Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Neprincipijelna »zadruga« HDZ-SDP

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

mrtv1Zbivanja oko projekta Mrtvaška javnosti savršeno prikazuju posljedice nevidljive, ali katastrofalne i po građane pogubne sprege političkih utjecaja i loše javne uprave koje se očituju grubim zatiranjem načela pravne države. Pri tom stradava javni interes, a u konačnici ugrožava se egzistencija građana, u ovom slučaju stanovnika otoka Ilovika. Projekt Mrtvaška objašnjava zašto iz Hrvatske, iz Primorsko-goranske županije i iz Grada Malog Lošinja ljudi odlaze, zašto lagano odumiremo 

Na tome zajedno rade političari i njima poslušna i podložna javna uprava, a na projektu Mrtvaška složno surađuju navodno ljuti politički protivnici HDZ i SDP. Iako su konture političke suradnje HDZ-SDP u projektu Mrtvaška jasne i vidiljive za sada se tek naziru interesi i moćnici radi kojih se na silu i pod svaku cijenu gura taj projekt. 

Tajna i moćna politička zadruga
Ta moćna za sada nevidljiva sila i njena »politička zadruga« sastavljena od članova HDZ-a i SDP-a i »nezavisnih« lokalnih poltičkih podrepica u sprezi s javnom upravom koja ne radi prema zakonu već popušta pritiscima »zadruge« uspjela je luku lokalnog značaja bez ikakvog logičnog obrazloženja prikazati lukom županijskog, zatim strateškog, a na kraju i državnog interesa. No unatoč svem javnom uvjeravanju da je luka Mrtvaška od državnog interesa ona to nije. Samo je šest (6) luka od državnog interesa, a to nije ni malološinjska luka. Nije to ni – na primjer – Valbiska kao najprometnija trajektna luka na našoj strani Jadrana.

mrtv3I pored toga, očito držeći građane budalama, politički »zadrugari« tvrdoglavo palamude da je lučica Mrtvaška s mulićem od 45 m2 luka od državnog značaja. No koristeći svoju političku moć i utjecaj na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini »zadrugari« su ravnatelju Županijske lučke uprave Mali Lošinj uspjeli osigurati da dobije građevinsku dozvolu za gradnju luke iako za takav zahvat – a to je UPU-28 – ne postoji nužni uvjet. »Zadrugarima« je uspjelo da u tajnosti i mimo tijela upravljanja Lučke uprave gotovo preko noći tri puta povećati vrijednost projekta sa 25 na 81 milijun kuna. Uspjeli su u „jedan dan" progurati odluku o financiranju Mrtvaške od 81 milijuna kuna u Minstarstvu mora, prometa i infrastrukture. U ministarstvu koje je u svojim investicijskim planovima za Mrtvašku imalo predviđeno samo 25 milijuna kuna. Tako je je »zadruga« ravnatelju ŽLU dala alat za istjerivanje Ilovčana s Mrtvaške.

Agencija koja nije za nego protiv obalnog linijskog prometa
Projektu Mrtvaška »zadrugari« su sustavno osiguravali nezakonite odluka tijela javne vlasti koje kontroliraju. A kontroliraju sve – prema današnjim saznanjima i događajima na Mrtvaškoj čak i represivni aparat ili bar neke dijelove. Tako je Agencija za obalni linijski promet, odnosno njeno Upravno vijeće, 1. listopada 2021. donijela Odluku o davanju suglasnosti na izmjenjene redove plovidbe tri državne linije. Jedna od njih bila je i linija 311 Ilovik – Mrtvaška. Naravno, u Agenciji nisu bedasti i bili su svjesni da usvojenom odlukom nije promijenjen red plovidbe već da je u naravi ukinuta postojeća državna linija 311. Odlukom, naime, nije promijenjen red plovidbe odnosno satnica ili broj plovidbi. Odlukom je državna linija 311 Ilovik – Mrtvaška i obratno faktički ukinuta jer prema izmijenjenom redu plovidbe brod uopće ne plovi na liniji Ilovik – Mrtvaška. Problem Agencije je to što ta odluka nije smjela biti donesena. Odluku o uspostavljanju državne linije donosi Vlada RH, pa je stoga jedino Vlada RH imala pravo promijeniti svoju odluku, bilo da liniju ukida trajno ili privremeno. To pravo nema Agencija. Zakonska procedura za donošenje odnosno promjenu odluke Vlade pretpostavlja prijedlog Ministarstva mora. Niti je Ministarstvo predložilo Vladi niti je Vlada promjenila svoju odluku o uspostavi državne linije 311, a Agencija je ipak donijela odluku o ukidanju odnosno izmještanju državne linije?! Tko je uopće predložio izmještanje odnosno ukidanje državne linije 311.

Zahtjev da se izmjesti državna linija Agenciji je podnio ni manje ni više nego ravnatelj ŽLU ML Filip Balija. Temelj za takav zahtjev ne nalazi u Zakonu o prijevozu o linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu nego na zaključku zajedničkog sastanka predstavnika Ministarstva mora, Primorsko-goranske županije i Grada Malog Lošinja. Dakl,e razlog za traženje ukidanja linije je sastanak »zadrugara«.

Kakav Zakon, kakva Vlada, kakva javna savjetovanja, dovoljan je jedan sastanak političke »zadruge« da se odluči ukinuti državnu liniju 311 koja život znači Ilovčanima.

Kako političku »zadrugu« koja gura projekt Mrtvaška ne zanima šta piše u Zakonu tako možda  ni ne znaju da u Zakona stoji odredba koju citiram:

Prije isključenja luke otvorene za javni promet iz pojedine vrste prijevoza u javnom linijskom pomorskom prometu, tijelo koje upravlja lukom dužno je provesti javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kako bi prije donošenja takve odluke uzelo u obzir interes lokalnog stanovništva i brodara.

Pokolebana Agencija
Samoj Agenciji je naravno bilo jasno da to što traži Balija nije zakonito. Tako je u početnoj komunikaciji Agencija odgovorila ravatelju Baliji da ne može samostalno izmjestiti liniju jer za to nije nadležna. Tada je Agencija tvrdila da iz Zakona ne proizlazi njena ovlast da zabrani pristajanje u neku luku državnoj liniji, da je to pravo samo na Vladi RH. No bez obzira na početne stavove Agencija je poklekla i usudila se donijeti protuzakonitu odluku o izmještanju odnosno ukidanju državne linije. Time je Agencija prekršila Zakon i Odluku Vlade o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom prometu od 22. prosinca 2016.g., Klasa: 022-03/16-4/363. I tada je ministar u Vladi bio Oleg Butković. Iako i u sada vežećoj odluci Vlade državna linija 311 treba ploviti na relaciji Ilovik-Mrtvaška i obratno jednostranom odlukom Agencije ta linija je u naravi ukinuta – ne postoji osim na papiru odnosnu postoji samo u Odluci Vlade.

Ono što daje posebnu dozu ironičnosti takvoj odluci, umjesto da su Balijin zahtjev za izmještanje bacili u koš za smeće, u Agenciji ukidaju državnu liniju na zahtjev Filipa Balije. Dakle Filip Balija, lokalni politički uhljeb SDP-a poništio je odluku Vlade RH koju je potpisao Andrej Plenković (HDZ)! Na prvi pogled bi se moglo zaključiti da Filip Balija ima super moći.

Kad ministar radi protiv sebe
Naravno da je svima jasno da se ipak ne radi o super moćima ravanatelja ŽLU ML ograničenih sposobnosti i neograničenih ambicija Radi se o tome da je Agencija podlegla pritisku moćne političke »zadruge« koja gura projekt Mrtvaška. Jasno je da osoba koja je odlučila pregaziti Zakon i Odluku Vlade k'o plitak potok i osoba koja je naložila Agenciji donošenje nezakonite odluke nije Filip Balija već sam ministar Butković.

Time ulazimo u novu razinu apsurda u ovom i inače apsurdnom projektu. Ministar u Vladi, koji je predložio odluku za koju je sam glasao, odlučio je  prkositi zdavom razumu, svom prijedlogu, svojoj Vladi i zakonima te je postupao odnosno aktivno poticao na njeno kršenje.

A podsjetimo se samo kako glasi prisega koju je dva puta dao ministar: "Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske." Poticanje i podržavanje nezakonitih odluka jednog ministra je svakako najgrublji i najopasniji i najpodmukliji oblik nepoštivanja pravnog poretka. Dakle onaj koji bi prvi morao poštovati pravni poredak jer je na to i prisegnuo na njega grubo nasrće. Teško shvatiti, ali možda lako shvatiti zašto to radi.

Ono što je tragično je i činjenica da je Agencija spremna primati i ispunjavati telefonske naloge članova političke »zadruge« koja gura projekt Mrtvaška iako su takvi nalozi nezakoniti. Iako je Agencija svjesna da ukinuti, pa i samo privremno, državnu linju može samo Vlada, šibicarskim trikovima i pravnim obmanama stvarno ukida državnu liniju navodnom promjenom redova plovidbe. Krajnje licemjerno Agencija kao pravni osnov za stvarno ukidanje linije 311 navodi članak 20. Zakona koji govori o povećanoj učestalosti prevoza. I istina je da Agencija ima pravo povećati broj linija na postojećoj neprofitabilnoj državnoj liniji ali nema pravo ukidati državnu liniju iza leđa Vladi Republike Hrvatske. A to Agencija upravo radi.

Ono šte treba brinuti Agenciju i njene nalogodavce jest činjenica da ukidanje državne linije 311 odnosno navodna promjena redova plovidbe, osim što je štetna sa društvenog aspekta jer izaziva društvne konflikte, narušava pravni poredak i izaziva velike dugoročne demografske štete, predstavlja jasnu i lako dokazivu štetu Proračunu RH. Ta šteta je 148.000 kuna mjesečno odnosno 1.776.000 kuna godišnje. Ipak nezakonita i nerazumna odluka Filipa Balije, i »zadruge« koja ga slijepog vodi, da istjera Ilovčane s Mrtvaške osim što je štetna za Proračun još je štetinija za Ilovčane. Njima je ta šteta nemjerljiva.

Što krivo krene...
Kako je ova investicija krenula, temeljem nezakonitog akta – nezakonite građevinske dozvole – tako će se vjerojatno i završiti s nezakonitom odlukom o promjeni reda plovidbe kojima se Ilovčani na prevaran način tjeraju s Mrtvaške. Jasno je da će u konačnici ili na kraju odgovornost raznih mrtv2vrsta snostiti i sva javnopravna tijela koja su kršila zakone ali i spomenuta politička zajednica odnosno njeni upravitelji. A upravitelji te društveno štetne »zadruge« su poznati, a to su ministar u Vladi RH, promorsko-goranski župan i gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

Vrijeme će otkriti i preostale nepoznanice odnosno moćnike u sjeni i njihove interese radi kojih se forsira ovakav projekt luke Mrtvaška koja je samo uzgredni cilj. Luka Mrtvaška je samo duda varalica za javnost.

No ako „krezubi Iovčani" uz pomoć OLAF-a ne uspiju raskrinkati »zadrugu« nastavit će se nasrtanje na pravni poredak, urušavanje javne uprave ali i u konačnici nastavit će se i egzodus ljudi s otoka te će se pojačati negativni trend propadanja Lošinja. Ispada, s obzirom na sve dosad viđeno, da je jedina nada za spas Lošinja borba izmanipuliranih, krezubih "Ustaša" s Ilovika protiv moćne političke »zadruge«. O njihovom rezultatu ovisi perspektiva Lošinja.

Komentari: 

119 # SOS Spasimo otok Ilovik!gost 2022-06-13 12:57
Citat:
Projektu Mrtvaška »zadrugari« su sustavno osiguravali nezakonite odluka tijela javne vlasti koje kontroliraju. A kontroliraju sve – prema današnjim saznanjima i događajima na Mrtvaškoj čak i represivni aparat ili bar neke dijelove.
Za one koji ne "vise" na FB prenosim s fejsa SOS Spasimo otok Ilovik:

MRTVAŠKA DO ZADNJE KAPI KRVI!
ŠTO JE DO OVOGA MORALO DOĆI??

Ovoga puta donijeli su dva pauka, dva bagera, zaštitara koliko i nas sa Ilovika i policiju.
Zaštitari nisu dali da se ljudi iskrcaju na rivu, naguravali su ljude i skoro nas je nekoliko palo u more. Poslije je došlo još policajaca i u naguravanju policije sa mještanima stradala je stanovnica i pozvana je hitna medicinska pomoć te će biti prevežena u Rijeku. U naguravanju je stradala i druga sumještanka, koja je inače i onkološki bolesnik te će i ona biti prevežena u Rijeku. Uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega.
Na našoj rivi parkirano je vozilo zaštitara, blokiraju ulaz na Mrtvašku i čuvaju mol kako bi bager mogao doći do njega i srušiti ga!!!!!
Ova borba ide do samoga kraja, mi se nećemo predati!!!!
MOLIMO SVE LJUDE I MEDIJE DA PRENESU OVO ŠTO NAM SE DOGAĐA! MI SAMO ŽELIMO PUT DO KUĆE I NA TO IMAMO PRAVO!!!


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Silovanje IlovikaČombe 2022-06-13 13:32
Zanimljivo je da se taj cirkus događa na dan kad je objavljen ovaj članak o nezakonitom ukidanju linije 311. Portal otoci.net donosi opširnije izviješće...
Kako je za naš portal izjavila Jadranka Matas, predsjednica Mjesnog odbora Ilovik, jutros su u Mrtvašku stigla dva pauk-vozila varaždinske tvrtke te bager, a kako kaže Matas, najprije radnici zaštitarske tvrtke nisu omogućavali privez ni iskrcaj na mulić mještanima, da bi potom ipak omogućii da se s plovila iskrcaju djeca koja putuju u Mali Lošinj u školu.

