Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Razvoj civilnog društva ili razvoj klijentelističke mreže?

Korisnička ocjena:  / 45
LošeNajbolje 

fingerZamislite da vidite poziv na utrku. Želite se natjecati. Volite trčati, znate trčati, ali poznato vam je samo startno mjesto. Cilj je maglovit, a pravila su suspendirana. Tijekom utrke ustanovite da s vama trče slijepi i šepavi, da se natječu oni koji imaju ugrađene motore i oni koji imaju krila. Utrku sude stanovnici iz druge galaksije i lokalni eksperti 

Ne, ovo nije odlomak iz Vodiča za autostopere kroz galaksiju. Ovo je primjenjiva analogija za provedbu Javnog poziva za prijavu programa/projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Malog Lošinja za 2019. godinu, koji je u ovoj prispodobi, lako je pogoditi, spomenuta utrka. Magloviti cilj je raspon između najmanjeg i najvišeg iznosa nekog programskog područja koji je moguće dobiti, ali ne znate ga i možete ga samo naslutiti. Pravila su napisana u Uredbi Vlade RH o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i u Pravilniku o financiranju programa/ projekata / manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Malog Lošinja. Postoje i Kriteriji za vrednovanje programa javnih potreba u kulturi te Kriteriji za vrednovanje programa u socijalnoj skrbi Grada Malog Lošinja.

Na papiru je sve jasno. Problem s pravilima je, kako to obično biva, što služe samo da zadovolje formu i nitko za njih ne mari. Suci koji sude utrku su, sukladno pravilima, natjecateljima nepoznati, ali valja vjerovati da postoje jer

„Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa/projekata/manifestacija nezavisno je stručno ocjenjivačko tijelo koje mogu sačinjavati predstavnici Grada, Istarske županije, znanstvenih i stručnih institucija i nezavisni stručnjaci za područja obuhvaćena prioritetnim područjima javnog poziva/natječaja, a imenuje ga Gradonačelnik na prijedlog nadležnog upravnog odjela." (citat iz članka 29. gradskog Pravilnika).

Morala sam spomenuti članove Povjerenstva iz Istarske županije zato jer su (još jedan) aljkav previd nastao u prepisivačkoj praksi tuđeg dokumenta koji odlično ilustrira šlampav i neznalački postupak kojim je gradska uprava, s nikad više zaposlenih i nikad više pravnika, odlučila provoditi samovolju dijeleći javni novac – dakle moj i vaš – mimo bilo kakvih suvislih kriterija osim činjenice da to mogu.

Arbitrarnost
Pred članove Povjerenstva, predstavnike Grada i institucija te nezavisne eksperte koji su čitali i vrednovali projekte udruga – što se, navodno, svelo na dvoje zaposlenih u gradskoj upravi - postavljena je nemoguća misija: odrediti bodovnu listu predloženih programa sedamdeset raznorodnih entiteta među kojima su Folklorna grupa Manfrina, Zubotehnički laboratorij Lubina i Maksimović, Društvo tjelesnih invalida, Društvo za zaštitu životinja ili udruga IDEM i ja te temeljem te bodovne liste odrediti protuvrijednost u kunama. Jasno je da se to nije dogodilo.

Kako bi se i moglo dogoditi? Kojim biste indikatorima uspješnosti, relevantnosti, učinkovitosti i efektivnosti usporedili niz projekata posve različitih područja djelovanja?

Upravo zato da bi se taj izbor mogao dogoditi, potrebna su pravila. Insistiranje na pravilima nije prebrojavanje anđela na vrhu igle bez smisla i razloga, nego jedini mogući način sprječavanja samovolje, arbitrarnosti i uvjet donošenja odluka ne po babi i stričevima, političkoj i ostaloj podobnosti, nego prema stupnju uspješnosti u zadovoljavanju javnih potreba.

Bez obzira na postojanje niza pravila, od Uredbe Vlade RH pa do kriterija, što je učinio Grad Mali Lošinj? Grad Mali Lošinj je u Proračunu Grada Malog Lošinja predvidio 860.000 kn za „Razvoj civilnog društva", 1.000.000 kuna za sportske klubove i 65.000 kuna za tehničku kulturu. Za sport i tehničku kulturu sve je jasno – unaprijed planirana sredstva raspoređuju se sukladno kriterijima i na prijedlog Zajednice tehničke kulture i Zajednice sportova, prema kriterijima koji su primjenjivi za sve udruge u tim područjima djelovanja.

Unutar skupine Razvoj civilnog društva, koja se spominje isključivo u proračunu ali ne i u natječaju, natječaj je raspisan za dva programska područja: kulture i socijalne skrbi i zdravstva. Tu davatelj financijskih sredstava zanemaruje propise i pravilnike, zamućuje vodu svojem Povjerenstvu i javnosti te čini udruge nemoćnima da uopće shvate kriterije:

- ne određuje koliko novca za koje područje djelovanja,

- ne određuje koliko je projekata moguće predložiti,

- ne određuje najmanji i najviši mogući iznos sredstava koje je moguće dobiti

- i najvažnije od svega, ne određuje ciljeve dodjele sredstava.

Nedostatak ciljeva i prioriteta
Svaki utrošak proračunskog novca ima (nadajmo se) neki cilj. Zato u gradskom Pravilniku i piše:

„U postupku donošenja proračuna, prije raspisivanja javnog poziva/natječaja za dodjelu financijskih sredstava utvrditi prioritete financiranja koji moraju biti usmjereni postizanju ciljeva definiranih strateškim i razvojnim dokumentima na lokalnoj razini, a usklađeni s dokumentima regionalne i nacionalne razine".

Prepjevano na nebirokratski jezik, to znači da bi Grad trebao napisati ne samo da će nekome dati novac jer se time bavi, nego ZAŠTO će ga dati i što njime želi postići. Pogledamo li, primjerice, natječaj za zadovoljavanje javnih potreba u kulturi Primorsko-goranske županije, vidjet ćemo što oni, uz ostale, naročito žele poticati: programe očuvanja i njegovanja kulturne baštine, poticanje kreativnih i kulturnih industrija, suradnju kreativnih i kulturnih industrija sa školama i razvoj publike. Njihovom Povjerenstvu sve je odmah jasno: ima definirane ciljeve.

Pogledajmo pak kakve je smjernice tekstom javnog natječaja dobilo lošinjsko povjerenstvo:

„programi udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba koje se bave djelatnostima iz kulture, a za koje se procijeni da su od interesa za Grad Mali Lošinj".

Temeljem čega bi se to procijenilo? Zanimljivo je da u natječaju Grada Malog Lošinja u poglavlju pod naslovom III. PODRUČJU KULTURE stoji: „Za navedene programe u proračunu Grada Malog Lošinja predviđeno je 860.000 kuna." Svatko tko zna funkcionalno čitati, a nije bacio pogled na proračun, zaključio bi da je to iznos predviđen za kulturu. Ali ne! To je ukupni iznos za razvoj civilnog društva (što god to značilo). I da – u Gradu Malom Lošinju imaju – namjernih ili nenamjernih? – problema s funkcionalnim pisanjem.

Jabuke i kruške, profitni i neprofitni sektor
Zato područje socijalne skrbi i zdravstva, uredno navedeno u zasebnom poglavlju, nema naveden planirani iznos potpora. Zbrajanjem jabuka i krušaka, profitnog i neprofitnog sektora, snažno proturiječi gradskom Pravilniku, koji u članku 11. određuje uvjete potencijalnim korisnicima proračunskog novca:

- Da su registrirani kao udruge ili druge OCD (organizacije civilnog društva) čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti,

- da su upisani u Registar udruga odnosno drugi odgovarajući registar,

- da su upisani u Registar neprofitnih organizacija odnosno drugi odgovarajući registar,

- da su se svojim statutom opredijelile za obavljanje aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljevi koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom,     

- da je program/projekt/manifestacija koju prijave na javni poziv/natječaj prihvatilo nadležno tijelo OCD kroz usvajanje godišnjeg programa rada.

Bez obzira na te, premda prepisane, ali ipak vlastite odredbe, Grad Mali Lošinj u natječaj uz udruge navodi i „pravne i fizičke osobe koje djeluju u području socijalne skrbi i zdravstva" koje imaju registrirano sjedište u Malom Lošinju. Ne znamo koliko se je pravnih i fizičkih osoba registriranih u Malom Lošinju za područje socijalne skrbi i zdravstva javilo na natječaj za zadovoljavanje javnih potreba u društvenim djelatnostima niti koliko je uopće njih bacilo pogled na taj natječaj, a koliko odmah zaključilo da se to na njih ne odnosi, no za jednu od njih pouzdano znamo da su iz samog Grada Malog Lošinja dobili uputu da se natječu.

Radi se o Zubotehničkom laboratoriju Lubina i Maksimović, koji je na poziciji proračuna Grada Malog Lošinja za razvoj civilnog društva (!) dobio 14.000 kuna, 140% više nego prethodne 2018. godine, za sufinanciranje hladnog pogona. Zubotehnički laboratorij zacijelo nije udruga niti organizacija civilnog društva, nije neprofitni pravni subjekt, nije upisan u Registar udruga (Ministarstvo uprave) niti Registar neprofitnih organizacija (Ministarstvo financija), teško je vjerovati da ima Statut, godišnji program rada i nadležno tijelo koje te dokumente usvaja. Usprkos tome, Grad Mali Lošinj uputio je Zubotehnički laboratorij, u odgovoru na primjedbu u okviru javnog savjetovanja o proračunu za 2019. godinu, da se javi na ovaj natječaj.

Zubotehnički laboratorij Lubina i Maksimović je u javnom savjetovanju uputio Gradu prijedlog da proračunskim sredstvima sufinancira nabavu 3 D printera za izradu modela za proteze (98.422,50 kn), nabavu MAP 400+MOTIO (za skeniranje modela za proteze) (189.000,00 kn) i peći za sinterizaciju materijala (96.200,20 kn) te održavanje hladnog pogona (9.000,00 kuna mjesečno). Prvi prijedlog je djelomično prihvaćen, u izvješću s javne rasprave Grad najavljuje financiranje kompletne nabave 3D printera kroz više godina, a u proračun za 2019. godinu uvrštava Zubotehnički laboratorij iznosom od 40.000,00 kn. Drugi i treći prijedlog su odbijeni, dok za posljednji prijedlog, sufinanciranje troškova hladnog pogona, upućuje na prijavu na javni poziv za prijavu programa/projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba i djelomično udovoljava zahtjevu.

Komedija zabune
Zaobiđimo kao nevažna pitanja koja se nameću iz ove odluke o sufinanciranju hladnog pogona zubotehničkog laboratorija (projektnim jezikom to bi bila institucionalna podrška koja bi trebala biti natječajem najavljena kao mogući predmet financiranja), kao što je stavljanje jednog pravnog subjekta u povlašteni položaj pred ostalima (na području Malog Lošinja ima više ordinacija koje se bave istom vrstom posla) ili pak pitanja hoće li usluga pružena korištenjem proračunskim sredstvima nabavljene opreme biti naplaćena po tržišnim cijenama. Ostaje otvoreno pitanje kako je proračunski novac za razvoj civilnog društva dodijeljen pravnom subjektu čiji ustrojstveni oblik nije neprofitni i koji nije organizacija civilnog društva.

U odgovoru na prigovor Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja na natječajnu proceduru, Grad Mali Lošinj je o ovom kršenju procedure odgovorio:

„U javnom pozivu Grad Mali Lošinj je naveo kako, između ostaloga, pravo prijave imaju ustanove u socijalnoj skrbi, udruge, pravne i fizičke osobe koje djeluju u području socijalne skrbi i zdravstva".

Pa upravo na taj javni poziv i na odluku slijedom poziva prigovor i jest upućen! Javni poziv mora biti sukladan Zakonu, Uredbi, Pravilniku, Kriterijima. Posvuda – osim u Malom Lošinju. Kao u nekoj komediji zabune, Grad Mali Lošinj, s nikad više zaposlenih pravnika, odgovara da je procedura natječaja u redu jer to opravdava u natječaj ugrađena proceduralna pogreška.

Dodatno zapanjuje izglednost, potvrđena odgovorom na prigovor, da u Gradu stvarno vjeruju da postoji – što implicira da u njega nisu ni zavirili - dokument koji se naziva Kriteriji za vrednovanje programa javnih potreba u kulturi, socijalnoj skrbi, javnih potreba u sportu i tehničkoj kulturi Grada Malog Lošinja (Službene novine PGŽ 4/13).

Nije samo formalnost ni razlika tipa šija i vrat da su u tim Službenim novinama objavljena četiri dokumenta različita za svako područje, s različitim kriterijima za svako od njih. Što znači da bi njihova primjena zahtijevala odvajanje područja djelovanja i da se u istom košu za vrednovanje nikad ne bi mogli naći toliko raznorodne udruge kao što su Lošinj Events i udruga multiple skleroze. Ali u tom slučaju ne bi se niti moglo odlučivati manirom carskog dekreta nego bi ipak morala biti pokazana neka logika financiranja.

Udružena bahatost s neznanjem
Jedno od važnih načela dodjele proračunskog novca je kontrolabilnost njegova trošenja. Tome služi proračun, kako Grada i udruge tako i projekta. Zato pravila nalažu da se onaj idealni i željeni proračun poslan Gradu nakon odluke o dodjeli financijske potpore prilagodi iznosu te potpore. Dakle, da se sačini novi proračun u novim gabaritima.

Članak 35(3) Pravilnika navodi: „Prije konačnog potpisivanja ugovora, nadležni upravni odjel, po potrebi, će zatražiti reviziju obrasca proračuna kako bi procijenjeni troškovi odgovarali iznosu financijske potpore i realnim troškovima u odnosu na predložene aktivnosti." Ovaj korak u Gradu Mali Lošinj jednostavno se preskače. Ne da im se ni navoditi koji su iznos dali kojem projektu istog prijavitelja. „Ostale programske aktivnosti" je formulacija koja dobro odražava nevoljkost da se išta stvarno vrednuje i nemogućnost da se utrošak proračunskog novca kontrolira.

Jedva čekam da odem na konzultacije gradskim ekspertima da me upute kako takvu odluku i ugovor uskladiti s financijskim izvještajnim obrascem koji pita koliko je za koju stavku odobreno, a koliko utrošeno!

I na kraju – naravoučenije

Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava porasla je u odnosu na prethodnu godinu 21,73%, za sportske udruge 17,65% i za tehničku kulturu 44%. Povećanje proračunske potpore pojedinim udrugama (s pridruženim Zubotehničkim laboratorijem) iz kategorije razvoj civilnog društva kreće se od 6 do 60%.

Samo je nekoliko iznimki čiji je doprinos zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima ocijenjen nedostojnim proračunskog povećanja. To su Plavi svijet, Centar za zdravo odrastanje, Društvo za zaštitu životinja, Lošinjski karneval, Pokret za život, Udruga Bonaca i Klapa Augusta.

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja jedan je od najvećih gubitnika u procesu dodjele financijskih potpora udrugama (i pridruženom Zubotehničkom laboratoriju) za prethodne i tekuću 2019. godinu jer je sa 60.000 dolaskom nove izvršne vlasti spao na 20.000 i posljednje se dvije godine ustalio na 30.000.

Zato je zatražen uvid u ocjenu predloženih projekata, tri različita projekta iz tri različita područja. Obrazac za procjenu kvalitete ima dvije razine ocjenjivanja: institucionalna sposobnost prijavitelja i partnera i relevantnost programa. Zanimljivo je da je institucionalna sposobnost prijavitelja – iskustvo i stručni kapaciteti, upravljački kapaciteti, osoblje, oprema i sposobnost vođenja proračuna te struktura upravljanja projektom ocijenjena za sva tri projekta različito - mada se radi o istoj institucionalnoj sposobnosti. Teško je objašnjivo da su u sva tri projekta ocijenjeni iskustvo i kapaciteti partnerske organizacije, mada dva projekta uopće nemaju partnere u projektu, a jedini projekt koji se provodi u partnerstvu (sa Zavodom za javno zdravstvo PGŽ) dobio je manje bodova za sposobnosti partnera od projekta u kojem su ocijenjene sposobnosti nepostojećeg partnera.

Kruna ove natječajne procedure su završni komentari koje valja citirati u cijelosti:

„Programi namijenjeni djeci (4. programsko područje). Financijski su podržani od Grada Malog Lošinja u okviru mogućnosti proračuna. (Vraga! - opaska autorice). Prednost kod provoditelja programa je da ima i znanja i kapaciteta pronalaženja drugih izvora financiranja."

scan1

Prednost ili mana? Prednost bi značila bodove koji se preračunavaju u novac. Nasuprot tome, nedostatak je ako su izostali bodovi i novac.

Naravoučenije ove procjene projekata je da sposobni neka si traže drugdje, a oni drugi dobit će od Grada.

Šteta što to ne piše u kriterijima.

Provedbom ovog natječaja (koji u usporedbi s dosadašnjima još najviše izgleda kao pravi) Grad Mali Lošinj je još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam.

Izgradnja civilnog društva je floskula iza koje se skriva održavanje klijentelističke mreže, fine mreže interesnih sfera, međusobne ovisnosti i zaštite, koje pokapaju svaku ideju o mogućnosti izgradnje civilnog društva.

 

Komentari: 

56 0 # zamislimo na trenutakhranitelj tuljana 2019-05-09 19:37
"You may say that I'm a dreamer", ali ne bismo li većinu zavrzlama opisanih u članku potpuno izbjegli kada bismo radili na sustavu koji bi građanima dopustili da zadrže veći dio svog novca, te im dopustili da sami, bez upliva sumljive i pristrane vlasti, sami odluče kome žele dati svoj zarađeni novac i u kojem iznosu?

Ja vjerujem da svatko bolje zna gdje bi upotrijebio svoj novac, nego da to umjesto njega određuje GML.

Ili da se nađemo na pola puta; ako baš želimo prisiljavati građane da se odreknu dijela svog novca u korist trećih osoba, ne bi li bilo poštenije, kad ih već prisiljavamo, da barem sami odrede kojim to trećim osobama budu prisiljene dati svoj novac?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # trol na zadatkugost 2019-05-09 20:05
Opet skrećeš raspravu s teme članka. Očekivano od dežurnog trola.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
049 # Trolanje sanjarenjemDendi 2019-05-10 09:14
Citat hranitelj tuljana:
"You may say that I'm a dreamer", ali ne bismo li većinu zavrzlama opisanih u članku potpuno izbjegli kada bismo radili na sustavu koji bi ...
Ne brini se da će itko razuman tko prati tvoje komentare reći da si sanjar, jer je očigledno da si trol koji na lukav način brani gradsku vlast od opravdane kritike da unatoč reorganizaciji gradske uprave sa šezdesetak zaposlenika "nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu [provedbu natječaja], znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam." Budući da protiv ove tvrdnje iz članka nemaš argumenata, "sanjarenjem" o tome kako bi trebalo biti, pokušavaš odvući pozornost od toga kako jeste. Jer tema članka je lošinjska stvarnost u kojoj je izgradnja civilnog društva floskula "iza koje se skriva održavanje klijentelističk e mreže, fine mreže interesnih sfera, međusobne ovisnosti i zaštite, koje pokapaju svaku ideju o mogućnosti izgradnje civilnog društva." A svoje mokre snove o ustrojstvu države izloži u zasebnom članku ili komentarom u Svaštari ili Satiričkim prilozima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
048 # ...gost 2019-05-10 09:51
Svi razumni znaju da je hranitelj tuljan profesionalni "sinergijski" trol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
049 # Natječaji GradaPetar Pan 2019-05-11 11:27
Svi su netječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
147 # transparentnonatječaj 2019-05-11 13:21
Citat Petar Pan:
Svi su netječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Plaža kadin, ugovor oko 2 miliona kuna
Radnik Križevci radi samo jedan bager sa rokom završetka u 6 mjesecu ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Postupak javne nabave od Radnika KriževciTransparentno 2019-05-11 14:31
Citat natječaj:
Citat Petar Pan:
Svi su netječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Plaža kadin, ugovor oko 2 miliona kuna
Radnik Križevci radi samo jedan bager sa rokom završetka u 6 mjesecu ?
Na Kadinu sunčališta i infrastruktura, građanska inicijativa zamjera isključivanje javnosti
Kako javljaju iz Grada Malog Lošinja, riječ je o uređenju plaže na način da se ondje izvedu projektom utvrđena sunčališta slična već postojećima, s uređenjem staze do obližnje Privlake. Planirano je da nekoliko sunčališta ima jedan, zajednički pristup moru sa stepenicama od inoksa. U planu je i postavljanje sanitarnog čvora, informativne ploče, dva tuša i dvije kabine za presvlačenje.
"Zbog opskrbnog vodovodnog cjevovoda u trasi, dio radova će se izvesti prije turističke sezone, a dio nakon sezone kada se bude obnovio i cjevovod. Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave", javlja Martina Krajina Mršo iz gradske uprave.
Radovi su "teški" približno dva milijuna kuna bez PDV-a, s tim da ih s oko 1,2 milijuna kuna sufinanciraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma Vlade RH.

"Nevjerojatno je da radovi za koje su predviđeno dva milijuna kuna iz proračuna nisu bili na javnom savjetovanju, dok istodobno na javno savjetovanje idu stvari koje nisu predmet odlučivanja, nego primjene viših propisa. Javnost općenito vrlo malo zna o tom projektu, koji na prvi pogled ulijeva nepovjerenje jer na tabli piše 'Općina Mali Lošinj', gradilište nije ograđeno, a zna se da je komunalno poduzeće odbilo dati suglasnost projektu zbog toga što se trasa radova nalazi na trasi vodovoda koji će uskoro biti obnavljan. Znači, ovi radovi će se ili napraviti pa će se opet kopati za vodovod, ili su van trase predviđene projektom. Pogotovo smatramo problematičnim to što se radi na pomorskom dobru", kaže Bojana Genov iz građanske inicijative "Čovjek po mjeri otoka"

Objavljeno na otoci.net
otoci.net/index.php/turizam/9404-na-kadinu-suncalista-i-infrastruktura-gradanska-inicijativa-zamjera-iskljucivanje-javnosti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
144 # »Radnik« na LošinjuBotox 2019-05-11 17:50
Citat Transparentno:
Citat natječaj:
[quote name="Petar Pan"]Svi su natječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave", ...
"Nevjerojatno je da radovi za koje su predviđeno dva milijuna kuna iz proračuna nisu bili na javnom savjetovanju, dok istodobno na javno savjetovanje idu stvari koje nisu predmet odlučivanja, nego primjene viših propisa. Javnost općenito vrlo malo zna o tom projektu,
Zašto bi se natječaji za sitniš koji gradska vlast milostivo udjeljuje civilnim udrugama provodili temeljem unaprijed poznatih mjerila uspješnosti i korisnosti za zajednicu kad se i veliki novci ležerno obrću arbitrarno po babu i stričevima? A dobar primjer je baš "sinergija" gradske vlasti s tvrtkom "Radnik" Križevci.

Vidi članak HDZ-ova bau-štela, podnaslov »Radnik« na Lošinju

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
039 # Tko donira taj profitiraDendi 2019-05-12 13:06
Citat Botox:
Citat Transparentno:
Citat natječaj:
[quote name="Petar Pan"]Svi su natječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave", ...
"Nevjerojatno je da radovi za koje su predviđeno dva milijuna kuna iz proračuna nisu bili na javnom savjetovanju, dok istodobno na javno savjetovanje idu stvari koje nisu predmet odlučivanja, nego primjene viših propisa. Javnost općenito vrlo malo zna o tom projektu,
Zašto bi se natječaji za sitniš koji gradska vlast milostivo udjeljuje civilnim udrugama provodili temeljem unaprijed poznatih mjerila uspješnosti i korisnosti za zajednicu kad se i veliki novci ležerno obrću arbitrarno po babu i stričevima? A dobar primjer je baš "sinergija" gradske vlasti s tvrtkom "Radnik" Križevci.

Vidi članak HDZ-ova bau-štela, podnaslov »Radnik« na Lošinju

volim-losinj.org/.../...
Za zabavu i razonodu u sumorno nedjeljno popodne predlažem razmatranje rezervacije dijela gradskog proračuna za isplatu Radniku Križevci

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
041 # Ni med cvetjem ni pravicegost 2019-05-12 13:18
U Hrvatskoj je dobro imati prijatelja u HDZ-u, a još ako je u vladi Andreja Plenkovića, to je dobitna kombinacija. Zagarantirani su vam unosni poslovi, povećanje prihoda, poslovi, natječaji, a otvorena su vam mnoga vrata. Plenković i Šavorić utrli su put kako tretirati prijatelje, Dalić i Ramljak vječni dužnici, Prijatelja se drži na ramenima na utakmici, Nakon 2-3 godine prijateljstva Mercedes u dvorištu, Tko dirne u Marića i Šarića taj je huškač, Opet “banda” udara na Tolušića?

Najbolji biznis u Hrvatskoj - imati prijatelja u HDZ-ovoj vladi
www.index.hr/.../2083950.aspx

Kako na razini države tako i na lokalnoj razini Prvog od tisuću. Zašto bi se vlast na Lošinju bila bolja od državne?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Ponavljanje gradivagost 2019-05-16 08:37
Citat Botox:
Citat Transparentno:
Citat natječaj:
[quote name="Petar Pan"]Svi su natječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave", ...
"Nevjerojatno je da radovi za koje su predviđeno dva milijuna kuna iz proračuna nisu bili na javnom savjetovanju, dok istodobno na javno savjetovanje idu stvari koje nisu predmet odlučivanja, nego primjene viših propisa. Javnost općenito vrlo malo zna o tom projektu,
Zašto bi se natječaji za sitniš koji gradska vlast milostivo udjeljuje civilnim udrugama provodili temeljem unaprijed poznatih mjerila uspješnosti i korisnosti za zajednicu kad se i veliki novci ležerno obrću arbitrarno po babu i stričevima? A dobar primjer je baš "sinergija" gradske vlasti s tvrtkom "Radnik" Križevci.
Vidi članak HDZ-ova bau-štela, podnaslov »Radnik« na Lošinju
volim-losinj.org/.../...
Čisto da ponovimo gradivo o načinu rada gradske vlasti kako ga je ustrojio Gari a nastavila Ana uz potporu poslušnog GV:

»Radnik« na Lošinju

Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goran skoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj i komunalne tvrtke ove lokalne samouprave. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi, od javno-privatnog partnerstva u izgradnji POS-ovih stanova, pa do radova na saniranju otpada.

Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva. A njegove ambicije i planove – izrečene prije šest-sedam godina, prema kojima će promijeniti naličje turizma Malog Lošinja – nekako u stopu prate malološinjski poslovi kompanije Radnik iz Križevaca i njegovog isturenog predstavnika Habijanca. Još tamo 2010. godine Cappelli je svoju viziju luxury turizma vezivao uz obnovu lokalnog aerodroma uz državnu intervenciju kao preduvjet ostvarenja takvih planova. Danas dionice toga aerodroma, inače na listi strateških projekata ove zemlje, između ostalih posjeduju Republika Hrvatska, Mali Lošinj, Jadranka hoteli i Radnik, u iznosu od devet posto.

Dioničar Jadranke, inače najvećeg poslodavca u tom kraju, bio je i Radnik, koji je uz još nekoliko tvrtki i lokalnu samoupravu prodao dionice ovog hotelijerskog poduzeća ruskim investitorima, energetskim konglomeratima što ih se povezivalo s Kremljem, koji su posljednjih nekoliko godina tamo navodno uložili desetke milijuna eura. Radnik, koji je prošle godine na natječaju dobio koncesije na dvije lučice, osvanuo je i u nedavnom urbanističkom planu uređenja dijela Malog Lošinja. Tamošnje rukovodstvo upisalo je, naime, prijedlog da se izgrade javne sanitarije u objektu koji je, kaže nam lokalna aktivistica Bojana Genov, također u vlasništvu tvrtke Radnik, što je samim automatizmom značilo da će grad o trošku građana koji pune proračun obnoviti inače ruiniranu nekretninu. Iako je prigovor na ovaj prijedlog uključivao i pitanje zašto se javni WC gradi baš u ovom objektu i na području koje dotad nije bilo urbanizirano, odgovor gradske uprave je izostao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
035 # Ocjenjivači iz druge galaksijeEmanero 2019-05-13 12:54
Citat Petar Pan:
Svi su netječaji Grada Malog Lošinja takvi. Od onih za prodaju i kupnju, najam, koncesije, štandove, zapošljavanje pa do javne nabave.
Zato su na poljoprivrednom zemljištu parkinzi, na mjestima gradskih službenika neznalice, a neke se tvrtke kontinuirano dogovorno bogate obavljajući za Grad basnoslovno skupe radove.
Ali natječaj za financiranje projekata civilnih udruga je ipak poseban, štoviše inovativan. Jer prema gradskom pravilniku u Povjerenstvu za ocjenjivanje prijavljenih programa su osim lokalnih stručnjaka i predstavnici Istarske županije. Znači, utrku ne sude baš stanovnici druge galaksije kako piše Genovica, ali dobri su i stručnjaci iz susjedne županije jer mogu biti izvan utjecaja lokalne klijentelističk e mreže, interesnih sfera i otporni na pritiske za protekciju. Ovakav način ocjenjivanja projekata Ana bi trebala bi trebala brandirati i proširiti po cijeloj Hrvatskoj. Tako da projekte udruga u Dubrovniku ocjenjuju predstavnici iz Međimurske županije, za Osijek iz Primorsko goranske, i t.d. Bio bi to velik korak u izgradnji civilnog duštva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # predstavnici Istarske županijeGranulom 2019-05-14 16:03
Citat Emanero:
prema gradskom pravilniku u Povjerenstvu za ocjenjivanje prijavljenih programa su osim lokalnih stručnjaka i predstavnici Istarske županije.
Da li se zna koji predstavnici Istarske županije su ocjenjivali projekte lošinjskih udruga?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
025 # Neotporni na pritiskeExpert 2019-05-15 15:27
Citat Granulom:
Citat Emanero:
prema gradskom pravilniku u Povjerenstvu za ocjenjivanje prijavljenih programa su osim lokalnih stručnjaka i predstavnici Istarske županije.
Da li se zna koji predstavnici Istarske županije su ocjenjivali projekte lošinjskih udruga?
Predstavnici Istarske županije očito nisu sudjelovali u ocjenjivanju, jer se novac dijelio po babu i stričevima, a ne prema kvaliteti projekata. Projekte su ocjenjivali naši domaći stručnjaci, a oni nisu otporni na pritiske za protekciju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Konzultant iz Istrefejsbuk 2019-05-17 19:21
Citat Expert:
Predstavnici Istarske županije očito nisu sudjelovali u ocjenjivanju, jer se novac dijelio po babu i stričevima, a ne prema kvaliteti projekata. Projekte su ocjenjivali naši domaći stručnjaci, a oni nisu otporni na pritiske za protekciju.
„Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa/projek ata/manifestaci ja nezavisno je stručno ocjenjivačko tijelo koje mogu sačinjavati predstavnici Grada, Istarske županije, znanstvenih i stručnih institucija i nezavisni stručnjaci za područja obuhvaćena prioritetnim područjima javnog poziva/natječaj a, a imenuje ga Gradonačelnik na prijedlog nadležnog upravnog odjela." (citat iz članka 29. gradskog Pravilnika).

u Pravilniku jasno piše da je povjerenstvo nezavisno stručno ocjenjivačko tijelo. Gledajući sastave povjerenstava i odbora Gradskog vijeća jasno je da tu nema struke, a još manje nezavisnosti.
Još jedan zadatak za izmišljeno detektivsko povjerenstvo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Niti stručno niti nezavisno ocjenjivačko tijeloEmanero 2019-05-17 20:05
Citat fejsbuk:
u Pravilniku jasno piše da je povjerenstvo nezavisno stručno ocjenjivačko tijelo.
U pravilniku također piše da ocjenjivačko tijelo imenuje Gradonačelnik na prijedlog nadležnog upravnog odjela, kao da da tih odjela ima više, a (samo)voljom gradonačelnice postoji samo jedan, kako ga je nazvala Jedinstveni upravni odjel. U Pravilniku još piše i da ocjenjivačko tijelo MOGU sačinjavati predstavnici Grada, Istarske županije (!), znanstvenih i stručnih institucija i nezavisni stručnjaci za područja obuhvaćena prioritetnim područjima javnog poziva/natječaj a. No budući da prema Pravilniku "nezavisni stručnjaci za područja obuhvaćena prioritetnim područjima javnog poziva/natječaj a" mogu, ali ne moraju biti u ocjenjivačkom tijelu, stručnost i nezavisnost onih koji su ocjenjivali projekte/progra me udruga je vrlo upitna. Iz rezultata natječaja se vidi da je proračunski novac zaista dijeljen arbitrarno, jer inače ne bi bilo moguće financiranje Zubotehničkog laboratorija ugurati među udruge, zbog čega se neku udruga zasigurno moralo izgurati iz proračuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # zna se i može senaša posla 2019-05-11 14:54
"Zbog opskrbnog vodovodnog cjevovoda u trasi, dio radova će se izvesti prije turističke sezone, a dio nakon sezone kada se bude obnovio i cjevovod. Radove izvodi 'Radnik' iz Križevaca, koji je izabran postupkom javne nabave"
Kakav je to natječaj, ne može se raditi preko starog vodovoda ugovoreni radovi za cijeli projekt i rok izvedbe... Bravo
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
054 # Vesela ispostavagost 2019-05-11 15:48
Pitanje je kakva je to građevinska dozvola prema kojoj si dobio pravo nešto graditi ali to ne smiješ graditi jer se mora obnoviti opskrbni vodovod. Budući je za izdavanje građevinske dozvole potrebno ishoditi i suglasnost Vodovoda i odvodnje bilo bi zanimljivo vidjeti tu suglasnost za radove koji se ne smiju izvoditi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Projekt KadinPetar Pan 2019-05-12 13:06
Novac iz drugih izvora se mora potrošiti pa se improvizira s tom šetnicom i ishitrenim radovima. Bolje da novac ode stalnom partneru, suvlasniku zajedničkih parcela i partijskom drugu, nego da se neutrošen vrati državnom proračunu (800.000 kuna). Sanjaš, hranitelju tuljana, samo sanjaš, o mogućnosti da tvoj novac ostane tebi i da ga ne moraš dati državi! Bolje bi bilo da ne sanjaš nego da se aktivno zauzmeš za to da tvoj novac koji si dao državi ne završi putem gradskog proračuna u precijenjenim radovima površnog projekta koji nikad niti nije pokazan građanima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
044 # Ko j**e građaneGranulom 2019-05-12 15:11
Citat Petar Pan:
Novac iz drugih izvora se mora potrošiti pa se improvizira s tom šetnicom i ishitrenim radovima. Bolje da novac ode stalnom partneru, suvlasniku zajedničkih parcela i partijskom drugu, nego da se neutrošen vrati državnom proračunu (800.000 kuna).
Nakon potpisivanja, građanskih skupova, tribina i savjetovanja u vezi intervencija na Kadinu i Zagazinjinama, opet jedan potez lošinjske vlasti koji ignorira građane (objava na fb Bolji Lošinj)


Kapeli je barem fingirao sudjelovanje građana. A Ana nas potpuno ignorira da bi partijskom pajdi i donatoru osigurala prihod.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
046 # RačunicaZlobodan 2019-05-12 15:09
Sve je transparentno. Država će dati 800.000 (zato navrat nanos i poslovanju ovog grada uvijek imanentna žurba!), od koncesija 200.000, od boravišne pristojbe 150.000. Ostaje pitanje o 1.200.000 kuna koje će se u plažu Kadin uložiti od sredstava od prodaje nefinancijske imovine. Bilo bi dobro znati što to Grad Mali Lošinj prodaje ove godine da bi nas obdario novom šetnicom i sunčalištima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
145 # Samovoljagost 2019-05-12 17:26
Citat Zlobodan:
Sve je transparentno. Država će dati 800.000 (zato navrat nanos i poslovanju ovog grada uvijek imanentna žurba!), od koncesija 200.000, od boravišne pristojbe 150.000. Ostaje pitanje o 1.200.000 kuna koje će se u plažu Kadin uložiti od sredstava od prodaje nefinancijske imovine. Bilo bi dobro znati što to Grad Mali Lošinj prodaje ove godine da bi nas obdario novom šetnicom i sunčalištima.
Nije Ani i njenoj kamarili cilj da nas obdari sunčalištem, stazom i stepeništem nego da velikom donatoru napravi posao i stvori priliku za još jedno poziranje za "pozitivnu komunikaciju" s građanima koje ignorira ne pozivajući ih na javno savjetovanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
357 # Que sera seraFranko 2019-05-13 08:50
Citat Zlobodan:
Bilo bi dobro znati što to Grad Mali Lošinj prodaje ove godine da bi nas obdario novom šetnicom i sunčalištima.
Grad mora prodavati jer je ostao bez para zbog dvostrukog placanja Vijecnice.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
047 # Vatrogasac Mirko si ti...Franz 2019-05-13 10:51
Franko, imaš li pojma uopće koliko GML planira prodati svoje imovine u 2019. godini? Iako si zaposlenik Grada nemaš pojma što ti stoji u Proračunu. Grad planira ove godine prodati imovinu vrijednu 17.713.925 kuna. S druge strane planira prihode od Primitaka (iz drugih proračuna i izvora) od samo 3.782.000 kn. Odnos prihoda od prodaje svoje imovine i primitka naravno govori o sposobnosti i kvaliteti gradske uprave. Tako mi se čini da Grad ne mora prodavati svoju imovinu zbog dvostrukog plaćanja vijećnice već da bi mogli isplaćivati vlastite plaće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
66 # Mate i TikaFranko 2019-05-13 12:41
Citat Franz:
S druge strane planira prihode od Primitaka (iz drugih proračuna i izvora) od samo 3.782.000 kn. Odnos prihoda od prodaje svoje imovine i primitka naravno govori o sposobnosti i kvaliteti gradske uprave. Tako mi se čini da Grad ne mora prodavati svoju imovinu zbog dvostrukog plaćanja vijećnice već da bi mogli isplaćivati vlastite plaće.
Jasno to nema veze. Jer ipak 2,8 milijuna kuna je samo 75% godisnjih primanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
336 # ;)gost 2019-05-13 12:52
...I to je manje od polovice troška za intelektualne/o dvjetničke usluge koje GML godišnje plaća..,,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Onda ni nema problema?Franko 2019-05-14 11:32
Citat gost:
...I to je manje od polovice troška za intelektualne/odvjetničke usluge
koje GML godišnje plaća..,,
Iznos predvidjen za Kadin je jos manji dio iznosa troska za intelektualne/o dvjetnicke troskove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Trolanjegost 2019-05-14 15:57
Citat Franko:
Citat gost:
...I to je manje od polovice troška za intelektualne/odvjetničke usluge
koje GML godišnje plaća..,,
Iznos predvidjen za Kadin je jos manji dio iznosa troska za intelektualne/odvjetnicke troskove.
A zašto se tu raspravlja o iznosu radova, a ne o samovolji i opravdanosti zahvata u prostor bez da se uključi javnost? Ovo je čisto trolanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Jadna upravaWD 40 2019-05-16 08:52
Citat gost:
A zašto se tu raspravlja o iznosu radova, a ne o samovolji i opravdanosti zahvata u prostor bez da se uključi javnost? Ovo je čisto trolanje.
Kadin je jedan od doprinosa gradske uprave Prvog od 1000 što je hrvatska javna uprava po kvaliteti na neslavnom 35. mjstu među 38 zemalja.
tportal.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
051 # Besmisleni plan upravljanja pomorskim dobromPovršna upraviteljica plaža 2019-05-12 15:51
Nebrojeno je članaka i komentara na ovoj stranici o kapacitetima gradonačelnice i njenog Jedinstvenog upravnog odjela. Tema članka su radovi na plaži Kadin za koju Anina glasnogovornica kaže da su "teški" približno dva milijuna kuna ali je zato u proračunu predviđeno 2.200.000 kuna za iste radove. Naravno oda su predvidjeli i nepredviđene radove. Od takve glasnogovornice naravno ne treba očekivati preciznu informaciju, kao što ni od gradonačelnice ne treba puno očekivati. Iako ne treba očekivati puno od takve gradonačelnice bilo bi za očekivati da je te radove ipak predvidjela u Godišnjem planu upravljanja pomorskim dobrom za 2019. godinu. Ali nije. Dakle najveće ulaganje u na pomorskom dobru u 2019. g. uopće nije predviđeno u Godišnjim planou za 2019. koji je objavljen u službenim novinama PGŽ 46/2018. dana 29. prosinca 2018. ??? U objavljenom Godišnjem plan predviđeno je ukupno ulaganje dakle na svim plažama, prirodnim i uređenim u iznosu od 1.890.000 a od toga:
-805.000,00 kn za održavanje i uređenje plaža, šetnica i podmorja,
-130.000,00 kn za plaćanja utroška vode na plažama,
-500.000,00 kn za urbanu opremu na plažama i
-430.000,00 kn za čišćenje plaža, šetnica i uvala.
Za rad Vijeća za davanje koncesijskog odobrenja predviđa se utrošiti 25.000,00 kn.
Iako je u proračunu predviđeno za Kadin 2.200.000 u Godišnjme planu se ti radove ne planiraju. Ima li tko normalan u GML? Dokle misle da svojom nesposobnošću maltretirati i terorizirati svoje građane.

Naravno i onih 25.000 kuna će međusobno podijeliti istaknuti doličnici koalicije na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
224 # Besmisleni plan upravljanja pomorskim dobromgost 2019-05-16 16:15
Treba vratit Garia na vlast, on je to bolje vodio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
328 # Blefergost 2019-05-16 16:26
On je bolje blefirao. Inace nema razlike.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
427 # Blefergost 2019-05-16 17:11
Gari je barem znao odabrati građevinskog partnera kakvog se samo poželjeti može.
:lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
029 # obljetnicagrađanin 2019-05-17 10:13
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # Manikirani srednji prstGranulom 2019-05-17 13:30
Citat građanin:
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
To je barem lako. Pogledaj sliku uz početak članka. To smo dobili od garniture na vlasti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # figa u džepuRDx 2019-05-17 14:40
Citat građanin:
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
zanimljivo je čitati ove članke sa odmakom od dvije godine...


otoci.net/.../...


otoci.net/.../...


otoci.net/.../...


otoci.net/.../...


otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Odlučno i senzibilnogost 2019-05-17 15:12
Nedić: "Jedna od žena koje su nas iznenadile odlučnošću koja nije lišena senzibilnosti" :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
182 # Mudro zboriMedić 2019-05-17 15:25
Eto, ima i Nedić ponekad pravo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # Odlučno recitiranjegost 2019-05-17 15:35
Citat Medić:
Eto, ima i Nedić ponekad pravo...
A kako je to ona kao Garijev fikus mogla pokazati odlučnost? Odlučnim glasom je recitirala ono što joj je bilo naređeno da recitira? Imala je pod Garijem isto toliko ovlaštenja koliko sada Nedić ima kod nje. A to je ništa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Poslušnički konsenzusGranulom 2019-05-18 08:44
Citat RDx:
Citat građanin:
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
zanimljivo je čitati ove članke sa odmakom od dvije godine...
Pročitao sam ih. Hvala što si nas podsjetio na poziv gradonačelnice svim vijećnicima na konsenzus i suradnju te da "otvoreno predlažu, hvale i kritiziraju ...." Vijećnici su taj njen poziv prihvatili, pa ju hvale tako zdušno da ne razlikuješ vladajuću većinu od oporbe, a konsenzus i suradnja su se sveli na bezpogovornu poslušnost. Ne znam što vijećnici time dobivaju, ali mi građani smo zaista dobili ovo:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # kilo mozga 2 markesudimo o vašim nedjelima 2019-05-18 09:11
"Služba smo ljudima i to na mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku.

Prošli saziv je jednoglasno predao Čikat rusima.
Ovaj saziv je, doduše ne jednoglasno, podržao golf projekt na Mataldi, svjesni činjenice da će građani "koji nemaju sreće" radi toga dobiti rak.

Pojedini vijećnici kao da su kupili mozak na stečajnoj dražbi izvjesnog istarskog brodogradilišta .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Dabome da ćemo vas suditi po vašim djelima.Karcinom 2019-05-18 17:36
Citat sudimo o vašim nedjelima:
"Služba smo ljudima i to na mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku.

Prošli saziv je jednoglasno predao Čikat rusima.
Ovaj saziv je, doduše ne jednoglasno, podržao golf projekt na Mataldi, svjesni činjenice da će građani "koji nemaju sreće" radi toga dobiti rak.
Živković se zaklinjao da u nikakvim izopačenim djelima neće sudjelovati, niti biti dio takvih odluka, a onda je njegov pajdo Andrino Maglievaz (IDS) izjavio je da s Vijeća "treba poslati snažnu poruku Županiji i Vladi da želimo golf", iako je svjestan činjenice da će građani koji nemaju sreće radi njihove snažne poruke da žele golf dobiti rak. Naravno da ćemo vas suditi po vašim djelima!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Čorbast pasulj volemOdjel za neurokirurgiju 2019-05-17 16:40
Citat građanin:
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
Prošle su dvije godine rezanja torti, dijeljenja pinci i sipanja graha iz šupljeg u prazno. Sad nas čekaju još dvije godine u istom ritmu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # Apokalipsa jučer, danas, sutraStečajni upravitelj 2019-05-17 17:05
4 godine su projektirali Studenac, sada će im trebati još 4 godine da naprave tih 200 metara ulice. Do ljeta namjeravaju napraviti pola, a drugu polovicu će raditi tko zna kad.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # jedan od većih uspjehafejsbuk 2019-05-17 18:47
Citat Odjel za neurokirurgiju:
Citat građanin:
Za 4 dana slavimo dvije godine otkako je ova garnitura sjela na vlast. Možemo li podvući crtu i napraviti nekakvu rekapitulaciju što su to građani dobili u ove dvije godine?
Prošle su dvije godine rezanja torti, dijeljenja pinci i sipanja graha iz šupljeg u prazno. Sad nas čekaju još dvije godine u istom ritmu.
išli su se čoporativno slikati u Brisel
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
028 # sjaši Kurta da uzjaši Murtamario 2019-05-17 16:43
Zar nije prema Sporazumu nakon 2 godine mandata trebalo doći do promjene na mjestu predsjednika GV ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # sjaši Kurta da uzjaši Murtagost 2019-05-18 09:09
Treba vratiti Garia, on je barem znao odabrati građevinskog partnera kakvog se samo poželjeti može.
:lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # s konja na zlatno teleAron 2019-05-18 10:20
Citat gost:
Treba vratiti Garia, on je barem znao odabrati građevinskog partnera kakvog se samo poželjeti može.
:lol: :lol: :lol:
Ja bih sve to poslao u Brisel, tamo će napraviti najmanje štete.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
191 # kome zvona zvoneotočan 2019-05-18 11:28
Citat Aron:
Ja bih sve to poslao u Brisel, tamo će napraviti najmanje štete.
U Brisel vjerojatno ide Đanino kao jedini predstavnik Kvarnerskih otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Štetočine u Briselgost 2019-05-18 11:42
Citat otočan:
Citat Aron:
Ja bih sve to poslao u Brisel, tamo će napraviti najmanje štete.
U Brisel vjerojatno ide Đanino kao jedini predstavnik Kvarnerskih otoka.
I zato mi puca ona stvar. Dobro za njega, niš koristi za mene. Ali dobro za kvarnerske otoke jer im od tamo neće moći praviti štetu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Rezervni igrač HDZ-aW 2019-05-22 09:14
Citat gost:
Citat otočan:
Citat Aron:
Ja bih sve to poslao u Brisel, tamo će napraviti najmanje štete.
U Brisel vjerojatno ide Đanino kao jedini predstavnik Kvarnerskih otoka.
I zato mi puca ona stvar. Dobro za njega, niš koristi za mene. Ali dobro za kvarnerske otoke jer im od tamo neće moći praviti štetu.
Treba glasati za njega da ga se riješimo. Tipičan HNS-ov kadar za koaliciju sa svakim spreman. Po moralnom i političkom profilu tipičnom adezejcu sliči kao jaje jajetu. Zapažen je njegov nastup na Skupštini PGŽ gdje se grozio svima koji nisu oduševljeni golfom na Cresu:
Profit i demagogija
Beaković i Strenja Linić nastavili su polemiku kao da HDZ i Most nisu zajedno u novoj vladi, a ona mu je čak rekla i da govori u ime krupnog kapitala. Odgovorili su joj HNS-ovci, Cresanin Đanino Sučić i Miodrag Šarac, koji su rekli da je i normalno da se privatna tvrtka bori za profit, jer je sve drugo demagogija, ali i da Strenja Linić nije smjela javno citirati pismo udruge građana. »Tu je niz vrlo ozbiljnih optužbi, pa vas bi tvrtka Jadranka mogla i tužiti za klevete«, rekao je Sučić. Rekao je i kako Cres ima neusporedivo manje smještajnih kapaciteta od Krka, te da mu nije jasno zašto bi se itko bunio protiv daljnje turističke gradnje, a napomenuo je i da lokacija Matalda čini tek 0,7 posto porvšine Cresa, pa stoga ne može biti riječi o devastaciji otoka. Osim toga, teren je na 50 godina u koncesiju dala Krčka biskupija, pa i to valjda govori o ozbiljnosti projekta, rekao je Sučić.
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # ...RDx 2019-05-18 12:03
Citat otočan:
U Brisel vjerojatno ide Đanino kao jedini predstavnik Kvarnerskih otoka.
samopromocija? :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Briselcresan 2019-05-22 13:07
Za njega ni Cresani neće glasati. Samo gleda svoju guzicu. Kao i Kapeli. Mislim da je Picula za otoke napravio više nego ova dvojica zajedno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # pitaj GoogleJocker 2019-05-18 10:01
„Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa/projek ata/manifestaci ja nezavisno je stručno ocjenjivačko tijelo koje mogu sačinjavati predstavnici Grada, Istarske županije, znanstvenih i stručnih institucija i nezavisni stručnjaci za područja obuhvaćena prioritetnim područjima javnog poziva/natječaj a, a imenuje ga Gradonačelnik na prijedlog nadležnog upravnog odjela." (citat iz članka 29. gradskog Pravilnika).

Kako očekivati da članovi odbora i povjerenstava budu stručni i nezavisni, kada ni stručne službe Grada ne znaju napisati dokument bez uporabe Googla.
Prošle godine su nezakoniti ispravak Odluke o porezima kopirali od Grada Kastva, a ovaj Pravilnik o financiranju programa/ projekata / manifestacija od interesa za opće dobro kopirali su od Grada Pazina.

Sve mi se čini da više vremena provode na internetu, nego što koriste vlastiti mozak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Prepisivačigost 2019-05-18 14:26
Citat Jocker:
Kako očekivati da članovi odbora i povjerenstava budu stručni i nezavisni, kada ni stručne službe Grada ne znaju napisati dokument bez uporabe Googla.
Prošle godine su nezakoniti ispravak Odluke o porezima kopirali od Grada Kastva, a ovaj Pravilnik o financiranju programa/ projekata / manifestacija od interesa za opće dobro kopirali su od Grada Pazina.
Sve mi se čini da više vremena provode na internetu, nego što koriste vlastiti mozak.
Možda je dobro što koriste internet umjesto vlastitog mozga, jer na internetu se ipak nađe dosta korisnih stvari. A prepisivačka djelatnost je već uhodana hdz-ovska praksa.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # ??zbunjeni građanin 2019-05-18 22:15
A po čemu su onda prvi od 1000?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Ko prvi, njegova titulaS 2019-05-19 16:25
Citat zbunjeni građanin:
A po čemu su onda prvi od 1000?
Prvi su po tome što su se prvi dosjetili da se proglase prvim od 1000 :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2211 # Skriveni HDZovcigost 2019-05-21 13:14
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a kao i njen kolega pjesnik A. Mujagić??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # .....VK 2019-05-21 19:30
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a kao i njen kolega pjesnik A. Mujagić??
Prvo da vidimo da li je dotični zaista pjesnik, a ako jeste da li je član HDZ-a?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Odmah se vidi tko je član HDZ-agost 2019-05-22 09:38
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a
Da si pročitao ovaj njen članak odmah bi znao da je autorica član HDZ-a i ne bi morao pitati. Jer tko drugi osim člana HDZ-a može javno ustvrditi da je provedbom natječaja za civilne udruge Grad Mali Lošinj, kojeg vodi gradonačelnica član HDZ-a "još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam"? A i vladajuća većina u GV je okupljena oko HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
135 # Odmah se vidi tko je član HDZ-agost 2019-05-22 13:04
Citat gost:
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a
Da si pročitao ovaj njen članak odmah bi znao da je autorica član HDZ-a i ne bi morao pitati. Jer tko drugi osim člana HDZ-a može javno ustvrditi da je provedbom natječaja za civilne udruge Grad Mali Lošinj, kojeg vodi gradonačelnica član HDZ-a "još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam"? A i vladajuća većina u GV je okupljena oko HDZ-a.
Znači pljuje po svojima isto kao i Mujagić... jako glupo i prozirno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Dokumentirana kritika nije pljuvanjegost 2019-05-22 14:25
Citat gost:
Citat gost:
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a
Da si pročitao ovaj njen članak odmah bi znao da je autorica član HDZ-a i ne bi morao pitati. Jer tko drugi osim člana HDZ-a može javno ustvrditi da je provedbom natječaja za civilne udruge Grad Mali Lošinj, kojeg vodi gradonačelnica član HDZ-a "još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam"? A i vladajuća većina u GV je okupljena oko HDZ-a.
Znači pljuje po svojima isto kao i Mujagić... jako glupo i prozirno.
A ti si sigurno HDZ-ovac. Jer samo HDZ-ovci rabe trik da kad ih se uhvati u laži ili s rukama u pekmezu kažu da je to pljuvanje. Dečec dragi, objektivna, dokumentirana kritika nije pljuvanje. No ako želiš nastaviti raspravu, prvo dokaži da nešto od navedenog u članku nije istina. Svaki drugi odgovor bit će priznanje da si trol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
123 # Dokumentirana kritika nije pljuvanjegost 2019-05-22 15:37
Članovi HDZa kritiziraju svoje kolege na sjednicama i skupovima HDZa, a žohari iz HDZ kritiziraju na ovom portalu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # Dokumentirana kritika nije pljuvanjegost 2019-05-22 16:03
Citat gost:
Citat gost:
Citat gost:
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a
Da si pročitao ovaj njen članak odmah bi znao da je autorica član HDZ-a i ne bi morao pitati. Jer tko drugi osim člana HDZ-a može javno ustvrditi da je provedbom natječaja za civilne udruge Grad Mali Lošinj, kojeg vodi gradonačelnica član HDZ-a "još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam"? A i vladajuća većina u GV je okupljena oko HDZ-a.
Znači pljuje po svojima isto kao i Mujagić... jako glupo i prozirno.
A ti si sigurno HDZ-ovac. Jer samo HDZ-ovci rabe trik da kad ih se uhvati u laži ili s rukama u pekmezu kažu da je to pljuvanje. Dečec dragi, objektivna, dokumentirana kritika nije pljuvanje. No ako želiš nastaviti raspravu, prvo dokaži da nešto od navedenog u članku nije istina. Svaki drugi odgovor bit će priznanje da si trol.
A jadan Arsen, on sa HDZ iskaznicom mora slušat naređenja od Ane bez iskaznice. Zato i je tako isfrustriran. :sad: :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dokaz da si trolgost 2019-05-23 13:03
Citat gost:
Citat gost:
Citat gost:
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a
Da si pročitao ovaj njen članak odmah bi znao da je autorica član HDZ-a i ne bi morao pitati. Jer tko drugi osim člana HDZ-a može javno ustvrditi da je provedbom natječaja za civilne udruge Grad Mali Lošinj, kojeg vodi gradonačelnica član HDZ-a "još jednom pokazao da nema kapaciteta, sposobnosti i vještina za njegovu provedbu, znanja o problemima koji se rješavaju razvojem civilnog društva te da umjesto kriterija Malim Lošinjem vlada voluntarizam"? A i vladajuća većina u GV je okupljena oko HDZ-a.
Znači pljuje po svojima isto kao i Mujagić... jako glupo i prozirno.
A ti si sigurno HDZ-ovac. Jer samo HDZ-ovci rabe trik da kad ih se uhvati u laži ili s rukama u pekmezu kažu da je to pljuvanje. Dečec dragi, objektivna, dokumentirana kritika nije pljuvanje. No ako želiš nastaviti raspravu, prvo dokaži da nešto od navedenog u članku nije istina. Svaki drugi odgovor bit će priznanje da si trol.
Nisi dokazao da bilo što navedeno u članku B. G. nije istina. Dokazao si mi da si trol.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # Tko je anonimna kukavica?Arsen Mujagić 2019-05-22 21:39
Citat gost:
Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a kao i njen kolega pjesnik A. Mujagić??
Navedenu rečenicu je mogao napisati samo prepredeni, podmukli, frustrirani, kukavni, i za ovu priliku anonimni, lokalni političar. U jednoj rečenici je kukavni majstor uspio podmetnuti tri lažne tvrdnje. Prva da je A. Mujagić član HDZ, druga da je pjesnik a treća da je i Bojana Genov pjesnik(inja). Pored toga je kukavni anonimus uspio u tu rečenicu ugurati i dozu odioznosti, sprdnje i smutnje a sve to kako bi odmaknuo pažnju od članka koji brutalno razotkriva nesposobnu lokalnu i HDZ-ovu vlast.

Naravno isti kukavni anonimni lokalni političar potpisan kao gost tu ne staje. U daljem komentaru nastavlja podmetanje s komentarom: "Znači (Bojana Genov) pljuje po svojima isto kao i Mujagić... jako glupo i prozirno". U prvom kukavičkom komentaru postavlja pitanje da li je i Bojana Genov također članica HDZ-a dan kasnije gotovo u isto vrijeme (odmah iz 13 h, valjda za vrijeme službenog ručka) tvrdi da je i ona članica HDZ-a, jer u komentaru navodi da (B.G) pljuje po svojima (HDZ-ovicma). U prvom komentaru majstor pita da li e Bojan u HDZ-u a u drugom komnentru sam tvrdi da je Bojana u HDZ-u, jer pljuje po svojima! Budući kukavica ulazi u formu, u ovoj jednoj rečenici je uspio podvaliti još više laži. Od puno laži evo samo nekih:
1) Bojana Genov je u HDZ-u
2) Bojana Genov pljuje po svojima
3) A. Mujagić u HDZ-u
4) A. Mujagić pljuje po svojima
5) glupo je pljuvati po HDZ-u
6) prozirno je pljuvati po svojima...itd., itd.

Nameće se i pitanje, zašto prepredeni, podmukli, frustrirani, kukavni i za ovu priliku anonimni lokalni političar ima potrebu podmetati Bojani Genov i A. Mujagiću članstvo u HDZ-u ili zašto HDZ-u podmeće Bojanu Genov i A. Mujagića?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # nova taktikaSWAT 2019-05-22 21:51
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Prvi u Hrvatskoj!Dendi 2019-05-23 09:18
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako se drugdje u Hrvatskoj još nije dogodilo da svoje kritičare HDZ-ovci diskreditiraju tako da ih prokazuju kao HDZ-ovce, uz slogan Prvi od tisuću otoka mogli bismo se dičiti i sloganom Prvi u Hrvatskoj. Taj bi barem bio istinit, a ne lažna vijest kao onaj o prvom od tisuću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Prvi u svemiru!cresan 2019-05-23 10:18
Citat Dendi:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako se drugdje u Hrvatskoj još nije dogodilo da svoje kritičare HDZ-ovci diskreditiraju tako da ih prokazuju kao HDZ-ovce, uz slogan Prvi od tisuću otoka mogli bismo se dičiti i sloganom Prvi u Hrvatskoj. Taj bi barem bio istinit, a ne lažna vijest kao onaj o prvom od tisuću.
Ovo je gore nego da ti netko kaže da si komunjara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # svi su istirambo 2019-05-23 11:34
Citat cresan:
Ovo je gore nego da ti netko kaže da si komunjara.
Ustvari je isto komunjara i hadezenjara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Zajedničarigost 2019-05-23 12:03
Citat rambo:
Citat cresan:
Ovo je gore nego da ti netko kaže da si komunjara.
Ustvari je isto komunjara i hadezenjara.
Nije baš sasvim isto. Hadezenjare su opljačkale sve što su sagradile komunjare, ali istina je da su komunjare stvorile HDZ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # što je Bruno Bušić rekao prije 50 godinaBB 2019-05-23 12:51
"Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako."
neki više, neki manje, a neki uz pivo
"No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima."
zna se
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # nova taktikagost 2019-05-23 12:42
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem?
Ajmo pametni swatovac?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Dokaži svoje pretpostavkeDendi 2019-05-23 12:53
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem? Ajmo pametni swatovac?
Morao bi prvo dokazati da Bojana Genov surađuje s Arsenom Mujagićem i objasniti kako surađuje, a zatim dokazati da Arsen Mujagić surađuje sa Garijem i izložiti kako i na čemu surađuje s njim, da bi imalo smisla razmišljati o tome da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem. Pa ti sad izvoli dokazivati i objašnjavati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
101 # Dokaži svoje pretpostavkeEM 2019-05-23 13:09
Citat Dendi:
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem? Ajmo pametni swatovac?
Morao bi prvo dokazati da Bojana Genov surađuje s Arsenom Mujagićem i objasniti kako surađuje, a zatim dokazati da Arsen Mujagić surađuje sa Garijem i izložiti kako i na čemu surađuje s njim, da bi imalo smisla razmišljati o tome da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem. Pa ti sad izvoli dokazivati i objašnjavati.
pročitaj tko su autori 80% tekstova volim-lošinj, kaj to nije suradnja?
A pametni Arsen nek se izjasni sam, ili će sada reći da ni Garija ne zna. :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Ti tvrdiš - ti dokaži.Dendi 2019-05-23 13:52
Citat EM:
Citat Dendi:
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem? Ajmo pametni swatovac?
Morao bi prvo dokazati da Bojana Genov surađuje s Arsenom Mujagićem i objasniti kako surađuje, a zatim dokazati da Arsen Mujagić surađuje sa Garijem i izložiti kako i na čemu surađuje s njim, da bi imalo smisla razmišljati o tome da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem. Pa ti sad izvoli dokazivati i objašnjavati.
pročitaj tko su autori 80% tekstova volim-lošinj, kaj to nije suradnja?
Dokaži da je to suradnja, a ne samo slični i podudarni interesi.Citat:
A pametni Arsen nek se izjasni sam, ili će sada reći da ni Garija ne zna. :lol: :lol:
Zašto bi se on trebao izjašnjavati? Ti tvrdiš da surađuju, ti trebaš i dokazati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
8 0 # Ti tvrdiš - ti dokažigost 2019-05-23 13:59
Citat Dendi:
Citat EM:
Citat Dendi:
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem? Ajmo pametni swatovac?
Morao bi prvo dokazati da Bojana Genov surađuje s Arsenom Mujagićem i objasniti kako surađuje, a zatim dokazati da Arsen Mujagić surađuje sa Garijem i izložiti kako i na čemu surađuje s njim, da bi imalo smisla razmišljati o tome da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem. Pa ti sad izvoli dokazivati i objašnjavati.
pročitaj tko su autori 80% tekstova volim-lošinj, kaj to nije suradnja?
Dokaži da je to suradnja, a ne samo slični i podudarni interesi.Citat:
A pametni Arsen nek se izjasni sam, ili će sada reći da ni Garija ne zna. :lol: :lol:
Zašto bi se on trebao izjašnjavati? Ti tvrdiš da surađuju, ti trebaš i dokazati.
Dendi vire ti noge iz arsenove guzice. Pusti guzonju neka piše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Dokaži ili ušuti!Dendi 2019-05-23 14:09
Citat gost:
Dendi vire ti noge iz arsenove guzice. Pusti guzonju neka piše.
Odgovore zahtjevam od tebe, a ne od njega. Ti tvrdiš - ti dokaži. Sve drugo bit će kukavičko izmotavanje. Dokaži ili ušuti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Kad trolovi utihnu ...Dendi 2019-05-23 18:27
Citat Dendi:
Citat gost:
Dendi vire ti noge iz arsenove guzice. Pusti guzonju neka piše.
Odgovore zahtjevam od tebe, a ne od njega. Ti tvrdiš - ti dokaži. Sve drugo bit će kukavičko izmotavanje. Dokaži ili ušuti.
Naravno, trol je ušutio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # logika ti je jača stranaRDx 2019-05-23 13:10
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem? Ajmo pametni swatovac?
ako ovako nastaviš niz, izvest ćeš dokaz da svi surađuju sa svima :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # CoitusInterruptus 2019-05-23 13:19
Citat RDx:
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem?Ajmo pametni swatovac?
ako ovako nastaviš niz, izvest ćeš dokaz da svi surađuju sa svima :lol:
Koliko je pametan, dokazat će i da je samom sebi otac.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
10 0 # coitusgost 2019-05-23 13:56
Citat Interruptus:
Citat RDx:
Citat gost:
Citat SWAT:
pila naopako, pokušavaju vas diskreditirati na najgori način, da ste isti šljam kao oni
Ako Bojana Genov surađuje sa Arsenom Mujagićem, a Arsen Mujagić surađuje sa Garijem, da li onda i Bojana Genov surađuje sa Garijem?Ajmo pametni swatovac?
ako ovako nastaviš niz, izvest ćeš dokaz da svi surađuju sa svima :lol:
Koliko je pametan, dokazat će i da je samom sebi otac.
tvoj sigurno jesam, pitaj staru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Ima li u HDZ-u tko pristojniji?Bon Ton 2019-05-23 14:15
Vidljiva je sve veća nervoza i očito smanjeni prag tolerancije u lokalnoj vlasti. Komentator gost je očito jako izgubio živce pa postaje bezobrazan i bahat. Nekome govori da je guzonja, nekome "kreše" majku i to sve hrabro kao anonimna osoba. Predlažem administratoru da takve jednorečenične drske i bezobrazne isprdke briše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # naravno da je izgubio živce kad ima kratak fitiljSN 2019-05-23 14:59
Citat Bon Ton:
Vidljiva je sve veća nervoza i očito smanjeni prag tolerancije u lokalnoj vlasti. Komentator gost je očito jako izgubio živce pa postaje bezobrazan i bahat. Nekome govori da je guzonja, nekome "kreše" majku i to sve hrabro kao anonimna osoba. Predlažem administratoru da takve jednorečenične drske i bezobrazne isprdke briše.
Nije bas tako anoniman kao sto misli. Kad zbrojis jedan i jedan uvijek dobiješ dva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # članak pogodio u sriduGranulom 2019-05-23 15:20
A zbog manjka argumenata i posljedično viška histeričnog bijesa jednog komentatora je više puta nazvao majmune. Ali ja sam ipak protiv brisanja tih nekulturnih "izričaja". Jer ulaganjem tolikog truda da diskreditira autoricu i odvrati pozornost od njenog članka trol je zapravo priznao da je članak pogodio u sridu. Bila bi šteta da to priznanje nestane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Modus operandiNewcomer 2019-05-22 22:08
Isti onaj koji je nedavno u aferi "recepcioner iz muzeja" nemilosrdno pljuvao po svojima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
129 # opća opasnostMM 2019-05-22 11:42
U Lošinju su svi članovi HDZ-a osim Gradonačelnice. :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Žohari iz HDZ-agost 2019-05-22 16:24
Citat gost:
Članovi HDZa kritiziraju svoje kolege na sjednicama i skupovima HDZa, a žohari iz HDZ kritiziraju na ovom portalu.
Mora da se šališ :P . Pa članovi lošinjskog HDZ-a se ne usude ni zucnuti javno jer mu je odavno slomljena kičma. Nakon podrške Kapeliju u predaji Lošinja vlasnicima Jadranke lošinjski ogranak je postao Anina privatna prćija kojom upravlja njen zamjenik. Ne daje mu ovlaštenja u gradskoj vlasti ali zadužila ga je za kontrolu Gradskog odbora. A tamo se ne smije pitati ni zašto muž zamjenjuje ženu na sjednicama GO :lol: A kad smo kod žohara iz HDZ-a za nas obične građane štetniji ste vi koji ne kritizirate ni na ovom portalu nego šutite i trpite sve Anine pogreške i promašaje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Klub fanova Ane KučićSnob 2019-05-23 09:55
Citat gost:
Citat gost:
Članovi HDZa kritiziraju svoje kolege na sjednicama i skupovima HDZa, a žohari iz HDZ kritiziraju na ovom portalu.
Mora da se šališ :P . Pa članovi lošinjskog HDZ-a se ne usude ni zucnuti javno jer mu je odavno slomljena kičma. Nakon podrške Kapeliju u predaji Lošinja vlasnicima Jadranke postao je Anina privatna prćija kojom upravlja njen zamjenik. Ne daje mu ovlaštenja u gradskoj vlasti ali zadužila ga je za kontrolu Gradskog odbora. A tamo se ne smije pitati ni zašto muž zamjenjuje ženu na sjednicama GO :lol: A kad smo kod žohara iz HDZ-a za nas obične građane štetniji ste vi koji ne kritizirate ni na ovom portalu nego šutite i trpite Anine pogreške i promašaje.
Službena FB stranica lošinjskog ogranka HDZ-a više sliči stranici kluba fanova Ane Kučić nego stranici ogranka jedne ozbiljne političke stranke. To pokazuje zaglavlje koje je identično njenoj službenoj FB stranici. A zadnji statusi su čestitke za Uskrs i Božić, a prije toga samo neki prigodni ceremonijalni sadržaji.
www.facebook.com/LosinjHDZ/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Naš ministarW 2019-05-23 12:22
Citat Snob:
A zadnji statusi su čestitke za Uskrs i Božić, a prije toga samo neki prigodni ceremonijalni sadržaji.
Nakon tih statusa tek 17. ožujka je vijest: ·
Danas je održan Gradski odbor u proširenom sastavu na kojem nam je naš ministar Gari Cappelli ukratko govorio o aktualnoj političkoj situaciji na razini države, kao i o mnogobrojnim projektima koje provodi Ministarstvo turizma. Isto tako, kratak osvrt na gradske projekte dala je gradonačelnica Ana Kučić. #hdzlosinj #prviod1000
Od Aninog intimnog izričaja "naš ministar" navrle su mi suze od ganuća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # NepismenostGost 2019-05-23 17:35
Citat W:
Danas je održan Gradski odbor ...
Pored ostalog i tragično su nepismeni. "Održan je Gradski odbor" je čista besmislica. Gradski ili neki drugi odbor se ne održava, nego se održavaju sjednice odbora. Ana, natrag u osnovnu školu. Ili taj koji ti piše tekstove za FB.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
132 # losinjlosinjan 2019-05-23 12:49
Ana teraj tu gamad iz Losinja. 8) :-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Molba adminugost 2019-05-23 14:03
Citat losinjan:
Ana teraj tu gamad iz Losinja. 8) :-)
Molim admina da ne ukloni ovaj zahtjev gradonačelnici Grada Malog Lošinja (HDZ).
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Tjeranje gamadi iz LošinjaPesticid 2019-05-23 18:40
Citat gost:
Citat losinjan:
Ana teraj tu gamad iz Losinja. 8) :-)
Molim admina da ne ukloni ovaj zahtjev gradonačelnici Grada Malog Lošinja (HDZ).
Bilo bi lijepo da gradonačelnica zaluta na ovaj portal i vidi ovaj izričaj. Jer, kako je rekla "između tog trenutka (pisanja na www.volim-losinj.org) i trenutka kad se usred grada dogodi tučnjava ne moramo puno čekati." Pa ako joj izričaj teranju gamadi iz Lošinja smeta da uz pomoć Policije pokuša "stati na kraj takvom načinu pisanja."

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # ...Insekticid 2019-05-23 14:33
Citat losinjan:
Ana teraj tu gamad iz Losinja. 8) :-)
Bilo bi super kad bi specificirao zahtjev gradonačelnici.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # Tijeraj gamadLošinjan vero 2019-05-23 16:11
Tako je tjeraj gamad govnare i smeča pokaži da si žena ,,,
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Trebljenjem do ženstvenostiInsekticid 2019-05-23 16:26
Citat Lošinjan vero:
Tako je tjeraj gamad govnare i smeča pokaži da si žena ,,,
Ne razumiješ što je specifikacija? Ajmo probati drukčije. Tko su "gamad govnare i smeča" koju treba otjerati iz Lošinja.
Da li treba terati s otoka Lošinja ili iz Grada Malog Lošinja?
Kako se tjeranjem "gamad govnare i smeča" pokazuje ženstvenost?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Kakva ženstvenostLošinjan vero 2019-05-23 16:39
Žene su dokazano izdržljivije i jače ka spol,,,i znam ja jako dobro koga i do kuda bi potijerao umijesto terao!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # Ima neka tajna vezaInsekticid 2019-05-23 16:56
Znaš ti jako dobro koga i od kuda bi potjerao...ali nećeš reći? Zašto se onda uopće javljaš ako ne želiš reći što želiš?

Nagovaraš javno Anu da potjera "gamad govnare i smeča" ali joj ne želiš reći tko su oni? Ona te vero razumije?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # netko joj podmećeNewcomer 2019-05-23 16:41
Očito su se unutarstranački obračuni u vladajućoj stranci proširili i na ovaj portal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # U kastriranoj stranci nema sukobaEmanero 2019-05-24 10:08
Citat Newcomer:
Očito su se unutarstranački obračuni u vladajućoj stranci proširili i na ovaj portal.
U vladajućoj stranci umrtvljenoj i kastriranoj pod vodstvom predsjednika ogranka kojem zapovijeda gradonačelnica ni inače nema sukoba, a kamoli da bi razlog unutarstranačko g sukoba mogle biti dvije osobe koje vjerojatno nisu članovi stranke. Mislim da je u Aninom užem upravljačkom krugu tek 15 dana od objave članka napokon shvaćeno što u njemu zapravo piše, pa se posegnulo za pomalo bizarnom metodom skretanja pozornosti s argumentirane tvrdnje da je izgradnja civilnog društva za gradsku vlast "floskula iza koje se skriva održavanje klijentelističk e mreže, fine mreže interesnih sfera, međusobne ovisnosti i zaštite, koje pokapaju svaku ideju o mogućnosti izgradnje civilnog društva" na imbecilno pitanje "Da li je autorica Bojana Genov također član HDZ-a kao i njen kolega pjesnik A. Mujagić??"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # Uzaludna očekivanjaPatronat 2019-05-23 19:57
A previše očekuješ od Ane, hebi ga, kumstvo je kumstvo...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # ~~~Newcomer 2019-05-24 08:01
Citat Patronat:
A previše očekuješ od Ane, hebi ga, kumstvo je kumstvo...
Kumstva i nepotizam su upropastila ovu državu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Hvala Sanaderu!Gonzo 2019-05-24 13:16
Citat Newcomer:
Citat Patronat:
A previše očekuješ od Ane, hebi ga, kumstvo je kumstvo...
Kumstva i nepotizam su upropastila ovu državu.
A pripomogla je i korupacija. Vrhovni sud očitao bukvicu Sanaderu: Osmislio je političku korupciju zbog svog beskrupuloznog bogaćenja

Ocjena je najvišeg suda u Republici Hrvatskoj da je ovakav oblik koruptivnog postupanja čelnog čovjeka izvršne vlasti, motiviran isključivo lukrativnim pobudama, jedan od najpogibeljniji h oblika kriminalnog postupanja jer se zbog uskih egoističnih interesa grubo obezvređuju temeljne društvene vrijednosti na kojima počivaju demokratski uređene države i to od samog vrha vlasti koji je izabran da te vrijednosti brani i koji mora biti garant poštivanja zakona.

Kada predsjednik Vlade koristi državne institucije radi svog beskrupuloznog bogaćenja, pritom smišljeno dajući takvom kriminalnom postupanju privid zakonitosti, na taj način ne samo da nanosi visoku materijalnu štetu društvu, nego i krši princip vladavine prava koji je conditio sine qua non svakog pravno uređenog društva i koji prema članku 3. Ustava Republike Hrvatske čini jednu od najviših vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske.
tportal.hr/.../...
Za slučaj da je netko zaboravio, ovaj kriminalac je bio predsjednik "stožerne stranke hrvatskog naroda" i mentor bivšeg lošinjskog gradonačelnika kojem je otvorio put u Sabor, a sadašnjem ministru. I da ne zaboravimo, njegova stranka je i sada na vlasti u Malom Lošinju.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Rumunji i Bugari naprijed, Hrvati stoj!V.Z. 2019-05-25 10:20
Spali smo na to da će u Švicarskoj uskoro moći raditi svi građani EU-a. Osim Hrvata!
www.index.hr/.../2087436.aspx
Rumunjske i Bugarske će od 1. lipnja ove godine imati punu slobodu ulaska, zapošljavanja i otvaranja posla u Švicarskoj. Hrvati ne! Za Hrvate kvote i radne dozvole sve do 2021.
Podsjetimo se: Rumunji i Bugari su bili sirotinja koja nam je zavidjela. A onda su prije nas ušli u EU i gospodarski nas prestigli. Ali mi smo zato dobili vlast HDZ-a, nepotizam, pljačku, devastaciju gospodarstve, kriminalnu privatizaciju, rasprodaju narodnih dobara, uhljebništvo, reviziju povijesti, rehabilitaciju ustaštva i klerikalizam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Dama koja obećavagost 2019-05-28 18:34
Citat V.Z.:
Ali mi smo zato dobili vlast HDZ-a, nepotizam, pljačku, devastaciju gospodarstve, kriminalnu privatizaciju, rasprodaju narodnih dobara, uhljebništvo, reviziju povijesti, rehabilitaciju ustaštva i klerikalizam.
A dobili smo i HDZ-ovu predsjednicu koja nakon ovih obećanja kad je izabrana ne zna šta bi nam sada obećala da dobije i drugi mandat.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # crniloMike 2019-05-28 19:53
"Ja i dalje vjerujem ono što sam rekla, a to je da će Hrvatska biti među najrazvijenijim a. Nisam rekla kada će to biti."

dnevnik.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Predsjednica hrvatskih budalagost 2019-05-28 20:09
Citat Mike:
"Ja i dalje vjerujem ono što sam rekla, a to je da će Hrvatska biti među najrazvijenijima. Nisam rekla kada će to biti."
dnevnik.hr/.../...
Ta guska nas baš sve smatra budalama. Ali budala ima dovoljno da je ponovno izaberu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # za milijun godina?strpljen spašen 2019-05-28 20:49
Ekonomisti u Opatiji: za 30 godina u Hrvatskoj gotovo milijun ljudi manje

radio.hrt.hr/.../183020
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hrvatska na ljestvici konkurentnosti na dnu, u društvu Venezuele, Mongolije...index.hr 2019-05-28 22:04
HRVATSKA se na ovogodišnjoj ljestvici konkurentnosti našla u društvu Venezuele, Mongolije i Argentine. Naime, Institut za razvoj poslovnog upravljanja (IMD) iz Lausanne, čiji je partner institut Nacionalno vijeće za konkurentnost, objavio je rezultate “Godišnjaka svjetske konkurentnosti 2019.”. Hrvatska je u ovogodišnjem izvješću zauzela 60. mjesto od ukupno 63. svjetske ekonomije, što je rast za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu, priopćili su iz Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

www.index.hr/.../2088985.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Nastavimo? A kad ste započeli?Snob 2019-05-26 09:41
Citat Snob:
Službena FB stranica lošinjskog ogranka HDZ-a više sliči stranici kluba fanova Ane Kučić nego stranici ogranka jedne ozbiljne političke stranke. To pokazuje zaglavlje koje je identično njenoj službenoj FB stranici. A zadnji statusi su čestitke za Uskrs i Božić, a prije toga samo neki prigodni ceremonijalni sadržaji.
www.facebook.com/LosinjHDZ/
Ne znam je li upalila kritika snishodljivosti prema Ani ili je stigao ferman iz središnjice, ali zaglavlje lošinjskog ogranka HDZ danas ne slavi lik gradonačelnice s njenim sloganom Prvi od 1000 nego je u znaku izbora za EU parlament. Uz naznaku da je to EPP, kao prvi nakon travanjskog čestitanja Uskrsa objavljen je ovaj tekst:
Stvarajmo zajedno Hrvatsku za generacije – iziđite na izbore u nedjelju!
Nastavimo promicati politike gospodarskog rasta, poboljšanja životnog standarda, demografsku obnovu i sigurnost svih hrvatskih građana! #HrvatskaZaGeneracije
Pogledajte sami: www.facebook.com/LosinjHDZ/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # sve se vraća se plaćaIN 2019-05-26 12:01
Citat Snob:
Ne znam je li upalila kritika snishodljivosti prema Ani ili je stigao ferman iz središnjice, ali zaglavlje lošinjskog ogranka HDZ danas ne slavi lik gradonačelnice s njenim sloganom Prvi od 1000 nego je u znaku izbora za EU parlament
Lošinjski HDZ se raspada na dvije frakcije, a tko će biti pobjednik odlučiti će Crkva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # može li ova aplikacija zaživjeti na prvom od 1000?RDx 2019-05-24 08:38
predlažem da gradski vijećnici pokrenu inicijativu

www.index.hr/.../2087429.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Strah od transparentnost igost 2019-05-24 09:31
Citat RDx:
predlažem da gradski vijećnici pokrenu inicijativu
www.index.hr/.../2087429.aspx
Mislim da nema vijećnika koji bi pokrenuo inicijativu, niti bi je gradonačelnica prihvatila. Zar nisi vidio ovaj podnaslov u članku:
Aplikacija je opasna za lokalne šerife
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # GRAD MALI LOŠINJ DOBIO PRIZNANJE ZA TRANSPARENTNOST PRORAČUNAgrađanin 2019-05-24 09:42
Citat gost:
Citat RDx:
predlažem da gradski vijećnici pokrenu inicijativu
www.index.hr/.../2087429.aspx
Mislim da nema vijećnika koji bi pokrenuo inicijativu, niti bi je gradonačelnica prihvatila. Zar nisi vidio ovaj podnaslov u članku:
Aplikacija je opasna za lokalne šerife
Objavljeno 15.07.2016.
GRAD MALI LOŠINJ DOBIO PRIZNANJE ZA TRANSPARENTNOST PRORAČUNA
www.mali-losinj.hr/9862/
Zar ovo više nije na snazi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Mjehur od sapunicegost 2019-05-24 12:49
To je iz vremena kad se Genovica bavila projektom Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun, provođenim u partnerstvu Zelene Istre iz Pule, udruge Eco Pan iz Karlovca i IDEM i ja iz Malog Lošinja. Tada je povodom vijesti da je Mali Lošinj najbogatiji grad u Hrvatskoj načinila zanimljivu analizu stvarnog stanja

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # zanimljivi rezultatioups 2019-05-27 05:59
Na Lošinju debakl HDZa.

Picula ...... 298
Kolakušić ... 235
Tomašić ..... 108
Sučić ....... 103
Petir ....... 85
Sinčić ...... 72
Ressler ...... 72

Zna li netko zašto im ne vjeruju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Debakl u Irskojgost 2019-05-27 06:16
Mene je razveselilo što je na jednom drugom otoku HDZ dobio samo jedan glas :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # 95 % podrskegostb 2019-05-27 08:06
Prerano likujete. HDZ sigurno dobiva jos jedno mjesto. Cekaju se rezultati glasovanja u kaznionicama. Tamo HDZ ima 95 % podrsku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ~~~gost 2019-05-27 08:53
Citat gostb:
Prerano likujete. HDZ sigurno dobiva jos jedno mjesto. Cekaju se rezultati glasovanja u kaznionicama. Tamo HDZ ima 95 % podrsku.
Ćaća je ziher glasovao za svoje partijske drugare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Debakl u Irskojgrađanin 2019-05-27 07:22
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # la comedia e finitatoni 2019-05-27 07:37
Citat oups:
Na Lošinju debakl HDZa.

Picula ...... 298
Kolakušić ... 235
Tomašić ..... 108
Sučić ....... 103
Petir ....... 85
Sinčić ...... 72
Ressler ...... 72

Zna li netko zašto im ne vjeruju?
Pa na Lošinju se HDZ doslovno raspada i treba raspisati nove izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Lex šerif za zaštitu lokalnih moćnikaW 2019-05-27 09:47
Citat toni:
Zna li netko zašto im ne vjeruju?
Citat:
Pa na Lošinju se HDZ doslovno raspada i treba raspisati nove izbore.
HDZ je na sumnjiv način i tankom većinom od 78 glasova saborskih zastupnika krajem 2017. izglasao posprdno zvani LEX ŠERIF kojim načelnici, gradonačelnici i župani ostaju do kraja mandata praktički nedodirljivi. Još prije donošenja tog zakona ocijenjeno je da će Lex šerif nanijeti nesagledivu štetu demokraciji i onemogućiti kontrolu lokalnih moćnika. Kad je zakon donesen objavljeno je priopćenje «Sve stranke koje su glasale za ‘lex šerif’ poput Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati trebale bi iz svog naziva izbaciti da su demokratske jer su ovakvom koncentracijom moći u rukama lokalnih čelnika zabili zadnji čavao u lijes lokalne demokracije«. Ovo ističem iz razloga što je na Lošinju gradska vlast u rukama HDZ-a zahvaljujući baš jednom "liberalnom demokratu", ali i njegovom partneru iz "regionalističk e stranke socijalno-liber alnog opredjeljenja".
Perverznost tog zakona najbolje ilustrira odredba da se u slučaju nedonošenja proračuna ne smjenjuje čelnik izvršne vlasti koji ga predlaže, nego se raspušta predstavničko tijelo. To pravo su nekoć imali monarsi kad im parlamenti nisu iskazivali dužnu poslušnost prihvaćajući državne proračune ma kakvi oni bili. No da podsjetim, gradski proračun za ovu godinu donesen je jednoglasno, što znači da u lošinjskom GV ili nema oporbe ili je gradonačelnica na usvajanje predložila savršen proračun.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # tko sa vragom tikve sadifaust 2019-05-27 11:25
Citat W:
Ovo ističem iz razloga što je na Lošinju gradska vlast u rukama HDZ-a zahvaljujući baš jednom "liberalnom demokratu", ali i njegovom partneru iz "regionalističk e stranke socijalno-liberalnog opredjeljenja".
Lošinjskom Hdz-u doći će glave taj "liberalni demokrat" i partner iz "regionalističk e stranke".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # "Žrtve Anine samovolje"Dino 2019-05-27 13:16
Citat faust:
Citat W:
Ovo ističem iz razloga što je na Lošinju gradska vlast u rukama HDZ-a zahvaljujući baš jednom "liberalnom demokratu", ali i njegovom partneru iz "regionalističk e stranke socijalno-liberalnog opredjeljenja".
Lošinjskom Hdz-u doći će glave taj "liberalni demokrat" i partner iz "regionalističk e stranke".
Glave mu mogu doći jedino birači ako prestanu birati lažne oporbenjake. "liberalni demokrat" i partner iz "regionalističk e stranke" će do kraja ostati uz HDZ, a uoči narednih izbora će glumiti žrtve Anine samovolje i pričati kako su rušili HDZ iznutra.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # kako siješ tako ćeš i žetiNo Shit 2019-05-27 08:34
Kažu u HDZ-u da im se desio crni labud. Ja mislim da im se desilo ružno pače. Desio im se standardno bahati Plenković, uz aferu Brkić, dvije afere Tolušić, dvije afere Žalac, a povrh svega još i afere sa Marićevom i Kušćevićevom vikendicom. Da ne spominjem iseljavanje stanovništva i raspad cijele ekonomije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Kurverajgost 2019-05-27 08:50
Tome treba dodati i koketiranje s ustaštvom, ljigavljenje prema Kaptolu, ulizivanje obiteljašima i kukavičluk prema braniteljskom "plemstvu".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
94 # pametni gosthranitelj tuljana 2019-05-27 21:01
Citat gost:
Tome treba dodati i koketiranje s ustaštvom, ljigavljenje prema Kaptolu, ulizivanje obiteljašima i kukavičluk prema braniteljskom "plemstvu".
Možda ste zaista u pravu, jer na kraju - ima logike.
Uvidom u rezultate izbora vidljivo je da su birači kaznili HDZ zbog ovog što ste naveli glasanjem za različite Slobodnjake, Suvereniste, Nezavisne, Glasnoviće, brojne HSP-ove, Hasanbegoviće, Esihe, Petire, Ruže T... koji su ukupno ako se zbroje glasovi svih desnih opcija neovisno o tome jesu li prošle prag, na nekih 25% ukupnog broja glasova, što je do sada nezabilježeno visoki rezultat...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # HDZ je stvorio čudovišteindex.hr 2019-05-28 05:13
Nije crni labud, nego su crnokošuljaši
www.index.hr/.../2088577.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Crni labudPromatrač 2019-05-29 14:46
Citat index.hr:
Nije crni labud, nego su crnokošuljaši
www.index.hr/.../2088577.aspx
HDZ je zaista bio rasadnik političkih monstruma. Esih nikad ne bi ušla u sabor da je Plenković nije stavio na listu HDZ-a. HDZ je politički izmislio i Glasnovića koji smatra da Hrvatima ne treba demokracija nego čizma u zube i vojna diktatura. Ruža Tomašić, Marijana Petir, Hrvoje Zekanović, Ladislav Ilčić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović, Željko Glasnović - sve to su političari i političarke krajnje desnice koje je od opskurnosti spašavao HDZ ili ih je pak lansirao na scenu kao relevantne čimbenike. Bez svoje veze s HDZ-om većina njih bi i dalje obitavali u političkoj nedođiji, bez značajnog utjecaja na smjer hrvatskog društva i bez ikakve moći da HDZ-u zagorčaju život.

Da nije bilo HDZ-ovske političke "mudrosti""Tomašić bi uživala u mirovini na Korčuli, Peti bi orala polje u Maloj Ludini, Esih bi obilazila ustaška stratišta i pokušavala konačno doktorirati, Hasanbegović bi pisao svoje knjige o muslimanima i pohodio Dinamove utakmice, Ilčić bi gudio u orkestru HRT-a kad već ne može po vlastitom spolovilu, Zekanović bi predavao geografiju u školi, a Glasnović bi vjerojatno na nekom uličnom uglu držao histerične govore o Croslaviji uz začuđene poglede prolaznika."

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ........SN 2019-05-28 11:09
Citat No Shit:
Kažu u HDZ-u da im se desio crni labud. Ja mislim da im se desilo ružno pače. Desio im se standardno bahati Plenković, uz aferu Brkić, dvije afere Tolušić, dvije afere Žalac, a povrh svega još i afere sa Marićevom i Kušćevićevom vikendicom. Da ne spominjem iseljavanje stanovništva i raspad cijele ekonomije.
U Austriji zbog jedna afere pala vlada.
Kod nas ni nakon stotinu afera, uvijek ista banda ne vidi ništa sporno i samo još jače zbija redove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # IMAJU HRVATSKU!gost 2019-05-28 16:11
Pa za nije onaj lik slavodobitno vikao IMAMO HRVATSKU? Imaju je, njihova je zauvijek.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Tko održava na životu Plenkovićevu vladu? Ljudi za koje gotovo nitko nije glasaoindex.hr 2019-05-28 22:11
VLADA Andreja Plenkovića već odavno ovisi o vrlo tankoj većini i koalicijskim partnerima kao što su HNS, SDSS, podizačima ruku iz Bandićeva kluba zastupnika te HSLS-u Darinka Kosora, HDS-u Branka Hrga, HDSSB-u Branimira Glavaša te nekoliko nezavisnih zastupnika kao što su Tomislav Saucha i Mario Habek. Plenkovićevi podizači ruku vrlo su često za glas ili dva jezičac na vagi kada se brane kompromitirani ministri, no što o njihovom političkom radu misle glasači postalo je jasno u nedjelju. Ne samo da nitko od Plenkovićevih partnera nije prošao izborni prag od pet posto, nego nisu uspjeli prijeći ni 3 posto.


www.index.hr/.../2088792.aspx
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ????Gnjurac 2019-06-08 14:59
Citat No Shit:
Kažu u HDZ-u da im se desio crni labud. Ja mislim da im se desilo ružno pače. Desio im se standardno bahati Plenković, uz aferu Brkić, dvije afere Tolušić, dvije afere Žalac, a povrh svega još i afere sa Marićevom i Kušćevićevom vikendicom. Da ne spominjem iseljavanje stanovništva i raspad cijele ekonomije.
Nisam znao da i na Lošinju ima crnih labudova.
Ili je to labudica?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Crni Labud na prvom od 1000?Granulom 2019-06-08 16:39
Citat Gnjurac:
Citat No Shit:
Kažu u HDZ-u da im se desio crni labud. Ja mislim da im se desilo ružno pače. Desio im se standardno bahati Plenković, uz aferu Brkić, dvije afere Tolušić, dvije afere Žalac, a povrh svega još i afere sa Marićevom i Kušćevićevom vikendicom. Da ne spominjem iseljavanje stanovništva i raspad cijele ekonomije.
Nisam znao da i na Lošinju ima crnih labudova.
Ili je to labudica?
Nikakvog "crnog labuda" kao netipične i nepredvidive pojave u vezi s ishodom izbora za EU parlament nije bilo za HDZ u cjelini, a niti za lošinjski HDZ. Plenkovićev savjetnik je to izvalio da bi opravdao netočnu prognozu. Ishod je pokazao da je HDZ s obzirom na tekuće afere i Plenkovićevu bahatost na državnoj razini dobio i više nego što zaslužuje (22,72 %), a na Lošinju sramotnih 14,29 %, to sramotnijih što je za SDP glasovalo gotovo dvostruko više birača, njih 24,82 %. A SDP na Lošinju čak nema konstituiran ogranak stranke :-)

Izbori za EU parlament možda nemaju nikakve veze s lokalnim izborima, ali ove brojke upozoravaju da bi se crni labud mogao poremetiti planove trgovačkom društvu HDZ Mali Lošinj i otežati mu još jednu uspješnu kupnju mandata. A kad smo kod trgovačkih stranaka, sadašnjih ortaka HDZ-a, HNS je dobio samo 0,35 posto glasova, a IDS zajedno s još šest stranaka među kojima je i stalni ortak HDZ-a HSS 5,84 %.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # bahatost kao modus operandijutarnji.hr 2019-05-28 06:23
DOZNAJEMO ŠTO SE DOGAĐALO U HDZ-u
Plenković nije štedio nikoga, obrušio se na županijske šefove, članove, medije, desnicu... Bili smo zaprepašteni
www.jutarnji.hr/.../8930699Ispod svakog dostojanstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ljudi najbolje znaju zašto su ovako glasaligrađanin 2019-05-28 06:53
Citat jutarnji.hr:
DOZNAJEMO ŠTO SE DOGAĐALO U HDZ-u
Plenković nije štedio nikoga, obrušio se na županijske šefove, članove, medije, desnicu... Bili smo zaprepašteni
www.jutarnji.hr/.../8930699
Komentari uz članak daju najbolji odgovor na pitanje zašto im se desio crni labud.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ....Crni labud 2019-05-28 08:13
Citat jutarnji.hr:
u članku piše:
"Govorili su Ivana Maletić, Milijan Brkić, Oleg Butković, Branko Bačić, Domagoj Milošević... Rekli su kako se treba napraviti ozbiljna analiza o tome zašto članovi nisu izašli u većem broju, ako se sve dobro odradilo. Brkić je kazao da trebamo biti i samokritični, da je narod rekao svoje, a da se narod ne može lagati - kaže naš izvor."

Popis govornika završava sa tri točke.
Ne piše da li se Kapeli eventualno javio za riječ i što je rekao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Uvijek su drugi krivi, samo su oni zaslužniNo Shit 2019-05-28 08:25
Vjerovatno je rekao da turizam neće propasti ako ne bude padala kiša. Ako bude kiše, kriv če biti Vakula.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # uvijekVadim 2019-05-28 08:38
Citat No Shit:
Vjerovatno je rekao da turizam neće propasti ako ne bude padala kiša.
Ako bude kiše, kriv če biti Vakula.
a za neuspjeh HDZ-a na Lošinju neće biti kriva Ana i društvo, nego Volim Lošinj

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # zlo i naopakoDJ Tramp 2019-05-28 10:53
Evo analize rezultata HDZ-a.
Dovoljno je samo ovo poslati u središnjicu.

REPUBLIKA HRVATSKA 22,72%
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA 16,79%
GRAD MALI LOŠINJ 14,29%
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Potonuće HDZ-agost 2019-05-29 09:27
Citat DJ Tramp:
Evo analize rezultata HDZ-a.
Dovoljno je samo ovo poslati u središnjicu.
REPUBLIKA HRVATSKA 22,72%
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA 16,79%
GRAD MALI LOŠINJ 14,29%
Za HDZ je u Malom Lošinju glasovalo 323 birača. Zanima me koliko je brojno stanje članstva. No za SDP je glasovao 561 birač, a stranke kao da ni nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Politika & Kriminaltelegram.hr 2019-05-29 11:17
Zašto je HDZ na 22 posto? Tolušić je konačno izmijenio imovinsku i zbilja tvrdi da kuća košta 284 eura po m2
Telegram ekskluzivno donosi i fotografije čuvenog roštilja iz dosad neviđenih kuteva koji finalno potvrđuju da je to još jedna kuća
telegram.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Muda labudovaDino 2019-05-31 14:00
Citat DJ Tramp:
Evo analize rezultata HDZ-a.
Dovoljno je samo ovo poslati u središnjicu.
REPUBLIKA HRVATSKA 22,72%
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA 16,79%
GRAD MALI LOŠINJ 14,29%
PLENKOVIĆ ‘SJEČE GLAVE’ Kazne lokalnim HDZ-ovcima zbog loših izbornih rezultata

Nakon lošeg rezultata koji je HDZ ostvario na europskim izborima i osvajanja samo četiri mandata šef stranke Andrej Plenković naredio je čelnicima lokalnih organizacija da do ovog petka dostave izvješća kako bi se analiziralo zašto je došlo do podbačaja, piše u petak Jutarnji list, ističući da se očekuju i kazne zbog sumnje u organiziranu izbornu opstrukciju.
......
Nakon što sve analiziramo, povući ćemo odgovarajuće poteze, a moguće su i sankcije. Naravno da zbog slabijeg rezultata nitko neće biti izbačen iz stranke, ali moguća su raspuštanja nekih HDZ-ovih ogranaka, općinskih i gradskih organizacija”, tvrdi za Jutarnji list izvor blizak predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

dalicom.eu/plenkovic-sjece-glave-kazne-lokalnim-hdz-ovcima-zbog-losih-izbornih-rezultata/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Gari čeka da Njonjo dade znakPikova dama 2019-05-28 10:48
Citat Crni labud:
Citat jutarnji.hr:
u članku piše:
"Govorili su Ivana Maletić, Milijan Brkić, Oleg Butković, Branko Bačić, Domagoj Milošević... Rekli su kako se treba napraviti ozbiljna analiza o tome zašto članovi nisu izašli u većem broju, ako se sve dobro odradilo. Brkić je kazao da trebamo biti i samokritični, da je narod rekao svoje, a da se narod ne može lagati - kaže naš izvor."
Popis govornika završava sa tri točke.
Ne piše da li se Kapeli eventualno javio za riječ i što je rekao.
Naravno da se nije javio za riječ. Čeka da progovori Njonjo, šupčani uložak svih predsjednika HDZ-a, kao najpouzdaniji barometar o stanju u stranci. Uvijek je znao kome se uvući u prkno kao budućem predsjedniku. Po njemu će Gari znati treba li dati podršku Plenkiju ili je uskratiti te kome je dati da ostane ministar. A onda će naći nekog pismenog da mu napiše govor koji će naučiti napamet i izrecitirati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # vježbanje životamacmalić 2019-05-28 11:30
Citat Pikova dama:
Naravno da se nije javio za riječ. Čeka da progovori Njonjo, šupčani uložak svih predsjednika HDZ-a, kao najpouzdaniji barometar o stanju u stranci. Uvijek je znao kome se uvući u prkno kao budućem predsjedniku. Po njemu će Gari znati treba li dati podršku Plenkiju ili je uskratiti te kome je dati da ostane ministar. A onda će naći nekog pismenog da mu napiše govor koji će naučiti napamet i izrecitirati.
Gari je preživio sve promjene u HDZ-u pa će i ovo preživjeti, nema te sile koja će ga izbaciti iz sedla.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # o tom potomsugrađanin 2019-05-28 11:35
Eno piše Nacional da ćemo uskoro dobiti novog premijera, a za Garija ne znam, još godinu dana pa će novi izbori. Sve ovisi da li će padati kiša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Bože čuvaj Hrvatsku od njihgost 2019-05-28 16:25
Citat macmalić:
Citat Pikova dama:
Naravno da se nije javio za riječ. Čeka da progovori Njonjo, šupčani uložak svih predsjednika HDZ-a, kao najpouzdaniji barometar o stanju u stranci. Uvijek je znao kome se uvući u prkno kao budućem predsjedniku. Po njemu će Gari znati treba li dati podršku Plenkiju ili je uskratiti te kome je dati da ostane ministar. A onda će naći nekog pismenog da mu napiše govor koji će naučiti napamet i izrecitirati.
Gari je preživio sve promjene u HDZ-u pa će i ovo preživjeti, nema te sile koja će ga izbaciti iz sedla.
Prilagodljiv je okolini kao lignja. Zna kad treba držati jezik za zubima, a kad, kome i što govoriti. Pogledajte kako se na ovoj snimci pravi da zna riječi pjesme :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # prodali bi i majčina ustahranitelj tuljana 2019-05-28 19:54
Citat gost:
Pogledajte kako se na ovoj snimci pravi da zna riječi pjesme :lol:
Svi prikazani se prave i baš se lijepo vidi kako im je pjesma poprilično nepoznata i kako im je nelagodno da moraju sudjelovati u tome, ali kun..., ovaj, €uri neće doći sami od sebe.
S druge strane veseli potop "wannabe eksproprijatora ", na Lošinju dobiše tek 8 glasova, pretpostavljam od tzv. "boraca" za tzv. "ljudska prava", jer nema ništa prirodnijeg od toga da kad se zalažeš za ljudska prava, da se ujedno zalažeš za stranke i pokrete s totalitarnim tendencijama...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Šeks odao tajnu HDZ-aTJ 2019-05-28 11:01
Citat jutarnji.hr:
DOZNAJEMO ŠTO SE DOGAĐALO U HDZ-u
Plenković nije štedio nikoga, obrušio se na županijske šefove, članove, medije, desnicu... Bili smo zaprepašteni
www.jutarnji.hr/.../8930699Ispod svakog dostojanstva.
Dobili smo vjerodostojnu potvrdu javne tajne da je katolička Crkva, tj. svećenstvo podržavalo HDZ na sve dopuštene i nedopuštene načine na svim dosadašnjim izborima. Naime, JL piše
prvi se za riječ javio Vladimir Šeks koji je, kažu naši sugovornici, okrivio Crkvu i biskupe.
Očito je da se Crkva na ovim izborima priklonila desnijima od HDZ-a kojeg Plenković drži dovoljno "lijevo" da si ne pokvari šanse za visoku funkciju u EU birokraciji (ratifikacija Istanblulske konvencije, itd), ali nedovoljno desno da zadrži glasove s ekstremne desničarske, klerikalne i ustašofilske bande.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ...hranitelj tuljana 2019-05-28 19:58
Citat TJ:
Očito je da se Crkva na ovim izborima priklonila ...
Crkva se priklonila svom narodu a ne vladajućoj partiji.
Ipak ne vidim razloga za nekakvo likovanje jer Partija je na ovim izborima osvojila ukupno 9 zastupnika, koji će kod svakog glasanja u Europskom parlamentu (zaboravlja se ponekad da su ovo izbori za EP) glasati više manje jednako po raznim pitanjima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Gdje je Karlo bio 1989.?n1info 2019-05-29 08:26
– Pobjeda na ovim izborima ne bi bila moguća bez onoga što smo gradili proteklih trideset godina.
– Oprostite, mladiću. Mladi gospodine, samo trenutak, molim vas!
– Izvolite – zastat će Karlo Ressler.
– Vrlo dobro. Recite koliko točno imate godina?
– Dvadeset devet – spremno će on.

hr.n1info.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ima neka tajna vezavladimir 2019-05-29 11:42
Citat n1info:
– Pobjeda na ovim izborima ne bi bila moguća bez onoga što smo gradili proteklih trideset godina.
– Oprostite, mladiću. Mladi gospodine, samo trenutak, molim vas!
– Izvolite – zastat će Karlo Ressler.
– Vrlo dobro. Recite koliko točno imate godina?
– Dvadeset devet – spremno će on.
Nemojte se sprdati sa Karlom, jer će vrlo brzo njegova ekipa zavladati HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # zlatna klatežEstragon 2019-05-29 12:37
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
71 # SpamArmin 2019-05-29 14:23
Citat Estragon:
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Ressler nije tema clanka. Komentari koji nemaju veze s temom clanka biti ce uklonjeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # Itekako je tema....Veliki Cenzor 2019-05-29 14:34
Citat Armin:
Citat Estragon:
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Ressler nije tema clanka. Komentari koji nemaju veze s temom clanka biti ce uklonjeni.
Ti bi malo uređivao stranicu? Članak pod naslovom "Razvoj civilnog društva ili razvoj klijentelističk e mreže?" i koji govori o klijentelističk oj mreži HDZ-a nema veze s Resslerom? tebi nije dobro....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # Posto burek?Armin 2019-05-29 14:55
Citat Veliki Cenzor:
Citat Armin:
Citat Estragon:
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Ressler nije tema clanka. Komentari koji nemaju veze s temom clanka biti ce uklonjeni.
Ti bi malo uređivao stranicu? Članak pod naslovom "Razvoj civilnog društva ili razvoj klijentelističke mreže?" i koji govori o klijentelističkoj mreži HDZ-a nema veze s Resslerom? tebi nije dobro....
Nema nikakve veze jer govori o Losinju i udrugama s cime Ressler nema veze.
Nema veze. Admine brisi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
19 # Sve ima veze s HDZ-omgost 2019-05-29 18:23
Citat Armin:
Citat Veliki Cenzor:
Citat Armin:
Citat Estragon:
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Ressler nije tema clanka. Komentari koji nemaju veze s temom clanka biti ce uklonjeni.
Ti bi malo uređivao stranicu? Članak pod naslovom "Razvoj civilnog društva ili razvoj klijentelističke mreže?" i koji govori o klijentelističkoj mreži HDZ-a nema veze s Resslerom? tebi nije dobro....
Nema nikakve veze jer govori o Losinju i udrugama s cime Ressler nema veze.
Nema veze. Admine brisi.
Istina, članak govori o Lošinju i udrugama, ali govori o tome kako se postupa u vezi s financiranjem njihovog rada. O tome kako se postupa govore podnaslovi Udružena bahatost s neznanjem, arbitrarnost i nedostatak ciljeva i prioriteta. Budući da je gradonačelnica u HDZ-u članak ima veze i s Resslerom, glavnim kandidatom njene stranke za EU parlament.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # Nautika i sporthranitelj tuljana 2019-05-29 20:27
Citat gost:
Citat Armin:
Citat Veliki Cenzor:
Citat Armin:
Citat Estragon:
Nitko se s njim ne sprda, sam se ukakio.
A kada on dođe na vlast, HDZ će imati otprilike 12%, sa trendom na dole.
Ressler nije tema clanka. Komentari koji nemaju veze s temom clanka biti ce uklonjeni.
Ti bi malo uređivao stranicu? Članak pod naslovom "Razvoj civilnog društva ili razvoj klijentelističke mreže?" i koji govori o klijentelističkoj mreži HDZ-a nema veze s Resslerom? tebi nije dobro....
Nema nikakve veze jer govori o Losinju i udrugama s cime Ressler nema veze.
Nema veze. Admine brisi.
Istina, članak govori o Lošinju i udrugama, ali govori o tome kako se postupa u vezi s financiranjem njihovog rada. O tome kako se postupa govore podnaslovi Udružena bahatost s neznanjem, arbitrarnost i nedostatak ciljeva i prioriteta. Budući da je gradonačelnica u HDZ-u članak ima veze i s Resslerom, glavnim kandidatom njene stranke za EU parlament.
Dečko, ti si novi ovdje?
Sve je tema i sve je vezano uz članak dok god se pljuje po HDZu, Crkvi, stanovitoj Ani, Jadranci, Hrvatskoj... možeš pisati i o smrdljivim nogama i to ima veze ako na neki način to povežeš sa Hadezeom, jer i njegovi članovi imaju noge.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # O smrdljivim nogamagost 2019-05-29 20:40
Na vlasti u Gradu je HDZ, na vlasti je u Hrvatskoj. Crkva drži ljestve HDZ-u, a Jadranka je klijent lokalne vlasti sa stanovitom Anom na vrhu. Kako pisati o bilo čemu bez da uključiš HDZ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # za ove izbore su dobili 4 lajkaFB 2019-05-29 15:12
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # gospođo tajnice napišite ispisniceTin 2019-05-29 15:47
Citat FB:
Ovdje se makar vidi koji su pravi HDZovci.
Ovo treba poslati na Sana..... pardon Plenkovićev mejl. Više lajkova dobije prosječan post na fejsu građanske inicijative.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Možda je to od šoka ...gost 2019-05-29 18:33
Zanimljivo je da ovaj EPP za izlazak na izbore još uvijek stoji na fejsu, tri dana nakon što je crni labud pojeo jednog planiranog zastupnika :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Ažurnost u 3PMgost 2019-06-03 09:31
Citat gost:
Zanimljivo je da ovaj EPP za izlazak na izbore još uvijek stoji na fejsu, tri dana nakon što je crni labud pojeo jednog planiranog zastupnika :P
Još ga nisu maknuli a prošlo je osam dana od izbora :lol: Možda adezejci čekaju Anin naputak da to maknu jer i na gradskoj stranici još uvjek stoji RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU GRADA MALOG LOŠINJA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # sve je u njegovim rukamaomer 2019-06-03 10:56
Citat gost:
Još ga nisu maknuli a prošlo je osam dana od izbora :lol: Možda adezejci čekaju Anin naputak da to maknu
Čekaju naputak iz Zagreba, pa Ana je samo marioneta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ažurnost na Prvom od 1000gost 2019-06-10 15:38
Citat gost:
Citat gost:
Zanimljivo je da ovaj EPP za izlazak na izbore još uvijek stoji na fejsu, tri dana nakon što je crni labud pojeo jednog planiranog zastupnika :P
Još ga nisu maknuli a prošlo je osam dana od izbora :lol: Možda adezejci čekaju Anin naputak da to maknu jer i na gradskoj stranici još uvjek stoji RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU GRADA MALOG LOŠINJA.
Izbori bili prije 15 dana, a na stranici lošinjskoh HDZ još uvijek stoji poziv za izlazak na izbore. A i na gradskoj stranici još stoji RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU GRADA MALOG LOŠINJA.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Demokracija na Prvom od 1000građanin 2019-06-10 23:32
Citat gost:
Izbori bili prije 15 dana, a na stranici lošinjskoh HDZ još uvijek stoji poziv za izlazak na izbore. A i na gradskoj stranici još stoji RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU GRADA MALOG LOŠINJA.
Gradsko vijeće je bilo prije 10 dana, a građani još uvijek ne znaju odgovore na vijećnička pitanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Tako je to na Prvomgost 2019-06-11 08:18
Neće ih ni saznati. Vjerojatno ni oni koji su postavili potanje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave demokracije prema indeksu lista Economist. Kažem pohvaliti jer čini se da unatoč nastojanjima vladajuće većine demokracija u GML ipak stoji bolje od stanja ...

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan dana, ali sjednice nije bilo premda je tjedan već prošao.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano]: Demonstracije i javni gnjev zbog funkcije državnog odvjetnika za jednog najblaže rečeno suspektnog tipa, intimnog prijatelja cijele prve lige hrvatskog organiziranog ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu o ulozi i plačanju njenog osobnog savjetnika. youtu.be/Y_3QHry96Ao (http://youtu.be/Y_3QHry96Ao) http://www.youtube.com/watch?v=Y_3QHry96Ao

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo plaćanja savjetniku.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih stranaka na Markovom trgu prije dva dana proruskim skupom, na kojemu je ‘‘jedanaest razularenih revolucionara vrijeđalo premijera i vladajuću stranku‘‘.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je prosvjed bio tragikomičan jer da ti ljudi kao da žive u svemiru. Taj panj kojem je AP povjerio hrvatsko zdravstvo još nije saznao da i on, cijeli njegov HDZ i svi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ni AK nije stvorila svoju familiju. Je li to problem? Jesi li ti nečiji odvjetnik ili bi moguće za sebe htio nužni dio?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard Business School došlo je do zaključaka kako je sarkazam "najviši oblik inteligencije", prije čega su istraživali kognitivna iskustva mozga i ponašanja pojedinca ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično lažeš?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ piše "Zar nekoliko tisuća proturazvojnih ljevičara, jedva okupljenih iz cijele Hrvatske uz tjedan dana priprema i agresivne kampanje, stvarno misli da ćemo zbog njih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina rada i radnim danom i vikendom nije stvorila ništa, u imovinskoj kartici nema upisanih ni nekretnina ni pokretnina, ovime poklanjam Uskrsnicu, te svoj stan u Ćunskom ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove od 1659,04 eura svom osobnom savjetniku koji već dvije godine svaki mjesec umjesto nje neumorno radi na EU fondovima, radi čega se po cijelom otoku grade ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne treba, postavlja se pitanje hoće li ove godine umirovljenici kao najugroženija skupina građana dobiti Uskrsnice. Mnogi gradovi su već davno najavili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta. i.imgur.com/1brM1zN.jpg (http://i.imgur.com/1brM1zN.jpg)

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) http://www.youtube.com/watch?v=AVC60X4jWEA

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono zove ona uspješna ministrica, Lažac? A samo je jedna u nizu.

  Read more...

   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka uvodnog dijela sjednice u kojem Nedić govori bez da traži i dobije riječ to nedvojbeno pokazuje. Ivkovićevo čuđenje što Devčić dopušta da se drugima radi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade, to je ono što zanima građane’ Premijera je malo zasmetalo pitanje o razlici između reduciranog izričaja i laži TELEGRAM

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom vjerom. P.S. Moguće je da će sad onaj psihopat skočiti i reći da citiram kad je on to spominjao pasja kola. _ _

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju tekovine moderne znanosti. Tako npr. ne priznaju postojanje i opasnosti bolesti koja je u pandemijskim razmjerima poharala svijet. Naravno, bolest je najviše ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se morao nalaziti: mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/sluzbene-informacije/akti-grada/poslovnik-gradskog-vijeca-grada-malog-losinja/) Zato ga se vodi ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s linka koji si poslao proizlazi da se smatra JEDINIM KATOLIKOM koji koji posjećuje ovu stranicu.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje veleumne komentare. volim-losinj.org/.../... (http://volim-losinj.org/politika/3017-izborna-podvala-obecanjima-bez-roka-ispunjenja#comment-78687) Čuo sam da ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim kako sam "veliki vjernik". Nije valjda da si - kukavni lažac?! Jer netko u komentarima laže, i netko lašca štiti, sad ćemo vidjeti tko.

  Read more...

   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg (http://i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg)

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da to nekoga zanima, to je isključivo njegov osobni stav. A poznato je da su vjernici uviđavni, fini i pristojni ljudi, i naravno, da nikada ne lažu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 21.02.2024 14:36
  Demokracija s greškom
  Zbog politike vladajuće ekipe "Grad za tebe" se može pohvaliti stanjem tako zvane manjkave ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  Doremi 21.02.2024 10:33
  Strah od aktualnog sata?
  Još je pokroviteljski kazala da će imati aktualni sat na sljedećoj redovnosjednici za tjedan ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  glupkokur 20.02.2024 14:32
  oporba u kope premijer u spade
  Iz perspektive današnjeg Hrvata, recimo, Andrej Plenković glup je kao [cenzurirano] ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 20.02.2024 10:14
  Savjetnik
  To pitanje bi ležalo vijećniku Joviću. On je na sjednici GV već (uzalud) pitao gradonačelnicu ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pa sad će 20.02.2024 06:34
  Još malo
  Ne pada snijeg, ali tragova ima, još malo pa će i plima.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 20:56
  ......
  Nadam se da će neki oporbeni vijećnik tražiti pojašnjenje zašto se do sada nije prikazivalo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  .... 19.02.2024 20:46
  Njonjo je najbolji
  Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nazvao je u ponedjeljak prosvjed oporbenih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 19.02.2024 11:43
  vrati pare
  A da vratiš pare što ti je plaćala dopunsko osiguranje ?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Gost 18.02.2024 16:08
  Ministar panj
  Ovoj "proturazvojnoj " budali ozbiljno konkurira ministar Beroš koji je izvalio da je ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 18.02.2024 11:54
  ...
  Možda čovjek nema djece, a braća su mu poumirali. Uostalom, šta to tebe briga? Koliko znam ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 11:53
  Test inteligencije
  Bio je to očito test inteligencije. Ti ga nisi prošao. Istraživanje koje je proveo Harvard ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 18.02.2024 10:43
  ni vau ni mjau
  Za razliku od - tebe? Nemaš nikome ostaviti nego neznanki? Ili - besramno i patetično ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Grunf 18.02.2024 10:28
  Proturazvojni ljevičari
  Nakon prosvjeda oporbe na Markovom trgu uz objavu jednog od Plenkijevih ministranata HDZ ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mikula 18.02.2024 09:55
  budimo realni
  Ja sam star i nemoćan, nalazi mi nisu dobri i neću još dugo. Zato Njoj koja u 20 godina ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 18.02.2024 06:50
  Mjesečni troškovi njene Radosti
  Čekaj malo, polako, bez guranja, samo jedan po jedan... Prvo mora podmiriti mjesečne troškove ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  samo na Prvom od 1000 17.02.2024 23:57
  Uskrsnice?
  Nakon što je krajem prošle godine podijelila poticaje i onima kojima treba i onima kojima ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 17.02.2024 15:31
  Smještajni kapaciteti
  Izgleda da su počeli brinuti za budući smještaj pa sada ulažu u modernizaciju smještajnih kapaciteta.
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  ..... 16.02.2024 15:17
  ...
  Snimka početka sjednice youtu.be/.../ (http://youtu.be/AVC60X4jWEA?si=eOTTJdOYsH3C2PZG) ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Građanin drugog reda 16.02.2024 15:13
  Uspjesi Vlade se nižu dok ih ne uhvate da rukama pekmezu
  Opet su mu zakazali radari, građane zanima kad će banda završiti iza rešetaka. Kako se ono ...
   
 • Građani kao publika za naslikavanje

  gost 16.02.2024 15:06
  Tko vodi sjednice GV
  I na ovoj sjednici se pokazalo da sjednice GV formalno vodi Devčić a da njega vodi Nedić. Snimka ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 14:16
  Tako se razgovara s novinarima
  Plenković nakon upada policije u Ministarstvo: ‘Mediji trebaju izvještavati o uspjehu Vlade ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 16.02.2024 12:53
  I to je to?
  Stari i nevažeći poslovnik iz 2009. godine?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Venerin brežuljak 16.02.2024 12:09
  licentia poetica
  Pravi iskreni katolici su najčešće skromni i ponizni, i ne hvale se na pasja kola svojom ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 16.02.2024 11:18
  ...
  Postoje i tzv. katolici ravnozemljaši. Oni se drže Biblije kao pijan plota i ne priznaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 16.02.2024 10:52
  Gradsko vijeće bez Poslovnika o radu
  Pa Poslovnika zapravo ni nema. Pokušaj ga naći na gradskom webu na ovo linku gdje bi se ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Popaj 16.02.2024 09:53
  Jedini katolik
  h.t. ne poriče da je veliki vjernik. Poriče samo da je to napisao na ovoj stranici. A s ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 16.02.2024 07:52
  ...
  Možda ovo može poslužiti, ali ti sigurno čuvaš svoje skinšotove za slučaj da admin obriše tvoje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 15.02.2024 20:29
  Ne jagiti...
  Pa kad je tako, zasigurno ti neće biti isuviše teško staviti koji moj citat u kojem tvrdim ...
   
 • Radio za ispiranja mozgova birača

  Krnjo 15.02.2024 15:33
  Korizmeni smijeh
  Korizmeni smijeh ministra vanjskih poslova u Vladi Andreja Plenkovića. i.imgur.com/iBHWwJZ.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Lino 15.02.2024 14:36
  ...
  Iako mu to nitko ne zamjera ili osporava, h.t. ponosno ističe da je veliki vjernik. Kao da ...