Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Mamac za topmilijardere

Korisnička ocjena:  / 9
LošeNajbolje 

ndubKad bi ga se postavilo pokraj Luke Modrića, koji je baš u vrijeme našeg intervju bio gost lošinjskog hotela Bellevue, Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke d.d., u odnosu na poznatog nogometaša došao bi otprilike kao i Stojko Vranković na onoj fotografiji koja je nasmijala Hrvate, izvijestio je nedjeljnji Jutarnji list 31. srpnja 2016. Sanjin Šolić je predstavljen kao »upravitelj uvale Čikat na Malom Lošinju, jedine s pet zvjezdica« u članku pod naslovom »Mamac za topmilijardere« s najavom stvaranja novog Dubrovnika na sjeveru izgradnjom velikog aerodroma na Lošinju, jer ultrabogataše se ne može trajektom i autobusom privući u luksuzno ljetovalište.

Viši od dva metra, pričljiv i dostupan medijima, Šolić upravlja jedinom uvalom s pet zvjezdica na našoj obali, uvalom Čikat na Malom Lošinju, u kojojoj se odmaraju obitelji s privatnim avionima, ali i nešto skromniji gosti zadovoljni uslugom s četiri zvjezdice.

Jadranka grupu čini šest hotela, četiri kampa, Jadranka trgovine i Jadranka yachting, a njihove sljedeće investicije - one u lošinjski aerodrom te golf u Punta Križa na Cresu - cijelu bi destinaciju, jednom kad se dogode, trebale izmijeniti u jedinstvenu turističku sliku na obali.

Puno se nade polaže u sezonu i računa na rast gostiju i prihoda. Statistika zasad ide tome u prilog, osjećate li i vi u Jadranki da je dobra sezona?

- Očekivanja su uvijek puno veća od onoga što bude, ali činjenica jest da će ove godine na ukupnu turističku sliku značajno utjecati aktualna geopolitička situacija. Dakle, čim konkurencija trpi gubitke zbog nesigurnosti, netko ima mogućnost profitirati, baš kao što su neke zemlje profitirale u vrijeme kad je Hrvatska bila u ratu. Ova sezona nije sjajno počela, što se obično događa kad je velika razlika između Uskrsa i početka svibnja, no uspjeli smo nadoknaditi sve minuse. U hotelima dosad imamo 9000, a u kampovima 3000 noćenja više nego lani, s tim da smo lani imali odličnu popunjenost. Dakle, rastemo puno bolje nego prošle godine i vjerujemo da će rezultati na kraju biti bolji i do 10 posto.

Što zasad najbolje ide?

- Hoteli s četiri zvjezdice su popunjeni, i to uglavnom tradicionalnim, stalnim gostima, ali za hotele s pet zvjezdica još nam treba vremena pa se krećemo oko 50 posto kapaciteta. No tako je i planirano, jer tko god je mislio da ponuda s pet zvjezdica i luksuznim gostima može zaživjeti za dvije, tri godine – pogriješio je.

Na kakve financijske rezultate u 2016. računate?

- Imamo ambiciozne planove, ali rezultat ćebiti bolji za 15-ak posto u odnosu na lani. Mi u hotelima za sada svakako ne računamo na dobit jer smo uložili jako puno novca i treba mnogo vremena za povrat uloženoga. Što znači dobar rezultat ako ćemo u aerodrom uložiti 30 milijuna eura? Dok god traje investicijski ciklus, financijske rezultate u smislu povrata i dobiti bolje je ne gledati.

Koliko Lošinj kao destinacija prati vaša ulaganja? Ima li ovdje dovoljno sadržaja za luksuzni tip gostiju?

mamac3- Ključ priče je sinergija s lokalnom zajednicom. Budimo realni, stranci su čuli za Dubrovnik, ali baš i nisu čuli za Lošinj, što znači da ga mi moramo promovirati i pozicionirati kao luksuznu destinaciju i vitality otok te postati lider zdravog odmora na Mediteranu. Nama je cilj da gost koji je došao noćiti u Boutique hotel Alhambru u blizini ima još barem pet top restorana. I to se polako počinje razvijati. No da, nedostaju nam barem dva do tri popularna chefa, kao i luksuzni butici. Primjerice, supruga našeg gosta koji je zakupio Villu Augustu prekjučer je uzela avion i otišla u shopping u Veneciju jer ovdje nema gdje potrošiti novac. Nedostaje i bogatiji noćni život koji bi mladima ponudio dodatnu zabavu. Ključ je te priče , naravno, aerodrom jer je to jedini način da ovakav tip gostiju dovedemo na otok. Mi smo upravo zbog nedostatka prikladnog aerodroma izgubili dobar dio odličnih gostiju, poput Skandinavaca koji su u velikom broju dolazili u predsezoni i posezoni, a vole trošiti.

Zašto su oni odustali?

- Jednostavno, oni nisu htjeli slijetati u Pulu, a zatim putovati autobusom do Lošinja pa čekati trajekt na koji se neće moći ukrcati ako zapuše bura i slično... Kad takav gost shvati da mu treba osam sati da dođe do Lošinja, on lijepo kaže: 'Hvala, ali ja vam ovdje više neću doći'. Mi shvaćamo da nam država tu ne može pomoći tako da sama investira u aerodrom pa smo zato odlučili napraviti sami, ali tražimo podršku države. Taj će aerodrom biti gubitaš, na to smo spremni, ali očekujemo da ćemo gubitke nadoknaditi dolascima većeg broja gostiju više platežne moći koji će boraviti u našim hotelima. Prema našoj projekciji, aerodrom bi na nulu došao negdje u 13. godini poslovanja. Sadašnji aerodrom ne odgovara potrebama jer je pista prekratka, noću avioni ne mogu slijetati, a veći avioni poput Airbusova na njega uopće ne mogu sletjeti.

Često vas zahtjevniji gosti odbijaju zbog aerodroma?

mamac2- Da, događa se. Pa evo, Chris Brown koji je nastupao na Pagu trebao je boraviti u našem hotelu Bellevue u uvali Čikat jer su organizatori jedino na Lošinju uspjeli pronaći dovoljno luksuzan smještaj. No tražili su da avion sleti maksimalno 200 metara od hotela, što nismo mogli osigurati. Prošli smo tjedan pak imali zahtjev da gosti helikopterom slete odmah do hotela. Pokušavali smo dogovoriti da im se omogući slijetanje na nogometnom igralištu, no dobili smo odgovor da se to ne može. DakIe, govorimo o gostima kojima je daleko putovati tri kilometra od aerodroma do hotela. Ali, nažalost, nije moguće uvijek probiti naše barikade i propise. Nadležne institucije takve prohtjeve naših gostiju obično ne razumiju. Nužno je objasniti i da će svi Lošinjani profitirati od zračne luke jer će im, primjerice, porasti vrijednosti nekretnina i zemljišta.

Koliko vam u daljnjem investiranju priču kvari nestabilna politička situacija?

- Glavna zapreka u razrješavanju problema s aerodromom bio je odnos s DUUDI-jem i nadležnim ministarstvima, ali to se sada pokrenulo. Kad je u pitanju aerodrom, sve je više-manje pripremljeno, uvršteni smo na listu strateških investicijskih projekata i sada naravno sve ovisi o poziciji ove Vlade, kao i o tome kako će sve funkcionirati nakon raspuštanja Sabora i do izvanrednih izbora. Realno gledajući, ako bude potrebe za dodatnim dogovorima, situacija može ostati slična do Nove godine, ali mi do tada moramo živjeti. Osobno mislim da ne bi trebalo biti zapreke da se donese odluka kako je lošinjski aerodrom strateška investicija jer je već odlučeno da je aerodrom strateški interes.

Je li normalno da neki projekti više od dvije godine čekaju odluku da su strateški važni?