"Zaštitari su nam prijetili na grube načine i skoro bacili člana Mjesnog odbora Ladislava Radoslovića i mog muža u more. Došla je policija, ne znam tko ih je zvao, uglavnom, zaštitari su svojim autom prepriječili put, a potom ga je prepriječio i jedan auto naših stanovnika, koji je dobio kaznu", kazala je Matas, koja je potom otišla iz Mrtvaške zbog obaveza na poslu.

Prema njenom navodu, kasnije je policija privela Radoslovića te mještanina Željka Stojšića. "Potom je njegova supruga zamolila policiju da ga puste, došlo je do naguravanja, žena je pala na pod. Uhvatili su potom još jednu gospođu za ruku, ona je onkološki bolesnik. Na kraju je došla hitna pomoć, obje su odvežene u Rijeku. Žena koja je pala je majka troje djece. Sramota pravne države!", kazala nam je Jadranka Matas, koja pretpostavlja da će danas doći do rušenja starog pristaništa u uvali.

Na putu prema Mrtvaškoj mimoišli smo se s kolima hitne pomoći, a u samoj uvali zatekli napeto stanje - s unutarnje strane ograde gradilišta bili su ravnatelj Županijske lučke uprave Filip Balija, radnici zaštitarske tvrtke "Klemm" s automobilom, a s druge strane okupljeni mještani Ilovika i drugi zainteresirani. Brojni policajci bili su što s jedne, što s druge strane ograde gradilišta.Za njihova viđenja današnjih događaja u Mrtvaškoj zatražili smo i ravnatelja Baliju te MUP te očekujemo njihove odgovore. ng>
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Projekt bez stvarnog smislaOtocan 2022-06-13 14:04
Osim potrositi novac koji je negdje izvucen za ovaj "projekt' smisao velike luke Mrtvaske ne postoji.
Ilovik gubi vizuru i mir kakav vecina ljudi trazi za odmor i zivot.
Juzni dio otoka Losinja ce biti devastiran prolaskom nove ceste te cijele popratne infrastrukture.
Bespravna gradnja ce dozivjeti nevidenu renesansu na cijeloj trasi i okolici.
Sve je vec uigrano.
Kome treba masovnost umjesto kvalitete?
Losinjska luka je itekako podkapacitirana i neizgradena sa svojim prirodnim zaklonskim potencijalom ako vec treba graditi.
Ljudi se osjecaju nemocno i izigrano pred zakonima koji postoje a nitko u pravilu ne provodi taj red.
Megalomani i stetocine dajte malo otvorite horizonte, prosetajte po kulturnim europskim drzavama te osvrnite se na trendove i nacine kako ljudi zele zivjeti.
Otok se vise unistio i unistava u zadnjim godinama lijepe nase nego sta je komunisticka vlast ucinila kroz vrijeme bivse drzave.
Bespravne gradnje ima bez granica, ostali "legalni" projekti poduprti su zakonima mocnih, podobnih te za osobnu korist.
Sramota i tuga za nase otoke i ljude koji imaju dusu i srce ostavljenu za njih.

Na kraju, nadam se da ce Mrtvaska ipak ostati kakva u stvari treba biti - lucica poveznica za Ilovik sa adekvatnim malo vecim pristanom.
Ostalo je za pravosudne organe uz podrsku medija.
Ilovcani nemojte posustati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # MartvaskaTihi 2022-06-13 14:14
Poslije ovog tteba veliki prosvjed ali ne samo Ilovcana nego i ostih pametnih stanovnika Losinj.Nismo da se me radi,ali raditi kako treba na zadovoljstvo svih.Ovo je vrijeme reprsije,a i talijanske nove vec ovo objavili.Evo otok vitalnost...str amotno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Paralelni svijetoviV Gan 2022-06-13 14:16
U nekom paralelnom svijetu, ovakav tekst je dovoljan državnom odvjetništvu da pokrene istragu i ostale radnje. Ali to se dešava samo u paralelnim svjetovima gdje ljudska prava i nešto znači ljudima...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # I što ćemo sad?hranitelj tuljana 2022-06-13 16:44
Citat V Gan:
U nekom paralelnom svijetu, ovakav tekst je dovoljan državnom odvjetništvu da pokrene istragu i ostale radnje. Ali to se dešava samo u paralelnim svjetovima gdje ljudska prava i nešto znači ljudima...
O kakvim ljudskim pravima pričate nakon proživljenoga u 2020. i 2021.? Zar nije u studenom prošle godine mnogim ljudima bilo zapriječeno putovati, koristiti usluge liječnika, pošte, ulaziti u gradske i državne ustanove. I tada su zaštitari i policija "radili svoj posao", po mnogim ulazima bilo je naguravanja i kršenja ljudskih prava.
Mnogi su tada šutjeli (po onoj bezvremenskoj: "prvo su došli po XY a ja se nisam bunio jer nisam bio XY"). Žalosno je da se organi reda obrušuju na ljude koji samo žele prolaziti i koristiti ustavom zajamčena prava, ali nakon onoga u jesen 2021. moram priznati da ste organe reda navikli da je to prihvatljivo. Nisam baš nalazio ni članke a ni komentatore koji bi osudili onaj užas iz studenog... oni su tada dobili "po kičmi", sada pendrek ide dalje...i što ćemo sad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Pravna državaMrtvaška 2022-06-13 15:23
????????????????????
Dal' je Hrvatska pravna država??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Potvrdu molimhranitelj tuljana 2022-06-13 16:46
Citat Mrtvaška:
??????????????? Dal' je Hrvatska pravna država??
Prespavali ste 2020. i 2021. ili "ljudska prava" postoje samo za ono što vi podržavate?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Pravna državaMrtvaška 2022-06-13 15:25
Ajde pogodite čiji bager radi na Mrtvaški??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # bager na Mrtvaškigost 2022-06-14 21:01
Citat Mrtvaška:
Ajde pogodite čiji bager radi na Mrtvaški??
Jel od bivšeg švalera naše gradonačelnice?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Stečajgost 2022-06-19 08:59
Citat gost:
Citat Mrtvaška:
Ajde pogodite čiji bager radi na Mrtvaški??
Jel od bivšeg švalera naše gradonačelnice?
Njegovoj tvrtki je sudski zabranjeno raspolaganja imovinom bez suglasnosti privremenog stečajnog upravitelja.
Znači ide u stečaj, ali već je osnovao drugu tvrtku istog imena s dodatkom PLUS. Pa sad imamo LOŠINJ - BETON PLUS d.o.o. :lol:

sudreg.pravosudje.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Perspektivni mladi kadarČaruga 2022-06-19 10:10
Vlasnik je prije 14 godina bio presjednik Mladeži HDZ a tada je i Ana Kučić ušla u politiku. On ju je ugurao u Poglavarstvo kao radiće na predpristupnim projektima EU. Netko je tada napisao 'Znamo i to koliko su obitelji S.Kučića i obitelji Magazina radili za raniju vlast pa sada, obzirom da nemaju muda sami učiniti korak prema vlasti, koriste vlastitu djecu.' 8)

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Je li to otok vitalnosti?NN 2022-06-13 16:15
Incident na Iloviku zbog projekta Mrtvaška: Mi se nećemo predati!

„MRTVAŠKA DO ZADNJE KAPI KRVI! ŠTO JE DO OVOGA MORALO DOĆI?? U naguravanju policije sa mještanima stradala je stanovnica i pozvana je hitna medicinska pomoć te će biti prevežena u Rijeku. Uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega", objavljeno je na FB stranici Spasimo otok Ilovik.

ILOVIK – Nema mira na Iloviku, gdje već mjesecima stanovnici Ilovika ustrajavaju u borbi protiv projekta izgradnje velike luke u Mrtvaškoj, jer tvrde da je riječ o zlouporabi sredstava europskih fondova i da će im taj projekt bitno otežati život.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Spasimo otok Ilovik, u Mrtvašku su danas stigli bageri kako bi srušili mol, protiv čega su se pokušali pobuniti mještani, u čemu su ih spriječili zaštitari. Tvrde da su „uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega“, a kasnije su dodali da je priveden i gradski vijećnik Rudi Ivković.

Sramota za Lošinj, Županiju i na kraju krajeva cijelu državu, poručuju nezadovoljni stanovnici i pišu:

„MRTVAŠKA DO ZADNJE KAPI KRVI! ŠTO JE DO OVOGA MORALO DOĆI?? Ovoga puta donijeli su dva pauka, dva bagera, zaštitara koliko i nas sa Ilovika i policiju. Zaštitari nisu dali da se ljudi iskrcaju na rivu, naguravali su ljude i skoro nas je nekoliko palo u more. Poslije je došlo još policajaca i u naguravanju policije sa mještanima stradala je stanovnica i pozvana je hitna medicinska pomoć te će biti prevežena u Rijeku. U naguravanju je stradala i druga sumještanka, koja je inače i onkološki bolesnik te će i ona biti prevežena u Rijeku. Uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega. Na našoj rivi parkirano je vozilo zaštitara, blokiraju ulaz na Mrtvašku i čuvaju mol kako bi bager mogao doći do njega i srušiti ga!!!!! Ova borba ide do samoga kraja, mi se nećemo predati!!!!“

Kako vrijeme prolazi, situacija se ne smiruje pa u novoj objavi na FB stranici Spasimo otok Ilovik stanovnici objavljuju:

„Oni koji još nisu privedeni, mirno stoje na Mrtvaškoj i čekaju što dalje. Jedan dio stanovnika je na molu, zaštitari im ne daju prolaz te ih drže zatočene. Spriječen je prolaz i onima koji žele doći do mola kako bi otišli kući. Ljudi su ostali na čistom suncu. Ne možemo doći do njih niti im dati vode. Pitamo se, što da nekome pozli? Hoćemo li opet zvati hitnu medicinsku pomoć? Nije dosta dvoje koji su morali za Rijeku!!

- Gradonačelnice Ana Kučić da li je ovo Vaš otok vitalnosti koji promovirate?
- Ministre Oleg Butković da li bi ste sebi zatvorili put do kuće?
- Zlatko Komadina jesmo li jedini u Vaših 30 godina vladavine na kojima se iskaljavate?
- Marina Medarić da li bi isto postupili da se radi o "vašim" otočanima sa Cresa?
- Gari Cappelli jeste li zaboravili da ste i Vi sa Ilovika i da ste upravo Vi predložili izgradnju luke Mrtvaška?
- I na posljetku, ravnatelj ŽLU Mali Lošinj - Filip Balija, znate li da niste svemogući ravnatelj svemira i da ne možete odlučivati o životu cijelog jednog otoka! SRAMITE SE!

