Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Sjena odgovornosti

Korisnička ocjena:  / 11
LošeNajbolje 

sjenaNakon prosvjeda Ilovčana održanog početkom listopada prošle godine pod prozorima njenog ureda, uzdrmana gradonačelnica Malog Lošinja se »izvanrednim obraćanjem« sa svoje FB stranice javno odrekla svake odgovornosti za slučaj Mrtvaška. Svu odgovornost za probleme u vezi s projektom Mrtvaška svalila je na Županijsku lučku upravu Mali Lošinj 

Izjavila je da Grad Mali Lošinj nije sudjelovao u izradi projekta, a da se u projekt uključila vlastitom inicijativom tek u trenutku kad u se naslutili prvi problemi koje su odgovorni propustili riješiti da se ne bi ugrozila investicija teška 230 milijuna kuna, odnosno da »taj novac ne propadne i da se ne usmjeri negdje drugdje«. Tom izjavom je još jednom potvrdila da ne razumije svoju ulogu gradonačelnice i pokazala teško shvatljivu površnost i neznanje za osobu koja godinama prima plaću na najvišim funkcijama u Gradu. Pokušavajući sa sebe otresti odgovornost samu sebe je prokazala kao glavnog krivca za propali projekt i muke Ilovčana. 

Da je svjesna svoje pozicije, uloge i svoje odgovornosti i da ima interesa za vlastiti posao i predmete o kojima odlučuje, da poštuje ustavni i pravni poredak i da u konačnici poštuje svoje građane i birače slučaja Mrtvaška koji je postao poznat cijeloj Hrvatskoj ne bi bilo.

Da razumije ustav i zakone ne bi joj palo na pamet reći da se u projekt uključila vlastitom inicijativom kad su počeli prvi problemi koje su odgovorni propustili riješiti, jer upravo ona je ta koje je odgovorna i koja je u startu napravila propuste. Morala je – a propustila je – davno predložiti izradu UPU-a Mrtvaška jer joj je to obveza prema Zakonu o prostornom planiranju, ali i obveza prema Prostornom planu Grada Malog Lošinja. Morala je – a propustila je – kao javno-pravno tijelo u postupku izdavanja dozvole kroz pravo da utvrđuje uvjete štititi interese mjesne samouprave odnosno Ilovčana jer joj je to i zakonska obveza.

Njoj kao gradonačelnici nije obveza servisrati i pomagati ŽLU ML i Filipu Baliji u nelegalnim gradnjama već joj je zakonska obveza brinuti o građanima. Sjetimo se da je u izbornoj kampanji izjavljivala da će joj u ovom mandatu u fokusu biti mala mjesta. Očito je da je fokus s malog Ilovika nakon izbora premjestila na velike investicije. Kao stranka u postupku morala je – a propustila je – iskoristiti mogućnost prava na žalbu kako bi zaštitila interese Ilovčana. Ali nije. Dakle, nije se uključivala u projekt sve dok se nisu pojavili problemi. No uključila se ne da bi zaštitila Ilovčane već da bi zaštitila 230 milijuna kuna.

Grijeh propusta
Upornom borbom Ilovčana projekt Mrtvaška postao je tema o kojoj se izvještava u dnevnicima nacionalnih televizija, o Iloviku se raspravlja u Saboru i Skupštini PGŽ. No voljom gradonačelnice, a poslušnošću predsjednika gradskog vijeća na tu funkciju izabranog podrškom HDZ-a malološinjsko Gradsko vijeće o Mrtvaškoj i o zahtjevima Ilovčana nije raspravljalo. Budući da je predsjednik Gradskog vijeća na izborima nastupio kao nezavisni kandidat, a u Vijeće izabran zbog reputacije vođe oporbe iz prethodnog mandata Ilovčani, ali i drugi svjedoci aktualnih zbivanja, morat će se zapitati čemu i kome služi takvo gradsko vijeće.

Zabranom rasprave u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja i javnima odricanjem od odgovornosti za projekt Mrtvaška gradonačelnica ipak ne može pobjeći od svoje odgovornosti za štetu koja je već nastala kao ni za štetu koja će tek nastati. Sjena odgovornost prati ju kao vlastita sjena. Guranjem glave u pijesak, javnim odricanje od odgovornosti i čekanjem da probleme riješi netko drugi, gradonačelnica ne može pobjeći od činjenice da je upravo ona najodgovornija za slučaj Mrtvaška i da je ona ta koja je svojim propustima omogućila nastanak problema. A njena osobna odgovornost i krivnja očituje se na tri razine. Odgovorna je, kriva je jer:

 Grad Mali Lošinj nije usvojio UPU 28 – UPU Mrtvaška:
 Grad Mali Lošinj kao javno-pravno tijelo nije istaknuo nikakve uvjete u prethodnom postupku ishođenja građevinske dozvole za navodnu rekonsktrukciju Mrtvaške
 Grad Mali Lošinj kao stranka u postupku nije zadržao nego se odrekao prava na žalbu na izdanu građevinsku dozvolu.

Zašto se godinama nije sjetila donijeti UPU Mrtvaška
Odredbama Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja (PPUGML), najvišeg, krovnog plana prostora za područje Grada Malog Lošinja, na kojem se nalazi luka Mrtvaška, određena je obveza izrade provedbenog prostornog plana UPU 28 – Urbanističkog plana uređenja luke Mrtvaška. Ova odredba je propisana člankom 285. PPU Grada Malog Lošinja.

Urbanističkim planom uređenja nekog prostora precizno se određuju smjernice za izgradnju objekata na konkretnom prostoru (dimenzije, funkcija, oblik, način izgradnje i uporaba objekata). PPUGML je usvojen daleke 2008. Godine no Grad Mali Lošinj – iako je planom obvezan to učiniti – nije tijekom četrnaest godina donio UPU Mrtvaška. Otprilike toliko godina je sadašnja gradonačelnica u vrhu gradske vasti, prvo kao članica poglavarstva pa dva mandata kao zamjenica gradonačelnika, a zadnjih šest godina je prava »glava« Grada Malog Lošinja.

Teško proniknuti u činjenicu da unatoč tome UPU Mrtvaška nije donesen. Još teže je objasniti kako da gradonačelnici Kučić nije čudno što za tako velik i važan projekt na kojem je temeljila i svoju zadnju izbornu kampanju, projekt za koji se tvrdi da je od strateškog i državnog interesa i koji je iznimno važan za Grad, županiju i državu ne postoji urbanistički plan. Nevjerojatno je da se u toliko godina motanja u vrhu gradske vlasti nije sjetila predložiti nužnu izradu plana. Za to vrijeme je Grad Mali Lošinj usvojio desetke urbanističkih planova i nešto manje izmjena tih planova, ali UPU Mrtvaška nije usvojio.

Za luku Mrtvaška – prema gradonačelničinim izjavama od sudbinske važnosti za Grad Mali Lošinj – nije pokrenula postupak izrade urbanističkog plana, ali je zato prema narudžbi tada velikih ruskih investitora rado izrađivala urbanističke planove Čikata, Sunčane uvale i njima od osobite važnosti rekreacijskih zona.

Najodgovornija za nepostojanje nužnog UPU Mrtvaška je bez imalo sumnje, dileme i olakotnih okolnosti Ana Kučić. Već i samo zbog toga ona je najodgovornija za zlostavljanje i patnje Ilovčana. To je propust i odgovornost gradonačelnice, a ne Lučke uprave i izgubljenog, nesposobnog, nesretnog ravnatelja ŽLU.

Dan kad je izdala Ilovčane
Grad Mali Lošinj, odnosno gradonačelnica imala je prilike u prethodnom postupku utvrđivanja uvjeta koje je tražila ŽLU ML prije izrade glavnog projekta utvrditi uvjete koje je morao ispuniti projekt odnosno investitor. No Ana Kučić se kao gradonačelnica u ime Grada Malog Lošinja u tom postupku odrekla prava da Grad utječe na projekt, pa je time prepustila investitoru da sam odlučuje što će i kako će raditi i to bez ikakvih ograničenja. Na taj način je galantno drugima prepustili pravo upravljanja prostorom otoka Lošinja. Pa kad je to pravo pripalo ravnatelju ŽLU Mali Lošinj, a on ga iskoristio, prosvjed Ilovčana bio je neminovan.

Javnom objavom u izvanrednom obraćanju na Facebook stranici da nije sudjelovala u izradi projekta gradonačelnica je u stvari priznala svoju krivnju. Kao javno-pravno tijelo prema zakonu ona je morala sudjelovati u projektu. Ako ona osobno nije imala nikakvih uvjeta u vezi s projektom Mrtvaška jer je ne zanima ništa osim vlastite promocije zaboravila ja da Mrtvaška jako zanima Ilovčane. I u trenutku kad se odricala prava da određuje uvjete investitoru u projektu gradonačelnica je bila svjesna da na Iloviku postoji Mjesni odbor i da je njena ustavna i zakonska obveza bila obratiti se Ilovčanima i s njima se savjetovati o uvjetima. No to joj nije palo na pamet.

Dakle, pokušajem da tvrdnjom kako nije sudjelovala u izradi projekta sa sebe skine odgovornost dokazala je suprotno – da je kriva i odgovorna za probleme u projektu. Učinila je propust nečinjenja. Kriva je jer nije sudjelovala u projektu, a morala je. Morala je voditi brigu o interesima Ilovčana – ali ta briga joj nije bila ni u peti. Tako je 27. ožujka 2019. dopisom nadležnom županijskom uredu, odnosno ispostavi u Malom Lošinju gradonačelnica izjavila da Grad nema posebnih uvjeta.

O tome zašto nije pitala članove Mjesnog odbora Ilovik imaju li kakve uvjete može se spekulirati, ali posljedice daju osnove za zaključke da joj nije palo na pamet koliko je Mrtvaška važna Ilovčanima ili da joj njihovi interesi nisu važni. Po svemu sudeći važniji su joj je medijsko parazitiranje na tuđoj investiciji i veličina investicije od djece i bolesnih na Iloviku. 27. ožujka 2019. – dana kad se gradonačelnica odrekla prava da utječe na uvjete projekta – počeli su problemi Ilovčana, a da oni toga nisu bili svjesni. Toga dana prekršivši ustav i zakone sudbinu Ilvočana je gradonačelnica predala u ruke Filipa Balije. Toga dana je izdala Ilovčane i tog dana su počeli problemi na Mrtvaškoj.

Žurno odricanje od prava na žalbu
Kao što se odrekla postavljanja bilo kakvih uvjeta za projekt Mrtvaška gradonačelnica se olako i neodgovorno odrekla i prava na žalbu koje joj je pripadalo kao stranci u postupku. Istog dana kad je izdana zasigurno nezakonita građevinska dozvola dozvola za Mrtvašku gradonačenaca se brže bolje odrekla prava na žalbu. Time je ta i takva – nezakonita – građevinska dozvola, o kojoj je već dosta toga napisano, postala pravomoćna.

Zašto u žalbenom roku od 15 dana  nije kontaktirala Mjesni odbor Ilovika? Da je unutar tog roka iskoristila zadnju priliku i obavijestila Mjesni odbor Ilovika o projektu investitor bi bio prisiljen i lako bi otklonio probleme na koje bi Ilovčani ukazali. No ako investitor ne bi prihvatio razumne uvjete koje i sada traže Ilovčani žalba Grada Malog Lošinja zasigurno bi zaustavila projekt. Ali takvo što nije bila opcija za ovu gradonačelnicu. Ustavno i zakonsko pravo građana na lokalnu i mjesnu samoupravu kao i pravo na upravljanje prostorom i prostorno planiranje njoj je manje važno od 230 milijuna kuna koje navodno čekaju da se potroše na Mrtvaškoj i za Mrtvašku. Za tu cijenu prepustila je Mrtvašku Filipu Baliji dozvolivši mu da tamo gradi šta hoće i kako hoće.

Nemiješanjem u vlastiti posao i ne mareći za vlastite obveze gradonačelnica Ana Kučić je otok Ilovik i njegove stanovnike pretvorila u taoce ravnatelja Lučke uprave. Dozvolila mu je da odlučuje o životu Ilovčana, dala mu je pravo da odlučuje tko može ići u školu, bolnicu, nabavu.

Ignoriranje Ilovčana, javno i tajno podržavanje Balije i odricanje od bilo kakve odgovornosti zbog nečinjenja ne može ju lišiti odgovornosti za štetne posljedice koje proizvodi i koje će tek prozvesti projekt Mrtvaška. Od odgovornosti ne može pobijeći kao što ne može pobjeći ni od vlastite sjene.

