Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Twitanjem do golfa na Mataldi

Korisnička ocjena:  / 8
LošeNajbolje 

konobariNa pitanje kakva je veza između jednog legendarnog twita u tri sata ujutro 2. srpnja 2017., Ivana Vrdoljaka i usvajanja prvih Izmjena i dopuna PPPGŽ 13. prosinca 2018. vjerojatni odgovor bio bi da to dvoje nema baš nikakve međusobne veze. Na prvi pogled nema, ali na drugi ipak ima. Jer bez jednog twita i Vrdoljaka ne bi bilo ni munjevite brzine usvajanja izmjena PPPGŽ (prostornog plana Primorsko-goranske županije) koje omogućavaju gradnja golf terena s pratećim objektima na Mataldi 

Naime, spomenutim legendarnim twitom, kratkom mrežnom porukom vidljivom tzv. pratiteljima „Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici" spomenuti Ivan Vrdoljak, predsjednik Hrvatske narodne stranke je najavio kopernikanski obrat kojim je svojoj stranci - liberalnim demokratima - osigurao ulazak u Vladu RH pod vodstvom političkog i ideološkog antipoda HDZ-a. Predsjednik HNS-a, stranke koja ima više saborskih zastupnika, ministara i dužnosnika nego članova, najavio je podnošenje političke žrtve radi reforme obrazovanja, pa je za ministra obrazovanja postavio nestranačku osobu, ali je zato na mjesto ministra u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja postavio stranačku uzdanicu, svog zamjenika Štromara. Dakle iako je Vrdoljak trgovao svojim političkim poštenjem radi obrazovanja, utržio si je i kontrolu nad njemu osobno puno važnijim Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Stavljanjem šape na ovo prevažno  ministarstvo osigurao si je poveznicu s mnogim važnim investitorima, pa tako i s velikim investitorom s otoka Lošinja.

A osobno – poslovna romansa Ivana Vrdoljaka i velikog investitora Jadranke d.d. počela je u već ljeto 2013. godine. Tada smo u tjedniku Globus početkom rujna 2013. mogli pročitati veliki članak pod naslovom 100 milijuna eura za hrvatski otok snova: Projekt Lošinj de luxe u kojem predsjednik uprave Jadranke d.d. prepričava kako se tog ljeta sastao s tadašnjim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Doveo ga je na Mali Lošinj. Ovaj je, kaže Sanjin Šolić, ljetovao na otoku Krku.

"Otišao sam po njega, u kratkim hlačama, bez protokola proveo ga otokom..."

Nakon toga „dejta" Ivan Vrdoljak ne ljetuje više na Krku već na Lošinju u hotelu Bellevue. Priča se da je, dok je bio ministar, boravio u predsjedničkom apartmanu na IV. katu hotela Bellevue inkognito pod imenom osobe s inicijalima A. G., a sad kad nije ministar boravi pod svojim imenom, ali navodno ne plaća sam svoje račune.

Romansa Ivana Vrdoljaka s Jadrankom d.d. traje
U Globusu je slikovito opisano šarmiranje tada moćnog ministra Vrdoljaka, a ulet je počeo riječima:

"Slušajte, gospodine ministre, vi ste glavni čovjek za gospodarstvo, vi imate tamo neku zemlju, krš i kamenje, od koje ova država nikad neće imati ni kune, nikad ništa, i to će vam tamo stajat još sto godina. E, imate sad tu neke budale, koje tamo hoće napravit aerodrom, a po prostornom planu tamo jedino i može biti aerodrom. Zato bi bilo lijepo da uđete s nama u projekt, kako god, ili da nama date tu zemlji, ili Gradu, te da zajedno proširimo aerodrom. Tako riješimo tih 250 tisuća četvornih metara zemlje u državnom vlasništvu. Dobro vama, dobro nama. A onda taj projekt proglasite nacio-nalnim strateškim interesom kako bi po novom zakonu mogli izvlastiti privatnike s preostalih 350 tisuća četvornih metara, ali naravno otkupili bi tu zemlju po cijeni koju procjeni vještak."

Globus navodi i razradu ideje:

"Zato sam ministru rekao da nas podrže oko aerodroma za koji ćemo mi naći novac, ali da onda moramo dobit koncesiju na marinu jer mi to znamo i možemo", samouvjereno će Šolić. Marina, kaže, prostorno nije problem jer na mjestu na kojem bi se gradila su stari zapušteni vojni objekti, no postoji problem sa zemljištem u slučaju aerodroma, koji bi pistu produžio na 1800 metara, kako bi na njega mogli slijetati putnički avioni sa 150 do 180 putnika. I država je taj projekt proglasila strateškim, a gotovo svi koraci su dogovoreni, postoji već lokacijska dozvola. Bude li sve po planu, već bi 2015. aerodrom mogao zaživjeti. E, sad, ključni problem koji koči projekt je zemljište, jer 250 tisuća četvornih metara u vlasništvu je države, a 350 tisuća četvornih metara posjeduju privatne osobe."

To je početak velike ljubavi političara Vrdoljaka i poslovne grupe Jadranka d.d. A ministar gospodarstva Vrdoljak je zaista pomagao. Poznato je da je Ivan Vrdoljak kao ministar gospodarstva u Milanovićevoj vladi do početka 2016., kao član nadzornog odbora HBOR-a davao suglasnosti na kredite Jadranka hotelima u čijim je hotelima navodno besplatno ljetovao. Kako takva ljubav ne prestaje, tako ne prestaje ni Vrdoljakovo pomaganje Jadranci. Upravo smo svjedoci još dokaza te ljubavi koja je počela u ljeto 2013. godine.

Ovdje vrijedi kao zanimljivost istaknuti da u tom velikom članku u Globusu u kojem su navedeni svi planovi Jadranke, rekonstrukcija aerodroma (za koju se tada tvrdilo da su novci osigurani, ali ne i imovinsko pravni odnosi), izgradnja marine na Velopinu, dizanje zvjezdica hotela ni jedne jedine riječi nije bilo o golfu na Mataldi. A članak je objavljen početkom rujna 2013., samo tri mjeseca prije famozne prezentacije projekta golfa na Mataldi koji je najavio „suradnik na projektu" Perenčević. No treba biti fer i priznati da nije samo tadašnji ministar gospodarstva zavolio Jadranku d.d. I ondašnji ministar obrane Kotromanović je volio Lošinj na koji je besplatno letio, ali je nesretnik zbog toga završio pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa i bio glavna vijest u svim medijima. Ministar Vrdoljak bio je sretniji ili spretniji pa Povjerenstvo vidio nije.

Zadnje Vrdoljakovo pomaganje pokazalo se kod usvajanja I. Izmjena i dopuna PPPGŽ kojim se omogućava ispunjavanje želja uprave Jadranke d.d. i njenog „suradnika na projektu" da izgradi golf na Mataldi. Tu se, dakle, spajaju dva naizgled odvojena događaja. Vrdoljakov twit i usvajnje PPPGŽ. Zbog twita kojim je navodno zbog reforme obrazovanja riskirao svoju političku karijeru, HNS čiji je on predsjednik je u zamjenu za podršku Vladi u Saboru dobio za nagradu pored Ministarstva obrazovanja i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Za ministra obrazovanja postavio je nestranačku osobu ali je zato za ministra u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (dalje MGIPU) postavio stranačku uzdanicu i svoga zamjenika Štromara, koji će svom stranačkom šefu, koji ga je tu i postavio, za uzvrat i kao dokaz lojalnosti ispuniti svaku želju. A želja mu je da golfa na Mataldi bude jer to želi Jadranka i njen „suradnik na projektu". Prema odredbama čl.108. Zakona o prostornom uređenju prije donošenja prostornog plana županije mora se pribaviti suglasnost MGIPU u pogledu usklađenosti s Zakonom i propisima donesenim na temelju Zakona. S obzirom da je navedeni plan nezakonit, na scenu stupaju ljubav Ivana Vrdoljaka prema upravi Jadranke d.d. i poslušnost ministra Štromara prema svom stranačkom šefu. I MGIPU će izdati potrebnu suglasnost. U rekordnom roku i bez gledanja plana i čitanja materijala uz plan.

Župan koji pamti samo tri dana
Na 68. kolegiju župana, održanom 26.11.2018. našao se prijedlog zaključka o usvajanju Konačnog prijedloga I. Izmjena i dopuna PPPGŽ. U samom zaključku u točki 3. se navodi:

„Nakon pribavljanja suglasnosti iz točke 2. (suglasnost MGIPU- op.a.) ovog zaključka, Konačni prijedlog I. Izmjena i dopuna Prostornog plana Primorsko-goranske Županije dostaviti će se na razmatranje i donošenje Županijskoj skupštini Primorsko-goranske Županije."

Dana 30.11.2018., suprotno vlastitom zaključku, bez potrebne suglasnosti MGIPU, župan dostavlja Konačni prijedlog PPPGŽ na razmatranje i donošenje Skupštini PGŽ. Dakle nakon samo četri dana župan je zaboravio što je zaključio. Ispada da župan pamti samo zadnjih tri dana. Istu, nužnu suglasnost od MGIPU-a će dobiti 5.12.2018. Iako se radi o nestvarno kratkom roku u kojem je MGIPU dalo suglasnost to je ipak šest dana nakon upućivanja materijala Skupštini PGŽ. A sedmi dan nakon upućivanja materijala Skupštini PGŽ umetnuta je naknadno pristigla suglasnosti u već objavljene materijale! Usput rečeno, ovdje možemo uočiti i sličnost s načinom funkcioniranja lošinjskog Gradskog vijeća.

Kako se župan usudio kršiti zakone (barem dva), propise i vlastiti zaključak i uputiti prostorni plan na usvajanje bez nužne suglasnosti? Odgovor je vrlo jednostavan. Bio je siguran da će ju dobiti i da će ju dobiti u kratkom roku. Naravno da ju je i dobio. Jer tu je na scenu stupio Vrdoljak i njegova „ljubav prema Lošinju", odnosno davno obećana podrška i medijski opjevana i potvrđena podrška Projektu Lošinj de luxe i razvoju Lošinja kao luksuzne destinacije.

Budući da Vrdoljak voli luksuzno ljetovati na ovom otoku, a i medijski je potvrđeno da podržava razvoj Jadranke, a budući da je Vrdoljak predsjednik HNS-a, te da je MGIPU pod kontrolom HNS-a, a ministar Štromar poslušni zamjenik svome stranačkom šefu Vrdoljaku, logično je da postoje svi preduvjeti za lagano i brzo pribavljanje potrebne suglasnosti. Pa je isto tako, logično, suglasnost i izdana. To je znao i župan Komadina i zato se usudio kršiti procedure da bi ubrzao usvajanje plana. Ipak se postavlja pitanje, čemu takva žurba? Kao da su se i župan, ministar u Vladi i političar Vrdoljak žurili da velikom investitoru za Božić pod bor stave poklon – sve potrebno za izvedbu projekta golfa na Mataldi.

Suglasnost bez gledanja plana?
A zašto MGIPU, pored svih navedenih i opisanih preduvjeta za izdavanje suglasnosti nije smio izdati istu? Ako je Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ stvarno uputio MGIPU Konačni prijedlog I. Izmjena i dopuna Plana (vjerojatno i nije, već je samo dostavio link) u cilju pribavljanja suglasnosti o njegovoj usklađenosti s Zakonom o prostornom uređenju i propisima donesenim na temelju tog zakona, sukladno zakonskoj obvezi kontrole usklađenosti plana s zakonom ista suglasnost nije smjela biti izdana. Dakle MGIPU je trebalo utvditi je li Konačni prijedlog plana sukladan sa Zakonom i propisima donesenim na temelju tog zakona. Jedan o tih propisa koji su prekšeni je i Uredba o određivanju građevina, drugih zahvata u prostoru i površina državnog i područnog (regionalnog) značaja („NN" broj 37/14, 154/14).

Osnovni problem za zakonitošću izmjena toga plana je početna odluka o proglašenju golfa na Mataldi od interesa za PGŽ, a koja omogućava neposrednu primjenu plana. Prema navedenoj Uredbi, golf na Mataldi zbog svoje velične ne može biti proglašen županijskim interesom. Da bi problem po MGIPU bio veći Zakon o prostornom uređenju a i Uredba definiraju značaj a ne interes kao kriterij koji omogućava neposrednu primjenu plana. Greška u semantici, ako ništa drugo trebala je upućivati na pažljivu i opreznu kontrolu plana. Da se u MGIPU koje vodi Vrdoljakov HNS, pažljivo čitalo dostavljene materijale moglo se utvrditi da u materijalima uopće nema Strateške procjene utjecaja plana na okoliš niti izjveštaja s javne rasprave o istoj. Ali i bez toga je u izvještaju s javne rasprave o prijedlogu plana moglo vidjeti da Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nije dalo mišljenje o provedenoj strateškoj procjeni utjecaja na okoliš I. Izmjena i dopuna Plana a koje je također nužni uvjet za usvjanje plana odnosno za izdavanje suglasnosti MGIPU.

Sam plan je nezakonit i kontradiktoran odnosno neusklađen sam sa sobom. Plan nije usklađen ni sa zakonima ni mnogobrojnim propisim, uredbama ili pravilnicima koji određuju sadržaj i sve elemente koje prostorni plan mora sadržavati. Zašto sve plan nije zakonit može se vidjeti i u mnogobrojnim primjedbama koje sam iznio u javnoj raspravi. Samo kao ilustraciju o kontradiktornosti i neusklađenosti plana govori činjenica o veličini zahvata golfa koja je različita u dva članka koji određuju zahvat. Tako u čl. 79. u tablici 15. navedena je maksimalna veličina parcele za golf na Mataldi od 315 ha. U čl. 412. točka 26. podtočka 2. Oblik i veličina građevne čestice, navodi se da najveća dozvoljena površina kopnenog dijela građevne čestice iznosi 325 ha. Razlika je samo 100.000 m2. Inače to su jedina dva članka (79. i 412.) koja bave Mataldom i jedini članci po kojima će se izdavati građevinske dozvole za golf, hotele, vile, infrastrukturu.

Iako u planu po kome se može graditi golf nema odredbi ni pokazatelja koji su nužni za neposredno provođenje plana MGIPU pod stvarnim ravnanjem Vrdoljaka, koji više ne ljetuje na Krku već na Lošinju, izdaje suglasnost da je PPPGŽ sukladan zakonu i propisima. Samo kao primjer navodim kršenje odredbi Pravilnika o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obveznim prostornim pokazateljima i standardu elaborata prostornih planova koji utvrđuje u čl.19. obvezne prostorne pokazatelje a u čl. 20. navodi nužne brojčane prostorne pokazatelje: koeficijent izgrađenosti (kig), koeficijenti iskorištenosti (kis, Kis) i gustoća izgrađenosti (Gig) ; visina građevine u metrima (V), tako da se ovisno o vrsti građevine određuje najniža ili najniža i najviša ili obvezna visina građevine do vijenca odnosno sljemena krova, računajući od najniže kote zaravnjenog okolnog zemljišta. Svega toga ovaj plan nema.

Jednom konobar- uvjek konobar
Iako se plan neposredno provodi temeljem nezakonite odluke o proglašenju golfa na Mataldi županijskim interesom, i bez obzira što plan nije zakonit, bez obzira što nema nužne javne rasprave o Strateškoj studiji, bez obzira što nema nužnog mišljenja o studiji Ministrstva zaštite okoliša i energetike, MGIPU kojeg voluntaristički vodi HNS izdalo je u rekordnom roku suglasnost na I. Izmjenu i dopuna PPPGŽ kojom su potvrdili da je plan sukladan zakonima i propisima! Dakle radi se o službenoj ispravi neistinitog sadržaja. Kako je to moguće?

Vratimo se po odgovor na početak. Legendarni ranojutarnji twit, koji je omogućio HNS-u ulazak u Vladu RH, donio je Ministarstvo graditeljstva pod kontolu Ivana Vrdoljaka koji podržava Jadranku d.d. i voli boraviti na Lošinju. U pothvatu silovanja Matalde golfom pored aktivne i opisane pomoći twiteraša iz HNS-a vidjiva je i opće poznata aktivna pomoć Jadranci d.d i aktualnog župana Komadine za kojeg se u spomenutom Globusovom članku navodi da je surađivao s Jadrankom u mladosti. Mladi Komadina, budući župan jradio je u Jadranci kao konobar. Zlobnik bi mogao zaključiti da se pod stare dane župan vratio u mladost; opet konobari za tvrtku Jadranka.

Komentari: 

017 # Pogled unatragKnjigovođa 2018-12-27 09:14
Lijepo se prisjetiti tih vremena. U članku iz rujna 2013. se demantira ulazak "Rusa" u Jadranku a ti isti Rusi su nakon mjesec,dva dana stekli većinski paket Jadranke. I to tako da su kupili mimo tržišta, direktnom pogodbom s povlaštenim prodavateljima, većinski paket dionica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # prljavi Haryeros 2018-12-27 11:54
Citat Knjigovođa:
Lijepo se prisjetiti tih vremena. U članku iz rujna 2013. se demantira ulazak "Rusa" u Jadranku a ti isti Rusi su nakon mjesec,dva dana stekli većinski paket Jadranke. I to tako da su kupili mimo tržišta, direktnom pogodbom s povlaštenim prodavateljima, većinski paket dionica.
Znači da je uprava Jadranke surađivala sa rusima puno ranije nego što je osnovana tvrtka Beta ulaganja koja je kupila većinski paket dionica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # SinergijaDodo 2018-12-27 12:38
Citat eros:
Citat Knjigovođa:
Lijepo se prisjetiti tih vremena. U članku iz rujna 2013. se demantira ulazak "Rusa" u Jadranku a ti isti Rusi su nakon mjesec,dva dana stekli većinski paket Jadranke. I to tako da su kupili mimo tržišta, direktnom pogodbom s povlaštenim prodavateljima, većinski paket dionica.
Znači da je uprava Jadranke surađivala sa rusima puno ranije nego što je osnovana tvrtka Beta ulaganja koja je kupila većinski paket dionica.
Budi siguran da je prije toga uprava Jadranke dogovorila suradnju gradske vlasti s investitorom kojeg se može samo poželjeti. Ta suradnja, kasnije nazvana sinergija, sastojala se u bezpogovornom ispunjavanju svih zahtjeva investitora. Postala je omiljena Capelijeva riječ. Izgovarao bi je u svakoj prigodi a sada je sladostrasno izgovara i njegova nasljednica.


i.imgur.com/2RBTapo.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Demanti zvan lažZumba 2018-12-27 13:24
Citat Knjigovođa:
Lijepo se prisjetiti tih vremena. U članku iz rujna 2013. se demantira ulazak "Rusa" u Jadranku a ti isti Rusi su nakon mjesec,dva dana stekli većinski paket Jadranke. I to tako da su kupili mimo tržišta, direktnom pogodbom s povlaštenim prodavateljima, većinski paket dionica.
Za četiri dana bit će peta obljetnica od objave ove video slikovnice pod naslovom Šetnja Čikatom s fotografijama i pratećom glazbom povodom "glasine" da su za ulaganje i ulazak u suvlasništvo Jadranke zainteresirani neki ruski investitori. Glasine koju je predsjednik uprave Jadranke kategorički demantirao … Ubrzo smo saznali da takav demanti pristojan svijet zove sasvim drugačije …