BAGERI SU KRENULI, JEDINI IM JE ZADATAK SRUŠITI MOL!!!!“.torpedo.media/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Zadruga hdz-spdTihi 2022-06-13 16:34
Tuzno i zalosno.A sto kazu na ovo clanovi LU? Gosp.Živkovic.. .uzalud pjevmo Aleluja ako podržavamo ovo....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Što me snađeSamo mi je ovo trebalo 2022-06-13 17:48
Što na sve ovo kaže gradonačelnica Prvog od 1000 otoka i mjestu ugodnom za život?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 0 # ...GOST 2022-06-13 16:51
Ja mislim da sve ovo nije trebalo i da je to policija mogla spriječiti već odavno kada je trebala intervenirati odmah kada su Ilovčani počeli praviti nered.Tih par ilovčana je trebalo spriječiti odmah na početku i do sada bi riva bila gotova.A i Ilovčani bi trebali znati da ako je opći državni,lokalni i otčki interes takav da će se riva napraviti.I ovo je dobar početak gradnje rive.Duhovi će se smiriti i ti isti Ilovčani će jednoga dana vidjeti da je ta nova riva najviše njma od koristi.Djeca Ilovčana će biti sretna što imaju takvu rivu na otoku Lošinju na koju mogu pristati po svakom vremenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # ....Mrtvaška 2022-06-13 16:56
Jedi govna budalo!!!
Slavonci nam nisu ni dali vode naročito na Mrtvaški!Osigur anje je iz Slavonije!Kako se brzo zaboravi 91.!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Pokaži dokument ili začepi!Gost, ma ne ovaj Anin trol 2022-06-13 18:29
Citat GOST:
A i Ilovčani bi trebali znati da ako je opći državni,lokalni i otčki interes takav da će se riva napraviti.
Ali ovo NIJE opći državni, lokalni i otčki interes. Svi koji govore da jeste lažu kao i ti koji ne možeš pokazati valjani dokument koji to dokazuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Radio Jadranka o incidentuNN 2022-06-13 17:20
Izvješće o tzv. incidentu u Kronici dana radija Jadranka. Neutralno, ali korektno.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
252 # .....GOST 2022-06-13 17:37
Bravo Balija i bravo Komadina.Pravna država mora funkcionirati i napokon vidimo policiju da radi svoj posao.To nam daje nadu da ćemo brzo imati rivu preko koje ćemo moći do Paga pa do Zadra i u našu dragu Dalmaciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Prvana država za dalmatinskog tovaraGost, ma ne ovaj Anin trol 2022-06-13 18:25
Citat GOST:
Bravo Balija i bravo Komadina. Pravna država mora funkcionirati
Da je Hrvatska pravna država Balija ne bi mogao mahati građevinskom dozvolom. U pravnoj državi se za ovakav projekt dozvolu ne dobiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Zadrug hdz-sdpTihi 2022-06-13 18:38
Da moj Gost ..A da si ti završio kojim slucajem u bolnici zbog policije, sto bi tek tada govorio? Bolje da zašutiš jer ne znas gdje te ceka zapreka od tvojih imenovanih, danas su tvoji a sutra...?? I nemoj likovati na tuđoj nesreći. Od mene toliko za tebe.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Vitez bez mačaBićerinko 2022-06-14 12:17
Citat GOST:
Bravo Balija i bravo Komadina.Pravna država mora funkcionirati i napokon vidimo policiju da radi svoj posao.To nam daje nadu da ćemo brzo imati rivu preko koje ćemo moći do Paga pa do Zadra i u našu dragu Dalmaciju.
Mislim da se pod GOST skriva Anto Nedić. Osim što kao Anin vitez zaštitnik skače u njenu obranu i privatno je zainteresiran za Mrtvašku. Dotepenac na Lošinj želi bolju vezu jer je priženjen za vlasnicu nekretnina izvan Lošinja. A "našu dragu Dalmaciju" spominje radi kamuflaže. Nije Dalmatinac :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ....Mrtvaška 2022-06-13 18:34
Radio Rijeka i radio Jadranka u službi kriminalaca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # ...diskriminirani građanin 2022-06-13 19:14
Zašto bivši gradonačelnik Capelli, po majci Ilovčan, ne dođe na Mrtvašku i pokuša riješiti situaciju?
U Saboru ga ionako nikad nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Tajni ortak Komadini i ButkovićuOZ 2022-06-13 21:07
Citat diskriminirani građanin:
Zašto bivši gradonačelnik Capelli, po majci Ilovčan, ne dođe na Mrtvašku i pokuša riješiti situaciju? U Saboru ga ionako nikad nema.
Bivši gradonačelnik se kao ministar turizma uortačio s Komadinom i Butkovićem i duboko umočio u projekt. Zato je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za tobožnju rekonstrukciju luke Mrtvaška objavljeno na stranici ministarstva turizma. Ugovor su, kako piše, potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija. Potpisivanju su nazočili i ministar turizma, Gari Cappelli, zamjenica župana Primorsko-goran ske županije, Marina Medarić te gradonačelnica Maloga Lošinja, Ana Kučić. Birano društvo na okupu. A tom prigodom je pametovao kako "ovaj vrijedan projekt dogradnje luke Mrtvaška jednako će biti u funkciji boljeg života otočana, a svi ti projekti imaju zajednički nazivnik: doprinos razvoju i otvaranje novih radnih mjesta čime se pozitivno utječe i na demografiju." A najbolje mu je ovo o utjecaju na demografiju, samo što nije pozitivno nego negativno.

mint.gov.hr/.../20684

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Onaj koji je sve to zakuhaoMasterchef 2022-06-17 07:11
Citat diskriminirani građanin:
Zašto bivši gradonačelnik Capelli, po majci Ilovčan, ne dođe na Mrtvašku i pokuša riješiti situaciju?
U Saboru ga ionako nikad nema.
Ovo je sinoć na Dnevniku NoveTV i službeno potvrđeno. Prije je imao izgovor da je korona, koji kujac je sad? Ako si ćovjek, odi na Ilovik, odi na Mrtvašku!!!


dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .. 2022-06-17 07:28
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Boj ne bije svijetlo oružjeVeć boj bije srce u junaka 2022-06-17 08:54
Da je imao muda, već je 100 puta mogao biti na Mrtvaški. U životu, ili si čovjek ili si pizzzda. On se već deklarirao. Isto kao što je nekada tzv. branitelj Kapeli branio Hrvatsku ispred TV ekrana u obližnjem kafiću, tako i danas na TV i internetu stisnute guzice prati ono što se dešava na Mrtvaški.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kapeli: Šutnja je zlatoqwert 2022-06-17 10:31
Citat Već boj bije srce u junaka:
Da je imao muda, već je 100 puta mogao biti na Mrtvaški. U životu, ili si čovjek ili si pizzzda. On se već deklarirao. Isto kao što je nekada tzv. branitelj Kapeli branio Hrvatsku ispred TV ekrana u obližnjem kafiću, tako i danas na TV i internetu stisnute guzice prati ono što se dešava na Mrtvaški.
Nije njemu lako, ali manja šteta mu je da se zamjeri rodbini po majci na Iloviku i mnogim Lošinjanima nego Butkoviću i Plenkoviću ako kaže koju krivu riječ. A mora paziti i da se ne zamjeri osvetoljubivoj gradonačelnici. Njegovu vanbračnu partnericu čeka reizbor za ravnateljicu Pučkog.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # !!!WwW 2022-06-17 10:53
Kao što je bio branitelj pozadinac, koji nije ni vidio ratište, tako je u ono doba spojio Komadinu i Butkovića, koji inače ne mogu jedan drugoga vidjeti ni nacrtane. Pa ih je uvalio u priču koja je danas poznata kao slučaj Mrtvaška.

Obzirom na njegove veze i poznanstva sa vlasnicima ruskog kapitala na Čikatu, ne bi me čudilo da je i tu pripremio teren, odnodno posredovao da ministar financija dobije povlašteli smještaj prilikom ljetovanja u Belviju. Ne čini mi se vjerojatnim da je recepcioner kad je vidio ministra financija samoinicijativn o donio takvu odluku.

Sada Kapeli šuti kao mumija, a Marić se pravi naivan pa kaže da "ljubaznost" osoblja nikad ne propituje.

telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NištaNovo 2022-06-17 12:08
Bivši ministar turizma je poznati filantrop. Uvijek je volio tuđim novcima pomagati svojim prijateljima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ruska kolonija na LošinjuAzov 2022-06-17 14:09
Citat WwW:
Obzirom na njegove veze i poznanstva sa vlasnicima ruskog kapitala na Čikatu, ne bi me čudilo da je i tu pripremio teren, odnodno posredovao da ministar financija dobije povlašteli smještaj prilikom ljetovanja u Belviju.
telegram.hr/.../...
A da li je lažni branitelj koji je podržavao ulazak ruskog kapitala na Lošinj možda posredovao na uspostavljanju veze između ministra financija i vlasnika Jadranke. Da za ukazanu gostoljubivost ne čačka po sada vrlo neprijatnom pitanju podrijetla kapitala kojim je preuzeta Jadranka d.d. Sjetimo se napisa kako je "atraktivna uvala Čikat, koja se nalazi na zapadnom dijelu otoka Lošinja, postala je svojevrsnom ruskom oazom. Prema podacima iz zemljišnih i sudskih registara, više od polovice nekretnina uzduž predivne obale kupljeno je, obnovljeno ili preuređeno ruskim kapitalom nepoznatog porijekla. Većina ovih posjeda u vlasništvu je ljudi iz kruga jednog od najbogatijih hrvatskih poduzetnika Mihajla Perenčevića, tajanstvenog tajkuna, kako ga nazivaju tamošnji mediji"
portal-ostro.hr/.../...
A ovako ministar objašnjava detalje o svom boravku u hotelu Belevue s pet zvjezdica:
portal-ostro.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Karika koja nedostajeNagradno pitanje 2022-06-17 15:07
Portal Oštro navodi:

"No prema informacijama koje novinari Oštra posjeduju, rezervacija smještaja za Marića u hotelskom sistemu imala je napomenu »rez. g. filipović«. Jadranka, kao ni Ministarstvo financija, Oštru nisu objasnili o kojem Filipoviću je riječ."

Vratimo se malo u 2019. godinu.
Pod pretpostavkom da ministar Marić sam nije nazvao Filipovića iz Jadranke, potrebno je naći kariku koja nedostaje, tj. osobu dovoljno blisku i ministru Mariću i Filipoviću iz Jadranke.
Mala pomoć, osoba se ne odaziva na ime Josipa Rimac, ona je sređivala nešto drugo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Grad ML prćija A.K. i HDZ-aDB 2022-06-17 17:15
Citat WwW:
Sada Kapeli šuti kao mumija, a Marić se pravi naivan pa kaže da "ljubaznost" osoblja nikad ne propituje.
telegram.hr/.../...
Dok inflacija divlja Hrvatskom, dok ljudi suncokretovo ulje plaćaju više od 20 kn, a cijene goriva lete u nebo, hrvatski ministar financija šalje poruku kako on može što hoće. Mnoga djeca ove godine neće vidjeti more jer im roditelji ne mogu priuštiti ni vikend na moru. Je li o tome ministar Marić razmišljao dok je bezbrižno sa svojom obitelji uživao u nedozvoljenom daru? Naravno da nije, kao što ni ne razmišlja kako olakšati hrvatskim građanima porast cijena i neizvjesnu jesen, izjavila je Mirela Ahmetović, SDP. I dodala:
Iako nije član HDZ-a, Marić je u potpunosti poprimio lik prosječnog HDZ-ovca. Povjerenstvo će ga kazniti s par tisuća kuna, on će opet biti u plusu i ostat će ministar. Business as usual”, zaključuje Mirela Ahmetović. HDZ državu smatra svojom osobnom prćijom, kaže Mirela, a ja dodajem da i Ana Kučić (HDZ) ovaj Grad smatra svojom osobnom prćijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Njonjo lošinjskigost 2022-06-17 12:34
Kapeli je lošinjski Njonjo, neuništiv kao Jandroković koji je svim predsjednicima HDZ-a virio iz šu*ka.Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Politika&krimin al na MrtvaškojGost 2022-06-13 19:27
U rubrici Politika&krimin al portal Telegram izvještava Zbog izgradnje luke sukobili se mještani Ilovika i policija. Dvoje završilo na hitnoj, više privedenih. U pobuni su građane spriječili zaštitari koji su štitili prolaz bageru namijenjenom rušenju mola.
Stanovnici otoka Ilovika već mjesecima se bore i prosvjeduju protiv projekta izgradnje velike luke u uvali Mrtvaška na Lošinju koji će im, tvrde, ozbiljno otežati život. Pobunili su se i jutros, kada su u Mrtvašku stigli bageri kako bi srušili mol. Razjarene građane zaustavili su zaštitari i policija, a neke su i priveli. Među njima je član mjesnog odbora Ladislav Radoslović.

Što se jutros događalo u Mrtvaškoj aktivisti su opisali na Facebook stranici Spasimo otok Ilovik, istaknuvši da su ozlijeđene dvije osobe. “Zaštitari nisu dali da se ljudi iskrcaju na rivu, naguravali su ljude i skoro nas je nekoliko palo u more. Poslije je došlo još policajaca i u naguravanju policije s mještanima stradala je stanovnica i pozvana je hitna medicinska pomoć te će biti prevezena u Rijeku. U naguravanju je stradala i druga sumještanka, koja je inače i onkološki bolesnik te će i ona biti prevezena u Rijeku. Uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega”, opisali su.

Mještani poručuju da neće odustati i da “borba ide do samoga kraja”. “Mi samo želimo put do kuće i na to imamo pravo”, navode uz objavljene fotografije prosvjeda.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # policija trenira stroguću?5G 2022-06-13 20:26
Župan Komadina čak iz Rijeke tvrdi da su neki stanovnici Ilovika napali policiju. Pregledao sam sve raspoložive video snimke koji su objavljeni u medijima, ali nisam vidio nikakvo oružje, čak ni krampove ili motike, pa ni osti u rukama Ilovčana.
Ni žena koju je policajac grubo odgurnuo nije imala ništa u rukama.

Da ne bi ispalo kao nedavno u Desincu, kada je čak i ministar Božinović tvrdio da je njegova policija postupala po zakonu (a kako, ako ne po zakonu?), a nakon nekoliko dana provedenih u bajbokani, utvrdilo se da je policija neke potpuno nevine ljude nasilno izvlačila iz automobila, prebijala ih i hapsila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # TorcidaHajduk 2022-06-13 22:30
Ipak neke tvrdnje Torcide istinite!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Komadina, meni te nije žaoNn 2022-06-15 07:34
Citat 5G:
Župan Komadina čak iz Rijeke tvrdi da su neki stanovnici Ilovika napali policiju. Pregledao sam sve raspoložive video snimke koji su objavljeni u medijima, ali nisam vidio nikakvo oružje, čak ni krampove ili motike, pa ni osti u rukama Ilovčana.
Niti na jednoj fotografiji ili video snimci se ne vidi ono što župan Komadina tvrdi. To što on radi, to je podmetanje javnosti lažnih činjenica bez ikakvih dokaza.
Komadina optužuje druge, a njega bi trebalo prozvati. Neka objasni koji su to Ilovčani i na koji način napali policiju.
Dosta je bilo laži!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
252 # Tihi.... 2022-06-13 20:32
Napokon, svaka čast policiji. Ulica nije nikada rješavala probkeme i nesmije se dozvoliti da ulica počne vladati. Bravo policija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # Policija mlati po naređenjuff 2022-06-13 20:47
Citat ....:
Napokon, svaka čast policiji. Ulica nije nikada rješavala probkeme i nesmije se dozvoliti da ulica počne vladati. Bravo policija
Nemaš šta čestitat policiji. Policija radi što joj vlast naredi. A vlast je družina SDP-HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Zadruga HdzSDPTihi 2022-06-13 21:23
A zasto uzmis moje ime Tihi?Nemas pametnijeg posla nego uzimati imena drugih i onda ovdje prdekati.Malo poslije bit čes Gost,pa Gosca itd...
Ajde malo ohladi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ........... 2022-06-13 21:19
Otkirite čiji su bageri na Mrtvaškoj?Sve će vam biti jasno kako funkcionira gradska vlast!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Zadruga HDZ-SdpMali 2022-06-14 21:55
Ha ha .
Pkrijatelji stari gdje ste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 0 # .......Tihi 2022-06-13 21:49
Svaka čast policiji koja je napokon obavila posao za koju je plaćamo. Neka nas policija štiti od Ilovčanskog nasilja. Bravo policija
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # ........... 2022-06-13 22:09
Ajde objasni nam što su Ilovčani napravili?Mirno stajali!A policija ih pohapsila!Na N1 se vidi kakvi su to nasilnici!Sramo ta!!!!Baš me zanima što će reći unutarnja kontrola policije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # .. 2022-06-13 22:16
Prebili dvije žene!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Sigurnost i povjerenjeKome služi policija? 2022-06-15 15:32
Zašto onaj policajac od 300 kila nije pozvao hitnu!? Više puta su mu rekli da odmah pozove hitnu.
Znao je odgurnuti i ozlijediti ženu 5 puta manju od sebe. Žena leži i povraća, a on samo stoji kao da je tulav.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # sigurnost i povjerenjeprijatelj 2022-06-15 17:00
Jos je podnio kaznenu prijavu protiv zene koja je unesrecene,to ne nasa zbilja.Diktator ska drzava
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # možda bi trebalo podnijeti kaznenu prijavu protiv njega?Crna Marica 2022-06-15 17:18
Kazneni zakon, članak 123.