Komentari: 

028 # aktivno nesudjelovanjeopt out 2022-05-16 23:47
Znači li to da se krug zatvorio upravo na mjestu gdje je i počeo. Ustavnom zajamčeno pravo na lokalnu pa tako i mjesnu samoupravu povrijedila je upravo glavna izvršna obnašateljica te vlasti, a to je naša gradonačelnica. Zaista nemoguće za povjerovati. A ustavni sud također štiti građane kako od činjenja tako i od nečinjenja tijela javne vlasti. Zanimljivo bi bilo pročitati odluku i obrazloženje odluke kojim je gradonačelnica pristala odreći se od prava na žalbu, i kojim je to javnim interesom potkrijepila. I zar su ti sitni dani do pravomoćnosti koja se nije mogla dočekati vrijedili ovolike mjesece u kojima su uništene tolike ljudske egzistencije? Barem ih je mogla dočekati a ne srljati u odricanje od tog prava, a u biti time se odrekla sama svoje uloge za koju su je građani izabrali.
Tom opt out opcijom s punom namjerom i punom svijesti izbacila je svoje građane i javni interes a na mjesto privatnog interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 0 # O Ustavu, rode...hranitelj tuljana 2022-05-17 21:20
Citat opt out:
Znači li to da se krug zatvorio upravo na mjestu gdje je i počeo. Ustavnom zajamčeno pravo na lokalnu pa tako i mjesnu samoupravu povrijedila je upravo glavna izvršna obnašateljica te vlasti, a to je naša gradonačelnica. Zaista nemoguće za povjerovati. A ustavni sud također štiti građane kako od činjenja tako i od nečinjenja tijela javne vlasti. Zanimljivo bi bilo pročitati odluku i obrazloženje odluke kojim je gradonačelnica pristala odreći se od prava na žalbu, i kojim je to javnim interesom potkrijepila. I zar su ti sitni dani do pravomoćnosti koja se nije mogla dočekati vrijedili ovolike mjesece u kojima su uništene tolike ljudske egzistencije? Barem ih je mogla dočekati a ne srljati u odricanje od tog prava, a u biti time se odrekla sama svoje uloge za koju su je građani izabrali.
Tom opt out opcijom s punom namjerom i punom svijesti izbacila je svoje građane i javni interes a na mjesto privatnog interesa.
Kakav Ustav, o čemu pričate to je suspendirano 2020. i 2021. godine. Osobne slobode, sloboda od prisile na medicinske postupke, sloboda kretanja koju nije ograničio sud i td...
Primjećeno je već prije da su pojedinci skloni tolerirati kršenja tuđih osnovnih prava, kad su ta kršenja (ili percipirano) u njihovu korist...pa kad se oni nađu "na tapeti" (prvo su odveli...) onda se odjednom jako bune... gdje ste bili kada su se svima a ne samo maloj skupini kršila Ustavom zajamčena LJUDSKA PRAVA?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Prvi od tisućuopt out 2022-05-17 22:52
Hranitelj tuljana spominje suspenziju Ustava, a ja se samo sjećam, kao da je bilo jučer, kad je načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Koliku štetu će samo morati nadoknaditi i iz čijeg proračuna i na čiji račun će to ići?
Jer nitko nema pravo ograničiti niti jedno pravo koje jamči ustav i osobno je za to odgovoran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Dobro jutrohranitelj tuljana 2022-05-18 08:28
Citat opt out:
ja se samo sjećam......
Jer nitko nema pravo ograničiti niti jedno pravo koje jamči ustav i osobno je za to odgovoran.
Prespavali ste ostatak 2020 i cijelu 2021., kad se samo toga sjećate?
Lijepo ste konstatirali "da nitko nema pravo", šteta što ste prespavali 2021. godinu jer nebih ja jedini na ovoj stranici komentirao kršenje ljudskih prava segragacijom tzv "covid potvrdama", zabranjivanjem ljudima iz cijelih branši da rade i prisiljavanjem na cjepljenje neprovjerenim pripravkom dvojbene učinkovitosti zbog kojeg se mijenjala definicija pojma "cjepivo" jer ovaj pripravak nije bio pokriven starom definicijom. Pripravak čiji je proizvođač tražio da se cijela dokumentacija o postupku izrade, ispitivanja i odobrenja učini tajnom na 75 godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kučićkina odgovornost za kršenje ustavnih pravagost 2022-05-18 09:09
Citat opt out:
Hranitelj tuljana spominje suspenziju Ustava, a ja se samo sjećam, kao da je bilo jučer, kad je načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Koliku štetu će samo morati nadoknaditi i iz čijeg proračuna i na čiji račun će to ići?
Jer nitko nema pravo ograničiti niti jedno pravo koje jamči ustav i osobno je za to odgovoran.
Hranitelj tuljana opet navodi vodu na svoj mlin pa u temu prava na lokalnu samoupravu pokušava ugurati svoju fiksaciju na mjere protiv širenja pandemije Covida 19. A ja se sjećam kao da je bilo jučer da je ovaj hrabri branitelj ustavnih prava i sloboda odšutio slučaj kad je, kako si napisao, načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Uz mali ispravak: Ana Kučić svoju autokratsku volju nije ispoljila "vjerovatno prva", nego zaista prva ali i jedina u RH. Šest dana prije nacionalnog stožera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # hranitelj tuljana 2022-05-18 09:31
Citat gost:
Citat opt out:
Hranitelj tuljana spominje suspenziju Ustava, a ja se samo sjećam, kao da je bilo jučer, kad je načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Koliku štetu će samo morati nadoknaditi i iz čijeg proračuna i na čiji račun će to ići?
Jer nitko nema pravo ograničiti niti jedno pravo koje jamči ustav i osobno je za to odgovoran.
Hranitelj tuljana opet navodi vodu na svoj mlin pa u temu prava na lokalnu samoupravu pokušava ugurati svoju fiksaciju na mjere protiv širenja pandemije Covida 19. A ja se sjećam kao da je bilo jučer da je ovaj hrabri branitelj ustavnih prava i sloboda odšutio slučaj kad je, kako si napisao, načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Uz mali ispravak: Ana Kučić svoju autokratsku volju nije ispoljila "vjerovatno prva", nego zaista prva ali i jedina u RH. Šest dana prije nacionalnog stožera.
Lažeš. Pisao sam i pisat ću. Za slobodu i ljudska prava uvijek.
Tada sam napisao, a pogledajte koliko je taj moj upis (za koji sam dobio 10 "crvenih" i nijedan "zeleni") ostao aktualan kroz 2020. i 2021. godinu:
"Naime i sve diktature i neslobodni režimi očekivali su od ljudi da se drže zakona. Ti ljudi nisu bili slobodni.
Zakoni nisu sami po sebi moralni imperativ jer je ljudska povijest bila i bit će prepuna legalnih a nemoralnih zakona.
Sloboda pojedinca očituje se prije svega u slobodi od prisile, tj. da ga režim ne može prisiliti da učini nešto što ne želi. Vidjeti pod: prigovor savjesti."

Nikako ne možete razumjeti da se u nekoj državi ljudska prava ili poštuju ili ne poštuju. Nema biranja. Veselite se kad se krše ljudska prava vašim protivnicima (n aprimjer ženama koje žele slobodu izbora vezano uz njihovo tijelo tj. na primjer koji medicinski postupak će primiti) a onda pobijesnite kad se prava oduzimaju vama.
A sami ste pristali na to, na moć vlasti ds grubo krši zakone i Ustav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lažljivi tuljangost 2022-05-18 09:40
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
A ja se sjećam kao da je bilo jučer da je ovaj hrabri branitelj ustavnih prava i sloboda odšutio slučaj kad je, kako si napisao, načelnica stožera civilne zaštite Grada Malog Lošinja, neustavno i protuzakonito, ograničila, i to svojom autokratskom voljom vjerojatno prva u RH, temeljno ljudsko pravo na rad kad je počela epidemija covid 19. Uz mali ispravak: Ana Kučić svoju autokratsku volju nije ispoljila "vjerovatno prva", nego zaista prva ali i jedina u RH. Šest dana prije nacionalnog stožera.
Lažeš. Pisao sam i pisat ću. Za slobodu i ljudska prava uvijek.
Lažeš ti. Tada kad je Kučićka to učinila ti si mudro šutio. Dokazati da ne lažeš možeš jedini screenshotovima svojih komentara na kojima se vide datumi unosa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Troskok, odmahranitelj tuljana 2022-05-18 10:22
Citat gost:
Dokazati da ne lažeš možeš jedini screenshotovima svojih komentara na kojima se vide datumi unosa.
Zašto bih slušao naloge trola? Imaš "članak" na tu temu pa čitaj, nisam ti ja Google. Kasnije nije baš bilo "članaka" na istu temu, iako su ljudima i dalje bila krešna prava, još i više. Neki vjeruju da je to zato što je to kršeno u cijeloj RH pa se nije više moglo iskoristiti protiv gđe Kučić, a mnogi vjeruju da je to i bila jedina intencija pamfleta, kroz hinjenu brigu za ljudska prava... da su autora i osobu koja posjeduje ovu stranicu zaista zanimala ljudska prava, imali bismo kroz 2020 i 2021 na desetke članaka na tu temu, nije da je nedostajalo tema... ne treba zaboraviti da zaista veliki broj mojih komentara završi pobrisan pa to što ih "nema" nije neki pokazatelj. Ponešto o toj temi pisao sam na Škovacama i nadam se da su još tamo. Pružio sam potporu i svima koji su koristili pravo na slobodno kretanje, ikao su drugi komentatori napadali naše sugrađane koji su putovali u to doba. Jasno, napadali su naše sugrađane osim jedne sugrađanke koja je isto putovala i to ne sama, ali eto nju ne spominju, tko zna zašto... I njoj sam dao potporu jer kod mene princip slobode vrijedi za sve a ne ovisno o tome tko mi je "prijatelj" i za što neka vlad ili neki milijarder daje novce.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Napuhanom dripcu iz sažaljenjagost 2022-05-18 16:05
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Dokazati da ne lažeš možeš jedini screenshotovima svojih komentara na kojima se vide datumi unosa.
Zašto bih slušao naloge trola? Imaš "članak" na tu temu pa čitaj, nisam ti ja Google.
Napuhani dripac koji odgovor na prijedlog da svoje tvrdnje učini vjerodostojnim naslovljava uvredljivim "Troskok, odma" i odbija dokazati svoje tvrdnje imbecilnom porukom "Imaš "članak" na tu temu pa čitaj, nisam ti ja Google" ne zaslužuje odgovor. Spomenut ću samo općepoznato i prihvaćeno pravilo da teret dokazivanja leži na onom tko iznosi neku tvrdnju. A ti, govedo, tražiš da mi sami dokazujemo kako si ti bio prvi i jedini koji je pisao o zadiranju u ljudska prava. Pa da te naučim kako se stječe vjerodostojnost šaljem ti link na tvoje glupavo trolovsko cvrkutanje van teme prvog članka o Aninom drastičnom kršenju prava u panici od pandemije. Ja ne upućujem čitatelje da sami traže dokaze u prilog onome što ja tvrdim. Ja dokazujem.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ....... 2022-05-17 07:34
Nije to jedina odgovornost za nečinjenje. Već je skoro zaboravljeno da je prije čak 9 godina Grad Mali Lošinj ustupio dio tadašnje ceste koja je kroz Puntu vodila u naselje Veli Lošinj. To je navodno bilo neophodno radi izgradnje vanjskih bazena. U zamjenu, Jadranka d.d. je trebala proširiti cestu koja pored teniskih terena vodi do zabavnog centra i dalje u centar Velog Lošinja.
Bazeni su se davno napravili, još 2014. godine, a sada je već 2022. Što se čeka, zašto gradonačelnica ne prisili svoje orijatelje Ruse da ispoštuju svoj dio sporazuma?
Čeka li se da sve padne u zaborav?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Loger d.o.o.gost 2022-05-17 09:40
Citat ....:
Nije to jedina odgovornost za nečinjenje.
Ima ona putra na glavi i zbog činjenja, a ne samo za nečinjenje.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .............................. 2022-05-17 08:24
Dal' građani imaju pravo na naknadu štete koju je prouzročila Ana?Kome da se obrate.Ako postoji mogućnost.
Katastrofa tek slijedi kada nastanu gužve.
Sada je već problem s gradskim službama.Niko se ne želi voziti 3 sata do Ilovika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Zlatko odmori se!Gost 2022-05-17 08:46
Hahaha
Crveni HDZ.Vidi se na izborima kako je glasao Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Tako to ide ......gost 2022-05-17 09:30
Citat Gost:
Hahaha
Crveni HDZ. Vidi se na izborima kako je glasao Lošinj.
Crveni su i osnovali HDZ. a onda nagrnuli u članstvo. I Ana Kučić je iz obitelji crvene buržoazije i partijskog kadra (stric načelnik milicije). Kad joj je trebalo za kandidiranje za gradonačelnicu i ona se upisala u HDZ. A sada je šefica lokalnog HDZa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # IskaznicaŽuja 2022-05-17 09:58
Citat gost:
Crveni su i osnovali HDZ. a onda nagrnuli u članstvo. I Ana Kučić je iz obitelji crvene buržoazije i partijskog kadra (stric načelnik milicije). Kad joj je trebalo za kandidiranje za gradonačelnicu i ona se upisala u HDZ. A sada je šefica lokalnog HDZa.
Više vrijedi članska iskaznica nego diploma magistre ekonomije nakon 12 godina studiranja :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Gradonačelnica mora biti zdravaKonstruktor 2022-05-19 08:24
Sada svi znamo da gradonačelnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava, i da mora imati zdravstvenu, pardon... HDZ-ovu iskaznicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Počašćena gradonačelnicagost 2022-05-19 09:56
Citat Konstruktor:
Sada svi znamo da gradonačelnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava, i da mora imati zdravstvenu, pardon... HDZ-ovu iskaznicu.
I ne samo imati iskaznicu, nego njome i mahati da se zna. Zato je kao prijelomnu vijest na svom fejsu obznalila susret s ministrom obrane Banožićem. Koliko je počašćena pokazala je i nama i njemu vojničkim stavom POZOR! kao da mu je na smotri.Neovisni mediji otkrivaju da se i ovaj ministar uklapa u Plenkovićev tim ministara s jednom nogom u Vladi a drugom u Remetincu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bane, lovac na divlje svinjegost 2022-05-19 10:50
Citat gost:
kao prijelomnu vijest na svom fejsu obznalila susret s ministrom obrane Banožićem. Koliko je počašćena pokazala je i nama i njemu vojničkim stavom POZOR! kao da mu je na smotri.
Počašćena je i samim susretom s poznatim lovcem na divlje svinje. Jer u tradiciji njezine obitelji je promicanje unošenja alohtone divljači na Puntu Križa zbog razvitka lovnog turizma. Divljači koja je uništila ovčarstvo, a sada uništava sve što je preostalo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Naša gradonačelnica u dobrom društvuFijuBriju 2022-05-19 11:03
Citat gost:

