo govoriti, a sada govore, a bolje im je da zašute.

Situacija sa projektom Mrtvaška nije hoćemo li ili nećemo, nego možemo li ili ne možemo. Obzirom na današnje ogromno povećanje cijena svega oko nas, a cijene radova u građevinarstvu su prve krenule na gore, još krajem prošle godine, izvođač je u vrlo komotnoj poziciji zahtjevati bilo koju cijenu koja god mu padne na pamet, ili nema ništa od posla.

Nova cijena luke Mrtvaška više neće biti 80 milijuna kuna, nego možda i duplo.
Zanima me gdje će mudri ravnatelj Bane naći potreban novac, nepotrebno je milijune već potrošio na zaštitare i druge gluposti. Zajedno sa idiotskim sufinanciranjem izmaknute linije 311 Ilovik - Mali Lošinj, već su doslovno milijuni bačeni u vjetar, a projekt se nije maknuo od početka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ...... 2022-07-03 09:25
Sama po sebi činjenica da su podnijeli zahtjev za izmjenu građevinske dozvole je dovoljan dokaz da su u startu pogriješili. A usput su potrošili dvije godine vremena, i bez razloga utukli milijune. Ravnatelj i gradonačelnica, kao nekakvi stručnjaci ekonomisti, a od ekonomije ni traga. Samo bacate pare. I slikate se.
Jednom ćete nekome polagati račune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # IstinaLošinjska 2022-07-03 09:29
Cijeli ovaj grad i okolna mjesta i otoci su taoci bolesnih odnosa Ane,garija, nedića,mujagića ,devčića i sličnih.zato se gradom ne upravlja već ga se muči.
Da,taoci smo svojih krivih izbora i njihovih bolesnih odnosa.mrtvaška je samo posljedica istih u kojoj će, gotovo sam siguran,ilovčan i platiti najvišu cijenu.sve skupa žalosno ali činjenično.od govana se pita napravit ne da
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Upao kao Pilat u 'Vjerovanje'Gost 2022-07-03 10:06
Citat Lošinjska:
Cijeli ovaj grad i okolna mjesta i otoci su taoci bolesnih odnosa Ane,garija, nedića,mujagića,devčića i sličnih.zato se gradom ne upravlja već ga se muči.
Mujagić je u ovaj spisak upao kao ono u izreci "Poncije Pilat u Vjerovanju". (Upasti u nešto »kao Pilat u ‘Vjerovanje’« opisuje situaciju kad se netko ili nešto nađe na mjestu ili u društvu kojemu apsolutno ne pripada) Pa su tako Ana, Gari, Nedić i Devčić pripadnici gradske vlasti, a Mujagić nije. Pa mu nije mjesto među ovima kojima su ovaj Grad i okolna mjesta i otoci taoci bolesnih odnosa među pobrojanim nositeljima vlasti. Ali Mujagić nije među njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Pobjedonosni hod RivomŽuja 2022-07-03 10:17
Ovima smo mi taoci a ne taoci onih koji o njihovim odnosima kritički pišu. Pogledajte njihov pobjedonosni hod gradskom rivom nakon svečanog potpisivanja ugovora o gradnji megaluke Mrtvaška.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Slika sve objašnjavaPRdac 2022-07-03 10:43
Ova slika sve objašnjava. I zašto je problem na Mrtvaški, zašto ljudi bježe s otoka i iz države, zašto ništa ne funkcionira. Ovi ljudi odlučuju o našim sudbinama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Podrška projektu oksimoronHomo sapiens 2022-07-03 09:47
Projekti se podržavaju prije započinjanja. Ovaj apel za podršku bio bi oksimoron (drveno željezo) da nije upućen izravno onima koji mogu keširati novce poreznih obveznika. Jer valjda je svima očito da EU novaca nema. Milicija je po političkoj, a ne zakonskoj odluci rastjerala Ilovčane, a radova nema! Novci se bacaju na zaštitare koji ni sami ne znaju zašto ljudima brane iskrcaj stvari iz vozila bliže muliću, na izmještenu liniju, a gradonačelnica očito zna da novaca za gradnju nema i zato sa svojim pulenima javno apelira. U vrijeme kad se u riječkoj bolnici odgađaju operacije jer nema novaca za anesteziju, na Mrtvaški se troše kao da se mogu vaditi iz bunara. Realnost je da se skraćuju linije katamarana, za koje nema dovoljno interesa, a na Mrtvaški se za te linije forsira izgradnja megaluke, da bi te buduće brodine išle sve naokolo do Raba, Paga, jer sa strane prema Iloviku ni nema velikih luka u koji bi mogle pristajati. Puste floskule. Što će biti s potpisnicima ovog apela s propašću ovakvog projekta na Mrtvaški? Svjesni su da je to za njih politička smrt. Bolje je da umre cijeli jedan otok, nego da se razotkrije sav kriminal oko projekta Mrtvaška. Jer zna se gdje će oni onda završiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Politički kurverajZM 2022-07-03 10:56
Citat Homo sapiens:
Što će biti s potpisnicima ovog apela s propašću ovakvog projekta na Mrtvaški? Svjesni su da je to za njih politička smrt.
Varaš se. političari su neuništivi kao žohari. Do narednih izbora ima još tri godine, a oni računaju sa slabim pamćenjem birača. Sada koriste priliku da se dodvore gradonačelnici, a malo uoči izbora će je počet kritizirati da ugrabe glasove birača. Na ovu taktiku sam nedavno već spomenuo pod naslovom "kurvanje": To se u običnom govoru zove kurvanje, političko kurvanje. Dok su izbori daleko političari se kurvaju da se dodvore stranačkim glavešinama. Mjesec dva prije izbora kurvaju se da privuku birače. U dva mandata kao fikus uz Kapelija i jedan kao gradonačelnica izučila je taj zanat.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Uvijek isti trikgost 2022-07-03 12:04
Citat ZM:
Citat Homo sapiens:
Što će biti s potpisnicima ovog apela s propašću ovakvog projekta na Mrtvaški? Svjesni su da je to za njih politička smrt.
Varaš se. političari su neuništivi kao žohari. Do narednih izbora ima još tri godine, a oni računaju sa slabim pamćenjem birača. Sada koriste priliku da se dodvore gradonačelnici, a malo uoči izbora će je počet kritizirati da ugrabe glasove birača.
A kad ih izaberu pa uđu u GV priklonit će se Kučićkinom HDZ-u. Sjetite se Živkovića, Maljevca i Domca u prošlom i Devčića, i Živkovića u ovom. A Živkovića će u držanju ljestvi Kučićki zamijeniti Maljevac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Nije zlato sve što sjaLeo 2022-07-03 17:11
Ovi neki iz upravnog vijeća LU bi mogli završiti onkraj brave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Gradnja ili dogradnja, pitanje je sadZoro 2022-07-04 09:43
Citat Homo sapiens:
Bolje je da umre cijeli jedan otok, nego da se razotkrije sav kriminal oko projekta Mrtvaška.
Zgodno je kako Anina ekipa naglašava da podršku daje dogradnji. Gradnju višestruko većeg i višeg mola koji zauzima više zemljišnih čestica od postojećeg nazvati dogradnjom mogu samo prevaranti. Tako glasi komentar na fejsu uz članak na otoci.net HDZ, HSS, IDS, PGS, HNS i Devčićeva lista: Podrška nastavku dogradnje. Drago mi je da je uz ostale dionike projekta od koga se sada neki distanciraju, kao nemaju veze s njim, na fotki trijumfalnog maršu rivom nakon potpisivanja ugovora prikazan i Elvis Živković, potpisnik podrške "dogradnji". Koji je tada bio predsjednik GV, a čini mi se i član Lučke uprave.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .. 2022-07-04 10:03
Ajmo mi svi predati u Lošinjski urbanizam da dogradio svoje kuće ko Mrtvašku.Baš me zanima koje bi odgovore dobili?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pogled na Mrtvaškuhaha 2022-07-07 06:09
Citat Zoro:
Tako puni sebe uživali u pobjedničkom trijumfu, a vidi sada ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Cesta do vidikovcaRealist 2022-07-11 16:36
Citat Homo sapiens:
Projekti se podržavaju prije započinjanja.
Ovo je dobra primjedba. Ja se nekako ne sjećam da su ovi što paradiraju rivom na fotki podržavali projekt. Za Devčića sam siguran da nije, a sada se potpisao dva puta :lol: Citat:
Realnost je da se skraćuju linije katamarana, za koje nema dovoljno interesa, a na Mrtvaški se za te linije forsira izgradnja megaluke, da bi te buduće brodine išle sve naokolo do Raba, Paga, jer sa strane prema Iloviku ni nema velikih luka u koji bi mogle pristajati. Puste floskule.
Možda je zato gradonačelnica na tv uvela u priču vidikovac radi kojeg se namjerava graditi cesta čak i ako EU odustane od financiranja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Privatizacija zalaska sunca nad LošinjemGrunf 2022-08-10 14:48
Citat Realist:
Citat Homo sapiens:
Realnost je da se skraćuju linije katamarana, za koje nema dovoljno interesa, a na Mrtvaški se za te linije forsira izgradnja megaluke, da bi te buduće brodine išle sve naokolo do Raba, Paga, jer sa strane prema Iloviku ni nema velikih luka u koji bi mogle pristajati. Puste floskule.
Možda je zato gradonačelnica na tv uvela u priču vidikovac radi kojeg se namjerava graditi cesta čak i ako EU odustane od financiranja.
Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti. A čini se da su bili u pravu oni što su projekt luke Mrtvaška opisali kao navlakušu za još izvlačenje tri puta više novca od EU za cestu. A sada Ana otkriva da će cestu graditi država ako izostane od EU jer da cesta treba radi vidikovca. Pa se u svezi toga žustro raspravljalo na fejsu u fb grupi Mali Lošinj:
# Išli bi na Vidikovac. Restoran je popunjen. Može li se gore negdje stati i gledati zalazak sunca i uživati u pogledu, a da nismo u restoranu? Hvala
# Na početku nije bilo ograde ali za lovu se sve radi dođi unutra popi piće pa slikaj...tako to ide..a za parking se trebao vlasnik pobrinuti ako već želi zarađivati...
# Ne može se! Vlasnik je privatizirao zalazak sunca nad Lošinjom. Sagradio je ogradu da sprječi mukte fotkanje. Plati pa slikaj!
# netočno. Možete uživati i sliksti kolko hoćete, od kud hoćete s cijelog brda. Vidikovac Providenca je ugostiteljski objekt s određenim brojem mjesta i svugdje u svijetu se treba na vrijeme rezervirati. Gdje je problem? # Netko se krvavo potrudio urediti taj prostor svojim rukama da bi vi uživali. I plaća koncesiju. al klošari bi sve džabe….za nekoliko godina če tražit džabe večeru, piče, parking, kolač i nogu pršuta uz hlebac sira za ponest kuči
# Ne baš krvavo i ne samo svojim rukama, nego više uz pomoć i po stranačkoj crti. Dobio je čvrstu podršku lokalnih hadezejaca. Bude li sve išlo kako treba dobit će i prilaznu cestu. Prvo se govorilo da će ju financirati EU radi luke Mrtvaške ali gradonačelnica kaže da će je financirati država jer da je potrebna Providenci.
# uh kolko gluposti, a naročito ovo s cestom koja je ovoj priči apsolutno nebitna. Kate je izuzetno vrijedan čovjek i SVOJIM je rukama (dobro i prijatelji su pomogli) riješio čuda, ko na Golom otoku. Nemojte biti zavidni, zasučite rukave, primite se posla i veselite se, veselite se.....
# U priči o privatizaciji zalaska Sunca cesta je bitna jer su to dva međusobno povezana projekta s punom podrškom lošinjske vlasti. A kao što je pouznato, za takve projekte nije dovoljno zasukati ruke ako nemaš podršku vlasti.
# Zašto smo toliko malodušni i jalni.Providenc a je projekt s dugogodišnji ulaganjem, osmišljena promocija otoka i njegove prepoznatljivosti.
# Projekt s dugogodisnjom pljackom naivnih ljudi... I prije se moglo gledati s vidikovca besplatno. Ako je tako lipo zamisljeno,sto je vlasnik stavio mrezicu da se bez ulaza unutra ne moze izvana gledati? Losinj je grad za sve,ne pojedince koji rade sto hoce... Ali i tome ce jednom doc kraj,jer kad tad spina prestane da tece...
# …Vlasnik je Hdzovac
# ko bi rekao..
# što se ti nisi sjetila i miktle ne mlatis slamu. Gore se netko dobrane naradio prije svega. Trebalo je to sve napravit da bude lijep restoran. Kad se samo sjetim da je čovjek crnčio od jutra da mraka,a vi sad tu jedete g... s korištenjem. Dok je bila gromača svi ste okretali glavu, a sad ljubomorni ko psi. Nek ljudi rade i zarade, ne kradu, svaku kunu krvavo zarade. Lp
# kulture u pisanju malo nedostaje, a javna površina mora biti dostupna SVIMA.( govorim o prohodnosti ceste na koju se parkiraju vozila). Ako pak se u koncesiju dalo cijelo brdo onda sam ja u krivu. Očito ste Vi bolje upućeni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ...... 2022-08-10 17:10
Da, baš se naradio. Dobio papire za jedno, napravio nešto drugo. Inspekcije žmire, ipak je ovo HDZ-ova država, zna se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pljačkaški turizamgost 2022-08-17 10:35
Citat Grunf:
# Išli bi na Vidikovac. Restoran je popunjen. Može li se gore negdje stati i gledati zalazak sunca i uživati u pogledu, a da nismo u restoranu? Hvala
# Na početku nije bilo ograde ali za lovu se sve radi dođi unutra popi piće pa slikaj...tako to ide..a za parking se trebao vlasnik pobrinuti ako već želi zarađivati...
# Ne može se! Vlasnik je privatizirao zalazak sunca nad Lošinjom. Sagradio je ogradu da sprječi mukte fotkanje. Plati pa slikaj!
Mediji su puni primjera pljačkaškog turizma i ugostiteljstva na hrvatski način, ali Otok vitalnosti se ne spominje. Ne znači da primjera nema ali možda nisu tako drastični. Osim ovog s vidikovcem imamo samo primjere da se goste vabi na vlastitu terasu, a priča se da vodu iz vodovoda neki ugostitelji poslužuje pod kupovnu :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pljačkaški turizamgost 2022-08-28 11:08
Citat gost:
Citat Grunf:
# Išli bi na Vidikovac. Restoran je popunjen. Može li se gore negdje stati i gledati zalazak sunca i uživati u pogledu, a da nismo u restoranu? Hvala
# Na početku nije bilo ograde ali za lovu se sve radi dođi unutra popi piće pa slikaj...tako to ide..a za parking se trebao vlasnik pobrinuti ako već želi zarađivati...
# Ne može se! Vlasnik je privatizirao zalazak sunca nad Lošinjom. Sagradio je ogradu da sprječi mukte fotkanje. Plati pa slikaj!
Mediji su puni primjera pljačkaškog turizma i ugostiteljstva na hrvatski način, ali Otok vitalnosti se ne spominje. Ne znači da primjera nema ali možda nisu tako drastični. Osim ovog s vidikovcem imamo samo primjere da se goste vabi na vlastitu terasu, a priča se da vodu iz vodovoda neki ugostitelji poslužuje pod kupovnu :roll:
Nisu to jedini lošinjski primjeri pljačkaškog turizma. priča se da neki kafići imaju dvostruke cijene: za svoje stalne goste i za ostale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Projekt ceste do vidikovcaGrunf 2023-07-21 10:52
Naslov DRUGA STRANA TURIZMA, Kuglica sladoleda 4,5, zalazak sunca 5 eura: 'Divno je osjećati se loše u vlastitoj državi, da nisi dostojan' u Večernjem listu na fejsu je "zaradio" 1500 komentara i 60 dijeljenja.
vecernji.hr/.../...
Naplatu gledanja zalaska sunca sa terase objekta koji se smatra HDZ-ovim projektom se i hvali i kudi. A ovo su komentari kad je gradonačelnica lani izjavila da će se cesta Lošinj - Mrtvaška ipak graditi iako je projekt luke Mrtvaška propao. A da će se graditi radi pristupa vidikovcu.
Citat Grunf:
Citat Realist:
Citat Homo sapiens:
Realnost je da se skraćuju linije katamarana, za koje nema dovoljno interesa, a na Mrtvaški se za te linije forsira izgradnja megaluke, da bi te buduće brodine išle sve naokolo do Raba, Paga, jer sa strane prema Iloviku ni nema velikih luka u koji bi mogle pristajati. Puste floskule.
Možda je zato gradonačelnica na tv uvela u priču vidikovac radi kojeg se namjerava graditi cesta čak i ako EU odustane od financiranja.
Taj dio njezinog izlaganja na N1 TV je nekako prošao ispod radara zainteresirane javnosti. A čini se da su bili u pravu oni što su projekt luke Mrtvaška opisali kao navlakušu za još izvlačenje tri puta više novca od EU za cestu. A sada Ana otkriva da će cestu graditi država ako izostane od EU jer da cesta treba radi vidikovca. Pa se u svezi toga žustro raspravljalo na fejsu u fb grupi Mali Lošinj:
# Išli bi na Vidikovac. Restoran je popunjen. Može li se gore negdje stati i gledati zalazak sunca i uživati u pogledu, a da nismo u restoranu? Hvala
# Na početku nije bilo ograde ali za lovu se sve radi dođi unutra popi piće pa slikaj...tako to ide..a za parking se trebao vlasnik pobrinuti ako već želi zarađivati...
# Ne može se! Vlasnik je privatizirao zalazak sunca nad Lošinjom. Sagradio je ogradu da sprječi mukte fotkanje. Plati pa slikaj!
# netočno. Možete uživati i sliksti kolko hoćete, od kud hoćete s cijelog brda. Vidikovac Providenca je ugostiteljski objekt s određenim brojem mjesta i svugdje u svijetu se treba na vrijeme rezervirati. Gdje je problem? # Netko se krvavo potrudio urediti taj prostor svojim rukama da bi vi uživali. I plaća koncesiju. al klošari bi sve džabe….za nekoliko godina če tražit džabe večeru, piče, parking, kolač i nogu pršuta uz hlebac sira za ponest kuči
# Ne baš krvavo i ne samo svojim rukama, nego više uz pomoć i po stranačkoj crti. Dobio je čvrstu podršku lokalnih hadezejaca. Bude li sve išlo kako treba dobit će i prilaznu cestu. Prvo se govorilo da će ju financirati EU radi luke Mrtvaške ali gradonačelnica kaže da će je financirati država jer da je potrebna Providenci.
# uh kolko gluposti, a naročito ovo s cestom koja je ovoj priči apsolutno nebitna. Kate je izuzetno vrijedan čovjek i SVOJIM je rukama (dobro i prijatelji su pomogli) riješio čuda, ko na Golom otoku. Nemojte biti zavidni, zasučite rukave, primite se posla i veselite se, veselite se.....
# U priči o privatizaciji zalaska Sunca cesta je bitna jer su to dva međusobno povezana projekta s punom podrškom lošinjske vlasti. A kao što je pouznato, za takve projekte nije dovoljno zasukati ruke ako nemaš podršku vlasti.
# Zašto smo toliko malodušni i jalni.Providenca je projekt s dugogodišnji ulaganjem, osmišljena promocija otoka i njegove prepoznatljivosti.
# Projekt s dugogodisnjom pljackom naivnih ljudi... I prije se moglo gledati s vidikovca besplatno. Ako je tako lipo zamisljeno,sto je vlasnik stavio mrezicu da se bez ulaza unutra ne moze izvana gledati? Losinj je grad za sve,ne pojedince koji rade sto hoce... Ali i tome ce jednom doc kraj,jer kad tad spina prestane da tece...
# …Vlasnik je Hdzovac
# ko bi rekao..
# što se ti nisi sjetila i miktle ne mlatis slamu. Gore se netko dobrane naradio prije svega. Trebalo je to sve napravit da bude lijep restoran. Kad se samo sjetim da je čovjek crnčio od jutra da mraka,a vi sad tu jedete g... s korištenjem. Dok je bila gromača svi ste okretali glavu, a sad ljubomorni ko psi. Nek ljudi rade i zarade, ne kradu, svaku kunu krvavo zarade. Lp
# kulture u pisanju malo nedostaje, a javna površina mora biti dostupna SVIMA.( govorim o prohodnosti ceste na koju se parkiraju vozila). Ako pak se u koncesiju dalo cijelo brdo onda sam ja u krivu. Očito ste Vi bolje upućeni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # ĐovaniBombula 2022-07-03 17:48
Čija je karjola na Mrtvaški?
Da se odmah dogovorimo čija je najskuplja karjola na svijetu!Smatram najskuplja jer karjola ima čuvara i svoju stazu!I baš ne jeftinu stazu i ne jeftinog čuvara!
Ilovčani kupili karjolu.
Stazu i čuvara plaćaju Lošinjani.
Kome pripada?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # KariolaHomo sapiens 2022-07-04 00:55
Kariola pripada vozačima, a kome drugom? Kad ju nakrcaju pa samopuzdano krenu prema muliću, misle, bar je nizbrdo. Al' zvizdan udari u glavu već nakon par koraka, guma zapne za kamen, a ti guraj. Nikad kraja, mulić se stalno čini daleko, teret klizi, padne, diži, slaži. I onda, tik prije mulića, grote nisu poravnane, kariola zapne, sve se prevrne, a ti ne znaš bi li skupljao ili nosio komad po komad do barke. A onda, sjetiš se, još tereta čeka, pa ponovi golgotu još barem dva, tri puta. ZAŠTO? Da bi se Balija naslađivao dok to sve prati kamerom sa gejmerskog laptopa kupljenog novcem poreznih obveznika iz klimatiziranog ureda kojemu i struju plaćaju porezni obveznici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Tko se nije skrioMagarac je bio 2022-07-04 08:48
Kako to gradonačelnica voli reći: Maske su pale. Ove vijećnici su do sada glumili nezainteresiran e budale, a ovim postupkom su se konačno outali. Posrali su i sebe i gradonačelnicu, njenu priču kako ni ona ni Grad nema ništa sa projektom Mrtvaška.
Ne znam kojem investitoru se oni moraju pravdati radi propasti projekta, ali znam da će neki od ovih morati OLAFu i Uskoku objašnjavati kako je investicija od 25 mil kuna narasla na 81 mil kuna, a zatim na 150 mil kuna. Bivši gradonačelnik se javno oprao, sada su drugi na redu, pogotovo oni koji sjede na dvije stolice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Kapelijevo tanko opravdanjegost 2022-07-04 10:03
Citat Magarac je bio:
Ne znam kojem investitoru se oni moraju pravdati radi propasti projekta, ali znam da će neki od ovih morati OLAFu i Uskoku objašnjavati kako je investicija od 25 mil kuna narasla na 81 mil kuna, a zatim na 150 mil kuna. Bivši gradonačelnik se javno oprao, sada su drugi na redu, pogotovo oni koji sjede na dvije stolice.
Ispravka: Bivši gradonačelnik se pokušao opravdati. Za Novi list je kazao da je projekt prvo bio mnogo manji, a da je tek kasnije saznao da je uvećan. No činjenica je da je vrlo rado pozirao, a kao "peti kotač" u kolima prisustvovao potpisivanju ugovora i gore prikazanom triumfalnom maršu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ...... 2022-07-04 10:34
Bivši gradonačelnik ima razvijene radare za opasnost pa je iznenada povukao ručnu. A moćna gomilica, niti zna kuda ide, niti zna tko ih vodi, pogubljeni kao guske u magli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # BronhiLakše se diše 2022-07-04 11:36
Ana zna da je bolje krivicu sa izvršne vlasti prebaciti na predstavničko tijelo. U gomili se lakše sakriti. A guske u magli ne shvaćaju da su nakon ovoga jedan korak bliže Remetincu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # ČetnikVojo 2022-07-04 10:55
Danas Vojo ništa o Mrtvaškoj na konferenciji.Im a li živih novinara u PGŽ -u?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
294 # Homo Sapiens..... 2022-07-04 15:14
Ilovčani na kraju ste pokazali koliko ste glupi, jer da ti netko pruža ruku kad izlaziš iz barke na rivu, a to dobiješ tu ruku i na kraju sklizneš i padneš u more. To ste vi Ilovčani, jer su vam stanovnici otoka Lošinja pružili ruku na još ne izgrađenu rivu a vi odbijate prijateljsku ruku pomoći da se iskrcate sa barke na rivu. To je poznato samo kod vas. Kako je sada već poznato i stanovnici otoka Lošinja su vidjeli o čemu se tu radi, da jedna šačica bašaforce hoće srušiti projekt od državnog interesa i interesa stanovnika otoka Lošinja, pa ćemo sada i mi stanovnici otoka Lošinja doći glas. Ilovčani maknite prste sa našeg otoka Lošinja. To je naš otok, nas koji stanujemo i vi koji ste tobože Ilovčani, a vi ste samo vikendaši, iz Rijeke, zagreba, slovenije, nemate pravo određivati kako ćemo mi živjeti na otoku Lošinju. Ako nastavite sa svinjarijama, kada riva bude gotova nećemo vam dati da pristanete na našu rivu na otoku Lošinju uvali Mrtvaška, pa ćete morati do Velog Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Odgovornost za laganjegost 2022-07-04 16:05
Citat .....:
projekt od državnog interesa i interesa stanovnika otoka Lošinja,
Luka Mrtvaška NIJE projekt od državnog interesa niti je od interesa stanovnika otoka Lošinja. Da je od državnog interesa ne bi pred Saborom premijer ispao budala rekavpi kako nema pojma o tom projektu. A nije ni od interesa stanovnika otoka Lošinja i drugih otoka i mjesta u Gradu Lošinju jer nije donesen UPU Mrtvaška. U planu prostora za Grad Lošinj Mrtvaška je luka LOKALNOG značaja. Zato će svi koji pod svojim imenima tvrde da je od državnog značaja morati odgovarati za laganje narodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # .. 2022-07-04 17:12
Laže da bi spasio svoju guzicu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ...OMG 2022-07-04 20:42
Nema ovaj pojma kako se utvrđuje interes RH.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Bilo bi bolje da je obrnuto...Arsen Mujagić 2022-07-04 21:52
O intelektualnim sposobnostima Filipa Balije na ovoj stranici bilo je više članaka i nebrojeno komentara. Ono što je problem Filipa Balije jest to što je njegova sposobnost prodavanja magle odnosno laganja obrnuto proporcionalna intelektualnim sposbnostima. Intelektualne sposobnosti su mu izrazito niske za razliku od nevjerojatne sposobnosti (javnog) laganja. Takav ubitačan spoj bi bio samo osobni problem Balije i osoba iz njegovog bližeg okruženja da on nije, i to samo voljom župana Komadine, ravnatelj ŽLU ML. Zbog toga je Balija problem ovog društva, a koliki je to problem najbolje znaju Ilovčani i mnogobrojni Lošinjani koji imaju barke, brodove ili brodice za obavljanje gospodarske djelatnosti.

