Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Nezavisni odbor: Izglasavanje predloženog plana u hitnoj proceduri neodgovorno prema građanima i suprotno zakonskim odredbama

Korisnička ocjena:  / 20
LošeNajbolje 

cikatU žurbi između posjete adventskom sajmu produhovljeno nazvanom Advent, uzastopnih domjenaka, obljetnica, koncerata i ostalih proceduralnih prosinačkih obaveza gradski su vijećnici dobili još jednu usputnu obavezu: da u žurnoj proceduri podignu ruke za Urbanistički plan uređenja Čikat. Pozvani u utorak da do četvrtka prouče zahtjevan materijal, pozvani su da činom slijepe vjere – jer za analizu nema vremena – još jednom pogoduju tvrtkama Jadranke i dadu im mogućnost da na Čikatu, nekad najvrjednijem turističkom i kulturnom resursu Lošinja, rade praktički što im se ushtjedne.

Na samom dnu opsežnih materijala nalazi se mišljenje Zavoda za prostorno planiranje Primorsko-goranske županije, koji je utvrdio da prijedlog plana nije sukladan s Prostornim planom Primorsko-goranske županije i Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja. Prostorni planeri, vođeni Odborom za prostorno planiranje, a ovi žurnim potrebama vidljivih i nevidljivih investitora, vraški su se zaigrali s ovim prostorom, pa su zanemarili ne samo prostorne planove višeg reda, nego i važeće zakone i pravilnike. Osim niza neusklađenosti s nadređenim planovima, u Zavodu su na još gotovo osam stranica nabrojali uočene nedostatke i sugestije koji ne utječu na donošenje ocjene o usklađenosti s prostornim planom županije, ali pokazuju nedostatke kvalitete plana i njegove provedivosti. 

Usprkos tom mišljenju, u razdoblju od 8. prosinca kad ga je pošta uručila, pa do 13. prosinca kada je pozvala vijećnike da podignu ruke za usvajanje prijedloga plana, vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja, između obilazaka različitih važnih društvenih događaja, „razmatrala je i utvrdila Prijedlog Odluke", u kojoj nisu otklonjene utvrđene neusklađenosti.

Budući da konačna napomena Zavoda za prostorno planiranje upućuje predlagača na to da će pri ponovnom pregledu plana vršiti provjeru jesu li utvrđene neusklađenosti otklonjene, nameće se pitanje kakav je plan osmislila gradska vlast da investitorima osigura brzi postupak, a zadovolji Zavod.

Poznata po svojim prostornoplanskim marifetlucima, gradska se je vlast upisala u povijest planiranjem Čikata, koji je od posebno zaštićene zone koja zahtijeva detaljne planove uređenja i međunarodne natječaje za urbanistička rješenja u par poteza mišem postao zona bez kulturnih dobara, u kojoj se smije graditi 25 metara od obale, objekti se u beskonačnost mogu povećavati za 20%, a terminologija planera slijedi snove investitora o vilama i urbanističko-krajobraznim studijama po narudžbi.

Nezavisni građanski odbor za praćenje javnih politika pozvao je gradske vijećnike da pitanju Čikata posveti veću pažnju nego što je moguće u dva pretrpana pretpraznička dana te da od gradskih službi zatraži da predlože glasovanje tek za onu verziju plana koja će biti ne samo usklađena s planovima višeg reda i zakonima i pravilnicima na koje upućuje Zavod, nego i kvalitetna te provediva, sukladno stremljenju da prostor Grada Malog Lošinja bude vrednovan s pet zvjezdica. Također je Odbor prijedlog plana upućenog u hitnu proceduru uputio županijskom Zavodu za javno planiranje, tražeći mišljenje o mogućim daljim zakonskim procedurama.

Podignu li vijećnici ruke za ovaj neodgovorno sročen prijedlog, suprotan ne samo interesu lokalne zajednice nego i pravnom poretku države, valja ga smatrati njihovom političkom ostavštinom i programom za dalji mandat za koji će se kandidirati.

Pismo koje je Nezavisni građanski odbor za praćenje javnih politika uputio gradskim vijećnicima, a koje se odnosi na donošenje Urbanističkog plana uređenja Čikat po hitnom postupku

Gradsko vijeće Grada Malog Lošinja

Poštovani vijećnici i vijećnice,

obraćamo Vam se u vezi Prijedloga Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja „Čikat" po hitnom postupku te Vas pozivamo da ne izglasate predloženi prostornoplanski dokument.

Dio materijala (od strane 35 do 45) sadrži i mišljenje Zavoda za prostorno planiranje Primorsko-goranske županije, koji je utvrdio da prijedlog plana nije sukladan s Prostornim planom Primorsko-goranske županije i PPUG Grada Malog Lošinja, te je stoga podizanje ruku za izglasavanje predloženog plana u hitnoj proceduri neodgovorno prema građanima i suprotno zakonskim odredbama.

Osim niza utvrđenih neusklađenosti s prostornim planom županije Zavod za prostorno planiranje nabraja još na gotovo osam stranica teksta uočene nedostatke i sugestije, koji ne utječu na donošenje ocjene o usklađenosti s prostornim planom županije, ali pokazuju nedostatke kvalitete plana i njegove provedivosti.

Smatramo da uvala Čikat, kao vrijedan prostor zbog svoje važnosti za gospodarstvo otočana zaslužuje stručnije i odgovornije obavljen posao planiranja te veću pažnju vijećnika nego što su dva pretpraznička dana.

Kao svoje izabrane predstavnike pozivamo Vas da zatražite od službi Grada da predlože glasovanje tek za onu verziju plana koja će biti ne samo usklađena s planovima višeg reda i zakonima i pravilnicima na koje upućuje Zavod, nego i kvalitetna te provediva, sukladno stremljenju da prostor Grada Malog Lošinja bude vrednovan s pet zvjezdica.

U Malom Lošinju, 14. prosinca 2016.

Komentari: 

027 # čikatČikat 2016-12-15 10:24
Ova lakrdija sa hitnim procedurama za donošenja planova, stalnim izmjenama i dopunama svih planova, pogodovanje privatnim investitorima kod izrade istih planova, plačanje od strane grada izrade planova sve to treba prosljediti DORHupa da se jednom stane na put devastaciji i korumpiranosti itd.
Minisarstvo graditeljstva RH dana 12.12. dalo je pozitivno moišljenje a Zavod za prostorno uređenje na 10 stranica ukazuje na da isti nije u skladu sa planom višeg reda. I traži da se on uskladi.
Izrađivać plana firma Urbing koja je plan radila nestručno a i sve ostale planove prijaviti da se i komora i Dorh malo pozabave sa istom firmom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # GradonačelnicaAdventski ures 2016-12-15 10:59
Ana Kučić je prelijepa i ezoterične pojave, istančanog ukusa i ugodnog glasa. Sabrana je i sugestivna govornica, profinjena i definitivno reprezentativna.
Ali, Gari i nakon Garija, isti način vođenja politike, isti modus operandi. Ovim prijedlogom potvrdila je da s ovom ekipom ne može biti zaokreta. Šteta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # modna revijaManeken 2016-12-15 11:53
Citat Adventski ures:
Ali, Gari i nakon Garija, isti način vođenja politike, isti modus operandi.
Nakon manekena manekenka ... Sve drugo je isto :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
027 # ki šon miava 2016-12-15 14:29
Citat Maneken:
Nakon manekena manekenka ... Sve drugo je isto :sad:
Sad je situacija još opasnija, jer se politika vodi direktno iz ministarstva turizma !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Ministar od 18 rupaFlog 2016-12-15 16:12
Citat ava:
Citat Maneken:
Nakon manekena manekenka ... Sve drugo je isto :sad:
Sad je situacija još opasnija, jer se politika vodi direktno iz ministarstva turizma !!!
Vjerojatno si u pravu. Maneken neće lako ispustiti vlast u Lošinju jer je ostao u obvezi prema investitoru "kakvog se može samo poželjeti". A to se vidi iz članka u Poslovnom dnevniku pod naslovom "Ne uvozu stranih turističkih radnika, da golfu!"u kojem kao ministar odgovara na pitanje:
Citat:
Građanske inicijative traže odgodu donošenja odluke izmjene prostornog plana na Cresu, jer smatraju da je projekt golf resorta Jadranke štetan za okoliš. Kako to komentirate?
U procesu smo odabira ponuđača za izradu akcijskog plana razvoja golf turizma. Smatram da je golf turizam nešto što nama nedostaje, a značajno produljuje turističku sezonu i privlači tijekom cijele godine goste snažnije potrošačke moći. Smatram da je jedinice lokalne samouprave zajedno s turističkim vijećem destinacije odgovorna za razvoj turizma i da je ona ta koja mora davati smjer razvoju turizma na destinaciji. Za ovaj konkretni projekt je izrađena i stručna podloga, a krajem listopada Primorsko-goran ska Županijska skupština prihvatila prijedlog za izmjenu županijskoga prostornog plana radi izgradnje golfskog igrališta te je donijela odluku kojom se taj projekt određuje kao projekt od županijskog interesa. Riječ je o velikoj investiciji koja će prema okvirnim procjenama premašiti 100 milijuna eura, gdje se investitor obvezao čuvati najvažniji resurs kojeg imamo, a to je prostor. Na tome inzistiramo, baš kao i na zaštiti svih ostalih predjela naših otoka. Golf teren bi se trebao graditi na teritoriju površine 80-ak hektara od ukupno 320 hektara Matalde, neće oštetiti ma ni jedno stablo, u svom maksimalističko m izdanju s 18 rupa smjestit će ga se na proplanke gdje sada skoro da i nema vegetacije, na jedan maksimalno uviđavni način u prirodu će se ukomponirati sadržaj koji jamči dobru turističku budućnost otoka.
poslovni.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Veli žalgost 2016-12-20 17:19
Citat ava:
Citat Maneken:
Nakon manekena manekenka ... Sve drugo je isto :sad:
Sad je situacija još opasnija, jer se politika vodi direktno iz ministarstva turizma !!!
Varaš se. Politika investitora kakvog se može samo poželjeti i dalje se vodi iz Velog žala, ali sada će je izvršavati ministarstvo jer gradsko vijeće je svoju zadaću izvršilo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # SinergijaFredy 2016-12-20 20:04
Citat gost:
Varaš se. Politika investitora kakvog se može samo poželjeti i dalje se vodi iz Velog žala, ali sada će je izvršavati ministarstvo jer gradsko vijeće je svoju zadaću izvršilo.
I to ne samo jedno ministarstvo. Za očekivati je da bi još neki kolege ministri mogli pripomoći.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Pomogao "Isusek"gost 2016-12-21 08:53
Citat Fredy:
Citat gost:
Varaš se. Politika investitora kakvog se može samo poželjeti i dalje se vodi iz Velog žala, ali sada će je izvršavati ministarstvo jer gradsko vijeće je svoju zadaću izvršilo.
I to ne samo jedno ministarstvo. Za očekivati je da bi još neki kolege ministri mogli pripomoći.
Po svemu sudeći ministar graditeljstva i prostornog planiranja od milja zvani Isusek već je pomogao. Vidi upit ministarstvu i članak volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
121 # vijećniciplanovi 2016-12-15 12:29
VIJEĆNICI;
Podmertnuta Vam je "kvaka" na mjestu hotela Kredo ide izgradnja hotela površinmer 2000 m2 sa tri kataaa.
U papirima nije naširoko objavljeno jer nije niti određeno koliko je kreveta, takav jotel ne može biti u planovima ako je to kamp.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Po hitnom postupkuSC 2016-12-15 14:24
Kao jedan od potpisnika kolektivnih primjedbi na prijedlog Urbanističkog plana Čikat (UPU 13) baš danas sam dobio odgovor gradske službe. I to je valjda po hitnom adventskom postupku. :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
122 # OpetOVCE 2016-12-15 16:10
Taj odgovor gradske službe je zasigurno
"Sve predloženo vam je odbijeno budaletine niste valjda mislili da će proći?
Mi smo za to već dobili nofce nećeno valjda radi vas budala vraćati tu lovicu?"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # došlo je vrijeme ćorkePantić 2016-12-15 21:13
Glavno pitanje koje će DORH postaviti je kako je moguće plan koji nije dobio zeleno svjetlo Zavoda za prostorno planiranje podmetnuti na usvajanje Gradskom vijeću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
417 # OpetOVCE 2016-12-15 21:32
Stalno spominjete DORH MORH međutim nitko ne dolazi?
Očito nemaju barku za preko mora.
Mislim da i s područja Lošinja imaju kod sebe puno papira ladica im se iskrivila pa su odlučili sve spaliti jer nema više mjesta.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # je.e lud zbunjenoglud zbunjenog 2016-12-15 22:00
Prošao proračun (i dalje nema vrtića)ednoglas no,
prošao plan čIKATA samo jedan protiv.
prošao je i na ministarstvo graditeljstva, samo ne na zavodu za prostorno planiranje
tako je to u lijepoj našoj , mašala.
" A Dorh i Morh nemaju barku za preko mora"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
216 # trojanski konjOdisej 2016-12-16 05:16
tko zna zašto na vijeću nisu bili Kamala, Ljilja i Domac?
zato jer su pametniji od ovih koji su dizali ruke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # prazne tikvekukunka 2016-12-16 19:58
Citat Odisej:
tko zna zašto na vijeću nisu bili Kamala, Ljilja i Domac?
zato jer su pametniji od ovih koji su dizali ruke.
neš ti pameti, mogli bi ju izvoziti...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # LudiZbunjeni 2016-12-15 22:20
Ludi i zbunjeni smo mi oni znaju zašto to rade.