Tko ne pruži pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Tko ne pruži pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zdruzna Hdz-sdpTihi 2022-06-13 22:22
Opet izimad moje ime Tihi .
Ajde otkaci
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # .......... 2022-06-13 22:44
Zbog organiziranog provođenja nasilja nad građanima Ilovika, Akcija mladih zatražila ostavke župana, ministra, predsjednika ŽLU Mali Lošinj i načelnika policije PGŽ
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # .......... 2022-06-13 22:46
Današnja događanja u luci Mrtvaška sramota su se ne samo za našu Primorsko-goran sku županiju nego za cijelu Hrvatsku i tražimo da dogovorni za nezakonito i nasilno postupanje prema građanima odgovaraju, naglasili su iz Akcije mladih.

Rijeka - Iz Akcije mladih reagirali su na današnja zbivanja na otoku Iloviku gdje je kod dolaska građevinskih strojeva u luku Mrtvaška ponovno došlo do pobune domaćeg stanovništva, pri čemu su dvije sudionice ozlijeđene, a nekolicina uhićena. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Tko je, kada, kako i zašto poslao interventne jedinice Hrvatske policije na građane Ilovika koji su danas mirno prosvjedovali u Luci Mrtvaška? Tko je odobrio postupanje prema građanima i nasilno privođenje mirnih prosvjednika? Tko će odgovarati za ozlijeđene građane Ilovika? U čijem interesu se provodi nasilje na građanima?

Za današnja sramotna zbivanja u luci Mrtvaška Akcija mladih odgovorne drži Zlatka Komadinu, Olega Butkovića, Lorisa Raka i Tomislava Dizdara te zbog organiziranog provođenja nasilja nad građanima Ilovika tražimo njihove ostavke redom: župana Zlatka Komadine, ministra Olega Butkovića, predsjednika Županijske lučke uprave Mali Lošinj Lorisa Raka i načelnika policije Primorsko-goran ske županije Tomislava Dizdara!

Jedini razlog zbog kojeg smo dobili bespovratna EU sredstva za dogradnju Luke Mrtvaška su oni koji tu luku koriste, a to su isti oni građani koje je danas Hrvatska policija po nečijoj naredbi nasilno privodila i ozljeđivala u luci Mrtvaška. Ovi ljudi koji danas leže na podu pod udarcima represivnog aparata su jedini razlog zbog kojeg se navodno radi projekt Mrtvaška. I sada "u njihovom interesu" netko naručuje i šalje policiju na njih da im silom objasne što je njihov interes. Čiji interes se štiti nasilnim provođenjem ovog projekta u neadekvatnom i nezakonitom obliku!?

Današnja događanja u luci Mrtvaška sramota su se ne samo za našu Primorsko-goran sku županiju nego za cijelu Hrvatsku i tražimo da dogovorni za nezakonito i nasilno postupanje prema građanima odgovaraju. Za početak ostavkama!", stoji u priopćenju Akcije mladih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Neprincipjelna zadrugaMali 2022-06-13 23:13
Hvala Akcija mladih.A gdje je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić? Niti jedinu rijec danas o ovom.Tuzno i jako jako žalosno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Nasilje u interesu Ilovčana?Farabut 2022-06-15 10:09
Ovo je najvažniji dio reakcije Akcije mladih na brutalni nasrtaj policije na mirne prosvjednike. Citiram:
... Jedini razlog zbog kojeg smo dobili bespovratna EU sredstva za dogradnju Luke Mrtvaška su oni koji tu luku koriste, a to su isti oni građani koje je danas Hrvatska policija po nečijoj naredbi nasilno privodila i ozljeđivala u luci Mrtvaška. Ovi ljudi koji danas leže na podu pod udarcima represivnog aparata su jedini razlog zbog kojeg se navodno radi projekt Mrtvaška. I sada "u njihovom interesu" netko naručuje i šalje policiju na njih da im silom objasne što je njihov interes. Čiji interes se štiti nasilnim provođenjem ovog projekta u neadekvatnom i nezakonitom obliku!?
Pa da vidimo hoće li se Kučićkini trolovi usuditi da odgovore na ovo ili će kukavički nastaviti s papagajskim ponavljanjem mantri sročenim u uredu gradonačelnice ili GO HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Linija 311Tariguz 2022-06-15 12:44
Citat Farabut:
Ovo je najvažniji dio reakcije Akcije mladih na brutalni nasrtaj policije na mirne prosvjednike. Citiram:
... Jedini razlog zbog kojeg smo dobili bespovratna EU sredstva za dogradnju Luke Mrtvaška su oni koji tu luku koriste, a to su isti oni građani koje je danas Hrvatska policija po nečijoj naredbi nasilno privodila i ozljeđivala u luci Mrtvaška. Ovi ljudi koji danas leže na podu pod udarcima represivnog aparata su jedini razlog zbog kojeg se navodno radi projekt Mrtvaška. I sada "u njihovom interesu" netko naručuje i šalje policiju na njih da im silom objasne što je njihov interes. Čiji interes se štiti nasilnim provođenjem ovog projekta u neadekvatnom i nezakonitom obliku!?
Da apsurd bude veći družba HDZ-SDP je policiju nahuškala na prosvjednike koji prosvjeduju što je ukin uta državna linija 311. Ukinuli su je ovi huškači iako je razlog zbog kojeg su dobili bespovratna EU sredstva baš postojanje te linije. Znači da si trojac Kučić-Komadina- Butković i time sječe granu na kojoj sjedi. Jer Ilovčani se zapravo bore za vraćanje brodske linije kojoj treba luka Mrtvaška. A rečena gospoda šalje policiju da ih mlati jer traže da se ispunu uvjet koji je donio 81 milijun kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # ....Hahar 2022-06-13 23:11
Čestitam Hrvatskoj policiji koja je časno i pošteno obavila posao i spriječila maltretiranje dvekolikog hrvatskog pučanstva od šačice bunrovnika. Hvala Hrvatskoj policiji koja je odlučno pokazala da šačica ljudi neće maltretirati Lošinjane, jer mi Lošinjani smo se već počeli pribojavati tih ljudi koji su postali prijetnja nama, jer zamislite kad se oni usude napasti Hrvatsku policiju oni su kadri i krenuti dalje na nas stanovnike otoka Lošinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # haherprijatelj 2022-06-13 23:24
Na sreću sve je snimljeno i nadam se da će akteri represivnog aparata zbog brutalnosti nad postenim žiteljima Ilovika odgovarati. A tebi preporučam da pogledaš snimke ima iz više. A uskoro bi mogli i da na vas krenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ...... 2022-06-14 11:38
treba preispitati ponašanje i rad onog zaštitara koji svojim bezobraznim ponašanjem ometa snimanje na rivi i osobi koja snima pokušava razbiti mobitel. zašto ometa ako je sve po zakonu? što se skriva od javnosti?

