Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Tiranija na "Prvom od 1000"

Korisnička ocjena:  / 4
LošeNajbolje 

tenda1Svakim danom i svakim novim rješenjem pokazuje se da je preustroj gradske uprave promašena stvar. Odgovornost za to ne snosi samo gradonačelnica, jer stvarna odogovornost je na HDZ-u kao "kičmi" svoje izborne koalicije i vladajuće većine u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja te na opozicijskim gradskim vijećnciima koji su to prihvatili i omogućili gradonačelnici da bude tiranka. To nam pokazuje slučaj jedne tende koju je gradonačelnica naumila skinuti, iako ih u gradu ima nebrojeno i svakakvih. Jedna tenda je postala gradski problem i ona se mora skinuti pod svaku cijenu samo zato jer je tako odlučila gradonačelnica 

Dobri uvjeti za tiraniju
Tiranija je oblik vladavine koja nije zasnovana na vladavini prava, već na uzurpiranju prava odlučivanja prema vlastitoj volji. Ni jedan tiranin nije izbran da bude tiranin, već je tiraninom postao koristeći slabosti okoline ili sustava da se odupre samovoljnom ponašanju. Na otoku kojem neki tepaju da je "prvi od 1.000", pomalo, puzajući, ali sad i sve otvorenije ulazimo u tiraniju, a tiranin nam se pojavljuje u obliku gradonačelnice. U tiraniju smo ušli iz predpolitičke faze društvenih odnosa, one u kojoj nema ozbiljne politike, u kojoj su političke stranke neaktivne, u gradskom vijeću nema opozicije, a od političari su samo gradončelnica i predsjednik HDZ koji je ujedno i zamjenik gradonačelnice. U situaciji kad ne postoji ni jedna jasna, javna i prihvaćena politika, kad nema političara, kad političke stranke djeluju samo mjesec dana u četri godine (u predizborno vrijeme), kad u gradskom vijeću ne postoji smislena i ogranizirana opozicija, kad predstavnici opozicije javno priznaju pravo gradonačelnici da radi što hoće, kad predsjednik HDZ i zamjenik gradonačelnice zarad očuvanja svog osobnog probitka pasivizira i privatizira HDZ čija jedina funkcija postaje biti čuvar i garant stabilnosti vlasti gradonačelnice, tada je tiranija očekivana i normalna posljedica takvih odnosa. 

Zbog slijepog povlađivanja vlasti gradonačelnice i bezpogovornog prihvaćanja svake, apsolutno svake ideje i namjere gradonačelnice, dobili smo tiranina koji si je umislio da može raditi što hoće i kako hoće. Ako se na svako sjednici vijeća prihvaćaju nezakoniti prijedlozi gradonačelnice, ako je prošla i nezakonita odluka o preustroju i bez pitanja gradonačelnici zna li što radi, ako se usvajaju nezakonite odluke o koncesijama, nezakonite odluke o porezima kojima se legalizira nezakonita dugogodišnja praksa, kao  na primjer,  šankova na javnim površinama, ako je pola godine gradska uprava nefunkcionalna, ako se najmovi javnih površina ugovoraju u srpnju i ako se svi prave da je sve u najboljem redu, onda je logično da gradonačelnica misli da može i da ima pravo raditi što god hoće. Taj osjećaj moći dodatno je pojačan javnim nastupima i nazočenjima svemu i svačemu, uz njegovanje kulta ličnosti na društvenim mrežama i interesno vezanim medijima kao što su portal Otoci.net, Radio Jadranka i Novi List.

Kako jedna tenda može prokazati tiranina
Da je gradonačelnica tiranka pokazat će nam slučaj jedne tende koju je gradonačelnica naumila skinuti, iako ih u gradu ima nebrojeno i svakakvih. Jedna tenda je postala gradski problem i ona se mora skinuti pod svaku cijenu samo zato jer je tako odlučila gradonačelnica. Radi se o tendi pored caffe disco bara Priko, na zgradi stare pomorske škole. Tenda pripada ugostiteljskom objektu Augusta. Za ugoditi gradonačelničinom hiru bilo je potrebno napisati rješenje o uklanjanju tende, a za pretpostaviti je da joj je i to bilo bespotrebno usporavanje i odgađanje izvršenja njene odluke. Zbog želje da se što hitnije ispuni volja gradonačelnice, ničim utemeljen nalog za skidanje nepoćudne tende, doneseno je rješenje uz kršenje postupovnih odredbi Zakona o općem upravnom postupku. Postupak je proveden bez omogućavanja izjašnjavanja stranke o svim činjenicama, okolnostima i pravnim pitanjima vezano za rješenje upravne stvari. Takvo rješenje, bez izjašnjavanja stanke, zakonom je dopušteno samo rješavanjem po zahtjevu stranke. Kršene su zakonske odrebe o dostavi rješenja. Samo rješenje je nezakonito i na isto rješenje je izjavljena žalba. Ne čekajući potvrdu zakonitosti rješenja od drugostupanjskog tijela, Primorsko-goranske županije, nestrpljiva gradonačelnica odlučila je skinuti tendu odmah. Treba reći da Grad Mali Lošinj ima pravo izvršavati takva rješenja i prije prvomoćnosti, ali je problem što to u ovom slučaju radi, a u drugim slučajevima ne radi. Mjesecima prije ovog rješenja izdano je rješenje za uklanjanje tende koja je stvarno na gradskoj površini i tu gradončelnica čeka odluku drugog stupnja. Praksa je, dakle, da tendu Auguste, koja nije na javnoj površini, gradonačelnica uklanja odmah, a za tendu, primjerice Fortune, čeka pravomoćnost negdje do kraja godine. Pravo na takvu selektivnost sebi daju samo tirani.

Rješenje iz prsta isisano
Analiza rješenja o uklanjanju tende na Augusti pokazuje da je ono pogrešno, nepotpuno, neprecizno i kontradiktorno - isisano iz prsta gradonačelnice. Rješenjem se nalaže Augusti da u roku od dva dana od primitka rješenja ukloni „fasadnu tendu sa k.č.1700 k.o. Mali Lošinj-grad".

Tenda je montirana na zgradu koja se nalazi na k.č.1791 k.o. Mali Lošinj-grad, a ne na javnoj površini na k.č.1700 k.o. Mali Lošinj, kako to stoji u rješenju. Neprovedivo je rješenje uklanjanja tende sa k.č.1700 k.o. Mali Lošinj-grad, kad se tenda ni ne nalazi na toj k.č. (1700 k.o. Mali Lošinj-grad). Katastarska čestica 1700 u naravi je javna površina kojom upravlja Grad Mali Lošinj. Na k.č.1791 nalazi se zgrada u privatnom vlasništvu na čijoj fasadi je uz suglasnost vlasnika postavljena tenda. I pored takvih lako utvrdivih i očiglednih činjenica rješenjem se nalaže uklanjanje tende koja nije na javnoj površini. Ako se tenda rješenjem skida s mjesta na kojem nije ni postavljena, očito je da s rješenjem nešto debelo ne štima. Tvrdnja iz rješenja da se tenda nalazi na k.č. 1700 je istinita kao i tvrdnja da je most koji spaja dvije zgrade pomorske škole na javnoj površini.

Rješenje je pomašeno iz svih razloga iz kojeg je obrazloženo njegovo donošenje. Tako se u obrazloženju rješenja tvrdi da je tenda postavljena suprotno odredbama čl.16. st. 1 i čl.17.st.1. Odluke o komunalnom redu. Citiram navedene odredbe iz Odluke:

Čl.16. st.1.

„Na području Grada, na javnim površinama, na zgradama, stupovima javne rasvjete, metalnim konstrukcijama, zemljištu i drugim prostorima mogu se postavljati natpisi, urbana oprema i signalizacija samo uz odobrenje nadležnog gradskog tijela."

Čl.17. st.1.
„Zaštitne naprave na izlozima (rolete, tende, stakla, prozori, platna i slično), koje bi presezale na javnu površinu, mogu se iznad ulaza, prozora i ostalih otvora na zgradama, odnosno pročeljima zgrada, postavljati samo uz prethodno odobrenje gradskog upravnog tijela nadležnog za komunalno gospodarstvo."

Naravno da su i ove gradske odluke neprecizne i nejasne. Iako se rješenje obrazlaže, odnosno donosi temeljem odredbi dva citirana i različita stavka, niti jedna citirana odredba se ne odnosi na konkretni slučaj. Odredba čl.16. utvrđuje što se može i pod kojim uvjetima postavljati. Odredba ne govori o zabrani postavljanja tende na privatnoj fasadi. Odredba se odnosi na natpise, urbanu opremu i signalizaciju a za koje je potrebna suglasnost grada. Tenda nije zasigurno ni natpis ni siganlizacija, a je li urbana oprema? O tome što urbana oprema jeste ne postoji pravilnik ili kakav drugi propis koji to precizno utvrđuje. Hrvatski jezični portal ne prepoznaje složeni pojam urbana oprema. Hrvatski jezični portal kaže da je urbana – gradska, a opremu definira kao sredstva i stvari koji imaju neku zajedničku namjenu, koji služe istoj svrsi (tehnička oprema; vojnička oprema). Rješenje se, dakle, temelji na kršenju odredbe o postavljanju urbane opreme, iako je to neodređen i neprecizan pojam.

