Ova stranica koristi kolačiće koje u svakom trenutku možete kontrolirati postavkama u vašem internet pregledniku

Ako ne promijenite postavke preglednika slažete se s korištenjem kolačića Vise o kolacicima

Razumijem i prihvacam

Prijedlog urbanističkog plana uređenja Sunčane uvale UPU 32

Korisnička ocjena:  / 14
LošeNajbolje 

UPUsunNa službenoj gradsko web stranici objavljeno je da je 15. ožujka 2016. godine započeo, a da 13. travnja 2016. godine završava javni uvid prijedloga urbanističkog plana uređenja Sunčane uvale UPU 32. Za vrijeme trajanja javnog uvida za sve zainteresirane osiguran je uvid u prijedlog Plana u prostorijama Grada Mali Lošinj, Riva lošinjskih kapetana 7, 1. kat, u Malom Lošinju, radnim danom od 07:30 do 15:30 sati i na službenim internet stranicama.

Pododsjek za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, kao nositelj izrade prijedloga Plana u ime Grada Malog Lošinja će, po potrebi, pružati dodatno tumačenje izloženog prijedloga Plana radnim danom od 07:30 do 15:30 sati u prostorijama Grada Mali Lošinj na I. katu zgrade, Riva lošinjskih kapetana 7 u Malom Lošinju. 

Primjedbe i prijedlozi na prijedlog Plana mogu se za vrijeme trajanja javnog uvida
• upisati u Knjigu primjedbi i prijedloga, koja se nalazi uz izloženi prijedlog Plana;
• predati u pismenom obliku, putem ureda pisarnice Grada Malog Lošinja, na 1. katu, soba br. 9;
• dostaviti pismeno na adresu Grada Malog Lošinja, Riva lošinjskih kapetana 7, Mali Lošinj.

Primjedbe i prijedlozi moraju biti čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja; u protivnom se neće uzeti u razmatranje.

Prijedlog UPU 32

Komentari: 

015 # zakon kaže da može i anonimno, glavno da je čitljivo napisanoAugusta 2016-03-24 20:59
Citat:
Primjedbe i prijedlozi moraju biti čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom uz adresu podnositelja; u protivnom se neće uzeti u razmatranje.
Zakon o prostornom uređenju
Način sudjelovanja sudionika u javnoj raspravi
Članak 100.
(1) Sudionici sudjeluju u javnoj raspravi na način da:
1. imaju pravo pristupa na javni uvid u prijedlog prostornog plana
2. postavljaju pitanja tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, na koja usmeno odgovaraju osobe koje vode javno izlaganje
3. daju prijedloge i primjedbe u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja
4. upućuju nositelju izrade pisane prijedloge i primjedbe u roku određenom u objavi o javnoj raspravi.
(2) Prijedlozi i primjedbe iz stavka 1. ovoga članka koji nisu dostavljeni u roku ili nisu čitljivo napisani, ne moraju se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # Povlašteni LošinjaniPurger 2016-03-25 08:56
Znači da Kapeli i naručitelji planova a la carte od gradjana Lošinja traže više nego država od svih građana. Zaista ste povlašteni. Blago vama :sad:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Desant na Sunčanu uvaluVoPra 2016-03-25 09:32
Pozabavimo se brojčanim pokazteljima cilja i svrhe donošenja UPU Sunčana uvala.
Današnji kapaciteti hotela:
Aurora 605 kreveta + Vespera 695 kreveta
Ukupno = 1300 kreveta


i.imgur.com/5ViJzEd.jpg

Prijedlog plana:
Aurora 880 kreveta + Vespera 960 kreveta + novi planirani hotel 530 kreveta
Ukupno: 2370 kreveta


i.imgur.com/USrm4f7.jpg

Planira se povećanje smještajnih kapaciteta od 1070 kreveta što u odnosu prema današnjih 1300 kreveta, čini povećanje od 82,3%.

Novi hotel se planira na mjestu današnjeg parkirališta iznad Vespere, a novih parkirnga gotovo da i nema.

Dakle, drastično se povećavaju smještajni kapaciteti, a smanjuju kapaciteti parkinga oko hotela, koje osim gostiju hotela danas koristi i domaće stanovništvo.

