Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

HDZ-ova bau-štela

Korisnička ocjena:  / 10
LošeNajbolje 

radnikMalo tko je poslovao s gradovima, općinama i državom pod političkom ingerencijom HDZ-a kao tvrtke Radnik i Bistra u suvlasništvu Mirka Habijanca. U posljednjih desetak godina dobile su stotinjak poslova putem javne nabave u iznosu većem od 400 milijuna kuna. U isto vrijeme su HDZ-u donirale više od dva milijuna kuna ...Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goranskoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi. Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva 

Kad je prošle godine obznanjeno da su na 14. dražbi opljačkanog i rasturenog poduzeća Kamensko nekretnine prodane tvrtki Anni Aurei, nalikovalo je to na svojevrsno zaokruživanje priče. Nekoć cijenjenu tvornicu odjeće godinama su ciljano uništavali društveno-politički izdanci kronističke vladavine HDZ-a, od Miroslava Kutle do Ivice Todorića, potpomognuti ignoriranjem represivnih organa i šutnjom većine medija, posebno onih u vlasništvu osobno involviranog Ninoslava Pavića, s ciljem da se domognu nekretnina na atraktivnom zemljištu.

Kamensko je 2016. godine postalo vlasništvom kompanije Anni Aurei kojom rukovodi HDZ-ov križevački poduzetnik Mirko Habijanec. Tvrtka osnovana nekoliko tjedana uoči dražbe kupila je Kamensko za 24 milijuna kuna, što je gotovo šest puta manji iznos od prvotne procjene vrijednosti zemljišta i popratnih objekata. Kupci su tom prilikom najavili izgradnju poslovno - tambenog kompleksa, s naglaskom na starački dom. S obzirom na partijsku pripadnost kupaca Kamenskog i njihovo revno doniranje izdašnih iznosa vladajućoj stranci, dio medija se zapitao stoji li HDZ i iza ove akvizicije ili je u najmanju ruku omogućio svojim ljudima da za 'sitniš' dobiju iznimno unosan posao. Spomenuti Habijanec, međutim, takve je navode odlučno odbacio.

'Ja sam član HDZ-a, uvijek bio i uvijek ću biti, ali ta donacija nema nikakve veze s ovom kupnjom ni našim poslovanjem. Mi u poduzeću imamo članova uprave koji su i u SDP-u, HDZ-u i drugim strankama, i to uopće nije bitno u gospodarstvu i poslovanju. Mislim da se tomu daje prevelika važnost', poručio je Habijanec, izričući potom rečenicu koja je najvećim dijelom poslužila kao neposredan povod ovom tekstu. 'Dapače', kazao je, 'nijedan posao nismo dobili koji je bio vezan za HDZ, to je irelevantno.'

U analizi poslova koje su HDZ-ovi donatori sklapali s državom ispostavilo se, međutim, da se njegova potonja rečenica radikalno razilazi sa stvarnošću. Malo su koje kompanije u Hrvatskoj toliko poslovale s gradovima, općinama i centralnom državom pod političkom ingerencijom HDZ-a kao što su to one u suvlasništvu Mirka Habijanca.

U posljednjih desetak godina tvrtke Radnik i Bistra dobile su stotinjak poslova putem javne nabave u iznosu većem od 400 milijuna kuna. U isto vrijeme, još od razdoblja Jadranke Kosor, ove su firme donirale HDZ-u više od dva milijuna kuna. Namireni su, stoga, ekstremisti Tomislava Karamarka, kao i 'umjerenjaci' Andreja Plenkovića, koji su i prošle godine iz spomenute dvije tvrtke dobili po 160.000 kuna, uključujući i donaciju predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović. Radnik je nešto manje redovno također donirao i SDP, HSS te HSLS za vrijeme razdoblja političke moći potonjih stranaka, pobjeđujući u isto vrijeme na područjima njihove izvršne vlasti u unosnim građevinskim projektima. Zbirno, riječ je o sumi od oko 400 milijuna kuna u posljednjih desetak godina, s tim da se više od dvije trećine odnosi na razdoblje od konca 2011. pa do danas.

Građevinsko-projektna tvrtka Radnik, koja je privatizirana 1993. godine i sada zapošljava tristotinjak radnika, u ovom je razdoblju najbrojnije poslove sklapala na području matične Koprivničko-križevačke županije, gdje su rukovodeći ljudi ove kompanije sjedili ili još uvijek sjede na raznim političkim pozicijama. S gradom Križevcima pod upravom bivšeg HSS-ovca Branka Hrga ugovorili su najmanje tri posla u vrijednosti od milijun kuna. Dobili su pored toga i poslove obnove gradske knjižnice i škole, a s tamošnjom županijom jedan posao veći od tri milijuna kuna – onaj izgradnje OŠ Grigor Vitez. S općinom Koprivnički Ivanec potpisali su pak sporazum vrijedan 4,1 milijun kuna, za rekonstrukciju prometnica.

Godine 2012. Radnik je dobio i dva posla u općini Sveti Ivan Žabno, gdje je Habijanec 2013. obnašao dužnost u Općinskom vijeću. Štoviše, do 2006. Habijanec je bio i u nadzornom odboru Općinskog komunalnog poduzeća Park od kojeg je spomenute 2012. dobio posao u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, nakon što se Radnik jedini javio na natječaj. Njegov sin danas obnaša dužnost prvog čovjeka tvrtke Bistra i šefa HDZ-a u Svetom Ivanu Žabno.

Za drugog čovjeka i dioničara Radnika glasi Ivan Knok, koji je obnašao dužnost predsjednika Gradske organizacije SDP-a u Križevcima, dok je njegov stranački kolega član uprave Dragutin Hrg. U upravi Radnika sjedi i Marijan Blažok, koji je do 2013. godine bio direktor gradskog poduzeća Komunalija iz Đurđevca. Blažok je kao prvi čovjek spomenute javne firme potpisivao ugovore od više desetaka milijuna kuna sa sestrinskom kompanijom Bistra za izgradnju vodoopskrbne mreže i slične poslove. Nakon dolaska Marijana Blažoka u Radnik, Bistra je potpisala najmanje dva ugovora s ovim komunalnim poduzećem u vrijednosti od deset milijuna kuna. Štoviše, Komunalije su među najčešćim tijelima javne vlasti s kojima Bistra potpisuje ugovore.

Predsjednik Nadzornog odbora Radnika Darko Jambreković inače je član vijeća gradske četvrti Donji grad u Križevcima iz kvote SDP-a, dok je član NO-a Krešimir Papac šef koprivničkog HDZ-a i njihov kandidat za gradonačelnika na minulim izborima. Član NO-a je i HDZ-ovac Zdenko Karakaš, bivši ministar graditeljstva i početkom devedesetih direktor Udruge poslodavaca graditeljstva Hrvatske.

»Radnik« na Lošinju
Ipak, najzanimljiviji poslovi za Radnik su se odvijali u Primorsko-goranskoj županiji s naglaskom na Mali Lošinj i komunalne tvrtke ove lokalne samouprave. Radnik je od 2011. godine tamo dobio desetak ugovora u vrijednosti od 30-ak milijuna kuna, čime su i najveći pojedinačni dobitnici na javnom natječaju u ovoj lokalnoj samoupravi, od javno-privatnog partnerstva u izgradnji POS-ovih stanova, pa do radova na saniranju otpada.

Svi poslovi su dobiveni za vrijeme gradonačelnika Garija Cappellija, današnjeg ministra turizma i čovjeka koji je gotovo ekstatični odnos prema krupnom kapitalu u lošinjskim mandatima nastavio promovirati po dolasku na čelno mjesto resornog ministarstva. A njegove ambicije i planove – izrečene prije šest-sedam godina, prema kojima će promijeniti naličje turizma Malog Lošinja – nekako u stopu prate malološinjski poslovi kompanije Radnik iz Križevaca i njegovog isturenog predstavnika Habijanca. Još tamo 2010. godine Cappelli je svoju viziju luxury turizma vezivao uz obnovu lokalnog aerodroma uz državnu intervenciju kao preduvjet ostvarenja takvih planova. Danas dionice toga aerodroma, inače na listi strateških projekata ove zemlje, između ostalih posjeduju Republika Hrvatska, Mali Lošinj, Jadranka hoteli i Radnik, u iznosu od devet posto.

Dioničar Jadranke, inače najvećeg poslodavca u tom kraju, bio je i Radnik, koji je uz još nekoliko tvrtki i lokalnu samoupravu prodao dionice ovog hotelijerskog poduzeća ruskim investitorima, energetskim konglomeratima što ih se povezivalo s Kremljem, koji su posljednjih nekoliko godina tamo navodno uložili desetke milijuna eura. Radnik, koji je prošle godine na natječaju dobio koncesije na dvije lučice, osvanuo je i u nedavnom urbanističkom planu uređenja dijela Malog Lošinja. Tamošnje rukovodstvo upisalo je, naime, prijedlog da se izgrade javne sanitarije u objektu koji je, kaže nam lokalna aktivistica Bojana Genov, također u vlasništvu tvrtke Radnik, što je samim automatizmom značilo da će grad o trošku građana koji pune proračun obnoviti inače ruiniranu nekretninu. Iako je prigovor na ovaj prijedlog uključivao i pitanje zašto se javni WC gradi baš u ovom objektu i na području koje dotad nije bilo urbanizirano, odgovor gradske uprave je izostao.

Ono što je Radniku Lošinj, to je Općina Molve drugoj kompaniji – Bistri. Tamo je Bistra od 2008. godine sklopila desetak ugovora u vrijednosti od oko šest milijuna kuna, od čega nekoliko bez provođenja natječaja, pod opravdanjem da je riječ o dodatnim radovima, kao uostalom i u slučaju desetak sličnih sporazuma s drugim tijelima javne vlasti. Riječ je inače o općini za koju je Državna revizija utvrdila kršenje propisa javne nabave tijekom 2014. godine. Pored ove općine, najučestaliji sporazumi potpisivani su s već spomenutim Gradom Đurđevcom i njegovim komunalnim kompanijama, kao i s Hrvatskim vodama te Plinacrom.

Od 2012. godine Bistra je na natječajima dobila više od 20 ugovora u vrijednosti većoj od 120 milijuna kuna. Prije toga, u razdoblju između 2009. i 2011. dobila je 11 ugovora u vrijednosti od 40 milijuna kuna. Najveće iznose utržili su od Hrvatskih voda (30,3 milijuna kuna), a od Ministarstva regionalnog razvoja tri milijuna kuna, dok je druga kompanija, Radnik, zaradila 25 milijuna kuna na devet natječaja. U svim ovim kompanijama i tijelima javne vlasti na čelu su bili predstavnici HSS-a. Ova stranka dobila je 2011. godine 170 tisuća kuna od tvrtke Bistra, a 100 tisuća od Radnika. Radnik će nastaviti donirati HSS, paralelno s HDZ-om i SDP-om, i 2013. godine.

Zanimljivo je kao dodatni detalj spomenuti da je Bistra, primjerice, s Gradom Đurđevcom sklopila jedan od poslova u iznosu od 800.000 kuna tako što su se vrijednost ugovora i procijenjena vrijednost razlikovale tek za 47 kuna, što je u natječajima gdje se takve razlike mjere najmanje u desecima tisuća, a često i više, popriličan raritet.

Iako je dakle riječ o unosnim poslovima s državnim tijelima i paralelnim višemilijunskim donacijama raznim političkim strankama, ovdje se ne tvrdi kako je bilo koji od spomenutih poslova namješten zahvaljujući povezanosti vlasnika ovih kompanija s nositeljima političke moći na lokalnoj i državnoj razini.

Iako su za dodjelu poslova javne nabave nadležne stručne komisije, činjenica je da ih po zakonu imenuju nositelji političke vlasti, što se u Hrvatskoj, pokazalo je više istraživanja, često zloupotrebljava i rezultira pogodovanjem određenim privatnim kompanijama s dobrim političkim vezama. No čak da to ostavimo po strani, vidi se da je Radnik samo 2016. i 2017. godine poslovao s najmanje deset ministarstava koja su, sasvim sigurno, 'vezana uz HDZ'.