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Obično ti traje 5 godinaMirko 2018-12-28 08:20
Znači da slavimo 5 godina dolaska Rusa, samo je pitanje da li su oni okupatori ili osloboditelji Lošinja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ni okupiran, ni oslobođen: PrivatiziranSnob 2018-12-28 10:03
Citat Mirko:
Znači da slavimo 5 godina dolaska Rusa, samo je pitanje da li su oni okupatori ili osloboditelji Lošinja?
Nije to bio dolazak Rusa, nego prema navodu "suradnika Jadranke" novca iz Sibira. Ruska banka i njezin investicijski fond bili su samo paravan. Mislim da Lošinj nije ni okupiran niti oslobođen nego privatiziran. Onomad smo birali vlast HDZ-a i Kapelija kao gradonačelnika, a njihovim odlukama dobili "tajanstvenog milijunaša s Beverly Hillsa" za vladara. Tako piše u članku na donjem linku s komentarima posjetitelja ovog portala:
volim-losinj.org/.../...
Link na isti članak u JL:
www.jutarnji.hr/.../850939
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # i svi sretniobjektivno 2018-12-28 11:33
Citat Snob:
...a njihovim odlukama dobili "tajanstvenog milijunaša s Beverly Hillsa" za vladara.
Je, pa kad vi ne želite vladati onda je razumljivo da će vama vladati netko drugi. Ali to je zapravo dobro, ima se koga kritizirati, što je nekima ovdje smisao postojanja, tako da su svi sretni, i oni koji vladaju vama, i oni koji imaju prilike kritizirati one koji vladaju. Jedini tko može biti nezadovoljan su dupini i ostale ugrožene biljne i životinjske vrste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # brigo moja pređi na drugogalucky man 2018-12-28 11:56
Citat objektivno:
Je, pa kad vi ne želite vladati onda je razumljivo da će vama vladati netko drugi. Ali to je zapravo dobro, ima se koga kritizirati, što je nekima ovdje smisao postojanja, tako da su svi sretni, i oni koji vladaju vama, i oni koji imaju prilike kritizirati one koji vladaju. Jedini tko može biti nezadovoljan su dupini i ostale ugrožene biljne i životinjske vrste.
Neće Rusi dugo vladati Lošinjem, oni su oprali prljavi novac i sada će cijelu kompaniju prodati novom "investitoru kakav se samo može poželjeti". :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Od milijunaša do bankrotaČovjek bez lopte 2018-12-28 21:05
Citat lucky man:
Neće Rusi dugo vladati Lošinjem, oni su oprali prljavi novac i sada će cijelu kompaniju prodati novom "investitoru kakav se samo može poželjeti". :eek:
Spiskali su lovu uzalud. Hoteli na Čikatu su veliki gubitaš. Spašavaju ih kampovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Vlastiti smrad ne smrdiYoda 2018-12-28 13:07
A ti ga baš sereš. I sretan si u tom svom smradu. Objektivno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
151 # činjeniceobjektivno 2018-12-27 19:02
Citat:
Priča se da je, dok je bio ministar, boravio u predsjedničkom apartmanu na IV. katu hotela Bellevue inkognito pod imenom osobe s inicijalima A. G., a sad kad nije ministar boravi pod svojim imenom, ali navodno ne plaća sam svoje račune.
Ovo je činjenična osnova glavne teze članka? Okej.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Detonator za trolanjegost 2018-12-27 19:52
Citat objektivno:
Citat:
Priča se da je, dok je bio ministar, boravio u predsjedničkom apartmanu na IV. katu hotela Bellevue inkognito pod imenom osobe s inicijalima A. G., a sad kad nije ministar boravi pod svojim imenom, ali navodno ne plaća sam svoje račune.
Ovo je činjenična osnova glavne teze članka? Okej.
Dobra fora. Postaviš pitanje, a onda brže bolje potvrdiš tezu koju sugeriraš da preduhitriš drugačiji odgovor. Ja mislim da je nešto sasvim drugo činjenična osnova glavne teze ovog članka. Okej?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Sinergija investitora s političarimaČarli 2018-12-28 14:15
Citat objektivno:
Citat:
Priča se da je, dok je bio ministar, boravio u predsjedničkom apartmanu na IV. katu hotela Bellevue inkognito pod imenom osobe s inicijalima A. G., a sad kad nije ministar boravi pod svojim imenom, ali navodno ne plaća sam svoje račune.
Ovo je činjenična osnova glavne teze članka? Okej.
Ne, trole, OVO je činjenična osnova glave teze članka(sažetak članka skinut s jednog FB profila):

Kako je sinergija investitora s političarima, bez obzira na njihove stranačke boje, dovela do strelovito brzih odobrenja za golf na 325 hektara otočnog zaštićenog krajobraza u području ekološke mreže, kakvu brzinu nitko od nas ne bi postigao niti za otvaranje još jednog prozora na fasadi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # matura 2001hranitelj tuljana 2018-12-28 17:34
Citat Čarli:
Citat objektivno:
Citat:
Priča se da je, dok je bio ministar, boravio u predsjedničkom apartmanu na IV. katu hotela Bellevue inkognito pod imenom osobe s inicijalima A. G., a sad kad nije ministar boravi pod svojim imenom, ali navodno ne plaća sam svoje račune.
Ovo je činjenična osnova glavne teze članka? Okej.
Ne, trole, OVO je činjenična osnova glave teze članka(sažetak članka skinut s jednog FB profila):

Kako je sinergija investitora s političarima, bez obzira na njihove stranačke boje, dovela do strelovito brzih odobrenja za golf na 325 hektara otočnog zaštićenog krajobraza u području ekološke mreže, kakvu brzinu nitko od nas ne bi postigao niti za otvaranje još jednog prozora na fasadi.
Ponudi i ti da ćeš uložiti milijune eura, revitalizirati zapuštenu draču i otvoriti nova radna mjesta, umjesto da skupljaš pet ambalažu, pa će i tebi brzo odobriti.

E, da, nervoza ti šteti probavi. Znaš što, imam ti ja ambalaže pa ću ti dati da odeš zamijeniti u Konzum...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Sve na licitaciju!Čarli 2018-12-28 19:10
Citat hranitelj tuljana:
Ponudi i ti da ćeš uložiti milijune eura, revitalizirati zapuštenu draču i otvoriti nova radna mjesta, umjesto da skupljaš pet ambalažu, pa će i tebi brzo odobriti.
Ovo ti je jak argument da iz ustava treba maknuti onu glupu floskulu o jednakosti pred zakonom. Toga u praksi nema. U praksi je uvijek jednakiji onaj ko ima više eura pa političari i državni službenici s njima rado sinergiraju. Sve te zamorne i dugotrajne radnje u svezi donošenja planova prostora, ishođenja dozvola, procjena utjecaja na okoliš itd. treba staviti na licitaciju, pa tko da više njegova je invisticija. I svakako treba ukinuti savjetovanje s javnošću da skupljači pet ambalaže ne bi mogli iritirati struku, kapital i politiku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 0 # teze, osnove i zaključciobjektivno 2018-12-28 19:28
Citat Čarli:
Ne, trole, OVO je činjenična osnova glave teze članka(sažetak članka skinut s jednog FB profila):
Meni se čini da je glavna teza članka korupcija Ivana Vrdoljaka, jer o tome je naslov članka, prvih desetak odlomaka i provlači se do samog kraja, pa sam govorio o toj "priča se, navodno" činjeničnoj osnovi. Ovo što ti spominješ, to je samo zaključak izveden iz glavne teze koja počiva na spomenutoj činjeničnoj osnovi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Trolovska poslaČarli 2018-12-28 19:45
Citat objektivno:
Citat Čarli:
Ne, trole, OVO je činjenična osnova glave teze članka(sažetak članka skinut s jednog FB profila):
Meni se čini da je glavna teza članka korupcija Ivana Vrdoljaka, jer o tome je naslov članka, prvih desetak odlomaka i provlači se do samog kraja, pa sam govorio o toj "priča se, navodno" činjeničnoj osnovi. Ovo što ti spominješ, to je samo zaključak izveden iz glavne teze koja počiva na spomenutoj činjeničnoj osnovi.
Baš zgodno :lol: Trolovi tragaju za glavnom tezom članka, a opisane činjenice o počinjenim "greškama u koracima" nastale ovom ili onom glavnom tezom, ali svakao sinergijom investitora s političarima, zaobilaze kao pseći drek na pločniku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # zborno pjevanjeobjektivno 2018-12-28 22:21
Evo ga, još jedan mrzitelj polifonije i ljubitelj jednoumlja... Pa ne moramo svi pjevati isti glas, ili? Štetna sinergija političara i investitora vrlo vjerojatno postoji, ali to ne znači da svi moramo pričati samo o tome ni da osnovna teza ovog članka ima čvrstu činjeničnu osnovu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # KakofonijaČarli 2018-12-29 07:01
Citat objektivno:
Evo ga, još jedan mrzitelj polifonije i ljubitelj jednoumlja... Pa ne moramo svi pjevati isti glas, ili? Štetna sinergija političara i investitora vrlo vjerojatno postoji, ali to ne znači da svi moramo pričati samo o tome ni da osnovna teza ovog članka ima čvrstu činjeničnu osnovu.
Nisam ni rekao da treba pričati samo o sinergiji političara i investitora, nego o, citiram iz svog komentara, "o počinjenim "greškama u koracima" nastale ovom ili onom glavnom tezom, ali svakako sinergijom investitora s političarima". Nije tebi do polifonije nego do kakofonije da priguši buku poraznih činjenica koje svjedoče o sinergiji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # nije jedno nego drugoobjektivno 2018-12-29 09:30
Nisi rekao da treba pričati o sinergiji investitora i političara nego da treba pričati o sinergiji investitora i političara? U redu, sada je jasnije. A meni je do besplatnog članstva u golf klubu, to smo već ustanovili, molim te nemoj se ponavljati da nas administrator ne obriše, znaš da ne voli komentatore koji mu dosađuju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Mak na konacČarli 2018-12-29 13:18
Citat objektivno:
Nisi rekao da treba pričati o sinergiji investitora i političara nego da treba pričati o sinergiji investitora i političara?
Otrcani trolovski trik. Na kraju izjavne rečenice upitnik da postane upitna pa da odgovorom izazove dodavanje hrane trolu. Napisavši "... o počinjenim greškama u koracima" nastale ovom ili onom glavnom tezom, ali svakako sinergijom investitora s političarima" nisam rekao ono što imputiraš trolovskom izjavno-upitnom rečenicom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # izgubljen sam?objektivno 2018-12-29 13:35
Citat Čarli:
nastale ovom ili onom glavnom tezom
Stvarno ne znam koji članak komentiraš. Ja ne komentiram "ovaj ili onaj", nego baš ovaj ispod kojeg pišemo, o Ivanu Vrdoljaku koji "navodno, priča se" besplatno ljetuje u Jadrankinim hotelima. Možda ako to uzmeš u obzir ne bi ti smetalo što pišem, tko zna...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # On ignoreČarli 2018-12-29 15:51
Citat objektivno:
Možda ako to uzmeš u obzir ne bi ti smetalo što pišem, tko zna...
S tvojim pisanjem je kao s dosadnim muhama. Ako ih se ne možeš rješiti, ignoriraš ih.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # opet dugi prstiobjektivno 2018-12-30 01:40
Opet je onaj luđak krenuo s brisanjem, naravno selektivnim... Što je sad bilo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Selektivno brisanjeAdministrator 2018-12-30 09:06
Citat objektivno:
Opet je onaj luđak krenuo s brisanjem, naravno selektivnim... Što je sad bilo?
Bilo je komentara uz članak Twitanjem do golfa na Mataldi
Raid: Eto, zunzara se javio...mudro zbori "Šest nije većina od 13".
Objektivno: Šest nije većina od 13, ali 13 nije osnova za određivanje većine jer se glasove koji su uzdržani (tj. nisu dani) ne broji.
Objektivno: /Citat Čarli: Ako ih se ne možeš rješiti, ignoriraš ih./
Slično je, vidim, i s mekšim činjeničnim osnovama: ako ih ne možeš otvrdnuti, zavališ se u njihovo mekanilo i sanjaš svoje snove.
… pa su selektivno obrisani.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # ...objektivno 2018-12-30 15:39
Za onaj Raidov komentar o Arsenovom gafu u vezi brojanja glasova još razumijem, jer to stvarno nije tema ovog članka, ali onaj drugi komentar koji se tiče još jednog mogućeg Arsenovog gafa, ovaj put o Ivanu Vrdoljaku koji "navodno, priča se" besplatno ljetuje na Lošinju jer ga Jadranka tako potplaćuje, e za taj nije bilo osnove da ga brišeš. Ili, ako stvarno imaš takve stroge kriterije, onda bi morao maknuti i Čarlijev komentar i još mnoge, a ne samo moje (vidi gore Yodin komentar, pa to je čisto i bezvrijedno vrijeđanje, što je protivno pravilima, a njega ostavljaš...). I šta se uopće petljaš u rasprave radi takvih tričarija?! Pusti ljude da pričaju što žele i javi se kad se dogodi nešto bitno. Znamo da ne voliš kad se piše o Arsenu i njegovim gafovima, ali gle može se on brinuti za sebe, ne treba mu tata da ga štiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Selektivno brisanjeAdministrator 2018-12-30 16:10
Kako bi bilo da zasnuješ vlastiti portal i uređuješ ga prema svojim pravilima neselektivnog brisanja, umjesto što patiš zbog ovog luđaka i njegovog selektivnog brisanja? Ovo je bilo retoričko pitanje, pa će eventualni odgovor biti "neselektivno" obrisan bez obrazloženja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # mijenjati impressum?hranitelj tuljana 2018-12-30 19:45
Citat Administrator:
Kako bi bilo da zasnuješ vlastiti portal i uređuješ ga prema svojim pravilima neselektivnog brisanja
Vlasniče portala, nemoj se ljutiti što se miješam, ali gdje je nestalo ovo:
www.volim-losinj.org pripada onima koji ga pišu i čitaju.

Može odgovor, zašto u impressumu piše netočna tvrdnja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Drži se temegost 2018-12-30 19:56
Jesi vidio ono dolje "Komentari koji nemaju veze s temom uz koju su uneseni bit će premješteni u "škovacu" ili uklonjeni". To što si napisao nema veze s golfom na Mataldi osim što ometa raspravu na tu temu. Piši pod Škovaca :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Trolska poslaTough guy 2018-12-30 20:05
Tuljan hoće reći da on i objektivno pišu. To što njih dva rade je trolanje. U impressumu ne piše da VL pripada trolovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Za trolanje spremni!gost 2018-12-30 20:06
Ovo je pobuna trolova pod sloganom "trolanje je ljudsko pravo" :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # GafoviYoda 2018-12-30 16:54
Citat objektivno:
(vidi gore Yodin komentar, pa to je čisto i bezvrijedno vrijeđanje, što je protivno pravilima, a njega ostavljaš.
Moj komentar ti je čisto i bezvrijedno vrijeđanje i trebao je biti obrisan jer vrijeđa tebe, ali kad ti napišeš uvredu da je admin "onaj luđak" to ne treba brisati. Ovakve gafove praviš samo ti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Daruvarac s portalaTough guy 2018-12-30 17:40
Anonimna osoba koja vrijeđa neanonimne osobe izrazima luđak, kripl i sl. i koja cvili kad dobije odgovor kakav zaslužuje ima isti mentalni sklop kao i onaj Daruvarac koji je u Zadru prebio nezaštićenu curu pa se onda na suđenju žali da su mu ugrožena ljduska prava. Otprilike ti je isti tip ljudi koje se najkraće mogu dobro opisati kao šljam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # za razliku odFranko 2018-12-30 20:48
Citat Tough guy:
Anonimna osoba koja vrijeđa...
...ljudi koje se najkraće mogu dobro opisati kao šljam.
!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # nivo i moderiranje raspravaobjektivno 2018-12-30 23:16
Citat Tough guy:
Anonimna osoba koja vrijeđa neanonimne osobe izrazima luđak, kripl i sl.
Samo malo, kontekst je važan: administratora sam tako nazvao tek nakon i samo zato što je počeo iz čistog mira brisati komentare. Dotad je moj nivo rasprave bio na primjerenoj razini prema svima, za razliku od mnogih drugih ovdje, mnogo prije nego sam se prvi put javio... Shvaćam da s izrazima poput "kripl" možda pretjerujem, ali samo možda, jer me takav način moderiranja podsjeća na neka mjesta sasvim različitog svjetonazorskog predznaka, gdje samovolja i cenzura lakše prolaze. Sram vas bilo. Ja sam u šoku. Ozbiljno. I to je ono što me još drži ovdje. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Kriplovi i luđacigost 2018-12-31 18:31
Citat objektivno:
Citat Tough guy:
Anonimna osoba koja vrijeđa neanonimne osobe izrazima luđak, kripl i sl.
Samo malo, kontekst je važan: administratora sam tako nazvao tek nakon i samo zato što je počeo iz čistog mira brisati komentare.
Koliko se sjećam nije bilo iz čistog mira nego s razumnim obrazloženjem. I meni je bila puna kapa beskrajnog prepucavanja o većini glasova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ponešto za svakogaobjektivno 2018-12-31 18:54
A tko te tjerao da pratiš to "prepucavanje"? Zar javne rasprave treba krojiti prema tvojem (ili biločijem) ukusu? Budi tolerantan prema interesima drugih i poštuj njihove slobode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Interes i slobodaFukara 2018-12-31 19:39
Citat objektivno:
A tko te tjerao da pratiš to "prepucavanje"? Zar javne rasprave treba krojiti prema tvojem (ili biločijem) ukusu? Budi tolerantan prema interesima drugih i poštuj njihove slobode.
Nisam pratio. Ali kad sam vidio da je cijeli stupac za zadnje komentare zauzet vašim preseravanjem prestao sam dolaziti na stranicu. Laknulo mi je kad ste pobrisani. Oprosti, ali nisam tolerantan ni prema kretenu koji zauzme na pr. dva sjedišta u autobusu, i boli me ona stvar za njegov kao i tvoj interes i slobodu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tvoj problemobjektivno 2018-12-31 20:16
Bi li te smetalo da u hipotetskom autobusu ima neograničeno mjesta, kao što ovdje ima neograničeno mjesta za raspravu? Ako te inkomodiraju razgovori koje drugi vode, to je tvoj problem. Nauči se toleranciji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Jadranka JadranciFranjo Fakat 2018-12-28 09:34
U propagandnom biltenu Jadranke-Jutarn jem listu izašo je članak o hotelu s 4* za sezonce. U njemu se kao činjenična osnova utvrđuje da je hotel s 40 smještajnih jedinica. Problem s tom činjenicom jest u tome da prostorni plan UPU Veli Lošinj kaže da taj hotel može imati kapacitet od 40 kreveta. Pravilnik o razvrstavanju, kategorizaciji i posebnim standardima ugostiteljskih objekata iz skupine hoteli kaže da su smještajne jedince u hotelu mogu biti sobe i/ili hotelski apartmani (suite) i iznimno, obiteljske sobe (family room). Problem jest dakle očit. Građevinske i uporabne dozvole se generiraju iz prostornih planova a ne pravilnika o kategorizacijam a. Postavlja se pitanje kako je Jadranka mogla ishoditi građevinsku dozvolu za hotel s 40 smještajnih jedinica kad PP kaže da može imati kapacitet od 40 kreveta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # Uložili smo 5 milijuna eura u hotel s 4 zvjezdice u kojemu će boraviti samo naši sezoncijutarnji.hr 2018-12-28 21:35 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # PenzionerKoji radi 2019-01-01 22:22
Hvala Bogu ošla u penziju. Sada ćemo dobivati građevinske dozvole bez čekanja a pogotovo sam sretan jer će do tri kralja biti gotova građevinska za Mataldu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ko zna zna ...gost 2019-01-02 09:14
Citat Koji radi:
Hvala Bogu ošla u penziju. Sada ćemo dobivati građevinske dozvole bez čekanja a pogotovo sam sretan jer će do tri kralja biti gotova građevinska za Mataldu
Zato su je "nagovorili" da još radi 4 sata dnevno dok to ne napravi jer jedino ona zna izdavati takve dozvole 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # HraniteljTuljana 2019-01-01 22:27
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # VoilaVoila 2019-01-01 22:37
Citat Tuljana:
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Pa i do sad je radila 4 sata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # za šaku dolaraedi 2019-01-02 07:33
Citat Voila:
Citat Tuljana:
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Pa i do sad je radila 4 sata.
Kako bi tek izgledao Čikat da je radila 8 sati ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # .......duje 2019-01-02 09:43
Citat Voila:
Citat Tuljana:
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Pa i do sad je radila 4 sata.
Ta bi trebala godinu dana raditi bez plaće da nadoknadi sva zakašnjenja na posao. Ta žena nikad nije došla na posao na vrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # NašaDjeca 2019-01-02 09:50
Citat Voila:
Citat Tuljana:
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Pa i do sad je radila 4 sata.
Kk
Ja sam izračunala da je ona otišla u mirovinu s 9 godina radnog staža
Bila je 15 godina na porodiljnom , 7 godina na bolovanju i prosječno je radila 2 h. Bravo !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # puno radno vrijemeDnD 2019-01-02 10:04
Citat Djeca:
Citat Voila:
Citat Tuljana:
A tko je išao u penziju? Ova ostaje dalje na 4 sata
Pa i do sad je radila 4 sata.
Kk
Ja sam izračunala da je ona otišla u mirovinu s 9 godina radnog staža
Bila je 15 godina na porodiljnom , 7 godina na bolovanju i prosječno je radila 2 h. Bravo !!!
Da, ali ona je Društvo naša djeca a to je puno radno vrijeme. Ej, tu ona radi tri aktivnosti Advent, Dani kruha i Majčin dan !
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # igrokazobjektivno 2019-01-03 07:41
Igraju: Rus, Aktivist, Hidrogeolog i Pesticidiolog.