Ipak, tenda, a ne urbana oprema, se spominje u čl.17. iste Odluke ali ona se odnosi na zaštitne naprave na izlozima (rolete, tende, stakla, prozori, platna i slično). Iako je ovdje pogođen predmet (koji joj smeta) – tenda - opet nije pogođeno mjesto. Tenda u članku 17. Odluke se odnosi na tende koje štite izloge. U konkretnom slučaju ne radi o zaštitnoj napravi, tendi nad izlogom već o tendi koje je iznad terase pa je pozivanje na tu odredbu opet pogrešno.

Komunalni redar kao alkemičar
Rješenje se poziva i na Odluku o postavi urbane opreme na području Grada Malog Lošinja i to čl.3. st.1.t.1, koja odredba utvrđuje: "Tende, suncobrani i fasadne tende poslovnih prostora unificiraju se u boji, obliku i materijalu. Materijal je isključivo akrilno platno i monokroman.". Komunalni redar, sindikalni povjerenik u Gradu, inače poslušni izvršitelj naloga gradonačelnice, u obrazloženju je naveo da tenda koja je na najnižoj visini od 3,2 metra nije od akrilnog platna već da je od plastičnog materijala. Misterij je kako je komunalni redar, koji po struci nije ni kemičar niti inžinjer kemijske tehnologije, uspio organoleptički iz daljne utvrditi sastav materijala od kojeg je napravljena tenda. Takvim neozbiljnim utvrđivanjem činjenice želio je tendu skinuti usred sezone, naočigled zbunjenih turista. Da nema veze s kemijom i da nema ni elementarnih znanja o kemiji pokazuje tvrdnja iz obrazloženja rješenja da tenda nije od akrilnog platna već da je od plastičnog meterijala. O utvrđenju monokromnih uvjeta nema slova, što bi značilo da je tenda zadovoljila uvjet monokromnosti iako vjerojatno komunalni redar ima pogrešna shvaćanja i o tome što je monokoromnost. A što jest akrilno platno, odnosno akril? Akril je polimer, sintetički materijal koji ima široku primjenu u modernoj industriji odnosno životu modernih ljudi. Akrila imamo u avionim, autima, brodovima, medicinskim uređajima, kupaonicama i na tendama. A šta je plastika? Plastika je također polimer, sintetički material. Akril - na žalost našeg tiranina i poslušnog komunalnog redara - jest plastika. Plastika je široki pojam koji označava sve plastične materijale - sintetske polimere kojih ima nebrojeno, od npr. polimetilmetakrilata, polivnilklorida ili polistirena. Ima je svugdje u ambalaži i bocama, namještaju, kadama u kuponicama, fasadama, autima i avionima, ali i u tendama. Sve je plastika pa i tenda s Auguste je plastična mada je od akrilnog platna. Na žalost gradonačelnice, sve tende i suncobrani u gradu su od plastike, odnosno akrilnog platna. Sve tende su plastične, ali se skida samo jedna tenda od njih?! Teško probavljvo. Rješenje za uklanjanje ove tende dolazi iz kuhinje novoustrojenog Jedinstvenog odjela koji je trebao garantirati višu kvalitetu rada gradske uprave. Nažalost, svakim danom i svakim rješenjem pokazuje se da je preustroj promašena stvar. Odgovornost za to ne snosi samo gradonačelnica, stvarna odogovornost je na HDZ-u kao "kičmi" svoje izborne koalicije i vladajuće većine u Gradskom vijeću Grada Malog Lošinja te na opozicijskim gradskim vijećnciima koji su to prihvatili i omogućili gradonačelnici da bude tiranka.

Kad ona odluči ...
Dakle, iako nema niti jednog jedinog racionalnog ili zakonitog razloga da se tenda s Auguste skine, iako na gradskim javnim provršinama vlada opći kaos, iako se ne poštuje niti jedna gradska odluka, iako terase u centru grada "pulsiraju" (jedan dan ima terase, drugi dan nema terase), iako se terase povećavaju i smanjuju ovisno o gužvi na trgu, iako godinama postoji nelegalni šank na javnoj površini, iako se roba izlaže izvan izloga, po fasadama i na javnim površinama, problem je samo jedna tenda, tenda Auguste i nju se mora ukloniti jer tako je odlučila gradonačelnica! Tko sebi uzima pravo tako se ponašati nije ništa drugo do tiranin. Do kad će se svi ostali praviti ludi i odobravati, prihvaćati ili prelaziti preko takvih postupaka ostaje za vidjeti.

Ističem da sam članak temeljio na rješenju Grada Malog Lošinja, Jedinstvenog upravnog odjela Kl.:UP/I -363-04/18-01/13, i na javnim dokumentima, odlukama Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja koje su objavljene u Službenim novinama i lako ih je naći na internetu. Citirano rješenje sam dobio od same stranke. Inače, nikad nisam nezakonitim putem dobio nikakav tajni, odnosno klasificirani dokument iz Grada Malog Lošinja. Mislim da takvi dokumenti ne postoje ili bar ne bi trebali postojati u tijelu javne vlasti kao što je Grad Mali Lošinj. One dokumente koji nisu javno dostupni, dobijam isključivo na zakonit način temeljem zahtjeva prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, često nakon žalbe Povjereniku za informiranje. Zbog toga molim da osobe koje imaju previše slobodnog prostora u glavi isti prostor ne ispunjavju teorijama zavjere i scenarijima o konspiraciji i špijunskoj krađi tajnih gradskih dokumenata.

 

tenda

augusta

Komentari: 

130 # Problemi Grada s aktima se nastavljajuArsen Mujagić 2018-08-06 10:52
Koliko je gradonačelnica nestrpljiva, a komunalni redar poslušnik koji će kršiti i zakone kako bi udovoljio njenom zahtjevu da pod svaku cijenu skine jednu tendu govori i način na koji su pokušali u petak 3.8.2018. skinuti tendu. Takav nezakonit postupak je završio privođenjem oštećenika, a ekipica koja je kršila zakon je ostala pošteđena odlaska u policiju ili udaljenja od mjesta incidenta. Komunalni redar je htio na silu i nezakonito skinuti tendu temeljem rješenja kojim je naložio stranci da u roku od 2 dana sama skine tendu. S obzirom da je rješenje nezakonito, da je izjavio žalbu i jer zna da je praksa da Grad Mali Lošinj čeka pravorijek drugostupanjsko g tijela, stranka nije postupila po rješenju. U toj situaciji, bez ikakvog novog rješenja, komunalni redar usmeno, telefonski angažira nepoznate i neovlaštene osobe da skidaju i uništavaju privatnu imovinu.

A što kaže zakon kako treba postupati u toj situaciji, kad stranka ne izvrši rješenje kojim se naložilo da sama nešto učini?
Ako izvršenik ne postupi po izvršnom rješenju, donosi se rješenje o izvršenju u pisanom obliku, a odredba je navedena u čl.139. st.1. Zakona o općem upravnom postupku. Dakle komunalni redar ne može skidati tendu temeljem rješenja kojim je naložio stanci da sama skine tendu. Potrebno je novo rješenje o izvršenju. Dakle, ponavljam, kako samo rješenje koje se izvršava nije dovoljan uvjet za skidanje tende bez rješenja o izvršenju, nije se moglo i nije smjelo pristupiti izvršenju odnosno skidanju tende. Budući da rješenjem o izvršenju tijelo koje provodi izvršenje određuje prisilne mjere izvršeniku radi poduzimanja izvršenja, rješenje treba sadržavati vrijeme, mjesto i način izvršenja, a može se odrediti i da će se obveza izvršiti odmah ili se može odrediti dodatni rok za ispunjenje. Rješenje o izvršenju treba sadržavati i naznaku da je rješenje postalo izvršno, a stranka nije u roku izvršila obvezu. Rješenjem o izvršenju određuje se samo ono što je izrekom rješenja određeno da je izvršenik obvezan izvršiti, a nikako i nešto što nije sadržano u izreci rješenja. Rješenje mora sadržavati opomenu o novčanoj kazni i iznos kazne. Kad se izvršenje provodi putem trećih osoba, potrebno je navesti obvezu izvršenika da snosi troškove izvršenja. I protiv rješenja o izvršenju se može izjaviti žalba budući da je moguće da i u postupku izvršenja dođe do povrede prava izvršenika. Takvom žalbom mogu se samo zaštititi ona prava koja stranka ima u postupku izvršenja, a ne može se osporavati zakonitost i pravilnost rješenja koje se izvršava. Žalba se izjavljuje samo na vrijeme, mjesto i način izvršenja, izjavljuje se drugostupanjsko m tijelu i nema odgodni učinak.

Umjesto svega toga, temeljem usmenog naloga komunalnog redara, provodeći vlastitu volju, neovlaštene osobe se penju po tuđim fasadama, skidaju tendu, a oštećena osoba se privodi u policijsku postaju. Ljudi koji su neovlašteno skidali tendu bez ikakvog rješenja nisu ni legitimirani, a kamoli da su sankcionirani. Moguće samo na “Prvom od 1.000”.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
315 # AmMožda 2018-08-06 18:35
Teorije zavjere by A.M. broj 351 :zzz
Prethodnih 350 su se pokazale kao neistinite pa idemo probati sa ovom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Dokaži ili ušuti.Swag 2018-08-06 19:04
Citat Možda:
Teorije zavjere by A.M. broj 351 :zzz
Prethodnih 350 su se pokazale kao neistinite pa idemo probati sa ovom
A bi li ti tvrdnju da su njegovi navodi neistiniti nečim potkrijepio ili ćeš moju tvrdnju da je teorija o okrugloj zemlji neistinita prihvatiti bez dokazivanja, samo zato što ja to kažam?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
032 # 35°Cu hladu 2018-08-06 19:14
treba pojačati "captcha" unos za komentare, pa se ovdje neće javljati svakave budale, a vidimo da u zadnje vrijeme ima i dosta spamova
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # Kad ti nije po voljiMožda 2018-08-06 22:46
Na ovoj bi stranici trebalo puno toga pojačati, ne samo captcha unos za komentare. Kad vam komentari nisu po volji, onda smo spam. Kad vam je po guštu, onda može i kao poseban tekst.