Novosti: HDZ-ova bau-štela

Komentari: 

012 # Bratske vezegost 2017-09-26 09:54
Skoro istodobno s ovom analizom plodova ljubavi Radnika Križevci s lošinjskom gradskom vlašću objavljena je i radosna vijest o inicijativi za bratimljenje Malog Lošinja i Križevaca. 15. o.mj. lošinjska gradska stranica javlja "Nastavno na inicijativu Grada Križevaca za bratimljenjem i produbljivanjem suradnje građana, udruga, institucija i gradskih uprava na području gospodarstva, kulture, sporta, turizma, u gradskoj vijećnici Grada Malog Lošinja održan je susret gradonačelnice Ane Kučić i križevačkog gradonačelnika Maria Rajna sa suradnicima.", a križevačka "Grad Križevci pokrenuo je inicijativu za bratimljenje i suradnju između Grada Malog Lošinja i Grada Križevaca. Naime, ovi gradovi već su dugi niz godina povezani prvenstveno u gospodarskom, a potom i u turističkom smislu, čineći tako idealan spoj kopna i mora. Tim je povodom gradonačelnik Mario Rajn u pratnji predsjednika Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirka Habijanca boravio u službenom posjetu Malom Lošinju gdje su ga dočekali gradonačelnica Ana Kučić, zamjenik gradonačelnika Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković te ostali suradnici.
Gradonačelnik je napomenuo kako je tvrtka Radnik d.d. dugi niz godina poznati i priznati poslovni partner Grada Mali Lošinj koji sudjeluje u obnovi ili izgradnji turističkih objekata, škola, vrtića i slično, a brojnim Križevčani u ljetnim mjesecima odabiru upravo Mali Lošinj kao mjesto svog odmora."


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Pobratimske povezniceYoda 2017-09-26 12:11
Citat gost:
Skoro istodobno s ovom analizom plodova ljubavi Radnika Križevci s lošinjskom gradskom vlašću objavljena je i radosna vijest o inicijativi za bratimljenje Malog Lošinja i Križevaca. 15. o.mj. lošinjska gradska stranica javlja "Nastavno na inicijativu Grada Križevaca za bratimljenjem i produbljivanjem suradnje građana, udruga, institucija i gradskih uprava na području gospodarstva, kulture, sporta, turizma, u gradskoj vijećnici Grada Malog Lošinja održan je susret gradonačelnice Ane Kučić i križevačkog gradonačelnika Maria Rajna sa suradnicima."

mali-losinj.hr/.../...
Citat:
a križevačka "Grad Križevci pokrenuo je inicijativu za bratimljenje i suradnju između Grada Malog Lošinja i Grada Križevaca. Naime, ovi gradovi već su dugi niz godina povezani prvenstveno u gospodarskom, a potom i u turističkom smislu, čineći tako idealan spoj kopna i mora. Tim je povodom gradonačelnik Mario Rajn u pratnji predsjednika Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirka Habijanca boravio u službenom posjetu Malom Lošinju gdje su ga dočekali gradonačelnica Ana Kučić, zamjenik gradonačelnika Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković te ostali suradnici.
Gradonačelnik je napomenuo kako je tvrtka Radnik d.d. dugi niz godina poznati i priznati poslovni partner Grada Mali Lošinj koji sudjeluje u obnovi ili izgradnji turističkih objekata, škola, vrtića i slično, a brojnim Križevčani u ljetnim mjesecima odabiru upravo Mali Lošinj kao mjesto svog odmora."
krizevci.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Vjerni donator HDZ aGost 2020-07-01 07:25
Citat gost:
Skoro istodobno s ovom analizom plodova ljubavi Radnika Križevci s lošinjskom gradskom vlašću objavljena je i radosna vijest o inicijativi za bratimljenje Malog Lošinja i Križevaca. 15. o.mj. lošinjska gradska stranica javlja "Nastavno na inicijativu Grada Križevaca za bratimljenjem i produbljivanjem suradnje građana, udruga, institucija i gradskih uprava na području gospodarstva, kulture, sporta, turizma, u gradskoj vijećnici Grada Malog Lošinja održan je susret gradonačelnice Ane Kučić i križevačkog gradonačelnika Maria Rajna sa suradnicima.", a križevačka "Grad Križevci pokrenuo je inicijativu za bratimljenje i suradnju između Grada Malog Lošinja i Grada Križevaca. Naime, ovi gradovi već su dugi niz godina povezani prvenstveno u gospodarskom, a potom i u turističkom smislu, čineći tako idealan spoj kopna i mora. Tim je povodom gradonačelnik Mario Rajn u pratnji predsjednika Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirka Habijanca boravio u službenom posjetu Malom Lošinju gdje su ga dočekali gradonačelnica Ana Kučić, zamjenik gradonačelnika Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković te ostali suradnici.
Gradonačelnik je napomenuo kako je tvrtka Radnik d.d. dugi niz godina poznati i priznati poslovni partner Grada Mali Lošinj koji sudjeluje u obnovi ili izgradnji turističkih objekata, škola, vrtića i slično, a brojnim Križevčani u ljetnim mjesecima odabiru upravo Mali Lošinj kao mjesto svog odmora."


I ovogodišnju izbornu kampanju HDZa sufinancira stari pajdo Habjanec.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # DonacijeZbunjen 2017-09-26 21:26
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljeni m političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # drugarska se pjesma oripjesnik 2017-09-26 21:39
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
Vjerojatno je direktor Radnika nekada bio član SKJ pa donira i svoje nekadašnje drugove.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # rvacki poduzetnikFolirant 2017-09-27 09:22
Citat pjesnik:
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
Vjerojatno je direktor Radnika nekada bio član SKJ pa donira i svoje nekadašnje drugove.
A ja mislim da je on pravi rvacki poduzetnik pa lukavo sjedi na dvije stolice. Evo kako nam stručno prodaje muda pod bubrege na HRT.
Nakon što su dvije preostale nekretnine Kamenskog prodane tvrtki Radnik za 24 milijuna kuna, oglasio se i predsjednik Uprave te križevačke tvrtke.
VIDEO: video.hrt.hr/3003/habijanec-web.mp4
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Pitam se, pitam ...Ojme 2017-09-27 14:11
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
A ja se pitam kako objasniti donaciju člana HDZ-a političkom protivniku vlastite stranke bez da ga radi toga naglavačke izbace iz stranke. kakva je to stranka pobogu :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Pridruži nam se!gost 2017-09-27 14:51
Citat Ojme:
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
A ja se pitam kako objasniti donaciju člana HDZ-a političkom protivniku vlastite stranke bez da ga radi toga naglavačke izbace iz stranke. Kakva je to stranka pobogu :-x
Ovaj poziv na učlanjenje jasno kaže kakva je to stranka. Pridruži joj se.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # crvena buržoazijaali baba 2017-09-27 15:51
Citat gost:
Ovaj poziv na učlanjenje jasno kaže kakva je to stranka. Pridruži joj se.

U Lošinju nije tako, najveći lopovi su bivše komunjare.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # *****Jaran 2017-09-27 17:48
Citat ali baba:
U Lošinju nije tako, najveći lopovi su bivše komunjare.
Da, bivši komunjare i njihova djeca koji su ušli u HDZ ili se s HDZom slizali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # One night in HDZ and the world is your oysterhranitelj tuljana 2017-09-27 18:55
Citat Jaran:
Citat ali baba:
U Lošinju nije tako, najveći lopovi su bivše komunjare.
Da, bivši komunjare i njihova djeca koji su ušli u HDZ ili se s HDZom slizali.
To valjda znači "biti na pravoj strani povijesti"?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Stranka /ne/sumnjivih namjeraPipi 2017-09-28 15:33
Citat Ojme:
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
A ja se pitam kako objasniti donaciju člana HDZ-a političkom protivniku vlastite stranke bez da ga radi toga naglavačke izbace iz stranke. kakva je to stranka pobogu :-x
Pokojni Račan ju je nazvao strankom sumnjivih namjera, a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša ili je neće biti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
17 # ustani narode horvatskimislav 2017-09-28 17:54
Citat Pipi:
Pokojni Račan ju je nazvao strankom sumnjivih namjera, a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša ili je neće biti.
Zar je moguće da se te lopine ne može istjerati na čistinu ? Zašto ih sve državne institucije štite ? Nije valjda i Crkva umiješana u lopovluk ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Ortacigost 2017-09-28 19:15
Citat mislav:
Citat Pipi:
Pokojni Račan ju je nazvao strankom sumnjivih namjera, a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša ili je neće biti.
Zar je moguće da se te lopine ne može istjerati na čistinu ? Zašto ih sve državne institucije štite ? Nije valjda i Crkva umiješana u lopovluk ?
Možda crkva nije umješana u lopovluk ali sudjeluje u podjeli plijena s hdz-om .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Nesumnjive namjeregost 2017-09-28 17:56
Citat Pipi:
Citat Ojme:
Citat Zbunjen:
Tvrtka Radnik značajan je donator HDZ-a, njegov direktor s ponosom ističe da je član HDZ-a pa je to onda i očekivano, ali zbunjuje donacija dana SDP-u. Pitam se, pitam. Kako objasniti donacije suprotstavljenim političkim opcijama? Možda ipak dobrim ulaganjima u poslove?
A ja se pitam kako objasniti donaciju člana HDZ-a političkom protivniku vlastite stranke bez da ga radi toga naglavačke izbace iz stranke. kakva je to stranka pobogu :-x
Pokojni Račan ju je nazvao strankom sumnjivih namjera, a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša ili je neće biti.
Žalosno je što u nesumnjivim namjerama ljestve HDZ-u drže "liberalni demokrati" iz HNS-a i manjinci tako da može predložiti nakaradni Obiteljski zakon prema kojem bračni par bez djece ne bi bio obitelj. Izradila ga radna skupina bivše časne sestre i bivše ministrice NEKA CRKNU Bernardice Juretić. Među članovima su Sanja Orešković, supruga bivšeg premijera Oreškovića i prolajferska aktivistkinja koja je sudjelovala u Markićkinom Hod za život za zabranu pobačaja. U radnu skupinu stavila je i Krešimira Planinića, glasnogovornika homofobne udruge U ime obitelji koju vodi Željka Markić a podržavaju Crkva i desničarske udruge. Rasprava o zakonu o pravima branitelja pokazala je da nas svaki dan prosvjeda šatoraša koji je trajao 555 dana (s blokiranjem prometa, pišanjem oko ministarstva branitelja, prijetnjama plinskim bocama itd.) košta 10 milijuna kuna, i da ćemo uz to snositi teret niza braniteljskih povlastica i prava njihovih obitelji. Imaćemo znači neku vrstu plemstva na grbačama. A svaki dan ih je sve više iako je rat davno završen. Zadnji podaci kažu da ih je oko 500.000. Usporedbe radi invaziju na Rusiju Napoleon je izveo sa 680.000 vojnika i stigao do Moskve :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # HDZ u ime Markićke i crkveRauber 2017-09-28 19:12
»Da žena i muškarac u braku koji nemaju djece nisu obitelj može predložiti samo netko tko živi u srednjem vijeku ili tko je opasni fanatik. Za takav prijedlog zakona neće nikada imati moju ruku u Saboru«, napisao je Kosor HSLS u kratkom priopćenju. Takvom nacrtu prijedloga novog Obiteljskog zakona usprotivio se i Zagreb Pride. »On predstavlja odlučan napad na sve obitelji u Hrvatskoj, a u njegovom pisanju sudjelovale su pripadnice i pripadnici desno-klerikaln ih glasova koji već pet godina sustavno djeluju protiv ljudskih prava u Hrvatskoj, ističe se u reagiranju Zagreb Pridea.
Isti ljudi koji su 2013. navodno željeli zaštiti brak, pa su referendumom i uz pomoć HDZ-a unijeli definiciju braka u Ustav, ocjenjuje Zagreb Pride, sad u novom Obiteljskom zakonu tvrde da čak ni suprug i supruga bez djece nisu obitelj.
novilist.hr/.../...
Vidjet ćemo kako će se postaviti HNS-ovci i manjinci koji su podržali HDZ na vlasti, jer ovo je nastavak Markićkine kampanje U ime obitelji i katoličke crkve da uz pomoć HDZ-a nastavi s ukidanjem prava.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 0 # na čemu si tiiihranitelj tuljana 2017-09-28 20:09
Citat Pipi:
a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša.
Zanimljivi neki klerokatoraliba ni i (filo)ustaše... koji kriminaliziraju pozdrav hrvatskih branitelja koji čak ni "crveni" nisu sve ove godine dirali, koji ulaze u koaliciju sa Srbima (i važnije s kojima Srbi svojevoljno ulaze u koaliciju), koji intenzivno rade na uvođenju pojma "rod" u hrvatsku legislativu, koji nastavljaju "Jokićevu" visoko-ljevičar ski-ideologizir anu kurikularnu reformu, koji donose porezne zakone koji kažnjavaju "one koji imaju više", koji šakom i kapom dijele stotine milijuna kuna nevladinim udrugama koje su nazivno na potpuno suprotnom dijelu političkog spektra, koji prihvaćaju stotine ilegalnih imigranata prema naredbi Brisela, koji... ne da mi se više...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # kriminaliziranj e kriminalnogPipi 2017-09-28 20:24
Citat hranitelj tuljana:
Citat Pipi:
a sada su sve sumnje u namjere HDZ-a uklonjene. Hrvatska će biti vlasništvo HDZ-a, branitelja, Crkve i filoustaša.
Zanimljivi neki klerokatoralibani i (filo)ustaše... koji kriminaliziraju pozdrav hrvatskih branitelja
Ne može se kriminalizirati nešto što je samo po sebi kriminalno kao što je ustaški pozdrav. To što nazivaš pozdravom hrvatskih branitelja je ustaški službeni pozdrav koji su preuzeli pripadnici HOS-a znajući točno što rade. Ako itko o tome nešto zna to je general HOS-a Ante Prkačin:

Kako objašnjava general HOS-a, Ante Prkačin, HOS je preuzeo ustaški pozdrav “Za dom spremni”, a ne stari hrvatski pozdrav kako ga danas nazivaju, kojeg je koristio i Ivan pl. Zajc. Potpuna je besmislica umjesto ove jasne istine trabunjati o nekakvim povijesnim pozdravima iz vremena Petra Krešimira IV. (11. stoljeće) i Petra Zrinskog (17. stoljeće). Možda je zaista ustašama za pozdrav “Za dom spremni” inspiracija i vodilja bila misao iz Krešimirove povelje iz 1069., “Spremna srca” ili izreka iz pisma Petra Zrinskog iz 1670,. “Spremni čekamo”. Ali onima koji su utemeljili HOS 1991. godine, jedina inspiracija bio je ustaški pozdrav iz prve emigracije i Drugog svjetskoga rata. Kao što je inspiracija za utemeljenje HOS-a, odabir odore i znamenja bila neustrašivost i spremnost ustaških bojovnika iz Drugog svjetskoga rata, prvenstveno Francetić-Boban ove Crne Legije.
dnevno.ba/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
141 # "sdpustaše"hranitelj tuljana 2017-09-28 21:07
Ne ulazeći u semantiku ili povijest dotičnog pozdrava, moram vas ispraviti. Kriminalno je ono što je protuzakonito, a ovaj pozdrav očito još nije jer inače ne bi mnogi javni akteri tražili njegovu - zabranu.

Međutim taj pozdrav se kako ih vi zovete "filoustaše" spremaju zabraniti, a zabranile ga nisu dvije SDPovske vlade i njima nije bio sporan.

Ne znam kako podnosite tu kognitivnu disonancu, ili možda ni nemate kapacitet da bi ju uopće primjetili.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Zabole me ...Pipi 2017-09-29 10:22
Citat hranitelj tuljana:
Kriminalno je ono što je protuzakonito, a ovaj pozdrav očito još nije jer inače ne bi mnogi javni akteri tražili njegovu - zabranu.
Ustavni sud ustvrdio: "Za dom spremni" je protuzakonit uzvik
crnemambe.hr/.../...
Citat:
Ne znam kako podnosite tu kognitivnu disonancu, ili možda ni nemate kapacitet da bi ju uopće primjetili.
Zabole me ona stvar što ti nešto ne znaš.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Kriva strana povijestiGastarbajter 2017-09-28 09:16
Ovo je TV poruka svima koji nisu prešli na pravu stranu povijesti nego su ostali pošteni, pa im nema druge do pravac Njemačka po naputku premijera, predsjednice i drugih adezejaca

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Ne ostajte ovdjeAndol 2017-09-28 12:54
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # inkvizicijajustin 2017-09-29 07:27
Citat Andol:
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.
Ne vlada Hrvatskom ni HDZ ni SDP nego Opus Dei, a to znači povratak u srednji vijek. Lomače se već priprenaju. :-x
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Totalna rasprodajabepo 2017-09-29 15:43
Citat Andol:
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.
Pravobranitelji ca za djecu na odlasku: "Djeco, učite strane jezike i bježite glavom bez obzira!"
Na kraju će u rvackoj ostat samo adezejci, lažni branitelji, popovi i drugi nesposobni.
novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # OSJEĆAM SE JADNOfb 2017-09-30 08:56
Citat bepo:
Citat Andol:
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.
Pravobraniteljica za djecu na odlasku: "Djeco, učite strane jezike i bježite glavom bez obzira!"
Na kraju će u rvackoj ostat samo adezejci, lažni branitelji, popovi i drugi nesposobni.
Ljudi iz javnog života države u kojoj živim zbog kojih se i ja osjećam jadno,

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Bježimo svi!gost 2017-09-30 14:50
duboko očajno stanje ove države i društva najbolje pokazuje izjava pravobranitelji ce za djecu na odlasku Ivane Milas Klarić koja je jučer u Saboru djeci poručila: »Učite strane jezike i bježite glavom bez obzira«. Ako ona to kaže...
I to je doista jedina istina, tko želi kvalitetan život, najbolje mu je da ode iz ove države. Pravobranitelji ca je pritom više nego realna, jedino što djeci treba jest svladavanje stranog jezika da se mogu kasnije snaći bilo gdje na svijetu. Pa budimo iskreni, to je jedini savjet koji i sami dajemo svojoj djeci: nauči »fluent English« i bar još jedan jezik govorno, nauči nacrtati excel tablicu i napraviti powerpoint prezentaciju i bježi koliko te noge nose. Pogledajmo se u ogledalo i recimo da to baš nikad nismo rekli svojoj djeci. Nema šanse.
A pravobranitelji ca je bila i jedna od onih koja je ovih dana najotvorenije progovorila o svim suludim rješenjima koja su se htjela uvaliti po Murganićkinu prijedlogu obiteljskog zakona. Među ostalim, ideja je bila da se djeca rođena u bračnoj i izvanbračnoj zajednici više ne tretiraju isto, što bi bila diskriminacija par excellence. »Ja vas moram podsjetiti da smo mi od 70-ih godina u Hrvatsku uveli jednakost bračne i izvanbračne djece. Time smo se ponosili kao velikim civilizacijskim dostignućem, a sad se vraćamo u poslijeratno vrijeme. Mislim na Drugi svjetski rat, nažalost«, kazala je Milas Klarić.
Naravno, takve trezvene i realne osobe koje stručno komentiraju politikantske nebuloze pojedinih ministara odmah treba smijeniti. Milas Klarić dobiva »pedalu« u pola mandata samo zato jer nije pristajala na uimeobiteljske floskule i nije bezrezervno i lobotomirano podržavala nebulozne prijedloge poput ovog posljednjeg, koji je premijer morao brzopotezno povući kad je vidio da je vrag odnio šalu. Ideju o tome da onbudsman doista bude neovisan u ovoj državi još nije zaživjela. Ovdje je to visokopolitizir ana funkcija na kojoj može biti samo simpatizer recentne vlade. A i to je samo još jedan razlog više da djeca doista pobjegnu glavom bez obzira, čim postanu punoljetna.
Sramotno je s kakvim se zakonskim prijedlozima hrvatska desnica uopće usuđuje izići u javnost. A još je sramotnije kako tretira one koji ih upozore na njihovu nestručnost i zlonamjernost.
novilist.hr/Komentari/Kolumne/Politika-na-trapezu-Tihane-Tomicic/Bjezimo-svi
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # dokle ćemo vako živjet naopakojanje 2017-09-30 16:26
Citat fb:
Ljudi iz javnog života države u kojoj živim zbog kojih se i ja osjećam jadno,

Talijani imaju Cosa nostru, mafiju i ndraghetu, a mi HDZ'ovce i SDP-ovce. :-?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
38 # klerofasisticko ludiloDJ 2017-09-30 18:13
Citat janje:
Citat fb:
Ljudi iz javnog života države u kojoj živim zbog kojih se i ja osjećam jadno,
Talijani imaju Cosa nostru, mafiju i ndraghetu, a mi HDZ'ovce i SDP-ovce. :-?
Imamo mi i ove likove u ženskim haljama koji šire i financiraju klerofasisticko ludilo. Bez njih bi svi ti bujanci, skeje, hase, markicke i keleminci bili bezopasni, a ni HDZ se ne bi mogao toliko bahatiti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Potonulo društvoEtika 2017-10-03 11:29
Nije samo HDZ i SDP, problem je puno veći. Ni druge stranke nisu ništa bolje. U istom su kolu, zbog istih razloga i isključivo zbog svog interesa svi oni zajedno. Ne postoji podjela na lijeve i desne, nego na one gore i one dole, na one dobre i one loše. Još su gori mali sateliti koji izigravaju moralne vertikale, a bili bi ili već jesu gori od ovih velikih, samo nemaju moć ni prilika kao ovi. Seruckaju samo zbog zavisti što oni nisu na njihovom mjestu i nemaju takve mogućnosti i nisu face u tom svijetu, a pate od toga. Ne kažem da se oni nisu najviše okoristili, jer najduže su na vlasti, ali licemjerno je optuživati samo njih, kada ni ostale stranke nisu ništa bolje, pa ni mi sami kao ljudi. Umreženo je sve to, dogovoreno već odavno i unaprijed, samo se stalno pojavljuju novi pojedinci koji žele omastiti brk. Problem je u ljudima bili oni u nekoj stranci ili ne, bili vjernici ili ne. Problem je u proračunatim, pokvarenim, gramzivim, bahatim, dvoličnim, bezobraznim, samoživim, taštim... ljudima, društvu u kojem je morala, poštenja, empatije, dobrote, zahvalnosti, skromnosti, iskrenosti... ostalo u tragovima. Vara se, krade, laže, iskorištava, podmeće, raduje tuđoj nesreći... na sve strane, na svim razinama. Zašto se itko učlanjuje u bilo koju stranku, nalazi se na bilo kojoj listi, uhljebljuje... nego zbog osobne, materijalne koristi i ega. Čast izuzecima, ali njih je premalo. Ako pogledamo u sebe i oko sebe, možemo vidjeti u što smo se mi kao društvo pretvorili. Ovako naopako ćemo još dugo, jer i da nestane HDZ i SDP, ostaju drugi koji su isti. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Kao društvo potpuno smo izgubili kompas i prave vrijednosti, mnogi su od ljudi postali g.... , neki su takvi rođeni, neki su se samo prilagodili. Samo mi vidimo HDZ, SDP, crkvu, susjede... a ne vidimo sebe i svoje postupke. Još uvijek ima dobrih, poštenih i osjećajnih ljudi, pa nada u bolje sutra, za godinu, deset, sto... ipak postoji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Tko čeka taj dočekaZombi 2017-10-01 09:20
Citat bepo:
Citat Andol:
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.
Pravobraniteljica za djecu na odlasku: "Djeco, učite strane jezike i bježite glavom bez obzira!" Na kraju će u rvackoj ostat samo adezejci, lažni branitelji, popovi i drugi nesposobni.
Strpite se i ne odlazite. Jer tko čeka taj dočeka ...