Rus: Gospodine hidrogeolože, postoji li izravna, značajna povezanost podzemnih vodotoka na području Matalde i Vrane?

Hidrogeolog: Ne znam, to je trenutno nemoguća misija znati.

Aktivist: Možete li isključiti mogućnost da postoji bilo kakva povezanost?

Hidrogeolog: Ne mogu, naravno.

Rus: Možete li dokazati da povezanost postoji?

Hidrogeolog: Ne mogu. Pretpostavlja se da određena posredna povezanost može postojati, ali to ne možemo tvrditi sa potpunom sigurnošću.

Aktivist: (nema više ništa za reći)

Rus: Gospodine pesticidiolože, biste li preporučili zabranu upotrebe svih pesticida na Cresu i Lošinju?

Pesticidiolog: Svakako bih preporučio strogu zabranu upotrebe u području neposrednog sliva jezera. Drugdje bih se založio za mjere smanjenja rizika, ograničavanje upotrebe i praćenje pokazatelja, vodeći računa o zdravstenim, socijalnim, ekonomskim i ekološkim učincima.

Aktivist: (nešto urla, ali nitko ga ne sluša)

(Čuje se zvuk bagera u pozadini).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Ruski ruletSnob 2019-01-03 08:22
Citat objektivno:
Igraju: Rus, Aktivist, Hidrogeolog i Pesticidiolog. ….
Aktivist: (nešto urla, ali nitko ga ne sluša)
Znači, u toj igri ne sudjeluju izvršna vlast i predstavnička tijela lokalne zajednice i njihovi odbori, građani prema pravu na javno savjetovanje, nadležna ministarstva i druge državne institucije nego samo Rusi i profesionalci iz "struke"Citat:
(Čuje se zvuk bagera u pozadini).
Lošinj Beton?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
41 # wiki ratnicihranitelj tuljana 2019-01-03 08:27
Ma genijalci nešto nađu na internetu pa pametuju... pazi, "kumulativno". Kumulativno što? Nemaju ni svi pesticidi kumulativno djelovanje ni isto vrijeme razgradnje, kumulativno 0,000000002 jedinica "nečega" će sljedeće godine biti koliko ono? A za 10 godina? 100?

Dok s druge strane iz atmosfere i ispiranjem s ceste dolazi 0,0003 jedinica nečega godišnje...

...zaboravljaju i da jezero nije zatvoren sustav, postoji i prirodno otjecanje, voda se crpi, stalno dolazi nova...

...eto nešto našli na internetu. Kako su samo pametni. Da, nitko sa sigurnošću ne može reći da ne dođe ni litra vode sa Matalde, ali ljudi koji su to studirali znaju interpretirati brojke. I znaju što ta količna vode znači u Vrenskom jezeru.

Danas je svatko od nas kroz hranu, vodu, kućanske i higijenske potrepštine, kao i udisanjem zraka, u sebe unio više štetnih tvari nego što bi u sebe unio kroz godinu dana pijenja "zagađene" vode iz Vrane.

Vidim snob je završio popišan pa se preimenovao u vanzemaljca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Dva trola ubogaGosts 2019-01-03 08:31
Vrijedi primjetiti izuzetnu motiviranost lošinjskih trolova za temu
Matalde. Plaćeni su po učinku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Lekcija troluSnob 2019-01-03 08:41
Citat hranitelj tuljana:
Ma genijalci nešto nađu na internetu pa pametuju... … Vidim snob je završio popišan pa se preimenovao u vanzemaljca.
Snob ti je jučer očitao lekciju zbog minoriziranja Wikipedije i "wiki ratnika" linkom na vjerodostojan izvor informacija, zbog koje si ostao posranih nogu, pa nisi odgovorio ni uobičajeno histerično. Ponavljam dio te lekcije:

Citat:
I vrijeme je da odustaneš jer si već toliko puta ispao budala da će te žena nogirati ako sazna. A ti, dijete drago, klikni na ovaj link katalog.hazu.hr/web/start01.htm
i u polje "autor" ukucaj prezime Petrik navedeno u članku na Wikipediji, pa će ti katalog knjižnice HAZU izlistati spisak njegovih hidroloških i hidrogeoloških radova. A među njima i ovaj iz kojeg je citat objavljen na Wikipediji. Kako bilo da bilo, vidim da je i tebe kao i pajdu ti zvanog objektivno obuzeo očaj. Sudeći po histeričnom pisanom smijehu, citiram, Hahhaha… hahahahahaha… zaista je gotovo. Gasite sve, odustanite. Ni trolanje nije za vas.

Nisi ni prvi ni zadnji trol koji prema trenutnoj potrebi čas hvali čas kudi Wikipediju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # wiki ratnikhranitelj tuljana 2019-01-03 08:57
Citat Snob:
Citat hranitelj tuljana:
Ma genijalci nešto nađu na internetu pa pametuju... … Vidim snob je završio popišan pa se preimenovao u vanzemaljca.
Snob ti je jučer očitao lekciju zbog minoriziranja Wikipedije i "wiki ratnika" linkom na vjerodostojan izvor informacija, zbog koje si ostao posranih nogu, pa nisi odgovorio ni uobičajeno histerično. Ponavljam dio te lekcije:

Citat:
I vrijeme je da odustaneš jer si već toliko puta ispao budala da će te žena nogirati ako sazna. A ti, dijete drago, klikni na ovaj link katalog.hazu.hr/web/start01.htm
i u polje "autor" ukucaj prezime Petrik navedeno u članku na Wikipediji, pa će ti katalog knjižnice HAZU izlistati spisak njegovih hidroloških i hidrogeoloških radova. A među njima i ovaj iz kojeg je citat objavljen na Wikipediji. Kako bilo da bilo, vidim da je i tebe kao i pajdu ti zvanog objektivno obuzeo očaj. Sudeći po histeričnom pisanom smijehu, citiram, Hahhaha… hahahahahaha… zaista je gotovo. Gasite sve, odustanite. Ni trolanje nije za vas.

Nisi ni prvi ni zadnji trol koji prema trenutnoj potrebi čas hvali čas kudi Wikipediju.
Ja sam tebi prigovorio da se držiš pretpotopnih istraživanja a ti si meni onda očitao lekciju linkom na autora koji je zadnji put nešto objavio početkom 70-ih?

I što si time dokazao? Da je zaista postojao neki Petrik? I što onda.

Od tada se ljudsko znanje utrostručilo i bilo je na desetke istraživanja Vrane.

Bravo za tebe, znaš koristiti google!

Snobe, nestaško mamin!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # neki Petrik?Vanzemaljac 2019-01-03 09:19
Neki Petrik je dokazao da voda ne dolazi ispod mora sa Učke. I to do danas nije oboreno. Niti je bilo tko pokušao dokazivati suprotno. Njegovo istraživanje je osnova za sva daljnja istraživanja Vranskog jezera.

Dečki, dajte budite ozbiljni, ovo prepucavanje gubi svaki smisao. Ponašate se kao uvrijeđenje frajle.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # a ti ni gugl ne znaš korisiti, opet si se prosraoVanzemaljac 2019-01-03 09:25
Citat hranitelj tuljana:
Ja sam
Čovjek možda nakon toga nije ništa objavio, jer je na pravdi Boga umro.

Petrik, Milivoj
Petrik, Milivoj, hrvatski građevinski inženjer (Irig, Vojvodina, 28. II. 1894 – Zagreb, 23. VIII. 1979). Diplomirao na građevinskom odsjeku Tehničke visoke škole u Beču 1921., magistrirao na Harvardovu sveučilištu 1926. Do 1925. radio u Gradskom poglavarstvu grada Zagreba, a od 1926. u Higijenskom zavodu sa Školom narodnog zdravlja u Zagrebu, kao voditelj Sanitarno-tehni čkog odjela. Predavao na Tehničkom fakultetu u Zagrebu od 1949., redoviti profesor postao je 1953. Predavao je i na poslijediplomsk im studijima u Zagrebu, Ankari, Napulju i Londonu. Bio je savjetnik Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi od 1929. Bavio se sanitarnom tehnikom i hidrologijom, te je organizirao niz međunarodnih skupova, vodio laboratorijska, terenska i teorijska istraživanja. Objavio je više knjiga i udžbenika, prijevoda knjiga te znanstvenih radova. Redoviti član JAZU postao je 1968.

www.enciklopedija.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # znaš googlati? vau!hranitelj tuljana 2019-01-03 09:55
Petrik nije tema i zašto bih ga guglao?

Ne možeš ti bez gugla... eto vidiš ja u opće ne guglam, osim što sam išao provjeriti što je sve Petrik radio.

Baš me zanima, wiki ratniče, kad bismo se javno (npr. na televiziji) suočili a da ti nemaš google pri ruci, kako bi to izgledalo, jer ja sam više toga na temu zaboravio, nego što si ti sposoban naći na internetu jer google je nezgodan i često ne nudi pojmove koje korisnik nije ni upisao jer ih ne zna.

Još uvijek ostaje neodgovoreno zašto se držiš pretpotopnog istraživanja nakon kojih su uslijedila mnoga (i A. Flemmingova istraživanja su osnova za nešto (googlaj) ali ipak je znanost dosta uznapredovala i citiraju se nove studije...

Nisam nervozan, ali lijepo se vidi razlika između SSS i VSS u dubini materije i sposobnosti interpretacije gradiva...

...ali da bar si sposoban prihvatiti savjet za obrazovanje, međutim sujeta maloselskog snoba ne da...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # tema golf je preteška za troloveBandar 2019-01-03 10:19
Citat hranitelj tuljana:
Petrik nije tema i zašto bih ga guglao?
Pa zbog teksta s Wikipedije u kojem je Petrik spomenut dobio si napadaj histerije zbog korištenja Wikipedije kao izvora. A sada odjednom Petrik nije tema. Vi trolovi pomalo gubite kontakt sami sa sobom :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ###Vanzemaljac 2019-01-03 10:19


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Dokaz screenshotomBandar 2019-01-03 10:27
Kao što sam napisao gore, trolovi pomalo gube kontakt sa samima sobom. Ovi screenshoti su dokaz.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # hvatanje slamkihranitelj tuljana 2019-01-03 10:39
Citat Vanzemaljac:

Jezero sadrži više stotina milijuna kubnih metara vode.
U praksi neka količina od par kubika vode u kojoj se opet, teoretski, nalazi 0,0002 ppm neke kemijske tvari, ne uzima u obzir.
Ne uzima se u obzir ni izmet ptica i riba te produkti njihove razgradnje u vodi jezera koja se stalno događa... zamisli...galeb sere i trune u toj vodi a opet je voda "čista".
Što kad bih ti rekao da u dijelovima Hrvatske voda sadrži prirodno velike količine arsena? Pitka voda. Kako to?
Vidim da te zbunjuje terminologija, vjerujem da i kad čuješ "čista pitka voda" smatraš da se radio čistoj vodi bez primjesa i da u toj vodi nema ni najmanjeg traga štetnih tvari (jer ne bi bila čista?!).
Ali sad se vrtimo u krug.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # krivo vidiš i loše zaključuješVanzemaljac 2019-01-03 09:00
Citat hranitelj tuljana:

Vidim snob je završio popišan pa se preimenovao u vanzemaljca.

Ne znam tko je Snob, ali vidim da te rastavlja na mikročestice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # pametnom dostaobjektivno 2019-01-03 12:24
Citat hranitelj tuljana:
Kumulativno što? Nemaju ni svi pesticidi kumulativno djelovanje ni isto vrijeme razgradnje, kumulativno 0,000000002 jedinica "nečega" će sljedeće godine biti koliko ono? A za 10 godina? 100?
Dok s druge strane iz atmosfere i ispiranjem s ceste dolazi 0,0003 jedinica nečega godišnje...
Tuljan je ovdje u pravu, a pouka je da nećete moći oboriti zaključak da je minimalni rizik prihvatljiv, a rizik će svakako biti prikazan kao minimalan ili usporediv postojećim, prihvaćenim rizicima, i to bez potrebe za navlačenjem. A pouka toga je da ekološki aktivizam nije dovoljan da se osigura održivi razvoj otoka. Možda, da živimo u uređenom sustavu gdje političke institucije nisu korumpirane, gdje obraćaju pažnju na savjetovanja s javnošću, a pravna država uspješno djeluje, onda bi aktivizam bez izravnog ulaženja u politiku imao smisla. Ovako, šanse su vrlo male, a mogući uspjeh samo parcijalan. S druge strane, kada biste imali širu platformu i potrudili se preuzeti lokalnu vlast, dakle preuzeli odgovornost, rezultati bi mogli biti opipljivi. Pametnome dosta, samo taj je resurs ovdje prilično oskudan... :P Šteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Stanje zabetoniranoSnob 2019-01-03 13:44
Citat objektivno:
Tuljan je ovdje u pravu, a pouka je da nećete moći oboriti zaključak da je minimalni rizik prihvatljiv, a rizik će svakako biti prikazan kao minimalan ili usporediv postojećim, prihvaćenim rizicima, i to bez potrebe za navlačenjem. A pouka toga je da ekološki aktivizam nije dovoljan da se osigura održivi razvoj otoka. Možda, da živimo u uređenom sustavu gdje političke institucije nisu korumpirane, gdje obraćaju pažnju na savjetovanja s javnošću, a pravna država uspješno djeluje, onda bi aktivizam bez izravnog ulaženja u politiku imao smisla. Ovako, šanse su vrlo male, a mogući uspjeh samo parcijalan. S druge strane, kada biste imali širu platformu i potrudili se preuzeti lokalnu vlast, dakle preuzeli odgovornost, rezultati bi mogli biti opipljivi. Pametnome dosta, samo taj je resurs ovdje prilično oskudan... :P Šteta.
Sada si faktički naveo sve razloge zbog kojih je Bojana na TV rekla da bi MOŽDA, ali samo možda, pozdravila golf kad bismo živjeli, kako pišeš "u uređenom sustavu gdje političke institucije nisu korumpirane, gdje obraćaju pažnju na savjetovanja s javnošću, a pravna država uspješno djeluje". Ali Hrvatska nije takva zemlja. A pokušaj natjecanja za vlast u Gradu Malom Lošinju gdje već tri uzastopna mandata vlada kamarila okupljena oko HDZ-a ne na temelju izbornih rezultata nego zahvaljujući bandićevskoj trgovini bio bi po mojem mišljenju loš posao. Mislim da je u ovih 12 godina stanje na Lošinju zabetonirano, kako metaforički tako i stvarno. Zato mislim da bi korist od izlaska na izbore bila daleko manja od koristi koju može donijeti nastavak aktivističkog djelovanja. Pametnome dosta, ali sudeći prema tvojim proturječnim komentarima tim resursom baš nisi obdaren.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # krš i lomobjektivno 2019-01-04 02:56
* Lipica Golf Course is situated in a typical karst landscape close to the oldest stud farm in Europe. Karst natural features give the course a unique beauty and the Mediterranean climate allows you to play golf all year round.

* Trieste Golf: The sea and rocky shores, excitement and relaxation. Enjoy the allure of a hotel near the sea in the centre of Trieste, admiring a lively city whose former status as the Habsburg Empire's most important port is still apparent, and the magic of a Golf Club on the plateau close to the Slovenian border, surrounded by the rich scents and colours of the Karst region.

* Karlstejn Golf Resort is located on the protected nature area of „Český Kras“ (PACK). This is an area on the old limestone rock base with significant and characteristic karst phenomena, with preserved ecosystems such as thermophilic oak and oak-hornbeam forests, rocky steppe and forest steppe, places and limestone rubble with many species of flora and fauna, including species protected by law. The golf course is situated close to the Nature Reserve "Voškov" and offers, from the entire area, wonderful views of the National Nature Reserve "Karlštejn", located on the rugged wooded area on the left bank of the river Berounka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # .......Misty 2019-01-04 04:12
Ima li negdje na otoku daleko od kopna, gdje je jedini izvor pitke vode jezero kao prirodni fenomen kojega nisu uspjeli uništiti.
Okani se ćorava posla, neka naprave studiju za Mataldu i ovo jezero, a ne copy paste nečeg drugog.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # umišljaj o jezeruobjektivno 2019-01-04 10:24
Citat Misty:
...negdje na otoku daleko od kopna, gdje je jedini izvor pitke vode jezero...
Gle, ako je obilježje krških vodotokova njihova međusobna povezanost, onda nema razlike između Vranskog jezera i vodocrpilišta na drugim lokalitetima. U Lipici sigurno ne postoji sklopka koju se može okrenuti dođe li do značajnog zagađenja zbog golfa, pa da čista voda odjednom potekne iz drugih izvora. Ozbiljno zagađenje i tamo bi dovelo do golemih problema i troškova svake vrste. Pa ipak, golf postoji. Mislim da nije teško pokazati da slučaj Vranskog jezera nije toliko poseban koliko umišljate i stoga to nije dobar argument protiv golfa. "Rusi" će navesti primjere gdje stvari funkcioniraju, a što ćete vi moći odgovoriti? Najviše što možete jest pozvati se na studije koje pokazuju da pesticidi jesu očitani u blizini golf igrališta na krškim područjima, ali u kojoj mjeri/dozi? Nemate studije koje bi govorile o značajnim zdravstvenim rizicima. U Vransko jezero i danas dolaze pesticidi i druge kancerogene tvari, ali te se rizike podnosi jer su minimalni, a koristi su veće. Kada biste vi odlučivali o procjeni rizika, znamo kakva bi bila presuda, ali o tome će u krajnjoj liniji odlučivati sud pred kojim su interesi aktivista i investitora načelno jednaki. Ako nemate dobrih argumenata, vjerojatnost da ćete oboriti plan je vrlo mala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Argumentigost 2019-01-04 10:43
Citat objektivno:
Kada biste vi odlučivali o procjeni rizika, znamo kakva bi bila presuda, ali o tome će u krajnjoj liniji odlučivati sud pred kojim su interesi aktivista i investitora načelno jednaki.
Ma koga ti za|ebavaš :lol: Načelno su jednaki, kažeš? Da, u načelu, teorijski. Praksa je nekaj sasma drugo.Citat:
Ako nemate dobrih argumenata, vjerojatnost da ćete oboriti plan je vrlo mala.
Pa otkud aktivistima argumenti protiv sprege novca, medija, "principijelne koalicije" HDZ-SDP-PGS u županijskoj Skupštini i HDZ-HRAST-HSS-S U-HKDU + IDS-HNS uz lojalnu potporu "oporbe" lokalno i ministarstava?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # došla cica na kolicaobjektivno 2019-01-04 11:22
Citat gost:
Pa otkud aktivistima argumenti protiv sprege novca, medija, "principijelne koalicije" (...) HDZ-HRAST-HSS-SU-HKDU + IDS-HNS uz lojalnu potporu "oporbe" lokalno ...
Polako dolazimo do onog o čemu čitavo vrijeme govorim. :D Nemaju argumenata/šans e. Ali nisu se ni kandidirali na izborima jer se ne žele baviti lokalnom politikom na taj način. Uviđaš li gdje je problem, i zašto ih se može smatrati suodgovornima?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # svašta neštoVanzemaljac 2019-01-04 10:44
Mene recimo uopće ne zanima što je Lipici ili Češkoj. Ne zanimaju me usporedbe sa drugima, jer nismo isti. Zanima me što će biti kod nas. Ako u rijeku ponornicu ubaciš kemikaliju, negdje će to isplivati i napraviti krš i lom. To je svima jasno.
Na Cresu i Lošinju nema nadzemnih vodotokova, znači sve upija teren i negdje odlazi. A s druge strane imamo neko jezero bez kojega na otoku nema života. Neki ovdje tvrde da izvan nadzemnog sliva jezera ne dospijeva voda do jezera, ili u drugoj iteraciji da dospjeva vrlo malo vode.
Ok, zato se rade bušotine, postavljaju piezometri i svašta nešto, pa neka u sljedećih 20 godina monitoriranja stručnjaci naprave bilancu voda.
To je danas na stolu, to ti lijepo piše u poglavlju F3, ali ti stalno izbjegavaš tu temu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # bilanca vodeobjektivno 2019-01-04 11:16
Citat gost:
Mene recimo uopće ne zanima što je Lipici ili Češkoj.
Predlažeš li da se iz spisa izdvoje svi nalazi studija o pesticidima koje su rađene na drugim lokalitetima?

Citat gost:
...pa neka u sljedećih 20 godina monitoriranja stručnjaci naprave bilancu voda.
To je danas na stolu, to ti lijepo piše u poglavlju F3, ali ti stalno izbjegavaš tu temu.
Poglavlje F3 nalaže samo izradu bilance vode. Možda sam u krivu, ispravite me, ali bilanca voda ima veze s količinom vode, a ne sa zagađenjem. Poglavlje F3 samo općenito napominje da problem pesticida "treba sagledavati". Nije naložena nikakva posebna, terenska studija o mogućem zagađenju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ######Vanzemaljac 2019-01-04 11:33
Pa naravno da treba uzeti u obzir količinu otopljenih pesticida u vodi i uticaju toga na jezero.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # #######Vanzemaljac 2019-01-04 11:39
Citat Vanzemaljac:
Pa naravno da treba uzeti u obzir količinu otopljenih pesticida u vodi i uticaju toga na jezero.

Zato se studija i zove Procjena utjecaja zahvata na okoliš. Što me briga koliko vode sa Matalde ide u jezero, ako u njoj nema pesticida. Ići će koliko i prije, osim ako ne budu radili bunare iz kojih će crpiti vodu za zalijevanje igrališta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # čega nema, nemaobjektivno 2019-01-04 11:58
Citat Vanzemaljac:
Što me briga koliko vode sa Matalde ide u jezero, ako u njoj nema pesticida.
Vanzemaljče, toga nema u SPUO. Tamo se govori (a) o izradi studije bilance (količine) vode, i (b) o "sagledavanju" mogućeg utjecaja pesticida. Nema zahtjeva, ili ga ja ne vidim, da se provodi posebno, lokalizirano istraživanje mogućeg utjecaja pesticida na Vransko jezero, što neki ovdje izgleda smatraju... uh!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Utuživo mišljenjeMost 2019-01-04 12:35
Zašto me ne čudi što ima toliko toga čime se ide niz dlaku investitoru da bi čovjek pomislio … svašta utuživo ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Utuživo mišljenje (2)objektivno 2019-01-04 12:57
Sve je po pravilima. A to što aktivisti priželjkuju da investitor dokazuje kako ni kap pesticida neće završiti u jezeru, eee toga nema u pravilima. To je ionako ekološki ekstremizam kojeg normalan, razuman svijet ne prihvaća jer onda ne bi bilo nikakvih investicija ni izgradnje, a npr. broj vozila koja ljeti prolaze pored Vrane bio bi strogo ograničen. Ne ide to tako. Plan je trebalo spriječiti na razini lokalne vlasti, a ne ovako. Šanse su minimalne.

Uostalom, evo čitam primjedbe na SPUO i koliko vidim tamo se uopće ne spominje opasnost da stanovništvo dobije rak. Spominje se utjecaj pesticida na kukce, ali ne i ljude. Zavod za javno zdravstvo (ljudi, ne kukaca) dao je pozitivno mišljenje. Znači nitko nije ni digao glas kad je trebalo, a sada se diže panika... Smiješno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Pravila po naručbiMost 2019-01-04 13:06
Citat objektivno:
Sve je po pravilima.
Naravno da je sve po pravilima. Zato me ništa ne može začuditi, a moje mišljenje o tome je ipak utuživo. Ali ne i neosnovano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # pravila i politička voljaobjektivno 2019-01-04 13:28
Kad imaš mišljenje, dakle razmišljaš, onda molim te razmisli o onome što je ovdje ponuđeno kao ključno opravdanje za ograničavanje djelovanja ekoloških aktivista izvan tijela lokalne vlasti. A rečeno je, otprilike, da ekološki aktivisti samo traže poštivanje pravila, zakona i procedure.

Pravila se poštuje. Po pravilima, golf se može graditi. Način da se spriječi golf je drugdje, u političkoj volji lokalne zajednice, a o tome se odlučuje na izborima. Na koje ekološki aktivisti nisu izašli, nisu se kandidirali. Jer im se politika gadi, otprilike.

I zato će dobiti golf na Mataldi. Po pravilima i uz legitimnu političku volju. Suodgovorni su.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Imbecilna tvrdnjaSnob 2019-01-04 14:15
Citat objektivno:
Kad imaš mišljenje, dakle razmišljaš, onda molim te razmisli o onome što je ovdje ponuđeno kao ključno opravdanje za ograničavanje djelovanja ekoloških aktivista izvan tijela lokalne vlasti. A rečeno je, otprilike, da ekološki aktivisti samo traže poštivanje pravila, zakona i procedure.
Pravila se poštuje. Po pravilima, golf se može graditi. Način da se spriječi golf je drugdje, u političkoj volji lokalne zajednice, a o tome se odlučuje na izborima. Na koje ekološki aktivisti nisu izašli, nisu se kandidirali. Jer im se politika gadi, otprilike.
I zato će dobiti golf na Mataldi. Po pravilima i uz legitimnu političku volju. Suodgovorni su.
Sve što si nabrabonjao manje više stoji, ali tvrdnja da su ekološki aktivisti suodgovorni jer se nisu kandidirali na izborima naprosto je imbecilna. Ne kažem da si ti imbecil, ali za izreći tako imbecilnu tvrdnju treba biti jako motiviran. Ne znam što te motivira na podnošenje tolike žrtve, a ni ne zanima me. No biti suodgovoran znači biti odgovoran zajedno s nekim drugim za neispunjenje preuzete obveze, dužnosti u obavljanju posla, odnosno za propust dužne radnje, ili pak za protupravne radnje. I sad ti meni reci koje obveze imaju aktivisti i koje su im dužnosti u obavljanju volonterskog posla kad nikome ne daju prisegu niti primaju plaću kao naknadu za rad i snošenje tereta odgovornosti kao gradonačelnici i vijećnici. A izlazak na izbore nije dužnost, što čak i ti moraš priznati. Aktivisti nisu i ne mogu biti suodgovorni za ono što rade tijela lokalne vlasti. Jer kad bismo se složili da su aktivisti suodgovorni zato što se nisu kandidirali, nametnuo bi se zaključak da su još odgovorniji birači što su birali takvu vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # čitanje bez razumijevanjaVanzemaljac 2019-01-04 13:20
Vidim da materijale ne čitaš cjelovito, nego površno bez dovoljno razumijevanja, a pojedine rečenice kao fiškal izvlačiš iz konteksta i pokušavaš im umanjiti značenje.
Kažeš 'o "sagledavanju" mogućeg utjecaja pesticida', ali ne kažeš na što. Pa valjda na okoliš, a najznačijniji element okoliša je jezero.
U tekstu na jednom mjestu piše da je jedino izvorište (jezero Vrana) bez alternative snabdijevanja za slučaj nepredviđenih okolnosti. Još nije dovoljno jasno? Sorry.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # čitanje bez razumijevanja (2)objektivno 2019-01-04 13:39
Citat Vanzemaljac:
a pojedine rečenice kao fiškal izvlačiš iz konteksta i pokušavaš im umanjiti značenje.
:D
A što misliš da će "ruski" fiškali raditi?

Piše li negdje, proizlazi li jasno iz SPUO da investitor mora provesti složeno terensko istraživanje mogućeg utjecaja pesticida na zdravlje ljudi (što je netko ovdje tvrdio), ili se SPUO može shvatiti na način da su dovoljna jamstva da će utjecaj na okoliš biti najmanji mogući (kroz odabir manje štetnih pesticida i drugih mjera)?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # gdje to piše?objektivno 2019-01-04 11:49
Citat Vanzemaljac:
Pa naravno da treba uzeti u obzir količinu otopljenih pesticida u vodi i uticaju toga na jezero.
U bilanci voda?! Gdje to piše? Gledaj što piše: "Temeljem Odredbi za provođenje, za lokaciju golf igrališta potrebno je izraditi studiju bilance voda kojom će se utvrditi dostupnost dovoljne količine vode, te nije dopušteno za potrebe na vodnjavanja zahvaćati vodu iz izvorišta vode za piće." Gdje piše kako će se sagledavati utjecaj mogućeg zagađenja? Po kojoj metodologiji, na temelju kojih podataka? Gdje je navedena obaveza investitoru da mora provesti terensko istraživanje o mogućnosti zagađenja pesticidima? Piše samo ova odredba: "Golf igrališta planirati na način da u najmanjoj mogućoj mjeri utječe na (...) kakvoću okoliša". Sve što investitor mora napraviti jest dokazati da će u najmanjoj mogućoj mjeri utjecati na okoliš. On ne mora dokazati da ni kap pesticida neće završiti u Vrani, nego samo da će učiniti sve da što manje kapi tamo završi, svakako manje kapi nego bi predstavljalo ozbiljan zdravstveni rizik. A to će napraviti kao od šale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lošinjani ima da budu kušEmanera 2 2019-01-04 12:22
Zašto se pjeniš? Pa nitko nije ni tvrdio da je PP sačinjen tako da se čuva okoliš. Napravljen je za potrebe investitora jer "Lošinjani to hotje, a bilo bi grdo retji in ne". Pa će se provoditi neposrednom primjenom, što znači da Lošinjani prema odluci GV ima da budu kuš kad krenu bageri.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Lošinjani jesu kuš, zato moraju biti kušobjektivno 2019-01-04 12:38
Pa dobro, to je demokracija. Bili su izbori, narod je odlučio. GV predstavlja sve građane Lošinja. Zašto se ekološki aktivisti nisu kandidirali? Ne bi bilo ovakvog PP da su ga aktivisti bili spremni spriječiti običnim, dostupnim demokratskim metodama. Doći će idući izbori, evo za koju godinu, i što onda? Opet ćete se žaliti da vlast ne valja, a niste spremni u njoj sudjelovati. Tako vam i treba, još sedam Mataldi, ma u svakoj uvali po jedna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Hrvatska dajmikracijaSnob 2019-01-04 12:58
Citat objektivno:
Pa dobro, to je demokracija. Bili su izbori, narod je odlučio. GV predstavlja sve građane Lošinja. Zašto se ekološki aktivisti nisu kandidirali? Ne bi bilo ovakvog PP da su ga aktivisti bili spremni spriječiti običnim, dostupnim demokratskim metodama. Doći će idući izbori, evo za koju godinu, i što onda? Opet ćete se žaliti da vlast ne valja, a niste spremni u njoj sudjelovati. Tako vam i treba, još sedam Mataldi, ma u svakoj uvali po jedna.
Ovo mi sliči nekoj od satiričkih burleski o demokraciji u Hrvatskoj na NewsBar TV. Za razliku od toga, ovo je ozbiljan, realističan prikaz stanja hrvatske dajmikracije.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Nema mjesta čuđenjuMost 2019-01-04 12:48
Citat objektivno:
Poglavlje F3 samo općenito napominje da problem pesticida "treba sagledavati". Nije naložena nikakva posebna, terenska studija o mogućem zagađenju.
Ima li netko da se čudi što se investitoru baš toliko olakšava neposredna primjena Plana? Ne treba se čuditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Mene su učili da nakon sranja povučem vodu. Tebe nisu?Kemoterapija 2019-01-04 05:52
Citat objektivno:
Tuljan je ovdje u pravu, a pouka je da nećete moći oboriti zaključak da je minimalni rizik prihvatljiv
Negdje si napisao da nisi sa otoka i da te za sve ovo ne bi trebala biti briga.
Ali svi vidimo da te za ovo jako briga, pa nas cijele dane i noći jedan mudrac sa kopna uči o rizicima golfa, što mi jadni glupi otočani nikako ne možemo skontati.

Da te pitam nešto. Znaš li ti kada na ovom otoku počinje život?
Negdje oko 3,30 ujutro kada se ljudi u Velom bude i kreću na bus koji u 4,30 polazi za Rijeku. Taj bus popularno zovu bolnica na kotačima ili putujuća bolnica, zato jer gotovo svi putnici idu na specijalističke preglede u Rijeku ili u posjete nekom svom koji leži na bolničkom odjelu.

E sad, vratimo se na tvoju priču o rizicima koji po tebi postoje, ali su vrlo mali.
Mene zanima tko će za sve preuzeti odgovornost ukoliko ipak dođe do zagađenja jezera.
Tko će na sebe preuzeti troškove sanacije jezera i podzemnih tokova kojima je jezero zagađeno?
Koliko godina će trajati detoksikacija cijele te priče? Tko će financirati vodonoac ili podmorski dovod pitke vode sa kopna ili neko treće alternativno rješenje?
Tko će platiti liječenje oboljelih i isplatiti odštetu oboljelima i njihovim obiteljima? Hoće li odgovorna osoba priznati svoju krivicu za oboljenja od malignih bolesti ili će to trebati dokazivati po sudovima? Kad preuzimaš rizik, onda moraš znati i koliko će te na kraju sve to koštati.

Zanima me i kako se zove ta odgovorna osoba.
Da li je to investitor ili izrađivač studije ili gospodin objektivno ili ing tuljan koji posjeduje fotošopirane diplome nekoliko relevantnih fakulteta.
ili je to Ana Kučić, ili Andrino Maljevac i onih devet klaunova koji su zajedno sa njim digli ruke.
Andrino bi volio da su svi jednoglasno digli ruke, pa da bude kolektivna odgovornost svih, ali yebi ga.
Ili je odgovorna osoba gospodin iz Rijeke koji je rekao, oni to hotje pa neka im.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # glupani i mudraciobjektivno 2019-01-04 08:53
Citat Kemoterapija:
E sad, vratimo se na tvoju priču o rizicima koji po tebi postoje, ali su vrlo mali.
Dio moje poruke kojeg citiraš kaže nešto drugo, kaže da ćete teško moći oboriti zaključak je minimalni rizik prihvatljiv. Ako vas nešto želim naučiti, točnije ako na nešto želim skrenuti pozornost, onda je to kumulativni utjecaj malo vjerojatnih parcijalnih pobjeda. Pristup kojeg imate, a to je ekološki aktivizam bez izravnog uključivanja u lokalna politička tijela, može proizvesti samo malo vjerojatne i parcijalne učinke i njegov kumulativni utjecaj će dovesti do uništenja otoka. S obzirom da odabirete baš takav pristup, mora vam biti jasno da ćete biti suodgovorni za uništenje otoka.

Btw. priča koju pričaš, a koja se odnosi na zdravstvo, trebala bi biti tema lokalne političke platforme usmjerene (održivom) razvoju otoka, uz ekologiju i mnoge druge teme. Priča ima i nekoliko rupa, ali s obzirom na cenzuru koja ovdje vlada nemam ih volje sada nabrajati. :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Neposredna primjena novca iz SibiraSnob 2019-01-04 10:02
Citat objektivno:
Pristup kojeg imate, a to je ekološki aktivizam bez izravnog uključivanja u lokalna politička tijela, može proizvesti samo malo vjerojatne i parcijalne učinke i njegov kumulativni utjecaj će dovesti do uništenja otoka. S obzirom da odabirete baš takav pristup, mora vam biti jasno da ćete biti suodgovorni za uništenje otoka.
Ne znam kome se to obraćaš i to u množini, ali pišeš budalaštine. Realnost je takva da se s pravom može ponoviti kako će zbog neuključivanja u politička tijela ekološki aktivisti biti suodgovorni za uništenje otoka isto koliko su Židovi suodgovorni što su ih nacisti tamanili. Jer ni oni se nisu izravno uključivali u politička tijela. O realnosti o kojoj danas govorim prije više od tri godine napisan je koncizan, tada proročanski, a danas jezivo aktualan komentar:

# Brzi i žestoki 7 — Germa 2015-04-13 21:56
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati. Takva količina novca kupuje sve, podmazuje sve administrativne i ekološke prepreke, rješava planove, dozvole i studije. Ako treba retroaktivno. Prostorni plan slijedi. I neposredna primjena.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # odgovornost neodgovornihVanzemaljac 2019-01-04 10:15
Ako sve ode u 3pm, odgovoran će biti neki zakavkaski Mihin kmet koji je skupljajući loptice slučajno prevrnuo kantu pesticida, a radnu vizu mu je osiguralo Ministarstvo turizma.
Jebga, desilo se curi dite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Alohtona djelatnost na Mataldigost 2019-01-04 10:27
Citat Vanzemaljac:
Ako sve ode u 3pm, odgovoran će biti neki zakavkaski Mihin kmet koji je skupljajući loptice slučajno prevrnuo kantu pesticida, a radnu vizu mu je osiguralo Ministarstvo turizma.
Jebga, desilo se curi dite.
Bit će to isto kao s alohtonim divljim svinjama na Mataldi. Tada su Anini stariji rođaci govorili isto što danas govori Ana da od čuvanja okoliša nemamo ništa, a s golfom da ćemo imati uvoz radne snage :cry: Pa su divlje svinje pojele ovce, a sada će ih trovati (ako ih tamo još ima).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # geni kameniautohtoni 2019-01-04 12:05
Citat gost:
Bit će to isto kao s alohtonim divljim svinjama na Mataldi. Tada su Anini stariji rođaci govorili isto što danas govori Ana da od čuvanja okoliša nemamo ništa, a s golfom da ćemo imati uvoz radne snage :cry: Pa su divlje svinje pojele ovce, a sada će ih trovati (ako ih tamo još ima).
Jabuka ne pada daleko od stabla, svi su isti fašisti, komunisti i kapitalisti :oops:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # osmoderma judensisobjektivno 2019-01-04 10:33
Citat Snob:
...isto koliko su Židovi suodgovorni što su ih nacisti tamanili
Molim te prestani s ovom besmislenom analogijom. Židovi kao manjina od manje od 1% sigurno nisu dogovorni za nacističke zločine, ali ostali Nijemci, onih više od 90% koji nikad nisu bili članovi NSDAP, svakako jesu suodgovorni, kao i nevladine organizacije poput Katoličke crkve sa svojim političkim ispostavama koje su izravno omogućile Hitleru da dođe na vlast... Ja ipak ne govorim da će Osmoderma eremita biti suodgovorna, što bi bila točnija analogija sa Židovima, nego vi, ekološki aktivisti koji pričate o interesu svih građana. Općenito, Snobe, ne odgovaram više na tvoje komentare jer su besmisleni, osim ako kažeš nešto vrijedno odgovora.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Odgovornost za neulazak u vlastSnob 2019-01-04 12:13
Citat objektivno:
Citat Snob:
...isto koliko su Židovi suodgovorni što su ih nacisti tamanili
Molim te prestani s ovom besmislenom analogijom. Židovi kao manjina od manje od 1% sigurno nisu dogovorni za nacističke zločine, ali ostali Nijemci, onih više od 90% koji nikad nisu bili članovi NSDAP, svakako jesu suodgovorni, kao i nevladine organizacije poput Katoličke crkve sa svojim političkim ispostavama koje su izravno omogućile Hitleru da dođe na vlast
Logika kojom aktivistima pripisuješ suodgovornost za ono što skrivi vlast, apsolutno je primjenjiva za njemačke Židove: Ni aktivisti ni Židovi nisu ušli u vlast.Citat:
Ja ipak ne govorim da će Osmoderma eremita biti suodgovorna, što bi bila točnija analogija sa Židovima,
Da bi bila točnija analogija sa Židovima, osmoderma eremita bi morala biti ljudsko biće, a ne nekakva bubaCitat:
nego vi, ekološki aktivisti koji pričate o interesu svih građana.
Siguran sam da raspolažeš točnim brojem građana kad oni stječu pravo da govore u ime svih građana.Citat:
Općenito, Snobe, ne odgovaram više na tvoje komentare jer su besmisleni, osim ako kažeš nešto vrijedno odgovora.
Ima raznih načina da se prizna nedoraslost za raspravu. Ovo je jedan od glupljih.

Prije dvije godine:Citat:
Šta se pjenite kad ovima ne možete parirati. Takva količina novca kupuje sve, podmazuje sve administrativne i ekološke prepreke, rješava planove, dozvole i studije. Ako treba retroaktivno. Prostorni plan slijedi. I neposredna primjena.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # osmoderma judensis (2)objektivno 2019-01-04 12:28
Citat Snob:
Ni aktivisti ni Židovi nisu ušli u vlast.
Aktivisti mogu (bar pokušati) preuzeti vlast, kada bi htjeli. Osmoderma barnabita ne može, kao što ni Židovi u Njemačkoj to nisu mogli. Znaš li tko nije odgovoran za dolazak Hitlera na vlast? Zastupnici komunističke stranke, koje su pohapsili prije zasjedanja da ne mogu glasati, i socijaldemokrat i koji su glasali protiv, pa su ih kasnije otpremili u logore da dalje ne stvaraju nered. Vi slobodno šećete Lošinjem i apsolutno ćete biti suodgovorni jer niste učinili sve da spriječite moguću ekološku katastrofu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Sumnjiva opsesivnostSnob 2019-01-04 13:28
Glupost. Ovo već postaje dosadnije i od onog tvog suludog jahanja po temi glasovanja. I gluplje. Jer aktivisti su učinili apsolutno sve što su mogli nakon što je aktualna vlast kapitulirala pred investitorom i formalno mu prepustila Mataldu na slobodno raspolaganje neposrednom primjenom plana rađenom prema njegovim prohtjevima. Zato je ovo tvoje opsesivno okrivljavanje aktivista za suodgovornost s onima koji su širom otvorili vrata mogućoj ekološkoj katastrofi, ne samo apsurdno nego i sumnjivo.
P.S.
Sjeti se obećanja da nećeš odgovarati na moje komentare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # beneficirani radni stažTin 2019-01-04 13:47
Citat Snob:
Sjeti se obećanja da nećeš odgovarati na moje komentare.

Pa samo u zadnjih 24 sata u ovom članku ima 15 njegovih komentara. Čovjek ne jede, ne spava, ne miče se od kompjutera. Nije lako zaraditi plaću. Mjesec dana trolanja mu se računaju kao 3 mjeseca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # flaširana vodaobjektivno 2019-01-04 14:00
Da, nije lako, ali ja ću u golf klubu piti flaširanu vodu, a ti? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # 99 %Snob 2019-01-04 14:24
Citat objektivno:
Da, nije lako, ali ja ću u golf klubu piti flaširanu vodu, a ti? :lol:
Ovom infantilnom "duhovitošću" nisi umanjio umjesnost kmentara "Pa samo u zadnjih 24 sata u ovom članku ima 15 njegovih komentara. Čovjek ne jede, ne spava, ne miče se od kompjutera. Nije lako zaraditi plaću. Mjesec dana trolanja mu se računaju kao 3 mjeseca." Možda nabijaš broj komentara u korist golfa da Šolić može izjaviti da ima 99 % potpore na ovom portalu kako je izvalio za Jutarnji list o potpori 99% svih građana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # netko pasijans netko trolahranitelj tuljana 2019-01-04 19:02
Citat Tin:
Pa samo u zadnjih 24 sata u ovom članku ima 15 njegovih komentara. Čovjek ne jede, ne spava, ne miče se od kompjutera.
Ma kakvih 15, napravio je Snob i više od toga. Ne znam kako mu se da, a glede financija, slutim da on svoj kruh ne zarađuje u realnom sektoru, nego je na neki način prikačen na proračun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # današnji sažetakobjektivno 2019-01-04 14:40
Da sažmem, danas smo se susreli s pogrešnim uvjerenjem da je Matalda nešto posebno u odnosu na druge slične lokalitete gdje golf igrališta uredno postoje, pa s pogrešnim uvjerenjem koje studije i dokaze investitor mora izvesti kako bi dobio dozvolu za zahvat, pa se počelo shvaćati da se sve radi po pravilima i da su šanse da se zaustavi izgradnju golfa vrlo male, a možda se počinje shvaćati i da je jedini pouzdani način zaustavljanja izgradnje golfa (bilo) sudjelovanje u političkim tijelima lokalne uprave. Malo po malo, uz svakakva čuda kojima se usput može od srca nasmijati, nadam se da ćete se otrijezniti i početi ozbiljno razmatrati što učiniti na idućim lokalnim izborima. Za njih se treba početi pripremati već sada, a platforma ne smije biti ograničena na ekološki ekstremizam jer će propasti. Možete li to? Mislim da možete, samo morate htjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Trolov sažetakSnob 2019-01-04 16:16
Citat objektivno:
Da sažmem, danas smo se susreli s pogrešnim uvjerenjem da je Matalda nešto posebno u odnosu na druge slične lokalitete gdje golf igrališta uredno postoje, pa s pogrešnim uvjerenjem koje studije i dokaze investitor mora izvesti kako bi dobio dozvolu za zahvat, pa se počelo shvaćati da se sve radi po pravilima
Lijepo si sve to sažeo, samo što tvoj sažetak nema temelja u stvarnosti. Ničim nisi dokazao da je uvjerenje kako se Matalda razlikuje od drugih lokacija pogrešno, kad činjenice govore da se razlikuje. Uvjerenje o tome koje studije i dokaze investitor mora izvesti kako bi dobio dozvolu za zahvat također nije pogrešno, ali Matalda nije u Njemačkoj, pa će dozvole izdavati lošinjski ili riječki uredi. Unatoč svemu dozvole su možda već naštancane. Točno je samo to da su šanse da se zaustavi izgradnju golfa neznatne, a shvaćanje da je jedini pouzdani način zaustavljanja izgradnje golfa (bilo) sudjelovanje u političkim tijelima lokalne uprave učvršćuje uvjerene da Hrvatska nije pravna država. U pravnoj državi se po diktatu politike ne bi mogle nekažnjeno izvoditi manipulacije kakve se izvode oko ovog projekta.

PS
Ne znam u čije ime pišeš ono pretenciozno i pogrešno "danas smo se susreli …" jer mene, cijepljenog protiv demagogije, nikako ne obuhvaća. Imun sam na trolovske manipulacije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # nicehranitelj tuljana 2019-01-04 17:45
Citat Snob:
Imun sam na trolovske manipulacije.
Ima raznih načina da se prizna nedoraslost za raspravu. Ovo je jedan od glupljih.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # #infantilnoSnob 2019-01-04 18:01
Citat hranitelj tuljana:
Citat Snob:
Imun sam na trolovske manipulacije.
Ima raznih načina da se prizna nedoraslost za raspravu. Ovo je jedan od glupljih.
Infantilno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # za one sporijeobjektivno 2019-01-04 20:53
Još jednom, jer neki sporije shvaćaju:
Citat Snob:
Ničim nisi dokazao da je uvjerenje kako se Matalda razlikuje od drugih lokacija pogrešno, kad činjenice govore da se razlikuje.
Nije na meni, a ni na "Rusima" da išta takvoga dokazuju. Oni će reći da se pridržavaju standarda koji vrijede na sličnim lokacijama, a onda ćete vi reći da bi se trebalo pridržavati nekih drugih standarda i morat ćete dokazati zašto. Kako ćete to učiniti? Koje su to "činjenice"?
Citat Snob:
Uvjerenje o tome koje studije i dokaze investitor mora izvesti kako bi dobio dozvolu za zahvat također nije pogrešno
U poglavlju F3 SPUO stoji samo da se mora izvesti studiju bilance (količine) voda i, odvojeno od toga, kaže se da se mora sagledati utjecaj pesticida, ali bez naloga za ikakvom posebnom studijom. Netko ovdje je blebnuo da bilanca voda ima veze s pesticidima, implicirajući da će Rusi morati napraviti studiju kojom će dokazati da nema nikakve šanse da jedna kap završi u Vranskom jezeru. To je netočno. Rusi moraju samo reći da će uvesti mjere kojima se osigurava najmanji mogući utjecaj na okoliš, a zatim ćete vi reći da to nije dovoljno i morati dokazati zašto. Kako ćete to učiniti?
Citat Snob:
U pravnoj državi se po diktatu politike ne bi mogle nekažnjeno izvoditi manipulacije kakve se izvode oko ovog projekta.
Ali ne izvode se manipulacije po diktatu politike, sve se radi u okviru pravila struke. Drugo je što vi pravila ne poznajete pa mislite da štite isključivo vaše interese, ali ne i interese investitora. I umišljate da investitor mora dokazati da nema baš nikakve šanse da kap pesticida završi u jezeru. I umišljate da je vaš položaj poseban, usprkos primjerima koji pokazuju da golf na krškom terenu može postojati.

Je li jasnije? Najviše što će Rusi morati napraviti je instalacija mjerne postaje na Vranskom jezeru kojom će se pratiti mogući dotok pesticida, a to neće zaustaviti izgradnju. Priča o riziku od raka, koju se propagandno nadovezuje u pokušaju dizanja panike, uopće nije predmet postupka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Trolovi dosadni ko komarcigost 2019-01-04 21:27
Citat objektivno:
Je li jasnije? Najviše što će Rusi morati napraviti je instalacija mjerne postaje na Vranskom jezeru kojom će se pratiti mogući dotok pesticida, a to neće zaustaviti izgradnju. Priča o riziku od raka, koju se propagandno nadovezuje u pokušaju dizanja panike, uopće nije predmet postupka.
Instalacija mjerne postaje za praćenje dotoka pesticida u jezero? Objektivno trol koji je bahat kao da predaje na Oxfordu izvaljuje ovakve misli i još je bahat i s visine se istresa.

Inače nisam bio par dana na stranici i sad gledam komentare. Vidi se iz aviona da su se lošinjski trolovi raspištoljili. Puni su energije, bahati i umišljeni. Na pojavu i strahovitu motivaciju trolova na VL mislim da treba gledati kao napad na jedini preostali prostor slobode na kome se može čuti, pročitati ili izraziti mišljenje koje odudara. Vl je valjda jedino mjesto koje ne uređuje novac iz Sibira. Zbog toga trolovi pokušavaju zagušiti budalaštinama i ovaj portal. Pogotovo je slatko pratiti međusobne razgovore trolova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Teška greškaguest 2019-01-04 22:04
Nahranio si trolove. Glup potez.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # zaštita staništaobjektivno 2019-01-04 23:03
Citat:
napad na jedini preostali prostor slobode na kome se može čuti, pročitati ili izraziti mišljenje koje odudara.
Je, prostor slobode u kojem se može anonimno vrijeđati ljude koji su na vlasti, u kojoj se ne želi osobno sudjelovati. Trebalo vas je zaštititi kao stanište, a sada preostaju samo mjere ublažavanja utjecaja. :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Mjere ublažavanja utjecajaStribor 2019-01-05 09:35
Citat objektivno:
Citat:
napad na jedini preostali prostor slobode na kome se može čuti, pročitati ili izraziti mišljenje koje odudara.
Je, prostor slobode u kojem se može anonimno vrijeđati ljude koji su na vlasti, u kojoj se ne želi osobno sudjelovati. Trebalo vas je zaštititi kao stanište, a sada preostaju samo mjere ublažavanja utjecaja. :D
A tko pristojan može poželjeti osobno ući u tu kaljužu nastalu kupovinom vlasti na teret proračuna, na račun svih građana? Inače, mjere ublažavanja utjecaja su već pokrenute na inicijativu bivšeg novinara (!) radio Jadranke, a sada referenta za PR na plaći u Jadranki d.d., člana Gradskog vijeća, te na zahtjev vjernog koalicijskog partnera HDZ-a, člana HSS-a uvrijeđenog podsjećanjem na neke nesporne, općepoznate činjenice o njegovom djelovanju. Inicijativu je pozitivno ocijenila i podržala gradonačelnica. Bio je to "pokušaj discipliniranja , malograđansko lažno zgražanje i prijetnja intervencijom policije kao odgovor na kritike upućene s ovih stranica vlasti, pojedincima iz vlasti te štićenicima i klijentima te vlasti i pojedinaca u njoj", kako je navedeno u osvrtu na dvanaest godina postojanja ovog portala otvorenog baš radi otpora naporu tadašnje vlasti "da gradskog vijećnika, koalicijskog partnera vladajuće većine zaštiti od opravdane kritike građana uklanjanjem službene gradske stranice s interneta."

volim-losinj.org/politika/2767-osvrt-na-dvanaest-godina-postojanja
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # VL mora biti podložan kritici, takođerobjektivno 2019-01-05 11:55
Citat Stribor:
A tko pristojan može poželjeti osobno ući u tu kaljužu nastalu kupovinom vlasti na teret proračuna, na račun svih građana?
Onaj kome je stalo učiniti nešto učinkovito za održivi razvoj otoka. Jednom kad uđe, a možda i osvoji većinu, može promijeniti zatečeno stanje. Ovako izvana ne može, kao što stvarnost pokazuje. Nije taj krug uopće toliko začaran koliko se neki trude prikazati da jest.

Citat Stribor:
Inače, mjere ublažavanja utjecaja su već pokrenute..
VL je vrijedan projekt, ali ne može biti zaštićen od kritike. Tehnički ga je pregazilo vrijeme, ima deficit u pogledu autorstva, a članci nisu najbolje kvalitete. (Arsenovi članci nisu izvrsni, nisu ni vrlo dobri, već jedva dobri, no to je druga tema...) Najveći problem kojeg VL ima je ekosistem redovnih komentatora i otrovna atmosfera koju stvaraju. Gledano sa strane, to je seoski festival besmislenosti i bezobraštine, a ne ono što jedinke u ekosistemu umišljaju, na primjer razumna građanska kritika i kontrola vlasti. Govorio sam o tome, ne o cjelini. Najvažnije, VL ima mali doseg i to je uvelike rezultat njegovih mana, a ne isključivo pasivnosti građana. Može se mnogo bolje, ali preduvjet je doza (samo)kritike, a selektivni pristisci staništa čine svoje...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # samo naprijedWiking 2019-01-05 12:22
Citat objektivno:
ima deficit u pogledu autorstva, a članci nisu najbolje kvalitete.
Možda bi ti mogao dati vrijedan doprinos?
Koliko si se raspisao i dana i neprospavanih noći potrošio na komentare od teme "6 > 13/2", mogao si napisati već nekoliko kvalitetnih članaka. Negdje piše kamo ih možeš poslati .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # za mnom!objektivno 2019-01-05 12:29
Citat Wiking:
Možda bi ti mogao dati vrijedan doprinos?
Kandidirat ću se za gradonačelnika. Mogu li računati na tvoju podršku? :lol: :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # moždaWiking 2019-01-05 12:33
Citat objektivno:
Citat Wiking:
Možda bi ti mogao dati vrijedan doprinos?
Kandidirat ću se za gradonačelnika. Mogu li računati na tvoju podršku? :lol: :P

Tek kada pročitam nekoliko tvojih članaka.

P.S.
Ne padam na trolanje ili predizborne trikove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Arsena za gradonačenikaobjektivno 2019-01-05 12:40
Citat Wiking:
Tek kada pročitam nekoliko tvojih članaka.
Čitao si Arsenove članke, bi li njega birao za gradonačelnika?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # tipičnoWiking 2019-01-05 12:47
Citat objektivno:
Citat Wiking:
Tek kada pročitam nekoliko tvojih članaka.
Čitao si Arsenove članke, bi li njega birao za gradonačelnika?
Opet trollaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # prijedlog: kanididatura za izboreobjektivno 2019-01-05 12:44
Idemo biti konstruktivni. Kandidirat ću se za gradonačelnika, odnosno žrtvovati jer se to mjesto vjerojatno ne može odmah osvojiti, ako se skupi ekipa koja će se kandidirati za GV. Može tako?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # trolanjeWiking 2019-01-05 12:53
Citat objektivno:
Idemo biti konstruktivni. Kandidirat ću se za gradonačelnika, odnosno žrtvovati jer se to mjesto vjerojatno ne može odmah osvojiti, ako se skupi ekipa koja će se kandidirati za GV. Može tako?


*plonk*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Anonimna facagost 2019-01-05 12:53
Ne gasiš se. Ti si se baš uživio u lik važne i moćne face.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # Anonimna faca (2)objektivno 2019-01-05 13:01
Citat gost:
Ti si se baš uživio u lik važne i moćne face.
Pa sigurno se neću uživljavati u lik važne i nemoćne face, što je trend među ekološkim aktivistima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # rađanje trolagost 2019-01-05 14:15
Citat objektivno:
Pa sigurno se neću uživljavati u lik važne i nemoćne face, što je trend među ekološkim aktivistima.

Vrijedi se sa sjetom podsjetiti na ne tako davno rađanja trola. U plodnoj vodi prilikom internetskog rađanja na ovoj stranici trola objektivno, koji je intelektualno kopile od oca ruskog investiora i mame osobne koristi, ispao je i komentar u kome objašanjava:

„Objasnio sam koja je moja motivacija, mogu još jednom. Prvo, uopće nisam s Lošinja i trebalo bi me biti baš briga,... Pratim ove stranice kao izraz lošinjske civilne scene prema kojoj imam određeno poštovanje, između ostalog zbog Bojane Genov... Arsena ne znam osobno, ali pratim njegove članke u kojima se često upušta u pravne analize u slučajevima gdje stojimo na istoj strani...Ne javljam se inače komentarima i vjerojatno se ubuduće neću javljati, ali pouku ću izvući, a to je da (Arsenovim) tekstovima na ovim stranicama treba prilaziti s velikim oprezom, što kod mene dosad nije bio slučaj. Osjećam se prevareno, da tako kažem, odnosno osjećam da više ne mogu imati povjerenja u nekoga u koga sam dosad imao povjerenja i to me najviše ljuti...“

Eto u što se zbog ljutnje pretvorio...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Objektivno bipolaranDendi 2019-01-05 15:23
Citat gost:
Vrijedi se sa sjetom podsjetiti na ne tako davno rađanja trola. U plodnoj vodi prilikom internetskog rađanja na ovoj stranici trola objektivno, koji je intelektualno kopile od oca ruskog investiora i mame osobne koristi, ispao je i komentar u kome objašanjava:

„Objasnio sam koja je moja motivacija, mogu još jednom. Prvo, uopće nisam s Lošinja i trebalo bi me biti baš briga,... Pratim ove stranice kao izraz lošinjske civilne scene prema kojoj imam određeno poštovanje, između ostalog zbog Bojane Genov... Arsena ne znam osobno, ali pratim njegove članke u kojima se često upušta u pravne analize u slučajevima gdje stojimo na istoj strani... Ne javljam se inače komentarima i vjerojatno se ubuduće neću javljati, ali pouku ću izvući, a to je da (Arsenovim) tekstovima na ovim stranicama treba prilaziti s velikim oprezom, što kod mene dosad nije bio slučaj. Osjećam se prevareno, da tako kažem, odnosno osjećam da više ne mogu imati povjerenja u nekoga u koga sam dosad imao povjerenja i to me najviše ljuti...“
Eto u što se zbog ljutnje pretvorio...
Ljutnja je po svemu sudeći samo simptom nečega što medicina zove Bipolarni afektivni poremećaj (BAP). Karakterizira ga upadljiv poremećaj razine raspoloženja i aktivnosti. Mogu biti povišene, s povećanom energijom i aktivnošću (hipomanija ili manija, ovisno o intenzitetu simptoma), ili sniženo raspoloženje, energije i aktivnosti (depresija). Na ovaj poremećaj ukazuje već i sam izbor nadimka "objektivno" za virtualnu rodno nedefiniranu ličnost kakva bi ta osoba željela biti. No nekonzistentnos t komentara odražava zbrku stavova karakteristični h za bipolarnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # bez odgovora na sadržaj kritikeobjektivno 2019-01-05 18:17
Citat Dendi:
Ljutnja je po svemu sudeći samo simptom nečega što medicina zove...
Kao budući odgovorni gradonačelnik Grada Malog Lošinja moram te upozoriti da medicinske dijagnoze nije preporučljivo utvrđivati preko interneta, za sebe ni za druge. A sada, za mnom! :lol: Umjesto da svodiš one koji te kritiziraju na psihijatrijske kategorije, radije odgovori na sadržaj kritike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Psihopatologija trolanjaDendi 2019-01-05 18:59
Citat objektivno:
Umjesto da svodiš one koji te kritiziraju na psihijatrijske kategorije, radije odgovori na sadržaj kritike.
Pa nitko me ne kritizira, tako da nemam što odgovoriti na sadržaj kritike koje nema. A ova rasprava se iz rasprave o projektu golf odavno izrodila u otvoreno obranaštvo kapitulacije gradske vlasti, neumjereno navijanje za projekt i podmuklu diskvalifikacij u onih koji su, recimo to tako, skeptični i zabrinuti jer su za razliku od nositelja gradske i županijske vlasti proučili 440 stranica prijedloga. Čista psihopatologija , a ne bipolarni afektivni poremećaj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # kritizira se ekološke aktivisteobjektivno 2019-01-05 19:20
Citat Dendi:
Pa nitko me ne kritizira...
Kritizira se one koji su, recimo to tako, skeptični i zabrinuti jer su za razliku od nositelja gradske i županijske vlasti proučili 440 stranica prijedloga. Osnova te kritike? Odabrali su raditi nešto korisno, ali potpuno neučinkovito, iako na raspolaganju imaju mogućnost preuzimanja lokalne vlasti, što je položaj na kojem mogu ne samo čitati i biti skeptični, već doista poduzeti nešto učinkovito.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # .....Dendi 2019-01-05 19:46
Ma ti si ordinarna budala. Sada i ja vjerujem da si plaćeni trol sa zadaćom da ometaš raspravu. Tvoje glupavo beskonačno ponavljanje idiotizma o mogućnosti preuzimanja vlasti kao jedine opcije u zemlji u kojoj se vlast kupuje, prodaje i preprodaje je obično trolanje na koje se ne treba obazirati, ali potvrđuje zaključak da si plaćeni trol. Nitko zdrave pameti od sebe ne bi pravio takvu budalu čak ni anonimno ako za to nije nagrađen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # nemate izbora?objektivno 2019-01-05 22:29
Citat Dendi:
Sada i ja vjerujem da si plaćeni trol sa zadaćom da ometaš raspravu.
Sad bih ti mogao reći da si paranoik, ali reći ću samo da si paranoičan.

Citat Dendi:
...ponavljanje idiotizma o mogućnosti preuzimanja vlasti kao jedine opcije u zemlji u kojoj se vlast kupuje, prodaje i preprodaje...
Vlast izabiru građani, a što će biti dalje zavisi od onih koje izaberu. Stoga glasajte za mene, kad već nemate za koga jer se ovi pojedinci puni moralnog integriteta ne žele ni kandidirati. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # već si zaboraviogost 2019-01-05 14:19
Prilično si bahat za nekoga čiji je projekt gradonačelnice na predzadnjim izborima neslavno prošao!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # mi to možemo!!!objektivno 2019-01-05 18:23
Citat gost:
Prilično si bahat za nekoga čiji je projekt gradonačelnice na predzadnjim izborima neslavno prošao!
Odnosi li se ovo na mene? Uputi me, ne znam o čemu pričaš, nisam s Lošinja ... i kao takav sam idealan kandidat, potpuno neosjetljiv na sve vaše klanove i podjele, ideološki nezavisan, neimpresioniran lokalnim liderima i šerifima, savršeno objektivan i najbolji! GLASAJTE ZA MENE! :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Glasujte za klaunaS 2019-01-05 18:27
Još jedan klaun u gradskoj vlasti nije na odmet. Bićeš dobar lobist za Mihine projekte.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Glasujte za klauna (2)objektivno 2019-01-05 18:40
Citat S:
Još jedan klaun u gradskoj vlasti nije na odmet.
Ne želim u gradsko vijeće, ja ću biti kandidat za gradonačelnika, pod uvjetom da se pojavi ekipa koja bi se kandidirala za gradsko vijeće. Ozbiljan sam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Tajgost 2019-01-05 18:35
SKK
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # tri golfa radijehranitelj tuljana 2019-01-04 17:43
Citat objektivno:
Da sažmem, danas smo se susreli s pogrešnim uvjerenjem da je Matalda nešto posebno u odnosu na druge slične lokalitete gdje golf igrališta uredno postoje, pa s pogrešnim uvjerenjem koje studije i dokaze investitor mora izvesti kako bi dobio dozvolu za zahvat, pa se počelo shvaćati da se sve radi po pravilima i da su šanse da se zaustavi izgradnju golfa vrlo male, a možda se počinje shvaćati i da je jedini pouzdani način zaustavljanja izgradnje golfa (bilo) sudjelovanje u političkim tijelima lokalne uprave. Malo po malo, uz svakakva čuda kojima se usput može od srca nasmijati, nadam se da ćete se otrijezniti i početi ozbiljno razmatrati što učiniti na idućim lokalnim izborima. Za njih se treba početi pripremati već sada, a platforma ne smije biti ograničena na ekološki ekstremizam jer će propasti. Možete li to? Mislim da možete, samo morate htjeti.
Jesi li ti, "objektivno" nakon svega što si ovdje doživio, i dalje siguran da želiš Lošinjanima takve ljude na poziciji vlasti, tj. poziciji moći?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # jurišniciobjektivno 2019-01-04 18:21
Citat hranitelj tuljana:
Jesi li ti, "objektivno" nakon svega što si ovdje doživio, i dalje siguran da želiš Lošinjanima takve ljude na poziciji vlasti, tj. poziciji moći?
To su jurišnici koje pošalješ da raščiste minsko polje i tako u jedan mah riješiš dva problema. :lol: Oni sami, ekološki ekstremisti, nemaju nikakve šanse osvojiti vlast, a u široj lokalnoj platformi ne bi imali značajni utjecaj. Slično je i drugdje, kao što znaš, gradonačelnici u pravilu ne nose ustaške kape. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # glup glupljiTin 2019-01-05 07:39
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # argumentum et faecalumhranitelj tuljana 2019-01-05 08:12
Citat Tin:
img]http://bfmbrainfall.files.wordpress.com/2016/03/are_you_bert_or_ernie_featured_large.jpg

Zašto trolaš, sinko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # dokazano, dva trola uboga...RDx 2019-01-05 07:16
volim-losinj.org/.../...Quod erat demonstrandum
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # pametni i knjiški ljudihranitelj tuljana 2019-01-05 08:10
Citat RDx:
volim-losinj.org/.../...Quod erat demonstrandum
Mora naš maloselski frustrirani, neostvareni kvaziintelektua lac prosipati latinski, sad više nije Snob nego RDx, valjda je Kumordinar Žorž predugačko za napisati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # vjerodostojnoRDx 2019-01-05 08:53


sve si rekao sinko :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # moždagost 2019-01-05 09:18
A i u photoshop se razumije-dokaza no. :D Mislim da ce brzo morati promijeniti nick. Možda se vrati na Ponovo jaše?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # moždahranitelj tuljana 2019-01-05 09:39
Citat gost:
A i u photoshop se razumije-dokazano. :D
Možda želite reći da u onu fotografiju, na one dvije glave nije intervenirano Photoshopom (ili sličnim programom)?
Možda zaista nisu te dvije glave posvijetljene, možda osobe imaju kakvu auru?
Ako su glave drugačijeg kolorita i odudaraju od ostatka fotografije, uzevši u obzir da imaju pomalo neobičan položaj u odnosu na ostale sudionike, bi li se moglo pomisliti da je fotografija produkt Photoshopa?

Ili možda ne? Prirodno svijetle?

Drugi detalji se i onako na zaslonu mobitela ne vide dobro, ali svakako fotografija je bila "fotošopirana".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # blago trolugost 2019-01-05 10:05
A zašto si se onda uopće izvinjavao? Bakon što su ga bahatog ulovili da lupeta tuljan je napisao: "Moje isprike, svatko može pogriješiti...v idio sam da je u fotografiju intervenirano pa sam pomislio da se radi o jednom od onih loših "dugovitih" fotošopova na koje je njihov autor već naviknuo cijeli portal". Nakon par dana mijenja priču da ipak nije pogriješio-radi se o photoshopu jer su dvije glave osvjetljene.
Onda je pogriješio jer se bez potrebe ispričavao. U svakom slučaju kao i svaki trol, neuništiv je.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # game overRDx 2019-01-05 10:14
Citat gost:
A zašto si se onda uopće izvinjavao? Bakon što su ga bahatog ulovili da lupeta tuljan je napisao: "Moje isprike, svatko može pogriješiti...v idio sam da je u fotografiju intervenirano pa sam pomislio da se radi o jednom od onih loših "dugovitih" fotošopova na koje je njihov autor već naviknuo cijeli portal". Nakon par dana mijenja priču da ipak nije pogriješio-radi se o photoshopu jer su dvije glave osvjetljene.
Onda je pogriješio jer se bez potrebe ispričavao. U svakom slučaju kao i svaki trol, neuništiv je.
Ma Andrino je doktor znanosti prema ovoj dvojici
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Infuzija za reanimaciju trolovaDendi 2019-01-05 10:16
Citat gost:
U svakom slučaju kao i svaki trol, neuništiv je.
Naravno da je neuništiv kad ga hraniš. A hraniš ga dajući mu svojim komentarima šlagvorte da nastavi s trolanjem. Ova dva trola uboga koji narajcavaju jedan drugoga su već bili na aparatima, ali vi ste im dali infuziju da se reanimiraju.


i.imgur.com/GR55WwQ.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # odi lovi rakehranitelj tuljana 2019-01-05 13:32
Citat gost:
A zašto si se onda uopće izvinjavao? Bakon što su ga bahatog ulovili da lupeta tuljan je napisao: "Moje isprike, svatko može pogriješiti...v idio sam da je u fotografiju intervenirano pa sam pomislio da se radi o jednom od onih loših "dugovitih" fotošopova na koje je njihov autor već naviknuo cijeli portal". Nakon par dana mijenja priču da ipak nije pogriješio-radi se o photoshopu jer su dvije glave osvjetljene.
Onda je pogriješio jer se bez potrebe ispričavao.
Ne mijenjam ja ploču, od prvog mog upisa jasno je da je fotografija izmjenjena, samo ne na način na koji sam prvo mislio.
Likovi kao ti bili su inspiracija Dostojevskom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # On nije bio?Gost 2019-01-05 13:45
Pa na koji način si mislio? Da je netko umetnuo glave Šolića i Ane?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # IdiotDostojevski 2019-01-05 13:53
Vidim da cijelo vrijeme žetoko zagovaraš apsolutnu nemogućnost kontaminacije Vranskog jezera, a u jednom komentaru si dao naslutiti da nisi konobar ili časna sestra (?) nego si kao završio PMF i RGN, a vidim da se jako dobro razumiješ i u pesticide.
Čudno mi je da takav stručnjak izjavi "neki Petrik" kao da nikada za njega nije čuo, a u biti mu je po znanstvenoj disciplini renomirani kolega.
No dobro, recimo da ti vjerujem. Za sada.
E pa, onda bih te zamolio da ovdje daš nekakav izračun da li sa Matalde u jezero dolazi nula litara ili jedna litra ili kubik vode, ili koja se to vrijednost bez gatanja i igara na sreću može izračunati.
Isto to vrijedi i za količinu i toksičnost različitih vrsta pesticida otopljenih u toj vodi sa Matalde.
Matematički izračun na osnovu istraživanja i mjerenja. Ja se ponešto razumijem u ovo, ali ne mogu ništa sigurno tvrditi. Doslovno i metaforički sam agnostik, više vjerujem matematičkom izračunu nego bilo kome na Majke mi. Zato daj podatke i izračun. Rekao bih da aktivisti to isto očekuju od studije.
I molim bez izmotavanja, što si mislio, a što si rekao ili napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # ozbiljan?hranitelj tuljana 2019-01-05 14:52
Citat Dostojevski:
Vidim da cijelo vrijeme žetoko zagovaraš apsolutnu nemogućnost kontaminacije Vranskog jezera, a u jednom komentaru si dao naslutiti da nisi konobar ili časna sestra (?) nego si kao završio PMF i RGN, a vidim da se jako dobro razumiješ i u pesticide.
Čudno mi je da takav stručnjak izjavi "neki Petrik" kao da nikada za njega nije čuo, a u biti mu je po znanstvenoj disciplini renomirani kolega.
No dobro, recimo da ti vjerujem. Za sada.
E pa, onda bih te zamolio da ovdje daš nekakav izračun da li sa Matalde u jezero dolazi nula litara ili jedna litra ili kubik vode, ili koja se to vrijednost bez gatanja i igara na sreću može izračunati.
Isto to vrijedi i za količinu i toksičnost različitih vrsta pesticida otopljenih u toj vodi sa Matalde.
Matematički izračun na osnovu istraživanja i mjerenja. Ja se ponešto razumijem u ovo, ali ne mogu ništa sigurno tvrditi. Doslovno i metaforički sam agnostik, više vjerujem matematičkom izračunu nego bilo kome na Majke mi. Zato daj podatke i izračun. Rekao bih da aktivisti to isto očekuju od studije.
I molim bez izmotavanja, što si mislio, a što si rekao ili napisao.
1. da si pažljivo pročitao moj komentar na koji se referiraš vidio bi da se spominju medicinske sestre a ne časne.

2. vidio bi da ne tvrdim za sebe što sam završio (RGN i/ili PMF neću ni opovrgnuti niti potvrditi zbog čuvanja vlastitog identiteta).

3. Vidio bi da govorim o kvalifikacijama koje moraju imati oni čiji stav o pitanju kretanja voda, za razliku od (za primjer) navedenih SSS zanimanja.

4. Teret dokazivanja je na onima koji iznose tvrdnje (oni koji tvrde da će pesticidi dospjeti u Vransko jezero moraju to dokazati). To je standard znanstvene zajednice, u protivnom ja bih mogao tvrditi da u jezero dolazi voda iz Gacke i tražiti tebe da dokažeš DA NE DOLAZI.

5. Svi smo mi "neki".

6. Stvari koje tražiš nisu u domeni društvenih znanosti tako da se ne sišu iz prsta ili izmišljaju/pril agođavaju trenutnimn potrebama politike.

7. Zadnje ali najvažnije NE RADI SE BESPLATNO i lijepi na neki portalčić.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Njegov osobni obračun s namagost 2019-01-05 16:23
Citat hranitelj tuljana:
3. Vidio bi da govorim o kvalifikacijama koje moraju imati oni čiji stav o pitanju kretanja voda, za razliku od (za primjer) navedenih SSS zanimanja.
Vrlo uredno si složio sedam rečenica, pretpostavljam odgovora na neki komentar, ali ne razumijem što misliš da si rekao pod točkom 3. koja gramatički i sintaktički jednostavno nema smisla: Citat:
3. Vidio bi da govorim o kvalifikacijama koje moraju imati oni čiji stav o pitanju kretanja voda, za razliku od (za primjer) navedenih SSS zanimanja.
Također mi vrlo tendenciozno i neznanstveno zvuči tvrdnja iz točke 6. da se u domeni društvenih znanosti "stvari" - citiram - "sišu iz prsta ili izmišljaju/pril agođavaju trenutnimn potrebama politike." Možda si time nenamjerno odao da si školovan za neku struku iz domene prirodnih ili tehničkih znanosti, po profesiji možda vodoinstalater, zaštitar ili dimnjačar odgojen u duhu zdravog prezira prema društvenjacima. Točku 7. nisam uopće shvatio, a 5. mi zvuči tako trivijalno da se pitam zašto si je uopće napisao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tuljanovi problemi s tekstomGošća 2019-01-05 16:35
Čim napiše više od dvije proste rečenice počinju neprilike za intelektualca.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # biserjehranitelj tuljana 2019-01-05 18:22
Citat gost:
Citat hranitelj tuljana:
3. Vidio bi da govorim o kvalifikacijama koje moraju imati oni čiji stav o pitanju kretanja voda, za razliku od (za primjer) navedenih SSS zanimanja.
Vrlo uredno si složio sedam rečenica, pretpostavljam odgovora na neki komentar, ali ne razumijem što misliš da si rekao pod točkom 3. koja gramatički i sintaktički jednostavno nema smisla: Citat:
3. Vidio bi da govorim o kvalifikacijama koje moraju imati oni čiji stav o pitanju kretanja voda, za razliku od (za primjer) navedenih SSS zanimanja.
Također mi vrlo tendenciozno i neznanstveno zvuči tvrdnja iz točke 6. da se u domeni društvenih znanosti "stvari" - citiram - "sišu iz prsta ili izmišljaju/pril agođavaju trenutnimn potrebama politike." Možda si time nenamjerno odao da si školovan za neku struku iz domene prirodnih ili tehničkih znanosti, po profesiji možda vodoinstalater, zaštitar ili dimnjačar odgojen u duhu zdravog prezira prema društvenjacima. Točku 7. nisam uopće shvatio, a 5. mi zvuči tako trivijalno da se pitam zašto si je uopće napisao.
Ako nisi sposoban shvatiti da odgovaram na komentar koji sam citirao u okviru odgovora, onda ti nema pomoći i normalno da ti se čini glupo to što piše.

Jedan komentator je očekivao da mu u komentaru prezentiram izračun, matematički model po kojem bi on vidio da nema šanse da voda iz Matalde dođe u Vransko jezero.

To se ne računa "preko wikipedije" nego traži prije svega puno (skupog) terenskog i laboratorijskog rada.


Možda bi gospodin i da provedem cijeli postupak, izbušim bušotine tamo gdje treba, ubacim traser, uzorkujem na očekivanim točkama pojave trasera pa onda izvjestim cijenjene komentatore koji će me ismijati jer:

a) ništa neće razumjeti;
b) negdje ću pogriješiti č i ć.

Ne, hvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Isprika trolugost 2019-01-05 18:30
A, hebiga. Trol ostaje trol. Sam sam si kriv što sam uopće pitao. Ispričavam se na smetnji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # podzemni tokoviTin 2019-01-05 18:50
Možda bi gospodin i da provedem cijeli postupak, izbušim bušotine tamo gdje treba, ubacim traser, uzorkujem na očekivanim točkama pojave trasera pa onda izvjestim cijenjene komentatore

To neka naprave rusi, i ubace u studiju, nema problema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # nadzemno urlanjeobjektivno 2019-01-05 19:03
Citat Tin:
To neka naprave rusi, i ubace u studiju, nema problema.
Ne moraju i neće. (Čuje se zvuk bagera u pozadini koji polako nadglasava urlanje ekoloških aktivista...)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Srdačna koalicija SDP - HDZgost 2019-01-05 19:34
Citat objektivno:
Citat Tin:
To neka naprave rusi, i ubace u studiju, nema problema.
Ne moraju i neće. (Čuje se zvuk bagera u pozadini koji polako nadglasava urlanje ekoloških aktivista...)
Naravno da neće. A zašto i bi kad su uspjeli u Skupštini PGŽ pomiriti HDZ sa SDP-om da im zajednički podare Mataldu. Anu Kučić i klaunove u GV ML su već ranije sredili. A bageri će biti od LB (Lošinj Betona)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # nerealna očekivanja od studijeobjektivno 2019-01-05 18:04
Citat Dostojevski:
E pa, onda bih te zamolio da ovdje daš nekakav izračun da li sa Matalde u jezero dolazi nula litara ili jedna litra ili kubik vode, ili koja se to vrijednost bez gatanja i igara na sreću može izračunati. Isto to vrijedi i za količinu i toksičnost različitih vrsta pesticida otopljenih u toj vodi sa Matalde. (...) Rekao bih da aktivisti to isto očekuju od studije.
Pa ne možeš to izračunati kada je mjerenje količine Q_POV_ "nemoguća misija" (Bonacci, 2014). Nema toga, djeco draga, niti pred "Ruse" možete postaviti uvjet da izvedu taj izračun prije nego sagrade Mataldu. Aktvisti imaju nerealna očekivanja od studije. Sve što "Rusi" trebaju napraviti jest potvrditi da će koristiti manje štetne pesticide i uvesti određene mjere zaštite i monitoringa, i pali se bagere... Imate totalno pogrešan pristup svemu ovome. Jedini način da se Mataldu zaustavi (bila) je politička odluka u tijelima lokalne uprave, a to ste propustili učiniti jer se niste kandidirali i osvojili vlast.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # A dugo ga nije bilo...gost 2019-01-05 18:11
Intelektualac se odmorio i evo ga nastavlja pametovati...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Kako se osvaja vlast na LošinjuSnob 2019-01-05 18:23
Citat objektivno:
Aktvisti imaju nerealna očekivanja od studije.
Ovo je sasvim točno. Aktivisti naivno vjeruju da je Hrvatska pravna država i da se gradska vlast zaista zalaže za sve ono što gradonačelnica mantra o čuvanju okoliša. Studije će poslužiti samo za dobivanje potrebnih dozvola, a kad krene devastacija reći će se kako je previše uloženo da se sad staneImate totalno pogrešan pristup svemu ovome. Jedini način da se Mataldu zaustavi (bila) je politička odluka u tijelima lokalne uprave, a to ste propustili učiniti jer se niste kandidirali i osvojili vlast.Istina je da nakon tisuću ponavljanja laži ljudi povjeruju da je istina, ali to ne vrijedi za glupost. Možeš tu glupost ponoviti i milijun puta, ali zbog toga nećemo zaboraviti da se na Lošinju vlast ne osvaja kandidiranjem i glasovanjem birača nego prebrojavanjem glasova i bandićevskom trgovinom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # čemu uopće studija?Tin 2019-01-05 18:39
Procjena utjecaja na okoliš je postupak ocjenjivanja prihvatljivosti namjeravanog zahvata s obzirom na okoliš i određivanje potrebnih mjera zaštite okoliša, kako bi se utjecaji sveli na najmanju moguću mjeru i postigla najveća moguća očuvanost kakvoće okoliša.

Objasni kako ćeš ocjeniti prihvatljivost nečega za okoliš, ako nemaš pojma, ne možeš izmjeriti ili izračunati kakve efekte može imati taj zahvat na okoliš.
Napisati samo obećanje, trudit ćemo se ko majmuni da ništa ne za.ebemo nije dovoljno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # čemu uopće studija? (2)objektivno 2019-01-05 18:54
Citat Tin:
Objasni kako ćeš ocjeniti prihvatljivost nečega za okoliš...
Tako što ćeš dati ocjenu. Ona ne mora, često ni ne može, biti utemeljena na potpunim, preciznim, tvrdim brojčanim podacima i matematičkim modelima. Čovječe, pa vi pojma nemate... Jeste li čuli npr. za SWOT analizu? To nacrtaš križ na papiru, onda u jedan kvadrant nadrobiš "snage", u drugi "slabosti", u treći "prilike" i četvri "prijetnje", i gotova analiza. Milijune se ulaže na temelju takvih gluposti. Studije utjecaja na okoliš nisu iznimka, nigdje ne postoji uvjet za ono što vi (očito) pretpostavljate - iscrpno, strogo, teorijski i empirijski utemeljeno znanstveno istraživanje koje će dati zaključak pouzdan na razini od 95%. Otrijeznite se, rekoh... o razvoju otoka se odlučuje na političkoj razini, a ne (kvazi)objektiv nim znanstvenim analizama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # (3)Tin 2019-01-05 19:04
Jeste li čuli npr. za SWOT analizu?
Da, tako kompanije interno procjenjuju budući razvoj firme, investicije i ostalo. Na taj način se vjerovatno radi i Master plan razvoja turizma na Cresu i Lošinju, koji neće vidjeti javnu raspravu.
Postupak me podsjeća na ciganku kada baca grah i proriče budućnost.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # čemu uopće studija? (4)objektivno 2019-01-05 19:12
Citat Tin:
Postupak me podsjeća na ciganku kada baca grah i proriče budućnost.
Ali to je stvarnost. Nemoj sad shvatiti da vrijeđam jer mi to nije cilj, ali vi ste radikalno odvojeni od stvarnosti, funkcionirate u nekom svom balonu gdje međusobno jedni drugima dajete potvrdu, a za to vrijeme vanjski svijet funkcionira po svojim zakonitostima.. . Tuljan je poprilično u pravu kad kaže da kod vas postoji "prijezir prema sugrađanima, njihovim uvjerenjima, njihovim vrijednostima". To je vaš oooooogroman problem... i zato glasajte za mene! :D
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # lošinjanski klanoviTin 2019-01-05 19:19
Nisam glasao ni za ove i na prošle, iako sam znao tko su i što su. Predstavi se, prezentiraj programsku platformu, pa ako budeš uvjerljiv možda i dobiješ koji glas. Ovdje ljudi ionako po difoltu uvijek glasaju za "naše". Štogod da im rade, oni uvijek glasuju za "svoje". Nije Kurta, nego je Murta. Neki drugi nemaju šanse. Ni ti, nemaš šanse. A to ti je i odgovor na tvoje uporne pokušaje da politiziraš eko aktiviste.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ususret novim lokalnim izborimaobjektivno 2019-01-05 19:34
Citat Tin:
Ovdje ljudi ionako po difoltu uvijek glasaju za "naše".
50% birača na Lošinju nije glasalo, a oni koji jesu nisu imali kvalitetan izbor.
Kako rekoh, ako se nađe ekipa koja je spremna poraditi na lokalnoj političkoj platformi i kandidirati se za GV, ja ću se kandidirati za gradonačelnika. Zasad, dok opravdane kritike proglašavate trolanjem i izražavate gađenje prema mogućnosti da se uključite u lokalna politička tijela, ne vidim svrhe da se predstavljam. Uostalom, ne želim biti mesija, ako mene izaberete za gradonačelnika :D prebacit ću sve moguće ovlasti na GV, makar neformalno ako nije moguće formalno. (Sustav je blesavo postavljen, prava vlast bi trebala biti u predstavničkom tijelu, a gradonačelnik tek nominalni predstavnik i običan izvršitelj odluka).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # Ovo je stvarnostgost 2019-01-05 19:25
Ovo su zakonitosti po kojima svijet funkcionira
i.imgur.com/tYTX2hV.jpg


A "prijezir prema sugrađanima, njihovim uvjerenjima, njihovim vrijednostima" je ponekad moralni imperativ.

i.imgur.com/XbqLErV.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # jednostavan recept za ukusno jeloobjektivno 2019-01-05 19:48
U redu, pretpostavimo ovako: vodiš se moralnim imperativom, kandidiraš i uđeš u GV, i onda te "Rusi" dođu kupiti i ti ih odbiješ. Može li jednostavnije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Odje ..gost 2019-01-05 19:52
Odyebi trole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# jednostavan recept za ukusno jelo (2)Guest 2019-01-05 19:56
Ovaj komentar je obrisao administrator
2 0 # ???Nemo 2019-01-05 21:13
Citat gost:
Ovo su zakonitosti po kojima svijet funkcionira
i.imgur.com/tYTX2hV.jpg


A "prijezir prema sugrađanima, njihovim uvjerenjima, njihovim vrijednostima" je ponekad moralni imperativ.

i.imgur.com/XbqLErV.jpg


Hoćeš reći da su tvoji sugrađani, građani Lošinja - ustaše?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Barbarigost 2019-01-06 12:37
Citat Nemo:
Hoćeš reći da su tvoji sugrađani, građani Lošinja - ustaše?!
Moji sugrađani nisu samo građani Lošinja nego cijele Hrvatske. I ne kažem da su ustaše, ali to mogu postati. Skrnavljenje grobova i spomenika nije monopol ustaša. Time s bave svi barbari, ma s koje ideološke ili vjerske strane došli,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # FarsaSnob 2019-01-05 19:09
Citat objektivno:
Otrijeznite se, rekoh... o razvoju otoka se odlučuje na političkoj razini, a ne (kvazi)objektivnim znanstvenim analizama.
U pravu si. O razvoju otoka odlučuju političari kapaciteta Andrina Maljevca koji baljezgaju o sreći i nesreći, a na prijedlogu Puntarke čija rodbina je na Puntu križa već dovela štetočine kojih se otok ne može riješiti, te političari u Županiji koji glasuju "kako Lošinjani hotje jer grdo bi bilo retji in ne." Sve drugo je obična farsa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # okreni farsu naopako!objektivno 2019-01-05 19:42
Citat Snob:
U pravu si. (...) Sve drugo je obična farsa.
Naravno da sam u pravu, ja sam budući gradonačelnik. :D Šalu na stranu, pa zar iz svog odgovora ne vidiš da je ključno tko sjedi u GV? Dok su tamo takvi ljudi kakvi su danas, a što možeš očekivati nego da ih "Rusi" (ili bilo tko drugi) ili kupi, ili prevede žedne preko vode??? O razvoju otoka odlučuje se na političkoj razini i drugačije nije ni poželjno da bude... Pa nije valjda da se zalažeš da veliko računalo ili skupina tehnokrata odlučuje o temeljnim političkim interesima stanovništva?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Dogovor na Velom Žalugost 2019-01-05 20:05
Citat objektivno:
Citat Snob:
U pravu si. (...) Sve drugo je obična farsa.
Naravno da sam u pravu, ja sam budući gradonačelnik.
Lako moguće. Pokazao si koliki si pokvarenjak, podržavaš Jadranku, protiv ekologije si pa osnovne kvalifikacije za tu dužnost imaš. Još samo da dogovoriš pojedinosti s ekipom na Velom žalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # svečano obećajemobjektivno 2019-01-05 22:15
Citat gost:
podržavaš Jadranku, protiv ekologije si
Netočno. Izaberete li mene za gradonačelnika, Jadranki će porasti troškovi poslovanja, a gradski proračun će se na taj račun povećati kako bi se sredstva moglo usmjeriti drugdje. Što se tiče ekologije, ona je jako važna i baš zato ju nije opravdano svoditi na ekološki ekstremizam. Obećajem da ću pažljivo motriti Mataldu i na prvi znak štete po okoliš učiniti sve da inspekcije zatvore to ruglo. Uostalom da je bilo po mom Mataldu se ne bi ni gradilo, a ovako ... ahhh krećemo od zatečenog stanja koje su nam ostavili nekadašnji vlastodršci i ekološki ekstremisti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Tuljan zabio autogolgost 2019-01-05 16:50
Citat hranitelj tuljana:
Likovi kao ti bili su inspiracija Dostojevskom...
Ako si mislio na roman IDIOT, a ovo o inspiraciji je trebalo biti uvreda, bolje bi bilo da si prvo pročitao roman, pa si ne bi zabio ovako spektakularan autogol. Jer: "U Idiotu imamo tipičnog pozitivnog dostojevskijans kog junaka. To je knez Miškin, obdaren dobrotom i sposobnošću da prašta koju je osim njega imao valjda jedino Krist. Miškin je začuđujuće osjetljiv, do krajnjih granica: on osjeća sve što se zbiva u drugim ljudima, čak i kad su ti ljudi kilometrima daleko. Vrlo je darežljiv i naivan da bi se mogao nazvati idiotom, odakle i naziv za sam roman. Tako je duboka njegova duhovna mudrost, njegovo soosjećanje i razumijevanje patnji drugih. Knez Miškin je sama čistoća, iskrenost, otvorenost; ove osobine ga neizbježno uvode u bolne sukobe s našim konvencionalnim , vještačkim svijetom."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ni obavezna lektira do njega nije došlaGošća 2019-01-05 17:03
Tuljan Dostojevskog nije pročitao ni na silu. Čuo je za njega i za naslov Idiot pa je sebi svojstvenim naglim i površnim zaključivanjem ispao budala , kao s fotošopom. Hebi ga, objektivno mu dao krila i tuljan poletio u ponor...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Čorba, zaštićena šumahranitelj tuljana 2019-01-05 09:24
Citat RDx:


sve si rekao sinko :P
0,0000000000001 = 0
Tako da...
kad bi netko sebi dao u zadatak da tokom godine u jezero svaki dan baci po jedno ljudsko govno, to bi bila 356 govana kumulativno... a u jezeru opet ne bi bilo onečišenja.
Moglo bi se napraviti analizu i reći da u jezeru - nema ljudskih fekalija. Kako nem kad su 356?
...možeš citate lijepiti do beskraja ali to ne mijenja ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # qgost 2019-01-05 09:35
Za photoshop kad su te ulovili spuštenih gaća si se izvinuo. Zašto se i za ovu glupost s zagađenjem jezera nemaš snage priznati grešku? Ne da gazda?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
5 0 # zašto trolove hranim?hranitelj tuljana 2019-01-05 10:50
Citat gost:
Za photoshop kad su te ulovili spuštenih gaća si se izvinuo. Zašto se i za ovu glupost s zagađenjem jezera nemaš snage priznati grešku? Ne da gazda?
"Ulovili spuštenih gaća" implicira da sam nešto namjerno napravio/lagao.
Zaista sam na zaslonu mobitela primjetio fotografiju koja i slijepcu izgleda kao da je netko nalijepio dvije glave na postojeću kompoziciju.
Kad sam uvidio da u fotografiju JE intervenirano, samo ne onako kako sam mislio, ispričao sam se kao svako normalno ljudsko biće.
I dalje stoji da je fotografija na koju sam reagirao "fotošopirana", samo ne onako kako sam pomislio.
Vezano uz zagađenje jezerom, nema greške pa se nemam ni potrebe ispričavati.
U kolokvijalnom govoru šansa 1:20.000.000 se može komotno staviti pod znak jednakosti.
Jer suštinske razlike između "0 litara vode" i "teoretski kubik vode" u sustavu kao što je Vransko jezero - NEMA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # podaci iz malog mozgaVanzemaljac 2019-01-05 11:03
Citat hranitelj tuljana:
Jer suštinske razlike između "0 litara vode" i "teoretski kubik vode" u sustavu kao što je Vransko jezero - NEMA.
Prvo je bilo nula litara, pa jedna litra, sada je cijeli kubik! Koliko će biti sutra?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # ribe mokre u jezerohranitelj tuljana 2019-01-05 13:55
Citat Vanzemaljac:
Citat hranitelj tuljana:
Jer suštinske razlike između "0 litara vode" i "teoretski kubik vode" u sustavu kao što je Vransko jezero - NEMA.
Prvo je bilo nula litara, pa jedna litra, sada je cijeli kubik! Koliko će biti sutra?
Vidim da si učen momak, pa molim te objasni razliku u štetnom djelovanju u slučaju da u jezero ne dospije ni kap, odnosno da nekako dospije kubik vode koji sadrži 0,25 µg 2,4-D.
(Zanemarit ćemo pritom sve one štetne tvari koje redovno u jezero dolaze kiselim kišama i ispiranjem iz okoline (uključujući ceste, septičke jame i kemijska sredstva kojima se na Cresu tretiraju masline i vinova loza)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ne bježi...gost 2019-01-05 14:27
Kako skakućeš s teme na temu. Odgovori na pitanje, na koji način si mislio da je slika fotošopirana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # Vanzemaljče odgovorihranitelj tuljana 2019-01-05 14:37
Citat gost:
Kako skakućeš s teme na temu. Odgovori na pitanje, na koji način si mislio da je slika fotošopirana?


Ovo je tvoj pokušaj poništavnja mog pitanja postavljnog Vanzemaljcu.

Ali, neka ti bude... ako pogledaš sliku na koju sam reagirao, vidjet ćeš da su glave Sanjina i Ane primjetno svjetlije i da su u neobičnom položaju u odnosu na ostatak prisutnih. Mislio sam da su prebačene iz nekih drugih fotografija, kako bi ih se istaknulo i lakše prepoznalo.

Nije da spomenute osobe nisu česte žrtve fotošopanja na ovoj stranici...

...to na nikoji način nije vezano uz temu pesticida, je li ti sad dosta trolanja?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Neprirodno ne stanuje kod njihgost 2019-01-05 14:51
One su samo istaknute kao zanimljive. I naravno da su u neobičnom položaju jer samo njih dvoje kontrolira da li stado radi ono što mora. Dakle ne možeš vjerovati da su njihove glave u neprirodnom položaju (i jesu) već želiš vjerovat da je to djelo zlobnika. Po istom konceptu ne vjeruješ skepticima koji su po definiciji zlobnici da je SPUO falična ali vjeruješ Šoliću da nema nikakve opasnosti okoliš i jezero. Jer kao što ne vjeruješ će je da je Šolićeva glava u neobičnom položaju tako ne vjeruješ ni da Šolićev projekt može biti opasan po okoliš. Ta opasnost je samo zloba fotošopera, pardon ekoloških aktivista.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Prvi reflex je okgost 2019-01-05 15:02
Ali se treba priznati da si i ti dobro primjetio da ono što rade Šolić i Ana nije prirodno odnosno normalno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Ekstremno licemjerjegost 2019-01-05 15:26
Citat hranitelj tuljana:
...to na nikoji način nije vezano uz temu pesticida, je li ti sad dosta trolanja?
Ne mogu vjerovati da već legendarni trol, sinonim za trolanje ove stranice, nekome predbacuje zbog trolanja :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # dječja poslaobjektivno 2019-01-05 09:35
Stvarno ste kao djeca... Tuljan je pogriješio kad je rekao da nema nikakve šanse da voda s Matalde dođe do jezera, ali se ispravio i podučio vas da štetne tvari već sada dolaze u jezero, a to ne predstavlja ekološki problem. Tako je i na drugim lokalitetima, ljudska aktivnost (poput golfa) nužno dodvodi do određenog zagađenja, ali to nije nužno veliki ekološki problem. Umjesto da nastavite raspravu, nezrelo se vraćate na Tuljanovu pogrešku... Jasno je zašto, nemojte misliti da nije: ekstremistički ekološki stav pada u vodu kada biste nastavili razgovor o omjerima koristi i šteta. Prema tom stavu, određene, probrane aktivnosti predstavljaju isključivo štetu, odnosno neprihvatljiv rizik, a takav zaključak nije razumno ni znanstveno nego ideološki utemeljen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Trolovska poslaPokemon 2019-01-05 09:58
Citat objektivno:
Stvarno ste kao djeca...
Ti stvarno misliš da smo kao djeca pa da ćemo se lecnuti i upiškiti u gaće što anonimni trolovi naš opravdani oprez prema sumnjivim postupcima gradske i županijske vlasti u korist investitora koji se već iskazao "komotnim" shvaćanjem propisa naziva ekstremističkim ekološkim stavom. Opreza prema vlasti na svim razinama i prema kapitalu nikad dosta i uvijek premalo. Od sudionika vlasti - svih, uvijek, i svugdje treba očekivati DA MISLE NA SEBE kao onaj stranački kolega koalicijskog partnera lošinjskog HDZ-a koji je iz HSS-a pretrčao u Bandićevu škvadru.
''Madjer prešao kod Bandića "jer mora misliti na sebe"? Mogao bi biti optužen za tri kaznena djela''
dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # sve rade po zakonu - dokazanoPospanko 2019-01-05 10:10
Citat Pokemon:
Opreza prema vlasti na svim razinama i prema kapitalu nikad dosta i uvijek premalo.
Pa moraš vjerovati firmi koja napravi hotel za 6 dana nakon izdavanja građevinske dozvole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # o ekološkom ekstremizmuobjektivno 2019-01-05 12:25
Ekološki ekstremizam je stav, na osobnoj razini, da nećeš staviti u usta jabuku koja je tretirana pesticidima. Na društvenoj razini to je stav koji baš svaku upotrebu pesticida promatra negativno. Iz takvog stava onda proizađu nerealna očekivanja i pogrešni zaključci, na primjer da golf na otoku nije prihvatljiv iz razloga što će ozbiljno ugroziti zdravlje ljudi. Kad tako postaviš politički zahtjev, on je osuđen na propast. Struka i propisi, pa i javnost, ne djeluju po tom principu i dozvolit će golf na otoku ako zadovolji uvjet najmanjeg mogućeg utjecaja na okoliš. Ekološki učinak na ptice i kukce (koji je stvaran, ali lokalan) i na ljude (koji je vrlo dvojben) ne bi trebao biti jedini ni najvažniji razlog protivljenja golfu, čak ni u okviru koncepcije održivog razvoja. Ekološkim aktivistima to nije jasno, oni ne shvaćaju da je održivi razvoj višedimenzional ni koncept koji ne obuhvaća samo ekologiju. Postoji mnogo, mnogo drugih razloga zbog kojih golf nije prihvatljiv, ali njih nisu ni načeli... nego se blesave šireći paniku da će pesticidi doći u Vransko jezero i izazvati epidemiju raka, što su gluposti. Naravno da vlast treba kontrolirati, a kapital onemogućavati da radi sve što zaželi, ali na ovaj (ekstremno ekološki) način u tome nećeš uspjeti. Moraš platformu postaviti šire, i kandidirati se na lokalnim izborima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ekstremno trolanjeSnob 2019-01-05 15:08
Citat objektivno:
Ekološki ekstremizam je stav, na osobnoj razini, da nećeš staviti u usta jabuku koja je tretirana pesticidima. Na društvenoj razini to je stav koji baš svaku upotrebu pesticida promatra negativno.
Šta ti nisu rekli da po svijetu postoje državne agencije čijim ekspertima je u opisu posla ekološki ekstremizam? Društvena potreba za njima nastala je zbog neodgovornog, pa i kriminalnog toleriranja štetnih posljedica korištenja tvari koje su donosile profit. Radi uspješnijeg trolanja eko aktivista educiraj se o slučajevim azbest, DDT i benzin. Lakše ćeš se pretvarat kako si na njihovoj strani, pljujući po njima što su rezervirani prema kaljužanju s dominantnim profilom hrvatskih političara.Citat:
Iz takvog stava onda proizađu nerealna očekivanja i pogrešni zaključci, na primjer da golf na otoku nije prihvatljiv iz razloga što će ozbiljno ugroziti zdravlje ljudi.
Siguran sam da su sličnu retoriku imali i partijski aktivist pred delegatima mjesnih zajednica i vijeća udruženog rada u skupštini općine Cres-Lošinj da bi suzbili širenje defetizma antisocijalističkih elemenata prema unosu alohtone divljači i nevjerice u uvjeravanja drugova iz Komiteta u koegzistenciju lovstva s poljoprivredom i stočarstvom. Rezultate znamo. Kao što su onomad u Engleskoj ovce pojele ljude, na Mataldi i šire ovce su pojele divlje svinje, lopatari obrstili masline, a ljude potjerale s njihove djedovine.Citat:
Kad tako postaviš politički zahtjev, on je osuđen na propast. Struka i propisi, pa i javnost, ne djeluju po tom principu i dozvolit će golf na otoku ako zadovolji uvjet najmanjeg mogućeg utjecaja na okoliš.
Naravno da će dozvoliti kad do javnosti dopiru samo pohvale golfu i fatalističke poruke tipa "K Vragu i herbicidi" i "Netko dobije rak, netko ne dobije rak". Eko aktivisti, naime, ne kontroliraju medije. Kontroliraju ih vlast i klijenti te vlasti. Postoji mnogo, mnogo drugih razloga zbog kojih golf nije prihvatljiv, ali njih nisu ni načeli... nego se blesave šireći paniku da će pesticidi doći u Vransko jezero i izazvati epidemiju raka, što su gluposti.Pa daj me informiraj tko radi te gluposti. Ja znam samo za onu Andrinovu mucavu, smušenu tiradu o faktoru sreće glede dobivanja raka.Citat:
Naravno da vlast treba kontrolirati, a kapital onemogućavati da radi sve što zaželi, ali na ovaj (ekstremno ekološki) način u tome nećeš uspjeti. Moraš platformu postaviti šire, i kandidirati se na lokalnim izborima.
Ponavljam, u Bojaninim i Arsenovim aktivnosti nisam uočio ništa "ekstremno ekološki." Ako je u nečemu ekstremno, to je ekstremno povjerenje u mogućnost da u RH ipak nije uništen i zadnji trag pravne države.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Argumentum ad imbecillariumAI 2019-01-05 10:36
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
volim-losinj.org/.../...Quod erat demonstrandum
Mora naš maloselski frustrirani, neostvareni kvaziintelektualac prosipati latinski
Mislim da bi i prekomjerno prosipanje latinskog trebalo prijaviti gradonačelnici kao oblik verbalnog terorizma prema neukima i vrijeđanja diskriminacijom prema obrazovanosti. Pogotovo kad je latinska izreka napisana uvredljivo pravilno, a ne pogrešno kako to valjda iz pristojnosti radi hranitelj tuljana: argumentum et faecalum :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # kumordinar Žoržhranitelj tuljana 2019-01-05 10:58
Citat AI:
Citat hranitelj tuljana:
Citat RDx:
volim-losinj.org/.../...Quod erat demonstrandum
Mora naš maloselski frustrirani, neostvareni kvaziintelektualac prosipati latinski
Mislim da bi i prekomjerno prosipanje latinskog trebalo prijaviti gradonačelnici kao oblik verbalnog terorizma prema neukima i vrijeđanja diskriminacijom prema obrazovanosti. Pogotovo kad je latinska izreka napisana uvredljivo pravilno, a ne pogrešno kako to valjda iz pristojnosti radi hranitelj tuljana: argumentum et faecalum :lol:
Ne znam tko si, ali govoriš (pišeš) kao kakav provincijski učo, čovjek koji je u malu sredinu radnika i seljaka ili došao izvana, ili je iz iste sredine dugo izbivao zbog školovanja, pa je po povratku razvio kakav kompleks više vrijednosti prema neukim "seljanima" jer ipak on zna latinski.

Vidi se kroz sve tvoje upise prijezir prema sugrađanima, njihovim uvjerenjima, njihovim vrijednostima...

...svejedno te nitko ne prepoznaje kao seoskog Seneku ili možda Kanta, nije više 19 stoljeće kad je seoski učo, uz kapelana i dotura bio stup društva, eventualno ako si radio ili radiš u školstvu, kakav-takav autoritet možeš ostvariti prema dječici, dok ne porastu.

Na kraju dana si opet isto - potrčko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Troljevgost 2019-01-05 11:14
Citat hranitelj tuljana:
[quote name="AI"]Na kraju dana si opet isto - potrčko.
Kaže Mihin trol...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # O latinskom, rode!AI 2019-01-05 11:29
Citat hranitelj tuljana:
Na kraju dana si opet isto - potrčko.
Ajme! Ja mislio da dajem konstruktivan antiterorističk i i antidiskriminat ivni prijedlog gradonačelnici, a ispalo da sam ugazio u septičku jamu provincijskog primitivizma. Ne znam zašto mi predbacuješ nedopustivo dobro poznavanje latinskog, kad sam pohvalio tvoje pogrešno citiranje pojedinih latinskih izreka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
# ustajte, prezreni na svijetu!!!Guest 2019-01-06 16:21
Ovaj komentar je obrisao administrator

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Uzurpacija državne imovine

  Nikola 21.06.2024 13:35
  ???
  Jesi li tih 20 prijava poslao DIRHu ili preko ove stranice upitne svrhe?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava i ni jedna se nije pojavila. Prijavio sam Ustrine ali još draže mi je bilo prijaviti slučajeve pored kojih komentatori i autori prolaze ali iz nekog razloga ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom vijeću nam pričaju da borba protiv bespravne gradnje bjesni, da se upravo spremaju poslati 150 prijava na državni inspektorat, a na službenoj stranici inicijative ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za legalnost ni ne mogu biti uspješne. Tako je i na zadnjoj sjednici GV bilo po tko zna koji put govora o pošasti bespravnog graditeljstva. Na tu temu je prema ...

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.

  Read more...

   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja zvuči naprosto depresivno. Citiram je u cjelosti: Dakle, nakon gotovo tri godine od kada je znani Slovenac devastirao uvalu Studenac, a temeljem prijave mještana Sv.

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za iskazivanje interesa. Za oglas o "relaksaciji uvjeta" gradonačelnica će prema cjeniku Novog lista iskeširati 2.239,30 €. i.imgur.com/0FuTQ87.jpg ...

  Read more...

   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje interesa za posao stanogradnje štetan za Grad.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu većinu čine zastupnici istih klubova kao i do sada, samo u nešto drugačijim omjerima. Stoga će se sve politike drage ljevičarima i koje garantiraju unaprijed zadani ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije koja je već jednom dovela do najgoreg i najkrvavijeg svjetskog rata pita se novinarka Nacionala potaknuta izbornim uspjesima desničarskih stranala. A što se ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su nam, kao njima, žene rađale djecu. Ali valjda tako treba biti, slabo i efektno treba iz umrijeti, davno je Darwin pisao o tome. Evolucija.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom vjerskom biznisu

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad nije bio blizu vlasti i nikad nije sudjelovao ili donio neku odluku koja je negativno utjecala na živote Hrvata, za razliku od onih koji su ga podmetnuli... ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik Matthew Bartulica, koji je i sam 2012. u svojoj župi dobio pritužbu za "nepropisno ponašanje".

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen za pedofiliju. Udruga se reklamirala i tvrdnjama da je Bartuličin otac među prvima pregledao vidioce iz Međugorja.

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti vijećnike koji su ih postavili. Prema članku 47. Poslovnika o radu GV Nakon primljenog odgovora vijećnik može na sjednici Gradskog vijeća jedanput iznijeti ...

  Read more...

   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku Priskiću. S tim u vezi pročitajte komentar na volim-losinj.org/.../... (https://volim-losinj.org/politika/3075-savjetnik-koji-sjedi-na-dvije-stolice#comment-83763) ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png (http://i.imgur.com/zlcX6mc.png)

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da je taj čovjek kriminalac?’

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle, nakon što je lažirao podatke u imovinskoj kartici, nakon što se pokazalo da uz otplatu dvaju kredita u njegovu kućnom budžetu može mjesečno ostati svega ...

  Read more...

   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme, a nije bilo lako. Želim zahvaliti i svojoj ženi i djeci, i oni su primili ožiljaka, kao i ja, ali stoje na nogama, kao i ja - rekao je Bartulica kad je izišao ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato u zadnjoj godini ovoga umjesto o ispunjenju izbornih obećanja bezbrižno javlja o festivalu puhačkih orkestara, tuđem projektu gerontodomaćica (ali razdragano ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković govoreći na zatvorenom stranačkom skupu o medijima Nacional, N1, Index, Telegram i 24 sata – govori kao o osovini zla.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora na pitanje. Obrisane su iz obzira prema ostalim eventualnim posjetiteljima ovog portala zbog tona i vjerojatne svrhe poruka, a i zbog sadržaja.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ikakvog značaja. Istina je da se o nečemu pisalo prije 10, 12, 15 godina a da se apsolutno ništa nije promijenilo ali to važi i za velike masovne medije. Šta se promijenilo ...

  Read more...

   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva komentara u razmaku od pet minuta. Pa sad kaži da ti to nije opsesivna fiksacija :lol: volim-losinj.org/.../...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Uzurpacija državne imovine

  Nikola 21.06.2024 13:35
  ???
  Jesi li tih 20 prijava poslao DIRHu ili preko ove stranice upitne svrhe?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 21.06.2024 13:22
  služi li stranica svojoj svrsi???
  A zašto ti nisu napisao barem slovo o tome?
   
 • Uzurpacija državne imovine

  hranitelj tuljana 21.06.2024 09:07
  ???
  Ovo je zapravo jako zanimljivo ali ne samo zbog GML nego sam i ja poslao skoro 20 prijava ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Vito 21.06.2024 08:11
  Obmanjivanje javnosti kao midus operandi
  Grad se u travnju 2023. godine pridružio inicijativi protiv bespravne gradnje, na gradskom ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 20.06.2024 10:14
  Papir sve trpi
  Sa ovakvim sastavom gradske vlasti i stavom gradonačelnice prema problemima inicijative za ...
   
 • Uzurpacija državne imovine

  Qwert 19.06.2024 06:38
  Uzaludne inicijative
  Svaka inicijativa koja ne ide niz dlaku pa ne služi vladajućoj strukturi uzaludna je.
   
 • Uzurpacija državne imovine

  gost 18.06.2024 17:28
  Uzaludnost inicijative za legalnost Lošinj
  Jučerašnja objava INICIJATIVE ZA LEGALNOST LOŠINJ zbog očigledne uzaludnosti nastojanja ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  asd 18.06.2024 10:08
  Relaksacija uvjeta stanogradnje
  Premda se zna za koga je pogodovanje poboljšano AK je morala ponoviti javni poziv za ...
   
 • Poboljšano pogodovanje ponavljanjem javnog poziva

  Gost 18.06.2024 08:27
  Šteta za Grad za tebe
  U današnjem Novom listu je platila oglas preko cijele stranice s javnim pozivom za pokazivanje ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 17.06.2024 05:44
  Jadna...
  Novinarka Nacionala potvrđuje negativne stereotipe o toj profesiji. Na ovim izborima znatnu ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Zorro 16.06.2024 19:21
  I naša mala prćija podesnila
  Kako je moguće da su europski građani opet povjerovali širiteljima mržnje i opasne ideologije ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 16.06.2024 17:55
  Evolucija
  Budući stanovnici Lošinja smijati će se nama budalama, čime smo se bavili umjesto da su ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 15.06.2024 10:35
  Na čijoj je strani Bog?
  Ako Bog postoji nije se baš iskazao ako je pomogao Bartulici i njegovoj obitelji u uspješnom ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Nikola 15.06.2024 08:40
  ...
  Mislim da je i tvoja mama tebi propustila objasniti neke stvari.
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  hranitelj tuljana 14.06.2024 22:39
  Little teeth
  Vidim kost se glođe sitnim zubom, ta zato je i bačena... ... podmetnut vam je lik koji nikad ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Čeper 14.06.2024 21:54
  Krasno društvo ima HDZ
  Riječ je o udruzi Friends of Medjugorje. Predsjednik te udruge je Bartuličin brat, svećenik ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 14.06.2024 20:23
  Religija & kriminal
  Bartuličina obitelj u SAD-u ima udrugu za vjerski turizam. Potpredsjednik joj je svećenik optužen ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  R. Z. 14.06.2024 18:01
  Dopunska pitanja
  Imam dojam da pisani odgovori na "ove odgovore" s potpisom pročelnice ne bi smjeli zadovoljiti ...
   
 • Pisani odgovori na pitanja vijećnika

  gost 14.06.2024 12:24
  Tko to tamo i dalje laže??
  Mislim da se i u pisanim odgovorima nastavlja s muljanjem ili barem glede isplata savjetniku ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Lino 14.06.2024 07:53
  mamin propust u edukaciji
  Mama mu nije rekla da ne ulazi u automobile nepoznatih ljudi. i.imgur.com/zlcX6mc.png ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ... 14.06.2024 07:05
  ...
  54 godine, uspješan političar, majka ga hrani, majka ga brani
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  ..... 13.06.2024 21:39
  Prelijepo stvorenje
  MAJKA STEPHENA BARTULICE ‘Moj sin je prelijepo stvorenje, ja ga obožavam. Kako je on znao da ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Gost 13.06.2024 15:30
  Čega je pametnome dosta?
  Pa dosta je, valjda, elemenata da se shvati smisao šaljivoga čina: Stephen Bartulica, dakle ...
   
 • Glas za Domovinski pokret bit će glas za HDZ

  Ja 13.06.2024 10:38
  Oj hrvatska mati
  Stojim pred vama u duhu zahvalnosti prema Bogu. On je bio izvor moje snage sve ovo vrijeme ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Čeper 13.06.2024 09:47
  Prigodne gastro delicije
  Gradonačelnica i njen izborni tim računaju da će joj isti klijenti kupiti i treći mandat. Zato ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Gost 12.06.2024 19:33
  Osovina zla
  Kakve promjene kad tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednik HDZ-a i premijer ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  Admin. 12.06.2024 17:20
  Brisanje iz uviđavnosti
  Tri uzastopne poruke imeđu 15:25 i 15:37 u razmacima od po šest minuta nisu bili pokušaji odgovora ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  hranitelj tuljana 12.06.2024 16:49
  Promptno
  Pitaš uzalud jer te admin pravi budalom i briše svaki pokušaj odgovora.
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  ..... 12.06.2024 15:10
  Šta se promijenilo?
  Ne razumijem zašto lik uopće posjećuje ovu kako kaže potpuno nebitnu stranicu bez ...
   
 • Politika svedena na predizborne aktivnosti

  gost 12.06.2024 10:24
  Tuljanova opsesivna fiksacija
  Nisi ga citirao samo ispod ovog članka. Bez puno traganja našao sam ovo s početka godine. Dva ...