Neovisni mediji otkrivaju da se i ovaj ministar uklapa u Plenkovićev tim ministara s jednom nogom u Vladi a drugom u Remetincu.
Ministar obrane Mario Banožić i službeno je kazneno prijavljen zbog niza malverzacija u doba kada je obnašao dužnost ministra državne imovine, kada je – kako stoji u prijavi – svojim osobnim odlukama i utjecajem de facto oštetio državu za višemilijunske iznose te time počinio više kaznenih djela: zloupotrebu položaja i ovlasti, nezakonito pogodovanje i trgovanje utjecajem, piše Nacional.

U središtu ove kaznene prijave nalazi se pogodovanje zagrebačkoj poduzetničkoj obitelji Rodić u slučaju nekoliko državnih prostora u središtu glavnog grada, ali i prošlog tjedna službeno potvrđena činjenica da je Banožić sam sebi dodijelio na korištenje golemi državni stan, na čije je uređenje potrošeno najmanje 360 tisuća kuna, premda mu je prethodno na korištenje bio dodijeljen manji i već uređen stan.
teleskop.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Jaglac pod šljemombo ... 2022-06-28 19:15
Citat gost:
Citat Konstruktor:
Sada svi znamo da gradonačelnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava, i da mora imati zdravstvenu, pardon... HDZ-ovu iskaznicu.
I ne samo imati iskaznicu, nego njome i mahati da se zna. Zato je kao prijelomnu vijest na svom fejsu obznalila susret s ministrom obrane Banožićem. Koliko je počašćena pokazala je i nama i njemu vojničkim stavom POZOR! kao da mu je na smotri.Neovisni mediji otkrivaju da se i ovaj ministar uklapa u Plenkovićev tim ministara s jednom nogom u Vladi a drugom u Remetincu.
Sprdali ste Anu Kučić da je studirala čak 12 godina, a postala gradonačelnica. Gledajte kakve ocjene je imao ovaj kojem je iskaznica HDZ bila kvalifikacija za ministra obrane.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Nakon mene potopTrpimir 2022-05-19 12:00
Citat Konstruktor:
Sada svi znamo da gradonačelnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava, i da mora imati zdravstvenu, pardon... HDZ-ovu iskaznicu.
To znamo, da ima iskaznicu pravomoćno osuđene zločinčke organizacije. Za ono prvo, nisam baš siguran.
Naime, jučer je na fesju pompozno najavila gradnju dvaju stambenih zgrada na današnjem javnom parkingu Zagazine, odmah pored marketa. Također je najavila gradnju stambenih zgrada na parkingu Budovina.

U naselju Mali Lošinj koji godinama pati od nedostatka parkirnog prostora, samo kompletnom idiotu ili članu osuđene zločinačke organizacije može pasti na pamet da ide uništiti ono malo uređenih parkirnih površina. Ta je u stanju upropastiti i uništiti sve što takne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ...Gost 2022-05-17 11:51
Urbanizam,Ana i Balija izvadite dokumentaciju o Mrtvaški na uvid javnosti!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Snimka javnog priznanja da je krivagost 2022-05-17 12:59
Evo snimke gdje Ana Kučić javno priznaje da nije sudjelovala u projektu, da je sve prepustila drugima, a da se uključila samo da spasi veliku lovu od EU da ne ode nekome drugom. A ne zbog brige za potrebe svojih sugrađana na Iloviku.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # CrveniProfesore 2022-05-17 14:23
Jučer su napokon pokazali glavni krivci za Mrtvaška:
Vojko Braut
Loris Rak
Filip Balija
Mlade snage SDP.Advokatski ured Braut-Petrinić zastupa lučku upravu Mali Lošinj.Zašto HDZ šuti?Iz aviona se vidi sukob interesa.Ko je stavljao ugovore o Mrtvaška?Braut-Petrinić?
Nek se više izvadi dokumentacija o Mrtvaški!JAVNO! !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # ............. 2022-05-17 14:36
Kada će prozvani akteri početi davati odgovore?Nek se izvadi dokumentacija vani da se vidi ko je kriv?Ovo njihovo laprdanje ubice,vandali,u staše....samo laprdaju bez dokaza!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Krivnja za Mrtvaškugost 2022-05-18 10:17
Citat Profesore:
Jučer su napokon pokazali glavni krivci za Mrtvaška:
Vojko Braut
Loris Rak
Filip Balija
Oni nisu glavni krivci nego začetnici problema. Upustuli su se u nezakonit projekt za koji nije postojao UPU 28 – UPU Mrtvaška. Grad Mali Lošinj nije istaknuo nikakve uvjete u postupku ishođenja građevinske dozvole za navodnu rekonsktrukciju Mrtvaške pa je izdana dozvola za gradnju koja je Ilovčane digla na noge. Gradonačelnica nije u ime Grada kao stranka u postupku zadržala pravo nego se odrekla prava na žalbu na izdanu građevinsku dozvolu koja je time postala pravomoćna. Znači glavni krivac je Ana Kučić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Snimka dokaza da je bezobzirnagost 2022-05-18 09:30
Evo i snimke njezinog trijumfalnog izlaska pred prosvjednike u pratnji svog posilnog, kćeri svoje sive eminencije i glasnogovornice .

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Bolje ju je izgubitiNego naći 2022-05-18 10:26
Deset dana nakon prosvjeda Ilovčana, gradonačelnica na fejsu daje priopćenje koje je dokaz da je totalno pogubljena.

Zasrala je stvar trostrukim nečinjenjem. Najradije bi pobjegla u mišju rupu, ali ne smije. Zato se dešavaju ovakve kontradiktorne situacije. Prosvjednici joj skandiraju: lažeš, kradeš, a ona im plješće.
Totalka.

Poslije u priopćenju izjavljuje, nemam ja veze s tim. Naravno da nemaš veze, nemaš ti pojma ni o čemu.
Druga totalka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Rijeka bez jogurtaCrveni 2022-05-17 14:42
Sada su nas mlade snage SDP ostavili i bez jgurta i bez mlijeka.Katastr ofa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ukratko...... 2022-05-17 16:00
PROSVJEDI ILOVCANA ZBOG LUKE MRTVASKA

Protektih petnaestak dana ponovo se usijala situacija ve zana uz radove u uvali Mrtvaška. Održan je novi prosvjed lovčana, intervenirala je i policija, uslijedile reakcije... Pod sjetimo, ono što se u proteklih malo vile od godinu dana dogodilo u toj uvali na jugu otoka Lošinja, objektivno, ni kome nije donijelo sreću. Poznato je da je u toj uvali, na mjestu starog u austrougarsko doba izgradenog mulica, ture, najavljen je Fnovac iz blagaj ne EU-a. No, po javio se problem: između Mrtvaš ke i otoka Ilovika posljednjih 15-ak godina održavala se brodska linija, za llovčane daleko najpraktičniji i naj brži način komu nikacije s Malim Lošinjem i drugim središtima. Naređeno je da se, s početkom građevinskih radova, ta linija prekine, odnosno uplovljavanja u Mrtvašku premjeste u neku drugu, udaljeniju luku otoka Lošinja. Za llovčane neprihvatljivo - taman su, każu, temeljem linije s Mrtvaškom oživjeli otok, podigli broj školske djece, unaprijedili kvalitetu života, po- stigli da se u školu i na posao komotno svakodnevno može u Mali Lošinj i natrag. Pobunili su se i zatražili radove u fa- zama, tako da se ne prekida promet preko Mrtvaške. ŽLU je pozvao llovčane da uklone svoje automobile parkirane blizu starog mulića i počeo ograđivati prostor gradilišta, no sve je eskaliralo brojnim međusobnim napetostima i nadmudriva- njima. Lučka uprava tvrdi da je prihvatila sve zakonite za htjeve Ilovčana, a Mjesni odbor ne samo to da su dogovo- ri sa Županijom i Gradom izigrani, nego i da je cijeli zahvat nezakonit, skrenuvši na to pažnju i OLAF-u, Europskom ure du za borbu protiv prevara. Nižu se mučne scene, prosvje di, dokumenata je u javnosti malo između dviju strana više nema vjerovanja »na riječ. Vrijeme prolazi, prilaz muliću je raskopan, brodska linija izmještena, a radovi stoje otkako izvorne linije više nema. Mještani i turisti hodaju raskopa nim putem, na ulazu su zaštitari, mnogo je zle krvi. Ravna telj Lučke uprave Filip Balija objavio je da je dobio prijetnje, a Ladislav Radoslović iz Mjesnog odbora proziva Baliju za nezakonito upravljavanje životima otočana.

Lučka uprava počela je 29. travnja postavljati rampu na ulazu u gradilište, no u pola posla to su, doslovce tijelima, zaustavili Ilovčani. Održali su prosvjed u Opatiji tijekom sjednice Županijske skupštine, a po povratku se poslužili in stitucijom samopomoći i razmontirali rampu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # ............ 2022-05-17 16:06
..... dokumenata je u javnosti malo između dviju strana više nema vjerovanja »na riječ...
U potpunosti se slažem s autorom teksta.Dokument i pa da se prekine cirkus Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
264 # ....GOST 2022-05-17 17:50
Interesantno kako je ovo portal koji pljuje samo po Ani i prepoznatljivi rukopisi dvojice ili trojice pisaca.Usporedi te teme i komentare od prije mjesec dana pa do danas i vidjet ćete uvijek isto,samo ono što muči dvojicu ili trojicu koji komentiraju protiv Ane,a admin uredno lajka sam na kometare jer na taj način dobiva bodove koji se pretvaraju u kune.Dugo nisam bio na ovom portalu i vidim da ako ne posjetim portal slijedećih mjesec dana da neču ništa izgubiti jer ova trojica koji se svađaju sami sa sobom nemaju druge mogućnosti da iskažu svoje nezadovoljstvo. I normalno admin ono što nije protiv Ane ili Nedića odmah baca u škovace(a i sam nezna šta znači škovaca).Želim vam ugodnu zabavu i sa još puno mržnje i zavisti kometirajte,ono što ne razumijete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Tri činjeniceBubmir 2022-05-17 18:44
Citat GOST:
Interesantno kako je ovo portal koji pljuje samo po Ani
Ja u ovom članku ne vidim pljuvanje nego navođenje tri činjenice za koje je odgovorna dotična osoba.
⮞ Grad Mali Lošinj nije usvojio UPU 28 – UPU Mrtvaška:
⮞ Grad Mali Lošinj kao javno-pravno tijelo nije istaknuo nikakve uvjete u prethodnom postupku ishođenja građevinske dozvole za navodnu rekonsktrukciju Mrtvaške
⮞ Grad Mali Lošinj kao stranka u postupku mije zadržao nego se odrekao prava na žalbu na izdanu građevinsku
dozvolu.
Imaš li što o tome reći?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # ............ 2022-05-17 18:49
Pa šta sam ja potpisao dokumente o Mrtvaški ili Ana?Ljudi imaju takve probleme zbog ovakve gluposti!
Pokažite dokumente da vidimo ko je u pravu??D O K U M E N T E V A N !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # .. 2022-05-17 19:28
Građani uvijek kritiziraju vlast radi njenih postupaka. Tko vodi ovaj grad, koga drugog bi trebali kritizirati?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Gost se pravi budalaPRdac 2022-05-17 22:02
Koga bi trebalo kritizirati? Jovića, Frankovića
koji ne donose nikakve odluke, možda zaštitara na porti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # ........... 2022-05-17 19:06
Zajednički odvjetnički ured Vojko Braut i Petar Petrinić
Ul. Ivana Grohovca 1, 51000, Rijeka, Hrvatska
+385 51 587 082
Rijeka
Odvjetnik
Nešto smrdi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Sjena odgovornostiMali 2022-05-17 20:12
Autoru ovog članka pohvala.Da li je pročitan od odgovornih koji vode ovaj Grad?Slazem se da se dokumenti pokazu,ali nece.Ovo je sve korupcija,krimi mal,sukob interesa.Gdje je USKOK,OLAF? Da su u pravu i imali sve pravovaljane dokumente odavno bi započeli da radovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # O Iloviku ni da pisneZ.V. 2022-05-18 10:51
Zanimljivo je da hrvatski mediji bruje o Iloviku i o slučaju Mrtvaška pa je došlo čak i do Sabora a gradonačelnica ni da pisne o tome. Na fejsu njavljuje nastupe na radiju Lošinj ali tamo nema pravih novinara pa može pričati što hoće. Zato ga ne slušam ali pratim je na fejsu. Sve samo čestitanja, izložbe, polaganja vijenaca itsl. gdje se može slikati i pozirati :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Prilika za slikavanjeMM 2022-05-18 12:21
Citat Z.V.:
Zato ga ne slušam ali pratim je na fejsu. Sve samo čestitanja, izložbe, polaganja vijenaca itsl. gdje se može slikati i pozirati :cry:
Nemoj tako eno nas je prekjučer izvjestila Gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić sa suradnicima protekli su vikend posjetili Lošinj, pa smo iskoristili priliku za zajednički neslužbeni susret i posjet našim kulturnim znamenitostima i turističkim objektima, a neizostavan je naravno bio obilazak našeg Muzeja Apoksiomena. ???? #anakucic