U Dalmaciji bi se ljudi već pobunili.

Mnogi će kada progledaju otići odavde a što da rade oni koji žele tu ostati, kojima je oduvjek to bio dom i zavičaj?
Svi oni vjećnici koji su odavde žive uglavnom dobro što im treba prodati se?

To nije prodavanje za sebe već za buduća pokoljenja, što će nono reći unuku za koju godinu?

Odavde se odlazilo radi gladi jer su obitelji bile velike i nije se imalo od čega živjeti.
Odlazili su u Ameriku slali novac da bi obitelj mogla tu i dalje ostati, neki su i ostali u Americi.
Zatim se odlazilo iz raznih uvjerenja s razlogom i ne.

Zbog čega da sada idemo jer opet nećemo imati od čega živjeti?

Ono što nam je sada najjače je turizam zbog kojega se dolazilo i ostajalo tu živjeti.
Turizam će biti samo exkluziva za neke malobrojne a za naš turizam neće biti plaža, šumaraka, prirode.
Možda bi mogli napraviti koju plažu u centru a ne tu će biti jahte bogatuna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Bezmorala - bezkičmenjaci 2016-12-15 22:53
vjećnici su ljudi koje srećemo svaki dan, izabrali smo ih da iz ljubavi prema ovim krajevima rade rade onako kako bi i svi mi.
Oni kao će se žrtvovati da sastanče i troše svoje vrijeme za naš boljitak?
Kada je sve otišlo k vragu?
Što su to dobili i što im je obećano?
Da li netko zna?
U svakom slučaju prodali su svoj narod i sami sebe!!!!!!!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # lošinjska trilateralaopa 2016-12-16 07:38
Citat morala - bezkičmenjaci:
Kada je sve otišlo k vragu? Što su to dobili i što im je obećano? Da li netko zna?
U svakom slučaju prodali su svoj narod i sami sebe !!!!!!
Na ova pitanja lako je odgovoriti, ali poslije moraš dignuti sidro i seliti iz Lošinja. Priča je mnoga teža nego što izgleda na prvi pogled. Navrati jednom u Veli žal na ručak ili večeru i sve će ti biti jasno.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # komanik 2016-12-15 22:55
Nema tu bogatuna, niti će ih biti ,evo Hrvatska je slavno pala na samo dno, iza Rumunjske, biti će samo prazni zidovi, prazna izbetonirana obala, crno jaje. Dali bi vi, da ste bogatuni došli u ovakvu zemlju,ovakav grad?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # Bezmorala - bezkičmenjaci 2016-12-15 23:06
Ali taj beton će biti napravljen što napraviti da ne bude?
Kome se više obratiti?
Naravno da kada sve naprave što planiraju neće više nitko tu dolaziti ali onda će i nama to "biti oduzeto" - bespovratno.
naravno da tad neću niti šetati po tim avetinjama.
Tu žive stvarno glupi ljudi koji dozvoljavaju da se sve ovo dešava.
Nikada nisam mislila da će se sve ovo dozvoliti.

Nakon tribina sve je izašlo na vidjelo i nitko ništa?

Dozvolili ste da par ljudi kaže nešto a svi drugi tiho - ne talasaj.

Što se desilo ovom narodu, kolektivna sljepoća a niti sluh nije u redu a mozak - lobotomija?
Zar kod svih?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # dežulović o mitupionirka 2016-12-17 10:00
Ljepota je ionako, poznata je stvar, relativna, i uvriježeni bi mit o hrvatskoj obali kao najljepšoj na svijetu bio sasvim legitiman - de gustibus bla bla - da ljepota nema drugu jednu, malo nezgodniju osobinu: da nije, naime, prolazna.

Nekoć nedavno, prije jedva pola stoljeća, hrvatska je obala zaista morala biti svjetsko čudo: hiljadu otoka i šest hiljada kilometara morske crte na divljem kamenu - gore Velebit i Biokovo, dolje more što se njima penje - a na svakih devet tirkiznih uvala jedna s ubavim malim ribarskim mjestom u dnu: gore crkvica sa zvonikom, dolje kućice što se njemu penju. Talijani bi, poznato je, dupe dali za kilometar takve obale.

Ljepota je, međutim i avaj, prolazna: u međuvremenu smo minirali, raskopali, poravnali, nasuli, betonirali, asafaltirali i urbanizirali točno pet puta više obale nego u prethodnih dvije i pol hiljade godina svi graditelji, od Grka i Dioklecijana do Konstruktora i Lavčevića. I usvojili planove za još toliko.

Hrvatska obala danas je tako samo jedna golema favela, arhitektonsko-u rbanistički leprozorij što izgleda kao da je nakon strašnog potresa negdje u Pacifiku divovski tsunami sa siromašnih obala Indokine povukao u more milijune kubika građevinskog otpada, odnijevši stotine hiljada cijelih kuća, potleušica i nastambi, pa ih naplavio na istočnu obalu Jadrana.

Ta obala ne samo da nije najljepša na svijetu, ona uopće više nije lijepa. Lijepi su ostali još neki otoci i pokoja uvala do koje se za sad još ne može doći SUV-om ili bagerom.

I još možemo biti sretni: što bi tek bilo da nam dragi Bog nije dao najljepšu obalu na svijetu, onu što je bio ostavio sebi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
119 # 10%pan 2016-12-16 09:49
"Da Hrvati nešto valjaju,oni bi odavno imali svoju državu.","...je dnog dana kad je budu imali,tek tada će se vidjeti kako Hrvati kradu...", Bruno Bušić. Izgleda da još uvjek u RH ima više ratnih profitera, lopova, bezkičmenjaka, uhljeba, kumova, nećaka,"domolju ba", ustaša i dr. od poštenih ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
021 # sram Vas bilosramota 2016-12-16 10:21
Kako mogu vijećnici biti sljepi možda su na opijatima ili im je obećana božićnica od strane poželjnog investitora, pa prihvatili projekt čikata , iako im je na 10 stranica zavoda za prostorno planiranje dato na korekciju ida se isti plan kosi sa višim planom koji je u donošenju.
Dakle mora se još jednom ovaj usvojeni plan popraviti i prilagoditi višem planu.
Pa tko je tu lud a tko ne razumije ili tkome nije dosta novaca za dizanje ruku.
Kako Vas snije sramota za glasati protiv vrtića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # transparentnost kao u Sj.KorejiKim Jong 2016-12-16 11:37
"Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).

Kad se već hvali transparentnošć u, predsjednik GVa bi mogao javno objaviti primjedbe koje je iskazao Zavod za prostorno planiranje.