Ova javna izjava sa portala Otoci.net pokazala je spoj dvije loše karakteristike našeg vrlog ravnatelja. Izjava da je projekt gradnje Mrtvaške, odnosno da je luka Mrtvaška istodobno od državnog, županijskog i lokalnog interesa tek budalaština ograničenog Balije. Izjava pokazuje da on ništa ne razumije ali i da strašno laže. Jasno je da luka Mrtvaška može biti samo od interesa jedne razine. Ona može biti ili od državnog, ili od županijskog, ili od lokalnog interesa. Razvrstaj morskih luka određuje Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama. Članak 42. Zakona određuje da se prema značaju za Republiku Hrvatsku luke otvorene za javni promet dijele na luke osobitog gospodarskog interesa za RH (od državnog interesa ), luke županijskog značaja i luke lokalnog značaja. Dakle Zakon ne prepoznaje presveto trojstvo značaja. Mrtvaška dakle može biti samo od državnog ili županijskog ili lokalnog interesa odnosno značaja. Mrtvaška ne može biti i od državnog i županijskog i lokalnog interesa. Dakle ta izjava pokazuje da Filip Balija ima problema sa elementarnim spoznavanjem i zaključivanjem. I da, pokazuje da nema pojma što mu stoji u Zakonu po kome on mora raditi.

Da Filip Balija laže lako je dokazati. Mrtvaška nije niti može biti luka od državnog interesa. To je vrlo lako provjeriti u dokumentu koji se zove Naredba o razvrstaju luka otvorenih za javni promet na području PGŽ, a koju potpisuje ministar i objavljena je u NN br. 3/2015. U Naredbi se navodi da se na području PGŽ samo luka Rijeka razvrstava u luke od osobitog (međunarodnog) gospodarskog značaja za Republiku Hrvatsku. Dakle Filip Balija dokazano i opet javno laže.
Jasno je da se Filip Balije ne može razumjeti činjenicu da je luka Mrtvaška Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja planirana kao luka lokalnog značaja. Filipu Baliji ali na žalost i njegovim poslodavcima Komadini, Nadi Milošević i Lorisu Raku je promakla činjenica da je prema Zakonu Vlada RH propisala mjerila za razvrstaj luka „Uredbom o razvrstavanju luka otvorenih za javni promet i luka posebne namjene“ u kojoj su određena mjerila za razvrstaj luka otvorenih za javni promet u luke županijskog značaja i ta mjerila su:
1. prosječan promet preko 50.000 tona tereta godišnje u razdoblju od 1998. – 2003. godine, odnosno prosječan promet putnika preko 100.000 putnika godišnje u razdoblju 1998. – 2003. godine za luku u kojoj se isključivo obavlja promet putnika;
2. odgovarajuća cestovna povezanost sa zaleđem;
3. instalirani lučki kapaciteti za promet tereta 50.000 tona, odnosno gatove i obale za prihvat brodova do 80 m dužine i gaza do 4 m;
4. najmanje tri linije mjesečno u domaćem prometu za luku u kojoj se isključivo obavlja promet putnika.

Svima osim Baliji, Komadini, Nadi Milošević, Lorisu Raku, potpisnicima apela za nastavkom projekta i gorljivim zagovornicima gradnje Mrtvaške jasno je da ta luka nije luka od državnog interesa, da ne može biti luka županijskog značaja već da se radi u naravi tek o luci lokalnog značaja koja je najvažnija upravo Ilovčanima. Sve drugo su obmane i šuplje priče velikih manipulatora i grabežjivaca nepovratnih EU sredstava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .. 2022-07-05 07:01
Uredba o određivanju građevina, drugih zahvata u prostoru i površina državnog i područnog (regionalnog) značaja (»Narodne novine«, br. 37/14., 154/14., 30/21. i 75/22).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # — .....prijatelj 2022-07-04 17:18
Tako bi trebali tebi Cresani zabraniti da pristanes na Porazinu i Merag i da ides za Rijeku preko Zadra,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 0 # Homo Sapiens....... 2022-07-04 18:04
da ali ja nisam glup kao Ilovčani pada se bunim za rivu na Porozine ili Merag.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Homo Imbecillegost 2022-07-04 18:55
Citat .......:
da ali ja nisam glup kao Ilovčani pada se bunim za rivu na Porozine ili Merag.
Dovoljno si ti glup za to brale :-) Pa ti tvrdiš da je Mrtvaška projekt od državnog interesa i interesa stanovnika otoka Lošinja, a nemaš nikakav dokaz za to osim praznog lupetanja političara i ravnatelja ŽLU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ..Zašto su glupi?.. 2022-07-05 01:34
1.samanjenje rive na 1.10--1.20
2.vraćanje linije 311 na Mrtvašku
Dva logička zahtijeva.Pa najviše rivu će koristiti Ilovčani.
Na Ilovik u ima 23 djece!Mlade familije koje su se vratile radi linije 311.Vi im to oduzimati.Zašto?
Recite mi zašto mora biti riva visoka2.01metar ?Zašto mora Mrtvaška biti zatvorena 2godine?Di je riva na Jadranu visoka 2 metra?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 0 # GOST..... 2022-07-04 22:42
Ha ha ha ha ha ha ha ha, koliko vas ima na ovoj temi koji komentirate a pojma nemate što je Državni interes. Državni interes je interes za svako ulaganje u izgradnji infrastrukture na području RH.A pogotovo ako država ulaže sredstva koja sama ulaže ili su dobivena iz EU. VI koji ovdje komentirate poooojma nemate o društvenim ulaganjima u boljitak stanovništva na otocima. Treba biti stvarno lud i tetardiran da se toliko boriš protiv državnog projekta kojeg ti država poklanja a ti histerično braniš da se jedan takav projekt ne ostvari. Dali vi koji se protivite tom projektu samo zbog interesa 5 osoba koji čak i nisu sa Ilobika, dali shvaćate koliko ste glupi i promitivni. To je prosto neshvatljivo da takve osobe hodaju zemaljskom kuglom. A komentar na članak kojeg daje autor članka je biser nad biserima. Mi na otoku Lošinju ne možemo shvatiti koliko su promitivni naši susjedni otočani. Ilovčani ugledajte se na stanovnike otoka Suska i Unija. Gentlemani kulturni, persone grate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # .......... 2022-07-05 00:03
Nije svako ulaganje u infrastrukturu od važnosti za RH. Tebe je vrijeme pregazilo, proguglaj malo Narodne novine, iznenadit ćeš se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Interes političara i špekulanataTV 2022-07-05 06:21
Citat .....:
A komentar na članak kojeg daje autor članka je biser nad biserima.
Autor članka je opalio vruću fljisku svima koji trabunjate o luci Mrtvaška kao državnom interesu. Ne prosipa demagoške parole nego navodi Naredbu o razvrstaju luka otvorenih za javni promet na području PGŽ, NN br. 3/2015., ističe da je Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja Mrtvaška planirana kao luka lokalnog značaja i da je posebnim zakonom Vlada RH propisala mjerila za razvrstavanje luka „Uredbom o razvrstavanju luka otvorenih za javni promet i luka posebne namjene“ prema kojima Mrtvaške nije luka od državnog interesa ni županijskog značaja nego luka lokalnog značaja. I nemaš pravo govoriti u ime svih nas na otoku Lošinju. Nitko te za to nije ovlastio, a nismo svi zapaljeni za ovaj suludi projekt u interesu ambicioznih političara i špekulanata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
243 # ???Simon 2022-07-05 10:07
Ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta? Autora, i brižne komentatore inače tako osjetljivoe na trošenje javnog novca, koji su spremni u do nedogled propitkivati postavljanje svake klupe ili rasvjetnog tijela, slučaj Viječnice ni najmanje ne zanima niti im je ništa sporno. Znaju oni što je bitno - kakvu je pozu zauzela gradonačelnica i je li prijladno sjela na konope...
...netko ciničan bi mogao zaključiti da je privatnik kojem je Viječnica navodno plaćena dvaput, na neki način povezan s autorom i komentatorima, mi drugi ne znamo ali ne znamo ni objasniti kako je taj slučaj dobio "izuzetak" kod ovih beskompromisnih boraca za javno dobro.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # dvaput jedvaput 2022-07-05 11:07
1. Kakve veze ima vijećnica sa Mrtvaškom?
2. Kako se gradonačelnici sa 12 godina faxa i to ekonomije, može desiti da jednu stvar plati dvaput?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Jadno, prozirno i glupoŠerlok 2022-07-05 12:13
Citat Simon:
Ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta?
Imao autor članka o konsenzusu "zdravih snaga" u podršci "dogradnje" luke Mrtvaška veze s "novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta" ili nemao veze - to dvoje međusobno nema baš nikakve veze. To su dvije različite teme bez ikakve uzročne veze. Ali pokušaj da se nasilno povežu te dvije nepovezane teme priznanje je nedostatka argumenata protiv napisanog. Zato se pokušava kompromitirati onoga tko je pisao. Jadno, prozirno i glupo. Citat:
Autora, i brižne komentatore inače tako osjetljivoe na trošenje javnog novca, koji su spremni u do nedogled propitkivati postavljanje svake klupe ili rasvjetnog tijela, slučaj Viječnice ni najmanje ne zanima niti im je ništa sporno. Znaju oni što je bitno - kakvu je pozu zauzela gradonačelnica i je li prijladno sjela na konope...
Evo i mene zanima kavu pozu bi zauzela gradonačelnica kad bi je pred TV kamerama novinar zapitao "Kako se moglo dogoditi da uz sve te službenike i kompjutore dva puta platite istu stvar?"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # Ima neka tajna veza...Simon 2022-07-05 13:33
Evo ih odmah se digli na zadnje noge! Kakve veze ima! Dvaput je dvaput!

Stvarno se čovjek zapita kakve veze ima autor Arsen Mujagić sa tim slučajem Viječnica, kad eto tako jednoglasno "nema veze"?!

I kako sad nakon ovog zamjeriti građaninu koji bi se mogao drsko zapitati, da je tajnovitom graditelju Vijećnice dodijeljen i posao izgradnje Mrtvaške, bi li bilo i jednog članka ili komentara?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ja u kope Simon u špadeŠerlok 2022-07-05 14:48
Citat Simon:
Stvarno se čovjek zapita kakve veze ima autor Arsen Mujagić sa tim slučajem Viječnica, kad eto tako jednoglasno "nema veze"?!
Nisam napisao da autor nema veze sa slučajem Viječnica. Napisao sam da imao ili nemao veze s dvaput plaćenom Viječnicom ta priča je jedno, a priča o podršci tobožnjoj "dogradnji" luke nešto sasvim drugo. Narodski rečeno, ja u kope ti u špade. Za problem dvaput plaćene Viječnice pitati gradonačelnicu, magistru ekonomije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ...Neno 2022-07-05 15:10
Da ja Gradu platim 2x isti račun vjerojatno bi mi iz Grada rekli da sam blesav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # !!!Ravnatelj Žikine krivine 2022-07-05 15:25
Citat Šerlok:
Narodski rečeno, ja u kope ti u špade. Za problem dvaput plaćene Viječnice pitati gradonačelnicu, magistru ekonomije.
U taboru HDZ-a su zaključili da više nemaju nikakvih argumenata, pa pokušavaju promijeniti temu.
Na njihovu žalost ni promjena teme im baš nije uspjela, jer nitko gradonačelnicu nije na ulici pištoljem orobio i maznuo joj torbu sa novcem, nego ako je nešto dva puta platila, magistra ekonomije si je za to sama kriva.
Simona treba ignorirati, u pitanju je opet samo neka budala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # KlatežŠerlok 2022-07-05 17:54
Ne treba Simona ignorirati. Treba ga čitati jer je primjer tragično niske obrazovne, kulturne i moralne razine sve te Kučičkine klateži. Kako u GO HDZ ML tako i u ostalim strankama koje podržavaju projekt "dogradnje" luke Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
171 # Netko je gkup a netko...Simon 2022-07-05 18:19
Vidim sve neke moralne i prepametne veličine među komentatorima.

Pa ako je netko iz gluposti i nesposobnosti neku uslugu platio dva put, kako bi tek nazvali onoga tko je zadržao glupošću uplaćen novac, za koji zna da mu ne pripada i da je to novac njegovih lošinjskih sugrađana. Kako se zove takav tip čovjeka? Nadam se da zbog toga Grad nije morao previše zemljišta prodati Radniku, nebi li nadoknadio gubitak.

Ali zanimljivo je, gradonačelnicu razapinju zbog najmanjih detalja, svaki pokret i osmijeh joj bacaju na vagu. I kad dobiju "na stol" prvoklasnu aferu, zamislite nekom privatniku višemilijunski iznos iz nekog razloga uplaćen je dvaput i on je taj novac građana navodno zadržao iako zna da mu ne pripada.

I sad ti isti komentarori, kao i autor Mujagić, ne razvlače niti gradonačelnicu niti privatnika. Nego tu prvoklasnu aferu potpuno ignoriraju.