- U našem slučaju prošle su gotovo četiri godine otkako smo uvršteni na listu, a mislim da se sve to moglo obaviti u godinu dana. Pa nemamo mi problem s Vladom i ministrima nego s onima na nižim razinama odlučivanja koji kažu: 'Ha, čekaj malo, ne može to tako...' Da se ne prisjećam sjednica Po-vjerenstva na temu aerodroma na kojima je gotovo svako pitanje postavljeno da bi zakompliciralo cijelu priču i realizaciju. Pa ne može država, pa je tamo šuma, pa je denacionalizirano... Zapravo je ključno imati stabilnu vlast; da možeš planirati, raditi projekcije i upravljati investicijom. Ne možemo mi planirati ako dođe jedna Vlada i smanji PDV na 10 posto, a onda dođe druga Vlada pa ga vrati.

Najavljuje se ulaganje više od pola milijarde eura u domaći turizam u godinu i pol dana. Hoće li Hrvatska znati strateški upravljati takvim ulaganjem?

- Nisam siguran koliko se kod nas s vrha turizam sagledava kao cjelina. Mislim da smo svi prepušteni sami sebi, a onda je ključno kako razmišljaju ljudi na lokalnoj razini. U Lošinju se konkretno jako dobro razmišlja, promišlja gdje i kako graditi pa su tako naši hoteli isključivo rekonstrukcije starih objekata, mi nismo sagradili ni jednu novu nekretninu. U tako osjetljivom području kao što je Lošinj jako je opasno betonizi rati i pregraditi kapacitete, zbog čega smo se odlučili za koncept pet zvjezdica, gdje dolaze gosti koji ne vole masovnost.

Jesu li hotelijerstvo i ugostiteljstvo kod nas preregulirani?

- Jesu, mi uvijek kažemo da ako u Hrvatskoj prođeš kategorizaciju za hotel od četiri zvjezdice, onada si praktično svjetski fenomen. U Španjolskoj ne moraš ispuniti 50 posto onoga što moraš u Hrvatskoj da bi zadovoljio uvjete. Hotel s četiri zvjezdice kakav postoji u Lloret de Maru, u Hrvatskoj vrlo vjerojatno ne bi dobio ni tri. Sto odredbi moraš imati da bi udovoljio standardima, a još teže je s ugostiteljskim objektima.

Hotelijeri se žale da za ovu sezonu nedostaje 30.000 radnika u turizmu. Imate li vi s tim problem? Kako ga prebroditi?

- Eh, to je najteže pitanje i to će dugoročno biti najveći problem hrvatskog turizma. Prvi je problem u školstvu; u Lošinju se godišnie za kuhara školuje možda dvoje učenika, i to uglavnom oni koji nisu uspjeli upisati nešto bolje. Ja to ne razumijem, posebno pokraj svih ovih 'golih kuhara' i kulinarskih emisija na televiziji i uz činjenicu da dobar kuhar itekako može zaraditi dobru plaću. Ono što postoji na Zavodu za zapošljavanje uglavnom nije dovoljno za kadar kakav mi tražimo pa Jadranka grupa jako puno ulaže u educiranje i stipendiranje budućeg kadra. Osim toga, moramo na neki način ljude motivirati da požele doći raditi na Lošinj, a to možemo jedino tako da im ponudimo dobre uvjete, damo prikladan smjestaj, dobro radno mjesto ...

Nemaju svi sezonci tu sreću, mnogi kad rade završe u jako lošem smještaju...

- Kod nas to ne smije biti slučaj. Pa gledajte, ne mogu naši konobari doći neuredni i neobrijani raditi u hotel s pet zvjezdica. Moramo im osigurati klimatizirani smještaj, gdje se mogu odmoriti i spremiti za posao i u tom smislu brinemo se za naše ljude. Riječ je o 500 sezonskih radnika kojima godišnje osiguravamo mjesto za život.

Otkrijte nam neke prosječne plaće, koliko je plaćen kuhar u hotelu Bellevue?

- To sve zavisi o radnom mjestu i kvalifikacijama. Prosječna osnovna plaća za uobičajeno radno vrijeme je 800 eura, ali tu su još i prekovremeni sati, uvećanja za vikende i praznike... Kad su u pitanju kuhari, plaće su različite pa tako ima kuhara koji na tržištu rade za 5000 kuna, ali i onih koji mogu dobiti do 20.000 kuna. S desetak tisuća kuna osnovne plaće danas se svakako može dobiti dobar šef kuhinje.

I s takvim primanjima Hrvatskoj i dalje fali kuhara? 

- Da, to je nevjerojatno. Iskreno, meni su u mnogim segmentima bitniji šefovi kuhinje od direktora hotela. Dobrog direktora puno je lakše naći od dobrog kuhara. Ako me napusti direktor, ja se snađem, ali ako mi ode šef kuhinje, e to mi je problem.

(Dora Koretić)

mamac1

Komentari: 

021 # besmislica do besmisliceHulk 2016-08-02 13:44
Pa evo, Chris Brown koji je nastupao na Pagu trebao je boraviti u našem hotelu Bellevue u uvali Čikat jer su organizatori jedino na Lošinju uspjeli pronaći dovoljno luksuzan smještaj. No tražili su da avion sleti maksimalno 200 metara od hotela, što nismo mogli osigurati. Prošli smo tjedan pak imali zahtjev da gosti helikopterom slete odmah do hotela. Pokušavali smo dogovoriti da im se omogući slijetanje na nogometnom igralištu, no dobili smo odgovor da se to ne može. DakIe, govorimo o gostima kojima je daleko putovati tri kilometra od aerodroma do hotela. Ali, nažalost, nije moguće uvijek probiti naše barikade i propise. Nadležne institucije takve prohtjeve naših gostiju obično ne razumiju.

Želiš li aerodrom 200 metara od hotela ili hotel 200 metara od aerodroma? Koji quratz onda radiš pistu na Ćunskom, tamo nema hotela. Napravi na Ćunskom hotel od 5* za Chrisa Browna i ostale narkose koji ne mogu hodati više od 200 metara, ili napravi drugi aerodrom na Čikatu.
Helikoptere si mogao riješiti tako da na krovu Belvija napraviš legalni heliodrom, samo se tvoj dvorski arhitekt toga nije sjetio. A ona gospođa nije morala ići čak u Veneciju po robu, ima veliki izbor kod Mece i po čitavoj Gortanovoj ulici, zna se čijom zaslugom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Kupovina intervjuaPonpon 2016-08-04 15:13
Citat Hulk:
Pa evo, Chris Brown koji je nastupao na Pagu trebao je boraviti u našem hotelu Bellevue u uvali Čikat jer su organizatori jedino na Lošinju uspjeli pronaći dovoljno luksuzan smještaj. No tražili su da avion sleti maksimalno 200 metara od hotela, što nismo mogli osigurati. Prošli smo tjedan pak imali zahtjev da gosti helikopterom slete odmah do hotela. Pokušavali smo dogovoriti da im se omogući slijetanje na nogometnom igralištu, no dobili smo odgovor da se to ne može. DakIe, govorimo o gostima kojima je daleko putovati tri kilometra od aerodroma do hotela. Ali, nažalost, nije moguće uvijek probiti naše barikade i propise. Nadležne institucije takve prohtjeve naših gostiju obično ne razumiju.
Želiš li aerodrom 200 metara od hotela ili hotel 200 metara od aerodroma? Koji quratz onda radiš pistu na Ćunskom, tamo nema hotela. Napravi na Ćunskom hotel od 5* za Chrisa Browna i ostale narkose koji ne mogu hodati više od 200 metara, ili napravi drugi aerodrom na Čikatu.
Helikoptere si mogao riješiti tako da na krovu Belvija napraviš legalni heliodrom, samo se tvoj dvorski arhitekt toga nije sjetio. A ona gospođa nije morala ići čak u Veneciju po robu, ima veliki izbor kod Mece i po čitavoj Gortanovoj ulici, zna se čijom zaslugom.
Sve vrijeme nam tupe kako nema pravog turizma bez golfa, a sada je glavni problem što je aerodrom udaljen od luksuznih hotela više od 200 metara, nedostatak helidroma i luksuznih butika. Mislim da si je Šolić ovaj intervju kupio radi pripreme objašnjenja lošeg rezultata na kraju sezone.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # red karpetDI OR 2016-08-04 15:50
Citat Ponpon:
Sve vrijeme nam tupe kako nema pravog turizma bez golfa, a sada je glavni problem što je aerodrom udaljen od luksuznih hotela više od 200 metara, nedostatak helidroma i luksuznih butika. Mislim da si je Šolić ovaj intervju kupio radi pripreme objašnjenja lošeg rezultata na kraju sezone.
Možda želi pokrenuti novi investicijski cirkus, pa će pokupovati sve sljastičarne u centru grada i od njih napraviti luksuzne butike da gospođe ne moraju po krpice preko mora čak u Veneciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # uzorni gostotok vitalnosti 2016-08-02 14:07 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # mamac za budaleAirbus 2016-08-02 15:29
Pa nemamo mi problem s Vladom i ministrima

poznato iz slučaja Kotromanović :lol:

nego s onima na nižim razinama odlučivanja koji kažu: 'Ha, čekaj malo, ne može to tako...

a zašto bi netko radio protuzakonite stvari, samo da ti zaradiš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # SinergijaPoskok 2016-08-02 16:05
Citat Airbus:
Pa nemamo mi problem s Vladom i ministrima
poznato iz slučaja Kotromanović :lol:
nego s onima na nižim razinama odlučivanja koji kažu: 'Ha, čekaj malo, ne može to tako...
a zašto bi netko radio protuzakonite stvari, samo da ti zaradiš?
Ali tu Šolić ne misli na niže razine odlučivanja u Gradu Malom Lošinju. Jer tu sve ide glatko kao podmazano vazelinom. Gdje Šole okom tu Gari i Nedić skokom. I to se onda zove sinergija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # no problemkon tiki 2016-08-02 17:09
Citat Poskok:
Ali tu Šolić ne misli na niže razine odlučivanja u Gradu Malom Lošinju. Jer tu sve ide glatko kao podmazano vazelinom. Gdje Šole okom tu Gari i Nedić skokom. I to se onda zove sinergija.
Prije Kotromanović a danas Butković to je dobitna kombinacija !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # plati pa se rugajhanibal 2016-08-03 07:29
" Dobrog direktora puno je lakše naći nego dobrog kuhara" reče predsjednik uprave i ostane živ. Zato u Jadranci sve vrvi od direktora, a kuhara ni za lijek.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Šolićeve žalopojkeCelebrity 2016-08-03 09:35
Citat hanibal:
"Dobrog direktora puno je lakše naći nego dobrog kuhara" reče predsjednik uprave i ostane živ. Zato u Jadranci sve vrvi od direktora, a kuhara ni za lijek.
Ovaj članak je objavljen i na portalu JL ali s naglaskom na Šolićevu žalopojku što nema kuhara ni za 20.000 kuna plaće. Pogledajte komentare čitatelja na tu temu:
www.jutarnji.hr/.../4572650
U tiskanom izdanju je naglasak na Šolićev očaj što nije mogao ugostiti nekakvog drogiranog američkog celebritija koji mlati žene jer nema aerodrom 200 metara od hotela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # plaćeni članciSD 2016-08-03 09:54
Citat Celebrity:
Citat hanibal:
"Dobrog direktora puno je lakše naći nego dobrog kuhara" reče predsjednik uprave i ostane živ. Zato u Jadranci sve vrvi od direktora, a kuhara ni za lijek.
Ovaj članak je objavljen i na portalu JL ali s naglaskom na Šolićevu žalopojku što nema kuhara ni za 20.000 kuna plaće. Pogledajte komentare čitatelja na tu temu:
www.jutarnji.hr/.../4572650
Možda najbolji komentar koji pogađa u sridu: "Haha Jutarnji je zbilja pretjerao sa placenim clancima. Krupni kapital diktira i upravlja zivotom i smrti, ali kolicine lazi koje mediji plasiraju u njegovo ime je gadljiva. Ljude placaju tako da jedva mogu prezivjeti, tjeraju ih da rade po 12 i vise sati. Ovaj besramno izjavljuje gluposti u koje ne moze vjerovati niti osnovnoskolac."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # papir svasta trpiLosinjan 2016-08-03 13:30
Novina JL dokazuje da je u istom rangu sa NL.....za upotrebu u WC, nakon upotrebe preporučamo dva puta povuci vodu.

Ovako to izgleda kada socijalisticki direktori drustva koje je nastalo na SOCIJALISTICKOJ NACIOANLIZIRANO J imovini glume businesseane.
Puna im usta miljardera, aviona i helikoptera a do jucer su egzistirali zahvaljujuci turistima radnickoj klasi i guljenju koze otocanima kroz monopol jadranka trgovinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kruh i paštetaschulz 2016-08-04 16:27
Citat Losinjan:


Ovako to izgleda kada socijalisticki direktori drustva koje je nastalo na SOCIJALISTICKOJ NACIOANLIZIRANOJ imovini glume businesseane.
Puna im usta miljardera, aviona i helikoptera a do jucer su egzistirali zahvaljujuci turistima radnickoj klasi i guljenju koze otocanima kroz monopol jadranka trgovinu.
Nisu to socijalistički direktori nego nešto puno gore od toga. Dolazi oluja svih oluja !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # leti letimihujlo 2016-08-03 17:20
Ultrabogataši dolaze svojim avionima a ne Ryanairom
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # non-senshranitelj tuljana 2016-08-03 20:26
Privatni avioni i nisu tako veliki u odnosu na komercijalnu flotu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Luksuzna masovkaLetu štuke 2016-08-04 00:04
Dosadni su više s tim proširenjem aerodroma. Ne bi oni širili aerodrom zbog bogataša koji bi odsjedali u Bellevuea ili Hortensiji, već zbog novih hotela i vila koje tek trebaju izgraditi na Čikatu i Sunčanoj. Masovka tek dolazi s novim Heliosom okruženim vilama, novim hotelom Čikat i prigradnjama, novom vilom Dijana i još par vila u nastavku, nadograđenom Vesperom i Aurorom i gradnjom nove hotelčine iznad njih. A tu je i Velopin koji će osim marine za mega-jahte sigurno imati bar jedan hotelčić odmah na moru... a o Mataldi da i ne govorimo. Tamo bi prema planu trebalo niknuti bar 50-ak hotela i vila. Kada se sve to zbroji, ispada da će se postojeći Jadrankini kapaciteti udvostručiti i da će im trebati hrpe jumbo-jetova za svu tu "luksuznu" raju. Ma ne žele oni proširiti aerodrom zbog ono malo elite koja bi zakupila Hortensiju, jer ti i tako dolaze svojim malim privatnim avionima, već zbog širenja kapaciteta koje će potpuno uništiti ovu našu i tako nikakvu vodovodnu, električnu, kanalizacijsku i telekomunikacij sku mrežu. Priča o Lošinju kao luksuznoj destinaciji samo je prazna kulisa iza koje se valja veliki val nove preizgrađenosti i najobičnijeg srednjostrujašk og masovnog turizma. Ne postoji luksuzna masovka, jer bogati se ne vole gužvati u masi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tko ima para kupa se u morujoshua 2016-08-04 07:34
Citat Letu štuke:
Ma ne žele oni proširiti aerodrom zbog ono malo elite koja bi zakupila Hortensiju, jer ti i tako dolaze svojim malim privatnim avionima, već zbog širenja kapaciteta koje će potpuno uništiti ovu našu i tako nikakvu vodovodnu, električnu, kanalizacijsku i telekomunikacijsku mrežu. Priča o Lošinju kao luksuznoj destinaciji samo je prazna kulisa iza koje se valja veliki val nove preizgrađenosti i najobičnijeg srednjostrujaškog masovnog turizma. Ne postoji luksuzna masovka, jer bogati se ne vole gužvati u masi.
Majka svih pitanja je s kojom lovom oni misle izgraditi
aerodrom ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ... letu avijoniSkuhana žaba 2016-08-04 08:45
Citat Letu štuke:
Priča o Lošinju kao luksuznoj destinaciji samo je prazna kulisa iza koje se valja veliki val nove preizgrađenosti i najobičnijeg srednjostrujaškog masovnog turizma. Ne postoji luksuzna masovka, jer bogati se ne vole gužvati u masi.
Koji god bili ciljevi nepoznatog investitora, gradska vlast ga vrlo uslužno servisira. Danas u 11 sati bit će održana izvanredna sjednica GV sa samo jednom točkom dnevnog reda: Usvajanje Kapelijevog prijedloga izmjena i dopuna odluke o izradi VI. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja a sve to zbog aerodroma da Šoliću više ne izmakne koji ugledni topmilijarder kao onaj drogirani Chris Brown.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Otok vitalnosti i miomirisa marihuaneTHC 2016-08-04 11:37
Citat Skuhana žaba:
Citat Letu štuke:
Priča o Lošinju kao luksuznoj destinaciji samo je prazna kulisa iza koje se valja veliki val nove preizgrađenosti i najobičnijeg srednjostrujaškog masovnog turizma. Ne postoji luksuzna masovka, jer bogati se ne vole gužvati u masi.
Koji god bili ciljevi nepoznatog investitora, gradska vlast ga vrlo uslužno servisira. Danas u 11 sati bit će održana izvanredna sjednica GV sa samo jednom točkom dnevnog reda: Usvajanje Kapelijevog prijedloga izmjena i dopuna odluke o izradi VI. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja a sve to zbog aerodroma da Šoliću više ne izmakne koji ugledni topmilijarder kao onaj drogirani Chris Brown.


Nadrogirani DJ, gost po Šolićevom ukusu...dailymail.co.uk/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # gost zvan čežnja uhićen zbog silovanja u hoteluDJ Tramp 2019-01-23 08:21
Zbog teških optužbi za silovanje u Parizu uhićen glazbenik Chris Brown
tportal.hr/.../...

Pouka: Više nema potrebe graditi aerodrom na 200 metara od hotela.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Složna braćaV.T. 2016-08-04 17:39
Kako javlja Purić na otoci.net 14 vijećnika je poslušno glasovalo za usvajanje Kapelijevog prjedloga. Devčić je bio suzdržan zbog prigovora što se prostorno-plans ka dokumentacija u 90 posto slučajeva donosi po hitnom postupku. Kad je rekao da to prelazi sve granice dobio je Kapelijevu jezikovu juhu. Kapeli je rekao da se i "Vlada sastaje u roku od 24 sata, da bi se nešto pokrenulo u gospodarstvu. Da smo čekali, procedura bi trajala i trajala, a radovi bi kasnili godinu dana. Zar bismo za deset dana donijeli drugačiju, bolju odluku? Slažem se da nije dobro donositi točke po hitnom postupku, ali ovo je toliko važno da nije moglo čekati." A kao da je član HDZ-a veliki oporbenjak Rudi je dao podršku Kapeliju nazvavši administraciju "elementarnom nepogodom u Hrvatskoj."
otoci.net/index.php/u-politici/5303-zbog-korekcije-podrucja-aerodroma-hitna-odluka-vijeca
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # prave ražanj a zec u šumiAirbus 380 2016-08-04 17:44
Citat Skuhana žaba:
Koji god bili ciljevi nepoznatog investitora, gradska vlast ga vrlo uslužno servisira. Danas u 11 sati bit će održana izvanredna sjednica GV sa samo jednom točkom dnevnog reda: Usvajanje Kapelijevog prijedloga izmjena i dopuna odluke o izradi VI. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja a sve to zbog aerodroma da Šoliću više ne izmakne koji ugledni topmilijarder kao onaj drogirani Chris Brown.
Uz malo guglanja se puno toga može saznati, a što slučajno ili namjerno nije rečeno na gradskom vijeću.
Radovi na aerodromu kasne najviše radi nesposobnosti samog investitora da dobije pravomoćnu lokacijku dozvolu i pravomoćnu izmjenu lokacijske dozvole protiv kojih se vode odvojeni upravni sporovi vlasnika zemljišta. Očito je na upravnom sudu stvar krenula nizbrdo pa sad treba mijenati urbanističke planove da bi se dobila nova lokacijska dozvola protiv koje neće biti žalbi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # pravi vijećniciVijećnici 2016-08-04 21:00
Anto Nedić dodao je da je "riječ o par parcela bitnih zbog nagiba piste".(dakle upalilo je sa vođenjem ručak-vecera
A kao da je član HDZ-a veliki oporbenjak Rudi je dao podršku Kapeliju (dakle oslobođen plačanja duga gradu milionska cifra)
Vijećnik s neovisne liste Siniša Dakić-Barichiev ich zatražio je da se napravi ugovor kojim bi se definirala pozicija Grada u investiciji na aerodromu.(on bode koji put da bi njegove stvari glatko prošle u planovima)
Marija Kamalića (HSS) čudi to što je izdana lokacijska dozvola, a postoji problem.( lukavi Mario prava ljisica nikada do kraja ne ukaže problem)
Devčić je bio suzdržan zbog prigovora što se prostorno-plans ka dokumentacija u 90 posto slučajeva donosi po hitnom postupku. Kad je rekao da to prelazi sve granice (a veterinar uvijek protiv, da se nešto kroji pod hitno -možda je u pravu)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # stručnjakkosinus 2016-08-04 22:19
Citat Vijećnici:
Anto Nedić dodao je da je "riječ o par parcela bitnih zbog nagiba piste".(dakle upalilo je sa vođenjem ručak-vecera
moramo mu vjerovati na riječ, gospodin Anto Nedić je poznati stručnjak za nagibe i krivine
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # lošem k.... svala dlaka smetas.s. 2016-08-04 21:06
Kada se Apoksiomen pokazao kao promašena investicija od preko 5 mil.eura koja ne može zaraditi niti za troškove rasvjete,naš vrli gradonačelnik je za tu nezainteresiran ost gosti okrivio građane koji se ne zalažu dovoljno,kao i što su za promašene ***** hotele optuženi jalni građani koji ne žele razvoj,a u stvari svatko sa dvije moždane vijuge zna prije ***** hotela,destinac ija mora biti *****,a ne izgledom i mirisom oronula septička jama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # malograđaniyulius 2016-08-04 22:38
Citat s.s.:
Kada se Apoksiomen pokazao kao promašena investicija od preko 5 mil.eura koja ne može zaraditi niti za troškove rasvjete,naš vrli gradonačelnik je za tu nezainteresiranost gosti okrivio građane koji se ne zalažu dovoljno,kao i što su za promašene ***** hotele optuženi jalni građani koji ne žele razvoj,a u stvari svatko sa dvije moždane vijuge zna prije ***** hotela,destinacija mora biti *****,a ne izgledom i mirisom oronula septička jama.
Građani će biti krivi i zato što su turisti sve nezadovoljniji ovakvim razvojem Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # seljaniseljaci 2016-08-04 22:55
Citat yulius:
Citat s.s.:
Kada se Apoksiomen pokazao kao promašena investicija od preko 5 mil.eura koja ne može zaraditi niti za troškove rasvjete,naš vrli gradonačelnik je za tu nezainteresiranost gosti okrivio građane koji se ne zalažu dovoljno,kao i što su za promašene ***** hotele optuženi jalni građani koji ne žele razvoj,a u stvari svatko sa dvije moždane vijuge zna prije ***** hotela,destinacija mora biti *****,a ne izgledom i mirisom oronula septička jama.
Građani će biti krivi i zato što su turisti sve nezadovoljniji ovakvim razvojem Lošinja.
zašto ne pokaže ugovor o financiranju aerodroma, zAR će građani biti krivi za promašenu investiciju odnosno ugovor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # oprosti im Bože...dilajla 2016-08-05 08:07
Citat seljaci:
zašto ne pokaže ugovor o financiranju aerodroma, zAR će građani biti krivi za promašenu investiciju odnosno ugovor
..pa ne postoji nikakav ugovor o financiranju aerodroma, radi se na "majke mi".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lošinj kao Dubrovnik na sjeveruZbrka 2016-08-05 08:34
"Sanjin Šolić je predstavljen kao »upravitelj uvale Čikat na Malom Lošinju, jedine s pet zvjezdica« u članku pod naslovom »Mamac za topmilijardere« s najavom stvaranja novog Dubrovnika na sjeveru izgradnjom velikog aerodroma na Lošinju, jer ultrabogataše se ne može trajektom i autobusom privući u luksuzno ljetovalište."
Stvaranje novog Dubrovnika na sjeveru? Znači odustaje se od projekta Lošinja kao hrvatske Mallorce?
vecernji.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Kreni Gardohranitelj tuljana 2016-08-05 08:47
Želio bih čestiti svim Lošinjanima naš veličanstveni Dan pobjede!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Luksuz i vitalityDundo 2016-08-05 09:05
Citat Zbrka:
"Sanjin Šolić je predstavljen kao »upravitelj uvale Čikat na Malom Lošinju, jedine s pet zvjezdica« u članku pod naslovom »Mamac za topmilijardere« s najavom stvaranja novog Dubrovnika na sjeveru izgradnjom velikog aerodroma na Lošinju, jer ultrabogataše se ne može trajektom i autobusom privući u luksuzno ljetovalište." Stvaranje novog Dubrovnika na sjeveru? Znači odustaje se od projekta Lošinja kao hrvatske Mallorce?
Šolić u ovom intervjuu kaže "Budimo realni, stranci su čuli za Dubrovnik, ali baš i nisu čuli za Lošinj, što znači da ga mi moramo promovirati i pozicionirati kao luksuznu destinaciju i vitality otok te postati lider zdravog odmora na Mediteranu." A za promociju luksuzne destinacije i vitality otoka nema boljeg od ugošćivanja ovakvih uglednika i ambasadora zdravog života:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # kad narestem biti ću velikipan 2016-08-05 09:38
Hrvatska je trebala biti druga Švicarska,Lošin j druga Mallorca,ne možeš biti drugi taj,ili nešto jesi ili nisi,a mi to nismo,način izražavanja pojedinih "direktora",gra donačelnika:"Mi ćemo biti drugi...",samo govori o stupnju njihove inteligencije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # inteletukcićićo 2016-08-05 09:48
Citat pan:
Hrvatska je trebala biti druga Švicarska,Lošinj druga Mallorca,ne možeš biti drugi taj,ili nešto jesi ili nisi,a mi to nismo,način izražavanja pojedinih "direktora",gradonačelnika:"Mi ćemo biti drugi...",samo govori o stupnju njihove inteligencije.
Biti drugi ništa ne znači, samo prvi se računa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # velo selomihujlo 2016-08-05 18:01
Nitko više ni ne spominje novu cestu za Veli Lošinj, za koju je Jadranka d.d. potpisala pismo namjere kao suinvestitor. Od svega toga ima samo "kružni tok" kojemu je mjesto prije u luna-parku nego tamo gdje je
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # prodavači maglekarlo 2016-08-05 20:01
Citat mihujlo:
Nitko više ni ne spominje novu cestu za Veli Lošinj, za koju je Jadranka d.d. potpisala pismo namjere kao suinvestitor. Od svega toga ima samo "kružni tok" kojemu je mjesto prije u luna-parku nego tamo gdje je
Uprava Jadranke potpisuje sve što dođe na stol, ionako neće ništa financirati jer su u velikim gubicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # *****Malo Morgen 2016-08-05 21:04
Citat karlo:
Nitko više ni ne spominje novu cestu za Veli Lošinj, za koju je Jadranka d.d. potpisala pismo namjere kao suinvestitor. Od svega toga ima samo "kružni tok" kojemu je mjesto prije u luna-parku nego tamo gdje je
Uprava Jadranke potpisuje sve što dođe na stol, ionako neće ništa financirati jer su u velikim gubicima.
Kad bi ga se postavilo pokraj Luke Modrića, koji je baš u vrijeme našeg intervju bio gost lošinjskog hotela Bellevue, Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke d.d., u odnosu na poznatog nogometaša došao bi otprilike kao i Stojko Vranković na onoj fotografiji koja je nasmijala Hrvate.Nevjerovatno je kako se predsjednik uvale sa pet zvjezdica nakon svakog obraćanja javnosti sve više i više, čak do grla ukopava u blato svojih nepromišljenih, bahatih i kontradiktornih izjava.

Pouka priče je da ova kampanja služi samo kako bi se stvorio dojam uspješnosti da najesen bolje prodaju firmu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ja vladam...Lošinj Clippers 2016-08-06 09:38
Citat Malo Morgen:
Nevjerovatno je kako se predsjednik uvale sa pet zvjezdica nakon svakog obraćanja javnosti sve više i više, čak do grla ukopava u blato svojih nepromišljenih, bahatih i kontradiktornih izjava.
Pouka priče je da ova kampanja služi samo kako bi se stvorio dojam uspješnosti da najesen bolje prodaju firmu.
Druga pouka priče glasi:
Ako puno sereš, bit ćeš u govnima do grla, bez obzira što si visok kao Stojko Vranković.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Kič novinarstvoBurp 2016-08-06 09:43
Citat Malo Morgen:
Kad bi ga se postavilo pokraj Luke Modrića, koji je baš u vrijeme našeg intervjua bio gost lošinjskog hotela Bellevue, Sanjin Šolić, predsjednik uprave Jadranke d.d., u odnosu na poznatog nogometaša došao bi otprilike kao i Stojko Vranković na onoj fotografiji koja je nasmijala Hrvate. Nevjerovatno je kako se predsjednik uvale sa pet zvjezdica nakon svakog obraćanja javnosti sve više i više, čak do grla ukopava u blato svojih nepromišljenih, bahatih i kontradiktornih izjava.
Istini za volju ova budalaština o Luki Modriću i nasmijavanju Hrvata nije samo primjer bahatosti "predsjednika uvale s pet zvjezdica" nego i primjer kič novinarstva. Kad u prvoj rečenici članka kojim predstavlja jednu tvrtku, njene planove, uspjehe i probleme novinarka aludira na fizičke dimenzije »upravitelja uvale Čikat na Malom Lošinju« samo da bi mogla poturiti informaciju kako je neki Luka Modrić u vrijeme intervjua bio gost lošinjskog hotela Bellevue, podsjećajući na nekakvu fotografiju koja je - kao - "nasmijala Hrvate" očigledno je da je njen žanr tzv. kič novinarstvo. No činjenica da je »upravitelja uvale Čikat na Malom Lošinju« dopustio da takav tekst bude objavljen kazuje da mu uloga zvjezdice kič novinarstva nije mrska.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # rog za svijećubakonja 2016-08-06 21:23
Citat Malo Morgen:
Pouka priče je da ova kampanja služi samo kako bi se stvorio dojam uspješnosti da najesen bolje prodaju firmu.
Tako je, tvrtka se najesen prodaje pa zato kreću ovi hvalospjevi o Lošinju kao sjevernom Dubrovniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # majmun radi što majmun vidiCH4 2016-08-07 08:09
Citat bakonja:
Citat Malo Morgen:
Pouka priče je da ova kampanja služi samo kako bi se stvorio dojam uspješnosti da najesen bolje prodaju firmu.
Tako je, tvrtka se najesen prodaje pa zato kreću ovi hvalospjevi o Lošinju kao sjevernom Dubrovniku.
Samo budala sa kokošijim mozgom može uspoređivati Lošinj sa Dubrovnikom.
Zašto Lošinj ne bi mogao ostati svoj, ono što jest? Zašto bi ga trebalo pretvoriti u Dubrovnik, Malorku ili lošu kopiju bilo kakve druge destinacije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Pitanje identitetaLošinj kao Lošinj 2016-08-07 10:54
Citat CH4:
Samo budala sa kokošijim mozgom može uspoređivati Lošinj sa Dubrovnikom.
Zašto Lošinj ne bi mogao ostati svoj, ono što jest? Zašto bi ga trebalo pretvoriti u Dubrovnik, Malorku ili lošu kopiju bilo kakve druge destinacije?
Lošinj ima svoj vlastiti identitet koji se temelji na dugoj tradiciji pomorstva i turizma te prekrasnoj prirodi. Prvo smo sveli na mahanje Lošinjanki u lažnoj lošinjskoj nošnji nepostojećim brodovima na Anuncijati, drugo na rušenje starih hotela i vila na Čikatu, a treće je obezvrijeđeno uništavanjem šume i betoniranjem obale. Lošinj i dalje ima svoj identitet, no Lošinjani su ga očito izgubili. Nešto ih treba dobro lupiti po glavi da im se vrati sjećanje na "Lošinj kakav je nekad bio" i da prestanu izigravati nešto što nisu i nikada neće biti. A za početak bi mogli posjetiti Mallorcu i Dubrovnik i iz bliza pogledati kako se živi na tim mjestima, pa bi ih prošla volja za nesuvislim usporedbama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Dernek CityGost 2016-08-09 10:00
Citat Lošinj kao Lošinj:
Citat CH4:
Samo budala sa kokošijim mozgom može uspoređivati Lošinj sa Dubrovnikom. Zašto Lošinj ne bi mogao ostati svoj, ono što jest? Zašto bi ga trebalo pretvoriti u Dubrovnik, Malorku ili lošu kopiju bilo kakve druge destinacije?
Lošinj ima svoj vlastiti identitet koji se temelji na dugoj tradiciji pomorstva i turizma te prekrasnoj prirodi. Prvo smo sveli na mahanje Lošinjanki u lažnoj lošinjskoj nošnji nepostojećim brodovima na Anuncijati, drugo na rušenje starih hotela i vila na Čikatu, a treće je obezvrijeđeno uništavanjem šume i betoniranjem obale. Lošinj i dalje ima svoj identitet, no Lošinjani su ga očito izgubili. Nešto ih treba dobro lupiti po glavi da im se vrati sjećanje na "Lošinj kakav je nekad bio" i da prestanu izigravati nešto što nisu i nikada neće biti. A za početak bi mogli posjetiti Mallorcu i Dubrovnik i iz bliza pogledati kako se živi na tim mjestima, pa bi ih prošla volja za nesuvislim usporedbama.
Lošinj je odavno prestao biti kakav je nekad bio. Zaista, tradicija pomorstva svela se na mahanje Lošinjanki u lažnoj lošinjskoj nošnji nepostojećim brodovima na Anuncijati, turizam se sveo na rušenje starih hotela i vila na Čikatu, a priroda je obezvrijeđena uništavanjem šume i betoniranjem obale. A središte grada je k tome pretvoreno u veliku ugostiteljsku terasu s vlastitom bučnom glazbom svakog pojedinog objekta do duboko u noć. Gradska luka je postala marina u kojoj velike jahte buče po cijelu noć da bi u rano jutro komunalci s još većom bukom čistili tragove noćnog dernečenja. Ovo je snimak jahte privezane kod pošte s uključenim strojevima tijekom cijele noći, te čišćenja rive u 5,30 sati


www.youtube.com/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # (...)Vrapče 2016-08-09 13:16
Citat Gost:
Ovo je snimak jahte privezane kod pošte s uključenim strojevima tijekom cijele noći, te čišćenja rive u 5,30 sati
tu fali još samo luđačka košulja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # papala maca cestucesta 2016-08-05 20:35
Citat mihujlo:
Nitko više ni ne spominje novu cestu za Veli Lošinj, za koju je Jadranka d.d. potpisala pismo namjere kao suinvestitor.
To je pitanje za gradonačelnika i pročelnicu Jović, projekat je gotov ali nitko ne izvršava preuzete obveze izgradnje ceste kroz hotel punte do centra.
to je bilo u proračunu joše 2015 god.odnosno financiranje od strane Jadranke ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # slijepa ulicabepo 2016-08-05 22:34
Citat cesta:
To je pitanje za gradonačelnika i pročelnicu Jović, projekat je gotov ali nitko ne izvršava preuzete obveze izgradnje ceste kroz hotel punte do centra.
to je bilo u proračunu joše 2015 god.odnosno financiranje od strane Jadranke ?
Puno toga je bilo u proračunu pa se nije izvršilo. Kada će vijećnici zasjedati u novoj vijećnici ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # pitanjegrađanin 2016-08-06 09:24
Citat bepo:
Citat cesta:
To je pitanje za gradonačelnika i pročelnicu Jović, projekat je gotov ali nitko ne izvršava preuzete obveze izgradnje ceste kroz hotel punte do centra.
to je bilo u proračunu joše 2015 god.odnosno financiranje od strane Jadranke ?
Puno toga je bilo u proračunu pa se nije izvršilo. Kada će vijećnici zasjedati u novoj vijećnici ?

Di su pare?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # FlyRyan 2016-08-06 23:07
Sa velikim avionima dolazi masovni turizam i gosti niske platežne moći,to su uglavnom najslabije plaćeni pomoćni radnici koji godišnje jedva uspiju sastaviti 500 eura za All inclusive aranžman i to je sve što mogu potrošiti.Gosti koji imaju novca imaju privatne avione koji su većinom kapaciteta do max 20 putnika i mogu bez problema sletjeti u Ćunski.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # ne pada snijeg da pokrije brijegškamp 2016-08-07 07:45
Citat Ryan:
Sa velikim avionima dolazi masovni turizam i gosti niske platežne moći,to su uglavnom najslabije plaćeni pomoćni radnici koji godišnje jedva uspiju sastaviti 500 eura za All inclusive aranžman i to je sve što mogu potrošiti.Gosti koji imaju novca imaju privatne avione koji su većinom kapaciteta do max 20 putnika i mogu bez problema sletjeti u Ćunski.
Pa ne proširuje se aerodrom radi turizma nego da bi se vlasnici zemljišta obogatili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # kama sutrapropan 2016-08-09 11:48
Citat škamp:
Pa ne proširuje se aerodrom radi turizma nego da bi se vlasnici zemljišta obogatili.
Kupili jeftino poljoprivredno zemljište UPU-om pretvorili u građevinsko i sada će prodati rusima za veliku lovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # zumbazumba 2016-08-10 09:03
U destinaciji sa pet zvezdica, na trgu osim igraonice i divljanje djece, nema kulturnog sadržaja osim zumba zumba plesacica.
Đurđa je nestala - Gari je ostao ?
Ali gdje su pare od TZ u što su potrošene?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Lošinj sinonim za održivi razvoj i odgovorni turizamPtica rugalica 2016-08-10 10:38
Citat zumba:
U destinaciji sa pet zvezdica, na trgu osim igraonice i divljanje djece, nema kulturnog sadržaja osim zumba zumba plesacica.
Đurđa je nestala - Gari je ostao ?
Ali gdje su pare od TZ u što su potrošene?
Vidi ovo od prije dvije godine: O posebnostima i kvalitetama Malog Lošinja kao prepoznatljive destinacije na turističkoj karti Europe i šire govorilo se na Prvoj Europskoj međuparlamentar noj konferenciji o održivom turizmu, održanoj jučer u hotelu Bellevue u Malom Lošinju, izvijestio je Novi list. Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli u pozdravnom je govoru naglasio da Mali Lošinj nije bez razloga, uz Zagreb, izabran za domaćina ovog važnog skupa.
– Mali Lošinj je prepoznatljiv kao razvijena turistička destinacija bogate prirodne i kulturne baštine, dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Srebrni cvijet Europe 2009 i jedan je od rijetkih u Hrvatskoj kao član WTO-a koji se strateški odredio prema održivom razvoju i odgovornom turizmu na svom području, usvojivši dva strateška dokumenta kojima se to definira, Plan ukupnog razvoja grada za razdoblje od 2013. do 2020. te Program razvoja održivog turizma Grada Malog Lošinja. Dokaz kvalitetnog rada i kretanja prema zacrtanom cilju jest što je Grad Mali Lošinj dobitnik nagrade SKAL – prvog mjesta u svijetu za održivi razvoj, rekao je gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, ustvrdivši kako sve spomenuto valorizira ljepotu, očuvanost prirodnog okoliša i kulturnog nasljeđa te dosegnutu razinu turističkog razvoja, koji su dijelom rezultat i dugogodišnje suradnje Grada i Turističke zajednice.
U tom smislu kratku prezentaciju održala je i direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić koja je naglasila kako TZG i Grad zajedničkim snagama grade brend Lošinja kao otoka vitalnosti što počiva na ideji održivosti i kojim se Lošinj promovira kao destinacija »životne energije i dobrog osjećaja«. Šimičić je prezentirala razne projekte, od kojih je među novijima onaj EU o održivom razvoju – ETIS, a upravo je o turizmu u okvirima razvojnih politika Hrvatske i Europske unije na konferenciji govorio Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # papir trpi sveMockingjay 2016-08-10 11:09
Citat Ptica rugalica:
Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli u pozdravnom je govoru naglasio da Mali Lošinj nije bez razloga, uz Zagreb, izabran za domaćina ovog važnog skupa.
– Mali Lošinj je prepoznatljiv kao razvijena turistička destinacija bogate prirodne i kulturne baštine, dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Srebrni cvijet Europe 2009 i jedan je od rijetkih u Hrvatskoj kao član WTO-a koji se strateški odredio prema održivom razvoju i odgovornom turizmu na svom području, usvojivši dva strateška dokumenta kojima se to definira, Plan ukupnog razvoja grada za razdoblje od 2013. do 2020. te Program razvoja održivog turizma Grada Malog Lošinja.

Još kad bi nama, neukim i slijepim građanima Malog Lošinja gradonačelnik objasnio što je to u naravi održivo i odgovorno, a tiče se devastacije kompletenog Čikata, na kopnu, na moru i u zoni park šume. Također nas zanima na koji način su pojmovi "odgovorno i održivo" ugrađeni u urbanističke planove koji su u izradi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # nova metlaandrea 2016-08-10 11:58
Citat Mockingjay:

Još kad bi nama, neukim i slijepim građanima Malog Lošinja gradonačelnik objasnio što je to u naravi održivo i odgovorno, a tiče se devastacije kompletenog Čikata, na kopnu, na moru i u zoni park šume. Također nas zanima na koji način su pojmovi "odgovorno i održivo" ugrađeni u urbanističke planove koji su u izradi.
Gradska vlast se prodala pa nema nam više što objasniti, treba pod hitno tražiti nove kadrove koji nisu korumpirani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Lošinj je sinonim za prodaju otočkih resursa investitoru o kojemu ništa ne znamo,Borg 2016-08-11 08:22
Odličan komentar uz taj članak:
Meni je Lošinj postao sinonim za prodaju najveće otočke firme i otočkih resursa stranom investitoru o kojemu ništa ne znamo, firme koja je jedna od rijetkih uspješno provela pretvorbu i privatizaciju po jedinstvenom modelu tako da dionice ostanu u rukama djelatnika firme i drugih stanovnika otoka, kako bi od nesposobne uprave preko noći saznali da je apsolutna rasprodaja svih tih dionica nepoznatom investitoru najunosnija opcija. Isto tako smo saznali i da je nepoznati investitor postao investitor kakvog samo možemo poželjeti, da bi iz prijedloga gradnje nebodera od 26 katova shvatili da nepoznati investitor itekako želi biti dio otočne zajednice i da se jako zauzima za dugoročnu opstojnost Lošinja i Cresa i očuvanju tradicijskih vrijednosti otoka.

Sve ovo me podsjeća na poznati citat iz Zvjezdanih staza:
We are the Borg. You will be assimilated. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kamo danas, kamo sutra?Izgubljeni u prijevodu 2016-08-11 14:37
Citat zumba:
U destinaciji sa pet zvezdica, na trgu osim igraonice i divljanje djece, nema kulturnog sadržaja osim zumba zumba plesacica.
dokaz tome je da gosti čim padne kiša bježe sa otoka, nema nikakvih sadržaja koliko god nam Oni lagali o tome ne zovu Lošinj uzalud slijepim crijevom hrvatskog turizma.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # peri-derianas 2016-08-11 18:32
Citat Izgubljeni u prijevodu:
dokaz tome je da gosti čim padne kiša bježe sa otoka, nema nikakvih sadržaja koliko god nam Oni lagali o tome ne zovu Lošinj uzalud slijepim crijevom hrvatskog turizma.
Turizam se na Lošinju srozao na običnu pljačku, nitko ne razmišlja o poboljšanju ponude i zadovoljstvu gosta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # lova,lova na suncezulu 2016-08-10 19:18
Ali gdje su pare od TZ u što su potrošene?
Samo za dnevnice, kao i sajmove za prezentaciju jadrankinih hotela ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # KanSusa 2016-08-13 09:40
Citat zulu:
Ali gdje su pare od TZ u što su potrošene?
Samo za dnevnice, kao i sajmove za prezentaciju jadrankinih hotela ?
Pa Jadranka ih vraća Đurđici kroz plače!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # dar - mardar 2016-08-13 18:21
Citat Susa:
Citat zulu:
Ali gdje su pare od TZ u što su potrošene?
Samo za dnevnice, kao i sajmove za prezentaciju jadrankinih hotela ?
Pa Jadranka ih vraća Đurđici kroz plače!
A di je tu Gari?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # joker zovibarbun 2016-08-13 22:26
Citat dar:
A di je tu Gari?
Čuva joj mjesto direktorice u TZ ako se ne snađe kod "nepoznatih investitora".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # lete štuke, nema avionaPH7 2016-08-14 16:56
ničim izazvana, elementarna nepogoda je ipak zadesila hidrovionskog prijevoznika

kako kaže Purić:
"U prekidu su i sve druge veze, a kako kažu u poduzeću "European Coastal Airlines" (ECA), od Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, nakon provedene inspekcije, zatraženo je "ispunjenje dodatnih administrativni h zadataka"."

otoci.net/.../...

opširnije:

www.index.hr/.../912419.aspx

www.index.hr/.../912580.aspx

www.index.hr/.../912644.aspx

www.index.hr/.../912698.aspx

nije nevažna za cijeli slučaj činjenica da su ECA hidroavioni stari samo 38 i 52 godine, skoro pa iz WW2

planefinder.net/.../9A-TOA

planefinder.net/.../9A-TOB

pozdrav gradskom vijećniku Domcu ma gdje bio... :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Guzolizna oporbaFoka 2016-08-14 17:55
Citat PH7:
ničim izazvana, elementarna nepogoda je ipak zadesila hidrovionskog prijevoznika...
pozdrav gradskom vijećniku Domcu ma gdje bio... :lol:
Pozdrav i velikom oporbenjaku Rudiju Ivkoviću koji je naizgled ničim izazvan gradonačelnika uzeo u zaštitu od Devčićeve kritike donošenja planova. Kako piše Purić,
"Za razliku od mnogo ranijih zgoda, potpunu podršku Cappelliju dao je Rudolf Ivković (HSLS), nazvavši administraciju "elementarnom nepogodom u Hrvatskoj", a na tom tragu bio je Branko Domac (PGS), kazavši da je zbog birokracije moglo propasti hidroavionsko povezivanje Lošinja s drugim lukama."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # burokracijakurt 2016-08-14 18:57
Citat Foka:
"Za razliku od mnogo ranijih zgoda, potpunu podršku Cappelliju dao je Rudolf Ivković (HSLS), nazvavši administraciju "elementarnom nepogodom u Hrvatskoj", a na tom tragu bio je Branko Domac (PGS), kazavši da je zbog birokracije moglo propasti hidroavionsko povezivanje Lošinja s drugim lukama."
Hidravioni su prizemljeni na veliku žalost Jadrankinog trbuhozborca !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # na vidiku još jadna elementarna nepogodaPH7 2016-08-21 15:43
"Osim što je mjesecima (a neki od Indexovih izvora tvrde - od prvog dana) ignorirao sigurnosne protokole i svjesno loše održavao svoje hidroavione - a što je u konačnici i rezultiralo time da im je Agencija za civilno zrakoplovstvo (CCAA) zabranila letove i oduzela licencu - Klaus Dieter Martin, vlasnik kompanije European Coastal Airlines očito je jednako svjesno kršio i hrvatske zakone koji se tiču rada stranaca..."

www.index.hr/.../914183.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Inspekcijski nadzor ECACCAA 2016-08-24 14:58
Objavio: CCAA
Datum objave: 24.08.2016.
PRIOPĆENJE: Inspekcijski nadzor European Coastal Airlines

Priopćenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo u vezi s provedenim inspekcijskim nadzorom temeljem kojeg je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) privremeno oduzela pojedine svjedodžbe, potvrde i odobrenja Europskom zračnom prijevozniku (ECA), možete pronaći na sljedećoj poveznici:
ccaa.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Vlasnik ECA-e lagao javnostIndex 2016-08-24 15:43
Vlasnik ECA-e lagao javnost, Agencija potvrdila Indexu: Na avionima su utvrđeni nedostaci u održavanju...

www.index.hr/.../914969.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # leteći holandezmarkulin 2016-08-24 16:15
Citat Index:
Vlasnik ECA-e lagao javnost, Agencija potvrdila Indexu: Na avionima su utvrđeni nedostaci u održavanju...
Treba odgovarati onaj koji je ovu sumnjivu firmu doveo u Lošinj !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Unatoč najavi iz ECA, hidroavioni ni danas nisu poletjeliIndex 2016-08-25 17:45
Iako je kompanija European Coastal Airlines za danas najavljivala ponovni početak letova svojih hidroaviona, i na svojoj Facebook stranici pozvala putnike da rezerviraju letove po promotivnoj cijeni, to se do poslijepodneva ipak nije dogodilo...
www.index.hr/.../915225.aspx

članak iz Novog lista
novilist.hr/.../...

Kapelijev komentar od prije neki dan
novilist.hr/.../...

komentar čitatelja:
Previše je uloženo da bi sada sve stalo,
bez obzira koliko bi aviona palo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Samo jedan ECA-in hidroavion dobio dozvolu za let, tri ostaju prizemljenaIndex 2016-08-27 07:03
ECA je danas poslala priopćenje u kojem obavještava da od sutra popodne, 27. kolovoza do daljnjega, ponovno otvara linije Split - Mali Lošinj - Pula i Pula - Novalja s obzirom da će, kako javljaju, jedan od hidroaviona od sutra ujutro biti ponovno odobren za korištenje. Ostala tri hidroaviona ostaju prizemljena...

www.index.hr/.../915552.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ruka ruku mijepajdaši 2016-08-14 20:15
Citat:
Pozdrav i velikom oporbenjaku Rudiju Ivkoviću koji je naizgled ničim izazvan gradonačelnika uzeo u zaštitu od Devčićeve kritike donošenja planova. Kako piše Purić,
"Za razliku od mnogo ranijih zgoda, potpunu podršku Cappelliju dao je Rudolf Ivković (HSLS),
Dakle Kapeli je oslobodio Ivkovića milionskog duga prema gradu? Zato je Ivković na strani Kapelija, bravo Rudi, dobro si se prodao . A za to je gradonačelnik Vukovara dobio zatvor, možda to isto važi i za Kapelija?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # paesan dame la mancenturion 2016-08-14 21:33
Citat pajdaši:
Dakle Kapeli je oslobodio Ivkovića milionskog duga prema gradu? Zato je Ivković na strani Kapelija, bravo Rudi, dobro si se prodao . A za to je gradonačelnik Vukovara dobio zatvor, možda to isto važi i za Kapelija?
Ne može nitko osloboditi dužnika bez odluke gradskog vijeća. Rudi se priklonio Gariju iz čistih lokal-patriotsk ih osjećaja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Trust mozgovaLovac u žitu 2016-08-19 15:16
Ministar Kliman raspravljao o zračnoj luci i turističkim potencijalima otoka Lošinja

Nakon prvog službenog posjeta otoku Lošinju sredinom travnja, Ministar turizma Republike Hrvatske Anton Kliman ponovno je posjetio Lošinj kako bi dao točku na ‘i’ projektu proširenja zračnog pristaništa Mali Lošinj, ali i porazgovarao o turističkim potencijalima otoka Lošinja...

mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # fotelja se klimaantun 2016-08-19 16:29
Citat Lovac u žitu:


Nakon prvog službenog posjeta otoku Lošinju sredinom travnja, Ministar turizma Republike Hrvatske Anton Kliman ponovno je posjetio Lošinj kako bi dao točku na ‘i’ projektu proširenja zračnog pristaništa Mali Lošinj, ali i porazgovarao o turističkim potencijalima otoka Lošinja...
Klimanu se sviđa Lošinj i zato tako često dolazi na ovaj otok. Šteta što više neće biti ministar turizma, pa neće više imati prilike uživati u vitality destinaciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # sveznadarministar 2016-08-19 17:44
Citat:
Ministar Kliman raspravljao o zračnoj luci i turističkim potencijalima otoka Lošinja
Nakon prvog službenog posjeta otoku Lošinju sredinom travnja, Ministar turizma Republike Hrvatske Anton Kliman ponovno je posjetio Lošinj kako bi dao točku na ‘i’ projektu proširenja zračnog pristaništa Mali Lošinj, ali i porazgovarao o turističkim potencijalima otoka Lošinja...

Pa što si zamišlja taj ministar od 6 mjeseci,,do sad je radio vjerojatno kao činovnik iliti referent , a gle sada on zna i za afvione i za potencijale turizma, svašta
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # BarakeSezonac 2016-08-19 19:07
"Također se razgovaralo o načinu pronalaska i zadržavanja radne snage na otocima, a spomenut je i potencijalno budući model izgradnje stanova, obzirom na nedostatak smještajnih kapaciteta za radnike."
Lošinjani očito ne žele da im djeca idu za konobare, jer se u ljetnom oku nije upisao niti jedan jedini učenik za to zanimanje. Znači da svu radnu snagu treba dovući iz kontinentalnih krajeva, a oni više neće raditi za džabe i spavati po ćumezima. To su sada shvatili i ovi iz Jadranke, pa ih hvata panika. Helios i njegovi bungalovi će uskoro u rekonstrukciju, pa više neće imati gdje sa svojim radnicima. I što sad? Graditi barake kao što je to bilo nakon izgradnje Aurore i Vespere? Neće ići. Smiješi nam se neka nova, "radnička" višegradnja usred šume na Čikatu koju će opravdati potrebama za (jeftinom) radnom snagom i (kvazi) pronatalitetnom politikom. Već vidim nove "izmjene i dopune izmjena i dopuna urbanističkog plana" i to po hitnom postupku, jer sezona 2017. će začas doći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # zgrada bez krovalapiš 2016-08-19 19:46
Citat Sezonac:
I što sad? Graditi barake kao što je to bilo nakon izgradnje Aurore i Vespere? Neće ići. Smiješi nam se neka nova, "radnička" višegradnja usred šume na Čikatu koju će opravdati potrebama za (jeftinom) radnom snagom i (kvazi) pronatalitetnom politikom. Već vidim nove "izmjene i dopune izmjena i dopuna urbanističkog plana" i to po hitnom postupku, jer sezona 2017. će začas doći.
Mislili su u Jadranci i na taj problem, zato sada otkupljuju cijele stambene zgrade na Rukaviću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nije šija nego vratdudek 2019-01-23 11:21
Citat lapiš:
Mislili su u Jadranci i na taj problem, zato sada otkupljuju cijele stambene zgrade na Rukaviću.
Ne kupuje Jadranka zgrade nego Fil adria, a to je nešto sasvim drugo. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Fil Adriaguest 2019-01-23 12:15
Citat dudek:
Citat lapiš:
Mislili su u Jadranci i na taj problem, zato sada otkupljuju cijele stambene zgrade na Rukaviću.
Ne kupuje Jadranka zgrade nego Fil adria, a to je nešto sasvim drugo. :lol:

Klan FILipovic?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...