Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

savjetnikU trci za ovaj mandat Ana Kučić je u svibnju prošle godine u Novom listu pompozno najavila 'Okrećemo se EU-u kao izvoru novca' za financiranje predizbornih obećanja, no proteklih više od godinu dana novoosvojenog mandata gradonačelnice pokazuje da se osobno okrenula tek savjetniku za kandidiranje projekata EU. Najavljenih bespovratnih europskih sredstava iz Programa oporavka nemamo ali imamo savjetnika i stručnjaka za EU sredstva. I troškove za njegove usluge 

Nastavljajući svoj drugi mandat na čelu Grada na neostvarenim obećanjima u prethodnom i nedemokratskim gafovima iz prvog mandata Ana Kučić ostavlja dojam da je i nadalje nesvjesna stvarnosti, vremena u kojem živi i okolnosti u kojima djeluje. Bauljanje iz prethodnog nastavlja i u ovom mandatu. Nije shvatila ili odbija prihvatiti činjenicu da kao gradonačelnica nije nositeljica vlasti u arhaičnom značenju nego tek izvršno tijelo, dužnosnik, kojem je nadređeno prvo tijelo gradske vlasti – gradsko vijeće. Za razliku od vlasti koja ima moć podčinjavanja ljudi dužnosnik je podčinjen tijelu vlasti. Korijen rječi dužnosnik je dužnost, a dužnost podrazumijeva obveza. No bez obzira na to naša prva i jedina dužnosnica u Gradu Malom Lošinju ponaša se kao vladar. S političkim gardom vladara ona je parafraziranjem vladarske formule „Država to sam ja" onog francuskog kralja u „Grad to sam ja" potpisala u osnovi skandalozan ugovor s osobnim savjetnikom. Radi se o nezakonitom, pravno i logički besmislenom ugovoru.

O ovom nezakonitom, pravno i logički problematičnom ugovoru maglovitog naslova UGOVOR O PRUŽANJU USLUGA SAVJETOVANJA, a prema njegovom sadržaju ugovora o savjetovanju Grada s osobnim savjetnikom gradonačelnice – za sada samo ukratko.

Nije proveden postupak javne nabave
Iako do sada ni jedan gradonačelnik nije imao osobnog savjetnika, iako ne postoje ni racionalni razlozi niti pravna osnova za angažiranje plaćenog savjetnika Ana Kučić je odlučila da će ga imati. I ima ga jer njoj je to tako došlo, tako je odlučila i točka. A kako si je kršenjem više zakona odlučila angažirati osobnog savjetnika, tako si ga je i odabrala. Kad je već odlučila da će imati savjetnika na račun gradskog proračuna, trebala je provesti barem postupak javne nabave. Ali na postupak javne nabave nije htjela gubiti vrijeme kad si je savjetnika već odabrala.

Dakle, gradonačelnici se prohtjelo da ima osobnog savjetnika, pa si ga je pribavila bez javnog natječaja, jer je smatrala da joj za savjetnika treba baš ta osoba. Kako je znala da je baš ta osoba najbolja i financijski najpogodnija za gradski proračun?

Vrijednost sklopljenog ugovora je 150.000 kuna pa je Grad kao obveznik javne nabave – javni naručitelj – morao prema Zakonu i gradskoj odluci provesti postupak jednostavne nabave. No nikakvog postupka nije bilo; bio je samo osobni odabir gradonačelnice – ti si taj. Tako je bez nužnog provođenja javne nabave, u tajnosti bez ikakvog mogućnosti izbora i bilo kakvih provjera i kontrola Grad dobio na teret proračuna osobnim proizvoljnim izborom gradonačelnice navodno priznatog stručnjaka za njenog savjetnika.

A baš ovih dana se pod Učkom na društvenim mrežama ali i medijima otvaraju problemi EU projekata koji se vežu sa bivšim zamjenikom gradonačelnika Opatije i sadašnjim savjetnikom naše gradonačelnice. Prema time pisanjima opatijski projekti propadaju jer nisu dobro pripremljeni ili nisu dobro čitani uvjeti natječaja. Naravno da su za te propale projekte potrošeni odnosno bačeni ozbiljni novci. A sada će ista osoba svojom strućnošću usrećivati Grad i gradonačelnicu.

Rentanje osobnog savjetnika Gradu
Potpisani savjetnički ugovor, osim što je nezakonit, logički je – recimo to tako – neprobavljiv. Ugovor potpisuju Grad i Savjetnik za pružanje usluga savjetovanja i prema njemu će druga strana – savjetnik gradonačelnice Gradu svakodnevno pružati savjetodavne usluge. Grad će plaćati osobnog savjetnika gradonačelnice da on Gradu daje savjete! Ako je savjetnik osobni savjetnik gradonačelnice neka onda njoj daje savjete i neka ga ona plaća iz svog džepa. Ali ne, ona svom osobnom savjetniku daje da savjetuje Grad i da od Grada za to uzima ozbiljnu naknadu.

Opisana situacija nije izmišljena, krivo tuamčena, a nije ni karikirana. U čl.1. ugovora stoji: „Ugovorne strane (Grad i Savjetnik op.a.) su suglasne ... da će kao Savjetnik gradonačelnice naručitelju (Gradu op. a.) svakodnevno pružati usluge ...". Dakle gradonačelnica je Gradu na čijem je čelu iznajmila i ugovorom nametnula svog savjetnika za 12.500 kuna mjesečno na račun gradskog Proračuna! Tko je tu lud?

Vremenski paradoks
Ugovor ima i kronološki problem. Ugovoreno vrijeme trajanja ugovora je određeno od 1. siječnja do 31. prosinca 2022., a potpisan je tek 25. siječnja 2022. Dakle, ugovor je stupio na snagu i prije nego li je potpisan! Da ne bi bilo zabune i da se ne radi o slučajnoj grešci dokazuje zadnji članak ugovora koji izričito utvrđuje da ugovor stupa na snagu danom potpisa (25.1.2022.) ali da se primjenjuje od 1.1.2022. Moguće samo na Prvom od 1000 otoka. Plaćanje savjetovanja je ugovoreno u iznosu od 12.500 kuna za svaki mjesec. Iako je ugovor potpisan 25. siječnja, kako je ugovoreno trajanje ugovora od 1. siječnja jasno je da je savjetnik počašćen za 12.500 kuna za uslugu koju nije mogao pružiti osim ako nema sposobnosti kretanja kroz vrijeme.