Krajnje čudno. Tko zna što bi bio uzrok tako neobičnom ponašanju?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Baleganjegost 2022-07-05 18:40
A kakve veze to što si gore nabalegao ima s ovim budalastim apelom "javne i nedvosmislene podrške nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška"? Stani pod hladan tuš da dođeš k sebi. Sigurno te maznula sunčanica kad pišeš ovakve bedastoće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Apel Aninih ulizicaZ.C. 2022-07-05 19:33
Citat Simon:
Pa ako je netko iz gluposti i nesposobnosti neku uslugu platio dva put, kako bi tek nazvali onoga tko je zadržao glupošću uplaćen novac, za koji zna da mu ne pripada i da je to novac njegovih lošinjskih sugrađana. Kako se zove takav tip čovjeka?
Postavljaš sve gluplja od glupih pitanja samo da odvratiš pažnju od ovog idiotskog apela poslušnih Kučićkinih kmetova. Tema je apel "javne i nedvosmislene podrške nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška" ulizica iz HDZ-a, IDS-a, HNS-a, PGS-a i Nezavisne liste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Ad hominemBalvan 2022-07-05 19:52
Lik koristi stari otrcani trik zvan argumentum ad hominem: postupak kojim se, u nekoj polemici, vjerodostojnost protivnikova argumenta osporava napadom na njega umjesto pobijanja samog argumenta. Tako ovaj retard raspravlja o osobi autora ali ne pobija argumente iz napisa o Kučićkinom apelu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ........... 2022-07-06 06:39
Citat Simon:
Vidim sve neke moralne i prepametne veličine među komentatorima.
A ja vidim da se Hadezejčad sa ovog portala uglavnom nalazi na lijevoj strani Gaussove krivulje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # A di je sada Simon?gost 2022-07-18 16:41
Citat Šerlok:
Evo i mene zanima kakvu pozu bi zauzela gradonačelnica kad bi je pred TV kamerama novinar zapitao "Kako se moglo dogoditi da uz sve te službenike i kompjutore dva puta platite istu stvar?"
Nema ona problema s poziranjem. Na zadnjoj sjednici GV je priznala da je kriva što je vijećnica plaćena dvaput ali to joj ne smeta da pozira na radiju Jadranka, otvorenju OGV i rive na Unijama. Prava profesionalka.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...JJ 2022-07-05 22:26
Evo ministar financija u državi koja tone malo prije podnio ostavku. Ovo je velika šansa za našu magistru ekonomije, jedino nas ona može spasiti. Ili onaj Filipović. Ili Vice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...... 2022-07-06 08:24
Vojko Braut,Filip Balija i Loris Rak njih treba poslati u Zagreb.Ta tri eksperta još potpomognutim HDZ iz Lošinja.Hrvatsk a bi bila jača nego Švicarska.Marić mala beba za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...Nix 2022-07-06 08:27
Navodno će bivši ministar ponovo ljetovati na Lošinju, a usput će zainteresiranim a održati predavanje na temu, Zašto nije dobro isti račun plaćati 2 puta, sa primjerima iz prakse.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Simon, uslužna budalaGaGa 2022-07-06 11:10
Citat Simon:
Ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta?
Pitanjem ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta pokušao si sa teme članka pozornost skrenuti na autora. No taj naum je samo djelimično uspio, ali je Ani Kučić načinio veću štetu nego korist. Zaslužan si što se o očajničkom apelu za nastavak projekta Mrtvaška komentiralo manje, ali si podsjetio na sramotnu činjenicu da je Grad pod vodstvom Ane Kučić viječnicu olatio dva puta. Time si gradonačelnici napravi takozvanu medvjeđu uslugu. Sudeći prema tvojim komentarima obdaren si skromnim mentalnim sposobnostima, a ni znanjem nisi bogat pa ću ti objasniti: "medvjeđa usluga", u prenesenom smislu je šteta pričinjena kome u dobroj namjeri, u želji da bude usluga, nespretno ukazana pomoć.
Kad neko u najboljoj namjeri, svojom uslugom nanese nekome štetu, a ponekad i veliko zlo, kaže se obično da mu je učinio – medvjeđu uslugu. Medvjeđa usluga je, dakle, nevješta, nespretna, trapava usluga; ona, usprkos dobrim namjerama, ne donosi ništa dobro.
Ima o tome i pjesma:
„Usluge su mile, pa makar bile male,
Al’ vrijednost njinu ne zna cijenit svatko.
No ništa nema gore od uslužne budale,
I biti drug budali – to zbilja nije lako.“
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ........gost 2022-07-06 12:14
Citat GaGa:
Citat Simon:
Ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta?
No ništa nema gore od uslužne budale,
I biti drug budali – to zbilja nije lako.“
Pored pristaša kao što joj je Simon gradonačelnici ne trebaju protivnici :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # Sunce more nautika...Simon 2022-07-06 13:14
Citat GaGa:
Citat Simon:
Ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta?
Pitanjem ima li autor članka kakve veze s novom Vijećnicom koja je navodno privatnoj pravnoj osobi plaćena čak dva puta pokušao si sa teme članka pozornost skrenuti na autora. No taj naum je samo djelimično uspio, ali je Ani Kučić načinio veću štetu nego korist. Zaslužan si što se o očajničkom apelu za nastavak projekta Mrtvaška komentiralo manje, ali si podsjetio na sramotnu činjenicu da je Grad pod vodstvom Ane Kučić viječnicu olatio dva puta. Time si gradonačelnici napravi takozvanu medvjeđu uslugu. Sudeći prema tvojim komentarima obdaren si skromnim mentalnim sposobnostima, a ni znanjem nisi bogat pa ću ti objasniti: "medvjeđa usluga", u prenesenom smislu je šteta pričinjena kome u dobroj namjeri, u želji da bude usluga, nespretno ukazana pomoć.
Kad neko u najboljoj namjeri, svojom uslugom nanese nekome štetu, a ponekad i veliko zlo, kaže se obično da mu je učinio – medvjeđu uslugu. Medvjeđa usluga je, dakle, nevješta, nespretna, trapava usluga; ona, usprkos dobrim namjerama, ne donosi ništa dobro.
Ima o tome i pjesma:
„Usluge su mile, pa makar bile male,
Al’ vrijednost njinu ne zna cijenit svatko.
No ništa nema gore od uslužne budale,
I biti drug budali – to zbilja nije lako.“
Uh, ne, dušo... dok si se samozadovoljava o ninjenom superiornošću (nadam se da nisi obrisao u mamine zavjese), nisi primjetio da si:

- potvrdio da je Grad nekom privatniku iz nekog razloga za isti posao platio dva puta;

- da je privatnik novac lošinjskih građana koji mu ne pripada i toga je svjesan, zadržao;

- da stoji tvrdnja da komentatori i autor, toliko revni kad su greške gradske uprave u pitanju, iz nekog razloga ovu "aferu iz snova" neobično ignoriraju i ne žele o njoj pričati, da je na primjer ispod ovog članka spomenut loger, nitko ne bi rekao da se skreće s teme. Nitko komentatora koji bi pisao o Aninim zubima ne bi optužio za trolanje ...

Stvarno ne mogu kriviti ako bi građani iz svega izvukli zaključak, kad bi grad češće radio ovakve "greške", prema točno određenom subjektu, bio bi siguran od negativnog pisanja na volimoošinj.

Poslužit ću se parafrazom Mujagićevog izraza: "neobično odstupanje od pravila koje pokazuju komentatori i autori s lokalnog portala možda bi se moglo objasniti uvidom u vlasničku strukturu izvođača radova na Viječnici".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Simonova usluga gradonačelniciGaGa 2022-07-06 16:41
Citat Simon:
... nisi primjetio da si:
- potvrdio da je Grad nekom privatniku iz nekog razloga za isti posao platio dva puta;
- da je privatnik novac lošinjskih građana koji mu ne pripada i toga je svjesan, zadržao;
A ti očito nisi primijetio da sa glupavog Aninog apela bez ikakve težine i smisla pozornost i dalje skrećeš na još glupaviji, ako ne i kriminalni slučaj dvostrukog plaćanja gradske uprave za čiji rad je ona odgovorna.
Citat:
No ništa nema gore od uslužne budale,
I biti drug budali – to zbilja nije lako.“
Mislim da bi ubuduće za pojam "medvjeđa usluga" kad se "uslugom" nekome čini zlo Lošinjani trebali koristiti pojam po domaću kao "Simonova usluga".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ušutkalo budaluGaGa 2022-07-07 12:52
Citat GaGa:
Citat Simon:
... nisi primjetio da si:
- potvrdio da je Grad nekom privatniku iz nekog razloga za isti posao platio dva puta;
- da je privatnik novac lošinjskih građana koji mu ne pripada i toga je svjesan, zadržao;
A ti očito nisi primijetio da sa glupavog Aninog apela bez ikakve težine i smisla pozornost i dalje skrećeš na još glupaviji, ako ne i kriminalni slučaj dvostrukog plaćanja gradske uprave za čiji rad je ona odgovorna.
Citat:
No ništa nema gore od uslužne budale,
I biti drug budali – to zbilja nije lako.“
Mislim da bi ubuduće za pojam "medvjeđa usluga" kad se "uslugom" nekome čini zlo Lošinjani trebali koristiti pojam po domaću kao "Simonova usluga".
Nešto nam je Simon zašutio. Bit će da mu je zabranjeno javljanje. Gradonačelnica je shvatila da ju podsjećanjem na ovo duplo plaćanje izlaže istrazi DORH-a, državnoj reviziji i medijima. Sigurno mu je rekla daj zašuti budalo! Jer biti drug budali – to zbilja nije lako :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Članak pogodio u sridugost 2022-07-06 17:54
Citat Simon:
nisi primjetio da si:
- potvrdio da je Grad nekom privatniku iz nekog razloga za isti posao platio dva puta;
- da je privatnik novac lošinjskih građana koji mu ne pripada i toga je svjesan, zadržao;
Kako god slučaj da je Grad nekom privatniku za isti posao navodno platio dva puta, a da je dotični taj novac navodno zadržao bude ili ne bude rješen to neće promijeniti činjenicu da je autorov članak o besmislenom apelu za nastavak dogradnje luke Mrtvaška pogodio "u sridu".

Nekoliko lokalnih politikanata kratkog dometa i skromnih sposobnosti iskazuju "javnu i nedvosmislenu podrška nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška" i apeliraju na Ministarstvo, Primorsko-goran sku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj "da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira". A da je to hvalevrijedan projekt jamče svojim potpisom velikani političke misli, ekonomije, urbanizma, pomorskog prometa i ekologije Dubravko Devčić, Marijana Dragoslavić, Elvis Živković, Anto Nedić, Aleksandra Volarić Magazin, Ivan Fabijanić, Biljana Vojniković i Martina Kalac, Ana Kučić, Mario Kamalić, Andrino Maglievaz, Branko Domac i Elvis Živković.

Ne znam kako vi, ali ja mislim da potpisani stručnjaci pružaju takvu vjerodostojnost njihovoj tvrdnji kako je projekt hvalevrijedan, da će uzdrmati sva spomenuta nadležna tijela od Ministarstva do Županije. Pogotovo kad premijeru otkriju do sada nepoznatu činjenicu da je to projekt od državnog značaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # A šta reći?HDZ zna! 2022-07-06 12:25
Hrvatska izgubila i drugi međunarodni spor protiv MOL-a! Mađarima moramo platiti dvije milijarde kuna
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Stanje naMrtvaškoj 2022-07-07 12:19
RADOVA NEMA!
Danas je trebalo jedan motor izvaditi iz broda.Lučka uprava nije pustila kamion dizalicu da se spusti do mola na Mrtvaški kako bi digla motor iz broda!Znači vuci brod u Mali Lošinj!Samo vi jebite u zdrav mozak!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # ..... 2022-07-07 12:27
Ode Marić!Ode danas Tolušić!
Laura pomalo ali sigurno melje!
Neznam koji je osjećaj čekati da te pokupe?A znaš da si kriv?A zabranjivati pristup molu je osveta i pokvarenost Voja,Balije i Raka!Zločesti dečki,Bravo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .. 2022-07-07 13:20
One down, many more to go. Who is next?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Balija uništio SDP.. 2022-07-07 13:28
SDP-u pada popularnost i padat će dok god ne shvate da stanovnici Ilovike nisu domoroci u Amazoni koji se neka izvole skloniti pred progresom od preko 200 milijuna kuna dok god ne shvate da se prije projekta morala održati javna rasprava i uvažiti zaista racionalne zahtjeve stanovnika Ilovike kako bi im se omogućio normalan život zadržavanjem državne linije 311
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Javno laganje na radio RiVojo č! 2022-07-07 15:52
Na radio Rijeci Vojo kaže da je bila održana javna rasprava!Pošto nije naveo ni dan ni mjesto javne rasprave kako da mu vjerujemo!Pa bi zamolio Baliju i Anu,vjerujem da su bili prisutni neka obavijeste javnost kada je bila javna rasprava?Neka preko radija Lošinj objave!Hvala!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Evropska komisija protiv USKOKOLAF 2022-07-08 15:11
[PODIJELI] Mislav Kolakušić je prošle godine nakon razgovora s europskom tužiteljicom Laurom Kovesi najavio da će osnivanje Ureda europskog javnog tužitelja biti prvi korak u obračunu s HDZ-ovom korupcijom. Od tada su zahvaljujući europskom tužiteljstvu uhićeni Plenkovićevi ministri Darko Horvat, Gabrijela Žalac, pod istragom su bivši ministri Boris Milošević i Josip Aladrović, a sada je uhićen i bivši ministar Tolušić.

Kontrola nad pravosuđem jedini je razlog zbog kojeg mnogi, mnogi članovi HDZ-a i njihovih satelita danas još uvijek nisu procesuirani za nebrojena kaznena djela. Kada ih uklonimo s vlasti, neće nam trebati Laura Kovesi za uhićenja već će to raditi naše, hrvatsko pravosuđe.
Jedini razlog zašto sam glasao za Evropu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # Vojo..... 2022-07-08 17:26
Kada HDZ izgubi vlast tada ćemo se prešaltati u vladajuće i opet ćemo vladati.Bili smo na vlasti do 1990.,pa od 1990.do sada i ako izgubimo vlast evo nas u neku Možemo,Domovins ki pokret,Suvereni sti.pa to je politika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ........ 2022-07-08 16:23
S obzirom da je jaka bura brod nije pristao , Hvala posadi na trudu a pozivam one koji su se prodali za fetu sira i pršuta neka nađu rješenje kako da dovezemo putnike koji se od sinoć vozikaju po brodima, neka zahvale pametnim projektantima i voditeljima ŽLU na ovoj fantastičnoj izvedbi rive kao i na bacanju 28 miliona kuna porezni obveznika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ........ 2022-07-08 16:32
Komentar se tiče otoka Suska.Morate poslati upit Elvisu Živkoviću i Fabjaniću.Da vidimo šta će reći.Od lučke uprave nikakve koristiti.Znamo da je lučka uprava samo bankomat PGŽ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # GOST..... 2022-07-08 17:29
Točno.Gradonače lnica,Devčić,Ne dić,Balija su krivi što danas puše bura.Oni su se dogovorili na koordinaciji da će u petak pustiti refule bure kao bi na ostalim otocima stanovnici patili.To je zaključak Mudrog vijeća Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Pušten s lancaZZ 2022-07-08 17:42
Citat .....:
Točno.Gradonačelnica,Devčić,Nedić,Balija su krivi što danas puše bura.Oni su se dogovorili na koordinaciji da će u petak pustiti refule bure kao bi na ostalim otocima stanovnici patili.To je zaključak Mudrog vijeća Ilovika.
Gradonačelnica te pustila s lanca da laješ na Ilovčane?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ......... 2022-07-09 09:40
Ne nego ste krivi što ste pustili Filipa da radi što god hoće. Još i gore s njime putujete. Hdz je podržao SDP. Mogli ste ga smijeniti kada je bio prosvjed u Opatiji ali HDZ zna. Toliko je proziran vaš lopovluk.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # GOST.. 2022-07-09 07:41
Eeee sada je cijeli svijet mogao vidjeti ksko Ilovčani lažu i kako sami neznaju šta žele. Lijepo vam ga je gradonačelnica zakantala na N1 i sada svi znaju pravu istinu. N1 je pokušala negirati i omalovažiti argumente koji su na strani nas Lošinjana ali je Nivokmet ipak shvatio da se tu radi o manipulaciji par ljudi na Iloviku i shvatio je da cirkus pravi 6 ljudi. I sada bi mi Lošinjani trebali biti taoci tih bolrsnika. Eeee ovaj puta neće ići. Dragi Ilovčani shvatite da se Mrtvaška gradi za nas Lošinjane a naravno da ćete moći i vi koristiti tu luku. Zamislite vi da su stanovnici Velike Gorice ili Samobora pokušavali spriječiti izgradnju rotora u Zagrebu, kada se počeo graditi. Ilovčani zaoamtite:MRTVA ŠKA SE GRADI ZA NAS LOŠINJANE A MOĆI ĆE TE KORISTITI I VI ILOVČANI. MAKNITE PRSTE SA NAŠEG LOŠINJA JER JE VEĆ SPREMAN ODGOVOR NAS PROSVJEDNIKA SA OTOKA LOŠINJA. NAS IMA OKO 6500,(bez vikendaša)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nas i Rusa milijuniGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-09 10:36
Citat ..:
Eeee sada je cijeli svijet mogao vidjeti ksko Ilovčani lažu i kako sami neznaju šta žele. Lijepo vam ga je gradonačelnica zakantala na N1 i sada svi znaju pravu istinu.
Cijeli svijet je mogao vidjeti kako se jedna HDZ-ovka izmotava: to što je ona govorila nije prava istina nego hadezeovska istina - čitaj - laž i manipulacija. Na primjer, na pitanje "Je li upravo cesta ključ projekta, odnosno je li u pozadini projekta upravo želja za izgradnjom infrastrukture i prenamjenom negrađevinskog i neplodnog zemljišta na jugu otoka u skupe građevinske terene" hadezejka odgovara da ona to demantiram, jer da se prostorni plan "može mijenjati samo na županijskoj razni, a to se čini vrlo rijetko i samo ako je postojeće građevinsko zemljište privedeno svrsi.” A kad se sjetimo kako je baš županijska vlast putem svoje lučke uprave i županijskog ureda u Malom Lošinju imala prste u brzinskom ishođenju građevinske dozvole sumnjive zakonitosti, znamo da na županijskoj razini neće biti problema da se prostorni plan promijeni. Uostalom, kako se to radi vidjeli smo na primjeru golfa na Mataldi.Citat:
N1 je pokušala negirati i omalovažiti argumente koji su na strani nas Lošinjana
Lošinjanima nikad nitko nije dao zakonsku priliku da raspravljaju o Mrtvaški. A za tvoje naklapanje u ime "nas Lošinjana" vrijedi isto kao da se ja javim pod "mi Amerikanci" ili "mi Rusi".Citat:
MAKNITE PRSTE SA NAŠEG LOŠINJA JER JE VEĆ SPREMAN ODGOVOR NAS PROSVJEDNIKA SA OTOKA LOŠINJA. NAS IMA OKO 6500,(bez vikendaša)
E taj cirkus bi baš volio vidjeti :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Kad Kučićka dribla javnostPopaj 2022-07-09 13:21
Citat ..:
Lijepo vam ga je gradonačelnica zakantala na N1 i sada svi znaju pravi ustinu
Prava istina je da si je gradonačelnica zabila seriju autogolova. Od driblanja javnosti poluistinama i lažima zamantalo joj se u glavi pa joj je izletjelo i ovo "Na luku će se nadovezati državna cesta vrijedna 150 milijuna kuna, koju će financirati država.” Još do nedavno se pričalo da će lovu i za to iskeširati budale iz EU.

hr.n1info.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Diktatura na otoku njenih djedovaMato 2022-07-09 15:01
Citat Popaj:
Citat ..:
Lijepo vam ga je gradonačelnica zakantala na N1 i sada svi znaju pravi ustinu
Prava istina je da si je gradonačelnica zabila seriju autogolova. Od driblanja javnosti poluistinama i lažima zamantalo joj se u glavi pa joj je izletjelo i ovo "Na luku će se nadovezati državna cesta vrijedna 150 milijuna kuna, koju će financirati država.” Još do nedavno se pričalo da će lovu i za to iskeširati budale iz EU.
hr.n1info.com/.../...
Ne znam da li je glupa ili samo smušena, ali autogol si je gradonačelnica dala i izjavom da su podršku projektu dale stranke vladajuće koalicije u Gradskom vijeću, a vladajuća koalicija je satavljena od jedne stranke i jedne nezavisne liste koja kao takva nije stranka. Komično je što odbacuje tvrdnju da je Grad pokušao dati otkaz svojoj djelatnici, inače čelnici HSLS-a, zbog toga što ta stranka ne podržava projekt. Valjda se nadala da dotična djelatnica neće reagirati, ali prevarila se. Jasmina Fuks je napisala:
HSLS Mali Lošinj niti u jednom trenutku nije izjavio da ne podržava projekt, već da se u svakoj situaciji mora čuti i uvažiti mišljenje građana, pa time i stanovnike Ilovika koji u ovom trenutku imaju otežane uvjete normalnog života.

