Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Pomozimo Gradu Malom Lošinju da ostvari bolji rejting!

Korisnička ocjena:  / 5
LošeNajbolje 

TransparencyPrikazujemo analizu GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnosti gradova i dijalogu s građanima. Mali Lošinj dobio je ocjenu 4,53 od mogućiih 10, što potvrđuje tvrdnju inicijative Čovjek po mjeri otoka da postoji ogroman prostor za unapređenje kroz (su)djelovanje civilnog društva i Grada Malog Lošinja. »

Lotus je istraživanje koje je treći put u pet godina proveo GONG u suradnji sa Udrugom gradova. Koncept otvorenosti i transparentnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave (dalje: JLRS) koji je ispitan istraživanjem LOTUS 2014 uključuje široko shvaćanje transparentnosti kao ukupne otvorenosti lokalne i regionalne razine vlasti prema građanima i predstavnicima zainteresirane javnosti.

LOTUS 2014 (Lokalna Odgovorna i Transparentna Uprava i Samouprava)

Ovakav široko shvaćeni koncept učinjen je provjerljivim i mjerljivim prema područjima rada lokalne i regionalne vlasti koja podliježu ocjeni razine otvorenosti prema građanima, a koja su u ovom istraživanju nazvana dimenzije transparentnosti. Tako LOTUS 2014, kao i njegovi prethodnici, identificira pet dimenzija transparentnosti:

• Javnost rada predstavničkog tijela,

• Javnost rada i odluka izvršne vlasti,

• Pravo na pristup informacijama,

• Suradnja sa zajednicom, te

• Mjesna samouprava.

Svaka od ovih pet dimenzija razložena je na određeni broj pokazatelja koji su nastojali zahvatiti različite aspekte transparentnosti na razini norme i na razini prakse. Prve dvije dimenzije, Javnost rada predstavničkog tijela i Javnost rada i odluka izvršne vlasti, predstavljaju okosnicu istraživanja. Ove dvije dimenzije ispituju postojanje pravnog i institucionalnog okvira za ostvarivanje otvorenosti i transparentnosti u radu JLRS s jedne, te stvarne prakse i implementaciju načela transparentnosti u svakodnevnom radu s druge strane. Pritom se pokazatelji transparentnosti rada lokalnih vijeća/županijskih skupština odnose na iscrpnost izvještavanja o njihovom radu i prije i nakon održavanja sjednica, dok su pokazatelji transparentnosti rada izvršnih vlasti usmjereni na različite specijalizirane odluke u njihovoj ingerenciji (proračun, prostornoplanska dokumentacija, javna nabava itd.) te na opseg i oblik objave informacija o njima, u prvom redu na službenim web-stranicama.

Dimenzija koja se odnosi na primjenu Zakona o pravu na pristup informacijama ispituje dostupnost informacija o ostvarivanju tog ustavnog prava, kao i primjenu Zakona u 2 praksi kroz poslani zahtjev za pristup informaciji i telefonski poziv kojim se traži kontakt službenika za informiranje.

Dimenzija suradnje sa zajednicom donosi pokazatelje vezane za načine suradnje transparentnost izvještavanja o suradnji JLRS s organizacijama civilnog društva (objava natječaja, dodjela sredstava) i drugim organiziranim interesima građana (međusektorska savjetodavna tijela, radne skupine, savjeti mladih i sl.).

Napokon, dimenzija mjesne samouprave odnosi se na postojanje i rad mjesnih odbora kao najniže i građanima najbliže razine vlasti, njihove suradnje s lokalnom razinom vlasti i njihovoj mogućnosti sudjelovanja u proračunskim procesima.

Jjedinice su mogle ostvariti maksimalno 10 bodova na ukupno 63 bodovana pokatatelja, od kojih se dio odnosi na obaveze propisane zakonima ili drugim propisima, a dio predstavlja poželjnu praksu iz perspektive građana.

Grad Mali Lošinj

 Grad Mali Lošinj dobio je 4,53 boda od 10 mogućih i plasirao se je na 134. mjesto od 365 uključenih u istraživanje, čime je ušao u kategoriju netrasparentnih jedinica lokalne samouprave. Napomenimo da je najtransparentniji grad u RH Rijeka sa 9,61 bod, a u našem neposrednom okruženju Grad Krk ušao je u kategoriju izrazito transparentnih gradova, dok je Cres sa 6,17 bodova ušao u kategoriju transparentnih gradova.

Rang lista

 lotlosinj

Koji su pokazatelji koji su doveli do tako niskog rejtinga Malog Lošinja? O radu vijeća, ukupan skor 33%. Nema informacije koja upućuje građane kako mogu prisustvovati sjednicama vijeća, nizak je postotak najava i dnevnih redova vijeća na internetu, kao i postotak objavljenih radnih materijala i zapisnika sjednica vijeća. Statutom Grada nije regulirana dostava vijećnicima materijala za sjednicu najmanje 8 dana prije sjednice. Sa sjednica vijeća nema priopćenja, poziva medijima, priopćenja medijima, objave cjelovite video ili audio snimke.

