Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Priča o golfu: Zadnji čin obmane javnosti

Korisnička ocjena:  / 7
LošeNajbolje 

mataldaOno što je započeto neozbiljno na isti način se i razvija. Na isti način će i završiti – neozbiljno. Riječ je pothvatu gradnje golf terena s pratećim sportskim i ugostiteljsko-turističkim objektima, dva hotela, dvadeset vila te infrastrukturnih objekata kojim se uz dosadašnje silovanje pravne države planira silovati i 320 hektara netaknutog, prirodnog okoliša na jugu otoka Cresa uvrštenog u europsku mrežu Natura 2000. Pothvat se odvija uz blagoslov lokalne vlasti koja već odavno skida gaće pred tajnovitim „ruskim investitorima". Zadnji čin obmane javnosti započinje javnom raspravom o strateškoj studiji utjecaja na okoliš golf igrališta s pratećim objektima zakazanoj usred turističke sezone kako bi se postiglo da u raspravi javnost može sudjelovati samo nominalno, ali ne i stvarno 

Ova priča je započeta krajem 2013. u hotelu Aurora prezentacijom najavljene nove velike investicije Jadranke d.d. nakon što je u nju ušao ruski kapital, kako je tada javio portal Otoci.net. Na toj prvoj javnoj prezentaciji pored važnijih zaposlenika Jadranke d.d. prisustvovali su i tadašnji gradski vijećnici Nedić, Živković, Maglievaz, Domac i Šimičić s tadašnjom zamjenicom gradonačelnika Anom Kučić na čelu. Sadašnja gradonačelnica, prema vlastitim riječima ponosna Puntarka, tada je nakon samo nekoliko prikazanih slajdova izjavila za medije da u ime Grada podržava projekt golfa na Mataldi. Već tada – kao zamjenica gradonačelnika – sadašnja gradonačelnica je pokazivala sklonost da se poistovjećuje s Gradom Malim Lošinjom. 

Lošinjani to hotje pa bi im bilo grdo retji ne
Nepokolebljivu podršku golfu iskazala je i na sjednici Gradskog vijeća početkom 2019. kada su na njen prijedlog nakon konfuznog izlaganja poslušni vijećnici dali podršku izmjenama prostornog plana PGŽ kojima se omogućava golf na Mataldi. Temeljem neobvezujuće i pravno nebitne podrške Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja Skupština PGŽ je usvojila izmjene plana kojima se omogućava golf u zaštićenom području Nature 2000. Plan je usvojen iako su sami skupštinari priznali da nisu uopće pročitali materijale uz lakonsko obrazloženje: Lošinjani to hotje pa bi im bilo grdo retji ne.

Pravna osnova za izmjenu toga plana je odluka PGŽ da proglasi privatni projekt ruskog kapitala – golf na Mataldi – županijskim interesom. Ono što je i u toj odluci Skupštine PGŽ bilo nezbiljno jest činjenica da takav zahvat ne može biti proglašen županijskim interesom, već to zbog svoje veličine može biti isključivo državni interes. A kad smo kod nezbiljnosti ovoga zahvata i prostornih planova treba reći da je neozbiljno i to što Ana Kučić koja ustrajno podržava golf od prvog viđenog slajda, nije predložila da se taj zahvat ubaci i u prostorni plan Grada Malog Lošinja iako je isti sedam puta mijenjan.

Danas se neozbiljnost – ako se ne radi o predumišljaju – očituje u postupku ocjene utjecaja golfa na Mataldi na okoliš. Ovaj put dojam o neozbiljnosti stvara Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje dio složenog postupka izrade i usvajanja studije utjecaja golfa na Mataldi na okoliš vodi u tajnosti, što je protivno Zakonu o zaštiti okoliša i Uredbi o procjeni utjecaja zahvata na okoliš prema kojima se provodi postupak ocjene zahvata na okoliš. Naime, Ministarstvo drži u tajnosti članove povjerenstva koje će odlučivati o studiji, a i samo povjerenstvo radi u tajnosti.