Toliko o Kapelijevoj sinergiji Turističke zajednice i Grada, partnera i stanovnika kao posebnosti Lošinja.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Katastrofa!Nekadašnji gost Lošinja 2016-03-25 12:55
Upravo detaljno čitam taj njihov "UPU" za Sunčanu uvalu i sve više se zgražam što planiraju! Među ostalim i meni je upalo za oko to za parkinge: predviđaju svega 50-tak mjesta za dnevne posjetitelje. Uzmimo da u prosječnom autu bude dvoje ljudi, to je znači za stotinjak dnevnih posjetitelja! A što s ostalima?
Također, sad vidim (kao što sam i pretpostavio) da planiraju sve objekte s MINIMALNO 4 zvjezdice! Znači puno toga će biti i u rangu s 5*! A da li je ovakav masovni turizam za 5*?! Ne bih rekao! I još po ne znam koji puta ponavljam: GDJE ĆE NAĆI tolike bogatune, a koji su spremni gurati se u ovakvoj gužvi u ovakvim mastodontima od hotela?!
A nas vjerne dugogodišnje goste su na najružniji način OTJERALI i zauvijek izgubili; ali obiti će im se to o glavu!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
017 # Ruska enklavaDS 2016-03-25 13:25
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
A nas vjerne dugogodišnje goste su na najružniji način OTJERALI
Otjerali su i nas lošinjane. Generacije i generacije su se kupale na Čikatu, Sunčanoj i na Boriku a ovim planom postaće enklave za goste ruskih vlasnika i zabran za domaći živalj. Na Čikatu se i prije nego je plan usvojen mjenja obala pikamerima, bagerima i betonažom, a uskoro će krenuti i na Borik da ga pretvore u betonirano sunčalište i okruže tzv. pratećim sadržajima. Nama običnim lošinjanima i našim gostima ostaće samo Kadin i Zagazinjine gdje će se u more izljevati otpadne vode sa Čikata i Sunčane uvale.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Slažem se!Nekadašnji gost Lošinja 2016-03-25 14:01
Posve se slažem s napisanim - ne samo da su otjerali nas skromne turiste, već naravno da su u prvom redu otjerali i vas starosjedioce - domaće LOŠINJANE!!! I zato me još više čudi da je većina stanovnika Lošinja ovo mirno gledala i pustila, a sada će siguran sam i dopustiti i ovo! A vjerujte - ovo neće biti kraj! Ako doista uspiju iz Sunčane ovo napraviti, vjerujte da slijedi produžetak "zahvata" na sve one prekrasne uvale dalje od FKK, pa sve tamo prema Krivici, možda i do nje! Sve će to pomalo progutati beton i zauzeti Rusi, sto posto sam siguran.
I još nešto mi je sad palo na pamet: već sad prirodna ravnoteža Vranskog jezera jedva može podnijeti i ovu količinu vode koja se troši. A zamislite samo još ovih dodatnih par tisuća ljudi, a uz to i ovakav tip hotela (5*) u kojima se bespotrebno rasipa voda i bespotrebno pere posteljina svaki dan! Kad padne nivo vode u jezeru i prodre more u njega, kad ga zaslani i voda postane neupotrebljiva - a što će onda biti?! Tko će im onda sagraditi novi vodovod s kopna, a i odakle s kopna - ni tamo nema baš vode za bacanje - i Istra oskudijeva s vodom...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
019 # Urbanizam bez pokrićaNeodrživi razvoj 2016-03-25 15:39
Krajem 80-ih je bio napravljen jedan opsežni projekt o svim elementima urbanizma na Cresu i Lošinju popraćen brojnim stručnim studijama od stanja šume Čikat do problema vršnih (ljetnih) opterećenja infrastrukture. Već tada se govorilo kako je vodoopskrba "na granici pucanja", a u međuvremenu su potrebe za vodom samo rasle, što zbog promjena u samoj kategorizaciji turističkih objekata (danas svaka soba mora imati vlastitu kupaonicu, broj tuševa u kampovima stalno raste, sve zelene površine se navodnjavaju... ) što zbog stalnog povećavanja broja ležajeva.
Potrošnja vode stalno raste, a pritisak u cijevima pada, pa pojedini dijelovi Velog i Malog Lošinja već sada imaju problema.
Isto se događa s opskrbom električnom energijom, telekomunikacij skom mrežom, odvoženjem otpada, čišćenjem, prometom...
Kanalizacija je priča za sebe.
Ono što su Krčani na vrijeme shvatili, Lošinjanima tek "sviće". Urbanisti koji su pripremali planove zadnjih 10-ak godina (a uvijek je u điru ista ekipa), nisu se potrudili niti uzeti u ruke studije iz 80-ih, a kamo li naručiti nove, apdejtane studije i na temelju njih krojiti planove koji će nam svima određivati budućnost. Zadnjih 30 godina stalno se govorilo o potrebi SMANJIVANJA BROJA LEŽAJEVA i PODIZANJU KVALITETE USLUGA, da bi sada doživjeli upravo suprotnu situaciju - drastično POVEĆAVANJE BROJA LEŽAJEVA i posljedično SMANJENJE KVALITETE u prekapacitirani m hotelima i kampu koji će se pretvoriti u apartmansko naselje.
Infrastruktura će se raspasti, pa ćemo svi ostati i bez vode i bez struje i bez telefona/intern eta. Grad će umjesto Miomirisa dobiti Smrad (dijelovi već nepodnošljivo smrde zbog odušnika nove kanalizacije).
Tako će Lošinj umjesto da postane Mallorca ostati i bez svog, do nedavno sasvim solidnog turizma za obične ljude. Urbanistički planovi moraju se temeljiti na realnim mogućnostima prostora i potrebama svih stanovnika, a ne na vizijama bez pokrića i velikim apetitima nekolicine ljudi.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
015 # Fekalno pitanjeViki 2016-03-25 15:50
Citat DS:
Nama običnim lošinjanima i našim gostima ostaće samo Kadin i Zagazinjine gdje će se u more izljevati otpadne vode sa Čikata i Sunčane uvale.
Nije mi poznata tehnologija uređaja na Kijcu, ali podatak da mokraće čovjek izlučuje od 1000 do 1500 mililitara na dan, a fekalija oko 400 grama na dan daje materijala za razmišljanje. Mali i Veli Lošinj imaju oko 7.000 stanovnika, a barata se s brojkom od oko 10.000 turista u sezoni. To bi bilo dnevno oko 17.ooo proizvođača otpada za uređaj na Kijcu, ili oko 637.500 litara mokraće i 204.000 kg fekalnog otpada mjesečno. Može li to otok podnijeti?
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
014 # sinergijapušmipuli 2016-03-25 16:27
Capelli sa svoji podizačima (ruku) jest u sinergiji... ali sa investitorina kakve se samo poželjeti može. Svi vi i mi ostali kažiprst lijeve ruke u uho a kažiprst desne ruke u dupe, pa mijenjaj rupe. I da. Ništa se neće promijeniti. Ovo je uzelo previše maha i obzirom cjelokupno otočno stanovništvo na ovaj ili onaj način ovisi o jadranci bilo direktno ili indirektno ozbiljnijeg negodovanja neće biti. Ipak... imamo ovu stranicu i ovdje pišemo što nas muči i tišti..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
22 # nema mira među maslinamadanilo 2016-03-25 19:32
Citat pušmipuli:
Capelli sa svoji podizačima (ruku) jest u sinergiji... ali sa investitorina kakve se samo poželjeti može.
Nema više sinergije, počupala se braća investitori međusobno, bit će belaja. :eek:
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
116 # Sramotna devastacija Sunčane!Nekadašnji gost Lošinja 2016-03-25 12:36
Pa ovo je doista STRAŠNO što sada spremaju! Pa, ovdje se sprema još veća devastacija nego što je u Čikatu, ovo stvarno nije normalno! Dajte Lošinjani nemojte više šutjeti i sve ovo odobravati, vrijeme je za neke konkretne akcije i prosvjede, jer ovo stvarno nije normalno!
Sunčana uvala je već sada maksimalno opterećena, pa i preopterećena! Jer i ovaj kapacitet hotela je jako velik. A oni sad to žele podići na gotovo DUPLO! Pa jesu li oni normalni, pa gdje će se kupati svi ti ljudi, to će biti mravinjak?! Također, oni govore o "ELITNOM TURIZMU" i o "otoku vitalnosti" sa sačuvanom prirodom, itd., a rade sve suprotno od toga!
I još bih nešto prirodao: da li je ovo normalno da hotele koje su pred koje 2 - 3 g. kompletno preuredili - da sad opet žele kopati - nadograđivati, preuređivati tko zna što! Pa, ovo sad stvarno izgleda kao pranje novca i kao totalno neozbiljan plan! Također, i ovako im je skoro cijelu godinu skoro sve prazno, koliko-toliko popune možda svega dva mjeseca u godini - pa gdje im je onda razum da sada još ovoliko povećavaju kapacitete?! I to će sigurno isto biti 5 zvjezdica, ili eventualno visoke 4, dakle s paprenim cijenama! Gdje će naći tolike bogatune koji će im tu dolaziti?!
Nemam riječi kako je ovo strašan plan i kakva je sudbina pogodila nekad prekrasan grad i otok, dolaze mi suze na oči kad čujem što sve rade!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
011 # Gradit će se koliko god staneDron 2016-03-25 15:05
Citat Nekadašnji gost Lošinja:
Sunčana uvala je već sada maksimalno opterećena, pa i preopterećena! Jer i ovaj kapacitet hotela je jako velik. A oni sad to žele podići na gotovo DUPLO! Pa jesu li oni normalni, pa gdje će se kupati svi ti ljudi, to će biti mravinjak?! Također, oni govore o "ELITNOM TURIZMU" i o "otoku vitalnosti" sa sačuvanom prirodom, itd., a rade sve suprotno od toga!
Politici "Koliko god stane" širom su otvorena vrata imenovanjem novog ministra turizma Klimana. Hrvatski će turizam voditi po uzoru na vođenje lošinjskog turizma. Već godinama se na Lošinju gradi koliko god stane, pa i i više od toga.