O radu uprave, ukupan rezultat 50%. Službeni glasnik nije i na neki drugi način dostupan građanima radi izravnog uvida. Nije objavljen Plan proračuna za 2014. godinu. Nema podataka o javnoj nabavi. Gradonačelnik nema definirano vrijeme za prijem građana. Grad nije imenovao koordinatora za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Na gradskom webu ne postoji niti jedno očitovanja zainteresirane javnosti kao i sažeto objedinjeno obrazloženje neprihvaćenih primjedbi u razvoju neke lokalne politike, programa, projekta ili općeg akta sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. Nije objavljen popis sponzorstva i donacija za prethodnu godinu. Grad Mali Lošinj nije dogovorio na zahtjev za pravo na informaciju. Grad Mali Lošinj nema osobu zaduženu za odnose s mjesnim odborima, nisu konstituirani svi mjesni odbori, građani nisu imali mogućnost davanja primjedbi i prijedloga na proračun.

Usporedimo li stanje u Malom Lošinju kroz godine, dolazimo do podatka da je u padu i javnost sjednica Vijeća, javnost rada i odluka jedininice lokalne samouprave, kao i izravna participacija građana u odlučivanju. Suradnja s civilnim društvom od 40% 2009. godine porasla je na 75% 2011. godine, da bi 2014. godine pala na 40%.

Ovo podaci pokazuju da postoji ogroman prostor djelovanja za unapređenje javnosti i transparentnosti lokalne samouprave kao i komunakacije između lokalne samourave i građana. Suprotno ideji da je to zadaća samo za članove predstavničkog tijela i za lokalnu samoupravu, u civilnom društvu to je izazov postavljen i pred ukupnu javnost, medije i organizacije civilnog društva.

Cilj: povećati rejting Grada Malog Lošinja!

Otvoreni podaci su gorivo za demokraciju, sirovina za gospodarski rast.

Komentari: 

04 # SmjenaNaivac 2015-03-11 15:46
Teško da se ova vlast može popraviti. Treba ih razbucati i izabrati druge. A onda njih stalno nadzirati da im ne porastu faraonski apetiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # no pasarandikobraz 2015-03-11 17:02
Citat Naivac:
Teško da se ova vlast može popraviti. Treba ih razbucati i izabrati druge. A onda njih stalno nadzirati da im ne porastu faraonski apetiti.
Teško ih se može razbucati kada su se svi vijećnici skupili u klupko poput ježa pa će i na slijedeće izbore izaći pod parolom "glave na kup". Rješenje je u nezavisnoj listi na koju ne smije nitko od sadašnjih političara ili članova stranke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
42 # bože miličikatore 2015-03-11 18:44
Ma zamislite analiza GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnost i gradova i dijalogu s građanima!!! Može li ista analiza biti sačinjena i od Inicijative za obitelj?? I sada bi se mi svi trebali referirati što je analizirala udruga nevladinog sektora, dakle neovisna o Vladi RH a koju financira ta ista Vlada RH. Budalaštine i bez zrna soli.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # analizaVeki 2015-03-11 19:18
Citat čikatore:
Ma zamislite analiza GONG-a za 2014. o otvorenosti i transparentnosti gradova i dijalogu s građanima!!! Može li ista analiza biti sačinjena i od Inicijative za obitelj??
Zašto ne bi mogla? GONG je analizu izradio u suradnji sa Udrugom gradova, piše ti u tekstu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ......nn 2015-03-11 21:30
Ma zamislite nekakva udruga nevladinog sektora dodjelila miomirisnu nagradu Đurđici i sada bi se mi svi trebali referirati na to :o
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
16 # Bože miliInicijativa za obite 2015-03-11 19:15
Pa to je istraživanje Gonga i Udruge gradova. Ne mislite valjda da je ova metoda bez veze. To je metodologija koja se koristi u EU, uostalom gradovi i općine pa i županije mislim u tome sudjeluju i suorganizatori su kroz svoju udrugu. Gong je respektabilna udruga i partner Vladi Rh i drugim institucijama u mnogim projektima. Šta nam se ne sviđa rezultat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # DoljeGore 2015-03-12 15:40
Gong je partner Vladi- sada je i rezultat više nego jasan
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # TenProcent 2015-03-11 22:05
A zašto netko nebi smio analizirati rad u jednom Gradu.Kome se ne sviđa neka ne obraća pažnju. To je skandalozno da je Lošinj tako nisko ali u stvari kad znamo tko je preds jednik vijeća i da taj ovisi o čovjeku Ten procent onda dobro da nismo i lošiji a udruge samo neka ispituju i objavljuju rezultate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # Jazavacweb 2015-03-12 09:21
Citat Procent:
A zašto netko nebi smio analizirati rad u jednom Gradu. Kome se ne sviđa neka ne obraća pažnju. To je skandalozno da je Lošinj tako nisko ali u stvari kad znamo tko je predsjednik vijeća i da taj ovisi o čovjeku Ten procent onda dobro da nismo i lošiji a udruge samo neka ispituju i objavljuju rezultate.
Nisi u pravu. Gradska web stranica je postala bolja i informativnia baš zahvaljujući predsjedniku GV. Više puta je na sjednicama upozoravao na poslovnik u radu koji nalaže objavu sjednica i materijala webu, ali to za medije nije bila važna vijest pa se o tome ne zna. A predsjednik nema ovlast da naređuje gradskim službama, pa si ti misli ... :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ProtokolKontra 2015-03-16 14:12
Citat web:
[quote name="Procent"]A predsjednik nema ovlast da naređuje gradskim službama, pa si ti misli ...
A meni se čini da im je na "crnoj listi". Na službenoj gradskoj stranici je vijest "Gradonačelnik Gari Cappelli u petak 06. ožujka 2015. u dvorani Gradske vijećnice primio je umirovljenog kontraadmirala Antu Budimira". Na slici se vidi da je nazočan bio i predsjednik GV Anto Nedić, ali u članku ga se ne spominje. Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe ne znam, ali one koji su za to odgovorni treba biti sram.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Veliko GProfesor Baltazar 2015-03-16 17:02
Citat Kontra:
Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe
Ima tu i nepoznavanja pravopisa. Nazivi službenih dužnosti pišu se malim početnim slovom, na pr. dekan, dogradonačelnic a, gradonačelnik, kralj, kraljica, ministar, papa, predsjednik, predsjednica, premijer, pročelnik, ravnatelj, rektor, itd. a ne velikim kao u vijesti na graskoj stranici Gradonačelnik, veeeliko G :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # profesor Rvackogpušmipuli 2015-03-16 20:43
Citat Profesor Baltazar:
Citat Kontra:
Da li je to zbog nepoznavanja protokola, manjka pristojnosti ili nepoštivanju osobe
Ima tu i nepoznavanja pravopisa. Nazivi službenih dužnosti pišu se malim početnim slovom, na pr. dekan, dogradonačelnica, gradonačelnik, kralj, kraljica, ministar, papa, predsjednik, predsjednica, premijer, pročelnik, ravnatelj, rektor, itd. a ne velikim kao u vijesti na graskoj stranici Gradonačelnik, veeeliko G :lol:
Da nije admin stranice stručnjak koji je pisao pozivnice za OGV??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Malo K i veliko GZakeralo 2015-03-17 08:07
Hm ... Da li je to nepismenost ili ulizištvo nekog Garijevog uhljeba pitanje je sad. Vidi ovo: "Na predstavljanju knjige kontraadmirala Gradonačelnik Gari Cappelli istaknuo je ...". Kontraadmiral je malo k, a gradonačelnik je veliko G premda su obojica dužnosnici :P