Naravno da moj zahtjev za otkaz nije pokrenut radi toga, ali jedan od razloga pokretanja je upravo taj što sam postala predsjednik HSLS-a. Naravno, taj razlog se ne može navesti na ovakav način, ali je isto očigledno. I to baš iz razloga što je gradonačelnica u jednom trenutku prije izbora 2021. tražila mogućnost da se svim djelatnicima Grada i gradskih komunalnih društva zabrani djelovanje u političkim strankama.

Dali želite znati zašto? Zato jer nismo svi isti i ne šutimo, kao što ne podržavamo ničije nezakonite postupke! Zato jer želimo da svi budemo jednaki i imamo normalne uvjete života!

Posjećam da je Ana Kučić i u prošlom mandatu jasno dala na znanje da se politikom smiju baviti samo ona i njen zamjenik Nedić, pa je na znake neslaganja već na početku mandata degradirala tri pročelnice. Dvije od njih je tijekom drugog mandata i otpustila. Jedna joj je bila protivkandidat za predsjednicu ogranka. Neoprostivo! Na sudu je opet izgubila, a sve te njezine hirove plaćamo mi građani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
202 # Privid politickog koncenzudaBonaca 2022-07-09 13:28
E ti nikad nisio bio Losinjan niti ces biti.Dosao u Losinj sa 2 torbe ..ajde...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ........gost 2022-07-09 18:01
Citat Bonaca:
E ti nikad nisio bio Losinjan niti ces biti.Dosao u Losinj sa 2 torbe ..ajde...
Sigurno misliš na Nedića. Došao je s 2 najlon vrečice ali se dobro priženio.Zato sad navija za mrtvašku da brže dođe do ženinih nekretnina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Privid politickog konvenzudaBonaca 2022-07-09 21:51
A gdje ce sa ljubavnicom?sto i ona ide sa nnjim...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # OdjebZlatousti 2022-07-09 13:30
Citat ..:
Zamislite vi da su stanovnici Velike Gorice ili Samobora pokušavali spriječiti izgradnju rotora u Zagrebu, kada se počeo graditi. Ilovčani zaoamtite:MRTVAŠKA SE GRADI ZA NAS LOŠINJANE A MOĆI ĆE TE KORISTITI I VI ILOVČANI. MAKNITE PRSTE SA NAŠEG LOŠINJA JER JE VEĆ SPREMAN ODGOVOR NAS PROSVJEDNIKA SA OTOKA LOŠINJA. NAS IMA OKO 6500,(bez vikendaša)
Ovo je ne samo glup kvazi argument, nego i jedan od sramotnijih komentara u povijesti ovoga portala. Glup stoga jer su Samobor i Velika Gorica samostalne administrativne jedinice i nemaju što odlučivati o rotoru u Zagrebu (koji, uzgred, služi ubrzavanju prometa, a ne zaprječivanju prometa na već uspostavljenoj prometnici). U slučaju Ilovika, koji je dio administrativne jedinice Grad Mali Lošinj, taj isti Grad Mali Lošinj dužan je voditi brigu o interesu svih stanovnika, pa čak i kad ih je manje. Kao što je lijepo ilustrirala gradonačelnica, opisujući kako je podignuta riva za 2 milijuna kuna za dvoje stanovnika Srakana.
Sramotan komentar stoga što je općenito u liberalnim demokracijama, koje se prse zaštitom interesa manjine naspram interesa većine, sramotno govoriti o brojkama koje podupiru većinu, ako postoji cijela jedna nezadovoljna i zakinuta zajednica. A naročito je sramotno govoriti u ime te većine i prijetiti protuprosvjedim a, bez ikakvog legitimiteta da govoriš u ime te većine. I ja živim na Lošinju.

Znam da nikada, niti u jednom trenutku procesa odlučivanja, nitko nije pitao nas, građane otoka Lošinja, trebamo li tu luku i je li ona nama vrijedna ukidanja linije s Ilovikom.Neću nikada ići na prosvjed koji smanjuje prava i kvalitetu života drugih otočana.

Izjava "maknite prste s našeg Lošinja" je bezobrazno glupa, bahata, nelegitimna i nikako ne odražava potrebe, interese i vjerojatno niti stav većine stanovnika Lošinja. Samo je bijedan pokušaj da se podjaruje neprijateljstvo , ksenofobija i stvori privid suprotstavljeni h interesa ljudi s ova dva otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Političarka se ne bavi politikomGulanfer 2022-07-10 10:15
Citat Zlatousti:
Citat ..:
MRTVAŠKA SE GRADI ZA NAS LOŠINJANE A MOĆI ĆE TE KORISTITI I VI ILOVČANI. MAKNITE PRSTE SA NAŠEG LOŠINJA JER JE VEĆ SPREMAN ODGOVOR NAS PROSVJEDNIKA SA OTOKA LOŠINJA. NAS IMA OKO 6500,(bez vikendaša)
Ovo je ne samo glup kvazi argument, nego i jedan od sramotnijih komentara u povijesti ovoga portala... Znam da nikada, niti u jednom trenutku procesa odlučivanja, nitko nije pitao nas, građane otoka Lošinja, trebamo li tu luku i je li ona nama vrijedna ukidanja linije s Ilovikom.Neću nikada ići na prosvjed koji smanjuje prava i kvalitetu života drugih otočana.
Izjava "maknite prste s našeg Lošinja" je bezobrazno glupa, bahata, nelegitimna i nikako ne odražava potrebe, interese i vjerojatno niti stav većine stanovnika Lošinja. Samo je bijedan pokušaj da se podjaruje neprijateljstvo, ksenofobija i stvori privid suprotstavljenih interesa ljudi s ova dva otoka.
Bahatost, glupost, divljaštvo i primitivizam karakteriziraju većinu komentara u prilog ovakvog projekta Mrtvaška i načina kako ga se pokušava realizirati. A ostatak je izrazito ulizički tipa "Čestitam, gospođo! A novinaru potrebna je edukacija o ljepom ponašanju.", "Svaka čast!", "Bravo gradonacelnice" ... Takvi bi komentari trebali biti razlogom da se gradonačelnica zastidi, ali njoj je očito važnija partijska politika. Iako je izišavši pred prosvjednike kazala "Ne bavimo se politikom nego pokušamo tražiti rješenja za Ilovčane ...".


U svakom slučaju, niska kulturna razina komentara koji je podržavaju svjedoči o vrijednosti samog projekta kao i o bahatom načinu provođenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Neprijatelji ustavnog poretka RHgost 2022-07-24 09:15
Citat Zlatousti:
Citat ..:
MRTVAŠKA SE GRADI ZA NAS LOŠINJANE A MOĆI ĆE TE KORISTITI I VI ILOVČANI. MAKNITE PRSTE SA NAŠEG LOŠINJA JER JE VEĆ SPREMAN ODGOVOR NAS PROSVJEDNIKA SA OTOKA LOŠINJA. NAS IMA OKO 6500,(bez vikendaša)
Ovo je ne samo glup kvazi argument, nego i jedan od sramotnijih komentara u povijesti ovoga portala...
U slučaju Ilovika, koji je dio administrativne jedinice Grad Mali Lošinj, taj isti Grad Mali Lošinj dužan je voditi brigu o interesu svih stanovnika, pa čak i kad ih je manje. Kao što je lijepo ilustrirala gradonačelnica, opisujući kako je podignuta riva za 2 milijuna kuna za dvoje stanovnika Srakana...
Sramotan komentar stoga što je općenito u liberalnim demokracijama, koje se prse zaštitom interesa manjine naspram interesa većine, sramotno govoriti o brojkama koje podupiru većinu, ako postoji cijela jedna nezadovoljna i zakinuta zajednica. A naročito je sramotno govoriti u ime te većine i prijetiti protuprosvjedima, bez ikakvog legitimiteta da govoriš u ime te većine. I ja živim na Lošinju...
Izjava "maknite prste s našeg Lošinja" je bezobrazno glupa, bahata, nelegitimna i nikako ne odražava potrebe, interese i vjerojatno niti stav većine stanovnika Lošinja. Samo je bijedan pokušaj da se podjaruje neprijateljstvo, ksenofobija i stvori privid suprotstavljenih interesa ljudi s ova dva otoka.
Mrtvaška se ne gradi za nas Lošinjane, nego za ambiciozne političare, grebatore za tuđi novac i za špekulante. Jer građane otoka Lošinja nitko nije pitao žele li gradnju megaluke na Mrtvaški. Stanovnici Ilovika imaju ista prava na korištenje luke Mrtvaška kao i stanovnici otoka Lošinja. Oni koji bi organizirali ili podržali kontraprosvjed legitimirali bi se kao neprijatelji ustavnog poretka Republike Hrvatske.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 0 # Hahar..... 2022-07-09 10:53
Bravo gradonačelnica. Svaka čast.Neka je napokon netko i iz Lošinja dobio priliku da javno iznese činjenice o Mrtvaški.Imate punu pordšku od svih Lošinjana(osim četvorice)i samo tako napred sa činjenicama,a ne sa lažima Ilovčana,jer Mrtvaška se ne gradi za Ilovčane negao za Lošinjane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Tu sam te čakao :-)Gost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-09 10:58
Citat .....:
Imate punu pordšku od svih Lošinjana
Imaš li ti neki dokaz za tu tvrdnju? Ili koristiš anonimnost da lupetaš izmišljotine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Puno govori a ništa ne kažegost 2022-07-09 13:32
Citat .....:
Bravo gradonačelnica.Svaka čast.Neka je napokon netko i iz Lošinja dobio priliku da javno iznese činjenice o Mrtvaški.
A komentar na fejsu kaže Da, baš prava korumpirana politika. Puno riječi i pokušaj zaobilaženja osnovne problematike. Nejasnos, netočnost i arogantnost izbijaju na površinu. Za gospođu Kučić sve je u redu. Kakva glupost. A drugi kratko komentira: Puno govori a ništa ne kaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Tko tu koga ...?gost 2022-07-09 13:42
Citat gost:
Citat .....:
Bravo gradonačelnica.Svaka čast.Neka je napokon netko i iz Lošinja dobio priliku da javno iznese činjenice o Mrtvaški.
A komentar na fejsu kaže Da, baš prava korumpirana politika. Puno riječi i pokušaj zaobilaženja osnovne problematike. Nejasnos, netočnost i arogantnost izbijaju na površinu. Za gospođu Kučić sve je u redu. Kakva glupost. A drugi kratko komentira: Puno govori a ništa ne kaže.
A ovaj pogađa u sridu:

Prvo kaže da se od Mrvaške do Lošinja vozi 30 min. cestom, a nakon toga da je ta ista cesta od Mrtvaške do Lošinja dužine 10 km!!!

Pa da pješke idem prije bi stigla....Posli je kaže da pomorske povezanosti Lošinja sa Pagom i Rabom trenutno nema zbog duljine putovanja jer od Mrtvaške do Lošinja se plovi sat i 30 min. pa je to jako dugo putovanje ako se ide do Raba ili Paga, a čudi se Ilovčanima kojima ta linija život znači što ne pristaju na to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # još jedan dokaz da mulja i lažeNN 2022-07-09 15:02
Nije je imao tko pitati, ako već postoji tako velik interes za povezivanje sa Rabom i Pagom, zašto već dvije godine nema zainteresiranih da održava liniju Rab - Veli Lošinj. Puno kraće je do Velog nego do Malog Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # HDZ: Vjerodostojno (moš mislit)Sivonja 2022-07-11 09:30
Citat gost:
A ovaj pogađa u sridu:
Prvo kaže da se od Mrvaške do Lošinja vozi 30 min. cestom, a nakon toga da je ta ista cesta od Mrtvaške do Lošinja dužine 10 km!!!
Ovaj komentar me naveo da gradonačelničin u tvrdnju provjerim u praksi. S prijateljem sam se autom jučer popodne odvezao do Mrtvaške. Parkirao sam među ostalim autima, prišao ogradi i vidio zaštitara, te vratio cestom do iznad Lidla. Put je uz normalnu brzinu prilagođenu zavojitoj i uskoj cesti trajao 15 minuta u jednom, a 17 minuta u drugom pravcu (vjerojatno zbog ovaca na cesti). Toliko od mene a vi provjerite sami.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # .... 2022-07-09 17:47
Citat gost:
Citat .....:
Bravo gradonačelnica. Svaka čast.Neka je napokon netko i iz Lošinja dobio priliku da javno iznese činjenice o Mrtvaški.
A komentar na fejsu kaže Da, baš prava korumpirana politika. Puno riječi i pokušaj zaobilaženja osnovne problematike. Nejasnost, netočnost i arogantnost izbijaju na površinu. Za gospođu Kučić sve je u redu. Kakva glupost. A drugi kratko komentira: Puno govori a ništa ne kaže.
Kada nema druge strane može sve odlučno opovrgavati i pričati što god hoće.
Na pitanje zašto je prikazan šleper na Mrtvaški ona priča o Srakanama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Za Ilovčane ju nije brigaČeper 2022-07-09 18:48
Citat .....:
Mrtvaška se ne gradi za Ilovčane negao za Lošinjane.
Dobro si to rekao. Zato Ilovčani prosvjeduju. Vide da Gradonačelnicu za Ilovčane nije briga. Zanima ju samo novac za gradnju na otoku njenih djedova. Svi drugi mogu da crknu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
401 # GOST.. 2022-07-09 14:05
Zlatousti, što se nas stanovnika otoka Lošinja tiče vi ne morate ni prosvjedovati niti se slagati sa stanovnicima otoka Lošinja koji su zato da se izgradi (a ja vam garantiram da će se izgraditi) Mrtvaška. Možete vi koji ste protiv a zna se zašto ste protiv, dubiti na trepavicama, ali MRTVAŠKA ĆE BITI NAPRAVLJENA. Dosta je bilo vas pojedinca koji pokušavate raznim marifetlucina stopirati izgradnju Mrtvaške. Ovaj puta vam neće uspjeti jer je i policija shvatila vaše marifetluke i počela vas je hapsiti. Svaka čast Gazilju koji je shvatio ko stoji iza ovih svinjarija pa vas je počeo hapsiti. Svaka čast policiji koja provodi red i mir od ovih nasilnika. Lijepo je bilo gledati gradonačelnicu koja je smireno i argumentirano iznijela sve pozitivne strane onoga za što se mi stanovnici otoka Lošinja i udruge Spasimo naš Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
031 # Neš garancijegost 2022-07-09 14:43
Citat ..:
(a ja vam garantiram da će se izgraditi) Mrtvaška.
Garantira lik koji se potpisuje kao .. Ime kojem moraš vjerovati. Jaka garancija, nema šta :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
037 # Gost.... 2022-07-09 17:26
Šta si nadrogiran? Ko je protiv izgradnje? Tako i Vojko priča gluposti. Biti će izgrađena ali ne kako vi hoćete. Vi ćete biti u zatvoru. Mrtvaška će se graditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
034 # !!!Vito 2022-07-10 10:00
Sutra u 14 sati je zakazana 2. izvanredna sjednica Gradskog vijeća, sa temom Izvješće o stanju sigurnosti na području Grada Malog Lošinja.
Zanima me hoće li biti riječi i o tome kada će proraditi sustav za uzbunjivanje građana u slučaju ratne opasnosti, elementarnih nepogoda i drugih opasnosti.
Zašto sustav već godinama ne radi i tko je odgovoran za to?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Rizik od samovolje gradonačelniceHamlet 2022-07-10 13:00
Citat Vito:
Sutra u 14 sati je zakazana 2. izvanredna sjednica Gradskog vijeća, sa temom Izvješće o stanju sigurnosti na području Grada Malog Lošinja.
Ovo je prilika da se podsjetimo kako je gradonačelnica prije par godina samovoljno procijenila da bi dopuštenje obitelji ubojice da koristi gradsku javnu površinu bio sigurnosni rizik. Umjesto da procjenu sigurnosnih rizika prepusti Policiji gradonačelnica se pozvala na (navodno) mišljenje Unije zajednice Albanaca. Drugoj albanskoj obitelji je dopustila korištenje terase što je očigledan primjer diskriminacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Trla baba dlan ...Realist 2022-07-12 10:05
Citat Hamlet:
Citat Vito:
Sutra u 14 sati je zakazana 2. izvanredna sjednica Gradskog vijeća, sa temom Izvješće o stanju sigurnosti na području Grada Malog Lošinja.
Ovo je prilika da se podsjetimo kako je gradonačelnica prije par godina samovoljno procijenila da bi dopuštenje obitelji ubojice da koristi gradsku javnu površinu bio sigurnosni rizik. Umjesto da procjenu sigurnosnih rizika prepusti Policiji gradonačelnica se pozvala na (navodno) mišljenje Unije zajednice Albanaca. Drugoj albanskoj obitelji je dopustila korištenje terase što je očigledan primjer diskriminacije.
Odlukom da se jednoj albanskoj obitelji uskrati pravo na korištenje javne površine, a drugoj dozvoli Ana Kučić je nasuprot europskoj pravnoj stečevini na otoku svojih djedova ispoštovala Kanon Leke Dukađinija t.j. albansko običajno pravo :lol:

A naslovom izviješća o izvanrednoj sjednici s temom sigurnosne situacije Purić se na portalu lukavo izvukao s pitanjem "Učestalijim patrolama do bolje sigurnosti u gradu?" Jer zbog sadržaja, smisla i ishoda ove sjednice iznuđene krvavim incidentom u središtu grada naslov bi trebao glasiti "Trla baba dlan da joj prođe dan". Načelnik Policije je u duhu gradonačelničin ih umirujućih priopćenja kazao "na Lošinju ne dešava ništa što bi trebalo zabrinuti javnost"i da je policija ojačala snage pa će "stanje sigurnosti biti povoljno i još se poboljšati". Bez ikakvih zaključaka ostalo je isticanje standardnih problema od noćne buke do alkohola i droge među maloljetnicima. Jedan vijećnik je istaknuo remećenje javnog reda i mira noću, zbog čega stanovništvo ne može spavati i odmoriti se za sljedeći radni dan. No nitko nije spomenuo da kad u sitne noćne sate ljudi uspiju zaspati, probudi ih buka kamiona za odvoz smeća ili lickanje ceste, trgova i trotoara. Ukratko, bila je to bespotrebna sjednica s jedno jedinom svrhom: Da gradonačelnica stvori dojam da brine o "Gradu za tebe". U pravu je vijećnik koji je rekao da je to mogla biti jedna od točaka dnevnog reda istodobno najavljene redovne sjednice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Stanje redovno: krv na pločnikugost 2022-07-12 12:48
Citat Realist:
Ukratko, bila je to bespotrebna sjednica s jedno jedinom svrhom: Da gradonačelnica stvori dojam da brine o "Gradu za tebe".
Zato je Devi naredila da sjednicu sazove izvanredno. Htjela je da njena briga za sigurnost bude nezasjenjena drugim točkama dnevnog reda i da dođe do punog izražaja. I došla je. pobrinuo se šef Policija izjavom
Da potezanje noževa i krv na pločniku nije nešto što nas se tiče :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Predizborna kampanja u tijekuGost 2022-07-13 10:56
Citat gost:
Citat Realist:
Ukratko, bila je to bespotrebna sjednica s jedno jedinom svrhom: Da gradonačelnica stvori dojam da brine o "Gradu za tebe".
Zato je Devi naredila da sjednicu sazove izvanredno. Htjela je da njena briga za sigurnost bude nezasjenjena drugim točkama dnevnog reda i da dođe do punog izražaja. I došla je. pobrinuo se šef Policije izjavom ...
... Da potezanje noževa i krv na pločniku nije nešto što nas se tiče :cry:
Ipak je postigla cilj. Javnosti je odglumila brigu za sigurnost u "Gradu za tebe". A da bi zataškala i zabašurila neprilike oko projekta Mrtvaška s kojim kao "nema veze" krenula je u predizbornu kampanju za treći mandat. Izgleda da će nas #anakucic #gradzatebe redovito jednom tjedno preko sponzoriranog Radija Jadranka "usrećivati" nastupima "Govorimo o aktualnim projektima i programima!". Najavu nastupa na radiju je popratila fotografijom da na fejsu privuče laskave komentare :oops:


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Režimski radio i režimski voditeljPrvi od 1000 samo po lažima 2022-07-13 12:16
Svojom retorikom može opčiniti samo radijskog voditelja Domca, koji sa pažnjom dostojnom OnlyFans obožavatelja prati odjevne kombinacije koje u zadnje vrijeme oblači gradonačelnica.
Ali to ne može opčiniti i dvije tisuće lošinjskih umirovljenika koji još uvijek čekaju da gradonačelnica ispuni obećanje dano prije evo sad već 15 mjeseci.