Savjetovanje društvenog konstrukta
Logičikim problemima ovog ugovora tu nije kraj. Temeljni problem je što Grad uopće ne može imati savjetnika, kao što ga ne može imati ni, na primjer, Republika Hrvatska. Republika Hrvatska ima Sabor, ima svog predsjednika i svoju vladu pa joj savjetnik ne treba. Koga bi takav savjetnik uopće savjetovao; tko bi u tom slučaju bio Republika Hrvatska? Tako i Grad Mali Lošinj kao jedinica lokalne samouprave ima svoje predstavničko tijelo, ima svoju gradsku upravu i gradonačelnicu. Zato ni Grad Mali Lošinj netko ne može savjetovati. Kad po ovom besmislenom ugovoru osobni savjetnik gradonačelnice daje savjete iz čl.1. Gradu Malom Lošinju kome ih daje? Gradonačelnici? Pročelnici Marini Žunić? Portiru? Veterinaru iz Vijeća, Ivkoviću, Joviću, Frankoviću ...?

Naravno da osobni savjetnik gradonačelnice ne daje savjete Gradu već samoj gradonačelnici. Grad odnosno njegov proračun je u ovom slučaju tek bankomat njezinog osobnog savjetnika. No ako za obavljanje statutom povjerenih poslova gradonačelnici treba osobni savjetnik ona ga treba plaćati iz svog džepa. Ali njoj to ne pada na pamet, već savjetnika za svoje poslove plaća iz gradskog proračuna kao da je proračun njezin novčanik. To si – a da ne trepne od nelagode – može priuštiti samo netko sa stavom Grad to sam ja i netko tko Lošinjanima paternalistički tepa kako je ovo otok njenih djedova.

Licenciranje priznatog stručnjaka
Gradonačelnica koja si inače voli uzimati moći i ovlasti koje joj ne pripadaju uzela si je tako i za pravo izdavanja potvrda stručnim osobama koje se bave kandidiranjem projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije. Ugovorom o savjetovanju oa je faktički ocijenila da je njen osobni savjetnik priznati stručnjak za kandidiranje projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije. Temeljem koje metode i kojeg postupka evalucije je gradonačelnica utvrdila da se radi o priznatom stručnjaku poznato je samo njoj.

U svakom slučaju, Grad Mali Lošinj kao jedinica lokalne samouprave, njegova tijela vlasti i svekoliko građanstvo, potpisom ovog ugovora prihvaćaju ocjenu gradonačelnice da je njezin osobni savjetnik priznati stručnjak i sukladno tome prihvaćaju obvezu da ga izdašno honoriraju. A tko bi proturječio gradonačelnici i njenoj stručnoj ocjeni, procjeni i potrebi da ima savjetnika!

Zašto Grad ne plaća osobnog savjetnika gradonačelnice?
Iako se radi o priznatom, cijenjenom i utjecajnom stručnjaku sa jakim političkim vezama Grad Mali Lošinj – zanimljivo – osobnog savjetnika gradonačelnice, čini se, ne plaća! Kako to, kako to? Iako je obveza Grada svaki mjesec isplatiti osobnom savjetniku gradonačelnice 12.500 kuna prema uvidu u plaćanja Grada preko aplikacije iTransparentnost ove godine nije mu isplaćena niti jedna kuna. Iz navedenih elemenata ugovora i javnih nastupa savjetnika u ime Grada moglo bi se zaključiti da se osobnog savjetnika gradonačelnice plaća krišom, možda preko neke od gradskih ustanova ili tvrtki. A zašto se to radi teško je razumjeti, a kamo li objasniti.

Zašto ugovor nije u Registru ugovora?
Grad Mali Lošinj kao obveznik mora voditi registar ugovora, mora ga voditi ažurno i u njemu mora evidentirati svaki ugovor iznad 20.000 kuna. Ugovor gradonačelnice s osobnim savjetnikom o kupoprodaji pameti u visini od 150.000 kuna potpisan 25. siječnja 2022. u Registru ugovora ažuriranom na dan 31.1.2022. nije evidentiran.

Isplate osobnom savjetniku gradonačelnice Grad ne prikazuje, ugovor nije evidentira u Registru ugovora ... Želi li se tu nešto sakriti? Ali valja napomenuti da nakon 31.1.2022. Registar ugovora nije ažuriran.

Savjetnikova zavičajna ekonomija?
Isplate Grada osobnom savjetniku Ane Kučić iz Opatije nisu prikazane, ali mogu se primijetiti učestale isplate tvrtkama iz Opatije. Možda je to osobni gradonačelničin savjetnik savjetovao Gradu da za promjenu filtera klima uređaja ne angažira kakvog lokalnog poduzetnika već tvrtku iz Opatije. Valjda to oni bolje i jefitinije rade. Možda ne treba posebno isticati da je tvrtka koja producira video nastupe Đir projekti – do sada o „Lošinjskom modelu stanogradnje" i proširenju dječjih vrtića – iz Opatije. Utjecaj osobnog savjetnka gradonačelnice se može prepoznati i u angažiranju tvrtke GPZ d.d. na izradi nekih projekata. U GPZ-u (Građevno projektni zavod, dioničko društvo za projektiranje, konzalting i inženjering) svestrani osobni savjetnik gradonačelnice »Grada za tebe« je u GPZ-u na čelu odjela – Grupe EU Konzalting. Osim što ima moć putovanja kroz vrijeme osobni savjetnik Ane Kučić ima, čini se, i sposobnost bilokacije, ili narodski rečeno da istodobno sjedi na dvije i više stolica.

Ignoriranje sukoba interesa
Očito slaba na šarm svog osobnog savjetnika gradonačelnica mu je dozvolila da pored 12.500 kuna koje mu se Grad obveza plaćati svaki mjesec za savjetovanje, može od Grada naplaćivati i druge poslove osim pružanja intelektualnih / savjetodavnih usluga za razvoj projekata i kandiranje projekata za bespovratne fondove Europske unije. Dakle, od Grada savjetnik ima pravo uzimati mjesečnu naknadu za savjetodane i konzultantske poslove, ali može naplaćivati i konzultantske usluge u konkretnim projektima. Očito gradonačelnica nije nikad čula za sukob interesa ili naprosto ne mari. Pa je tako moguće da je kao savjetnik Grada savjetovao Gradu da za konzultanta u projektu rekonstrukcije i opremanja vrtića Žižula u Velom Lošinju angažira savjetnika gradonačelnice za honorar od 45.000 kuna.

No veći i ozbiljniji problem od ovog i ovakvog ugovora jest činjenica da ovaj ugovor nije rijetka ili slučajna devijacija već uobičajeni način poslovanja gradonačelnice.

ugovor-1

ugovor-2

 

 

Komentari: 

124 # MuhurZamjenik 2022-09-16 20:44
Toliko se žurilo sa falcificiranjem ugovora da EPO nije stigao ni pečat opaliti preko potpisa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Upitna transparentnost GMLMM 2022-09-17 05:51
GML je i pored aplikacije iTransparentnos t i dalje ostao netransparentan .
Jasno se vidi da muljaju i pokušavaju prikriti što više informacija.

Za masu isplata nije jasno o čemu se radi. U aplikaciji iTranspatrentno st GML koristi samo jedan modul - pregled isplata, dok mnogi drugi gradovi, npr. Grad Samobor osim pregleda isplata ima još 3 modula koji omogućavaju kvalitetniju analizu i kontrolu poslovanja grada.

Da ne duljim, pogledajte sami na .../sc-isplate
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Maskiranje promidžbenih troškovaLauro 2022-09-17 09:31
Transparentnost Proračuna jeste upitna, ali Anina ambicija da prigrabi još jedan mandat je neupitna. Zato je kampanju za naredne izbore započela još lani pa sada mora sakriti ili zamaskirati troškove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Totalni raspad sustavaZN 2022-09-18 08:00
Grad ne funkcionira, gradske službe nisu učinkovite, nikoga nije briga ni za što.
Ništa se ne završava, po cijeli dan samo sipanje iz šupljeg u prazno. Di si bio, šta si radio, ništa. Popio kavu u Stopu.
Ajmo ća.
Totalna nesposobnost u svim segmentima.
Ajmo svi uzeti savjetnike da rade umjesto nas.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Teorija i praksaUhljebištva 2022-09-18 09:26
Ono, kad uhljeb otpušta sposobne da bi zaposlio uhljebe, pa se čudi kako ništa ne funkcionira. Zato mu treba savjetnik.

Da bi uhljeb u nekoj firmi mogao uspješno parazitirati, mora postojati izvjestan broj sposobnih stručnjaka koji će neumorno rintati za sve one druge.
Čini se da u GML nema takvih, ili su nesposobni ili su uhljebi, a sve to svaki dan vidimo iz priloženog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Na vrbi sviralaYo 2022-09-18 10:48
Citat Uhljebištva:
Ono, kad uhljeb otpušta sposobne da bi zaposlio uhljebe, pa se čudi kako ništa ne funkcionira. Zato mu treba savjetnik.
Uhljebima treba i mnogo propagande da prikriju nesposobnost. Zato nas kljukaju emisijama na ĐIR TV, EU PROJEKTI. Bojim se da je sve što se u njima priča samo na vrbi svirala. Kao i ono da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Anini radar iAgent WD 41 2022-09-18 12:48
Citat Yo:
Citat Uhljebištva:
Ono, kad uhljeb otpušta sposobne da bi zaposlio uhljebe, pa se čudi kako ništa ne funkcionira. Zato mu treba savjetnik.
Uhljebima treba i mnogo propagande da prikriju nesposobnost. Zato nas kljukaju emisijama na ĐIR TV, EU PROJEKTI. Bojim se da je sve što se u njima priča samo na vrbi svirala. Kao i ono da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka :cry:
Da bi ispunila obećanje 'Okrećemo se EU-u kao izvoru novca' za koje je dobila drugi mandat gradonačelnica se okrenula stručnjaku za EU projekte. Koji je bio junak u priči pod naslovoma Bivša izvršna vlast na neprovediv projekt uređenja škole potrošila gotovo 300 tisuća kuna
poduckun.net/.../
Naša gradonačelnica ima radare za izbor savjetnika i suradnika kao premijer za izbor ministara.
Ministr i koji su prevarili radar premijera Plenkovića: Od kožne fotelje do klupe za optuženike
24sata.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Bolje da su pare uplatiti na kladionicuBookie 2022-09-18 13:14
Sada postaje jasno zašto u članku 1. ugovora piše da su obje strane suglasne da je E.P. priznati stručnjak za mlaćenje prazne slame i trošenje tuđih proračunskih novaca. Lik je sebe pokrio od mogućeg tužakanja, a ova naša nasjela ko kokoš.
Bit će zabavno, sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj situacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Jao nama... 2022-09-18 13:29
Pa to stvarno piše u ugovoru :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zbrka u kokošinjcuPopaj 2022-09-18 14:20
Nevjerojatno :lol: Ovo kao da su smislili montipajtonovci . Ugovorne strane - "Za savjetnika" sam savjetnik i Ana Kučić mag. oec. za naručitelja, a to je Grad Mali Lošinj - su suglasne da je savjetnik priznati stručnjak za ovo i ono ... da ne nabrajam, a suglasne su u još koječemu. Znači Ana i Emil su suglasni (dogovorili su se, složili se, usaglasili) da je Emil priznati stručnjak za razvoj projekata i kandidiranje projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije. Ne znam što njih dvoje čini ovlaštenima (a posebno savjetnika da sudi o vlastitim kvalitatama) da se dogovaraju o priznatosti nečije stručnosti za sve navedeno, ali dodatnu zbrku vidim u tome da se ugovor sklapa s tvrtkom EPO, a savjetnik je osoba E.P., tj. Emil Priskić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Živopisna HDZ-ova gradonačelnicaPopaj 2022-09-21 10:12
Citat Popaj:
Znači Ana i Emil su suglasni (dogovorili su se, složili se, usaglasili) da je Emil priznati stručnjak za razvoj projekata i kandidiranje projekata za bespovratna sredstva nacionalnih i fondova Europske unije. Ne znam što njih dvoje čini ovlaštenima (a posebno savjetnika da sudi o vlastitim kvalitatama) da se dogovaraju o priznatosti nečije stručnosti za sve navedeno
Kad se portal Telegram dočepa ovog ugovora imat će temu za još jedan posprdan članak o živopisnoj HDZ-ovoj gradonačelnici u rubrici Politika & kriminal :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Ma nije mogućeS se omča oko lopovskog režima 2022-09-21 11:56
Po nalogu europskih tužitelja uhićena šefica iz HAMAG BICRO-a, članica je HDZ-a
www.index.hr/.../2396838.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Jednoumlje i samovoljagost 2022-09-23 14:18
Citat Bookie:
Sada postaje jasno zašto u članku 1. ugovora piše da su obje strane suglasne da je E.P. priznati stručnjak za mlaćenje prazne slame i trošenje tuđih proračunskih novaca. Lik je sebe pokrio od mogućeg tužakanja, a ova naša nasjela ko kokoš.
Bit će zabavno, sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj situacije.
Ovu našu treba sažaljevati iako si je sama kriva. Osim što je samovoljna okružila se klimoglavcima kako u gradskoj upravi tako i u stranci. Pored svih tih pravnike na plaći ni jedan je nije upozorio na blesavost ugovora s prvim člankom u kojem se kaže da su stranke suglasne kako je jedan od njih priznati stručnjak :lol: Volio bih znati gdje se može naći nezavisno priznanje njegove stručnosti. Iz stranke je potjerala ili marginalizirala sve koji joj se ne ulizuju ili bi mogli imati vlastito a ne njezino mišljenje. A partneri koji joj drže ljestve u vijeću gledaju samo svoja a ne njena posla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Priznati stručnjak za sukob interesaGost 2022-09-18 14:47
Citat Agent WD 41:
Naša gradonačelnica ima radare za izbor savjetnika i suradnika kao premijer za izbor ministara.
Ministri koji su prevarili radar premijera Plenkovića: Od kožne fotelje do klupe za optuženike
24sata.hr/.../...
O njezinim radarima za izbor suradnika govori i ova Odluka povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 16. studenog 2018.g.
... u predmetu dužnosnika Emila Priskića, zamjenika gradonačelnika Grada Opatije, donosi sljedeću ODLUKU
I. Istovremenim obnašanjem dužnosti zamjenika gradonačelnika Grada Opatije i obavljanja poslova upravljanja obrtom EPO obrt za usluge, Emil Priskić, Opatija, Radnička cesta 2., u razdoblju od dana stupanja na dužnost 13. lipnja 2017.g. do prijenosa poslova upravljanja obrtom na poslovođu 14. kolovoza 2018.g., dužnosnik Emil Priskić počinio je povredu članka 14. stavka 1. ZSSI-a.
II. Za povrede ZSSI-a, opisane pod točkom I. izreke ove odluke, dužnosniku Emilu Priskiću izriče se sankcija iz članka 42. stavka 1. podstavka 1. ZSSI-a, opomena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Anin izborZC 2022-09-19 09:35
Citat Gost:
Citat Agent WD 41:
Naša gradonačelnica ima radare za izbor savjetnika i suradnika kao premijer za izbor ministara. Ministri koji su prevarili radar premijera Plenkovića: Od kožne fotelje do klupe za optuženike
24sata.hr/.../...
O njezinim radarima za izbor suradnika govori i ova Odluka povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 16. studenog 2018.g.
... u predmetu dužnosnika Emila Priskića, zamjenika gradonačelnika Grada Opatije, donosi sljedeću ODLUKU
I. Istovremenim obnašanjem dužnosti zamjenika gradonačelnika Grada Opatije i obavljanja poslova upravljanja obrtom EPO obrt za usluge, Emil Priskić, Opatija, Radnička cesta 2., u razdoblju od dana stupanja na dužnost 13. lipnja 2017.g. do prijenosa poslova upravljanja obrtom na poslovođu 14. kolovoza 2018.g., dužnosnik Emil Priskić počinio je povredu članka 14. stavka 1. ZSSI-a.
II. Za povrede ZSSI-a, opisane pod točkom I. izreke ove odluke, dužnosniku Emilu Priskiću izriče se sankcija iz članka 42. stavka 1. podstavka 1. ZSSI-a, opomena.
Dakle, Priskić je u prošlom mandatu bio zamjenik gradonačelnika, t.j. do svibnja ili lipnja 2021. U rješenju piše da 12 mjeseci od prestanka obnašanja dužnosti ne može obavljati poslove upravljanja obrtom.
A on je ugovor sa GML potpisao u siječnju 2022. Zar nije ugovor trebao potpisati njegov opunomoćenik koji vodi obrt umjesto njega? ili se ovo ograničenje odnosi samo na grad Opatiju, gdje je bio zamjenik?

Naime, odredbama Zakona nema zapreka da dužnosnik za vrijeme obnašanja dužnosti imau vlasničke udjele u poslovnim subjektima pa tako niti da budu vlasnicima obrta. Ali Zakon nameće ograničenja u pogledu obavljanja određenih poslova u tim poslovnim subjektima. Za vrijeme obnašanja dužnosti i u razdoblju dvanaest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti, dužnosnik ne može obavljati poslove upravljanja obrtom pa je nužno, ukoliko je dužnosnik vlasnik obrta, isti obrt voditi putem poslovođe, koji je u radnom odnosu kod .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Emisije "Đir" za samohvalu gradonačelniceGizmo 2022-09-21 16:15
Citat Yo:
Uhljebima treba i mnogo propagande da prikriju nesposobnost. Zato nas kljukaju emisijama na ĐIR TV, EU PROJEKTI. Bojim se da je sve što se u njima priča samo na vrbi svirala. Kao i ono da će Lošinj biti prvi od 1000 otoka :cry:
I pred prošle izbore nas se kljukalo emisijama ĐIR TV. Tada je objavljen članak Emisija “Đir” vjerojatno utržila preko milijun kuna naplaćujući sadržaj u kojem se gradonačelnici i načelnici hvale uspjesima. “Snimanje polusatne emisije o vašoj općini ili gradu uz razgovor s načelnikom, odnosno, gradonačelnikom , koja će se emitirati na lokalnoj televiziji i 30 dana promovirati na društvenim mrežama ciljajući skupinu od 18 do 65 na području jedinice. I sve to za vrijeme izbora za samo 19.995 kn!”, napisali su u četvrtak iz GONG-a na svom Twitter profilu, izvijestio je Nacional.
GONG-u je, naime, zapela za oko emisija “Đir s Davorom Jurkotićem” koju proizvodi tvrtka Digital Media Group. U emisiji sudjeluju načelnica ili načelnik, odnosno, gradonačelnica ili gradonačelnik, koji obiđu gradilište, park ili pak dječji vrtić, predstave projekte koje su realizirali i najave nove, a drugi sudionici emisije također pozitivno govore o planovima općine, odnosno, grada. To je koncipirano kao plaćeni oglas, a da pritom nije tako izrijekom navedeno. Da stvar bude kompleksnija, mnogi od njih kandidati su i na predstojećim lokalnim izborima.
“Već i površnim gledanjem videa objavljenih na YouTube kanalu Đir TV jasno je kako se radi o promociji ne samo općine, već prije svega “uspjeha” postignutih u dosadašnjim mandatima načelnika i gradonačelnika, od kojih je većina već objavila svoje kandidature”, stoji u postu na Twitteru GONG-a.
www.nacional.hr/.../
"Grad za tebe" na otoku Aninih djedova nije spomenut, ali Đir TV je pored ostalog gradonačelnici dao priliku da nas uoči izbora upozori kako je ona vjernica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Popis stanovnoštva (-500)RR 2022-09-22 18:36
Citat Gizmo:
Uhljebima treba i mnogo propagande da prikriju nesposobnost. Zato nas kljukaju emisijama na ĐIR TV, EU PROJEKTI.
www.nacional.hr/.../
"Grad za tebe" na otoku Aninih djedova nije spomenut, ali Đir TV je pored ostalog gradonačelnici dao priliku da nas uoči izbora upozori kako je ona vjernica.
Prema zadnjem popisu stanovništva Lošinj se smanjio za oko 500 duša. Ne znam sastav preostalih Lošinjana, ali u državi je manje Hrvata, manje Srba, a manje i katolika. Jedino ateisti bilježe trend rasta :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # 10 Božjih zapovjedisociolog 2022-09-23 09:53
Bit će da su prosječni građani katolici konačno shvatili da pripadnost katoličkoj crkvi, pogotovo vjernika iz vrha HDZ-ove vlasti, onih koji na misi sjede u prvim redovima, nema nikakve veze sa bilo kakvim moralom. Dapače.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Zemlja korupcije i turizmagost 2022-09-23 10:03
Citat RR:
Citat Gizmo:
Đir TV je pored ostalog gradonačelnici dao priliku da nas uoči izbora upozori kako je ona vjernica.
Prema zadnjem popisu stanovništva Lošinj se smanjio za oko 500 duša. Ne znam sastav preostalih Lošinjana, ali u državi je manje Hrvata, manje Srba, a manje i katolika. Jedino ateisti bilježe trend rasta :-)
Previše je starijih a premalo mlađih u državi. Prema jednoj anketi ko 50 posto mladih svoju budućnost vidi izvan ove zemlje. Većina anketiranih Hrvatsku prepoznaje kroz dvije riječi - "korupcija" i "turizam". Prepoznatljivos t države kao zemlje korupcije i pljačke Plenkovićevo trabunjanje o radikalnim terorističkim skupinama neće promijeniti stavove mladih. Samo će ih potaknuti na bijeg. A mladi znaju da razvijeni turizam bez razvijene industrije i poljoprivrede nije dobar znak za budućnost pojedinca i obitelji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Hrvati prosvjeduju s kaučevaabcd 2022-09-23 10:23
Citat gost:
Plenkovićevo trabunjanje o radikalnim terorističkim skupinama neće promijeniti stavove mladih. Samo će ih potaknuti na bijeg.
Ostat će oni koji su već zaboravili i zadnju hadezejsku pljačku od milijardu kuna i oni koji spremno prosvjeduju zbog cijepljenja, istanbulske konvencije i genderizma. I dok se mladi Rusi zbog rata tuku s interventnom policijom, a mlade žene u Iranu zbog vjerskog ludila javno pale burke i hidžab marame, Hrvati po kauču traže punjač za mobitel da mogu javno na društvenim mrežama prosvedovati protiv HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
93 # HDZ outsorcerihranitelj tuljana 2022-09-23 16:40
Citat abcd:
Ostat će oni koji su već zaboravili i zadnju...
Društvo će im praviti cijela vojska onih koji već desetlječima žive od toga da ih HDZ javnim novcem plaća da budu "aktivisti", da šiju smiješne kostime i da zvižde po ulicama, da rade sve ono što HDZ ova vlada oglasi da treba raditi u interesu te iste vlade, za što će dotični, organizirani u bezbroj "ne" vladinih udruga, inicijativa i slično, dobiti novce, kao outsorcani hdz zaposlenici. Zato se i ne mogu sjetiti da je i jedan (jedna) takva otišao iz Hrvatske trbuhom za kruhom, oni su svi i dalje ovdje. Ništa im ne nedostaje...oti šlo je 400.000 ljudi...znate li i jednog "aktivista" da je otišao-la?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Srušen Kurta da uzjaše Murtaabcd 2022-09-25 13:51
Citat hranitelj tuljana:
Citat abcd:
Ostat će oni koji su već zaboravili i zadnju...
Društvo će im praviti cijela vojska onih koji već desetlječima žive od toga da ih HDZ javnim novcem plaća da budu "aktivisti", da šiju smiješne kostime i da zvižde po ulicama,
Na kraju će ostat samo ovi u sablasnim kostimima da kao vladina udruga nastave naplaćivati honorare za uslugu rušenja jedne vlasti kako bi nas uzjahala druga.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # HDZ-ov aktivist Na Mrtvaškojqwe 2022-10-06 11:17
Citat abcd:
Citat hranitelj tuljana:
Citat abcd:
Ostat će oni koji su već zaboravili i zadnju...
Društvo će im praviti cijela vojska onih koji već desetlječima žive od toga da ih HDZ javnim novcem plaća da budu "aktivisti", da šiju smiješne kostime i da zvižde po ulicama,
Na kraju će ostat samo ovi u sablasnim kostimima da kao vladina udruga nastave naplaćivati honorare za uslugu rušenja jedne vlasti kako bi nas uzjahala druga.
Ovaj HDZ-ov aktivist za rušenju vlade SDP-a da uzjaši HDZ omastio se i na otoku Aninih djedova na kojem je gradonačelnica. I kao takva omogućila da se započne projekt Mrtvaška. Projekt propao, a u Novom listu je pisalo "Policija je došla uz bagere i zaštitare »Klemm security«. Klemmovo osiguranje zatvorilo je i stari mulić i državnu cestu." Netko će Klemov posao ipak platiti.

novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Jadna HrvatskaZZ 2022-09-24 10:25
Citat gost:
Citat RR:
Citat Gizmo:
Đir TV je pored ostalog gradonačelnici dao priliku da nas uoči izbora upozori kako je ona vjernica.
Prema zadnjem popisu stanovništva Lošinj se smanjio za oko 500 duša. Ne znam sastav preostalih Lošinjana, ali u državi je manje Hrvata, manje Srba, a manje i katolika. Jedino ateisti bilježe trend rasta :-)
Previše je starijih a premalo mlađih u državi. Prema jednoj anketi ko 50 posto mladih svoju budućnost vidi izvan ove zemlje. Većina anketiranih Hrvatsku prepoznaje kroz dvije riječi - "korupcija" i "turizam". Prepoznatljivost države kao zemlje korupcije i pljačke Plenkovićevo trabunjanje o radikalnim terorističkim skupinama neće promijeniti stavove mladih. Samo će ih potaknuti na bijeg. A mladi znaju da razvijeni turizam bez razvijene industrije i poljoprivrede nije dobar znak za budućnost pojedinca i obitelji.
Kad nakon svih ovih pljačkaških afera i bezobrazluka lupeža koji koji mjesečno primaju godišnje plaće dobro plaćenih radnika i dodatne premije HDZ-ovac javno kaže 'Ma dajte, pa mi smo pošteni i marljivi ljudi'


telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
030 # Netko je ovdje suvišanPorezni obveznik 2022-09-18 13:32
Citat Uhljebištva:
Ono, kad uhljeb otpušta sposobne da bi zaposlio uhljebe, pa se čudi kako ništa ne funkcionira. Zato mu treba savjetnik.
Sad kad je na trošak gradskog proračuna dodatno sklopila ugovor sa savjetnikom, hoće li otpustiti dva viša stručna suradnika za EU projekte koji su se do sad pokazali beskorisni?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Imamo savjetnika!gost 2022-09-19 10:42
Citat Porezni obveznik:
Sad kad je na trošak gradskog proračuna dodatno sklopila ugovor sa savjetnikom, hoće li otpustiti dva viša stručna suradnika za EU projekte koji su se do sad pokazali beskorisni?
Kad bi njih otpustila trebala bi otpustiti i samu sebe, jer imamo savjetnika za projekte EU. Ana je svoju političku karijeru započela izjavom da je simpatizerka HDZ-a pa je odmah kooptirana u gradsko poglavarstvo sa zaduženjem da radi na programima za dobivanje novca iz predpristupnih fondova EU. U tome se nije iskazala, ali dobro se slikala pa ju je HDZ kandidirao za zamjenicu gradonačelnika. Dva mandata je "fikusirala" u gradskoj upravi bez zaduženja i odgovornosti, učila demagogiju i udvaranje biračima, a iz EU fondova grad nije dobio ni lipe. Pokazala se beskorisna tada, a i kad je ušla u HDZ da bi bila izabrana za predsjednicu i gradonačelnicu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # DvorskiFotograf 2022-09-19 11:52
Možda bi trebala zaposliti i novog dvorskog fotografa, ovaj stari je nešto popustio i u fotografiranju i u javnom ulizivanju.
Valjda ima previše posla s gostima u kafiću na plaži.
Ne može svatko dobiti takvo mjesto za ugostiteljski objekt
Samo oni koji dobro slikaju i još bolje se ulizuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ........gost 2022-09-20 14:02
Citat Fotograf:
Možda bi trebala zaposliti i novog dvorskog fotografa, ovaj stari je nešto popustio i u fotografiranju i u javnom ulizivanju.
Nije popustio fotograf nego je Ana procjenila da je pretjerala sa poziranjem. A možda su joj svjetnici kazali da od previše naslikavanja ima više štete nego korist. Ali slikala se pri otvaranju radova na Cresu u svezi tuđeg projekta gradnje ceste. Možda po stranačkoj dužnosti jer je nazočan bio ministar Butković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # AloAlo 2022-09-19 11:55
Znači umjesto magistre oec. koja je trebala osigurati novce iz EU fondova, došla su još 2 magistra oec., a sada dolazi dr.sc. koji će konačno pogurati stvari. Čini se da na grbači imamo pravi trust mozgova.
Obećali su puno, nisu napravili ništa.
Za sada smo u debelom minusu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Riba ribi grize repZačarani krug 2022-09-19 12:52
Citat Alo:
Obećali su puno, nisu napravili ništa.
Ali prije izbora tvrde da su ispunili sve što su obećali. Tako je prve izbore Ana dobila s jako tankom većinom glasova iako je biračima ljupko gugutala laži kao „U ovom mandatu učinili smo više nego mnogi u 50 godina" i „Obećali smo mnogo, a izvršili još više" bez da je navela što je bilo obećano, a što izvršeno. A na tim izborima je obećala da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka ako ju izaberemo. Izabrali smo je, ali Lošinj nije postao prvi od tisuću otoka. U lanjskoj izbornoj utakmici nitko je nije pitao za to obećanje, a ni ona ga više nije spominjala. Ali pozirajući kraj lažnog logera besramno je izjavila "Što smo najavili, to smo i ostvarili". Što nije istina. Najavila je da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka a nije. A onda se bez imalo stida opet kandidirala s obećanjem da će stvoriti "Grad za tebe" bespovratnim novcem iz EU fondova. U ovih godinu i pol dana svog drugog mandata iz EU fondova nije pribavila ni jednu kunu. Tuđi projekt Mrtvaška je neslavno propao. Sve što se radi i gradi financiraju drugi, ali gradska imovina se prodaje bez da se zna na što se navac troši. A za posao pribavljanja novca za financiranje svojih izbornih obećanja "okretanjem EU fondovima" plaća savjetnika koji navodno zna kako se to radi.
novilist.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Zapisnik kao zabavna literaturagost 2023-01-27 13:17
Citat Začarani krug:
Citat Alo:
Obećali su puno, nisu napravili ništa.
Ali prije izbora tvrde da su ispunili sve što su obećali. Tako je prve izbore Ana dobila s jako tankom većinom glasova iako je biračima ljupko gugutala laži kao „U ovom mandatu učinili smo više nego mnogi u 50 godina" i „Obećali smo mnogo, a izvršili još više" bez da je navela što je bilo obećano, a što izvršeno. A na tim izborima je obećala da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka ako ju izaberemo. Izabrali smo je, ali Lošinj nije postao prvi od tisuću otoka. U lanjskoj izbornoj utakmici nitko je nije pitao za to obećanje, a ni ona ga više nije spominjala. Ali pozirajući kraj lažnog logera besramno je izjavila "Što smo najavili, to smo i ostvarili". Što nije istina. Najavila je da će Lošinj biti prvi od tisuću otoka a nije. A onda se bez imalo stida opet kandidirala s obećanjem da će stvoriti "Grad za tebe" bespovratnim novcem iz EU fondova. U ovih godinu i pol dana svog drugog mandata iz EU fondova nije pribavila ni jednu kunu. Tuđi projekt Mrtvaška je neslavno propao. Sve što se radi i gradi financiraju drugi, ali gradska imovina se prodaje bez da se zna na što se navac troši. A za posao pribavljanja novca za financiranje svojih izbornih obećanja "okretanjem EU fondovima" plaća savjetnika koji navodno zna kako se to radi.
novilist.hr/.../...
Izgleda da savjetnika za financiranje svojih izbornih obećanja Ana plaća prema učinku. Zato mu prema evidenciji iz gradske blagajne nije isplaćena ni kuna. U zapisniku sa zadnje sjednice GV piše da je Ivković ponovio Frankovićevo pitanje „Zašto se ne plaća osobni savjetnik gradonačelnice? Ugovor je na 180.000,00 kn godišnje, s tim da se plaćaju usluge mjesečno.“ Na to je dobio odgovor gđe Ivke Matošević da se uredno plaća i da će provjeriti o čemu se radi, piše u zapisniku. još je pitao: "Do danas nije vidljiva niti jedna uplata savjetniku, također nije vidljiva niti jedna uplata Jadranki
za Radio Jadranku, a u proračuna je predviđeno 140.000,00 kn. Smatram da nešto muljate i
pitam vas zašto to radite?" Dalje piše "Odgovor je dala Ivka Matošević, voditeljica Odsjeka za proračun, financije, javnu nabavu i
EU projekte – Na iTransparentnos ti se prikazuju isplate iz proračuna svim pravnim osobama.
Provjerila sam, gdin Priskić ima obrt, a obrt, kao što znamo, je fizička osoba. Iz tog razloga isplate prema njemu nisu vidljive. Na to joj prema zapisniku Rudolf Ivković odgovara – Na žalost moram vas demantirati. smatram da nas muljate i jako dobro znam
što je obrt. Ti novci moraju biti transparentni, jer nisu vaši niti moji, nego su novci poreznih obveznika. Zašto Radio Lošinj nije dobio novce?
Tvrdnje voditeljice Matošević demantirane su odmah nakon sjednice komentarima s prikazom niza isplata obrtnicima s eTransparentnos t Grada na ovom portalu uz članak Radio za ispiranja mozgova birača, komentar "Laži, laži, laži me".


i.imgur.com/X3ByLqd.jpg
Zapisnik sa zadnje sjednice g>
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Simpatizerkaqwert 2022-09-23 09:34
Citat gost:
Citat Porezni obveznik:
Sad kad je na trošak gradskog proračuna dodatno sklopila ugovor sa savjetnikom, hoće li otpustiti dva viša stručna suradnika za EU projekte koji su se do sad pokazali beskorisni?
Kad bi njih otpustila trebala bi otpustiti i samu sebe, jer imamo savjetnika za projekte EU. Ana je svoju političku karijeru započela izjavom da je simpatizerka HDZ-a pa je odmah kooptirana u gradsko poglavarstvo sa zaduženjem da radi na programima za dobivanje novca iz predpristupnih fondova EU. U tome se nije iskazala, ali dobro se slikala pa ju je HDZ kandidirao za zamjenicu gradonačelnika.
Ana je zapravo bila simpatizerka predsjednika mladeži HDZa ;-) On ju je ugurao u poglavarstvo kao fol da simpatizira HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # EuroKomunalac 2022-09-19 18:37
Mislim da je ovo sve manje bitno,jer največi problem ovoga Grada je problem sa Komunalnim uslugama.To je rak rana ovoga Grada,a nitko ne spominje i ne želi rješavati.Komun alne usluge imaju svog Škugora koji ne podnosi račune nikome.Kada dođe na red taj sektor,onda ćemo se svi čuditi,jaoooo kako je to moguće da nitko nije vidio.Cresko-Lo šinjski Škugor podnese godišnji izvještaj Javnog poduzeća,ima rasprave ali se ne glasa.Kako u Cresu tako i u lošinju.Kad je počela pričao priključenju Vodovoda Krčanima,odmah se počelo premještati radnike iz Vodovoda u Komunalac.Zašto tu nitko ne počne postavljati pitanje.Gradona čelnica i gradonačelnik Cresa bi trebali konkretno postaviti pitanje poslovanja Komunalca.Zašto ta javna poduzeća nemaju Nadzorni odbor?Tko ih kontroliraŠTko kontrolira nabavu(javnu) koju određuje Škugor sa svojim pajdašima?Treba napraviti jednu temaljitu kontrolu i raspravu o tim firmama i ako se pokaže da Cresanima odgovara,neka to bude njihovo poduzeće,a Grad Lošinj može imati svoje.To je dragi Lošinjani najveći problem ovoga Grada,a za savjetnika se uvijek može postaviti pitanje,a mislim da će i gradonačelnica kada s vremenom uvidi da savjetnik nije to što bi trebao bit,da će mu se zahvaliti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ZC 2022-09-19 19:59
Citat Komunalac:
Mislim da je ovo sve manje bitno,jer največi problem ovoga Grada je problem sa Komunalnim uslugama.
Problem s komunalnim uslugama nije nov, ali gradonačelnica ga nije rješavala ni u prošlom mandatu ne rješava ga ni sada, a stvara novi problem. Sklopila je ugovor kojim je obvezala Grad na plaćanje 12 500 kuna mjesečno bez da se vidi što Grad za to dobiva. Oprosti, ali 12 500 kuna plaćati za "svakodnevne savjetodavne usluge savjetnika naručitelju" meni zvuči kao da nas savjetnik i naručitelj sve skupa za+ebavaju. A pitanje savjetnika trebalo je postaviti prije nego što je gradonačelnica potpisala ovaj ugovor. Poznavajući taštinu gradonačelnice siguran sam da se neće dogoditi, da kako kažeš, ona "s vremenom uvidi da savjetnik nije to što bi trebao bit", pa da će mu se zahvaliti. Nije u njenoj prirodi da priznaje vlastite pogreške.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # prijelazni rokvoditelj 2022-09-20 09:47
Iz Radne jedinice Vodovoda u Malom Lošinju nije nitko prešao u Komunalac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Priznanje nesposobnostigost 2022-09-20 10:10
Citat Komunalac:
Mislim da je ovo sve manje bitno,jer največi problem ovoga Grada je problem sa Komunalnim uslugama.
Ne mogu vjerovati da netko manje bitnim od problema Komunalca smatra gradonačelničin o priznanje da nije sposobna ispuniti izborna obećanja s kojima je pobjedila na izborima. Pa zato iz Proračuna plaća savjetnike i to u većim iznosima od vlastite plaće da to obave za nju. Prvo je iz Proračuna plaćala svoju izbornu promidžbu, a sada i rad na ispunjenju obećanja. Kao birači ispali smo debili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Riba smrdi od glavePopaj 2022-09-21 09:53
Citat Komunalac:
Mislim da je ovo sve manje bitno,jer največi problem ovoga Grada je problem sa Komunalnim uslugama.
Ako su komunalne usluge zaista najveći problem ovoga Grada to nas vraća na izvor svih problema, pa i na problem komunalnih usluga. Izvor tih problema je gradska uprava s gradonačelnicom na čelu. Koja samo što još nije izgovorila ono "Grad to sam ja", ali ponaša se kao da je. A onda umjesto da upravlja svime pa i komunalnim uslugama ona plaća savjetnike da joj sufliraju šta i kako da radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Anini plaćeni sufleri izvan VijećaGost 2022-09-22 09:53
Citat Popaj:
Izvor tih problema je gradska uprava s gradonačelnicom na čelu. Koja samo što još nije izgovorila ono "Grad to sam ja", ali ponaša se kao da je. A onda umjesto da upravlja svime pa i komunalnim uslugama ona plaća savjetnike da joj sufliraju šta i kako da radi.
Sada plaća suflere da joj šapću šta da radi, a u prošlom mandatu je oštro osudila vođu tadašnje oporbe da ima suflere izvan vijeća. A sada mi građani plaćamo njezine suflere izvan vijeća i izvan ovog Grada. Što o tome ima za reći bivši vođa oporbe, a sada po njenoj volji predsjednik Gradskog vijeća?

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kakav vođa takva oporba?hranitelj tuljana 2022-09-22 12:26
Citat Gost:
a u prošlom mandatu je oštro osudila vođu tadašnje oporbe da ima suflere izvan vijeća
Kako je ono završilo s vođom oporbe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ortofoto oporbeGost 2022-09-22 14:26
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
a u prošlom mandatu je oštro osudila vođu tadašnje oporbe da ima suflere izvan vijeća
Kako je ono završilo s vođom oporbe?
Završilo po HDZ-ovom modelu osvajanja vlasti. Nikad ne pobjeđuje ali ostaje na vlasti. Što ne dobije od birača kupi od izabranih. Kako netko reče "svatko ima svoju cijenu". Nekima se cijena vidi na Geoporatalu i Ortofoto.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ...Gutačica mudrosti 2022-09-20 09:19
Na žalost nije Priskić jedini kojem Kučićka plaća savjetovanje Grada. Tako je u zadnja dva mjeseca platila Corellia savjetovanju 148.750 kuna. Koliku koristi će imati Grad od ovih savjetovanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Autsorsanje upravljanja Gradom za tebeKopriva 2022-09-20 09:46
Citat Gutačica mudrosti:
Na žalost nije Priskić jedini kojem Kučićka plaća savjetovanje Grada. Tako je u zadnja dva mjeseca platila Corellia savjetovanju 148.750 kuna. Koliku koristi će imati Grad od ovih savjetovanja?
Možda je Priskić upozorio Anu da se preme Peterovom pricipu našla na položaju preko svog nivoa sposobnosti. Pa je predložio da poslove na izvršenju svog izbornog programa "autsorsa" privatnom poduzeću Corellia savjetovanje j.d.o.o. s temeljnim kapitalom od 2.000 kn. Registrirano je za stotinjak predmeta poslovanja od "usluge informacijskog društva" (štogod to bilo) do, recimo sportske poduke. Na web stranici j.d.d.o navodi: Corellia savjetovanje nudi usluge profesionalnog savjetovanja u područjima:
upravljanja projektima,
poslovnog savjetovanja,
savjetovanja vezana uz izradu i upotrebu naprednih IT tehnologija,
izrade studija izvedivosti,
pripreme projektnih prijedloga za prijavu na pozive za sufinanciranje sredstvima fondova Europske unije i
pripreme projektnih prijedloga za financiranje kreditnim sredstvima banaka, te sredstvima fondova rizičnog kapitala.
Zanimljivo je da Corellia ne navodi Grad Mali Lošinj kao jednog od svojih sretnih klijenata.
www.corellia.com.hr/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Anin savjetnikgost 2022-09-27 16:51
Citat Gutačica mudrosti:
Na žalost nije Priskić jedini kojem Kučićka plaća savjetovanje Grada. Tako je u zadnja dva mjeseca platila Corellia savjetovanju 148.750 kuna. Koliku koristi će imati Grad od ovih savjetovanja?
Ako Plenki ima sedam savjetnika može i gradonačelnica na otoku svojih djedova imati jednog. Jutarnji list javlja da je Sara Lustig, kći pokojnog slavnog hrvatskog producenta Branka Lustiga, imenovana kao posebna savjetnica premijera Andreja Plenkovića za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama.
Premijer sada ima sedam posebnih savjetnika. Uz Saru Lustig, koja prima mjesečni honorar od 8000 kuna neto, tu su i posebni savjetnici Ivana Vukov, za unapređenje javnih politika, Robert Kopal za nacionalnu sigurnost, te Damir Krstičević za poslove obrane, a oni primaju 9000 kuna.
Bez naknade su posebni savjetnici Zvonimir Savić, za ekonomska pitanja, Zvonko Kusić za društvena pitanja, te Mate Granić za vanjsku politiku.
jutarnji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Za samo milijun kuna ...gost 2022-09-21 16:00
Tužna priča o izbacivanju ponosne HDZ-ovke iz stranke. A zašto? Vijest glasi: Uhićena ponosna HDZ-ovka koja je namještala posao svom rođaku: Policija je po nalogu Europskoga ureda javnoga tužitelja (EPPO) uhitila voditeljicu službe u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) zbog sumnji da je sudjelovala u namještanju natječaja teškoga oko milijun kuna.
Kako doznajemo, riječ je o poslu izrade grafičkoga dizajna promotivnih materijala koji je u potpunosti financiran iz fondova Europske unije, javlja Jutarnji list.
Pa ljudi do kad ćete? Upropaštavate nam stožernu stranku hrvatskog naroda! A to je samo milijun kuna.

teleskop.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tko to tamo laže?gost 2023-10-31 13:43
U zapisniku s prošle sjednice GV piše da je vijećnik Jović kazao - Dobili smo izvješće o radu dr.sc. Emila Priskića, ali nismo dobili kako je Grad došao do njega, zašto baš njega izabrao, a ne nekoga drugog. Nismo još uvijek saznali koliko ga se plaća, da li ga se plaća. Voditeljica je rekla da se ne smije znati njegova plaća, ali smijemo znati koliko se plaća cvijeće, prijenos sjednice, ali ne možemo znati koliko se plaća osobnog
savjetnika.
Piše da je Odgovor dala Ana Kučić, gradonačelnica – dobili ste ugovor gospodina Emila Priskića, nije se mijenjao i ostaje do daljnjeg. Od 10. mjeseca moći ćete pratiti sve obrtnike koji imaju poslovne veze s Gradom Mali Lošinj na iTransparentnos ti, odnosno vidjet će se svaka uplata koja bude išla.
Mislim da gradonačelnica laže, osim ako joj šefica računovodstva taji da se isplate obrtima koji imaju poslovne veze s Gradom Mali Lošinj vide na iTransparentnos t još i od prije 10. mjeseca. Pa sirota gradonačelnica ne zna da filtriranje po primatelju "obrt" trenutno prikazuje Sumu filtriranih stavki: 42.227,20 sa zadnjom isplatom od 20.10.2023.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...