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
23 # Desetci !AntoN 2015-03-12 15:38
U svakom slučaju imaš pravo na svoje mišljenje i ja ti ga ne osporavam. Za razliku od tebe koji pomalo podcjenjuješ i vrijeđaš, ja imam legalitet koji sam dobio od građana ovoga Grada. Ne ovisim , hvala Bogu o nikom pa i navedenom gospodinu. Budi mi zdravo i veselo!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ja pomogaopušmipuli 2015-03-11 23:52
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija-Punat-v amo tamo- Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # otvor ženo kapijutamburaš 2015-03-12 08:06
Citat pušmipuli:
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija -Punat - vamo tamo - Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Na koji most si mislio da li na Privlaci ili u Osoru, jedan i drugi ne rade a kad će proraditi ne zna nitko...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # obe ne rademost 2015-03-12 08:12
Tamburaš a vero si tamburaš. Ako oba ne rade
šta ima veze na koji je mislio. Jahtaš neće proći ni na jednom prolazu. Trebao bi te Gari uzeti za savjetnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ***s.s. 2015-03-12 09:36
Citat pušmipuli:
Eto danas sam pomogao Gradu i turističkoj zajednici tako što sam prijateljima Austrijancima rekao da iz svoje uobičajene rute Opatija-Punat-vamo tamo- Lošinj izbace Lošinj tj. da ne čekaju kod mosta jer im se neće otvoriti. Uštedio sam im čekanje i nervozu prilikom iste. Nemalo su se iznenadili jer kažu: Pa to nigdje ne piše.. Zašto ne piše?
Zato što TZ,Grad i ostale boli k.... za most i nekakve nautičare, nego, ima još terena na prodaju, a ako treba izvođač, recite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dimenzija transparentnost iweb 2015-03-12 09:10
Ako je jedna od dimenzija transparentnost i gradske vlasti bio "opseg i oblik objave informacija o njima, u prvom redu na službenim web-stranicama. " mislima da je grad ML dobio previsoku ocjenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ..fizikalac 2015-03-12 18:38
Boljem rejtingu svakako možemo pomoći tako da svi mi građani skupimo sredstva pa pomognemo da se hrpetine i brda materijala od iskopa po cijelom otoku pretovare pa deponiraju tamo gdje treba tj. na deponij. Ups.. Pa to je nomoguće.. Deponiranje iskopanog materijala košta 50 kuna po jednoj toni a to je cijena viša nego cijena iskopa strojem sa odvozom.. Nameće se pitanje kome odgovara ovakva cijena deponiranja kad se uzme u obzir da je taj materijal prijeko potreban za zatrpavanje smeća u slojevima? Sa takvom cijenom je normalno da se otok pretvara u deponij. Gdje god kreneš brda smeća. Odlaže se i deponira uz cestu, krče se putevi i šuma da se ima mjesta deponirati. Eto danas bager ravna krivinu iznad dvorane da stane još materijala dakle legalno se deponira. Grad Lošinj deponij..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # deponiranjekrtica 2015-03-12 19:01
Nije mi jasno čemu služi onaj privatni i ograđeni deponij prema aerodromu? Priprema li to netko materijal za aerodrom pa navaža brda iskopa, bojeći se da to netko ne ukrade?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # javnotribina 2015-03-12 22:24
Kriv je Kruljac i društvo oko njega.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Teška mehanizacijaPješak 2015-03-12 22:52
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # ..strojar 2015-03-13 00:08
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?