Iskoristili su i priliku da se slikavaju ispred muzeja.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
62 # Tanka linijahranitelj tuljana 2022-05-18 15:24
Citat MM:
Citat Z.V.:
Zato ga ne slušam ali pratim je na fejsu. Sve samo čestitanja, izložbe, polaganja vijenaca itsl. gdje se može slikati i pozirati :cry:
Nemoj tako eno nas je prekjučer izvjestila Gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić sa suradnicima protekli su vikend posjetili Lošinj, pa smo iskoristili priliku za zajednički neslužbeni susret i posjet našim kulturnim znamenitostima i turističkim objektima, a neizostavan je naravno bio obilazak našeg Muzeja Apoksiomena. ???? #anakucic

Iskoristili su i priliku da se slikavaju ispred muzeja.

Nije li taj lik Es de peovac? Može li mi netko uopće pojasniti gdje završava crvena a počinje plava partija, konačno se stapaju u jedno, kao nekada. Nikakve razlike ni u odlukama ni u politici ... čekaj ipak ima, Hade Ze je feministicama ratificirajo "Stambolku", red je na kraju krajeva ipak su one za HDZ i glasale i dan danas su svojoj stranci za to zahvalne.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # .....Gost A 2022-05-18 13:28
Već nekoliko mjeseci čelnici Primorsko-goran ske županije, dok govore o projektu Mrtvaška, namjerno šire laži o Ilovčanima. Predstavljaju nas kao ubojice, nasilnike, čak i ustaše…, a sve u cilju ocrnjivanja mještana otoka Ilovika. S obzirom da istu retoriku ponavljaju župan i njegovi zamjenici, očito je da je difamacija (klevetanje, sramoćenje) njihovo pravilo ponašanja.
Mediji, koji su u sprezi s kapitalom i politikom, često potiču ili bar prešutno odobravaju ovakvo ponašanje. Daju veliki medijski prostor „moćnicima“, a oklevetanima eventualno ponude mogućnost čitanja nekakvog demantija, kojeg u pravilu skraćuju i emitiraju u najmanje interesantno vrijeme.
Na našem prosvjednom skupu u Opatiji Vjeko Rubeša u obraćanju Ilovčanima je istaknuo da kad te neprijatelj počne difamirati, znači da pobjeđuješ.
U svojim medijskim istupima, čelnici PGŽ-a, među klevetama i lažima, uporno ističu da se nekolicina Ilovčana bori protiv projekta Mrtvaška, a ostale drže taocima.
Svi mi Ilovčani, ustvari taoci projekta Mrtvaška, ukrcali smo se na dan prosvjeda u Opatiji u 5,30 ujutro na barke i napustili svoj otok, svoje poslove, životinje, da bi po tko zna koji put pokazali naše zajedništvo i jedinstvo u traženju zahtjeva.
Zašto takva retorika Županije, zašto isticanje nekolicine pojedinaca? Zato jer je jako teško objasniti ispravnost projekta, ako baš svi mještani otoka (a i šire) uporno ističu da projekt Mrtvaška nije u redu.
Vrhunac difamacije prema Ilovčanima mogao se čuti u ponedjeljak 16.5.2022. na Radio Rijeci u 13,30 sati, u emisiji Županijska pitanja, kad je zamjenik župana PGŽ, Vojko Braut, izlio sav svoj bijes prema Ilovčanima. Opetovano je, ekscitirano, iznosio niz neistina, ali i svoju najveću bojazan – ako projekt propadne, doći će do plaćanja znatnih financijskih penala koji se mjere u milionima kuna. Naravno, ako projekt propadne, svjestan je, propadaju i glavni akteri projekta Mrtvaška.
Dok s nestrpljenjem čekamo okončanje istrage OLAF-a, odnosno EPPO-a, napisali smo kratki demantij na izjave Vojka Brauta, zamjenika župana, a sasvim slučajno, i odvjetnika ŽLU Mali Lošinj, kojeg možete pročitati u nastavku.

„Povodom jučerašnjih izjava Vojka Brauta, dožupana PGŽ-a, koje su višekratno objavljivane na Vašem radiju, pa čak i u okviru informativne emisije „Danas aktualno“ u 15 h, molim Vas da, sukladno Zakonu o medijima, objavite ovaj demantij.

Netočno je da je prosvjed Ilovčana u Opatiji za vrijeme zasjedanja skupštine PGŽ-a imao ustaška obilježja ili da su prosvjednici koristili ustašku ikonografiju, kako je to Vojko Braut izrijekom naveo.
Prosvjed su pratile tri nacionalne televizije, HTV, Nova TV i N1 tv, i to puno prije samog službenog početka prosvjeda pa do njegovog kraja, a pratile su ga i značajne snage policije koje su prosvjed i snimale. Niti jednim detaljem, odjećom, obilježjima, glazbom ili na drugi način, prosvjed nije imao veze s ustaštvom ili obilježjima tog režima.
Mi možemo razumjeti da se izbor domoljubne glazbe nije svidio županijskim strukturama, i da bi njihov izbor glazbe bio drukčiji, ali to nikome ne daje pravo drugoga etiketirati ustašom ili nositeljem ustaške ikonografije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # .....Gost A 2022-05-18 13:32
Nadalje, već duže se vrijeme iz županijskih krugova navodi da tvrtka Porat Ilovik ima interese zbog kojih taocima drži stanovništvo na više otoka. Istina je, međutim, da je ta firma jedina kojoj današnje stanje financijski odgovara jer zbog izmještanja linije ima prihode kakve nikada nije imala niti će imati.
Interesi vlasnika te firme su puno drukčiji, a tiču se dobrobiti otoka i mjesta gdje ti ljudi žive, no takvi interesi neshvatljivi su županijskoj garnituri na vlasti.

Netočne su i tvrdnje o tome da PGŽ ispunila zahtjeve Ilovčana. Da podsjetimo, Ilovčani su od prvog dana imali samo dva zahtjeva, vraćanje brodske linije na rutu Ilovik – Mrtvaška i izmjena projekta u smislu sniženja buduće rive.
Linija nije vraćena, a projekt nije izmijenjen i to su jedine dvije egzaktne činjenice koje su lako provjerljive i vama novinarima, ako ih želite provjeriti i reći istinu u medijskom prostoru.
A u kakvim okolnostima danas žive stanovnici Ilovika najbolje svjedoči činjenica da za kupiti kruh, kojeg nije moguće kupiti na otoku Iloviku, mještani Ilovika danas moraju otići s Ilovika u 6h i 30 min ujutro da bi se na Ilovik vratili u 15h i 30 min poslije podne. A tko će u međuvremenu raditi na OPG-ovima, musti ovce i koze, raditi u vrtovima, tko će raditi u ugostiteljskim objektima, s turistima ili u građevini? Zar je moguće tako živjeti?

I na kraju, kao što je dobro poznato, MO Ilovik podnio je prijavu OLAF-u zbog niza nezakonitosti i kaznenih djela vezanih uz taj projekt, a posljedice te prijave danas su vidljive u vidu blokade značajnih sredstava EU novca koje ne dolaze u RH. To je nešto što vladajući skrivaju. Zar je moguće da je nekolicina „ustaša“ s Ilovika zavela i EU institucije?

Izjave dožupana Vojka Brauta, osim što su zlonamjerne, su u prvom redu naivne i nepromišljene i uskoro će ih se i sam sramiti i bježati od njih.“
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Šutnja je zlatoZ.V. 2022-05-18 15:35
Citat Gost A:
Izjave dožupana Vojka Brauta, osim što su zlonamjerne, su u prvom redu naivne i nepromišljene i uskoro će ih se i sam sramiti i bježati od njih.“
Bit će da se gradonačelnica već srami svojih izjava prvo pred samim prosvjednicima a onda videosnimkom sa fejsa. Nakon toga o Mrtvaškoj i Iloviku nije ni zucnula :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Za Eure spremni!De Bill 2022-05-19 10:33
Citat Gost A:
Već nekoliko mjeseci čelnici Primorsko-goranske županije, dok govore o projektu Mrtvaška, namjerno šire laži o Ilovčanima. Predstavljaju nas kao ubojice, nasilnike, čak i ustaše…, a sve u cilju ocrnjivanja mještana otoka Ilovika...Mi možemo razumjeti da se izbor domoljubne glazbe nije svidio županijskim strukturama, i da bi njihov izbor glazbe bio drukčiji, ali to nikome ne daje pravo drugoga etiketirati ustašom ili nositeljem ustaške ikonografije.
U mnoštvu fotografija i videosnimaka po raznim medijima nisam zapazio ustašku ikonografiju niti se čulo išta iz Thompsonovog repertoara. No smijeh mi izaziva realno stanje stvari u kojem protiv žitelja malog otočića istupa čudna koalicija vladajućih "antifašista" u županiji sa vladajućom lokalnom strankom koja je omogućila nekažnjivo korištenje ustaškog pozdrava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Kazna zbog ustašovanja?gost 2022-05-19 16:27
Citat Gost A:
Netočno je da je prosvjed Ilovčana u Opatiji za vrijeme zasjedanja skupštine PGŽ-a imao ustaška obilježja ili da su prosvjednici koristili ustašku ikonografiju, kako je to Vojko Braut izrijekom naveo.
Komentari na fejsu su poražavajući za SDP-ovce.
~ Stvarno ih stislo kad tako lažu. S obzirom da sam sudjelovala na prosvjedu i uzela godišnji zbog toga, potvrđujem kao sudionik prosvjeda istinitost teksta. Zajedništvo Ilovčana je snaga u borbi za kvalitetan život, usprkos onima koji to žele narušiti iz nekih drugih razloga. Impresivno je vidjeti da sudjeluju svi od djece do penzinera, invalida. Cijela zajednica. Ono što je isto impresivno je da odgovorni za projekt Mrtvaška gledaju sve objave i da su išle provjere zbog mog sudjelovanja i podrške Ilovčanima. Isto sam sudjelovala i na prosvjedu protiv LNG terminala. Tada se nije pitalo dali sam da li sam uzela godišnji. E, pa sram ih bilo.
~ Pretpostavimo na čas da je prosvjed Ilovčana u Opatiji za vrijeme zasjedanja skupštine PGŽ-a zaista imao ustaška obilježja i da su prosvjednici koristili ustašku ikonografiju. Znači li to da socijaldemokrat i koji vladaju PGŽ smatraju kako to navodno ustašovanje opravdava njihovo maltretiranje Ilovčana odbijajem njihovih opravdanih zahtjeva?
~ Kad nema druge pametne argumentacije onda se pređe na ustaše/komuniste...
~ USTAŠE na Iloviku, hahaha.E to je Vlast koju smo birali, mislim, ja nisam,hrpa uhljeba, stranačkih podobnika. Eto dragi moji Ilovcani zapamtite to.. Sami protiv svih. Podrška...
~~ još u doba Italije, kad su sve škole u priobalju bile prisiljene voditi nastavu na talijanskom jeziku, ilovački učitelj držao je nastavu na hrvatskom jeziku! Jest da je zbog toga završio na robiji, ali samo taj podatak nešto govori. Hvala na podršci!

~ Ako propadne projekat onda će isti ti lopovi morati vraćati lovu koju su pokrali
~~ Odgovornima je jasno da je projekt propao jos onda kada je OLAF zaprimio slucaj i indirektno zavrnuo pipu na ostalim projektima. Vec dugo lizu prstice da sakriju tragove pekmeza. Za to vrijeme se u medijima pokusava stvoriti slika o 'skupini interesno povezanih Ilovcana koji za taoce uzimaju cijeli otok i stopiraju projekt' kako oni ne bi 'ispali' krivi zbog nerealizacije i eventualnih penala. Al uzalud im trud, svakom izjavom, svakim potezom tonu sve dublje. Trazi se Pedro, dok se javnosti baca prasina u oci.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # SDP i HDZ na istom posluLSD 2022-05-23 12:58
Citat Gost A:
Mi možemo razumjeti da se izbor domoljubne glazbe nije svidio županijskim strukturama, i da bi njihov izbor glazbe bio drukčiji, ali to nikome ne daje pravo drugoga etiketirati ustašom ili nositeljem ustaške ikonografije.
Pravo da vas etiketiraju ustašama daje im krajnja nužda. Prijavili ste ih OLAF-u, a to je institucija antifašističke Europe. Pa se brane kako ih to opanjkavaju fašisti. Ali nas šmekere političkih paradoksa raduje što je županijski SDP u srdačnoj koaliciji s Aninom i Butkovićevom filoustaškom strankom na istom poslu: grabeiz ž EU fondova :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # .....GOST 2022-05-18 17:37
Ti .....-.... nećeš nikada dobiti dokumente.Tko si ti da bi dobio dokumente.Dokum ente je dobio ULAF i pregledali su svu dokumenatciju i izjavili su da je to najčišća dokumetacija sa svim stavkama koje su transparentne i da nisu jo nikada vidjeli da je cijeli projekt napravljne tako pedantno i točno.Pohvalili su gradonačelnicu Anu,dogradonače lnika Nedića doktora devčića da su oni zaslužni za čistoću i pedantnost kod izrade dokumentacije i neka se samo nastave radovi na Mrtbaški jer to je projekt značaja skoro kao Pelješki most.napomenuči su da je u cijelom poslu zaslužan i ministar Butković kao i župan Komadina.Ta pohvala puno znači za satsfakciju za uloženi trud i napor odgovornih osoba koji su zaslužni za početak i za završetak iugradnje rive na Mrtvaški.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # ....Gošća 2022-05-18 17:43
E ako je ovo točno što navodi Gost to je onda pobjeda demokracije.Poš tenim i demoktarskim putem nezadovoljni Ilovčani su poslali dokumetaciju na pregled i to je jedan dio poštenog demokratskog ponašanja,da se ustanovi ispravnost kompletne dokumentacije i Građevinske dozvole,i da tako svekoliko pučanstvo bude informirano o legalnim poslovima Županije i grada.Sada možemo mirno spavati i veseliti se radovima na Mrtvaški i jedva čekati kraj radova.Svaka čast Ilovčanima koji su poslali dokumetaciju na pregled i isposlovali transoarentnost u ovm poslu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Šta je Pelješki most kontra Mrtvaške!Fukara 2022-05-19 12:58
Nakon samo sedam minuta GOST se pretvorio u Gošću da pohvali navod GOSTA kako je pobijedila demokracija jer je ULAF (wtf is ULAF) pohvalio "gradonačelnicu Anu, dogradonačelnik a Nedića doktora devčića da su oni zaslužni za čistoću i pedantnost kod izrade dokumentacije i neka se samo nastave radovi na Mrtbaški jer to je projekt značaja skoro kao Pelješki most". Gradonačelnica bi si trebala naći inteligentnijeg trola da umjesto nje pljuje po Ilovčanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # ....Gošća 2022-05-19 17:07
Fukara?What is the true meaning of the name Fukara?Kada čovjek sam sebe naziva FUKARA,to je vrhunac priče.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Vrhunac pričeFukara 2022-05-19 17:11
Citat Gošća:
Fukara?What is the true meaning of the name Fukara?Kada čovjek sam sebe naziva FUKARA,to je vrhunac priče.
Zašto pitaš kad znaš? Možda je to vrhunac priče o GOSTU U Gošći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # ...... 2022-05-19 17:27
Citat Gošća:
Fukara?What is the true meaning of the name Fukara?Kada čovjek sam sebe naziva FUKARA,to je vrhunac priče.
Čitaj između redova. Moraš biti izuzetno glup da ne skužiš očiti sarkazam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Jače od samoironijeFukara 2022-05-19 17:54
Citat ...:
Citat Gošća:
Fukara?What is the true meaning of the name Fukara?Kada čovjek sam sebe naziva FUKARA,to je vrhunac priče.
Čitaj između redova.
Između redova je praznina. Služi za odvajanje redaka teksta.Citat:
Moraš biti izuzetno glup da ne skužiš očiti sarkazam.
Dovoljno je biti prosječno inteligentan za shvatiti da je izbor nadimka Fukara za odgovor na tvrdnju da je "ULAF" pohvalio "gradonačelnicu Anu, dogradonačelnik a Nedića doktora devčića da su oni zaslužni za čistoću i pedantnost kod izrade dokumentacije i neka se samo nastave radovi na Mrtbaški jer to je projekt značaja skoro kao Pelješki most" autosarkastičan .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Nov si ovdje?hranitelj tuljana 2022-05-19 17:30
Citat Fukara:
Nakon samo sedam minuta GOST se pretvorio u Gošću da pohvali navod GOSTA
Da, zaista čudno u komentar sekciji web stranice za koju mnogi smatraju da komentare pišu više-manje dvije tri osobe koje se međusobno nadopunjuju i hvale međusobno, kao i potvrđuju navode iz članka, što god pisalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # ULAF se zabunio?Joso 2022-05-18 18:27
Citat GOST:
Dokum ente je dobio ULAF i pregledali su svu dokumenatciju i izjavili su da je to najčišća dokumetacija sa svim stavkama koje su transparentne i da nisu jo nikada vidjeli da je cijeli projekt napravljne tako pedantno i točno.Pohvalili su gradonačelnicu Anu,dogradonače lnika Nedića doktora devčića da su oni zaslužni za čistoću i pedantnost kod izrade dokumentacije
Zašto su pohvalili gradonačelnicu kad ona kaže da nema ništa s projektom i da je to radila lučka uprava i županija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ......Šampjerin 2022-05-18 17:45
Dali mi GOST može odgovoriti,dali je u toj dokumentaciji visina rive 2,10 ili je to dokumetacija sa smanjenom visinom rive?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # ...GOST 2022-05-18 20:13
Šampjerin, visina rive je relativna jer ovisi o plimi i oseki kao što je vaša riva na Iloviku. Najviša će biti 2,10 kada bude velika oseka, a najniža ti je kada je plima i to je oko 1,50
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ............................ 2022-05-19 07:26
Nije zaje...... oseka bude i do metar.3 metra visine rive!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...... 2022-05-19 08:15
Nekima je stalno oseka u glavi, pa ne razumiju da se visina rive računa od srednjeg nivoa mora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Sjena odgovornostiTihi 2022-05-19 00:06
Totalni kaos,korupcija, sukob interesa u ovom Gradu.USkok malo,pa opet malo dolazi u posjet.Sta se sve nezakonito radi a nitko ne odgovara za to.A sve se lomi na malom čovjeku ovog arhipelaga,jao nama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # InteligencijaSlavonac 2022-05-20 08:52
Ko i kod nas u Slavoniji.Mrtva ška je vrijeđanje ljudske inteligencije !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Sjena odgovornostiTihi 2022-05-20 22:17
Postovana Gradonacelnica, nitko nije protiv projekt Martvaska,ali su protiv toga kako se to radi.Od pocetka problemi zahvaljujuci nesposobnosti Lucke uprave,Zupanije i Grada.Za takav vrijedan i začajan projekt treba vise znanja,mudrosti i komunikacije sa lokalnim stanovnistvo,a ne bahacenje,poniz avanje,laž kako to vi radite.Za neuspjeh ovog sami snosite krivnju a ne stanovnici Ilovika.Zasto ne dođete na Ilovik? Prosle godine u ovo vrijeme i prije 4 godine u ovo vrijeme kada su trebali glasovi sa zadovoljstvom se dolazili bili su to divni ljudi,vrijedni, pobožni,itd.... a sada to vise nisu Zašto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Normalan život - sitni interes?gost 2022-05-21 06:28
Sudeći po izvješću na portalu Otoci na skupu Lučke uprave povodom završetka radova na Unijama bilo je govora o Mrtvaškoj koliko i o Unijama. Vrijedi istaknuti da je zamjenik primorsko-goran skog župana Vojko Braut kazao kako u realizaciji unijanske luke vidi "dokaz sposobnosti županijskog lučkog sektora za vođenje velikih projekata", nasuprot "onome što neki govore" pa je prešao na temu "slučaja Mrtvaška". Planirane radove u toj luci na jugu otoka Lošinja nazvao je "impozantnim projektom", a njihov zastoj vidi u "protivljenju nekolicine mještana Ilovika zbog vlastitih sitnih interesa" te iskazao podršku Filipu Baliji koji "prolazi komplicirane dane". Gradonačelnica Ana Kučić je također iskazala potporu projektu u Mrtvaškoj, kazavši da valja uzeti u obzir prednosti u povezivanju s Dalmacijom te otokom Rabom, a da vjeruje da će i oni koji se sada protive, s vremenom uvidjeti prednosti nove luke.
Komentari uz izviješće pokazuju da izjave baš nisu svima dobro sjele:
- Lažovčine na Susku na novoj rivi ni po bonaci niste sigurni , ako ne zbog vjetra onda mogućnosti da se koji blok ne odvali na brod , pa kad je toliko sigurno zašto se jahtaše upozorava kad malo zapuše da se moraju maknuti radi svoje sigurnosti , a i na Unijama koliko znam brod po bonaci kože pristati , očito ste sa malo sira , pršuta i čašon vina i tamo kao na Susku kupili par mještana , a što se tiče Ilovika to je još jedna laž , lažete da se radi o šačici ljudi već o cijelom Iloviku njih niste mogli podmititi , i zato se pitan dokle lažovi
- Kako se vi bulumento prodanih dusa ako ne Boga ne bojite karme, cuj par ilovcana i sitni interesi, ma sramite se, odurni ste svi skupa, fuj
- Normalan zivot = "sitni interes"
- Nekolicina Ilovčana?? Gradonačelnice, vi koja tak zdušno podržavate projekt, više nas ne poznate?? Svakog od nas Ilovčana znate, svako naše lice ( vidjeli ste nas jako dobro i u Lošinju na prosvjedu a kladim se da ste vidjeli i prosvjed u Opatiji).Otkad ste skovali pakleni plan s Mrtvaškom ste nas gledali u oči, kao gošća nam dolazila za Petrovu i u oči nas lagala, sve redom. Godinama ste nas lagali. l bez trepnut' okom uzeli brodsku vezu do Mrtvaške koja nam je oživila Ilovik i nametnuli nam ovu,nakaradnu, desetkovao se broj putnika, bacili ste nas unazad 20godina.
Sve ovo što ste napravili Iloviku je sramota, ni ne znate nit ne pitate, nit vas zanima kako je Iloviku.
Imate li imalo savjesti vi svi skupa??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sigurna luka???Gost 2022-05-21 11:39
Citat gost:
- Lažovčine na Susku na novoj rivi ni po bonaci niste sigurni , ako ne zbog vjetra onda mogućnosti da se koji blok ne odvali na brod, pa kad je toliko sigurno zašto se jahtaše upozorava kad malo zapuše da se moraju maknuti radi svoje sigurnosti , a i na Unijama koliko znam brod po bonaci kože pristati, očito ste sa malo sira , pršuta i čašon vina i tamo kao na Susku kupili par mještana, a što se tiče Ilovika to je još jedna laž, lažete da se radi o šačici ljudi već o cijelom Iloviku njih niste mogli podmititi
"Unije dosad nisu imale sigurnu luku, a sada je imaju, kao i Ilovik, Susak i Srakane", ustvrdio je Filip Balija... Napravljeno je pohvalio predsjednik Mjesnog odbora Unija,
Koliko su pohvale stvarno pravdane oslikava ova vide snimka pokušaja ukrcaja/iskrcaj a u hvaljenoj luci na Unijama.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Nose li zečevi uskrsna jaja?De Bill 2022-05-21 12:46
30 milijuna kuna europskog novca spiskano za luku koja ostaje nesigurna, a 80 žele ulupati u luku Mrtvaška. Koju Ana Kučić podupire jer da "valja uzeti u obzir prednosti u povezivanju s Dalmacijom te otokom Rabom" bez da navede i jedan dokaz za to. Ona, kako Purić navodi, "vjeruje da će i oni koji se sada protive, s vremenom uvidjeti prednosti nove luke". No njena vjera bez temelja u rezultatima istraživanja tržišta vrijedi koliko i vjera da zečevi nesu uskrsna jaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Paraleni svemir Filipa Balije i ograničenih političaraA.M. 2022-05-21 16:25
Citat Gost:
"Unije dosad nisu imale sigurnu luku, a sada je imaju, kao i Ilovik, Susak i Srakane", ustvrdio je Filip Balija... Napravljeno je pohvalio predsjednik Mjesnog odbora Unija. Koliko su pohvale stvarno pravdane oslikava ova vide snimka pokušaja ukrcaja/iskrcaja u hvaljenoj luci na Unijama.
“Unije dosad nisu imale sigurnu luku, a sada je imaju, kao i Ilovik, Susak i Srakane”, rekao je Filip Balija, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj na predstavljanju projekta obnove i dogradnje luke na Unijama, koje je priredio u lošinjskom hotelu “Aurora”. Tako piše Novi list o paralelnom svijetu Filipa Balije. A u stvarnosti se radi o privatnom derneku odabranih osoba koji su uključeni u javni projekt koji se finanicira javnim sredstvima.

Privatom derneku su mogli prisustvovati samo odabrani i provjereni s pozivninicama. A pozivnice su dobili samo oni koji su imali veze s projektom: investitori, SDP-ova politička vrhuška i pripadnici lokalne vlasti ponosni na Balijine poduhvate, projektanti, nadzori, izvođači, članovi Upravnog vijeća i SDP-ovi ravnatelji drugih Lučkih uprava. Pa su na tom privatnom skupu sami sebe hvalili i slavili.

A koliko je sve to apsurdno, koliko je istina da Unije dosad nisu imale sigurnu luku, a sada je tobože imaju govori pismo jednog kapetana koji je obavijestio svoju upravu o problemima s novim pristaništem. U pismu navodi da je novo pristanište napravljeno tako da je otvoreno prema svim vjetrovima iz III kvadranta dok je staro bilo više zaštićeno i nije bilo upitno pristajanje ni tijekom jačeg vjetra. U istom pismu se navodi i da je staro pristanište bilo više zaštićeno i nije bilo problema s pristajanjem i po jačem vjetru. Da je to stvarno tako, pokazuje i snimak pristajanja broda prošlog ljeta jednog danu za vrijeme lijepog vremena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Borba do zadnjeg Ilovčana!Grunf 2022-05-23 12:19
Citat gost:
Gradonačelnica Ana Kučić je također iskazala potporu projektu u Mrtvaškoj, kazavši da valja uzeti u obzir prednosti u povezivanju s Dalmacijom te otokom Rabom, a da vjeruje da će i oni koji se sada protive, s vremenom uvidjeti prednosti nove luke.
Za koji dan Ana Kučić će kao izuzetno uspješnu slaviti prvu godinu svog drugog mandata na čelu Grada. Uz druge blistave uspjehe sigurno će istaknuti svoje uključivanje u projekt Mrtvaška kako silni nepovratni novac od EU ne bi ostao neutrošen na otoku njenih djedova i otišao negdje drugdje. Hrabrim izlaskom pred razjarene prosvjednike dala je na znanje kako Gradu tako i svijetu da će se za te novce predviđene za projekt luke i pristupne ceste boriti do zadnjeg Ilovčana.

No pobunjeni Ilovčani ne posustaju. Danas su se pod naslovom Hvalite me usta moja, kada već nitko drugi neće osvrnuli na skup u povodu završetka radova na unijanskom pristaništ koji je u petak 20. svibnja 2022. organizirala ŽLU ML.

(Do)gradnja unijanskog pristaništa financirana je iz istih europskih kohezijskih fondova kao i „impozantni“ projekt Mrtvaška (prema ŽLU, s nešto manje od 37,4 milijuna kuna).

I kako to obično biva, na takve se skupove pozove „creme de la creme“ društva – što uključuje i nadasve zaslužne pojedince koji će hvaliti projekt na sva usta.

Tako je Vojko Braut, jedan od predstavnika te kreme, znakovitim hvalibabama koje podsjećaju na doba socijalizma, rekao za projekt da je: „Dokaz sposobnosti županijskog lučkog sektora za vođenje velikih projekata“.

A koliko je dobra nova riva na Unijama najbolje svjedoče brojne snimke, od kojih je najupečatljivij a snimka pristajanja broda Premuda snimljena usred ljeta, za umjerenog ljetnog maestrala, dana 16.7.2021. (pogledajte snimku tog pristajanja).

Bit će zanimljivo vidjeti kako su utrošena posljednja dva milijuna kuna za ovaj, saznali smo, gotovi projekt na Unijama, koje je županijska Skupština, glasovima Velike koalicije SDP-a i HDZ-a, odobrila tek 5. svibnja ove godine, dakle 15 dana prije službene zgotovljenosti projekta.

Naravno, ovakav je skup, koji bi se mogao komotno zvati i „Hvalite me usta moja, kada već nitko drugi neće“ organiziran jer to nalažu pravila EU za europske projekte, a izvorno je Europa to zamislila kao predstavljanje projekta širokoj javnosti.

Zanimljivo je kako je s prezentacije projekta za javnost, ta ista javnost suštinski bila isključena, jer zainteresiranim a nije bilo moguće ući u dvoranu. Ili možda samo onim zainteresiranim a koji nisu po volji ravnatelju Filipu Baliji i Vojku Brautu?

Za divno čudo, projektant unijskog pristaništa, je bila firma Pomgrad inženjering d.o.o., za koju HDZ-ovci, kako čujemo, nikad nisu čuli, a izvođač radova je bila SunAdria d.o.o., firma potpuno nepoznata SDP-u i Zlatku Komadini. Zato i rezultati jesu tako dobri!

Zanimljivo je da je, kao i u slučaju Mrtvaške, i dogradnja luke na Unijama izvorno projektirana tako da je predviđeno potpuno zatvaranje pomorskog prometa na Unijama, dok radovi traju, da bi onda, na zahtjev Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije kao brodara, koji su ukazali da je to jedina luka gdje linijski brod pristaje na Unijama i da se nju ne može zatvarati, izmijenjen projekt na način da je predviđena fazna izgradnja kako linijski promet ne bi bio obustavljen.

Za izmjenu projekta Županija je utrošila više od pet milijuna kuna, jer izmjene zbog takvih suludih manjkavosti SAFU nije htio financirati europskim novcem.

Postavlja se logično pitanje, zar je moguće da Županijska lučka uprava i Županija nisu bili svjesni da bi izvornim projektom zatvorili jedinu luku na Unijama, ili se pak radi o uhodanom modelu izvlačenja dodatnih novaca za projekt?

Interesantno je i to, kako u ovom slučaju, Županija upravo na zahtjev brodara, a to je na Unijama Jadrolinija, pristupa izmjeni projekta u smislu faznosti da se luka ne zatvori, a kada isti takav zahtjev sa istom argumentacijom podnese brodar koji održava liniju Ilovik – Mrtvaška, onda takav zahtjev ne samo da se odmah odbija, nego se brodara optužuje za sitne interese.

Je li i Jadrolinija, kao brodar, imala sitne interese da se luka na Unijama ne zatvori?
#SPASIMOILOVIK
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # ....Sv.Petar 2022-05-21 07:39
"gradonačelnice , vi koja tak zdušno podržavate projekt..... Ha ha ha ha ha, Ilovčani počeli pričati kajkavski. Gospodo buntovnici pustite Ilovčane na miru i pustite nas da živimo u prijateljstvu sa ljudima sa kojima smo odrasli a vi koji "tak" volite naš Ilovik prestanite soliti pamet da ste vi pametni i da bute vi pomogli jadnim Ilovčanima koji puno ne razmeju situaciju i da buju imeli rivu kak vama odgovara. Pustite nas i našu gradonačelnicu da se mi zrihtamo kak mi znamo i kak su nas učili naši stari, a vi ak želite dojite kak prijateli na naše otoke a ne kak farabuti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # .........Farabut 2022-05-21 09:42
Ilovčani itekako "razmeju situaciju" i zato se bune. A vi i vaša gradonačelnica bit ćete zapamćeni kao krivci za osipanje stanovništva i na otoku na kojem je raslo dok je na otoku Aninih djedova opadalo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ako nešto nije dobroNije mi jasno 2022-05-22 08:17
Ako se ljudi bune i govore da nije dobro,zapravo je loše!Kako Ani,Baliji i Vojku je dobro?I cijeloj lučkoj upravi i vijećnicima u PGŽ je dobro?Kako?Niti žive na tim otocima i oni svi bolje znaju nego mještani!Šta vi kradete šolde iz te lučke uprave?To je je jedini mogući razlog da je dobro!Ovo je vrijeđanje svih nas mještana!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ?????????SDP+HDZ sve se može 2022-05-23 11:07 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ko je pojeo 25 000kn?Čudna isplata 2022-05-23 18:46
Prema njihovom objašnjenju, polaznici se tako informiraju o županijama i lokalnoj samoupravi, kulturnim i znanstvenim ustanovama, gospodarskim strateškim tvrtkama, infrastrukturi i ustanovama sredina u kojima borave. No, iz Grada nisu odgovorili na upit novinara o Jelovniku. Odgovor nije dobio ni od tvrtke ‘Jadranka turizam’ kojemu je iznos od 25.100 kuna isplaćen.

MORH je sve opovrgnuo
Iz MORH-a su pak Jadranskom potvrdili da su polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić” doista boravili u Malom Lošinju od 26. do 28. studenog 2021. godine. No, kažu da o cateringu nemaju pojma. “Sukladno Pravilniku o prehrani pripadnika OSRH svi obroci su bili prijavljeni i konzumirani u vojarni “Kovčanje” Mali Lošinj”, odgovorili su im i dodali da o konzumaciji obroka izvan vojarne, u slobodno vrijeme, nemaju informacije.