Ukoliko ne ispuni ovo obećanje, na sljedećim izborima će dobiti samo k...c od umirovljenika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Na neki način ...Alan Ford 2022-07-14 14:03
Citat Prvi od 1000 samo po lažima:
Svojom retorikom može opčiniti samo radijskog voditelja Domca, koji sa pažnjom dostojnom OnlyFans obožavatelja prati odjevne kombinacije koje u zadnje vrijeme oblači gradonačelnica.
Ali to ne može opčiniti i dvije tisuće lošinjskih umirovljenika koji još uvijek čekaju da gradonačelnica ispuni obećanje dano prije evo sad već 15 mjeseci.
Radijski voditelj Domac, u prošlom mandatu gradski vijećnik, a kao djelatnik Jadranke d.d. Anin tajni partner zna na što Ana Kučić računa da bi privukla birače da glasuju za nju. Ona se ne obraća biračima koje zanimaju projekti, planovi, ideje i rezultati upravljanja Gradom. Njena izborna baza su birači koje zanima pojava, gluma i poziranje. Zato je Jadrankin spin doktor Domac skrenuo pozornost na odjeću znajući da mnogi padaju na njen papagajski stil slaganja boja. No osim stila odijevanja zanimljiv je i njezin stil govorenja. Samo u dijelu izlaganja o problemu Mrtvaške u trajanju od tri minute čak pet puta je izgovorila svoju omiljenu poštapalicu "na neki način".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Političko gugutanjeDar Mar 2022-07-18 12:28
Citat Alan Ford:
Citat Prvi od 1000 samo po lažima:
Svojom retorikom može opčiniti samo radijskog voditelja Domca
Radijski voditelj Domac, u prošlom mandatu gradski vijećnik, a kao djelatnik Jadranke d.d. Anin tajni partner zna na što Ana Kučić računa da bi privukla birače da glasuju za nju.
Gradonačelnica nam se zaprijetila da će na radiju Jadranka svakog utorka održavati školski sat pranja mozga brbljanjem o "projektima u tijeku".

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # HDZ kriminalcipunisher 2022-08-15 18:29
Protiv lažnog policijskog službenika, koji je počinjenjem više kaznenih djela i disciplinskih propusta dogurao do rukovodećeg položaja u Policijskoj postaji Mali Lošinj, Josipa Gazilj.

za postupanje sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima i o plaćama nositelja pravosudnih dužnosti uz trenutnu primjenu odredbe:

Članak 125. st 3)Iznimno od stavka 2. ovoga članka, državni službenik Josip Gazilj se razrješuje službe:
a) kad bude izabran ili imenovan na dužnost koja prema posebnim propisima nije spojiva s obavljanjem državne službe, danom stupanja na dužnost, izbori.hr/.../... krši Članak 38 Zakona o policiji te članak 47 stvak 7 istog zakona

RJEŠENJE o izboru predsjednika Gradskog vijeća
1. Josip Gazilj izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Cresa za sljedeće četverogodišnje razdoblje.
2. Predsjednik Gradskog vijeća predstavlja Vijeće, rukovodi njegovim radom te ima sva prava i obveze utvrđene Zakonom, Statutom te drugim aktima Grada Cresa.
3. Ovo Rješenje stupa na snagu danom donošenja a objavit će se u »Službenim novinama« Županije primorsko-goran ske.
Klas:! 021-01/97-01/10 ' Ur. br.: 2213/02-01-01-9 7-1 Cres, 13. svibnja 1997.
GRAD CRES GRADSKO VIJEĆE
Predsjedavatelj Jure Negovetić, v.r.

Na temelju članka 8. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine« broj 90/92, 69/95 i 59/96), članka 103. Statuta Grada Cresa (»Službene novine« broj 17/93,10/94,15/ 97 i 26/97) i članka 13. Poslovnika Gradskog vijeća (»Službene novine« broj 15/97 i 26/97), Gradsko vijeće Grada Cresa, na sjednici održanoj dana 18. veljače 2000. godine, donijelo je
ODLUKU
o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća i prestanku
mandata vijećniku Gradskog vijeća
' 1. JOSIP GAZILJ razrješuje se dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Cresa i prestaje mu mandat vijećnika u Gradskom vijeću Grada Cresa na dan 18. veljače 2000. godine, na vlastiti zahtjev.
2. Ova Odluka objavit će se u »Službenim novinama« Primorsko-goran ske županije.
Klasa: 022-05/00-01/2
Ur. broj: 2213/02-01-01-0 0-4
Cres, 18. veljače 2000.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Divljanje na Artatorugost 2022-07-23 16:07
Citat Realist:
Načelnik Policije je u duhu gradonačelničinih umirujućih priopćenja kazao "na Lošinju ne dešava ništa što bi trebalo zabrinuti javnost"
Već danima manijaci neometano divljaju gliserima i jet skijama po Artatoru bez da itko intervenira. Jel ni to nije nešto što bi trebalo zabrinuti javnost i nadležne za red i mir?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Artatotre glisiranjeBonaca 2022-07-23 18:21
Citat gost:
Citat Realist:
Načelnik Policije je u duhu gradonačelničinih umirujućih priopćenja kazao "na Lošinju ne dešava ništa što bi trebalo zabrinuti javnost"
Već danima manijaci neometano divljaju gliserima i jet skijama po Artatoru bez da itko intervenira. Jel ni to nije nešto što bi trebalo zabrinuti javnost i nadležne za red i mir?
DA TO rade ilovcani ispred Martvaske vec bi i zupan intervenirao sa hitnom konferencijom za novinare ...i prozvao ih pogrdnim imenom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Gazilj krši zakonMajstor 2022-08-16 12:26
Prema viđenim snimcima događaja iz uvale Mrtvaška i drugih događaja objavljenih na
m.facebook.com/.../... vidljivo je nezakonito postupanje policije, kršenje zakona o policiji i razlozi za disciplinski i kazneni progon Josipa Gazilj koji je u svojstvu lažnog i nepropisno odjevenog i opremljenog nacelnika PP Mali Lošinj svojim postupanjem dao loš primjer ostalim policijskim službenicima. Isti je nedvojbeno prekršio odredbe cl. 95 st 6 Zakona o policiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Spasimo naš Lošinj od divljih graditeljaGaGa 2022-08-16 13:55
Citat Majstor:
Prema viđenim snimcima događaja iz uvale Mrtvaška i drugih događaja objavljenih na
m.facebook.com/.../... vidljivo je nezakonito postupanje policije, kršenje zakona o policiji i razlozi za disciplinski i kazneni progon Josipa Gazilj koji je u svojstvu lažnog i nepropisno odjevenog i opremljenog nacelnika PP Mali Lošinj svojim postupanjem dao loš primjer ostalim policijskim službenicima. Isti je nedvojbeno prekršio odredbe cl. 95 st 6 Zakona o policiji.
Volio bih da se sada javi lik koji se potpisivao kao GOST i točkicama i nedavno napisao što se nas stanovnika otoka Lošinja tiče vi ne morate ni prosvjedovati niti se slagati sa stanovnicima otoka Lošinja koji su zato da se izgradi (a ja vam garantiram da će se izgraditi) Mrtvaška. Možete vi koji ste protiv a zna se zašto ste protiv, dubiti na trepavicama, ali MRTVAŠKA ĆE BITI NAPRAVLJENA. Dosta je bilo vas pojedinca koji pokušavate raznim marifetlucina stopirati izgradnju Mrtvaške. Ovaj puta vam neće uspjeti jer je i policija shvatila vaše marifetluke i počela vas je hapsiti. Svaka čast Gazilju koji je shvatio ko stoji iza ovih svinjarija pa vas je počeo hapsiti. Svaka čast policiji koja provodi red i mir od ovih nasilnika. Lijepo je bilo gledati gradonačelnicu koja je smireno i argumentirano iznijela sve pozitivne strane onoga za što se mi stanovnici otoka Lošinja i udruge Spasimo naš Lošinj.
Di su sada njegove garancije da će se izgraditi Mrtvaška i pohvale Gazilju i policiji za hapšenja "nasilnika". Je li lijepo gledati gradonačelnicu i kako smireno žali za europskom lovom? Što je s udrugom Spasimo naš Lošinj? Kako bi bilo da se bave spasavanjem našeg otoka Lošinja od divljih graditelja kad ga nisu uspjeli spasiti od divljih Ilovčana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
033 # “Ponavljanje ne pretvara laž u istinu.”Hamlet 2022-07-10 20:23
Svojim odgovorom si potvrdio da je Zlatousti s pravom napisao da je izjava "maknite prste s našeg Lošinja" bezobrazno glupa, bahata, nelegitimna i da nikako ne odražava potrebe, interese i vjerojatno niti stav većine stanovnika Lošinja.

Točno je konstatirao da je to bijedan pokušaj da se podjaruje neprijateljstvo , ksenofobija i stvori privid suprotstavljeni h interesa ljudi s ova dva otoka, a svojim nastupom na N1 televiziji gradonačelnica je samo pojačala taj privid. Govorila je mnogo, ali kazala je malo.

Neko je na njezinoj FB stranici povodom tog nastupa citirao mudru izreku “Ponavljanje ne pretvara laž u istinu.”
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # ....OMG 2022-07-11 06:39
Onaj sramotan nastup na N1 je objavila na fejsu!? Anbilivibl. Ta žena nema ni manira, ni srama, ni ukusa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Maske su paleOLAF 2022-07-11 08:19
Maske su konačno pale. Ovaj video je krunski dokaz umiješanosti u aferu i pokazuje pravo stanje stvari. U početku je glumila totalnu nezainteresiran ost, pa slijedi obraćanje javnosti u kojem je za sve zlo optužila isključivo PGŽ i ŽLU, a sada slijedi konačno priznanje. Očito je više ne brinu građani koji imaju, kako je sama rekla stvarne i ozbiljne probleme. Pokopala je samu sebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # Cesta radi vidikovcaRz Brzotrz 2022-07-11 09:51
Citat Hamlet:
Govorila je mnogo, ali kazala je malo. Neko je na njezinoj FB stranici povodom tog nastupa citirao mudru izreku “Ponavljanje ne pretvara laž u istinu.”
Ali rekla je nešto novo. Senzacionalno! Cesta do Mrtvaške će se graditi radi gustog prometa gostiju do privatnog vidikovca kod Sv. Ivana. 150 mil. za lakši pristup vidikovcu s obje strane i dobar posao za bageriste ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 0 # provjeramarsovac 2022-07-10 15:28
Čitam ove gluposti o visini rive koja bi se trebala graditi u uvali Mrtvaška dali je 1.20 ili2,10 visine što su Evropski standardi,dajte otiđimo na optok Ilovik i izmjertimo visinu njihove rive i ako je viša od 1,20 metara onda je idemo rušiti jer ta visina nie po standardima stanovnika Ilovika i kako tamo mogu vezati svoja plovila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # ...... 2022-07-10 16:45
Jesi li ti kad bio na Iloviku?
Stanovnici Ilovika svoja plovila vežu na onih 8 ili 9 mulića u dnu vale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # GlupiLošinjani 2022-07-10 22:07
Ako je Evropski standard 2.10 metara.Zašto u Novom Vinodolskom,Cri kvenici Unijama,Susku,B akru ....di god su napravljene nove rive nisu 2.10 metra?Čudno!Po tome treba svu obalu Lošinja srušiti.Jesi to htio reći?Čak ni Runjica nema 2 metra!A ona je najveća.Ana je gradonačelnica Lošinja a ne Premude,Silbe,Z adra.Trebala je braniti interese svojih mještana.Prvi put čujem da neki gradonačelnik brani interese druge županije(ili Rusa???)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Bijeda Anine politikegost 2022-07-11 09:15
Citat marsovac:
Čitam ove gluposti o visini rive koja bi se trebala graditi u uvali Mrtvaška dali je 1.20 ili2,10 visine što su Evropski standardi,dajte otiđimo na optok Ilovik i izmjertimo visinu njihove rive i ako je viša od 1,20 metara onda je idemo rušiti jer ta visina nie po standardima stanovnika Ilovika i kako tamo mogu vezati svoja plovila.
I tvoj komentar je dokaz da pristaše Kučićkine politike uz bahatost, isključivost i primitivizam krasi i tragičan manjak inteligencije. Što i bez njenih afektiranih istupa svjedoči o bijedi njene politike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ???FF 2022-07-12 09:18
Mene zanima koliko mjeseci treba da se izmjeni jedan mali dio projekta vezano za promjenu visine rive sa 2,00 metra na 1,20.
Balija kaže da je zahtjev za izmjenu dozvole predao prije nekih 4 do 5 mjeseci.
Pa šta se čeka? Da vidimo taj projekt.
Jel možda Balija nenamjenski potrošio pare na paukove i zaštitare, pa nema za projektanta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
20 0 # Mm.. 2022-07-12 16:41
Pa project možeš vidjeti u uredu kod balije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # EU neda novceKiseljenje Mrtvaške 2022-07-12 23:40
Možeš vidjeti skicu.A to je isto ko da ja nacrtan i da ti pokažem.A ne možeš ni vidjeti glavni projekt od 2 metra.A non stop govore da je bila javna rasprava!Pa neka se neko javi ko je bio na javnoj raspravi!!I neka kaže kada je bila?Nek pobiju sve za što ih Ilovčani optužuju!Nema UPU!Neka pokažu redoslijed potpisivanja dokumenata!Šta je Mrtvaška vojna tajna?Tek ako su dali izmijeniti projek?????Gari kaže(članak iz novina)u 5 mjesecu ove godine!Znači lažu dobrih godinu dana!Ustvari kaže se ako koza laže rog ne laže.Na stranicama lučke uprave je još stari projekt od 24 000 000 kuna.Glupanu možeš mahati s svakakvim papirom mislim na Mm.Više vjerujem Gariju!I upitno dal' je i to točno?!Mrtvaška je u fazi kiseljenja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Ravnatelj Balija opet laže?WoW 2022-07-13 08:22
U Novom listu od 26. lipnja 2022. godine ravnatelj Balija kaže da je izmjene projekta moguće vidjeti javno.

Jedino nije rekao gdje je to javno.
U 21. stoljeću javno znači na internetu.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Tkolaže 2022-07-14 11:11
Komunikaciju treba dovesti do toga da se sjede za stol i veliki sam optimist. Nije mi cilj da prozivam bilo koga, nego moramo svi povući ručnu, svi smo napravili poneki krivi korak. Na kraju, mislim da je ružna stvar što je došlo do fizičkog obračuna, s čim se ne mogu složiti i nije smjelo doći do toga. Privođenje u stanicu ne mogu komentirati jer ne znam detalje, zaključio je Cappelli, dodajući da je u Županiji vidio dokument prema kojem je tek u svibnju s projektantskom tvrtkom potpisan ugovor o korekciji projekta, pa da se »očito prije toga nije radilo«.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
718 # ....OMG 2022-07-12 10:12
Znači, na Lošinju stanje redovno...


novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # .... 2022-07-12 17:08
U zadnjih nekoliko godina svake godine imamo ili neko ubojstvo ili pokušaj ubojstva, obračune noževima, tučnjave u noćnim satima sa teškim posljedicama, a jednom je navodno i bivši zamjenik sudjelovao u fizičkom sukobu sa gradskim vijećnikom.
Za Mali Lošinj je sve ovo već uobičajeno i nije ništa novo što bi trebalo posebno zabrinuti javnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Obračun kod bufeta BalunRR 2022-07-12 18:28
Citat ..:
U zadnjih nekoliko godina svake godine imamo ili neko ubojstvo ili pokušaj ubojstva, obračune noževima, tučnjave u noćnim satima sa teškim posljedicama, a jednom je navodno i bivši zamjenik sudjelovao u fizičkom sukobu sa gradskim vijećnikom.
Zbog tog sukoba na Devčićevoj "nezavisnoj" listi nije bio Matrusilović. Bio je jedan od aktivnijih vijećnika izabran s Devčićeve liste ali se zamjerio Nediću. Ortakluk Ana-Deva bio je utanačen prije izbora a jedan od uvjeta bio je da Nedićev protivnik ispadne iz Devine izborne kombinacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Za koaliciju s HDZ-om spremnigost 2022-07-13 09:26
Citat RR:
Citat ..:
U zadnjih nekoliko godina svake godine imamo ili neko ubojstvo ili pokušaj ubojstva, obračune noževima, tučnjave u noćnim satima sa teškim posljedicama, a jednom je navodno i bivši zamjenik sudjelovao u fizičkom sukobu sa gradskim vijećnikom.
Zbog tog sukoba na Devčićevoj "nezavisnoj" listi nije bio Matrusilović. Bio je jedan od aktivnijih vijećnika izabran s Devčićeve liste ali se zamjerio Nediću. Ortakluk Ana-Deva bio je utanačen prije izbora a jedan od uvjeta bio je da Nedićev protivnik ispadne iz Devine izborne kombinacije.
Naravno da je Matrusilovic ispao iz kombinacije :lol: Tijekom svog mandata, dok je i nositelj liste Deva bio oporba, nije pokazivao znakove ljubavi prema Ani i hadezeju kao Živkovic, Maljevac i Domac. Normalno je da je izostavljen s liste za koaliciju s hadezejcima spremnu. Tim prije što je zgrješio sukobom s Nedićem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
181 # VMRO DPNE.... 2022-07-13 10:06
Čitam Jadranski HR i tamo piše HSLS demantirao Anu Kučić.Moš mislit,jake stranke.To je isto kao da je na primjer VMRO DPNE iz Makedonije demantirao Devčića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Demanti demantijagost 2022-07-13 10:16
Citat ....:
Čitam Jadranski HR i tamo piše HSLS demantirao Anu Kučić.Moš mislit,jake stranke.To je isto kao da je na primjer VMRO DPNE iz Makedonije demantirao Devčića.
Valjanost demantija kao javnog poricanja ili pobijanje neke vijesti ili tvrdnje ne ovisi o jakosti stranke koja demantira nego o istinitosti tvrdnji iznesenih u demantiju. A iznesene tvrdnje su istinite. A ti opovrgni tvrdnje iz demantija ako možeš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Jaka stranka slabe pametiZumba 2022-07-13 12:36
Citat gost:
Citat ....:
Čitam Jadranski HR i tamo piše HSLS demantirao Anu Kučić.Moš mislit,jake stranke.To je isto kao da je na primjer VMRO DPNE iz Makedonije demantirao Devčića.
Valjanost demantija kao javnog poricanja ili pobijanje neke vijesti ili tvrdnje ne ovisi o jakosti stranke koja demantira nego o istinitosti tvrdnji iznesenih u demantiju. A iznesene tvrdnje su istinite. A ti opovrgni tvrdnje iz demantija ako možeš.
Složit ćemo se da je HDZ jaka stranka bez onog moš mislit jaka. Jaka stranka ali zbog toga nije istina da Hrvatska ima milijardu i 640 miliona zaposlenih kako je u Saboru kazala HDZ-ova zastupnica. Provjeri svojimm očima:

Video snimak obraćanja HDZ-ove saborske zastupnice Majde Burić za skupštinskom govornicom u kratkom roku postao je jedan od onih koji je prikupio najviše komentara. Naime, u obraćanju Saboru Burić je, između ostalog, izjavila kako Hrvatska ima milijardu i 640 miliona zaposlenih.