#dvostrukamjerila
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # uzmi naočaleRain Man 2018-08-07 05:59
Citat Možda:
Na ovoj bi stranici trebalo puno toga pojačati, ne samo captcha unos za komentare. Kad vam komentari nisu po volji, onda smo spam. Kad vam je po guštu, onda može i kao poseban tekst.#dvostrukamjerila
A ti si glup pa ne vidiš spamove u kojima se na engleskom ili google-translat e hrvatskom ovdje nude krediti, reklame i još kojekakve gluposti?
Koliko vidim, samo tokom ove noći se nakupilo 9 komada.itd...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
326 # Da ušutim?Možda 2018-08-07 02:53
Dosta je se takvima kao što ste vi šutjelo, zato ste se i razmahali i umislili da nešto znate. Svaka čast gospodinu Arsenu na upornosti da piše, ali ponekad nije dovoljno biti uporan, nego iza toga ipak nešto treba stajati. Trud, rad, intelekt,doslje dnost, moral, obraz, vlastiti rezultati, stabilan posao, nešto po čemu bi se dalo procijeniti da taj lik fakat zna što govori i radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
230 # Dobro prikrivena podlostgost 2018-08-07 10:05
Citat Možda:
Dosta je se takvima kao što ste vi šutjelo, zato ste se i razmahali i umislili da nešto znate. Svaka čast gospodinu Arsenu na upornosti da piše, ali ponekad nije dovoljno biti uporan, nego iza toga ipak nešto treba stajati. Trud, rad, intelekt,dosljednost, moral, obraz, vlastiti rezultati, stabilan posao, nešto po čemu bi se dalo procijeniti da taj lik fakat zna što govori i radi.
Na "fin" način, onako po lošinjanski, poturaš uvredu da je A. doduše uporan, ali da to nije dovoljno za ocjenu kako zna što govori i radi jer iza toga, kao, ne stoji Trud, rad, intelekt, dosljednost, moral, obraz, vlastiti rezultati, stabilan posao tako da nemaš "nešto po čemu bi se dalo procijeniti da taj lik fakat zna što govori i radi". Ovo se može nazvati argumentum ad hominem po lošinjanski jer ne ocjenjuješ ŠTO je lik rekao nego TKO je taj lik po tvojem mišljenju. No činjenica je da taj lik ima muda pisati pod svojim imenom. Za razliku od tebe :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # Da ako ne znaš drukčije raspravljatigost 2018-08-07 12:57
Ako nemas kakve druge argumente, bilo bi bolje da šutiš...
Inače svaka čast gospodinu Možda na upornosti da "šprica" svojim komentarima po dobrim tekstovima da bi skrenuo pažnju sa sadržaja koji su njemu i njegovoj šefici uznemirujući. Ipak iz njegovih komentara treba nešto stajati npr. pristojnost da anonimno ne klevećeš osobe koje javno i argumentirano iznose svoje stavove a ne osobne diskvalifikacij e ili poštenje da ne uzimaš putne naloge kojih nije bilo, ili da ne uzimaš troškove dolaska na posao (cipelarinu) jer si fiktivno prijavljen van grada ili da ne dobijaš sredstva od GML prema ugovoru o djelu za usluge koje nisi obavio ili da sam sebi ne isplaćuješ nepovratne poticaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Što stoji iza njih?Gidra 2018-08-09 09:54
Citat Možda:
ponekad nije dovoljno biti uporan, nego iza toga ipak nešto treba stajati. Trud, rad, intelekt, dosljednost, moral, obraz, vlastiti rezultati, stabilan posao, nešto po čemu bi se dalo procijeniti da taj lik fakat zna što govori i radi.
Pa daj nam reci što od svega što si naveo stoji iza Garija Kapelia, Ane Kučić, Anta Nedića, Elvisa Živkovića i drugih uhljeba da imamo "nešto po čemu bi se dalo procijeniti da ti likovi fakat znaju što govore i rade". :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Možda si ti potrčkogost 2018-08-07 08:08
A.M. ne piše o teorijama zavjere, barem ne u zadnje vrijeme. Najsličnije tomu bi bio članak iz 10. mjeseca 2014. kad je napisao članak "Čikat kao vlastito dvorište investitora". Na žalost to nije bila teorija zavjere već precizno predviđanje događaja.
Možda, prilično si aktivan na VL, novo zaduženje?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # TeraseSlobodni radikal 2018-08-06 11:05
A što reći o svakodnevnom cirkusu skidanja i postavljanja terase na Priko, uz nazočenje i fotografiranje turista? Čime se to može opravdati? Samovolja caruje u ovom gradu, ona bez svrhe i smisla i ičeg racionalnog. A što reći na besmislenu priču o vlakiću? Teško je dokučiti što u ovakvim za grad i građane štetnim postupcima vodi vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
143 # stolovitenda 2018-08-06 11:08
Zašto Kamaliću ne skine stolove sa prolaza, koje koristi bez naplate. A on je taj koji naređuje gradonacelnici šta smije biti na Priku i šta ne ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
140 # afera tendaDJ Tramp 2018-08-06 12:14
Citat tenda:
Zašto Kamaliću ne skine stolove sa prolaza, koje koristi bez naplate.
Zato jer je gospodin u Gradskom vijećuCitat:
A on je taj koji naređuje gradonacelnici šta smije biti na Priku i šta ne ?
Vjerujem da isti gospodin ima prste u donošenju ovog rješenja.
On je po struci kapetan, a u slobodno vrijeme se bavi alkemijom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
134 # Nek susjedu crkne kravaAlex 2018-08-06 12:35
Žilav smo mi narod, preživjet ćemo mi, barem još ovo ljeto...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
049 # tiranija na prvomzatočenik na priku 2018-08-06 16:39
svi znamo da KAMALIĆ neometano terorizira cijelu našu ulicu a i grad godinama konkurenciju uništava na sve načine.Iz moje zgrade iziđem udarime SKAZLIĆEV suncobran,pršut ,kamene vaza,klima radi pod našim prozorima a voda stvara jezero puno komaraca ja pozivam redare da to riješe.Vraćam se na temu KAMALIĆ ovim putem tražim da zatvori odnosno zazida vrata koja je protupravno otvorio na tuđu česticu.NJegov izgovor je za protupravne radnje da je svaki dan na OPĆINI I MOŽE NEOMETANO ČINITI PROTUPRAVNE RADNJE.Zbog takvih mnogi građani u širokom krugu zaobilaze zgradu u kojoj bi trebali raditi i boraviti časni ljudi koji zastupaju i jednako štite prava svih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
332 # Časni ljudiMožda 2018-08-07 02:47
Definiraj časni ljudi?!
Istina, u gradu rade svakakvi ljudi, zato se gradonačelnica ulovila posla sa novim preustrojem, da očisti kukolj i ostavi prostora novoj travi da nikne. Zato se ovdje toliko bude protiv toga i tvrde da se nema kaj popravljati nešto što nije pokvareno. Odnosno dok se ide njima u korist, onda je dobro što je pokvareno.

Pa se pitam, ako ništa nije pokvareno i za taj komentar se dobije 10ak like-ova, kako je moguće da se i na ovaj toliko ljudi nakači?

Jesu li tamo časni ljudi ili nisu? Ili su časni oni koji dok loše rade svoj posao al na korist određenih pojedinaca, a štetni oni koji loše rade al na štetu tih istih pojedinaca?
I još nešto, baš zato što su jedni godinama bili povlađeniji od drugih i nisu jednako štitili interese, apsurd je da ih se na ovim stranicama zastupa i brani.

Samo sebi skačete u usta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # a ti Možda izmišljašAlex 2018-08-07 07:06
Citat Možda:
Definiraj časni ljudi?!
Istina, u gradu rade svakakvi ljudi, zato se gradonačelnica ulovila posla sa novim preustrojem, da očisti kukolj i ostavi prostora novoj travi da nikne.
A meni se čini da je rekla da nitko ne ostaje bez posla...

