Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

»A je to« detektivsko povjerenstvo

Korisnička ocjena:  / 3
LošeNajbolje 

ajetoIako osnivanje radnih tijela Gradskog vijeća nije u nadležnost gradonačelnice, njenu želju za osnivanjem bilo kojeg radnog tijela Vijeće prihvaća bez pogovora. Tako je na njezin prijedlog, bez rasprave, donijelo Odluku o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, a Odbor za izbor i imenovanje je bez ikakvog obrazloženja i bez akta ovlaštenog predlagača na mig gradonačelnice predložio i razrješenja članova i predsjednika više radnih tijelaImenovanje u prazno
Rutinski i bez ikakve rasprave na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja vijećnici su veselo digli ruke i za Odluku o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Odlukom je imenovan predsjednik povjerenstva i njegovih još osam članova, sve od reda gradskih vijećnika. Više je logički nego pravni problem činjenica da je Gradsko vijeće imenovalo predsjednika i članove radnog tijela prije nego što je ono uopće osnovano.

Žalosna je činjenica da gradonačelnica, njen zamjenik, cijeli Jedinstveni upravni odjel, predsjednik Gradskog vijeća kao i preostalih četrnaest vijećnika na znaju razliku između imenovanja i osnivanja. U Službenim novinama PGŽ br.3/2018, objavljen je Pročišćeni tekst Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Prema pročišćenom tekstu Odluke postoji 15 radnih tijela Gradskog vijeća (odbora, komisija, povjerenstava, ocjenjivačkog suda) ali nema Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Dakle, radno tijelo - Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti - ne postoji. Nije osnovano. No bez obzira na to, Gradsko vijeće je spremno imenovalo predsjednika i članove povjerenstva kojeg još nije osnovalo! I ovo je primjer koji pokazuje da je lobotomiju vijećnika gradonačelnica izvela tako uspješno da od njih može zahtijevati što god zaželi, a oni će joj želju jednoglasno ispuniti.

O sposobnostima gradonačelnice i prema njenom trenutnom hiru dizajniranog Jedinstvenog upravnog odjela već se pisalo, a imat će se što pisati i nadalje. Jer nema dana ni sjednice gradskog vijeća da isti akteri ne pokažu svoju (ne)sposobnost i nesnalaženje. Tako je iz njihove kuhinje izašao i materijal za zadnju sjednicu Gradskog vijeća s prijedlogom već spomenute Odluke o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, samo da bi se ispunila želja gradonačelnice za postojanjem tog povjerenstva, ali smisao te nakane ostao je nejasan.

Iako osnivanje radnih tijela Gradskog vijeća nije u nadležnost gradonačelnice, njenu želju za osnivanjem bilo kojeg radnog tijela Vijeće prihvaća bez pogovora. Tako je Odbor za izbor i imenovanje bez ikakvog obrazloženja, odnosno bez akta ovlaštenog predlagača na mig gradonačelnice predložio i razrješenja članova i predsjednika više radnih tijela. Iako se u Odluci o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja izričito navodi da prijedlog razrješenja članova radnih tijela može podnijeti samo radno tijelo ili predsjednik Vijeća, prijedlog o razrješenju bez obraloženja podnosi sam Odbor za izbor i imenovanje. Dakle, Odbor za izbor i imenovanje iz čista mira, bez prijedloga ovlaštenog predlagača (radnog tijela ili predsjednika Vijeća), nadahnut emanacijom apstraktne političke volje predlaže Gradskom vijeću razriješenja i imenovanja. Kratka rasprava na sjednici Gradskog vijeća o razriješenjima te obrazloženje razloga za razrješenja podsjećali su na skeč inspiriran komičarskim predloškom "lud zbunjenog". Na pitanje jednog vijećnika zašto se razriješuju članovi radnih tijela nastao je kratki tajac nakon kojeg je za govornicu izišla gradonačelnica, a da nije ni zatražila i dobila riječ, da bi izrecitirala nekakvo nesuvislo obrazloženje. Budući da gradonačelnica kao nositelj izvršne vlasti nema nikakvih ingerencija u vezi s radnim tijelima Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela građana, a daje odgovor o razlozima imenovanja i razrješenja članova tih tijela, postavlja se pitanje nije li si prisvojila prerogative koje pripadaju Gradskom vijeću. Jer odgovor na pitanje zašto Gradsko vijeće usred mandata smjenjuje članove svojih odbora mogao je i morao dati samo onaj tko je za to nadležan. A za to su jedino nadležni predsjednik Vijeća ili samo tijelo koje mijenja člana. Gradonačelnica nije osoba koja može ili treba imati veze s imenovanjima koje je u ingerenciji Vijeća. No činjenica da je upravo gradonačelnica obrazlagala razloge zašto se mijenjaju članovi radnih tijela govori da je to bila njena odluka.

Zašto predsjednik Gradskog vijeća i ni jedan vijećnik nisu primijetili da se radi o uzurpaciji vlasti koju su građani povjerili njima, a ne njoj? To se može objasniti samo slijepim prihvaćanjem teorije da gradonačelnica koja je dobila više od 50% glasova ima pravo raditi što god hoće, kako je to na jednoj sjednici Gradskog vijeća izjavio jedan oporbeni vijećnik. Ironija je u tome da je upravo taj formalno oporbeni vijećnik, koji je gradonačelnici dao „statističko" pravo da radi što god hoće, zapanjeno pitao zašto se članove odbora razrješuju usred mandata.

Slijepo ispunjavajući nalog gradonačelnice Odbor za izbor i imenovanje predložio je tako i imenovanje predsjednika i članove Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, iako takvog povjerenstva Gradsko vijeće Malog Lošinja nema.

I izbor članova suprotan je gradskim odlukama
Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti uz problem da stvarno ne postoji, ima problem i s izglasanim sastavom. Prema Odluci o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, radna tijela imaju predsjednika i članove čiji broj je određen samom Odlukom. Ali tom Odlukom uopće nije određen broj članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti jer to radno tijelo uopće ne postoji, odnosno nije ni osnovano. Sve i da je povjerenstvo stvarno osnovano, opet postoji problem sa sastavom tog tijela. Jer prema Odluci, čl. 2. st. 2 „Predsjednik radnog tijela bira se, u pravilu, iz redova vijećnika, dok se članovi, u pravilu, biraju iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika." Ovom povjerenstvu izglasano je devet članova koji su svi redom, bez izuzetka, gradski vijećnici. Iako je odlukom GV određeno da su članovi radnih tijela u pravilu iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika ovo povjerenstvo ima devet članova, a niti jedan nije iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika. Naprotiv svi su iz redova gradskih vijećnika.

Spomenuta odredba o kvalifikacijama članova radnog tijela je razumljiva. Time se osigurava da radno tijelo dade kvalitetan i stručan stav, mišljenje ili prijedlog koji treba omogućiti gradskom vijeću da donese pravilnu i kvalitetnu odluku. No ovo radno tjelo Vijeća koje ne postoji, a čiji svi članovi su gradski vijećnici, treba dati prijedlog, mišljenje ili preporuku Gradskom vijeću - kojeg su i sami članovi. Dakle, zamišljeno je da će gradski vijećnici sami sebi pomagati da donesu pravilne, stručno utemeljene odluke.

Postavlja se pitanje kakav autoritet može imati povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti koje je na takav način sklepano. Devet gradskih vijećnika koji su sami sebe imenovali u nepostojeće povjerenstvo i suprotno gradskoj odluci koja kaže da članovi povjerenstva trebaju biti u pravilu iz redova znanstvenih, stručnih i javnih djelatnika trebaju utvđivati tuđe nepravilnosti? Članovi nepostojećeg povjerenstva sami su sebe izabrali da bi sami sebi predlagali odluke koje će sami usvajati! Ne usudim se tvrditi, ali možda u tim radnjama nedostaje smisla. No kako je priča o ovom pojerenstvu krenula primjereniji naziv tog tijela bi bio „A je to detektivsko povjerenstvo". Zanimljivo je primijetiti da ovaj saziv Gradskog vijeća ima imenovane članove odbora koji još nije ni osnovan, a istovremeno ima osnovan i odbor koji nema imenovane članove. Radi se o Odboru za branitelje, kojeg je osnovao ovaj saziv Gradskog vijeća na svojoj prvoj radnoj sjednici i to Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju i načinu rada radnih tijela Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja.

Povjerenstvo za nepravilnosti čini kvorum Gradskog vijeća
S obzirom da je od petnaest članova Gradskog vijeća njih devetero imenovano članovima Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti te s obzirom da je među njima i predsjednik Vijeća, znači da sjednica povjerenstva za nepravilnosti mogu biti i sjednice gradskog vijeća, jer imaju kvorum te mogu donosti odluke. Zašto je onda bilo potrebno imenovati članove povjerenstva u nepostojeće radno tijelo kad se o temama iz djelokruga rada ovog povjerenstva moglo u istom sastavu raspravljati, ali i odlučivati na sjednici Gradskog vijeća? Prema Odluci o osnivanju radnih tijela, u čl.1. Odluke, radna tijela (pa i Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti) se osnivaju u svrhu pripreme odluka iz djelokruga rada Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja. Gradski vijećnici su glasali sami za sebe da bi bili članovi gradskog radnog tijela koje će pripremiti odluke Gradskom vijeću. Time su naravno odlučivali suprotno smislu i odredbama vlastitih odluka i propisa. Iako vijećnici - dokazano je - nemaju vremena ni čitati materijale za Vijeće, odlučili su biti članovi povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti. Umjesto da pažljivo čitaju materijale gradski vijećnici će radije biti članovi nepostojećeg radnog tijela. Na Otoci.net o temi ovog povjerenstva je objavljeno: "Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica.

Riba ribi grize rep
Iako je prijedlog Odluke o imenovanju pripremila gradonačelnica odnosno njen Jedinstveni (doslovno je j e d i n s t v e n) upravni odjel, sama gradončelnica je na sjednici dala amandman na svoj vlastiti prijedlog. Amandmanom predlaže da se doda članak kojim se utvrđuje da će povjerenstvo u roku od maksimalno 60 dana donijeti pravilnik kojim uređuje način i područje svoga rada. Prema osebujnom stavu i amandmanu gradonačelnice, nepostojeće povjerenstvo koje unatoč nepostojanju ima članove samo će sebi odrediti područje rada! Sva druga osnovana radna tijela prema Odluci o osnivanju radnih tijela imaju samom odlukom određen i djelokrug rada. Jedino će Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti na temelju amandmana gradonačelnice na vlastiti prijedlog samo sebi odrediti djelokrug rada, odnosno vlastitu nadležnost, a mimo Odluke o osnivanju radnih tijela!

Hoće li si ovo povjerenstvo kao područje svoga rada odrediti i utvrđivanje nepravilnosti u radu gradske uprave ili nepravilnostima u izričaju na kakvom portalu ostavljeno je samom povjerenstvu na volju. Ali kad bi kojim slučajem povjerenstvo sebi dalo ovlast da utvrđuje  i nepravilnosti u radu gradske uprave, a to je vjerojatni motiv incijative gradonačelnice i nekih gradskih vijećnika, što se da zaključiti iz 3. izvanredne sjednice gradskog vijeća, tada će se dovesti u slijepu ulicu. Gradsko povjerenstvo za nepravilnosti će morati utvrđivati odgovornost gradonačelnice. Gradonačelnica je zaboravila bitnu činjenicu da odgovornost za zakonito funkcioniranje Grada Malog Lošinja leži isključivo na njoj samoj. Bilo koja hotimična ili nehotična greška, nepravilnost ili nezakonito postupanje bilo kojeg gradskog službenika odgovornost je gradonačelnice. Dakle, kad bi se Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti bavilo nepravilnostima u radu gradske uprave, a to bi bilo jedino logično, tada bi se bavilo isključivo nepravilnostima odnosno odgovornostima gradonačelnice. Radno tijelo koje je osnovano na inicijativu i želju gradonačelnice treba utvrđivati nepravilnosti same gradonačelnice?

A da bi apsurd u tome bio veći prema odredbi čl. 22. Odluke o osnivanju radnih tijela, povjerenstvo je obavezno o svojim zaključcima obavijestiti gradonačelnika i Gradsko vijeće. Dakle morat će obavijestiti sami sebe i onoga koga „istražuju". Izgleda da sadašnja gradonačelnica koja je u gradskoj upravi provela manje više svoj cijeli radni vijek i to na dužnosničkoj poziciji, ne razumije način funkcioniranja gradske uprave kao i zakonske odgovornosti svoje dužnosničke pozicije. Iako je godinama na čelnom mjestu u Gradu Malom Lošinju izgleda da gradonačelnica ne zna da je ona odgovorna za svaki propust svakog gradskog djelatnika pa i onih koje bi rado isrtjerala iz gradske uprave.

(Ne)odgovorna osoba institutucije?

Da je gradonačelnici zaista stalo da Grad funkcionira na zakonit način, tada bi ona prva morala tako postupati. Pored odgovornosti koje su određene Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi, gradonačelnica Grada Malog Lošinja je odgovorna osoba institucije prema Zakonu o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru. Prema istom Zakonu i Pravilniku o unutranjoj reviziji u javnom sektoru gradonačelnica je kao odgovorna osoba institucije morala osigurati funkcioniranje sustava unutarnje kontrole odnosno ustrojiti jedinicu za unutarnju reviziju ili imenovati unutarnjeg revizora ili sporazumom o obavljanju poslova unutarnje revizije. Prilikom nedavnog preustroja gradske uprave na navednu obavezu je očito zaboravila. Prema odredbama istog Zakona i propisa gradonačelnica je morala odrediti i Osobu za nepravilnosti unutar gradske uprave koja je zadužena zaprimati obavijesti o nepravilnostima, pratiti tijek postupanja po utvrđenim nepravilnostima i sastavljati izvješća o nepravilnostima te obavljati ostale zadaće propisane podzakonskim propisima donesenim na temelju Zakona. Da je gradonačelnica postupala sukladno zakonskim obvezama ne bi joj pala na pamet ovakva pravno-politička-logička bravura sa Gradskim povjerenstvom za utvrđivnje nepravilnosti. Kako bi gradonačelnica i gradski vijećnici razumjeli odgovornst koju čelnik grada nosi citiram članak Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru:

Prijenos ovlasti i odgovornosti

Članak 8.
(1) Odgovorna osoba institucije može na temelju akata o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada prenijeti ovlasti za razvoj sustava unutarnjih kontrola na druge osobe.
(2) Prenošenjem ovlasti prenosi se i odgovornost, a prenošenje ovlasti i odgovornosti ne isključuje ovlasti i odgovornost odgovorne osobe institucije.

Nepoštovanje odredbi o ustroju unutarnjih kontrola moguće je prva nepravilnost kojom bi se trebali baviti članovi nepostojećeg Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti kad se donese pravovaljana odluka o osnivanju. Predsjednika gradskog vijeća bi trebalo podsjetiti na odredbe vlastitih odluka o tome da su sjednice radnih tijela javne. Zbog toga bi bilo dobro da osigura konzumiranje prava javnosti u radu radnih tijela Gradskog vijeća. Sjednice radnih tijela gradskog vijeća nisu konklave, pa njihove ključeve ne može držati gradonačelnica.

Komentari: 

027 # LOLPospanko 2019-02-04 13:08
sad se postavljaju dva pitanja:
- što radi odbor za statutarno pravna pitanja?
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # #prviod1000građanin 2019-02-04 15:58
Citat Pospanko:
sad se postavljaju dva pitanja:
- što radi odbor za statutarno pravna pitanja?
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Odbor za statutarno pravna pitanja u kojemu nema niti jednog pravnika je čisto ludilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # hm, hmNediljko 2019-02-04 16:01
Pravnik bi samo smetao...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Načelo rada GVUgor 2019-02-12 09:07
Citat Pospanko:
- hoće li povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti utvrditi nepravilnosti u vezi vlastitog postojanja?
Prema amandmanu gradonačelnice na svoj vlastiti prijedlog Gradskom vijeću da osnuje ovo povjerenstvo, ono će samo sebi odrediti područje rada, a ono sigurno neće obuhvatiti i propitivanje nepravilnosti osnivanja. Osnovano je radi ispunjavanja želje gradonačelnice, pa bi propitivanje formalnih nepravilnosti u ispunjavanju njenih želja bilo suvišno pridržavanje zakona kao pijan plota. Gradsko vijeće funkcionira prema načelu što gradonačelnica zaželi to gradonačelnica dobije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
026 # lakrdijašipucko 2019-02-04 14:12
Ana pojma o ničemu nema, Elvis je bez muda a Anto Nedić je mutav. Ostali vijećnici su niškoristi, koji nemaju sposobnosti logičkog rasuđivanja, te ne razlikuju parlamentarnu vlast i izvršnu vlast. Njima je to sve isto. Zato se Elvis svaki dan kiseli kod gradonačelnice, a za to ga građani nisu birali. Ali čovjek nema pojma koja je njegova uloga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
610 # Bogu hvalaZahvalni 2019-02-04 20:06
Citat pucko:
Ana pojma o ničemu nema, Elvis je bez muda a Anto Nedić je mutav. Ostali vijećnici su niškoristi, koji nemaju sposobnosti logičkog rasuđivanja, te ne razlikuju parlamentarnu vlast i izvršnu vlast. Njima je to sve isto. Zato se Elvis svaki dan kiseli kod gradonačelnice, a za to ga građani nisu birali. Ali čovjek nema pojma koja je njegova uloga.
Hvala ti Bože što si nam podario Arsena, za gradnju, za logičko razmišljanje, za...., za....., zaaa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Od Boga ili od Vragagost 2019-02-04 20:56
Siguran sam da neki misle da je to od Vraga a ne od Boga. Svima ovima što drmaju Lošinjem sigurno nije drago što neko čita zakone, odluke, zapisnike itd, pa onda piše o njihovim greškama u koracima i ne da da se smeće gurne pod tepih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # i dalje na plaćipravnik 2019-02-04 14:34
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica. "
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # povjerenstvo za zamagljivanje istineluka 2019-02-04 18:06
Citat pravnik:
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica."
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Zna se tko je napravio propust zbog kojeg je Grad izgubio 2,6 miliona kuna, ali se ne smije to obznaniti jer je u projekt kupovine nove vijećnice uključen i bivši gradonačelnik. Povjerenstvo će poslužiti da se istina sakrije a ne otkrije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Članak hoćemo!kmet 2019-02-04 18:41
Citat luka:
Citat pravnik:
"Grad Mali Lošinj je dobio povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti, što je na prošloj sjednici najavila gradonačelnica Ana Kučić prilikom rasprave o slučaju „Gradska vijećnica", kada je izjavila da je Grad napravio propust, predloživši da se utvrde pojedinosti." Zašto se nepravilnosti nisu utvrdile na samoj sjednici, nego će ih ista ekipa (gradski vijećnici) utvrđivati u povjerenstvu? Gradonačelnica zna da je Grad napravio propust, ali ne zna pojedinosti, pa valjda stručnjaci iz „A je to povjerenstva" trebaju obaviti pravnu forenziku? Prilično je čudna tvrdnja da je napravljen propust, ali da se ne znaju pojedinosti propusta od nekoga tko je već deset godina dužnosnik u Gradu kao zamjenica gradonačelnika i kao gradonačelnica."
Tko je tu pogriješio ? A grad platio 2.6 miliona. za vijećnicu prema ugovoru o kupnji.
Zna se tko je napravio propust zbog kojeg je Grad izgubio 2,6 miliona kuna, ali se ne smije to obznaniti jer je u projekt kupovine nove vijećnice uključen i bivši gradonačelnik. Povjerenstvo će poslužiti da se istina sakrije a ne otkrije.
Netko je lijepo zaradio na toj vijećnici... jedva čekam članak o toj temi na ovoj stranici, sigurno neće izostati!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Odgovorna osoba?O.O. 2019-02-04 15:16
Misliš na Anu?

(1) Odgovorna osoba institucije može na temelju akata o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada prenijeti ovlasti za razvoj sustava unutarnjih kontrola na druge osobe.
(2) Prenošenjem ovlasti prenosi se i odgovornost, a prenošenje ovlasti i odgovornosti ne isključuje ovlasti i odgovornost odgovorne osobe institucije.

A sjetimo se kako je odgovorna osoba obrazlagala preustroj na GV: „Ovo nije promjena iz razloga što pročelnice nisu u svom radu bile odgovorne. Dugi niz godina pročlelncie s uradile odgovorno...a gradonačelnik je uvijek odgovoran“.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # ...Osmi povjerenik 2019-02-04 15:48
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Siva eminencijaŽuja 2019-02-11 08:05
Citat Osmi povjerenik:
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Možda ga je zbog ovog istupa na GV kao svog čovjeka u povjerenstvo ugurao Kapeli koji je i dalje "prisutan u političkom životu" na Malom Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # VjerodostojnoKoko Bil 2019-02-12 09:48
Citat Žuja:
Citat Osmi povjerenik:
Neš ti povjerenstva kojem je član Andrino Maglievaz...
Možda ga je zbog ovog istupa na GV kao svog čovjeka u povjerenstvo ugurao Kapeli koji je i dalje "prisutan u političkom životu" na Malom Lošinju.

Andrino Maglevaz član IDS-a je najodaniji suradnik HDZ-a a nije loš ni njegov partner iz HNS-a :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
229 # ?CH4 2019-02-04 19:12
Ne znam da li da ovo svrstam pod besplatne instrukcije ili šamaranje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
221 # Smušenost u vlastiTopla voda 2019-02-06 11:26
Jako tužna, šlampava i nekompetentna ekipa...blago rečeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
321 # Modus operandiPimp 2019-02-06 12:44
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1218 # piši piši miGeno 2019-02-08 18:31
Citat Pimp:
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.Mene jako zanima članak koji eto još nije izašao a sigurno bude, o ovome:

"Riječ je o prostoru kvadrature 269,77 m2, za iznos od 2.842.488 kuna. Sjednica
Gradskog vijeća sazvana je dan ranije, po hitnom postupku, kako bi novčana
transakcija bila obavljena do 17. siječnja, a to se temelji na prvostupanjskoj
presudi Trgovačkog suda u Rijeci, kojom je 19. srpnja prošle godine raskinut
ugovor o kupoprodaji nekretnine sklopljen 11. studenog 2014. godine između Grada
i tvrtke "Turizam, sport i nautika" sa sjedištem u Splitu, a koja je nekada pripadala splitskom poduzetniku i bivšem
gradonačelniku Željku Kerumu. Bilo je predviđeno da, uz komercijalne sadržaje u
drugim dijelovima zgrade, Grad ondje napravi vijećnicu.

"Grad je podigao tužbu protiv tvrtki 'Turizam, sport i nautika' i 'Amec
Rijekatekstil' radi raskida ugovora i povrata uplaćenog. Trgovački sud je donio
presudu, naložio povrat sredstava, a u tijeku je žalbeni postupak pred Visokim
sudom", kazala je gradonačelnica Ana Kučić (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća,
održanoj danas u prizemlju Muzeja Apoksiomena uz prisustvo svih vijećnika, te
dodala: "Na prvoj javnoj dražbi, u prosincu 2018. godine, Grad se javio kao
jedini ponuditelj. Rješenjem Općinskog suda ta je nekretnina dosuđena Gradu s
rokom uplate do 17. siječnja i zato smo danas sazvali Gradsko vijeće. Nakon
uplate iznosa, Grad postaje vlasnikom čiste nekretnine, s koje se skidaju svi
tereti koje ste vidjeli u materijalima. Ovo je bio jedini put da Grad stekne ovu
nekretninu, čistu od tereta i konačno se upiše kao njen vlasnik".


Ako ovo ne obradi dežurni kroničar gradskih nestašluka i ukazatelj na pogreške u dopisima Grada, ispao bi jako selektivan a i vjerodostojnost bi patila...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Svakom loncu poklopac???Gost 2019-02-08 18:59
Citat Geno:
Citat Pimp:
U toj smušenosti ima sistema, a šlampavost im je modus operandi. Kompetentnosću za pravljenje građana budalama ekipa je u hrvatskom prosjeku, ali vjerojatno su prvi od 1000 otoka.
Mene jako zanima članak koji eto još nije izašao a sigurno bude, o ovome: ...
A mene jako zanima šta si ovime htio reći. Zanima te članak koji još nije izašao a sigurno bude? Da, pa šta s tim :P
Citat:
Ako ovo ne obradi dežurni kroničar gradskih nestašluka i ukazatelj na pogreške u dopisima Grada, ispao bi jako selektivan a i vjerodostojnost bi patila...
Pa i ja sam selektivan u čitanju napisanog i tko mi to može zamjeriti. Zašto onda netko ne bi bio selektivan u pisanju. O vjerodostojnost i se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
149 # floskula na vidikuhranitelj tuljana 2019-02-08 21:42
Citat Gost:
O vjerodostojnosti se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
KRIVO. Pojedinac se najbolje procijeni na temelju "slonova u sobi" kao što je ovaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # sadrzaj, ne pojedinacgost 2019-02-09 07:32
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gost:
O vjerodostojnosti se sudi prema onome što je napisano a ne po onome što nije napisano.
KRIVO. Pojedinac se najbolje procijeni na temelju "slonova u sobi" kao što je ovaj.
Ti vidis slonove, ja vidim smuseno osnivanje nekakvog povjerenstva. Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # svakako...hranitelj tuljana 2019-02-09 08:20
Citat gost:
Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Malo prije tvog upisa imao sam 3 palca dolje za moju tvrdnju da članka ne će biti.
Nakon tvog upisa pojavio se i 4. palac dolje.
Reci mi, kad si mi stiskao crveni palac, jesi li to napravio jer si procijenio autora a ne sadržaj ili si procjenio napisano i stisnuo mi palac dolje jer misliš da članak bude izašao?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # ***čevi, palčeviasd 2019-02-09 09:03
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Procjenjujem sadrzaj napisanog, a ne pojedinca.
Malo prije tvog upisa imao sam 3 palca dolje za moju tvrdnju da članka ne će biti.
Nakon tvog upisa pojavio se i 4. palac dolje.
Reci mi, kad si mi stiskao crveni palac, jesi li to napravio jer si procijenio autora a ne sadržaj ili si procjenio napisano i stisnuo mi palac dolje jer misliš da članak bude izašao?
A mene zanima zašto admin ne pobriše ovo off topic preseravanje o kur******, palčevima i procjeni autora uz članak o očiglednom primjeru zbrke u funkcioniranju gradske vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Trola nema tko trolatigost 2019-02-09 09:28
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani. Siguran sam da ako trol napiše članak da će se rasprava vodito samo o temi članka. Neće ju imati tko trolati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
118 # kmet 2019-02-09 12:04
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima" ... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
410 # Baš si kmetOsmi povjerenik 2019-02-09 14:06
Citat kmet:
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima"... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Kmete a tebe smeta što komentatorima nešto smeta a smeta te i to što komentatori nešto ignoriraju. A hebiga tebe brine tuđa sloboda volje i sloboda misli. Ali i ti imaš slobodu i pravo na svoje stavove i slobodu pa i pravo da te drugi neistomišljenic i nerviraju. Ali i ti imaš slobodu pisati o tome što tebe smeta i o onome što drugi ignoriraju. Dok si ti budan i imaš pristup tastaturi odnosno slobodu koju imaju i tvoji neistomišljenic i- problema nema- piši o onome što autora i komentatore ne smeta i piši o onome što autor i komentatori ignoriraju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Ignoriranje temaZoro 2019-02-09 15:47
Citat kmet:
Citat gost:
Uvijek ista priča s gradskim trolovima. Nemaju nikakvih argumenata za pobiti tvrdnje iz članka pa odvode raspravu na druge teme...O onome što vas tišti pišite sami, nitko vam ne brani
Uvijek ista priča s "komentatorima"... Brine ih i smeta ono što autoru smeta, ne brine ih i ignoriraju ono što autor ignorira...
Mislim da je normalno komentirati ono što je autor napisao, brinulo to i smetalo nekoga ili ne, ali ne vidim razlog za brigu zbog nečeg što nije napisao jer nešto ignorira. Pa ako autor piše o imenovanju predsjednika i članova Gradskog povjerenstva za utvrđivanje nepravilnosti, a tebe zanima nešto drugo, sam napiši članak. Materijali o svemu o čemu je isti autor do sada pisao su javni, dostupni svakome, pa i o tome o čemu ne piše, odnosno što ignorira. A ako u javnim materijalima nešto nedostaje i ti imaš zakonsko pravo na pristup informacijama kao i on ili bilo tko drugi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # NaslovObavezno 2019-02-09 22:23
Trolovi ne pišu članke, prezahtjevan je to posao za njih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1313 # Taj film ne ćeš gledatihranitelj tuljana 2019-02-08 21:36
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
154 # da...hranitelj tuljana 2019-02-09 08:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Evo i ovih četvero koji su mi stisnuli "palac dolje" sigurno su procijenili napisano a ne autora napisanog.
Napisao sam da članak ne će ugledati svjetlo dana a oni su mi stisnuli crveno, dakle njih četvero smatra da članka bude.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
415 # e, budale ...gost 2019-02-09 09:28
Citat hranitelj tuljana:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Geno:
članak koji eto još nije izašao a sigurno bude
Slušaj me sad: taj članak nećeš ovdje nikad pročitati, vjeruj mi!
Evo i ovih četvero koji su mi stisnuli "palac dolje" sigurno su procijenili napisano a ne autora napisanog.
Napisao sam da članak ne će ugledati svjetlo dana a oni su mi stisnuli crveno, dakle njih četvero smatra da članka bude.
Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.
Ti čak nisi ni trol. Ti si jednostavno budala :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Osnovati gradsko povjerenstvo za omertu!Tintin 2019-02-12 10:31
“UVELI ZAKON ŠUTNJE”-UZBUNA U HDZ-u ZBOG FORMULARA IZ SREDIŠNJICE Stranka traži od članova da potpišu da će šutjeti i u policiji i na sudu dok im HDZ ne dopusti govoriti!

HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela. Tako barem proizlazi iz Izjave o povjerljivosti (GDPR) – kako glasi naziv dokumenta koji je ovih dana iz središnjice HDZ-a odaslan na potpis članovima stranke…
Dokument koji je poslan nije potpisan, a u njemu se od članova traži da potpišu da će se “prema svakoj informaciji primljenoj tijekom obavljanja stranačkih aktivnosti i dužnosti odnositi kao povjerljivoj i takve informacije neće otkrivati neovlaštenim osobama, osim u skladu s ovom izjavom, Statutom HDZ-a ili u skladu s relevantnim zakonskim propisima”.

Na snazi do opoziva
Posebno zanimljiv i skandalozan je dio u kojem stoji: “Ako se zbog stranačkih obaveza od mene zatraži suradnja s trećim stranama ili budem zakonski obvezan odlukom suda nadležnog za spor, ili nekog drugog nadležnog sudskog, Vladinog ili regulatornog tijela otkriti neku povjerljivu informaciju, bez odgode ću o tome pisanim putem izvijestiti stranačka tijela te je neću dijeliti bez njihove prethodne pismene dozvole”, donosi jutarnji.hr..

Drugim riječima, to bi značilo da HDZ-ovci ni na sudu ne smiju govoriti bez pismene dozvole stranačkih tijela o bilo čemu vezanom uz HDZ.

U stranačkom formularu nadalje stoji: “Kao prema posebno povjerljivoj, odnosit ću se prema svakoj informaciji primljenoj pismeno ili usmeno, bila ona tehnička, poslovna, pravna, organizacijska, osobna ili svaka druga koja može biti štetna po HDZ u slučaju otkrivanja neovlaštenim osobama, bez obzira na to je li informacija klasificirana kao povjerljiva ili ne. Povjerljive informacije dijelit ću jedino s ovlaštenim osobama unutar stranke u svrhu izvršavanja stranačkih aktivnosti i dužnosti te ću s njima postupati u skladu s odredbama Politike privatnosti HDZ-a i Statuta HDZ-a”.

Navodi se kako će članovi “u slučaju kršenja bilo koje obveze iz ove izjave, bez odgode o tome izvijestiti stranačka tijela”.

– Obveze povjerljivosti iz ove Izjave o povjerljivosti ostaju na snazi do njenog opoziva- stoji u dokumentu u kojem se na kraju navodi kako članovi potpisivanjem ovog dokumenta daju dopuštenje za ažuriranje i obradu osobnih podataka navedenih u njemu radi ostvarivanja članskih prava i izvršavanja stranačkih obaveza. A u dokumentu se traže njihovo ime i prezime, datum rođenja, OIB, adresa, broj mobitela i telefona te e-mail adresa. Također, moraju zaokružiti i radni status – jesu li zaposleni, nezaposleni, studenti, učenici ili umirovljenici te se traži iznos njihovih plaća i mirovina, odnosno jesu li im primanja viša ili niža od 3500 kuna ili su, pak, bez novčane naknade.

Ostatak teksta na
www.braniteljski-portal.com/.. ./
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # GDPR?Pospanko 2019-02-12 13:30
Koliko mi je poznato GDPR se odnosi na zaštitu osobnih podataka, a ne na zaštitu kriminalnih aktivnosti koje se dogode unutar bilo koje organizacije, pa tako i unutar HDZa.
A Ugovori o povjerljivosti podataka su nešto drugo, i na njih se odnose uobičajeni zakoni RH. U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ.
Barem bi tako trebalo biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Teorija i praksaJura 2019-02-12 14:42
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # sendvič-trolanj ehranitelj tuljana 2019-02-12 17:22
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Kakve veze ima napisano sa temom povjerenstva? Admine briši!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Koristan prijedlogTintin 2019-02-12 17:49
Citat hranitelj tuljana:
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Kakve veze ima napisano sa temom povjerenstva? Admine briši!
Zašto brisati kad sam uz temu povjerenstva za nepravilnosti predložio Osnovati gradsko povjerenstvo za omertu. Još se ne zna dali će povjerenstvo za nepravilnosti imati zadaću lova na vještice ili da nepravilnosti gura pod tepih. Zato bi bilo dobro da svi umješani kod povjerenstva za omertu potpišu da će šutjeti u policiji i na sudu dok im HDZ ne dopusti govoriti :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ajme majkogost 2019-02-12 17:58
Pravi se javio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Mala zemlje za odmor velikimagost 2019-02-13 16:26
Citat Jura:
Citat Pospanko:
U RH nitko nije iznad Ustava, pa ni HDZ. Barem bi tako trebalo biti.
To je po teoriji. U praksi su HDZ i KC iznad Ustava. HDZ drži sudstvo, financije, politički i obavještajni sustav, vojsku, javnu TV, radio i glavne medije. A KC drži HDZ :P
Zoran Erceg zbog vikanja da je Tuđman zločinac dobio je uvjetno 15 dana zatvora i ne smije se približavati spomeniku godinu dana.

Darko Kovačević "Daruvarac" zbog 'proceduralne pogreške" mogao bi proći bez ikakve kazne i smije se približavati žrtvi koliko i kad želi.

Da su nekim slučajem Al Capone ili Pablo Escobar živi, ne da ne bi skončali u zatvoru ili tragično, već bi uzeli hrvatsko državljanstvo i kupali se u toplicama na račun države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # moralna vertikalagost 2019-02-13 17:46
Citat gost:
Zoran Erceg


Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:

split.com.hr/.../...

aimpress.ch/.../...

kamenjar.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Hrvatsko "pravosuđe"gost 2019-02-13 18:36
Citat gost:
Citat gost:
Zoran Erceg
Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:
split.com.hr/.../...
aimpress.ch/.../...
kamenjar.com/.../
Tko god bio da bio, ili nije bio, zbog vikanja da je Tuđman zločinac čovjek je dobio uvjetno 15 dana zatvora i ne smije se približavati spomeniku godinu dana. A Darko Kovačević "Daruvarac" će zbog 'proceduralne pogreške" vjerojatno proći bez ikakve kazne za odvratno nasilje, a smije se približavati žrtvi koliko i kad želi. Hrvatsko "pravosuđe" kažnjava korištenje prava na slobodu izražavanja i zabranjuje pristup neživom predmetu, a osuđeni nasilnik je na slobodi i smije se približiti svojoj žrtvi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # nemoralne vertikaleasd 2019-02-13 20:15
Citat gost:
Citat gost:
Zoran Erceg
Poznato mi je ime od nekud... da to nije ovaj:
split.com.hr/.../...
aimpress.ch/.../...
kamenjar.com/.../
Pa šta ako je taj? Koje moralne vertikale su oni koji su njga osudili a na slobodu pustili onog siledžiju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # ništa spornohranitelj tuljana 2019-02-13 21:40
Citat asd:
Pa šta ako je taj?
Zapravo, ako se uzmu svjedočanstva koja su o dotičnom dostupna na internetu, ne postoji ništa logičnije od toga da je za njega prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman, zločinac.
Također, dojma sam da hipotetski popis njegovih podupiratelja na Lošinju ne bi nikoga iznenadio...
Kvaka 22 u cijeloj priči je ta, da je dr. Tuđman bio barem dio onoga što za njega lažno tvrde, njegovi kritičari bi...malo drugačije završili (sjetimo se što bi s njima napravio npr. Tito).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Catch 22gost 2019-02-14 08:27
Citat hranitelj tuljana:
Kvaka 22 u cijeloj priči je ta, da je dr. Tuđman bio barem dio onoga što za njega lažno tvrde, njegovi kritičari bi...malo drugačije završili (sjetimo se što bi s njima napravio npr. Tito).
To što si nadrobio nema nikave veze sa značenjem pojma "kvaka 22". A poziv da se sjetimo (dakle obnovimo u sjećanju) nečega što bi netko možda napravio, a možda ne bi naprosto je uvredljiv za inteligenciju svakoga tko ga pročita.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Vjerodostojno lud i zaboravanŽuja 2019-02-12 17:31
Citat Tintin:
HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela.
Ovaj pokušaj vodstva da članstvo stranke podvrgne mafijaškom zakonu šutnje ne bi smio uspjeti. Prema članku 283. Zakona o kaznenom postupku “svaka osoba koja se kao svjedok poziva dužna se odazvati pozivu, a ako ovim zakonom nije drukčije propisano, obvezna je i svjedočiti.” Znači, ako je RH pravna država unatoč vlasti HDZ-a, nikakvi interni stranački potpisi ne bi vrijedili ako sud zatraži svjedočenje nekog člana HDZ-a. Zato bi trebalo staviti odredbu prema kojoj član HDZ-a jamči da će se na sudu vjerodostojno praviti lud ili jako zaboravan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # HDZ otkriva pravo liceKum 3 2019-02-13 08:14
Citat Žuja:
Citat Tintin:
HDZ-ovci o svojoj stranci ubuduće neće smjeti iznositi informacije čak ni na sudu ukoliko za to ne dobiju pismeno odobrenje stranačkih tijela.
Ovaj pokušaj vodstva da članstvo stranke podvrgne mafijaškom zakonu šutnje ne bi smio uspjeti. Prema članku 283. Zakona o kaznenom postupku “svaka osoba koja se kao svjedok poziva dužna se odazvati pozivu, a ako ovim zakonom nije drukčije propisano, obvezna je i svjedočiti.” Znači, ako je RH pravna država unatoč vlasti HDZ-a, nikakvi interni stranački potpisi ne bi vrijedili ako sud zatraži svjedočenje nekog člana HDZ-a. Zato bi trebalo staviti odredbu prema kojoj član HDZ-a jamči da će se na sudu vjerodostojno praviti lud ili jako zaboravan.
Otkrivaju pravo lice i usput se stavljaju iznad zakona, kaže komentar uz članak Je li HDZ tajna služba, sekta ili obična politička strankao toj temi
teleskop.hr/hrvatska/cudan-hdz-ov-naputak-o-povjerljivost-je-li-hdz-tajna-sluzba-sekta-ili-obicna-politicka-stranka/
U praksi bi potpisivanje takve izjave značilo da ni pred sudom neki član HDZ-a neće reći istinu, već fabriciranu istinu koju mu je dostavila središnjica.
Netko tko nema što skrivati od zakona ne bi imao potrebu za takvim potezima ni potpisivanju nečeg što neodoljivo nalikuje na mafijašku omertu... a ta sličnost nije slučajna jer ipak se radi o dvije zločinačke organizacije.
A i to da nitko iz stranke navodno nije pročitao što je napisala agencija zanimljiv je podatak...govor i o tome da su ili šlampavi diletanti ili lažu kad zinu. Pa koja budala ne čita dokument koji će nakon toga proslijediti na xxxxx adresa?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # oglasZviždač 2019-02-12 19:59
Cinkam za pare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # šokantni izričajkmet 2019-02-14 20:50
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prepravljam gojzerice u špic postolePostolar 2019-02-15 07:04
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?

Od afere sa cipelama svi su na oprezu, u pitanju je nacionalna sigurnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # bolje nove cipele nego nevidljivi F-16šetač 2019-02-15 10:12
Citat Postolar:
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?

Od afere sa cipelama svi su na oprezu, u pitanju je nacionalna sigurnost.


Problem ove države nije u avionima, svi znaju da cipela glavu čuva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kontrola izričajaJeremija 2019-02-15 09:18
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
Vrši se stalni nadzor izričaja i posjećenosti portala. Na pojavu nepodobnog komentara promptno interveniraju službeni trolovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # #####RDx 2019-02-15 11:41
ne brine ih suština nego izričaj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Psi laju karavana prolaziGrunf 2019-02-15 16:50
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu. Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Inženjer u parkingugost 2019-02-15 17:02
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ili zamjenasmjena 2019-02-15 22:03
Citat gost:
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...
Došao zamjeniti nezamjenjivog, e to je moj brale "prsten" tu je lova koja se dila i pere...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # vrlo uslužna djelatnostNisam Odavde 2019-02-17 10:17
Citat gost:
Lošinj usluge??? Lošinj uhljebi...

pa ne zove se firma za džabe Lošinj usluge
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ...Licemjer 2019-02-15 22:21
Znači Darin sada radi u Lošim Uslugama.
A šta točnio radi. Može li biti da je Kljaki popušio mjesto direktora?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # nadobudnilija 2019-02-15 23:07
Citat Licemjer:
Znači Darin sada radi u Lošim Uslugama.
A šta točnio radi. Može li biti da je Kljaki popušio mjesto direktora?
"Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke".

Pa zna stari lisac gdje ugurati zeta i pratiti tijek novca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Demokratura na Prvom od 1000Alan Ford 2019-02-16 08:06
Citat Grunf:
[quote name="kmet"]Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu. Čovjek je svestran pa se uz šport, ugostiteljstvo i zamjenjivanje supruge na sjednicama GO HDZ*a može baviti i poslovima ove gradske tvrtke.
Kako nam je krenulo s uvođenjem demokrature, na Prvom od 1000 suprug će suprugu moći zamjenjivati i na sjednicama GV.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # politika & kriminalkum iv 2019-02-16 09:33
Citat Alan Ford:
Kako nam je krenulo s uvođenjem demokrature, na Prvom od 1000 suprug će suprugu moći zamjenjivati i na sjednicama GV.
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # sve za lovuhuso 2019-02-16 17:00
Citat kum iv:
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Sve te obitelji koje godinama drmaju Lošinjem međusobno su rodbinski povezane, a nije im mrska ni promjena stranačkog dresa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Šetebandijeregost 2019-02-16 18:52
Citat huso:
Citat kum iv:
Čini mi se da je na ovom otoku politika već davno postala obiteljski biznis.
Sve te obitelji koje godinama drmaju Lošinjem međusobno su rodbinski povezane, a nije im mrska ni promjena stranačkog dresa.
Promjena stranačkog dresa im je u genima. Dobar primjer je i Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # Ništa novo...hranitelj tuljana 2019-02-16 18:57
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ###guest 2019-02-16 19:08
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Nije točno. Ima ih iz emigrantskih ustaških i antikomunističk ih krugova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ZahvalaSwrab 2019-02-17 09:56
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
Ana Kučić iz obitelji podobnih jugokadrova, a danas član HDZ-a.
Pa, čitav HDZ je iz obitelji podobnih jugokadrova!?
Slučaj Ane Kučić, je drastičan primjer uspješne političke mimikrije. S pedigreom pripadnosti "crvenoj" obitelji (stric joj bio zadnji šef milicije na Lošinju) poslužila je HDZ-u za ješku biračima koji ne vole HDZ. Tako je zaradila udobnu fotelju dogradonačelnic e s visokom plaćom bez odgovornosti i ozbiljnih zaduženja da bi je HDZ potom predložio i za gradonačelnicu. Ovaj komentar svjedoči o prevrtljivosti bez skrupula i beskrajnom licemjerju:


volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # OMGNisam Odavde 2019-02-17 10:06
... a golf na Punta križi svakako spada u tradiciju i običaje, isto kao i divlje svinje koje su dovele stare komunjare, njihovi rodjaci i ostali uhljebi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Tradicija lova i golfaSkupljač golf loptica 2019-02-17 15:18
Citat Nisam Odavde:
... a golf na Punta križi svakako spada u tradiciju i običaje, isto kao i divlje svinje koje su dovele stare komunjare, njihovi rodjaci i ostali uhljebi.
Stare komunjare i njihovi rođaci su uveli tradiciju elitnog športa lova, a njihovi sinovi i kćeri tradiciju golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Povlaštene i nepovlaštene udruge?Zujo 2019-02-19 09:50
Citat Grunf:
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu.
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # BodovanjeNono 2019-02-20 09:59
Citat Zujo:
Citat Grunf:
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu.
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Postoji li neki pravilnik za ocjenjivanje važnosti rada udruga za Grad ili ih se "boduje" bandićevski po babu i stričevima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Povlaštene udrugeDS 2019-02-22 12:28
Citat Zujo:
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Naravno da hoće. A ovako se kvalificira za skupinu povlaštenih

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # CeremonijaVU 2019-02-23 09:05
Citat DS:
Citat Zujo:
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Naravno da hoće. A ovako se kvalificira za skupinu povlaštenih

Nije loše ali podsjeća na vjenčanje, tj na ceremoniju vjenčanja .... :D

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Game of ThronesMC Black Rabbit 2019-02-23 11:20
Citat VU:
Nije loše ali podsjeća na vjenčanje, tj na ceremoniju vjenčanja .... :D
Po kontekstu najviše me podsjeća na Igre Prijestolja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ...hranitelj tuljana 2019-02-23 13:10
Citat MC Black Rabbit:
Citat VU:
Nije loše ali podsjeća na vjenčanje, tj na ceremoniju vjenčanja .... :D
Po kontekstu najviše me podsjeća na Igre Prijestolja.
Podsjeća na još nešto, samo zamislite ispružene dlanove...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Kontekstgost 2019-02-23 13:26
Citat MC Black Rabbit:
Citat VU:
Nije loše ali podsjeća na vjenčanje, tj na ceremoniju vjenčanja .... :D
Po kontekstu najviše me podsjeća na Igre Prijestolja.
Prema opisu kritičara "Kroz moralno otuđene likove, serija se bavi pitanjima hijerarhije, religije, odanosti, korupcije, građanskog rata, zločina i kazne". Nećeš valjda reći da na ovim otocima ima moralno otuđenih likova i da se postavljaju pitanja hijerarhije, religije, odanosti, korupcije ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # FB lista protekcijegost 2019-02-23 10:50
Citat DS:
Citat Zujo:
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Naravno da hoće. A ovako se kvalificira za skupinu povlaštenih
Ni ovo nije loša metoda za upad među povlaštene ili visoko mjesto na listi protekcije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # A prvi od 1000?Barbosa 2019-03-13 08:43
Citat Zujo:
Citat Grunf:
Citat kmet:
Sumnjivo slabo se komentira. Je li opet portal pod prismotrom organa reda?
A čemu komentiranje? Psi laju, a karavana prolazi. Malo pomalo gradonačelnica preuzima kontrolu nad svim što se zbiva u gradu. Prije par dana je pod njenim strogim nadzorom (promatrala je tko je kako glasovao) održana skupština zajednice športova radi raspodjele milijun kuna iz gradskog proračuna. Na njen zahtjev športovi na vodi su izdvojeni u posebnu povlaštenu skupinu, a predsjednika zajednice športova dala je zaposliti u Lošinj parkingu.
Za šport je u proračunu predviđeno milijun kuna, za kulturu 860.000, za predškolski odgoj i obrazovanje 560.000 i za teh. kulturu 56.000. Da li će gradonačelnica i udruge dijeliti na povlaštene i nepovlaštene?
Odbijenica gradonačelnice Supetra zahtjevu udruge "Počasni bleiburški vod" odjeknula je u javnosti i izazvala reakcije od oduševljenja ovim "svjetlom u tami" do govora mržnje i otvorenih prijetnji gradonačelnici. , a N1 televizija je tim povodom postavila pitanje kome sve udruga Počasni bleiburški vod šalje molbe za donaciju. A odgovor glasi - šalje ih apsolutno svima - gradovima, općinama, županijama, fizičkim i pravnim osobama. Pa kad je tako, "prvi od 1000" i "najbogatiji Grad na otocima" sigurno nije zaobiđen, a mene zanima kako je malološinjska gradonačelnica s obzirom na svoj interes za rad udruga reagirala na zamolbu za sufinanciranje ustaškog derneka u Austriji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Revizija povijesti u sportskoj dvoranigost 2019-03-13 13:04
Citat Barbosa:
Odbijenica gradonačelnice Supetra zahtjevu udruge "Počasni bleiburški vod" odjeknula je u javnosti i izazvala reakcije od oduševljenja ovim "svjetlom u tami" do govora mržnje i otvorenih prijetnji gradonačelnici., a N1 televizija je tim povodom postavila pitanje kome sve udruga Počasni bleiburški vod šalje molbe za donaciju. A odgovor glasi - šalje ih apsolutno svima - gradovima, općinama, županijama, fizičkim i pravnim osobama. Pa kad je tako, "prvi od 1000" i "najbogatiji Grad na otocima" sigurno nije zaobiđen, a mene zanima kako je malološinjska gradonačelnica s obzirom na svoj interes za rad udruga reagirala na zamolbu za sufinanciranje ustaškog derneka u Austriji.
Budući da je nazočila predstavi kojom je i Lošinj obuhvaćen akcijom revizije hrvatske povijesti, uvjeren sam da je našim novcem iz gradskog proračuna poduprla aktivnost Bleiburškog počasnog voda. Naime u predstavi se prikazivanjem snimaka obrane Vukovara od velikosrpske agresije uz snimke iz Bleiburga ta dva zbivanja pokušavaju izjednačiti kako bi se zataškali uzroci bleiburške tragedije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Zavijanje s vukovimaDD 2019-03-14 13:28
Citat gost:
Citat Barbosa:
Odbijenica gradonačelnice Supetra zahtjevu udruge "Počasni bleiburški vod" odjeknula je u javnosti i izazvala reakcije od oduševljenja ovim "svjetlom u tami" do govora mržnje i otvorenih prijetnji gradonačelnici., a N1 televizija je tim povodom postavila pitanje kome sve udruga Počasni bleiburški vod šalje molbe za donaciju. A odgovor glasi - šalje ih apsolutno svima - gradovima, općinama, županijama, fizičkim i pravnim osobama. Pa kad je tako, "prvi od 1000" i "najbogatiji Grad na otocima" sigurno nije zaobiđen, a mene zanima kako je malološinjska gradonačelnica s obzirom na svoj interes za rad udruga reagirala na zamolbu za sufinanciranje ustaškog derneka u Austriji.
Budući da je nazočila predstavi kojom je i Lošinj obuhvaćen akcijom revizije hrvatske povijesti, uvjeren sam da je našim novcem iz gradskog proračuna poduprla aktivnost Bleiburškog počasnog voda. Naime u predstavi se prikazivanjem snimaka obrane Vukovara od velikosrpske agresije uz snimke iz Bleiburga ta dva zbivanja pokušavaju izjednačiti kako bi se zataškali uzroci bleiburške tragedije.
Latinska poslovica kaže Ulula cum lupis, cum quibus esse cupis u prijevodu Zavijaj s vukovima ako hoćeš biti s njima, a naša gradonačelnica je se čvrsto drži. Na njenom fejsu je još od jučer objava "U našoj sportskoj dvorani na Bočacu, sinoć je održan glazbeno scenski spektakl Bitka za Vukovar u sklopu kojeg smo simbolično dočekali plamen “Vukovarskog svjetla“ koji su branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš donijeli u Mali Lošinj. Na njihova svjedočanstva nitko nije mogao ostati ravnodušan." U tome da nitko nije mogao ostati ravnodušan je u pravu. Tko može biti ravnodušan kad se prvo prikazuje kolona djece, žena i staraca protjeranih iz Vukovara, a odmah potom u idućoj sceni kolonu zarobljenih ustaša i domobrana na Bleiburgu? Između ta dva zbivanja nema nikakve poveznice, a nazočenje toj patetičnoj manipulaciji znači prihvaćanje uvredljivog stava da je između vukovarskih prognanika iz Domovinskog rata i zarobljenih kvislinških vojnika nakon poraza nacizma znak jednakosti. A svoju nazočnost gradonačelnica je dokumentirala i sa desetak fotografija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Naka nova povijestgost 2019-03-15 16:43
Diljem svijeta održavaju se prosvjedi srednjoškolaca protiv klimatskih promjena, pa i u Hrvatskoj. A u Malom Lošinju ih se okupilo u sportskoj dvorani da na sablasnom satu povijesti uče neku novu povijest u kojoj su fašisti bili pozitivci :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # užashranitelj tuljana 2019-03-15 18:43
Citat gost:
u Malom Lošinju ih se okupilo u sportskoj dvorani da na sablasnom satu povijesti uče neku novu povijest u kojoj su fašisti bili pozitivci :sad:

Užas jedan, kakvo je to bilo predavanje i tko je vodio?
Zar nema na otocima ni jedan antifašistA da prijavi policiji veličanje fašizma?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # ...a možda...hranitelj tuljana 2019-03-15 18:47
Citat gost:
uče neku novu povijest u kojoj su fašisti bili pozitivci
Ili si jednostavno podli lažac koji zna da nitko nije kršio zakon promovirajući fašizam, saznanje koje te nije spriječilo da napišeš laž...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ovo je Hrvatska!gost 2019-03-15 20:15
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
uče neku novu povijest u kojoj su fašisti bili pozitivci
Ili si jednostavno podli lažac koji zna da nitko nije kršio zakon promovirajući fašizam, saznanje koje te nije spriječilo da napišeš laž...
Koga briga za zakon. Promoviranje fašizma se ne kažnjava pa je kao nekažnjivo postalo legalno. Nije ovo Austrija da se ustašluk zabranjuje :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # dobar tekhranitelj tuljana 2019-03-15 21:01
Citat gost:
Nije ovo Austrija da se ustašluk zabranjuje :lol:
Čak i površno guglanje otkriva te kao lažova... a čak se radi o pozdravu legitimne postrojbe iz Domovinskog rata...
www.google.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ....gost 2019-03-15 21:31
To je ustaški pozdrav iz 2. Svjetskog rata, blento
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Semper fidelisUgursuz 2019-03-16 07:46
Citat gost:
To je ustaški pozdrav iz 2. Svjetskog rata, blento
Ja ga ne bih nazvao blentom. Nema ničeg blentavog u koketiranju s ustaštvom, nacizmom, fašizmom, orbanizmom i drugim oblicima desnila. Na tome se grade i čuvaju karijere. Pogledajte samo izraze lica likova pod vampirskim osvjetljenjem svijeća na predstavi izjednačavanja žrtava srpske agresije sa žrtvama osvete zbog sudioništva u ratnim zločinima. Iste poze su zauzimali i na "svečanim akademijama" u povodu Dana JNA.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # .....ZZ 2019-03-16 08:41
ovakva okupljanja u polumračnim prostorima uvijek u meni bude neki strah

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Sieg Heil na hrvatski način88 2019-03-16 08:51
A hranitelj tuljana kaže da je ZDS pozdrav legitimne postojbe iz Domovinskog rata. Što ne mijenja činjenicu da je to ustaški pozdrav kojeg je legalizirala Plenkovićeva Vlada. Evo jedne ironične poruke austrijskim novinarima:
Dragi Austrijanci, zaboravili su vam reći da je Hrvatska prva u EU priznala nacizam u korijenu državnosti
....
Prije svega, morate znati da je Hrvatska prva država na tlu Europske unije koja je izravno i službeno priznala da je nacizam u korijenima njezine samostalnosti i državnosti.

Ne vjerujete?

U Hrvatskoj imate ulice koje nose imena ljudi koji su potpisali rasne zakone u nacističkoj paradržavi. Hrvatska inačica pozdrava "Sieg Heil" sudski je priznata kao službeni pozdrav dijelova hrvatskih oružanih snaga koje su se borile u posljednjem, Domovinskom ratu. A s obzirom na to da službena politika tvrdi da je Hrvatska stvorena baš u tom ratu, time je i službeno priznala da se korijeni hrvatske samostalnosti nalaze u nacističkoj misli i djelu. Bivši splitski gradonačelnik službeno je otkrio spomenik vojnoj postrojbi koja nosi ime lokalnog nacističkog vođe iz Drugog svjetskog rata, a koja se početkom 1990-ih "proslavila" izbacivanjem osoba druge nacionalnosti iz njihovih stanova. Zapovjednik te stranačke vojske danas ponosno nosi brčiće po uzoru na vašeg sunarodnjaka rođenog u Braunau am Innu 1889. godine.

Da ne spominjem kako je ovaj lokalni "Sieg Heil" donedavno ponosno stajao na ulazu u memorijalni centar najvećeg nacističkog koncentracijsko g logora na tlu Hrvatske. Državne vlasti uredno financiraju istraživanja kojima je cilj taj logor u kojima su ubijeni deseci tisuća ljudi prikazati gotovo kao ljetovalište, a javna televizija, koja je oduvijek slijedila državni smjer, uredno u goste poziva negatore nacističkih zločina.

Predsjednica te i takve Hrvatske rado se druži s likom koji ima vlastiti show na televiziji, a poznat je po svojem poziranju u nacističkoj uniformi. On je jedan od glavnih propagatora nacističkog okupljanja u vašoj zemlji i donedavno je slovio kao zagovornik naše dične predsjednice, koja je njegove usluge sa zadovoljstvom prihvatila, ali ni to nije toliko važno u ovom slučaju. Važno je da je sud u Hrvatskoj njega, takvog kakav jest, proglasio uglednim novinarom.

Shvaćate li sad u kojem pravcu ovo kreće?

U Hrvatskoj, naime, vrlo lako dobijete po tintari ako kritizirate nacističku paradržavu iz 40-ih godina prošlog stoljeća. Po antifašističkim partizanskim snagama možete pljuvati do mile volje. Zato vas Vlada posprdno upozorava na "Titove snage", iako je riječ o legalnim vojnim snagama Hrvatske zahvaljujući kojima je i sama Hrvatska bila članica antifašističke koalicije.

Današnje vlasti se bez ustručavanja udaljavaju od antifašizma. Predstavnici vlasti u Hrvatskoj ne žele sudjelovati ni financirati spomene na antifašističke bitke, ali su zato spremni financirati i boriti se za pravo na "najveće okupljanje neonacista u EU", kako su rekli da ste opisali okupljanje u Bleiburgu, makar se posvadili sa svima.

Vi imate sreće, kod vas je okupljanje naših neonacista jednom godišnje, a kod nas svakoga dana, svih 365 puta u godini.

I mogli bismo tako nabrajati primjere, kao što je odbijanje predstavnika Židova i Srba da u istom društvu s predstavnicima Vlade sudjeluju u komemoraciji žrtava nacističkog genocida jer smatraju da državna politika potiče neonacističko bujanje, ali ne želim više duljiti.

Nadam se da ste do sada uspjeli shvatiti što je bit i što zapravo mori hrvatsku Vladu, ali to teško artikulira.

U pitanju je bijes vlasti što ste okupljanje na Bleiburgu sasvim netočno nazvali "najveće okupljanje neonacista u EU". Naše vlasti zapravo vam žele poručiti da je najveće okupljanje neonacista u EU nešto južnije, u državi koja se danas zove Hrvatska.

I zato, kad god vam neki službeni predstavnik Hrvatske dođe u posjet, budite slobodni svaki put ih upitati za njihovu ljubav prema nacizmu, a predstavnike austrijskih vlasti priupitajte što im treba službeno čavrljati s nacističkim simpatizerima kad im Hrvati dođu u posjet.

Vidite, Hrvatska nije tako mnogo udaljena od Austrije, a ni tridesete godine prošlog stoljeća nisu daleko kao što se čini. Ima u Hrvatskoj još uvijek dovoljno ljudi koji preziru nacizam, ali nas je sve manje. Za nas je već kasno, ali vi još imate šanse. Gotovo tri desetljeća pranja mozgova urodilo je plodom i nove generacije Hrvata koji dolaze kod vas neće samo prati posuđe ili kopati kanale. Nove generacije koje je odgojila ova vlast počet će se okupljati u vašim pivnicama i čavrljati s vašim nacistima. Nakon toga vas više neće upozoravati priopćenjima, nego deportacijama i plinskim komorama.
forum.tm/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # ???hranitelj tuljana 2019-03-16 19:01
Hrvatska država je valjda jedina država u svijetu koja novcem svojih poreznih obveznika financira one koji, baš kao Šljivarčanin i Arkan, smatraju i javno promoviraju uvjerenje da su Vukovar, Borovo selo, Voćin, Baćin, Ilok, Škabrnju, Kijevo... branile ustaše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Sieg Heil na hrvatski način 188 2019-03-16 19:42
A što od navedenog u mojem komentaru nije istina, trolčino?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # PRhranitelj tuljana 2019-03-17 07:27
Citat 88:
A što od navedenog u mojem komentaru nije istina, trolčino?
Autor iznosi anegdotalne i pogrešnoo predstavljene primjere da bi poentirao u zakljucčku koji je odredio na početku pisanja, tj. protegnuo na cijelu Hrvatsku i Hrvate. Stvarajući od buhe slona u valjda jedinoj državi na svijetu u kojoj je legalno nositi znakove pod kojima je napadana a kažnjivo nositi znakove pod kojima je branjena. Tekst kojim se obraća državama koje su izmislile nacizam i fašizam i koje su na kraju rata kaznile tek najuže vodstvo, dok su gotovo svi ostali političari, generali, časnici i ostale istaknute osobe, nastavile normalno živjeti čak često i na istim funkcijama...

...još mi je nejasno kako je zaboravio da se kod nas jedno kino zove po Mussolinijevoj ljubavnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Anegdotalna stvarnost88 2019-03-17 09:12
Citat hranitelj tuljana:
Citat 88:
A što od navedenog u mojem komentaru nije istina, trolčino?
Autor iznosi anegdotalne i pogrešnoo predstavljene primjere
Tvrdnju da autor iznosi pogrešno predstavljene primjere treba dokazati, što nisi učinio izbjegavši odgovor na moje pitanje koje si citirao. Anegdotalnost primjera rezultat je tragične činjenice da nam je sama stvarnost anegdotalna. U toj mjeri živimo u anegdoti da satiričari očajavaju jer ni svojim najluđim izmišljotinama ne mogu parirati aktualnoj državnoj politici.
Na ostale proustaške brabonjke koje si istresao neću odgovoriti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Da...hranitelj tuljana 2019-03-17 11:17
Citat 88:
Anegdotalnost primjera rezultat je tragične činjenice da nam je sama stvarnost anegdotalna. U toj mjeri živimo u anegdoti da satiričari očajavaju jer ni svojim najluđim izmišljotinama ne mogu parirati aktualnoj državnoj politici.
Kao na primjer da je u našoj državi zabranjeno isticati obilježja kojima je BRANJENA Hrvatska, a dozvoljeno isticati obilježja pod kojima su UBIJALI Hrvatsku.
Da, ni najluđa satira...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Satira satire88 2019-03-17 11:27
Citat hranitelj tuljana:
Citat 88:
Anegdotalnost primjera rezultat je tragične činjenice da nam je sama stvarnost anegdotalna. U toj mjeri živimo u anegdoti da satiričari očajavaju jer ni svojim najluđim izmišljotinama ne mogu parirati aktualnoj državnoj politici.
Kao na primjer da je u našoj državi zabranjeno isticati obilježja kojima je BRANJENA Hrvatska, a dozvoljeno isticati obilježja pod kojima su UBIJALI Hrvatsku.
Da, ni najluđa satira...
Pa i pod obilježjem znaka U i sloganom ZDS se ubijalo Hrvatsku, i to zato da bi je se zadržalo na strani kukastog križa i spriječilo borbu protiv nacizma. A pod obilježjem crvene zvijezde, Hrvatska se oprala grijeha ustaštva i našla na strani pobjedničke antifašističke koalicije. Najluđa satira je to što se to naslijeđe aktualnom politikom i crkvenom aktivnošću pokušava nagirati i odbaciti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # *ebala te ustaška obilježja88 2019-03-17 14:33
Citat hranitelj tuljana:
Citat 88:
Anegdotalnost primjera rezultat je tragične činjenice da nam je sama stvarnost anegdotalna. U toj mjeri živimo u anegdoti da satiričari očajavaju jer ni svojim najluđim izmišljotinama ne mogu parirati aktualnoj državnoj politici.
Kao na primjer da je u našoj državi zabranjeno isticati obilježja kojima je BRANJENA Hrvatska, a dozvoljeno isticati obilježja pod kojima su UBIJALI Hrvatsku.
Hrvatsku nisu branila obilježja nego ljudi. A obranu od strane ljudi koji su se nazivali ustašama i koji su nosili ustaška obilježja danas plaćamo sramotom pred svijetom, jer smo zemlja "u kojoj naime, vrlo lako dobijete po tintari ako kritizirate nacističku paradržavu iz 40-ih godina prošlog stoljeća. Po antifašističkim partizanskim snagama možete pljuvati do mile volje. Zato vas Vlada posprdno upozorava na "Titove snage", iako je riječ o legalnim vojnim snagama Hrvatske zahvaljujući kojima je i sama Hrvatska bila članica antifašističke koalicije."
I da ponovim "anegdotalnost" ove sramote: Današnje vlasti se bez ustručavanja udaljavaju od antifašizma. Predstavnici vlasti u Hrvatskoj ne žele sudjelovati ni financirati spomene na antifašističke bitke, ali su zato spremni financirati i boriti se za pravo na "najveće okupljanje neonacista u EU", kako su rekli da ste opisali okupljanje u Bleiburgu, makar se posvadili sa svima.
A ovo nitko ne može poreći: U Hrvatskoj imate ulice koje nose imena ljudi koji su potpisali rasne zakone u nacističkoj paradržavi. Hrvatska inačica pozdrava "Sieg Heil" sudski je priznata kao službeni pozdrav dijelova hrvatskih oružanih snaga koje su se borile u posljednjem, Domovinskom ratu. A s obzirom na to da službena politika tvrdi da je Hrvatska stvorena baš u tom ratu, time je i službeno priznala da se korijeni hrvatske samostalnosti nalaze u nacističkoj misli i djelu. Bivši splitski gradonačelnik službeno je otkrio spomenik vojnoj postrojbi koja nosi ime lokalnog nacističkog vođe iz Drugog svjetskog rata, a koja se početkom 1990-ih "proslavila" izbacivanjem osoba druge nacionalnosti iz njihovih stanova. Zapovjednik te stranačke vojske danas ponosno nosi brčiće po uzoru na vašeg sunarodnjaka rođenog u Braunau am Innu 1889. godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # tuljanzabrinuti građanin 2019-03-17 10:57
Citat hranitelj tuljana:
Citat 88:
A što od navedenog u mojem komentaru nije istina, trolčino?
Autor iznosi anegdotalne i pogrešnoo predstavljene primjere da bi poentirao u zakljucčku koji je odredio na početku pisanja, tj. protegnuo na cijelu Hrvatsku i Hrvate. Stvarajući od buhe slona u valjda jedinoj državi na svijetu u kojoj je legalno nositi znakove pod kojima je napadana a kažnjivo nositi znakove pod kojima je branjena. Tekst kojim se obraća državama koje su izmislile nacizam i fašizam i koje su na kraju rata kaznile tek najuže vodstvo, dok su gotovo svi ostali političari, generali, časnici i ostale istaknute osobe, nastavile normalno živjeti čak često i na istim funkcijama...
...još mi je nejasno kako je zaboravio da se kod nas jedno kino zove po Mussolinijevoj ljubavnici.
kod tebe je očigledno da imaš izraženu kognitivnu disonancu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Smrdi, smrdi užasno smrdigost 2019-03-15 18:55
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
u Malom Lošinju ih se okupilo u sportskoj dvorani da na sablasnom satu povijesti uče neku novu povijest u kojoj su fašisti bili pozitivci :sad:
Užas jedan, kakvo je to bilo predavanje i tko je vodio?
Zar nema na otocima ni jedan antifašistA da prijavi policiji veličanje fašizma?!
Glupi trol opet prdi :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Komercijalizira o tragediju Križnog putaU gor 2019-03-13 16:35
Citat Barbosa:
Odbijenica gradonačelnice Supetra zahtjevu udruge "Počasni bleiburški vod" odjeknula je u javnosti i izazvala reakcije od oduševljenja ovim "svjetlom u tami" do govora mržnje i otvorenih prijetnji gradonačelnici., a N1 televizija je tim povodom postavila pitanje kome sve udruga Počasni bleiburški vod šalje molbe za donaciju. A odgovor glasi - šalje ih apsolutno svima - gradovima, općinama, županijama, fizičkim i pravnim osobama. Pa kad je tako, "prvi od 1000" i "najbogatiji Grad na otocima" sigurno nije zaobiđen, a mene zanima kako je malološinjska gradonačelnica s obzirom na svoj interes za rad udruga reagirala na zamolbu za sufinanciranje ustaškog derneka u Austriji.
EVIDENTIRANI KRIMINALAC
Čovjek s dosjeom u tri države vodi Počasni bleiburški vod
www.jutarnji.hr/.../2308628
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # transparentnost na prvom od 1000promatrač 2019-02-16 09:16
zna li netko zašto na gradskom webu još uvijek nisu objavljeni materijali za sjednicu GV održanu prije dva tjedna?
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Članak 85.Poslovnik 2019-02-16 10:17 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prevencija cjepidlačenjaDundo 2019-02-16 10:44
Najava održavanje sjednice i materijal za sjednicu objavljuju se na službenim stranicama Grada ... osim ako Gradonačelnica radi nečega odluči drugačije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # brzina im je vrlina, a sporost manapromatrač 2019-02-16 12:48
sva sreća pa je Bog izmislio screenshot :lol:
još jutros u 9 sati na gradskom webu smo imali ovonakon objavljenog komentara, u rekordnom roku imamo ovo

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # ovaj portal se čita i van radnog vremenagrađanin 2019-02-16 13:42
Citat promatrač:
sva sreća pa je Bog izmislio screenshot :lol:
još jutros u 9 sati na gradskom webu smo imali ovo

nakon objavljenog komentara, u rekordnom roku imamo ovo
Zahvaljujem se dežurnom službeniku gradske uprave, koji je nakon iznesene primjedbe promptno reagirao i otklonio utvrđenu nepravilnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sumnja je prvi korak ka istiniYoda 2019-02-16 13:18
Citat Dundo:
Najava održavanje sjednice i materijal za sjednicu objavljuju se na službenim stranicama Grada ... osim ako Gradonačelnica radi nečega odluči drugačije.
Onaj koji nešto skriva obično dobre razloge za to ima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # #####RDx 2019-02-17 08:43
obzirom da nitko ne čita Poslovnik a isti se sustavno krši, mislim da će Gradsko povjerenstvo za utvrđivanje nepravilnosti imati više posla od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # zatvorpriko 2019-02-16 21:56
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
25 # šutnja je zlatoeol 2019-02-17 08:05
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Zašto bi propjevao, pa nije na Dori ???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # hobotnicaštracaboško 2019-02-20 12:00
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Navodno se u Lošinj usluge zapošljava bez javnog natječaja, a po preporuci HDZ-a. :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # pajdašisipa 2019-02-20 12:21
Citat štracaboško:
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Navodno se u Lošinj usluge zapošljava bez javnog natječaja, a po preporuci HDZ-a. :oops:

Isto kao u komunalno poduzeće ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Korupcija kao poslovna tajnaJagor 2019-03-01 09:38
Citat sipa:
Citat štracaboško:
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Navodno se u Lošinj usluge zapošljava bez javnog natječaja, a po preporuci HDZ-a. :oops:
Isto kao u komunalno poduzeće ?
Uloga i značaj javnih poduzeća za cementiranje vlasti su nezaobilazni čimbenici cementiranja vlasti na svim razinama, pa tako i na "prvom od tisuću". Prije dvije godine uz članak u vezi s kandidaturom A. Kučić za gradonačelnicu komentarom pod naslovom Korupcija kao poslovna tajna podsjetio sam na ulogu komunalnog poduzeća u uspostavljanju vlasti okupljene oko "vjerodostojne" , ZNA SE koje lokalne stranke. Citiram dio tog komentara:

Proteklih 12 godina vladavine HDZ-a nad Lošinjanima temelji se na kupovini potpore nositelja nezavisne liste. Koaliranjem s HDZ-om nositelj je HDZ-u priskrbio većinu u vijeću, Capelliju otvorio vrata za daljnju karijeru, a lokalnim HDZ-ovcima pružio mogućnost za betoniranje vlasti spretnim kupovinama potpore kroz tri mandata. Nositelj liste je dobio mjesto predsjednika Gradskog vijeća s naknadom kakvu je kasnije primao Nedić, ali i savjetnika u komunalnom poduzeću s plaćom prema managerskom ugovoru čija visina je proglašena poslovnom tajnom. O tome je Novi list pisao u vrijeme kad još nije bio oglasnik Jadranke d.d., TZ Mali Lošinj i gradske uprave i kad je s Lošinja izvještavala prava novinarka, a ne gradski činovnici i pijarovci Jadranke.
Pročitajte članak s donjeg linka da vidite kako funkcionira umrežavanje otočnih političara i kakvim se trikovima služe:
volim-losinj.org/politika/1365-zaposljavanje-preko-politike

Zapošljavanje preko politike
Valja podsjetiti da je zapošljavanje preko politike već bilo tema vezano za komunalno društvo Vodovod i čistoća d.o.o. Naime, u Malom Lošinju, nakon lokalnih izbora 2005. godine nositelj nezavisne liste, nakon koaliranja s HDZ-om dobio je mjesto predsjednika Gradskog vijeća i savjetnika u komunalcu, gdje i danas radi, a u veljači iduće godine stječe uvjete za mirovinu. Njega je na to mjesto primila Skupština društva, to jest lošinjski gradonačelnik Gari Cappelli i tadašnji creski gradonačelnik Gaetano Negovetić. Savjetnik nije ni imao ured u Vodovodu i čistoći, a što i koga savjetuje zapravo nije bilo jasno, a kao savjetnik danas radi na arhiviranju računa. Zaposlen je uz poseban menadžerski ugovor, a spominjala se plaća u visini 13 tisuća kuna, piše Ira Cupać Marković.


Da se podsjetimo:
Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Malog Lošinja Ana Kučić predstavila je osnovne razvojne pravce predizbornog programa koji se baziraju na snažnom gospodarstvu, daljnjem demografskom rastu i razvoju ruralnih sredina. Na proširenoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Malog Lošinja Ana Kučić predstavljena je kao kandidatkinja za gradonačelnicu Malog Lošinja, najvećeg i najbogatijeg grada na hrvatskim otocima,izvije stio je Novi list.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Utočišta za uhljebeFiccus 2019-02-20 13:57
Citat štracaboško:
Citat priko:
Prije ili poslije netko od Ane ili Ante će ići u zatvor ako dirnu Kljakija, a on propjeva. jer naredbe odozgo su pogodovanje i to nezakonito, a pogotovo jer nije bili javnog nadmetanja. Ovo će sigurno završiti na Uskoku.
Navodno se u Lošinj usluge zapošljava bez javnog natječaja, a po preporuci HDZ-a. :oops:
Lošinj usluge (a i Komunalno poduzeće) su utočišta za uhljebe. Ali otkad je Nedić postao Anin fikus HDZ je zadnja rupa na svirali. Spao je na to da članicu Gradskog odbora mjenja njen suprug :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # per aspera ad astrakoko 2019-02-20 16:14
Citat Ficcus:
Lošinj usluge (a i Komunalno poduzeće) su utočišta za uhljebe. Ali otkad je Nedić postao Anin fikus HDZ je zadnja rupa na svirali. Spao je na to da članicu Gradskog odbora mjenja njen suprug
Zna se ko vlada lošinjskim HDZ-om, Anto je "mali od kužine" ! :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dva i dvakokolo 2019-02-20 16:58
Citat koko:
Citat Ficcus:
Lošinj usluge (a i Komunalno poduzeće) su utočišta za uhljebe. Ali otkad je Nedić postao Anin fikus HDZ je zadnja rupa na svirali. Spao je na to da članicu Gradskog odbora mjenja njen suprug
Zna se ko vlada lošinjskim HDZ-om, Anto je "mali od kužine" ! :cry:

A treba birat ili agent osiguranja Croatia ili nema više (sise) love pa di budi veliki boss, svako popodne boravi na tehničkom pregledu (nezma šta se tamo kroji)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # MikiMaus 2019-02-23 18:23
A šta po tebi bi se trebali zapošljavati preko IDS-a
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # !!!!!!teta Violeta 2019-02-24 07:11
Jedino premijer postavlja ministre po nekom svom kriteriju, pa i stranačkom.
Sva druga radna mjesta su podložna propisanoj proceduri, čak i po pitanju struke, s tim da ne smije biti diskriminacije po nijednom od poznatih kriterija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # /-|-\potrčko 2019-02-24 09:32
Citat teta Violeta:
Jedino premijer postavlja ministre po nekom svom kriteriju, pa i stranačkom.
Sva druga radna mjesta su podložna propisanoj proceduri, čak i po pitanju struke, s tim da ne smije biti diskriminacije po nijednom od poznatih kriterija.
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Protekcija kao praksaFukara 2019-02-24 10:54
Propisana procedura je jedno, a uhodana praksa nešto sasvim drugo. A ako se žališ protiv prakse koja odudara od propisane procedure saznaješ da procedura nije sveta krava i da se propisa ne treba držati kao pijan plota.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # veži konja di ti gazda kažegizdavi 2019-02-24 11:57
Citat potrčko:
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Neće biti baš tako, moraš se dokazati da si domoljub, vjernik i spreman slušati svaku naredbu svog gazde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # nema višehranitelj tuljana 2019-02-24 13:34
Citat gizdavi:
Citat potrčko:
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Neće biti baš tako, moraš se dokazati da si domoljub, vjernik i spreman slušati svaku naredbu svog gazde.
U HDZ-u više nema vjernika (ako mislite na katolike), a nema ni domoljuba, tako da ne znam o čemu pričate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # #1Barbiere 2019-02-24 14:52
Citat gizdavi:
Citat potrčko:
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Neće biti baš tako, moraš se dokazati da si domoljub, vjernik i spreman slušati svaku naredbu svog gazde.
... a ni malo vazelina nije loše imati pri ruci
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Slušaj glas ...Snoopy 2019-02-24 15:16
Citat gizdavi:
Citat potrčko:
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Neće biti baš tako, moraš se dokazati da si domoljub, vjernik i spreman slušati svaku naredbu svog gazde.
... svoga gospodara

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kvalifikacijagost 2019-02-24 16:54
Citat gizdavi:
Citat potrčko:
znači jedino ministar možeš postati preko veze?
Neće biti baš tako, moraš se dokazati da si domoljub, vjernik i spreman slušati svaku naredbu svog gazde.
Da si dodao da treba biti i branitelj bio bi to spisak kvalifikacija ministra turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # minuli radšatoraš 2019-02-24 17:40
kruži naokolo neka urbana priča ili je to šumska bajka, da je tokom rata dužio šank u nekom kafiću, što je dovoljna kvalifikacija za ministra turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # svako naše malo mistoroko 2019-02-28 11:54
Citat Maus:
A šta po tebi bi se trebali zapošljavati preko IDS-a
IDS i HNS vladaju Lošinjem a Ana je samo njihova marioneta !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Tko vlada LošinjemSi 2019-02-28 15:14
Citat roko:
Citat Maus:
A šta po tebi bi se trebali zapošljavati preko IDS-a
IDS i HNS vladaju Lošinjem a Ana je samo njihova marioneta !!!
Ne budi smiješan. Ona dva klauna koji su osigurali većinu HDZ-ovoj kliki u GV su beznačajni. Lošinjem vladaju vlasnici Jadranke, Radnika Križevci, Lošinjske i još par ambicioznih investitora. Svi redom od Ane i Ante preko stranaka i gradske Uprave do cijelog Gradskog vijeća su njihove marionete. Ana je tu samo nešto kao glavna konobarica a Anto njen posilni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Cijena šutnjeCalculus 2019-02-17 08:25
Šutnja je zlato samo ako ti za šutnju netko plaća. Šuti se iz kukavičluka, oportunizma ili radi ucjene.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nova ministarkanaš ministar 2019-02-17 20:11 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # VrijeđanBez razloga 2019-02-22 16:01
Dali netko može napisati točnu adresu vlasnika portala Volim Lošinj gdje se za početak mogu obratiti sa prigovorom za vrijeđanje na tom portalu. Danas je Stipe Petrina dobio presudu i iznos od 20.000 kuna za vrijeđanje na sličnoj osnovi pa bi pokušao i ja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
131 # upisnikobjektivno_323 2019-02-23 07:21
Portali nemaju vlasnke nego nakladnike, a podatke o njima vodi Agencija za elektroničke medije u upisniku elektroničkih publikacija. Volim Lošinj nije tamo upisan, što je novčano kažnjiv prekršaj, pa... Skejo, ako ukloniš ovaj komentar prijavit ću te istog trena.

pmu.e-mediji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Upisnik pružatelja elektroničkih publikacijaAdministrator 2019-02-23 08:18
Citat objektivno_323:
Portali nemaju vlasnke nego nakladnike, a podatke o njima vodi Agencija za elektroničke medije u upisniku elektroničkih publikacija. Volim Lošinj nije tamo upisan, što je novčano kažnjiv prekršaj, pa... Skejo, ako ukloniš ovaj komentar prijavit ću te istog trena.
Ovaj portal ne ispunjava uvjete za upis u Upisnik pružatelja elektroničkih publikacija. A zbog vrijeđanja osobe prezimena Skejo korištenjem njegove osobnosti za diskvalifikacij u administratora, svaki komentar s aluzijom na tu osobu bit će uklonjen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # ?????Kant Autor 2019-02-23 09:45
Provjeri definicije pojmova: nakladnik, publikacija, elektronička publikacija pa objasni kakve to ima veze sa Volim Lošinj.
Usput objasni da li Forum.hr, razni blogovi i FB profili moraju biti registrirani kod AEM.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # NapuhankoN.N. 2019-02-23 14:25
Citat objektivno_323:
Portali nemaju vlasnke nego nakladnike, a podatke o njima vodi Agencija za elektroničke medije u upisniku elektroničkih publikacija. Volim Lošinj nije tamo upisan, što je novčano kažnjiv prekršaj, pa... Skejo, ako ukloniš ovaj komentar prijavit ću te istog trena.
pmu.e-mediji.hr/.../...
Puno prosipaš mudrosti a objektivno si šupalj. Štreber koji ne razumije ono što nabuba...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # neodgovornostobjektivno_323 2019-02-23 07:27
Tu frazu o neodgovornosti može okačiti mačku o rep jednom kad stvar dođe do suda.

Drugim riječima, urednik je portala kazneno odgovoran za sadržaje koji su izneseni u dijelu njegovoga foruma koji sadržava komentare posjetitelja. Kako urednik nije na opetovane zahtjeve oštećenika i njegovoga odvjetnika uklonio te sadržaje, niti mu je dao podatke iz kojih bi se moglo kontaktom s pružateljima internetskih usluga pouzdano utvrditi tko je pravi počinitelj klevete, oštećenik je prijavio urednika i sud je nakon provedenoga postupka utvrdio krivnju i osudio urednika predmetnoga portala na uvjetnu zatvorsku i novčanu kaznu te je kasnije na osnovi te presude oštećenik uspio i u građanskoj parnici ostvariti pravo na naknadu za pretrpljenu duševnu bol.
infotrend.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # OdgovornostAdministrator 2019-02-23 07:58
Citat objektivno_323:
Tu frazu o neodgovornosti može okačiti mačku o rep jednom kad stvar dođe do suda.
Drugim riječima, urednik je portala kazneno odgovoran za sadržaje koji su izneseni u dijelu njegovoga foruma koji sadržava komentare posjetitelja. Kako urednik nije na opetovane zahtjeve oštećenika i njegovoga odvjetnika uklonio te sadržaje, niti mu je dao podatke iz kojih bi se moglo kontaktom s pružateljima internetskih usluga pouzdano utvrditi tko je pravi počinitelj klevete, oštećenik je prijavio urednika i sud je nakon provedenoga postupka utvrdio krivnju i osudio urednika predmetnoga portala na uvjetnu zatvorsku i novčanu kaznu te je kasnije na osnovi te presude oštećenik uspio i u građanskoj parnici ostvariti pravo na naknadu za pretrpljenu duševnu bol.
infotrend.hr/.../...
Administrator ovog portala je prema zahtjevima posjetitelja uklonio nekoliko komentara, a u jednom slučaju eksplicitne prijetnje, na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio je podatke potrebne za identifikaciju mjesta pristupa internetu s kojeg je prijetnja upućena. Tako će postupati i nadalje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # osupnućehranitelj tuljana 2019-02-23 13:15
Citat Administrator:
u jednom slučaju eksplicitne prijetnje, na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio je podatke potrebne za identifikaciju
Dalo bi se razaznati da admin nije sam uklonio eksplicitnu prijetnju nego tek na zahtjev službenih lica... a čemu on uopće služi, zar je pomahnitalo "objektivno" u pravu u svezi i glede njegove uloge? Šokiran sam naprosto & skroz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Osupnuće naprosto & skrozAdministrator 2019-02-23 13:53
Citat hranitelj tuljana:
Citat Administrator:
u jednom slučaju eksplicitne prijetnje, na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio je podatke potrebne za identifikaciju
Dalo bi se razaznati da admin nije sam uklonio eksplicitnu prijetnju nego tek na zahtjev službenih lica... a čemu on uopće služi, zar je pomahnitalo "objektivno" u pravu u svezi i glede njegove uloge? Šokiran sam naprosto & skroz.
Iz citirane poruke se ne može razaznati "da admin nije sam uklonio eksplicitnu prijetnju nego tek na zahtjev službenih lica", jer iz nje se ne vidi je li ili nije uklonio spomenutu prijetnju. Može se razaznati samo ono što je napisano: Da je na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio podatke potrebne za identifikaciju mjesta pristupa internetu s kojeg je prijetnja upućena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # i je li uopće obrisana?hranitelj tuljana 2019-02-23 14:38
Citat Administrator:
Citat hranitelj tuljana:
Citat Administrator:
u jednom slučaju eksplicitne prijetnje, na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio je podatke potrebne za identifikaciju
Dalo bi se razaznati da admin nije sam uklonio eksplicitnu prijetnju nego tek na zahtjev službenih lica... a čemu on uopće služi, zar je pomahnitalo "objektivno" u pravu u svezi i glede njegove uloge? Šokiran sam naprosto & skroz.
Iz citirane poruke se ne može razaznati "da admin nije sam uklonio eksplicitnu prijetnju nego tek na zahtjev službenih lica", jer iz nje se ne vidi je li ili nije uklonio spomenutu prijetnju. Može se razaznati samo ono što je napisano: Da je na temelju zahtjeva nadležnog organa dostavio podatke potrebne za identifikaciju mjesta pristupa internetu s kojeg je prijetnja upućena.
Treba čitati između redova. Službeni organi ne bi zahtjevali informacije da je prijetnja bila odmah obrisana jer za prijetnju ne bi ni znali.
Ovako ispada da je prijetnja stajala i stajala, dok nekom nije zasmetala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # cum grano salisDarth Vader 2019-02-23 15:28
Treba razlikovati nečije preseravanje (npr. zrakama smrti ću raznijeti XY) od ozbiljne prijetnje. Međutim, očigledno je da se kod nas strogoća trenira na malima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Trolus cun laubaZujo 2019-02-23 16:12
Citat hranitelj tuljana:
Treba čitati između redova. Službeni organi ne bi zahtjevali informacije da je prijetnja bila odmah obrisana jer za prijetnju ne bi ni znali.
Između redova je praznina, pa se tamo nema što za pročitati, osim ako si trol :lol: A glede brisanja prijetnje "odmah" čisto sumnjam da admin dežura neprekidno tijekom 24 sata i svake sekunde "osvježava" stranicu da vidi ima li kakve prijetnje.Citat:
Ovako ispada da je prijetnja stajala i stajala, dok nekom nije zasmetala.
Pa naravno! A kako bi se drugačije uključilo službene organe koji ne prate sadržaje portala nego reagiraju tek na podnesene prijave.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # sigurnost&povje renjehranitelj tuljana 2019-02-23 18:16
Ja se ne razumijem u zakone, a znam da ovdje obitavaju znalci kapitalci.

Može li me netko uputiti, ako bih među komentarima uočio prijetnju smrću, bih li to bio dužan prijaviti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Znalci kapitalci ne hrane trolovegost 2019-02-23 19:17
Znalci kapitalci nisu toliko glupi da progutaju ješku priglupog trola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ali...Geno 2019-02-22 18:43
Kažu da se radi se o jednom Tomislavu, međutim on je napisao da "Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Moj momakLuka spasa 2019-02-23 07:27
Moram apelirati gospođici Marijani Dragoslavić da se neki momak, bivši zaštitar zaposlio u odgojnom domu kao ekonom, ipak je zastitarstvo i ekonomija ista grana, a ona kako je na čelu povjerenstva neka istraži kako se taj momak, nekadašnji ribar pa zaštitar zaposlio kao ekonom u toj ustanovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # bura sto na satpseudonim 2019-02-23 09:27
Citat Luka spasa:
Moram apelirati gospođici Marijani Dragoslavić da se neki momak, bivši zaštitar zaposlio u odgojnom domu kao ekonom, ipak je zastitarstvo i ekonomija ista grana, a ona kako je na čelu povjerenstva neka istraži kako se taj momak, nekadašnji ribar pa zaštitar zaposlio kao ekonom u toj ustanovi.

vjerujem da ima toga još puno bez natječaja zaposleno po firmama koje je osnovao grad, trebalo bi provjeriti sve od 2005. do danas
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # puše bura i burinmaškarin 2019-02-24 09:22
Citat pseudonim:
vjerujem da ima toga još puno bez natječaja zaposleno po firmama koje je osnovao grad, trebalo bi provjeriti sve od 2005. do danas
...jesi lud, pa ostali bi bez kompletne gradske uprave i komunalnog društva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # poštenozna se 2019-02-23 12:41
Citat Luka spasa:
Moram apelirati gospođici Marijani Dragoslavić da se neki momak, bivši zaštitar zaposlio u odgojnom domu kao ekonom, ipak je zastitarstvo i ekonomija ista grana, a ona kako je na čelu povjerenstva neka istraži kako se taj momak, nekadašnji ribar pa zaštitar zaposlio kao ekonom u toj ustanovi.
Dovoljno da je član HDZ a, a još lakše ako je iz prstena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 0 # lijepa priča subotomhranitelj tuljana 2019-02-23 13:20
Citat Luka spasa:
Moram apelirati gospođici Marijani Dragoslavić da se neki momak, bivši zaštitar zaposlio u odgojnom domu kao ekonom, ipak je zastitarstvo i ekonomija ista grana, a ona kako je na čelu povjerenstva neka istraži kako se taj momak, nekadašnji ribar pa zaštitar zaposlio kao ekonom u toj ustanovi.
Završio ekonomiu sa cun lauba, nije našao posao na vrijeme sa peticama, morao nešto raditi za kruh svagdašnji pa makar kao zaštitar jer ne mogu svi živjeti od udruga, tipična prića iz "male Švajcarske"?
Napokon počeo raditi u struci, čini ovaj svijet i naše malo selo boljim mjestom, koristan je... problem nekima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # cun lauba?Zujo 2019-02-23 13:39
Citat hranitelj tuljana:
Završio ekonomiu sa cun lauba,
Mamma Mia! Here We Go Again.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # PrednostLauba 2019-02-24 11:53
Članak 12. PRAVILNIKA O FINANCIRANJU PROGRAMA/ PROJEKATA/MANIF ESTACIJA OD INTERESA ZA OPĆE DOBRO IZ PRORAČUNA GRADA MALOG LOŠINJA

Osim uvjeta iz prethodnog članka Pravilnika, Grad može javnim pozivom/natječa jem propisati i dodatne uvjete koje trebaju ispunjavati prijavitelji, kao što su:
................
 održavanje postojeće zaposlenosti, odnosno omogućavanje zapošljavanja stručnih osoba i doprinos smanjenju nezaposlenosti i održivom razvoju na lokalnoj razini provedbom programa/projekta/manifestacije....

Iz ovog, jednog od temeljnog dokumenata Grada jasno je da je samo prednost udruge ako ima zaposlene osobe, ne samo zato jer zapošljavanjem osigurava kontinuiranu, zajamčenu i kvalitetniju uslugu nego i zato jer doprinosi smanjenju nezaposlenosti. ne mogu svi živjeti od udruga, točno, jer za živjeti od udruge treba imati popriličan skor znanja, vještina i radne etike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # laissez fairehranitelj tuljana 2019-02-24 13:54
Citat Lauba:
treba imati popriličan skor znanja, vještina i radne etike.
Opisane osobe egzistenciju traže na slobodnom tržištu, na kojem zarađuju na temelju DOBROVOLJNIH transakcija od strane onih koji su taj novac zaradili, i kojima stvaraju opipljivu dodatnu vrijednost za novac koji su, ponavljam, dobrovoljno platili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sloboda regulacije tržištaSnob 2019-02-24 14:30
Citat hranitelj tuljana:
Citat Lauba:
treba imati popriličan skor znanja, vještina i radne etike.
Opisane osobe egzistenciju traže na slobodnom tržištu,
Slobodno tržište je kao mitska životinja jednorog. O njemu se priča, hvali ga se u medijima, političari se kunu u njega, ali ono ne postoji. Nikad nije ni postojalo. Kao ni jednorog. Slobodno tržište je propagandni slogan kojim nam se podmeće tržište regulirano tako da što manji broj vlasnika raspolaže sa što većim dijelom društvenog bogatstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Tuljanovi mokri snovigost 2019-02-24 18:48
Citat hranitelj tuljana:
Citat Lauba:
treba imati popriličan skor znanja, vještina i radne etike.
Opisane osobe egzistenciju traže na slobodnom tržištu, na kojem zarađuju na temelju DOBROVOLJNIH transakcija od strane onih koji su taj novac zaradili, i kojima stvaraju opipljivu dodatnu vrijednost za novac koji su, ponavljam, dobrovoljno platili.
Opisane osobe egzistenciju traže tamo gdje si je mogu osigurati radeći posao koji vole, ma gdje to bilo. Ne postupaju u duhu tvojih ideoloških zapovijedi i mokrih snova o društvu bez nepodobnih civilnih udruga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Slobodno tržišteLauba 2019-02-24 19:12
Tržište nigdje nije slobodno (u prijevodu slobodno ne znači dobrovoljno, nego slobodan i dereguliran protok robe, kapitala i radne snage). U onoj mjeri koliko je slobodno - znači neuređeno i ostavljeno na milost i nemilost vlasnicima kapitala koji su prvo zatrli društvenu solidarnost - uzrok je masovnog egzodusa ljudi iz Hrvatske. A što se tiče udruga, one obavljaju društveno koristan rad za one koji ga ne mogu platiti jer su osiromašeni. Ideologija takozvanog slobodnog tržišta može se činiti privlačnom onome tko nije osjetio neimaštinu i potrebu, ali politike EU i RH jasno određuju da udruge koje obavljaju društveno koristan rad moraju biti financirane iz državnog, regionalnog i lokalnog proračuna. Taj je rad, prema svim istraživanjima, jeftiniji i kvalitetniji od onoga što ga nudi tržište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # "Jako jednostavno ..."Snob 2019-02-24 19:53
Citat Lauba:
Tržište nigdje nije slobodno (u prijevodu slobodno ne znači dobrovoljno, nego slobodan i dereguliran protok robe, kapitala i radne snage).
Tuljanova teorija stvaranja opipljive dodatne vrijednosti neslavno pada već na semantičkoj razini. Siroti propovjednik brka pojmove pa krivo misli da su riječi "slobodno" i "dobrovoljno" sinonimi, te je arogantno, s visoka, čak napisao
Citat:
Jako je jednostavno.
Slobodno = dobrovoljno.
Učinke slobodnog tržišta ostavljenog na milost i nemilost vlasnicima kapitala zaista vidimo po masovnom egzodusu ljudi iz Hrvatske, ali i po najavama broja radnih dozvola za sljedeću godinu. Kako piše jedan portal, Hrvatska politička kasta je čvrsto odlučila da 12 sati dnevno radnog vremena, 26 dana u tjednu i dalje plaća 3000 kn. Hrvatska je čvrsto odlučila da, ako domaći ljudi ne žele raditi za te novce i pod tim uvjetima, uvezu ljude iz Bangladeša, Indije, Moldavije, Ukrajine i ostalih egzotičnih zemalja.
"Tako dragi moji supatnici, ne gajite nikakve nade da će plaće biti veće, da će uvjeti rada biti bolji i da će uskoro u Hrvatskoj – zbog ogromnom odljeva stanovnika – povećati cijenu rada. Neće. Oni i dalje žele da vi radite za 3000 kn, 12 sati dnevno, 26 dana mjesečno.
Tko još nije – neka planira odlazak što dalje. Tko nema uvjeta – neka se pripremi za još teži život u najvećem logoru na svijetu – Hrvatskoj."

www.kontraportal.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Evolucijagost 2019-03-05 10:50
Citat Lauba:
Tržište nigdje nije slobodno (u prijevodu slobodno ne znači dobrovoljno, nego slobodan i dereguliran protok robe, kapitala i radne snage). U onoj mjeri koliko je slobodno - znači neuređeno i ostavljeno na milost i nemilost vlasnicima kapitala koji su prvo zatrli društvenu solidarnost - uzrok je masovnog egzodusa ljudi iz Hrvatske.
"Suočeni smo s porazom liberalnih vođa koji su svojom neoliberalnom politikom i stvaranjem tržišta bez ikakvih pravila doveli čitav svijet na rub provalije, da bi se sada natjecali s neofašistima najgorom vrstom nacionalizma", kaže član talijanske Komunističke obnove i bivši ministar u vladi Romana Prodija ... Davno je netko rekao da fašit nastaje od poživinčenog liberala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # conto ergo summhranitelj tuljana 2019-03-05 21:56
Citat gost:
kaže član talijanske Komunističke...
Pametnom dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tko ili što?gost 2019-03-06 08:36
Citat hranitelj tuljana:
Citat gost:
kaže član talijanske Komunističke...
Pametnom dosta.
Pametnom dosta, a budali uzalud. Budala ne gleda što piše, nego tko piše. I kad sazna tko piše, budali je dosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # DobrovoljnostPater noster 2019-02-24 19:16
Hranitelj tuljana ukinuo bi tom logikom novac najvećoj neprofitnoj udruzi, Katoličkoj crkvi! I ostavio da životari u siromaštvu od dobrovoljnih priloga.
Gloria patri, et Filio, et Spiritui Sancto!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # 12. igračhranitelj tuljana 2019-02-25 13:03
Kako uvijek zgodno admin odreže raspravu da nečija druga (puna uvreda) ostaje zadnja...

...kao što rekoh, vlast koja će oduzimati Petru da bi davala Pavlu (Snob) uvijek će imati Pavlovu podršku...


...idem dalje zarađivati za sebe i svoju djecu (i prisilno za Snoba).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Šamaranje kravlje balegeSnob 2019-02-25 14:43
Citat hranitelj tuljana:
Kako uvijek zgodno admin odreže raspravu da nečija druga (puna uvreda) ostaje zadnja...
Ako pritom misliš da je zadnji komentar pod naslovom "Jako jednostavno ..." moj te da je pun uvreda, ostaje mi nedokučivo što je u njemu uvredljivo za bilo koga, pa i za anonimnu osobu pod nadimkom hranitelj tuljana.Citat:
...kao što rekoh, vlast koja će oduzimati Petru da bi davala Pavlu (Snob) uvijek će imati Pavlovu podršku...
Iz ovoga se vidi da osim s konceptom uvrede, odnosno vrijeđanja te sa zbrkom oko vlastitog identita zagubljenog između neke stvarne osobe i virtualnog internetskog lika kojeg si kreirao kao alter ego, stvarna osoba ima ozbiljan problem i sa spoznajom objektivne stvarnosti pomoću vlastitog iskustva. Naime, memaš ni najmanji povod, a kamoli temelj za tvrdnju kako vlast oduzima Petru (t.j. tebi koji ideš "dalje zarađivati za sebe i svoju djecu (i prisilno za Snoba)" da bi davala Pavlu, t.j. Snobu. A to ipak tvrdiš. Daj se sredi ... Na eventualni odgovor neću reagirati, jer rasprava s tvojim internetskim avatarom je isto što i šamaranje kravlje balege. Ne možeš izbjeći da te poprska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
143 # pravo na tuđehranitelj tuljana 2019-02-25 15:25
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Kako uvijek zgodno admin odreže raspravu da nečija druga (puna uvreda) ostaje zadnja...
Ako pritom misliš da je zadnji komentar pod naslovom "Jako jednostavno ..." moj te da je pun uvreda, ostaje mi nedokučivo što je u njemu uvredljivo za bilo koga, pa i za anonimnu osobu pod nadimkom hranitelj tuljana.Citat:
...kao što rekoh, vlast koja će oduzimati Petru da bi davala Pavlu (Snob) uvijek će imati Pavlovu podršku...
Iz ovoga se vidi da osim s konceptom uvrede, odnosno vrijeđanja te sa zbrkom oko vlastitog identita zagubljenog između neke stvarne osobe i virtualnog internetskog lika kojeg si kreirao kao alter ego, stvarna osoba ima ozbiljan problem i sa spoznajom objektivne stvarnosti pomoću vlastitog iskustva. Naime, memaš ni najmanji povod, a kamoli temelj za tvrdnju kako vlast oduzima Petru (t.j. tebi koji ideš "dalje zarađivati za sebe i svoju djecu (i prisilno za Snoba)" da bi davala Pavlu, t.j. Snobu. A to ipak tvrdiš. Daj se sredi ... Na eventualni odgovor neću reagirati, jer rasprava s tvojim internetskim avatarom je isto što i šamaranje kravlje balege. Ne možeš izbjeći da te poprska.
Nemaš beda. HDZ-ova država će i dalje oduzimati na da bi tebi davala. Ne ćeš biti gladan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
515 # Maškare na internetuArsen Mujagić 2019-03-02 23:56
U vrijeme maškara jedna jako frustrirana, iznervirana i očito ne osobito mudra osoba se maskirala u mene. Toj osobi koja se lažno predstavlja kao Arsen Mujagić i koja ponavlja komentar pod naslovom "Investitor" skrećem pažnju da lažno predstavljanje, osim što upućuje na ozbiljan sociološki i psihološki problem, jest i kazneno djelo prema čl.146. Kaznenog zakona a da sam sadržaj komentara u sebi sadrži i kaznena dijela opisana u čl.147, 148. i 149. istog zakona.

Radnja kojom netko koristi tuđe osobne podatke (fizičkih osoba) protivno zakonu, predstavlja povredu privatnosti (npr. lažno predstavljanje) kazneno je djelo za koje je predviđena i kazna zatvora do tri godine.

Radujem se odgovarajućem pravnom postupku i upoznavanju osobe čiji sam ja alter ego.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
92 # Karnevalkmet 2019-03-03 17:43
Satira?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # ###gost 2019-03-03 18:11
Citat kmet:
Satira?
Nije satira nego podlost i kukavičluk. Ali slanje poruka pod tuđim imenom nije samo moralno upitno nego je i zakonski utuživo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
311 # ni trunke srama ni morala, i ne samo toRDx 2019-03-04 07:35
Citat gost:
Citat kmet:
Satira?
Nije satira nego podlost i kukavičluk. Ali slanje poruka pod tuđim imenom nije samo moralno upitno nego je i zakonski utuživo.

mislim da je svima jasno sa kakvima imate posla
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ (http://specodegdaoptom.ru/)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući se kao zašto bi sam sebi skraćivao mandat. A onda je samo desetak dana kasnije kao iz rukava istresao imena na prvim mjestima u svih 11 izbornih jedinica jao da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo pričom da je simpatizerka hadezea. A ovaj joj pomaže da sačuva fotelju. Ma ne radi nje nego radi sebe.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je svoj godišnji izvještaj za 2023. godinu. Tamo vidimo da su najviše prijava za pronevjere i utaje europskog novce EPPO-u podnijeli građani Hrvatske, lani čak ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog umjetnika :sad: i.imgur.com/sYFopfN.jpg (http://i.imgur.com/sYFopfN.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ? Ražanj bez zeca. Neka se oni naslikavaju, poslije će razmišljati, idu izbori, sve tri frakvije su zajedno u palači, to je bitno. Samo bitno ko i uvijek s ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće". Lova za vrtić je nažicana tek nakon žalbe, moljakanja i nagovaranja ali gradnja nije započeta. Projekt Mrtvaška je mrtav. A novac ulupan u Aleju kapetana ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i njenog savjetnika gospodina Emila

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje organizirao veliku feštu u Deveronu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i onda traži bilo koga samo da spiskaš lovu koju si nažicao , a nisi sposoban nikakvu lovi samostalno zaraditi. Stranačke poglavice mogu mirno spavati, Grad za ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno objavljenim podacima na iTransparentnos t. Sad je pitanje bi li se Ani radi svoje izborne promidžbe više isplatilo da je plaćala dopunsko penzićima umjesto ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh u žicanju europske love. Za koju tek treba vidjeti hoće li i kako će biti utrošena. Do sada se baš nemaju s čime pohvaliti.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u fotelji, nema veze što je najbolju djelatnicu ponizio i udaljio od korisnika koji su joj se radovali, njemu je super,on je tamo zbog sebe ,nije valjda zbog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se hrvatski premijer svojim osebujnim izričajem čudom načudio što europsko tužiteljstvo nema povjerenja u hrvatsko pravosuđe, objavljena je vijest kako je sudac ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing, za imovinske prekršaje, ponaša se ko da mu je crveni križ bankomat, sad kad uzme eure iz Brisela, mogla bi Laura imati posla. Stranka ga štiti kako vidimo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je van misaonog fokusa. www.index.hr/.../2542300.as ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati toliku lovu za savjetovanje one na koju se nikakav savjet ne prima. Treba imati dobar želudac i sjediti na predstavljanju uspjeha lika koji ne zna ni ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su dobili veliku lovu. Gradonačelnica se kiselo smješka da joj je crvenko koji joj je podmetao noge na sve strane pokazao kako se uzima lova iz evropskih fondova.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Dobro upravljanje gradom

  PeterObefe 05.03.2024 11:55
  Магазин спецодежды 91
  specodegdaoptom.ru/: (http://specodegdaoptom.ru/:) specodegdaoptom.ru/ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 05.03.2024 10:41
  Zašto je Plenki udovolji oporbi
  Premijer se tobože snebivao u Saboru na raspravi o oporbenom zahtjevu za izborima, pitajući ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mladunčad 04.03.2024 11:28
  U se na se i poda se
  Zna se da mladunčad kopira odrasle jedinke, hadezejci nisu izuzetak.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ADZ 04.03.2024 10:19
  Svi za jednu jedna za sve
  Jedan predsjednik mladeži hadezeja ju je lansirao u politiku. Ugurao ju u gradsko poglavarstvo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 04.03.2024 08:34
  Žicarsko preduzeće
  Ured europskog javnog tužitelj EPPO, koga vodi slavna tužiteljica Laura Kövesi, objavio je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ..... 03.03.2024 18:38
  Sramoćenje tradicije
  Vrhunsko pomorstvo i brodogradnju slave kosturom pasare nasađenom okomito i to plagijatom drugog ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Prava pitanja 03.03.2024 18:33
  Bez odgovora
  Gdje će naći ljude koji će raditi tako težak posao ? Stranci će obilaziti noniće po selima ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 18:21
  Njihovo preduzeče
  Nisam mislio samo na rumenka nego na uspjehe u trošenju nažicanog novca za "celo preduzeće".
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 14:04
  Grad za feštu
  Kad je fešta onda nikom ništa ne smeta, a ovdje bez veze napadate gradonačelnicu i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 03.03.2024 13:37
  Cveta cveće
  Kako to misliš, nema se s čim pohvaliti? Pa prošle godine u svibnju je za sebe i svoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Rastjeraj pa vladaj 03.03.2024 11:14
  Naš dečko
  Naš dečko ima provjereni hadezeov model. Rastjeraj sve one koji žele, vole i mogu raditi i ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 11:14
  38.157,92 eura
  Anin Emil je inkasirao dugo skrivanih 38.157,92 eura (287.500,85 kuna) prema konačno ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Muflon 03.03.2024 10:57
  Cveta cveče u naše preduzeče
  Dobro je gospođa napisala i ono Cveta cveče u naše preduzeče. Slavi se još jedan uspjeh ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Ni srama ni stida 03.03.2024 09:37
  Crveni
  Dobro je komentirala gospođa na Purićevom portalu , ovaj pliva sa svima ,samo neka je tur u ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 03.03.2024 08:32
  Još Hrvatska nije propala ...
  ... ali s ovakvim pravosuđem neće dugo poživiti. Piše jedan kolumnist: Istog utorka kad se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gerontolog 02.03.2024 21:47
  Euro
  Nego, zna li se šta kad će ovaj gerontolog kod radosti na razgovor ? Prijavljen je za mobing ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 02.03.2024 20:12
  HDZ
  Turudić nije lagao nego je bio reduciran u izričaju, a ona sutkinja što je krala bila je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Emile emile 02.03.2024 20:10
  Probudi se
  Pa kako Emil još ništa nije izmuzao ? Neka ga neko probudi, čovjeku će bit neugodno uzimati ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Magarac je bio 02.03.2024 17:28
  Tko se nije skrio
  A gdje je stručnjak za EU fondove na predstavljanju Crvenog križa i programa za koji su ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...