To je kažnjivo i zabranjeno.. To je posao za MUP..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # uskrsni otociborko 2015-03-13 07:46
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?
Neće biti cesta ali biti će novih automobila, pogledaj koje su sve makine stigle u Lošinj u zadnjih godinu dana. Spasiba !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # kumetin 2015-03-13 18:41
Citat Pješak:
Gledam danas i ne mogu vjerovati: ogroman stroj na gusjenicama plazi cestom uz grozno cviljenje metala što struže po asfaltu! Iza njega kolona i tragovi oštećenja po cesti. Smije li se to? Ako smije, zašto nema policije da osigura promet? I tko će platiti popravak cesta kada sve ovo prođe?

Vlasnik stroja ima veze u Gradu ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
183 # poklonišjor domaći 2015-03-13 06:27
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
212 # domaćemnadomaći 2015-03-13 09:36
Citat šjor domaći:
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Nije čudo da nam je stanje u Gradu kad nam ovakvi "domaći" kritiziraju jedinu udrugu koja nešto radi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Korist od udrugeKacavida 2015-03-13 10:30
Citat nadomaći:
Citat šjor domaći:
Ma ovaj grad i gradska uprava još dobro i opstaju.Točno se zna koliko udruga imamo i koliko je svaka udruga godišnje financirana. Kada bi svaka udruga dobijala koliko i udruga "Idem i ja", ne bi bilo dosta dva proračuna godišnja. Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu. A koja je korist od toga za grad ? Služi za osobnu promociju dvoje, eventualno troje osoba. Đezu kalite.
Nije čudo da nam je stanje u Gradu kad nam ovakvi "domaći" kritiziraju jedinu udrugu koja nešto radi.
Savjetovao bi šjor domaćem da se za korist od udruge Idem i ja raspita kod roditelja i djece kojima je tamo "dnevna soba" nakon škole, pa ne idu po kafićima ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # .....BB 2015-03-13 11:24
Bojana i Dunja nedajte se.Imate podršku svekolikog poštenog Lošinjskog pučanstva da isušite ovu močvaru u Gradu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # "najatraktivnij i prostor u gradu"Frodo 2015-03-13 12:08
Citat šjor domaći:
Dobili su najatraktivnije prostore u gradu (stara kapetanija) i nove prostorije u poslovnom centru "Lidla" na Bočacu.
Taj "najatraktivnij i prostor u gradu" je zjapio prazan dvadeset godina. :lol: A prostorije u Lidlu su u svezi zajedničkog projekta Grada i udruge za koji su dobiveni novci iz EU fondova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # korist od udrugešjor domaći 2015-03-13 10:42
Hvala kacavidi na savjetu, ali ja sam odgojio troje djece. Niti jednom nije trebala nikakva udruga za ići poslije škole, nego bi djeca išla doma, kod mame ili kod jedne none ili kod druge none. Ma roditelji nisu čuvali tuđu djecu u udrugama, a vlastita djeca po kantunima i ............... ..stigli neželjeni poroci. Pa odjedamput neki roditelji postanu "čuvari" tuđe djece, a vlastita u porocima. Ala, odgoj počinje iz kuće, od mame, tate, nonića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # pitanjePero 2015-03-13 14:34
Citat šjor domaći:
...Ala, odgoj počinje iz kuće, od mame, tate, nonića.

A nona ništa? Kakva je to diskriminacija? ??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # pitanje- Perošjor domaći 2015-03-14 10:05
Nisam niti očekivao ništa drugo osim "pljuvanja". Pero, Pero nikakva diskriminacija, jer da si dobro pročitao spomenuo sam obje dobre none.Da si domaći i da imaš imalo kriance domaći odgoj bi Vam naložio barem malu ispiru za učinjenu pogrešku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
31 # pokušaj vraćanja starih vrijednostistara škola 2015-03-17 10:47
bravo, slažem se s tvojom konstatacijom.
bez uvrede ikome, trebalo bi educirati roditelje kako se nositi sa fazama odrastanja svoje djece, najlakše je dati djetetu 30kn i pustiti ga na cestu. To je velik društveni problem i zato nam se sve više i događaju razne kriminalne radnje.
U udruge i ustanove koje rade sa ljudima, a posebno djecom, prvo treba uvesti detaljne analize osoba koje se prijavljuju za taj posao ili rad. Od znanja, razine čovječnosti, funkcioniranja te osobe unutar društva, razina kulture, analiza funkcioniranja u vlastitoj obitelji, uspješnost odgoja vlastitog djeteta(ako ga ima) i sl. U današnje vrijeme papir(diploma, svjedodžba) više ništa ne znače kad ih se u svakoj generaciji veliki postotak ili prošverca ili "otkupi znanje".
znam da će ovaj post biti popljuvan od onih koji se nađu u njemu, ali bilo bi optimistično da je ta brojka što manja, jer bi to bio prvi znak svijetlije budućnosti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # 17. sjednica Gradskog vijećaAA 2015-03-13 18:24
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # RudiBobi 2015-03-14 12:31
Vjećnik BB postavio je neka pitanja na prošloj sjednici vijećniku Ivkoviću
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Nije smeće sve za vrećeOtpad 2015-03-15 11:27
Citat AA:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...

Zanimljivo štivo za one koji imaju živaca čitati ga! Po reviziji ispada da GML, u kojem radi 40 ljudi, nije na vrijeme odradio ni Plan gospodarenja otpadom niti je donio Odluku o javnoj usluzi prikupljanja miješanog i biorazgradivog otpada. Sanacija deponija na Kalvariji je tek u fazi rješavanja imovinsko-pravn og stanja, a GML istovremeno tvrdi da "do kraja 2014. kreće prva faza izgradnje pretovarne stanice". Kada je edukacija lokalnog stanovništva u pitanju, GML se hvali "brojnim aktivnostima" u vidu tiskanja (skupih) letaka, eko radio emisijama na lokalnom radiju (kolika mu je uopće slušanost?) i "ispomoći udrugama" u akcijama čišćenja. S druge strane, po sadržaju kanti i kontejnera svi mogu vidjeti da većina Lošinjana nema pojma što je to "odvojeno prikupljanje otpada", a ni računi za smeće nisu baš motivirajući (plaća se fiksna litraža, reciklirao ti doma ili ne). I ove godine će staviti baje za zeleni otpad iz vrtova puno prekasno, jer vrtovi i javne površine u ovim našim mediteranskim krajevima se čiste u veljači i ožujku, a ne tek za Dan planeta Zemlje kao na kontinentu. Najbolja edukacija je edukacija primjerom. Nekada su to bile obavezne radne akcije čišćenja Čikata za učenike osnovne i srednje škole. Onaj tko je morao čistiti za drugima nije mu padalo na pamet da sam baca smeće u prirodu i bio je i te kako motiviran vikati na one koji to čine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # OtpadSitnozub 2015-03-17 13:26
Nažalost jasno je i vidljivo da ovo nije odrađeno. Na otocima nema kanti za razvrstavanje otpada. One koje postoje u Malom Lošinju nisu postavljene na način da ih ne raznosi vjetar. Nekima su kantama polomljeni poklopci već mjesecima. Nema tiskanih uputa gdje se sve nalaze. Nema mogućnosti za razvrstavanje aluminija niti tkanina. Čak i oni malobrojni građani koji se trude da razvrstavaju su prilično demoralizirani jer ne znaju kako neke stvari razvrstati. Žalosno je da se Grad hvali sudjelovanjem u Zelenoj čistki, koja je građanska inicijativa i kojoj treba osigurati logistiku, jedan dan u godini.
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # biram, biraš, bira..Guska u magli 2015-03-17 18:03
Citat:
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Kad bi u ovom gradu postojali mediji, onda bi više ljudi a ne samo neki znali da je Dubravko Devčić osoba koja nije u glasačkoj mašini. On pita, komentira, ne diže ruku. ALI JE SAM! A tobožnje novinarke su baš po Gebelsovom naputku, to je propaganda a ne novinarstvo. Slađana Vignjević otvoreno se je deklarirala na tribini, baš kao i Marta Fazlić. Dobro Marta baš i nije prava novinarka, ona je tu da reklamira rasprodaje u jadrankinoj trgovini i reklamira poteze svojih šefova i onih koji ih opslužuju. Ali Novi list je sa tobožnjom novinarkom nisko pao, a s njom i svi mi i naša informiranost. U pravim novinama vijest bi bio onaj tko razmišlja drugačije pa bi ga to netko i pitao,ali uloga takozvanih novinarki je da o različitim mišljenjima nitko ništa ne zna.
Dubravko Devčić jedini je lokalni političar kojemu se može vjerovati i koji nije okrenuo stranu i izdao svoje birače čim su završili izbori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # birambiraj 2015-03-17 22:14
Citat Guska u magli:
I kad pomislim da su vijećnici dobili ove materijale šest dana prije sjednice, 492 stranice materijala, onda je jasno da su samo glasačka mašina koja to nema vremena niti pogledati a kamoli proučiti i biti netko tko pita, usmjerava požuruje i nadzire.
Kad bi u ovom gradu postojali mediji, onda bi više ljudi a ne samo neki znali da je Dubravko Devčić osoba koja nije u glasačkoj mašini. On pita, komentira, ne diže ruku. ALI JE SAM!
Kada su novinari pisali ili komentirali,što zapravo vijećnik gosp.Devčić traži, razmišlja drugačije od dirigiranih vijećnika pita ili zašto je protiv odluka gdje na kraju ostaje SAM?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Silenzio stampanouvinar 2015-03-18 09:35
U ovom gradu postoje mediji, ali je pitanje kako obavljaju svoju funkciju. Radio ne slušam, ali čitam Novi list i ne sjećam se da je ikad objavio neko od njegovih pitanja. Izgleda da za njega kao predstavnika dijela lošinjskih birača vlada "Silenzio stampa" ;-) Tko zna zašto ?!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Dogovorena pitanjaKlempy 2015-03-18 09:54
Znam ja! Značaj koji se pojedinim temama daje u medijima utječe na njihov značaj u javnosti. Kad medij ne spomene vjećničko pitanje ono nema značaj u javnosti. A Dubravko ima neugodan običaj da postavlja pitanja koja nisu dogovorena u "komitetu" i na koja je već spreman odgovor.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # gradski webSeljo 2015-03-17 15:58
Citat:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Dobro kad idem preko linka vidim. Ali me zanima kako to građanin Malog Lošinja može vidjeti na gradskim stranicama. Gdje je to objavljeno? Idem na gradsko vijeće i zadnju sjednicu koju vidim je za 7. sjednicu iz 12/2013. Jel ja to ne znam pronaći jer sam informatički seljo ili grad nije transparentan?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # ZbrkaTK 2015-03-17 16:49
Citat Seljo:
Citat Otpad:
Koga zanima dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća i zapisnik s prethodne može ih naći na službenoj gradskoj stranici ili na donjem linku:
mali-losinj.hr/.../...
Dobro kad idem preko linka vidim. Ali me zanima kako to građanin Malog Lošinja može vidjeti na gradskim stranicama. Gdje je to objavljeno? Idem na gradsko vijeće i zadnju sjednicu koju vidim je za 7. sjednicu iz 12/2013. Jel ja to ne znam pronaći jer sam informatički seljo il grad nije transparentan?
Nisi seljo, nego si korištenjem interneta stekao neke navike, pa te zbunjuje kad dizajner web stranice i oni koji je održavaju "idu šumom" dok ti "ideš drumom". Ukratko, naviknut na logičan raspored, sadržaj koji te zanima tražiš na mjestu na kojem bi trebao biti, a on se nalazi na mjestu koje "bode oči", ali ne i tamo gdje bi također trebao biti.

