Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Politička nepismenost

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 


jaSudjelovanje građana u donošenju i vrednovanju javnih politika i procesa u kojima se donose može vlastima biti zazorno samo ako postoji razlog zbog kojega se odluke moraju donijeti žurno, tajno, što dalje od očiju i analitičkih sposobnosti javnosti. Ukratko, onda kada vlast mulja. Onda kada želi bez ograničenja i kontrole raditi što hoće, što je davno nazvano totalitarizmom. Gradonačelnica Malog Lošinja pokazala je izjavom o Devčićevim suflerima i javnim prozivanjem građanina Mujagića i građanina Lešića posvemašnju političku nepismenost i bahatost 

Građani kao akteri u donošenju javnih politika željeni su – deklaratorni - cilj javnih politika i za postizanju tog cilja država je odredila institucionalni okvir, Ured Vlade za udruge, Nacionalnu strategiju za razvoj civilnog društva i financiranje projekata organizacija civilnog društva koje djeluju za opću dobrobit. Osmišljen je s ciljem čvršćeg prepoznavanja i povezivanja zajedničkih interesa javne vlasti i civilnog društva. Takav tip potpore osigurava da akteri civilnog društva u svojoj misiji, a to je javna dobrobit – jer partikularni, individualni interesi znače ili biznis (profit) ili hobi (slobodno vrijeme) – imaju podršku cijelog društva. Stvaranje okruženja poticajnog za razvoj civilnog društva jedna je od pretpostavki i mjerila demokracije i stabilnosti političkoga sustava svake zemlje. Koncept suradnje vlasti s civilnim društvom u stvaranju, provedbi i nadzoru politika koje su od neposrednog interesa za opće dobro među temeljnim je obilježjima suvremene države koja služi svojim građanima.

Ovo je politička abeceda. Pretpostavka je da ju je nakon trideset godina demokracije savladao svaki lokalni šerif i referent u lokalnoj Upravi. Osnovna jedinica civilnog društva je građanin. Onaj koji svoju suverenost prenosi na vlast na različitim razinama, ali je se nikad ne odriče. Zašto onda participacija pojedinačnih ili udruženih građana u donošenju i nadzoru javnih politika izaziva toliko slabo prikrivenog bijesa, otežavanja tog sudjelovanja, pribjegavanja trikovima s rokovima i pogrešno naslovljenim dokumentima? Nije li logično da uključenost građana znači u javne politike ugrađeno više iskustava, više artikuliranih interesa, više različitih aspekata, više ekspertize, vrijednosti koje se mogu izraziti novcem, odnosno uštedama u novcu? Ne bi li onda vlast na svim razinama trebala objeručke i ozbiljno, a ne samo reda radi, razmotriti komentare, pritužbe, prijedloge i primjedbe građana u postupcima obvezatnog javnog savjetovanja i van toga? Ne bi li se doprinos građana u tom procesu trebao vrednovati značajnim i pozitivnim za zajednicu?

Politička nepismenost i bahatost
U lokalnoj javnosti u zadnjih nekoliko dana odjeknula su dva imena, Lešić i Mujagić, oba prozvana na sjednici Gradskog vijeća i potonje u izjavi pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko – goranske županije.

„Devčić ima vanjske suflere", rekla je gradonačelnica uzrujanim tonom. Moguće postojanje vanjskih šaptača zvučalo je toliko loše da je ušlo u naslov novinskog članka - Kučić optužila Devčića da ima vanjske suflere.

Što zapravo znači ta optužba? Devčić je gradski vijećnik, dakle izabrani zastupnik građana. Njegova uloga podrazumijeva da osluškuje glas tih građana iz najmanje dva razloga, kako bi ih valjano predstavljao i kako bi mu ukazali povjerenje na idućim izborima. Njegova uloga ne podrazumijeva da se smatra sveznajućim i da diže ili ne diže ruke prilikom glasovanja temeljem vlastite stručne ekspertize u svim područjima života i smrti. Još manje podrazumijeva da se ruke podižu ili ne podižu isključivo temeljem javno ili tajno sklopljenih koalicijskih sporazuma i stranačke pripadnosti, nego temeljem savjesti i sagledavanja interesa zajednice. Postojanje vanjskih suflera u starijim je demokracijama institucionalizirano, pisanje pisama zastupnicima, lobiranje i sastajanje s njima je uobičajena stvar i sastavni dio posla zastupnika. Zastupnici zapošljavaju pomoćnike kako bi taj posao podijelili s njima i bavili se specifičnim područjima. Ukratko, kad zastupnik ima vanjske suflere, to znači da radi dobro.

U našem slučaju vijećnik Devčić i prozvani sufleri Lešić i Mujagić nisu dio tajne urote niti nedopuštenog miješanja u posvećene poslove posvećenih političara nego rade upravo ono što se naziva razvitak i unapređenje dijaloške kulture bez koje ne postoji demokratsko društvo. Čemu onda dramatična optužba pojačana novinskim naslovom?

Neformalni akteri u procesu donošenja javnih politika, koji se poistovjećuju s akterima iz društva i onima između države i društva, pravo sudjelovanja u javnopolitičkom procesu dobivaju iz općeg prava participacije u demokratskom sustavu.

Sudjelovanje građana u donošenju i vrednovanju javnih politika i procesa u kojima se donose može vlastima biti zazorno samo ako postoji razlog zbog kojega se odluke moraju donijeti žurno, tajno, što dalje od očiju i analitičkih sposobnosti javnosti. Ukratko, onda kada vlast mulja. Onda kada želi bez ograničenja i kontrole raditi što hoće, što je davno nazvano totalitarizmom. Gradonačelnica Malog Lošinja pokazala je izjavom o Devčićevim suflerima i javnim prozivanjem građanina Mujagića i građanina Lešića posvemašnju političku nepismenost i bahatost.

Sinergija bez mozga i bez jaja
Nije ona jedina. „Na žalost, ovo nije prvi put da gospodin Mujagić žalbama, ionako nije stranka u postupku, zahtjevima za pokretanje upravnih nadzora, zahtjevima za pristup informacijama i slično pokušava dokazati kako su akti za gradnju izdani pojedinim investitorima za velike i za otok kapitalne građevine, nezakonito izdani, neovisno o tomu radi li se o investicijama privatnog kapitala ili su, kao u ovome slučaju, investitori javnopravna tijela koja su radi općeg napretka pozvana uz pomoć sredstava europskih fondova i nadležnih ministarstava ulagati u unaprjeđenje života i rada, odnosno prometne povezanosti otoka kao područja od posebnog interesa i skrbi Republike Hrvatske. Slični su primjeri Mujagićevi podnesci u odnosu na investicije u turističke kapacitete – hotele, privezišta i drugo koji su svi nakon provedenog nadzora završili odbijanjem njegovih žalbi ili konstatacijama Ministarstva da navode ne nalazi utemeljenim, dodaje pročelnica Vahtar Jurković za Novi list."

Uopće ne ulazeći u predmet građevinske dozvole za rekonstrukciju (nepostojeće) luke Mrtvaška, ovaj navod vrijedi citirati u cijelosti. Važan dio argumentacije pitanja zakonitosti ili nezakonitosti građevinske dozvole jest mišljenje da je građanin Mujagić problematičan, a da je taj projekt važan i neophodan. Kao građanka onome tko na pitanje je li nešto zakonito - odgovara da je važno iskazujem nepovjerenje. Onome tko na pitanje je li nešto zakonito odgovara da je pitanje postavio smutljivac iskazujem snažnu sumnju u njegove namjere i rad. Na pitanje je li nešto zakonito važno je odgovoriti isključivo s aspekta zakonitosti, ne analizirajući lik i djelo onoga tko pita.

Građanin Mujagić ima pravo postavljati pitanja, tražiti informacije, analizirati pojave i dozvole, tražiti nadzor i ispitivanje zakonitost akata. Ima to pravo činiti bilo koji građanin, bez ikakve potrebe da obrazlaže čini li to iz dosade, borbe za djelotvornu pravnu državu ili jer ne voli investitora.

Prozivati ga zbog toga u javnom mediju iz pozicije moći i posvemašnje sigurnosti da on nema mogućnosti učiniti to isto jer je obični građanin autoritarni je čin. I veoma djelotvoran.

Takvim prozivanjem djelotvorno je demotivirati građane, začepiti gubice nezadovoljnicima, oblatiti opoziciju kojoj takvi sufliraju. I eto sretne sinergije. Bez preispitivanja, bez mozga i bez jaja.

Komentari: 

073 # Greška u koracimaFant 2020-05-14 10:17
Ako je Purić vjerno opisao tijek sjednice, a vjerujem da jeste, gradonačelnica se stvarno srozala na razinu neuke piljarice. Purić piše: Elaborirajući točku po točku, Kučić je kazala da one nisu u skladu sa zakonom, prvenstveno zbog toga što se ne može primjenjivati institut retroaktivnosti ili pak nisu u djelokrugu Gradskog vijeća. Predložene mjere nazvala je neodgovornim u situaciji kada se još ne zna kakve će posljedice kriza imati na gradski proračun. Otišla je i korak dalje, kazavši da "ne smatra odgovornim vijećnika Devčića i kolege, nego one koji to pišu". "Moram imenom i prezimenom spomenuti nekoliko aktera koji kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijam a. U ovom konkretnom uratku vidim one koji obilaze vijećnike, Mujagića, Lešića, neke zaposlene u gradskoj upravi, pa i šire, koji na različite načine nastoje baciti ljagu na sve što su Gradsko vijeće i izvršna vlast učinili i čine, pogotovo za vrijeme trajanja pandemije. Bilo je tu omalovažavanja rada Stožera i epidemiologa pred građanima. To je ispod svih razina. Mislim da je žarište nekoliko odluka, naročito o pravu prvokupa na tri stana u zgradi bivše Pomorske škole; nakon toga se intenziviralo", kazala je Ana Kučić, zaključivši da se u Gradu i u vrijeme ranijeg gradonačelnika "kontinuirano postupalo na isti način, kao i danas, ali se prije nije isticalo tko je gradonačelnik".
otoci.net/.../...
A bolje se nisu pokazale ni županijske službenice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
165 # Patološka taštinagost 2020-05-15 09:09
Citat Fant:
Ako je Purić vjerno opisao tijek sjednice, a vjerujem da jeste, gradonačelnica se stvarno srozala na razinu neuke piljarice. Purić piše: ..."Moram imenom i prezimenom spomenuti nekoliko aktera koji kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijama. U ovom konkretnom uratku vidim one koji obilaze vijećnike, Mujagića, Lešića, neke zaposlene u gradskoj upravi, pa i šire, koji na različite načine nastoje baciti ljagu na sve što su Gradsko vijeće i izvršna vlast učinili i čine, pogotovo za vrijeme trajanja pandemije. Bilo je tu omalovažavanja rada Stožera i epidemiologa pred građanima. To je ispod svih razina.
otoci.net/.../...
Ova osuda i nasrtaj na kritiku i kritičare svjedoči i o bolesnoj taštini gradonačelnice. Tvrdnjom da Mujagić i Lešić "kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijam a", da "nastoje baciti ljagu na sve što su Gradsko vijeće i izvršna vlast učinili i čine" i da omalovažavaju rad Stožera i epidemiologa pred građanima gradonačelnica implicira kao samorazumljivo da je apsolutno sve što se za vrijeme pandemije radilo prema njenim odlukama bilo savršeno, bogomdano i stoga iznad svake kritike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
060 # $$$Žuja 2020-05-16 19:43
Citat gost:
Ova osuda i nasrtaj na kritiku i kritičare svjedoči i o bolesnoj taštini gradonačelnice.
Dva mandata kao dogradonačelnic a bila je skoro nevidljiva. Samo bi ponekad kao Kapeljijeva kurirka za radio ili novine odverglala ono što joj sroči Martina Krajina. A onda je izabrana za gradonačelnicu da nam demonstrira poslovicu daj nekome vlast i ubrzo ćeš shvatiti kakva je to osoba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
264 # Šalabahter za gradonačelnicuGL 2020-05-15 13:53
Citat Fant:
Predložene mjere nazvala je neodgovornim u situaciji kada se još ne zna kakve će posljedice kriza imati na gradski proračun. Otišla je i korak dalje, kazavši da "ne smatra odgovornim vijećnika Devčića i kolege, nego one koji to pišu".
Baš lijepo od nje što je kazala da vijećnika Devčića i kolege ne smatra odgovornima za ono što su predložili nego one koji su pisali prijedlog. Ne zna se tko je njoj pisao šalabahter za nastup na sjednici, ali za uvredu koju je time izrekla Devčiću i njegovim kolegama odgovorna je ona koja je to pročitala. A ne znamo ni da li sirota ne shvaća da ih je time proglasila slaboumnima i podložnima vanjskim utjecajima ili je možda tražila da joj se sroči baš takva izjava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
250 # Sufleri kakvi se mogu samo poželjetiŠaptač gradonačelnici 2020-05-18 09:12
Citat Fant:
Ako je Purić vjerno opisao tijek sjednice, a vjerujem da jeste, gradonačelnica se stvarno srozala na razinu neuke piljarice.
Zaista se Puriću kao novinaru nema što zamjeriti, pogotovo za tekst na portalu Novog lista

Oštra internetska sjednica lošinjskog vijeća: Kučić optužila Devčića da ima “vanjske suflere” g>
www.novilist.hr/.../

Sažetak u podnaslovu Na prijedlog gradonačelnice skinuto svih 15 oporbenih točaka dnevnog reda, a Kučić je rekla da u predloženim materijalima vidi one koji obilaze vijećnike - Mujagića, Lešića, i još neke, pripisavši Devčiću i kolegama podložnost pojedincima koji se bore za vlastite interese jednostavno izaziva da se upitamo za čije interese se ona bori svojim histeričnim gušenjem rasprave i uvredljivim opanjkavanjem nepokornih vijećnika da su podložni nekakvim suflerima. A tko su njeni vanjski sufleri saznali smo iz javne izjave predsjednika uprave Jadranke d.d. "Jadranka planira a Grad prati"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
159 # građani kao nužno zlo.Građanin 2020-05-18 10:15
Ono što smo oduvijek znali, sada je dobilo i službenu potvrdu. Na Lošinju su građani nepoćudni. Između izbora predstavljaju lijevo smetalo. Potrebni su samo pred izbore, a vlast im se dodvorava dijeleći im paštafažol i pince.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Autogolgost 2020-06-08 09:42
Citat Fant:
Purić piše: Elaborirajući točku po točku, Kučić je kazala da one nisu u skladu sa zakonom, prvenstveno zbog toga što se ne može primjenjivati institut retroaktivnosti ili pak nisu u djelokrugu Gradskog vijeća. Predložene mjere nazvala je neodgovornim u situaciji kada se još ne zna kakve će posljedice kriza imati na gradski proračun. Otišla je i korak dalje, kazavši da "ne smatra odgovornim vijećnika Devčića i kolege, nego one koji to pišu". "Moram imenom i prezimenom spomenuti nekoliko aktera koji kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijama. U ovom konkretnom uratku vidim one koji obilaze vijećnike, Mujagića, Lešića, neke zaposlene u gradskoj upravi, pa i šire, koji na različite načine nastoje baciti ljagu na sve što su Gradsko vijeće i izvršna vlast učinili i čine, pogotovo za vrijeme trajanja pandemije. Bilo je tu omalovažavanja rada Stožera i epidemiologa pred građanima. To je ispod svih razina.
otoci.net/.../...
Ana Kučić si je ovom harangom zabila spektakularan autogol, ali samo među onima koji smatraju da je bavljenje politikom pravo svih građana, dakle među onima koji nisu umreženi u njen fan-klub. Njeni klijenti su oduševljeni odlučnom izjavom da ona neće politiku u svoju butigu, što znači da se politikom smiju baviti samo ona i njen zamjenik. To je dobro znati uoči narednih izbora za gradsku vlast kad će kao kandidatkinja za gradonačelnicu biti prisiljena navući masku pristaše demokracije s učešćem svih građana i privremeno napustiti sadašnju autokratsku retoriku.

U politici se radi samo o interesima,a Ana Kučić želi da se politikom bavi samo ona kako bi mogla neometano promicati svoje interese. Prozivanjem aktivnih i za politiku zainteresiranih pojedinaca ona nastoji demotivirati građane, "začepiti gubice nezadovoljnicim a, oblatiti opoziciju" i Gradom vladati mirno prema Oreškovićevoj formuli Stay calm and govern on.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Stay calm and govern onEspumisan 2020-06-08 16:15
Guraju li se u HDZ problematični ljudi ili se tek u HDZ-u pokvare?
Čim čuješ da se neko slabije poznato ime omastilo u kakvoj korupcijskoj aferi, iz navike prvo pogledaš je li član HDZ-a. I uglavnom se ispostavi da jest. Zato sam više puta razmišljala u čemu je zapravo stvar. Gura li se u HDZ svojta moralno problematičnih ljudi, morski psi koji samo gledaju gdje će što maznuti, od igle do lokomotive? Ili uđu normalni pa se tek u HDZ-u pokvare?
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # #najebasmoPopaj 2020-06-09 15:17
Citat Espumisan:
Guraju li se u HDZ problematični ljudi ili se tek u HDZ-u pokvare?
Na vlast došli pod sloganom #vjerodostojno, a nakon nakon smjene 15 ministara država se guši u korupciji. Za mjesec dana idu na izbore pod sloganom Sigurna Hrvatska pa ako i opet sklepaju državnu vlast ne piše nam se dobro.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # adezejci su neuništivi kao korona virusgost 2020-06-09 19:35
Dok se čeka hoće li se podići optužnica protiv Kuščevića, on i dalje mirno iznajmljuje čuvenu vilu za 17.730 tjedno
Kuća zbog koje je počela afera u kojoj je bivši ministar politički stradao, opet se nudi na stranicama turističke agencije. Vila za odmor od 239 metara četvornih s vanjskim grijanim bazenom, četiri kupaonice i pet spavaćih soba dostupna je za najam za 2250 kn dnevno.
telegram.hr/.../...
Nakon što je razriješen funkcije ministra uprave Lovro Kuščević vraća se u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Tko to tamo laže?DS 2020-06-18 10:22
Citat Fant:
"Moram imenom i prezimenom spomenuti nekoliko aktera koji kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijam a.
Ni nakon više od mjesec dana gradonačelnica nije izvijestila javnost kojim dezinformacijam a su imenom i prezimenom na sjednici GV spomenuti akteri zagađivali javni prostor. Sve dok ne navede te dezinformacije treba smatrati da je ona, gradonačelnica proširila dezinformaciju (lažno, netočno prikazala činjenicu, plasirala netočnu vijest, zlonamjerno navedela podatak) o imenom i prezimenom spomenutim akterima da su dezinformacijam a zagađivali javni prostor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Politika zaboravaDS 2020-09-01 17:42
Citat DS:
Citat Fant:
"Moram imenom i prezimenom spomenuti nekoliko aktera koji kontinuirano zagađuju javni prostor dezinformacijam a.
Ni nakon više od mjesec dana gradonačelnica nije izvijestila javnost kojim dezinformacijam a su imenom i prezimenom na sjednici GV spomenuti akteri zagađivali javni prostor. Sve dok ne navede te dezinformacije treba smatrati da je ona, gradonačelnica proširila dezinformaciju (lažno, netočno prikazala činjenicu, plasirala netočnu vijest, zlonamjerno navedela podatak) o imenom i prezimenom spomenutim akterima da su dezinformacijam a zagađivali javni prostor.
Evo prođe i ljeto a gradonačelnica ni da bi riječ rekla o tome kojim dezinformacijam a su imenovani akteri zagađivali javni prostor. Čeka da se zaboravi kao i njena izborna obećanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
788 # Vidi se...iz a a aViona 2020-05-14 20:10
Koliko komentara današnjih je nestalo.. ako ništa drugo, ništa ne govori da je ovo "mjesto gdje svi mogu slobodno komentirati" kao ušutkavanje valjda jedinog komentatora koji još dolazi izraziti neslaganje s ovdje promoviranim idejama...na što ima pravo. Ana ne može na isti način ušutkati građanina Mujagića ali na sreću nikad nećemo saznati kako biste vi provodili "slobodu govora" kada biste bili na vlasti...vidimo kako to provodite ovdje gdje imate vlast...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
370 # Imunizacija stranice od trolanja (2)Administrator 2020-05-14 21:01
Uklonjeni su komentari posjetitelja pod nadimkom hranitelj tuljana i komentari koje je on izazvao svojim trolanjem. Brisanje komentara je obrazloženo i najavljeno sljedećim osvrtom koji je nakon nekog vremena također bio uklonjen, a sada ga se ponavlja:

Citat hranitelj tuljana:
Citat božji glasnik:
jedan od rijetkih portala gdje se može anonimno komentirati što želite...
Ne bih rekao. Ako gledam po sebi obrisane su stotine pogotovo "nezgodnih" komentara koji ili nisu kršili pravila ili ih nisu kršili drugačije od ostalih, koji idu uz dlaku autoru i vlasnici. Tko zna koliko još ima takvih komentra drugih građana.
Većina komentara unesenih pod nadimkom "hranitelj tuljana" autora svrstava u kategoriju sudionika rasprava na internetu opisanih pojmom internetski trol hr.wikipedia.org/.../... odnosno internet troll en.wikipedia.org/.../...
Uz opisane karakteristike komentare hranitelja tuljana krase još i preventivne uvrede posjetiteljima stranice koji se eventualno neće složiti s njegovim stavovima te postavljanje sugestivnih pitanja uz izbjegavanje odgovora kad se pitanje postavi njemu. no glavna karakteristika njegovih komentara je skretanje rasprave s glavne teme napisa da je se zabašuri, sakrije i zanemari.Citat:
O tome koliko je "slobodno" komentirati možda najviše govori omjer "palaca", sve što ide na ruku autoru dobiva u pravilu dvoznamenksti broj zelenih a ako je kritika onda dobiva samo crvene.
Na boju palčeva očito utječe ukus posjetitelja straniceCitat:
Znajući kako na otoku vlada pluralizam, za zaključiti je da osim rijetkih, građani Lošinja na portalu ne sudjeluju.
Neobičan zaključak, ali zbog nedostatka vjerodostojnih podataka nije vrijedan raspraveCitat:
A kako i bi kad se sustavno svaka kritika proglašava trolanjem i agresivno napada od strane par dežurnih komentatora koji se iz nekog razloga ponašaju kao da portal pripada njima i autora brane nevjerojatnom upornošću, za koje na otoku vlada uvjerenje da su autori 60-70% komentara...
Još jedna paušalna tvrdnja "potkrijepljena " čak brojčanim podacima o uvjerenju koje vlada na otoku. No ako se netko ponaša kao da je vlasnik portala to je upravo osoba koja se krije iza nadimka hranitelj tuljana koja uporno pokušava uređivati stranicu. O tome svjedoče bahata pitanja s dozom neuvijene uvredljivosti poput Koga predstavlja naslovna ilustracija i zašto jučer nije bilo novog "članka"? i Dobro, zašto je 6. svibnja izostao pamfletić, što nije valjalo s tim danom?

Tijekom dana komentari kojima je h.t. pokušavao skrenuti pozornost s teme naslovnog članka bit će cenzurirani, uključujući i eventualni odgovor na ovaj komentar.

Ovo je i dalje mjesto gdje svi mogu slobodno komentirati pod uvjetom da ne trolaju na način da sustavno skreću raspravu s glavne teme određenog napisa. Neslaganje s idejama iz napisa i komentara može se izraziti na način da se raspravlja o temi, a ne skretanjem s teme po onoj "ja u kope, ti u spade".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
247 # Pročelnica trolericaZomby 2020-05-16 10:43
Citat Administrator:
Neslaganje s idejama iz napisa i komentara može se izraziti na način da se raspravlja o temi, a ne skretanjem s teme po onoj "ja u kope, ti u spade".
A Genov je razotkrila da je u Novom listu i pročelnica Vahtar Jurković trolala baš na taj način. Ukazala je da kao građanka onome tko na pitanje je li nešto zakonito (Genov u kope) odgovara da je važno (pročelnica u špade) iskazuje nepovjerenje. Onome tko na pitanje je li nešto zakonito (Genov u kope) odgovara da je pitanje postavio smutljivac (pročelnica u špade) iskazuje snažnu sumnju u njegove namjere i rad. Pa je na kraju pročelnici zakucala: Na pitanje je li nešto zakonito važno je odgovoriti isključivo s aspekta zakonitosti, ne analizirajući lik i djelo onoga tko pita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
167 # Pogled iz Cesne?Pilot 2020-05-14 21:07
Citat iz a a aViona:
Koliko komentara današnjih je nestalo.. ako ništa drugo, ništa ne govori da je ovo "mjesto gdje svi mogu slobodno komentirati" kao ušutkavanje valjda jedinog komentatora koji još dolazi izraziti neslaganje s ovdje promoviranim idejama...na što ima pravo. Ana ne može na isti način ušutkati građanina Mujagića ali na sreću nikad nećemo saznati kako biste vi provodili "slobodu govora" kada biste bili na vlasti...vidimo kako to provodite ovdje gdje imate vlast...
Iz koje ludnice si ti pobjegao? Ana ne može ušutkati građanina Mujagića jer se brišu komentari jednog trola. Ana je hranitelj tuljana?

Naravno luda je i tvrdnja da bi političar trebao ušutkati građana... prošlo ti je doba jednoumlja koje i tebi i Ani jako fali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
363 # AnonimusNo Name 2020-05-14 22:35
Citat iz a a aViona:
Koliko komentara današnjih je nestalo.. ako ništa drugo, ništa ne govori da je ovo "mjesto gdje svi mogu slobodno komentirati" kao ušutkavanje valjda jedinog komentatora koji još dolazi izraziti neslaganje s ovdje promoviranim idejama...na što ima pravo. Ana ne može na isti način ušutkati građanina Mujagića ali na sreću nikad nećemo saznati kako biste vi provodili "slobodu govora" kada biste bili na vlasti...vidimo kako to provodite ovdje gdje imate vlast...
netočno! ja sam onaj božji glasnik kojem je komentar obrisan iz tehničkih razloga jer sam komentirala ispod trolovog posta, a kad se obriše trolov post automatski se briše sve ispod! još jednom pohvala sajtu i na dopuštenju anonimnog komentiranja u ovim teškim anonimnim vremenima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
656 # ...Licemjer 2020-05-15 14:59
Možete slobodno komentirati, no to ne znači da vaši komentari nisu podložni moderaciji i uklanjanju. Stranica je u privatnom vlasništvu, stoga administrator može i ima pravo raditi s s tom stranicom što god želi i komentare brisati po vlastitom nahođenju.
Nije mi jasno kako to pojedinci nisu dosad shvatili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
455 # Nezavisniji od nezavisnih medijaAdministrator 2020-05-15 15:49
Citat Licemjer:
Možete slobodno komentirati, no to ne znači da vaši komentari nisu podložni moderaciji i uklanjanju. Stranica je u privatnom vlasništvu, stoga administrator može i ima pravo raditi s s tom stranicom što god želi i komentare brisati po vlastitom nahođenju.
Nije mi jasno kako to pojedinci nisu dosad shvatili.
U privatnom vlasništvu je na primjer i Jutarnji list, ali kao komercijalno izdanje s ciljem ostvarenja profita mora voditi računa o interesima oglašivača. Sjeti se da je objavljivao ogavne hvalospjeve Todoriću sve do njegovog pada.

Za razliku od drugih lokalnih medija koji su također u privatnom vlasništvu ovaj je neprofitni pa ne objavljuje ni reklame niti sponzorirane članke, a nije ni na platnom spisku gradskog proračuna, tako da je nezavisniji od njih. Zato si administrator može dozvoliti da u interesu slobodne rasprave ukloni komentare u kojima se pored ostalih trikova za sabotiranje rasprave od autorice naslovnog članka, na primjer, čak tražilo da se izjasni o nekim pitanjima u vezi s pobačajem :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
463 # Sinergija PR aktivnostigost 2020-05-16 09:59
Citat Administrator:
Citat Licemjer:
Možete slobodno komentirati, no to ne znači da vaši komentari nisu podložni moderaciji i uklanjanju. Stranica je u privatnom vlasništvu, stoga administrator može i ima pravo raditi s s tom stranicom što god želi i komentare brisati po vlastitom nahođenju.
Nije mi jasno kako to pojedinci nisu dosad shvatili.
Za razliku od drugih lokalnih medija koji su također u privatnom vlasništvu ovaj je neprofitni pa ne objavljuje ni reklame niti sponzorirane članke, a nije ni na platnom spisku gradskog proračuna, tako da je nezavisniji od njih.
I radio Jadranka u privatnom vlasništvu nepoznatih osoba isisa iz gradskog proračuna čak oko 100 0000 kuna godišnje. Tim novcem mi građani Lošinja financiramo sinergiju PR aktivnosti investitora kakvog se može samo poželjeti i gradske vlasti na pribavljanju raznih nagrada, priznanja i objavama hvalospjeva dotičnoj tvrtki i gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
270 # InflacijaPR mag 2020-05-16 10:29
Nije nešto, ali barem neka korist od korone. Zaustavljena je inflacija nagrada, priznanja, diploma, bijelih zastava i ostale propagandne bižuterije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
057 # #anakuciclazeGarfild 2020-05-18 15:38
Citat PR mag:
Nije nešto, ali barem neka korist od korone. Zaustavljena je inflacija nagrada, priznanja, diploma, bijelih zastava i ostale propagandne bižuterije.
Ovo me podsjetilo na jednu od Aninih propagandnih podvala preko fejsa. Krajem prošle godine objavila je status kako je na stranicama - citiram - "jednog od najpopularnijih svjetskih tjednih informativnih magazina Newsweek-u koji već 80 godina čtateljima širom svijeta donosi najnovije vijesti, dubinske analize međunarodne politike, poslovanja, kulture i tehnologije te raznovrsne reportaže, objavljena je priča o našem otoku i održivom razvoju turizma!" #anakucic #losinj #visitlosinj

Na fejsu je objavljena i slika nekoliko stranica iz Newsweeka zajedno s njenom fotkom uzetom baš s njezinog FB profila.Sve ovo o Newsweeku je istina, ali sve ostalo je poluistina, da ne kažem laž. Ana, odnosno osoba koja joj FB status puni sadržajem, nije stavila link na objavu priče "o našem otoku i održivom razvoju turizma!" da se ne bi vidjelo kako to nije novinarska reportaža nego reklamni - zasigurno plaćen kao oglas - tekst iz Newsweekove rubrike SPONSOR INSIGHT, NEWSWEEK COUNTRY REPORTS. A "sponsor insight" u prijevodu znači "sponzorirani uvid". Lijep naziv za propagandi letak :lol:Inače, među objavljenim člancima postoje dva članka o Hrvatskoj:
Prvi članak je Dalmatia: Amazing Dalmatia, sa linkom na pdf
d.newsweek.com/.../...
objavljenim 07. srpnja 2019. godine

Drugi je Croatian Regions of Istria & Kvarner: Paradise in the Heart of Europe sa linkom
d.newsweek.com/.../...
objavljenim 04. listopada 2019. godine

Zanima nas ovaj drugi članak, mada su oba rađena po istom konceptu, u svakom članku je obrađeno više od 20 destinacija odnosno tema, među kojima se u ovom drugom članku pojedinačno nalaze Rovinj, Novigrad, Pazin, Medulin, Labin, Rijeka, Opatija, Lošinj, Krk, Omišalj, Baška, Cres, Rab, pa čak i Industrijska zona Bakar i Drvna industrija Klana.

Ne bi me smetalo da je na fejsu napisano da je u seriji članaka o destinacijama Istre i Kvarnera kao jedna od destinacija naveden i otok Lošinj, no ovako kako je objavljeno lakovjerni čitatelj Aninog FB profila dobiva krivi utisak da je Newsseek na cijelom Jadranu pisao samo o "našem otoku i održivom razvoju turizma!" na Lošinju. Ovo je očigledno prešučivanje cijele istine, i dobar primjer pijarovske poluistine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Nije poluistina nego kompletna lažgost 2020-05-24 17:36
Citat Garfild:
Ne bi me smetalo da je na fejsu napisano da je u seriji članaka o destinacijama Istre i Kvarnera kao jedna od destinacija naveden i otok Lošinj, no ovako kako je objavljeno lakovjerni čitatelj Aninog FB profila dobiva krivi utisak da je Newsweek na cijelom Jadranu pisao samo o "našem otoku i održivom razvoju turizma!" na Lošinju. Ovo je očigledno prešučivanje cijele istine, i dobar primjer pijarovske poluistine.
Kamo sreće da je to poluistina. Ovo je obična laž. Nikakvi novinari Newsweeka nisu pisali ove tekstove nego su to plaćeni oglasi. Kučićka se slikala uz članak pod naslovom lažno prikazan kao intervju LOŠINJ: ISLAND OF VITALITY, TZ ML je platila oglas LOSINJ: AN OASIS OF WELLNESS, a Hesky se slikao uz oglas u vidu tobožnjeg intervjua za LOSINJ HOTELS & VILLAS.
Provjerite na ovom linku:
d.newsweek.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # u laži su kratke nogelako dokazivo 2020-05-24 18:01
Citat gost:
Kučićka se slikala uz članak pod naslovom lažno prikazan kao intervju LOŠINJ: ISLAND OF VITALITY, TZ ML je platila oglas LOSINJ: AN OASIS OF WELLNESS, a Hesky se slikao uz oglas u vidu tobožnjeg intervjua za LOSINJ HOTELS & VILLAS.
Provjerite na ovom linku:
d.newsweek.com/.../...
Kamo sreće da je ovdje netko nešto slikao.
U ovom članku nema originalnih fotografija napravljenih od strane novinara Newsweeka. Sve su to sve već viđene, ranije napravljene fotografije skinute sa fejsa, snimljene iz drona, promotivni materijali TZ i promotivni materijali Jadranka hotela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
157 # Feel IQMv.s. 2020-05-18 16:56
Citat PR mag:
Nije nešto, ali barem neka korist od korone. Zaustavljena je inflacija nagrada, priznanja, diploma, bijelih zastava i ostale propagandne bižuterije.
Izgledalo je da će pandemija ugroziti posao Garijeve partnerice i spavača u GV Đurđe Šimičić. Nakon što je napustila Jadranku osnovala je obrt Feel IQM za prodaju muda pod bubrege i uz pokroviteljstvo ministra turizma ujedno i predsjednika TZ Hrvatske stekla je brojne klijente. No sada kad je virus bacio turizam na koljena prodaju "sustavnog integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji" spretno je obogatila priređivanjem online prezentacija o temama u vrijeme Covid-19, pripremi objekata i dočeku gostiju u 2020. godini, državnim mjerama i pomoći u vrijeme Covid-19, marketing aktivnostima, što poduzeti i kako komunicirati ... A možda će uz pokroviteljstvo ministra izdavati potvrde za Covid-19 free destination.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Prodaja IQM magleFrost 2020-05-21 10:17
Citat v.s.:
Izgledalo je da će pandemija ugroziti posao Garijeve partnerice i spavača u GV Đurđe Šimičić. Nakon što je napustila Jadranku osnovala je obrt Feel IQM za prodaju muda pod bubrege i uz pokroviteljstvo ministra turizma ujedno i predsjednika TZ Hrvatske stekla je brojne klijente.
Šimičićkin sponzor ushićeno najavljuje da će za par dana otvoriti granice za turiste iz niza zemalja. Prodaja magle će opet krenuti. Evo kako je Đurđica prije korone reklamirala svoj obrt pričom o uspješnoj prodaji magle Ličanima pod cukrenim engleskim nazivom IQM Destination LIKA.

Klaster Lika Destination u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i tvrtkom Fell IQM održao je prvi krug edukativnih radionica u sklopu projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u Lika destinaciji (IQM Destination LIKA).
Od 11. do 14. veljače održane su četiri radionice na kojoj je prisustvovalo 100-tinjak dionika iz Lika destinacije. Radionice su održane na četiri lokacije i to u Rakovici, Gospiću, Otočcu te u Karlobagu.
Na ovim radionicama svi zainteresirani potencijalni partneri mogli su saznati detalje o cilju i svrsi IQM projekta, njihovim zadacima tijekom sudjelovanja na projektu kao i krajnjim rezultatima koji se provođenjem projekta žele postići. Gospođa Đurđica Šimičić, direktorica tvrtke Feel IQM, naglasila je kako „unapređenjem kvalitete, praćenjem trendova u turizmu sa poštivanjem autohtonih vrijednosti Lika destinacije želimo postići sinergijski efekt umrežavanja i poticanje partnera u destinaciji na izvrsnost u poslovanju. Prihvaćanje IQM Destination Lika standarda kvalitete od strane stanovnika i partnera potvrđuje potrebu za novim iskorakom u turizmu Lika destinacije“.
Sljedeći korak projekta su individualne posjete stručnjaka svim prijavljenim partnerima i razgovor o mogućnostima te savjeti kako potaknuti izvrsnost i uravnoteženost pojedinačnog objekta u svrhu poboljšanja izvrsnosti i kvalitete kompletne Lika destinacije. Nakon posjeta slijedi korak potpisivanja ugovora sa svima koji zadovoljavaju osnovne kriterije projekta (prije svega kvalitetu u poslovanju ispunjenu minimalno 80%).
Kroz ovaj projekt uspostavit će se mjerljivi sustav razine kvalitete usluga u destinaciji, pri čemu će se kroz individualnu edukaciju samih dionika podići sadašnja razina kvalitete u destinaciji, čime će Lika destinacija postati prepoznatljiva na turističkom tržištu. Implementacijom ovog projekta unaprijedit će se ujednačenost kvalitete usluge i ponude.
Održan prvi krug edukativnih radionica za projekt IQM Destination LIKA
www.gspress.net/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
049 # Prodaja z(j)(r)akagost 2020-05-21 11:14
Siguran sam da u cijeloj Lici nema niti jedne osobe koja zna šta su kupili od Đurđice.

Narodski se kaže da im je prodala muda pod bubrege. Đurđica prodaje isto što i Volarić- prodaje zrak. Ali za razliku o Đurđice Volarić priznaje da prodaje zrak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Ličko rukovanjegost 2020-05-21 12:46
Citat gost:
Siguran sam da u cijeloj Lici nema niti jedne osobe koja zna šta su kupili od Đurđice.
Šta misliš da Likote ne znaju šta je to Feel IQM? Pa oni su izmislili tzv. ličko rukovanje :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
142 # Uvlačenjenoname 2020-05-21 15:01
Citat gost:
Citat gost:
Siguran sam da u cijeloj Lici nema niti jedne osobe koja zna šta su kupili od Đurđice.
Šta misliš da Likote ne znaju šta je to Feel IQM? Pa oni su izmislili tzv. ličko rukovanje :lol:
Guranje prsta u anus rukovanjem je nazvao jedan sudac u Gospiću, ali Ličani koji su kupili projekt od Đurđice znaju da je dobro uvući se cjeli njenom sponzoru. Pa makar ne znaju šta su kupili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
043 # Ortaklukgost 2020-05-21 19:30
Citat Frost:
Nakon što je napustila Jadranku osnovala je obrt Feel IQM za prodaju muda pod bubrege i uz pokroviteljstvo ministra turizma ujedno i predsjednika TZ Hrvatske stekla je brojne klijente.
Pa oni su si bili ortaci još od kad je bila direktorica njegove agencije. A kao gradonačelnik odmah ju je postavio za direktoricu TZML.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
040 # Novo dobaGorgonzola 2020-05-21 21:10
Takve stvari više ne zovemo ortakluk nego sinergija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # ....Gizmo 2020-05-22 10:17
Citat Gorgonzola:
Takve stvari više ne zovemo ortakluk nego sinergija.
Meni to više sliči na reketarenje. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
232 # Ortakluk u reketarenjuRog za svijeću 2020-05-22 13:39
Citat Gizmo:
Citat Gorgonzola:
Takve stvari više ne zovemo ortakluk nego sinergija.

Meni to više sliči na reketarenje. :P
Vidi kako su ih sve okupili da im uvale robu koju ne trebaju :roll:

Održana prezentacija projekta IQM Destination Požega
Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Požege držana prezentacija projekta IQM Destination Požega kojoj su nazočili gradonačelnici, načelnici i predstavnici turističkih zajednica Požeško-slavons ke županije. Cilj projekta kojega su predstavile Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli je sustavno poticanje i provođenje upravljanja kvalitetom u destinaciji. Zajednička suradnja, sinergija u destinaciji, komunikacija i poticaj za kvalitetu učiniti će turizam Grada Požege i Požeško-slavons ke županije konkurentnijim, snažnijim.
- Sami, svatko za sebe, ne možemo napraviti ništa. Grad Požega kao središte županije u najboljem slučaju turistima može ponuditi dva dana. Ako ne odu u Kutjevo, Lipik, Veliku, Kaptol, mi nismo napravili ništa. Moramo turistima koji dolaze u Slavoniju moći ponuditi sedam dana aktivnosti i raznolikosti. Potrebna nam je pomoć stručnjaka u upravljanju destinacijom. Mi nisko jedni drugima konkurencija već potpora. Ministarstvo turizma podržava ovaj projekt i prvi smo koji imamo gotov projekt. – rekao je na početku sastanka gradonačelnik Požege Darko Puljašić.
Naglasak je na inovaciji, kreativnosti i povezanosti koja u projektu IQM Destination Požega veže privatno i javno partnerstvo u destinaciji i okruženju, sa svim partnerima koji utječu na kvalitetu u turizmu. Potiče se suradnja s nacionalnim (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, HGK) i međunarodnim institucijama (EC, UNWTO), te svim destinacijskim subjektima u cilju izmjene znanja i iskustva. Integralnim sustavom kvalitete u destinaciji konceptualno postavljenim na ovaj način želi se u Gradu Požegi i Požeško-slavons koj županiji implementirati kvalitetu koja potiče kontolirani napredak u proizvodima i uslugama u destinaciji. Implementacijom ovog projekta pokušavamo rješiti ujednačenost kvalitete usluge i ponude u destinaciji.
Projektom IQM Destination Požega autorice Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli žele postaviti standard da se destinacijom upravlja u pravom smislu riječi, ali i stvaraju nove ekonomske vrijednosti u destinaciji.
Nositelji projekta su Grad Požega, TZ Grada Požege i TZ Požeško slavonske županije, a partneri su Grad Lipik, Grad Pakrac, Grad Pleternica, Grad Kutjevo i Općina Velika te njihove turističke zajednice čiji će turistički dionici poput prenoćišta, kampova, privatnih smještaja, restorana, OPG-a, udruga, turističkih agencija, komunalnih društava, odgojno obrazovnih ustanova i atrakcija aktivno sudjelovati u projektu.
Tim stručnjaka zajedno će s dionicima unaprijeđivati destinaciju, implemetirati znanje, umrežavati se, stvarati zajedničke preporuke, podizati kvalitetu usluge i ponude te objedinjavati što veći broj subjekata i stvarati jednu zajedničku sinergiju i suradnju te učiniti destinaciju konkurentnijom.
Projekt je zamišljen u 3 faze kroz 2 - 3 godine realizacije. Naša destinacija će započeti prvu fazu po odobrenju projekta HTZ, kao prva destinacija u Slavoniji koja je započela zajedno jedan takav projekt upravljanja kvalitetom u destinaciji.
Početak projekta očekuje se u proljeće 2019. godine kada će prva od aktivnosti biti poziv svim partnerima za uključivanjem u projekt, gdje će se organizirati početna grupna edukativna radionica s prezentacijom projekta svim prijavljanim partnerima, nakon čega slijedi posjeta prema planu obilaska, razgovor o mogućnostima, uvjetima suradnje u projektu te individualni savjeti kako potaknuti izvrsnost i umreženost u destinaciji.
lokalnahrvatska.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
136 # Konceptualno i integralnoČupakabra 2020-05-22 15:08
Bolje su od onih šarlatana što prodaju čarobne napitke. Ima tu svega. Od obvezatne sinergije preko komunikacije, umreženosti, implementacije itd, ali kao najvažnije "Potiče se suradnja s nacionalnim (Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, HGK) i međunarodnim institucijama (EC, UNWTO), te svim destinacijskim subjektima u cilju izmjene znanja i iskustva. Integralnim sustavom kvalitete u destinaciji konceptualno postavljenim na ovaj način želi se u Gradu Požegi i Požeško-slavons koj županiji implementirati kvalitetu koja potiče kontolirani napredak u proizvodima i uslugama u destinaciji". Od svega je najvažnija uloga sponzora (ministarstva i HTZ) a najmaglovitije ono integralno i konceptualno :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Jamstvo kvalitetetr 2020-05-22 16:47
Sasma očekivano i TZ ML je mušterija svoje bivše direktoresse. Na stranici www.visitlosinj.hr/hr/ sasvim desno gore možete vidjeti pored ostalih sadržaja i IQM Lošinj Top Quality, tj. Đurđino jamstvo kvaliteta destinacije. Potpisala Đ. Šimićić 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Uhljebistanprovokator 2020-05-23 08:55
Citat tr:
Sasma očekivano i TZ ML je mušterija svoje bivše direktoresse. Na stranici www.visitlosinj.hr/hr/ sasvim desno gore možete vidjeti pored ostalih sadržaja i IQM Lošinj Top Quality, tj. Đurđino jamstvo kvaliteta destinacije. Potpisala Đ. Šimićić 8)
A šta je tu čudno? Predsjednik Hrvatske turističke zajednice je Đurđin pajdo iz ranih dana, sada ministar turizma koji ju je kao gradonačelnik ustoličio za direktoricu TZ ML a predsjednica TZ ML sada je njegova bivša zamjenica Ana Kučić kao gradonačelnica. U javnosti je dojam da je turističkim zajednicama glavna svrha trošenje novca uzetog gospodarstvu na šoping putovanja po svijetu, za kupnju nagrada i priznanja i financiranje propagande nepoznatog učinka. "Velik dio njih su poligoni za kreiranje i održavanje glasačkog tijela, zapošljavanje podobnih i kumova kao i za gradnju interesne mreže koja koči svaku promjenu, a sve preko leđa privatnog sektora", kaže se u članku
UHLJEBISTAN
Šef HTZ-a pravda trošenje novca koji otimaju. Evo što je utvrdila zadnja revizija

www.index.hr/.../2184968.aspx
Primjerice ...