svojim ponašanjem zaštitar samo diže tenzije i nervozu, a onda Komadina iz Rijeke tvrdi kako su Ilovčani nasilnici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Strah od invazijeGOST 2022-06-14 05:59
Citat .Hahar:
Čestitam Hrvatskoj policiji koja je časno i pošteno obavila posao i spriječila maltretiranje dvekolikog hrvatskog pučanstva od šačice bunrovnika. Hvala Hrvatskoj policiji koja je odlučno pokazala da šačica ljudi neće maltretirati Lošinjane, jer mi Lošinjani smo se već počeli pribojavati tih ljudi koji su postali prijetnja nama, jer zamislite kad se oni usude napasti Hrvatsku policiju oni su kadri i krenuti dalje na nas stanovnike otoka Lošinja
Evo mene je vec strah izać na ulicu. Očekujem da Gradonačelnica zatraži i intervenciju Hrvatske vojske. Mi Losinjani zvimo u strahu i strepimo od invazije bakica s Ilovika na otok njenih djedova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
204 # ...Tihi 2022-06-13 23:16
Bravo Hahar, svaka ti čast jer se vidi da i ti voliš jedinu nam Hrvatsku i da podržavaš da bude reda u državi. I ja čestitam načelniku Policije Mali Lošinj sa uspostavom u Cresu na briljantno obavljenom zadatku u sprječavanju unutarnjeg neprijatelja da stvara paniku i nered pred turističku sezonu. Bravo Gazilj. Čestitam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
201 # ........ 2022-06-13 23:22
Moram se oglasiti da ovakvi neredi nisu dobri i da se događaju pred turističku sezonu jer već pišu svi strani mediji da je grupa otočana sa otoka Ilovika napala hrvatsku policiju i to fizički ih napala te da sigurnost turista je upitna u ovoj situaciji. Talijanska televizija je pokazala kako se policija brani i odvodi iugtrdnike. Zato policija samo hrabro i odlučno bez straha, zaštitite uplašeno narod sa otoka Lošinja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Šta me oči varaju?. 2022-06-13 23:28
Pogledajte snimke.Kupe ILOVČANE ko gljive.Samo su mirno stajali.Pokupil a starca od 70 i kusur godina!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # NapokonNapokon 2022-06-14 13:32
Pročitaj Engleske novine!Nemogu se načuditi što vlasti rade!Pričaš o turističkoj sezoni a zatvarate luku.
Pokaži nam snimku di se policajac brani.Hoćeš reći da je policija trebala dignuti dva helikoptera i topovnjaču Krešimira.Pozva ti pojačanje iz Zagreba?Uhapsil i ste dva starca od 80godina.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Smrdljivi lažljivacgost 2022-06-14 14:37
Citat ....:
Talijanska televizija je pokazala kako se policija brani i odvodi iugtrdnike. Zato policija samo hrabro i odlučno bez straha, zaštitite uplašeno narod sa otoka Lošinja
Lažeš, smeće smrdljivo. Vidjelo se kako zaštitar oduzima mobitel da spriječi snimanje njihovog nasilja nad mirnim građanima koji brane svoje pravo na normalan život.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # Karma is a biatchhranitelj tuljana 2022-06-14 14:48
Citat gost:
Vidjelo se kako zaštitar oduzima mobitel da spriječi snimanje njihovog nasilja nad mirnim građanima koji brane svoje pravo na normalan život.
Opisano se masovno događalo diljem hrvatskih škola, bolnica, pošta, državnih i lokalnih tijela... šutjeli ste, bilo vas je briga. Sad ste vi "na redu". Karma. Jeste li vi tada stali uz mene i branili moja prava? Zašto bi sad mene bilo briga za vaša? Kako ste mnogi cinično govorili, cijepi se pa ćeš moći hodati slobodno. E pa evo vam recept: nemojte dolaziti na Mrtvašku pa neće biti sukoba s policijom i zaštitarima. Jednostavno, zar ne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Tuljan opet luduje ....gost 2022-06-14 19:36
Citat hranitelj tuljana:
Jeste li vi tada stali uz mene i branili moja prava? Zašto bi sad mene bilo briga za vaša?
A da li je netko tražio da te bude briga za njihova prava?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Jednostavno, zar ne?OMG 2022-06-15 03:13
Ti si običan psihopat. Nitko te ne doživljava. Nebitan si. Idi pa se liječi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Iva Rinčić pita ...Čeper 2022-06-14 20:00
Citat ....:
Zato policija samo hrabro i odlučno bez straha, zaštitite uplašeno narod sa otoka Lošinja
Narod sa otoka Lošinja je uplašen divljanjem policije i zaštitara radi interesa Komadine, Kučićke, Balije i Kapelija. Zato Iva Rinčić vijećnica u Skupštini PGŽ oita: Je li ovo moja država? Je li ovo moja država u kojoj policija ne štiti svoje graďane od korupcije i organiziranog kriminala, nego ih nasilnim metodama sprečava u borbi za pristup vlastitim kućama i fizički se obračunava s njima? Je li ovo moja drżava u kojoj izabrani predstavnici županijske i gradske izvršne vlasti šute i okreću glavu od svojih birača, gurajući neke druge, samo njima poznate interese? Za koga je ova država ako ne za sve nas, njene obične građane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Neprincipjelna zadrugaMali 2022-06-14 21:50
Hvala gđa.Iva..a ne znam da li se grad.Ana Kučić oglasila u vezi jùčerašnjeg događaja u luci Martvaska?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # + POLICIJA JE BILA BRUTALNA +gost 2022-06-15 09:40
Citat Čeper:
Citat ....:
Zato policija samo hrabro i odlučno bez straha, zaštitite uplašeno narod sa otoka Lošinja
Narod sa otoka Lošinja je uplašen divljanjem policije i zaštitara radi interesa Komadine, Kučićke, Balije i Kapelija. Zato Iva Rinčić vijećnica u Skupštini PGŽ oita: Je li ovo moja država?
Kučićkini akteri šire dezinformacije i klevetaju Ilovčane tvrdeći da su Ilovčani napali policiju. Fotografije i video snimke objavljene u gotovo svim medijima pokazuju suprotno. Ali akterima to ne smeta da trabunjaju o strahu Lošinjana od "nasilnih" prosvjednika. Novi list je pod naslovom Ilovčani koji prosvjeduju u luci Mrtvaška: ‘Policija je bila brutalna. Umjesto da stišava strasti, ona ih je poticala’ objavio članak o razgovoru s nekoliko mještana:
Razgovarali smo s nekoliko sudionika nemilih scena koje su se u ponedjeljak dogodile u uvali Mrtvaška, gdje je u sukobu mještana Ilovika sa zaštitarima i policijom bilo ozlijeđenih i privedenih.
Ladislav Radoslović, po zanimanju odvjetnik, ujedno član Vijeća Mjesnog odbora Ilovika, rekao nam je da je policija stigla do Mrtvaške ujutro, prije Ilovčana.
– Nije istina da su došli zbog auta u Mrtvaškoj. Policija je došla uz bagere i zaštitare »Klemm security«. Klemmovo osiguranje zatvorilo je i stari mulić i državnu cestu.
Napravili su ljudski kordon od njih desetero, kojim su zatvorili pristup. Ne mogavši proći, stao sam pred njih i rekao – ako vi možete zatvoriti državnu cestu, mogu i ja.
Sve je to bio nenasilni otpor
Nismo se naguravali i tukli, sve je to bio nenasilni otpor. Počeli su nas privoditi, očito su dobili nalog pokupiti muškarce kako bi smanjili otpor.
Zvali su nas jednog po jednog na kriminalističku obradu, iako tu ne može biti kriminalne obrade jer nema kaznenoga djela. Svi smo optuženi da nismo postupili po naredbi policije da se raziđemo.
Ispravio sam ih, takve naredbe nije bilo, barem dok sam ja bio tamo. Jednostavno su odlučili uzeti me, a poslije su mi i drugi pričali isto, da su uzimali jednog po jednog.
Počinjenja prekršaja nije bilo. Bio sam dva sata u ćeliji, a kad ih je došlo još 11-12, izvadili su nas iz ćelije i odveli u veću prostoriju u prizemlju.
To je potpuno nezakonito
Nije bilo kaznenog djela jer nije pružen nikakav otpor, jedino smo se ujutro postavili na mulić da iskrcamo naše ljude s barki, a tada na muliću nije bilo policije, rekao nam je Radoslović, istaknuvši da je svima pritvorenima određena zabrana prilaska Mrtvaškoj.
– To je potpuno nezakonito, jer to može biti određeno prema nekoj osobi, a ne mjestu. Objasnio sam im to, i oni su toga svjesni, pa smo se čak preko Mrtvaške vratili doma.
Nismo mogli preko pristaništa, već smo se preko stijena spustili do obale izvan luke, gdje je po nas došao gumenjak, kazao nam je Radoslović.
Bili su jako grubi i nehumani
Ervin Raguzin živi u Rijeci, ali je zbog majke često na Iloviku i, kako kaže, podržava borbu Ilovčana za Mrtvašku.
– Zvali su me u 6.30 sati, jer sam amaterski fotograf, prije sedam sati došao sam na Mrtvašku i vidio da je ondje već živo. Počeli su prilaziti bager i pauk-vozila.
Mislim da su sada postupili kao da imaju neku vrstu dozvole, jer je u politici sve stvar trenutka. Napokon, to što su htjeli napraviti ovaj put, mogli su već i u ožujku.
Bili su jako grubi i nehumani kad smo se htjeli iskrcati s barki na mulić. Zaštitara je bilo kao pljeve, a inače su tamo dvojica. Došla je i policija s »maricom« i pokupila nas.
Mirno sam stajao, nisam se protivio. Postupak policije bio je brutalan i umjesto da stišava strasti, ona ih je poticala. Najgore je prošao sin žene koja je gurnuta na pod.
Razumijem Baliju, no koristi loše metode
On je reagirao instinktivno, potrčavši prema policajcu koji ju je gurnuo na pod. U policijskoj postaji u Malom Lošinju dobro su se odnosili prema nama.
Citirali su neki članak 23., što je farsa, da smo ometali promet na državnoj cesti. Možete misliti kakav je tamo promet, to je takorekoć slijepa ulica, koja završava na tom našem nesretnom muliću.
Razumijem Filipa Baliju (ravnatelj ŽLU-a Malog Lošinja, op.a.), on mora odraditi ono za što ga plaćaju, no koristi loše metode.
Nakon nekoliko sati, oko 14.30, bili smo vani. Nisu nas maltretirali, a bila je kriminalistička obrada – tko smo, što smo, stručna sprema, gdje radimo, zašto smo došli u Mrtvašku.
Rekao sam da sam došao na poziv kao amaterski fotograf i da podržavam Ilovčane. Dobio sam zabranu prilaska Mrtvaškoj, odnosno državnoj cesti, što je suludo, da je tako uska cesta uopće državna.
Ilovčani se sami brinu za svoje potrebe, doslovce su sami doveli struju na otok, naravno, uz pomoć naših ljudi u Americi. Sami su se trudili, uložili na tisuće dobrovoljnih radnih sati, a sada im država oduzima, kazao nam je Raguzin.
Pitao sam ga, a on me samo vukaoŽeljko Stojšić također je bio priveden.
– Htio sam kroz gradilište prema barci, zaštitari me nisu htjeli pustiti. Onda smo stali ispred ulaza. Tobože, mi blokiramo cestu, a dva metra od nas zaštitari zatvaraju državnu cestu!?
Počeli su me navlačiti, pitao sam policajca po kojem nalogu radi, a on me samo vukao. U tom trenutku je žena pokušala izvaditi mobitel iz džepa, tada ju je policajac gurnuo rukom, ona je pala na pod i lupila glavom.
Onda su pokupili mene i još dvojicu u »maricu«, prepričava Stojšić.
Završila na hitnoj s ozljedom glave Monika Stojšić završila je u KBC-u u Rijeci.
– Stajali smo uz cestu, došlo je do naguravanja oko auta, a onda me taj djelatnik policije u uniformi gurnuo, pala sam, lupila glavom, nisam znala što se događa.
Stavili su me na bok, povratila sam, došla je hitna pomoć. Obradili su me u hitnoj pomoći u Malom Lošinju, EKG i ostalo, a onda odvezli u Rijeku na hitni prijem.
Napravili su mi CT glave, nalaz je bio uredan, ali su mi savjetovali mirovanje zbog pada. Imala sam mučninu, osjećaj poput lebdenja, vjerojatno lakši potres mozga.
Pratit ću stanje, javiti se liječniku ako se pogorša. Kad sam došla u stan u Rijeci, nakon petnaest minuta došli su policajci i rekli da se javim. Ispitali su me u Rijeci, ali su vidjeli da nisam sasvim dobro i vratili su me doma, rekla nam je Monika Stojšić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
26 0 # NapokonNapokon 2022-06-14 09:03
Ometanje rada policije od strane šizofrenog odvjetnika i šizofrene mu gospođe. A gospođa koja je pala na stražnjicu i pritom dobila potres mozga je dobar opis situacije.
Samo kod nas policija moli provjednike da se maknu sa gradilišta. U normalnim državama bili bi odvedeni kao zečevi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # ... 2022-06-14 09:42
U pravnim državama se Mrtvaška NEMOŽE DOGODITI!U prčiji se može!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
222 # Psihopatija na djeluČaruga 2022-06-14 10:28
Citat Napokon:
Ometanje rada policije od strane šizofrenog odvjetnika i šizofrene mu gospođe. A gospođa koja je pala na stražnjicu i pritom dobila potres mozga je dobar opis situacije.
Ovakav komentar može smisliti samo psihopat bez imalo empatije prema bližnjima. A da ga napiše anonimno treba biti i sinja kukavica. Neuka gnjida ne zna da šizorenija ne postoji. No postoji shizofrenija kao psihijatrijski poremećaj, mentalna bolest koja pogađa sposobnost razmišljanja s otežanom percepcijom stvarnosti, što uzrokuje promjenu ponašanja i neugodne osjećaje, te slabim izražavanjem emocija. Svojim javnim istupima na TV odvjetnik je pokazao da stvarnost percipira s kristalnom jasnoćom i da je njegova sposobnost razmišljanja nedostižna kako Ani Kučić, tako i županu Komadini, lažnom branitelju "po majci Ilovčanu" ulizici Kapeliju, ministru Butkoviću i ostatku interesne skupine koja podržava kriminalni pothvat zvan projekt Mrtvaška.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Gmizavi HDZ-ovacGOST 2022-06-14 10:38
Citat Čaruga:
Citat Napokon:
A gospođa koja je pala na stražnjicu i pritom dobila potres mozga je dobar opis situacije.
Ovakav komentar može smisliti samo psihopat bez imalo empatije prema bližnjima.
A ovakav komentar zaista može napisati samo ogavni psihopat ili gmizavi HDZ-ovac blizak vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # NapokonNapokon 2022-06-14 12:43
Jasno se vidjelo da su gospođa koja je pala na stražnjicu i gospođa šizofreničarka profesionalne narikače. Naime, čima je dotična pala na stražnjicu bacila je pogled prema kameri da se uvjeri da naricanje može početi. Onda je sa šizofreničarkom u duetu počeo cvilež. Lažni cvilež.

Niste vi ilovčani ništa bolji od gradske vlasti, dapače. I s to malo želje za publicitetom odvjetnika šizofreničara ste nadmašili po ljigavosti sve dosad viđeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # NapokonNapokon 2022-06-14 13:21
U pravnoj državi Mrtvaška se ne može dogoditi!U prčiji može!
Da svi rade svoj posao kako treba do ovoga nebi došlo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ukidanje državne linije 311Zoro 2022-06-14 13:47
Citat Napokon:
U pravnoj državi Mrtvaška se ne može dogoditi!U prčiji može!
Šteta je što je sadržaj ovog članka nekako prigušen zadnjim nemilim događajima na Mrtvaškoj. Jer u članku je rekapitulacija cijele zavjere za provedbu kriminalnog pothvata gradnje nove luke pod izlikom rekonstrukcije na temelju nezakonite građevinske dozvole i bez urbanističkog plana. Istaknuta je zanimljiva, a porazna činjenica da je Agencija za obalni linijski promet bila naredbom "odozgo" prisiljena faktički ukinuti liniju 311, za što nije ovlaštena. Citiram dio teksta koji bjelodano raskrinkava sudionike urote:
-- Odluku o uspostavljanju državne linije donosi Vlada RH, pa je stoga jedino Vlada RH imala pravo promijeniti svoju odluku, bilo da liniju ukida trajno ili privremeno. To pravo nema Agencija. Zakonska procedura za donošenje odnosno promjenu odluke Vlade pretpostavlja prijedlog Ministarstva mora. Niti je Ministarstvo predložilo Vladi niti je Vlada promjenila svoju odluku o uspostavi državne linije 311, a Agencija je ipak donijela odluku o ukidanju odnosno izmještanju državne linije?! Tko je uopće predložio izmještanje odnosno ukidanje državne linije 311.
-- Zahtjev da se izmjesti državna linija Agenciji je podnio ni manje ni više nego ravnatelj ŽLU ML Filip Balija. Temelj za takav zahtjev ne nalazi u Zakonu o prijevozu o linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu nego na zaključku zajedničkog sastanka predstavnika Ministarstva mora, Primorsko-goran ske županije i Grada Malog Lošinja. Dakl,e razlog za traženje ukidanja linije je sastanak »zadrugara«.


Pa vi sad sami zaključite čija prčija je država, čij prčija je Županija, kad za Lošinj već znamo da je djedovina Ane Kučić :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Sve se vraća...hranitelj tuljana 2022-06-14 14:53
Citat Napokon:
U pravnoj državi Mrtvaška se ne može dogoditi!U prčiji može! Da svi rade svoj posao kako treba do ovoga nebi došlo.
Zašto "jednostavno ne dolaze na Mrtvašku"?! Što niste tako govorili za ono hrabro dijete iz Krapine, "zašto jednostavno ne stavi masku"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Smrad iz septičke jameBing 2022-06-14 13:24
Citat Napokon:
Jasno se vidjelo da su gospođa koja je pala na stražnjicu i gospođa šizofreničarka profesionalne narikače.
Iz komentara poput ovog tvoga uvijek me zapahne smrad kao iz otvorene septičke jame. To je smrad nezakonitih interesa, kriminala i prljave politike. A kako da bude kad se pripadnici stranke osuđena za korupciju udruže sa članstvom stranke bivši članovi koji su osnovali onu prvu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ovo su ljudi koji su nasrnuli na PolicijuDiDiTi 2022-06-14 15:00
Citat Napokon:
Ometanje rada policije od strane šizofrenog odvjetnika i šizofrene mu gospođe. A gospođa koja je pala na stražnjicu i pritom dobila potres mozga je dobar opis situacije.
Samo kod nas policija moli provjednike da se maknu sa gradilišta. U normalnim državama bili bi odvedeni kao zečevi.
U normalnim državama ovakvu policiju tjeraju u smetlare, a političare koji joj naređuju trpaju u zatvore. Ostavi se tog hadezenjarskog laganja kad postoje pošteni novinari koji malo malo ponekog ministra pošalju u zatvor. Ovo je istina!