otoci.net/index.php/u-politici/7752-a-kucic-nitko-ne-ostaje-bez-posla-nema-dodatnih-zaposljavanja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # Što je trava a što je korovRatar iz gradske uprave 2018-08-07 07:48
Možda da ti definiraš kukolj i novu travu i da ti prestaneš skakati sam sebi odnosno svojoj šefici (gradonačelnici ) u usta. Ona u preustroj nije išla zbog čišćenja korova i nicanja nove trave. Objašnjavala je da su pročelnice odgovorno godinama radile svoj posao i da je problem u međuljudskim odnosima a sad nova priča. Nije uopće govorila o lošem poslu ili povlađivanju nekih. Jel' ta nova trava koja niče zaslužna za nezakonite odluke, koncesije, kaos u gradu, što još pola grada nema ugovore za javne povrsine, što neki mogu imati tendu a nekim se skida tenda, što se plaćaju komentari na FB itd.
Možda, možda da prestaneš komentirati, praviš štetu onome iza koga pokušavaš čistiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ovaj je Možda tuljannaked vigin 2018-08-07 08:15
Citat Možda:
Samo sebi skačete u usta.
ali je sigurno idiot, samo idiot si može dozvoliti da ga ovako ekspresno do grla zakucaju u WC.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # Comedia LussinanaSwag 2018-08-07 09:22
Citat Možda:
Definiraj časni ljudi?!
Istina, u gradu rade svakakvi ljudi, zato se gradonačelnica ulovila posla sa novim preustrojem, da očisti kukolj i ostavi prostora novoj travi da nikne. Zato se ovdje toliko bude protiv toga i tvrde da se nema kaj popravljati nešto što nije pokvareno.
Pa to je rekla i gradonačelnica za otoci.net "Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročelnice su radile odgovorno. No, složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale kako treba, a gradonačelnik je uvijek odgovoran i zato su nam trebale drastične promjene", obrazložila je Ana Kučić uoči glasanja. A nije ništa obrazložila. Jer "složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale" nije obrazloženje nego demagoška smicalica ad populum. A da je Purić novinar kao što nije, tražio bi da obrazloži to "složit ćemo se".
Uvjeri se sam: otoci.net/index.php/u-politici/7754-uvodenje-jedinstvenog-upravnog-odjela-dobilo-jednoglasnu-podrsku
Citat:
Pa se pitam, ako ništa nije pokvareno i za taj komentar se dobije 10ak like-ova, kako je moguće da se i na ovaj toliko ljudi nakači?
Ljudi znaju da ih onim "Složit ćemo se da neke stvari nisu funkcionirale", a bez ikakvog obrazloženja ili primjera da neke stvari nisu funkcionirale (a rekla je da su pročelnice u svom radu bile odgovorne i dugi niz godina odgovorno) gradonačelnica pravi budalama.
Citat:
Samo sebi skačete u usta.
Rekao bih da je gradonačelnica samoj sebi skočila u usta. Pročelnice su radile odgovorno, ali ona pravi drastičnu reorganizaciju. Znači, popravlja ono što nije bilo pokvareno :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # ?TM 2018-08-08 09:02
Kad smo već u tom điru, zna li netko imaju li Riva Priko i Parterno uređenje trga oko Nautike uporabnu dozvolu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # anicamijau 2018-08-20 23:45
hajde anica ne s....ri....sama sebi si najveći problem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
240 # Tirani i luzerivažmigot 2018-08-07 09:48
Što to pokreće uzdanice našeg grada, odnosno tirane?
Gradonačelnica, zamjenik gradonačelnice, šef obrtnika i čitav niz opskurnih likova da neprekidno iz dana u dan pljuckaju, zavijaju, denunciraju, kolutaju očima, osjećaju se ugroženima i zgražaju se na komentarima građana ovog grada koje se ispisuju na ovim stranicama.
Desničarski krkani iz lokalnih političkih strančica, ova trojka, kao i desničarska falanga željela bi zabraniti slobodu medija. Hrabri su, imaju muda. Doživotni vijećnik i šef obrtnika našeg grada je s gradonačelnicom malo pljucnuo na ovu stranicu, kao netko će se uplašiti. Malo je tko tu spomenuo korupciju, političku trgovinu…, što diže tlak građanima od kojih ima puno ravnopravnijih, koji imaju prednost ispred drugih, za koje imaju „poticaje“ i radna mjesta, poslove i javne površine, a za druge nemaju. Ova stranica već svojim postojanjem ide na “živce“ vladajućoj nomenklaturi pa bi je za zaštitu vladajućih trebalo onemogućiti, zabraniti i oteti građanima. Putem policije po mogućnosti, da se vidi kako „pravna“ država ureduje po medijima.
Tako poznati vijećnik Gradskog vijeća i dugogodišnji predsjednik najseljačkije političke stranke na otoku poziva gradonačelnicu da se zauzme da policija ureduje po medijima, koji nisu po njegovom ukusu, a koja se spremno zauzela za sve što treba učiniti da se njezinu vlast ne stavlja pod upitnike, jer ona je savršenstvo, samo je problem što to građani Lošinja ne vide. Slijepci, nikako da progledaju.
”Nitko ne sme da vas bije“ dok ja ne kažem, odnosno prevedeno na diskurs doživotnog vijećnika „nitko nesmije da piše dok ja to ne dozvolim“.
Naravno, u svom infantilnom pokušaju discipliniranja medija neće niti slučajno spomenuti servilnu otoci.net stranicu jer ona ne postavlja pitanja, niti nudi odgovore.
Na ovu jeftinu provokaciju ne bih se ni osvrnuo da ova prizemna mržnja nije ispoljena upravo u lokalnom parlamentu u kojem je sudjelovala „gradonačelnica svih građana“ kojeg i koju financiraju upravo građani Lošinja.
Obzirom na to koji i kakvi likovi vode ovaj grad i sjede u Gradskom vijeću, iskreno govoreći, mi još dobro i funkcioniramo kao zajednica. Za sada nema sigurnog podatka kome sve smeta ova stranica, ali očigledno ponajviše ovom doživotnom vijećniku, predsjedniku stranke bez članova, jer kad on načuli svoje progresivne uši “ceo svet će da zanemi”. To govori da se medijski prostor na otoku želi staviti pod kontrolu vlastodržaca jer po njima mediji na otoku sve više sliče na “dno kanalizacije“!
Mene zaista fascinira nastojanje vijećnika i gradonačelnice koji bi pendrekom zabranili svojim građanima da slobodno pišu o ljudima i pojavama koje su izabrali i koji troše njihove novce. Što to pokreće naše lokalne vedute-političa re među kojima je i čitav niz opskurnih likova da neprekidno iz dana u dan reže, denunciraju svoje sugrađane, kolutaju očima, zgražaju se nad medijskim slobodama u državi u kojoj žive, a da ni jednom od tih persona iz Orwellove “Životinjske farme“ nije palo na pamet da su oni tamo zbog i radi tih istih građana.

Za kraj, „ne bi se štel mešati“. U svakom slučaju skidanje ove tende je izraz tiranije i zločestoće, ali i bolesti, mržnje prema svojim građanima.
Možda bi trojki s početka teksta odgovarao citat Benjamina Franklina: “Onaj tko želi živjeti mirno i opušteno ne bi smio pričati o svemu što zna i vidi.“ Eto Mujagiću, smiri se.

Da je po Franklinu, zasigurno im tada ova stanica ne bi smetala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Poetska pravdaPoeta 2018-08-08 10:33
Citat važmigot:
Za sada nema sigurnog podatka kome sve smeta ova stranica, ali očigledno ponajviše ovom doživotnom vijećniku, predsjedniku stranke bez članova, jer kad on načuli svoje progresivne uši “ceo svet će da zanemi”. To govori da se medijski prostor na otoku želi staviti pod kontrolu vlastodržaca jer po njima mediji na otoku sve više sliče na “dno kanalizacije“!
Ima neke poetske pravde u tome što "doživotni vijećnik, predsjednik stranke bez članova" zaziva policijsku intervenciju protiv ovog portala, a zaslužan je za njegov nastanak. Naime. prije dvanaest godina zajedno s jednim partnerom u zlostavljanju građana bukom sa svojih ugostiteljskih terasa zatražio je od gradonačelnika da spriječi objavu anonimnih komentara o toj temi na službenu gradsku stranicu. Tada je stranica bila tako koncipirana. Više nije, jer lošinjska vlast preferira jednosmjernu komunikaciju - odozgo prema dolje. U obrnutom smjeru je prilično nepropusna. Cappelli im je s puno razumijevanja (doživotni vijećnik mu je bio koalicijski partner i obiteljski prijatelj) odmah izišao u susret i naredio da se stranica smjesta makne s interneta. Naređeno - učinjeno: Grad je ostao bez službene gradske stranice.
No našla se grupica koja je pod motom "Nitko ne može ugasiti toliko web stranica koliko ih mi možemo postaviti" nakon kratkog dogovora o imenu i profilu odmah zasnovala ovaj portal. Sada mu je dvanaest godina. No, da doživotni vijećnik onomad nije ugasio službenu gradsku stranicu, ova stranica možda ne bi nastala ili bi obilježavala neku nižu obljetnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 0 # ?hranitelj tuljana 2018-08-08 13:11
Bio sam u Velom. Zanimljivo, Veloselo izgleda ne spada u volimlošinj ili nema nikakvih problema ili ti problemi nikome ne smetaju. Smeta im eventualno gdje parkira jedna gospođa. Ne smeta ih izgrandnja u zaštičenom parku, ne zanima ih odlagalište iskopanog materijala ("otpada") unutar parka, ne smeta im nabrzinu izrađeni pa srušeni (u more) vezovi u Rovenskoj... ne smeta im ni novoplanirani građevinski bum iznad Rovenske, ni skori gubitak pošte, ne smeta nikom "santorini" betonsko ruglo ispod groblja... ako nekoga nešto i muči to je svakako ono što Rusi rade u dalekom Čikatu ili još daljoj Mataldi. Neke mući i gubitak parkirnog mjesta na tuđem zemljištu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
126 # Nedovoljno informativnoMonk 2018-08-08 13:37
Kratka crtica iz Velog Lošinja potvrđuje da cijeli otok funkcionira kao divlji zapad i da problema u prostoru ima na svakom koraku. Nažalost nije dovoljno informativna, nema dovoljno podataka o tome tko, gdje, kada, zašto......ta ključna pitanja na koja treba odgovoriti da bi tekst bio dovoljno dobar kao što je kod Genov ili Mujagića. Arsene, Bojana! Krenite u istraživanje! Oni koji o tome znaju šute pa zato morate i vi doznati da bi doznali i mi!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # ...Licemjer 2018-08-08 13:57
E hranitelju tuljana, za razliku od Malo(građanskih ) lošinjana, Veloselci svoje probleme rješavaju u stvarnom svijetu i ne kukaju po internetima.
Problema ima, no njih sami rješavaju jer znaju da GML boli ona stvar za njih i da im neće pomoći ako nije tu neki dodatan interes.
Nisu dozvolili Jadrankinu kulu od stakla i još neke stvari.
Veloselci su pojeli znatno manje govana od Malih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
124 # Govna za Maloselcegost 2018-08-08 14:17
Citat Licemjer:
Nisu dozvolili Jadrankinu kulu od stakla i još neke stvari.
Veloselci su pojeli znatno manje govana od Malih.
A Maloselci ih gutaju i na plažama Zagazinjine gdje se na Kijcu u more sljevaju govna od ruskih privatnih vila i hotela s Čikata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
125 # Ali ni to nije sveSuper akcija 2018-08-08 15:19
Citat gost:
Citat Licemjer:
Nisu dozvolili Jadrankinu kulu od stakla i još neke stvari.
Veloselci su pojeli znatno manje govana od Malih.
A Maloselci ih gutaju i na plažama Zagazinjine gdje se na Kijcu u more sljevaju govna od ruskih privatnih vila i hotela s Čikata.
Uskoro će Maloselci na Kijcu sa osmjehom na licu gutati govna iz Veloga, pa sve tamo do Ćunskog i Artatora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # 35°Cu hladu 2018-08-08 17:20
Citat Super akcija:
Uskoro će Maloselci na Kijcu sa osmjehom na licu gutati govna iz Veloga, pa sve tamo do Ćunskog i Artatora.