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Vlast je slastČeper 2017-10-02 09:54
Citat Andol:
Kaže "Ne odlazite i ne dižite ruke od Hrvatske, dignite ruke protiv onih koji vas tjeraju ..." A kakva korist od dizanja ruku protiv ovih koji nas tjeraju kad one koje izaberemo HDZ jeftino kupi i opet ostane na vlasti? HDza se možeš rješit samo iseljenjem.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # stranka uhljeba 2017-10-02 11:54
Citat Čeper:

HNS je obična klijentelističk a stranka koja se uvijek priključi izbornom pobjedniku, jer nema vlastiti politički program.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # pravobranitelji ca za djecu je uhljebušaferko 2017-10-02 19:45
Ivana Milas Klarić je obična uhljebuša. Gospođa ovu poruku nije poslala u posljednje tri godine za koje vrijeme je dobivala za svoj nerad ogromnu plaću. Sada poziva djecu da idu iz zemlje kada joj je dato do znanja da više ne može primati plaću a ništa ne raditi. Zamislite, pravobranitelji ca za djecu u opisu posla ima zadaću štititi prava djece, a ona ih poziva da napuste zemlju. Zašto svoju djecu nije poslala vani? Najobičnija uhljebuša i foteljašica.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Potrošena budućnostgost 2017-10-02 20:17
Citat ferko:
Ivana Milas Klarić je obična uhljebuša. Gospođa ovu poruku nije poslala u posljednje tri godine za koje vrijeme je dobivala za svoj nerad ogromnu plaću. Sada poziva djecu da idu iz zemlje kada joj je dato do znanja da više ne može primati plaću a ništa ne raditi. Zamislite, pravobraniteljica za djecu u opisu posla ima zadaću štititi prava djece, a ona ih poziva da napuste zemlju. Zašto svoju djecu nije poslala vani? Najobičnija uhljebuša i foteljašica.
Nije joj dato na znanje da više ne može primati plaću a ništa ne raditi, nego da ne može raditi što nije po volji Željki Markić, popovima i zatucanim adezejcima. A djeci je dala najbolji mogući savjet jer u ovoj državi za njih nema budućnosti. Potrošili ste je ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # "Teško mi je ovako preko telefona"gost 2017-10-07 16:41
Izgleda da će ovu uhljebušu i foteljašicu zamijeniti pravi domoljub, Hrvat katolik koji brani muška prava i surađuje s udrugom Željke Markić. Možeš biti zadovoljan. Pravi čovjek na pravom mjestu za uskraćivanje prava.
lupiga.com/vijesti/je-li-ovo-iduci-pravobranitelj-za-djecu-brani-muska-prava-i-suradjuje-s-udrugom-zeljke-markic
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # HNS je pragmatičankrstan 2017-10-02 19:53
Ovo oko HNS-a je pretjerivanje. HNS nikada nije ni sa jednom strankom bio u koaliciji osim sa SDP-om. Sada kada se SDP raspao, kako će s njim u koaliciju? Što je vama? Pa ne mogu ići s komadićima SDP-a u koalicije.
Druga je stvar što to nekima smeta, a hadezeovci se pri tome samo smiju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # zaklela se zemlja rajualdo 2017-10-02 21:30
Citat krstan:
Ovo oko HNS-a je pretjerivanje. HNS nikada nije ni sa jednom strankom bio u koaliciji osim sa SDP-om. Sada kada se SDP raspao, kako će s njim u koaliciju? Što je vama? Pa ne mogu ići s komadićima SDP-a u koalicije.
Druga je stvar što to nekima smeta, a hadezeovci se pri tome samo smiju.
A čiji igrač je bio Elvis sve ove godine ako ne HDZ-ov ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # haenes hadezeov spassimba 2017-10-03 08:48
Citat krstan:
Ovo oko HNS-a je pretjerivanje. HNS nikada nije ni sa jednom strankom bio u koaliciji osim sa SDP-om. Sada kada se SDP raspao, kako će s njim u koaliciju? Što je vama? Pa ne mogu ići s komadićima SDP-a u koalicije.
Druga je stvar što to nekima smeta, a hadezeovci se pri tome samo smiju.
HNS je uvijek bio rezerva hadezenjarama i uvijek su im HNS-ovi pjevušili "računajte na nas". Kad je Plenkiju bilo stani pani za održat se na vlasti HNS je spremno uskočio da ga spasi. Pa jel se to nije desilo i na Lošinju?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 0 # Elvis je pragmatičan političarkrstan 2017-10-03 08:54
Elvis Živković kao što znamo je već 3-4 mandat vijećnik u gradskom vijeću. Svaki puta do sada je bio u koaliciji s SDP-om. Čak je bio i kandidatom za dogradonačelnik a u SDP-HNS koaliciji. I uvijek je ostao u opoziciji, za koju se pisalo na ovim stranicama "koja to nije" i koja asistira vladajućem HDZ-eu. Čovjek je pragmatično postupio. Ostati s raspadnutim lošinjskim SDP-eom i Laburistima ili ići na izbore samostalno i formirati novu vlast s HNS-om kao važnim faktorom. I u tome je s Maglievazom uspio. Cijena je bila čelna mjesta i programska rješenja s kojima su se ljudi u HNS-u suglasili. Ili su trebali ići s nepoznatim i anonimnim Nekićem, Božičevićem i Domcem? Možda su i mogli, a kamo bi stigli?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # Prirodni partneriZorro 2017-10-03 09:10
Pragmatičan političar, to je ukrasni opis političara bez morala. Njegov je program "u se, na se i poda se", pa je stoga prirodni partner HDZ-a.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
55 # prodane dušezbunjen 2017-10-03 14:31
Citat Zorro:
Pragmatičan političar, to je ukrasni opis političara bez morala. Njegov je program "u se, na se i poda se", pa je stoga prirodni partner HDZ-a.
Svaki lošinjski političar bi napravio isto da mu je HDZ ponudio mjesto predsjednika gradskog vijeća. Negativna selekcija je napravila svoje i više nema poštenja ni morala među političarima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Cijena pragmatičnostiZorro 2017-10-03 17:34
Citat zbunjen:
Citat Zorro:
Pragmatičan političar, to je ukrasni opis političara bez morala. Njegov je program "u se, na se i poda se", pa je stoga prirodni partner HDZ-a.
Svaki lošinjski političar bi napravio isto da mu je HDZ ponudio mjesto predsjednika gradskog vijeća. Negativna selekcija je napravila svoje i više nema poštenja ni morala među političarima.
Znakovita je činjenica da je HDZ baš Živkoviću, a ne nekom drugom ponudio mjesto predsjednika gradskog vijeća i da je on ponudu prihvatio. Tvrdnju da bi svaki lošinjski političar napravio isto što je napravio Živković nemaš čime potkrijepiti. Za sada zasigurno znamo da u GV sjede najmanje dva "pragmatična političara". To su Živković i njegov batler Maglievaz, a cijenu koju će HDZ platiti za njihovu "pragmatičnost" saznaćemo tijekom njihovog mandata.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # HDZ znaPragmatičar 2017-10-03 17:48
Citat Zorro:
Citat zbunjen:
Citat Zorro:
Pragmatičan političar, to je ukrasni opis političara bez morala. Njegov je program "u se, na se i poda se", pa je stoga prirodni partner HDZ-a.
Svaki lošinjski političar bi napravio isto da mu je HDZ ponudio mjesto predsjednika gradskog vijeća. Negativna selekcija je napravila svoje i više nema poštenja ni morala među političarima.
Znakovita je činjenica da je HDZ baš Živkoviću, a ne nekom drugom ponudio mjesto predsjednika gradskog vijeća i da je on ponudu prihvatio.
"HDZ zna, zna, zna. Zna se tko zna." Himna HDZ-a. A odljev mozgova iz Hrvatske toliki da već i budale odlaze.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
28 # sve se vraća sve se plaćabatler 2017-10-03 19:47
Citat Zorro:
Za sada zasigurno znamo da u GV sjede najmanje dva "pragmatična političara". To su Živković i njegov batler Maglievaz, a cijenu koju će HDZ platiti za njihovu "pragmatičnost" saznaćemo tijekom njihovog mandata.
Već se vidjelo koliko lošinjski HDZ koštaju glasovi Živkovića i Maglievza. Nema nijedne Odluke koju njih dvojica nisu blagoslovili. Nediću se loše piše jer svakodnevno polako gubi vlast. Mora se čuvati "lošeg društva" jer ga prate na svakom koraku.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # Javno privatno partnerstvogost 2017-10-04 16:07
Citat batler:
Citat Zorro:
Za sada zasigurno znamo da u GV sjede najmanje dva "pragmatična političara". To su Živković i njegov batler Maglievaz, a cijenu koju će HDZ platiti za njihovu "pragmatičnost" saznaćemo tijekom njihovog mandata.
Već se vidjelo koliko lošinjski HDZ koštaju glasovi Živkovića i Maglievza. Nema nijedne Odluke koju njih dvojica nisu blagoslovili. Nediću se loše piše jer svakodnevno polako gubi vlast. Mora se čuvati "lošeg društva" jer ga prate na svakom koraku.
Taj dvojac je i u ranijem sastavu blagoslivao sve što bi im bilo gurnuto na usvajanje. Razlika je samo u tome što sada ne glume oporbu. Više nisu tajni ortaci nego javni partneri HDZ-a i njegovih satelita. Javni partneri radi svojih privatnih interesa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Prekršeni dogovorDZ 2020-07-24 17:16
Citat gost:
Citat batler:
Citat Zorro:
Za sada zasigurno znamo da u GV sjede najmanje dva "pragmatična političara". To su Živković i njegov batler Maglievaz, a cijenu koju će HDZ platiti za njihovu "pragmatičnost" saznaćemo tijekom njihovog mandata.
Već se vidjelo koliko lošinjski HDZ koštaju glasovi Živkovića i Maglievza. Nema nijedne Odluke koju njih dvojica nisu blagoslovili. Nediću se loše piše jer svakodnevno polako gubi vlast. Mora se čuvati "lošeg društva" jer ga prate na svakom koraku.
Taj dvojac je i u ranijem sastavu blagoslivao sve što bi im bilo gurnuto na usvajanje. Razlika je samo u tome što sada ne glume oporbu. Više nisu tajni ortaci nego javni partneri HDZ-a i njegovih satelita. Javni partneri radi svojih privatnih interesa.
Do izbora je manje od godinu dana a Živković je još uvjek predsjednik GV a nakon dvije godine je trebao odstupiti da ga zamjeni prva podpredsjednica Marijana Dragoslavić. Priča se da je dogovor prekšila gradonačelnica jer je prezadovoljna Živkovićem a Marijana joj se zamjerila protivljenjem donošenju odluka po hitnom postupku.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Elvisov doprinos ružnoj sliciRambo 2020-07-25 09:47
Citat DZ:
Citat gost:
Citat batler:
Citat Zorro:
Za sada zasigurno znamo da u GV sjede najmanje dva "pragmatična političara". To su Živković i njegov batler Maglievaz, a cijenu koju će HDZ platiti za njihovu "pragmatičnost" saznaćemo tijekom njihovog mandata.
Već se vidjelo koliko lošinjski HDZ koštaju glasovi Živkovića i Maglievza. Nema nijedne Odluke koju njih dvojica nisu blagoslovili. Nediću se loše piše jer svakodnevno polako gubi vlast. Mora se čuvati "lošeg društva" jer ga prate na svakom koraku.
Taj dvojac je i u ranijem sastavu blagoslivao sve što bi im bilo gurnuto na usvajanje. Razlika je samo u tome što sada ne glume oporbu. Više nisu tajni ortaci nego javni partneri HDZ-a i njegovih satelita. Javni partneri radi svojih privatnih interesa.
Do izbora je manje od godinu dana a Živković je još uvjek predsjednik GV a nakon dvije godine je trebao odstupiti da ga zamjeni prva podpredsjednica Marijana Dragoslavić. Priča se da je dogovor prekšila gradonačelnica jer je prezadovoljna Živkovićem a Marijana joj se zamjerila protivljenjem donošenju odluka po hitnom postupku.