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Laž je njhov način djelovanjagost 2022-06-14 15:08
Ne trudi se. Ovi Kučićkini balvani Nedić, Fabijanić, Sićko, magazin i da ne nabrajam nastaviće lagati šta god da se javno prikaže ili napiše. To je njihov način djelovanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Logor. 2022-06-14 09:40
Da bi Ilovčani prošli kroz Mrtvašku moraju uzeti broj kod čuvara i na povratku ga vratiti!A gosti i majstori je... te se!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
233 # ........ 2022-06-14 14:24
Hvala Hrvatskoj policiji što je napokon interveniraka i zaštitila sve nas stanovnike otoka Lošinja koji smo stalno živili u strahu od terora balvanaša. Molimo da i dalje Hrvatska policija štiti svekoliko otočno pučanstvo otoka Lošinja od raznih vikendaša koii dolaze terorizirati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # ........... 2022-06-14 15:01
U pravnoj državi i u državi u kojoj svi rade svoj posao kako treba slučaj Mrtvaška se ne može dogoditi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # Podrška IlovčanimaLošinjan 2022-06-14 16:59
Poznavajući Ilovčane,samo je trebala harmonika u zatvoru.Koja sprdačina!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # MrtvaškaLošinjan 2022-06-14 19:18
Godinu i pol star sukob između stotinjak mještana Ilovika i države koja im na silu želi izgraditi predimenzionira nu, 81 mil. kuna vrijednu luku u uvali Mrtvaška na obližnjem Lošinju u ponedjeljak je kulminirao privođenjem 11 stanovnika Ilovika, a dvije su žene završile u riječkoj bolnici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # I Zagreb brujiLošinjan 2022-06-14 19:24 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Portal Zagreb.hrgost 2022-06-14 19:29
Citat Lošinjan:
Eskalirao sukob oko skupe luke koju Ilovičani ne žele – policija u jednom danu privela svakog desetog otočanina

Godinu i pol star sukob između stotinjak mještana Ilovika i države koja im na silu želi izgraditi predimenzionira nu, 81 mil. kuna vrijednu luku u uvali Mrtvaška na obližnjem Lošinju u ponedjeljak je kulminirao privođenjem 11 stanovnika Ilovika, a dvije su žene završile u riječkoj bolnici

Policija je u uvali Mrtvaška na Lošinju privela 11 stanovnika otoka Ilovika, a dvije ženske osobe prevezene su u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. Kako navode u MUP-u , “radi se o ženskim osobama koje su ometale rad policije te je nad njima uporabljena minimalna tjelesna snaga zbog savladavanja otpora osobe koja se privodi. Tijekom postupanja jedna od njih je pala i ozlijedila se, dok je drugoj ženi pozlilo te su obje prevezene u bolnicu”.

Rezultat je to eskalacije sukoba oko izgradnje nove, predimenzionira ne, 81 milijun kuna vrijedne luke, kojoj se stanovnici Ilovika žestoko protive, a o čemu smo već pisali. Stanovnici Ilovika, koji nema više od stotinjak stanovnika, već se mjesecima bore i prosvjeduju protiv projekta izgradnje velike luke u Mrtvaškoj, tvrdeći da je riječ o zlouporabi sredstava EU fondova i projektu koji će im otežati život.

“Ono što se događa je da mi imamo određene zahtjeve jer način na koji su zamislili ovu investiciju, takav je da uništava otok Ilovik, jedini otok na Jadranu koji je uspio odoljeti toj bijeloj kugi, i otok gdje broj stanovnika raste. Želimo da nam se otok ne uništi. Danas su zaštitari zatvorili državnu cestu i onemogućili nam iskrcaj i korištenje postojećeg mola i puta prema Lošinju. Policija je nakon toga, dajući asistenciju Županijskoj lučkoj upravi, došla i nas počela trpati u maricu. Tako su htjeli omogućiti da se gradilište isprazni i da se ovdje može početi s radovima”, rekao je za N1 Ladislav Radoslović, odvjetnik s Ilovika koji je i sam uhićen nakon incidenta.

Podsjetio je i da građani Ilovika već godinu i pol dana pružaju pasivni građanski otpor. “Ovdje smo se okupili bez ikakve sile i prisile prema bilo kome. Tako strojevi ne mogu ući na gradilište koje je u potpunosti nelegalno i gdje se krši čitav niz propisa. Ovdje se radi o kriminalu kojim rukovode Oleg Butković i Zlatko Komadina. Imamo i dokaze za to. Sve smo to već odavno prijavili OLAF-u koji provodi istragu”, podsjetio je Radoslavić, dodavši kako je policija postupila krajnje neprofesionalno . “Ovo je bilo politički motivirano postupanje policije. Ovo nije moglo doći ni od koga drugoga, nego od ministra Božinovića. Sin gospođe koja je pala na pod, uskočio je i pokušao joj pomoći jer je vidio da mu je majka pala i udarila glavom. Nakon toga je nekoliko policajaca skočilo na njega i na kraju ga čak optužili. Sutra će morati ići u Rijeku na daljnje ispitivanje. Nasreću, imamo snimke svih tih događaja”, rekao je Radoslović.

Na Facebook stranici Spasimo otok Ilovik, piše: “Mrtvaška do zadnje kapi krvi! Što je do ovoga moralo doći? Ovoga puta donijeli su dva pauka, dva bagera, zaštitara koliko i nas s Ilovika i policiju. Zaštitari nisu dali da se ljudi iskrcaju na rivu, naguravali su ljude i skoro nas je nekoliko palo u more. Poslije je došlo još policajaca i u naguravanju policije sa mještanima stradala je stanovnica i pozvana je hitna medicinska pomoć te će biti prevezena u Rijeku. U naguravanju je stradala i druga sumještanka, koja je inače i onkološki bolesnik te će i ona biti prevezena u Rijeku. Uhitili su našeg glasnogovornika Ladislava Radoslovića i još nekoliko mještana uz njega. Na našoj rivi parkirano je vozilo zaštitara, blokiraju ulaz na Mrtvašku i čuvaju mol kako bi bager mogao doći do njega i srušiti ga! Ova borba ide do samoga kraja, mi se nećemo predati!”, navode stanovnici Ilovika.
zagrebi.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # Proslava praznog đžepaLošinjan 2022-06-15 11:56
Dal' neko zna kako se plaća ruzinavi bager na Mrtvaški?Koja valuta se koristi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ..... 2022-06-15 13:02
Lošinja moji,
odite viditi šta su napravili na Mrtvaški!
Bager odlazi!Normalno policija ne vidi kako bager 15-20 tona razbija cestu sa svojim gusjenicama!I to po drugi put!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Neprincipjelna zadruga HDZ-SDPMali 2022-06-15 16:02
Citat ..:
Lošinja moji,
odite viditi šta su napravili na Mrtvaški!
Bager odlazi!Normalno policija ne vidi kako bager 15-20 tona razbija cestu sa svojim gusjenicama!I to po drugi put!
A da vidite koji koridor je napravljen,čime se oni hvale da su napravili i omogučili prolaz ljudima.Gosp.Fi lip i gosp.Zlatko dovedite svoju obitelj i pokžite sto je napravljeno,kak o se može prolaziti tuda.Dno dna.
Fuj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # !!!!!! 2022-06-15 14:46
Nikad, ali nikad, osim u vrijeme velikog egzodusa otočana, na ovim otocima nije bilo gore nego za vrijeme ove gradonačelnice.
Ništa ne zna, o ničemu se ne brine, samo paradira i brine se za svoje krpice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # .... 2022-06-15 16:33 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pogledajte ovo.... 2022-06-15 17:08 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Pavela traži ostavke odgovornihGost 2022-06-15 17:31
Leo Pavela drži da je za ovaj incident kriva isključivo osoba koja je bila zadužena da vodi pregovore s Ilovčanima od strane PGŽ-a i koja nije nikome u Skupštini PGŽ-a objasnila što se uopće događa, što je nedopustivo!

Kao vijećnik Skupštine PGŽ ističe da je ostavka odgovornih demokratski i moralni čin, a što se Ilovčana tiče, treba samo napomenuti da još nikad nitko nije uspio pobijediti narod.

Vijećnik Pavela izjavljuje. "Dajem punu podršku Ilovčanima u njihovim zahtjevima da se pristanište Mrtvaška prilagodi za velika i mala plovila, da luka Mrtvaška bude otvorena za promet cijelo vrijeme te da za vrijeme izgradnje ceste od Mrtvaške do Malog Lošinja svi mogu koristiti navedenu dionicu uz održivu regulaciju prometa na korist izvođača radova i građana Ilovika."

Cijeli tekst:
kigo.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tihi.... 2022-06-15 20:20
Tako je u davna vremena govorio jedan gospodin Zlatko Pavela. Isti stil, isti gard. Lijepo ga je bilo slušati, a bio je veliki šaljivđija. Lošinjska legenda. Sve je bacao u šalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Neprincipjelna zadrugaBonaca 2022-06-15 22:29
Gos.Pavela hvala za javljanje i podrsku.Gradona čelnica sa OTOKA VITALNOSTI zaboravila da otok Ilovik pripada administrativno GML zato se nije oglasila u vezi svih ovih događanja.Sve se vraća,sve se plaća...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Pričam tiPriču 2022-06-18 22:54
Prvo mi recite:
Što je Pavela lijevo ili desno?


Zar Vi mislite da će Medarića dati ostavku?
Za dva dana Pavela će pljuvati po Ilovčanima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Oštro hr..... 2022-06-15 17:41
Povjerenstvo istražuje Marićev boravak u Jadrankinom hotelu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Možemo Rijeka.... 2022-06-15 20:28
www.facebook.com/.../?app=fbl
I dalje traže ostavku cijele lučke uprave Mali Lošinj
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Neprinciplelna zadruga Hdz-SdpMali 2022-06-15 22:18
Hvala Mozemo Rijeka,a gradonavelnica ML niti rijec o ovom,jako tuzno,zalosno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Glupi kriminalciIz PGŽ i ML 2022-06-16 00:06
Pitanje:
Ako Ilovčani mogu pristajati dok traju radovi i koristiti austrougarski mol.Taj mol znači mogu koristiti svi osim linije 311.
Zašto ne može linija 311 pristajati na taj isti austrougarski mol??(koja je duplo jeftinija od Ilovik-ML)
Molio bi jedinog člana ŽLU Mali Lošinj koji bi trebao znati o moru.Lučkog kapetana Lošinjske vale.I da 11.08.2021.kada je blokirao liniju 311.zašto?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ............... 2022-06-16 12:19
Napuhani je 11.08.2021.poka zao svoje pravo lice. Kolika tvoja dnevnica u lučkoj upravi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # .............. 2022-06-16 12:10
Sumnjiva “Vinska omotnica”: Tvrtka Bačića i Šeparovića povlačila EU novac baš kao i Tomislav Tolušić. Nacional.hr
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Tko?Što? 2022-06-16 13:08
Ma šta, Bačić i Šeparović? HDZ? Ma neee, to su fini momci, ne bi oni ni mrava zgazili. Obazovani, pametni, kulturni.
Obuku odijelo, stave kravatu i onda mažnjavaju na fino, u rukavicama.
Zgražaju se nad izričajem kad im netko kaže da su yebeni lopovi.
U stvari više im smeta ono yebeni, nego lopovi.
Jer za sve lopove postoji presumpcija nevinosti, a u ovoj državi još nitko nije vidio pravomoćnu sudsku presudu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pravomoćna presuda HDZ-ugost 2022-06-16 14:01
Citat Što?:
Jer za sve lopove postoji presumpcija nevinosti, a u ovoj državi još nitko nije vidio pravomoćnu sudsku presudu.
Kako nije vidio? Pa cijela Garijeva i Anina stranka, da Nedića, Volariće i ostale ne spominjem pravomoćno je osuđena za pljačku. Istina, ovi koji su u HDZ-u sada, a bili su i prije ne priznaju da se to njih tiče.
HDZ se i nakon pravomoćne osude za pljačku odbija ispričati. Ministar: Nema potrebe
www.index.hr/.../2310778.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ...... 2022-06-16 14:18
a po tom istom HDZu, svi ovi koji su danas u SDPu, a za vrijeme Tita nisu bili ni rođeni ili su bili djeca, svi su oni komunjare, partizani i krivi su za Bleiburg.