Osim toga Pleter, koji upravlja restoranom u vojarni Kovčanje, potvrdio je da se za vrijeme boravka polaznika Ratne škole u vojarni nije naručivao catering. Poručili su da su se “konzumirali redovni obroci vojne prehrane”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # .....Gist 2022-05-23 22:06
To je stara tema koja je već prožvakana i podrignuto. Ti novci su utrošeni točno za ono što su bili namijenjeni a to je za Catering Ratne škole koji su osim u vojarni Kopčanje koristili i usluge Jadranke i dogovoreno je da će se platiti kako se platilo. To je najmanje što se moglo napraviti za Ratnu školu i zato koga to zanima neka se ne sekira. Vi zlobnici bi bili najsretniji da su to pojeli Ana, Devčić i Anto, ali ovaj puta kao i svaki puta - ćorak, u prazno. Njuškanje po drugim pijatima i uživajte u mirisu domaće kuhinje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # odabir ponuditelja za večeruznakovit 2022-05-23 22:20
sasvim je to nevažno tko je što konzumirao. važno je da su potrošeni javni novci bez postupka nabave, jer sumnjam da je catering na velom žalu najjeftiniji u našem gradu. za javne novce i kako se oni troše jedino je odgovorna gradonačelnica, i možda pročelnica koju niti nemamo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # .....mm 2022-05-24 10:43
Citat Gist:
To je najmanje što se moglo napraviti za Ratnu školu
Tko financira Ratnu školu neka plati i račune za catering. Dobivanje osobnih poena za čašćavanje tih likova neka financira sama Ana iz vlastitog đepa a ne svi mi građani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # ...Šampjer 2022-05-24 10:15
Bože dragi,kaže NOVINAR je našao račune,i onda danas na fb piše "žderačina". Pa koji nivo novinara može biti kada jednu normalnu proceduru koja je obavljena, ON naziva žderačina. Dali bi gradonačelnica Ana trebala pitati tog novinara i HND dali smije počastiti HRvatske oružane snage. To je pravo gradonačelnice koju smo izbrali na izborima i ona ima pravo po pravilima službe raditi šta joj je dopuštenp, ali brine način na koji piše novinar: "Žderačina". Bože dragi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # .....Gost 2022-05-24 10:18
Šampjer,ne uzbuđuj se, i onako ovo na portalu čia svega 7 osoba a pišu tri protiv Ane i jedan ili dva za Anu. Sreća da to nitko ne čita, odnosno bilo bi bolje da čitaju pa da ljudi vide koju kultutu i pismenost imamo na Lošinju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # There is anotherhranitelj tuljana 2022-05-25 10:26
Citat Gost:
pišu tri protiv Ane i jedan ili dva za Anu.
Žao mi je što ste mene zaboravili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nije osoba nego političarNN 2022-05-25 10:35
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
pišu tri protiv Ane i jedan ili dva za Anu.
Žao mi je što ste mene zaboravili...
Ovakve gluposti mogu pisati samo oni koji stvari shvaćaju osobno. Ja na pr. nisam protiv Ane kao osobe nego protiv onog što ona radi ili ne radi. A za plaću kojoj i ja doprinosim radi krivo ili ne radi što bi trebala. Kraće rečeno, Ana za mene nije osoba nego političarka. Kako se i sama predstavlja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Cendrava gradonačelnicagost 2022-05-25 14:24
Za plaću koju prima nema pravo kukati kako je žalosti što je prosvjed Ilovčana bio politički intoniran ni cendrati što mediji pišu o raskošnoj žderačini na račun naroda umjesto o njezinom glumatanju da brine za stanogradnju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # .GOST 2022-05-24 15:18
Gledam sjednicu Gradskog vijeća i ne mogu shvatiti koji je nivo nekih vijećnija, recimo Ifkovića, Jovića. To je katastrofa. Dno dna. O Mrtvaški, da se ne može riješiti problem balvan ekipe od tri osobe, jednog odvjetnika jednog poduzetnika i jednog penzionera. Ima pravo Fabianić koji kaže da to mora riješiti Grad i zaštititi nas Lošinjane od balvan revolucije
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Ustaše, četnici ... IlovčaniDiDiTi 2022-05-24 15:41
Od ustaša Ilovčani postaše balvan ekipa kao četnici samo da ih se ocrni i spasi Anin i Balijin projekt. Meni kao Lošinjanu ne treba zaštita od nekakve balvan revolucije jer borba Ilovčana je nužna i pravedna a ne balvan revolucija. Fabijanić je budala koja ne vidi da cijelu priču mogu okončati malo veći faktori od lokalne šerifice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ??ZN 2022-05-24 16:12
Davno bi se to riješilo da ih je samo tri. A šta ako ih je 133? I šta ako projekt ipak ne valja?
Balija je potrošio pola milijuna kuna na nepotrebne zaštitare, a sada ipak radi izmjenu projekta.
Zašto mijenja projekt i dozvolu ako je prvi projekt bio baš tako dobar da nema zamjerki?
Pojeo je vlastito govno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Lolhranitelj tuljana 2022-05-25 10:39
Citat ZN:
Pojeo je vlastito govno.
Ovo zadnje je prostački naziv za nusprodukt metabolizma. Pristojni ljudi znaju gdje spada, dok se prostacima umjesto u wc školjci mota po mozgu i na kraju (ovisno o mediju izražavanja) završava na vrhu jezika ili prstiju. I još nešto, svoje maštarije o koprofagiji zadrži za sebe.Citat ZN:
Zašto mijenja projekt i dozvolu ako je prvi projekt bio baš tako dobar da nema zamjerki?
U građevinarstvu su izmjene projekata i ugovora jako, jako uobičajena praksa. Jasno, netko tko je za život dobivao transferima iz državnog ili lokalnog proračuna (novce koje je netko drugi zaradio pa pod prijetnjom prisile morao uplatiti dio), to ne može razumjeti (reci mi da si cijeli život na proračunskoj grbači bez da mi kažeš da si cijeli život na proračunskoj grbači).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # tuljan provokatorZN 2022-05-25 14:00
Ti se majmune nikad nisi ni odvojio od nečije sise. A Balija ne mijenja projekt zato što je to uobičajena praksa, nego zato što je zasrao prvi projekt, pa se nada da će izmjenom projekta pojesti malo manje govno.
Ali, kasno se je sjetio, govno svakim danom postaje sve veće. OLAF ante portas.
Ćao đaci, ćao tuljani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Mržnja na korisnike proračunaDiDiTi 2022-05-25 14:18
Ama ne obaziri se na ovog dosadnog trola. Koristi svaku priliku da zasere raspravu i preusmjeri je na svoje fiks ideje. Jedna od njih je mržnja prema korisnicima proračuna. Što se vidi iz gornje mantre koju često ponavlja: ... netko tko je za život dobivao transferima iz državnog ili lokalnog proračuna (novce koje je netko drugi zaradio pa pod prijetnjom prisile morao uplatiti dio)... A tu misli na liječnike, med.sestre, vatrogasce, učitelje, policajce, vojne časnike ali u tu sortu spadaju i gradonačelnice, ministri, svećenici, saborski zastupnici i ravnatelji lučkih uprava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sjena odgovornostoTihi 2022-05-24 16:51
Gosp.Fabijanic kada su trebali glasovi prosle godine ona su bili dobri ljudi,a sada su balvanci.Fuj koji dvolicne osobe.Dovedi svoje roditelje na Ilovik pa kada trebaji kod doktora vozi ih 1.3o do Losinja i da je mrtvog mora da se dobro izljuljaju. Fuj odvratno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # ...Gošća 2022-05-24 18:13
Prema komentarima Ilovčana ispada da im je riva kriva zato jer ne mogu kod doktora i da im treba 1,3o do Lošinja.Prema ovim napisima ispada da je svaki trećei Ilovčan bolestan i da svaki dan trećina Ilovčana mora kod doktora i to znači svaki treći dan jedna trećina i zato oni imaju problema sa rivom na Mrtveški jer su bolesni.Ako je to istina onda stvarno treba zaustaviti svaku daljnju aktivnost u gradnji rive jer ako svi Ilovčani u tri dana moraju kod doktora i to konstantno,onda stvarno treba pomoći ljudima i prestati sa izgradnjom rive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # gošćaprijatelj 2022-05-24 18:59
Tebi treba psihijatar
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sjena odgovornostTihi 2022-05-24 20:32
Fuj odvratan si..sa bolescu drugih se ne treba smijati..srami se koji god da jesi..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # ....GOST 2022-05-24 20:46
Ma vi balvan revolucionari trgujete sa bolešću i pokušavate zavaravati javnost da ne možete kod doktora jer se radi Mrtvaška. Mislite da su ljudi blesavi. Ne rugajte se sa bolešću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Virus HDZ 22Čeper 2022-05-24 21:01
Ni tebi ni gošći (ako niste ista osoba) ne bi pomogao psihijatar. To što imate je neizlječivo. Virus HDZ 22
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sjena odgovornostiTihi 2022-05-24 21:43
E ako nemate sto pametno i korisno pisati onda se nemojte rugati ljudima,bolesti ..odvratno,baha to,bezobraznno. Neznate sto vas ceka u životu.uu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Dobro primjećenohranitelj tuljana 2022-05-25 10:43
Citat GOST:
Ma vi balvan revolucionari trgujete sa bolešću i pokušavate zavaravati javnost da ne možete kod doktora jer se radi Mrtvaška. Mislite da su ljudi blesavi. Ne rugajte se sa bolešću.
Izgleda da su Ilovčani naglo oboljeli i djeca su naglo počela odlaziti u školu i na treninge. Tijekom 2020. i pogotovo 2021. Ilovčanima je također bio zapriječen odlazak u školu, na posao, u Finu, u institucije, doktoru i na treninge pa o tome nisam ovdje našao niti jedno jedino jedincato slovo. Ma, ni slovce. Čudno zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Kako Ilovčani postaše UstašeDiDiTi 2022-05-25 12:48
Citat hranitelj tuljana:
Izgleda da su Ilovčani naglo oboljeli i djeca su naglo počela odlaziti u školu i na treninge. Tijekom 2020. i pogotovo 2021. Ilovčanima je također bio zapriječen odlazak u školu, na posao, u Finu, u institucije, doktoru i na treninge pa o tome nisam ovdje našao niti jedno jedino jedincato slovo. Ma, ni slovce. Čudno zar ne?
Odlazak u školu, na posao, u Finu, u institucije, doktoru i na treninge bio je u to vrijeme zapriječen i Riječanima, Cresanima, Zagrepčanima i inim kao i Ilovčanima. Svima iz istih razloga, a ne zbog projekta sisanja novca iz EU fondova. Ali prije prvog prosvjeda Ilovčana nisam našao ni jedno jedincato slovo o sudbonosnoj važnosti ogromne luke i pristupne ceste do Mrtvaške za život stanovnika otoka Lošinja, ali i Silbe, Premude, Prvića, Raba, Suska i td. Ni slovca o tome da Lošinjani očajavaju što im je otežan put u Zadar i dalje gdje studiraju njihova djeca. I odjednom Ilovčani postaše ustaše, teroristi i četnici. Ma ne samo za ovih par anonimnih laprdala nego i za političku kuhinju HDZ-a i SDP-a u PGŽ I GML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Kako je u penziji?hranitelj tuljana 2022-05-25 13:59
Citat DiDiTi:
Odlazak u školu, na posao, u Finu, u institucije, doktoru i na treninge bio je u to vrijeme zapriječen i Riječanima, Cresanima, Zagrepčanima i inim kao i Ilovčanima.
Znači da je i drugdje riva jednako visoka onda se nitko ne bi bunio i nitko ne bi imao problema kod ukrcaja i iskrcaja?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Projekt "Na vrbi svirala"H.S. 2022-05-25 08:49
Citat Gošća:
Ako je to istina onda stvarno treba zaustaviti svaku daljnju aktivnost u gradnji rive
Mora da si spavao do sada pa ne znaš da nitko ne želi zaustaviti svaku daljnju aktivnost u gradnji rive nego izmjenu projekta prema zahtjevima Ilovčana. Koji su glavni korisnici luke Mrtvaška. Priča o povezivanju otoka Lošinja s okolnim otocima i Dalmacijom koju Ana recitira ne bi li opravdala svoju potporu projektu (a zapravo ju zanimaju samo europski novci) nije potkrijepljena nikakvim istraživanjem potreba. Nitko nije naveo podatke utemeljene na istraživanju o očekivanom prometu na Mrtvaškoj nakon izgradnje luke, a zatim pristupne ceste. Dakle, s pravom se može reći da je to projekt Na vrbi svirala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
162 # ....GOST 2022-05-24 22:16
Balvan revolucionari, toliko zlobe koju imate prema nama Lošinjanima i prema gradonačelnici, Dr. Devčiću i Anti, to je nezapamćeno. Može vas biti sram jer huškate jadne ljude i vodate ih okolo na prosvjede i trgujete s njihovom bolešću,a dobit ćete rivu na Mrtvaški koju ćete vi koristiti zahvaljujući nama stanovnicima otoka Lošinja. Ma vero vas može biti sram.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sjena odgovornostTihi 2022-05-24 22:53
Ja jesam Losinjan,a ti sigurno nisi.Niti sam protiv Ane,Devcica i ostalih kojih spominjes,nego radite kako treba,postujte ljude,ne budite bahati niti lašci.Toliko od mene za tebe.pa i dalje tipkaj ovdje gluposti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ............. 2022-05-24 23:16
Sjebali ste mi život!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # Hhahahranitelj tuljana 2022-05-25 10:45
Citat ......:
Sjebali ste mi život!
Toni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ........... 2022-05-25 12:25
Ne nego svi mi koji smo vezani za Mrtvašku!Toliko muka toliko troškova da želim da se akterima u slučaju Mrtvaška sve vrati duplo!Bog neka mi oprosti ja nemogu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ............. 2022-05-25 15:57
Hranitelj tuljana di si bio kada je Bog dijelio pamet?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # PomaloDoći će i do Lošinja 2022-05-25 16:03
Europsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, te bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića zbog sumnji u korupciju i zlouporabe tijekom dva projekta financirana europskim novcem. Grgić je do izbijanja ove afere bio član SDP-a, a Barišić je još uvijek član HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ZaTuljana 2022-05-25 16:51
Poštovani tuljane, vidim da se baš u sve kužiš.Pa pitanje ko laže Ana i MORH?Šta se u Hrvatskoj može naručiti 25 000kn hrane za vojsku???Iz Jadranke u ovom slučaju.Šta da je neko otrovao hranu?Mislim radi se o vojsci Republike Hrvatske.Ko laže?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Ako baš pitaš...hranitelj tuljana 2022-05-25 17:52
Citat Tuljana:
Poštovani tuljane,
vidim da se baš u sve kužiš.Pa pitanje ko laže Ana i MORH?Šta se u Hrvatskoj može naručiti 25 000kn hrane za vojsku???Iz Jadranke u ovom slučaju.Šta da je neko otrovao hranu?Mislim radi se o vojsci Republike Hrvatske.Ko laže?
Majka me naučila da ne gledam u tuđi tanjur.
U ovoj priči neobično je što je granica za jednostavnu nabavu 19999 kn a ovo ispada više dakle trebala je biti provedena nabava s tri ponuditelja...s umnjivo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ŽžžžžžžžMmmmm 2022-05-25 18:50
Po tebi može bilo ko hraniti vojsku? Zašto imamo Hrvatski pleter?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ....Gos. A 2022-05-25 19:33
Kolko ljudi treba da pojedu 25 000kn hrane? I dal' zna neko kolko je tih vojnika bilo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # O trovanju, rode...hranitelj tuljana 2022-05-25 18:03
Citat Tuljana:
Šta da je neko otrovao hranu?
Svakako nije šala insinuirati da bi netko u Hrvatskoj otrovao hranu za hrvatske vojnike. Ako imate takva saznanja dužni ste ih prijaviti inače ste suučesnik.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .......... 2022-05-25 18:47
Tuljane ti si gori nego Balija u glavi. Ovo je propust ako se hrana nosila u vojarnu. Očito nisi bio u vojsci, da nisi Nedić s ravnim stopalima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .................................... 2022-05-25 18:48
I opet nisi dao odgovor? Ko i uvijek. Samo znaš što Ilovčani rade?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # ...GOST 2022-05-25 18:23
Balvanaši Ana, Dr Devčić i Anto su osobe koje nemaju koruptivna djela. Vi se veselite Uskoku EU ali prvo ćete vi u bajbok jer se više neće tolerirati vaša balvan revolucija koja je ista kao ona u Voćinu početkom Domovinskog rata. Ništa niste naučili od onog vremena. Vaša nedjela i balvan revoluciju na Mrtvaški možemo usporediti sa nestašlucima Torcide na auto putu od neki dan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Glup, Braut, BalijaLimo driver 2022-05-25 18:52
Citat GOST:
Balvanaši Ana, Dr Devčić i Anto su osobe koje nemaju koruptivna djela. Vi se veselite Uskoku EU ali prvo ćete vi u bajbok jer se više neće tolerirati vaša balvan revolucija koja je ista kao ona u Voćinu početkom Domovinskog rata. Ništa niste naučili od onog vremena. Vaša nedjela i balvan revoluciju na Mrtvaški možemo usporediti sa nestašlucima Torcide na auto putu od neki dan
Balvane (rampe) postavlja Balija. Ilovčani se bore protiv balvana i tupsona Balije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .........Vandal 2022-05-25 18:57
A ti što podržavao kriminal? Di ćemo tebe svrstati? Bando crvena!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .......Vandal 2022-05-25 18:59
Ušli ste u sve pore društva bando crvena. Ništa po zakonu ne radite komunjare teške banditi!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Naslovhranitelj tuljana 2022-05-25 19:23
Citat Vandal:
Ušli ste u sve pore društva bando crvena. Ništa po zakonu ne radite komunjare teške banditi!!
Ako tako nazivaš sestrinske HDZ i SDP, bojim se i pomisliti što tek misliš o znatno ljevijima Možemo i RF, te o našoj notornoj malološinjskoj "drugarici"!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ma mo'š mislitoOo 2022-05-25 19:44
Citat hranitelj tuljana:
Citat Vandal:
Ušli ste u sve pore društva bando crvena. Ništa po zakonu ne radite komunjare teške banditi!!
Ako tako nazivaš sestrinske HDZ i SDP, bojim se i pomisliti što tek misliš o znatno ljevijima Možemo i RF, te o našoj notornoj malološinjskoj "drugarici"!?
Raspravu neprijatnu gradonačelnici troljev razvodnjava foliranjem kako se eto boji i pomisliti šta netko misli o nekome.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # Nuhranitelj tuljana 2022-05-25 20:22
Citat oOo:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Vandal:
Ušli ste u sve pore društva bando crvena. Ništa po zakonu ne radite komunjare teške banditi!!
Ako tako nazivaš sestrinske HDZ i SDP, bojim se i pomisliti što tek misliš o znatno ljevijima Možemo i RF, te o našoj notornoj malološinjskoj "drugarici"!?
Raspravu neprijatnu gradonačelnici troljev razvodnjava foliranjem kako se eto boji i pomisliti šta netko misli o nekome.
Zašto trolaš i jesi li za to plaćen?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .............. 2022-05-25 19:07
ILOVČANI:
-vandali
-ubice
-ustaše
-balvanaši
-pa mogu reći čak i Četnici kada spominje Voćin
Daj odlučite se više Vi nesvrstani?
Ali je smiješno što im nisu rekli da su komunjare ili partizani!Izgle da da je to njihova titula pa je nedaju nikome!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # Skrivanje pojedinaca u mnoštvuhranitelj tuljana 2022-05-25 19:19
Citat .......:
ILOVČANI:
-vandali
-ubice
-ustaše
-balvanaši
-pa mogu reći čak i Četnici kada spominje Voćin
Daj odlučite se više Vi nesvrstani?
Ali je smiješno što im nisu rekli da su komunjare ili partizani!Izgleda da je to njihova titula pa je nedaju nikome!
Svakako je generalizacija nazivati sve Ilovčane po djelima nekolicine. Ako je neki Ilovčan krivolovac, jesu li Ilovčani krivolovci? Ako je neki Ilovčan vegan, jesu li "Ilovčani vegani"? Ako neki rijetki Ilovčani prosvjeduju protiv nekog prijedloga, jesu li "Ilovčani protiv toga"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .. 2022-05-25 19:26
Ne kalaj.
Dva puta na prosvjedu skupiti po 200-300 ljudi. Šta lupetaš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # 109/300=?hranitelj tuljana 2022-05-25 20:10
Citat .:
Ne kalaj.
Dva puta na prosvjedu skupiti po 200-300 ljudi. Šta lupetaš?
Ilovik 2021: 109 stanovnika; kad bismo zamislili da su baš svi (a nisu) došli na prosvjed, i sami priznajete da ovo nije prosvjed koji većinom vode Ilovčani nego ljudi koji nemaju prijavljeno prebivalište na tom lijepom otoku. Zanimljivo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Potpora Ilovčanimagost 2022-05-25 20:26
Citat hranitelj tuljana:
Ilovik 2021: 109 stanovnika; kad bismo zamislili da su baš svi (a nisu) došli na prosvjed, i sami priznajete da ovo nije prosvjed koji većinom vode Ilovčani nego ljudi koji nemaju prijavljeno prebivalište na tom lijepom otoku. Zanimljivo
To nije - kako kurvanjski poturaš - dokaz da ovo nije prosvjed koji većinom vode Ilovčani nego dokaz da Ilovčani nisu sami.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # A etohranitelj tuljana 2022-05-26 05:57
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
Ilovik 2021: 109 stanovnika; kad bismo zamislili da su baš svi (a nisu) došli na prosvjed, i sami priznajete da ovo nije prosvjed koji većinom vode Ilovčani nego ljudi koji nemaju prijavljeno prebivalište na tom lijepom otoku. Zanimljivo
To nije - kako kurvanjski poturaš - dokaz da ovo nije prosvjed koji većinom vode Ilovčani nego dokaz da Ilovčani nisu sami.
Bitno da smo se složili da većina ljudi koja prosvjeduje nije s Ilovika, ostalo su nijanse...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # .....Čeper 2022-05-26 07:41
S tim si se složio samo ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Nejde matiša?hranitelj tuljana 2022-05-26 07:59
Citat Čeper:
S tim si se složio samo ti.
Kko ne, pa jasno je svakom pismenom da je komentator potvrdio da većina prosvjednika nisu s Ilovika nego su "prijatelji". To uoravo i je ono što je očito svakome tko zna zbrajati...da su došli apsolutno svi stanovnici otoka bilo bi ih cca 40% prosvjednika... da ih je došla čak trećina (a nije ni toliko), tada je na prosvjedu bilo oko 14%. Trećina od 109 je 36. Recimo da je na prosvjed došlo 250 ljudi. To je ponavljam, 14% prosvjednika. Kao da i nisu dišli, bez njih bi bilo i dalje velik broj, 214 prosvjednika... ponavljam, prosvjed neilovčana na koji su došli i NEKI Ilovčani.... to su činjenice, razumijem da morate vrijeđati kad nemate argumente...EOD .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # "Nejde" ti ni trolanjeČeper 2022-05-26 09:33
Tvoje budalasto prebrojavanje "anđela na vrhu igle" ne mijenja činjenicu da se govori o prosvjedu Ilovčana, zbog Ilovčana radi interesa Ilovčana. Amen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # "Neki rijetki Ilovčani prosvjeduju"Čeper 2022-05-25 19:35
Citat hranitelj tuljana:
Svakako je generalizacija nazivati sve Ilovčane po djelima nekolicine. Ako je neki Ilovčan krivolovac, jesu li Ilovčani krivolovci?... ... Ako neki rijetki Ilovčani prosvjeduju protiv nekog prijedloga, jesu li "Ilovčani protiv toga"?
hadazejski trol folira kako Ilovčane brani od generalizacija samo da može napisati da neki rijetki Ilovčani prosvjeduju :P