www.mali-losinj.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Fekaline Zagazinjinegost 2018-08-09 09:44
Citat u hladu:
Citat Super akcija:
Uskoro će Maloselci na Kijcu sa osmjehom na licu gutati govna iz Veloga, pa sve tamo do Ćunskog i Artatora.
www.mali-losinj.hr/.../
Znam da je vruće, ali mogao si barem ovo iz ciljanih izmjena citirati da se zna tko će kome jednoglasnom voljom gradske vlasti i "oporbe" srati i pišati u more pred plažom:

Za naselje Mali Lošinj se realizacije sustava odvodnje otpadnih voda planira u dvije faze. U prvoj fazi se planira jedinstven sustav odvodnje za cjelinu naselja i turističku zonu Poljana s uređajem za pročišćavanje na rtu Kijac (poluotok Bojčić) i postojećim podmorskim ispustom te uz ovaj sustav još dva odvojena samostalna sustava za zone Čikat i Sunčanu uvalu, s mehaničkim predtretmanom i postojećim podmorskim ispustom. U drugoj fazi će se sustav odvodnje otpadnih voda definirati sukladno rješenju iz studija „Novelacija koncepcije odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Grada Mali Lošinj“ (2007.g.), te „Priprema projektno-studi jske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeracije Cres, Martinšćica, Mali Lošinj i Veli Lošinj – Studija izvedivosti“ (2015.). Konačno rješenje u osnovi sadrži dopunu sustava odvodnje novim gravitacionim i tlačnim kanalima te crpnim stanicama, kojima će se zone Čikat i Sunčana uvala, te građevinsko područje naselja Ćunski (uključujući i Kandiju i Artatore) povezati na centralni uređaj na rtu Kijac. Planira se i mogućnost spoja sustava Veli Lošinj te aerodroma na sustav Mali Lošinj.
Odvodnja otpadnih voda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # volim slivnohranitelj tuljana 2018-08-08 20:42
Citat Licemjer:
E hranitelju tuljana, za razliku od Malo(građanskih) lošinjana, Veloselci svoje probleme rješavaju u stvarnom svijetu i ne kukaju po internetima.
Problema ima, no njih sami rješavaju jer znaju da GML boli ona stvar za njih i da im neće pomoći ako nije tu neki dodatan interes.
Nisu dozvolili Jadrankinu kulu od stakla i još neke stvari.
Veloselci su pojeli znatno manje govana od Malih.
Oprosti, nisam shvatio (usput, hvala ti za prijašnji savjet za parkiranje), jel vi ove probleme koje sam naveo rješavate ili planirate riješiti ili ih ne percipirate kao probleme? Ili sam možda koji izmislio (ako su me slagali da su kubici tek stvrdnutog pa razbijenog betona pobacani na dno uz lukobran Rovenska, onda ja lažem vas, nisam vidio uživo). Ne provociram, stvarno me zanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # to zaslužuje dijagnozugost 2018-08-09 10:47
Koji si ti lik tuljane? Nešto si načuo, nisi išao provjeriti, ništa nisi poduzeo (ni napisao prijavu nadležnom tijelu a ni suvisli članak na VL) ali te stvarno zanima da li desilo nešto što si izmislio.

Pravi si...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
217 # ...Licemjer 2018-08-10 00:30
E moj tuljane, veloselci ne prave problem tamo gdje ga nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
333 # pongping 2018-08-12 03:08
Ma dajte kakva tiranija?tirani ju vrsi Augusta koja je uzurpirala cestu i stavila stolove na jednu i drugu stranu kuca,stvara galamu i buku u toku noci do jutra,racuni se ne izdaju,gradonač elnice tko im je dao dozvolu,da remete mir u noćnim satima između nastanjenih kuća,dajte to provjerite,to je važnije od jedne tende,svi susjedi već smo bolesni od te buke po noći
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Kakafonija zvukovagost 2018-08-12 08:26
Nisi shvatio, nije problem u jednoj tendi. Problem je u gradonačelnici i njenoj tiraniji. To ne isključuje tiraniju bukom od ovoga koji je postavio tendu. Dakle ako je buka u gradu ne znači da gradonačelnica nije tiranka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Noćni horor na otoku vitalnostiNoćobdija 2018-08-12 08:33
Citat ping:
Ma dajte kakva tiranija?tiraniju vrsi Augusta koja je uzurpirala cestu i stavila stolove na jednu i drugu stranu kuca,stvara galamu i buku u toku noci do jutra,racuni se ne izdaju,gradonačelnice tko im je dao dozvolu, da remete mir u noćnim satima između nastanjenih kuća, dajte to provjerite,to je važnije od jedne tende,svi susjedi već smo bolesni od te buke po noći
Složio bih se sa svakom riječi koju si napisao da si ispred "Augusta" napisao "Priko", jer tiraniju za koju okrivljuješ Augustu koja postoji samo par godina trpimo već dvadeset godina od susjednog Prika. Pa ti lijepo pitaj gradonačelnicu zašto svojom "novom metlom" ne počisti nered i svom koaliciskom ortaku Kamaliću zabrani da uzurpira gradski prostor Šankom na terasi i da remeti mir u noćnim satima između nastanjenih kuća, jer svi susjedi već smo bolesni od te buke po noći. Jedino to bi joj dalo moralno pravo da nas spasi i od tiranije Auguste i drugih tirana. Kad bi uopće željela da nas spasi, a sigurno ne želi. U vrijeme kad si pisao komentar oko 3 ujutro ja sam bio budan jer nisam mogao spavati od dreke i galame hordi pijanaca dok se razilazili iz kafića. Nisu svi bili iz Auguste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # noćni hororzatočenik na priku 2018-08-12 15:18
Dvadeset godina moja obitelj i ja prisiljeni smo od terora kafića PRIKO BITI NOĆOBDIJE .Sve te godine svaku veče isti program kafića PRIKO .Nema veće pokorena ovom otoku.Kamalić je čak predložio da seli sa Prika onaj kome buka smeta.KAMALIĆ se ne sjeća kada i kako je on bukač došao na nekad mirni PRIKO.ON možeovo činit jer ova vlast ovisi o njegovom glasu.Dragi moji supatnici na sljedećim izborima mućnite svojom glavom itri puta razmislite kome ide vaš glas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
137 # Bezobzirnostgost 2018-08-12 16:42
Citat zatočenik na priku:
Dvadeset godina moja obitelj i ja prisiljeni smo od terora kafića PRIKO BITI NOĆOBDIJE .Sve te godine svaku veče isti program kafića PRIKO .Nema veće pokorena ovom otoku.Kamalić je čak predložio da seli sa Prika onaj kome buka smeta.KAMALIĆ se ne sjeća kada i kako je on bukač došao na nekad mirni PRIKO.ON možeovo činit jer ova vlast ovisi o njegovom glasu. Dragi moji supatnici na sljedećim izborima mućnite svojom glavom i tri puta razmislite kome ide vaš glas.
A u kampanji za uklanjanje vlakića jer konkurira sinu taksistu bezobzirno je koristio lažni argument da vlakić pravi buku i smeta okolnim stanarima. On koji bezobzirno zlostavlja okolinu i daje negativan uzor drugima. Za njega nisam glasao ali za Anu jesam. Više neću. I ne bi za nju glasao ni da me stavi na svoju listu za protekciju. Tko podržava Kamalića i njegov teror taj je moj lični neprijatelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # teror na prikuzatočenik na priku 2018-08-13 18:32
Citat Noćobdija:
Citat ping:
Ma dajte kakva tiranija?tiraniju vrsi Augusta koja je uzurpirala cestu i stavila stolove na jednu i drugu stranu kuca,stvara galamu i buku u toku noci do jutra,racuni se ne izdaju,gradonačelnice tko im je dao dozvolu, da remete mir u noćnim satima između nastanjenih kuća, dajte to provjerite,to je važnije od jedne tende,svi susjedi već smo bolesni od te buke po noći
Složio bih se sa svakom riječi koju si napisao da si ispred "Augusta" napisao "Priko", jer tiraniju za koju okrivljuješ Augustu koja postoji samo par godina trpimo već dvadeset godina od susjednog Prika. Pa ti lijepo pitaj gradonačelnicu zašto svojom "novom metlom" ne počisti nered i svom koaliciskom ortaku Kamaliću zabrani da uzurpira gradski prostor Šankom na terasi i da remeti mir u noćnim satima između nastanjenih kuća, jer svi susjedi već smo bolesni od te buke po noći. Jedino to bi joj dalo moralno pravo da nas spasi i od tiranije Auguste i drugih tirana. Kad bi uopće željela da nas spasi, a sigurno ne želi. U vrijeme kad si pisao komentar oko 3 ujutro ja sam bio budan jer nisam mogao spavati od dreke i galame hordi pijanaca dok se razilazili iz kafića. Nisu svi bili iz Auguste.