Kad je izabran za predsjednika GV Živković je rekao "Služba smo ljudima i to na mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku. Ružnoj slici o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju i sam je doprinijeo poslušničkim vođenjem sjednica GV prema diktatu gradonačelnice. Zastupničko tijelo građana pretvorio je u automat za izglasavanje njezinih prijedloga. Suditi ga zaista treba prema njegovim djelima, a naročito po tome što je dopustio glasovanje o dnevnom redu sjednice koju je sazvala oporba. Umjesto da gradonačelnicu ukori zbog nedemokratskih izjava dopustio joj je da održi napadačku tiradu protiv predlagača dnevnog reda i sazivača sjednice.

Živković izglasan za predsjednika, potpredsjednici Dragoslavić i Maglievaz
otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # nebuloze21 2020-07-25 10:42
Preslušavam snimku aktualnog sata jučerašnje sjednice i ne mogu se načuditi sa kolikom lakoćom dobivamo odgovore za stvari za koje je potpuno jasno da ovi koji odgovaraju nemaju pojma o čemu pričaju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Sudite ih po njihovim djelimaRambo 2020-07-25 12:12
Citat 21:
Preslušavam snimku aktualnog sata jučerašnje sjednice i ne mogu se načuditi sa kolikom lakoćom dobivamo odgovore za stvari za koje je potpuno jasno da ovi koji odgovaraju nemaju pojma o čemu pričaju.
Govore ono što gradonačelnica želi čuti. Plaše se da ne pomisli kako imaju druge suflere osim nje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Duo fantastikogost 2020-07-25 14:09
Citat Rambo:
Citat 21:
Preslušavam snimku aktualnog sata jučerašnje sjednice i ne mogu se načuditi sa kolikom lakoćom dobivamo odgovore za stvari za koje je potpuno jasno da ovi koji odgovaraju nemaju pojma o čemu pričaju.
Govore ono što gradonačelnica želi čuti. Plaše se da ne pomisli kako imaju druge suflere osim nje.
Takav aktualni sat treba ukinuti jer nema smisla. Vijećnici se izradaju postavljajući pitanja da bi nakon toga gradonačelnica u dugačkom govoru pričala gluposti a da pri tome ne bi odgovorila jasno niti na jedno jednio pitanje. Nakon njenog dugog trkeljanja nastavlaj govoriti blazirana ražalovana bivša pročelnica koja ima zadatak uspavati vijećnike. Uglavnom nikad nikakav odgovor vijećnici nisu a niti će od ovoga famoznog dvojca ikad i dobiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Lupi petamaGrađanin 2020-07-25 17:10
Citat gost:
Citat Rambo:
Citat 21:
Preslušavam snimku aktualnog sata jučerašnje sjednice i ne mogu se načuditi sa kolikom lakoćom dobivamo odgovore za stvari za koje je potpuno jasno da ovi koji odgovaraju nemaju pojma o čemu pričaju.
Govore ono što gradonačelnica želi čuti. Plaše se da ne pomisli kako imaju druge suflere osim nje.
Takav aktualni sat treba ukinuti jer nema smisla. Vijećnici se izradaju postavljajući pitanja da bi nakon toga gradonačelnica u dugačkom govoru pričala gluposti a da pri tome ne bi odgovorila jasno niti na jedno jednio pitanje. Nakon njenog dugog trkeljanja nastavlaj govoriti blazirana ražalovana bivša pročelnica koja ima zadatak uspavati vijećnike. Uglavnom nikad nikakav odgovor vijećnici nisu a niti će od ovoga famoznog dvojca ikad i dobiti.
Uglavnom, saznali smo da ako u pješačkoj zoni maloljetne osobe biciklima, romobilima i električnim skuterima ugrožavaju pješake, onda nema mogućnosti postupanja ni redari a vjerojatno ni policija.
Također smo saznali da na području Zagazinjina iznad uvale Sveti Martin postoje stare septičke jame koje je netko spojio na oborinsku kanalizaciju, pa je moguće uslijed toga došlo do onečišćenja uvale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Scenski nastupgost 2020-07-25 17:46
Citat Građanin:
Uglavnom, saznali smo da ako u pješačkoj zoni maloljetne osobe biciklima, romobilima i električnim skuterima ugrožavaju pješake,
Misliš na Domca? Opet je uživao u vlastitom glasu, dikciji i scenskom nastupu. A po običaju bavio se trivijalnim problemima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Dark Side of the BrainLogograf 2020-07-25 19:38
Citat Građanin:

Također smo saznali da na području Zagazinjina iznad uvale Sveti Martin postoje stare septičke jame koje je netko spojio na oborinsku kanalizaciju, pa je moguće uslijed toga došlo do onečišćenja uvale.
Istina je, područje Zagazina je poznato po većoj količini starih septičkih jama koje datiraju još iz doba neolitika.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # ...Glupi i pokvareni građani 2020-07-25 21:48
Da Tanja Jović je stručnjak za sve. Razumije se u sve. Prostorno planiranje, promet, fekalije, građevinu, vodi investicije grada. Dovitljivo odgovara na sva vijećnička pitanja. Pa su tako kad je zaskoče pitanjem o onečišćenju Sv. Martina za sve probleme krivi druge. Tako su građani krivi zbog zagađenja jer postoje stare spetičke jame koju su bezobrazni građani spojili na oborinsku kanalizaciju. Pri tome nije imala potrebu objasniti zašto bi netko staru septičku jamu sad spojio na novu obrinsku kanaliazaciju. Najlakše je krivicu i odgovornost prebaciti na građane. Grad koji je odgovoran za sustav odvodnje ne može biti nikako odgovoran! Prema Tanji Jović.

Jučer je i gradonačelnica optužila građane da su nesposobni ispuniti prijave za stanove. Izjavila je da je porazno koliko građana ne zna ispuniti prijavu za stan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # palnovi,planovi , planovi?baba Pava 2020-07-25 23:37
Citat Glupi i pokvareni građani:
Da "Tanja Jović je stručnjak za sve. Razumije se u sve. Prostorno planiranje, promet, fekalije, građevinu, vodi investicije grada. Dovitljivo odgovara na sva vijećnička pitanja."
Vodi arhitekta Knezića na povodcu i ubire lovu kod svih izmjena planova i ustupanju radova. I to treba znati ? lova je lova .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Pragmatični političariFukara 2019-07-20 15:59
Citat Zorro:
Pragmatičan političar, to je ukrasni opis političara bez morala. Njegov je program "u se, na se i poda se", pa je stoga prirodni partner HDZ-a.
Ovo mi se sviđa. Prave riječi, na pravom mjestu u pravo vrijeme. I Plenković se predstavlja kao pragmatičan političar.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Političari na prodajuCrna Guja 2017-10-05 18:01
Citat krstan:
Čovjek je pragmatično postupio. Ostati s raspadnutim lošinjskim SDP-eom i Laburistima ili ići na izbore samostalno i formirati novu vlast s HNS-om kao važnim faktorom. I u tome je s Maglievazom uspio. Cijena je bila čelna mjesta i programska rješenja s kojima su se ljudi u HNS-u suglasili. Ili su trebali ići s nepoznatim i anonimnim Nekićem, Božičevićem i Domcem? Možda su i mogli, a kamo bi stigli?
Zanimljivo da kao mogućnost sudjelovanja u vlasti uopće ne spominješ Nezavisnu listu koja je dobila četiri mjesta u GV, nego samo SDP-PGS sa dva mjesta, a zajedno šest mandata. Naravno da mogućnost suradnje s njima nisi spomenuo. Jer kao pragmatičan političar, političar bez principa, Živković je igrao na sigurno i u tu igru uvukao svog posilnog. Priklonio se za korupciju dokazano spremnoj strani koja ni jedan mandat vlasti nije dobila glasovima birača nego kupovinom "pragmatičnih" političara.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # Gost palamudiferko 2017-10-03 09:00
Gospođa pravobranitelji ca za djecu prima 17.000,00 kuna mjesečno, ima vozača, jednom godišnje podnosi izvješće Saboru, zaštićena kao lošinjski HDZ na vlasti, i poziva djeci da napuste RH. Ona nije normalna. Zašto nije pozvala vlast da odstupi ili da se svoj romskoj djeci u ovoj zemlji osigura električna energija i borovo tenisice jer su bosa? To bih razumio jer to njen posao. Ona je bolesna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
117 # Bolesna je državagost 2017-10-03 09:38
Citat ferko:
Ona je bolesna.
Nije ona bolesna nego je bolesna ova država od vlasti koju imamo. Koja brine samo o vojsci, braniteljima, crkvi i mirovinama i plaćama saborskih zastupnika, ministara, državnih tajnika i ostalih uhljeba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
211 # Prioriteti ove vlastigost 2017-10-03 12:31
Citat ferko:
Zašto nije pozvala vlast da odstupi ili da se svoj romskoj djeci u ovoj zemlji osigura električna energija i borovo tenisice jer su bosa? To bih razumio jer to njen posao. Ona je bolesna.
A da li bi se vlast odazvala njenom pozivu da odstupi kad se ne odaziva ni svima koji protiv nje "glasuju nogama" bježeći iz njihove države? I da li bi romskoj djeci osigurala tenisice, kad gradovi i općine očajavaju jer nemaju novca za udruge branitelja koji će za njih morati osigurati po prijedlogu novog braniteljskog zakona ?
vecernji.hr/.../...
Braniteljske udruge će za svoje terevenke dobivati i do pet puta više novca nego što ga dobiva Crveni križ.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
191 # normalni ljudiogulinac 2017-10-05 08:55
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić. I sve je tu jasno, sve drugo su jalova podmetanja. Uostalom na slijedećim izborima i Elvis i Andrino dobiti će dvostruko veću potporu birača. I opet će netko njurgati na njih? Neka njurgaju na birače. A mi eto trebamo samo sačekati nove izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Oni se budu družiliĆo mi ćo ti 2017-10-05 13:03
Citat ogulinac:
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić.
Ako su procijenjivali s kim je bolje družiti se nisu oni ocjenjivali što je bolje za otok nego što je bolje za njih privatno. Od druženja s pripitim Nedićem i zbunjenom Kučić i biti s njima na ćo mi ćo ti otok će imati isto što i prije. Pa i prije su glasovali ka da su članovi HDZ. Ali sada će biti nagrađeni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # CenzuraTihi 2017-10-05 15:55
Citat ogulinac:
Uostalom na slijedećim izborima i Elvis i Andrino dobiti će dvostruko veću potporu birača.
Znači tek tada će imati potporu birača kakvu su na zadnjim izborima imali oni koje ti je Nedić zabranio da spominješ :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Uvreda za normalne otočaneBubimir 2017-10-07 09:04
Citat ogulinac:
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić.
Pa naravno da je bolje družiti se sa Kučićkom i Nedićem, jer oni su navikli na druženje za obilnim trpezama i finim pićima koja plaćaju veliki investitori i povlašteni izvođači radova. Šampannjac se podrazumjeva. A kazati da su Andrino i Elvis normalni domaći ljudi jer su izabrali druženje s hadezejcima zbog ocjene da je to za ovaj otok bolje vrijeđa poštene domaće i njihovu inteligenciju. Oni su normalni koliko i prostitutka koja za druženje bira onoga tko joj obaća veći honorar da mu ga popuši.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Nova normalnostgost 2020-07-25 10:46
Citat Bubimir:
Citat ogulinac:
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić.
Pa naravno da je bolje družiti se sa Kučićkom i Nedićem, jer oni su navikli na druženje za obilnim trpezama i finim pićima koja plaćaju veliki investitori i povlašteni izvođači radova. Šampannjac se podrazumjeva. A kazati da su Andrino i Elvis normalni domaći ljudi jer su izabrali druženje s hadezejcima zbog ocjene da je to za ovaj otok bolje vrijeđa poštene domaće i njihovu inteligenciju. Oni su normalni koliko i prostitutka koja za druženje bira onoga tko joj obaća veći honorar da mu ga popuši.
To je valjda ta nova normalnost, pa su Elvis i Andrino postali normalni domaći ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ki ča mibodul 2017-10-05 15:10
Citat ogulinac:
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić. I sve je tu jasno, sve drugo su jalova podmetanja.
Evala Ogulinac, ovo si pogodio ko prstom u oko.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # S kim si onakav sigost 2017-10-05 16:33
Citat bodul:
Citat ogulinac:
Upravo su Elvis i Andrino normalni domaći ljudi. U čemu je problem? Oni su jednostavno ocijenili što je za ovaj otok bolje. Družiti se s Nekićem i Božičevićem ili s Kučić i Nedić. I sve je tu jasno, sve drugo su jalova podmetanja.
Evala Ogulinac, ovo si pogodio ko prstom u oko.
Znači stvar je u druženju, a ne u politici. Po onome "s kim si onakav si", a oni su s HDZ-om i Hrastom, znamo kakvi su. Jesu to normalni domaći ljudi??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # ko bi rekao..ogulinac 2017-10-05 16:02
Eto baš bi me zanimalo da Elvis nije "domaći", nego da je Albanac, a umjesto Andrina koji je domaći Italijan, da je neki Srbin i uz to još bosanac, kakvi bi bili komentari. Pa ljudi su povukli najbolje poteze za ovaj otok, a ovo što čitaj je jal, jad i bijeda očajnika. A tek poslije narednih izbora dok se Ana i Anto malo uštimaju te vrati Gari? Opet ćete [cenzurirano]it i i očekivati ŠTO? Izvolite raditi, pa možda, možda nešto malo uspijete im se približiti..... ., ovako, nastavite lajati na mjesec.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Ogulinac sere kvakeTixi 2017-10-05 16:28
Ajde ne seri nacionalističke kvake nego reci koje su to poteze ova dvojica povukli i po čemu su ti potezi najbolji za otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # Plaćenza pomutnju 2017-10-05 19:17
Ogulinac je sigurno plaćen da "sere kvake" pa tako osim nužde raspiruje taj smrad.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ništa se i ne pitanezavisni 2017-10-05 21:35
Citat:
# Političari na prodaju — Crna Guja 2017-10-05 18:01
Zanimljivo da kao mogućnost sudjelovanja u vlasti uopće ne spominješ Nezavisnu listu koja je dobila četiri mjesta u GV, nego samo SDP-PGS sa dva mjesta, a zajedno šest mandata. Naravno da mogućnost suradnje s njima nisi spomenuo. Jer kao pragmatičan političar, političar bez principa, Živković je igrao na sigurno i u tu igru uvukao svog posilnog. Priklonio se za korupciju dokazano spremnoj strani koja ni jedan mandat vlasti nije dobila glasovima birača nego kupovinom "pragmatičnih" političara.
Za njih je i glasalo preko 30% građana Lošinja, ali ih nigdje nema da sudjeluju
i participiraju u donošenju odluka grada, u komisijama itd itd.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
104 # vidoviti milanyeti 2017-10-06 08:11
Citat nezavisni:
Zanimljivo da kao mogućnost sudjelovanja u vlasti uopće ne spominješ Nezavisnu listu koja je dobila četiri mjesta u GV, nego samo SDP-PGS sa dva mjesta, a zajedno šest mandata. Naravno da mogućnost suradnje s njima nisi spomenuo. Jer kao pragmatičan političar, političar bez principa, Živković je igrao na sigurno i u tu igru uvukao svog posilnog. Priklonio se za korupciju dokazano spremnoj strani koja ni jedan mandat vlasti nije dobila glasovima birača nego kupovinom "pragmatičnih" političara.
Pragmatični političari će stvarno još dugo vladati Lošinjem, Elvis ima podršku Crkve a Andrino lošinjske dijaspore. u slijedećem mandatu će Elvis biti gradonačelnik a Andrino predsjednik gradskog vijeća.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 # Dva kokošaraTL 2017-10-06 13:59
Citat yeti:
Citat nezavisni:
Zanimljivo da kao mogućnost sudjelovanja u vlasti uopće ne spominješ Nezavisnu listu koja je dobila četiri mjesta u GV, nego samo SDP-PGS sa dva mjesta, a zajedno šest mandata. Naravno da mogućnost suradnje s njima nisi spomenuo. Jer kao pragmatičan političar, političar bez principa, Živković je igrao na sigurno i u tu igru uvukao svog posilnog. Priklonio se za korupciju dokazano spremnoj strani koja ni jedan mandat vlasti nije dobila glasovima birača nego kupovinom "pragmatičnih" političara.
Pragmatični političari će stvarno još dugo vladati Lošinjem, Elvis ima podršku Crkve a Andrino lošinjske dijaspore. u slijedećem mandatu će Elvis biti gradonačelnik a Andrino predsjednik gradskog vijeća.
Tu dvojicu provincijskih kokošara nazvati pragmatičnim političarima i nije sasvim promašeno. Jer danas se taj naziv koristi za neutuživ opis ljudi sklonih ka demagogiji i lopovluku, ljudi bez ikakvih načela osim skrbi za vlastitu korist.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # kokošinjacmariofil 2017-10-06 17:04
Citat TL:
Tu dvojicu provincijskih kokošara nazvati pragmatičnim političarima i nije sasvim promašeno. Jer danas se taj naziv koristi za neutuživ opis ljudi sklonih ka demagogiji i lopovluku, ljudi bez ikakvih načela osim skrbi za vlastitu korist.
U Lošinju je sve moguće pa tako i da ovakvi likovi uz pomoć Prstena dođu na čelne funkcije.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # E.Ž.: Drveno željezoBo 2017-10-07 11:19
Citat yeti:
Citat nezavisni:
Zanimljivo da kao mogućnost sudjelovanja u vlasti uopće ne spominješ Nezavisnu listu koja je dobila četiri mjesta u GV, nego samo SDP-PGS sa dva mjesta, a zajedno šest mandata. Naravno da mogućnost suradnje s njima nisi spomenuo. Jer kao pragmatičan političar, političar bez principa, Živković je igrao na sigurno i u tu igru uvukao svog posilnog. Priklonio se za korupciju dokazano spremnoj strani koja ni jedan mandat vlasti nije dobila glasovima birača nego kupovinom "pragmatičnih" političara.
Pragmatični političari će stvarno još dugo vladati Lošinjem, Elvis ima podršku Crkve a Andrino lošinjske dijaspore. u slijedećem mandatu će Elvis biti gradonačelnik a Andrino predsjednik gradskog vijeća.
Liberalni demokrat s podrškom Crkve? Nešto tu ne štima ... Ili Elvis nije liberalni demokrat ili je Crkva skrenula s Markićkinog puta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # politička prostitucijadavid 2017-10-07 14:06
Citat Bo:
Liberalni demokrat s podrškom Crkve? Nešto tu ne štima ... Ili Elvis nije liberalni demokrat ili je Crkva skrenula s Markićkinog puta.
Ne štima puno toga u vodstvu HNS-a i IDS-a kada dozvoljavaju svojim članovima koaliranje sa HDZ-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Prodali se za mrvice vlastigost 2017-10-07 14:26
Citat david:
Citat Bo:
Liberalni demokrat s podrškom Crkve? Nešto tu ne štima ... Ili Elvis nije liberalni demokrat ili je Crkva skrenula s Markićkinog puta.
Ne štima puno toga u vodstvu HNS-a i IDS-a kada dozvoljavaju svojim članovima koaliranje sa HDZ-om.
Pa HNS se zbog koaliranja s HDZom već raspao. Više nikoga ne mogu uvjeriti da su podržali konzervativnu, klerikalno nastrojenu neliberalnu vladu HDZ-a zbog viših ciljeva. Svi znaju da su se prodali za mrvice vlasti i omogućili da HDZ i dalje vlada. Slično je i na Lošinju. A Lošinjski IDS s istarskim ima zajedničko samo ime. Andrino bi mogao koalirati s Plenkovićevom da je biran s manjinske liste kao Talijan, jer to je napravio i Furio Radin. Ali izabran je s liste IDS-a, pa koaliranjem s HDZ-om, makar je to na lokalnoj razini, pljuje na politiku stranke na državnoj razini. Naime, Zastupnički Klub IDS/PGS/Rl posl ao je u saborsku proceduru prijedlog da se dopuni Kazneni zakon te propišu zatvorske kazne za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav “Za dom spremni”.
Taj se zakonski prijedlog nalazi među desetak akata o čijem bi uvrštavanju u dnevni red Hrvatski sabor trebao odlučivati još ovaj tjedan.
Od šest mjeseci do dvije godine zatvora za propagiranje fašističkih sadržaja
Klub IDS/PGS/RI traži zatvorsku kaznu od šest mjeseci do dvije godine za svakog tko propagira slike ili sadržaje fašističke stranke, njemačke nacionalsocijal ističke stranke ili ustaškog pokreta, što uključuje proiz vodnju, distribuciju ili prodaju robe koja prikazuje osobe, slike ili simbole tih režima, ili javno podsjeća na simbole ili geste tih režima.
Takve su kazne, navode, u skladu s onima kakve ‘vrijede’ u drugim državama, konkretno u Italiji.
IDS s partnerima traži i da se kazna poveća za trećinu ako se kazneno djelo počini putem računalnog sustava ili mreže. Objašnjava to činjenicom da računalni sustav i mreža omogućuju brzo širenje sadržaja i njegovu dostupnost velikom broju osoba, što u pogledu propagiranja nacizma, fašizma i ustaštva smatra posebno neprihvatljivim .