Zanimljivo je da niko u sali, pa ni predsjedavajući Sabora Željko Reiner nije reagovao na ovu nevjerovatnu brojku.oslobodjenje.ba/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
225 # samo laž HDZ-ovce spašavaLa La Land 2022-07-13 13:02
Ova je uvjerljiva i vjerodostojna otprilike isto kao i Ana Kučić na N1. Da je sve što je nadrobila ova HDZovka točno, pomislio bih da živimo u zemlji Dembeliji.
Međutim kod nas iz dana cijene divljaju, ljudi kopaju po kontejnerima, prosječna plaća je 1000, a penzija samo 300 eura.
Po svim kriterijima smo zadnja ili predzanja država u EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Kako je lijepo kad za sva sranja možeš optužiti nekog drugogFikus 2022-07-13 20:04
Uvjerljiva i vjerodostojna je bila gradonačelnica i danas na gradskom vijeću. Točka dnevnog reda vezano za vijećnicu u staroj pomorskoj školi. Kaže, kriva je ekipa za vrijeme bivšeg gradonačelnika.
Ali se nije sjetila reći da je ona u toj ekipi punih osam godina bila samo zamjenica gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Priznajem: Bila sam uhljebgost 2022-07-14 06:26
Ma jel to ona priznaje da je primila 96 plaća dogradonačelnic e bez da je išta radila? Ili da kao zamjenica gradonačelnika nije bila u njegovoj ekipi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Moja AneNema mane 2022-07-14 07:39
Sve je znala. Pravi se mona. Bila je na kolegijima. Postoje zapisnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Loša režija, loši glumci, loša predstava.gost 2022-07-14 09:51
Citat Fikus:
Uvjerljiva i vjerodostojna je bila gradonačelnica i danas na gradskom vijeću.
Bili su svi skupa uvjerljivi kao amaterska glumačka družina nižih razreda osnovne škole u izvedbi nekog Šekspirovog djela s komičerem Jurkotićem kao režiserom. Purić izvješćuje da je u aktualnom satu sjednice prvi za mikrofon skočio vijećnik Anto Nedić (HDZ) da bi svojoj stranačkoj kolegici, gradonačelnici Ani Kučić, postavio pitanje o dopisu Jasmina Fuks gradskim vijećnicima i medija u vezi s otkazom u gradskoj upravi :lol: Kao, Nedić pojma nema o čemu se tu radi, pa eto pita na jedinom mjestu gdje može saznati. Iako još uvujek koristi ured u kojem je kao dogradonačelnik gostima točio ljutu rakijicu. Neuvjerljivo, neverodostojno, jadno ....
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Balkan CookbookHDZ zna 2022-07-14 10:25
Prvi je riječ dobio Nedić, drugi Fabijanić, oba HDZ. Sa notornim pitanjima na koja znaju ili lako mogu dobiti odgovor i bez gradskog vijeća. I onda se nakon proteka jednog sata bune da aktualni sat treba prekinuti, da oporbeni vijećnici slučajno ne bi postavili neko neugodno pitanje.
Ne samo da je loša režija i glumci, nego je ovakvo postupanje izuzetno primitivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Demokracija a la HDZČeper 2022-07-14 14:46
Citat HDZ zna:
Prvi je riječ dobio Nedić, drugi Fabijanić, oba HDZ. Sa notornim pitanjima na koja znaju ili lako mogu dobiti odgovor i bez gradskog vijeća. I onda se nakon proteka jednog sata bune da aktualni sat treba prekinuti, da oporbeni vijećnici slučajno ne bi postavili neko neugodno pitanje.
Ne samo da je loša režija i glumci, nego je ovakvo postupanje izuzetno primitivno.
Nedić obično ne dobije riječ jer je ni ne traži. Sam si uzme riječ a Devčić na to ne reagira. Postavljanje pitanja da se omogući hvalisanje i da se oporbi oduzme mogućnost da postavlja nezgodna pitanja je izraz HDZ-ovske političke kulture.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Došli divljiOtjerali pitome 2022-07-14 15:43
Nema to veze sa nikakvom kulturom, on se ponaša kao obična baraba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...... 2022-07-14 19:26
Citat Otjerali pitome:
Nema to veze sa nikakvom kulturom, on se ponaša kao obična baraba.
Uzor mu je Hatunić, zvani kostolomac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
262 # VMRO DPNE.. 2022-07-13 12:59
Ono što je Ana izjavila na N 1 je točno i istina a ostalo su laži i podmetanja Fuks-Ivković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
721 # Talibanska recitacijagost 2022-07-13 14:00
Citat ..:
Ono što je Ana izjavila na N 1 je točno i istina a ostalo su laži i podmetanja Fuks-Ivković.
Tvrdnje iz demantija HSLS-a nisi opovrgnuo nego talibanski recitiraš mantru da je "sve što je Ana izjavila na N 1 je točno i istina". Istina je ono što kaže Prorok (ovdje Ana) koju ne treba dokazivati, a sve drugo su nepravovjerne laži i podmetanje. Ja nisam taliban pa njezine izjave tumačim u svjetlu poznatih činjenica. A činjenice govore da je Ana Kučić zla, osvetoljubiva, ljubomorna i zlopamtilo. Okružila se ulizicama i klomoglavcima, osobama bez svoga ja. Vrlo brzo je postala prava HDZ-ovka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Laura uhićujeOLAF 2022-07-14 16:43
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upala je policija koja izuzima dokumentaciju vezanu uz projekt sanacije jame Sovjak u Rijeci, doznaje RTL. Sanaciju jame Sovjak radila je GK Grupa, čiji je predsjednik uprave Robert Gotić danas uhićen u Varaždinu. Gotića se, uz još dvije osobe, tereti za primanje mita.

Tražili računalo bivšeg šefa
Iako iz Fonda nisu potvrdili ovu informaciju, RTL navodi da je policija u Fondu navodno zatražila računalo Siniše Kukića koji je, kako navode, s pozicije direktora Fonda otišao naglo prije dva mjeseca, navodno na vlastiti zahtjev. Kukića je na v.d. poziciji zamijenila Alenka Košiša Čičin-Šain. Jutarnji list javlja pak kako Kukić nije među osumnjičenima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Laura ko buldožerOLAF 2022-07-14 17:33
jadranski.hr/.../...
Samo neznam koji novac će preusmjeriti. pričam ti priču.Bliži se kraj.Dal će Ana dati ostavku?Ana je potpisala nelegalnu dozvolu za Mrtvaška.Sada ćemo vidjeti njen karakter.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Ilovčani žrtve budućih generacija?gost 2022-07-15 09:45
Citat OLAF:
Ministar Butković, a sada i podpredsjednik Vlade nakon bjekstva Zdravka Marića na pitanje Sandre Benčić (ZLB) o projektu dogradnje luke Mrtvaška odgovorio je da nije točno da Olaf istražuje projekt luke Mrtvaška te ustvrdio da projekt nije megalomanski, nego je za buduće generacije.

Drugim riječima, projekt jeste napuhan, ali radi se o tuđem novcu, pa zato izgleda megalomanski. Ali izvodi ga se u interesu budućih generacija, kaže podpredsjednik Vlade, a ne u interesu sadašnje generacije Ilovčana i njihove djece.

Još je rekao “Na potezu je županijska Lučka uprava, ja bih najradije prekinuo to financiranje i usmjerio ga tamo gdje ljudi žele”, poručio je ministar. Zvuči kao prijetnja uz ponavljanje laži da na Iloviku ljudi to ne žele. Jer istina je da ljudi ne žele projekt koji im ometa normalan život. Oni žele da se projekt prilagodi njihovim potrebama. A to se uporno odbija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ....Vito 2022-07-15 11:42
Ovi neki Tolušići, Kuščevići i njima slični su također vizionarski mislili na buduće generacije, na svoje unuke i praunuke, pa su što iz državne, što iz Europske kase opljačkali milijune.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LauraEppo 2022-07-16 17:09
Dok je bila na čelu rumunjskog Ureda za borbu protiv korupcije od 2013. do 2018., političari u Rumunjskoj su strahovali od nje. Istražila je nekoliko tisuća članova koruptivne mreže Rumunjske, od političara, sudaca i poduzetnika do novinara. Njena neumoljiva borba je rezultirala osudom nekoliko desetaka gradonačelnika i lokalnih moćnika, nekoliko ministara, više od deset parlamentarnih zastupnika, a kruna svega bila je osuda bivšeg premijera Rumunjske Adriana Nastasea i gradonačelnika glavnog grada Sorina Oprescua.

Trenutno je na čelu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), koji je odgovoran za uhićenje bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u aferi oko takozvane "vinske omotnice" zbog kaznenih djela subvencijske prevare i zlouporabe položaja i ovlasti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # LauraEppo 2022-07-16 17:12
Rođena je 1973. u središnjoj Rumunjskoj, a otac joj je također bio javni tužitelj. Studij prava upisuje 1991., upravo u trenutku kada Rumunjska izlazi iz komunističkog pravnog uređenja, a 1995. završava studij i postaje javna tužiteljica na sudu u gradu Sibiu.

Od 2006. do 2012. je glavna javna tužiteljica Rumunjske, a u međuvremenu stječe doktorat iz prava na sveučilištu u Temišvaru. Na čelu rumunjskog Ureda za borbu protiv korupcije bila je od 2013. do 2018. i za to je vrijeme postala strah svih dužnosnika u Rumunjskoj uključenih u korupciju.

Osuda je bilo preko 90 posto, a Ured za borbu protiv korupcije koji je vodila postao je institucija kojoj su Rumunji najviše vjerovali. U jednoj anketi 2016. 60 posto građana Rumunjske je izjavilo da ima povjerenja u Ured, dok je vladi vjerovalo samo 22 posto građana, a parlamentu tek 12 posto
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # LauraEppo 2022-07-16 17:15
Smijenjena politički montiranim procesom
Početkom 2018. tadašnji ministar pravosuđa predložio je razrješenje Laure Codrute Kövesi s mjesta glavne tužiteljice Ureda za borbu protiv korupcije, nakon što je podnio izvješće o njezinom načinu vođenja te institucije.

Među optužbama su bili pretjerano autoritarno ponašanje, uključenost u istrage drugih tužitelja, određivanje prioriteta dosjea prema medijskom utjecaju, kršenje odluka Ustavnog suda Rumunjske i nelegalni dogovori s tajnom službom Rumunjske. Predsjednik ju je ispočetka odbio smijeniti, ali ga je odluka Ustavnog suda natjerala na to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # LauraEppo 2022-07-16 17:26
5. svibnja 2020. Europski sud za ljudska prava presudio je da je spomenutim otpuštanjem Kövesi povrijeđeno njezino pravo na pošteno suđenje, kao i pravo na slobodu govora. U listopadu 2019. potvrđena je kao prva čelnica novouspostavlje nog Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), koji se posebno bavi prevarama koje uključuju fondove EU i međudržavne porezne prevare.

Na čelu je tijela EU koje čisti Hrvatsku od lopova
Prije uspostave EPPO-a samo su državne vlasti mogle istraživati i procesuirati zločine s fondovima EU i poreznim prevarama, a nisu mogle djelovati izvan svojih granica. OLAF i Europol također nisu mogli djelovati.

Institucija je decentraliziran a, bazirana oko delegiranih europskih tužitelja koji se nalaze u svakoj državi članici koja sudjeluje. Središnji ured sastoji se od glavnog europskog tužitelja uz podršku 22 europska tužitelja, kao i tehničkog i istražnog osoblja. EPPO može zatražiti uhićenje osumnjičenika, ali to mora potvrditi nadležno državno tijelo.

Do sada se Poljska, Mađarska, Švedska, Danska i Irska još nisu priključile radu Ureda europskog javnog tužitelja.

Osim Tolušića, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja na čelu s Laurom Codrutom Kövesi uhićeni su i predsjednik uprave GK grupe Robert Gotić, bivši direktor Grupe Coning Stjepan Ptiček te bivši direktor Varkoma Željko Bunić, u aferi Pročistač.

Na listu treba dodati i bivšu HDZ-ovu ministricu Gabrijelu Žalac te ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Tomislava Petrića, u aferi Softver. Ured je u svibnju objavio i da istražuje 10 hrvatskih državljana, među kojima su među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

Poprilično dobar rezultat rada ispostave Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj jer je uspostavljen tek prije malo više od godinu dana, 1. lipnja 2021. S obzirom na to tko je šefica na razini cijele EU, beskompromisna borba protiv korumpiranih političara može se očekivati i dalje, a do kraja godine bi ispostava u Hrvatskoj mogla nakupiti pozamašan broj predmeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .......... 2022-07-16 17:30
Moram se osvrnuti na političku gamad i smraduljiju koja upravlja mojim otokom.

Naime, dijete od Jasmine Fuks proslavilo je prvi rođendan. Samo dva dana ranije, moralna protuha Anto Nedić na sjednici Gradskog vijeća besramno je ustvrdio kako on ne zna je li Jasmina još uvijek u drugom stanju ili je dojilja. Godinu dana nakon što je rodila on ide to izjavljivati, dokazujući time kako ga nije bilo briga da ju nazove i pita kako je. Naravno, jer je kovao planove zajedno s gradonačelnicom , Žunićkom i onim uhl[cenzurirano ]m Kamalićem kako da ju otpuste.

Da se razumijemo, bila meni Jasmina draga ili ne, na koncu žena je udana, sasvim je nebitno tko je žrtva koruptivne politike Ane Kučić i njezinih štićenika, moje je da kao savjesni građanin, pa i novinar, stanem uz oštećenu stranu. Ta bljuvotina od izvršne vlasti svakim danom sve više tone u kaljužu koju su stvarali punih dva desetljeća. I sada se počinju u njoj utapati, misleći da mogu isplivati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # GOST..... 2022-07-16 17:59
...._..... smrade jedan ili jedna.Ovo je vrijeđanje svih mas građana Malog lošinja koje ti prozivaš.Ti nas koji smo glasali i koji podržavamo gradonačelnicu Anu Kućić,naziaš da smo gamad.Po pisanju se zna iz koje je vreće ovo brašno što prodaješ,ali ako imaš i malo mozga i želiš braniti gospođu koja nije dobila otkaz i otkaz joj nije pripreman,onda moraš baratati kulturnijim izrazima jer na ovakav način činiš štetu gospođi o kojoj je riječ.Samim tim što se potpisuješ točkicama govori o tvojoj pismenosti i inteligenciji,j er da ti želiš pomoći gospođi o kojoj je riječ nebi se koristio tim vokabularom jer sada je jasno o kome je riječ.Ti nećeš nikada doći na vlast u ovom Gradu jer sa ovakvim vokabularim te neće prihvatiti niti oni koji su protiv gradonačelnice. I oni su kulturniji od tebe,a kada dođe vrijeme svi ćemo staviti glave skupa,a ti se možeš samo pokriti posranom krpom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kultura Aninih biračaGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-07-16 18:27
Citat .....:
...._..... smrade jedan ili jedna. Ovo je vrijeđanje svih mas građana Malog lošinja koje ti prozivaš. Ti nas koji smo glasali i koji podržavamo gradonačelnicu Anu Kućić,naziaš da smo gamad.
Koliko vidim lik se osvrnuo na, kako piše, političku gamad koja upravlja njegovim otokom. Pa ako je to uvreda očito je da time ne vrijeđa sve nas građane Malog Lošinj jer nismo svi glasali za ove što upravljaju otokom. A ne vrijeđa ni vas koji ste glasali i koji podržavate Anu Kučić. Nije vas glasače nazvao gamad, nego ove koje ste izabrali i koji upravljaju "njegovim" otokom. A kad smo kod toga ovaj otok nije njegov nego je otok djedova Ane Kučić, znači njezina djedovina :lol: Citat:
Samim tim što se potpisuješ točkicama govori o tvojoj pismenosti i inteligenciji
Točkicama si se potpisao i ti, pa to govori i o tvojoj pismenosti i inteligencijiCitat:
.. oni su kulturniji od tebe, a kada dođe vrijeme svi ćemo staviti glave skupa,a ti se možeš samo pokriti posranom krpom.
Ovo baš lijepo govori o vašoj kulturi :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # .......... 2022-07-16 19:34
Više ste Ilovčana uhapsili nego šta vas je bilo na Unijama.Zar vas nije sram šta radite?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # Hahar.. 2022-07-16 22:55
DDa se mene pita ja bi vas svih koji prvite nnerede strpao pet godina u zatvor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Desant na RunjicuGost 2022-07-18 08:40
A što bi napravio Idijoti koji zatvori luku i napravi rivu visoku 2 metra?
Gledam jučer Runjicu.Preko pajeta se ljudi penju da bi išli platiti račun Popeti se još nekako.A spusti se natrag u brod umijeće!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Na RunjiciKozel 2022-07-18 11:14
Ma dobro dođe da se ne mogu popeti. Plate pivo da mu ideš platiti račun. Runjica je 1.70m, kako bi tek bilo u Mrtvaški
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 0 # GOST.. 2022-07-16 22:47
Uhapsila vas je Hrvatska policija, glupane a ne Ana
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Nije govno nego se pas pokajaoLobista Ana 2022-07-17 06:56
Isto tako nije Ana ukinula liniju 311 nego AZOLP.A građani Lošinja platili.Glupane .Tako je i s policijom.Onaj ko lobira nije kriv?Išla plakat u Zagreb.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tko naređuje Policiji?Gargamel 2022-07-17 07:45
Citat ..:
Uhapsila vas je Hrvatska policija, glupane a ne Ana
A tko naređuje hrvatskoj policiji? Hrvatska policija dejstvuje isto kako je djelovala socijalistička milicija kad je Anin stric bio načelnik. Po naređenju. Onda je naređivao komitete partije a sada zna se tko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Kome to odgovara?asd 2022-07-17 08:40
Citat ..:
Uhapsila vas je Hrvatska policija, glupane a ne Ana
A u čijem interesu je policija hapsila?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prvo su došli po...hranitelj tuljana 2022-07-17 15:51
Svrha policije je monopolom na fizičko nasilje održavati "red" na način kako je zamislila vladajuća kasta, kojoj (a ne nekakvom "narodu") odgovaraju i služe.

Nakon postupanja policije koja je diljem Hrvatske u listopadu i studenom "hapsila" i posala kazne ljudima koji su samo htjeli na posao, izvaditi neki dokument ili na poštu, to je i zadnjemu među nama trebalo postati jasno. Ali izgleda da ima još i "zadnjijih" koji su ili prespavali 2020. i 2021., ili ih je tadašnja represija prema njihovim sugrađanima koji nikome ništa nisu učinili (nego su htjeli na posao u dom zdravlja, školu ili općinu, ili predati pismo), veselila...te sad oni naglo otkrivaju stvarnu narav čizme i pendreka, u događajima na kraju otoka, gdje opet, neki ljudi koji nikome ništa nisu učinili, samo žele proći...

Pouka priče, djeco: ako s odobravanjem gledate na nasilje režima prema onima koji vam sništa nisu učinilie nego se, eto, s njima ne slažete, prije ili kasnije pendrek će se spustiti i na vaša pleća.

Ponavljam, po 100-ti put: "prvo su došli po..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Nikad se neznaGost 2022-07-17 17:35
Ako su uhapsili Ilovčane.Nemora značiti da neće uhapsiti i drugu stranu tj.vladajuće u PGŽ i gradu Mali Lošinj.Sve u svoje vrijeme.I Tolušić je mislio da neće doći po njega.Frajer se javi i na druge natječaje i mulja.Mora doći kraj.Novaca očito nema za Mrtvašku.Jer je ne rade. Ekipa je 5-6 miljona spič kala za kujac! Brodovi,osigura nja.....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Na kojim je drogama KomadinaLaže 2022-07-18 14:46
Slušam ga na radiju fešta na Unijama.Dugo u noć.Po slikama baš nebi reko da je sve tako bajno.Da nisu donesli svoje neznam koga bi slikali.A na koncertu tri čovjeka.Fešta dugo u noć?
Očito i na Unijama nešto ne štima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Kićenje tuđim perjemGulanfer 2022-07-18 16:02
Citat Laže:
Slušam ga na radiju fešta na Unijama.Dugo u noć.Po slikama baš nebi reko da je sve tako bajno.Da nisu donesli svoje neznam koga bi slikali.A na koncertu tri čovjeka.Fešta dugo u noć? Očito i na Unijama nešto ne štima.
Vedran Morin zna grubo komentirati događanja, pojave i osobe, ali ima dobro zapažanje. Tako je na ovoj fotki u povodu otvaranja nove rive na Unijama uočio uljeza.

Pa na portalu jadranski.hr piše:
“Projekt je financiran bespovratnim sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 34.268.835,31 kuna i sredstvima osiguranim u Proračunu Primorsko-goran ske županije u iznosu od 4.000.000,00 kuna, dok je preostali iznos osigurala Županijska lučka uprava Mali Lošinj vlastitim sredstvima”, priopćila je Primorsko-goran ska županija odmah po svečanosti otvaranja nove rive u luci otoka Unije.
A na toj svečanosti u prvom redu do vrpce župan Zlatko Komadina (SDP) i gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić (HDZ), dok je ravnatelj Županijske lučke uprave Filip Balija u drugom redu. Ostaje nejasno zašto je službeni protokol u prvi red stavio HDZ-ovu gradonačelnicu, kada Županija jasno naglašava tko stoji iza cijeloga projekta. Vjerojatno jer Unije spada pod administrativno područje Grada Malog Lošinja pa neka se onda i Kučić osladi šlagom s torte.

Naravno, u Hrvatskoj nije strano da političari svojataju tuđe projekte i tako se naslikavaju poradi prikupljanja jeftinih političkih bodova. Gradonačelnica Malog Lošinja poznata je još od ranije po svojatanju projekta dogradnje luke Mrtvaška na jugu otoka Lošinja. No, kada je trebalo rješavati prijepore sa stanovnicima otoka Ilovika, kojima je taj projekt ugrozio slobodno kretanje dok traju radovi, tada Ana Kučić nestaje braneći se kako je za sve odgovorna Županija.

Identična je stvar kada se spominju kvaliteta zdravstvene zaštite na otoku i navodna gradnja novoga Doma zdravlja u Malom Lošinju. Dok se projekti najavljuju HDZ je najglasniji, no kada stižu kritike projekt je odjednom SDP-ov. Tako je i sama Ana Kučić poručila na 11. sjednici Gradskog vijeća, a na upit nezavisnog vijećnika o primarnoj zdravstvenoj zaštiti na otoku, preusmjerivši ga da odgovore zatraži od Primorsko-goran ske županije.

U svakom slučaju, mi smo uljeza na naslovnoj fotografiji pronašli. Zapravo, uočili smo ga još i na lokalnim izborima u svibnju 2021.

I na ovom portalu je bezbroj puta komentirana Kučićkina bezobrazna navada da se kiti tuđim perjem. Najbolji primjer je projekt aglomeracije uz koji se slika i plješće sama sebi kao da ga je ona sastavila

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # »Nemojte od sebe raditi ridikule«gost 2022-07-19 09:59
Citat Gulanfer:
u Hrvatskoj nije strano da političari svojataju tuđe projekte i tako se naslikavaju poradi prikupljanja jeftinih političkih bodova. Gradonačelnica Malog Lošinja poznata je još od ranije po svojatanju projekta dogradnje luke Mrtvaška na jugu otoka Lošinja. No, kada je trebalo rješavati prijepore sa stanovnicima otoka Ilovika, kojima je taj projekt ugrozio slobodno kretanje dok traju radovi, tada Ana Kučić nestaje braneći se kako je za sve odgovorna Županija.
#SPSIMOILOVIK komentira vijest da brodar ukida plovidbu od Zadra do Suska, pa plovi samo do Silbe:
KAD SVI APELIRAJU...
Posljednjih dana slušamo „ničim izazvane“ apele „dobronamjerne javnosti“ ministru Butkoviću da ne odustane od „hvalevrijednog “ projekta Mrtvaška koji će „plavom magistralom“ povezati Lošinj sa srednjom i južnom Dalmacijom. Pomislio bi čovjek, onako na prvu,: javljaju se građani koji žele boljitak svome kraju i osjećaju potrebu da to javno kažu.

A tko su ti koji apeliraju?

Vidjeli smo u Novom listu da je to npr. Mario Kamalić, dugogodišnji bliski suradnik Ane Kučić i vođa lošinjskog ogranka HSS-a, stranke koja navodno u Lošinju ima čak tri člana: njega samoga, izvjesnog Ferdinanda Zorovića, bivšeg vlasnika firme Loger d.o.o. u koju je Grad Mali Lošinj ulagao ogromne količine novaca i trećega kojeg nitko nikada nije vidio.

To je mesar Ive Skazlić, čovjek kojemu je najveći životni cilj da što jeftinije prodaje meso Lošinjanima pa mu u tu svrhu treba brodska linija baš do Mrtvaške. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je radi tog cilja puta koristio današnju trajektnu liniju Zadar – Lošinj koja u ljetnim mjesecima, kada navedeni Ive Skazlić na taj način dobrotvorno radi, prometuje svakodnevno.

Među njima je eto i Leon Smirčić s Premude, geostrateg i prometni stručnjak, kažu nekadašnji zaposlenik Lučke uprave, kojemu Ermina Duraj, predstojnica županovog ureda, piše dopise i distribuira ih medijima.

I naravno, da sve ovo ne prođe bez njih, tu su i javno deklarirani gradonačelničin i poslušnici iz Gradskog vijeća.

Jasno je da se tu radi o vrlo maloj grupici ljudi koji po zahtjevu ili u dogovoru s Anom Kučić pokušavaju manipulirati javnošću.

A kakav je doista značaj buduće luke Mrtvaška u smislu povezivanja Lošinja sa sjevernom, srednjom i južnom Dalmacijom?

O tome najbolje svjedoče dvije najrecentnije činjenice.
Najprije je ovih dana katamaranski prijevoznik koji je održavao liniju Zadar – Silba – Susak – Mali Lošinj tu liniju skratio i više neće prometovati do Suska i Malog Lošinja „zbog nezainteresiran osti putnika za Mali Lošinj i Susak“.
Onda je ponovno pokušano uspostavljanje županijske linije Veli Lošinj – Rab, ali se na natječaj za održavanje te linije nitko nije javio. Ta je linija, podsjećamo, neslavno prolazila i protekle dvije, tri godine, kada je, zbog nedostatka interesa, kasno započela, kratko trajala, a lani već u kolovozu, dakle u vrhu sezone, i prekinuta zbog istog razloga zbog kojega je „skraćena“ katamaranska linija Zadar – Silba – Susak – Mali Lošinj.

I dok jedni, kako je to naprijed opisano, šalju apele za nastavak projekta Mrtvaška, Ilovčani javno i jasno navode:
s obzirom da je zbog tog projekta nezakonito ukinuta državna linija 311 Ilovik – Mrtvaška što uništava jedini otok na Jadranu koji se demografski oporavio;
s obzirom da još uvijek, nakon godinu i pol dana razgovora, uvjeravanja i borbe, projekt snižavanja rive još uvijek nije predan u aplikaciju e-dozvola što znači da ga još uvijek nema;
s obzirom da ne postoji nikakva opravdanost za ovakav projekt Mrtvaška jer se ovakvim projektom predviđa izgradnja ogromne luke za putnike i brodove kojih nema;
s obzirom da se ovakvim projektom ambijentalno i prirodno uništava južni dio Lošinja koji je jedini do sada ostao netaknut i predstavlja najvrjedniji resurs razvoja Grada Malog Lošinja;
s obzirom da očito ni danas, nakon godinu i pol dana nastojanja, uvjeravanja i borbe, ne postoji volja ni razumijevanje za (samo) dva egzistencijalno važna zahtjeva stanovnika Ilovika,
tražimo od ministra Olega Butkovića odustajanje od ovakvog megalomanskog i štetnog projekta, vraćanje državne linije 311 u luku Mrtvaška i preusmjeravanje sredstava tamo gdje je to zaista potrebno i na korist lokalnoj zajednici.

Naglašavamo da je još 2005. god., u suradnji Grada Malog Lošinja, lučke uprave i mjesnog odbora Ilovik izrađen projekt izgradnje luke Mrtvaške koji je na korist stanovnicima Ilovika, a istodobno zadovoljava sve realne potrebe Grada Malog Lošinja i svih otoka koji bi na bilo koji način mogli gravitirati Lošinju za razdoblje od barem narednih stotinu godina.

Taj je projekt, a to je očito bila prepreka da se u njega krene, više od tri puta jeftiniji od aktualnog projekta, pa bi takva cijena projekta omogućila da se na otoku Lošinju, ili negdje drugdje na Jadranu, za razliku novca učini još mnogo korisnih stvari za neku od lokalnih zajednica i opstanak života.

Stoga pozivamo gradonačelnicu Malog Lošinja da krene u postupak donošenja UPU 28 za područje uvale Mrtvaška i to prema parametrima iz projekta iz 2005. god. (dimenzije, visina rive, faznost radova kako bi brodska linija Ilovik – Mrtvaška prometovala bez prekida i realna veličina), kako bi u budućnosti bilo moguće legalno i skladu sa stvarnim potrebama izgraditi odgovarajuću lučku strukturu.

Za one koji ne znaju, i lučka struktura predviđena projektom iz 2005. god. predviđa odgovarajući lukobran, odgovarajući gat za pristajanje većih i manjih brodova i brodica, trajektnu rampu za slučaj da se nekada u budućnosti ukaže i takva potreba, ali više od dvostruko manjim obuhvatom, više od dvostruko užim pojasom nasipavanja mora i uopće mnogo manjom količinom betona omogućuje sve benefite za sve otoke koji i teoretski mogu u budućnosti gravitirati Lošinju i obratno.

Podsjećamo da je luka Mrtvaška, prema svim strateškim dokumentima, a to je i jedino realno, luka lokalnog značaja za otok Ilovik, a projekt iz 2005. god. daje i puno više od toga.

Svim „dobronamjernim građanima koji sada apeliraju i mole da se ovakav napuhani i štetan projekt Mrtvaška nastavi, i to naravno na štetu Ilovika i Ilovčana, ali i čitavog Lošinja, poručujemo: nemojte od sebe raditi ridikule.

#SPASIMOILOVIK poruku proslijeđuje na adrese Ana Kučić, Grad Mali Lošinj, Zlatko Komadina, HRT - Radio Rijeka, Primorsko-goran ska županija, Oleg Butković, Dubravko Devčić, nezavisni kandidat, Novi list, Večernji list Slobodna Dalmacija, Net.hr, NovaTv, Morski HR, Jadranski.hr, Index.hr, Jutarnji, 24sata, Tris.com.hr, Radio Istra, Radio Dalmacija, Domagoj Mikić, Teklić.hr, N1 Hrvatska, LOSINJ - ISLAND OF VITALITY
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Slutnje i nagađanja umjesto studije opravdanosti investicijegost 2022-08-16 17:30
Citat gost:
Posljednjih dana slušamo „ničim izazvane“ apele „dobronamjerne javnosti“ ministru Butkoviću da ne odustane od „hvalevrijednog“ projekta Mrtvaška koji će „plavom magistralom“ povezati Lošinj sa srednjom i južnom Dalmacijom.
Za sve te koji su apelirali, od lokalnih Kamalića i Skazlića do Premuđana Smirčića porazna je vijest da pod naslovom Od linije Veli Lošinj - Rab zasad nište. Portal otoci,net javlja da se nijedan brodar nije u roku javio za održavanje linije Veli Lošinj - Rab, da je poništen je postupak, i da - pazi sad ovo - u planu je revizija studije gospodarske opravdanosti linije
Znači, za tu liniju će se raditi revizija studije opravdanosti, a megaluku Mrtvaška se namjeravalo graditi europskim novcem samo na temelju nečijih nejasnih slutnji ili osjećaja da sjevernojadrans ko otoci i Dalmacija samo čekaju da ju se sagradi. Ali to nije sve! Te slutnje, nadanja i nagađanja bile su osnova i za planiranje pristupne ceste. Tu i takvu investiciju - bez studije gospodarske opravdanosti - podržavala je magistra ekonomije na položaju Malološinjske gradonačelnice. No ipak joj je žao što je projekt Mrtvaška mrtav :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # LažoviSvi Odreda 2022-08-16 17:44
Još jedan dokaz da svi odreda HDZ + SDP + ŽLU lažu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ....asdf 2022-08-16 18:34
Citat Svi Odreda:
Još jedan dokaz da svi odreda HDZ + SDP + ŽLU lažu.
A Deva na sve to mudro šuti. Prije izbora je širio priču o prijetnji creske građevinske mafije a onda se udružio s HDZ-om i lokalnom mafijom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Pamtimohranitelj tuljana 2022-08-17 10:30
Citat asdf:
Citat Svi Odreda:
Još jedan dokaz da svi odreda HDZ + SDP + ŽLU lažu.
A Deva na sve to mudro šuti. Prije izbora je širio priču o prijetnji creske građevinske mafije a onda se udružio s HDZ-om i lokalnom mafijom :lol:
Mudro šute i oni koji su Lošinjanima ad nauseum forsirali glasovanje za njega, kao za nekakvu "oporbu"... hoće li im uspjeti da se to zaboravi?
Dobro ako je cirkus oko trajektnog pristaništa gotov, vjerujem da je laknulo svim posjednicima zemlje po uvalama, znate li koliko su trajekti glasni?! Sad se mogu dlje posvetiti nesmiljenoj izgradnji, znajuči da ih baš nitko od "zabrinutih zaštitnika okoliša" neće smetati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # "linije od "strateškog državno inreresa"Čeper 2022-08-17 10:46
Citat gost:
Za sve te koji su apelirali, od lokalnih Kamalića i Skazlića do Premuđana Smirčića porazna je vijest da pod naslovom Od linije Veli Lošinj - Rab zasad nište. Portal otoci,net javlja da se nijedan brodar nije u roku javio za održavanje linije Veli Lošinj - Rab, da je poništen je postupak, i da - pazi sad ovo - u planu je revizija studije gospodarske opravdanosti linije
Znači, za tu liniju će se raditi revizija studije opravdanosti, a megaluku Mrtvaška se namjeravalo graditi europskim novcem samo na temelju nečijih nejasnih slutnji ili osjećaja da sjevernojadransko otoci i Dalmacija samo čekaju da ju se sagradi...Tu i takvu investiciju - bez studije gospodarske opravdanosti - podržavala je magistra ekonomije na položaju Malološinjske gradonačelnice. No ipak joj je žao što je projekt Mrtvaška mrtav :cry:
To je pokazatelj velikog interesa za hipotetske buduće linije "od strateškog državnog interesa" iz Mrtvaške za "susjedne otoke i Dalmaciju"...Ko mentar s fejsa. Ironičan, ali umjesan.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Nepoštenje i bezobzirnost Ane Kučićgost 2022-07-19 14:24
Citat Gulanfer:
Naravno, u Hrvatskoj nije strano da političari svojataju tuđe projekte i tako se naslikavaju poradi prikupljanja jeftinih političkih bodova. Gradonačelnica Malog Lošinja poznata je još od ranije po svojatanju projekta dogradnje luke Mrtvaška na jugu otoka Lošinja. No, kada je trebalo rješavati prijepore sa stanovnicima otoka Ilovika, kojima je taj projekt ugrozio slobodno kretanje dok traju radovi, tada Ana Kučić nestaje braneći se kako je za sve odgovorna Županija....
I na ovom portalu je bezbroj puta komentirana Kučićkina bezobrazna navada da se kiti tuđim perjem. Najbolji primjer je projekt aglomeracije uz koji se slika i plješće sama sebi kao da ga je ona sastavila
"kićenje tuđim perjem" je uz narcisoidnost zaštitni znak vlasti Ane Kučić nad ovim Gradom.

Nepoštenje i bezobzirnost Ane Kučić
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Krunica primitivizma i zatucanostiPink Panter 2022-07-26 10:26
Citat gost:
Citat Gulanfer:
Naravno, u Hrvatskoj nije strano da političari svojataju tuđe projekte i tako se naslikavaju poradi prikupljanja jeftinih političkih bodova. Gradonačelnica Malog Lošinja poznata je još od ranije po svojatanju projekta dogradnje luke Mrtvaška na jugu otoka Lošinja. No, kada je trebalo rješavati prijepore sa stanovnicima otoka Ilovika, kojima je taj projekt ugrozio slobodno kretanje dok traju radovi, tada Ana Kučić nestaje braneći se kako je za sve odgovorna Županija....
I na ovom portalu je bezbroj puta komentirana Kučićkina bezobrazna navada da se kiti tuđim perjem. Najbolji primjer je projekt aglomeracije uz koji se slika i plješće sama sebi kao da ga je ona sastavila
"kićenje tuđim perjem" je uz narcisoidnost zaštitni znak vlasti Ane Kučić nad ovim Gradom.
Nepoštenje i bezobzirnost Ane Kučić
volim-losinj.org/.../...
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
U Pelješki most ugradili su i Domovinsku krunicu: To je naš mali znak Božje prisutnosti...
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # O krunici, rodehranitelj tuljana 2022-07-26 16:13
Citat Pink Panter:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
Smeta krunica, je li tako, dokoni autore 60% komentara na ovoj stranici? Smetaju te i crkvena zvona našeg grada. Neka.
Riječi "hvališe", EOD, kao i nekada "o _____, rode (a to si prestao koristiti nakon što sam ja to počeo, tebi u inat) tvoj su zaštitni znak. Anemozitet prema Crkvi i općenito puno toga što veseli stanovnikr grada koji te prihvatio. Isto mudrolije o tome kako Pelješki most nisu sagradili Hrvati, pa palamuđenja o Apoksiomenu ("Hrvati nemaju biti ponosni na njega")...hajde malo o latinskom ili o pravopisu, znaš kako kažu Incognito ergo Cumm...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Proračun statikePink Panter 2022-07-26 18:32
Citat hranitelj tuljana:
Citat Pink Panter:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
Smeta krunica, je li tako,
Tako je. Krunica nije građevinski elemenat. Brojanica za izmoljene očenaše i zdravomarije neće pomoći u slučaju potresa. Sve će ovisiti o kvalitetu projektu onog Slovenca i kineske izvedbe. Ne o broju izmoljenih zdravomarija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Pelješki za pelješenjeGost 2022-07-27 10:02
Citat Pink Panter:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
U Pelješki most ugradili su i Domovinsku krunicu: To je naš mali znak Božje prisutnosti...
Slovenci se hvale što je njihov inženjer most projektirao, ali naši hrvatski inženjeri su kao katolici i Hrvati u njega ugradili ono najvažnije - znak Božje prisutnosti. Ali kao Hrvati ugradili smo i jezičnu pogrešku. Pridjev "pelješki" za poluotok Pelješac ne glasi "pelješki" nego "pelješački". Riječ "pelješki" odnosi se na pelješenje, vrlo raširenu aktivnost u Hrvatskoj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
143 # Bigmouts strikes againhranitelj tuljana 2022-07-27 13:29
Citat Gost:
Citat Pink Panter:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
U Pelješki most ugradili su i Domovinsku krunicu: To je naš mali znak Božje prisutnosti...
Slovenci se hvale što je njihov inženjer most projektirao, ali naši hrvatski inženjeri su kao katolici i Hrvati u njega ugradili ono najvažnije - znak Božje prisutnosti. Ali kao Hrvati ugradili smo i jezičnu pogrešku. Pridjev "pelješki" za poluotok Pelješac ne glasi "pelješki" nego "pelješački". Riječ "pelješki" odnosi se na pelješenje, vrlo raširenu aktivnost u Hrvatskoj.
Što bi mi bez našeg sveznajučeg otočkog Uče, kako se samo razumije u sve, osim u pravopis eto, i u izračun statike.
Pravo čudo kako je takav kapacitet dočekao starost ne postigavši apsolutno ništa vrijedno spomena, te sujetu liječi pametovanjem u komentar-sekcij i stranice koju posjeduje osoba koja živi na Lošinju... žao mi ga je na neki način, iako nas dijeli "svemir vrijednosti"... evo stosnjt ču ti lajk na upis, kako si samo pametan. Vjerujem da 98% ljudi koji su život smislenije proveli, ne zna tu trivijalnost ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Most sagrađen pelješenjem EUGost 2022-07-27 15:20
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
Slovenci se hvale što je njihov inženjer most projektirao, ali naši hrvatski inženjeri su kao katolici i Hrvati u njega ugradili ono najvažnije - znak Božje prisutnosti. Ali kao Hrvati ugradili smo i jezičnu pogrešku. Pridjev "pelješki" za poluotok Pelješac ne glasi "pelješki" nego "pelješački". Riječ "pelješki" odnosi se na pelješenje, vrlo raširenu aktivnost u Hrvatskoj.
Što bi mi bez našeg sveznajučeg otočkog Uče, kako se samo razumije u sve, osim u pravopis eto, i u izračun statike.
Ni statiku ni pravopis nisam spomenuo. A dilema "pelješki" ili "pelješački" uopće nije pravopisna (ono ć, č, ije, je ...) nego jezična. Radi se o tvorbi pridjeva. Za nešto što se odnosi na poluotok Pelješac kaže se da je "pelješački", a "pelješki" je jezično ispravno samo kad se odnosi na glagolsku imenicu "pelješenje". U tom slučaju ispravno je reći "pelješki". Zato je HDZ-ov naziv "Pelješki" za most sagrađen pelješenjem fondova EU politički korektan, ali zemljopisno je pogrešan.Ne moraš mi zahvaljivati. Uvijek sam spreman poučiti neuke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Muževni buditeEmanera 2022-07-28 11:33
Citat Pink Panter:
"kićenje tuđim perjem" je uz narcisoidnost zaštitni znak vlasti Ane Kučić nad ovim Gradom.
Citat:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
Ni pristupne ceste nisu radili Hrvati. Radilli Austrijanci (Strabag) i Grci (AVAX S.A.). Tako da su se samo hrvatski katolibani iskazali. U ime svih muških Hrvata u most su ugradili brojanice.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # Šišmiši & vranehranitelj tuljana 2022-07-28 15:04
Citat Emanera:
Citat Pink Panter:
"kićenje tuđim perjem" je uz narcisoidnost zaštitni znak vlasti Ane Kučić nad ovim Gradom.
Citat:
Ana Kučić dokazuje da je prava HDZ-ovka. Hvališe se tuđim projektima isto kao što se predsjednik njene stranke diči Pelješkim mostom. A projektirali ga Slovenci, sagradili Kinezi, sve platila EU. A Hrvati samo ugradili nešto što su nazvali Domovinska krunica.
Ni pristupne ceste nisu radili Hrvati. Radilli Austrijanci (Strabag) i Grci (AVAX S.A.). Tako da su se samo hrvatski katolibani iskazali. U ime svih muških Hrvata u most su ugradili brojanice.