jedino župan Komadina i dan danas dokazuje da je stara komunjara
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # SDP i HDZ.... 2022-06-16 17:39 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # .... 2022-06-16 17:44
Lokalna, županijska i državna vlast pritom je zaboravila na jednu stvar – boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # I studija za okoliš je falsificiranagost 2022-06-16 18:32
Citat .:
Lokalna, županijska i državna vlast pritom je zaboravila na jednu stvar – boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.
Zanimljiv komentar uz taj članak na FB stranici Novog lista:
Naime, prvo neshvatljivo da PGŽ nije zatražila u projektu da se predvidi da, ostane i mali mul za Ilovičane stari ili neki novi za vrijeme radova i uvijek. (Usput rečeno vaša teze da župan nije arhitekt projekta je bezvezna jer arhitekt projektira po nekim odrednicama i zahtjevima postavljenima od PGŽ. tako da je župan arhitekt u širem smislu) No mali mul ako sam dobro shvatio će sad biti na raspolaganju i time situacija, i zahtjevi rješeni Vrlo jednostavno ne znam što PGŽ nije to odmah.
Mada predstavnik Ilovičana spominje i neki kriminal prijavljeni OLAFu ali nismo mogli čuti konkretno o kakvom kriminalu bi se radilo Drugo pak problem je širi a nitko o tome ne želi go govoriti, da postoje tri puno bolje lokacije za terminal, već de facto gotove izgrađene odmah uz magistralu i bliže Malom Lošinju a ne da putnik je u Mrtvaškoj nigdje i mora taxijem do Lošinja i obrnuto . Usto tad ne treba ni 10 km magistrale a koja, će uništiti kao i terminal taj još zadnji mirni dio otoka. Pitanje zašto grade novo kad već imaju gotovo i bolje jasno daje odgovor da se tu radi o znanom građavinakom kriminalu izmišljanja potrebe gradnje u prostornim planovima da bi se što više betona prelilo u razne džepove. Ja sam od 2002 više puta to unio kao prijedlog i primjedbu pri javnim raspravama o prostornim planovima PGŽ i Lošinja. Ali to nitko ne pita, svi šute. Mada i to pitanje stiže na naplatu.
3. Prijavljeno je od strane biologa i falsificiranje studije utjecaja na okoliš da, zaštićene alge Posejdonije neće biti ugrožene a hoće, namjerno su krivo ucrtali neke stvari
Inače velika sramota je što ovdje opravdavaš postupak policije, ako su recimo imali pravo osigurati gradilište i maknuti prosvjednike onda to svakako ne na način da dvije žene gurnu, već postoje u karateu i profesionalni zahvati, te ne da, neuhapšenim, Ilovičanina zabrane povratak na otok par sati i drže ih na suncu, i još sramnih i ne profesionalnih poteza,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # »... ovo ste vi naredili i za to ćete odgovarati!«Gost 2022-06-16 18:40
MRTVAŠKA – OGLEDALO TURISTIČKE ZAJEDNICE MALI LOŠINJ
Nakon zauzimanja uvale Mrtvaška na najjužnijem dijelu otoka Lošinja, 13. lipnja 2022., ŽLU Mali Lošinj je, po nalogu Zlatka Komadine, potpomognuta privatnom zaštitarskom firmom, temeljnom i interventnom policijom, golemim bagerima razorila put od parkirališta do mulića. Nasipali su čitavo brdo kamenja i zemlje kako bi automobilima, vozilima hitne pomoći i svim drugim interventnim vozilima i vozilima opskrbe onemogućili da dođu do mulića. Prohodan je ostao samo mali koridor kojim će sad zaštitari, po svom nahođenju, omogućavati ili ne omogućavati prolaz Ilovčanima do svoga doma.

Po uzoru na neka druga vremena tražit će „ausweis“: ti možeš, a ti ne, ako slikaš ili snimaš, zabraniti ću ti prolaz, nemoj me krivo pogledati, jer nikad više do kuće nećeš doći.
Imaš li propusnicu? Turist? Ne možete na mulić!

Ovo nisu scene iz nekog koncentracionog logora ili iz neke afričke banana države, ovo je sad postala ilovačka stvarnost. Ilovčanima, turistima koji žele doći na otok Ilovik, radnicima, uspostavljen je režim kakvog nema ni u Sjevernoj Koreji.
[Objavljeni su zastrašujući prizori s lica mjesta]

U takvoj situaciji jutros je skupina gostiju sa Ilovika morala otputovati u svoje domove u Njemačku. Jedan od tih gostiju je paraplegičar, u invalidskim kolicima.
Pogledajte mučenje njemačkih državljana koje su snimili i poslali nam naši gosti iz Njemačke i koje će svakako biti poslano turističkim organizacijama u Njemačkoj da svi vide što se radi u Hrvatskoj i kako se i Turistička zajednica Malog Lošinja, između ostalih, ophodi prema svojim gostima!


Znali su uredno poslati uplatnice ilovačkim iznajmljivačima , ali još se ni jednom nisu oglasili i zatražili od aktera projekta Mrtvaška da se zaštite turisti koji žele dolaziti na Ilovik i iznajmljivači od kojih se želi izmusti novac.

Kako se vozilom više ne može doći do mulića, bolesnog gospodina je njegov prijatelj vukao na kolicima u nemogućim uvjetima.

Ana Kučić, Zlatko Komadina, Oleg Butković i Dalibore Cvitković, ovo ste vi naredili i za to ćete odgovarati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # DaliborCivitković 2022-06-16 18:59
Poslati ću uplatince i dobiti plaću.Ostalo me N E Z A N I M A !!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tko laže, tko se skriva?Pamtilo 2022-06-16 19:31
Citat Gost:
Ana Kučić, Zlatko Komadina, Oleg Butković i Dalibore Cvitković, ovo ste vi naredili i za to ćete odgovarati!
Zanimljivo: Na tiskovnoj konferenciji Komadina je kazao da je dio Ilovčana napao policiju, a u priopćenju policije o tome nema ni riječi. Ali odgovarati treba i glavni akter koji se za sada uspješno skriva. Jer kako sugerira Komadina, „Možda bi bilo dobro da o projektu Mrtvaška postavite pitanje gradonačelniku Lošinja iz vremena kada je ta luka definirana, odnosno ministru turizma i aktualnom saborskom zastupniku Gariju Capelliju koji je bio inicijator tog projekta.“ sugerirao je Zlatko Komadina.

A baš to pitanje javno je postavila Iva Rinčić: „Tko je odlučio umjesto predviđenog projekta od 25 milijuna kuna prijaviti projekt od 81 milijuna kuna? Ako Lučku upravu Mali Lošinj ne vodi Upravno vijeće, a ni ravnatelj Balija, molim odgovor tko vodi Lučku upravu i projekt Luke Mrtvaška“?
www.teklic.hr/.../226590
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Živo Lošinjski turizam!. 2022-06-16 18:32
m.facebook.com/.../
Prolaz gostiju koji godinama dolaze na Ilovik
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ........ 2022-06-16 18:43
I šta kaže turistička zajednica Malog Lošinj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ona je sve i sva!Gost 2022-06-16 18:57
Citat .....:
I šta kaže turistička zajednica Malog Lošinj?
Turistička zajednica kaže ono što kaže predsjednica zajednice, a to je ništa. Šutnja. Muk, Mutavost. Jer dužnost predsjednice Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, obavlja Gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić koja je ujedno i predsjednica Skupštine Zajednice i predsjednica Turističkog vijeća Zajednice.

Predsjednica Zajednice:
Predsjednik Zajednice je i predsjednik Skupštine i predsjednik Turističkog vijeća;
• predstavlja Zajednicu
• saziva i predsjeda Skupštini Zajednice
• saziva i predsjeda Turističkom vijeću
• organizira, koordinira i usklađuje rad i aktivnosti Zajednice u skladu sa zakonom, Statutom i programom rada Zajednice
• brine se o zakonitom i pravodobnom izvršavanju zadaća Zajednice
• pokreće i brine se o suradnji Zajednice s drugim turističkim zajednicama i drugim tijelima sa zajedničkim interesom
• brine se o pripremi sjednica Skupštine Zajednice i Turističkog vijeća
• potpisuje odluke i druge akte koje donosi Skupština Zajednice i Turističko vijeće
• obavlja i druge poslove utvrđene aktima Skupštine Zajednice i Turističkog vijeća
visitlosinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Neprincipjelna zadruga Hdz-SdpaBonaca 2022-06-16 22:25
A sto će reći? DA su opet krivi mjestani Ilovika.Fuj,fuj ,pljuc..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # .. 2022-06-16 18:40
Nek objave u stranim novinama!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 0 # .......Hahar 2022-06-17 09:53
Gledam onu skicu projekta rive na Mrtvaškoj.Stvar no treba biti lud i retardiran pa ići u prosvjede za zabranu gradnje ovakve rive.Užas gdje živino i s kakvim retardiranim elementima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Hahar - il je glup il je hadezejac?gost 2022-06-17 10:09
Citat Hahar:
Stvarno treba biti lud i retardiran pa ići u prosvjede za zabranu gradnje ovakve rive.
Treba biti glup kao stup ili pokvaren kao hadezejac pa unatoč svemu tvrditi da se ide u prosvjede za zabranu gradnje ovakve rive.Citat:
Užas gdje živino i s kakvim retardiranim elementima.
Imaš pravo. Užas gdje živino i s kakvim retardiranim elementima koji anonimno drobe svinjarije kao ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .......... 2022-06-17 17:29
Hahar
Dal' znaš što Ilovčani traže?
Možda ti bude jasnije pročitaj malo dole!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ........... 2022-06-17 17:30
Ilovčani se cijelo vrijeme pokušavaju predstaviti kao građani koji su protiv projekta izgradnje ceste od Mrtvaške prema Malom Lošinju i da su protiv izgradnje pristaništa Mrtvaška, no to nije istina jer Ilovčani sve to žele, ali uz faznu gradnju te uz omogućavanje da novo pristanište može primiti i veća i manja plovila, istaknuo je Pavela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Vlaška poslaDalmatinac 2022-06-17 19:36
Napokon neko pametan.Ovaj hahar mora daje je vlajo Dalmatinac.Prič aj nam o lubenicama pusti more na miru.Ni Ustrine nisu na moru.Di čovik iz Ustrina da gradi rive?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .......... 2022-06-17 17:32
Citat Hahar:
Gledam onu skicu projekta rive na Mrtvaškoj.Stvarno treba biti lud i retardiran pa ići u prosvjede za zabranu gradnje ovakve rive.Užas gdje živino i s kakvim retardiranim elementima.
Hahar ima brod od 45 metara plus. On će moći koristiti rivu!! hahahaha
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Hahar..... 2022-06-17 17:40
Gledam ovu skicu projekta rive na Mrtvaškoj.Stvar no treba biti lud i retardiran pa dopustiti da Baliji napravi rivu visoku 2.01 metar. --------------- --------------- +++++++ Pa ćemo je mi hahar gledati iz ptičje perspektive.Bit i će još i veća kada oseka bude 1 metar.Biti će visoka 3 metra.A mi Hari ćemo se ko majmuni penjati na nju a turisti će nas slikavati Baš će biti dobro!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Kome nije jasno!!Neka čita 2022-06-17 11:27
Ilovčani se cijelo vrijeme pokušavaju predstaviti kao građani koji su protiv projekta izgradnje ceste od Mrtvaške prema Malom Lošinju i da su protiv izgradnje pristaništa Mrtvaška, no to nije istina jer Ilovčani sve to žele, ali uz faznu gradnju te uz omogućavanje da novo pristanište može primiti i veća i manja plovila, istaknuo je Pavela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ..Gost 2022-06-18 22:11
Citat Neka čita:
Ilovčani se cijelo vrijeme pokušavaju predstaviti kao građani koji su protiv projekta izgradnje ceste od Mrtvaške prema Malom Lošinju i da su protiv izgradnje pristaništa Mrtvaška, no to nije istina jer Ilovčani sve to žele, ali uz faznu gradnju te uz omogućavanje da novo pristanište može primiti i veća i manja plovila, istaknuo je Pavela.

Projekt luke Mrtvaška je neisplativ i nikada neće funkcionirati ali poanta je u pristupnoj cesti do Mrtvaške i prenamjeni okolnih zemljišta koja su u zadnjih 10-15 godina naglo promijenila vlasnike dosjelošću ili kupovinom od grada-države.No va luka treba i pravu cestu a buduća građevinska zemljišta uz cestu su već odavno u rukama općinara,politi čara i slastičara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Festival praznog đžepaMrtvaška 2022-06-17 11:43
Već drugi dan nema nikakvih radova na Mrtvaška!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # BratuBrat 2022-06-17 13:29
Citat Mrtvaška:
Već drugi dan nema nikakvih radova na Mrtvaška!
Koliko će još biti takvih dana tj mjeseci...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Teklić .hrMrtvaška 2022-06-17 17:12
Nešto je trulo u županiji Primorsko-goran skoj: “U ponedjeljak su priveli 10% jednog pučinskog otoka jer su branili austro-ugarski mulić kojim im znači život, sutra će to biti 10 000 Riječana”
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ......... 2022-06-17 17:24
Dosta nam je Županije, koja djeluje isključivo po stranačkim pravilima i interesima, protiv svojih građana.“
Smatra da je slučaj Mrtvaška razotkrio vješto skrivanu koaliciju SDP i HDZ-a te se pita:

„Možemo li u toj sprezi očekivati ovo što su doživjeli Ilovčani: nasilje, privođene, zatiranje javnih interesa, te se s pravom pitati što je sljedeće. U ponedjeljak su priveli 10% jednog pučinskog otoka jer su branili austro-ugarski mulić kojim im znači život; sutra će to biti 10 000 Riječana. Dosta nam je toga!„ rekla je Iva Rinčić ustvrdivši da politička elita u PGž nije vezana za jednu stranku nego postoji savezništvo Župana Komadine i ministra Butkovića.

„To je jedina platforma ove županije. Na čemu se temelji? Možemo samo naslutiti zašto se tako grčevito bore za ovaj projekt. No jedno je sigurno, u njoj stradaju građani. Pitam ja te drugove i gospodu, zbog čega ćete nas sutra privoditi?„ zaključila je Iva Rinčić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Festival praznog đžepaMrtvaška 2022-06-18 08:54
Nema radova trći dan na Mrtvaški!Zašto ste Ilovčane uhapsili ako nema radova?Zašto ste im turiste potjerali?Zašto turistička zajednica kaže da je gradilište kada nema nikakvih radova?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Stanje nacijeŠprajc 2022-06-18 08:57 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Stanje nacijeŠprajc 2022-06-18 09:00
POBUNA 'PROTIV NAPRETKA'
Policija u okršaju s cijelim otokom Ilovikom pohapsila 10 posto stanovništva
Otočani s Ilovika će do Lošinja gdje im djeca idu školu, a roditelji na posao, umjesto deset minuta ubuduće putovati i po sat vremena. Sve kerenulo oko pristaništa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Novi ListMrtvaška 2022-06-18 09:07
POLICIJA PRIVODILA MJEŠTANE ILOVIKA PO NALOGU RAVNATELJA FILIPA BALIJE.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # .. 2022-06-18 09:11
Šta kaže gradonačelnica Ana Lučić na hapšenje njezinih građana?
Cijela Hrvatska bruji samo grad Lošinj šuti!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .. 2022-06-18 14:42
Za gradonačelnicu Malog Lošinja, HDZ-ovu Anu Kučić događanja u luci Mrtvaška nisu dovoljan razlog za istupiti u javnost, barem ne do predvečerje ovoga burnog dana

11 privedenih i dvoje odvezenih u riječki KBC ishod je uklanjanja vozila koje se našlo na državnoj cesti i koje je trebalo onemogućiti dolazak radnih strojeva, čime bi započeli radovi na rekonstrukciji i proširenju luke Mrtvaška vrijedni 80 milijuna kuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Kako funkcionira gradska vlastSve po zakonu 2022-06-18 15:09
Od dostupnih podataka za 2022. godinu, trenutno građani plaćaju sljedeće:

Odvjetnički ured Bezjak Neli: 4.375,00 kn; 1.250,00 kn; 7.812,50 kn; 14.387,50 kn; 14.387,50 kn;
Odvjetnički ured Kovačević, Koren i partneri: 15.312,50 kn; 38.750,00 kn; 10.250,00 kn; 23.766,25;
Odvjetnički ured Vrkić, Beljan i Denona: 6.250,00 kn; 6.250,00 kn; 6.250,00 kn;
Odvjetnički ured Stanić i partneri: 12.500,00 kn.
Da ne bude sve tako sivo na Otoku vitalnosti, odnosno kako bi se pobrinula da se o njoj piše u superlativima, godišnje za “peglanje imidža” medijima podijeli preko 350.000 kuna – mimo zakonski propisane norme, odnosno natječaja. Plaćale su se i novčane naknade zbog nezapošljavanja osoba s invaliditetom, pa i prijevoz putnika brodom u vlasništvu Gradskog vijećnika Ivana Fabijanića (HDZ). Bojazni da će blagajna presušiti nema jer ako bi ponestalo novca na računu prodavale bi se gradske nekretnine. Pogađate, na upit ovoga portala koliko je površina prodala za svoga mandata, Alisa u zemlji čudesa nije dala odgovor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Potkapacitirano stZoomBull 2022-06-18 16:18
Citat Sve po zakonu:
Da ne bude sve tako sivo na Otoku vitalnosti, odnosno kako bi se pobrinula da se o njoj piše u superlativima, godišnje za “peglanje imidža” medijima podijeli preko 350.000 kuna – mimo zakonski propisane norme, odnosno natječaja.
Na takvo trošenje novca naprosto je prisiljena. Sama je potkapacitirana za suočavanje s pravim novinarima, pa plaća da joj "stavljaju u usta" profesionalno izbrušene njezine često nesuvisle i mucave izjave. A sudeći prema statusima na fejsu koje ne piše sama, a propušta loš, nametljiv i kičast stil i pravopisne greške autora iz sjene nije baš ni pismena. A što je najgore okružila se gorima od sebe. Sebi ravne i bolje otpušta a onda svi plaćamo kad na sudu izgubi radne sporove sa otpuštenima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ...Gonzo 2022-06-19 07:18
Citat Sve po zakonu:
Od dostupnih podataka za 2022. godinu, trenutno građani plaćaju sljedeće:
Odvjetnički ured Bezjak Neli: 4.375,00 kn; 1.250,00 kn; 7.812,50 kn; 14.387,50 kn; 14.387,50 kn;
Odvjetnički ured Kovačević, Koren i partneri: 15.312,50 kn; 38.750,00 kn; 10.250,00 kn; 23.766,25;
Odvjetnički ured Vrkić, Beljan i Denona: 6.250,00 kn; 6.250,00 kn; 6.250,00 kn;
Odvjetnički ured Stanić i partneri: 12.500,00 kn.
Da ne bude sve tako sivo na Otoku vitalnosti, odnosno kako bi se pobrinula da se o njoj piše u superlativima, godišnje za “peglanje imidža” medijima podijeli preko 350.000 kuna – mimo zakonski propisane norme, odnosno natječaja. Plaćale su se i novčane naknade zbog nezapošljavanja osoba s invaliditetom, pa i prijevoz putnika brodom u vlasništvu Gradskog vijećnika Ivana Fabijanića (HDZ). Bojazni da će blagajna presušiti nema jer ako bi ponestalo novca na računu prodavale bi se gradske nekretnine. Pogađate, na upit ovoga portala koliko je površina prodala za svoga mandata, Alisa u zemlji čudesa nije dala odgovor
Novac od prodaje nekretnina ne smije trošiti na plaće. Time krši zakon. Ali koga briga za zakone. Zločinačka organizacija je to.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ona je to zaslužila#### 2022-06-19 09:43
Citat Sve po zakonu:
Da ne bude sve tako sivo na Otoku vitalnosti, odnosno kako bi se pobrinula da se o njoj piše u superlativima, godišnje za “peglanje imidža” medijima podijeli preko 350.000 kuna – mimo zakonski propisane norme, odnosno natječaja.
Toliki naš novac troši na osobnu promociju kao gradonačelnice "prvog od tisuću", "mjesta ugodnog za boravak i žiljenje" i "Otoka vitalnosti" a onda joj Ilovčani prirede takvu promociju da odjekuje cijela Hrvatska :lol: Zaslužila je ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше 30 лет предлагает услуги в области по производству и установке пластиковых окон (ПВХ) и остеклению балконов, лоджий - в Москве и Московской области, а так же в ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije pljušte,. www.nacional.hr/.../ (https://www.nacional.hr/stizu-reakcije-ministarstvo-odbilo-rodne-studije-pavlicek-ovo-je-pobjeda-normalne-hrvatske/)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je potrošeno gotovo 7,5 milijuna eura Zaklada Solidarna prijavila je udrugu Vigilare nizu državnih institucija

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku i tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo kad kažemo "ZNA SE".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala @hdz

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovn tko suištva

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila, a sad ljudi najviše rade kao blagajnici i konobari Prvi put u novijoj povijesti više nemamo najviše zaposlenih u prerađivačkoj industriji

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću vidjeti... ... ne znam zašto te smetaju borci protiv Nečega "što ne postoji"...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju i Ustavom. Toleriranjem njihovog djelovanja vladajući ignoriraju stavove hrvatske javnosti, a podrška koju im je ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao što je postojanje marksistički studija sam po sebi dokaz postojanja marksističke ideologije, isto vrijedi i za rodne studije. Sve te tvrdnje jednako su ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima", "domoljubima", "nacionalistima " i "katotalibanima" A oni samo uredno provode plan, davno opisan u pjesmi: Mislili su neki već nas neće biti; Ni veselje svoje ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ideologije?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu stanovništva? Možda neki Internacional isti u državi kojim vladaju nacionalno svjesni domoljubi?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene pažnja s bijede i propasti.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih studija: ne postoji marksistička ideologija". 3. Voditeljica Arheološki studija: "ne postoji arheologija, to je izmišljen pojam".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx (https://www.index.hr/vijesti/clanak/voditeljica-rodnih-studija-rodna-ideologija-je-izmisljen-pojam/2580286.aspx)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin kojim se označava obuhvatni sklop ideja koje uključuju način na koji pojedinac ili grupa gledaju na svijet, te ciljeve, očekivanje i aktivnosti.), koja podučava ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito primao veliku plaću. Dok nije diplomirao u BIH, Marinko Beljo imao je srednju stručnu spremu organizatora pruge, no uredno je radio na mjestu za koje treba ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom De Bilom (vjerujem da si to ti), i ja mu vjerujem, da je onako kako se nazvao, da je zaista riječ o De Bilu. S druge strane vi sve ove godine grickate i papate i ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba". Jedan od Markićkinih sljedbenika koji vjeruje da postoji rodna ideologija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao Napoleon to ne znači da je francuski car.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar Kitarović je svojevremeno došla samo do ograde Bijele kuće, a Plenkovića nikada kao premijera ondje nisu ni zvali. Piše Telegram.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji tuljana su budale?

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23  
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare i hrane tuljane, morske kornjače ili slično - budale?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ljudi van i pokrenuli postupak zamjene stanovništva kakav nije zabilježen u hrvatskoj povijesti, nazivaju "nacionalistima "?!?!

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi mu brisali s groba'kaže režiser Rajko Grlić. Za svoje današnje partnere, vladajući su prije govorili da su to gole budale. Ovi, koji su se kleli da nikada neće ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Svaštara br. 2

  Charlesgal 13.07.2024 11:51
  Установка окон ПВХ в кирпичном доме!
  Желаем Вам хорошего дня! Торговый дом "Окна М": okna-m.ru/ (https://okna-m.ru/) уже больше ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Abc 12.07.2024 13:01
  Lopovi popustili budalama
  Ministarstvo odbilo Rodne studije, Plenković je očito popustio Domovinskom pokretu. Reakcije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 16:49
  Politika & kriminal
  Batarelovu udrugu prijavili zbog sumnje u tešku financijsku prevaru, propituju kako je ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 16:24
  Bez afektiranja, molim
  Deder ti odgovori na pitanje i jasno napiši tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:18
  Zna se
  Joj, oprosti nisam znao da si jučer pao s Marsa i da ne znaš na koga mi u Hrvatskoj mislimo ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:16
  A koji to?
  Netko je rekao da ćemo biti nacija qrvi i konobara, ali ne ćemo ni to... nestajemo skroz. Hvala ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 15:14
  Odgovori na postavljeno pitanje
  Pitanje je glasilo Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Figa 11.07.2024 15:09
  Može li jadnije?
  Iza kulisa Vladinog hvalisanja najvećom zaposlenošću ikad. Nekad smo bili industrijska sila ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 15:03
  Koji preokret...
  Kakvi sad "antirodni pokreti" kad "rodna ideologija ne postoji", prvi se odluči pa ću ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:48
  Ne izmotavaj se
  Nisi odgovorio na pitanje
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:42
  Lupetaš...
  Na pitanje nisi odgovorio. Molitvena okupljanja “viteza” i “ratnika” na gradskim trgovima nisu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:36
  ...
  Za sarjakazam i ironiju kažu treba inteligencija. Na od 2 i 3 stavljeni su u navodnike. Kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 14:33
  Zna SE
  ZNA SE jako dobro, ali vidiš da ima ljudi koji te koji su to učinili, nazivaju "desničarima" ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:31
  ???
  Gdje si vidio da voditeljica marksističkih studija negira postojanje marksističke ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 14:09
  Tko to tamo vlada?
  Tko i kada je uveo rodnu ideologiju u Hrvatsku? A tko je potjerao te ljude van i pokrenuo zamjenu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 14:01
  Ne budali, curice
  Udružili se budale i lopovi a pridružili im se osim Markićke i popovi. A sve to da se skrene ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 13:12
  LoL
  1. Svaki pojam je izmišljen, svaka riječ je Izmišljena. 2. "Voditeljica Marksističkih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:26
  Curice, obrazuj se
  www.index.hr/.../2580286.aspx ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:16
  Ma nemoj
  Dakle ne postoji skup ideja (Ideologija (fra. idéologie, od grčkog, ideja i logos) je termin ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 11.07.2024 12:13
  Lopovi i budale
  čovjek kojeg DP gura za državnog tajnika lagao da ima faks i godinama od županije nezakonito ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 12:09
  Ali... ja hranim tuljane...
  A ako neki muškarac ustvrdi da je žena? Inače, neki dan sam raspravljao s komentatorom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  .... 11.07.2024 11:59
  .....
  Budala je onaj trol što se potpisuje kao hranitelj tuljana a ne želi da mu sin "sutra bude ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 11:45
  .....
  Ne, oni koji hrane tuljana nisu budale ako zaista hrane tuljane. Ali ako se netko potpiše kao ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  NN 11.07.2024 11:35
  .......
  Zoran Milanović večer proveo družeći se s Joeom Bidenom u Bijeloj kući Kolinda Grabar ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 10:21
  ...
  Onda si zbunjen. "vidi se po potpisu kamo spadaš". Moj potpis je hranitelj tuljana. Hranitelji ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 09:23
  .....
  Ne znači.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 11.07.2024 09:16
  ...
  Znači smatraš da su njegovatelji i hranitelji domaćih ili divljih životinja, oni koji timare ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 11.07.2024 08:06
  Potpis
  Za tebe se nema šta zamišljati. Vidi se po potpisu kamo spadaš :D
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 10.07.2024 20:57
  Uvijek ima veća budala
  Zamislite tek kolike su budale one koji su uveli rodnu ideologiju, potjerali 400.000 mladih ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Fr 10.07.2024 19:35
  Tko vlada Hrvatskom?
  'Hrvatskom vladaju lopovi i budale. Kad bi ti nacionalisti jednom pročitali Krležu, ime bi ...