Cijeli tekst napisa
www.braniteljski-portal.hr/... /
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
9 0 # velika brigaogulinac 2017-10-06 10:43
Kako je to velika briga za 30% birača, a nije te briga za voljom koju je izrazila većina birača. Baš si pametan "nezavisni", i to od mozga.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Ogulinac mlati praznu slamuTixi 2017-10-06 13:32
Citat ogulinac:
Kako je to velika briga za 30% birača, a nije te briga za voljom koju je izrazila većina birača. Baš si pametan "nezavisni", i to od mozga.
A tebe nije briga što je većina birača izrazila volju protiv HDZ-a (njih 60 %), a ipak dobila HDZ na vlasti zahvaljujući dvojici korumpiranih. Napisao si da su su prodajom vlasti HDZ-u ta dojica povukli najbolje poteze za ovaj otok, ali nisi mi odgovorio na pitanje koje su to poteze ova dvojica povukli i po čemu su ti potezi najbolji za otok.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # prošlo svršeno vrijemeIQ 2017-10-06 15:29
Citat Tixi:
A tebe nije briga što je većina birača izrazila volju protiv HDZ-a (njih 60 %), a ipak dobila HDZ na vlasti zahvaljujući dvojici korumpiranih. Napisao si da su su prodajom vlasti HDZ-u ta dojica povukli najbolje poteze za ovaj otok, ali nisi mi odgovorio na pitanje koje su to poteze ova dvojica povukli i po čemu su ti potezi najbolji za otok.
Ogulinac je HDZ-ovog glasnogovornik, njihovo je vrijeme davno prošlo samo to oni ne mogu shvatiti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
7 0 # što se babi htilogost 2017-10-06 17:03
Citat IQ:
Citat Tixi:
A tebe nije briga što je većina birača izrazila volju protiv HDZ-a (njih 60 %), a ipak dobila HDZ na vlasti zahvaljujući dvojici korumpiranih. Napisao si da su su prodajom vlasti HDZ-u ta dojica povukli najbolje poteze za ovaj otok, ali nisi mi odgovorio na pitanje koje su to poteze ova dvojica povukli i po čemu su ti potezi najbolji za otok.
Ogulinac je HDZ-ovog glasnogovornik, njihovo je vrijeme davno prošlo samo to oni ne mogu shvatiti.
Nisam glasač ni simpatizer HDZ-a, ali ovakvi komentari, kojima više nego obiluje ovaj portal, mi izgledaju kao oni kad HDZ-ovci na portalu Večernjeg pišu "Partija na aparatima"! Isto mi je smiješno što se neki skandaliziraju time što relativni pobjednik izbora apsolutnu većinu postiže koaliranjem sa nekim od svojih izbornih takmaca. Dobrodošli u parlamentarnu demokraciju!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Neprirodni bludTL 2017-10-06 18:45
Citat gost:
Citat IQ:
Citat Tixi:
A tebe nije briga što je većina birača izrazila volju protiv HDZ-a (njih 60 %), a ipak dobila HDZ na vlasti zahvaljujući dvojici korumpiranih. Napisao si da su su prodajom vlasti HDZ-u ta dojica povukli najbolje poteze za ovaj otok, ali nisi mi odgovorio na pitanje koje su to poteze ova dvojica povukli i po čemu su ti potezi najbolji za otok.
Ogulinac je HDZ-ovog glasnogovornik, njihovo je vrijeme davno prošlo samo to oni ne mogu shvatiti.
Nisam glasač ni simpatizer HDZ-a, ali ovakvi komentari, kojima više nego obiluje ovaj portal, mi izgledaju kao oni kad HDZ-ovci na portalu Večernjeg pišu "Partija na aparatima"! Isto mi je smiješno što se neki skandaliziraju time što relativni pobjednik izbora apsolutnu većinu postiže koaliranjem sa nekim od svojih izbornih takmaca. Dobrodošli u parlamentarnu demokraciju!
Sjaj i bijedu parlamentarne demokracije na lošinjski način oslikava nakazna koalicija navodno libearalnog demokrata iz HNS-a koji uživa podršku (Crkve) i manjinca iz IDS-a, stranke koja je u saborsku proceduru uputila prijedlog kojim bi se propagiranje nacističkog, fašističkog i ustaškog režima smatralo kaznenim djelom sa strankom koja je svojom politikom Hrvatsku dovela na rub propasti, tolerira reafirmaciju ustaštva i krivotvorenje povijesti a na Lošinju bila, ostala i bit će u službi velikih investitora. A sudionike tog i takvog neprirodnog političkog bluda glasnogovornik vladajuće kamarile naziva pragmatičnim političarima. Oni to doista jesu, ako pod pragmatičnim političarima smatramo osobe bez principa i morala koji se u svojim postupcima rukovode samo osobnom koristi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Vjerodostojnodd 2017-11-04 09:29
Citat gost:
[quote name="IQ"]Isto mi je smiješno što se neki skandaliziraju time što relativni pobjednik izbora apsolutnu većinu postiže koaliranjem sa nekim od svojih izbornih takmaca. Dobrodošli u parlamentarnu demokraciju!
Ako pod parlamentarnom demokracijom smatraš koaliranje programski i svjetonazorski nespojivih partnera za tebe je to nešto kao seksualna revolucija u politici pa se je-be svatko sa svakim bez obzira na spol i rod, a nije isključeno ni plaćanje za odnošaj. Pa je tako moguće da HDZ i HRAST koaliraju s HNS-om i SDSS-om.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # pričate priče bez vezepragmatičar 2017-11-02 22:02
Dragi vi....vi bas ništa ne razumijete .
Ovom jednom je Kruno " KUPIO " većinski paket škvera u Nerezinama i sada se sprema čistka...dobiti će pedalu svi koji rade u radionicama u prvi koji će dobiti pedalu je ovaj o kome pričate. Čovjek je sad na plaći grada a kada dobije pedalu će najvjerojatnije se i zaposlit u gradu.Pa mora čovjek od nečeg živjet. Vi kao nebi... ma nemoj.
Ovaj drugi je privjesak koji je dobro poslužio ovom prvom i dobro mu žena kaže da je ispao " bulin " ...jer tako i je ..pošto drži ljestve ovom prvom i cijelom HDZ-u. No koliko čujem izgleda da po nalogu Miletića mu se sprema pedala iz IDS-a i to na po prijavi njegovih iz stranke. Navodno da bi se to moralo dogoditi ovih dana. Neki dan na sprovodu je pokušao objasniti svoje poteze ali izgleda ga ga nisu " dobro razumjeli ".
Živi bili pa vidjeli.... najgore je što mu žena u butigama dobiva po " glaviu" radi njega....ja vjerujem da joj nije niti malo ugodno . žene znaju biti zaj.....!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # mala baravela barca 2017-11-02 23:11
Citat pragmatičar:
Dragi vi....vi bas ništa ne razumijete .
Ovom jednom je Kruno " KUPIO " većinski paket škvera u Nerezinama i sada se sprema čistka...dobiti će pedalu svi koji rade u radionicama u prvi koji će dobiti pedalu je ovaj o kome pričate. Čovjek je sad na plaći grada a kada dobije pedalu će najvjerojatnije se i zaposlit u gradu.Pa mora čovjek od nečeg živjet. Vi kao nebi... ma nemoj.
Ovaj drugi je privjesak koji je dobro poslužio ovom prvom i dobro mu žena kaže da je ispao " bulin " ...jer tako i je ..pošto drži ljestve ovom prvom i cijelom HDZ-u. No koliko čujem izgleda da po nalogu Miletića mu se sprema pedala iz IDS-a i to na po prijavi njegovih iz stranke. Navodno da bi se to moralo dogoditi ovih dana. Neki dan na sprovodu je pokušao objasniti svoje poteze ali izgleda ga ga nisu " dobro razumjeli ".
Živi bili pa vidjeli.... najgore je što mu žena u butigama dobiva po " glaviu" radi njega....ja vjerujem da joj nije niti malo ugodno . žene znaju biti zaj.....!!!!
A drugi većinski paket je od Vinka Mužića, a tko je instalirao prvog i drugog da se priklone HDZ eju ?
da imao je tu prste i brat Tarcizijoooo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
54 # carpacio od tuneprag 2017-11-03 13:41
Citat vela barca:
A drugi većinski paket je od Vinka Mužića, a tko je instalirao prvog i drugog da se priklone HDZ eju ?
da imao je tu prste i brat Tarcizijoooo.
Milan Mužić je doveo HDZ na vlast u Lošinju i prisilio Elvisa i Andrina da koaliraju sa Nedićem. To je prava istina, a sve drugo su naklapanja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ko muhe na govnoMuholovac 2017-11-03 14:13
Samo nam još objasni kakvu to moć ima Milan Mužić i otkud mu. Elvis i Andrino su dva guzičara koji su na prvi mig iz HDZ-a dozujali ko muhe na govno, ako gaće nisu skinuli i prije izbora kao tajni partneri za slučaj da HDZ popuši kao što je i popušio.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
81 # zabranjeno pušenjenole 2017-11-03 16:03
Citat Muholovac:
Samo nam još objasni kakvu to moć ima Milan Mužić i otkud mu. Elvis i Andrino su dva guzičara koji su na prvi mig iz HDZ-a dozujali ko muhe na govno, ako gaće nisu skinuli i prije izbora kao tajni partneri za slučaj da HDZ popuši kao što je i popušio.
Milan je dugogodišnji povjerenik HDZ-a za cijelu županiju, on je rodbinski povezan sa Kolindom i svaki njegov zahtjev se u središnjici uzima jako ozbiljno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
36 # Ko-ko-ko-lindaMuholovac 2017-11-03 17:08
Još samo reci tko uopće uzima Kolindu za ozbiljno :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Normalizacija ustaštvagost 2017-11-03 10:08
Citat pragmatičar:
Ovaj drugi je privjesak koji je dobro poslužio ovom prvom i dobro mu žena kaže da je ispao " bulin " ...jer tako i je ..pošto drži ljestve ovom prvom i cijelom HDZ-u. No koliko čujem izgleda da po nalogu Miletića mu se sprema pedala iz IDS-a i to na po prijavi njegovih iz stranke. Navodno da bi se to moralo dogoditi ovih dana. Neki dan na sprovodu je pokušao objasniti svoje poteze ali izgleda ga ga nisu " dobro razumjeli ".
Živi bili pa vidjeli.... najgore je što mu žena u butigama dobiva po " glaviu" radi njega....ja vjerujem da joj nije niti malo ugodno . žene znaju biti zaj.....!!!!
Kad je zajedno s partnerom iz HNS-a predao gradsku vlast koaliciji oko HDZ-a protiv koje je glasovalo dvije trećine Lošinjana Maglievaz je počinio izbornu prijevaru prevevši svoje glasače žedne preko vode. Priča bi time bila završena uobičajenim prenemaganjem o odluci prema vlastitoj savjesti i razvodnjena bajanjem o koristi za svih otočana itd. itd... da njegova stranka IDS nije u saborsku proceduru podnijela prijedlog da se dopuni Kazneni zakon i propišu zatvorske kazne za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Naravno, proustaška Vlada RH koja opstaje zahvaljujući HNS-u i predstavnicima talijanske i drugih manjina predložila je Saboru da ne prihvati taj prijedlog IDS. Na taj čin otvorenog odbijanja prijedloga predsjednik IDS-a Boris Miletić je bez dlake na jeziku hrabro rekao da je odbijanjem prijedloga Zakona Vlada službeno pozvala na normalizaciju ustaštva. Osuda ustaštva nije političko nego civilizacijsko pitanje, a Vlada je danas jasno rekla da se ne želi obračunati s fašističkim zlom koje je odnijelo desetke tisuća života, koje je ubijalo i slalo ljude u logore samo zato jer su druge vjere ili nacionalnosti. Time je zadala brutalan udarac demokraciji i širom otvorila vrata mržnji, netoleranciji i šovinizmu. rekao je predsjednik IDS-a. Znam da je to glupo pitanje, ali upitat ću: Što mislite hoće li nakon ovoga Andrino Maglievaz iz IDS nastaviti pružati potporu vlasti lokalne filijale stranke koja provodi normalizaciju ustaštva u Republici Hrvatskoj?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # Građani ga birali, a on radi za investitoreTovar 2017-11-04 08:41
Citat gost:
Znam da je to glupo pitanje, ali upitat ću: Što mislite hoće li nakon ovoga Andrino Maglievaz iz IDS nastaviti pružati potporu vlasti lokalne filijale stranke koja provodi normalizaciju ustaštva u Republici Hrvatskoj?
Naravno da će je i dalje podupirati. Ne zanimaju Andrina načelna politička pitanja, nego interesi lokalnih investitora. Biračima je uoči izbora dijelio cvijeće i kolačiće, a u prošlom mandatu odlučno branio interes investitora kakvog se može samo poželjeti. Energično se usprotivio povišenju komunalne naknade za raskošnu, neekološku rasvjetu na Čikatu jer da time tjeramo investitora. Očito je smatrao da Jadranku kao investitora treba poštedjeti izdataka, a troškove rasvjete natovariti na leđa građana.
O tome je bila vijest na otoci.net: "Prilikom rasprave o visini komunalne naknade na sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja, sukobljena su mišljenja o novoj rasvjeti ispred hotela u uvali Čikat. Naime, prema predloženim, a potom i prihvaćenim odlukama o komunalnoj naknadi i vrijednosti boda komunalne naknade, Čikat je postao jedina od četiri lošinjske zone koje imaju komunalnu naknadu dvostruko veću od ostalih dijelova otoka. "Činjenica je da se uređenjem okoliša Čikata povećala vrijednost tog dijela, da je to postala ekskluziva, što traži jače održavanje komunalne rasvjete i čišćenje", kazala je pročelnica za komunalni sustav Tanja Jović. Vijećnik Andrino Maglievaz (IDS) pobunio se protiv ovakve odluke: "Zašto dižemo cijenu? 'Jadranka' investira, pa je trebamo odrati? Ako je već trebalo mijenjati cijenu, to je moglo biti i za manje od dvostruko".
otoci.net/index.php/u-politici/4290-spor-oko-javne-rasvjete-na-cikatu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Rotor zbog "maglice" još uvijek nije prošao tehnički pregledMade by Skira 2017-11-04 09:57
Dakle, rotor nije dobio uporabnu dozvolu, ali ne zbog pitanja sigurnosti prometa, čak niti zbog pitanja oborinske odvodnje, što je riješeno naknadnom izgradnjom velike retencije, već isključivo zbog dijela "atrakcije" na osvijetljenom rotoru. Doduše, ta "atrakcija" niti nije u funkciji od prvog dana puštanja osvijetljenog rotora "u pogon" jer se već tada pokazala nefunkcionalnom za promet. Problem je, naime, u "vodenoj maglici" koju bi 340 postavljenih čeličnih štapova trebalo ispuštati za efekt osvjetljenja kakvog je zamislio svjetski priznati dizajner rasvjete Dean Skira. Barem su nam tako potvrdili iz Hrvatskih voda, koje su bile investitor u projektu rješavanja plavljenja Šijanskog sliva.
cijeli članak:
www.glasistre.hr/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # maglicaOMG 2017-11-04 10:49
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # autoplagijat?stanje uma 2017-11-04 10:52 Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Raskoš svjetlosnog zagađenjaIluminator 2017-11-04 13:18
Citat stanje uma:
Samo da prisnažim slikama s linka, da se odmah vidi sva raskoš svjetlosnog zagađenja okoliša u izvedbi slavnog Skire i njegovog tima ....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # ???Dobri dileri iz Kabula 2017-11-04 14:46


Ovaj kič bi nas trebao podsjećati na nepregledna polja makova u Afganistanu?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
15 # Muda pod bubregeGutači magle 2017-11-04 13:23
To su oni orginalni, dizajirani samo za Alhambru, "makovi"???
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Sve je to lažnogost 2017-11-06 18:23
Citat Gutači magle:
To su oni orginalni, dizajirani samo za Alhambru, "makovi"???
To su originalne kopije. Isto kao vile na Čikatu u kojima je prema reklamama odsjedala austrougarska elita, a zapravo su kopije tih vila.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # ovo nam nije trebaloerik 2017-11-06 21:47
Citat gost:
To su originalne kopije. Isto kao vile na Čikatu u kojima je prema reklamama odsjedala austrougarska elita, a zapravo su kopije tih vila.
U "rajskim papirima" izašlo ime jednog poduzetnika prisutnog na Lošinju zbog pranja novca. Bujrum.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Lažne su i reklameDarker 2017-11-07 10:17
Citat gost:
Citat Gutači magle:
To su oni orginalni, dizajirani samo za Alhambru, "makovi"???
To su originalne kopije. Isto kao vile na Čikatu u kojima je prema reklamama odsjedala austrougarska elita, a zapravo su kopije tih vila.
Pa lažne su i reklame u kojima se Lošinj naziva otok vitalnosti, ali zahvaljujući guglu za upit "otok vitalnosti" na prvpm mjestu liste linkova iskoči Lošinj - otok vitalnosti visitlosinj.hr/
Posjetite naše nove stranice LosinjHealth.co m i saznajte kako vam otok vitalnosti može pomoći kod brojnih medicinskih problema počevši sa poteškoćama ...
‎Otok vitalnosti · ‎Zdravlje na otoku vitalnosti · ‎Događanja · ‎Smještaj
Što svjedoči o dobro uloženom novcu u trikove za postizanje prvog mjesta na stranici :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # lopovi na vlasti, lokalno i globalnograđanin 2017-11-03 12:19
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # bježte nogeguzica vas posra 2017-11-06 19:04
a bit će da je neka strašna kuga zavladala ovim našim krajevima
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # vrlo vjerodostojna strankakradeze 2017-11-06 17:22
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Fukara na vlastiNedrk Laci 2017-11-07 09:45
I neprekidno daju dokaze svoje vjerodostojnost i. Na primjer .... Ladislav Ilčić, bivši saborski zastupnik i predsjednik konzervativne stranke Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku, mogao bi postati savjetnik u Ministarstvu kulture, doznaje Jutarnji list od dobro obaviještenog izvora iz Ministarstva.

Ilčić nije potvrdio, ali ni demantirao informaciju koju smo dobili, jednako kao ni ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja očito nije zadovoljna s nametnutim budućim suradnikom koji HDZ-u u Saboru preko zastupnika Hrvoja Zekanovića osigurava jednu ruku u ionako tankoj većini. Naime, kako se može neslužbeno čuti, Ilčić je navodno tražio mjesto državnog tajnika u Ministarstvu kulture, ali se tome oštro usprotivila sama ministrica Obuljen pa bi kao kompromisno rješenje on na kraju mogao postati njenim savjetnikom.

- Neću ništa potvrđivati, kada bude službena obavijest, bit će službena obavijest - kratko je poručio Ilčić, a na naše izričito pitanje da ili potvrdi ili demantira informaciju, ponovio je kako ništa neće reći.

Ministrica Obuljen Koržinek također nije demantirala niti potvrdila da bi joj upravo Ilčić mogao postati savjetnik.

- Kad i ako imenujem savjetnika, izvijestit ćemo - odgovorila je.

Ilčiću bi, ako na kraju uđe u Ministarstvo kulture, to bilo drugi put da postaje savjetnik u aktualnoj HDZ-ovoj Vladi. Svojedobno ga je bivši ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier također imenovao svojim posebnim savjetnikom za ljudska prava, za što je primao mjesečni honorar od 10.000 kuna.
www.jutarnji.hr/.../6722700
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pismo Plenkovićevoj kćercigost 2017-11-22 10:05
... Tvoj je tata besramni, moćni, primitivni mužjak koga nije briga što se u “njegovoj” zemlji svakodnevno prebijaju i ubijaju građanke Hrvatske, a ubojicama se ništa ne događa. Tvoj otac je ženomrzac opsjednut sobom, moći, lovom. Beskrajno napuhano stvorenje imuno je na sve što mu razumni ljudi govore ili pišu. Ukratko, tvoj je otac zao čovjek. Nisi imala sreće. Danas sam vidjela fotku, tvoj tata sjedi za istim stolom sa nečim, to sigurno nije ljudsko biće, koje je prebilo i koje još uvijek zlostavlja svoju ženu. To nešto je dragi kolega tvoga oca...
www.rudan.info/.../
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # molitvaVox Populi 2017-11-23 15:25
Citat gost:
... Tvoj je tata besramni, moćni, primitivni mužjak koga nije briga što se u “njegovoj” zemlji svakodnevno prebijaju i ubijaju građanke Hrvatske, a ubojicama se ništa ne događa. Tvoj otac je ženomrzac opsjednut sobom, moći, lovom. Beskrajno napuhano stvorenje imuno je na sve što mu razumni ljudi govore ili pišu. Ukratko, tvoj je otac zao čovjek. Nisi imala sreće. Danas sam vidjela fotku, tvoj tata sjedi za istim stolom sa nečim, to sigurno nije ljudsko biće, koje je prebilo i koje još uvijek zlostavlja svoju ženu. To nešto je dragi kolega tvoga oca...
www.rudan.info/.../
Gospodine premijeru, koji živiš u oblacima. Srami se vladavine i djela svojih. Dosta nam je više obmana tvojih. Kako u oblacima, tako neka bude i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, onaj iz dućana, a ne iz kontejnera. Ne tjeraj nas u izgnanstvo sa rodne grude. Ne dozvoli pljačkanje građana, kao što i mi ne pljačkamo susjede svoje. Nego izbavi nas od zla i vladavine lopova.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede te i doviđenja. Onda ćemo pokazati puno više čvrstine, vojnički pravi s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas e-li-mi-ni-raju . Shvaćate?” – dio je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja si je medijsku pozornost priskrbila akcijom nazvanom neutralizacija mine u lošinjskom akvatoriju i to u ulozi načelnice Stožera civilne zaštite. Sada znamo da je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno. A onaj njen nositelj liste, svi mu se smiju, kaže da gleda seriju Dva i pol muškarca. Sam je sebe upucao u mozak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim pozama i nisu sklone da ih razni muški javno drpaju.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju: facebook.com/.../?locale=hr_HR (https://www.facebook.com/ihrstic/?locale=hr_HR) A ova je bila kandidat HDZ-a za županicu www.facebook.com/.../ ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove i.imgur.com/IfbuqE8.jpg (http://i.imgur.com/IfbuqE8.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari su porazni: - Svi se sjetite, pred Izbore žicati glasove! A ostalih preko 300 dana u godini, tišina. I bajne plaće. A narod ko narod, većina krpa kraj s krajem.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ti iznad toga, tebe ona ne može prevariti, takvog telektualca i eruditu...ti glasaš za Devu i slične... ...kad smo već kod toga, na propalom portalu koji navodno ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno sam radila na unaprjeđenju kvalitete života mojih sugrađana" i izražava vjeru da svojim angažmanom u Hrvatskom saboru može učiniti značajne pomake u izjednačavanju ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj frazi "Za bolju kvalitetu života otočana!" ipak konkurira tupava Butkovićeva tvrdnja "Hrvatska nikad jača na karti Europe!", ali on je ipak ministar. Po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer im je iz iste za uzvrat obećano kako će im tuđim novcem platiti njihovo osobno dopunsko zdravstveno osiguranje. Pa sad na jednoj propaloj stranici nejasne ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj da AK odglumi ispunjenje obećane stanogradnje. i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg (http://i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg) i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I tako za četiri godine ponovno. Pitam se tko još u to vjeruje ? ~ tek sad potpisan ugovor,znaci da su ovi do sada na 'crno' radili ;-)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor iz broda koji tone. Pa je krivnju svalio na Anu Kučić tvrdeći ‘Laž je da je projekt od početka ovakav, prva ideja je bila manja luka’ Članak u Novom listu; ‘Laž je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda natraške da snimi ovu povjesnu fotografiju. i.imgur.com/C4UL9AT.jpg (http://i.imgur.com/C4UL9AT.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu a ne on njoj.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa i na Lošinju. Ana Kučić pobijedila je unatoč aferama naslov je članka od 21. 06. 2021. na portalu Telegram: Gospođa Kučić na posljednjim lokalnim izborima ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna poslovica kaže: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se kao nezavisna kandidatkinja odlučila kandidirati za Sabor, ali je tek pred komisijom DIP-a shvatila da nema dovoljno potpisa, pa je u 10 navečer išla na trg za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče i ostale priče koje nam je pričala da bi uz njih pozirala. i.imgur.com/vqdophI.jpg (http://i.imgur.com/vqdophI.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO NOVO PRISTANIŠTE HIDROAVIONA na službenoj gradskoj stranici mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/2016/gradani/obavijesti-iz-grada/losinj-postao-novo-pristaniste-hidroaviona/) ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" pa makar bila ugurana radi ženske kvote. Kao dotična Majda Burić koja se proslavila i kad je u Saboru bubnula da Hrvatska trenutno ima milijardu i 640 milijuna ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila Butkovićevu odluku da si je stavi na deseto mjesto na listi. Iako mu se u projektu Mrtvaška iskazala kao poslušna služavka stavio ju je ispod dvije druge žene na ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.

  Read more...

   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne izborne hvalisavosti.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/regija/prosirenje-zracne-luke-losinj-nakon-sljedece-sezone/)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar 20 puta, uvijek sa porukom da je dokumentacija upravo sada konačno kompletirana, ali je jednom bila kriva korona, a drugi put valjda Rusi koji su napali Ukrajinu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar ...