Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Bojčić: Baba šumom, djed autostradom

Korisnička ocjena:  / 16
LošeNajbolje 

bojcic-ciljan1thPoziv na tribinu inicijative »Čovjek po mjeri otoka« o temi hoće li Otočani ostati bez plaža napunio je dvoranu kina Vladimira Nazora i nakon uvodnih izlaganja potaknuo žustru raspravu građana i obranaške istupe predstavnika Grada i tvrtke URBING d.o.o. Rasprava je time nekako skrenula s osnovnog cilja tribine – sačuvati plaže na Kadinu, Zagazinjinama, Bojčiću i Sunčanoj uvali kao komunalne plaže u smislu zajedničkih, no gradonačelnik je shvatio poruku te je brže bolje izjavio kako neće prihvatiti prijedloge za iznajmljivanje ili davanje u koncesiju čime bi faktički bile privatizirane.

Samo dan nakon tribine na službenoj gradskoj stranici osvanula je objava o početku javnog uvida o prijedlogu Ciljane izmjene i dopune UPU Mali Lošinj (9) što je posjetitelja ove stranice navelo da uz izviješće s tribine unese komentar ironičnog naslova »Baba šumom, djeda autostradom« s priloženim isječkom iz prijedloga plana iz kojeg se vidi da se cilja na urbanizaciju Bojčića.

Pa se tako smjera dopustiti smještaj na određenim razmacima svlačionica, tuševa, javnih sanitarija i osmatračnice službe spašavanja, omogućuje se uređenje površina namijenjenih rekreacijskim aktivnostima i boravku u prirodi (pješačke, biciklističke i trim staze, sunčališta, travnati i pješčani tereni, odmorišta, vidikovci i slično s potrebnom opremom, smještaj plažnog objekta na najpodesnijem mjestu u zoni kolnog pristupa što podrazumijeva građevinu unutar koje je moguće smjestiti ugostiteljske sadržaje i sadržaje u funkciji korištenja i održavanja rekreacijskih površina (spremišta rekvizita i sl). Uz koridore prometnica mogu se planirati parkirališna mjesta ili se na najpodesnijem mjestu uz koridor prometnice može planirati parkiralište do najviše 2000 m2 ili se potrebna parkirališna mjesta osiguravaju u sklopu zone SRC Bojčić oznake 6.13.

Unutar površine sporta i rekreacije moći će se graditi i uređivati otvoreni bazen s pratećom ugostiteljskom građevinom, otvorena igrališta malih športova (košarka, tenis, stolni tenis, badminton, odbojka, minigolf i sl.) s pomoćnim i površine namijenjene rekreacijskim aktivnostima i boravku u prirodi (pješačke, biciklističke i trim staze, sunčališta, travnati i pješčani tereni, odmorišta, vidikovci i slično), a unutar prateće ugostiteljske građevine smjestiti sanitarije i garderobe za potrebe bazena i sportskih igrališta, kao i omogućiti smještaj uprave SRC-a i sportskih klubova, a moguće je u manjem dijelu smjestiti i trgovačke sadržaje vezane uz prodaju sportskih artikala koji se koriste na sportskim terenima, odnosno bazenu.

Za osiguranje potrebnog broja parkirališnih mjesta unutar SRC Bojčić, parkirališne površine se planiraju samo kao parkirališna mjesta uz koridore prometnica ili se može planirati jedno parkiralište do najviše 2000 m2 na najpodesnijem mjestu u zoni kolnog pristupa/ulaza u zonu R2. A da bi primirili stanovnike naselja Zagazinjine koji su prije šest godina prosvjedovali zbog namjere koncesioniranja obližnje plaže prijedlogom ciljane izmjene tješi ih se odredbom da objekte i građevine unutar područja SRC Bojčić nije moguće smjestiti na udaljenosti manjoj od 50,0 m od površina mješovite pretežito stambene namjene.

Prije šest godina predstavnici naselja su za Novi List izjavili:

»Ostat ćemo bez gostiju, ovo nije sadržaj koji će unaprijediti turističku ponudu, nego potjerati naše stalne goste! Grad nije vodio računa o općem dobru, nego o pogodovanju pojedincu! Uđete u HDZ i dogodine dobijete lokaciju za privatni biznis! Grad u najam daje javnu površinu na kojoj uopće nema upisano vlasništvo! Ponude za natječaj otvarat će se u ponedjeljak, ali već se zna tko će površinu dobiti, pa se na terenu već rade mjerenja. Nije dobro kada se jednog zadovoljava, a dvjesto drugih zakida, a upravo se o tome ovdje radi. Mi smo sami gradili cestu, prilazni put do plaže, u naselju je 180 apartmana, realizira li se zabavna radnja s ugostiteljskim sadržajem na plaži imat ćemo buku, pijance, narkomane na plaži cijele noći!«

Očigledno je da nikakve tribine, inicijative, savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, pa ni formalne primjedbe običnih građana na predložene planove ne mogu promijeniti političku volju koalicije na vlasti i njene virtualne oporbe da udovolji naručiteljima ciljanih izmjena. Stoga izjavu gradonačelnika Cappellija u današnjem Novom listu povodom dobivanja nagrade Europske komisije za održivi razvoj na temelju kreativno popunjenih obrazaca sustava pokazatelja kako su »potrebna inteligentna rješenja kako bi razvijali, ali u isto vrijeme sačuvali kvalitetu destinacije za suživot stanovnika« treba shvatiti kao ironiju.

bojcic-ciljan1

bojcic-ciljan2

 

Komentari: 

020 # ohnaplata 2016-04-26 09:22
Da i onda ce se postaviti zastitari koji ce kontrolirati ulaz, porta koja ce naplacivati svaku uslugu pa i WC a gosti koji borave svega 10 dana u godini otici ce praznih depova i ubuduce nece vise dolaziti jer ima jeftinijih destinacija u svijetu gdje za hotelsku uslugu imas sve ovisno o tome koliko mozes platiti ovo je sramota velika
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # nema biznisa do betonskog biznisaMašala 2016-04-27 17:47
...omogućuje se uređenje površina namijenjenih rekreacijskim aktivnostima i boravku u prirodi....
ako sve to izgrade, neće ostati ništa od prirode, samo beton, zgrade i sporski tereni (sa naplatom)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
022 # betonjerosieto 2016-04-28 08:02
Citat Mašala:
...omogućuje se uređenje površina namijenjenih rekreacijskim aktivnostima i boravku u prirodi....
ako sve to izgrade, neće ostati ništa od prirode, samo beton, zgrade i sporski tereni (sa naplatom)
Što je više betona to se dvije lošinjske građevinske obitelji više bogate.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # podsjetnikUPU 9 2016-05-03 06:04
Grad Mali Lošinj objavljuje da je dana 15. travnja 2016. godine započela, a dana 16. svibnja 2016. godine završava JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU CILJANA IZMJENA I DOPUNA URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA MALI LOŠINJ (UPU 9).

Javno izlaganje održat će se dana 4. svibnja 2016. godine (srijeda) s početkom u 13:00 sati (izlaganje za institucije) i u 18:00 sati (izlaganje za građanstvo) u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice, Zagrebačka 2 (u suterenu).

Više informacija na web-stranicama Grada Mali Lošinj. www.mali-losinj.hr

otoci.net/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # "Gradit ćemo koliko god stane"LB 2016-05-03 09:08
Citat UPU 9:
Grad Mali Lošinj objavljuje da je dana 15. travnja 2016. godine započela, a dana 16. svibnja 2016. godine završava JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU CILJANA IZMJENA I DOPUNA URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA MALI LOŠINJ (UPU 9).
Javno izlaganje održat će se dana 4. svibnja 2016. godine (srijeda) s početkom u 13:00 sati (izlaganje za institucije) i u 18:00 sati (izlaganje za građanstvo) u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice, Zagrebačka 2 (u suterenu).
U povodu javnog izlaganja ove CILJANE izmjene plana podsjetio bih na izjavu dogradonačelnic e Novom listu od prije šest godina:
"Upozoravaju [stanovnici Zagazinjima]na cijeli niz propusta, budući da je Prostornim planom predviđeno da lokacije moraju biti urbanističko-te hnički definirane, što ovdje nije slučaj, do parcele nema pristupa s javno prometne površine, nema komunalne infrastrukture, sadržaj se predviđa na sedamdesetak metara od kuća, koje se neće moći zaštititi od buke, uz sve to čestica na kojoj se sadržaj planira nije u vlasništvu Grada, stoga se njome ne može raspolagati niti davati u natječaj prije nego se provede odgovarajući postupak.
Međutim, sudeći po odgovoru zamjenice gradonačelnika Ane Kučić, argumenti građana nisu za gradsku vlast dostatni, jer, kaže dogradonačelnic a, gradske službe su odradile posao, utvrdile vlasništvo i u Gradu nemaju saznanja da je po tom pitanju nešto sporno. Uz to ona kaže kako je ova nova lokacija uvrštena u plan upravo zato kako bi se obogatili sadržaji i unaprijedila ponuda na plažama, na što inače postoje pritužbe jer su sadržaji nedostatni te da u Gradu smatraju da je upravo ovo jedan od načina da se stanje na plažama unaprijedi. Uz to Kučić kaže kako još uvijek nije definirano ni radno vrijeme ni sadržaji koji će se u budućem objektu nuditi."
volim-losinj.org/.../...Nadam se da će ovo javno izlaganje biti posjećenije od prethodnog (nula građana) te da će biti nazočna i dogradonačelnic a kako bi pojasnila svoju tadašnju izjavu. Posebno bi bilo zanimljivo priupitati je da li njena tvrdnja kako je ova nova lokacija uvrštena u plan upravo zato kako bi se obogatili sadržaji i unaprijedila ponuda na plažama, na što inače postoje pritužbe jer su sadržaji nedostatni znači da se već tada planirala urbanizacija Bojčića na temelju sumnjivih anketa kojima se neprekidno maše pred građanima koji žele da ponešto na ovom otoku ostane u prirodnom stanju i dostupno svima, a ne samo njima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zona betona bez zelenilaGlavoč 2016-05-04 15:30
Svejedno je hoće li dogradonačelnic a biti na javnom izlaganju. Ona ionako govori samo što joj Kapeli kaže da govori pa bi samo ponovila njegove mantre o anketama, struci, održivom razvoju i t.d.
Na izlaganju treba direktno pitati:
1. što će ovim planom ostati od šume na Bojčiću, ali ne prihvatiti općeniti odgovor o nastojanju da se očuva, nego tražiti konkretne podatke. Bojim se da se ovim izmjenama cilja na širenje zone betona bez zelenila.
2. za koga se sasvim konkretno, imenom i prezimenom ili nazivom tvrtke rade ove ciljane izmjene i dopune?
3. Tko je URBINGU platio izradu ovih izmjena i dopuna?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # gradski poslušnicizoro 2016-05-04 17:38
Citat Glavoč:

Na izlaganju treba direktno pitati:
1. što će ovim planom ostati od šume na Bojčiću, ali ne prihvatiti općeniti odgovor o nastojanju da se očuva, nego tražiti konkretne podatke. Bojim se da se ovim izmjenama cilja na širenje zone betona bez zelenila.
2. za koga se sasvim konkretno, imenom i prezimenom ili nazivom tvrtke rade ove ciljane izmjene i dopune?
3. Tko je URBINGU platio izradu ovih izmjena i dopuna?
Može se postavljati pitanja koliko hoćeš ali odgovora nema. Gradsko vijeće usvaja svaki prijedlog gradonačelnika bez ikakve provjere u čiju korist se donosi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
2 0 # baš nitkoCT 2016-05-04 18:16
Citat Glavoč:
3. Tko je URBINGU platio izradu ovih izmjena i dopuna?
da si bacio pogled na UPU ne bi postavio ovo pitanje
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
27 # Sitna slovaF 2016-05-04 19:43
Citat CT:
Citat Glavoč:
3. Tko je URBINGU platio izradu ovih izmjena i dopuna?
da si bacio pogled na UPU ne bi postavio ovo pitanje
Sigurno je negdje napisano sitnim slovima da trebaš povećalo da vidiš ;-)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Urbingiranje LošinjaZoZo 2016-05-04 20:08
Citat F:
Citat CT:
Citat Glavoč:
3. Tko je URBINGU platio izradu ovih izmjena i dopuna?
da si bacio pogled na UPU ne bi postavio ovo pitanje
Sigurno je negdje napisano sitnim slovima da trebaš povećalo da vidiš ;-)
Ne treba povećalo. Piše da ga je radila Urbanistica d.o.o., a ne URRBING. Zabuna je razumljiva kad se zna kako je URBING dobio posao izrade planova i da. To što ovaj plan radi druga firma znači da Jadranka nema interes za UPU 9.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # čitaj između redovaHugo 2016-05-05 06:12
Svako zašto ima svoje zato. Plan moraš čitati između redova. Kao što postoje razlozi iznenadne brige gradske vlsati za uređenje plaža Kadin i Zagazine, tako postoji i razlog izgradnje bazena na Bojčiću.

Stoga je lako zaključiti da Jadranka ipak ima interes za UPU, ne samo radi protjerivanja domicilnog stanovništba sa Čikata i Sunčane uvale, nego i zato što im je trn u oku vaterpolo klub na Čikatu. Zato je predviđena gradnja bazena na Bojčiću.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # Transfer govanaInteligent 2016-05-06 12:15
Citat Hugo:
Stoga je lako zaključiti da Jadranka ipak ima interes za UPU, ne samo radi protjerivanja domicilnog stanovništba sa Čikata i Sunčane uvale, nego i zato što im je trn u oku vaterpolo klub na Čikatu. Zato je predviđena gradnja bazena na Bojčiću.
Jadranka ima interes za Bojčić i radi sustava za transfer govana s Čikata na plažu za domicilno stanovništvo na Zagazinjinama.

To je primjer Kapelijevih inteligentnih rješenja "kako bi razvijali, ali u isti vrijeme sačuvali kvalitetnu destinaciju za suživot stanovnika" (citirano iz Novog lista u povodu dobivanja nagrade Europske komisije za orživi razvoj). Čisto more elitnim gostima - govna stanovnicima.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Mic po mic, disko na BojčićuPunk 2016-05-07 09:56
Citat ZoZo:
[quote name="F"] Piše da ga je radila Urbanistica d.o.o., a ne URRBING. Zabuna je razumljiva kad se zna kako je URBING dobio posao izrade planova i da. To što ovaj plan radi druga firma znači da Jadranka nema interes za UPU 9.
To znači da Knezić nastoji prikazati da URBING nema monopol na izradu lošinjskih prostornih planova pa je za ovaj ciljani UPU podmetnuo sestrinsku tvrtku. Priča se da je na javnom predstavljanju Popov rekao da se plansko uređenje Bojčića u sportsko rekreacijski centar radi po nalogu gradskog vijeća, da izradu plaća Grad, a da se mic po mic namjerava otvoriti zabavni centar sa sadržajem zbog kojeg su se stanovnici Zagazina pobunili prije šest godina.

volim-losinj.org/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # kasno ali časnotriton 2016-05-03 07:34
Radio Lošinj objavio je vijest da je počelo rušenje 9 bespravno izgrađenih objekata na području Grada Lošinja od strane Ministarstva građevinarstva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # NeimariOto Cinik 2016-05-03 07:52
Bellevue? Alhambra? Aquapark? Plaža Čikat?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # zakon je zakonmario 2016-05-05 18:19
Citat Oto Cinik:
Bellevue? Alhambra? Aquapark? Plaža Čikat?
Polako kud si navalio doći će i to na red...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # bazensilvano 2016-05-04 22:20
Zar netko stvarno misli da će turisti potegnuti iz Njemačke da bi se kupali u bazenu na Bojčiću ?
Zar se ti tereni za badminton,stoln i tenis,košarku,m ini golf ne mogu predvidjeti naprimjer na Kalvariji, "industriskoj zoni" ,oko škola ili negdje drugdje ,zar baš moraju biti uz more ?
Turisti nam dolaze radi mora,šume ,netaknute prirode ne radi badmintona i stolnog tenisa ili bazena ,to imaju i doma .
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Zona betonaGorana Kelley 2016-05-05 19:34
zalosno da cemo sve betonirati,Losi nj je bio atraktivan zbog zelenila I lijepih prirodnih uvala....zar nitko vise ne voli svoj otoh ? zar $$$$$ je toliko Vazan za pojedince I zaboravlja se na otocane Koji tu zive .....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
21 # netaknuta priroda i turizam?hranitelj tuljana 2016-05-05 20:12
Citat Gorana Kelley:
zalosno da cemo sve betonirati,Losinj je bio atraktivan zbog zelenila I lijepih prirodnih uvula....zar nitko vise ne voli svoj otoh ? zar $$$$$ je toliko Vazan za pojedince I zaboravlja se na otocane Koji tu zive .....
Znače li vama išta prezimena Babić, Finka i Moguš?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # netaknuta prirodaGorana Kelley 2016-05-07 14:02
Citat hranitelj tuljana:
Citat Gorana Kelley:
zalosno da cemo sve betonirati,Losinj je bio atraktivan zbog zelenila I lijepih prirodnih uvula....zar nitko vise ne voli svoj otok
? zar $$$$$ je toliko Vazan za pojedince I zaboravlja se na otocane Koji tu zive .....
Znače li vama išta prezimena Babić, Finka i Moguš?
nazalost ne, vec sam predugo izvan Losinja,ali volim svoje rodno mjesto I strasno je sto se cini sa prirodom naseg otoka....
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
113 # korumpirani lažovilažovi 2016-05-05 20:55
Sada treba sazvati tribinu i posjetiti glavnog glumca Kapelia, predsjednika vijeća Nedića i sveznajuću pročelnicu Jović šta im ovaj UPU 9 znaci poslije njihova stava da samo se utvrđuju kao uređene plaže kadin bojčić, a ne kako su naručili i naredili u izmjenama UPUa 9 SPORTSKI REKREACIONI CENTAR" SRAM IH BILO zato se nisu udostojili doći niti jedan na javni uvid.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
110 # Skretanje s temeUPM 2016-05-06 09:52
Citat lažovi:
Sada treba sazvati tribinu i posjetiti glavnog glumca Kapelia, predsjednika vijeća Nedića i sveznajuću pročelnicu Jović šta im ovaj UPU 9 znaci poslije njihova stava da samo se utvrđuju kao uređene plaže kadin bojčić, a ne kako su naručili i naredili u izmjenama UPUa 9 SPORTSKI REKREACIONI CENTAR" SRAM IH BILO zato se nisu udostojili doći niti jedan na javni uvid.
Zapravo bi trebalo novu tribinu sazvati da pojašnjenja daju predstavnici odbora za prostorno planiranje, predstavnici odbora za zaštitu okoliša i pročelnica gradskog Pododsjeka za turizam i gospodarstvo, a ne Jović koja je pravdanjem svoga posla raspravu skrenula raspravu s glavne teme na sporednu i minirala cilj tribine. Jer Jovićka je u procesu donošenja planova "zadnja rupa na svirali" nakon što je sve odlučeno u odborima i Pododsjeku za turizam i gospodarstvo. Evo što su zadaće tog tijela gradske uprave:
Obavlja se izrada elaborata za osiguravanje osnova za razvitak gospodarskih i turističkih djelatnosti u svrhu priprema planiranja prostornih i infrastrukturni h potreba na području Grada, ispitivanje interesa i vrste poduzetničkih aktivnosti i aktivnosti vezanih uz razvitak gospodarstva i turizma, osiguravanje inicijalnih sredstava za razvoj poduzetništva te osiguravanje pomoći poduzetnicima za realizaciju pojedinih programa od interesa za Grad te osiguravanje inicijalnih sredstava za razvoj turizma.
Također obavlja se praćenje zakona i propisa iz navedenih područja, izrade prijedloga gradskih odluka i akata vezanih uz gospodarstvo, poduzetništvo i turizam, suradnja i učešće u izradi programa i elaborata kojima se rješavaju problemi i planiraju aktivnosti u gospodarstvu, turizmu i poduzetništvu, s drugim organima uprave i institucijama (nadležna ministarstva, županijski odjeli, gospodarska obrtnička komora, turistička zajednica, trgovačka društva, fakulteti i sl.), praćenje i vođenje poslova u domeni koncesija na pomorskom dobru, operativno provođenje master plana Grada Malog Lošinja, te ostale poslove iz predmetnog djelokruga te poslove po nalogu Gradonačelnika.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
812 # movinarpiskarralo 2016-05-05 21:00
Pa zaista, nije bilo ni režimskog novinarčića koji objavljuje poslije cenzure(u gradu) na Otocima net. kao i nadobudna gradska novinarka iz grada.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Rekordan posjetWuk 2016-05-06 11:53
Citat piskarralo:
Pa zaista, nije bilo ni režimskog novinarčića koji objavljuje poslije cenzure(u gradu) na Otocima net. kao i nadobudna gradska novinarka iz grada.
Čudi me da nema izvješća ni na gradskoj stranici, a posjet javnom izlaganju bio je rekordan, 15-20 građana :lol: :lol: :lol:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # kralj suncakojot 2016-05-06 12:27
Citat Wuk:
Čudi me da nema izvješća ni na gradskoj stranici, a posjet javnom izlaganju bio je rekordan, 15-20 građana :lol: :lol: :lol:
Lokalna vlast je prvo ušutkala medije i sada može bez uvida javnosti donositi UPU-ove, rasprodavati gradsku imovinu, zapošljavati samo svoje simpatizere, određivati tko je VIP gost a tko je obična raja...Takva diktatura nije viđena na Lošinju nikada, a kamo će nas odvesti tko preživi pričati će budućim generacijama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # Zavjera birokrata?Gost 2016-05-06 13:42
Citat Wuk:
Čudi me da nema izvješća ni na gradskoj stranici, a posjet javnom izlaganju bio je rekordan, 15-20 građana :lol: :lol: :lol:
Možda ne bi bilo ni toliko da prije nije bila tribina "Otočani bez plaža" pred punim kinom. Imam dojam da grad nastoji odvratiti ljude od javnih izlaganja da se ne izlože pitanjima i primjedbama. Umjesto da ih nastoje privući odvraćaju ih birokratskim obavjestima pa se ne potrude dati ni najosnovnije informacije, a umjesto da napišu puni naziv planova pišu birokratske skraćenice tipo UPU GUPU nja, nja ... Zašto grad nije obljepljen pozivima na javno izlaganje? Ne sluša svatko radio Jadranku i ne ide na gradsku stranicu kad je totalno zbrkana i nezanimljiva.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Vlast i virtualna oporbaPepo 2016-05-06 15:28
Citat Gost:
[quote name="Wuk"]Imam dojam da grad nastoji odvratiti ljude od javnih izlaganja da se ne izlože pitanjima i primjedbama.
Mislim da njih nije briga ni za pitanja ni za primjedbe. Odgovore ti na pitanja koje uopće nisi postavio, a za primjedbe kažu da ih postaviš pismenim putem. A kad dadeš pisanu primjedbu odbace je bez da ti odgovore zašto su je odbacili premda su dužni dati pisani odgovor. U članku je sasvim ispravno napisano. "Očigledno je da nikakve tribine, inicijative, savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, pa ni formalne primjedbe običnih građana na predložene planove ne mogu promijeniti političku volju koalicije na vlasti i njene virtualne oporbe da udovolji naručiteljima ciljanih izmjena. Stoga izjavu gradonačelnika Cappellija u današnjem Novom listu povodom dobivanja nagrade Europske komisije za održivi razvoj na temelju kreativno popunjenih obrazaca sustava pokazatelja kako su »potrebna inteligentna rješenja kako bi razvijali, ali u isto vrijeme sačuvali kvalitetu destinacije za suživot stanovnika« treba shvatiti kao ironiju."
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # di je uskok di su intitucije?gost 2016-05-08 15:23
Dunja Janković je na fejsu napisala: U novim izmjenama prostornih planova slijedi potpuna urbanizacija Bojčića i nestanak šume.
Sve tribine, svi sastanci sa Gradom, sva naša nastojanja da kao građani sudjelujemo u kreiranju budućnosti otoka, u Malom Lošinju izgledaju kao uzaludni. Ova vlast, zajedno sa "oporbom" je toliko korumpirna i bahata da bi mi, građani, naše strpljive pokušaje fine komunikacije trebali zamjeniti nečim malo glasnijim.
Spremamo nove primjedbe za koje će nam opet trebati što više vaših potpisa.

I dobila ove odgovore:
- Cek ti oces rec da si ocekivala da ce gradski oci cut glas naroda? Pa oni cuju damo suskanje evra,za saku para ubili losinj, di je uskok di su intitucije? Ah da zivimo u [cenzurirano]i materinoj, nema tu zakona,odnosno ima, za nas male ljude, za njih to ne vrijedi, dovoljno vidjet selekciju kaznjavanja vozaca ekipe komunalnih, uhljebe se ne dira.
- Jbga Luka, koliko god da je u ovoj zemlji (i otoku) nerealno očekivati da se glas gradjana čuje to ne znači da glas treba biti tiši, već upravo suprotno. Zato treba čim više informirati gradjane, te pronalaziti nove načine da ih se pokrene iz nezainteresiran osti i sveopće apatije. Velika podrška Dunja, čekam(o) daljnje korake!
- Ma naravno,nisam ni mislio da sutimo dalje,samo sam htio ukazat da su svi politicari isti,demagozi i lazovi, pa ono kmecanje ja cu dat ostavku ako mimo mene nesto naprave.. Samo to.. A raspalit cemo jos jace
- organizirati peticiju protiv, pa nekakvu tužbu ...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
713 # Šutnja je zlatotovar 2016-05-06 13:13
Citat piskarralo:
Pa zaista, nije bilo ni režimskog novinarčića koji objavljuje poslije cenzure(u gradu) na Otocima net. kao i nadobudna gradska novinarka iz grada.
Purić je objavio nekoliko sponzoriranih članaka Jadranke i TZ. Možda je grad sponzorirao šutnju na temu betonizacije Bojčića.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
69 # jedna cura dva panduraparis 2016-05-06 13:44
Citat tovar:
Purić je objavio nekoliko sponzoriranih članaka Jadranke i TZ. Možda je grad sponzorirao šutnju na temu betonizacije Bojčića.
Nitko nije nepotkupljiv treba samo pogoditi cijenu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # ojmeprco 2016-05-08 08:09
Zašto u medijima nema nikakvih vijesti o veličanstvenoj proslavi rođendana našeg Gazde u hotelu Bellevue ?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # Dan radostiTzar 2016-05-08 11:59
Da li se trčala štafeta za nevidljivog Baćušku?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # gladni i žednibušman 2016-05-11 08:07
Citat Tzar:
Da li se trčala štafeta za nevidljivog Baćušku?
Umjesto štafete predali su mu otvoreni automobil za golf igralište na Mataldi. :roll:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
11 # Ajd pogodi?Kvisko 2016-05-11 11:18
Pitanje na koje imate pravo na samo jedan odgovor:
Tko je sve to sliko?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Plastični anđeoFukara 2016-05-11 13:05
Citat Kvisko:
Pitanje na koje imate pravo na samo jedan odgovor: Tko je sve to sliko?
Mihin dvorski fotograf? Poznat pod imenom plastični anđeo.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ....10% 2016-05-11 22:41
Službeni fotograf je bio Nadir Marković.Tako je naredio glavni organizacioni odbor
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # sliku tvoju ljubimrođo 2016-05-12 07:22
Citat 10%:
Službeni fotograf je bio Nadir Marković.Tako je naredio glavni organizacioni odbor
Valjda je Irina odredila tko je službeni a tko neslužbeni fotograf. :-) :roll: :sigh:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
05 # elitni turizamlol 2016-05-09 09:38
elitni turuzam-naziv za boravak turista u destinacijama i smjestajnim objektima koji imaju izvanstandardnu kvalitetu usluge ovaj oblik turizma ne pretpostavlja mijesanje turista sa lokalnim stanovnistvom ali ni s drugim kategorijama turista odvija se u posebno izdvojenim turistickim objektima zato se i betonira i gradi po planu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
09 # primitivni turizambronzin 2016-05-09 11:22
Citat lol:
elitni turuzam-naziv za boravak turista u destinacijama i smjestajnim objektima koji imaju izvanstandardnu kvalitetu usluge ovaj oblik turizma ne pretpostavlja mijesanje turista sa lokalnim stanovnistvom ali ni s drugim kategorijama turista odvija se u posebno izdvojenim turistickim objektima zato se i betonira i gradi po planu.
Elitni turizam podrazumijeva i vrhunski uređen grad, prometnice, uvale, restorane...a ne ovo na što danas Lošinj sliči.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Ode i Velopin ...Klijent 2016-05-11 13:14
Nije o Bojčiću nego o Velopinu, ali je po sistemu djed šumom baba drumom. Kapeli priča o razvoju uz čuvanje kvalitete za stanovike, a planira i Velopin ciljano prepustiti nekom klijentu da radi šta hoće kao Rusi na Čikatu
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Farsagost 2016-05-11 13:33
Priča o lošinjskim prostornima planovima sve više prelazi u farsu u kojoj stanovnici imaju ulogu budala :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # Krimi pričaKonzultant 2016-05-11 17:58
Citat gost:
Priča o lošinjskim prostornima planovima sve više prelazi u farsu u kojoj stanovnici imaju ulogu budala :sad:
A možda od toga nastane krimi priča kad se otkriju razni konzultantski ugovori o izradi ciljanih planova 8)dnevno.hr/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Šljunčane plaže na Lošinju sve brojnijeGost 2016-05-12 09:34
Suprotno svim nacionalnim dokumentima i načelima održivog razvoja, Grad će biti organizator još jednog nasipavanja mora i stvaranja šljunčane plaže. Otok raste, uvale se smanjuju, a nezadovoljstvo građana također raste! Sa fejsa Čovjek po mjeri otoka.


Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # parkirališteKlaić 2016-05-12 17:08
Citat Gost:
Suprotno svim nacionalnim dokumentima i načelima održivog razvoja, Grad će biti organizator još jednog nasipavanja mora i stvaranja šljunčane plaže. Otok raste, uvale se smanjuju, a nezadovoljstvo građana također raste! Sa fejsa Čovjek po mjeri otoka.Tu su zaboravili staviti parkiralište za automobile na pontonima, bravo, bravo,
ali neće zaboraviti Klaić staviti pontone i naplatiti parkiralište.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # Zar ćemo dozvoliti ...?Gost 2016-05-12 12:20
Lošinjani! Kako bi Ameri rekli: shit hit the fan. U NAJNOVIJIM izmjenama prostornog plana se planira nova cesta na Zagazinama sa okretištem, otvoreni bazen sa ugostiteljskim objektima na Bojčiću, ugostiteljsko-t rgovački objekti, parkiralište na oko 2000 m2... I to nije sve! Ali, da ne duljim, to znači da nema više šume - umjesto toga jedna ogromna građevinska zona. A zašto, pitate se? Na ovaj način se fino se zaokružuju cijeline Čikat/Sunčana/B orik i u potpunosti zatvaraju za domaće ljude kojima se sadržaji sele na drugu stranu otoka, Bojčić/Zagazine /Valdarke itd. Javite mi se u inbox, mi smo opet napravili niz primjedbi na koje trebamo vaše potpise. Zar ćemo dozvoliti da šačica korumpiranih određuje sudbinu našeg otoka?, piše Dunja Janković na svom FB profilufacebook.com/.../...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

ZADNJI KOMENTARI

 • Tko su odgovorni?

  gost 05.12.2023 15:19
  ► Je li postojao natječaj?
  Telegram se raspisao o problemu novca od EU dodijeljenog Geodetskom institutu bez natječaja ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 13:32
  ....
  Nikad nisam platio za tu karticu.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ZoomBull 05.12.2023 13:04
  Ažuriranje imenika
  Izgleda nemoguće i da bi u imeniku gradske uprave na webu dugo bio naveden broj telefona i ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Partijaner 05.12.2023 12:05
  zabave i druzenja
  Nevjerojatno te tužno. Lijepih fešti smo vidjeli tamo. Ako stvarno ti ljudi stoje iza svega ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Planinar 05.12.2023 11:58
  Kartice za rampu na prodaju
  Gdje se mogu dobiti kartice prema plaži u Ustrinama, mjesni odbor, gostionica? Pošto ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 05.12.2023 11:54
  Slijepa ulica
  Prijaviti na više adresa, poslati raznim medijima (npr. Morski ili sl.)...nema koristi ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Konfuzije 05.12.2023 11:19
  .......
  Mislio sam da je takvo što nemoguće. Prevario sam se. Ovo je screenshot od prije 2-3 minute ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  ..... 05.12.2023 11:07
  Šablonski izričaji
  Ovo njezino blebetanje ne sadrži ni poluinformacije . To je čista demagogija i afektiranje ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Ciljana skupina 05.12.2023 11:05
  nesposobnost na najjače
  A jučer, 04.12.2023. godine je na gradskom webu objavljen poziv na 21. (svečanu) sjednicu Gradskog ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 05.12.2023 10:04
  HDZova prćija
  Kad je premijer slično kazao komentator je napisao članak Plenković šalje Daliju Orešković ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  .... 05.12.2023 09:36
  ZNA SE
  ZNA SE s kim imamo posla. S filijalom stranke osuđene za kriminal.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  .... 05.12.2023 09:20
  jako važno
  A prije te vjesti javlja o proslavi svetog Andrije na Punti križa.
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  gost 05.12.2023 09:09
  Besposlena Ana ...
  A na vrhu fejsa javlja senzacionalnu vijest da je upaljena prva adventska svijeća na trgu.
   
 • Prostor MO Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:23
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Pada kiša 05.12.2023 08:20
  Inspektorat, redari?
  Primjer vrijedan zapitati se da li uopće imamo posla s normalnim ljudima. Gdje je ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Bura 05.12.2023 08:16
  Ne da nije stalo...
  Hej javnosti pa ne da nije stalo gradilište nego se još dovuklo mehanizacije. Radovi prema ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  Otocanin 05.12.2023 08:03
  Nije pohvalno...
  Zgrada u vlasnistvu GRADA Malog Losinja u punom gradevinskom zahvatu bez potrebitih formalnosti ...
   
 • Prostor MO Ustrine

  gost 04.12.2023 20:54
  .....
  Ti kao Plenković. Ako ti se ne sviđa, Gute Reise! Bis bald! Auf Wiedersehen!
   
 • Prostor MO Ustrine

  PROSTOR MO USTRINE 04.12.2023 20:38
  PROSTOR MO USTRINE
  Pintarka, ako ti se ne sviđa u Ustrinama preseli i prodaj kuću
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  NN 04.12.2023 16:53
  nepismenost na najjače
  Čak i srednjoškolci znaju da je uz objavljenu informaciju potrebno navesti i gdje se taj ...
   
 • Pravo na jasan, precizan i kratak odgovor

  Zumba 04.12.2023 14:56
  Novi izborni slogan: [GRAD KOJI VOLI RAZGOVARATI]
  Prije par dana slikala se gradonačelnica s ministricom turizmada bi na fejsu napisala Danas ...
   
 • Satirički prilozi

  gost 04.12.2023 14:34
  Viva Italia
  Da li je istina da je Cappelli zavikao Viva Italia Viva Lussino bez da je spomenuo i zavikao ...
   
 • Nagradom po glavi

  Mutivoda 04.12.2023 12:23
  Kozmetika lica lokalne politike i zarobljavanje institucija
  Prije tri godine sam o Aninom predizbornom šopingu jedne od nagrada koje krčmi portal ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 11:39
  Nema opravdanja
  Nikakav omjer ne opravdava tvoje ispade i sustavno skretanje rasprava na svoju virtualnu ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 11:14
  ...
  Koji put sam imao nešto grublji nastup ali omjer kad sam ja to napravio prema onome kad sam ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  Admin. 04.12.2023 10:37
  'Besposlen pop jariće krsti' ili ...
  Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u toj zbirci biti i primjeri kako h.t. sam nije poštovao ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 04.12.2023 10:15
  ...
  Admin je opet obrisao sve što sam napisao. "Članak" i "komentatori" djeluju kao jedno, nema ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  br 04.12.2023 08:10
  Pametovanje
  Ima saznanja a ne prijavljuje. A može i anonimno. Tuđim nježnikom bi gloginje mlatio. A ...
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  gost 03.12.2023 18:29
  Ljiga
  On se nada da će netko vaditi kestenje iz vatre da on ne opeče prste :sad:
   
 • Kad pravna država utihne dogode se Ustrine

  hranitelj tuljana 03.12.2023 17:53
  NEĆE
  Nadam se da će se u jednom od sljedećih članka obraditi bespravno sagrađen mol u Vinikova i ...

Slikovnica-MEME

setnja

ubojstvoborocid

Komentiranje članaka