Jedan od mnoštva videosnimki kako "neki rijetki Ilovčani prosvjeduju"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ........... 2022-05-25 19:29
Evo tuljane ti skupi 200 ljudi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Elitagost 2022-05-25 22:05
Citat ......:
Evo tuljane ti skupi 200 ljudi?
Na njegov prosvjed mu ni uža obitelj ne bi došla... Ali bi doši Kučić, Nedić i Fabijanić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 0 # ....Gošća 2022-05-26 08:06
Najpošteniji Ilovčani su šli u Ameriku jer ovdi nisu mogli živiti sa ovim šalvadigima ki su ostali.Nisu svi šalvadigi,molit ću lipo.Ima tri ili četri njih ki su šalvadigi,neki nisu s Ilovika ali ovi ki su im se pridružili,su ober šalvadigi i zato smo mi morali pobić u Ameriku.Lipo vam kaže Tuljan.U Iloviku je po popisu stanovništva bilo 109 duša i to je samo 34 stvarnika Ilovčana.I kako morete reć da ih je bilo na prosvjedu 200 kada na Iloviku ima samo 34 judi.I zato smo mi šli ća jer se ni moglo sa ovima travestitima ki su prije bili komuništi ki su slavili Tita i partiju,mi nismo mogli ostat živiti jer su nas maltretali.Dane s kada vidimo kako rade monade to je kao Torcida i Bed blu bojsi ki rade monade i završit će u pržun, kao i svi ovi ki prosvejduju protiv Mrtvaške. Lipo van ja recen. FINILI SU ILOVCANI BALI!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # MrtvaškaSDP +HDZ 2022-05-26 09:12
Krepala vam krava muzara. Ko prati malo politiku, steže se obruč oko Butkovića i Bačića. pronjuškajte acy marine, Dubrovnik, Korčula..... Sve raditi firma koja bi trebala raditi Mrtvašku. Svi su pod istragama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # Tuljanizam na najjačeGost iz HDZ-ovog svemira 2022-05-26 09:24
Citat Gošća:
I zato smo mi šli ća jer se ni moglo sa ovima travestitima ki su prije bili komuništi ki su slavili Tita i partiju, mi nismo mogli ostat živiti jer su nas maltretali.
Volim kad vi koji niste mogli ostat živiti ovdje slavite i podržavate ove "ki su prije bili komuništi ki su slavili Tita i partiju" i njihovu djecu koja se upisala u HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Komuništi i njihova djecaGost iz HDZ-ovog svemira 2022-05-26 11:48
Citat Gost iz HDZ-ovog svemira:
vi koji niste mogli ostat živiti ovdje sada slavite i podržavate ove "ki su prije bili komuništi ki su slavili Tita i partiju" i njihovu djecu koja se upisala u HDZ.
Da se zna na koga sam mislio evo fotke predsjednice lošinjskog HDZ-a izabrane čim se upisala :cry:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # .......Gost 2022-05-26 08:31
Gošća ima pravo.Zamislite vi da danas netko gradi, ceste,rive, mostove,bolnice , a ti organiziraš prosvjed i to histerično mlatiš po tome i silom pokušavaš spriječiti. To znači da su ti ljudi stvarno za psihijatriju. Tim ljudima šira društvema zajednica mora pomoć i predlažm da gospođa gradonačelnica pomogne tim ljudima uz pomoć doktora iz psihijatrije u Vrapču.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .....,..Gos. A 2022-05-26 09:05
Da je projekt u redu ne bi se prosvjedovalo.A li zatvoriti luku van svake pameti. Izvadite dokumentaciju i pokažite narodu. Sve što ste nabrojali protiv Ilovčana ne stoji! Niti jedan argument ne stoji.Popis stanovništva govori da nema samo 34 Ilovčana.Sram vas bilo što ste napravili.Napra vili ste projekt koji nikome niste ni pokazali.Šta su vama rive na Unijama i Susku u redu? Kada ćete početi raditi za narod a ne za svoj džep?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Jad i bijeda Aninih trolovaNN 2022-05-26 10:00
Mislim da je komentare pod nickom Gošća i Gost pisala ista osoba. Prvo je pisala kao Gošća [2022-05-26 08:06], a 25 minuta kasnije kao Gost [2022-05-26 08:31] da prisnaži svoj komentar po domaću kako na Iloviku nema pravih Ilovčana nego sami travestiti "ki su prije bili komuništi ki su slavili Tita i partiju...".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Glup, glupljiGost iz HDZ-ovog svemira 2022-05-26 10:36
Ne mogu njeni anonimni trolovi na portalu biti bolji od trolova koji je brane u gradskom vijeću. Pogledajte video sa zadnje sjednice pa recite ko je tamo glup a ko gluplji :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ...... 2022-05-26 12:47
Mislim da je gospodin Hatunić upravo nenadmašan. To je onaj skroz lijevo koji često bez pitanja u klizećem startu upada za govornicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...