Iz članka volim-losinj.org/politika/2550-politika-koliko-god-stane
U ovih 60 dana - treba reći - svašta smo čuli od novih (do)ministara i (do)ministarski h kandidata. No, ni jedan od njih bio tako brutalno iskren kao novi ministar turizma Kliman koji je na upit novinarke Telegrama "Koliko je, po vašem mišljenju, potrebno novih hotela u Hrvatskoj?", odgovorio jednom jezgrovitom rečenicom od tri riječi u kojoj je kao u kapsuli s ekstraktom destilirano trenutno hrvatsko društveno ludilo. Ministar je - naime - mirno odgovorio: "Koliko god stane".
U te tri riječi - "koliko god stane" - kristalizirana je Hrvatska godine 2016. Zaboravite urbanističke planove i održiv razvoj, energetske otiske i demografski pritisak, mjerljive parametre i planove upravljanja, zaboravite sva ta palamuđenja kojima nas desetljeće zasipaju urbanisti, ekonomisti, sociolozi i demografi. Umjesto mjerljivog, racionalnog i ozbiljnog razgovora o planiranju i razvoju, mi smo dobili trumpovski (ili kerumovski) britak, jednostavno sročen "razvojni model". Naime, gradit ćemo koliko god stane.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # uvijek istohranitelj tuljana 2016-03-25 20:15
Problem zvan "turistička monokultura".
Proučite malo. Pisao sam već o tome.
Svagdje stvara iste probleme, ne znam zašto mislite da bi Lošinj mogao/trebao biti iznimka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # ..pušmipuli 2016-03-26 00:28
Citat hranitelj tuljana:
Problem zvan "turistička monokultura".
Proučite malo. Pisao sam već o tome.
Svagdje stvara iste probleme, ne znam zašto mislite da bi Lošinj mogao/trebao biti iznimka.
Turistička monokultura nije nikada bila problem a multikulturalno st se mogla postići uređenjem recimo Kovčanja a ne rušenja Čikata i uništavanjem kulturne baštine, sječom šume i prekapacitiranj a i dovođenja u pitanje resurse ove mikrozajednice zbog bolesnih nauma i sveopćeg kiča.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
18 0 # barke farenhranitelj tuljana 2016-03-26 06:13
Joj. Knjigu u ruke, neće ujesti :-|
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # ..pušmipuli 2016-03-26 19:48
Citat hranitelj tuljana:
Joj. Knjigu u ruke, neće ujesti :-|
Pogriješio sam jedino što sam propustio navodnike na riječi multikulturalno st. Mislio sam da imaš smisla za humor. Inače tvoj osvrt o temi monokulture je totalno promašen i ne može se primijeniti na Lošinj..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
91 # priznajemhranitelj tuljana 2016-03-26 20:22
Imate pravo, pametniji ste od mene.
Turistička monokultura, pojava gdje je:
- turizam jedina privredna grana i sve je podređeno njemu,
- stvara teškoće stanovnicima jer se sve gleda maksimalno staviti u turističku funkciju i svakodnevni život je skup,
- odlazak mladih,
- neperspektiva (osim ako rentate ili konobarite) za naći posao,
- izuzetno skupe nekretnine i nemogućnost nalaska stana za mlade obitelji (jer su cijene otišle u nebo),
- problem s parkingom,
- problem s agresivnim širenjem turističkih sadržaja, gdje "jači kvači",
-sumnjive prenamjene i špekulacije zemljištem,
- pritisak na okoliš...
Se nikako ne može primijeniti na Lošinj.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # .pušmipuli 2016-03-27 10:17
Sve to što si nabrojao je točno osim što turizam nije jedina privredna grana. Tu su i dva škvera koja upošljavaju velik broj ljudi pa poljoprivreda i ribarstvo a to o čemu pričaš i izazvano Garijevom politikom u tri mandata..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # MonoPionirka 2016-03-27 11:57
Skverovi su na proracunu ,a ribarstvo vezano za turizam..kao i poljoprivreda
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ..samopromotor 2016-03-27 12:10
Citat Pionirka:
Skverovi su na proracunu ,a ribarstvo vezano za turizam..kao i poljoprivreda
Lošinjski obzirom se piše o Lošinju nisu na proračunu a ribarstvo, stočarstvo i poljoprivreda su do prije15 godina stvarno bili u sinergiji sa turizmom i životu na otoku. Način na koji se gospodari prostorom je unazad 15 godina je totalni promašaj..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # O turizmuRuki 2016-03-27 10:38
Citat hranitelj tuljana:
Turistička monokultura, pojava gdje je:
- turizam jedina privredna grana i sve je podređeno njemu,
Turizam uopće nije privredna grana. Turizam je "skup odnosa i pojava koje proizlaze iz putovanja i boravka posjetitelja nekog mjesta, ako se tim boravkom ne zasniva stalno prebivalište i ako s takvim boravkom nije povezana nikakva njihova gospodarska djelatnost. Obuhvaća rekreaciju, putovanje i odmor." Ili "Tourism is travel for pleasure; also the theory and practice of touring, the business of attracting, accommodating, and entertaining tourists, and the business of operating tours.
Citat:
-sumnjive prenamjene i špekulacije zemljištem,
- pritisak na okoliš...
Se nikako ne može primijeniti na Lošinj.
Bez komentara...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Hranitelj gradonačelnikaLošinjan 2016-03-26 22:52
U Lošinju se govori svugdje a prvi puta čujem svagdje iako se u hrvatskom jeziku koriste obadvije rijeći.Još jedan od Mihinih uvezenih iz srbije i makedonije kojih je prepuna jadranka dok domaći moraju seliti u inozemstvo tražiti posao.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # doktrina šokaMagdalena 2016-03-27 09:36
Citat Lošinjan:
U Lošinju se govori svugdje a prvi puta čujem svagdje iako se u hrvatskom jeziku koriste obadvije rijeći.Još jedan od Mihinih uvezenih iz srbije i makedonije kojih je prepuna jadranka dok domaći moraju seliti u inozemstvo tražiti posao.
svugdje ili svagdje je najmanji problem, puno ozbiljniji problem je što su Miha i njegova ekipa u dvije godine ovom otoku i otočanima napravili više devastacija i štete nego sva domaća vlast i okupatori u zadnjih 100 godina, sa ozbiljnom tendencijom da se taj trend nastavi, a lošinjska dvolična i korumpirana vlast im u tome svesrdno pomaže. Lošinjani, probudite se, jer ćete uskoro na vlastitom otoku kao indijanci biti stjerani u rezervat.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # ekocid i urbicidPistachio Mortadelli 2016-03-26 06:59
Prijedlog planova Čikata i Sunčane uvale nema veze sa urbanizmom nego predstavlja smišljeno kriminalno djelo, zločin prema ovom otoku i njegovim žiteljima i netko će za to odgovarati. A onome tko je izradio i potpisao ovo smeće od planova treba oduzeti diplomu i protjerati ga sa otoka.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # večernja školapervan 2016-03-26 07:56
Citat Pistachio Mortadelli:
Prijedlog planova Čikata i Sunčane uvale nema veze sa urbanizmom nego predstavlja smišljeno kriminalno djelo, zločin prema ovom otoku i njegovim žiteljima i netko će za to odgovarati. A onome tko je izradio i potpisao ovo smeće od planova treba oduzeti diplomu i protjerati ga sa otoka.
Ne možeš oduzeti diplomu onima koji je nemaju, pa svi gradski vijećnici nemaju zajedno položenih ispita za jednu poštenu diplomu.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
111 # Sinergija privatnih interesaMudonja 2016-03-26 10:04
Citat pervan:
Citat Pistachio Mortadelli:
Prijedlog planova Čikata i Sunčane uvale nema veze sa urbanizmom nego predstavlja smišljeno kriminalno djelo, zločin prema ovom otoku i njegovim žiteljima i netko će za to odgovarati. A onome tko je izradio i potpisao ovo smeće od planova treba oduzeti diplomu i protjerati ga sa otoka.
Ne možeš oduzeti diplomu onima koji je nemaju, pa svi gradski vijećnici nemaju zajedno položenih ispita za jednu poštenu diplomu.
Vijećnici ne moraju imati diplome, jer građani ih biraju da zastupaju njihove interese, a ne zbog njihovih diploma. No sada vidimo da dizanjem ruku za predložene planove prostora zastupaju interese tvrtke u vlasništvu ruske banke. Pri tom nas bezobrazno uvjeravaju da su njihove odluke u interesu svih žitelja ovog otoka, a dopuštaju plansku devastaciju naslijeđenih kulturnih dobara i prirodnog okoliša, odriješene ruke diplomiranim arhitektima za njihove eksperimente na kopnu i u moru, betoniranje obale i pomicanje šetnica daleko od nje te zatvaranje Čikata, Sunčane uvale i Borika za domaće ljude i njihove goste.
Ovo "smeće od planova" ne potpisuju oni koji su ih izradili, nego vijećnici koje smo birali da zastupaju naše interese. A izradili su ih ljudi s diplomama iz tvrtke "Urbing" koja je - gle čuda - dugogodišnji poslovni partner i konzultant Jadranke d.d. po čijoj mjeri se planovi kroje i prekrajaju. Pri tome ne treba zaboraviti da su i neki članovi vijeća zaposlenici Jadranke d.d. (a još jedna vijećnica će to postati) niti privatne interese gradonačelnika i gradonačelnice te privatne interese pojedinih vijećnika kako iz vladajuće koalicije tako i iz tobožnje oporbe u potpori investitoru o kojem tako malo znamo.
Stoga omiljenu Kapelijevu frazu o sinergiji Grada, TZ, partnera i stanovništva treba nazvati pravim imenom: To je sinergija privatnih interesa koju nam se prodaje po onoj narodnoj o prodaji muda pod bubrege.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
016 # što je previše, previše jeNismo Mi Retardi 2016-03-26 10:49
Ove lakrdije od planova ne bi ni pas s maslom progutao.
Onda neka se na vrijeme zna da će ako se navedeni planovi usvoje u predloženom obliku svi gore navedeni sudionici, od Mihe na dole i od Kapelija i Nedića na dole, uključujući i "Urbing", od građana Malog Lošinja dobiti ne jednu nego cijelu paletu POJEDINAČNIH kaznenih prijava ne radi dizanja ruku, nego radi očite korupcije. Pa će USKOK pojedinačno istraživati tko je kome i zašto pogodovao za stolom ili ispod stola, na ovaj ili onaj način po političkoj ili osobnoj liniji.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
012 # beži jankecmiško 2016-03-26 11:32
Citat Nismo Mi Retardi:
Ove lakrdije od planova ne bi ni pas s maslom progutao.
Onda neka se na vrijeme zna da će ako se navedeni planovi usvoje u predloženom obliku svi gore navedeni sudionici, od Mihe na dole i od Kapelija i Nedića na dole, uključujući i "Urbing", od građana Malog Lošinja dobiti ne jednu nego cijelu paletu POJEDINAČNIH kaznenih prijava ne radi dizanja ruku, nego radi očite korupcije. Pa će USKOK pojedinačno istraživati tko je kome i zašto pogodovao za stolom ili ispod stola, na ovaj ili onaj način po političkoj ili osobnoj liniji.
Kotromanović je već pod istragom a uskoro bi mogli i ostali iz ove ekipe !!!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
013 # ..pušmipuli 2016-03-26 13:57
Iz tvoje "tipkovnice u Božje uši".. Ipak poznavajući ovosudske prilike u RH čisto sumnjam.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
133 # sama se neće podnijetihranitelj tuljana 2016-03-26 15:33
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
010 # Nadležna javnostFredi 2016-03-26 16:36
Citat hranitelj tuljana:
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
Mnoge korupcijske i kriminalne afera razotkrili su baš oni koji pišu članke, komentare i blogove, a svojim pisanjem primorali nadležne službe na djelovanje umjesto da ih zataškaju. A uloga disidenta nikad nije ni ugodna ni unosna. Naprotiv.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # bananjerosmelkior 2016-03-26 20:12
Citat hranitelj tuljana:
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
Prijavio ili ne prijavio sve je isto u korumpiranoj državi. :-*
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ..pušmipuli 2016-03-27 10:24
Eto razmećeš se pameću a i u ovom primjeru gdje je korupcija kao kod nas toliko izražena da boli pozivaš na prijavljivanje. .. Pa kome da prijaviš korupciju kada je sve korumpirano. Imaš stotineprimjera gdje popularni "zviždači" nadrljaju jer su prijavili kriminal i korupciju..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # na m2samopromotor 2016-03-27 10:26
Citat hranitelj tuljana:
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
O kakvoj se ovdje samopromociji radi molim te lijepo? Anonimno komentiranje??
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
07 # JeškaPrimula 2016-03-27 12:01
Citat samopromotor:
Citat hranitelj tuljana:
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
O kakvoj se ovdje samopromociji radi molim te lijepo? Anonimno komentiranje??
Cilja na jednu (ako ne i jedinu) osobu koja piše pod svojim imenom i prezimenom. Za razliku od njega 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
08 # SamopromocijaBojana Genov 2016-03-27 13:23
Citat Primula:
Citat samopromotor:
Citat hranitelj tuljana:
Građani kojima je stvarni cilj zaustaviti korupciju i kriminal a ne samopromocija i stvaranje uloge 'disidenta' ne pišu članke, komentare i blogove nego konkretni slučaj prijave nadleznim službama.
O kakvoj se ovdje samopromociji radi molim te lijepo? Anonimno komentiranje??
Cilja na jednu (ako ne i jedinu) osobu koja piše pod svojim imenom i prezimenom. Za razliku od njega 8)
Pojave o kojima se ovdje piše imaju učinke na nekoliko razina. Neke su tek kršenje predizbornih obećanja, skakanje u vlastita usta, laganje i obmanjivanje građana, kreiranje vlastite političke platforme koja privilegira jednu skupinu (investitori primjerice), a oštećuje javni interes otuđenjem javnih resursa. Niti jedna od ovih pojava nije utuživa. A u slučajevima kad su pojave o kojima pišemo utužive, još uvijek postoji dobro podmazan koruptivni aparat koji prijave odgodi, stavi na čekanje ili zanemari. Ali vjerujem da će neka od prijava premašiti kritičnu masu. Zato ih pišem.

Pojmovi koje opisujemo riječima dobro i loše te moral i nemoral nisu uvijek obuhvaćeni člancima nekih važećih propisa. Ne podliježe svako ponašanje pod kaznenu odgovornost, a u razvijenim demokratskim društvima postoji javnost veoma osjetljiva i osviještena za prepoznavanje političke odgovornosti i posljedično za uskraćivanje političkog povjerenja osobama i strankama koje su to povjerenje profućkali različitim marifetlucima.

U slučaju Hrvatske i Lošinja nažalost ovaj je proces tek u povojima i potrebno je vremena da profunkcionira u cijelosti. Prvi je stupanj postignut: ljudi su zainteresirani, ljudi razmišljaju, povezuju, pišu, komentiraju, važu kako će postupiti na izborima i kome će dati svoje povjerenje. Ponekad se potpisujuju, ponekad se (opravdano) štite od zločestoće i odmazde lokalnih šerifa koji misle da su bogomdani i nepovredivi. Vjerojatno i odvaguju činjenicu da se netko (kao ja) potpisuje svojim imenom, pa iz nekog razloga zaključuju da se i nadalje neće samopromovirati jer im neka kalkulacija štete i koristi kazuje da to nije pametno / oportuno / korisno.

Zamislimo situaciju da svi pišu ne samo bez autocenzure nego i bez zaštite identiteta. To su jednake mogućnosti za samopromociju svakoga tko ima pristup računalu s priključkom na internet. Tako je lako dokinuti moj monopol u samopromociji i uključiti se u to natjecanje! Ljubitelju tržišnog natjecanja i intervencionizm a u svim prilikama, dokažite se! Potpišite se i Vi pod svoje komentare!
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
6 0 # ...hranitelj tuljana 2016-03-27 14:26
Poštovana, ne mislim na vas (ukoliko to jeste vi jer i ja mogu napisati komentar pod vašim imenom) nego na ovaj portal praznog impressuma. Kako možemo znati da ovo nije projekt vlasti gdje bi se okupljali nezadovoljnici i tupili oštricu piskaranjem. Umjesto da prijavljuju korupciju i kriminal. Napišu komentar i misle da su svoje učinili...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
1 0 # ...2hranitelj tuljana 2016-03-27 14:43
Čak bih rekao da je ovo jedina tema u kojoj smo na istoj strani, moji komentari uglavnom kritiziraju neučinkovitu strategiju protiv korupcije, tu se javljaju ljudi sa izrazito preciznim opisima nelegalnih radnji i nikom ništa ali ne, problem je hranitelj tuljana...
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # -----------šija voga 2016-03-27 18:07
Citat hranitelj tuljana:
Poštovana, ne mislim na vas (ukoliko to jeste vi jer i ja mogu napisati komentar pod vašim imenom)
Možeš ali to bi bio tvoj komentar pa bi se odmah znalo da je podvala.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Prazan impresum?Gost 2016-03-28 09:02
Citat hranitelj tuljana:
Poštovana, ne mislim na vas (ukoliko to jeste vi jer i ja mogu napisati komentar pod vašim imenom) nego na ovaj portal praznog impressuma. Kako možemo znati da ovo nije projekt vlasti gdje bi se okupljali nezadovoljnici i tupili oštricu piskaranjem. Umjesto da prijavljuju korupciju i kriminal. Napišu komentar i misle da su svoje učinili...
Ovo ti zoveš praznim impresumom??? Samo klikni na donje poveznice, pa se javi ...
volim-losinj.org/impressum
volim-losinj.org/razno/580-web-stranicom-budimo-gradjane
volim-losinj.org/razno/122-otoki
volim-losinj.org/politika/1090-otvoreni-forum
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
3 0 # okolo-naokolohranitelj tuljana 2016-03-28 11:27
A zašto nigdje ne piše jednostavno i crno na bijelo tko je vlasnik portala, nego se mora pretraživati niz članaka i interpolirati?
Neupućenom promatraču prezentira se da portal "objektivno" prati neovisne pojedince koji "vole lošinj" a zapravo prati sam sebe?
Transparentnost o kojoj smo toliko čuli?
Pogledajte npr. ovo:

H-ALTER - Novine H-rvacke ALTER-native
Nakladnik: Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zagreb
Za nakladnika: Dijana Pribačić Jurić
E-mail redakcije:
Glavni urednik: Toni Gabrić
Izvršna urednica: Marina Kelava
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # ...........Krim 2016-03-28 11:49
znam da ti je ovo trn u oku, ali mene recimo puno više zanima tko je imenom i prezimenom vlasnik Jadranke d.d. ili Beta ulaganja itd gore do vrha, i da li su mu novci pravi ili ih samo pere po Lošinju
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # ............tim 2016-03-29 20:07
evo ja cu ti rec ko je vlasnik zemljista okolo koje ce se uredit za hotel..drug boris i drug dašmir,dva drugara garonje... nece suza neg na oko
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Objektivno objektivnoBing 2016-03-28 12:41
Citat hranitelj tuljana:
Neupućenom promatraču prezentira se da portal "objektivno" prati neovisne pojedince koji "vole lošinj" a zapravo prati sam sebe?
Uvjeren sam da ćeš kao poštovatelj objektivnosti objektivno citirati dio impresuma kojim se portal zaista prezentira kao portal koji (citiram iz tvog komentara) "objektivno" prati neovisne pojedince koji "vole lošinj".
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # Žaba je skuhanaZumba 2016-03-31 17:20
Dok se Artatorani međusobno svađaju oko lokalnih puteva, a grupa građana pokušava od betonizacije sačuvati ono malo prirodnih plaža na kanalizacijskom ispustu Malog Lošinja gradonačelnik, gradonačelnica i gradski vijećnici trljaju ruke jer se politika kuhanja žabe, kako je lošinjski proces prostornog planiranja nazvan na jednoj tribini udruge Čovjek po mjeri otoka, neometano odvija.
Mic po mic povećavaju se zone za gradnju i kapaciteti objekata, smanjuju zelene površine, dopušta rušenje i gradnja kopija objekata, nasipavanje i betoniranje obale, a sve to uz fingirane javne rasprave i uvide u nepregledno klupko ciljanih i urbanističkih planova, podržava se koncesioniranje obale, rasprodaje gradska imovina, tako da danas možemo konstatirati da su Čikat, Sunčana uvala i Borik, odnosno FKK eksteritorijaln a područja Grada Malog Lošinja ili će formalnim usvajanjem pripremljenih planova to tek postati. Prepustivši planiranje razvoja Lošinja kao turističke destinacije upravi Jadranke, gradska vlast i turistička zajednica pretvorili su se u pomoćne službe tajanstvenih investitora sa zadaćom da u predstavi za javnost putem strogo kontroliranih medija sudjeluju kao obični statisti. A sve to pompozno se naziva sinergijom gradske vlasti, partnera, turističke zajednice i stanovništva, u kojem stanovništvo – očito - ima ulogu žabe.
Rezultat te sinergije je odvajanje najvrjednijih dijelova otoka Lošinja u zasebnu aglomeraciju povezanu s ostatkom otoka samo potrebom za vodom, električnom energijom i kanalizacijom.
Cijelo to područje u mutnom je vlasništvu Jadranka d.d. čiji vlasnik je tvrtka Beta ulaganja d.o.o. u vlasništvu jednog ruskog investicijskog fonda kojem je vlasnik jedna ruska banka, zatim privatnih osoba koje su pokupovale niz vila i gradskog zemljišta, te osoba i tvrtki koje u ime tajanstvenih vlasnika samo glume vlasnike pojedinih objekata i zemljišta. Njihovo partnerstvo s gradskom vlasti u osobama gradonačelnika, dogradonačelnic e i gradskih vijećnika vladajuće koalicije i „oporbe“ na platnom spisku Jadranke d.d. zasigurno donosi korist objema stranama, no poplava propagandnih napisa o transformaciji Lošinja u elitnu destinaciju nije me uvjerila da će od toga korist imati i većina građana koja je izabrala ovu vlast i „oporbu“.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Radnik radiZombi 2016-03-31 18:10
Citat Zumba:
A sve to pompozno se naziva sinergijom gradske vlasti, partnera, turističke zajednice i stanovništva, u kojem stanovništvo – očito - ima ulogu žabe.
Ne možeš otvoriti ni paštetu bez da iskoči ta sinergija. A pritom se pod partneri ističu samo Jadranka u Lošinjska, a ostali ostaju skriveni. Baš danas čitam napis o jednom partneru koji mlati pare na Lošinju, a to je "Radnik" Križevci.

“Da, mi stojimo iza ponude za kupnju Kamenskog! No, prerano je govoriti o tome, dana je ponuda, spremni smo platiti tu cijenu, a sada valja vidjeti hoće li biti i prihvaćena”, odgovorili su nam iz tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca potvrđujući informaciju da stoje iz kupnje pokradene tvornice Kamensko u središtu Zagreba.
Riječ je o dvije atraktivne nekretnine u centru Zagreba, od kojih prva ima kvadraturu od 5968 metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 kvadratnih te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem. Prema poslovno-plansk oj dokumentaciji ondje bi trebala biti zgrada poslovno-stambe ne namjene.

S obzirom da je postignuta cijena od samo 24 milijuna kuna, radnice se sada boje da to neće biti dovoljno za njihova potraživanja. Naime, da je postignuta cijena od 30 milijuna možda i naplatili svoj dug.

A sad ono najbolje: Tvrtka Radnik posljednje tri godine bilježi milijunske dobitke, tako je 2014. godinu završila s 20,3 milijuna kuna dobiti, 13,2 milijuna je pozitvni rezultat iz 2013. godine, a 2012. su imali više od pet milijuna kuna dobiti. No, tvrtka je u medijskom prostoru poznata i po tome što je u doba Ive Sanadera i Jadranke Kosor bila jedan od najvećih donatora HDZ-a.

Nekad najveći donatori HDZ-a, a donirali i Kolindu

“Ma nije nam to ni pomoglo ni odmoglo. Ne znam jesmo imali uplate za tu stranku u posljednje vrijeme”, bio je odgovor na pitanje misle li da bi se iz tog podatka mogle izvući negativni zaključci vezano za kupovinu Kamenskog.

U vrijeme Jadranke Kosor najveći donator sa 775 tisuća kuna bila je upravo tvrtka Radnik čiji je vlasnik i danas Mirko Habijanec dugodišnji član te stranke. Predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović donirali su s 25 tisuća kuna.

Valja svakako naglasiti da je prvotna procjena tvornice Kamensko bila na oko 124 milijuna kuna s obzirom da se radi o velikoj površini u centru Zagrebu. U prvoj dražbi cijena je smanjena na 74 milijuna kuna, da bi na kraju, u 14-tom pokušaju kupljena za 24 milijuna kuna.

Znači imamo ljep primjer sinergije politike i biznisa, a treba znati da je Habjanec jedan od velikih gazda lošinjskih nekretnina 8)
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # križevački štatutidonator 2016-03-31 18:28
Očito je Radnik dobro zaradio na Lošinju kad može kupovati nekretnine u središtu Zagreba.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
06 # pol geti..Pionirka 2016-03-31 19:02
mene nervira ona seljacka ploca sto se koči na samom ulazu u muzej apox..
mislim,ono ko da je radnik neka mecena a ne bauuntenehmer.. ko da je osobno izronio kip..a ne zaradio na nasim parama.mhh..
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
04 # reklamagost 2016-03-31 19:58
Citat Pionirka:
mene nervira ona seljacka ploca sto se koči na samom ulazu u muzej apox.. mislim,ono ko da je radnik neka mecena a ne bauuntenehmer..ko da je osobno izronio kip..a ne zaradio na nasim parama.mhh..
To je kao da napraviš selfi sa M.P.Tompsonom pa se hvališ šeranjem fotke na fejs. Reklama za tebe. To je napravila i Jadranka s Kostelićima. Sad će gosti nahrupiti u Belvi jer je tamo spavala janica. Moš mislit :P
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
03 # padroneluciano 2016-04-01 07:20
Citat Pionirka:
mene nervira ona seljacka ploca sto se koči na samom ulazu u muzej apox..
mislim,ono ko da je radnik neka mecena a ne bauuntenehmer..ko da je osobno izronio kip..a ne zaradio na nasim parama.mhh..
Pa na neki način Radnik je mecena mnogim lošinjskim facama. Kapiš ????
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # ......DD 2016-04-01 13:08
Citat luciano:
Citat Pionirka:
mene nervira ona seljacka ploca sto se koči na samom ulazu u muzej apox.. mislim, ono ko da je radnik neka mecena a ne bauuntenehmer..ko da je osobno izronio kip..a ne zaradio na nasim parama.mhh..
Pa na neki način Radnik je mecena mnogim lošinjskim facama. Kapiš ????
mecena im je na sasvim određeni način ;-) I donator Garieve kampanje za lokalne izbore.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
02 # Aston martinb ton 2016-03-31 20:43
Citat donator:
Očito je Radnik dobro zaradio na Lošinju kad može kupovati nekretnine u središtu Zagreba.
dobro je zaradila i jedna lošinjska familija povezana s politikom. Bilo je puno rušenja, iskopa, zemljanih radova i betonaže.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # Panama PapersAnalfaBeta 2016-04-04 17:35
Baš me zanima hoće li se afera Panama Papers ikako odraziti na poslovanje izvjesne lošinjske firme...emergingequity.org/2016/04/04/the-2-billion-offshore-trail-that-leads-to-vladimir-putin/
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
0 0 # delta forceoprah 2016-04-04 17:53
Citat AnalfaBeta:
Baš me zanima hoće li se afera Panama Papers ikako odraziti na poslovanje izvjesne lošinjske firme...
Itekako će se odraziti, već im je blokiran priljev love pa nema ulaganja u Helios ove godine.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj
01 # Ruska poslaBaćuške 2016-04-04 20:02
Baš me zanima što će večeras o tome reći u Otvorenom.
Odgovori Odgovori i citiraj Citiraj

Dodaj komentar

Komentari koji nemaju veze s temom članka uz koji su uneseni bit će uklonjeni. Za unos "off topic" komentara mogu se koristiti stranice SVAŠTARA 2, SVAŠTARA, ŠKOVACA i SATIRIČKI PRILOZI. Uredništvo ne snosi odgovornost za sadržaj komentara.

Sigurnosni kod
Osvježi

● ZADNJI KOMENTARI

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede te i doviđenja. Onda ćemo pokazati puno više čvrstine, vojnički pravi s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas e-li-mi-ni-raju . Shvaćate?” – dio je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja si je medijsku pozornost priskrbila akcijom nazvanom neutralizacija mine u lošinjskom akvatoriju i to u ulozi načelnice Stožera civilne zaštite. Sada znamo da je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno. A onaj njen nositelj liste, svi mu se smiju, kaže da gleda seriju Dva i pol muškarca. Sam je sebe upucao u mozak.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim pozama i nisu sklone da ih razni muški javno drpaju.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju: facebook.com/.../?locale=hr_HR (https://www.facebook.com/ihrstic/?locale=hr_HR) A ova je bila kandidat HDZ-a za županicu www.facebook.com/.../ ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove i.imgur.com/IfbuqE8.jpg (http://i.imgur.com/IfbuqE8.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari su porazni: - Svi se sjetite, pred Izbore žicati glasove! A ostalih preko 300 dana u godini, tišina. I bajne plaće. A narod ko narod, većina krpa kraj s krajem.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ti iznad toga, tebe ona ne može prevariti, takvog telektualca i eruditu...ti glasaš za Devu i slične... ...kad smo već kod toga, na propalom portalu koji navodno ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno sam radila na unaprjeđenju kvalitete života mojih sugrađana" i izražava vjeru da svojim angažmanom u Hrvatskom saboru može učiniti značajne pomake u izjednačavanju ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj frazi "Za bolju kvalitetu života otočana!" ipak konkurira tupava Butkovićeva tvrdnja "Hrvatska nikad jača na karti Europe!", ali on je ipak ministar. Po ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer im je iz iste za uzvrat obećano kako će im tuđim novcem platiti njihovo osobno dopunsko zdravstveno osiguranje. Pa sad na jednoj propaloj stranici nejasne ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj da AK odglumi ispunjenje obećane stanogradnje. i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg (http://i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg) i.imgur.com/RlD1Hmv.jpg ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I tako za četiri godine ponovno. Pitam se tko još u to vjeruje ? ~ tek sad potpisan ugovor,znaci da su ovi do sada na 'crno' radili ;-)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor iz broda koji tone. Pa je krivnju svalio na Anu Kučić tvrdeći ‘Laž je da je projekt od početka ovakav, prva ideja je bila manja luka’ Članak u Novom listu; ‘Laž je ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda natraške da snimi ovu povjesnu fotografiju. i.imgur.com/C4UL9AT.jpg (http://i.imgur.com/C4UL9AT.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu a ne on njoj.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa i na Lošinju. Ana Kučić pobijedila je unatoč aferama naslov je članka od 21. 06. 2021. na portalu Telegram: Gospođa Kučić na posljednjim lokalnim izborima ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna poslovica kaže: Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se kao nezavisna kandidatkinja odlučila kandidirati za Sabor, ali je tek pred komisijom DIP-a shvatila da nema dovoljno potpisa, pa je u 10 navečer išla na trg za ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče i ostale priče koje nam je pričala da bi uz njih pozirala. i.imgur.com/vqdophI.jpg (http://i.imgur.com/vqdophI.jpg)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO NOVO PRISTANIŠTE HIDROAVIONA na službenoj gradskoj stranici mali-losinj.hr/.../... (https://www.mali-losinj.hr/2016/gradani/obavijesti-iz-grada/losinj-postao-novo-pristaniste-hidroaviona/) ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" pa makar bila ugurana radi ženske kvote. Kao dotična Majda Burić koja se proslavila i kad je u Saboru bubnula da Hrvatska trenutno ima milijardu i 640 milijuna ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila Butkovićevu odluku da si je stavi na deseto mjesto na listi. Iako mu se u projektu Mrtvaška iskazala kao poslušna služavka stavio ju je ispod dvije druge žene na ...

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.

  Read more...

   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne izborne hvalisavosti.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../... (https://www.novilist.hr/regija/prosirenje-zracne-luke-losinj-nakon-sljedece-sezone/)

  Read more...

   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar 20 puta, uvijek sa porukom da je dokumentacija upravo sada konačno kompletirana, ali je jednom bila kriva korona, a drugi put valjda Rusi koji su napali Ukrajinu.

  Read more...

ZADNJI KOMENTARI (desno)

 • Sinergija žurnih službi

  .... 14.04.2024 21:27
  Kad se anemični raspištolji
  “Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 21:04
  Samoimenovanje
  Kako u uvodu piše ... uoči predstojećih izbora za Sabor ... gradonačelnica Malog Lošinja ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Barbika 14.04.2024 17:41
  Nisu baš svi ljudi ovce
  Većina je za nju ipak negativnih komentara, bolje da se nije ni oglašavala, vrlo produktivno.
   
 • Sinergija žurnih službi

  ML 14.04.2024 14:57
  ...
  Bit će da su njih dvije klasične političarke, ne slikaju se po tzv logeru u nedoličnim ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 14.04.2024 12:55
  Bez drpanja
  Ako je suditi po fejsbuku ove dvije žene na listi iznad AK nisu sklone javnom drpanju ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  WD 41 14.04.2024 11:06
  #zasveizazove
  Čini se da je i ona osobno za sve izazove. Po stanačkoj crti ;-) #zasveizazove ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Apstinent 14.04.2024 10:53
  Za Kradeze nikakada
  Ni parola Istinski i od srca glas naših ljudi u Saboru! nije inteligentnija. Komentari ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 10:17
  ???
  Nije dovoljan izazo za tebe ali za mnoge jest, a svačiji glas vrijedi jednako. Ipak si ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 14.04.2024 09:58
  Bez izazova da ju se izabere
  Uz objavu na fejsu gdje se kandidatkinja za Sabor hvali "Posljednjih 15 godina bezrezervno ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 14.04.2024 08:40
  Glupi otrcani slogani
  A plakati su im za plakati. Ne znaš koji je otrcaniji a koji isprazniji. Otrcanoj Kučićkinoj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 14.04.2024 07:24
  .....
  Ti si budala.
   
 • Sinergija žurnih službi

  hranitelj tuljana 14.04.2024 07:10
  Za šaku eura...
  Ima ih i koji su dobrovoljno glasovali za, kako kažete "osuženi zločinačku organizavciju" jer ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Bing 13.04.2024 16:40
  Tko donira profitira
  Ovog HDZ-ovog donatora AK je nasljedila od Kapelija. Govorka se da će biti uključen u pokušaj ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  .... 13.04.2024 14:49
  Pusta obećanja
  A na njenoj FB stranici komentari: ~ Pred izbore vagon obećanja a poslije sve po starom. I ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:44
  Napuštanje broda koji tone
  Kad je Mrtvaška "umrtvljena" Kapeli se pokušao izvući od sramote i spasiti se kao štakor ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 14:27
  Trijumfalna parada
  A sve je počelo uz veliku pompu i trijumfalnu paradu raspucalom rivom dok fotograf hoda ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  drp 13.04.2024 13:08
  Tko tu koga drpa?
  Mislim da si fotku pogrešno shvatio. Po položaju tijela vidi se da se ona priljepila njemu ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  NN 13.04.2024 12:52
  Fenomen da birači uporno daju vlast korumpiranim političarima nije objašnjen. A to se događa ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:49
  ...
  Nije je nitko prisilio, dobrovoljno se učlanila u osuđenu zločinačku organizaciju. Narodna ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ... 13.04.2024 12:41
  ...
  zar nju baš na svakoj fotografiji netko mora drpati, zašto im to dozvoljava?
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dron 13.04.2024 12:37
  kravica Milova
  Ovo prenemaganje postaje toliko blesavo da me sve više podsjeća na onu Avu Karabatić koja se ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ..... 13.04.2024 11:28
  Trijumfalni hod AK
  Pristanište sustiže ruševno stanje vojnih objekata na Velopinu. Isto tako otrcano zvuče ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:38
  Dnevnik laži i propadanja
  Kad smo kod laži i praznih obećanja podsjećam na obavijest od 30.07.2016. LOŠINJ POSTAO ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 10:17
  Čast joj je biti kandidat HDZ-a
  A našoj gradonačelnici je čast "biti kandidatkinja na listi moje stranke za Hrvatski sabor" ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  ZZ 13.04.2024 09:52
  Ženska kvota
  Kaže da se odlučila kandidirati. Nije ona odlućila da će se kandidirati nego je prihvatila ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Dodo 13.04.2024 08:07
  .......
  Od Ane Kučić u Saboru imati ćete isto što i od Garija Kapelija. U najboljem slučaju NIŠTA.
   
 • Cipelarenje oporbe

  gost 13.04.2024 07:23
  Ona zaista nije klasična političarka
  Spam poruka može biti korisna. Stigla pravovremeno da podsjeti na ovaj komentar Kučićki ne ...
   
 • Sinergija žurnih službi

  gost 13.04.2024 07:15
  Mutavi zastupnici Lošinjana
  Da čut će se njen glas :P Kao šo se čuo Kapelijev.
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:25
  ...
  ... ... novilist.hr/.../...
   
 • Sinergija žurnih službi

  Samo laži i prazna obećanja 13.04.2024 06:23
  Proširenje Zračne luke Lošinj nakon sljedeće sezone
  Neki dan na ruskom radiju ponovo nam obećava aerodrom, kao da to nije bilo obećano već bar ...