Prisutnima je na dolasku i suradnji zahvalio direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković. Zahvaljujemo Ministarstvu turizma Republike Hrvatske na prilici da predstavimo Lošinj i sve njegove blagodati. Posjetitelje današnje prezentacije zaintrigirao je zdravstveni turizam, osobito dio koji smo posvetili bioraznolikosti i Apoksiomenu kao predstavniku dijela kulture otoka vitalnosti te zdravstvenoj ponudi što nije ni čudo s obzirom da je Lošinj proglašen najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma.
Nakon prezentacije uslijedilo je druženje uz otočne specijalitete, a posjetitelji su imali prilike sudjelovati u nagradnoj igri „Vikend na Lošinju – otoku vitalnosti“ te tako osvojiti noćenje za dvije osobe u lošinjskom hotelu Bellevue s pet zvjezdica!
visitlosinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # ppuhljebistan 2020-05-23 09:31 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Homergost 2020-05-23 10:11
Citat provokator:
Posjetitelje današnje prezentacije zaintrigirao je zdravstveni turizam, osobito dio koji smo posvetili bioraznolikosti i Apoksiomenu kao predstavniku dijela kulture otoka vitalnosti te zdravstvenoj ponudi što nije ni čudo s obzirom da je Lošinj proglašen najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja na prošlogodišnjim Danima hrvatskog turizma.
Treba imati obraz kao džon za napisati ovako šta. Bioraznolikost će syebati golfom na Mataldi, žičarom na Osorščicu i daljnom betonizacijom. A onaj kip golog bronzanog muškarca koji je slučajno pao u more baš blizu Lošinja dio je kulture antičke Grčke a ne otoka Lošinja. Kojeg se, recimo to usput, proizvoljno i neobjektivno u svrhu reklame naziva otok vitalnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # ###Gost 2020-05-24 21:42
Total Croatia News je testirao kako revno hrvatske turističke zajednice, tih 319 ureda razasutih po državi, odgovaraju na upite poslane mejlom (do prije nekoliko dana radili su preko faksa?!?). Od tih 319 njih 75% uopće nije odgovorilo na mejl (nudilo se besplatni članak o destinaciji, a kojeg bi napisao nagrađivani reporter). Od ovih koji jesu otvorili mejl njih 68% nije niti kliknulo na link u mejlu. Kaže TCN da ne pokušavaju dokazati priču o Uhljebistanu, nego pitanje koje će u nekoliko idućih tjedana koštati puno radnih mjesta i zatvorenih poslova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
214 # "Hrvatska diše turizam"Ministrant 2020-05-25 08:42
Ministar turizma nije baš sretan sa mnom. Čini se da mu zagorčavam život u najnezgodnije moguće vrijeme. Pritom ne mislim na turističku sezonu, nego na nadolazeće izbore, piše hrvatsko-britan ski novinar Paul Bradbury za svoj portal Total Croatia News.

Drago mi je ako je nesretan zbog mene (nije ovo ništa osobno, nikad se nismo upoznali), nastavlja Bradbury, još mi je draže ako mu je zbog mene neugodno. Zato što se konačno čini da je počeo raditi svoj posao. Na ministarskoj je dužnosti već četiri godine. Jedino čega se zasad sjećam u njegovom mandatu je da je rekao "Ovo nije slučajni turizam" kad sam ga slušao na konferenciji za novinare, te njegova pandemijskog turističkog slogana "Hrvatska diše turizam".

PAUL BRADBURY, hrvatsko-britan ski pokretač portala Total Croatia News, ponovno se bavi hrvatskim turizmom, a rezultati su opet poražavajući. U najnovijem tekstu naslova "Imamo 319 turističkih zajednica, ali na mailove turista nema tko odgovoriti" Bradbury piše o nesposobnosti turističkih zajednica.

Bradbury dalje piše kako se sjeća i onog nevjerojatnog trenutka u Vinkovcima na Danima hrvatskog turizma u listopadu prošle godine, kad je uz gromoglasan pljesak stranačkih sljedbenika rekao: "Hrvatska je najbolja turistička destinacija u Europi.“

Za tu tvrdnju nije pružio nijedan podatak. Nijednu brojku. Što je čudno, jer inače voli. Rekordna godina, 40 milijuna turista. Ovo nije slučajni turizam. Tri milijarde noćenja. Ovo nije slučajni turizam. Ministar je pokazao i privrženost drugoj vrsti brojeva, brojevima faksa, o čemu je nedavno pisao i Index.hr.

Nakon četiri godine njegove vladavine u Kraljevini brojeva, usred 2020. godine, naš cijenjeni ministar odlučio je ukloniti broj faksa s naslovne web stranice Ministarstva turizma. Čini se da je Ministarstvo turizma upravo saznalo da postoji e-mail, jer je prije samo dva tjedna iznenada promijenilo komunikacijsku strategiju. Faks je izbačen i uvedene su četiri e-mail adrese.

Bradbury piše kako nije siguran što je potaknulo tako odvažnu i dinamičnu promjenu nakon četiri godine blaženstva faks-uređaja.

Bradbury nastavlja kako bi mogao detaljno iznositi koje su se sve druge promjene događale nakon što su hrvatski mediji prenosili njegove tekstove, ali suština ove priče je objasniti turističkom sektoru da mnogi turisti ove godine neće doći u Hrvatsku zato što ne mogu dobiti informacije o situaciji.

Čini se da je nakon tjedana neaktivnosti napokon poslana koherentna poruka. Total Croatia News je tijekom krize neprestano ažurirao informacije o putovanjima, a nedavno je pokrenuo i Viber zajednicu pod nazivom Total Croatia Travel INFO. Članovi zajednice gotovo u pravilu iznose kako ne dobivaju odgovore na svoje upite poslane na službene e-mail adrese.

Sve ovo događa se u vrijeme kad u Hrvatskoj imamo 319 turističkih zajednica i kad se ne događa ništa. Njih 75 posto bilo je previše zauzeto da bi otvorilo e-mail u kojem im nagrađivani putopisac nudi besplatne članke. Dakle, ne radi se o tome da 75 posto turističkih zajednica nije odgovorilo, nego 75 posto njih uopće nije otvorilo poruku. Od onih koji su to učinili, 68 posto nije pronašlo vremena da kliknu na link.

Ovo nije samo još jedna priča iz Uhljebistana, nastavlja Bradbury. Ovo je pitanje koje će u sljedećih nekoliko tjedana koštati mnogo radnih mjesta i zatvorenih poduzeća. Hrvatski privatni turistički sektor je na koljenima. Sljedeća dva tjedna su ključna i dok Grčka radi sjajan PR i jasno komunicira, život se u Kraljevini slučajnog turizma odvija kao i prije.

Kao što je TCN nedavno pisao, web stranica Ministarstva turizma izvještavala je usred pandemije o sastanku s prijevoznicima, a direktor Hrvatske turističke zajednice čestitao je sam sebi zato što je Hrvatska 34. najbolja zemlja svijeta za kongresni turizam te prva u regiji.

"Nakon što su 2018. razne svjetske asocijacije održale 114 konvencija u Hrvatskoj, u 2019. godini bilo ih je čak 123, pa je Hrvatska napredovala za četiri mjesta na ICCA ljestvici na 34. poziciju u svijetu prema broju održanih kongresa. To je najbolja pozicija Hrvatske dosad, što također potvrđuje njen status vodeće kongresne destinacije u regiji", rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić.

On misli da je to sjajna vijest za hrvatski kongresni turizam, koji je u uzlaznoj putanji, kao i za Zagreb, koji je na ICCA ljestvici kongresnih gradova došao na 48. mjesto, odnosno napredovao je za 20 mjesta u odnosu na 2018. godinu. Kongresni turizam je u uzlaznoj putanji u doba Zooma i koronavirusa. Očito je da su gurui u Kraljevini slučajnog turizma ispred svoga vremena.

I dok ministar iznosi svoje zadivljujuće slogane, 17-godišnji strateški plan se prepušta rođacima, a na e-mailove ne odgovora nitko. I tako turisti, koji vole Hrvatsku i pridonose s 20 posto njenom BDP-u, odlaze drugdje.

Sa samo 319 lokalnih turističkih zajednica, 20 regionalnih i jednom nacionalnom turističkom zajednicom, Ministarstvom turizma i turističkim odjelom u fantastičnoj Hrvatskoj gospodarskoj komori, kako uopće pronaći osoblje koje bi odgovorilo na pitanja turista?

>> Paul Bradbury eksperimentom razotkrio uhljebe u turističkim zajednicama

Kao što u Kraljevini slučajnog turizma svi znaju, turisti će jednostavno doći. Ali Bradbury se ipak odlučio na eksperiment. Prošli vikend nazvao je PR stručnjaka Krešimira Macana i predložio mu da ga u njegovom Porscheu poveze do graničnog prijelaza Bregane.

S obzirom na to da je do informacija teško doći, vrijedi provjeriti što se događa na licu mjesta. MUP je brzo odgovorio e-mailom i omogućio novinarsko izvještavanje s granice te bio vrlo susretljiv na terenu.

"Imamo zaista dobar korisnički račun na Viberu, imamo i koronavirus.hr za sve informacije. Zašto Ministarstvo turizma ne ponudi ažuriranje savjeta za putovanja? Zašto ti ne bi napravio svoju Viber zajednicu?" pitao je Macan Bradburyja.

Bradbury je odgovorio kako ne zna odakle bi krenuo, no dva dana kasnije ipak se nešto pokrenulo. Nadalje piše kako Macana poznaje šest godina. I poznaje mnoge ljude koji su radili za njega. Pa kad je Macan predložio Bradburyju da dođe u njegov ured i porazgovara s njegova dva djelatnika, hrvatsko-britan ski novinar znao je da to neće biti samo razgovor. Nakon što su prevladali inicijalnu neugodu zbog toga što Bradbury nije znao preuzeti Viber na desktop, krenuli su s radom. Za točno 22 minute nastala je Viber zajednica Total Croatia Travel INFO.

Bradbury piše da je sjedio i gledao kako u sat vremena nastaje infografika s relevantnim informacijama koje bi ljudi trebali znati. Infografika je zahvaljujući dobrovoljnom radu članova Viber zajednice sada dostupna na mnogim jezicima. Bradbury je napisao glavni članak i zakačio ga na vrh Viber zajednice, tako da ga svi mogu vidjeti. I redovito ga ažurira. Prijevodi nisu savršeni, ali ne mogu ni biti s obzirom na to da je budžet projekta - nula. Bradbury je uložio i trud kako bi odgovarao na pitanja u realnom vremenu.

"Evo što su Macan, dva pripravnika i debeli Irac uspjeli učiniti u nekoliko dana dodatnog rada od utorka", piše Bradbury.

U međuvremenu, u Kraljevini slučajnog turizma, ministar diše turizam, direktor nacionalne turističke zajednice zadovoljan je uzlaznom putanjom svoje strategije kongresnog turizma, a jedno poduzeće za drugim ostaje bez posla.

Zato što nitko nema vremena odgovarati na e-mailove.

www.index.hr/.../2185298.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Ministarstvo kiselog osmjeha i gubljenja vremenaGrađanin 2020-05-25 10:52
Ovaj članak dokazuje da većina (75%) djelatnika u turističkim zajednicama ni prije korone ni za vrijeme korone ne radi previše na unaprijeđenju turističke ponude. Turisti sami dolaze ili ne dolaze neovisno o aktivnostima TZ.
To što ni u MinT nitko ne odgovarana na mailove dokazuje da nam ne treba ili TZ ili MinT. Možda i jedno i drugo.
Cijulu tu branšu treba staviti pod kapu ministarstva gospodarstva i razmisliti o angažiranju jedinstvene reklamne agencije za sav potreban PR.

S druge strane, politika ove vlasti je upropastila svu moguću industriju i poljoprivredu, te je politikom "treba graditi hotele koliko god stane", Hrvatsku stavila na 26. mjestu po udijelu radnih mjesta u turističkoj i putničkoj industriji, uz bok sa mnogim banana državama koje je ponekad teško locirati na karti svijeta.


Koje zemlje najviše ovise o turizmu? g>
www.index.hr/.../2185320.aspx

I na ovo su neki iz vlasti jako ponosni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Ministarstvo kvalitetnih osmijehaPokrovitelj guštera 2020-05-25 15:30
Citat Građanin:
Ovaj članak dokazuje da većina (75%) djelatnika u turističkim zajednicama ni prije korone ni za vrijeme korone ne radi previše na unaprijeđenju turističke ponude. Turisti sami dolaze ili ne dolaze neovisno o aktivnostima TZ.
To što ni u MinT nitko ne odgovarana na mailove dokazuje da nam ne treba ili TZ ili MinT. Možda i jedno i drugo.
Cijulu tu branšu treba staviti pod kapu ministarstva gospodarstva i razmisliti o angažiranju jedinstvene reklamne agencije za sav potreban PR.
Većina ozbiljnih država ni nema zasebna ministarstva turizma niti turističke zajednice. A ono što je dobro s Kapelijem kao ministrom i predsjednikom HTZ je što se ne petlja previše pa se turizam sam snalazi usprkos njemu, njegovoj Barbari i ostalim uhljebima. A Kapeli se zalaže za kvalitetne osmijehe iako su mu u zadnje vrijeme nekako kiseli ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Ministar kiselog osmijehaGO 2020-06-13 13:13
Citat Pokrovitelj guštera:
Većina ozbiljnih država ni nema zasebna ministarstva turizma niti turističke zajednice. A ono što je dobro s Kapelijem kao ministrom i predsjednikom HTZ je što se ne petlja previše pa se turizam sam snalazi usprkos njemu, njegovoj Barbari i ostalim uhljebima. A Kapeli se zalaže za kvalitetne osmijehe iako su mu u zadnje vrijeme nekako kiseli ...
www.youtube.com/.../
Jučer najveći broj zaraženih u Švedskoj. Cappelli Šveđanima: Dođite, niste rizični
"MI SMO vrlo dobri prijatelji, bit ćemo otvoreni kad Šveđani dođu. Ne smatramo švedske turiste rizičnijima od ostalih", rekao je pomalo neuvjerljivim glasom hrvatski ministar turizma Gari Cappelli u srijedu za središnje vijesti popularnog švedskog televizijskog kanala TV4.
www.index.hr/.../2189978.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
668 # Naj najkmet 2020-05-16 20:50
Citat Administrator:
Citat Licemjer:
Možete slobodno komentirati, no to ne znači da vaši komentari nisu podložni moderaciji i uklanjanju. Stranica je u privatnom vlasništvu, stoga administrator može i ima pravo raditi s s tom stranicom što god želi i komentare brisati po vlastitom nahođenju.
Nije mi jasno kako to pojedinci nisu dosad shvatili.
U privatnom vlasništvu je na primjer i Jutarnji list, ali kao komercijalno izdanje s ciljem ostvarenja profita mora voditi računa o interesima oglašivača. Sjeti se da je objavljivao ogavne hvalospjeve Todoriću sve do njegovog pada.

Za razliku od drugih lokalnih medija koji su također u privatnom vlasništvu ovaj je neprofitni pa ne objavljuje ni reklame niti sponzorirane članke, a nije ni na platnom spisku gradskog proračuna, tako da je nezavisniji od njih. Zato si administrator može dozvoliti da u interesu slobodne rasprave ukloni komentare u kojima se pored ostalih trikova za sabotiranje rasprave od autorice naslovnog članka, na primjer, čak tražilo da se izjasni o nekim pitanjima u vezi s pobačajem :lol:
Usta moja, hvalite mene... portal nije na platnom spisku proračuna, ali je li vlasnica? Ako je, kako je to odvojivo?

Isto tako, biste li radije neovisan a pristran medij ili ovisan a nepristran?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
354 # OdvojivoDinko 2020-05-17 10:24
Citat kmet:
Usta moja, hvalite mene... portal nije na platnom spisku proračuna, ali je li vlasnica? Ako je, kako je to odvojivo?
Lako je odvojivo. Pazi vamo: recimo da radnik u škveru postavi portal na internetu nitko normalan neće zaključiti da škver financira portal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
335 # Eto zato...hranitelj tuljana 2020-05-22 14:42
Citat Licemjer:
Stranica je u privatnom vlasništvu, stoga administrator može i ima pravo raditi s s tom stranicom što god želi i komentare brisati po vlastitom nahođenju.
Nije mi jasno kako to pojedinci nisu dosad shvatili.
Nisu shvatili zato što na naslovnici piše:
1. je forum građana u kojemu su svi ravnopravni, svi imaju jednako pravo na sudjelovanje i na kojem se ne koristi govor mržnje
2. www.volim-losinj.org pripada onima koji ga pišu i čitaju
Ako je točno ono što si ti napisao i što je citirano, a jest, onda su ove dvije točke koje sam sad ja naveo, a pišu u opisu portala - netočne.
Davno sam napisao i napisat ću opet. Svatko ima pravo otvoriti stranicu koja će služiti njegovim interesima i na kojoj će lobirati za stvari koje želi - dok te stvari nisu ilegalne.
Stoga i vlasnica ima pravo držati ovaj portal i uređivati ga po svojim željama.
Ono što mi nije jasno zašto inzistira na tome da je ovo nekakvo "neovisno" i "nepristrano" okupljalište Lošinjana, kad to ono objektivno ni po jednom kriteriju nije... takav postupak mogao bi kod promatrača otvoriti sumnju u prave namjere...
Ja namjeravam pisati na ovoj stranici toliko dugo dok piše da pripada onima koji ga čitaju i pišu, dakle i meni...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # #gost 2020-05-22 15:39
Citat hranitelj tuljana:
Ono što mi nije jasno zašto inzistira na tome da je ovo nekakvo "neovisno" i "nepristrano" okupljalište Lošinjana
A gdje si vidio da se na tome insistira? Piše da želi biti virtualno okupljalište građana Lošinja i drugih Lošinju naklonjenih građana i da otvara teme, daje alternativne prijedloge, imenuje probleme jasno i nedvosmisleno i djeluje smiono u interesu javnog dobra. Ni riječi o neovisnosti i nepristranosti. Naprotiv, svako imenovanje problema, otvaranje tema i davanje alternativnih prijedloga podrazumijeva pristranost, a zalaganje za javno dobro znači ovisnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
036 # Umišljeni trolgost 2020-05-22 20:29
Citat hranitelj tuljana:
Ja namjeravam pisati na ovoj stranici toliko dugo dok piše da pripada onima koji ga čitaju i pišu, dakle i meni...
Tuljane malo si pretenciozan. Ti ne pišeš na ovoj stranici. Ti si samo anonimni, uporni, dosadni trol. Ti ne pišeš nego samo trolovski komentiraš i pri tome naravno kršiš pravila komentiranja. Da admin nije toliko liberalan brisao bi ti svaki komentar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Imunitet stadaVozdra. 2020-05-23 11:05
Citat iz članka: *Ovo je politička abeceda. Pretpostavka je da ju je nakon trideset godina demokracije savladao svaki lokalni šerif i referent u lokalnoj Upravi. Osnovna jedinica civilnog društva je građanin.*

Za vrijeme korone lošinjska gradska vlast je stekla imunitet stada na principe demokracije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # "Netko će dobiti koronu, a netko je neće dobiti"Karcinom 2020-05-24 09:21
Citat Vozdra.:
Za vrijeme korone lošinjska gradska vlast je stekla imunitet stada na principe demokracije.
Hoće li vijećnik Andrino Maljevac sada i u korist popuštanje mjera protiv korone poslati snažnu poruku kao ono za golf na Mataldi da će netko dobiti rak, a netko ga neće dobiti, ali da nam golf treba? Bio je snažna podrška gradonačelnici za njene mjere izolacije otoka od svijeta, a sada kad se zbog Crkve, turizma i izbora mjere ublažavaju treba poslati sličnu poruku za koronu. Neko će se zaraziti, a neko neće, ali zbog Svetih misa, iznajmljivaja apartmana i izbora ukidanje mjera nam treba.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Veseli me ovo dodatno otvaranje granica i mislim da će to svakako pridonjeti stišavanju pandemije i da će svaki dan biti još manje novooboljelihrespirator 2020-05-24 11:41
Ministar Cappelli najavljuje kontrolirani turizam.
To znači da će turisti iz država u kojima epidemiološka situacija nije tako povoljna kao u Hrvatskoj, od doma popuniti nekakvu web aplikaciju, i bez ikakve kontrole u nekoliko sekundi prelaziti granicu sa Hrvatskom.
Na granici dobivaju letak u kojemu piše da se moraju suzdržavati od prekomjernog socijalnog kontakta. Capak izjavljuje da je to samo jedan korak od mjera samoizolacije, ali na pitanje novinarke, naknadno odgovara da gosti ipak ne moraju stalno boraviti u svom apartmanu, nego da mogu ići gdje god žele uz poštivanje socijalne distance od 2 metra.

Ono što za sada nije javno rečeno, u slučaju da se na nekom otoku pojavi zaraza, cijeli otok ide u 3 lijepe pm. Iz županijskog centra dolaze ekipe u skafanderima, jednom riječju imat ćemo Murterski scenarij.
I budite sigurni, drugi val pandemije ne dolazi na jesen, nego puno prije.
Ali nitko neće biti kriv, kriv će biti virus.
No, sve to skupa nije bitno, ostvarit ćemo davnu želju, možemo razvijati zdravstveni turizam, na radost ministra, lokalne vlasti, turističke zajednice i svih građana koji to prežive.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
301 # Želim živjetihranitelj tuljana 2020-05-24 13:25
Mali podsjetnik da Lošinjani ne žive od proračunskih sredstava dodjeljenih udrugama. Lošinjani žive od turizma. Pa ako je za preživjeti potrebno dopustiti mogućnost od 0,003% da se pritom dobije kineska gripa, od koje opet prijeti mogućnost od 1% da se i umre, oni će i to napraviti. Kako bi usput mogli uplatiti u proračun kako bi dio novca otišao i onima koji ne vide problem u tome da se turistički orijentirana zemlja zatvori za turiste.

Uostalom, ne vidim problem, na ovom portalu se moglo pročitati gomila tekstova i komentara o tome kako je "zločesta Ana" besmislenim zabranama kršila prava građana na slobodno kretanje, a sada kada je kretanje popušteno, opet ne valja... tko vas ne zna... Zabrane i ograničenja bila su "kršenje prava" osim jasno kod... MISA.
Muči vas sveta misa, evo svako malo ju netko spomene...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # +++DDPD 2020-05-24 15:35
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Corona PartyStayin Alive 2020-05-24 16:30
Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu koji s jedrilicama odlaze u Hrvatsku gdje nema strogih mjera za suzbijanje zaraze, pišu španjolske novine El Mundo.

Kao što kaže jedan komentator na fejsu, prvo smo bili zatvoreni kao Sjeverna Koreja, a sada smo otvoreni kao žena minutu do poroda. I to u situaciji kada u Europi (izuzev Slovenije) stanje još nije ni približno povoljno.
I HDZ to zove kontroliranim turizmom. Lijepo. Kako li tek onda izgleda nekontrolirani turizam?

Svima je jasno da treba papati, ali ovu državu ne spašava ni kada padaju rekordi u turizmu. Kapeli je znao govoriti: brojke su dvoznamenkaste. Stoga nas pogotovo ne može spasiti niti jadna 2020. turistička sezona, a drugačije niti nema na vidiku.

Ove i ovakve mjere spašavanja ekonomije su blago umotane u celofan iz kojega strši samo i jedino politika.

P.S.
Jednog dana će i Beroš izjavljivati da su brojke opet povoljne, dvoznamenkaste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # being out of touch with realityLa La Land 2020-05-24 18:36
Citat Stayin Alive:
P.S.
Jednog dana će i Beroš izjavljivati da su brojke opet povoljne, dvoznamenkaste.
Sjetimo se kakve mjere smo mi imali propisane dok smo kod nas imali dvoznamenkaste brojke, 30 i više novih na dan.
#Ostanite doma.
A danas HDZov stožer bez ikakve medicinske kontrole dozvoljava dolazak turista iz zemalja koje imaju čak i troznamenkaste brojke.
Za turiste koji dolaze u HR preporuka je da nemaju temperaturu (ali nije uvjet), ne moraju imati nikakvu potvrdu o zdravstvenom stanju, ali zato moraju imati vaučer.
Imam osjećaj da je pred nama nikad bolja turistička sezona...
Ima li pilota u avionu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Nakon izolacije Ferry free akcijaLZ 2020-05-24 19:45
Još nedavno se htjelo linčovati osumnjičene da krše samoizolaciju, a gradonačelnica zahtjevala totalno odvajanje otoka od svijeta zbog krhkosti. Sada TZ ML poziva iznajmljivače da se uključe u marketinšku strategiju destinacije "Lošinj – tvoja otočna oaza". I kao da se prije umalo nisu stavljali balvani na cestu sada se licemjerno ističu "prednosti Lošinja - otoka vitalnosti poput blage klime, bioraznolikosti , mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje." Odjednom nestala Anina otočna krhkost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # sluga pokoranariel 2020-05-24 21:12
Citat LZ:
Još nedavno se htjelo linčovati osumnjičene da krše samoizolaciju, a gradonačelnica zahtjevala totalno odvajanje otoka od svijeta zbog krhkosti. Sada TZ ML poziva iznajmljivače da se uključe u marketinšku strategiju destinacije "Lošinj – tvoja otočna oaza". I kao da se prije umalo nisu stavljali balvani na cestu sada se licemjerno ističu "prednosti Lošinja - otoka vitalnosti poput blage klime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje." Odjednom nestala Anina otočna krhkost:
Dobila naputke iz Moskve pa naglo promijenila ploču.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Srbi, vratite se, sve vam je oprošteno!Čeh u japankama 2020-05-26 10:27
Citat LZ:
Još nedavno se htjelo linčovati osumnjičene da krše samoizolaciju, a gradonačelnica zahtjevala totalno odvajanje otoka od svijeta zbog krhkosti. Sada TZ ML poziva iznajmljivače da se uključe u marketinšku strategiju destinacije "Lošinj – tvoja otočna oaza". I kao da se prije umalo nisu stavljali balvani na cestu sada se licemjerno ističu "prednosti Lošinja - otoka vitalnosti poput blage klime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje." Odjednom nestala Anina otočna krhkost.
O tom preokretu kao božjoj kazni za bahate hrvatske turističke dionike i vlastodršce lijepo piše Ante Tomić;

Ugostitelji koji su prošle godine bili ogorčeni ako bi tkogod naručio samo predjelo, a drznike koji su htjeli jedino nešto popiti jednostavno su otjerali, opsovali im cigansku mater i šutnuli ih nogom u guzicu, danas bi za svakoga spremno prostrli čiste stolnjake. Donijeli bi bocu vode po nabavnoj cijeni, za trideset pet eura, samo da im netko dođe.

Iznenada više nitko ne razvrstava turiste prema njihovom imovnom stanju, i prvorazredni i drugorazredni i trećerazredni, svi su dobrodošli na naš plavi Jadran. Nećemo se ljutiti ni ako Hercegovci donesu paštete i paradajz u putnim frižiderima. Srbi, vratite se, sve vam je oprošteno.


www.jutarnji.hr/.../10334446
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Poučak Andrina Maljevca, IDSProfesor Haračić 2020-05-26 10:06
Citat hranitelj tuljana:
Lošinjani žive od turizma. Pa ako je za preživjeti potrebno dopustiti mogućnost od 0,003% da se pritom dobije kineska gripa, od koje opet prijeti mogućnost od 1% da se i umre, oni će i to napraviti.
Ovo si sročio prema tzv. Andrinovom poučku (IDS) u svezi pesticida za golf. Samo on je govorio o ruskom ruletu da će netko dobiti rak, a netko neće, a ti po uzoru na Trumpa o"kineskoj gripi". Blago nama s takvim ekspertima za igre slučajnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...