Hrvati se vesele a "građani" škrguću zubima. Ne zaboravite popiti Gastal. Kako ono ide pjesma "eh što im se povampire lica, kad se vije naša šahovnica..."

Kako samo poskoče, ko škrpun na ješku...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ruganje patetičnim frazamaEmanera 2022-07-28 16:59
Citat hranitelj tuljana:
Hrvati se vesele a "građani" škrguću zubima.
Da budemo precizni, neki Hrvati se vesele. Ima Hrvata od kojih se ne može sakriti gorka činjenica da je most hrvatski samo toliko koliko je na hrvatskom teritoriju. Sve drugo je tuđe, a vrhunac je što su ga sagradili graditelji iz ateističke države. Čak ni infantilnim ugrađivanjem brojanica nije u most uneseno nešto hrvatsko. Naime tzv. pobožnost krunice nastala je u 12. stoljeću u današnjoj Njemačkoj. Inače, na društvenim mrežama i u komentarima uz izvješća na portalima nema škrgutanja zubima. Prevladava ruganje patetičnim frazama političara o svehrvatskom mostu (na kojem ništa nije hrvatsko) i ostvarenju 300 godišnjeg sna. Tko se ne bi rugao pozivu Njonje Jandrokovića Neka Pelješki most bude simbol svehrvatskog jedinstva i njegovoj zanesenoj poruci - Svi ćemo se radovati, jer mi smo Hrvatska, mi smo snažna nacija, ne velika brojem, ali žilava i u svoj povijesti ostvarili smo sve velike ciljeve pa i ovaj most neka simbolizira tu našu snagu, ponos, jedinstvo . A ovaj most zapravo simbolizira samo prosjačku sposobnost da se iskamči lova od EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Što simbolizira ovaj i ovakav most?gost 2022-07-30 19:33
Citat Emanera:
Tko se ne bi rugao pozivu Njonje Jandrokovića Neka Pelješki most bude simbol svehrvatskog jedinstva i njegovoj zanesenoj poruci - Svi ćemo se radovati, jer mi smo Hrvatska, mi smo snažna nacija, ne velika brojem, ali žilava i u svoj povijesti ostvarili smo sve velike ciljeve pa i ovaj most neka simbolizira tu našu snagu, ponos, jedinstvo.
Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 kilometara na sat, upozorili su u subotu iz Hrvatskog auto-kluba
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Simbol maloumnostigost 2022-07-30 20:15
Most je simbol svehrvatskog jedinstva hrvatskih bogataša sa sirotinjom koja unatoč svemu uporno glasa za HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Neki? Zanimljivo....hranitelj tuljana 2022-07-30 21:16
Citat Emanera:
Da budemo precizni, neki Hrvati se vesele.
Drago mi je vidjeti da apsolutno svi moji argumenti i te kako vrijede (NEKI ilovčani prosvjeduju), samo što su s krive strane pa ih ne priznajete. Svakako kada bi kloaka lošinjskog društva složila se samnom, ja bih se iskreno zabrinuo.

Vezano uz "iskamčivanje love od EU" razumijem d ste ne samo ideološki ostrašćeni nego i funkcionalno neuki, pa ne shvaćate kako ste zapravo - pohvalili našu vlast. Naime, RH ima obavezu uplate godišnje "članarine" u proračun EU. AKO naša vlast nalazi način da dio ili većinu, čak možda i više od uplate - vrati nazad kroz EU projekte, to nikako nije negativno nego je pohvalno. Dakako, da razumijete osnovne životne i ekonomske koncepte mi ne bi bili na suprotnim stranama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Pohvala prosjačke sposobnostiEmanera 2022-07-31 09:30
Citat hranitelj tuljana:
Citat Emanera:
Da budemo precizni, neki Hrvati se vesele.
Vezano uz "iskamčivanje love od EU" razumijem d ste ne samo ideološki ostrašćeni nego i funkcionalno neuki, pa ne shvaćate kako ste zapravo - pohvalili našu vlast.
Ne trebaš mi ti da bi mi objasnio kako sam zapravo pohvalio našu vlast. Da si čitao s razumijevanjem shvatio bi da sam je sam pohvalio pisanim priznanjem da ovaj most simbolizira prosjačku sposobnost da se iskamči lova od EU.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # O prosjacima, rode...hranitelj tuljana 2022-07-31 13:12
Citat Emanera:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Emanera:
Da budemo precizni, neki Hrvati se vesele.
Vezano uz "iskamčivanje love od EU" razumijem d ste ne samo ideološki ostrašćeni nego i funkcionalno neuki, pa ne shvaćate kako ste zapravo - pohvalili našu vlast.
Ne trebaš mi ti da bi mi objasnio kako sam zapravo pohvalio našu vlast. Da si čitao s razumijevanjem shvatio bi da sam je sam pohvalio pisanim priznanjem da ovaj most simbolizira prosjačku sposobnost da se iskamči lova od EU.
Stari moj, čitao sam ja s razumijevanjem. "Prosjački" je pridjev s negativnom konotacijom, isto kao i glagol "iskamčiti"... Ako za tebe napišem da, na primjer "čak i takav uspijevaš prosjački iskamčiti snošaj od turistkinja", nisam te baš pohvalio.

Republika Hrvatska je dužna svake godine na ime članstva u EU proračun uplatiti veliki iznos. Ovo nije ni prosjaćenje ni iskamčivanje, nego tek povratak novaca nazad. Svatko tko uspije povući više ili jednako nego što je MORAO platiti, čini sebi dobru stvar.

I, da, baš me zanima...kad tzv. udruge "civilnog društva" apliciraju i dobiju novčana sredstva recimo od GML, jesu li ta sredstva "prosjački iskamčila"? Hajde, iskreno napiši (znam da tražim previše)??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Prosjačke udrugeEmanera 2022-07-31 15:01
Citat hranitelj tuljana:
"Prosjački" je pridjev s negativnom konotacijom
Buniš ze zbog negativne konotacije dobitka država s dna Europske unije iz zajedničke blagajne, a ne smeta ti Njonjino prenemaganje da smo snažna nacija i da smo ostvarili sve velike ciljeve, a da ovaj most simbolizira tu našu snagu, ponos, jedinstvo. Projektirao ga Slovenac, sagradili Kinezi, a pristupne ceste sagradili Austrijanci i Grci. Pa u čemu je naša snaga i ponos ako ne u ovom jedinom gdje smo uspjeli, a to je iskamčivanje novca? Citat:
I, da, baš me zanima...kad tzv. udruge "civilnog društva" apliciraju i dobiju novčana sredstva recimo od GML, jesu li ta sredstva "prosjački iskamčila"? Hajde, iskreno napiši (znam da tražim previše)??
Ovisi o tome koje tzv. udruge "civilnog društva" apliciraju. Braniteljske i crkvene udruge "civilnog društva" pa i sama Crkva samo zatraže i dobiju. Ostale udruge moraju itekako prosjačiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # TikTok 2022-07-29 09:17
Ministar Butković je jučer u Karlovcu na potpisivanju ugovora za izgradnju drugog kolosijeka pruge Karlovac - Hrvatski Leskovac izjavio da EU više neće i ne može financirati projekte cestogradnje u Hrvatskoj.
Tko će u tom slučaju financirati izgradnju ceste Mali Lošinj - Mrtvaška?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Ako neće EU gradit će državaPopaj 2022-07-29 11:49
Citat Tok:
Ministar Butković je jučer u Karlovcu na potpisivanju ugovora za izgradnju drugog kolosijeka pruge Karlovac - Hrvatski Leskovac izjavio da EU više neće i ne može financirati projekte cestogradnje u Hrvatskoj.
Tko će u tom slučaju financirati izgradnju ceste Mali Lošinj - Mrtvaška?
Na N1 televiziji je prije mjesec dana kazala "Na luku će se nadovezati državna cesta vrijedna 150 milijuna kuna, koju će financirati država.” A na pitanje voditelja "Je li upravo cesta ključ projekta, odnosno je li u pozadini projekta upravo želja za izgradnjom infrastrukture i prenamjenom negrađevinskog i neplodnog zemljišta na jugu otoka u skupe građevinske terene?" energično je reagirala “To demantiram, prostorni plan se može mijenjati samo na županijskoj razni, a to se čini vrlo rijetko i samo ako je postojeće građevinsko zemljište privedeno svrsi,” Kao da smo bedaci pa se ne sjećamo kako se u skupštini PGŽ mijenjalo plan za golf na Punti križa uz podršku gradskog vijeća jer da "Lošinjani to hotje, a bilo bi grdo ne dati im".
hr.n1info.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Špekulantska prenamjenagost 2022-08-16 16:30
Citat Popaj:
Citat Tok:
Ministar Butković je jučer u Karlovcu na potpisivanju ugovora za izgradnju drugog kolosijeka pruge Karlovac - Hrvatski Leskovac izjavio da EU više neće i ne može financirati projekte cestogradnje u Hrvatskoj.
Tko će u tom slučaju financirati izgradnju ceste Mali Lošinj - Mrtvaška?
Na N1 televiziji je prije mjesec dana kazala "Na luku će se nadovezati državna cesta vrijedna 150 milijuna kuna, koju će financirati država.” A na pitanje voditelja "Je li upravo cesta ključ projekta, odnosno je li u pozadini projekta upravo želja za izgradnjom infrastrukture i prenamjenom negrađevinskog i neplodnog zemljišta na jugu otoka u skupe građevinske terene?" energično je reagirala “To demantiram, prostorni plan se može mijenjati samo na županijskoj razni, a to se čini vrlo rijetko i samo ako je postojeće građevinsko zemljište privedeno svrsi,” Kao da smo bedaci pa se ne sjećamo kako se u skupštini PGŽ mijenjalo plan za golf na Punti križa uz podršku gradskog vijeća jer da "Lošinjani to hotje, a bilo bi grdo ne dati im".
hr.n1info.com/.../...
Ova vijest me podsjetila na Kučićkin "energičnu reakciju" s demantijem da gradnja ceste do luke Mrtvaška ima skriveni cilj: Špekulantsku prenamjenu negrađevinskog u građevinsko zemljište oko trase.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Stvaranje kineskog teritorija?gost 2022-07-29 17:36
Citat Tok:
Ministar Butković je jučer u Karlovcu na potpisivanju ugovora za izgradnju drugog kolosijeka pruge Karlovac - Hrvatski Leskovac izjavio da EU više neće i ne može financirati projekte cestogradnje u Hrvatskoj.
Tko će u tom slučaju financirati izgradnju ceste Mali Lošinj - Mrtvaška?
Čini se da će EU birokrati ubuduće puhati i na hladno kad se radi o Hrvatskoj, pa i u svezi Mrtvaške. Opekli su se s Pelješkim mostom. Na svečanosti otvaranja nije bilo ni šefice Komisije, Ursule von der Leyen, a ni drugih visokih predstavnika EU-a. Od predstavnika EU bila je samo Dubravka Šuica, a ona je članica HDZ-a. Koji problemi su iskrsli pročitajte pod naslovom Neviđen napad na Plenkovića: Zastupnik Zelenih tvrdi da je premijer zbog Pelješkog mosta dopustio stvaranje “kineskog teritorija” na portalu
teleskop.hr/.../...
Izgleda da je stvar postala neugodna zbog sumnjivo niske cijene radova (damping) i kršenja ljudskih prava radnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Kineska invazijaxyz 2022-07-30 09:49
Citat gost:
Neviđen napad na Plenkovića: Zastupnik Zelenih tvrdi da je premijer zbog Pelješkog mosta dopustio stvaranje “kineskog teritorija” na portalu
teleskop.hr/.../...
Znači Kapeli podržao ruski ulet na Lošinj a Plenković kinesku invaziju na Hrvatsku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
181 # GOST..... 2022-07-31 18:26
sada je sve jasno.Prijekt Mrtvaška je definitvno prihvaćen i nikakvi Ilovčani ili vikendaši neće više moći paradirati sa transparentima da ne žele Mrtvašku.Mrtvaš ka definitvno ide i bit će gotova ktajem 2023.godine i preporuka je da se oni koji putuju na Ilovik,da idu okolo i da ne prave nered.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ...... 2022-08-01 08:39
Da.Možda maketu.Upotrjeb i puno lijepila.Biti će ti lakše.Neostik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Trabunjanje Aninog trolaBambi 2022-08-01 10:22
Taj Anin trol na pitanja ne odgovara nego samo trabunja iste mantre. Zato ga neću pitati šta znači ono "sada je sve jasno. Prijekt Mrtvaška je definitvno prihvaćen i nikakvi Ilovčani ili vikendaši neće više moći paradirati sa transparentima da ne žele Mrtvašku." Kad bih ga pitao ne bi odgovorio tko je to "definitivno" prihvatio projekt Mrtvaška kao da već odavno nije formalno prihvaćen. Ne bi odgovorio ni na pitanje tko to može odlučiti da "nikakvi Ilovčani ili vikendaši neće više moći paradirati sa transparentima da ne žele Mrtvašku".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Tajni cilj projekta MrtvaškaBing 2022-08-01 14:11
Citat .....:
sada je sve jasno.Prijekt Mrtvaška je definitvno prihvaćen i nikakvi Ilovčani ili vikendaši neće više moći paradirati sa transparentima da ne žele Mrtvašku.
Znači biće lova do krova za špekulante terenima kad se zbog Mrtvaške sagradi cesta. Isto kao što je Pelješki most dignuo cijene nekretnina.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Privid politockog koncenzusBonaca 2022-07-31 22:09
Poslije Unija i Suska i posjeta ostalih mjesta na otoku Losinju,gradona celnica Ana trebala bi doči na Ilovik.Sinoc na veceri u Poljani okrenula glavu od mjestana Ilovika,a bilo ih je dosta.Ako ne dođe do nedjelje 7,8. spremaju se opet da je posjete ispod prozora u Losinju. Uh bit će veselo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...hehe 2022-08-01 09:00
I na Srakanama je bila, samo nije bila na Iloviku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ilovik joj nije u fokusugost 2022-08-01 10:43
Citat hehe:
I na Srakanama je bila, samo nije bila na Iloviku
Kučićka koristi svaku priliku da pokaže kako su joj u fokusu mala mjesta kao što se prsila prije izbora. Ali Ilovik joj nije u fokusu. Mega luka Mrtvaška sa pristupnom cestom joj jeste u fokusu.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Kad Ana ima u fokusuNN 2023-09-13 12:32
Citat gost:
Citat hehe:
I na Srakanama je bila, samo nije bila na Iloviku
Kučićka koristi svaku priliku da pokaže kako su joj u fokusu mala mjesta kao što se prsila prije izbora. Ali Ilovik joj nije u fokusu. Mega luka Mrtvaška sa pristupnom cestom joj jeste u fokusu.
Ono kad A. K. nešto stavi fokus. Pored Ilovika sjetite se i Unija. Sada su joj u fokusu djeca i mladi. Preko cijele stranice plaćenog priloga u NL.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # GOST..... 2022-08-02 18:37
Gospodična gradonačelnica je gradonačelnika i Ilovčana,htjeli oni ili ne.Da sam ja na njenom mjestu i ja bi izbjegavao svaki kontakt sa ljudima koji su toliko ružnoga rekli o njoj a to nisu Ilovčani nego vikendaši koji dolaze na Ilovik samo po ljeti,kako bi iznajmljivali.N ajveći problem otoka Ilovika su vikendašikoji se prave pametni i manipuliraju sa domicujelnim stanovništvom koji im vjeruju ali sve manje.Razgovara la sam sa nekim Ilovčanima i rekli su mi da oni razumije marifetluke vikendaša i da su vikendaši krivi za nered na Mrtvaški.Pravi Ilovčani su dragi mirni i pošteni stanovnici otoka i oni nisu nikada imali ništa protiv nas Lošinjana i naše gradonačelnice. da sada ne spominjem imena onih koji prave nered,vidljivo je odkle dolaze ti ljudi,koji imaju pravo biti na Iloviku i imati svoje kuće,ali nemaju pravo posvađati ljude sa Ilovika i Lošinja.I neće uspjeti,jer kada se situacija smiri,vikendaši će ostati vikendaši,a Ilovčani će i dalje voljeti gradonačelnicu Lošinja ili slijedećeg gradonačelnika, kojeg opet vikendaši neće voljeti.A gradonačelnica će jednoga dana doći na Ilovik preko rive Mrtvaška i svi pošteni Ilovčani će ju zagrliti kako su je grlili i Sansigoti u nedjelju.
d
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ;;;;;;vito 2022-08-02 20:16
Da li ti ove gluposti sam smišljaš ili ti neko pomaže?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # GOST..... 2022-08-03 18:07
Pomažu mi ovi glupi komentari koji se nadovezuju na moje činjenice,kao tvoj,pa dobijem inspiraciju,jer ja iznosim istinu i činjenice.A i veseli me ,kao dokaz da je istina da su svi moji komentari lajkani kao pozitivni,jer vidiš da su svi lajkani sa omjerom pozitivno-prema nula.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ;;;;;;vito 2022-08-03 18:59
Svakom tko zna što znače pojmovi "istina" i "činjenica" jasno je da u tvojim komentarima toga nema ni za lijek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se identično kao što su nacisti tretirali Židove' telegram.hr/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 10.07.2024 13:23
  Nestvarno .
  Ovo u Saboru postaje nestvarno. Željka Markić maloprije: 'Molitelje na trgovima tretira se ...