U telefonskom razgovoru s odgovornim službenikom Ministarstva na pitanje zašto nije objavljen sastav povjerenstva te pozivi i zapisnici sa njihovih sjednica, autoru ovog teksta odgovoreno je mi to ne objavljujemo. Na tvrdnju da time priznaje kako se nedopuštenom tajnošću krše Zakon i Uredba autor je hladno upućen da dokumente koje Ministarstvo mora javno objaviti zatraži putem Zakona o pravu na pristup informacijama. Izazvan ovakvim birokratizmom autor teksta je na adresu Ministarstva poslao e-mail poruku sljedećeg sadržaja:

Ustav Republike Hrvatske navodi okoliš kao jednu od najviših vrednota Republike Hrvatske (čl.3. Ustava). U čl. 70. određuje se ovlast države, treba čitati prvenstveno ministarstava, da osigurava uvjete za zdrav okoliš.

Zakon o zaštiti okoliša u više odredbi određuje obveze i prava javnosti na informiranje i sudjelovanje u pitanjima okoliša.
Uredba o procjeni utjecaja zahvata na okoliš (NN 61/2014) u čl. 10. st.2. utvrđuje:
Sjednice povjerenstva su javne. Javnost se isključuje sa sjednice povjerenstva kada se glasuje o odlukama, odnosno mišljenjima.
Temeljem rada povjerenstva nadležno tijelo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, je uputilo na javnu raspravu Studiju o utjecaju na okoliš kombiniranog golf igrališta Matalda na otoku Cresu. Nažalost, Ministarstvo važni dio postupka u navedenom predmetu vodi suprotno Zakonu i Uredbi – u tajnosti. Ministarstvo nije javno objavilo ni sastav stručnog povjerenstva, a samo povjerenstvo radi u ilegali. Zbog toga molim da Ministarstvo odmah na svojoj stranici objavi:
- odluku o osnivanju povjerenstva za ocjenu strateške studije utjecaja na okoliš kombiniranog golf igrališta Matalda na otoku Cresu;
- poziv za sjednice povjerenstva;
- zapisnike sa održanih sjednica.
S obzirom na jasne odredbe Zakona i Uredbe o javnosti rada osobno mi ne pada na pamet informacije koje Ministarstvo mora javno obaviti tražiti prema odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama.

Ostaje za nadati se da će se Ministarstvo uozbiljiti i u ovom slučaju nastaviti postupak onako kako to zahtijevaju zakoni i propisi. Naravno da je neozbiljno – ako ne s predumišljajem – i to što se javna rasprava o stateškoj studiji odvija upravo usred turističke sezone, a javno izlaganje će biti 12. kolovoza, po najvećem zvizdanu u 13 sati.

Naravno da je sumnjiv i odnos Grada Malog Lošinja u postupku izrade strateške studije. Budući da će se zahvat odvijati na području Grada Malog Lošinja i Grad je pozvan da odredi sadržaj studije, no iako se radi o potencijalno ozbiljnoj ugrozi okoliša na svom području Grad se u osobi gradonačelnice očitovao da, citiram, smatramo da nemamo dodatnih zahtjeva u pogledu sadržaja studije ... Dakle, Grad kojeg utjelovljuje gradonačelnica, čak nije ni siguran da nema dodatnih zahtjeva, nego to samo smatra. Osim što je takva tvrdnja nelogična ona je i neozbiljna kao i cijela ova priča oko golfa na Mataldi.

Komentari: 

020 # kakav ministar takvo i ministarstvoZS 2021-07-23 20:12
U sve ovo jako dobro se uklapa i bahati i neozbiljni ministar koji se ponaša kao da je popio svu pamet svijeta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # (tć)gost 2021-07-24 09:43
S obzirom na to da je taj ministar, čim je zasjeo u ministarsku fotelju, ukinuo prethodno nepovoljno rješenje i donio novo kojim se investitora u vjetroelektrane Krš-Pađene oslobađa izrade nove studije utjecaja na okoliš, jasno je kako će se ponašati u slučaju golfa na Mataldi. Jasno je o zašto se postupak vodi na ovakav način.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Od dotepenca do ministragost 2021-07-26 14:39
Citat gost:
S obzirom na to da je taj ministar, čim je zasjeo u ministarsku fotelju, ukinuo prethodno nepovoljno rješenje i donio novo kojim se investitora u vjetroelektrane Krš-Pađene oslobađa izrade nove studije utjecaja na okoliš, jasno je kako će se ponašati u slučaju golfa na Mataldi. Jasno je o zašto se postupak vodi na ovakav način.
Upravo je na TV emisija Labirint u kojoj je prikazana blistava karijera ministra Ćorića čije ministarstvo ne mari za zakone pa iz uslužnosti prema investitoru odbija objaviti ono što je dužno objaviti. Nudio se SDP-u, ali ga je Milanović prema vlastitim riječima odbio kao karijerističkog dotepenca, ali ga je za HDZ prigrlio Karamarko, a zatim Plenković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Kićenje tuđim perjemZEZ 2021-07-26 18:11
Kad smo kod ministara i Butković je cvjećka. Pred javnosti se trudi zasluge prisvojiti za HDZ i ostaviti pogrešan dojam da je Milanovićeva vlada bila protiv Pelješkog mosta. Međutim, u srpnju 2015. tadašnji premijer Zoran Milanović, u društvu s ministrima Brankom Grčićem i Sinišom Hajdašom Dončićem, predstavio je projekt prometnog povezivanja krajnjeg juga Hrvatske upravo Pelješkim mostom, rekavši da je most odabran kao najbolja opcija i od strane onih koji u Europi o tome odlučuju.
Milanov ićeva vlada poduzela je neophodne korake da bi Pelješki most bio financiran iz europskih sredstava
faktograf.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # pas koji laje ne grizeOMG 2021-07-27 06:55
Mali napuhanko, a nikada nije popio kavu kod 3 majmuna, kako je obećao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bahati Plenkijev patuljakgost 2021-07-27 08:20
Nekadašnji gradonačelnik Novog Vinodolskog, a sada ministar prometa i veza u Vladi RH odolio se i počeo izjavljivati nebuloze. Na novinarsko pitanje hoće li na svečano puštanje u promet preloškog mosta pozvati Predsjednika Milanovića odgovorio ja da će to još vidjeti. Dakle, ovaj Plenkovićev patuljak si je umislio da je on gazda, a da je Predsjednik neka osoba koja treba njegovu milost. Predsjednik Milanović je izabran direktnom voljom birača, a Butković je postavljen na mjesto ministra voljom šefa Hdz-a, dalje, Predsjednik Republike ima svoju službu za protokol i on ide gdje želi i ne treba za to odobrenje Butkovića ili bilo kojeg klauna iz Plenkovićeve vlade. U normalnoj državi bi ministar poslije ovakve izjave snosio posljedice, ali ovo nije normalna država. Plenković ne reagira pa je očito da on podržava patuljka Butkovića. Status sa fejsa popraćen komentarima "Stvarno su pretjerali sa tom samohvalom. Kao da su isključivo oni zaslužni, kao da su ga oni i svojim rukama gradili. Ovom prilikom želim i odati pohvalu kineskim graditeljima koji su pokazali kako se radi. Svaka im čast. A šta se tiće naših vlastodržaca, mislila sam da se mogu naviknuti na njihovu omnipotenciju, nažalost ne mogu. Prešli su svaku granicu.", "Plenkošenko je sve oko sebe okupio nesposobne, gramzivce, koji misle da su i samog Boga uhvatili za bradu kad su se dočepali vlasti. Jedino je predsjednik Milanović izabran direktno od naroda a svi ostali voljom i izborom Plenkovića a i on je izabran samo kao predsjednik stranke HDZ na mjesto premijera. I to sa svega kao stranka 650.000 glasova uz pomoć behajaca, uhljeba, lažnjaka i davno umrlih. I tako su došli na vlast kao i Njonjo, predsjednik Sabora sa 800 glasova, trećina stanovnika jednog omanjeg nebodera. I takvi kao ovaj Butković zapovijedaju tko će kamo. Ma mrššššš."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
49 # Prosjačka operagost 2021-07-29 18:11
Citat ZEZ:
Kad smo kod ministara i Butković je cvjećka. Pred javnosti se trudi zasluge prisvojiti za HDZ i ostaviti pogrešan dojam da je Milanovićeva vlada bila protiv Pelješkog mosta. Međutim, u srpnju 2015. tadašnji premijer Zoran Milanović, u društvu s ministrima Brankom Grčićem i Sinišom Hajdašom Dončićem, predstavio je projekt prometnog povezivanja krajnjeg juga Hrvatske upravo Pelješkim mostom, rekavši da je most odabran kao najbolja opcija i od strane onih koji u Europi o tome odlučuju.
Milanovićeva vlada poduzela je neophodne korake da bi Pelješki most bio financiran iz europskih sredstava
faktograf.hr/.../...
Pelješki most sagradili Kinezi. Projektirao ga Slovenac. Pristupne ceste gradili grčki Avax i austrijski Strabag. Novac za gradnju dala Europska unija.

Krčki most koji je izgrađen 70-tih godina, gradile su ga beogradska Mostogradnja, zagrebačka Hidroelektra, a Kinezi su dolazili gledati kako se gradi. Dakle, Kinezi gledali i čudili se. Čudili su se rasponu luka koji je jedan od najvećih na svijetu. Još tih godina je bila zavidna tehnologija. Masa ljudi, masa kapitala... to je danas Kina, što je nekad bila Jugoslavija, dakle socijalizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # đir po mostuWoW 2021-07-30 07:18
Obzirom da gospodin projektant ima vikendicu na Lošinju, mogla bi si i gradonačelnica Malog Lošinja priskrbiti neke zasluge. Makar ponosno prošetati mostom sljedeće godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Ruka na srcuUju 2021-07-30 08:18
Citat WoW:
Obzirom da gospodin projektant ima vikendicu na Lošinju, mogla bi si i gradonačelnica Malog Lošinja priskrbiti neke zasluge. Makar ponosno prošetati mostom sljedeće godine.
I slikati se s rukom na srcu pogleda pobožno uperenog prema gore ulijevo.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # znaju samo na se u se i poda sesprdačina 2021-07-30 09:48
Još od doba Sanadera grade most kao strateški projekt koji će spojiti Hrvatsku. Upropastili su sve u ovoj državi, pa se nisu maknuli s mjesta više od 10 godina, sve dok nisu došli Kinezi.
Sada se ovi što su upropastili sve što se dalo upropastiti, ponosno slikaju sa rukom na srcu. Bagra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...... 2021-07-30 12:27
Priča o Pelješkom mostu je priča o nesposobnosti Hrvatske

index.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lako će Puntarka s EU kontrolama ...Diditi 2021-07-30 17:13
Citat ...:
Priča o Pelješkom mostu je priča o nesposobnosti Hrvatske
index.hr/.../...
Ovo me podsjetilo na Kučićkinu izbornu kampanju u kojoj je samouvjereno najavila da će svoja izborna obećanja ispuniti novcem EU:
Ana Kučić u utrci za novi mandat u M. Lošinju: ‘Okrećemo se EU-u kao izvoru novca’
novilist.hr/.../...
Jesu li njoj kazali da EU ne daje novac olako i da s EU birokracijom nije lako kao s hrvatskom državnom revizijom. Da može tvrditi kako revizije za 2019 uopće nije bilo, a materijali za GV su imali naslov Revizija za 2019. Provjerite na stranici Državne revizije:
revizija.hr/.../...

Priča o Pelješkom mostu je najviše priča o korupciji, nesposobnosti, hvatanju političkih bodova na lažnim obećanjima, nepoštivanju rokova, prekoračenju proračuna, nepotizmu, administrativno j sporosti itd. S druge strane, EU u projektima koje financira zahtijeva pravovremeno izvještavanje o ispunjenju plana, obrazloženje odstupanja od plana (posebno po pitanju dodatnih troškova), poštivanje rokova te preuzetih obaveza. Tek kada je sve što je potpisano ispunjeno, EU šalje novac, i to retroaktivno. Postoje redovite kontrole, ali i izvanredne. Čak i nakon isteka trajanja projekta, u ovom slučaju gradnje mosta, EU još šalje kontrole i traži izvještaje. Sve to zvuči jako birokratizirano , i je, ali je, začudo, puno manje birokratizirano od sustava koji postoji u Hrvatskoj. Dakako, puno transparentnije i poštenije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Razdragani kič Ane KučićJeremija 2021-07-30 12:39
Citat Uju:
Citat WoW:
Obzirom da gospodin projektant ima vikendicu na Lošinju, mogla bi si i gradonačelnica Malog Lošinja priskrbiti neke zasluge. Makar ponosno prošetati mostom sljedeće godine.
I slikati se s rukom na srcu pogleda pobožno uperenog prema gore ulijevo.
Da ispuni dužnost klanjanja Velikom vođi na fejsu #anakucic je razdragana objava "Čestitke svima koji su doprinijeli u izgradnji Pelješkog mosta i potpunom povezivanju čitave Hrvatske", a u duhu službenog kiča HDZ-a ukrasila ih je sa čak dvije sličice zastave RH. Objavila je i službeni slavljenički video Vlade RH s popratnim tekstom.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # O Ana, o Ana tugo mojih danagost 2021-07-30 14:07

Svoju nepismenost i površnost Ana Kučić ne može sakriti ni u jednoj jedinoj rečenici. Svi koji su doprinijeli, mogli su doprinijeti izgradnji Pelješkog mosta. Eventualno je mogla čestitati svima koji su sudjelovali u izgradnji, ali svi nisu mogli doprinositi u izgradnji. Pogotovo u izgradnji nisu mogli doprinositi onima kojima je htjela čestitati. Njen Veliki vođa kojemu je upućena ta čestitka jest doprinio izgradnji mosta (po funkciji koju obnaša) ali nije ništa doprinio u izgradnji. Osim naravno ako nije betonirao ili vario na mostu u izgradnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Puno ih je doprinijelo ...Tvrtko 2021-07-30 14:26
Puno je ljudi dalo doprinos izgradnji Pelješkog mosta. Otprilike 500 milijuna Europljana koji su financirali 85% vrijednosti mosta a ponešto Kineza. Ali naravno, najzaslužniji je naravno HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Mala zemlja za velike hvalisavcegost 2021-08-01 09:49
Citat Tvrtko:
Puno je ljudi dalo doprinos izgradnji Pelješkog mosta. Otprilike 500 milijuna Europljana koji su financirali 85% vrijednosti mosta a ponešto Kineza. Ali naravno, najzaslužniji je naravno HDZ.
Na spajanje Pelješkog mosta pozvan i predsjednik HDZ-a BiH. Predsjednik Republike Hrvatske nije pozvan. Piše Telegram u rubrici POLITIKA & KRIMINAL: 'Kada bude otvaranje, bit će pozvani svi, sada bi bilo dobro da se ovi grintavci ne sekiraju', izjavio je Andrej Plenković.
Na spajanju Pelješkog mosta, u srijedu kasno navečer, premijer Plenković pojavio se u društvu većine ministara svoje Vlade. Za medije su pozirali i mnogi drugi HDZ-ovci, poput Dubravke Šuice, Luke Bebića, Branka Bačića, šefa Hrvatskih cesta Josipa Škorića.
Bili su tamo i predstojnik Plenkovićeva ureda Zvonimir Frka Petešić, dubrovačko-nere tvanski župan Nikola Dobroslavić, te predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Ukratko, uz pratnju lokalnih i ostalih premijeru bliskih HDZ-ovaca, na svečanosti se okupio kompletan državni vrh, ali bez Zorana Milanovića.
Stvari djeluju još malo uvrnutije
Uskraćivanje poziva predsjedniku države, na događaj koji premijer opisuje kao “rješavanje 300-godišnjeg hrvatskog pitanja”, djeluje još malo uvrnutije nakon što je među uzvanike uvršten, primjerice, i šef HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović.
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Primjeren komentargost 2021-08-01 16:57
Citat gost:
Ukratko, uz pratnju lokalnih i ostalih premijeru bliskih HDZ-ovaca, na svečanosti se okupio kompletan državni vrh, ali bez Zorana Milanovića.
Stvari djeluju još malo uvrnutije
Uskraćivanje poziva predsjedniku države, na događaj koji premijer opisuje kao “rješavanje 300-godišnjeg hrvatskog pitanja”, djeluje još malo uvrnutije nakon što je među uzvanike uvršten, primjerice, i šef HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragan Čović.
telegram.hr/.../...
HDZ-ov privatni bal vampira i samopromocija Velikog vođe i njegovih kokošara pa nije ni čudo da u tom društvu ima mjesta za Čovića i Luku Bebića koji su se stvarno "naradili" na mostu. I baš mi je drago što nema Milanovića u toj nakupini besprizornih likova. A vidim poštivale su se i epidemiološke mjere. Nitko maske na faci osim kineza.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tako piše ona koja je 12 god. studiralaČangrizavac 2021-07-30 18:25
Citat:
Svoju nepismenost i površnost Ana Kučić ne može sakriti ni u jednoj jedinoj rečenici. Svi koji su doprinijeli, mogli su doprinijeti izgradnji Pelješkog mosta. Eventualno je mogla čestitati svima koji su sudjelovali u izgradnji, ali svi nisu mogli doprinositi u izgradnji. Pogotovo u izgradnji nisu mogli doprinositi onima kojima je htjela čestitati. Njen Veliki vođa kojemu je upućena ta čestitka jest doprinio izgradnji mosta (po funkciji koju obnaša) ali nije ništa doprinio u izgradnji. Osim naravno ako nije betonirao ili vario na mostu u izgradnji.
rinijeli, mogli su doprinijeti izgradnji Pelješkog mosta. Eventualno je mogla čestitati svima koji su sudjelovali u izgradnji, ali svi nisu mogli doprinositi u izgradnji. Pogotovo u izgradnji nisu mogli doprinositi onima kojima je htjela čestitati. Njen Veliki vođa kojemu je upućena ta čestitka jest doprinio izgradnji mosta (po funkciji koju obnaša) ali nije ništa doprinio u izgradnji. Osim naravno ako nije betonirao ili vario na mostu u izgradnji.

Toliko besmisla u samo jednoj rečenici može napisati samo Ana Kučić, dokazani stručnjak za nulti govor, odnosno blebetanje kojim se ne kaže ništa. Izgradnjom Pelješkog mosta se spajaju dva odvojena dijela Hrvatske a ne povezuje se čitava Hrvatska. Čitava Hrvatska se ne može povezivati, mogu se povezivati samo njeni dijelovi u cjelinu. U ovom slučaju mostom se spajaju dva fizički odvojena dijela državnog teritorija a ne čitava Hrvatska.

Čitava, cijela, cjelovita, jedinstvena, ukupna sve je to isto Ani Kučić. Ona zna što je u stvari htjela reći, a i oni kojima je poruka upućena i ne obraćaju baš puno pažnje na sadržaj.

Tako je besmislena je i tvrdnja o potpunom povezivanju čitave Hrvatske. Potpuno povezivanje treba
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ana je nevinagost 2021-07-31 13:33
Citat Čangrizavac:
Toliko besmisla u samo jednoj rečenici može napisati samo Ana Kučić, dokazani stručnjak za nulti govor, odnosno blebetanje kojim se ne kaže ništa.
Istina je da je pismenost Ane Kučić upitna. Tko bez blesimetra ne zna suvislo govoriti ne zna ni pisati. Ali u ovom slučaju je nevina. Objave o Pelješkom mostu na njenoj FB stranici ropski oponašaju službene objave Vlade RH i središnjice HDZ. A tamo ima koliko euforičnih toliko i glupih parola kao Jedan most-jedna Hrvatska i izjava kao Plenkovićeva Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ...TT 2021-07-31 17:37
Citat gost:
Istina je da je pismenost Ane Kučić upitna. Tko bez blesimetra ne zna suvislo govoriti ne zna ni pisati.
Istina je da je njena nepismenost neupitna. Jer, tko bez titlova ne može pratiti sam sebe, ne može očekivati ni da će ga drugi pratiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # rimac, žalac, jadacPoskok 2021-07-30 17:40
Citat Jeremija:
Zar još uvijek vjeruje da joj rektalni alpinizam može imalo pomoći kada joj najviše bude trebalo?
Nije da on to ne voli, dapače...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # sanjam svaki danLino 2021-08-01 10:15
[quote name="Jeremija"
Zanima me hoće li se nakon izgradnje pristništa na Mrtvaški gradonačelnica hvaliti kako je ostvarila tristogodišnji san svih Lošinjana, te je povezala Lošinj sa Dalmacijom.
Naravno, nakon izgradnje ceste do Mrtvaške, koja će biti nikada, hvalit će se još jednom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Bravo za ništaŽuja 2021-08-01 11:13
Citat Lino:

Zanima me hoće li se nakon izgradnje pristništa na Mrtvaški gradonačelnica hvaliti kako je ostvarila tristogodišnji san svih Lošinjana, te je povezala Lošinj sa Dalmacijom.
Naravno, nakon izgradnje ceste do Mrtvaške, koja će biti nikada, hvalit će se još jednom.
Hvalit će se isto kao prije zadnih izbora "ostvarili smo sve što smo najavili" iako Lošinj nije postao prvi od tisuću otoka, a novi dom zdravlja i zračnu luku je ponovno obećala. Ovako se hvališe tuđim uspjehom kao da je njezin. Objava na fejsu s početka ožujka, dva mjeseca prije izbora:
[POLA MILIJUNA KUNA ZA PROJEKT "ČUVAJMO ZDRAVLJE OTOČANA"]
Jučer je u Gradu Cresu obilježen početak projekta „Čuvajmo zdravlje otočana“ čiji prijavitelji Grad Cres i partner Mali Lošinj žele educirati i osvijestiti stanovništvo o važnosti prevencije određenih bolesti kao i o zdravim navikama.
Projekt „Čuvajmo zdravlje otočana“ u suradnji sa Specijalnom bolnicom Medico ima za cilj osiguravanje znanja o psihološkom savjetovanju, spolnom zdravlju žene, povećati svijest o važnosti prevencije bolesti raka vrata maternice te potaknuti stjecanje zdravih životnih navika. Za projekt „Čuvajmo zdravlje otočana“ osiguralo se gotovo pola milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a provoditi će kroz različite aktivnosti kao što su izrada edukativnog materijala, medijska kampanja, organizacija predavanja, tribine, okrugli stolovi, radionice, a sve u cilju poboljšanja zdravlja, prevencije i stvaranja zdravih navika žitelja otoka Cresa i Malog Lošinja.
U ime Grada Kučićka se samo prikeljila tuđem projektu, a hvališe se kao da ga je sama smislila i izradila.

A taj veličanstveni uspjeh kićenja tuđim perjem njezina najveća obožavateljica komentira "Lijepa naša domovino i gradonačelnice bravo". Bravo što projekt nije osmislila lošinjska gradska vlast a novac troši bez ikakve zasluge!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # i ja sanjam svaki danBruno 2021-08-01 16:04
Citat Lino:

Zanima me hoće li se nakon izgradnje pristništa na Mrtvaški gradonačelnica hvaliti kako je ostvarila tristogodišnji san svih Lošinjana, te je povezala Lošinj sa Dalmacijom.
Naravno, nakon izgradnje ceste do Mrtvaške, koja će biti nikada, hvalit će se još jednom.
Sanjam kako brzobrodskom linijom doći u neko normalno vrijeme u Rijeku kao županijsko središte.
Prosječno vrijeme vožnje katamarana Dubravka na relaciji Mali Lošinj - Rijeka iznosi oko 4 sata i 15 minuta.
U istom tom vremenu katamaran Antonija pređe put iz Zadra do Rijeke, uz 3 usputna pristajanja. A na karti Lošinj otprilike na pola puta između Rijeke i Zadra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Demagog od formatavVv 2021-07-24 10:47
U ozbiljnim državama jedinstvo suprotnosti kao što su nagon za profitom i potreba za očuvanjem okoliša može miroljubivo koegzistirati pod istim ministrom, ali u ovoj državi to je samo demagoški trik. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Plenković je povjerio pravoj osobi, demagogu od formata. Ćorić će kao ministar podržati i projekt betoniranja cijele jadranske obale radi profita, a hvaliti ga kao projekt održivog razvoja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Glavni da se pare vrteZico 2021-07-24 14:36
Država na izdisaju podržat će bilo kakvu investiciju kako bi uzela pare od PDVa, iz istog razloga ne poduzima konkretne akcije protiv bespravnih graditelja i devastatora svih vrsta.
A gospođa koja sve to podržava, jednog dana će naletjeti na vlastitu "nagaznu minu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

setnja

ubojstvoborocid

ZADNJI KOMENTARI

 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tok 31.01.2023 14:02
  Tik
  Sama je ovjerila cjenik, može se samo pokriti ušima. i.imgur.com/EwQHeKC.png ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  globalno i lokalno 31.01.2023 13:21
  Raspad HDZ-a
  I dok HDZ na čelu sa AP gotovo svaki dan niže nove i nove afere, AK u odgovoru MF ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 13:08
  Anin izbor
  Postupila je po formuli šutnja je zlato. Ni iz nadležnog ministarstva nitko se nije odazvao ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Neumreženi građanin 31.01.2023 10:53
  Šest godina foliranja
  A mi obični neumreženi građani slobodno možemo reći da je u šest godina od kad AK vodi ovaj ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 31.01.2023 10:39
  Nedopustiva objektivnost
  Nova TV joj se zamjerila izvještavanjem o projektu Mrtvaška. Bili su nedopustivo objektivni.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Flok 31.01.2023 07:00
  !!!
  Gradonačelnica kaže da se njen rad ne sastoji samo od pojavljivanja u medijima. Istina.
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.01.2023 19:57
  Prevara birača
  U čemu se sastoji njen rad vidimo po rješavanju obećanja umirovljenicima da će dobiti ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tužibaba 30.01.2023 18:52
  Kruh sa sedam kora
  MF je na sjednici GV pitao AK zašto nije izašla pred TV kamere. Bubnula je da se njen rad ne ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  gost 30.01.2023 17:44
  Drastično poskupljenje
  Teško za povjerovat ali AK odbila izaći pred TV kamere :lol: Portal dnevnik.hr javlja ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Tužibaba 30.01.2023 09:45
  Kićenje tuđim perjem
  U šest godina od kad ona vodi ovaj Grad, zaista je dosta toga napravljeno, ali sve to su ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Dingo 29.01.2023 10:38
  Kad lošnjski jaganjci nestanu
  Reakcija s Unija na divlje koze i komentar "uz najavu da će u subotu biti lov na divlje ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ...... 28.01.2023 20:03
  ......
  Vidjela gradonačelnica da Cresani rade na izlovu divljih svinja pa i ona okupila lovce, nek ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  urar 28.01.2023 19:00
  Balijina pročelnica
  Bila je jedna pročelnica od Balije koja je dobila ogromnu lovu za otić iz grada. To je opet ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  gost 28.01.2023 10:39
  Veli uspjeh Vlade: Šatoraški centar
  Optužbe da nije na pravoj strani povijesti, da podržava Putina i da je "rusoljubna" nisu ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  FF 28.01.2023 09:43
  Dogovoreno pitanje
  Fabijanić je na zadnjoj sjednici dobio zadaću da pita nježno da bi gradonačelnica mogla ...
   
 • Savjetnik koji sjedi na dvije stolice

  gost 27.01.2023 13:17
  Zapisnik kao zabavna literatura
  Izgleda da savjetnika za financiranje svojih izbornih obećanja Ana plaća prema učinku. Zato ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Smokie 27.01.2023 12:41
  Who the Fuck Is Cinico?
  A koje je to bilo radno mjesto?Nemoj izbjegavati odgovor.
   
 • Ivković: Sjednica Vijeća sazvana nezakonito

  asdf 27.01.2023 12:31
  "u nekim rokovima se to mora odraditi i tako će to biti"
  Ako se ovaj bezobrazluk vuče još od vremena kad je Gari bio gradonačelnik odgovor pročelnice ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 27.01.2023 10:48
  Tko je pripustio HDZ na vlast?
  Daj ne palamudi. HDZ računa na glasove oko trećine birača koji izađu na izbore i na kupovinu ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 27.01.2023 10:28
  Je li to bila uhljebarina ili ...?
  Mislim da ju je Ana degradirala s mjesta pročelnice. Ukinula je tri pročelnička mjesta i ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  hranitelj tuljana 27.01.2023 10:14
  Mali krug velikih ljudi
  "Najveći uhljeb" ne postaje se samo tako... Čime je to Cinico zadužio G.C. da mu se tako ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  URAR 27.01.2023 10:00
  iMA IH iMA
  Hrpa je uhljeba kod nas. Pa da li se sjećate pročelnice za društvene djelatnosti kojoj ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  Momo 27.01.2023 09:54
  Grad za tebe ...
  HDZ želi ostati na krivoj strani povijesti i rasprodajom pomorskog dobra kao što je na nju ...
   
 • Kad Butković i Bilaver pišu zakon

  gost 27.01.2023 09:39
  Protiv privatizavije javnog dobra
  Jahta ruskog oligarha pod sankcijama nestala, a njegov šef svako malo pljune na oporbu što ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Naša posla 27.01.2023 09:08
  ....
  Ali nisi odgovorio na jednostavno pitanje. Što se može reći o onima koji su nepoznatog ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 27.01.2023 08:16
  Loger
  Točno to nije izmišljeno nego istinito.Cinico je bio najveći uhljeb kojeg je Lošinj imao.A ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  Read my lips 27.01.2023 08:06
  Lažljiva gradonačelnica
  Slušamo se, ali se ne čujemo. Manipulatorica zayebava građane čak i u ovako benignoj ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  gost 26.01.2023 18:52
  .........
  Na stranu glupost o zarađivanju bitcoina lajkanjem, ovo nije izmišljena afera nego ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  ..... 26.01.2023 18:06
  Loger
  Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju.Ko je rekao Ciniku da čačka mečku.Ovo njemu služi samo ...
   
 • Tko je lošinjski uhljeb godine?

  NN 26.01.2023 18:03
  Ovo više nije normalno
  Napraviš najavu, ljudi to pročitaju, neki ti lajkaju i čekaju i čekaju. Nema nastupa na ...