Citat gost:
Citat zatočenik na priku:
Dvadeset godina moja obitelj i ja prisiljeni smo od terora kafića PRIKO BITI NOĆOBDIJE .Sve te godine svaku veče isti program kafića PRIKO .Nema veće pokorena ovom otoku.Kamalić je čak predložio da seli sa Prika onaj kome buka smeta.KAMALIĆ se ne sjeća kada i kako je on bukač došao na nekad mirni PRIKO.ON možeovo činit jer ova vlast ovisi o njegovom glasu. Dragi moji supatnici na sljedećim izborima mućnite svojom glavom i tri puta razmislite kome ide vaš glas.
A u kampanji za uklanjanje vlakića jer konkurira sinu taksistu bezobzirno je koristio lažni argument da vlakić pravi buku i smeta okolnim stanarima. On koji bezobzirno zlostavlja okolinu i daje negativan uzor drugima. Za njega nisam glasao ali za Anu jesam. Više neću. I ne bi za nju glasao ni da me stavi na svoju listu za protekciju. Tko podržava Kamalića i njegov teror taj je moj lični neprijatelj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # teroriziranjePR IKAzatočenik na priku 2018-08-13 19:16
Noćas je moja GRADONAČELNICA spavala a ja sam plakala od nespavanja.za to je kriv njezin koalicijski partner KAMALIĆ.Poštova na GRADONAČELNICEv i ste dužni osigurati građanima zajamčeno pravo na san.Poslije 24sata zabranite derneke po javnim površinama ili kako volite terasama.LOŠINJ je izgubio nakvaliteti turizma zbog KAMALIĆA I NJEMU SLIČNIH BIRTIJAŠA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # Grad ugostiteljska terasagost 2018-08-13 20:12
Sav prostor od vele Rive preko glavnog trga do benzinske na Priku je jedna velika ugostiteljska terasa a stanari i njihova djeca žrtve derneka njihovih gostiju. A Kamalić im je uzor, zaštitnik i predsjednik udruge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # nešto je trulo na ovom otokubarbić 2018-08-13 20:30
Citat gost:
Sav prostor od vele Rive preko glavnog trga do benzinske na Priku je jedna velika ugostiteljska terasa a stanari i njihova djeca žrtve derneka njihovih gostiju. A Kamalić im je uzor, zaštitnik i predsjednik udruge.
Čime je Kamala zadužio gradonačelnicu da ga ona ovako sluša ? Pa ima samo jedan glas isto kao IDS, HNS, PGS... očito je u pitanju nešto drugo a ne jedan glas. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
130 # Godinama ga svi puše...Gost 2018-08-13 21:05
Što je najbolje on nema zaslužen ni jedan glas. On nije na izborima zaslužio i taj jedan mandat već je isti mandat izborio na listi HDZ-a. Tako da se tu radi o svojevrsnom mazohizmu HDZ-a. Da je s HSS izašao na izbore ne bi vidio gradskog vijeća. I da dobro je pitanje, zašto ga svi tako puše ili zašto ga se boje..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
312 # Čisto cipelarenjeŠime nc 2018-08-13 22:50
Ovo je čisto cipelarenje i izdrkavanje, sramite se. Kamalićev kafić već dugo nije glavni problem u ovom gradu tj. problem je koliko i drugi lokali. Radno vrijeme svih kafića je do 2 sata ujutro. Već nekoliko gojdina imamo i tri noćna bara koji rade do jutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
227 # Ako može konkretnogost 2018-08-14 07:42
Što je točno cipelarenje i izdrkavanje i tko i radi čega se treba sramiti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # carekama 2018-08-14 09:05
Citat gost:
Što je točno cipelarenje i izdrkavanje i tko i radi čega se treba sramiti?
Zašto komunalni redari ne skinu i Kamaliću 4 stola na prolazu za koje ništa ne plaća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Cipelarenje i izdrkavanjeZagor 2018-08-14 10:21
Citat gost:
Što je točno cipelarenje i izdrkavanje
Cipelarenje je prema jednom tumačenju podmuklo udaranje protivnika nogama, dok bespomoćno leži na zemlji, a prema drugom, grubo i nečasno obračunavanje s nekim. Vidimo da Šime cipelarenjem naziva komentiranje noćne buke iz kafića Priko, ali samome sebi skače u usta jer i sam potvrđuje da je taj kafić zaista problem u ovom gradu. Kaže "problem je koliko i drugi lokali". Pa ako pisanje o buci iz kafića Priko naziva cipelarenje, i on sam sudjeluje u cipelarenju. A u pisanju istine nema ničeg nečasnog i podlog.Citat:
i tko i radi čega se treba sramiti?
Sramiti se treba samo gradski vijećnik Kamalić, a sram ga bilo radi toga što bi kao predstavnik građana svojim ponašanjem trebao biti uzor drugima u svemu pa i u poštivanju propisa. Kao netko tko dvadeset godina na gradskoj površini ima natkriveni šank bez dozvole može služiti samo kao negativan primjer: "kad može on, mogu i ja".

Što Šime misli pod izdrkavanjem ne znam, ali ako misli na beskorisno samozadovoljava nje komentiranjem Kamalićevih postupaka, pisanje komentara je zaista izdrkavanje. Pruža kratkotrajno zadovoljstvo izricanjem gorčine, nemoćnog bijesa i jada ali je beskorisno. Jer sve će ostati isto ako neće biti i gore. Jer osim što je vijećnik izabran u HDZ-ovom paketu on je predsjednik odbora za gospodarstvo i razvoj i član odbora za prostorno planiranje, te valjda doživotni predsjednik Udruženja obrtnika Cres/Lošinj i kao takav prevažan gradonačelnici. A uz Kamalića sramiti se treba i gradonačelnica jer pokazala je da joj je kao vrijedno naslijeđe od Kapelija toliko važan da se spremno odazvala njegovoj žalbi na ovaj portal i osramotila obećanjem da će tražiti intervenciju policije s ciljem zaustavljanja gore opisanog "cipelarenja i izdrkavanja", tj. iznošenja brutalnih činjenica bez ikakvog učinka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
204 # diverzifikacijahranitelj tuljana 2018-08-14 20:51
Citat Zagor:
Citat gost:
Što je točno cipelarenje i izdrkavanje
Cipelarenje je prema jednom tumačenju podmuklo udaranje protivnika nogama, dok bespomoćno leži na zemlji, a prema drugom, grubo i nečasno obračunavanje s nekim. Vidimo da Šime cipelarenjem naziva komentiranje noćne buke iz kafića Priko, ali samome sebi skače u usta jer i sam potvrđuje da je taj kafić zaista problem u ovom gradu. Kaže "problem je koliko i drugi lokali". Pa ako pisanje o buci iz kafića Priko naziva cipelarenje, i on sam sudjeluje u cipelarenju. A u pisanju istine nema ničeg nečasnog i podlog.Citat:
i tko i radi čega se treba sramiti?
Sramiti se treba samo gradski vijećnik Kamalić, a sram ga bilo radi toga što bi kao predstavnik građana svojim ponašanjem trebao biti uzor drugima u svemu pa i u poštivanju propisa. Kao netko tko dvadeset godina na gradskoj površini ima natkriveni šank bez dozvole može služiti samo kao negativan primjer: "kad može on, mogu i ja".

Što Šime misli pod izdrkavanjem ne znam, ali ako misli na beskorisno samozadovoljavanje komentiranjem Kamalićevih postupaka, pisanje komentara je zaista izdrkavanje. Pruža kratkotrajno zadovoljstvo izricanjem gorčine, nemoćnog bijesa i jada ali je beskorisno. Jer sve će ostati isto ako neće biti i gore. Jer osim što je vijećnik izabran u HDZ-ovom paketu on je predsjednik odbora za gospodarstvo i razvoj i član odbora za prostorno planiranje, te valjda doživotni predsjednik Udruženja obrtnika Cres/Lošinj i kao takav prevažan gradonačelnici. A uz Kamalića sramiti se treba i gradonačelnica jer pokazala je da joj je kao vrijedno naslijeđe od Kapelija toliko važan da se spremno odazvala njegovoj žalbi na ovaj portal i osramotila obećanjem da će tražiti intervenciju policije s ciljem zaustavljanja gore opisanog "cipelarenja i izdrkavanja", tj. iznošenja brutalnih činjenica bez ikakvog učinka.
Koliko god volimlošinj bio kvalitetan izbor, morate ipak čitati i druge portale, autore... jer ste toliko preuzeli način (i obim) izražavanja koji koriste autori članaka, cijele jezične konstrukcije i vokabular, da time zaista otežavate posao nama koji pokušavamo pobijati tvrdnje nekih zločestih ljudi, a koje glase da autori članaka anonimno polemiziraju (često sami sa sobom pod različitim nickovima), hvale svoje članke i slično...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
220 # Hm, hmFreud 2018-08-14 22:09
E tuljane, to ti se u psihologiji zove projekcija (ono kad svoje osobine pripisuješ drugima, ili za ono što sam radiš optužuješ druge). Jebi ga otkrivaš se. Zdrave osobe se toga ne bi sjetile.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 0 # ???hranitelj tuljana 2018-08-15 07:22
Citat Freud:
E tuljane, to ti se u psihologiji zove projekcija (ono kad svoje osobine pripisuješ drugima, ili za ono što sam radiš optužuješ druge). Jebi ga otkrivaš se. Zdrave osobe se toga ne bi sjetile.
Koju to točno osobinu sam pripisao drugima, nađi u mom upisu pa izdvoji.
Korištenje autorovog stila?
Nenačitanost?
Ili samo blebečeš da bi blebetao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # +Gost 2018-08-15 09:15
Citat hranitelj tuljana:
Ili samo blebečeš da bi blebetao?
Tuljane imaš li šta reći na temu tiranije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Žrtva branitelja tuljanaZagor 2018-08-15 08:58
Ima tu nešto projekcije, ali trol prvenstveno pokušava biti ironičan da prikrije očaj jer kao branitelj tuljana u gradskoj vlasti nema čime uzvratiti na komentar o cipelarenju i izdrkavanju. Svojim frojdovskim komentarom nahranio si trola i dao mu povoda da požrtvovnim cjepidlačenjem o sebi skrene pažnju s teme na svoju poltronsku beznačajnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Velika prevara u Malom LošinjuD. 2018-08-14 15:08
Citat Gost:
Što je najbolje on nema zaslužen ni jedan glas. On nije na izborima zaslužio i taj jedan mandat već je isti mandat izborio na listi HDZ-a. Tako da se tu radi o svojevrsnom mazohizmu HDZ-a. Da je s HSS izašao na izbore ne bi vidio gradskog vijeća. I da dobro je pitanje, zašto ga svi tako puše ili zašto ga se boje..
Ne bi mandate dobili ni HRAST, HKDU i SU ali u koaliciji sa HDZ su ih dobili. A onda su većinu u GV dobili dokupom glasova koje su birači dali IDS-u i HNS-u. Prodali ih Andrino i Elvis da bi držali ljestve HDZ-u.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
322 # Zatočenica koja to nijeBuble 2018-08-13 22:58
Zatočenik ili zatočenica ne živi na Priku nego piše jeftine političke pamfletiće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Vela Rivagost 2018-08-14 15:16
Citat Buble:
Zatočenik ili zatočenica ne živi na Priku nego piše jeftine političke pamfletiće.
Ti vidiš jeftine političke pamfletiće, mi vidimo objektivna izviješća o noćnom zlostavljanju bukom. A buka iz Prika čuje se i na Veloj Rivi, pa nije važno gdje živiš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # bublezatočenik na priku 2018-08-14 18:52
predstavi se ijednu veče ću te pozvat u moj dom pa da slušaš dernjavu iz PRIKA u jutarnjim satima kad ti i ostali mudraci spavate.Mene politički poeni ne zanimaju.JA GODINAMA molim da nam se omogući da normalno možemo živiti u svom domu.TOšta mi proživljavamo godinama je horor.BULDOG je postao otmjeni lokal u odnosu na PRIKO.Vrijeme je da se ova situacija riješi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # game overAnorak 2018-08-14 10:47
Citat zatočenik na priku:
Noćas je moja GRADONAČELNICA spavala a ja sam plakala od nespavanja.za to je kriv njezin koalicijski partner KAMALIĆ.Poštovana GRADONAČELNICEvi ste dužni osigurati građanima zajamčeno pravo na san.Poslije 24sata zabranite derneke po javnim površinama ili kako volite terasama.LOŠINJje izgubio nakvaliteti turizma zbog KAMALIĆA I NJEMU SLIČNIH BIRTIJAŠA.
samo gradonačelnik/c a bez imalo savjesti može mirno spavati i ignorirati katastrofalno stanje sa kojim se srećemo na svakom koraku
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # pakleni otocikamasutra 2018-08-14 17:43
Citat Anorak:
samo gradonačelnik/ca bez imalo savjesti može mirno spavati i ignorirati katastrofalno stanje sa kojim se srećemo na svakom koraku
Iza nje stoje "jaki lošinjski poduzetnici" zato i može mirno spavati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # s konja na magarcaMega 2018-08-14 18:08
Komunizam je bio mila majka prema ovome što nam radi ova banda na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Birajte isto ako hoćete istoqwert 2018-08-14 19:10
Citat Mega:
Komunizam je bio mila majka prema ovome što nam radi ova banda na vlasti.
Mi smo ih izabrali da nam to rade a mi ih možemo zamijeniti drugima. A ako opet izaberete iste imat ćete vlast kakvu zaslužujete. Pa vi opet izaberite, Anu, Antu, Maria, Elvisa, Andrina, Luigia itd. Ali tada se nemojt žaliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # za kantuniđuzepe 2018-08-14 20:14
Citat qwert:
Mi smo ih izabrali da nam to rade a mi ih možemo zamijeniti drugima. A ako opet izaberete iste imat ćete vlast kakvu zaslužujete. Pa vi opet izaberite, Anu, Antu, Maria, Elvisa, Andrina, Luigia itd. Ali tada se nemojt žaliti.
Nismo ih mi izabrali nego ih je izabrao lokalni HDZ koji kadrovira u svim lošinjskim strankama. Pratite malo vodeće HDZ.ove političare s kim sjede i marendaju svaki dan pa će vam sve biti jasnije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # geni kamenitovar 2018-08-14 20:30
Citat đuzepe:
Citat qwert:
Mi smo ih izabrali da nam to rade a mi ih možemo zamijeniti drugima. A ako opet izaberete iste imat ćete vlast kakvu zaslužujete. Pa vi opet izaberite, Anu, Antu, Maria, Elvisa, Andrina, Luigia itd. Ali tada se nemojt žaliti.
Nismo ih mi izabrali nego ih je izabrao lokalni HDZ koji kadrovira u svim lošinjskim strankama.
Točno. Nameće se zaključak - ne glasovati za Hdz pa makar kandidirao sve sama nova lica. HDZ je genetski iskvaren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Bez prava na žalbuMad Max 2018-08-15 10:02
Citat tovar:
Citat đuzepe:
Citat qwert:
Mi smo ih izabrali da nam to rade a mi ih možemo zamijeniti drugima. A ako opet izaberete iste imat ćete vlast kakvu zaslužujete. Pa vi opet izaberite, Anu, Antu, Maria, Elvisa, Andrina, Luigia itd. Ali tada se nemojt žaliti.
Nismo ih mi izabrali nego ih je izabrao lokalni HDZ koji kadrovira u svim lošinjskim strankama.
Točno. Nameće se zaključak - ne glasovati za Hdz pa makar kandidirao sve sama nova lica. HDZ je genetski iskvaren.
HDZ se predstavlja kao stranka koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, ali HDZ-ov kadar ima neka druga uvjerenja.
HDZ-ov kadar: Piju, tuku, siluju, slikaju se goli...
express.hr/.../...
Članak zaključuje konstatacija Ovo je tek djelomični pregled svih nasilnih akcija bivših i sadašnjih članova HDZ-a u posljednjih 10-ak godina. Nakon što se u lički HDZ bez problema vratio osuđeni silovatelj Joso Mraović, pred strankom je prilično ozbiljan posao da poradi na uljudbi svojih članova. Jer jedno je sigurno - ova stranka ima najviše problema s ponašanjem svog članstva.

Da podsjetim na slavu rečenog Jose Mraovića, zvanog "lički Tuđman" koji se vraća u HDZ izvodom iz članka od prije devet godina o njegovom ljubavničkom podvigu:

"... No, vrhunac cijele farse oko slučaja Mraović dolazi u obrazloženju presude koju je izrekao "sudac" Branko Milanović, kad je oslobodio Mraovića (od optužbe za silovanje američke košarkašice) presudivši kako guranje prsta u anus ne može imati značaj radnje izjednačene sa silovanjem, budući da nisu korišteni spolni organi.
"U ovom slučaju ni prst, ni anus, nemaju svojstva spolnosti, ako bi bili u međusobnom kontaktu, jer ni prst ni anus nisu spolni organi, pa njihovim kontaktom ne ostvaruje se spolna radnja i ne može se izjednačavati sa spolnim odnošajem... U hrvatskom jeziku zna se točno što je spolni odnošaj, zna se točno što je spolna radnja i nitko ne može nešto drugo navesti kao spolnu radnju, niti izjednačiti sa spolnim odnošajem", objasnio je tada "sudac" Milanović.
Milanović je išao tako daleko da je usporedio to s rukovanjem, čime je Gospiću donio besmrtnu slavu kao grada izumitelja "ličkog rukovanja", koje se moglo naći i na internetu.

Svatko tko usprkos činjenicama ipak glasuje za HDZ-ovca gubi svako pravo žalbe i zaslužuje ličko rukovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Politička pobožnostDron 2018-08-15 15:17
Citat Mad Max:
HDZ se predstavlja kao stranka koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, ali HDZ-ov kadar ima neka druga uvjerenja.
Lošinjski kadrovi svih boja su se na današnjoj blagdanskoj misi pokazali u punom sastavu da biračima pokažu odanost kršćanskim načelima. Da ih ponovno biramo 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Plan Bvg 2018-08-16 14:37
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # povratak otpisanihtihomir 2018-08-16 16:05
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Gari se želi vratiti na staro radno mjesto a Ana bi trebala kao zastupnica u Sabor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Ministrant u VladiBubimir 2018-08-16 16:47
Citat tihomir:
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Gari se želi vratiti na staro radno mjesto a Ana bi trebala kao zastupnica u Sabor.
Je li na misi bio sa suprugom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # suprugažena 2018-08-16 19:32
Citat Bubimir:
Citat tihomir:
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Gari se želi vratiti na staro radno mjesto a Ana bi trebala kao zastupnica u Sabor.
Je li na misi bio sa suprugom?

SA KOJOM SUPRUGOM ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Obiteljski čovijekDino 2018-08-16 19:48
Citat žena:
Citat Bubimir:
Citat tihomir:
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Gari se želi vratiti na staro radno mjesto a Ana bi trebala kao zastupnica u Sabor.
Je li na misi bio sa suprugom?
SA KOJOM SUPRUGOM ?
Pa valjda sa svojom. Šta bi ljudi rekli da je došao sa tuđom. To ne bi bilo kršćanski.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ...Saborka 2018-08-16 19:08
Misliš na Čakavski sabor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Političko domoljubljeZagor 2018-08-17 17:10
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Ne znam za kršćanska načela, ali odradio je ritualno dodvoravanje braniteljima zajedno s Anom i Antom u povodu obljetnice Oluje, Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti. Fotka je s Aninog fejsa s izviješćima o njenim službenim nazočenjima :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # A ministar turizma šutiOgi 2018-08-18 13:10
Citat Zagor:
Citat vg:
Da li je bio i Gari da pokaže odanost kršćanskim načelima. jer priča se da planira povratak u lošinjsku hladovinu ;-)
Ne znam za kršćanska načela, ali odradio je ritualno dodvoravanje braniteljima zajedno s Anom i Antom u povodu obljetnice Oluje, Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti.
Mislim da u njegovo dodvoravanje spada i to što kao ministar turizam mudro šuti i pravi se blesav povodom nemilog slučaja otkazivanja smještaja dvojici Brazilaca samo zato što su gejevi.Ne smije njegov postupak osuditi, a ne smije ga ni opravdati. Ljigavac kakav jeste izabrao je šutnju da se ne zamjeri populaciji čiju potporu želi i treba. Inače, Tomislav Gospić koji je prije desetak dana otkazao smještaj toj dvojici Brazilaca zato što su gejevi, od policije je nakon završene istrage dobio kaznenu prijavu za povredu ravnopravnosti. A ministar turizma šuti. Gospić je prijavljen po članku 125, Kaznenog zakona koji predviđa kaznu zatvora do tri godine za one koji "na temelju razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu, izražavanju, spolnom opredjeljenju ili drugim osobinama uskrati, ograniči ili uvjetuje drugome pravo na stjecanje dobara ili primanje usluga"A ministar turizma šuti. Internet platforme za prodaju smještajnih kapaciteta su ekspresno ugasile njegove profile, o slučaju su se raspisali strani mediji, a ministar turizma šuti. Policija je kaznenu prijavu proslijedila državnom odvjetništvu u Zadru koje bi trebalo odlučivati ima li elemenata za daljnji kazneni postupak i eventualno podizanje optužnice. Nažalost, to ja Zadar, a Zadar je u Hrvatskoj čija predsjednica prijetnje smrću naziva izražavanjem nezadovoljstva. Bolje da je šutila, kao što šuti ministar turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Šutnja je zlatoGost 2018-08-19 13:29
Šuti ministar i o udaru koji se sprema iznajmljivačima . Do sada su plaćali 150 do 300 kuna godišnjeg paušalnog poreza po iznajmljenome ležaju, po novom prijedlogu jedinice lokalne samouprave će same donijeti odluke o visini paušalnog poreza po krevetu te po smještajnoj jedinici u kampu koja ne može biti manja od 150,00 niti veća od 1.500,00 kuna. S početkom iduće godine privatne iznajmljivače čeka 25% veća boravišna pristojba, povećanje paušalnog poreza, a novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti zabranjuje da privatni iznajmljivači uslužuju hranu. No sve ovo su zapravo dobre vijesti - za hotelijerstvo i krupni kapital jer će ove mjere smanjiti konkurenciju klošarske zimmer frei ponude soba i apartmana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Gari "Namet nije namet" Cappelligost 2018-08-20 14:27
Citat Gost:
Šuti ministar i o udaru koji se sprema iznajmljivačima. ... No sve ovo su zapravo dobre vijesti - za hotelijerstvo i krupni kapital jer će ove mjere smanjiti konkurenciju klošarske zimmer frei ponude soba i apartmana.
Pa znamo da je on ministar krupnog kapitala, investitora u hotele s pet zvjezdica i golf terene, a ne klošarske zimmer frei ponude. A da je pametan šutio bi sve dok mu netko ne napiše izjavu za javnost pa se ne bi znalo kakva je budala. Već se proslavio izjavom da radi čistih plaža sve treba dati u koncesiju, a za nove namete je rekao da nisu nameti. Portal liberal.hr ga je zbog toga s pravom ismijao:

Gari "Namet nije namet" Cappelli
U našoj vladi su shvatili da ima još jedan sektor koji država nije uništila, da ljudi još uvijek ne odlaze iz priobalnih mjesta jer - očito zarađuju! Kako zarađuju, od čega? Pa od iznajmljivanja apartmana. Znači, to se još isplati, znači tu ih možemo još iscijediti. Tako ide njihova logika.
Pa su odlučili uništiti i turizam ili barem poslati stotine tisuća ljudi u ilegalu. Povisiti boravišne pristojbe, povisiti namet za iznajmljivače.. .Ne, to nije namet, reći će ministar turizma Gari Cappelli...Pa što je onda ako nije namet? Država propisuje davanja koja ljudi moraju plaćati ili će biti kažnjeni, to je namet po definiciji. Sigurno se ne radi o dobrovoljnim prilozima.
liberal.hr/clanak.php?id=2036
U ovom članku Gari "Namet nije namet" Cappelli našao se "dobrom" društvu s ministrima posprdno nazvanim Zdravko "Slavko Linić" Marić.i Milan "Sranja se događaju" Kujundžić
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Svećenik važniji od doktoragost 2018-08-15 18:47
"Mi 60 + smo najebali. Sve što smo tijekom radnog vijeka uplatili za zdravstvo nismo potrošili jer smo bili mladi i zdravi, a sad kad će nam trebati reći će nam da je svećenik u bolnici važniji od doktora." Komentar na fejsu uz članak Nemaju za hitnu? Vlada je 40 mil. kuna dala za bolnicu u BiH koju je uništio HDZ
www.index.hr/.../2017370.aspx

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
127 # neka druga tenda13:09 2018-08-14 13:10
otoci.net/index.php/u-razno/crna-kronika/8322-potukli-se-na-obali-priko

zanimljivo je kako ova tenda gradskoj upravi ne smeta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Tko je tu ludRiči 2018-08-14 13:20
A ni izlaganje robe na javnoj površini....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Green PeeRin Tin Tin 2018-08-14 14:46
Naravno da ju je zakačio kad strši na cestu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Šokirana gradonačelnicaŠok 2018-08-14 15:29
Sad čekam da gradonačelnica na radiju opet kaže da je šokirana kad se dogodi nasilje usred grada i da je to logična negativna posljedica komuniciranja na ovom portalu. "Između tog trenutka (pisanja na volim-losinj.org/.../... i trenutka kad se usred grada dogodi tučnjava ne moramo puno čekati." Citirao sam njenu izjavu. Vidi snimak:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Politika podastiranjaGrađanin 2018-08-15 09:35
Citat Šok:
Sad čekam da gradonačelnica na radiju opet kaže da je šokirana kad se dogodi nasilje usred grada i da je to logična negativna posljedica komuniciranja na ovom portalu.
Ja čekam priopćenje za javnost u kome će dati neopozivu ostavku radi očigledne politike podastiranja i dvostrukih kriterija koji vladaju na ovom otoku, a radi koje su obični građani jedine i najveće žrtve. O nezainteresiran osti za problematiku izmjene županijskog plana vezano za golf, da i ne govorimo.
Nadam se da će ovaj put prepoznati svoju odgovornost i napraviti jedini ispravni korak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ???Papa Joe 2018-08-15 07:51
Citat 13:09:
zanimljivo je kako ova tenda gradskoj upravi ne smeta
možda to ima neke veze sa vrstom djelatnosti i udaljenošću od kafića Priko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ...Štrupfeta 2018-08-15 13:16
Dovoljno je daleko od Prika a i trgovina je pa ne smeta nikome....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # HmGost 2018-08-14 13:22
A niti ovaj sa Smartom plaća parking, možda zato što koristi samo pola parkirnog mjesta?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Poštena tržišna utakmicaLokalni baja 2018-08-15 13:20
Na Htv vrijedi slogan: "Odabrao Đelo..."
U GML vrijedi: "Dozvolio Kamala..."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # DrončićPero 2018-08-15 15:59
Očito si se i ti drone pokušao nametnuti na istij misi misleći da će i tebe birati, ha, ha,ha....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ (http://specodegdaoptom.ru/)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...