Na naslovnici službene gradske stranice www.mali-losinj.hr/ je rubrika NAJNOVIJE VIJESTI, a prva po redu je vijest MATERIJALI ZA 17. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA s uputom "Materijali za Gradsko Vijeće Preuzmite datoteku: MATERIJALI ZA 17. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA NAPOMENA: Točke možete pregledavati na dva načina: 1. Neposredno iz preglednika (kliknite na naziv točke) 2. Sa svojeg kompjutera (desni klik na naziv točke -> odabrati “save as” ili “spremi kao” i odaberete mjesto na kompjuteru gdje želite spremiti točke)" i tekstom PROČITAJ. Naslov i tekst PROČITAJ su linkovi na sadržaj iz upute, ali da su to linkovi možeš znati samo ako preko njih pređeš pokazivačem miša. Očigledno si poput većine korisnika interneta naviknut na boju teksta s linkom (kad nije podvučen crtom) bitno različitom od boje teksta bez linka, što na gradskoj stranici nije slučaj.

Raspored sadržaja je zbrkan i nelogičan, pa se u vodoravnom meniju po stavkom Gradska uprava kao hijerarhijski niža stavka nalazi Gradsko vijeće premda vijeće nije upravno tijelo. Zanimljivo je, a možda i znakovito, da je na vrhu izbornika Gradska uprava Gradonačelnik, da potom slijede Upravni odjeli Grada, a tek nakon njih Gradsko vijeće.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hvala!Seljo 2015-03-17 17:34
Pokušavam biti dobronamjeran prema tim stranicama i pronaći na njima dokumente o kojima se je pisalo. Danas sam pronašao plan ukupnog razvoja, ali ta me je sjednica zbunila. Molim vas za mišljenje, ovo nije provokacija, je li ta stranica dovoljno informativna. Šta god sam upisao u tražilicu na njoj nisam našao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Enigmatska web stranicaTK 2015-03-17 18:01
Citat Seljo:
Molim vas za mišljenje, ovo nije provokacija, je li ta stranica dovoljno informativna. Šta god sam upisao u tražilicu na njoj nisam našao.
Odgovor glasi: Nije dovoljno informativna. Stranica te vrste čije održavanje plaćaju građani mora biti takva da i informatički neuka osoba na njoj može s lakoćom naći sve što je može zanimati. Kad snalaženje na njoj sliči rješavanju enigmatske zagonetke, građani imaju osnove sumnjičiti gradsku vlast za netransparentno st i uskraćivanje informacija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Materijali za sjednicegost 2015-03-27 12:48
Zanima mene, ali uzalud klikam jer mi se pojavljuje poruka 404 Error, Apologies, but the page you're looking for can't be found što znači da ga je admin gradske stranice već uklonio. Pitam se zašto. Predlažem adminu ove stranice da materijale za sjednice GV i zapisnike drži dostupnim posjetiteljima, jer na službenu gradsku stranicu ne treba računati :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # još jedan kretenradio l. 2015-03-14 11:01
Eto od stručnjaka za odgoj "šjor domaći" doznali smo i za termin "domaći odgoj". To "domaći" se valjda odnosi na ljude koji su rođeni na otoku, ili mu je jedan od roditelja otočanin, ili moraju biti oba, ili nonić mora biti domaći, ili moraju govorit po domaću, ili talijanskim jezikom, ili ti ljudi moraju imati barku, ovce, mriže, nedjeljom ići na misu itd. Kretenski, ali nije to ništa nova, za takvog po toj analogiji postoji i fureštanski odgoj, i pitaj boga kakav još.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # radio Išjor domaći 2015-03-14 18:51
"Domaći odgoj" potječe od osnovice DOM. Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali itd.itd. Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Veše.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ..fuki 2015-03-15 01:45
Citat šjor domaći:
"Domaći odgoj" potječe od osnovice DOM. Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali itd.itd. Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Veše.

A šta je to vaše a nije naše?? Šta je to od prodanci a nije od prišlići??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Velika rasprodajaŠjor prišlić 2015-03-16 16:54
Citat šjor domaći:
Fureštanski odgoj su valjda donijeli "prišlići", jer dokle oni nisu došli mi nismo niti kuće zaključavali
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Citat:
Ma samo jednu za kraj :Vi ste došli na naše, a ne mi na Vaše.
Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # na laje pas radi selafido 2015-03-16 19:25
Citat Šjor prišlić:
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Politika je sve rasprodala a ne građani Lošinja, ali ima jedna poslovica uvijek aktualna: "ničija svijeća nije gorjela do zore" :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ..bosanc 2015-03-16 20:48
Citat fido:
Citat Šjor prišlić:
Valjda se nije imalo šta za ukrast.Vi ste vaše rasprodali prvo Šiptarima a sada Rusima. Nema više vašeg :P
Politika je sve rasprodala a ne građani Lošinja, ali ima jedna poslovica uvijek aktualna: "ničija svijeća nije gorjela do zore" :sad:
A političari su mahom duomaći a ne prišlići kako to domaći navodi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # tempi pasatienver 2015-03-16 21:36
Citat bosanc:
A političari su mahom duomaći a ne prišlići kako to domaći navodi.
Netko pokušava ubaciti temu "odnos domaćih i prišlića" da skrene pozornost javnosti sa pravih tema. Metode agitpropa ne prolaze više na Lošinju, sve je to već viđeno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # domaćempušmipuli 2015-03-14 11:23
Šjor domaći sa naglaskom na domaći nije primjetio da su se stvari promijenile unazad 50 godina. Možda još uvijek ide na kondot i briše rit sa klipom od kukuruza. Možda mu je još uvije pod u dnevnom boravku zemljan. Ipak.. stvari su se promijenile. Danas postoje mediji, internet, barem 20 puta opširniji i teži školski program u odnosu na prije 50 godina, borba za goli opstanak svih pa tako i potreba da se sa djecom puno više radi a roditelji za to imaju jako malo vremena. None i nonići žive ko zna gdje jer nismo "DOMAĆI". Zato veliko hvala Bojani na njenom trudu sa djecom i u zajednici. Bojana hvala ti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # XyzBobi 2015-03-14 12:34
Bojanu za predsjednicu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # svi smo mi norcimirko 2015-03-18 15:41
Citat Bobi:
Bojanu za predsjednicu
..a Garija ponovno za gradonačelnika, politika ćini čuda !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # NajRobi 2015-03-18 17:38
Tak je. Da bi reč rekal.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje se i građana i vijećnika, a najviše se boje njihovih pitanja na koje uopće ne daju odgovore, ili odgovaraju u rebusima.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo tražiti da ih vjećnik zastupa na sjednici GV što mu je osnovna zadaća. Teško se hadezeovci mire sa demokracijom pa bi uskoro i na GV zbog pitanja oporbenih vijećnika ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne stoje po strani nego rješavaju probleme. Vidi primjer: youtu.be/KtGewGZSqss (http://youtu.be/KtGewGZSqss) http://www.youtube.com/watch?v=KtGewGZSqss

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru. I to je sve.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ili udavali ili jesu, ali nisu mogli imati djece. A postoje i osobe koje su pri kraju svoje fertilne dobi pa još uvijek nemaju djece. Neki od njih su se ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže obećano. Zar samo ja vidim apsurd i - poetsku pravdu?!

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči nevjerojatno.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg (http://i.imgur.com/fL1CRv8.jpg) I onda im gradonačelnica pokloni štapove. Dobro da nisu štapovi za golf.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju svoju djecu, ali zahvaljujući lopovluku ovih ha vlasti nemaju kinte ni za sebe ni za svoju djecu, a kamoli za starca koji će ionako umrijeti, dal od starosti ili ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole je link na onaj svoj nastup od prije mjesec dana u kojemu je sve lijepo objašnjeno. Ekonomski analitičar tvrdi da je novinar u tri rečenice rasturio Podravku ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I onda ti ta djeca, kad onemoćaš, ne žele dati ni 10 eur mjesečno za dopunsko... ...strašno. Neopisivo. Ne mogu zamisliti svoje stare roditelje u toj situaciji...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih drži prema van. Poslušajte malo što govore ljudi po ulici i po kafićima, samo odmahuju rukom. Čak je ni onaj njen iz zadnjeg reda partera više ne podržava, osim ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti način

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome, svi građani su zainteresirani za ovu mjeru. Eto, otud vjetar puše. Ako te netko prevari jednom, možda ćeš mu oprostiti. Ako te prevari opet onda je ćao ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji vide raskorak između obećanja što ih je dala uoči izbora i ispunjenja obećanja nakon što se dobilo vlast. Rezultat je 1:0 za nju i njezin HDZ.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 posto, sada se može izračunati i koliko će se zapravo povećati mirovine po kategorijama. Korisnici starosne mirovine će tako u isplati u travnju dobiti mirovinu u ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano besplatno dopunsko osiguranje, a ne nekakve štapove? Ovime je ponizila i skupštinu i sve umirovljenike. A gradonačelnica koja djelima ne stoji iza svojih ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje s edukacijom. youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8 (http://youtube.com/shorts/XWYgwUj86v8) http://www.youtube.com/watch?v=XWYgwUj86v8

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance nagađe tko se krije iza kojeg nadimka.

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili kome treba dopunsko, a kome ne treba, nego si se prebacio na temu detekcije tko je osoba A, B ili C, na portalu na kojemu je ionako sve anonimno. Btw, evo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za umirovljenike. U Novom listu piše U raspravi je sudjelovao i Roberto Cavedoni, izabran s liste nestranačkog i SDP-ovog kandidata Marija Frankovića, upitavši ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg je obrisao administrator, potvrdio svoj identitet ;) Naime, moj obrisani komentar vide samo dvije osobe, jedna sam ja... a drugo si ti, De Billu dragi...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti očitao. A cijela rasprava je zapravo besmislena i svjedoči o gubitku fokusa ponajviše zbog tvog bjesomučnog trolanja. Idemo redom: - Činjenica je da je AK u izbornoj ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca OMG smatra dovoljnim, kad se ovome "daru" izruguje? Zašto administrator ne dopušta ispravak krivog navoda, neistinu, besmislicu i laž, da se "gradpnačelnica istrošila" ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi pokušava kontrirati (mudro svaki put pod drugim nadimkom) zapleo ko pile u kučine. Sve sam obrazložio, potkrijepio linkovima i činjenicama...p reostao je samo ...

  Read more...

   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle, ti sam još od zadnjih lokalnih izbora neprestano spominješ samohrane majke i blagajnice u Lidlu, a sad navodip da ih netko drugi vrijeđa. Duhovito kao onaj ...

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... . 01.03.2024 15:52
  .......
  Znači nije AK prevarila samo umirovljenike nego i djecu umirovljenika.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Obi-Wan Kenobi 01.03.2024 13:55
  vrijeme je...
  Ja bih prije rekao da su oni sami još davno prešli na tamnu stranu sa koje nema povratka. Boje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  RR 01.03.2024 09:43
  Mračne sile pitaju za dopunsko
  "Zna se otkud stižu sugestije za pitanja" kaže gradonačelnica kao da birači nemaju pravo ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Iggy 29.02.2024 15:30
  Klasika
  Sigurno misliš na one osobe koje se javno hvale da nisu klasični političari. Pa kao takvi ne ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 29.02.2024 15:15
  .....
  Ja vidim samo idiota koji svim silom pokušava opravdati i minorizirati ovu izbornu prijevaru.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  WoW 29.02.2024 15:06
  ...
  Ajme, budale. Zar je tako teško shvatiti da postoje umirovljenici koji se nikada nisu ženili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:52
  Pa za njih ste i glasali?
  Da, ali nisi pratio, ove na vlasti na vlast su doveli ovi koji sada od te iste vlasti traže ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 14:49
  ???
  Nečiji roditelji penzioneri koji nemaju djecu? Prvi put čujem da takvi postoje. Zvuči ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Tin 29.02.2024 14:31
  ???
  A što ako nemaju djecu?
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  qwert 29.02.2024 14:28
  .....
  Promjeni si ime hranitelj tuljana u branitelj tuljanice Ane.
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 29.02.2024 13:51
  OMG
  Znaš kako neki umirovljenici spajaju 1. sa 17. u mjesecu? Ovako i.imgur.com/fL1CRv8.jpg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 13:36
  alibi za idiote
  da, slažem se, stvarno je užas u kakvoj državi živimo, možda ta djeca koju si odgojio imaju ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Mrmo 29.02.2024 13:02
  Sabor danas raspravlja o demografiji
  Danas je Vidaković opet bio na TV, zajedno sa jednim stručnjakom za demografiju. A ovo dole ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 29.02.2024 12:54
  Užas
  Zamisli, rodiš djecu, odgojiš, bezbroj odricanja i silne žrtve, neprospavane noći.... I ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  VV 29.02.2024 12:39
  Finili su Ane bali
  Ja mislim da gospodična još ni karte ne zna pravilno držati, umjesto prema sebi, ona ih ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  radar 29.02.2024 12:08
  Još jedan je pao!
  Prema nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ... 29.02.2024 11:45
  ...
  gospodična još nije naučila da sa parom dvojki u rukama, ne možeš stalno blefirati na isti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Drugo poluvrijeme 29.02.2024 11:11
  Otkud vjetar puše?
  Gotovo svatko na Lošinju ima nekog svog roditelja penzića, ili je već i sam penzić. Prema tome ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Pušiona za penziće 29.02.2024 09:26
  1:0 za gradonačelnicu i HDZ
  Naravno da se zna otkud stižu sugestije za pitanja gradonačelnici. Stižu od birača koji ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  Bing 28.02.2024 20:46
  upravo objavljeno
  Nakon što je HZMO objavio stopu po kojoj će se usklađivati mirovine, a koja iznosi 4,19 ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  OMG 28.02.2024 17:18
  Just guessing
  Možda su umirovljenici od gradonačelnice očekivali informaciju kada će konačno dobiti obećano ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:48
  Rekreacija za penziće
  Ova klasa umirovljenika ne treba dnevni boravak za druženje a ni štapove za nordijsko hodanje ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 16:45
  Udbaš
  To je udbaško - gestapovski mentalitet. Svoj identitet krije ka zmija noge a neprestance ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  ML 28.02.2024 16:21
  promjena teme?
  Sad više nije bitna gornja argumentacija vezano za plaće u Lidlu koja te ubila u pojam, ili ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  gost 28.02.2024 15:22
  Malo misto pa se zna
  22. prosinca 2021 Purić je uredno izvjestio o sjednici GV o dopunskom zdravstvenom za ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 15:13
  O de billu, rode
  Hvala što si uspješnim citiranjem dijela ostalim komentatorima nevidljivog upisa kojeg ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  DeBill 28.02.2024 13:44
  Bitno je samo jedno: Obećanje nije ispunjeno
  Osramotio sam se samo utoliko što sam, kako rekoh, ugazio u g*ovno lekcijom koju sam ti ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:51
  Pa dokle?
  Zašto administrator ne dopušta moje pitanje, zašto ne da da saznam koliki iznos tuđeg novca ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  hranitelj tuljana 28.02.2024 12:45
  ...
  I eto, opet, tako očekivano...kom entator Dd bil se propisno osramotio i kao i uvijek kad mi ...
   
 • Samozvani priznati stručnjak za savjetovanje

  NN 28.02.2024 12:11
  h.t.
  Puno gluposti si nadrobio u prethodnom komentaru, ovaj put si nadmašio samoga sebe. Dakle ...