Ili u ime transparentnost i čeka da nam to obznani Bojana?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Sprdačina od transparentnost igost 2016-12-16 15:36
Citat Kim Jong:
"Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Kad se već hvali transparentnošću, predsjednik GVa bi mogao javno objaviti primjedbe koje je iskazao Zavod za prostorno planiranje.
Ili u ime transparentnost i čeka da nam to obznani Bojana?
Ne znam kako ga nije stid pričati nam o transparentnost i kad se javna izlaganja planova organiziraju tako da nitko ne dođe, gradska web stranica je beskorisna i kad predsjednik GV - a ujedno i član odbora za prostorno planiranje - vjerojatno ni sam nije ni pogledao te primjedbe. Ne stigne se ... A ni o tome ne bismo znali da nije bilo tribina Čovjek po mjeri otoka i da Bojana nije napisala: na travanjskoj tribini inicijative Čovjek po mjeri otoka, na kojoj su se ove dvije politički najodgovornije osobe u gradu (gradonačelnik Kapeli i predsjednik GV) upravo natjecale koja će ispasti manje upućena u proces i rezultate brojnih prostornih planova višeg i nižeg reda u fazi donošenja, gradonačelnik je izjavio da ne može imati uvid u tolike dokumente i da je vijeće to koje donosi odluku, dok je predsjednik gradskog vijeća, ujedno i član Odbora za prostorno planiranje, zbog svoje izjave kasnije nazvan vitezom bez mača, izjavio da su vijećnici nemoćni jer u kratkom vremenu između primitka materijala za sjednicu i svojeg podizanja ruku na njoj jedva imaju vremena vidjeti o čemu se uopće radi. Dakle, u okolnostima u kojima gradonačelnik nema pojma, predsjednik vijeća i sudionik u procesu prostornog planiranja još manje, a tehničko osoblje se poziva na inpute koje su dobili od njih, javno izlaganje je po svojoj formi i izvedbi bilo sprdačina i pretvaranje minimalne demokratske procedure u sprdačinu koja nije bila niti informativna niti je omogućila povratne informacije radi kojih se, navodno, i organizira.
I na kraju, sve što treba znati o njihovoj transparentnost i možete saznati ovdje:
Pretvaranje demokratske procedure u sprdačinu
volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Vrlo transparentno ...Garfild 2016-12-16 16:04
Citat:
... dvije politički najodgovornije osobe u gradu (gradonačelnik Kapeli i predsjednik GV) upravo natjecale koja će ispasti manje upućena u proces i rezultate brojnih prostornih planova višeg i nižeg reda u fazi donošenja, gradonačelnik je izjavio da ne može imati uvid u tolike dokumente i da je vijeće to koje donosi odluku, dok je predsjednik gradskog vijeća, ujedno i član Odbora za prostorno planiranje, zbog svoje izjave kasnije nazvan vitezom bez mača, izjavio da su vijećnici nemoćni jer u kratkom vremenu između primitka materijala za sjednicu i svojeg podizanja ruku na njoj jedva imaju vremena vidjeti o čemu se uopće radi.
Bilo bi zanimljivo saznati kojeg datuma je Grad primio mišljenje Zavoda za prostorno planiranje PGŽ da prijedlog plana za ruski Čikat nije sukladan s Prostornim planom PGŽ i Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja. Je li bilo dovoljno vremena da ga prouči odbor za prostorno planiranje (u kojem je i Anto Nedić) i da ga viječnici barem prelistaju? Ili im je svima (vd. gradonačelnici, Nediću, vijećnicima i članovima odbora) bilo dostatno da Tanja Jović kroz nos lijenim glasom kaže da mišljenje Zavoda PGŽ nije obvezujuće? Jer ako vremena nije bilo, vrlo je transparentno da je demokratska procedura i u ovom slučaju, a u Nedićevoj izvedbi bila pretvorena u sprdačinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Nedo AntićAntić Nedo 2016-12-16 12:25
"Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Kada su vijećnici osljepljeni korupcijom za njih sve što predsjednik vijeća kaže to je transparentno, bravo za poslušne i podmićene vijećnike
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
020 # blago siromašnimaturist 2016-12-16 15:54
Citat Antić Nedo:
"Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Kada su vijećnici osljepljeni korupcijom za njih sve što predsjednik vijeća kaže to je transparentno, bravo za poslušne i podmićene vijećnike
Nevjerojatno kojom lakoćom vijećnici dižu rukice iako su svjesni da se prati svaka njihova kretnja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # TransperentnostBojana Genov 2016-12-16 22:23
Citat turist:
transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Pod uvjetom da mu je jasno značenje riječi transparentnost , očekujem da kao potkrijepu te tvrdnje objavi na mrežnim stranicama Grada (to su temeljni kriteriji transparentnost i) materijale za sjednicu, kako bi građani bili detaljno upoznati sa sadržajem i procedurom donošenja UPU Čikat. Također bilo bi transparentno objavljivati zapisnike sa sjednica vijeća, jer je javnost rada predstavničkog tijela minimalan uvjet transparentnost i. Kako bi na sljedećim izborima građani mogli informirano zaokruživati predložene kandidate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # TransparentnostBojana Genov 2016-12-16 22:24
Ili ću ja objavom materijala morati stvoriti pomutnju.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # zapisnici GVS. T. 2016-12-18 17:35
Citat Bojana Genov:
... Također bilo bi transparentno objavljivati zapisnike sa sjednica vijeća, jer je javnost rada predstavničkog tijela minimalan uvjet transparentnosti. Kako bi na sljedećim izborima građani mogli informirano zaokruživati predložene kandidate.
Mislim da ne objavljuju zapisnike jer ne žele riskirati da na sljedećim izborima građani budu informirani o njihovom radu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # još jedna lažna transparentnostEd Snowball 2016-12-18 17:58
na stranici www.mali-losinj.hr/.../ pri dnu ima nekoliko praznih linkova (26. i 27. sjednica, Matalda i još neki) ako zameteš tragove lakše je muljati
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Transparentno i vjerodostojnoKizo 2016-12-19 17:42
Citat Bojana Genov:
Citat turist:
transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Pod uvjetom da mu je jasno značenje riječi transparentnost, očekujem da kao potkrijepu te tvrdnje objavi na mrežnim stranicama Grada (to su temeljni kriteriji transparentnosti) materijale za sjednicu, kako bi građani bili detaljno upoznati sa sadržajem i procedurom donošenja UPU Čikat.
Koliko mu je jasno značenje riječi transparentnost vidimo po tome što na gradskim stranicama ni do danas nema ni izviješća sa sjednice GV, a kamoli materijal za sjednicu. Kao Najnovije vijesti su objave ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA JK JUGO, 20 GODINA KUGLAČKOG KLUBA, POSJET DOMU ZA STARE I NEMOĆNE U VELOM LOŠINJU itd, a o proračunu i UPU Čikat ništa ... Ako je to za Nedića transparentnost mogu misliti šta mu znači vjerodostojnost s kojom mu je stranka izišla na izbore :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Prozirni NedićRasputin 2016-12-16 12:57
Citat Kim Jong:
"Naša transparentnost izbija argumente onima koji žele stvoriti pomutnju", zaključio je predsjednik Vijeća Anto Nedić (HDZ).
Kad se već hvali transparentnošć u, predsjednik
Prof. Nedić (HDZ) je pod transparentnošć u vjerojatno mislio na osnovno značenje te riječi: Transparentnost - svojstvo onoga kroz kojega se vidi; providan, proziran.Jer kroz sve u vezi s donošenjem planova prostora i sadržajem tih planova jasno se vidi kako i za koga su rađeni. Prozirna je i Nedićeva slavna propovijed da otočani ne mogu biti objekt apetita kapitala. Bio je to jeftin demagoški trik za uspavljivanje otočne javnosti.
volim-losinj.org/prostorni-plan/2283-otocani-ne-mogu-biti-objekt-apetita-kapitala
Njihova transparentnost , tj. prozirnost u svjetlu aktualnih zbivanja zaista izbija argumente, ali izbija ih onima koji žele stvoriti pomutnju ... da Gradom upravlja ekipa poštenih ljudi kojima je na srcu boljitak svih otočana i njihove djece, a ne samo investitora "koje se može samo poželjeti" jer su spremni nagraditi svako pogodovanje njihovim planovima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # na sunce... 2016-12-16 16:52
Mogao bi netko ovdje pokazati odgovore Grada na primjedbe u javnoj raspravi da malo vidimo. Odbor?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # odgovori Grada na primjedbedildo 2016-12-16 18:01
Citat ...:
Mogao bi netko ovdje pokazati odgovore Grada na primjedbe u javnoj raspravi da malo vidimo. Odbor?
šališ se :lol:
Za uvećane slike:
i.imgur.com/cv6XeeO.jpg
i.imgur.com/Y0LZwKi.jpg
i.imgur.com/SPYwDys.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # ubijte me... 2016-12-16 19:21
ali meni ovo izgleda korektno
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # a gdje je dildo?KT2 2016-12-16 19:29
Citat dildo:
Citat ...:
Mogao bi netko ovdje pokazati odgovore Grada na primjedbe u javnoj raspravi da malo vidimo. Odbor?
šališ se :lol:
odgovor na primjedu 2. je vrhunac bezobrazluka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
213 # meduze... 2016-12-16 20:30
Misliš? Meni se jedino odgovor o rasvjeti mora čini kao čisto izvrdavanje. Vjerojatno velemajstor Skira planira nove meduze. Z
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # konspiracijaJason Bourne 2016-12-16 20:46
Citat KT2:
Citat dildo:
Citat ...:
Mogao bi netko ovdje pokazati odgovore Grada na primjedbe u javnoj raspravi da malo vidimo. Odbor?
šališ se :lol:
odgovor na primjedu 2. je vrhunac bezobrazluka.
izraditi UPU Čikat na osnovu tajnog Master plana kojeg nitko ne smije vidjeti, izrađenog od isto tako nepoznatog investitora je vrhunac demokratske procedure i transparentnost i
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # omertaMastermind 2016-12-17 05:18
nikakav masterplan koji uključuje velike zahvate u prostoru, pogotovo one na ovom vrlo osjetljivom području, ne može i ne smije biti nedostupan javnosti
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # leaky leaksEd Snowball 2016-12-17 07:17
Citat Mastermind:
nikakav masterplan koji uključuje velike zahvate u prostoru, pogotovo one na ovom vrlo osjetljivom području, ne može i ne smije biti nedostupan javnosti
Hitler je imao masterplan, koji je između ostaloga imao cilj stvaranja supernacije (Arijevska rasa), sve druge je trebalo porobiti ili pobiti.

I Srbi su imali masterplan, zlokobni Memorandum Srpske akademije nauka i umetnosti, strateški dokument velikosrpskog nacionalizma i imperijalističk og ekspanzionizma.

I nepoznati ruski investitor ima master koji ne razlikuje puno od prethodna dva.
Milom ili silom oteti zemljište domicilnom stanovništvu i na njemu izgraditi hotelske megakomplekse. Domaće stanovništvo treba ekonomski porobiti ili protjerati sa otoka.

Transparentni rad gradske uprave i guzoyebni način rada gradskog vijeća koje ste vi izabrali, jasno pokazuje
trenutni modus operandi.

Činjenica da u autokampu Čikat, Jadranka već godinama ubire zaradu na privatnim parcelama bez ikakve naknade vlasnicima, jasno pokazuje "u se, na se i poda se" način razmišljanja Jadrankinih brand managera.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # plati pa se rugajjuraj 2016-12-17 07:59
Citat Ed Snowball:
Činjenica da u autokampu Čikat, Jadranka već godinama ubire zaradu na privatnim parcelama bez ikakve naknade vlasnicima, jasno pokazuje "u se, na se i poda se" način razmišljanja Jadrankinih brand managera.
Nije samo autokamp Čikat na privatnim parcelama nego i nudistički kamp Baldarin u Punta križi te autokamp Bijar u Osoru.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
024 # Zajednički prostorno planski kriminalni pothvatKrimtim 2016-12-16 21:14
Citat KT2:
Citat dildo:
Citat ...:
Mogao bi netko ovdje pokazati odgovore Grada na primjedbe u javnoj raspravi da malo vidimo. Odbor?
šališ se :lol:
odgovor na primjedu 2. je vrhunac bezobrazluka.
Ja bih rekao da im se omaklo otvoreno, iskreno priznanje da je planiranje razvoja Lošinja gradska vlast prepustila ruskom kapitalu. Što je Kapeli počeo, Kučićka pod njegovim nadzorom dovršava, a Nedić i klaunovi u GV drže ljestve.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # naše malo mistoservantes 2016-12-16 22:21
Citat Krimtim:
Ja bih rekao da im se omaklo otvoreno, iskreno priznanje da je planiranje razvoja Lošinja gradska vlast prepustila ruskom kapitalu. Što je Kapeli počeo, Kučićka pod njegovim nadzorom dovršava, a Nedić i klaunovi u GV drže ljestve.
Muljatori sa svih strana došli u Lošinj jer su nanjušili laku i brzu zaradu. Skupili su oko sebe lokalne ridikule i rade što god im padne na pamet.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
023 # manekeni planovamanekeni 2016-12-16 17:21
Bilo bi zanimljivo saznati kojeg datuma je Grad primio mišljenje Zavoda za prostorno planiranje PGŽ da prijedlog plana za ruski Čikat nije sukladan s Prostornim planom PGŽ i Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja. Je li bilo dovoljno vremena da ga prouči odbor za prostorno planiranje (u kojem je i Anto Nedić) i da ga viječnici barem prelistaju? Ili im je svima (vd. gradonačelnici, Nediću, vijećnicima i članovima odbora) bilo dostatno da Tanja Jović kroz nos lijenim glasom kaže da mišljenje Zavoda PGŽ nije obvezujuće? Jer ako vremena nije bilo, vrlo je transparentno da je demokratska procedura i u ovom slučaju, a u Nedićevoj izvedbi bila pretvorena u sprdačinu.
5.12.2016 Zavod za prostorno planiranje obrazlaže na 10 stranica neusklađenost UPU a Čikat sa prostornim planom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # nek odbor pita... 2016-12-16 21:44
pravi posao za Mikija da istraži
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Anto !!!!Vox Populi 2016-12-17 09:11
Objavi primjedbe Zavoda za prostorno planiranje ili priznaj da si [cenzurirano]a i zašuti više.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Anto !!!građanin 2016-12-17 12:10
Citat Vox Populi:
Objavi primjedbe Zavoda za prostorno planiranje ili priznaj da si [censored]a i zašuti više.
Objavi primjedbe Zavoda za prostorno planiranje i dokaži da nisi korumpiran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # nedo antićantić nedo 2016-12-17 12:31
Citat Vox Populi:
Objavi primjedbe Zavoda za prostorno planiranje ili priznaj da si [censored]a i zašuti više.

Kada bi on znao šta je to i gdje se to nalazi ( možda da potraži u velom žalu)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Anto !!!Vox Populi 2016-12-18 09:32
Vrijeme ti je isteklo, svima si dokazao tko si i što si. Fuj, gadiš mi se.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # TransparentnostBojana Genov 2016-12-17 11:54
Transparentnost lokalne samouprave i vlasti općenito nije nešto što vlasti mogu odlučiti ili ne odlučiti i dati građanima svojom vladarskom milošću. Transparentnost je obaveza. Citiram članak 14.Zakona o prostornom planiranju:

(1) Javnost ima pravo sudjelovati u postupcima izrade i donošenja prostornih planova u skladu s ovim Zakonom.

(2) Država i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave moraju o stanju u prostoru obavještavati javnost, omogućiti i poticati njezino sudjelovanje razvijanjem društvene povezanosti i jačanjem svijesti o potrebi zaštite prostora te upravljanjem sudjelovanja (prikupljanje i organizacija prijedloga, pribavljanje stručnih mišljenja o javnim stavovima, posredovanje medija i sl.).

(3) Javnost ima pravo pristupa informacijama, odnosno podacima o prostoru kojima raspolažu javnopravna tijela i pravne osobe koje podatke čuvaju za ta tijela, a koji nemaju povjerljivo značenje sukladno posebnom zakonu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # Javnost ima pravo pristupa informacijama ...Bojana Genov 2016-12-17 14:46
Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama zatraženi su odgovori na pitanja iz njegove nadležnosti o procesu donošenja UPU Čikat s obzirom da je svojski sudjelovalo u marifetlucima lošinjske vlast na devastaciji Čikata.


Za veću sliku dokumenta:
i.imgur.com/jPRr7RE.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # On se zna snaćisivonja 2016-12-18 08:44
Citat Bojana Genov:
Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama zatraženi su odgovori na pitanja iz njegove nadležnosti o procesu donošenja UPU Čikat s obzirom da je svojski sudjelovalo u marifetlucima lošinjske vlast na devastaciji Čikata.
O tome treba pitati čovjeka koji se na tv hvali da zna kako se sređuju stvari s lokalcima.

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
112 # plejboj u bermudamagaronja 2016-12-18 09:24
Citat sivonja:
O tome treba pitati čovjeka koji se na tv hvali da zna kako se sređuju stvari s lokalcima.
Almighty Šolić, sve može i sve zna, a nikada nije vidio građevinsku dozvolu. Sva sreća da je odavde.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # bermudski trokutpink floyd 2016-12-18 09:38
Citat garonja:
Almighty Šolić, sve može i sve zna, a nikada nije vidio građevinsku dozvolu. Sva sreća da je odavde.
Vidi se tko mu je mentor i idol !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Master planWTF 2016-12-18 12:35
Citat sivonja:
O tome treba pitati čovjeka koji se na tv hvali da zna kako se sređuju stvari s lokalcima.
Šolić ima plan, on ima Master plan za kojega znaju samo Miha, Gari, Anto i Tanja.
Ni Urbing, ni njegov šef koji sjedi na dvije stolice, pa ni županijski Zavod za prostorno planiranje nisu do kraja uspjeli skontati taj yebeni Master plan. Nije to za svakoga.
Zato Šolić nailazi za sitne prepreke, ali naš Vladar kao i svaki vladar, poznaje ambijent i mentalitet ljudi sa kojima živi i radi već 30 godina, pa će to već nekako srediti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Gradnja na tuđemukermit 2016-12-18 16:34
Na laje pas zbog sela, pa ni Šolić zbog drugih nego radi svojih gazda. Nesređena stanja zemljišnih knjiga otežavaju posao investitorima koji bi htjeli oteti i graditi na tuđemu. Vidi pod aerodrom :cry:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # PomutnjaBojana Genov 2016-12-18 09:27
Zavod za prostorno uređenje PGŽ utvrđuje da konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja UPU 13 Čikat nije sukladan s Prostornim planom primorsko-goran ske županije i Prostornim planom uređenja Grada Malog Lošinja i obrazlaže utvrđene neusklađenosti:


i.imgur.com/H8Wk1Sb.jpg

i.imgur.com/VQycmAf.jpg

i.imgur.com/4cKaTot.jpg

i.imgur.com/aJKVq5L.jpg

i.imgur.com/wIkKZQk.jpg

i.imgur.com/5Os0vMW.jpg

i.imgur.com/gFLgKbf.jpg

i.imgur.com/IVfnHU7.jpg

i.imgur.com/CyBNVar.jpg

i.imgur.com/x0j2Rhn.jpg

i.imgur.com/5lxzq8O.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # NapomenaBojana Genov 2016-12-18 13:38
Primjedbe Zavoda za prostorno planiranje, koje elaboriraju mišljenje da UPU Čikat nije u suglasnosti s prostornim planom županije pa ni s prostornim planom grada, PPUG Mali Lošinj, pokazuju da je uz neprimjeren i nezakonit proces usvajanja plana i sam sadržaja plana nestručan, neusklađen s propisima i da pogoduje investitoru za kojeg se izrađuje.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # lopovski trikoviKonspirator 2016-12-18 14:03
Zna li se tko je ovu točku uvrstio na dnevni red Gradskog vijeća? I to još po hitnom postupku, samo zato da materiali za tu točku ne budu objavljeni sa ostalim točkama dnevnog reda i tako dostupni javnosti. Sve se prati, nije im prvi put.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # profpapak 2016-12-18 09:34
Ipak je Nedo Antić pronašao mišljenje zavoda, ( zna se gdje je našao u veli žal )
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Bojana a ne Antoitd 2016-12-18 09:46
Citat papak:
Ipak je Nedo Antić pronašao mišljenje zavoda, ( zna se gdje je našao u veli žal )
Mišljenje zavoda je objavila Bojana a ne Anto. Još uvijek ne znamo je li ga našao :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # došlo je vrijeme ćorkeMad Max 2016-12-18 10:21
Tri milijuna primjedbi, kao da su plan radila mala djeca a ne poznata firma Urbing. Još kad bi negdje na gradskom webu imali mogućnost pogledati taj Konačni prijedlog UPU Čikat, nema ga ni na popisu planova, niti u materijalima za gradsko vijeće. Neš ti Nedićevih laži o transparentnost i, plan je toliko transparentan da je postao savršeno nevidljiv. Sve ovo je korupcija i kriminal, udruženi zločinački pothvat, pa vi razmislite koliko ćete još trajati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # moj maliBali ,bali 2016-12-18 10:37
Citat itd:
Citat papak:
Ipak je Nedo Antić pronašao mišljenje zavoda, ( zna se gdje je našao u veli žal )
Mišljenje zavoda je objavila Bojana a ne Anto. Još uvijek ne znamo je li ga našao :P
Pa šalio sam se, pa on osim ručka u velom žalu i eurića što ga u sitno podmazuju ne vidi, ne čuje i boli ga k..c za sve Vas.
On je svoju guz..cu dobro prodao a Vi pušite travu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # AntoPoskok 2016-12-18 11:09
Citat Bali ,bali:
Pa šalio sam se, pa on osim ručka u velom žalu i eurića što ga u sitno podmazuju ne vidi, ne čuje i boli ga k..c za sve Vas.
On je svoju guz..cu dobro prodao a Vi pušite travu.
Aha. 1:0 za njega. Prvo poluvrijeme.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # leteći cirkusMonty Python 2016-12-18 10:39
Pri ponovnom pregledu plana vršit če se provjera jesu li otklonjene utvrđene neusklađenosti.

Naši mudraci umjesto na doradu, plan stave na gradsko vijeće, a pročelnica Jović je istaknula da je usklađenost s prostornim planom Primorsko-goran ske županije jedna stvar, a sugestije Zavoda za prostorno planiranje PGŽ nešto drugo.

U gornjem tekstu jasno i masno piše da "plan nije sukladan", a kome to nije jasno neka si potraži drugi posao jer je nesposoban ili je korumpiran.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # cirkusCirkus 2016-12-18 11:48
Citat Monty Python:
Pri ponovnom pregledu plana vršit če se provjera jesu li otklonjene utvrđene neusklađenosti.
Naši mudraci umjesto na doradu, plan stave na gradsko vijeće, a pročelnica Jović je istaknula da je usklađenost s prostornim planom Primorsko-goranske županije jedna stvar, a sugestije Zavoda za prostorno planiranje PGŽ nešto drugo.
U gornjem tekstu jasno i masno piše da "plan nije sukladan", a kome to nije jasno neka si potraži drugi posao jer je nesposoban ili je korumpiran.
A zašto se rade svako malo izmjene I, II, II, IV , V, VI a sada i VII planova, pa tu je veliki novac, a tko daje nalog za izradu planova Jovićka tko daje nalog za plaćanje Jovićka a tko izrađuje planove Urbing sve jasno samo neznam kome?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # I ovaj zna znanje ...Miss Pigy 2016-12-19 10:17
Ne znam odgovor na to pitanje ali znam da Knezić kao ono prase iz poslovice zna kako se dvije krmače sisa 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Veliki cirkusmade in Lošinj 2016-12-18 13:21
Izrađivači planova i izmjena I, Ii, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII itko zna koliko još su čak i legalno plaćeni jer izrađuju što im se naruči, naravno kada im treba još predlože još izmjena.

Svi zadovoljni teče med i mlijeko, pardon teče lova u potocima ma ne u potocima rijeke.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # prošla baba s kolačimayordan 2016-12-18 14:55
Citat made in Lošinj:
Izrađivači planova i izmjena I, Ii, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII itko zna koliko još su čak i legalno plaćeni jer izrađuju što im se naruči, naravno kada im treba još predlože još izmjena.

Svi zadovoljni teče med i mlijeko, pardon teče lova u potocima ma ne u potocima rijeke.
Ta lova davno više ne teče ni u kapima, pitajte upravu Jadranke koja je slijedeća investicija u hotel, kamp ili trgovinu. Njet :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # praona rubljaDJ Tramp 2016-12-18 15:42
Citat yordan:
Ta lova davno više ne teče ni u kapima, pitajte upravu Jadranke koja je slijedeća investicija u hotel, kamp ili trgovinu. Njet :P
Miha i društvo očito imaju velike planove na Čikatu, prema kojima će ono što je do sad izvedeno biti mačji kašalj.
Planiraju još jedan hotel u Sunčanoj uvali, 1300 ležajeva na Mataldi, aerodrom, jesam li što zaboravio... očito je da negje postoji zaliha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Matalda i pusti snoviBojana Genov 2016-12-18 19:23
Citat DJ Tramp:
Citat yordan:
Ta lova davno više ne teče ni u kapima, pitajte upravu Jadranke koja je slijedeća investicija u hotel, kamp ili trgovinu. Njet :P
Miha i društvo očito imaju velike planove na Čikatu, prema kojima će ono što je do sad izvedeno biti mačji kašalj.
Planiraju još jedan hotel u Sunčanoj uvali, 1300 ležajeva na Mataldi, aerodrom, jesam li što zaboravio... očito je da negje postoji zaliha.
Na Mataldi neće biti 1600 ležajeva jer je to područje Nature 2000. Mada se njima čini da to ne znači ništa, od tolikih kapaciteta nema ni govora. Ostaje pitanje isplati li im se raditi golf sa samo tristotinjak ležajeva, a odgovorna gradska vlast također bi se trebala upitati isplati li se devastirati područje za tako nešto.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # 2 much 4 meFigaro 2016-12-18 20:17


ovo su zadnje objavljeni planovi investitora.
koliko igrača plus nekakve pratnje dnevno stane na 2 golf igrališta?
svaka brojka preko 200-300 mi se čini pretjerana. čemu onda tako veliki smještajni kapaciteti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # Ministar ukidanja zaštiteRenco 2016-12-19 16:33
Citat Figaro:

ovo su zadnje objavljeni planovi investitora.
koliko igrača plus nekakve pratnje dnevno stane na 2 golf igrališta?
svaka brojka preko 200-300 mi se čini pretjerana. čemu onda tako veliki smještajni kapaciteti?
Zaboravio si senzacionalnu Šolićevu informaciju da je za Mataldu zagrizao čuveni Ernie Els!
Svjetski jet set će nagrnuti da vidi što je Erni napravio pa zato pod hitno treba riješiti aerodrom. To je prva i glavna zadaća ministra turizma. A što se tiče Bojaninog stvaranja pomutnje da na Mataldi neće biti 1600 ležajeva jer je to područje Nature 2000 ministar turizma će i to riješiti jer ima bogatu praksu ukidanja mjera zaštite. Kao gradonačelnik je s lakoćom ukinuo zaštitu dupina u lošinjskom akvatoriju, da ne spominjemo Čikat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Odbor za sprječavanje zaštite okolišaGargamel 2016-12-20 09:43
Citat:
A što se tiče Bojaninog stvaranja pomutnje da na Mataldi neće biti 1600 ležajeva jer je to područje Nature 2000 ministar turizma će i to riješiti jer ima bogatu praksu ukidanja mjera zaštite. Kao gradonačelnik je s lakoćom ukinuo zaštitu dupina u lošinjskom akvatoriju, da ne spominjemo Čikat.
A onda je za predsjednika odbora za zaštitu okoliša sadašnji ministar turizma postavio glavnog inicijatora ukidanja zaštite dupina. S obzirom na stupanj zaštite Čikata kojim su nepoznatom investitoru date odriješene ruke odboru je trebao promijeniti ime u Odbor za sprječavanje zaštite okoliša.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # zato treba 1300 ležajevaFigaro 2016-12-19 20:14
Moguće je da nepoznati investitor sa dva golf terena samo želi probiti led, a nakon toga napraviti još nekoliko golf terena. Razlog tomu lako je uočiti u dva nezavisna novinska članka objavljena prije nekoliko godina i Večernjem i Jutarnjem listu.

Golfska menadžerica Maria Manuel Delgado e Silva hrvatskim je novinarima koji su obišli terene u regiji Algarve objasnila kako se golfere može privući jedino ako u blizini postoji barem pet igrališta. Poznato je, naime, da golferi u tjedan dana, koliko obično traje njihov odmor, žele obići što više terena, ali pritom ne žele gubiti vrijeme na duga putovanja. RH još nije ni blizu ideji o pet igrališta na jednom području jer ih u cijeloj zemlji nema toliko...

vecernji.hr/.../...


Raić tvrdi kako je najbitnije da se golf-tereni ne grade samostalno, već u tzv. grozdovima.
- Prosječni golfer na odmor dolazi na sedam dana. U tom razdoblju želi odigrati šest partija. Traži najmanje tri, a možda i šest terena međusobno udaljnih najviše sat vremena vožnje automobilom, kako bi ih mogao mijenjati. Uz to, troši na smještaj, na gastronomiju i preporučuje istu destinaciju svojim prijateljima. Jedino tako možemo privući tu vrstu turista - smatra Raić.


www.jutarnji.hr/.../1200416
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
018 # +Dildač 2016-12-18 15:51
Ovo je sve gore. Izvještaj o javnoj raspravi treba izraditi u roku od 90 dana od završetka iste. Nigdje nije objavljena izvještaj o javnoj raspravi, a morao je na stranicama Ministarstva i grada. Izvještaja naravno nema nigdje u materijalima a morao je biti uz plan dostavljen i Ministarstvu. Iz dildovog komentara je vidljivo da je njemu odgovor napisan 13.12.2016. a dobio ga je barem dan kasnije. Znači da izvještaj o javnoj raspravi barem do 13.12. nije napravljen a vjerojatno ga nema ni sad. Zakon kaže da tek nakon izrade izvještaja može se ići u daljnju proceduru a ovdje u najboljem slučaju bi moglo biti istovremeno. Na žalost zakon ne predviđa istovremene radnje. Već jedna radnja mora prethoditi drugoj.

A u odgovoru dildu ima zanimljivih stvari. Tako izrađivač kaže da je javna rasprava objavljena u periodu od 22.-27.12.2015? ?? Da li se javna rasprava objavljivala 5 dana, dan po dan, rečenica po rećenica ili je javna rasprava trajal 5 dana. Stvarno besmisleno. Mislim da i odgovi izrađivača zaslužuju poseban članak.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
102 # Hal-ValRukavica 2016-12-18 17:58
U predjelu Rukavić u Malom Lošinju počeli su pripremni radovi za izgradnju stambenog kompleksa na površini veličine 1,5 hektara, izvijestio je Novi list. Radi se o investiciji vrijednoj oko 50 milijuna kuna u kojoj zajednički sudjeluju Grad Mali Lošinj i privatni investitor, poduzeće Hal d.o.o. registrirano u Malom Lošinju.
Projektom je previđena izgradnja osam stambenih zgrada s 91 stanom te pristupna cesta. Budući da je riječ o gradskom terenu, svi troškovi projektiranja, komunalnog i vodnog doprinosa koji iznose više od pet milijuna kuna, kao i gradnja, obaveza su privatnog investitora, dok će Gradu Malom Lošinju koji će financirati izgradnju pristupne ceste i platiti nadzor, pripasti 22 stana. Ovim će stanovima, prema svemu sudeći, dobar dio Lošinjana riješiti svoje stambeno pitanje. Naime, ugovornom obvezom suinvestitor je ograničen u prodaji ostatka stanova – stanove mora prodavati po ograničenoj cijeni građanima Malog Lošinja, i to onima s POS-ove liste po 1.400 eura za četvorni metar, a Malološinjanima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a nisu na POS-ovoj listi, po 1.500 eura.
Samo 15 stanova investitor može slobodno prodavati bez ikakvih ograničenja. Prema raspoloživim podacima, trenutačno na području grada Malog Lošinja živi oko 120 obitelji koji nemaju vlastiti stan.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # posao stoljećakuki 2016-12-18 18:48
Citat Rukavica:
U predjelu Rukavić u Malom Lošinju počeli su pripremni radovi za izgradnju stambenog kompleksa na površini veličine 1,5 hektara, izvijestio je Novi list. Radi se o investiciji vrijednoj oko 50 milijuna kuna u kojoj zajednički sudjeluju Grad Mali Lošinj i privatni investitor, poduzeće Hal d.o.o. registrirano u Malom Lošinju.
Projektom je previđena izgradnja osam stambenih zgrada s 91 stanom te pristupna cesta. Budući da je riječ o gradskom terenu, svi troškovi projektiranja, komunalnog i vodnog doprinosa koji iznose više od pet milijuna kuna, kao i gradnja, obaveza su privatnog investitora, dok će Gradu Malom Lošinju koji će financirati izgradnju pristupne ceste i platiti nadzor, pripasti 22 stana. Ovim će stanovima, prema svemu sudeći, dobar dio Lošinjana riješiti svoje stambeno pitanje. Naime, ugovornom obvezom suinvestitor je ograničen u prodaji ostatka stanova – stanove mora prodavati po ograničenoj cijeni građanima Malog Lošinja, i to onima s POS-ove liste po 1.400 eura za četvorni metar, a Malološinjanima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a nisu na POS-ovoj listi, po 1.500 eura.
Samo 15 stanova investitor može slobodno prodavati bez ikakvih ograničenja. Prema raspoloživim podacima, trenutačno na području grada Malog Lošinja živi oko 120 obitelji koji nemaju vlastiti stan.
Što je ovo skrivena kamera, pa stanovi su već izgrađeni i prodani po cijeni od 2.600 EUR-a po kvadratu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
114 # Trolanje?Fol 2016-12-18 19:28
Pojasni nama neukima kakve to veze ima s temom hitne procedure za UPU Čikat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
120 # TrolanjeKrampus 2016-12-18 19:28
Dobar pokušaj, ali trolanje nas neće odvući od teme Čikata. Ako ima nečeg nelegalnog oko Rukavića, i to pada na teret lokalnih vlasti. Da sam ja investitor jasno da bih napravio sve da ostvarim svoj plan i izvučem što više novca iz njega. Problematičan je onaj tko mu je to omogućio. Anto, ostao si sam! Gari se je izmaknuo, ali ti si tu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # nitko nije otokkozlović 2016-12-19 21:17
Citat Krampus:
Da sam ja investitor jasno da bih napravio sve da ostvarim svoj plan i izvučem što više novca iz njega. Problematičan je onaj tko mu je to omogućio. Anto, ostao si sam! Gari se je izmaknuo, ali ti si tu.
Nikad Anto neće biti sam, tu su njegovi vjerni partneri IDS-ovci, PGS-ovci, SDP-ovci, HNS-ovci...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Potrošna robaGost 2016-12-20 09:57
Citat kozlović:
Citat Krampus:
Da sam ja investitor jasno da bih napravio sve da ostvarim svoj plan i izvučem što više novca iz njega. Problematičan je onaj tko mu je to omogućio. Anto, ostao si sam! Gari se je izmaknuo, ali ti si tu.
Nikad Anto neće biti sam, tu su njegovi vjerni partneri IDS-ovci, PGS-ovci, SDP-ovci, HNS-ovci...
Nisu oni Nedićevi vjerni partneri nego vjerne sluge zajedničkim gospodarima sa Čikata. Vitez bez mača je potrošena roba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # mač bez vitezavilenjak 2016-12-20 11:50
Citat Gost:
Nisu oni Nedićevi vjerni partneri nego vjerne sluge zajedničkim gospodarima sa Čikata. Vitez bez mača je potrošena roba.
Nemoj se iznenaditi kad postane gradonačelnik Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # TransparentnostKrampus 2016-12-19 12:32
Baš me zanima što je Nedić mislio onom sad već legendarnom rečenicom o dokazu transparentnost i nasuprot onima koji izazivaju pomutnju. Gledam na vebu Grada i ne vidim materijale za saziv sjednice na kojoj je usvojen proračun i UPU Čikat. Ako je transparentno, gdje da to potražimo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Transparentna pomutnjaŠtrumf 2016-12-19 12:52
Citat Krampus:
Baš me zanima što je Nedić mislio onom sad već legendarnom rečenicom o dokazu transparentnosti nasuprot onima koji izazivaju pomutnju. Gledam na vebu Grada i ne vidim materijale za saziv sjednice na kojoj je usvojen proračun i UPU Čikat. Ako je transparentno, gdje da to potražimo?
Kod Bojane. Gdje drugdje :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # sisa13 prase 2016-12-19 12:35
Citat:
Ne znam odgovor na to pitanje ali znam da Knezić kao ono prase iz poslovice zna kako se dvije krmače sisa 8)
A odgovor je jasan, firma urbing radi prostorni plan sa stalnim izmjenama, ali radi i urbanističke planove koje bi trebao prilagoditi odnosno poštivati prostorni plan. A gle oni to ne rade jer nebi mogli nastaviti raditi izmjene i dopune planova koja se dobro plaća grad a još bolje privatni investitor. A glavno je pitanje tko to njima tako štima i omogućava da stalno su na dvije sise, za to je zadužena pročelnica Jović.
Komrora je mjerodavna da tu firmu malo preispita prije nego što DORH počne čačkati.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
115 # Iz plota zaplotnjački...Igor Chessemek 2016-12-19 13:12
Našao u sandučiću odgovor na primjedbe iznijete u javnoj raspravi.Nadnev ak je 13.12.2016. Isti dan kad je plan upućen na GV po hitnom postupku.
Dakle prije 13.12.2016. zasigurno nije postojao izvještaj o javnoj raspravi jer nije bilo ni odgovora. A zakon, kojega se gle čuda mora pridržavati i Ministarstvo kaže u čl.97. slijedeće:
"Nositelj izrade najkasnije u roku od četiri mjeseca od završetka javne rasprave dostavlja Ministarstvu zahtjev za suglasnost na prostorni plan iz stavka 1. ovoga članka uz koji obvezno prilaže konačni prijedlog prostornog plana, izvješće o javnoj raspravi, nacrt odluke o donošenju i prilozima iz članka 58. stavka 2. ovoga Zakona." Dakle Minsitarstvo nije moglo dati zakonitu suglasnost 12.12.2016. jer nije imalo sve zakonom predviđene uvjete za izdavanje suglasnosti.
Mislim da je prava adresa za postavljati pitanja Ministarstvo odnosno pomoćnik ministra izvjesni Čizmek.
Vodilja koja je takvog lika vodila u ovom postupku je ona Titina čuvena: "Pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota"
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # Kolega kolegiZaplotnjak 2016-12-19 14:03
Citat Igor Chessemek:
Vodilja koja je takvog lika vodila u ovom postupku je ona Titina čuvena: "Pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota"
A uz to mu je Kapeli stajao za leđima i nervozno cupkao požurujući da što prije potpiše suglasnost po odobrenju svog kolege ministra graditeljstva. Koji uz Titinu zaplotnjačku misao zaziva i božju pomoć pa pozdravlja s Hvaljen Isus.
vijesti.rtl.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Bože moj, ako ova država neće pomoć nama ...Pompon 2016-12-20 10:13
Citat Zaplotnjak:
Citat Igor Chessemek:
Vodilja koja je takvog lika vodila u ovom postupku je ona Titina čuvena: "Pa nećemo se valjda držati zakona ko pijan plota"
A uz to mu je Kapeli stajao za leđima i nervozno cupkao požurujući da što prije potpiše suglasnost po odobrenju svog kolege ministra graditeljstva. Koji uz Titinu zaplotnjačku misao zaziva i božju pomoć pa pozdravlja s Hvaljen Isus.vijesti.rtl.hr/.../...
Ministrovo javno isticanje vlastite pobožnosti je vjerojatno navelo Šolića na onaj zaneseni vjernički vapaj pred kamerama Nove TV da se smili pobožnom ministru:

"Bože moj, ako ova država neće pomoć nama, koji gradimo aerodrom koji bi po Bogu i po pravdi trebala raditi država ili lokalna samouprava, ako nam neće pomoći u tim detaljima da nam unese svoje zemljište unutra onda ne znam što bi drugo trebao raditi", rekao je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # prepotencijaŠtef 2016-12-20 11:22
Citat Pompon:
"Bože moj, ako ova država neće pomoć nama, koji gradimo aerodrom koji bi po Bogu i po pravdi trebala raditi država ili lokalna samouprava, ako nam neće pomoći u tim detaljima da nam unese svoje zemljište unutra onda ne znam što bi drugo trebao raditi", rekao je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.
Koja država? Majka Rusija?
Pitaj Putina neka ti napravi aerodrom za tvoje golfere sa 5*.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # ???Aeroplaninio 2016-12-20 12:31
Ili bi grad trebao izgraditi aerodrom da bi oni punili svoje hotele?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # »Mi smo tu da radimo za Rusiju«Kazačok 2016-12-20 14:21
Citat Štef:
Citat Pompon:
"Bože moj, ako ova država neće pomoć nama, koji gradimo aerodrom koji bi po Bogu i po pravdi trebala raditi država ili lokalna samouprava, ako nam neće pomoći u tim detaljima da nam unese svoje zemljište unutra onda ne znam što bi drugo trebao raditi", rekao je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.
Koja država? Majka Rusija?
Dobro pitanje! S obzirom na misiju banke koja je vlasnik Jadranke d.d. da doprinosi blagostanju Rusije i rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva bilo bi primjereno da aerodrom sagradi malčica Rusija.
Misija vlasnika Jadranke opisana je prije dvije godine u članku Grad s pet zvjezdica
u kojem pored ostalog piše: "... klupku vlasništva nad Jadrankom tu nije kraj, jer i sam investicijski fond UK Promsvyaz je vlasništvo. Vlasnik mu je Promsvyazbank sa sjedištem u Moskvi, kojoj su pak većinski vlasnici braća Aleksej i Dmitrij Ananiev. Misija banke je - kako navodi na svojoj web stranici - da doprinosi blagostanju Rusije i dobrobiti zaposlenika i dioničara nuđenjem financijskih rješenja za svoje klijente, investitore i partnere kojima osigurava produktivno korištenje novca znajući što treba učiniti te kada i kako treba biti učinjeno da bi se novac preobrazio u kapital. Zadatak joj je da svojim poslovanjem razvija kulturu upravljanja kapitalom u Rusiji i stvara nove prilike za Rusiju, jer pouzdano razmještanje kapitala ruskim građanima pruža sigurnost u sutrašnjicu, a time i u snažniju Rusiju. »Mi smo tu da radimo za Rusiju«, kaže se u zaključku opisa misije, a među vrednotama na kojima počiva djelovanje banke ističe se patriotizam kao poticaj za doprinos rastu ruskog materijalnog i duhovnog bogatstva.
Ciničan zaključak izveden iz ovih iskaza ciljeva, misije i vrednota piramide vlasništva nad Jadrankom bio bi da se u nju investira zbog blagostanja Rusije i rasta njenog materijalnog i duhovnog bogatstva."

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # MataldaBojana Genov 2016-12-22 12:07
Citat Figaro:


ovo su zadnje objavljeni planovi investitora.
koliko igrača plus nekakve pratnje dnevno stane na 2 golf igrališta?
svaka brojka preko 200-300 mi se čini pretjerana. čemu onda tako veliki smještajni kapaciteti?
To je bila želja investitora. Čak i uz dobro i višegodišnje iskustvo u tome kako se podmazuju, uvjeravaju i požuruju institucije, investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. PGŽ je, naime, ucrtala granice Natura 2000 u svoj prostorni plan.Valja to napokon apsolvirati, prostorni plan županije je nadređen prostornom planu grada. Natura 2000 je međunarodni ugovor, nadređen željama investitora. Dobili su 440, a i to je previše. To uopće ne znači da investito neće biti tako uvjerljiv županijskim moćnicima, da će izmijeniti prostorni plan županije, potom Grad Mali Lošinj u VII. ili koje već ciljane izmjene ucrtati dodatnih tisuću i nešto ležajeva. Sve je moguće, kad su argumenti potkrijepljeni najuvjerljiviji m sredstvom utjecaja, novcem.

www.sn.pgz.hr/default.asp?
Link=odluke&id=34667
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # ???Zbunjeni 2016-12-22 19:12
Citat Bojana Genov:
To je bila želja investitora. Čak i uz dobro i višegodišnje iskustvo u tome kako se podmazuju, uvjeravaju i požuruju institucije, investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. PGŽ je, naime, ucrtala granice Natura 2000 u svoj prostorni plan.Valja to napokon apsolvirati, prostorni plan županije je nadređen prostornom planu grada. Natura 2000 je međunarodni ugovor, nadređen željama investitora. Dobili su 440, a i to je previše. To uopće ne znači da investito neće biti tako uvjerljiv županijskim moćnicima, da će izmijeniti prostorni plan županije, potom Grad Mali Lošinj u VII. ili koje već ciljane izmjene ucrtati dodatnih tisuću i nešto ležajeva. Sve je moguće, kad su argumenti potkrijepljeni najuvjerljivijim sredstvom utjecaja, novcem.
www.sn.pgz.hr/default.asp?
Link=odluke&id=34667
Dala si link na nedavno usvojene YI ciljane izmjene i dopune PPUGa. Kakve to veze ima sa golfom na Mataldi?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # kapacitet zone Mataldagost 2016-12-22 19:21
Možda je ovo veza s golfom na Mataldi:
Članak 33.
Iza članka 119b. dodaje se novi naslov koji glasi:
»13. Matalda / Punta Križa - T14 «
Članak 32.
Iza naslova iz prethodnog članka dodaje se članak 119c. koji glasi:
Unutar građevinskog područja ugostiteljsko-t urističke namjene Matalda planiraju se građevine iz skupine hoteli sa pratećim sadržajima, trgovačke, uslužne, ugostiteljske, sportsko-rekrea cijske, zabavne i slične namjene. Najveći ukupni kapacitet zone Matalda površine do 3,00 ha iznosi do 360 kreveta, uz najveću gustoću korištenja do 120 kreveta/ha.
Urbanističkim planom uređenja je dozvoljeno planirati najviše dvije neovisne funkcionalne cjeline, uz distribuciju kapaciteta sukladno udjelu u površini zone.
Visina građevina može biti maksimalno tri nadzemne etaže;
Prije izrade urbanističkog plana uređenja kao podlogu treba izraditi konzervatorsko- krajobraznu studiju koja treba analizirati osjetljivost i ranjivost prostora s krajobraznog aspekta i dati smjernice za zahvate u prostoru. »
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ....Zbunjeni 2016-12-22 19:35
Citat gost:
Možda je ovo veza s golfom na Mataldi:
Članak 33.
Iza članka 119b. dodaje se novi naslov koji glasi:
»13. Matalda / Punta Križa - T14 «
Članak 32.
Iza naslova iz prethodnog članka dodaje se članak 119c. koji glasi:
Unutar građevinskog područja ugostiteljsko-turističke namjene Matalda planiraju se građevine iz skupine hoteli sa pratećim sadržajima, trgovačke, uslužne, ugostiteljske, sportsko-rekreacijske, zabavne i slične namjene. Najveći ukupni kapacitet zone Matalda površine do 3,00 ha iznosi do 360 kreveta, uz najveću gustoću korištenja do 120 kreveta/ha.
Urbanističkim planom uređenja je dozvoljeno planirati najviše dvije neovisne funkcionalne cjeline, uz distribuciju kapaciteta sukladno udjelu u površini zone.
Visina građevina može biti maksimalno tri nadzemne etaže;
Prije izrade urbanističkog plana uređenja kao podlogu treba izraditi konzervatorsko-krajobraznu studiju koja treba analizirati osjetljivost i ranjivost prostora s krajobraznog aspekta i dati smjernice za zahvate u prostoru. »
Nažalost, to nema veze. Probaj na karti locirati T14 i budući golf resort, pa ćeš vidjeti da to nije isto.
O golf resortu će direktnom primjenom odlučivati PP PGŽ, a ne naš PPUG.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Farsa o zaštiti prirodeOli 2016-12-23 09:34
Citat Zbunjeni:
Citat gost:
Možda je ovo veza s golfom na Mataldi:
Članak 33.
Prije izrade urbanističkog plana uređenja kao podlogu treba izraditi konzervatorsko-krajobraznu studiju koja treba analizirati osjetljivost i ranjivost prostora s krajobraznog aspekta i dati smjernice za zahvate u prostoru. »
Nažalost, to nema veze. Probaj na karti locirati T14 i budući golf resort, pa ćeš vidjeti da to nije isto. O golf resortu će direktnom primjenom odlučivati PP PGŽ, a ne naš PPUG.
Znači uživaćemo u još jednoj komediji o odustajanju od zaštite prirode kad PGŽ po volji kapitala krene u brisanje granice Natura 2000 iz svog prostornog plana.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # golfTHC 2016-12-22 19:54
Citat gost:
Možda je ovo veza s golfom na Mataldi:
Članak 33.
Iza članka 119b. dodaje se novi naslov koji glasi:
»13. Matalda / Punta Križa - T14 «
Članak 32.
Iza naslova iz prethodnog članka dodaje se članak 119c. koji glasi:
Unutar građevinskog područja ugostiteljsko-turističke namjene Matalda planiraju se građevine iz skupine hoteli sa pratećim sadržajima, trgovačke, uslužne, ugostiteljske, sportsko-rekreacijske, zabavne i slične namjene. Najveći ukupni kapacitet zone Matalda površine do 3,00 ha iznosi do 360 kreveta, uz najveću gustoću korištenja do 120 kreveta/ha.
Urbanističkim planom uređenja je dozvoljeno planirati najviše dvije neovisne funkcionalne cjeline, uz distribuciju kapaciteta sukladno udjelu u površini zone.
Visina građevina može biti maksimalno tri nadzemne etaže;
Prije izrade urbanističkog plana uređenja kao podlogu treba izraditi konzervatorsko-krajobraznu studiju koja treba analizirati osjetljivost i ranjivost prostora s krajobraznog aspekta i dati smjernice za zahvate u prostoru. »
na 3,00 ha jedva možeš smjestiti 3 rupe za golf, golf resort kojega planira Jadranka d.d. iznosi preko 320 ha.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # big deal... 2016-12-22 20:18
U Istri postoje turističke zone sa po nekoliko tisuća ležajeva u NATURA 2000 područjima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
4 0 # polako... 2016-12-22 22:18
Već vidim minuse, ali poanta je da Natura nije garancija kontrole investicija kako Bojana stalno govori.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # zlobaJoao 2016-12-22 22:30
Citat ...:
Već vidim minuse, ali poanta je da Natura nije garancija kontrole investicija kako Bojana stalno govori.

Neki ovdje nisu napisali domaću zadaću pa ti daju minuse čim ne razumiju ili im se ne sviđa što si napisao bez obzira što si napisao istinu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Više nema naivnih LošinjanaNenad 2016-12-23 09:49
Ne bih rekao da Bojana bilo što smatra garancijom kontrole investicija. Ništa što je napisala i kazala na tribinama nije ostavilo dojam da je naivna. Uostalom, malo tko je danas naivan u svezi ishoda sudara institucija sistema, zakona i političkih programa s prohtjevima i apetitima kapitala. A nakon iskustva s Garijevim "investitorom kakvog se može samo poželjeti" na Lošinju naivnih nema.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ups... 2016-12-23 20:28
Citat Nenad:
Ne bih rekao da Bojana bilo što smatra garancijom kontrole investicija. Ništa što je napisala i kazala na tribinama nije ostavilo dojam da je naivna. Uostalom, malo tko je danas naivan u svezi ishoda sudara institucija sistema, zakona i političkih programa s prohtjevima i apetitima kapitala. A nakon iskustva s Garijevim "investitorom kakvog se može samo poželjeti" na Lošinju naivnih nema.
Nisam ni mislio da je Genov naivna.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
13 # Money makes the world go 'roundTropa 2016-12-23 10:01
Citat ...:
Već vidim minuse, ali poanta je da Natura nije garancija kontrole investicija kako Bojana stalno govori.
Trebao si pročitati što je napisala pa ne bi tvrdio da stalno govori kako je Natura garancija kontrole. Čitaj polako da razumiješ: "Natura 2000 je međunarodni ugovor, nadređen željama investitora. Dobili su 440, a i to je previše. To uopće ne znači da investitor neće biti tako uvjerljiv županijskim moćnicima, da će izmijeniti prostorni plan županije, potom Grad Mali Lošinj u VII. ili koje već ciljane izmjene ucrtati dodatnih tisuću i nešto ležajeva. Sve je moguće, kad su argumenti potkrijepljeni najuvjerljiviji m sredstvom utjecaja, novcem." Meni se čini da ona stalno tvrdi kako je NOVAC i samo NOVAC jedina garancija kontrole investicija :lol:

Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # Korištenjeriječi - zloba 2016-12-22 23:07
Stalno spominjete tu riječ "zloba" kao mi svi samo zavidimo nekima jer sami to ne možemo.
Možda za neke i je tako međutim zar se baš mora sve uništiti radi nekog osobnog profita - pojedinca?

Pa onda bolje da ostane kako je bilo svi su do sada bili umjereni a ovo je sada ludilo!¨!

Spominjete da nije sve onako kako piše Bojana pa nam iznesite kako je da imamo korisnih informacija.
Bojana piše svoje ali jedina objavljuje svojim imenom i prezimenom što napiše pa jedino to imamo.

Vi ostali koji pišete da nije tako napišite na ovim stranicama kako je i što je da mi ostali znamo.

Čak ne trebate niti ime staviti kao niti ja koja pišem ali jok ime.

Cjenite onoga tko ima kojones i pokušajte pripomoći sa nama korisnim informacijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
61 # bazlo... 2016-12-23 10:01
Citat riječi - zloba:
sve uništiti radi nekog osobnog profita - pojedinca?
U ovakvom napuhavanju stanja stvari ja ne vidim ništa drugo nego zlobu. Ovdje u komentarima sve pršti od takvih sudova koji se prodaju pod polazišnu točku za raspravu. "Naš" Odbor je mogao koji put otići suočiti se "pravim" odnosno "plaćenim" Odborom, Garijem, Nedićem ili urbanistima. Ili jest, pa ne znamo?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Ponovnoriječi - zloba 2016-12-23 10:21
Što očekuješ da napravi par ljudi zašto se ne javiš pa da i ti odeš s njima tamo gdje predlažeš.
Zašto se ne javite vi koji dajete prijedloge što treba napraviti?
Javite se jer samo masa ljudi može nešto napraviti.
Ne očekujte od drugih da rješava stvari za vas jer ti koji nešto rješavaju predstave se imenom i prezimenom i ne ostaju anonimni.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Blaćenje nije argumentPipo Zloba 2016-12-23 13:07
Citat ...:
Citat riječi - zloba:
sve uništiti radi nekog osobnog profita - pojedinca?
U ovakvom napuhavanju stanja stvari ja ne vidim ništa drugo nego zlobu.
Ti vidiš, a ja ne vidim napuhavanje stanja stvari. No s tobom koji u navođenju činjenica ne vidiš drugo do zlobu nema smisla raspravljati. Jer ovo nije rasprava o psihologiji i motivima sudionika rasprave nego o planu prostora i politici. Kao protivniku apartmanizacije pod krinkom golfa i rizika po okoliš sasma mi je svejedno kritizira li se iz zlobe, zabave, dokolice ili osjećaja odgovornosti prema budućim generacijama. Zanimaju me samo argumenti. A na argument se odgovara argumentom, a ne blaćenjem onoga tko ga je izložio.Citat:
"Naš" Odbor je mogao koji put otići suočiti se "pravim" odnosno "plaćenim" Odborom, Garijem, Nedićem ili urbanistima. Ili jest, pa ne znamo?
Jest, ali saamo ti ne znaš. Mi ostali znamo. Bilo je nekoliko dobro posjećenih tribina na kojima su prozvani uglavnom mudro šutjeli ili su se izmotavali.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Korištenje riječi zlobagost 2016-12-23 17:32
Ipak bih volio da neko od ovih što potežu riječ "zloba" na nas koji ne svršavamo od ushita ima muda da napiše svoje ime.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # PrimirjeBonaventura 2016-12-23 11:59
Ljudi,za dva dana je BOŽIĆ,ne trošite se bespotrebno(neć ete ništa promijeniti)uži vajte u Blagdanima.Zato sretan BOŽIĆ svima i zdravlja u Novoj 2017 godini
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
24 # *Duda Bonaventura 2016-12-23 13:04
Šta trebamo isključiti mozak par dana dok ne prođe Božić?
"Stvari se vjerojatno neće promijeniti", znači postoji mala šansa da hoće. Defetisti bi se mogli i iznenaditi,..a neki i neugodno...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Opijum za narodFatalist 2016-12-23 17:47
Citat Duda Bonaventura:
Šta trebamo isključiti mozak par dana dok ne prođe Božić?
Mislim da se od nas očekuje da ga isključimo za stalno, a oni će misliti za nas. Jeli ono neko rekao da je religija opijum za narod :zzz
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # Puno galame, a nikakvog objašnjenjaMatalda 2016-12-23 15:34
Vidim da se ovdje mnogi prave pametni, pa se onda osjećaju ugroženi ili uvrijeđeni različitim komentarima,
a u stvari ne barataju niti osnovnim pojmovima o kojima se vodi diskusija.
Mnogi niti ne znaju preciznu lokaciju Jadrankinog golf resorta, ne znaju koji su urbanistički planovi kojima je to potrebno definirati i još ponešto.

Ono što svi moraju znati, Prostorni plana grada Malog Lošinja za sada nema apsolutno ništa sa golfom, ništa nije planirano, ništa nije smanjeno i ništa nije uskraćeno.
Lokacija golf resorta prvo treba proći proceduru u sklopu izmjene Prostornog plana županije, no odluka o izradi izmjene tog plana je donesena 27.10.2016. tako da bi sama izrada
mogla potrajati neko vrijeme (procjena je nejasna, 6 mjeseci do 2 godine), nakon čega izmjena plana ide na usvajanje županijskoj skupštini.

Ovo dole su nepovlaštene informacije do kojih je moguće doći za manje od dva sata guglanja, na nivou internet korisnika kojemu dislajkanje po ovom portalu nije vrhunski intelektualni domet.

Ciljana VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja
objavljena je u Službenim novinama Primorsko-goran ske županije broj 32/16.

mali-losinj.hr/.../...

Karta namjene površina (vidi se zona T1-4 ukupne površine 3,00 ha, vlasnik RH)
Zona T1-4 nema veze sa golf resortom.
Zona potencijalnog golf resorta nije ucrtana u Prostorni plan Grada Malog Lošinjai.imgur.com/QVxcKDU.jpg


Zona golf resorta sa ucrtanim granicama, na osnovu izguglanih javno dostupnih podataka (površina cca 320 ha)i.imgur.com/TGwfEgN.jpg


Vlasnički i posjedovni listovi za područje golf resorta


i.imgur.com/hYzhZ3w.jpgi.imgur.com/nsEOtb4.jpgi.imgur.com/8Z2sYrx.jpgi.imgur.com/ImIkby9.jpgi.imgur.com/yW3H9kV.jpgi.imgur.com/AgWkiyW.jpgVezano za područje zone Natura 2000, apsolutno cijeli otok Cres se nalazi u toj zoni, što god to značilo.


Hope this helps.
Radujte se narode.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
12 # ...Matalda 2016-12-23 15:56
Sorry, krivo ucrtano. Sve ovo spada pod golf.i.imgur.com/Lbis9FK.jpg
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
74 # Promašen naslovTropa 2016-12-23 17:22
Citat Matalda:
Vidim da se ovdje mnogi prave pametni, pa se onda osjećaju ugroženi ili uvrijeđeni različitim komentarima, a u stvari ne barataju niti osnovnim pojmovima o kojima se vodi diskusija.
Ne znam na koga ciljaš kad kažeš da se pravi pametan, a ne barata ni osnovnim pojmovima te da se osjeća ugroženim i uvrijeđenim zbog komentara. Ja sam reagirao na nečiju (tvoju?) tvrdnju da Bojana stalno govori kako je Natura 2000 garancija kontrole investicija jer to nije istina. Ona govori upravo suprotno, t.j. da taj međunarodni ugovor NIJE nikakva garancija što je i moje mišljenje. A netko drugi je reagirao na glupi pokušaj trolanja jeftinom pop psihologijom o zlobi kao motivu raspravljanja. Ne bih rekao da je to bilo pametovanje iz osjećaja ugroženosti i uvrijeđenosti. Stoga je naslov tvog komentara "Puno galame, a nikakvog objašnjenja" u kojem navodiš već odavno apsolvirane informacije i pojašnjenja u najmanju ruku promašen.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
46 # pobrkani lončićiMatalda 2016-12-23 18:01
Vidim da su danas sve informacije "već davno apsolvirane", za razliku od jučer u ovo isto doba dana. :lol:
Podsjećam, imali smo promašeno referenciranje na Prostorni plan Grada Malog Lošinja koji je navodno ograničio kapacitet golf resorta na 440 ležajeva, pa nečiji (tvoj?) pokušaj sa zonom T1_4, iz čega je jasno da su nečiji lončići jučer bili poprilično pobrkani.
No, nez obzira, bit če mi neobično drago ukoliko je onaj komentar gore ikome sa ovog portala imalo pomogao, inače žali truda, i obećavam da vam se ubuduće neću miješati u vaše mudrovanje.

S druge strane, moje osobno mišljenje je da Natura 2000 koja štiti cijeli otok Cres, pa i cijeli otok Krk sa svim njegovim zagađivačima, današnjim i budućim (LNG?) nema veliku težinu.

Just my 2 cents.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
83 # ....Tropa 2016-12-23 19:35
Citat Matalda:
Vidim da su danas sve informacije "već davno apsolvirane", za razliku od jučer u ovo isto doba dana. :lol:
Dozvoli da te obavjestim da ovaj portal ne postoji od jučer u ovo doba dana nego od mnogo ranije. Citat:
Podsjećam, imali smo promašeno referenciranje na Prostorni plan Grada Malog Lošinja koji je navodno ograničio kapacitet golf resorta ...
A ja tebe podsjećam da tamo nije ni spomenut golf resort nego piše da investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. Pokušaj pročitati tekst koji komentiraš ...Citat:
S druge strane, moje osobno mišljenje je da Natura 2000 koja štiti cijeli otok Cres, pa i cijeli otok Krk sa svim njegovim zagađivačima, današnjim i budućim (LNG?) nema veliku težinu.
Sumnju u težinu Nature 2000 Genov je izrazila mnogo eksplicitnije od tebe, a ti tvrdiš da stalno govori kako je garancija kontrole investicija.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
35 # nije sramota pogriješiti nego ustrajati u greškiNCIS 2016-12-23 20:55
Citat Tropa:
A ja tebe podsjećam da tamo nije ni spomenut golf resort nego piše da investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. Pokušaj pročitati tekst koji komentiraš ...
priča o golfu, sve više se uvaljuješ i gubiš kredibilitet...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
63 # Uvaljivanje ...Tropa 2016-12-24 14:33
Citat NCIS:
Citat Tropa:
A ja tebe podsjećam da tamo nije ni spomenut golf resort nego piše da investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. Pokušaj pročitati tekst koji komentiraš ...
priča o golfu, sve više se uvaljuješ i gubiš kredibilitet...
Ponavljam: Pročitaj tekst koji komentiraš. Ja ne govorim o tekstu koji je pod naslovom 2 much 4 me poslao Figaro u kojem se spominje golf igralište, nego o Bojaninom komentaru toga teksta u kojem ona ne spominje golf nego ističe činjenicu da investitor zbog Nature 2000 nije mogao dobiti željeni broj ležajeva. I uvjerenje da će mu to unatoč Naturi 2000 uspjeti.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
43 # đavolji odvjetnikKara Marko 2016-12-24 18:49
Citat Tropa:
Citat NCIS:
Citat Tropa:
A ja tebe podsjećam da tamo nije ni spomenut golf resort nego piše da investitor nije mogao dobiti željeni broj ležajeva u Punti Križa. Pokušaj pročitati tekst koji komentiraš ...
priča o golfu, sve više se uvaljuješ i gubiš kredibilitet...
Ponavljam: Pročitaj tekst koji komentiraš. Ja ne govorim o tekstu koji je pod naslovom 2 much 4 me poslao Figaro u kojem se spominje golf igralište, nego o Bojaninom komentaru toga teksta u kojem ona ne spominje golf nego ističe činjenicu da investitor zbog Nature 2000 nije mogao dobiti željeni broj ležajeva. I uvjerenje da će mu to unatoč Naturi 2000 uspjeti.
Sa svojim odvjetničkim talentom ti bi pokušavao dokazati i da je Crnojina baraka u stvari neboder na Jelačić placu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
52 # .....Tropa 2016-12-24 20:22
Što sam htio dokazati to sam i dokazao. A za to mi nije bio potreban odvjetnički talent. Bilo mi je dovoljno pažljivo čitati napisano.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
32 # black is blackSolomon Grundy 2016-12-25 14:57
Citat Tropa:
Što sam htio dokazati to sam i dokazao. A za to mi nije bio potreban odvjetnički talent. Bilo mi je dovoljno pažljivo čitati napisano.
usiljeni optimizam
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # možda netko zna?mathilda 2016-12-23 16:11
Otkuda to ime, Matalda?Ako netko ljubazan zna,molila bih ga za objašnjenje..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # svemogućiopatić 2016-12-23 17:04
Citat mathilda:
Otkuda to ime, Matalda?Ako netko ljubazan zna,molila bih ga za objašnjenje..
Vrlo jednostavno, pitaj bivšeg krčkog biskupa Waltera koji je potpisao Ugovor o koncesiji sa Jadrankom d.d.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
75 # ---Birokratska picajzla 2016-12-23 19:02
Ne znam da li Matalda s pozicije direktora svemira svojim komentarima s visine piša ili svršava po drugim komentatorima. U svakom slučaju zagađuje...

Da bi potkrijepio svoju veliku stručnost zasnovanu na skraćenom "gugl obrazovanju" dostavlja bespotrebne posjedovne listove i karte koji bi nešto trebali dokazati?

Predlažem Mataldi da pažljivo pročita "Strategiju prostornog uređenja RH";"Program prostornog uređenja RH"; "Kriterije i smjernice za planiranje golfskih igrališta", zakone i podzakonske akte koji reguliraju prostorno planiranje koje je puno ozbiljnija rabota nego on to zamišlja. Također treba pažljivo pogledati kartografske prikaze u glavi 5. Strategije prostornog uređenja RH-Značajna dobra prirodne baštine-kartogr afski prikaz 20.

Kao velikom autoritetu u prostornom planiranju jedno lagano pitanje za Mataldu: temeljem kojeg propisa je golf na Mataldi (2x18 rupa) mogao biti proglašen županijskim interesom?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
76 # +++Matalda 2016-12-23 19:35
Ukazivanje na pogreške u nečijim komentarima nije to što ti veliš.
Preporučenoj literaturi nadodati ću i Ustav RH i Povelju UN, mislim da će mi to dvoje kao i preporučena literatura biti od izrazite koristi pri traženju odredbi za golf resort Matalda u VI izmjeni i dopuni Prostornog plana grada Malog Lošinja.

Over and Out.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # dva županamarin 2016-12-23 19:46
Citat Birokratska picajzla:
Kao velikom autoritetu u prostornom planiranju jedno lagano pitanje za Mataldu: temeljem kojeg propisa je golf na Mataldi (2x18 rupa) mogao biti proglašen županijskim interesom?
Valjda je to u interesu župana Komadine koji je veliki obožavatelj golfa.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # golfergost 2016-12-27 17:14
Citat marin:
Citat Birokratska picajzla:
Kao velikom autoritetu u prostornom planiranju jedno lagano pitanje za Mataldu: temeljem kojeg propisa je golf na Mataldi (2x18 rupa) mogao biti proglašen županijskim interesom?
Valjda je to u interesu župana Komadine koji je veliki obožavatelj golfa.

Vjerojatnije je da je on obožavatelj rupa negoli golfa!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # di je to?... 2016-12-23 20:00
Tražim, al ne mogu naći ni glavu 5. ni kartografski prikaz 20...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
73 # +++Macura 2016-12-23 19:46
Matilda ne piša nit' svršava već kaki.
Odgovori na jasno pitanje bez izmotavanja pa završi i odi...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
51 # +++Macura 2016-12-24 08:21
Mislio sam na Mataldu...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
47 # nego... 2016-12-23 20:31
Kako je rekao dragi Bonaventura, možda je vrijeme da okrenemo brigu na veselje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
14 # hrvatski Božić★★★★★ 2016-12-24 08:18
Ti mrziš sve hrvatsko kad ovakvu stvar objavljuješ uoči hrvatskog Božića :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Tko su odgovorni?

  gost 05.12.2023 15:19
  ► Je li postojao natječaj?
  Telegram se raspisao o problemu novca od EU dodijeljenog Geodetskom institutu bez natječaja ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 13:32
  ....
  Nikad nisam platio za tu karticu.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZoomBull 05.12.2023 13:04
  Ažuriranje imenika
  Izgleda nemoguće i da bi u imeniku gradske uprave na webu dugo bio naveden broj telefona i ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Partijaner 05.12.2023 12:05
  zabave i druzenja
  Nevjerojatno te tužno. Lijepih fešti smo vidjeli tamo. Ako stvarno ti ljudi stoje iza svega ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Planinar 05.12.2023 11:58
  Kartice za rampu na prodaju
  Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica? Pošto ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 11:54
  Slijepa ulica
  Prijaviti na više adresa, poslati raznim medijima (npr. Morski ili sl.)...nema koristi ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Konfuzije 05.12.2023 11:19
  .......
  Mislio sam da je takvo što nemoguće. Prevario sam se. Ovo je screenshot od prije 2-3 minute ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 05.12.2023 11:07
  Šablonski izričaji
  Ovo njezino blebetanje ne sadrži ni poluinformacije . To je čista demagogija i afektiranje ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Ciljana skupina 05.12.2023 11:05
  nesposobnost na najjače
  A jučer, 04.12.2023. godine je na gradskom webu objavljen poziv na 21. (svečanu) sjednicu Gradskog ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 05.12.2023 10:04
  HDZova prćija
  Kad je premijer slično kazao komentator je napisao članak Plenković šalje Daliju Orešković ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  .... 05.12.2023 09:36
  ZNA SE
  ZNA SE s kim imamo posla. S filijalom stranke osuđene za kriminal.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  .... 05.12.2023 09:20
  jako važno
  A prije te vjesti javlja o proslavi svetog Andrije na Punti križa.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 05.12.2023 09:09
  Besposlena Ana ...
  A na vrhu fejsa javlja senzacionalnu vijest da je upaljena prva adventska svijeća na trgu.
   
 • Prostor MO Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:23
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:20
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Bura 05.12.2023 08:16
  Ne da nije stalo...
  Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije. Radovi prema ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Otocanin 05.12.2023 08:03
  Nije pohvalno...
  Zgrada u vlasnistvu GRADA Malog Losinja u punom gradevinskom zahvatu bez potrebitih formalnosti ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 04.12.2023 20:54
  .....
  Ti kao Plenković. Ako ti se ne sviđa, Gute Reise! Bis bald! Auf Wiedersehen!
   
 • Prostor MO Ustrine

  PROSTOR MO USTRINE 04.12.2023 20:38
  PROSTOR MO USTRINE
  Pintarka, ako ti se ne sviđa u Ustrinama preseli i prodaj kuću
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NN 04.12.2023 16:53
  nepismenost na najjače
  Čak i srednjoškolci znaju da je uz objavljenu informaciju potrebno navesti i gdje se taj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zumba 04.12.2023 14:56
  Novi izborni slogan: [GRAD KOJI VOLI RAZGOVARATI]
  Prije par dana slikala se gradonačelnica s ministricom turizmada bi na fejsu napisala Danas ...
   
 • Satirički prilozi

  gost 04.12.2023 14:34
  Viva Italia
  Da li je istina da je Cappelli zavikao Viva Italia Viva Lussino bez da je spomenuo i zavikao ...
   
 • Nagradom po glavi

  Mutivoda 04.12.2023 12:23
  Kozmetika lica lokalne politike i zarobljavanje institucija
  Prije tri godine sam o Aninom predizbornom šopingu jedne od nagrada koje krčmi portal ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 11:39
  Nema opravdanja
  Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 11:14
  ...
  Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 10:37
  'Besposlen pop jariće krsti' ili ...
  Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 10:15
  ...
  Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  br 04.12.2023 08:10
  Pametovanje
  Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka